Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NewMTV Cribs = fake
  Wie heeft zich niet verzucht aan de weelde en pracht van de huizen van rijke Amerikaanse celebs. In het programma MTV Cribs kreeg de gewone burgerman een visuele rondleiding door een rijkemanshuis. Helemaal fake, zegt een Amerikaanse zangeres nu.
  - 9 mins ago 9 Oct 15, 4:04pm -
 • NewRusland: 300 opstandelingen gedood
  Russische gevechtsvliegtuigen hebben het hoofdkwartier van de militante beweging Liwa al-Haqq in Syrië gebombardeerd. Tweehonderd opstandelingen zijn daarbij omgekomen, waaronder twee bevelhebbers.
  - 16 mins ago 9 Oct 15, 3:39pm -
 • New'Neuken voor rijles = niet goed'
  Autobrancheorganisatie BOVAG wil dat de overheid actie onderneemt tegen rijscholen en instructeurs die rijlessen aanbieden in ruil voor seks.
  - 23 mins ago 9 Oct 15, 3:32pm -
 • NewMan hakt hoofd af, loopt ermee over straat
  Een zestigjarige Indiase man liep met het hoofd van zijn vrouw over straat, nadat hij haar had onthoofd. Ze was ontrouw geweest, dacht hij.
  - 39 mins ago 9 Oct 15, 3:16pm -
 • Burgervader bedreigd, man opgepakt
  Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek deed onderzoek naar een mogelijk asielzoekerscentrum in Wezep. Een 38-jarige man uit die plaats zag dat niet zitten en besloot de burgervader te bedreigen.
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:43pm -
 • Upd: Leefbaar Purmerend boos
  De gemeente Purmerend last een extra raadsvergadering in om te kletsen over vluchtelingen, maar daar mag geen publiek bij zijn. Volgens een woordvoerder is er niet genoeg plek om alle belangstellenden een plekje te geven.
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:28pm -
 • Zwanger worden? Missionarishouding!
  Ook geen zin om je voort te planten? Mijd dan voortaan de missionarishouding. Dit is namelijk het standje waarbij je een vrouw het makkelijkst zwanger schiet.
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:26pm -
 • Drie Palestijnen gedood bij demonstratie
  Israëlische troepen hebben over de grens van Gaza drie Palestijnen neergeschoten. Veertien anderen raakten gewond.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:01pm -
 • 'Woningen kunnen binnen paar weken staan'
  Semi-permanente woningen kunnen binnen een paar weken in een gemeente staan.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:57pm -
 • VS stopt met trainen Syrische rebellen
  De Amerikaanse regering trekt de stekker uit het trainingsprogramma van Syrische rebellen. De Amerikanen geven toe dat de training, die 500 miljoen dollar kostte, weinig heeft uitgehaald in de strijd tegen IS in Syrië.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:30pm -
 • Sneijder heeft nieuwe chick
  Nu denkt u: maar Wesley doet het toch al tijden met Yolanthe? Dat klopt. Want het is Rodney Sneijder, het broertje van en ook profvoetballer, die een lekkere chick aan de haak heeft geslagen.
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:10pm -
 • Veel kritiek op De Wereld Draait Door
  Jort Kelder is tegenwoordig niet zo vaak meer bij De Wereld Draait Door te zien. Hij heeft daar een reden voor.
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 12:40pm -
 • Tesla: fuck Apple
  Tesla-baas Elon Musk heeft weer eens uitgehaald naar techgigant Apple. In de Duitse zakenkrant Handelsblatt benadrukte de topman van de elektrische automaker fijntjes dat Apple goed is voor de afdankertjes van Tesla.
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:23pm -
 • Weer schietpartij op Amerikaanse campus
  Opnieuw is een campus in de Verenigde Staten vrijdag het decor geweest van een dodelijke schietpartij.
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:07pm -
 • Dijkhoff steekt draak met SP-verwijt Oranje
  VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft vrijdag de draak gestoken met de suggestie van de SP dat hij expres asielzoekers naar het Drentse dorpje Oranje heeft gestuurd om de vluchtelingendiscussie aan te scherpen.
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 11:34am -

BNR

 • Fors meer auto's met digitale radio
  Het aantal nieuwe auto's uitgerust met digitale radio (DAB+) is in de eerste helft van dit jaar verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van Digital Radio NL, die BNR Nieuwsradio heeft opgevraagd.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:08pm -
 • 'Voeg kinderopvang en onderwijs samen'
  Er moet één plek komen voor kinderopvang én basisonderwijs. Dat stellen wethouders van vijftig gemeenten en bestuurders uit onderwijs en kinderopvang. Zojuist is in Den Haag het plan 'Kindcentra 2020' gepresenteerd.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:38pm -
 • Eerste energie-neutrale huis Wormerveer opgeleverd
  Voor 35.000 euro je huis energie-neutraal, of zelfs energie-opwekkend maken. Volgens klimaatorganisatie Urgenda kan het. In de gemeente Wormerveer hopen ze honderd woningen aan te pakken.
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 12:36pm -
 • Koenders: 'We moeten onze problemen niet bij elkaar over de schutting gooien'
  Turkije, de buurlanden van Syrië en de Balkanlanden beloven betere opvang voor vluchtelingen. De EU zal dat grotendeels financieren. Dat werd gisteravond besloten tijdens een politiek topoverleg in Luxemburg.
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:20pm -
 • Dijkhoff en gemeenten hoopvol over afspraken
  Staatssecretaris Dijkhoff heeft hoge verwachtingen van de afspraken die hij vanochtend heeft gemaakt met gemeenten en provincies. Het komende half jaar zullen tienduizend asielzoekers vanuit azc's onderdak vinden in vaste woningen.
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:00pm -
 • Burgemeester Heusden niet verrast door 'mol' recherche
  Een agent van de Nationale Recherche wordt verdacht van het op grote schaal verkopen van gevoelige informatie aan de onderwereld. De burgemeester van Heusden is niet verrast.
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 11:43am -
 • Nobelprijs voor de Vrede naar democratiseringsbeweging Tunesië
  Niet één, niet twee, maar vier winnaars. De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar de Tunesische vakbeweging, werkgeversorganisatie, de liga voor de mensenrechten en de orde advocaten. Samen maken zij zich sterk voor meer democratisering in he…
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 10:48am -
 • Asscher op het matje bij gemeente Amsterdam
  Vandaag komt een aantal PvdA-prominenten aan het woord in een grote Amsterdamse enquête naar financieel wanbeleid in de stad. Onder meer Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en voorheen wethouder Financiën in Amsterdam komt langs.
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 10:44am -
 • Agent Nationale Recherche verkocht informatie
  Bij politie en Openbaar ministerie wordt gesproken van het grootste justitiële schandaal sinds de IRT-affaire uit de jaren negentig, meldt NRC Handelsblad. Jarenlang lekte een ervaren agent gevoelige informatie aan de onderwereld.
  - 9 hours ago 9 Oct 15, 7:17am -
 • Het verhaal van Shabnam uit Iran
  Dit jaar zijn al 25.000 asielzoekers naar Nederland gekomen. Wat staat hen in Nederland te wachten? Verslaggever Anke Truijen ging langs bij vluchtelingen die eerder naar Nederland vluchtten, op zoek naar een beter bestaan. Vandaag de geïntegreerde…
  - 9 hours ago 9 Oct 15, 6:44am -

Buienradar

NOS

 • NewSuccesvolle Britten lanceren campagne voor 'Brexit'
  In het Verenigd Koninkrijk is een campagne gelanceerd voor een 'Brexit'. Ondernemers, politici en wetenschappers hebben hun krachten gebundeld onder de naam 'Vote to Leave'. Samen willen ze de Britse bevolking ervan overtuigen om tijdens het referend…
  - 16 mins ago 9 Oct 15, 3:39pm -
 • NewVoorlopig geen wet in VS die 'achterdeur' bij techbedrijven verplicht
  De Amerikaanse overheid gaat technologiebedrijven voorlopig niet via wetgeving verplichtenom opsporingsdiensten te helpen bij het ontsleutelen van beveiligde gegevens. Dat zei FBI-directeur James Comey tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse senaa…
  - 29 mins ago 9 Oct 15, 3:26pm -
 • NewTwitter gaat advertenties voor video's tonen
  Twitter gaat voorafgaand aan video's een korte advertentie tonen. De advertenties zullen te zien zijn voor video's van partijen zoals BuzzFeed en ESPN. Twitter begint hiermee in de VS. Wanneer Nederlandse gebruikers er iets van gaan merken is onbeken…
  - 37 mins ago 9 Oct 15, 3:18pm -
 • NewVan der Laan ziet verbeteringen bij Financiën in Amsterdam
  Burgemeester Van der Laan van Amsterdam maakte zich al direct na zijn start grote zorgen om de ICT op het stadhuis.Hij zei dat vanmiddag tegen de commissie die onderzoek doet naar de financiële organisatie. "Met groot gemak", antwoordde Van der Laan…
  - 40 mins ago 9 Oct 15, 3:15pm -
 • NewDen Haag viert 200 jaar Staten-Generaal
  In 1815 werd de Grondwet gewijzigd. De Staten-Generaal werden opgesplitst in een Eerste en Tweede Kamer. In de Eerste Kamer zaten heren van adel en andere "aanzienlijken", die voor het leven werden aangewezen door de koning. De Tweede Kamer werd al g…
  - 59 mins ago 9 Oct 15, 2:56pm -
 • Smit begint met voorbereidingen opruimen olie
  Bergingsbedrijf Smit is begonnen met de voorbereidingen voor het opruimen van de olie uit het gezonken schip Flinterstar. Duikers zijn op zoek naar het lek, zodat de lekkende tank als eerste leeg kan worden gepompt.Een woordvoerder van moederbedrijf…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:49pm -
 • Willem-Alexander reikt prijzen uit aan talentvolle kunstenaars
  Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt aan vier jonge beeldende kunstenaars. Rabi Koria, Joost Krijnen, Lennart Lahuis en Jouni Toni namen de prijs in ontvangst in het Paleis op de Dam.Zij kre…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:43pm -
 • Weinig behoefte aan Steunfonds Alphen
  Het Steunfonds voor slachtoffers van het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn, hoeft maar 120.000 euro uit te keren, meldt Omroep West. Er was 1,25 miljoen euro gereserveerd om bewoners en ondernemers te helpen. Verzekeraars zijn snel over de brug gek…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:35pm -
 • Kabinet achter fusie Staatsloterij en Lotto
  Het kabinet staat achter het plan van de Staatsloterij en de Lotto om te fuseren. De twee organisaties hebben te kampen met een dalende omzet en denken door samen te gaan kosten te besparen.Staatssecretaris Wiebes heeft vertrouwen in de fusie en denk…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:24pm -
 • Duizenden Palestijnen bij begrafenis dader steekincident
  Duizenden Palestijnen zijn afgekomen op de begrafenis van de 19-jarige jongen die deze week twee Israëliërs neerstak in Jeruzalem. Hij wordt in de Palestijnse gemeenschap gezien als een martelaar.De jongen werd door de politie doodgeschoten nadat h…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:23pm -
 • Lego bouwt windmolenpark op zee
  Speelgoedmaker Lego heeft met andere partijen een windmolenpark op zee laten bouwen. Het is niet van legosteentjes, maar van de gebruikelijke bouwmaterialen. Het park staat voor het Duitse eiland Borkum. Lego heeft samengewerkt met energiebedrijf Don…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:19pm -
 • 'Chef' Rutte roept burgers op rust te bewaren
  Premier Rutte heeft op zijn wekelijkse persconferentie de Nederlandse burgers opgeroepen de rust te bewaren in de discussie over de asielzoekers. Aanleiding voor de oproep zijn de gebeurtenissen in het Drentse dorpje Oranje, afgelopen dinsdagnacht. B…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:10pm -
 • Studio Den Haag over draagvlak na Oranje
  Elke week nemen we in Studio Den Haag met drie Tweede Kamerleden de politieke actualiteit onder de loep. Met deze week Joram van Klaveren (Groep Bontes/Van Klaveren), Attje Kuiken (PvdA) en Paul van Meenen (D66). Presentatie: Ireen Oostveen (NOS Den…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:05pm -
 • Energiedoelstelling wél gehaald, zegt kabinet
  De doelstelling van het kabinet om 16 procent van de energie duurzaam op te wekken in 2023 kan wel degelijk worden gehaald, zegt minister Kamp van Economische Zaken. Volgens Kamp hebben we "het kantelpunt van de overgang naar duurzame energie wel ber…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:51pm -
 • Gemeente Den Haag besluit maandag over opvang
  Het college van burgemeesters en wethouders in Den Haag besluit maandag of er asielzoekers met een verblijfsstatus worden ondergebracht in het voormalige ministerie van Sociale Zaken en de Prinses Julianakazerne. Woensdag is er een extra gemeenteraad…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:36pm -
 • Bij 3,6 miljoen Volkswagens grotere ingreep nodig
  Bij 3,6 miljoen auto's van het Volkswagenconcern die uitgerust zijn met sjoemelsoftware is meer nodig dan alleen een softwareaanpassing. Ze moeten terug naar de garage voor extra werkzaamheden. Het gaat om auto's met een 1.6-dieselmotor.Dat heeft een…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:29pm -
 • In beeld: toenemende onrust op de Westelijke Jordaanoever
  Bij steekpartijen in Israël en de Palestijnse gebieden zijn vandaag opnieuw slachtoffers gevallen. Dat zijn geen op zichzelf staande gevallen; de spanningen tussen Palestijnen en Israëliërs lopen al langer op. Het Israëlische leger schoot deze we…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:23pm -
 • Purmerend wil niet te veel burgers bij raadsvergadering
  De gemeente Purmerend heeft besloten dat er maximaal dertig burgers aanwezig mogen zijn bij de speciale raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen, komende maandag.Twee weken geleden liep de raadsvergadering uit de hand toen aanwezigen uit de…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:09pm -
 • Laurentien vindt Dag van de Duurzaamheid 'ook beetje treurig'
  Prinses Laurentien heeft vanochtend op een basisschool in De Meern het officiële startsein gegeven voor de zevende editie van de Dag van de Duurzaamheid. Ze las voor uit het kinderboek Kapsones dat ze samen met Jan Terlouw speciaal voor vandaag heef…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:06pm -
 • Geen andere agenten in beeld in corruptiezaak
  Het Openbaar Ministerie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat er meer agenten betrokken waren bij het verkopen van informatie aan criminelen. Het OM bevestigde vanochtend dat een medewerker van de Landelijke Eenheid is aangehouden. Hij wordt verdach…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 12:57pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • New650S Can-Am vette knipoog naar raceverleden McLaren
  McLaren was in het verleden een actieve deelnemer in het Can-Am kampioenschap. Vijftig jaar geleden verscheen de sportwagenbouwer voor het eerst aan de start van een Can-Am race in Mont Tremblant, Canada. Dat feit moet volgens McLaren gevierd worden.…
  - 12 mins ago 9 Oct 15, 3:43pm -
 • NewKerkrade tikt Roda JC op vingers
  Het niet betalen van de huur van september voor het stadion door voetbalclub Roda JC is onacceptabel. De gemeenteraad van Kerkrade nam vrijdagmiddag unaniem een motie van deze strekking aan.
  - 18 mins ago 9 Oct 15, 3:37pm -
 • NewStapje terug AEX in prachtige week
  De Amsterdamse beurs wist vrijdag bij het slot de goede start van de handel niet te verzilveren. Daarmee bleef de AEX achter bij omringende beurzen in Europa. Beleggers maakten een pas op de plaats na de krachtige opleving van de koersen eerder deze…
  - 18 mins ago 9 Oct 15, 3:37pm -
 • New'Zalm wilde geen kritisch rapport'
  ABN AMRO-topman Gerrit Zalm heeft geprobeerd de publicatie van een kritisch rapport over de ondergang van DSB Bank tegen te houden.
  - 20 mins ago 9 Oct 15, 3:35pm -
 • NewVluchteling blijkt topvoetballer
  Hij was Syrisch international en speelde in Aleppo bij een topclub, maar zit nu als vluchteling in Woerden: Mohammed Fahd Achmed. Hoe moet het nu verder met zijn voetbalcarrière?
  - 30 mins ago 9 Oct 15, 3:25pm -
 • NewPoels klaar voor Jebel Hafeet
  Zag Wout Poels na de eerste rit door de woestijn nog witjes uit van de extreme hitte, na de tweede etappe langs alle monumenten die Abu Dhabi kende hij alweer wat meer kleur. ,,De eerste dag was de hitte niet te doen. Sommige renners hadden op hun SR…
  - 30 mins ago 9 Oct 15, 3:25pm -
 • NewV-raad: EU mag in Libische wateren
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vrijdag de Europese Unie toestemming gegeven in de wateren voor de Libische kust te opereren. Daar mag de EU schepen van mensensmokkelaars onderscheppen en vernietigen.
  - 31 mins ago 9 Oct 15, 3:24pm -
 • New‘Het probleem bij Oranje is seks’
  Dat het Nederlands Elftal niet lekker draait is bekend, maar volgens mensen op straat valt het tij nog te keren. Als we van Kazachstan en Turkije willen winnen, moeten de spelers ook denken aan bewegen búiten de lijnen...
  - 33 mins ago 9 Oct 15, 3:22pm -
 • NewGevaar/Kans-verhouding (II)
  Het begin van het verval eind deze zomer begon in Azië met de devaluatie van de yuan. Nu de schokgolven een aantal keer de wereld rond zijn geweest, is het effect tanende en maken de markten zich op voor een herstelbeweging. Azië loopt ook daarbij…
  - 37 mins ago 9 Oct 15, 3:18pm -
 • NewEuromast bestrijdt diabetes
  De Euromast in Rotterdam heeft een opmerkelijke make-over gekregen. Om aandacht te vragen voor diabetes is het gebouw omgetoverd tot insulinespuit. De bedoeling is dat mensen met de toren op de foto gaan. De eerste selfie-maker was burgemeester About…
  - 38 mins ago 9 Oct 15, 3:17pm -
 • NewKomende dagen wordt het kouder
  Zeist (weeronline.nl), 9 oktober 2015 - Morgen is er vrij veel bewolking, maar regionaal schijnt de zon. De temperatuur ligt op een normaal niveau van circa 15 graden. Tijdens de nacht naar zondag klaart het op en stroomt koude lucht het land binnen.…
  - 39 mins ago 9 Oct 15, 3:16pm -

Elsevier

 • NewStudent bekent bedreiging Universiteit Leiden

  Student bekent bedreiging Universiteit Leiden

  LEIDEN (ANP) - De 21-jarige student die werd opgepakt voor twee bedreigingen van de Universiteit van Leiden heeft bekend. Volgens de politie is hij inmiddels vrijgelaten.
  - 51 mins ago 9 Oct 15, 3:04pm -
 • NewHuishoudens gaan meer betalen voor energie

  Huishoudens gaan meer betalen voor energie

  DEN HAAG (ANP) - Huishoudens krijgen de komende jaren te maken met een hogere energierekening. Dat komt onder andere door stijgende gas- en elektriciteitsprijzen en door een verhoging van de heffing die is ingevoerd om investeringen in duurzame energ…
  - 57 mins ago 9 Oct 15, 2:58pm -
 • Dijsselbloem: herstel in eurozone houdt aan

  Dijsselbloem: herstel in eurozone houdt aan

  LIMA (ANP) - Het economische herstel in de eurozone zet de komende tijd door, ondanks de tegenvallende vooruitzichten voor de groei van de wereldeconomie. Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag rond de jaarvergadering van het Int…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:54pm -
 • IJsland rondt afbetalingen aan IMF af

  IJsland rondt afbetalingen aan IMF af

  WASHINGTON (ANP) - IJsland heeft het laatste deel van zijn uitstaande leningen vervroegd afbetaald aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat maakte het IMF vrijdag bekend.
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:32pm -
 • Rusland claimt dood 300 opstandelingen Syrië
  MOSKOU (ANP) - Russische gevechtsvliegtuigen hebben het hoofdkwartier van de militante beweging Liwa al-Haqq in Syrië gebombardeerd. Daardoor zouden tweehonderd opstandelingen om het leven zijn gekomen, onder wie twee bevelvoerders. Dat meldt het Ru…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:27pm -
 • Van der Steur vindt recherchelek zeer ernstig

  Van der Steur vindt recherchelek zeer ernstig

  LUXEMBURG (ANP) - ,,Het is een zeer ernstige zaak. De integriteit van de politie hoort boven alle twijfel verheven te zijn.’’ Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie zei dat vrijdag in Luxemburg in reactie op de aanhouding van een r…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:24pm -
 • Rutte: rust bewaren rond vluchtelingen

  Rutte: rust bewaren rond vluchtelingen

  DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte roept iedereen op om rond het vluchtelingenprobleem ,,de rust te bewaren en binnen de grenzen van de wet en de betamelijkheid te blijven''. Hij deed dat vrijdag in een terugblik op onder meer de gebeurtenissen in h…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:07pm -
 • Europese beurzen staan op winst

  Europese beurzen staan op winst

  AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen stonden vrijdagmiddag opnieuw in de plus en koersten daarmee af op een stevige winst voor de hele week. De Amsterdamse AEX-index steeg vrijdag wel aanmerkelijk minder hard dan andere belangrijke Europese graadmet…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:50pm -
 • Wall Street opent vlak

  Wall Street opent vlak

  NEW YORK (ANP) - De beursgraadmeters in New York zijn vrijdag zonder grote uitslagen geopend. Aluminiumconcern Alcoa werd wel op een koersverlies getrakteerd, na de presentatie van tegenvallende kwartaalresultaten.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:44pm -
 • Nederlanders wegens drugs opgepakt in Murcia
  MURCIA (ANP) - De Spaanse politie heeft in de provincie Murcia zeven Nederlanders opgepakt in verband met de vondst van een hypermoderne marihuanakwekerij. Het is volgens de Guardia Civil technisch gezien de meest geavanceerde kwekerij in Europa.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:34pm -
 • Alleen genodigden raadsvergadering Purmerend

  Alleen genodigden raadsvergadering Purmerend

  PURMEREND (ANP) - Publiek is maandag niet welkom bij een extra raadsvergadering in Purmerend over vluchtelingen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er niet genoeg plek om alle belangstellenden een plekje te geven. Om veiligheidsredenen is he…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:34pm -
 • Labourleider spoorloos om eed aan koningin
  LONDEN (ANP) - De nieuwe leider van de Britse partij Labour Jeremy Corbyn is spoorloos verdwenen, 'toevalligerwijs' precies op het moment dat hij trouw zou moeten beloven aan koningin Elizabeth.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:27pm -
 • Kamp houdt vertrouwen in halen energiedoelen

  Kamp houdt vertrouwen in halen energiedoelen

  DEN HAAG (ANP) - Minister Henk Kamp (Economische Zaken) blijft erop vertrouwen dat Nederland het doel van 16 procent duurzame energie in 2023 gaat halen. Dat doel is volgens Kamp ,,binnen bereik''. Volgens nieuwe berekeningen komt Nederland er zelfs…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:24pm -
 • Israëlische leger schiet Palestijnen dood
  JERUZALEM (ANP) - Israëlische militairen hebben drie Palestijnen doodgeschoten bij de grens met de Gazastrook. Dat meldden ziekenhuisfunctionarissen. De militairen openden het vuur op een groep Palestijnen die stenen gooiden en autobanden in brand s…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:08pm -
 • Pilotenbond had 'goed gesprek' met Air France

  Pilotenbond had 'goed gesprek' met Air France

  PARIJS (ANP) - Air France heeft vrijdag voor het eerst sinds eind september weer een paar uur om tafel gezeten met de pilotenvakbonden. Het gesprek ,,ging erg goed'', zei voorzitter Philippe Evain van de grootste pilotenbond SNPL na afloop tegen dagb…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:03pm -

Metro Nieuws

 • NewBataviastad gaat zich op meer luxe merken richten
  Batavia Stad Fashion Outlet gaat zich richten op de meer luxere merken. Ook gaat het winkelconcept uitbreiden.Lees ook: Dit vinden kinderen van de kleding van Fashion WeekDat bleek donderdag tijdens een persbijeenkomst van de fashionoutlet. Binnen…
  - 18 mins ago 9 Oct 15, 3:37pm -
 • New66 cultfilms in één foto: herken jij ze?

  66 cultfilms in één foto: herken jij ze?

  Popcorn Garage is een spel dat draait om historische cultfims. Heel simpel: op de foto hieronder staan 66 kenmerken die refereren aan een film. Aan jou om er zo veel mogelijk te herkennen. Om te kijken of je goed zit, kun je de antwoorden invullen…
  - 49 mins ago 9 Oct 15, 3:06pm -
 • New'FIFA overweegt uitstellen presidentsverkiezing'
  Naar aanleiding van de schorsingen van Sepp Blatter en Michel Platini overweegt het dagelijks bestuur van de FIFA om de presidentsverkiezingen, die gepland staan op 26 februari, uit te stellen. Dat meldt persbureau Reuters vrijdagmiddag op basis va…
  - 50 mins ago 9 Oct 15, 3:05pm -
 • NewSpringen op station Schiedam om je gsm op te laden
  Dansen op station Schiedam-Centrum om je telefoon op te laden. Het is de komende twee weken mogelijk met een Energy Floor.Lees ook: Voetjes van de vloer voor duurzaam wereldrecordDe NS opende vanochtend de vloer om reizigers bewust te maken van de…
  - 55 mins ago 9 Oct 15, 3:00pm -
 • NewFoto baby ivf-mama raakt velen
  Vrouwen die over gaan op ivf wordt het niet makkelijk gemaakt een baby te krijgen. Zwanger worden via ivf is soms een lang en zelfs pijnlijk proces. Een foto van Sher Institutes, waarop de dochter van een vrouw is afgebeeld die via ivf zwanger raakt…
  - 56 mins ago 9 Oct 15, 2:59pm -
 • Dit schattige robotje is de smartphone 2.0
  Dit is RoBoHoN, een door het Japanse elektronicabedrijf Sharp ontworpen robot met alle functies van een smartphone. De robot dient naast zijn functie als telefoon als persoonlijke assistent en reageert op je stem.RoBoHoN kan lopen, dansen, onthou…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:39pm -
 • Tweeling drinkt smoothie van heetste pepers op aarde
  De ‘Carolina Reaper’ is de pikantste peper ter wereld. Er zijn altijd mensen die zo’n feitje niet zomaar aannemen en dit toch even aan den lijve willen ondervinden. Twee Deense tweelingbroers zijn hier een goed voorbeeld van. Ze gooiden 130 het…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:35pm -
 • Amsterdammers fietsen het snelst van de hele wereld

  Amsterdammers fietsen het snelst van de hele wereld

  Fietsfiles, stoplichten en bruggetjes ten spijt, nergens in de wereld wordt zo hard gefietst als in Amsterdam.Volgens gegevens van sportapp Strava, die een jaar aan fietsritten in twaalf wereldsteden analyseerde, is de gemiddelde snelheid van een Am…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:10pm -
 • Dit kapsel willen álle mannen in Amerika
  We kennen de mohawk, met dank aan David Beckham, en nog niet zo lang geleden (en sommigen zelfs nog) liep iedereen met het Pellèkapsel. Maar wil je hét kapsel waar alle mannen in Amerika naar vragen, dan krijg je een coupe aangemeten van een andere…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:07pm -
 • Rott Spots: IJsjes enzo
  De Rotterdamse Evy, Jojanneke en Tamara geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Rotterdam. Deze keer: Tamara Jiménez.Kennen jullie IJsjes enzo al? Dat zit bij het verloren stukje onder de roltr…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:00pm -

Spitsnieuws

 • NewAutodief rijdt in gestolen auto naar politiebureau
  Een 18-jarige autodief uit Rusland is niet bepaald de slimste autodief. Hij moest naar het politiebureau om papieren voor de rechtbank op te halen: hij zou namelijk terechtstaan voor autodiefstal. De papieren haalde hij op in niet het handigste voer…
  - 16 mins ago 9 Oct 15, 3:39pm -
 • NewVS gaan wapens leveren aan Syrische rebellen
  Amerika gaat wapens, munitie en communicatie-apparatuur leveren aan een selecte groep Syrische rebellen. Dat liet het Pentagon vanmiddag weten. Ook krijgen de rebellen steun vanuit de lucht als ze tegen Islamitische Staat (IS) vechten.Daarnaast verk…
  - 36 mins ago 9 Oct 15, 3:19pm -
 • NewAsielzoeker in Nederland opgepakt om moord ex-vrouw
  In een Nederlandse opvang is gisteren een asielzoeker uit Eritrea gearresteerd op verdenking van de moord op zijn ex in een asielzoekerscentrum in de Duitse stad Wiesbaden. Dat meldde de Duitse politie vandaag. Het is niet bekend in welke Nederland…
  - 56 mins ago 9 Oct 15, 2:59pm -
 • Vrouwen hebben vaker psychische problemen
  Ruim een op de tien Nederlanders van twaalf jaar en ouder had vorig jaar psychische klachten. Vrouwen vormen daarin de grootste groep, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag naar buiten bracht.Lees ook: Profvoetballer…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:39pm -
 • Max Verstappen woensdag aan tafel bij Humberto
  Voor het eerst sinds zijn debuut in de Formule 1 verschijnt autocoureur Max Verstappen volgende week in een Nederlandse talkshow. De vorige week 18 geworden piloot zit woensdag aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night.“Max is op dit moment een…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:29pm -
 • Man loopt over straat met hoofd van vrouw
  Een bizarre situatie in het Indiase Pune vandaag. De aanblik van een man die op straat loopt met een afgehakt hoofd in zijn handen, heeft de inwoners van de stad vandaag gechoqueerd. Een zestigjarige man had zijn vrouw onthoofd omdat hij dacht dat…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:24pm -
 • FIFA overweegt uitstel presidentsverkiezingen
  Het dagelijkse bestuur van de wereldvoetbalbond FIFA onder leiding van interim-preses Issa Hayatou overweegt de presidentsverkiezing die is gepland op 26 februari uit te stellen.Lees ook: KNVB walgt van situatie bij FIFADat heeft persbureau Reuter…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:14pm -
 • NASA: Binnen twintig jaar kunnen we op Mars wonen
  Als het aan NASA ligt, wonen er binnen 20 jaar mensen op Mars. Permanent. Het plan, Journey to Mars: Pioneering Next Steps In Space Exploration getiteld, is vandaag onthuld door het bedrijf. Ook zijn de blauwdrukken voor het gebouw Earth Indipenden…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:09pm -
 • Raad de Reet: Charlie Riina
  Het waren een paar fijne billetjes deze week, maar helaas zag niemand om wie het ging. De kadetjes behoren namelijk toe aan Playboy-model Charlie Riina. Dit betekent dat de titel Kontenkenner van de week weer de archiefkast in gaat. Gelukkig is er vo…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:59pm -
 • Nederlandse wietkwekerij in Spaanse Murcia ontdekt
  In de Spaanse provincie Murcia heeft de politie zeven Nederlanders en een IJslander opgepakt in verband met de vondst van een hypermoderne marihuanakwekerij. Het is volgens de Guardia Civil technisch gezien de meest geavanceerde kwekerij in Europa.…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:34pm -
 • Militairen Israël schieten drie Palestijnen dood
  Bij de grens met de Gazastrook hebben Israëlische militairen het vuur geopend op demonstranten en daarbij drie Palestijnen doodgeschoten. Dat meldden ziekenhuisfunctionarissen.De militairen openden het vuur op een groep Palestijnen die stenen gooi…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:14pm -
 • Politicus: Bewapende Joden = minder doden Holocaust
  De idiote uitspraak van de dag is voor de Amerikaanse politicus Ben Carson. Deze Republikein wil graag president worden en dacht wel even met de Holocaust het belang van wapens uit te leggen. Hij beweerde dan ook dat de Holocaust in de Tweede Wereldo…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:04pm -
 • Regisseur Straight Outta Compton doet Furious 8
  Het achtste deel in de Fast & Furious reeks heeft zijn regisseur gevonden. F. Gary Gray, recent nog succesvol met Straight Outta Compton, liet gisteravond op Facebook weten dat hij Fast & Furious 8 zal regisseren.I could not have asked for better…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 12:49pm -
 • Man (360 kilo) bestelt pizza tijdens dieetprogramma
  De omvangrijke Steven Assanti zegt dat hij uit het afvalprogramma van zijn ziekenhuis is getrapt. De reden? De ruim 360 kilo zware man had een pizza besteld en dat was tegen de regels van het programma.Assanti deed al 80 dagen mee aan een dieetprogr…
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:14pm -
 • Ebolavirus kan zich verstoppen na genezing
  Het ebolavirus kan zich verstoppen in lichaamsdelen als ogen, borsten en zaadballen, terwijl de patiënt op basis van bloedtesten al genezen is verklaard. Volgens virologen kan er daardoor sprake zijn van een post-ebolasyndroom. Ze constateerden dat…
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:09pm -
 • Raad de Reet
  Na een week vol werk, school, file en andere ellende sluiten we natuurlijk traditiegetrouw af met een stukje gezelligheid naar de mens toe. We hebben weer een achterwerk uitgezocht en aan jullie de vraag om daar de juiste eigenaresse bij te zoeken.O…
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 11:59am -
 • Weer schietpartij op campus in Amerika
  Opnieuw is een campus in de Verenigde Staten vandaag het decor geweest van een dodelijke schietpartij. Een persoon kwam om het leven en drie mensen raakten gewond in een studentenhuis, zei een woordvoerder van de universiteit van Noord-Arizona in Fla…
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 11:29am -
 • Dijkhoff tegen SP: Elvis leeft ook nog
  VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft vandaag de draak gestoken met de suggestie van de SP dat hij expres asielzoekers naar het Drentse dorpje Oranje heeft gestuurd om de vluchtelingendiscussie aan te scherpen.Lees ook: SP: Opstand Oranje was V…
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 11:14am -
 • Persoonsgegevens makkelijker uitwisselbaar in EU
  Het wordt gemakkelijker voor politie en justitie in de 28 lidstaten van de Europese Unie om persoonsgegevens uit te wisselen. De EU-ministers van Justitie bereikten vandaag in Luxemburg een gezamenlijk standpunt, dat volgens hen voldoende waarborgen…
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 10:59am -
 • Jack Black op veertiende aan de coke
  Jack Black raakte op zijn veertiende aan de cocaïne. In een interview met Parade vertelt de acteur dat hij het moeilijk had met de scheiding van zijn ouders en dat hij ook de dood van zijn oudere broer maar moelijk kon verkroppen.Blacks oudere broe…
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 10:44am -
 • Lunchbabe: Rita Ora in een strakke jurk
  Afgelopen week opende in Londen het restarurant Sexy Fish. En bij een opening van een restaurant hoort een feest. De baas van Sexy Fish pakte wel heel groots uit en besloot een sexy dame uit te nodigen om op te treden. Dat was Rita Ora. Voor de gel…
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 10:29am -
 • Lamborghini vliegt spontaan in brand in Dubai
  In Dubai rijden nogal wat peperdure sportauto's rond, dus is daar de kans het grootst dat er eentje spontaan in brand vliegt. Vooral als een of andere sjeik stoer probeert te doen bij het stoplicht.De bestuurder van de gele sportauto had niet door d…
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 9:59am -
 • 10.000 woningen voor vluchtelingen nodig
  Gemeenten gaan de komende zes maanden proberen om woningen aan te bieden aan 10.000 asielzoekers die al een verblijfsstatus hebben maar nog in asielzoekerscentra zitten. Dat zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff vandaag.Dat is de uitkomst van overleg…
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 9:34am -
 • Nobelprijs voor vrede wéér niet naar Mukwege
  De Nobelprijs voor de Vrede is vandaag toegekend aan een Tunesisch politiek overlegorgaan, het Nationale Dialoog Kwartet. Dit heeft het Noors Nobelcomité vandaag bekendgemaakt in Oslo.Het overlegorgaan heeft een sleutelrol gespeeld in de Tunesische…
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 9:24am -
 • Video: Brug knapt onder voeten toeristen
  Het zal ongetwijfeld de nachtmerrie zijn van enig persoon met hoogtevrees: een voetgangersbrug die het plots begeeft. Deze toeristen in Nieuw-Zeeland maakten het mee en het ongeluk werd nog gefilmd ook. De angstaanjagende beelden zijn nu online gezet…
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 9:09am -
 • Drugsbaron zet prijs op hoofd Donald Trump
  Als je een gemiddelde film over een drugsbaron hebt gezien, weet je dat je dat soort types beter niet boos kunt maken. Donald Trump heeft dat advies niet helemaal ter harte genomen. De voortvluchtige Mexicaanse drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzmán…
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 9:04am -
 • BOVAG: Actie tegen seks in ruil voor rijles
  Autobrancheorganisatie BOVAG wil dat de overheid actie onderneemt tegen rijscholen en instructeurs die rijlessen aanbieden in ruil voor seks."Je hoeft maar even te googlen en je komt deze figuren al tegen en ze bieden hun diensten in het hele land a…
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 8:54am -
 • Jos: Toekomst Max Verstappen is geen probleem
  De toekomst het team Toro Rosso in de Formule 1 is onzeker, maar Max Verstappen maakt zich geen zorgen. Dat schrijft zijn vader Jos vandaag in zijn column in De Telegraaf. "Ik geloof niet dat de onzekerheid voor extra druk zorgt bij hem. Max weet dat…
  - 8 hours ago 9 Oct 15, 8:24am -
 • Workout Khloe Kardashian gerust sexy te noemen
  Khloe Kardashian wil even iets duidelijke maken: zij, en niet Kim of Kourtney, is de meest sexy Kardashian. Welnu, dat is haar bij deze gelukt.Ze laat ook direct zien dat ze daar wel iets voor moet doen en dat zijn deze fitnessoefeningen die voor h…
  - 8 hours ago 9 Oct 15, 8:14am -
 • NSFW: Ophef om video befpartij bij ontgroening
  Het nieuwe schooljaar is al aardig onderweg en de ontgroeningen zijn weer achter de rug. Tijd dus voor de ophef over de ontgroeningen. Een studentenvereniging van de Indiana University is zelfs opgeheven nadat een video van de ontgroening uitlekte. I…
  - 8 hours ago 9 Oct 15, 7:44am -

Volkskrant

 • NewVS gaan wapens leveren aan Syrische rebellen

  VS gaan wapens leveren aan Syrische rebellen

  Amerika gaat wapens, munitie en communicatie-apparatuur leveren aan een selecte groep Syrische rebellen. Het Pentagon liet dat vrijdag weten. Ook krijgen de rebellen steun vanuit de lucht als ze tegen Islamitische Staat (IS) vechten. Het Amerikaanse…
  - 34 mins ago 9 Oct 15, 3:21pm -
 • NewVN staan EU-operatie toe migrantenboten te enteren

  VN staan EU-operatie toe migrantenboten te enteren

  De VN-Veiligheidsraad heeft de Europese militaire operatie op de Middellandse zee vandaag het benodigde mandaat gegeven om migrantenboten te enteren en in beslag te nemen. De militaire operatie kan zich nu actief gaan bezighouden met het voorkomen va…
  - 36 mins ago 9 Oct 15, 3:19pm -
 • NewStudent bekent bedreiging Universiteit Leiden

  Student bekent bedreiging Universiteit Leiden

  De 21-jarige student die werd opgepakt voor twee bedreigingen van de Universiteit van Leiden heeft bekend. Volgens de politie is hij inmiddels vrijgelaten. 'Hij heeft bekend beide bedreigingen te hebben gepleegd', zegt een woordvoerster van de politi…
  - 50 mins ago 9 Oct 15, 3:05pm -
 • Israëlische leger schiet vijf Palestijnen dood in Gaza

  Israëlische leger schiet vijf Palestijnen dood in Gaza

  Het geweld in Israël en op de Westelijke Jordaanoever is vrijdag overgeslagen naar de Gazastrook. Vijf Palestijnen werden volgens het ministerie van Volksgezondheid in Gaza doodgeschoten door Israëlische militairen toen zij en honderden andere demo…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:51pm -
 • Vier jonge kunstenaars krijgen prijs Vrije Schilderkunst

  Vier jonge kunstenaars krijgen prijs Vrije Schilderkunst

  Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015 uitgereikt aan Joost Krijnen, Lennart Lahuis, Jouni Toni en Rabi Koria. De kunstenaars ontvangen elk een geldbedrag van 6.500 euro. Hun kunstwerken zijn vanaf…
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:30pm -
 • Rusland claimt dood 300 rebellen en 2 IS-bevelhebbers

  Rusland claimt dood 300 rebellen en 2 IS-bevelhebbers

  Rusland heeft bij twee aanvallen in Syrië in totaal driehonderd rebellen en twee commandanten van Islamitische Staat (IS) gedood. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov laten weten. Bij de eerste luchtaanval op het hoof…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:13pm -
 • Tete debuteert in basis Oranje tegen Kazachstan

  Tete debuteert in basis Oranje tegen Kazachstan

  Kenny Tete debuteert zaterdagavond in het Nederlands elftal. De rechtsback van Ajax begint als rechtsback aan de uitwedstrijd tegen Kazachstan in de EK-kwalificatie. 'Normaal geef ik nooit mijn opstelling', vertelde bondscoach Danny Blind vrijdag vla…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:11pm -
 • Ook docenten zeggen vertrouwen in bestuur De Appel op

  Ook docenten zeggen vertrouwen in bestuur De Appel op

  Na de galeriehouders en de kunstenaars zeggen nu ook de docenten van het eigen opleidingsprogramma van De Appel het vertrouwen in het bestuur van de Amsterdamse kunstinstelling op. Dit heeft te maken met directeur Lorenzo Benedetti en de vernieuwing…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:54pm -
 • Rutte roept op tot kalmte rondom asieldebat

  Rutte roept op tot kalmte rondom asieldebat

  Premier Rutte roept het land op de rust te bewaren in het hoogoplopende debat over de opvang van asielzoekers. 'Kwaad worden mag. Maar geweld of dreigen met geweld tegen bestuurders is uit den boze. Ik roep mensen op de rust te bewaren en binnen de g…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:54pm -
 • 'FIFA wil presidentsverkiezing uitstellen'

  'FIFA wil presidentsverkiezing uitstellen'

  Het dagelijkse bestuur van de wereldvoetbalbond FIFA onder leiding van interim-preses Issa Hayatou overweegt de presidentsverkiezing die is gepland op 26 februari uit te stellen. Dat heeft persbureau Reuters vrijdag gemeld op basis van twee bronnen.…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:51pm -
 • Lage olieprijs dwingt Saoedi-Arabië tot keihard bezuinigen

  Lage olieprijs dwingt Saoedi-Arabië tot keihard bezuinigen

  Geen nieuwe auto's, dure reisjes of prijzig vastgoed meer; ambtenaren in Saoedi-Arabië moeten hun uitgavenpatroon fors terugschroeven. Dat blijkt uit geheime overheidsdocumenten in handen van de Britse krant The Guardian. De ingrijpende bezuiniginge…
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:39pm -
 • Verdachte rechercheur is man uit Weert (48)

  Verdachte rechercheur is man uit Weert (48)

  De van lekken en corruptie verdachte rechercheur is een 48-jarige man uit Weert. Het onderzoek naar hem is gestart nadat het OM 'concrete aanwijzingen' had gekregen dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen terecht waren gekomen. Dit heeft het…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:14pm -
 • Eerste vluchtelingen herverdeeld

  Eerste vluchtelingen herverdeeld

  Een groep vluchtelingen die is gearriveerd en geregistreerd in Italië is vrijdagochtend naar Zweden overgeplaatst. Het is de eerste zogenoemde herverdeling van vluchtelingen naar andere delen in Europa sinds de Europese Unie het hierover eens werd.…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:14pm -
 • De beste statistiek die u ooit zult zien, van Hans Rosling

  De beste statistiek die u ooit zult zien, van Hans Rosling

  Hans Roslings eerste filmpje is meer dan 10 miljoen bekeken. De Zweedse arts en professor 'bestrijdt verwoestende onwetendheid met een op feiten gebaseerd wereldbeeld dat een ieder kan begrijpen', schrijft Luuk Mulder komende zaterdag in een intervie…
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:10pm -
 • Techblog - Dutch Filmworks legt naam en logo Popcorn Time vast

  Techblog - Dutch Filmworks legt naam en logo Popcorn Time vast

  Nieuws, geruchten, tweets en andere tijdingen uit de wereld van de technologie, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:01pm -
 • Leraren krijgen zonder nieuwe cao toch loonsverhoging

  Leraren krijgen zonder nieuwe cao toch loonsverhoging

  Leraren op middelbare scholen krijgen in november loonsverhoging. Er is nog geen nieuwe cao, maar toch gaat het salaris omhoog. Dat was afgesproken in het zogeheten loonruimte-akkoord. FNV deed niet mee en probeerde de deal via de rechter te voorkome…
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 11:55am -
 • AP: zeker 1.453 doden bij verdrukking Mekka, dodelijkste ongeluk ooit

  AP: zeker 1.453 doden bij verdrukking Mekka, dodelijkste ongeluk ooit

  Bij de verdrukking tijdens de jaarlijkse bedevaart naar Mekka op 24 september zijn zeker 1.453 mensen om het leven gekomen. Dat berekende persbureau AP. Eerder werd gesproken van zo'n 1.100 doden. Als het aantal doden dat AP telde klopt, zou het het…
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 11:48am -
 • Pas op en word niet die eeuwige stagiair

  Pas op en word niet die eeuwige stagiair

  De arbeidsmarkt zit op slot. Hoe intelligent, getalenteerd en gediplomeerd je ook bent, je loopt altijd het risico de 'eeuwige stagiair' te worden, schrijft Sofia de Vos. 'Nee, maar eh, ze zijn nog wel op zoek naar stagiaires voor communicatie hè.'D…
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 11:00am -
 • Opnieuw schietpartij op Amerikaanse campus

  Opnieuw schietpartij op Amerikaanse campus

  Opnieuw is een campus in de Verenigde Staten vrijdag het decor geweest van een dodelijke schietpartij. Een persoon kwam om het leven en drie mensen raakten gewond in een studentenhuis, zei een woordvoerder van de universiteit van Noord-Arizona in Fla…
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 10:59am -
 • 'Eén op de drie Chinese jonge mannen komt om door roken'

  'Eén op de drie Chinese jonge mannen komt om door roken'

  Eén op de drie jonge Chinese mannen zal overlijden aan de gevolgen van roken als ze niet op tijd stoppen. Dat blijkt uit onderzoek dat vrijdag door het medische wetenschappelijke tijdschrift The Lancet is gepubliceerd. Het zou in 2030 gaan om in tot…
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 9:59am -
 • Ministerie: lekken van informatie door politieagent is ernstige zaak

  Ministerie: lekken van informatie door politieagent is ernstige zaak

  Een politieagent van de Nationale Recherche wordt ervan verdacht 'zeer gevoelige' informatie te hebben doorgespeeld aan criminele bendes. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. De agent werd vorige week opgepakt op verdenking van corruptie, plichtsve…
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 9:50am -
 • Brazilië en Argentinië zonder sterspelers onderuit in kwalificatiereeks

  Brazilië en Argentinië zonder sterspelers onderuit in kwalificatiereeks

  De grote voetballanden Brazilië en Argentinië zijn niet goed begonnen aan de WK-kwalificatiereeks in Zuid-Amerika voor het WK van 2018. Brazilië verloor op bezoek bij Chili (2-0) en Argentinië ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Ecuador. Arg…
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 9:44am -
 • Gemeenten gaan 10.000 asielwoningen regelen

  Gemeenten gaan 10.000 asielwoningen regelen

  Gemeenten gaan de komende zes maanden proberen om woningen aan te bieden aan 10.000 asielzoekers die al een verblijfsstatus hebben maar nog in asielzoekerscentra zitten. Dat is de uitkomst van overleg vanochtend op het Binnenhof tussen het kabinet en…
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 9:28am -
 • Drugsbaas 'El Chapo' zet miljoenen op hoofd Donald Trump

  Drugsbaas 'El Chapo' zet miljoenen op hoofd Donald Trump

  De voortvluchtige Mexicaanse drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzmán heeft een beloning van 100 miljoen dollar (88 miljoen euro) gezet op het hoofd van de Amerikaanse vastgoedmagnaat en presidentskandidaat Donald Trump. Hij is kwaad omdat Trump, die w…
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 9:02am -
 • Tunesisch overlegorgaan krijgt Nobelprijs voor de Vrede

  Tunesisch overlegorgaan krijgt Nobelprijs voor de Vrede

  De Nobelprijs voor de Vrede is vrijdag toegekend aan een Tunesisch politiek overlegorgaan, het Nationale Dialoog Kwartet. Dit heeft het Noors Nobelcomité vrijdag bekendgemaakt in Oslo. Het kwartet bestaat uit de Tunesische vakcentrale Union Généra…
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 9:01am -
 • Tuchtcommissie handhaaft schorsing Kramer, Feyenoord opnieuw in beroep

  Tuchtcommissie handhaaft schorsing Kramer, Feyenoord opnieuw in beroep

  Feyenoord is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB om de straf tegen Michiel Kramer te handhaven. De spits werd door de commissie vrijdag voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hij mist daardoor…
  - 8 hours ago 9 Oct 15, 8:16am -
 • Liverpool-trainer Klopp komt met boodschap: 'Geen twijfel, maar geloof'

  Liverpool-trainer Klopp komt met boodschap: 'Geen twijfel, maar geloof'

  Jürgen Klopp is officieel de nieuwe hoofdcoach van Liverpool. De Duitse coach bereikte donderdag een akkoord met de Engelse club. Hij is de opvolger van Brendan Rodgers, die het afgelopen weekend werd ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Klo…
  - 8 hours ago 9 Oct 15, 8:01am -
 • Iraanse generaal komt om in Syrië

  Iraanse generaal komt om in Syrië

  De generaal Hussein Hamedani van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) is omgekomen in Syrië, meldt de Libanese televisiezender al-Mayadeen vrijdag. De generaal was volgens Iran actief in Syrië als militair adviseur. Hamedani is een van de hoogste…
  - 8 hours ago 9 Oct 15, 7:57am -
 • Familie doodgeschoten zwarte man VS krijgt 5,8 miljoen

  Familie doodgeschoten zwarte man VS krijgt 5,8 miljoen

  De familie van de zwarte Amerikaan Walter Scott, die in april in een park werd doodgeschoten door een blanke agent, krijgt een schadevergoeding van 5,8 miljoen euro. De gemeenteraad van North Charleston, in South Carolina, heeft hiertoe besloten om e…
  - 8 hours ago 9 Oct 15, 7:53am -
 • Nieuwe regering Libië moet einde maken aan chaos

  Nieuwe regering Libië moet einde maken aan chaos

  De Verenigde Naties hebben een plan opgesteld voor een nationale eenheidsregering in Libië. Door het akkoord over een regering van nationale eenheid, moet er een einde komen aan de machtsstrijd tussen een internationaal erkend parlement in de oostel…
  - 10 hours ago 9 Oct 15, 6:22am -
 • Blatter in beroep tegen FIFA-schorsing

  Blatter in beroep tegen FIFA-schorsing

  FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaat in beroep tegen zijn schorsing door de ethische commissie. Hij heeft na overleg met zijn advocaten beroep aangetekend, zei zijn advocaat Richard Cullen vrijdag. Een commissie onder leiding van Larry Mussenden van de…
  - 11 hours ago 9 Oct 15, 5:15am -
 • Rusland toont eigen simulatie als tegenoffensief rapport MH17

  Rusland toont eigen simulatie als tegenoffensief rapport MH17

  Rusland lanceert komende dinsdag een tegenoffensief als de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) zijn eindrapport presenteert over de toedracht van de ramp met MH17. Om tegenwicht te bieden aan een voor Rusland mogelijk negatieve uitkomst heeft Mos…
  - 12 hours ago 9 Oct 15, 4:02am -
 • 'Kinderopvang en basisonderwijs samen op één plek'

  'Kinderopvang en basisonderwijs samen op één plek'

  Kinderen moeten voor les en opvang op één plek terecht kunnen. Dat willen zowel scholen als bestuurders. Eén organisatie moet kinderopvang én basisonderwijs kunnen verzorgen. Dat stellen wethouders van vijftig gemeenten en bestuurders uit onderwi…
  - 12 hours ago 9 Oct 15, 4:01am -
 • Tweede Kamer tot diep in de nacht oneens over omroep

  Tweede Kamer tot diep in de nacht oneens over omroep

  In de Tweede Kamer tekent zich genoeg steun af voor wijzigingen in het publieke omroepbestel. Die houden onder meer in dat amusement op de publieke televisie wordt beperkt en dat buitenproducenten toegang krijgen tot het bestel. De irritatie over amu…
  - 13 hours ago 9 Oct 15, 2:39am -
 • Russen overwegen Amerikaans eten in de ruimte

  Russen overwegen Amerikaans eten in de ruimte

  De Russische organisatie die over ruimtevoedsel gaat, overweegt Amerikaanse gerechten toe te voegen aan het menu voor astronauten. Daarmee zou het afgelopen zijn met de traditionele Russische gerechten die nu op de kaart staan. De afdeling van Amerik…
  - 15 hours ago 9 Oct 15, 12:48am -
 • Nauwelijks treinverkeer naar Brussel door Belgische staking

  Nauwelijks treinverkeer naar Brussel door Belgische staking

  Door een staking in België is er vrijdag zeer beperkt tot geen treinverkeer naar en vanaf Brussel. Daarvoor waarschuwt de NS. De NS verwacht dat de Thalys niet rijdt en dat de intercity vanuit Nederland naar Brussel niet verder gaat dan Antwerpen. D…
  - 16 hours ago 9 Oct 15, 12:03am -
 • Mijn zoon zal Ibrahim heten

  Mijn zoon zal Ibrahim heten

  Wat voor voldoening zit er in het verloochenen van je achtergrond? Als kind wist ik al dat ik mijn zoon Ibrahim zou noemen. Het is de naam van mijn vader, van de beste vriend van mijn opa, en de islamitische benaming voor de profeet Abraham. Dat laat…
  - 16 hours ago 9 Oct 15, 12:00am -
 • Laten we ons slechte belastingverleden goedmaken

  Laten we ons slechte belastingverleden goedmaken

  Belast geldstromen naar belastingparadijzen en eis belastingtransparantie van bedrijven. Het is potsierlijk dat Eric Wiebes de plannen van de OESO om belastingontwijking aan te pakken ziet als een rehabilitatie van Nederland. 'Nederland werd altijd g…
  - 16 hours ago 9 Oct 15, 12:00am -
 • SP wil onbetaald bijstandswerk tegengaan

  SP wil onbetaald bijstandswerk tegengaan

  Gemeenten moeten een 'verdringingstoets' uitvoeren voordat zij bijstandsontvangers aan het werk zetten. De toets moet voorkomen dat betaald werk verloren gaat door de inzet van onbetaalde bijstandsgerechtigden. Dit wil SP-Kamerlid Sadet Karabulut reg…
  - 16 hours ago 9 Oct 15, 12:00am -
 • Belgen kiezen hun rector wel

  Belgen kiezen hun rector wel

  Minister Bussemaker maakt ten onrechte een karikatuur van gekozen universiteitsbestuurders. 'De SP wil dat studenten het college van bestuur gaan kiezen. Als je nou echt instellingen snel om zeep wil helpen, moet je dat doen.' Was getekend, Jet Busse…
  - 16 hours ago 9 Oct 15, 12:00am -

RTL

 • NewBrandweer redt man die uren in auto boven kanaal bungelt
  Een Duitse automobilist heeft hulpverleners in het Overijsselse Hardenbergvanmiddag uren bezig gehouden. De man verloor de controle over het stuur enbotste op de brugleuning, waarna de auto zo draaide dat hij met twee wielenboven het kanaal bleef…
  - 12 mins ago 9 Oct 15, 3:43pm -
 • NewRutte reageert op vluchtelingendilemma
  Veel mensen verweten premier Mark Rutte dat hij onzichtbaar zou zijn in hetvluchtelingendebat. Tijdens de wekelijkse persconferentie ging de premier inop alle vragen.
  - 17 mins ago 9 Oct 15, 3:38pm -
 • New'Deel geen foto van je vliegticket op sociale media'
  Je vliegticket in de prullenbak gooien of een foto ervan op sociale media delen, het lijkt zo onschuldig. Maar pas op, zegt een beveiligingsonderzoeker. Je geeft mogelijk meer prijs dan je lief is.
  - 27 mins ago 9 Oct 15, 3:28pm -
 • NewMooi vogeltje, hè? Die maken we dood
  Trots toonde het beroemde American Museum of Natural History eind september een foto van een uiterst zeldzame ijsvogel. Het plaatje was geschoten door een medewerker van het museum die een excursie maakte naar de Salomonseilanden.
  - 32 mins ago 9 Oct 15, 3:23pm -
 • NewKaart: hier kunnen woningen voor asielzoekers komen
  Het Rijk heeft 33 panden in heel Nederland op het oog, waar woningen in kunnen komen voor asielzoekers met een verblijfsvergunning. Het komend halfjaar moet er voor 10.000 asielzoekers die nu in een asielzoekerscentrum zitten, woonruimte worden gereg…
  - 36 mins ago 9 Oct 15, 3:19pm -
 • NewDierenpartij: stop het doodschieten van katten
  De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat er nu eindelijk een landelijk verbod komt op het doodschieten van katten. Nog steeds staan drie provincies de jacht toe, klaagt fractievoorzitter Marianne Thieme.
  - 45 mins ago 9 Oct 15, 3:10pm -
 • NewScholieren geven toe: te weinig respect voor leraar
  Middelbare scholieren vinden dat ze zelf meer respect zouden moeten hebben voor hun docenten. Volgens twee derde van de ondervraagde scholieren zou er meer respect moeten zijn. In veel klassen worden leraren gepest.
  - 56 mins ago 9 Oct 15, 2:59pm -
 • Beste vriendinnen zien elkaar voor 't eerst naakt: 'Wat een goeie tepels'
  Ze kennen elkaar al jaren. Weten alles van elkaar. Maar hoe ze er naakt uitzien? Geen idee. Een video waarin beste vriendinnen elkaar voor de eerste keer naakt zien, is een online hit.
  - 1 hour ago 9 Oct 15, 2:42pm -
 • Wetenschappers ontwikkelen test voor dementie bij honden
  Weten of je trouwe viervoeter dementie heeft? Dankzij wetenschappers uit Slowakije is dat nu mogelijk. Zij maakten een test om de ziekte te ontdekken bij honden.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:24pm -
 • Rutte: Iedereen moet rust bewaren rond vluchtelingen
  Premier Mark Rutte roept iedereen op om rond het vluchtelingenprobleem 'de rust te bewaren en binnen de grenzen van de wet en de betamelijkheid te blijven'.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 2:08pm -
 • Ouders onterecht beschuldigd: We mogen ons kind nooit meer zien
  Karrissa Cox and Richard Carter werden jarenlang beschuldigd van mishandeling van hun baby. Nu blijkt dat ze onschuldig zijn. Maar de kans is groot dat ze hun kind nooit meer zullen zien.
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:45pm -
 • Dijkhoff: Mol bij recherche tast vertrouwen politie aan
  De mol bij de Nationale Recherche die vertrouwelijke informatie doorverkocht aan criminelen is schadelijk voor het vertrouwen binnen de politie. Dat zegt staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie).
  - 2 hours ago 9 Oct 15, 1:44pm -
 • Mol bij Nationale Recherche had handlanger
  De agent die informatie aan de onderwereld zou hebben verkocht, had volgens het Openbaar Ministerie een handlanger. De dag dat de politieman, een 48-jarige man uit Weert, werd aangehouden is ook een 45-jarige man uit Eindhoven opgepakt.
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:22pm -
 • Live: wekelijkse persconferentie Rutte
  Volg hier de wekelijkse persconferentie van premier Mark Rutte na afloop van de ministerraad.
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:20pm -
 • Twee wurgslangen verstoppen zich in Groningse stadsbus
  Twee slangen van meer dan een meter hebben dagenlang meegereisd in een Groningse stadsbus. Een meisje ontdekte een van de twee wurgslangen toen ze in de bus zat en maakte er een filmpje van.
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 1:14pm -
 • 39 illegale immigranten in VS gered uit snikhete vrachtwagen
  De politie in Texas (VS) heeft 39 immigranten uit Zuid-Amerika uit een vrachtwagen gehaald. De immigranten zijn uitgeput, uitgedroogd en kunnen amper staan. De politie kreeg via het alarmnummer 911 een tip over de volgeladen vrachtwagen. Met een b…
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 12:59pm -
 • Amerika stopt met 'zinloze' training Syrische rebellen
  Het Amerikaanse ministerie van Defensie stopt met het opleiden van Syrische rebellen. Het project van 500 miljoen dollar is ten einde.
  - 3 hours ago 9 Oct 15, 12:55pm -
 • 20 jaar geëist voor doodschieten Danny Gubbels (12)
  Drie mannen hebben vandaag opnieuw 20 jaar cel tegen zich horen eisen voor het doodschieten van de 12-jarige Danny Gubbels. Volgens het Openbaar Ministerie schoten ze in de zomer van 2010 in Breda op de woonwagen waar de jongen met zijn familie woond…
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:14pm -
 • 'Dodental door gedrang in Mekka loopt op naar 1453'
  Het aantal pelgrims dat is omgekomen tijdens het gedrang in de buurt van Mekka, is opgelopen naar 1453. Het is de dodelijkste ramp ooit tijdens de hadj, de pelgrimstocht naar Mekka.
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 12:00pm -
 • Eén op drie Chinese mannen straks dood door roken
  Roken in China is zo populair, dat over een tijdje één op de drie mannen voortijdig zal overlijden als gevolg van tabaksconsumptie. De trend kan alleen worden gestopt als mensen massaal stoppen met roken.
  - 4 hours ago 9 Oct 15, 11:42am -
 • 'Kinderalimentatie omhoog door uitspraak rechter'
  Goed nieuws voor gescheiden moeders met kinderen. Hun ex-partner moet in een aantal gevallen waarschijnlijk meer alimentatie gaan betalen.
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 11:19am -
 • Staatssecretaris Dijkhoff: Elvis is niet dood
  Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft korte metten gemaakt met de suggestie van SP-leider Emile Roemer dat hij expres asielzoekers naar het Drentse dorpje Oranje heeft gestuurd om de vluchtelingendiscussie aan te scherpen.
  - 5 hours ago 9 Oct 15, 10:45am -
 • Nobelprijs voor Vrede in de afgelopen 10 jaar
  De Nobelprijs voor de Vrede is dit jaar toegekend aan een Tunesisch politiek overlegorgaan, het Nationale Dialoog Kwartet, vanwege de rol in de Tunesische politiek tijdens de 'Arabische Lente'. Een lijst met de laatste tien winnaars.
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 10:06am -
 • Waarom krijgt National Dialogue Quartet de Nobelprijs voor de Vrede?
  Het Tunesische politieke overlegorgaan de National Dialogue Quartet, krijgt dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede. Maar waarom?
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 9:54am -
 • Politiek: Arrestatie agent klap voor integriteit politie
  In politiek Den Haag is geschokt gereageerd op de arrestatie van een agent van de nationale recherche. Die zit vast op verdenking van corruptie, witwassen en plichtsverzuim.
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 9:41am -
 • 10.000 asielzoekers in halfjaar van azc naar woning
  Het komende halfjaar moeten 10.000 asielzoekers uit asielzoekerscentra worden gehuisvest in vaste woningen. Dat hebben gemeenten, provincies en het rijk afgesproken.
  - 6 hours ago 9 Oct 15, 9:26am -
 • Republikein VS: Holocaust was anders verlopen als Joden wapens hadden gehad
  Ben Carson is een van de kandidaten van de Republikeinse partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De denkbeelden van de voormalige neurochirurg zijn op sommige vlakken op zijn minst controversieel te noemen. En aan zijn historische kennis v…
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 9:08am -
 • Tunisian National Dialogue Quartet krijgt Nobelprijs voor de Vrede
  De National Dialogue Quartet krijgt dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede. Dat heeft het Noors Nobelcomité zojuist bekendgemaakt.
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 9:04am -
 • Weer roltrapdode in China: jochie (4) overlijdt
  Opnieuw is er in China een ernstig ongeluk gebeurd met een roltrap. Een jongetje van vier jaar kwam vast te zitten tussen de leuning en de ondergrond. Hij overleefde het voorval niet.
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 9:02am -
 • En de Nobelprijs voor de Vrede is voor...
  Wordt het Angela Merkel, paus Franciscus, of toch een outsider? Vandaag wordt bekend wie de prijs wint.
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 8:48am -
 • 'Lekken informatie aan criminelen is nachtmerrie'
  Het lekken van informatie aan criminelen door eigen rechercheurs is 'de meest erge nachtmerrie' van de politie. Dat zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van de grootste politiebond ACP.
  - 7 hours ago 9 Oct 15, 8:31am -
 • Video: lopen over een enge brug − en dan gaat het mis
  Vier Fransen lopen tijdens hun vakantie over een hoge kabelbrug in Nieuw-Zeeland. Volgens het bordje bij de brug mogen er maximaal tien mensen tegelijk overheen. Toch breekt er een kabel.
  - 8 hours ago 9 Oct 15, 8:19am -
 • SP: asielopstand Oranje bekokstoofd door VVD
  De SP denkt dat de VVD expres asielzoekers naar het dorpje Oranje heeft gestuurd om zo de vluchtelingendiscussie aan te zwengelen.
  - 9 hours ago 9 Oct 15, 7:13am -
 • Kans op eerste nachtvorst: vleugje winter komt eraan
  In de nacht van zaterdag op zondag is er kans op de eerste vorst van het seizoen. De dagen erna kunnen de handschoenen en mutsen uit de kast. Een vleugje winter komt ons land binnen.
  - 9 hours ago 9 Oct 15, 7:02am -
 • Een zonnige herfstdag
  Na dagen grijze luchten krijgen we vandaag de zon weer te zien, vertelt RTL-weerman William Huizinga. "Het wordt een dag met rustig herfstweer."
  - 9 hours ago 9 Oct 15, 6:49am -
 • Playmobil in opspraak om donker poppetje met 'slavenhalsband'
  Speelgoedfabrikant Playmobil heeft het momenteel zwaar te verduren in de VS vanwege een poppetje met een donkere huid, donker haar en een 'slavenhalsband' om zijn nek.
  - 9 hours ago 9 Oct 15, 6:46am -
 • Tuinieren op vliegveld New York
  Even lekker wroeten in de aarde tussen de vluchten door. Dat kan nu op het vliegveld in New York.
  - 10 hours ago 9 Oct 15, 6:19am -
 • Miljoenen voor familie doodgeschoten zwarte man
  De familie van een zwarte man die in april werd doodgeschoten door een politieagent, krijgt een schadevergoeding van 6,5 miljoen dollar (5,7 miljoen euro).
  - 10 hours ago 9 Oct 15, 5:52am -
 • OM bevestigt: Agent vast in 'zeer gevoelige' corruptiezaak
  Een agent van de Landelijke Eenheid, waaronder de nationale recherche valt, zit vast op verdenking van corruptie, plichtsverzuim en witwassen. Dat heeft het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws bevestigd.
  - 10 hours ago 9 Oct 15, 5:33am -
 • Tas met dode baby gevonden: 'Ik hoop niet dat iemand dit ooit hoeft te ruiken'
  In Heerhugowaard is een dode baby in een tas in een schuur gevonden. Een vriendin van de bewoner van het huis kwam helpen. "Er hing een hele vieze geur."
  - 10 hours ago 9 Oct 15, 5:29am -
 • Wiegel eist 'helder verhaal' Rutte over aanpak vluchtelingencrisis
  Er is behoefte aan een helder verhaal over de aanpak van de vluchtelingencrisis in Nederland en dat moet premier Rutte als de wiedeweerga aan het land vertellen. Dat vindt VVD-coryfee Hans Wiegel.
  - 11 hours ago 9 Oct 15, 5:20am -
 • Niet meer lachen om het lachen bij publieke omroep
  De gemoederen liepen gisteravond hoog op tijdens het mediadebat in de Tweede Kamer. Uitkomst: bij de publieke omroep is het lachen om het lachen verleden tijd.
  - 11 hours ago 9 Oct 15, 5:15am -
 • Nobelprijs: wordt het Merkel, Franciscus, of toch een outsider?
  Vandaag wordt de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar de Pakistaanse kinderrechtenactiviste Malala. Wie wordt het dit jaar? Bij wie kun je beter terecht voor een antwoord op die vraag dan bij de Britse bookmakers? Hier h…
  - 11 hours ago 9 Oct 15, 4:45am -
 • Politie Duitsland kampt met tekort voor 'taak van de eeuw'
  De politie in Duitsland heeft het druk met de stroom vluchtelingen naar het land. Tienduizenden politieagenten houden zich bezig met de vluchtelingen, maar volgens politievakbond DPoIG zijn er nog 20.000 extra agenten nodig.
  - 13 hours ago 9 Oct 15, 3:22am -
 • Asteroïde scheert 'rakelings' langs aarde
  De mensheid kan opgelucht adem halen: zondag ontsnapt onze planeet ternauwernood aan een ramp. Een gigantische asteroïde scheert dan met duizelingwekkende snelheid 'rakelings' langs de aarde. Relatief dan.
  - 14 hours ago 9 Oct 15, 1:59am -
 • Amusement leidt tot irritatie in de Kamer
  In de Tweede Kamer tekent zich genoeg steun af voor wijzigingen in het publieke omroepbestel. Die houden onder meer in dat amusement op de publieke televisie wordt beperkt en dat buitenproducenten toegang krijgen tot het bestel.
  - 16 hours ago 9 Oct 15, 12:24am -
 • Blije gezichten: Apple-fans kopen iPhone 6s
  Tientallen mensen zijn vannacht naar de telefoonwinkel gegaan om de nieuwe smartphones van Apple, de iPhone 6s en 6s Plus, te bemachtigen.
  - 16 hours ago 9 Oct 15, 12:07am -
 • Bijzondere trend in China: een stuk fruit in je haar
  Een bijzondere haartrend in China: daar lopen ineens heel veel mensen met plastic bloemen, fruit of groenten in hun haar. Niemand weet waar de trend precies vandaan komt...
  - 17 hours ago 8 Oct 15, 11:00pm -
 • Leger VS heeft eigen Iron Man in 2018
  Het Amerikaanse leger heeft vanaf 2018 een eigen variant op Iron Man, het personage uit de superheldenfilms. De VS hebben een pak ontwikkeld waarmee soldaten met een high-tech uitrusting het veld in gaan.
  - 17 hours ago 8 Oct 15, 10:54pm -
 • Ervaren agent verkocht geheime info aan onderwereld
  Een ervaren agent van de Nationale Recherche is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht geheime opsporingsinformatie te hebben verkocht aan de onderwereld. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws.
  - 18 hours ago 8 Oct 15, 10:07pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse