Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Miljoenen mensen krijgen naheffing
  Tussen de vijf en zes miljoen Nederlanders moeten rekening houden met een naheffing van de Belastingdienst of een lagere teruggave volgend jaar.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 10:51pm -
 • Kramer: 'Teveel profschaatsers'
  Er zijn in Nederland teveel profschaatsers. Dat vindt profschaatser Sven Kramer.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 10:31pm -
 • Uitslagen KNVB-beker
  Er zijn vanavond drie wedstrijden gespeeld in de KNVB-beker. NEC, Excelsior en Roda JC plaatsten zich voor de volgende ronde.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 10:24pm -
 • 'Tom Cruise doet Lindsay Lohan'
  Steracteur Tom Cruise heeft een relatie met de gevallen actrice Lindsay Lohan. Dat melden ingewijden.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 10:16pm -
 • Vuurwerkfabriek Engeland ontploft
  In het Britse Stafford is vanavond een vuurwerkfabriek ontploft. Voor zover bekend zijn daarbij vier mensen gewond geraakt.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 10:06pm -
 • Wethouder Haarlem opgestapt
  De Haarlemse D66-wethouder Ewout Cassee en drie van zijn fractiegenoten zijn vanavond opgestapt.
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 9:29pm -
 • Gasakkoord EU, Rusland en Oekraïne
  Rusland, Oekraïne en de Europese Unie hebben een akkoord gesloten dat een eind moet maken aan de slepende ruzie over gas.
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 9:08pm -
 • Israëlische ambassadeur weg uit Zweden
  Israël heeft zijn ambassadeur teruggeroepen uit Zweden. Dat is gebeurd nadat Zweden Palestina officieel als staat heeft erkend.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 8:31pm -
 • Werelduurrecord wielrennen verbroken
  Matthias Brändle heeft het werelduurrecord wielrennen verbroken. De Oostenrijker kwam in exact zestig minuten fietsen tot een afstand van 51 kilometer en 850 meter.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 8:16pm -
 • Oud-minister Italië verdacht van corruptie
  Verrassend nieuws uit Italië: een oud-minister wordt er verdacht van corruptie.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 7:59pm -
 • Man lang dood in huis Den Bosch
  In Den Bosch is het lichaam gevonden van een man die al lange tijd dood in zijn woning lag.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:39pm -
 • Vliegtuig crasht bij Sint Maarten
  Bij Sint Maarten is een vrachtvliegtuig in zee gestort. De co-piloot is daarbij om het leven gekomen. De piloot wordt nog vermist.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:16pm -
 • Boswachter vindt raketwerper
  Een boswachter heeft gisteren in Bergen op Zoom een raketwerper gevonden die door oefenende soldaten was achtergelaten.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 6:54pm -
 • Vulkaan Costa Rica uitgebarsten
  In Costa Rica is de vulkaan Turrialba uitgebarsten. De vulkaan stoot as en rookwolken uit.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:33pm -
 • 'Harde aanpak roodkruisnegeerders'
  Automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en andere weggebruikers die rode kruisen boven de weg negeren, moeten harder worden aangepakt. De regeringspartijen VVD en PvdA hebben het kabinet donderdag opgeroepen hierover voor januari met een voorstel te ko…
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:19pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwRellen Jeruzalem:Tempelberg dicht
  Oost-Jeruzalem is gisteren het toneel van rellen geweest tussen Palestijnse jongeren en de Israelische troepen. Israel sloot de Tempelberg een deel van de dag voor zowel moslims als joden. Dat was voor het eerst sinds 2000.
  - 45 mins ago 31 Oct 14, 4:34am -
 • Dwang bij zorg voor dementerenden
  Dementerenden worden thuis vaak door familie onder dwang verzorgd, krijgen stiekem medicatie toegediend en worden soms vastgebonden, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 12:54am -
 • Moordenaar van agent VS opgepakt
  Een van de meest gezochte criminelen van de VS is na een klopjacht van zeven weken opgepakt. Eric Frein (31) wordt ervan verdacht dat hij op 12 september in Pennsylvania een agent doodschoot en een andere agent ernstig verwondde.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 12:18am -
 • Gasakkoord Rusland en Oekraine
  In Brussel is een akkoord gesloten over de levering van Russisch gas aan Oekraine. Afgesproken is dat Oekraine tot zeker maart 2015 weer gas krijgt van Rusland. In juni draaide Moskou de gaskraan dicht vanwege onenigheid over onbetaalde rekeningen.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 10:59pm -
 • Zweden erkent Palestina nu formeel
  De nieuwe Zweedse regering heeft de Palestijnse staat formeel erkend. De Palestijnen voldoen aan alle criteria, zegt minister van Buitenlandse Zaken Wallström:"Er is een land, er is een volk en er is een regering".
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 10:58pm -
 • Naheffing voor miljoenen mensen
  Tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders moeten er rekening mee houden dat ze een naheffing van de Belastingdienst krijgen of een lagere teruggave volgend jaar. De meesten krijgen een tegenvaller van 300 euro. In sommige gevallen kan die oplopen tot 700…
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 9:59pm -
 • Noodtoestand in Burkina Faso
  De regering van Burkina Faso heeft de noodtoestand uitgeroepen, nadat betogers het parlementsgebouw hadden bestormd en in brand gestoken. President Compaore heeft de regering ontbonden en wil dat de oppositie stopt met de protesten.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:24pm -
 • Burkina Faso buigt voor betogers
  De regering van Burkina Faso heeft een voorstel voor de verlenging van de ambtstermijn van president Compaore ingetrokken na de bestorming van het parlement door duizenden demonstranten. Daarbij werd brand gesticht. Het gebouw van de staats-tv in Oua…
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 6:58pm -
 • Haagse 'borstendokter' gaat vrijuit
  De voormalig gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor plastisch chirurg in een Haagse kliniek, is vrijgesproken. Er is geen bewijs dat hij bij operaties grote fouten heeft gemaakt. De fouten die hij wel maakte, zijn niet strafbaar.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:08pm -
 • Corporaties en huurders op een lijn
  De koepel voor woningcorporaties Aedes en de belangenvereniging voor huurders De Woonbond zijn blij met de aanbevelingen van de enquetecommissie. "Dit is precies wat wij willen:een einde aan de zelfregulering, duidelijke en controleerbare doelen en m…
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 4:20pm -
 • Commissie:woningcorporaties faalden
  De enquetecommissie die misstanden bij de woningcorporaties onderzocht heeft, schrijft in het eindrapport dat corporatiebestuurders hebben gefaald en het vertrouwen hebben beschaamd.
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 4:19pm -
 • Kamer steunt enquetecommissie
  De Tweede Kamer steunt grotendeels de aanbevelingen van de parlementaire enquetecommissie woningcorporaties. PvdA, CDA, D66 en GroenLinks zijn voor een onafhankelijke Woonautoriteit als toezichthouder voor de corporaties.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 2:59pm -
 • Voor half miljard Chinese orders
  Het Nederlandse bedrijfsleven heeft tijdens de handelsmissie naar China voor zeker een half miljard euro aan orders afgesloten. De vierdaagse missie stond onder leiding van minister Ploumen voor Buitenlandse Handel.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 2:59pm -
 • Commissie:corporaties faalden
  De enquetecommissie die misstanden bij de woningcorporaties heeft onderzocht, stelt in het eindrapport dat corporatiebestuurders op soms grove wijze hebben gefaald en het in hen gestelde vertrouwen hebben beschaamd.
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 1:20pm -
 • Corporaties terug naar kerntaak
  De woningcorporaties moeten wat de enquetecommissie betreft terug naar hun kerntaak van sociale woningbouw. Voor commerciele nevenactiviteiten en andere taken dan woningbouw zou geen plaats meer moeten zijn. Bestuurders moeten meer maatschappelijk di…
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 12:29pm -
 • Van Vliet spaart ook politiek niet
  De commissie-Van Vliet stelt vast dat het toezicht op de woningcorporaties tekortschoot. Bewindslieden en de Tweede Kamer krijgen het verwijt dat de eigen politieke agenda belangrijker werd gevonden dan de aanpak van misstanden in de sector.
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 12:29pm -
 • 37 jaar cel voor Nederlandse pedo
  Het hooggerechtshof in Thailand heeft een Nederlandse pedoseksueel tot 37 jaar cel veroordeeld wegens misbruik van een 12-jarige jongen. Dat melden Thaise media.
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 12:28pm -
 • "Sneller op rampplek was mogelijk"
  Nederland had wat Oekraine betreft na overleg met de separatisten direct na de crash met de MH17 op de rampplek terecht gekund. Dat hebben verschillende Oekraiense bronnen die betrokken waren bij de onderhandelingen na de ramp tegen Nieuwsuur gezegd.
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 12:24pm -
 • Ombudsman:fiscus was onzorgvuldig
  De Nationale ombudsman vindt dat de Belastingdienst onbehoorlijk heeft gehandeld met de invoering van de een-bankrekeningmaatregel, om een eind te maken aan de 'Bulgarenfraude'. De dienst schortte de betaling op van toeslagen aan 177.000 mensen.
  - 18 hours ago 30 Oct 14, 11:11am -
 • Ophef over onderzoeksleider gifverf
  De leider van het onderzoek naar kankerverwekkende stoffen bij defensie heeft jarenlang als leidinggevende klachten erover genegeerd. Dat meldt EenVandaag.
  - 19 hours ago 30 Oct 14, 9:55am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • Nieuw'Masmeijer verzon tv-comeback'
  Frank Masmeijer was begin dit jaar nog vol hoop en mooie beloftes, maar of dat terecht was..?
  - 49 mins ago 31 Oct 14, 4:30am -
 • Nieuw'Nabestaanden in steek gelaten'
  De Nederlandse regering heeft duizenden nabestaanden van vlucht MH17 in de steek gelaten door daags na de terreurdaad niet in onderhandeling te gaan met de separatisten.
  - 49 mins ago 31 Oct 14, 4:30am -
 • Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin
  Het is winter in Pinchcliffe en Ludwig droomt van een witte Kerst, ook al ligt er nog geen sneeuw. Uitvinder Reodor besluit daarom ’s werelds krachtigste sneeuwkanon te maken, maar helaas belandt de uitvinding in handen van Freeman Pløsen. Freeman…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 4:02am -
 • Inherent Vice
  De ex van detective Doc Sportello (Joaquin Phoenix) duikt plotseling op met een verhaal over een steenrijke projectontwikkelaar op wie ze verliefd is. Zijn vrouw en haar vriend hebben plannen om de miljardair te kidnappen en op te laten nemen in het…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 4:02am -
 • Still Life
  John May is een gemeenteambtenaar die belast is met het vinden van nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Met zijn zeer perfectionistische instelling probeert hij zoveel mogelijk informatie over de overledene te achterhalen, zodat er een pas…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 4:02am -
 • Paddington
  Een jonge Peruviaanse beer met een grote passie voor alles dat Brits is reist naar Londen om een huisje te vinden. Alleen en verdwaald eindigt het beertje op Paddington Station, waar hij er achter komt dat het stadsleven niks voor hem is. Op het stat…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 4:02am -

Elsevier

 • Nieuw'Verplichte quarantaine maakt werk zwaarder'
  NEW YORK (ANP) - De verplichte isolatie van artsen en verpleegkundigen die vanuit ebolagebieden in West-Afrika terugkomen in de Verenigde Staten, zorgt ervoor dat het werk voor hulpverleners nog zwaarder wordt. Dat zegt de internationale tak van Arts…
  - 41 mins ago 31 Oct 14, 4:38am -
 • NieuwRuim 200 burgers gedood in Syrische aanvallen
  DAMASCUS (ANP) - Meer dan 200 burgers zijn de afgelopen dagen in Syrië omgekomen door bombardementen van de Syrische overheid. Tientallen slachtoffers waren kinderen. Ook raakten meer dan 500 mensen gewond, zei het Syrische Observatorium voor de Men…
  - 42 mins ago 31 Oct 14, 4:37am -
 • NieuwMoordverdachte agent gepakt na massaklopjacht
  CANADENSIS (ANP) - Bijna 7 weken wist hij uit handen van de politie te blijven, maar donderdag is de man die wordt verdacht van het doodschieten van een agent in de Verenigde Staten dan toch opgepakt. De politie van de Amerikaanse staat Pennsylvania…
  - 47 mins ago 31 Oct 14, 4:32am -
 • Grafrovers ontdekken Egyptische tempel
  CARO (ANP/DPA) - Grafrovers hebben in Egypte een nog onbekende tempel ontdekt. De unieke vondst werd gedaan door zeven mensen die illegaal in de grond aan het graven waren op zoek naar schatten, schrijven Egyptische media donderdag.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Omzetprognose LinkedIn valt tegen
  MOUNTAIN VIEW (ANP) - De zakelijke netwerksite LinkedIn heeft donderdag een tegenvallende omzetverwachting afgegeven voor het vierde kwartaal. Bovendien zakte het bedrijf in het derde kwartaal dieper in de rode cijfers.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Dijksma denkt over nieuwe nationale parken
  DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wil met de provincies meedenken over manieren om de nationale parken als bijvoorbeeld De Hoge Veluwe en De Biesbosch een impuls te geven.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Visa heeft veel krediet op Wall Street
  NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street waren donderdag goedgeluimd dankzij beter dan verwachte macrocijfers en sterke resultaten uit het bedrijfsleven. Creditcardmaatschappij Visa gaf de Dow-Jonesindex met zijn stevige koerswinst een forse impuls.…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Naheffing fiscus voor 5 tot 6 miljoen mensen
  DEN HAAG (ANP) - Tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders moeten rekening houden met een naheffing van de Belastingdienst of een lagere teruggave volgend jaar. De meeste mensen moeten rekening houden met een tegenvaller van 300 euro. Voor sommigen kan d…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Oekraïne, Rusland en EU sluiten gasakkoord
  BRUSSEL (ANP) - Oekraïne, Rusland en de Europese Unie hebben een akkoord gesloten om een einde te maken aan de gasruzie. Dat hebben bronnen donderdag gemeld aan persbureau Reuters. De details zijn nog niet bekend.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Blauwe vinvissen gered uit Indonesische baai
  JAKARTA (ANP) - Na dagenlang proberen is donderdag de laatste van een groep enorme blauwe vinvissen gered uit een ondiepe baai van het Indonesische eiland Lebata. De vijf walvissen zaten sinds half oktober vast in de baai.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Lisanne Froon naar laatste rustplaats
  AMERSFOORT (ANP) - De familie van de 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort begraaft vrijdag haar stoffelijke resten. Dat gebeurt na een afscheidsmis in de Heilige Kruiskerk aan de Liendertseweg in Amersfoort.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Gewonden door vuurwerkbrand Engeland
  STAFFORD (ANP) - Vijf mensen zijn in Engeland gewond geraakt door een grote vuurwerkbrand in Stafford. Eén van hen heeft ernstige brandwonden. Meer dan 40 brandweermensen waren nodig om het vuur te bestrijden, meldde de BBC.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Goudprijs zakt onder 1200 dollar
  NEW YORK (ANP) - De prijs van goud zakte donderdag tot 1195,50 dollar per troy ounce (31,1 gram), waarmee het edelmetaal de winst voor dit jaar kwijt is. De daling volgde op de bekendmaking van een sterkere dan verwachte economische groei in de VS in…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Crisis in D66 Haarlem
  HAARLEM (ANP) - De Haarlemse D66-wethouder Ewout Cassee (Ruimtelijke Ontwikkeling en Financiën) is donderdagavond afgetreden. Ook drie raadsleden van D66 zijn opgestapt.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:36am -
 • Tempelberg weer open
  JERUZALEM (ANP) - De Tempelberg in Oost-Jeruzalem is donderdag weer voor het publiek opengegaan. Dat liet een woordvoerder van de Israëlische politie weten. De Tempelberg ging woensdagavond dicht na de moordaanslag op de joodse activist Yehuda Glick…
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:13pm -

Metro Nieuws

ND

 • Naheffing voor miljoenen Nederlanders
  Naar schatting vijf tot zes miljoen Nederlanders krijgen komend jaar een naheffing of minder belasting terug. In de meeste gevallen gaat het om bedragen van zo'n driehonderd euro, maar voor sommigen kan het oplopen tot zevenhonderd euro, meldt een wo…
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 10:16pm -
 • Wall Street fors hoger gesloten
  Wall Street is hoger gesloten na een verrassend sterke groei van de Amerikaanse economie en overwegend positief ontvangen bedrijfscijfers. De Dow Jones index sloot 1,3 procent in het groen op 17.195,61 punten. De breder samengestelde S&P500 index…
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 10:16pm -
 • Frans dorp verbiedt clownsmaskers
  Een dorpje buiten Montpellier in het zuiden van Frankrijk verbiedt het mensen om zich in het openbaar te verkleden als clowns. Dat heeft burgemeester Pierre Dudieuzere van Vendargues besloten. Het verbod wordt extra streng gehandhaafd tijdens Hallowe…
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 10:00pm -
 • ‘Strengere regels voor plastische chirurgie’
  Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) stuurt binnenkort een voorstel naar de Tweede Kamer voor strenger toezicht op de plastische chirurgie. Dat heeft PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester gezegd tegen RTL Nieuws. Schippers zou…
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 9:15pm -
 • Vulkaanuitbarsting op Costa Rica
  Bij een vulkaanuitbarsting in Costa Rica zijn grote hoeveelheden as op centraal gelegen regio's van het land neergekomen. Dat hebben de Costa Ricaanse autoriteiten en wetenschappers donderdag gemeld. Sommige woongebieden moesten worden ontzet.
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 9:00pm -
 • Aedes oneens met advies schrappen commerciële taken
  Woningcorporaties moeten bepaalde commerciële activiteiten uit kunnen blijven voeren. Dat stelt branchevereniging van woningcorporaties Aedes in een reactie op het rapport van de parlementaire enquêtecommissie die het corporatiestelsel heeft onderz…
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:45pm -
 • Noorwegen gaat Iraakse militairen trainen
  Noorwegen stuurt dit jaar nog 120 militairen naar Irak om daar troepen op te leiden voor de strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat. Dat heeft de Noorse premier Erna Solberg donderdag gezegd. Volgend jaar vertrekken 75 Noorse militairen naar…
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:15pm -
 • ‘Bagdad wordt weer een gezegende stad’
  BAGDAD - Terroristische aanslagen zijn meer en meer aan de orde van de dag in Bagdad. Hoewel christenen lijden onder het geweld, neemt hun aantal toe.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:10pm -
 • Dominee GKV in beeld bij Tehuisgemeente NGK
  GRONINGEN - De Nederlands-gereformeerde Tehuisgemeente in Groningen gaat de vrijgemaakt-gereformeerde dominee Dick Mak beroepen.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:10pm -
 • Amerikaanse commercie dringt Halloween op
  AMSTERDAM-ALKMAAR - Halloween heeft door middel van Amerikaanse films en televisieseries de grote oversteek gemaakt naar Nederland. De detailhandel en de amusementsindustrie slaan een slaatje uit de toenemende belangstelling.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:10pm -
 • Pax herdenkt 200.000 Syrische doden
  DEN HAAG - ‘De aarde vervloekt je naam. God, hoor je mij?’ Het is de noodkreet van Leila, een Syrische vrouw die veel familieleden en vrienden verloor. Vredesorganisatie Pax hield donderdagmorgen een herdenking voor 200.000 burgerdoden in het lan…
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:10pm -
 • Cultureel conflict door kloof hoog- en laagopgeleiden
  DEN HAAG - Nederland kent sinds begin deze eeuw een ‘cultureel conflict’ dat wordt uitgevochten over de plaats en rol van etnische minderheden en immigranten in de samenleving. De scheidslijn in dat conflict loopt langs het niveau van opleiding.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:10pm -
 • President Burkina Faso roept noodtoestand uit
  De president van Burkina Faso, Blaiso Compaoré, heeft donderdag de noodtoestand uitgeroepen vanwege gewelddadige protesten in de hoofdstad Ouagadougou. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:45pm -
 • Rellen in Jeruzalem na dood Palestijn
  JERUZALEM - In de Jeruzalem zijn donderdagochtend rellen uitgebroken tussen Palestijnen en de Israëlische oproerpolitie.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:44pm -
 • Wethouder SGP struikelt over zondagsrust
  WOERDEN - De Woerdense SGP-wethouder Cor van Tuijl heeft donderdag zijn ontslag ingediend, omdat hij de boete had kwijtgescholden voor een winkel die op zondag open was.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:34pm -
 • Boswachter vindt ‘vergeten’ granaatwerper defensie
  Een boswachter heeft woensdagmiddag een onbeheerde granaatwerper op een landgoed bij Bergen op Zoom gevonden die van oefenende soldaten bleek te zijn. Dat meldt Omroep Brabant. Een woordvoerder van defensie heeft tegen de regionale omroep erkend dat…
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:15pm -
 • Doden bij vliegtuigongeluk in VS
  Zeker vier mensen zijn donderdag in de Verenigde Staten om het leven gekomen toen een klein vliegtuig kort na het opstijgen in een gebouw vloog op het vliegveld van Wichita in Kansas. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Ook raakten vijf mensen…
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:15pm -
 • ‘Verkoop vlees Willy Selten als pelsdierenvoer’
  Een partij van twee miljoen kilo ingevroren vlees van de van fraude verdachte vleesgroothandel Willy Selten moet als pelsdierenvoer worden verkocht. Het is de enige mogelijkheid om het vlees nog verkocht te krijgen. Dat schrijft curator Jaap van der…
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:15pm -
 • Uitspraak verbod boek Fred Ros vrijdag
  Het gerechtshof in Arnhem maakt vrijdag bekend of het publicatieverbod voor het boek De Ros Tapes van misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink standhoudt. Dat heeft zijn advocaat Yehudi Moskowicz op Twitter gemeld.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:15pm -
 • Israël roept ambassadeur terug uit Zweden
  Israël heeft donderdag zijn ambassadeur uit Zweden teruggeroepen. Het land ging hiertoe over uit protest tegen de Zweedse erkenning van de staat Palestina eerder op de dag.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:00pm -
 • AEX sluit 0,7 procent hoger
  De Amsterdamse beurs is donderdag met een keurige plus gesloten. De AEX won 0,7 procent op 403,71 punten. Koplopers waren DSM en OCI met dagwinsten van ruim drie procent en Gemalto met meer dan vier procent. De grootste daler was Fugro, met een verli…
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:45pm -
 • Marokkaanse terreurverdachte langer vast
  De 26-jarige Marokkaan die twee weken geleden in Amsterdam werd opgepakt voor het treffen van voorbereidingen voor een terroristisch misdrijf blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft donderdag besloten dat de man in ieder g…
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:30pm -
 • Amnesty: milities Libië plegen oorlogsmisdaden
  De elkaar bevechtende milities en gewapende groepen in het westen van Libië begaan straffeloos steeds meer oorlogsmisdaden. Dat zegt Amnesty International donderdag in een rapport.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:15pm -
 • Medische zorg risico bij aanwas asielzoekers
  Door de snelle groei van het aantal asielzoekers kan de medische zorg in azc's in het gedrang komen. Daarvoor waarschuwt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag. Asielzoekers die zorg nodig hebben lopen onder meer het risico niet snel ge…
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:15pm -
 • Werkstraf geëist voor bijna overvaren zwemmers
  Tegen een 63-jarige man uit Leiden is donderdag een werkstraf van 150 uur geëist omdat hij vorige zomer bijna over een aantal zwemmers voer die meededen aan de Warmonder Poldercrossloop. Het Openbaar Ministerie vindt dat de man zich met zijn vaarged…
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:00pm -

Volkskrant

 • President Burkina Faso blijft aan ondanks hevige protesten
  De Burkinese president Blaise Compaoré neemt geen ontslag, maar heeft wel de noodtoestand opgeheven die hij enkele uren eerder had uitgeroepen. Dat heeft de president bekendgemaakt in een televisietoespraak na de rellen van gisteren in Burkina Faso.…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 3:54am -
 • Artsen zonder Grenzen: quarantaineregels beïnvloeden ebolawerk
  Artsen zonder Grenzen zegt dat de Amerikaanse regels over quarantaine voor ebolahulpverleners gevolgen hebben voor het werk in West-Afrika. Een woordvoerder van de hulporganisatie heeft tegen persbureau Reuters verklaard dat de verplichte afzondering…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:47am -
 • Amerikaanse politie vindt moordverdachte na miljoenenklopjacht
  Bijna zeven weken wist hij uit handen van de politie te blijven, maar gisteren is de man die wordt verdacht van het doodschieten van een agent in de Verenigde Staten dan toch opgepakt. De politie van de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft dat bevest…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:02am -
 • Grafrovers ontdekken Egyptische tempel onder hun huis
  Grafrovers hebben in Egypte een nog onbekende tempel ontdekt. De unieke vondst werd gedaan door zeven mensen die illegaal in de grond aan het graven waren op zoek naar schatten. Dat hebben Egyptische media gisteren gemeld.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:32am -
 • Zo ver weg is België ook weer niet
  Hoezo ligt Tilburg 40 kilometer van de Belgische grens? (De Belgengevangenis is 40 kilometer te ver weg, Ten eerste, 30 oktober). Ik denk dat de Tilburgse benzinestations daar anders over denken. Rijdend naar het zuiden ben je al na 10 kilometer in B…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Nederlandse bestuursvoorzitters willen niets van Twitter weten
  Het lijkt een mooi alternatief voor zouteloze televisiereclames of pr-berichten, maar de bestuursvoorzitters van Nederlandse bedrijven willen niets van Twitter weten.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • De terreurclown: humor of hartaanval?
  De Franse killer-clownrage die deze week zo veel ophef veroorzaakte staat in de langere traditie van het internetpranken. De video's worden professioneler - en steeds enger.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • À l'Origine, Midnight in Paris, Dawn of the Dead en The Devil's Backbone
  Iedere dag tipt de Volkskrant de beste films op televisie.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Diederik Samsom en de PvdA hebben in het geheel geen 'eigen geluid'
  Frits Bolkestein wordt door Wouter Bos als schoolvoorbeeld opgevoerd voor een goede nederlagenstrategie van alleen bijten om het VVD-profiel scherp te houden. Hij slaat met deze analyse de plank mis. De VVD en haar voormalige voorman Frits Bolkestein…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Het theater heeft meer toneelstukken nodig en minder boeken
  Wekelijks nemen de cultuurspecialisten van de Volkskrant stelling in de wereld van film, muziek, theater of beeldende kunst. Deze week: Hein Janssen
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Gekonfijte kippenmaagjes op blini's
  8 kippenmaagjes Droge pekel van 2 eetlepels zeezout, 1 theelepel suiker, 1 theelepel korianderzaad, een stukje steranijs, 2 bolletjes piment, 1 theelepel zwarte peper, ganzenvet (om te konfijten) Voor de blini's 250 gram gekookte en geprakte aardappe…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • x
  Andijviestamppot. Daar vinden mensen wat van. Natuurlijk maak je hem met aardappelpuree en andijvie. Maar wat doe je erbij? Daarover zijn de meningen verdeeld. Spekjes? Verse worst? Alleen als je geen vegetariër bent. Anders kun je altijd nog kiezen…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Godzijdank hoef ik niet naar Meppel
  Fantastisch dat ons eigen toonaangevende Nederlands theatergezelschap, Toneelgroep Amsterdam, furore maakte in New-York (V, 28 oktober). En wat fijn voor Hein Janssen dat hij dat mocht meebeleven en, als grote fan van Marieke Heebink, er verslag van…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Hoe langer je leeft, hoe onwerkelijker je wordt
  Felix Nussbaum was een Duits-Joodse schilder, geboren op 11 december 1904 in Osnabrück. Zijn exacte sterfdatum is onbekend, na 20 september 1944 in elk geval, vermoedelijk in Auschwitz. Nussbaum stond op het punt door te breken in Duitsland toen zij…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Verduurzaming is als bouw van een kathedraal
  Klimaatbeleid Door de fixatie op kortetermijndoelen lijdt de huidige verduurzaming aan innovatiearmoede.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Daar stond ik, alleen op een leeg en duister podium
  Jeanne Prisser bericht over wat zich afspeelt in de voorhoede van de beeldende kunst. Deze week: geluidsgolven, transmitters, een geluidsmoesson en, godzijdank, oordoppen.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Ebola, IS en de Pumpkin Spiced Latte
  I k ben heel gevoelig voor alles wat met de herfst te maken heeft, en dan niet op een manier dat ik er depressief van word, maar juist gelukkig. Ja, ik ben die vrouw die tijdens het hardlopen haar iPhone uit haar afzichtelijke heuptasje haalt, stilst…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • 'Kunt u vier excellente Europese leiders noemen?'
  De Brits-Soedanese telecommiljardair Mo Ibrahim zet zich in voor democratie en goed bestuur in Afrika. Morgen is hij te gast op de Afrikadag in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. 'Afrika gaat vooruit, maar te langzaam.'
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Twintig autochtone Nederlanders willen vechten tegen IS
  Ruim twintig autochtone Nederlandse mannen hebben de afgelopen maanden geprobeerd zich aan te sluiten bij de gewapende strijd tegen terreurgroep IS. Ze benaderden de Federatie Koerden in Nederland (Fedkom) om in contact te komen met lokale militaire…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Schaatsen: NK Afstanden, Wij zitten vast, De Hokjesman
  Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Martin de wolf is de azijnzeiker van de elite
  Columnist Martin Wolf van de Financial Times is een oude zuurpruim. Zoiets als Johan Derksen en Maarten van Rossem; allemaal zestigers die met hun toneelstukjes zo veel succes hebben dat doemdenken en cynisme een deel van hun karakter is geworden. Al…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • 'Ik zing geen Ella, maar ik ben wel Ella als ik zing'
  Hoe vertolk je een legende? Zangeres Denise Jannah bezingt Ella Fitzgerald in een theatervoorstelling.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • De zelf verzonnen taal uit Seattle: Grunge Speak
  In DiDuLab testen we rubrieken waarvan we niet weten hoe lang ze leuk blijven. Zoals: mijn favoriete Wikipedialemma.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Naar het Rijks ga je voortaan ook voor het restaurant
  Als je al niet voor de Nachtwacht naar het Rijks zou gaan, kun je dat vanaf morgen doen voor een nieuw toprestaurant. Een feest voor oog en tong.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Hoofdpijndossier: krijgt Eindhoven een ringweg of niet?
  De gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant zijn hard met elkaar in botsing gekomen over de aanleg van een rondweg, ook wel 'de Ruit' genoemd, rond de vijfde stad in Nederland. Het linkse college van Eindhoven is, gesteund door een meerderhei…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • KLM belichaamt onze sobere cultuur: lang volk, kleine beenruimte
  Wij Nederlanders houden ervan, somberen bij de koffieautomaat. Als we geluk hebben, want velen staan al in de gaarkeuken. En we hebben ze zien omvallen, de grote bedrijven die Nederland trots maakten. Het begon al met de VOC. Recentelijk de staatsmij…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Zoveelste kip van morgen heeft in ieder geval lef
  De Hollandse Kip van Albert Heijn bleek vooral consumentenmisleiding. Maar hoe staat het met de 'Nieuwe Standaard Kip' van Jumbo?
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Blanke jongen & Roy Donders
  Het patriarchaat wandelt ook door New York en de juichpakkenman vlucht voor selfietoerisme.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Meer geld voor de Amerikaanse consument? Nee, een nieuwe zeepbel.
  De bedoeling was dat consumenten meer te besteden kregen. De realiteit is een nieuwe zeepbel op de beurs.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Vijf documentaires om deze maand voor thuis te blijven
  Documentaires zijn ideaal vermaak. Dikwijls grappig, soms schokkend, altijd leerzaam. De Volkskrant selecteert elke maand docu's op televisie en internet om voor thuis te blijven, met iets lekkers op de bank.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Het was de tijd van knickerbockers en eyeliner voor jongens
  Ze gaven aan de jaren tachtig een eigen draai, met hun muziek en kleding. Nu is over de Britse band Spandau Ballet, die ook weer optreedt, een documentaire gemaakt. 'We zijn beter dan ooit.'
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Al het goede komt van boven
  Wat is er nu goedkoper dan regenwater? Toch zul je niet snel rijk worden van een regenton.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Wouter Bos staat net als andere PvdA-politici ver van zijn electoraat af
  Ik lees dat Wouter Bos beweert dat geen partij zo slecht is in het verteren van een nederlaag als een linkse partij en dat rechtse achterbannen dat veel makkelijker kunnen pruimen dan linkse (O&D, 30 oktober). Zou het misschien komen doordat de finan…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • De Fransen hebben hun gezond verstand en hoop nog niet laten varen
  Voormalig Brits premier Harold Wilson zei ooit dat een week een zeer lange tijd is in de politiek. Als dat waar is, duurt het nog een eeuwigheid tot de Franse presidentsverkiezingen van 2017 en is elke speculatie op dit moment prematuur en zelfs onvo…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Zelden heb ik in een paar kolommen in de krant zo veel onzin gelezen
  Met stijgende verbazing las ik een bijdrage van een Tineke Bennema (O&D, 28 oktober). Zelden heb ik in een paar kolommen in de krant zo veel onzin gelezen en ik ben al erg lang abonnee. Het is niet doenlijk om al de beweringen van deze mevrouw te wee…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Belastingaanslag
  'Dijsselbloem betaalt pas als de andere landen ook cijfers tonen.' (Ten eerste, 29 oktober). Kan hij bij mijn volgende belastingaanslag ook de cijfers van de andere Nederlanders tonen? Dan kan ik de 'rechtvaardigheid' van mijn aanslag beoordelen. Zo…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Geldzucht leidt tot de hel op aarde
  Arnon Grunberg zou eens een paar maanden undercover moeten gaan in een kledingfabriek in Bangladesh of China. Dan krijgt hij misschien wat meer begrip voor de opvatting dat geldzucht tot de hel op aarde leidt (Voetnoot 30 oktober, zie ook de Brief va…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Straks in de supermarkt: insecten
  Het is even wennen, maar het insect ligt binnenkort in de supermarkt. Goed voor mens en milieu?
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Woningcorporaties: verwacht niet te veel van wettelijke wijzigingen
  De conclusies van de enquêtecommissie zijn niet verrassend. Toch was sprake van een nuttige exercitie.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Hoop op hervormingen in Burkina Faso
  Interview Ruud Glotzbach Ook voor de Nederlandse ontwikkelingswerker kwam de opstand in 'Ouaga' onverwacht. Is dit ook het begin van een 'Afrikaanse Lente'?
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -

RTL

 • Nieuw'Wiebes haalt bakzeil: Plannen lease-auto's iets gunstiger'
  Er kwam een storm van kritiek los nadat staatssecretaris Wiebes zijn plan had gelanceerd om voor vrijwel alle leaserijders een fiscale bijtelling van 25 procent in het leven te roepen. Maar hij lijkt nu bakzeil te gaan halen.
  - 46 mins ago 31 Oct 14, 4:33am -
 • Moordverdachte VS gepakt na wekenlange klopjacht
  Bijna 7 weken wist hij uit handen van de politie te blijven, maar vandaag is de man die wordt verdacht van het doodschieten van een agent in de Verenigde Staten toch opgepakt.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 11:31pm -
 • Hevige regenval teistert Noorwegen
  Een miljoenenschade en massa evacuaties in Noorwegen. Het westen van het landwordt nog altijd geteisterd door noodweer. Honderden mensen moeten hun huizenuit.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 11:19pm -
 • 'Strengere regels plastische chirurgie'
  Er komen strengere regels voor plastisch chirurgen. Dat heeft minister Schippers gezegd naar aanleiding van de vrijspraak van borstendokter Rock G.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 11:07pm -
 • 'Nare verrassing voor het halve land'
  De naheffing die miljoenen huishoudens volgend jaar kunnen verwachten is een nare verrassing, zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 11:01pm -
 • Nibud hoopt op coulance van fiscus
  De naheffing van de Belastingdienst die tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders te wachten staat, is erg vervelend voor wie ermee te maken krijgt. Dat zegt een woordvoerster van het budgetinstituut Nibud.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 10:13pm -
 • Anna's wens komt uit: ze is nu ook wereldberoemd
  Het was de wens van het overleden meisje om beroemd te worden, en dat is gelukt. Internationale media zijn nu ook op het verhaal gedoken.
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 9:14pm -
 • Honderden euro's naheffing voor miljoenen Nederlanders
  Voor vijf tot zes miljoen huishoudens in Nederland wacht komend jaar een onaangename verrassing. Zij krijgen van de Belastingdienst een naheffing van honderden euro's of krijgen minder belasting terug.
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 9:13pm -
 • Strengere regels voor 'mooimaakindustrie'
  Minister Edith Schippers van Volksgezondheid stuurt binnenkort een voorstel naar de Kamer dat strengere toezicht regelt op plastische chirurgie. Dat zegt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester tegen RTL Nieuws.
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 8:52pm -
 • Gaat Nederland Japan aan stroom helpen?
  Drijvende windturbines moeten ervoor zorgen dat Japan altijd voldoende stroom heeft. En Nederland moet daarin een belangrijke rol gaan spelen. Dat is tenminste het doel van de tweede dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Japan. De…
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 8:25pm -
 • Schadevergoeding om decolleté op Google Maps
  Een Canadese vrouw heeft een schadevergoeding gekregen van Google, omdat op Google streetview haar decolleté was te zien.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 8:17pm -
 • Bevolking Burkina Faso bestormt parlement
  De vlam is in de pan geslagen in het West-Afrikaanse Burkina Faso. De president daar is al 27 jaar aan de macht en nu hij een grondwetswijziging wil doorvoeren waardoor hij nóg langer op het pluche kan zitten, komt de bevolking in opstand. Het parle…
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 8:12pm -
 • 'Autobahnschutter' moet ruim 10 jaar de cel in
  Een Duitser die vanuit zijn vrachtwagen meer dan 700 keer op auto's op de snelweg in Duitsland schoot, moet 10,5 jaar de cel in. Hij wilde automobilisten daarmee straffen voor slecht rijgedrag.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 8:10pm -
 • Mantelzorgers sluiten dementerenden uit onmacht op
  40 procent van de ouderen met dementie die nog thuiswonen, wordt soms opgesloten, gedwongen om medicijnen te slikken of zelfs vastgebonden. Dat gebeurt door partners, kinderen of vrienden die geen andere oplossing zien.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 8:09pm -
 • Moord op rabbijn zet situatie in Israël op scherp
  De Israëlische politie heeft een Palestijn doodgeschoten die wordt verdacht van een aanslag op een extreem-rechtse rabbijn. Volgens Midden-Oosten-correspondent Roel Geeraedts is het niet zomaar een incident: dit raakt het hart van het conflict tusse…
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 7:59pm -
 • 200.000 euro schuld per sociale huurwoning
  Het is een kleine woningbouwcorporatie: WSG, Woningstichting Geertruidenberg. Maar omdat er onder de vorige directeur op grote schaal grond werd gekocht, die door de crisis in waarde daalde, heeft WSG nu een schuld van 200.000 euro per sociale huurwo…
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:48pm -
 • 'Nog jarenlang last van fouten woningcorporaties'
  De woningbouwcorporaties hebben er een bende van gemaakt. En daardoor hebben ze de bijna 2,5 miljoen sociale huurwoningen in Nederland op het spel gezet. Die keiharde conclusie trekt de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar het bele…
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:41pm -
 • Grote teleurstelling om vrijspraak 'borstendokter' Rock G.
  Oud-patiënten zijn teleurgesteld dat 'borstendokter' Rock G. is vrijgesproken. Er lag een vuistdik dossier tegen hem. Maar toch is het bewijs onvoldoende, oordeelde de rechtbank.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:25pm -
 • 'Bewijs maar eens dat blunderende arts schuldig is'
  'Borstendokter' Rock G. is de tweede arts die dit jaar is vrijgesproken terwijl vaststaat dat hij fouten heeft gemaakt én dat patiënten fors letsel hebben opgelopen. Dat komt omdat het verband tussen de fouten en het letsel heel moeilijk te bewijze…
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:15pm -
 • 'Wapenhandelaar opgepakt in liquidatieonderzoek'
  De Amsterdamse politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het handelen in zware vuurwapens.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:14pm -
 • Bekritiseerde president Burkina Faso roept noodtoestand uit
  Na onlusten in de hoofdstad Ouagadougou heeft president Blaise Compaoré van Burkina Faso de noodtoestand afgekondigd in het Afrikaanse land. Ook heeft Compaoré de regering ontbonden en riep hij de leiders van de oppositie op een einde te maken aan…
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:11pm -
 • Vier doden bij vliegtuigcrash Kansas
  Bij het vliegtuigongeluk in de Amerikaanse staat Kansas zijn vier doden gevallen. Een tweemotorig vliegtuig boorde zich in een gebouw.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:46pm -
 • 'Midden-Oosten ingewikkelder dan IKEA-meubel'
  Israël heeft zijn ambassadeur teruggeroepen uit Stockholm omdat Zweden Palestina officieel heeft erkend als staat. De Israëlische minister verwijt de Zweden veel te simpel te denken over de situatie in het Midden-Oosten.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:14pm -
 • Sluiting Tempelberg 'oorlogsverklaring' van Israël aan Palestijnen
  De spanningen rond de Tempelberg in Jeruzalem zijn zo hoog opgelopen dat de vrees bestaat voor een nieuwe Palestijnse opstand.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:46pm -
 • Politie neemt paspoorten jihadverdachten in
  Naast de arrestatie van twee Brabantse 'jihadvrouwen' heeft de politie ook huiszoekingen gedaan in vier steden. Er werd niemand aangehouden; wel werden de paspoorten van zes mannen ingenomen.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:36pm -
 • Gênante straf is hit op Facebook
  De Amerikaan Kevin Jones ontdekte dat zijn 10-jarige dochter zich veel ouder voordeed dan zij was. Om haar een lesje te leren, fotografeerde hij haar in een T-shirt waarop haar echte leeftijd staat. De foto's zijn inmiddels een grote hit op Facebook.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:20pm -
 • Plastisch chirurgen boos over vrijspraak 'borstendokter'
  Plastisch chirurgen zijn boos over de vrijspraak van 'borstendokter' Rock G. "Wij vinden het vreemd, we zijn verontwaardigd en teleurgesteld, vooral voor de slachtoffers."
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:19pm -
 • Kamer wil meer invloed huurders
  Het langverwachte rapport van de enquêtecommissie woningcorporaties is vandaag gepresenteert. Hoe reageert de politiek? Wij verzamelden de reacties.
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 4:40pm -
 • Woningcorporaties vinden excuses niet nodig
  Aedes, de koepel voor woningcorporaties, ziet na het vernietigende rapport van de enquêtecommissie geen aanleiding om excuses aan te bieden aan de huurders.
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 4:37pm -
 • Brabantse 'jihadvrouwen' opgepakt
  Twee jonge vrouwen van 19 jaar zijn maandag gearresteerd op de Rotterdamse luchthaven. Ze worden verdacht van plannen om via Turkije door te reizen naar Syrië, om zich daar aan te sluiten bij de gewapende strijd.
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 4:26pm -
 • Blok: Corporaties moeten belang van huurder voorop stellen
  Minister Blok van Volkshuisvesting is blij dat de enquêtecommissie pleit voor scherpere afbakening van de taken van woningcorporaties. "Zo wordt voorkomen dat corporaties in commerciële projecten stappen."
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 4:18pm -
 • Vliegtuigje boort zich in gebouw in Kansas
  Een klein vliegtuig heeft zich vandaag in het Amerikaanse Wichita, in de staat Kansas, in een gebouw geboord.
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 4:03pm -
 • Brandweer redt paard uit zwembad
  Een niet alledaags klusje voor de brandweer in Mesa, Arizona, afgelopen zaterdag. Daar was een paard in een zwembad gevallen. De mannen moesten al hun kracht gebruiken om het paard uit het bad te hijsen en naar de kant te slepen. Wonderwel bleef 'Sto…
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 4:00pm -
 • Vier keer in de basket: student wint prijs met 'onmogelijke' stunt
  Student Gustavo Angel Tamayo houdt niet zo van basketbal. Toch deed hij het (bijna) onmogelijke: vier keer achter elkaar scoren op vier verschillende posities, in 30 seconden.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 3:39pm -
 • 'Zonnig en warm: 1 november gaat records breken'
  RTL-weerman William Huizinga verwacht dat zaterdag de temperatuurrecords opnieuw gaan sneuvelen.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 3:31pm -
 • Amerikaanse 'ebolaverdachte' gaat fietsen
  Een Amerikaanse verpleegster die haar door de autoriteiten opgelegde quarantaine heeft aangevochten, heeft haar huis verlaten om te gaan fietsen met haar vriend. Dat is volgens de gouverneur van de staat Maine niet de bedoeling.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 3:27pm -
 • Nederlandse pedofiel in Bulgaarse cel
  Na een eerdere celstraf voor kindermisbruik in Nederland, is de Nederlander Jerre W. vandaag in Bulgarije veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 3:02pm -
 • Slachtoffer Rock G.: 'Nu gaat hij vrijuit en heb ik levenslang'
  Tientallen vrouwen zeggen door hem verminkt te zijn, maar 'borstendokter' Rock G. werd vrijgesproken. Wat vinden zijn slachtoffers daarvan? "Ik geloof gewoon niet dat hij ermee wegkomt."
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 2:59pm -
 • WSG: Een kleine wooncorporatie met grootheidswaan
  Geertruidenberg. Een Brabantse plaats met krap 7000 inwoners. Maar het is ook de thuisbasis van de Woonstichting Geertruidenberg (WSG). Hoe de kleine corporatie de grootste grondbezitter van Nederland werd.
  - 15 hours ago 30 Oct 14, 2:40pm -
 • Vader Anna: 1 miljoen views, bedankt
  Het filmpje van de bij een verkeersongeluk omgekomen 13-jarige Anna, die graag beroemd had willen worden, is inmiddels een miljoen keer bekeken.
  - 15 hours ago 30 Oct 14, 2:35pm -
 • Betogers bestormen parlement Burkina Faso
  Duizenden tegenstanders van president Blaise Compaoré zijn het terrein rond het parlementsgebouw in Burkina Faso binnengevallen.
  - 15 hours ago 30 Oct 14, 2:07pm -
 • Wat doet Willem-Alexander met zijn warme handen?
  Koning Willem-Alexander opent door middel van de warmte van zijn handen de themabijeenkomst Energie.
  - 15 hours ago 30 Oct 14, 2:06pm -
 • 'Vernietigend rapport leidt niet tot aftreden politici'
  Politiek commentator Frits Wester denkt niet dat het vernietigende rapport over het miljardenverlies bij woningcorporaties politieke consequenties zal hebben. "Aftredende politici gaan we niet meemaken", zegt hij.
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 1:30pm -
 • Advocaat 'borstendokter': 'Iedereen kan fouten maken'
  De advocaat van 'borstendokter' Rock G. reageert opgelucht op de vijspraak van zijn cliënt: "Iedereen kan fouten maken."
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 1:24pm -
 • Elektrische auto's 130 laten rijden op de A2?
  Elektrische auto’s die wel 130 km p/u op bepaalde stukken snelweg mogen rijden en auto’s op benzine niet? Minister Schultz ziet wel wat in dit plan.
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 1:04pm -
 • Eis: 20 jaar en tbs voor 'gifmengster' Ada S.
  Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 20 jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ada S. Zij zou haar echtgenoot met gif hebben gedood. De vrouw maakte ook een valse levensverzekering op voor de man.
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 12:54pm -
 • Rechter spreekt 'borstendokter' vrij
  Borstendokter' Rock G. is vrijgesproken door de rechter in Den Haag.
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 12:45pm -
 • Wooncorporaties: mislukte deals op een rij
  De parlementaire enquêtecommissie onderzocht een aantal geruchtmakende deals van wooncorporaties. Een opsomming, overgenomen uit het vandaag verschenen rapport.
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 12:30pm -
 • Toezicht op corporaties rammelt aan alle kanten
  Het toezicht op woningcorporaties rammelt aan alle kanten. Dat constateert de parlementaire enquêtecommissie-Van Vliet, die onderzoek deed naar de woningcorporaties.
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 12:30pm -
 • Vernietigend oordeel over wantoestanden wooncorporaties
  De parlementaire commissie die onderzoek heeft verricht naar misstanden bij woningcorporaties, is 'verbaasd, geschokt en verontrust' door wat ze aantrof. Haar vandaag verschenen eindrapport spreekt een vernietigend oordeel uit over wanbestuur, ernsti…
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 12:30pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse