Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Ruzie op straat kost leven
  Een 33-jarige man is vandaag in Den Haag overleden nadat hij ruzie had gemaakt met een 36-jarige man uit dezelfde stad.
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:53pm -
 • Drukte rondom Koningsnacht
  In verschillende steden is het dringen om een biertje te drinken op de koning. Vooral Utrecht blijkt dit jaar populair.
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:30pm -
 • 'Berlijn wist van gevaar, waarschuwde niet'
  De Duitse regering heeft in juli 2014 net als de Nederlandse regering luchtvaartmaatschappijen niet gewaarschuwd voor het gevaar in het luchtruim boven Oost-Oekraïne.
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:17pm -
 • Lil Wayne ongedeerd na schietincident
  De tourbus van rapper Lil Wayne is vanochtend beschoten in Cobb County in de Amerikaanse staat Georgia. De rapper in niet gewond geraakt.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:57pm -
 • Uitslagen eredivisie
  Het is weer zondag en dus wordt er vandaag weer een speelronde in de eredivisie afgemaakt.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:55pm -
 • Kind vindt uiteengereten baby
  Een 9-jarig meisje uit Los Angeles, Verenigde Staten werd opgeschrikt toen zij buiten aan het spelen was. Zij vond een baby die aan stukken was gereten.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:33pm -
 • Vrouw rijdt bejaarde (96) aan, rijdt door
  Een bejaarde vrouw van 96 is gistermiddag aangereden in Hoorn. De vrouwelijke dader, rijdend in een witte auto, reed door.
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 8:04pm -
 • Upd: Straten Nepal vol zieken en gewonden
  Ziekenhuizen in de Nepalese hoofdstad Kathmandu hebben zieken en gewonden vandaag naar buiten verplaatst na een serie naschokken. Patiënten zijn ondergebracht in provisorische tenten gemaakt van ziekenhuislakens, of liggen op stretchers in de open l…
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 7:46pm -
 • Jans: 'WimLex is voor Ajax'
  Koning Willem-Alexander is voor Ajax; koningin Máxima voor Feyenoord. Trainer van PEC Zwolle, Ron Jans, verklapte dat aan Radio 1.
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 7:31pm -
 • Vluchtende motorrijder (18) dood
  Een achttien-jarige motorrijder die afgelopen vrijdag voor de politie vluchtte, is overleden. De jongen uit Den Haag werd door de politie opgemerkt door zijn rijgedrag, waarop de tiener vluchtte.
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 7:12pm -
 • Vrouwen in cel wegens WO2-twerk
  Rusland heeft drie vrouwen in de gevangenis gezet omdat zij voor een Tweede Wereldoorlog monument aan het twerken waren.
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:47pm -
 • Pedofiele ex-bisschop vangt nog pensioen
  De pedofiele ex-bisschop Roger Vangheluwe krijgt nog steeds iedere maand zijn pensioen op zijn rekening gestort: een bedrag van 2.800 euro netto. Vijf jaar geleden kwam de ex-bisschop van Brugge in opspraak wegens kindermisbruik, waarop hij zijn onts…
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 5:58pm -
 • Valverde wint ook Luik-Bastenaken-Luik
  Alejandro Valverde heeft vandaag de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De Spanjaard van Movistar won de sprint van een eerste groep voor de Fransman Julian Alaphilippe en Joaquim Rodriguez, eveneens afkomstig uit Spanje.
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 5:31pm -
 • Schultz: alcoholslot in strafrecht
  Het alcoholslot moet blijven. Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) bekijkt met de minister van justitie of de maatregel in het strafrecht kan worden opgenomen zodat de rechter erover kan beslissen, zei ze vandaag in WNL op Zon…
  - 9 uren geleden 26 Apr 15, 5:15pm -
 • Kunstenaar in cel wegens roze geiser
  De Chileense kunstenaar Marco Evaristti liet de bekendste geiser van het land roze water spuiten. De IJslandse regering kon hier niet om lachen, want de artistiekeling zit al twee weken vast.
  - 9 uren geleden 26 Apr 15, 5:05pm -

BNR

 • Vrijmarkt Blijmarkt, als de regen geen roet in het eten gooit
  Boeken en speelgoed zijn nog altijd de grote succesnummers op de jaarlijkse Vrijmarkt op Koningsdag. Als het weer een beetje meezit, zullen dit jaar naar verwachting aanzienlijk meer mensen hun tweedehands waar aan de man proberen te brengen, geeft I…
  - 3 uren geleden 26 Apr 15, 10:16pm -
 • BNR De Wereld Buitenlandblog
  Elke week beschrijft Bernard Hammelburg op deze plek zaken die aan de waan van de dag ontsnapt zijn. Een originele en heldere blik op ontwikkelingen in Europa, het Midden-Oosten, de VS... en de rest van de wereld.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:36pm -
 • ZZP Online | Apple Watch, het begin van een nieuw Tijdperk
  Ben van der Burg hééft hem: de Apple Watch! Als eerste live op de Nederlandse radio. Daar moeten we even bij stilstaan, want het horloge bemachtigen, dat viel nog niet mee. En daar zit wel een aardig verhaal achter.
  - 2 dagen geleden 25 Apr 15, 10:51am -
 • Hans van Baalen: Laat Griekenland maar failliet gaan
  Met Griekenland valt niet serieus meer te praten. Je kunt daarom het best de financiën naar het land afsluiten en dan zal Griekenland, zegt VVD-Europarlementariër Hans van Baalen tegen BNR. "Ik zie het niet gebeuren dat ze zich hervormen."
  - 2 dagen geleden 24 Apr 15, 6:22pm -
 • Kamp: 'We blijven elektrisch rijden stimuleren'
  De overheid zal elektrisch rijden in Nederland blijven ondersteunen en stimuleren, ondanks dat het geld kost, zegt minister Kamp. Waarschijnlijk wordt de manier waarop het gebeurt wel anders.
  - 2 dagen geleden 24 Apr 15, 4:24pm -
 • 'Verloren vertrouwen in rechtssysteem fataal voor Lau Geeraets'
  Het verlies aan vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem is waarschijnlijk de reden geweest voor de zelfmoord van Lau Geeraets, die gisteren nog levenslang kreeg voor een dubbele moord. Dat zegt zijn advocaat Geert Jan Knoops tegen BNR.
  - 2 dagen geleden 24 Apr 15, 3:46pm -
 • Gek, gekker, gekst: Nissan Juke NISMO RS
  Gekker dan gek. Dat is de Nissan Juke NISMO RS. De Japanners hebben 214pk in een mini-SUV gepropt. Is dat leuk? Presentator Meindert Schut zocht het uit.
  - 2 dagen geleden 24 Apr 15, 3:23pm -
 • PvdA-Europarlementariër Kati Piri: 'Grotere stappen nodig tegen mensensmokkel'
  De maatregelen die de EU neemt tegen de mensensmokkel via de Middellandse Zee zijn een stap in de goede richting. Maar ze gaan nog lang niet ver genoeg, zegt Kati Piri, europarlementariër voor de PvdA.
  - 2 dagen geleden 24 Apr 15, 1:56pm -
 • Arbeider Aziatische kledingfabriek nog altijd zwaar onderbetaald
  Er is nog steeds veel mis met de manier waarop onze kleren worden geproduceerd. Dat zegt de Schone Kleren Campagne, die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken.
  - 3 dagen geleden 24 Apr 15, 12:39pm -
 • Nieuwe burgemeester Maastricht: 'Ik ben goed in verbinden'
  Annemarie Penn-te Strake volgt Onno Hoes op als burgemeester van Maastricht. Hoes kondigde een paar maanden geleden zijn vertrek aan, na enkele incidenten rond zijn privéleven. De eerste reactie op de keuze voor Penn zijn enthousiast.
  - 3 dagen geleden 24 Apr 15, 8:36am -

Buienradar

NOS

 • NieuwGrote brand theater Grave, eigenaar mishandeld
  In een theater in Grave (Noord-Brabant) woedt een grote brand. Volgens de politie is het vuur vermoedelijk aangestoken. Rond middernacht drongen enkele mannen het pand binnen en mishandelden ze de eigenaar van het theater. Nadat ze hem enkele klappen…
  - 42 minuten geleden 27 Apr 15, 1:03am -
 • In beeld: vrijmarkt in Utrecht
  Gisteravond om 18.00 uur ging de traditionele vrijmarkt in het centrum van Utrecht van start. Ondanks de slechte weersverwachting kwamen koopjesjagers massaal op het evenement af. Bekijk hier de beelden van de vrijmarkt.
  - 1 uur geleden 27 Apr 15, 12:29am -
 • Beroofde Grieken ontsnapten aan lawine in Nepal
  Negen Griekse bergbeklimmers die in Nepal zouden gaan klimmen, zijn blij dat ze onverrichter zake zijn teruggekeerd voor Mount Everest werd getroffen door een lawine. Toen de Grieken vorige week aankwamen in Kathmandu, ontdekten ze dat hun Nepalese g…
  - 1 uur geleden 27 Apr 15, 12:23am -
 • Nog drie arrestaties na verijdelde aanslag Frankrijk
  De Franse politie heeft nog eens drie mannen aangehouden die mogelijk betrokken waren bij plannen om een aanslag te plegen op een kerk. Een week geleden werd de hoofdverdachte al opgepakt, de 24-jarige Frans-Algerijnse student Sid Ahmed Ghlam. Van tw…
  - 3 uren geleden 26 Apr 15, 10:49pm -
 • Israël bombardeert grens met Syrië
  Een Israëlisch gevechtsvliegtuig heeft een aanval uitgevoerd op de grens met Syrië. Volgens het leger waren daar gewapende terroristen gezien die een explosief vastmaakten aan een hek bij de grens, bedoeld voor een aanslag op Israëlische militaire…
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:43pm -
 • 'We zijn terechtgekomen in een spookstad'
  "Het is hier donker, er zijn maar een paar lichtjes", vertelt correspondent Joeri Boom kort na aankomst op het vliegveld van de Nepalese hoofdstad Kathmandu. "We hebben hier nog geen ingestorte gebouwen gezien, maar wel veel gebouwen met scheuren in…
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:53pm -
 • Ook Berlijn waarschuwde niet voor vluchten Oekraïne
  Ook de Duitse regering heeft in de dagen voor de ramp met de MH17 de luchtvaartmaatschappijen niet gewaarschuwd voor de gevaren in het luchtruim boven Oost-Oekraïne. Diplomaten van het ministerie van Buitenlandse Zaken hadden na het neerhalen van ee…
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:43pm -
 • In beeld: Nepal rouwt
  Meer dan 2500 mensen kwamen om het leven door de aardbeving van gisteren in Nepal. Vandaag is het land in rouw.
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:59pm -
 • Bevrijding kamp Anne Frank herdacht
  Bij het Duitse Celle is de bevrijding herdacht van het concentratiekamp Bergen-Belsen, zeventig jaar geleden. In dit kamp kwamen meer dan 70.000 mensen om het leven, onder wie zijn beroemdste slachtoffer Anne Frank.Bij de herdenking waren ongeveer du…
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:37pm -
 • Oproep aan kinderen: winst vrijmarkt voor Nepal
  In Utrecht is, traditioneel aan de vooravond van Koningsdag, om 18.00 uur de vrijmarkt begonnen. Ook in Den Haag, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam gaat het feest vanavond en vannacht al van start.De Utrechtse vrijmarkt duurt 24 uur. In de stad zijn…
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 6:00pm -
 • 'Bekaf bereik ik het kamp. Wat een hel'
  Twee Nederlanders zitten nog op de Mount Everest. Bergbeklimmers Eric Arnold en Mark van de Berg maakten de aardbeving gisteren mee in een kamp niet ver van het basiskamp, waar zeventien mensen zijn omgekomen."Ons kamp is wonder boven wonder onaanget…
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 5:56pm -
 • ME in actie tegen boze supporters FC Twente
  In Enschede is de ME in actie gekomen tegen ongeveer duizend fans van FC Twente die zich dreigend hadden opgesteld bij de hoofdingang van het stadion. De politie voerde met honden en paarden een paar charges uit om de supporters tot bedaren te brenge…
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 5:44pm -
 • 18-jarige motorrijder dood na vlucht voor politie
  De 18-jarige motorrijder die vrijdag zwaargewond raakte tijdens een achtervolging door de politie, is aan zijn verwondingen overleden. De Hagenaar maakte deel uit van een groepje van vier jongeren, dat bij het station in Rijswijk opviel door zijn rij…
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 3:59pm -
 • CDA aan de knoppen in provincies
  Door redacteuren Hugo van der Parre en Bas de Vries Het CDA lijkt de grote winnaar te worden van de onderhandelingen over de vorming van nieuwe provinciebesturen. In alle twaalf provincies zijn de christen-democraten inmiddels of vertegenwoordigd in…
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 3:33pm -
 • Dodental aardbevingsgebied boven de 2500
  Het dodental in het aardbevingsgebied in Nepal en buurlanden is opgelopen tot boven de 2500. Het aardbevingsgebied is vandaag getroffen door enkele zware naschokken. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Kathmandu zei dat het…
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 3:25pm -
 • Klaar voor de koning
  De dranghekken zijn geplaatst, vlaggen opgehangen en duikers hebben de grachten gecheckt op bommen. In Dordrecht zijn de voorbereidingen voor het bezoek van de koning morgen grotendeels afgerond.Het wordt de eerste Koningsdag nieuwe stijl. Dat beteke…
  - 11 uren geleden 26 Apr 15, 2:43pm -
 • Doden bij betoging tegen president Burundi
  De politie heeft in de hoofdstad van Burundi twee demonstranten doodgeschoten. Vijf anderen raakten gewond. De demonstranten deden mee aan een betoging tegen de president, Pierre Nkurunziza. Aan het protest in Bujumbura deden een paar honderd mensen…
  - 11 uren geleden 26 Apr 15, 2:28pm -
 • Spanning en opluchting voor familie van Nepal-reizigers
  Honderden Nederlanders zitten in het door een aardbeving getroffen gebied in Nepal. Veel van hen zijn jonge mensen, backpackers. Hen traceren gaat moeizaam, vanwege de slechte communicatieverbindingen.Hans van Gastel zoekt al meer dan een dag contact…
  - 11 uren geleden 26 Apr 15, 2:22pm -
 • Asscher omarmt loonkostensubsidie
  Minister Asscher voelt sterk voor een loonkostensubsidie en een hogere arbeidskorting voor werknemers met een laag inkomen. Volgens hem zal dit leiden tot meer banen. Hij zal dit meenemen in de discussie over herziening van het belastingstelsel, zegt…
  - 13 uren geleden 26 Apr 15, 1:05pm -
 • Bekroonde Utrechtse hoogleraar kritisch over doemscenario's
  Door redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink in KopenhagenDe Utrechtse hoogleraar medische microbiologie Marc Bonten is door zijn collega's bekroond voor zijn werk. Bonten kreeg de Excellency Award van de Europese organisatie van microbiologen…
  - 13 uren geleden 26 Apr 15, 1:04pm -

Trouw

AD

 • Eden Hazard speler van het jaar in Engeland

  Eden Hazard speler van het jaar in Engeland

  Eden Hazard is gekozen tot speler van het jaar in Engeland. De vereniging van profvoetballers PFA gaf de aanvaller van Chelsea de voorkeur boven
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:59pm -
 • Cijfers: Wat had Rutten 'kleine bandiet' Chery er graag bij gehad

  Cijfers: Wat had Rutten 'kleine bandiet' Chery er graag bij gehad

  Elke speelronde in de Eredivisie beoordeelt AD Sportwereld alle spelers. Net als vorige week staat Tjaronn Chery in onze top-3. Wat had Fred
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:21pm -
 • Lyon houdt PSG onder druk

  Lyon houdt PSG onder druk

  Olympique Lyon blijft in de Franse competitie koploper Paris Saint-Germain onder druk houden. De nummer twee van de ranglijst won zondagavond bij
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:20pm -
 • Cavaliers naar tweede ronde play-offs NBA

  Cavaliers naar tweede ronde play-offs NBA

  De basketballers van de Cleveland Cavaliers hebben zondag de tweede ronde van play-offs bereikt in de NBA. De formatie uit de Eastern Conference
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 9:13pm -
 • Napoli schudt Sampdoria van zich af

  Napoli schudt Sampdoria van zich af

  Napoli heeft vandaag afstand genomen van Sampdoria in de Serie A. De Napolitanen versloegen de club uit Genua thuis met 4-2. Daardoor heeft
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 9:08pm -
 • Arrestaties wegens geplande aanslag op kerk in Parijs

  Arrestaties wegens geplande aanslag op kerk in Parijs

  De Franse politie heeft drie mannen opgepakt op verdenking van medeplichtigheid bij het plannen van een aanslag op een of meerdere kerken in
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:51pm -
 • Twee gewonden na schietpartij in Amsterdam

  Twee gewonden na schietpartij in Amsterdam

  In Amsterdam zijn twee mannen gewond geraakt bij een schiet- en steekpartij in de wijk Osdorp. Het gaat om een uit de hand gelopen beroving, zo
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:41pm -
 • Drukte in grote steden met koningsnacht

  Drukte in grote steden met koningsnacht

  Het is behoorlijk druk in de grote steden tijdens koningsnacht. In Utrecht werd de Weerdsingel aan het begin van de avond een minuut of twintig
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:29pm -
 • Vijf supporters FC Twente aangehouden

  Vijf supporters FC Twente aangehouden

  Bij de ongeregeldheden na afloop van de eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en AZ zijn vanavond vijf supporters van FC Twente aangehouden. Zij
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:27pm -
 • 'Saai Chelsea? Tien jaar zonder titel is pas echt saai'

  'Saai Chelsea? Tien jaar zonder titel is pas echt saai'

  Wanneer Chelsea tegen Arsenal speelt vecht trainer José Mourinho meestal een verbale strijd met Arsène Wenger uit, maar dat bleef de Portugese
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 8:07pm -
 • Dode na ruzie op straat in Den Haag

  Dode na ruzie op straat in Den Haag

  Een 33-jarige man is vandaag in Den Haag overleden. Hij had aan het begin van de middag ruzie in de Wouwermanstraat met een 36-jarige man uit Den
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 7:52pm -
 • Nederlandse darttalenten onderscheiden zich
  Nederlandse darttalenten hebben de aandacht getrokken op de PDC Development Tour in Coventry. Berry van Peer (18) won vandaag in Coventry een van
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 7:52pm -
 • Reddingswerkers Nepal graven koortsachtig door

  Reddingswerkers Nepal graven koortsachtig door

  Reddingswerkers in Nepal blijven in een race tegen de klok in de puinhopen van wat eens huizen waren, doorgraven naar mogelijke overlevenden van
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 7:48pm -
 • Coaches Benfica en Porto zoeken ruzie na derby

  Coaches Benfica en Porto zoeken ruzie na derby

  De topper in de Portugese competitie tussen Benfica en FC Porto leverde vandaag geen doelpunten op (0-0), maar kreeg na het laatste fluitsignaal
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 7:43pm -
 • 'Berlijn wist van gevaar boven Oekraïne'

  'Berlijn wist van gevaar boven Oekraïne'

  De Duitse regering heeft in juli 2014 net als de Nederlandse regering luchtvaartmaatschappijen niet gewaarschuwd voor het gevaar in het luchtruim
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 7:39pm -

Telegraaf

Elsevier

 • NieuwDordrecht klaar voor Koningsdag nieuwe stijl

  Dordrecht klaar voor Koningsdag nieuwe stijl

  DORDRECHT (ANP) - Koning Willem-Alexander viert maandag zijn 48e verjaardag in Dordrecht. Hier vindt voor het eerst Koningsdag nieuwe stijl plaats. De koning arriveert met zijn familie om 11.00 uur per boot en maakt dan een twee uur durende tour door…
  - 10 minuten geleden 27 Apr 15, 1:35am -
 • Brand treft theater in Grave

  Brand treft theater in Grave

  GRAVE (ANP) - In een theater aan de Maasstraat in Grave (Noord-Brabant) is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. Omliggende panden zijn ontruimd, meldde een woordvoerder van de brandweer.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:06am -
 • Arrestaties wegens geplande aanslag op kerk

  Arrestaties wegens geplande aanslag op kerk

  PARIJS (ANP) - De Franse politie heeft drie mannen opgepakt op verdenking van medeplichtigheid bij het plannen van een aanslag op een of meerdere kerken in Parijs. De verdachten zijn meegenomen voor verhoor, meldden Franse media zondag. Eerder al arr…
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:50pm -
 • Politie houdt fans Twente weg bij stadion

  Politie houdt fans Twente weg bij stadion

  ENSCHEDE (ANP) - Het is zondag na de eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en AZ een tijdje onrustig geweest rond het stadion in Enschede. Een grote groep supporters van FC Twente hield zich op bij de hoofdingang van het stadion. De mobiele eenheid va…
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:30pm -
 • Recorduitslag voor president Kazachstan

  Recorduitslag voor president Kazachstan

  ASTANA (ANP) - Bij gebrek aan een serieuze tegenkandidaat zouden de presidentsverkiezingen van zondag in Kazachstan Noersoeltan Nazarbajev niet erg spannend worden, dat was van tevoren al duidelijk. Enigszins verrassend is de uitslag echter wel gewor…
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:27pm -
 • Drukte in grote steden met koningsnacht

  Drukte in grote steden met koningsnacht

  UTRECHT (ANP) - Het is zondagavond behoorlijk druk in de grote steden tijdens koningsnacht. In Utrecht werd de Weerdsingel aan het begin van de avond een minuut of twintig afgesloten omdat er te veel mensen waren. ,,Via lichtkranten en Twitter hebben…
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:26pm -
 • 'Berlijn wist van gevaar en waarschuwde niet'

  'Berlijn wist van gevaar en waarschuwde niet'

  MNCHEN (ANP) - De Duitse regering heeft in juli 2014 net als de Nederlandse regering luchtvaartmaatschappijen niet gewaarschuwd voor het gevaar in het luchtruim boven Oost-Oekraïne. Diplomaten maar ook de Duitse inlichtingendienst BND hadden Berlijn…
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:19pm -
 • Dode na ruzie op straat in Den Haag
  DEN HAAG (ANP) - Een 33-jarige man is zondag in Den Haag overleden. Hij had aan het begin van de middag ruzie in de Woumermanstraat met een 36-jarige man uit Den Haag. Surveillerende agenten hielden de twee mensen uit elkaar. Kort na het incident raa…
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 7:23pm -
 • 'Hulp nodig voor bijna miljoen kinderen'
  DEN HAAG (ANP) - Na de aardbeving in Nepal hebben ongeveer 940.000 kinderen dringend hulp nodig. Dat stelt VN-kinderorganisatie Unicef, die ter plaatse hulp biedt.
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:54pm -
 • Ministerie: 350 Nederlanders in Nepal
  DEN HAAG (ANP) - Er verblijven op dit moment zo'n 350 Nederlanders in Nepal. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen opmaken uit informatie van reisbureaus en familieleden. Met zo'n honderd mensen is tot nu toe geen contact geweest. Da…
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:54pm -
 • Alarmcentrale: meer verzoeken terugvluchten
  AMSTERDAM (ANP) - De alarmcentrale SOS International heeft zondag meer verzoeken gekregen van Nederlanders die Nepal na de aardbeving willen verlaten. De organisatie liet zondagavond weten voor 43 mensen een terugvlucht te hebben geregeld. ,,Er hebbe…
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:54pm -
 • Schietpartij Amsterdam-Osdorp om beroving

  Schietpartij Amsterdam-Osdorp om beroving

  AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam is zondag opnieuw geschoten in de wijk Osdorp. Vermoedelijk gaat het om een uit de hand gelopen beroving, aldus een woordvoerder van de politie. Twee mannen zijn aangehouden. Een van hen is gewond geraakt.
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:54pm -
 • EU trekt 3 miljoen uit voor steun aan Nepal
  BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie trekt 3 miljoen euro uit voor steun aan Nepal. Het Aziatische land werd zaterdag getroffen door een zware aardbeving. Zondag volgde een flinke naschok.
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 5:40pm -
 • 'Koning voor Ajax, koningin voor Feyenoord'

  'Koning voor Ajax, koningin voor Feyenoord'

  ZWOLLE (ANP) - Koning Willem-Alexander is supporter van voetbalclub Ajax. Dat verklapte trainer Ron Jans van PEC Zwolle zondag na afloop van het competitieduel met de Amsterdamse club.
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 5:28pm -
 • AutoRAI trekt meer bezoekers

  AutoRAI trekt meer bezoekers

  AMSTERDAM (ANP) - De AutoRAI heeft dit jaar 8 procent meer bezoekers getrokken dan in 2011. Dat maakten de organisatoren van de tweejaarlijkse autobeurs zondag bekend.
  - 9 uren geleden 26 Apr 15, 5:13pm -

Metro Nieuws

 • NieuwDaghoroscoop Maagd 27 April 2015
  Jij hebt goede kansen bij personen van het andere geslacht. Je uitstraling is ronduit sexy en aantrekkelijk en dat is te merken aan alle aandacht die je krijgt. Natuurlijk moet jij je hiervoor openstellen.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Vissen 27 April 2015
  Vandaag treft het je als een donderslag bij heldere hemel. Het kwartje valt en je weet ineens weer wat jij wilt. Een goede dag om toekomstplannen te maken.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Waterman 27 April 2015
  Je overdrijft een beetje in een belangrijke kwestie. Vandaag zul jij je talent tot relativeren uit de kast moeten halen. Het valt allemaal best mee en morgen kijk je er vast heel anders tegenaan.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Kreeft 27 April 2015
  In je dagelijkse werkzaamheden word je in een slecht daglicht geplaatst. Laat dat niet over je heen gaan, maar zeg degene die daar verantwoordelijk voor is, duidelijk hoe je er over denkt. En daarbij hoef je niet diplomatiek te zijn.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Steenbok 27 April 2015
  Je leert vandaag iemand kennen waar je mee aan de praat raakt. Echt aan de praat, je kunt je ei kwijt op elk gebied, jij kunt je hele hart uitstorten. En je leert het belang van communicatie inzien.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Weegschaal 27 April 2015
  Als jij van intense emoties houdt en van veel afwisseling op dat gebied, dan kom jij vandaag flink aan je trekken. Zo niet dan kun je vandaag beter in je bed blijven liggen.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Boogschutter 27 April 2015
  Vandaag moet jij beslist tijd maken om iets leuks met je geliefde te gaan doen. Een romantische en harmonische tijd ligt in het verschiet en daar moet je natuurlijk van genieten. Verdiep je relatie.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Leeuw 27 April 2015
  Je hebt een prima idee. Zorg echter dat je met sterke plannen komt om je idee te realiseren. Dan zal er niemand zijn die je ook maar een haarbreed in de weg zit.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Schorpioen 27 April 2015
  Loop niet te hard van stapel als jij vandaag een nieuw contact legt. Kijk eerst de kat uit de boom. Later kun je (samen) altijd nog uitgebreid plannen maken voor de toekomst.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Tweeling 27 April 2015
  Jouw behoeftes gaan vandaag uit naar uitzoeken van emotionele banden en wortels. Je zoekt steun in jezelf en wilt een individu zijn. Je wilt nu eindelijk op je eigen benen kunnen staan. Afhankelijkheden zul je vermijden.
  - 6 uren geleden 27 Apr 15, 7:30am -

ND

 • Turks-Cyprioten kiezen gematigde leider
  De Turks-Cyprioten hebben zondag Mustafa Akinci tot hun leider gekozen. Akinci staat te boek als gematigd en toeschietelijk naar de Grieks-Cyprioten.
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 5:46pm -
 • ‘Koning voor Ajax, koningin voor Feyenoord’
  ZWOLLE Koning Willem-Alexander is supporter van voetbalclub Ajax. Dat verklapte trainer Ron Jans van PEC Zwolle zondag na afloop van het competitieduel met de Amsterdamse club.
  - 9 uren geleden 26 Apr 15, 5:15pm -
 • AutoRAI trekt meer bezoekers
  AMSTERDAM De AutoRAI heeft dit jaar 8 procent meer bezoekers getrokken dan in 2011. Dat maakten de organisatoren van de tweejaarlijkse autobeurs zondag bekend.
  - 9 uren geleden 26 Apr 15, 5:01pm -
 • Geld voor slachtoffers aardbeving Nepal
  DEN HAAG Nederlandse hulporganisaties hebben zondag geld beschikbaar gesteld voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Cordaid Mensen in Nood geeft 50.000 euro om de eerste noodhulp te kunnen bieden. Save the Children stelt 25.000 euro beschik…
  - 9 uren geleden 26 Apr 15, 5:00pm -
 • Aantal doden aardbeving Himalaya boven 2500
  Het aantal doden als gevolg van de aardbeving zaterdag in de Himalaya is zondag de 2500 gepasseerd. Er zijn sterke aanwijzingen dat dit aantal in de komende dagen in de vier landen die getroffen zijn nog aanzienlijk zal stijgen naarmate meer bekend w…
  - 9 uren geleden 26 Apr 15, 4:31pm -
 • ‘Tijd voor nieuwe generatie leiders bij VW’
  WOLFSBURG De onrust bij Volkswagen (VW), die dit weekeinde culmineerde in het plotselinge vertrek van boegbeeld Ferdinand Piëch, maakt duidelijk dat het tijd is voor een nieuwe generatie in de leiding van het autobedrijf. Dat stelde de Duitse vereni…
  - 9 uren geleden 26 Apr 15, 4:16pm -
 • Vier talenten winnen bij Christina Concours
  DEN HAAG De 13-jarige pianist Andrei Makarov, saxofonist Benjamin Farber (12) en de 17-jarige violisten Mayu en Takehiro Konoe hebben zondagmiddag de eerste prijs gewonnen in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Voor de finale in h…
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 4:15pm -
 • Poetin beticht VS van steun separatisten Kaukasus
  De Russische president Vladimir Poetin beschuldigt de Verenigde Staten van steun aan separatisten in de noordelijke Kaukasus aan het begin van deze eeuw. In een twee uur durende documentaire op de Russische staatstelevisie zegt hij dat dit naar voren…
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 4:15pm -
 • 18-jarige vluchtende motorrijder overleden
  RIJSWIJK Een 18-jarige motorrijder die vrijdag zwaargewond raakte bij een ongeluk in Rijswijk is zondag aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De Hagenaar sloeg vermoedelijk op de vlucht voor de politie. Het onderzoek na…
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 3:30pm -
 • Weer bombardementen op rebellen Jemen
  Gevechtsvliegtuigen van de door Saudi-Arabië aangevoerde coalitie hebben zondag opnieuw bombardementen uitgevoerd op sjiitische rebellen in verschillende Jemenitische steden, waaronder de hoofdstad Sanaa. Vorige week nog kondigde Saudi-Arabië aan d…
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 3:16pm -
 • Dode vrouw door misdrijf in huis Tilburg
  TILBURG In Tilburg is zondag in een flatwoning in de Bartokstraat een dode vrouw gevonden. Vermoedelijk is er sprake van een misdrijf, aldus een woordvoerder van de politie. De technische recherche doet zondagmiddag onderzoek.
  - 11 uren geleden 26 Apr 15, 3:15pm -
 • Indonesië kondigt tien executies aan
  Indonesië heeft negen buitenlanders en een Indonesiër die wegens drugshandel ter dood zijn veroordeeld formeel in kennis gesteld dat hun vonnissen over enkele dagen worden voltrokken.
  - 11 uren geleden 26 Apr 15, 2:45pm -
 • Extra raadsvergadering Breda over stadion NAC
  BREDA De gemeenteraad van Breda komt woensdag bijeen om te praten over de veiligheid van het stadion van NAC. De extra vergadering is ingepland na vragen van de fracties van D66 en de VVD. Dat meldt de gemeente Breda zondag.
  - 11 uren geleden 26 Apr 15, 2:30pm -
 • Vrouw (96) ernstig gewond door aanrijding
  HOORN Een 96-jarige vrouw uit Hoorn is zaterdagmiddag in Hoorn ernstig gewond geraakt toen ze werd aangereden door een auto. De bestuurster van deze auto is na de aanrijding doorgereden. Volgens getuigen ging het om een oudere dame, meldde de politie…
  - 11 uren geleden 26 Apr 15, 2:30pm -
 • Nepalezen slapen op straat na zware aardbeving
  Het aantal doden als gevolg van de zware aardbeving in de Himalaya is zondag de 2200 gepasseerd. Krachtige naschokken hielden de inwoners van Nepal in angst en onzekerheid, terwijl zij hun doden cremeerden en de puinhopen doorzochten op zoek naar ver…
  - 12 uren geleden 26 Apr 15, 2:00pm -
 • ‘Hopen zoveel mogelijk mensen te vinden’
  EINDHOVEN Teamleider Peter Bos hoopt met zijn mensen nog zoveel mogelijk inwoners van Nepal onder het puin vandaan te kunnen halen. Hij vertrekt zondagavond met het Nederlandse Urban Search and Rescue team (USAR.nl) naar de hoofdstad Kathmandu om te…
  - 12 uren geleden 26 Apr 15, 2:00pm -
 • Rechtszaken drukken winst Deutsche Bank
  FRANKFURT Deutsche Bank heeft zijn winst in de eerste drie maanden van 2015 zien halveren ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de enorme boete voor de internationale fraude met rentetarieven drukte zwaar op het resultaat, maakte de grootste bank…
  - 12 uren geleden 26 Apr 15, 1:31pm -
 • Gewonde bij overval op Rotterdamse supermarkt
  ROTTERDAM Bij een overval op een supermarkt aan de Botersloot in Rotterdam is zondag een personeelslid gewond geraakt. De overval had plaats toen de winkel nog dicht was, liet de politie weten.
  - 12 uren geleden 26 Apr 15, 1:30pm -
 • Conducteurs bedreigd en mishandeld in trein
  ALMERE Een 33-jarige man zonder kaartje heeft zondag in een trein twee conducteurs bedreigd en mishandeld. Dat gebeurde ter hoogte van Almere, heeft de politie bekendgemaakt.
  - 13 uren geleden 26 Apr 15, 1:15pm -
 • Aantal meldingen bij alarmcentrale loopt op
  AMSTERDAM Het aantal Nederlanders dat vanuit Nepal contact opneemt met alarmcentrale SOS International, loopt op. Aan het begin van zondagmiddag hadden 177 mensen zich in verbinding gesteld met de centrale, die namens alle Nederlandse alarmcentrales…
  - 13 uren geleden 26 Apr 15, 12:45pm -
 • Nederlands reddingsteam naar Nepal
  Nederland stuurt een hulpteam naar Nepal om te helpen bij het zoeken naar slachtoffers van de aardbeving die het land trof. Het Nederlandse Urban Search and Rescue team (USAR.nl), bestaande uit 62 Nederlanders en acht honden, is gespecialiseerd in he…
  - 13 uren geleden 26 Apr 15, 12:30pm -
 • ‘IMF schetst zwart scenario voor Griekenland’
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorziet zware economische problemen voor Griekenland als dat land de eurozone zou verlaten. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel op basis van een intern rapport van het IMF.
  - 13 uren geleden 26 Apr 15, 12:16pm -
 • CPB pleit voor subsidie van lage inkomens
  Grotere belastingkortingen voor werknemers met lage inkomens kunnen ervoor zorgen dat meer mensen aan het werk gaan. Dat stelde de directeur van het Centraal Planbureau (CPB), Laura van Geest, zondag in een toelichting op een CPB-rapport met adviezen…
  - 14 uren geleden 26 Apr 15, 11:31am -
 • Bijval voor Koningsdag ‘nieuwe stijl’
  AMSTERDAM Ruim 95 procent van de Nederlandse bevolking is tevreden of neutraal over de nieuwe opzet van Koningsdag. Dat blijkt uit onderzoek onder 3397 Nederlanders door onderzoeksbureau Necker van Naem voor NU.nl. Van de ondervraagden vindt 60 proce…
  - 14 uren geleden 26 Apr 15, 11:30am -
 • ‘Vaak weinig keus bij orthodontist’
  HILVERSUM Orthodontisten geven patiënten vaak onvoldoende informatie over hun beugelbehandeling waardoor er weinig valt te kiezen. Dat melden de Consumentenbond en het tv-programma De Monitor van KRO-NCRV zondag, nadat ze hierover een meldpunt hadde…
  - 15 uren geleden 26 Apr 15, 11:00am -

Volkskrant

 • 'Comakijken is heerlijk, maar je verliest ook wat'

  'Comakijken is heerlijk, maar je verliest ook wat'

  Nóg een aflevering, en nóg een: Netflix en HBO bedienen comakijkers op hun wenken. Héérlijk. Toch?
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Rassenveredeling zonder bijklank

  Rassenveredeling zonder bijklank

  Zaadveredelingsbedrijf Bejo Zaden bv in Warmenhuizen bedient de hele wereld met steeds betere, klimaatbestendigere en voedzamere gewassen. Maar je moet wel weten hoe je die in de grond stopt.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Pauze cao-overleg ergert grondpersoneel KLM

  Pauze cao-overleg ergert grondpersoneel KLM

  Een pauze in het cao-overleg tussen KLM en bonden van vliegend personeel heeft de druk van de ketel gehaald. Maar het grondpersoneel baalt, want zij gingen eerder al na grote pressie akkoord.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Kikkerdril, Koning van Katoren, Le jour se lève

  Kikkerdril, Koning van Katoren, Le jour se lève

  Iedere dag tipt de Volkskrant de beste films op televisie. 
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Volkswagen rekent af met topman

  Volkswagen rekent af met topman

  Ferdinand Piëch, een van de machtigste mannen van het Duitse bedrijfsleven, is in het mes gelopen dat hij voor een ander had bedoeld. De president-commissaris van Volkswagen, die twee weken geleden probeerde bestuursvoorzitter Martin Winterkorn weg…
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Big data, de droom van iedere volksopvoeder

  Big data, de droom van iedere volksopvoeder

   
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Herlings is koning van motorcross

  Herlings is koning van motorcross

  Jeffrey Herlings is op het circuit van Valkenswaard baas in eigen huis. De Brabantse crosser duldt op weg naar een nieuwe wereldtitel niemand in zijn buurt.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Koningsdag 2015, Koningsdagconcert, Birth Day

  Koningsdag 2015, Koningsdagconcert, Birth Day

  Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij. 
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Zelfs in zijn Sheffield is 'Cleggmania' voorbij

  Zelfs in zijn Sheffield is 'Cleggmania' voorbij

  Het politieke leven van de Liberaal-Democratische leider hangt aan een zijden draadje. De vele studenten in zijn kiesdistrict vinden de coalitie met de Conservatieven verraad. 'Ik ken niemand meer die op hem stemt.'
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Stem van strijdend Nederland is terug

  Stem van strijdend Nederland is terug

  Het Instituut voor Beeld en Geluid geeft Radio Oranje een internetkanaal. Het verzetsprogramma is volledig gedigitaliseerd.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • In België is de spanning om te snijden

  In België is de spanning om te snijden

  Terwijl veel Europese clubs de prijzen al nagenoeg hebben verdeeld, is de spanning in het Belgische voetbal om te snijden. Dankzij een ingenieus competitie-systeem. Dat ook nog eens sterke spelers oplevert.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Voorzichtigheid geboden voor republikein op Koningsdag

  Voorzichtigheid geboden voor republikein op Koningsdag

  Hoe gaan we om met onze tegenmacht?
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Het weer: Bij deze maxima is warme jas nodig

  Het weer: Bij deze maxima is warme jas nodig

  Het is morgen niet alleen koel, maar met name in het zuidoosten van het land kunnen eerst ook nog een paar buien vallen. Later op de dag is het vrijwel overal droog en is er meer ruimte voor de zon.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Experimentele Van der Schoot wil samenwerken

  Experimentele Van der Schoot wil samenwerken

  De nieuwe baas van Ro, Bianca van der Schoot, trekt op met Johan Simons voor Theater Rotterdam.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Mijn volksbuurt: mozaïek van zuilen en zuiltjes

  Mijn volksbuurt: mozaïek van zuilen en zuiltjes

   
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Mijn zorgverlener wacht al maanden op salaris

  Mijn zorgverlener wacht al maanden op salaris

  De ingezonden brieven van maandag 27 april 2015
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Beteugel toegang tot onze 'Big Data'

  Beteugel toegang tot onze 'Big Data'

  Ook in het Westen moet de toegang van overheid en bedrijven tot onze gegevens strak worden beteugeld.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Kermit: eerst fictie, nu puur natuur

  Kermit: eerst fictie, nu puur natuur

   
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Asscher wil 'banenbonus' lage inkomens

  Asscher wil 'banenbonus' lage inkomens

  Lastenverlichting voor de laagste inkomens moet prioriteit krijgen. Dat kan met een loonkostensubsidie die werknemers met lage inkomens voor werkgevers goedkoper maakt. Daarnaast kunnen lage inkomens een hogere 'arbeidskorting' krijgen.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Stress in de lage landen: reptielen evacueren

  Stress in de lage landen: reptielen evacueren

  Een maand lang ligt de verbreding van de A12 bij Ede stil om beschermde zandhagedissen, hazelwormen en slangen te verplaatsen. Dat gaat met ingegraven emmers en de blote hand.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Rotterdam leert criminele jongeren koffie zetten

  Rotterdam leert criminele jongeren koffie zetten

  Geen 'zielig project', wel een kwaliteitskoffiebar die jongeren met een crimineel verleden de straat helpt verruilen voor de wereld van koffie. 'Nadeel: de koffie thuis is niet meer te zuipen.'
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Het toerwielrennen is eindelijk volwassen

  Het toerwielrennen is eindelijk volwassen

  Mannen kopiëren renners uit de Tour de France, zoals voetballende kinderen van zes zich Messi wanen.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Hoe weer fout paardenvlees op uw bord belandde

  Hoe weer fout paardenvlees op uw bord belandde

  Politie en justitie hebben een nieuw geval van paardenvleesfraude opgespoord. Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van het vervalsen van paardenpaspoorten. Daardoor kunnen paarden die medicijnen hebben toegediend gekregen en niet geschikt zijn…
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Eens per jaar koesteren de ruiters gras

  Eens per jaar koesteren de ruiters gras

  Het is traditie dat het NK springen in Mierlo zich afspeelt op gras. Voor de ruiters die hun wedstrijden op zand afwerken, blijft dat wennen. Kampioen Leopold van Asten nam in de aanloop het zekere voor het onzekere.
  - 2 uren geleden 27 Apr 15, 12:00am -
 • Facebooks veiligheidscheck actief na aardbeving Nepal

  Facebooks veiligheidscheck actief na aardbeving Nepal

  Sociaal netwerk Facebook heeft zaterdag een nieuwe tool geactiveerd waarmee mensen in het rampgebied in Nepal kunnen laten weten dat alles goed met hen is. Google heeft een speciale service geopend waarmee mensen elkaar kunnen vinden na de aardbeving…
  - 2 uren geleden 26 Apr 15, 11:55pm -
 • Obama maakt een half uur grappen en zegt nog net geen 'fuck it'

  Obama maakt een half uur grappen en zegt nog net geen 'fuck it'

  Hij heeft nog een tijdje te gaan in het Witte Huis en niemand kan hem nog iets maken. 'I love it, I don't care', klonk het liedje van Icona Pop bij videobeelden van Barack Obama die rondjes zwemt in de vijver voor het Witte Huis, een interview houdt…
  - 3 uren geleden 26 Apr 15, 11:00pm -
 • Israël valt mannen in Syrië aan

  Israël valt mannen in Syrië aan

  De Israëlische luchtmacht heeft gisteravond een aanval uitgevoerd op vier mannen die in Syrië op weg waren naar de grens met de bezette Golanhoogte. Volgens het leger ging het om 'een groep gewapende terroristen' die met een bom een aanslag op Isra…
  - 3 uren geleden 26 Apr 15, 10:31pm -
 • Eden Hazard speler van het jaar in Engeland

  Eden Hazard speler van het jaar in Engeland

  Eden Hazard is gekozen tot speler van het jaar in Engeland. De vereniging van profvoetballers PFA gaf de aanvaller van Chelsea de voorkeur boven Harry Kane (Tottenham Hotspur) Alexis Sánchez (Arsenal), Philippe Coutinho (Liverpool), Diego Costa (C…
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:59pm -
 • Chelsea brengt 'Parking the bus' in praktijk

  Chelsea brengt 'Parking the bus' in praktijk

  Met een saaie 0-0 bij Arsenal heeft Chelsea zondag weer een stapje gezet naar het eerste kampioenschap sinds 2010. Chelsea staat tien punten voor, met nog vijf duels te gaan.
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:34pm -
 • Twee Zweedse gijzelaars vrijgelaten uit Syrië

  Twee Zweedse gijzelaars vrijgelaten uit Syrië

  Twee Zweden die zeventien maanden lang gegijzeld werden in Syrië zijn vrijgelaten en herenigd met hun families. Het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt met verschillende autoriteiten nauw te hebben samengewerkt om hen vrij te krijgen, maa…
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:31pm -
 • Chery scoort gelijkmaker met zwabberbal

  Chery scoort gelijkmaker met zwabberbal

  Glimlachend legt Groningen-middenvelder Tjaronn Chery uit hoe je een vrije trap op welgeteld 31,2 meter benut. 'Er is geen geheim. Je geeft die bal een zwabber en hij vliegt in de kruising.' Broederlijk omhelst Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer de spe…
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:29pm -
 • Weer huilt Fledderus, nu van geluk

  Weer huilt Fledderus, nu van geluk

  Mark-Jan Fledderus schaamde zich een beetje, toen hij zaterdagavond de fans van Heracles pesterige liedjes hoorde zingen over NAC en de eerste divisie. 'Moet je niet doen', vindt hij. 'Ze hebben geen idee hoeveel impact dat heeft, zo'n dreigende degr…
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:25pm -
 • Bayern al kampioen na misstap Wolfsburg

  Bayern al kampioen na misstap Wolfsburg

  Bijna terloops werd Bayern München zondag in de vroege avond voor de 25ste maal kampioen van Duitsland. De club uit München, die zelf zaterdagavond moeizaam van Hertha BSC had gewonnen, zag naaste concurrent Wolfsburg met 1-0 onderuit gaan tegen Bo…
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:21pm -
 • Twente snakt naar einde van seizoen

  Twente snakt naar einde van seizoen

  Voor FC Twente mag het seizoen nu al voorbij zijn. Dan kan de club intern en extern orde op zaken te stellen.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 9:05pm -
 • Arrestaties wegens geplande aanslag op kerk

  Arrestaties wegens geplande aanslag op kerk

  De Franse politie heeft drie mannen opgepakt op verdenking van medeplichtigheid bij het plannen van een aanslag op een of meerdere kerken in Parijs. De verdachten zijn meegenomen voor verhoor, meldden Franse media vandaag. Eerder al arresteerden de a…
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:59pm -

RTL

 • Nederland viert feest: Koningsnacht luidt Koningsdag in
  Het is Koningsdag, de eerste in de nieuwe stijl. Het feest is op veel plaatsen al begonnen met de traditionele Koningsnacht, later vandaag bezoekt het koningspaar Dordrecht.
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 10:01pm -
 • President Kazachstan wint met 97,5 procent van de stemmen
  Dat de verkiezingen in het autoritaire Kazachstan niet spannend zouden worden, was van te voren al wel duidelijk. Maar president Noersoeltan Nazarbajev wist toch nog te verrassen: hij won de verkiezingen namelijk met 97,5 procent van de stemmen.
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:47pm -
 • Koningsnacht: 'Gezellig druk' in de grote steden
  Het is behoorlijk druk in de grote steden. Er zijn veel mensen op de been om de Koningsnacht te vieren. In Utrecht moest zelfs een singel tijdelijk worden afgesloten, omdat het er te druk was.
  - 4 uren geleden 26 Apr 15, 9:16pm -
 • Video: Zo zag aardbeving in Nepal eruit vanaf Mount Everest
  Ze dachten dat ze doodgingen. Een groep klimmers op de Mount Everest werd overvallen door een lawine, na de aardbeving in Nepal. Op de beelden is te zien hoe een muur van sneeuw op ze afkomt.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 8:48pm -
 • Polonaise! Nacht van Oranje gaat los
  Feestgangers trekken hun oranje outfit de nacht voor Koningsdag alvast aan. Polonaise bij de Nacht van Oranje in Ahoy.
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 8:03pm -
 • Zoontje van Britse zanger heeft de aanstekelijkste lach van de wereld
  In Nederland kennen we zanger Tom Fletcher van de Britse groep McFLy/Busted nog niet, maar zijn zoontje laat je hart smelten. Een filmpje van het jongetje met de aanstekelijk lach wordt massaal gedeeld.
  - 6 uren geleden 26 Apr 15, 7:45pm -
 • Weekoverzicht 20 t/m 26 april
  Europa wil voorkomen dat er nog eens een ramp gebeurt waarbij zoveel vluchtelingen om het leven komen, de PvdA en VVD zijn het eindelijk eens over de bed-bad-en-broodregeling en meer in het weekoverzicht van 20 t/m 26 april.
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:48pm -
 • Koningsdag niet meer alleen in de randstad
  Voor een goed Koningsdagfeestje hoef je tegenwoordig niet meer naar de randstad. Voorheen moest je naar Amsterdam, Utrecht of Den Haag, maar nu organiseren ook kleinere steden zoals Den Bosch hun eigen festivals. Het grote 538-feest strijkt voor het…
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:30pm -
 • Crimineel Baris Önder doodgeschoten in Osdorp
  Baris Önder, een Amsterdamse crimineel van Turkse komaf, is afgelopen nachtdoodgeschoten in de Amsterdamse wijk Osdorp. Zijn auto werd doorzeefd metkogels.
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:18pm -
 • Angst voor naschokken: ziekenhuizen behandelen patiënten op straat
  Ziekenhuizen in de Nepalese hoofdstad Kathmandu hebben zieken en gewonden naar buiten verplaatst na een serie naschokken. Patiënten zijn ondergebracht in tenten van ziekenhuislakens, of ze liggen op stretchers in de open lucht.
  - 7 uren geleden 26 Apr 15, 6:16pm -
 • Angstige uren voor Nepalese gemeenschap: 'Ook naschokken zijn heftig'
  De Nepalese gemeenschap in Nederland heeft het zwaar deze dagen. Veel mensenhebben vrienden of familie in het getroffen gebied. Eén van hen had zijnmoeder aan de lijn tijdens een naschok: "Ik hoorde haar zeggen: 'Dit is het,het is voorbij"
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 6:14pm -
 • Meer dan 2500 doden in Nepal: 'Ik weet niet hoe ik het heb overleefd'
  Het dodental na de aardbeving in Nepal gisteren is inmiddels opgelopen totmeer dan 2500. Mensen die het wel overleefden kunnen nauwelijks bevatten wathen is overkomen.
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 6:10pm -
 • 'Tot tien dagen overleven onder puin is mogelijk'
  Het Nederlandse Urban Search and Rescue team is vanavond naar Nepal vertrokken. Het team hoopt nog zoveel mogelijk overlevenden te vinden in het rampgebied.
  - 8 uren geleden 26 Apr 15, 5:45pm -
 • Nederlanders bezorgd om familie in Nepal
  Nederlanders met familie in Nepal doen er alles aan om informatie te krijgen uit het zwaar getroffen land. Hans van Gastel uit Oosterhout is een van hen. Zijn zus Margot was in de buurt van de hoofdstad Kathmandu tijdens de aardbeving en sindsdien he…
  - 9 uren geleden 26 Apr 15, 5:12pm -
 • Duitsland herdenkt bevrijding Bergen-Belsen
  Bij de Duitse stad Celle is de bevrijding van het concentratiekamp Bergen-Belsen herdacht. Zeventig jaar geleden werd het kamp bevrijd. Onder meer de Duitse president Joachim Gauck sprak bij de herdenking.
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 4:02pm -
 • 'Willem-Alexander is voor Ajax'
  De vermoedens waren er al langer, maar nu weten we het zeker: koning Willem-Alexander is fan van Ajax.
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 4:01pm -
 • 18-jarige motorrijder overleden na vlucht voor politie
  De 18-jarige motorrijder uit Rijswijk, die vrijdag zwaargewond raakte toen hij op de vlucht was voor de politie, is aan zijn verwondingen overleden.
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 3:30pm -
 • Dode vrouw gevonden in huis Tilburg
  In een flat aan de Bartokstraat in Tilburg is een dode vrouw gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf. De vrouw werd gevonden na een tip aan de politie.
  - 10 uren geleden 26 Apr 15, 3:16pm -
 • Dordrecht loopt uit voor repetitie Koningsdag
  Morgen barst het feest echt los, maar de inwoners van Dordrecht komen alvast in de sfeer. "Dordrecht loopt nu al uit voor repetitie", twittert verslaggever Antoin Peeters.
  - 11 uren geleden 26 Apr 15, 2:31pm -
 • Aardbeving Nepal: 'Iedereen was aan het gillen en in paniek'
  "Opeens begon alles te schudden." Cecilia Keijzer was in de Nepalese hoofdstad Kathmandu toen de aarde plotseling begon te beven. "Het was een verschrikkelijk moment, iedereen was aan het gillen en in paniek", zegt ze tegen RTL Nieuws.
  - 11 uren geleden 26 Apr 15, 2:30pm -
 • Nog geen contact met honderd Nederlanders in Nepal
  In Nepal zitten nog ongeveer honderd Nederlanders van wie niet bekend is of zij gewond zijn geraakt door de zware aardbeving van gisteren.
  - 12 uren geleden 26 Apr 15, 2:13pm -
 • Conducteurs bedreigd en mishandeld in trein
  Er gaat geen week voorbij zónder geweld tegen conducteurs, zo lijkt het. Zowel gisteren als vandaag werden NS-medewerkers belaagd door zwartrijders.
  - 12 uren geleden 26 Apr 15, 1:36pm -
 • Nederlands reddingsteam naar Nepal
  Nederland stuurt een hulpteam naar Nepal om te helpen bij het zoeken naar slachtoffers van de aardbeving die het land trof.
  - 13 uren geleden 26 Apr 15, 1:05pm -
 • Vrouwen overleven sneeuwstorm dankzij koekjes in de auto
  Altijd fijn als je nog wat lekkers in de auto hebt liggen, zeker als je een lange tocht moet rijden. Twee zussen uit de Amerikaanse staat Michigan kunnen daar over meepraten. Ze moesten twee weken lang zien te overleven op een paar koekjes, nadat hun…
  - 13 uren geleden 26 Apr 15, 12:30pm -
 • Stuur je mooiste oranjeselfie van Koningsdag
  Sta jij morgen op de Vrijmarkt, doe je spelletjes in het Vondelpark, of ben je aan het dansen op een groot oranjefeest? Maak een selfie van jouw Koningsdag en stuur 'm op!
  - 14 uren geleden 26 Apr 15, 12:14pm -
 • CPB pleit voor subsidie van lage inkomens
  Grotere belastingkortingen voor werknemers met lage inkomens kunnen ervoor zorgen dat meer mensen aan het werk gaan. Door loonsubsidie aan de onderkant van de arbeidsmarkt is het lonender om te gaan werken.
  - 14 uren geleden 26 Apr 15, 12:12pm -
 • Yes! Tóch een zonnige Koningsdag (maar wel koud)
  Het leek er een paar dagen op dat alle vrijmarkten en andere koningsdagactiviteiten volledig in het water zouden vallen. Maar niet zo veranderlijk als het weer en dit keer pakt dat uit in ons voordeel: het wordt op de meeste plaatsen een prachtige da…
  - 15 uren geleden 26 Apr 15, 10:30am -
 • Minister Schultz wil alcoholslot in strafrecht opnemen
  Iemand die vaker gepakt is met te veel alcohol moet niet kunnen rijden zonder te blazen. Daarom moet het alcoholslot blijven en in het strafrecht komen.
  - 17 uren geleden 26 Apr 15, 8:44am -
 • Moszkowicz geeft VNL één virtuele zetel
  De presentatie van Bram Moszkowicz als lijsttrekker van VNL lijkt te werken: de partij zou 1 zetel halen als er nu verkiezingen zouden zijn. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.
  - 17 uren geleden 26 Apr 15, 8:33am -
 • Baris Önder slachtoffer liquidatie Amsterdam-Osdorp
  De man die afgelopen nacht werd geliquideerd in Amsterdam-Osdorp was de crimineel Baris Önder (26). Hij was een bekend figuur in de Amsterdamse onderwereld.
  - 18 uren geleden 26 Apr 15, 8:04am -
 • Nieuwe lawines en schade door naschok Nepal
  Een naschok met een kracht van 6,7 op de schaal van Richter zorgt voor extra problemen voor reddingswerkers in Nepal. De naschok heeft gezorgd voor nieuwe lawines rond Mount Everest.
  - 18 uren geleden 26 Apr 15, 7:43am -
 • Dieselen door centrum Utrecht: 90 euro boete
  Vanaf 1 mei gaat de gemeente Utrecht mensen bekeuren die met een oude diesel het centrum van Utrecht binnenrijden. Utrecht is de eerste stad met een milieuzone voor oude diesels.
  - 18 uren geleden 26 Apr 15, 7:31am -
 • Video: 'boosheidsvertaler' zegt wat Obama niet zeggen kan
  Als president van de Verenigde Staten moet je soms je boze gedachten even voor je houden. Daarom schakelde Barack Obama tijdens het jaarlijkse correspondentendiner de hulp in van een 'boosheidstolk', die vertaalde wat de president eigenlijk écht had…
  - 19 uren geleden 26 Apr 15, 6:56am -
 • Vechtpartijen na demonstratie tegen politiegeweld Baltimore
  Ruim 2000 mensen zijn in Baltimore de straat op gegaan om te demonstreren tegen politiegeweld. Na een rustig begin keerden de betogers zich tegen de politie.
  - 19 uren geleden 26 Apr 15, 6:23am -
 • Hevige strijd om Jemenitische havenstad Aden
  In Jemen was het weer een dag van felle strijd, ondanks druk van alle kanten op de oorlogvoerende partijen om te gaan onderhandelen.
  - 20 uren geleden 26 Apr 15, 6:14am -
 • Op zoek naar overlevenden onder puin Nepal
  In de Nepalese hoofdstad Kathmandu is de hele nacht doorgezocht naar overlevenden van de zware aardbeving van gisteren. Tienduizenden Nepalezen hebben op straat en in parken geslapen, omdat hun huizen verwoest zijn.
  - 20 uren geleden 26 Apr 15, 5:52am -
 • Veel levensmiddelen zijn nog steeds te zout
  Veel producten in de supermarkt zijn nog steeds veel te zout. Sommige producten zijn zelfs zouter geworden.
  - 21 uren geleden 26 Apr 15, 5:15am -
 • Terug in het pre-computertijdperk
  Een moeizame blik, een pen tegen de lip, even denken… En dan besluit ze verder te schrijven. Douanebeambte Zuleida, op het vliegveld van Havana, is druk bezig om onze draadloze microfoons te confisqueren. En daar komt heel wat papierwerk bij kijken…
  - 21 uren geleden 26 Apr 15, 4:41am -
 • Dodental aardbeving Nepal stijgt boven de 2000
  De zware aardbeving in Nepal heeft al minstens 2000 levens gekost. Meer dan 5000 mensen zijn gewond en nog eens duizenden liggen onder het puin. Het dodental zal naar verwachting nog flink verder oplopen.
  - 21 uren geleden 26 Apr 15, 4:36am -
 • Vermoedelijke liquidatie in Amsterdam-Osdorp
  In Amsterdam-Osdorp is in de nacht van zaterdag op zondag een man doodgeschoten in een auto. De auto is doorzeefd met kogels. De politie sluit niet uit dat het om een liquidatie gaat.
  - 21 uren geleden 26 Apr 15, 4:22am -
 • 'Betere veiligheid kledingsector Bangladesh kost tienduizenden banen'
  In 2011 vielen ruim 1100 doden bij een ramp in een textielcomplex in Bangladesh. Sindsdien is de veiligheid verbeterd, maar die verbetering heeft tot 150.000 mensen hun baan gekost.
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 9:24pm -
 • Brit trouwt op 103de verjaardag met 91-jarige vriendin
  Je bent nooit te oud om te trouwen. Dat moet ook George Kirby hebben gedacht. Op zijn 103de verjaardag, in juni, zal hij trouwen met zijn vriendin Doreen Luckie (91). Ze worden daarmee het oudste bruidspaar ter wereld.
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 8:33pm -
 • Noodhulp Nepal op gang, dodental naar 1341
  Het dodental als gevolg van de zware aardbeving in Nepal stijgt nog steeds. Inmiddels is bekend dat er zeker 1341 doden zijn gevallen. De hulp aan het getroffen gebied komt op gang. Amerika stuurt reddingsteams en heeft 1 miljoen dollar toegezegd.
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 7:20pm -
 • 'Uren in onzekerheid over lot ouders in Nepal'
  "Mijn ouders waren bezig met hun dagelijkse wandelingetje toen de aarde begon te beven. Ze vielen op de grond", vertelt voorzitter Ram Budhathoki van de Nepalese Gemeenschap in Nederland aan RTL Nieuws die lang in onzekerheid zat over het lot van zij…
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 6:58pm -
 • 'Morgen langzamerhand wat droger'
  Vannacht is er nog veel bewolking en er vallen buien in het hele land, zegt weerman William Huizinga. Ook morgenochtend zijn er nog buien, maar in de loop van de dag wordt het wat droger en er komen opklaringen.
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 6:08pm -
 • Gezocht: vrijwilliger m/v voor de vereniging
  Van de voetbalvereniging tot de oranje-oranjevereniging; ze hebben allemaal hetzelfde probleem: het vinden van bestuursleden.
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 6:08pm -
 • Aanbieding op maat: App weet waar je bent in de winkel
  Een nieuwe app weet precies waar jij bent in de winkel en doet je dan bijvoorbeeld een persoonlijke aanbieding. In Sneek gebruiken ze het al.
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 6:03pm -
 • Nederlandse baggeraars doen goede zaken bij Suezkanaal
  In een noodtempo graven Nederlandse bouwbedrijven in Egypte aan een tweede Suezkanaal. Het kanaal is de belangrijke, maar ook heel erg drukke verbinding voor de scheepvaart van het Midden-Oosten naar de Middellandse Zee.
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 5:56pm -
 • 'De bank kan het met een pennenstreek regelen'
  Veel huiseigenaren zouden veel minder hypotheekrente kunnen betalen. Als debanken daaraan mee zouden werken.
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 5:50pm -
 • 18-jarige motorrijder zwaargewond na achtervolging
  Een 18-jarige man die in Rijswijk op de vlucht geslagen was voor de politie is zwaar gewond geraakt. De politie noemt zijn situatie 'uitermate zorgelijk'.
  - 1 dag geleden 25 Apr 15, 5:47pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse