Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Loterij-fout is 'puur toeval'
  Een nogal frappante fout tijdens de trekking van de Servische staatsloterij heeft voor een hoop opschudding gezorgd. De directeur van het bedrijf heeft zijn biezen gepakt, maar ontkent corruptie.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:52pm -
 • Palestijnen stenigen hyena
  Volgens de Palestijnse natuurbeschermingsorganisatie (PWA) heeft een groepje Palestijnen een hyena gestenigd, langs een weg naar Hebron.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:28pm -
 • 'Hillary Clinton is topfit'
  Hillary Clinton is gezond en fit genoeg om het land te dienen. Dat heeft haar dokter vandaag in een verklaring laten weten.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:08pm -
 • Jihadi's bedreigen soldatenvrouw
  Een onbekende jihadist heeft een dreigbrief door de brievenbus gedaan bij de vrouw van een Britse soldaat. De overheid waarschuwt soldatenvrouwen niets meer op sociale media te delen over het beroep van hun man.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 9:59pm -
 • Landverraad-onderzoek journalisten stopt
  De Duitse procureur-generaal heeft het gerechtelijke onderzoek naar twee journalisten over mogelijk landverraad gestopt, om de mediavrijheid niet te schaden.
  - 6 hours ago 31 Jul 15, 9:30pm -
 • Collega's moordenaar-agent niet vervolgd
  Twee Amerikaanse agenten die aanwezig waren toen hun collega een zwarte automobilist doodschoot in Cincinnati, worden niet vervolgd.
  - 6 hours ago 31 Jul 15, 8:59pm -
 • 'Coolkids worden allemaal losers'
  Volgens Amerikaanse onderzoekers hebben mensen die 'cool' waren op de middelbare school in het latere leven een grotere kans op alcohol- en drugsproblemen en raken ze eerder verzeild in de criminaliteit.
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:52pm -
 • Hond ligt voor winkel, krijgt bon
  Een hond die al vijftien jaar zijn dagen slijt op de stoep voor de winkel van zijn baasje, is op de bon geslingerd.
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:23pm -
 • 'Calais' loopt uit de klauwen
  De Engelse premier David Cameron en de Franse president François Hollande gaan met elkaar in gesprek over de stroom vluchtelingen bij de Kanaaltunnel in Calais.
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 7:59pm -
 • Super ebola-vaccin ontdekt
  Uit onderzoek met het VSV-EBOV-vaccin tegen ebola, blijkt dat het een 100 procent bescherming kan bieden tegen het dodelijke virus.
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:48pm -
 • 'Dikke vrouwen maken mij dunner'
  Het Zweedse Victoria Secret's-model Elsa Hosk is super-mega-liberaal, ze staat namelijk niet onwelwillend tegenover een volslanke collega bij het lingeriemerk.
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:25pm -
 • 'Vrouwen zorgen niet goed voor hun man'
  Een presentatrice van de überconservatieve 24/7 'nieuws'-zender Fox News, heeft blijk gegeven totaal niets op te hebben met het feminisme.
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 6:59pm -
 • Terror-vos richt slachting aan in 020
  Een bloeddorstige vos zet Amsterdam-Noord op stelten, het sluwe dier heeft al bijna 80 stuks dood pluimvee op zijn naam staan.
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:30pm -
 • Vier maanden cel voor reltuig Schilderswijk
  Een 22-jarige man uit Bunnik moet vier maanden de gevangenis in vanwege betrokkenheid bij de rellen in de Schilderswijk. De Haagse politierechter legde hem vandaag een celstraf van zes maanden op, waarvan twee voorwaardelijk.
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:05pm -
 • Agenten VS rammen 'vuile homo'
  Er zijn beelden opgedoken van een mishandeling van een homoseksuele man door de politie in Midland Beach, Staten Island (bij New York). Agenten noemen Louis Falcone, het 31-jarige slachtoffer, een "vuile nicht" terwijl ze hem in elkaar stompen.
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:56pm -

BNR

 • Uitspraak Delta Lloyd-zaak: miljoenenboete terecht opgelegd
  De uitspraak werd gedaan in de zaak betreffende een ruzie tussen Delta Lloyd en toezichthouder De Nederlandse Bank. De verzekeraar vroeg de rechter een streep door de boete te zetten, maar dat is niet gebeurd.
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:51pm -
 • Nieuw Ebola-vaccin blijkt 100 procent effectief
  Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie. Het vaccin werd de afgelopen maanden getest op 4000 mensen in het West-Afrikaanse land Guinee.
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 3:58pm -
 • Zimbabwe wil dat VS de jager uitlevert die leeuw Cecil doodde
  De minister van Milieu heeft dat vanmiddag aangekondigd. De Amerikaanse tandarts Walter Palmer heeft zich met het doden van de populaire leeuw, schuldig gemaakt aan stroperij en het financieren van illegale jacht.
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:27pm -
 • Hogere hekken en extra politiehonden bij Calais
  Premier Cameron van Groot-Brittanië neemt maatregelen tegen de stroom migranten die via de Kanaaltunnel Groot-Brittanië probeert in te komen. Hij kondigde die aan na overleg met het Nationale Veiligheidskabinet.
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:09pm -
 • Simpel webcamhacken door how-to-video's op YouTube
  Het wordt steeds gemakkelijker om te leren hacken en YouTube verdient er geld aan. Dat zegt de Digital Citizens Alliance, een Amerikaanse advocatengroep.
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:40pm -
 • Crashplek MH370 vermoedelijk in noordelijk gedeelte Indische Oceaan
  De aangespoelde wrakstukken op het Franse eiland La Réunion zijn vermoedelijk afkomstig van het in 2014 verdwenen vliegtuig MH370. Op dit moment breken onderzoekers uit de hele wereld hun hoofd over de vraag: wat is er exact met de MH370 gebeurd?
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:37pm -
 • 'Storm trof vooral sportclubs en groothandel'
  De zomerstorm van 25 juli heeft de meeste schade berokkend aan grote bedrijfspanden met een sport- of industriefunctie aan de rand van stads- of dorpskernen. Dat blijkt uit onderzoek van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:49pm -
 • Vier Nederlanders in quarantaine vanwege ebola
  Vier Nederlanders zijn in Sierra Lone in quarantaine geplaatst om een besmetting met ebola uit te sluiten. Het gaat om twee artsen, een vrouw en een kind. De artsen werken in het Masanga Ziekenhuis in Tonkolili waar vorige week een patiënt aan ebola…
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:38pm -
 • 'Gemeenteraadsleden moeten nu opstaan voor betere jeugdzorg'
  Gemeenteraadsleden moeten hun wethouders ter verantwoording roepen over de problemen in de jeugdzorg, zegt CDA-Tweede Kamerlid Mona Keijzer tegen BNR. Er zijn nog grote stappen te zetten op weg naar een betere jeugdzorg, vindt ze. Bij een deel van de…
  - 15 hours ago 31 Jul 15, 12:21pm -
 • Kort geding om verbod nekklem
  Er zijn genoeg doden gevallen door het gebruik van een nekklem. Dat zegt activist Frank van der Linde, die daarom een kort geding heeft aangespannen tegen de staat. Daarin eist hij dat de politie onmiddellijk stopt met het gebruik van de omstreden wu…
  - 16 hours ago 31 Jul 15, 11:29am -

Buienradar

NOS

 • NewParachutespringers verbreken wereldrecord
  Een team van 164 parachutespringers heeft in de VS een nieuw wereldrecord gevestigd met een verticale formatiesprong. Boven het platteland bij de stad Ottawa in Illinois vormden ze gedurende enkele seconden een grote bloem. Daarmee verbraken ze het r…
  - 43 mins ago 1 Aug 15, 2:44am -
 • India en Bangladesh wisselen enclaves uit
  India en Bangladesh hebben 162 enclaves uitgewisseld. Daarmee is een einde gekomen aan een langdurig grensconflict. De Indiase autoriteiten spreken van een historische dag.Sinds een oorlog in de achttiende eeuw waren er in India en Bangladesh veel kl…
  - 1 hour ago 1 Aug 15, 2:23am -
 • Zeven dode puppy's langs weg
  Langs de N206 in Zuid-Holland zijn zeven dode puppy's gevonden. De politie heeft geen idee hoe de honden daar zijn terechtgekomen.De zwarte pups werden gisteravond langs de provinciale weg gevonden ter hoogte van Stompwijk. Volgens de regionale inspe…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:33am -
 • Cameron en Hollande bezorgd over situatie bij Kanaaltunnel
  De Britse premier Cameron heeft met de Franse president Hollande gesproken over de problemen met vluchtelingen bij de Kanaaltunnel bij Calais.Downing Street 10 meldt dat ze beiden vrezen voor "dringende veiligheidsproblemen". Ze spraken opnieuw af om…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:28am -
 • Militair transportvliegtuig stort neer in Colombia
  In het noorden van Colombia is een militair transportvliegtuig met elf mensen aan boord neergestort. Alle inzittenden zijn om het leven gekomen.Het toestel, van het type CASA CN-235, was vertrokken van de luchtmachtbasis La Dorada. Het stortte neer i…
  - 4 hours ago 31 Jul 15, 11:09pm -
 • Kranten getroffen door staking drukkers
  Door een staking bij twee drukkerijen van De Persgroep verschijnen de komende ochtend geen regiokaternen bij een aantal edities van het AD. Ook kranten in het oosten van het land zijn getroffen.De drukkers hebben het werk neergelegd vanwege een cao-c…
  - 6 hours ago 31 Jul 15, 9:55pm -
 • Honderden migranten in Hongaarse stationstunnels
  Ze domineren op veel plekken het straatbeeld van de Hongaarse hoofdstad Boedapest: vluchtelingen. Ze bivakkeren op tal van openbare plekken, zoals stations. Sommigen slapen in tentjes, anderen onder een kartonnen doos.De meeste migranten verzamelen z…
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:27pm -
 • Lynn Anderson van (I never promised you a) Rose Garden overleden
  De Amerikaanse countryzangeres Lynn Anderson is op 67-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Ze was vooral bekend van de hit (I never promised you a) Rose Garden uit 1970, waarvoor ze een Grammy Award kreeg. Het nummer was oorspronkelijk van s…
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:03pm -
 • Geen vervolging voor fataal bierfietsongeluk
  Het OM ziet geen reden om vervolging in te stellen naar aanleiding van een fataal ongeluk met een bierfiets in Eindhoven. In april kwam de bierfiets klem te staan bij een spoorwegovergang; een 24-jarige man werd gegrepen door een trein en overleefde…
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 7:57pm -
 • Eerste JSF's kunnen worden ingezet
  Het marinierskorps van de Verenigde Staten heeft de eerste JSF's (F-35's) operationeel verklaard. Het gaat om een tiental straaljagers die nu kunnen worden ingezet in conflictsituaties, meldt het ministerie van Defensie. Het zijn F-35B's, een van de…
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:17pm -
 • Rechtbank vindt hoge boete voor Delta Lloyd terecht
  De boete van bijna 23 miljoen euro die De Nederlandsche Bank gaf aan financiële instelling Delta Lloyd, is terecht. Dat heeft de rechter bepaald. Delta Lloyd kreeg die boete vanwege het nemen van beslissingen op basis van vertrouwelijke informatie.…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:20pm -
 • Krijgt Iran een échte McDonald's?
  Nu er een nucleair akkoord ligt met Iran, worden binnenkort de sancties tegen het land opgeheven. Iran kan dan weer handel drijven met andere landen.Gegadigden zijn er genoeg. Iedereen wil komen: van westerse oliegiganten tot autobouwers. Maar sommig…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:18pm -
 • Noodtoestand Myanmar om overstromingen
  In Myanmar is voor verscheidene regio's de noodtoestand afgekondigd vanwege overstromingen. Voor de komende dagen wordt meer regen verwacht en president Thein Sein heeft nu maatregelen aangekondigd, zonder daarover uit te weiden. Grote delen van het…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:15pm -
 • Vliegtuigje neergestort op geparkeerde auto's
  In Groot-Brittannië is vanmiddag een privévliegtuigje met vier inzittenden neergestort op het terrein van een autoveiling. Alle inzittenden zijn omgekomen, meldt de Britse politie. Op de grond raakte niemand gewond. Het vliegtuigje stond geregistre…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:04pm -
 • 'Vertrek pas 's middags op Zwarte Zaterdag'
  Het wordt dit weekend druk op de wegen, vooral morgen. In Frankrijk is het dan zwarte zaterdag, de drukste dag van het jaar. "De drukte begon eigenlijk al op vrijdagmiddag. Dat gaat elk jaar zo", zegt Heleen de Geest van de ANWB. "Die mensen willen a…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:00pm -
 • MusSAILkanaal: tientallen historische schepen in Groningen
  Door verslaggever Pauline BroekemaRoelf Sluman loopt met zijn dochters langs de historische vrachtschepen die dit weekend in het Groningse dorp Musselkanaal te bewonderen zijn. Daar wordt gevierd dat 250 jaar geleden het Stadskanaal werd geopend en d…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 5:58pm -
 • Ravage na aanrijding bij tankstation
  In Capelle aan den IJssel is een ravage ontstaan na een botsing bij een tankstation. Een auto die uit de bocht vloog ramde een voertuig dat stond te wachten voor de wasstraat. Die auto knalde daardoor tegen een benzinepomp aan en die pomp viel vervol…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:54pm -
 • Beurs in Griekenland gaat weer open
  De Griekse aandelenbeurs in Athene gaat maandag weer open. Vijf weken lang kon er niet gehandeld worden in Griekse aandelen.Op zondag 28 juni besloten de Griekse autoriteiten de banken en beurzen dicht te houden. Dat deden ze om te voorkomen dat de b…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:25pm -
 • Schutter Charleston wacht met schuldbekentenis
  De schutter van Charleston heeft voor de rechter verklaard dat hij onschuldig is aan alle aanklachten tegen hem. Volgens zijn advocaat wil zijn cliënt wel een schuldbekentenis afleggen in de rechtszaal, maar kan dat pas als duidelijk is of de aankla…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:16pm -
 • Het is vandaag een blauwemaan-dag
  Vanavond staat er een blauwe maan in het zwerk. Het hemellichaam zal niet letterlijk van kleur verschieten, het is een astronomische term voor een redelijk zeldzaam verschijnsel.Een blauwe maan is de tweede volle maan binnen een maand. Dat komt ongev…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:12pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NewYouth
  La Giovinezza (Youth) is de nieuwe Engelstalige film van regisseur Paolo Sorrentino, die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza de Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving. Michael Caine en Harvey Keitel spelen Fred en Mick, twee oude…
  - 25 mins ago 1 Aug 15, 3:02am -
 • NewA Royal Night Out
  Als op 8 mei 1945 de vrede in Europa wordt getekend en het volksfeest losbarst, mogen de Engelse prinsessen Elizabeth en Margaret bij hoge uitzondering van hun ouders, Koningin Elizabeth en Koning George VI, zich mengen in het feestgedruis. Al snel r…
  - 25 mins ago 1 Aug 15, 3:02am -
 • Het is zomer!
  Zeist (weeronline.nl), 1 augustus 2015 - De zon schijnt dit weekend veelvuldig en het is warm. Stapelwolken en sluierbewolking kunnen de zon soms wat hinderen. Op maandag wordt het op veel plaatsen tropisch warm, maar in de avond en nacht stijgt de k…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:00am -
 • De kunst van het weglaten
  Waar bij de auto’s de Citroen DS, de Jaguar E-type, de Volkswagen Kever en de Fiat 500 de designiconen zijn, is deze rol bij de boten weggelegd voor de Italiaanse Riva’s en Wally’s.
  - 4 hours ago 31 Jul 15, 10:57pm -
 • Gesprek over Calais
  De Britse premier David Cameron en de Franse president François Hollande hebben vrijdagavond hun zorgen uitgesproken over de stroom vluchtelingen bij de Kanaaltunnel in Calais. De twee leiders zeiden in een telefoongesprek dat ze vrezen voor „drin…
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:50pm -
 • Tweede liefde
  EVERT VAN ESSEN uit Zaandam is weer eens bezig met zijn twaalfvoets jol, die hij bij de Kagerplassen heeft gestald.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:48pm -
 • Alles is veranderd
  De nu 85-jarige ALKE MADE uit Leiden is al vanaf zijn zestiende regelmatig te vinden op het water van de Kagerplassen.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:47pm -
 • Een relatietest
  Hoe leuk is het om samen met je vrouw te wonen op een plaats waar je alleen maar met een bootje naartoe kunt?
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:46pm -
 • Studentenzeilers
  Twee jongens staan hun kleine zeilboot op te tuigen op het terrein van Nico van der Schie in Warmond. Vandaag wordt er niet gestudeerd.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:40pm -
 • Meneer Kagerplassen
  Als er iemand is die bij watersport op de Kagerplassen hoort, is het NICO VAN DER SCHIE uit Warmond wel. Zijn vader en grootvader leidden net als Nico zelf al een watersportbedrijf, vlak naast het verenigingsgebouw van de beroemde Koninklijke Watersp…
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:39pm -
 • Zalig verdwalen in het weidse land
  Tot eind augustus varen redacteuren van De Telegraaf langs bijzondere Nederlandse vaarbestemmingen. Deze week zijn we in de provincie Zuid-Holland en varen we over de mooie Kagerplassen.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:38pm -

Elsevier

 • NewVluchtelingen en zwerfjeugd op Canal Parade
  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse grachten vormen zaterdagmiddag weer het decor van de jaarlijkse bontgekleurde botenparade. Onder de tachtig deelnemende vaartuigen zijn dit jaar voor het eerst een Vluchtelingenboot, waar een deel van de opvarenden ge…
  - 59 mins ago 1 Aug 15, 2:28am -
 • NewDansen in de vallei op 21e Dance Valley
  SPAARNWOUDE (ANP) - Danceliefhebbers reizen zaterdag weer af naar recreatiegebied Spaarnwoude voor de 21e editie van Dance Valley. Op de tien podia in de vallei staan meer dan honderd dj's, onder wie Fedde le Grand, Showtek, Sander van Doorn, Nervo,…
  - 59 mins ago 1 Aug 15, 2:28am -
 • NewHonderden vrijwilligers maken kust schoon
  UTRECHT (ANP) - Vanaf zaterdag gaan honderden vrijwilligers de Nederlandse stranden op om afval te rapen. De schoonmaakactie vindt de hele maand augustus plaats verdeeld over 27 etappes. Met als startpunt Cadzand in Zeeland werken de schoonmakers de…
  - 60 mins ago 1 Aug 15, 2:27am -
 • Vier doden bij vliegtuigcrash naast vliegveld
  LONDEN (ANP) - De piloot en drie inzittenden van een klein vliegtuig zijn overleden toen het vrijdag in Groot-Brittannië neerstortte naast een vliegveld op het terrein van een autoveiling. Dat meldden Britse media. Het privévliegtuig stond geregist…
  - 1 hour ago 1 Aug 15, 2:09am -
 • Verenigde Staten zetten eerste JSF's in
  WASHINGTON (ANP) - Het marinierskorps in de Verenigde Staten heeft vrijdag officieel de eerste JSF's (F-35's) in gebruik genomen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie laat weten dat de eerste tien straaljagers kunnen worden ingezet in conflictsitu…
  - 1 hour ago 1 Aug 15, 2:09am -
 • In de file op zwarte zaterdag
  DEN HAAG (ANP) - Vakantiegangers die met de auto naar of via Frankrijk op vakantie gaan doen er ook dit jaar goed aan zaterdag niet te vertrekken. Zij die niet anders kunnen zullen wel moeten, maar hun reis duurt ongetwijfeld langer dan gehoopt op de…
  - 1 hour ago 1 Aug 15, 2:09am -
 • Witte Huis korte tijd afgesloten
  WASHINGTON (ANP) - Het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington is vrijdagavond korte tijd afgesloten geweest nadat een vrouw over het hek was geklommen. Dat meldt de Amerikaanse zender CBS News.
  - 1 hour ago 1 Aug 15, 2:09am -
 • Situatie Kanaaltunnel steeds nijpender
  LONDEN (ANP) - De Engelse premier David Cameron en de Franse president Franois Hollande hebben vrijdagavond met elkaar gesproken over de stroom vluchtelingen bij de Kanaaltunnel in Calais. De twee leiders zeiden in een telefoongesprek dat ze vrezen v…
  - 1 hour ago 1 Aug 15, 2:09am -
 • Persgroep Apeldoorn drukt weer kranten
  APELDOORN (ANP) - Medewerkers van de drukkerij van de Persgroep in Apeldoorn zijn weer aan het werk gegaan. Rond 00.30 uur werden er weer kranten gedrukt van onder meer De Stentor. De drukkers legden samen met het personeel van de drukkerij in Den Ha…
  - 2 hours ago 1 Aug 15, 1:46am -
 • Kogel ketst af op gordeldier, schutter gewond
  DALLAS (ANP) - Een man uit de Amerikaanse staat Texas is zelf gewond geraakt toen hij een gordeldier beschoot. Een kogel ketste af op de harde schild van het dier en raakte hem in zijn gezicht, aldus de plaatselijke politie.
  - 2 hours ago 1 Aug 15, 1:41am -
 • Staking bij drukkerijen van Persgroep

  Staking bij drukkerijen van Persgroep

  DEN HAAG (ANP) - Drukkers bij de Haagse en Apeldoornse drukkerij van de Persgroep zijn sinds vrijdagavond 23.00 uur in staking. Aanleiding is het slepende cao-conflict in de grafische industrie over een loonsverhoging van 2,5 procent en een eenmalige…
  - 6 hours ago 31 Jul 15, 9:33pm -
 • Zangeres Lynn Anderson overleden
  NASHVILLE (ANP) - De Amerikaanse country zangeres Lynn Anderson is vrijdagochtend (plaatselijke tijd) in de Amerikaanse stad Nashville op 67-jarige leeftijd overleden. Anderson werd in 1970 wereldberoemd met haar versie van het nummer (I never promis…
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:25pm -
 • Dode hondenpups langs de weg gevonden
  STOMPWIJK (ANP) - Op de N206 in de buurt van Stompwijk heeft de politie vrijdagavond zeven dode zwartkleurige hondenpups gevonden. De politie onderzoekt de macabere vondst en vraagt getuigen zich te melden.
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:11pm -
 • Collega's agent vrij na dood zwarte chauffeur
  CINCINNATI (ANP) - Twee Amerikaanse agenten die aanwezig waren toen hun collega een zwarte automobilist doodschoot in Cincinnati, worden niet vervolgd. Dat heeft de aanklager vrijdag laten weten.
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:06pm -
 • 'Uber meer dan 50 miljard dollar waard'
  NEW YORK (ANP) - Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, is meer dan 50 miljard dollar (ruim 45 miljard euro) waard. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal op gezag van ingewijden met kennis van de zaak.
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:24pm -

Metro Nieuws

 • NewDaghoroscoop Maagd 1 Augustus 2015
  Een goede vriend nodigt je uit voor een uitstapje. Deze uitnodiging moet je beslist aannemen. Wat afwisseling in het leven van alledag is voor jou zeker welkom. Het zal je goed doen.
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Vissen 1 Augustus 2015
  Men probeert jou vandaag te verleiden. Pas dus goed op en beslis voor jezelf of het de moeite waard is risico's te nemen.
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Waterman 1 Augustus 2015
  Heb jij vandaag al in je spaarpot gekeken? Een financieel meevallertje zorgt ervoor dat de bodem nog niet in zicht is. Komt dat even goed uit.
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Kreeft 1 Augustus 2015
  Het kan je niet onrustig genoeg zijn. Van plannen houd jij sowieso al niet en van verrassingen des te meer. Alles om maar niet in een sleur van alledag te komen, nietwaar? Vandaag mag je zelf een verrassing bedenken.
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Steenbok 1 Augustus 2015
  Af en toe een beetje lef zou ook jou best goed doen. Als je niet uitkijkt droom jij je leven. Het zou beter zijn je droom te leven. Vanaf vandaag dan?
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Weegschaal 1 Augustus 2015
  Jij hebt volop mogelijkheden. Bekijk ze goed en zoek dat uit wat het beste bij jou past. Neem de tijd, je bevindt je vandaag in een luxe situatie die je volledig moet zien te benutten.
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Boogschutter 1 Augustus 2015
  Je bent hevig gecharmeerd van iets of iemand en je staat in dubio. Een paar slapeloze nachten zal het je wel kosten om daar overheen te komen. Laat je niet verleiden als je weet dat je het niet aan kunt.
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Leeuw 1 Augustus 2015
  Als je openstaat voor de nieuwe en verfrissende ideeën uit je omgeving, kun je vandaag de puntjes op de "i" zetten en je plannen afmaken. Het ongewone daaraan zou je toch moeten aanspreken.
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Schorpioen 1 Augustus 2015
  Jij denkt alleen maar aan je eigen pleziertjes. Dat is niet helemaal de bedoeling. Je partner heeft toch ook recht op zijn/haar eigen wensen? Daar moet je rekening mee houden in een relatie.
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Tweeling 1 Augustus 2015
  Gebruik vandaag je verstand. Jouw heftige gevoel om alles eens even lekker op de kop te zetten, zal je niet veel goeds opleveren. Stel dit soort radicale beslissingen liever een paar dagen uit.
  - 4 hours ago 1 Aug 15, 7:30am -

Spitsnieuws

 • Slaapmutsje: Michelle Arenal is heel flexibel
  Flexibiliteit, H. Spatel houdt er wel van. Dat wisten wij overigens al wat langer, aangezien wij de werktijden van de beste man ondertussen kennen. Maar daar stopt het allerminst.Ook op het gebied van vrouwen kan het wat betreft Spatel niet flexibel…
  - 6 hours ago 31 Jul 15, 8:59pm -
 • Paniek na verkeersongeluk bij tankstation
  Bij een tankstation in Capelle aan den IJssel is eerder vandaag bijna letterlijk sprake geweest van een explosieve situatie. Er brak paniek uit na een flinke botsing bij de bezinepomp, zo heeft de politie laten weten.Een 20-jarige Rotterdammer vloog…
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:39pm -
 • Schooljaarboek Marilyn Monroe levert 2000 euro op
  Vanavond ging een van de meest gewilde high school-jaarboeken ter wereld onder de hamer. Het jaarboek van niemand minder dan Marilyn Monroe bracht maar liefst 2.100 euro op, zo maakte veilingsite Catawiki bekend.Het jaarboek uit 1942 van de 'Univers…
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:19pm -
 • Nieuw Zweeds geld? There's an app for that!
  In oktober krijgt Zweden nieuwe munten en bankbiljetten en dat heeft behoorlijk wat voeten in de aarde. Om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen, zet de Zweedse centrale bank daarom een speciale app in.Volgens Christina Wejshammar van de Zw…
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 7:59pm -
 • ADO wint oefenpotje tegen Mallorca
  ADO Den Haag heeft vanavond weten te winnen van het Spaanse Real Mallorca. Dankzij een trefzekere Kenji Gorré stapten de Haagse club met 1-0 van het veld in het Kyocera-stadion.Gorré, die dit seizoen gehuurd wordt van Swansea City, maakte al na 2…
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:39pm -
 • Relschoppertje Schilderswijk vier maanden de bak in
  Een 22-jarige man uit Bunnik moet vier maanden de cel in vanwege betrokkenheid bij de rellen in de Schilderswijk. Uit beelden was tijdens de zitting te zien dat de man met een aantal anderen probeerde brand te stichten. Hij moest ook voorkomen voor h…
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:19pm -
 • WTF? Na snoep en worst, nu wiet tegen vrouwenbips
  De heren van het Youtube-kanaal My Rules Media hebben de smaak te pakken. De grapjassen verbaasden ons vandaag namelijk behoorlijk met hun derde 'dingen-tegen-billen-schieten'-video.Het begon aanvankelijk namelijk nog behoorlijk onschuldig, met een…
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 6:59pm -
 • Nieuw Facebook-profieltje Zuckerberg onderweg
  Word je nu af en toe al gallisch van de bakken met babyfoto's op Facebook? Maak dan je borst maar nat; niemand minder dan Mark Zuckerberg himself wordt binnenkort namelijk vader. Dat meldde hij vandaag via een berichtje op, je raadt het al, Facebook.…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:39pm -
 • Gezin helpt man met autopech; wordt vermoord
  Een gezin uit de Amerikaanse staat Montana heeft een behulpzame actie met de dood moeten bekopen. Ze werden neergeschoten toen ze een 18-jarige man met autopech wilden helpen, zo meldden Amerikaanse media.De schietpartij vond eerder deze week plaats…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:19pm -
 • Cancellara terug in het zadel
  Ruim drie weken nadat hij als geletruidrager in de Tour de France fors geblesseerd raakte, is Fabian Cancellara weer op de fiets gestapt. De Zwitserse wielrenner meldde dat vandaag op social media.De 34-jarige renner van Trek was in de derde etappe…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 5:59pm -
 • Jochie (4) bevrijd uit kofferbak auto Friesland
  In de Friese plaats Balk hebben toevallige passanten vanmiddag een vierjarig knulletje uit de kofferbak van een auto bevrijd. Dat meldt Algemeen Dagblad.Voorbijgangers hoorden geklop en geschreeuw vanuit een geparkeerde auto op de Lyste Side.en kwam…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:39pm -
 • 'Pas op voor fikkende tablets!'
  Computerhardware-maker Nvidia heeft bezitters van hun Shield-tablet opgeroepen het apparaat niet meer te gebruiken. Het gadget zou namelijk zomaar in de hens kunnen vliegen, waarschuwt het bedrijf.Eigenaren van een Nvidia Shield-tablet kunnen via An…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:19pm -
 • Italianen pislink over nieuwe auto's politie
  In Italië zie je niet vaak een agent in een auto van een buitenlands merk rondrijden. Toch gaat daar binnenkort verandering in komen. Tot grote ophef in de Italiaanse media zijn er namelijk 4.000 wagens voor de politie en de carabinieri besteld bij…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 4:59pm -
 • Cosmopolitan = keiharde porno
  In Amerika hebben twee grote supermarktketen besloten dat de Cosmopolitan voortaan bij de pornoblaadjes komt te liggen. Volgens de ketens bevat het vrouwentijdschrift ''ongepaste titels en coverfoto's.''De covers met mooie vrouwen zijn bedoeld om le…
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:44pm -
 • Ook Amerikaanse luistervinken bij Japanse regering
  Niet alleen Duitse politici, Braziliaanse bedrijven en Franse presidenten maar ook de regering van Japan werd grootschalig afgeluisterd door de Verenigde Staten. Dat blijkt uit documenten die eerder vandaag werden vrijgegeven op Wikileaks.Uit de doc…
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:29pm -
 • Deze vrouw test sekstoys en is dolgelukkig
  De Britse Karleen Howden heeft de beste baan ter wereld, vindt ze zelf. Wat ze doet? Ze test seksspeeltjes. Twee per week ongeveer. ''Er is altijd wel een orgasme gaande.''Tegenover Mirror zegt de 30-jarige Howden dat ze ontzettend gelukkig is met h…
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 3:59pm -
 • Duits parlement schakelt computers even uit
  Het Duitse parlement schakelt over twee weken alle computers vijf dagen uit. Dat gebeurt om het netwerk te herstellen na een aanval door hackers eerder dit jaar, aldus Duitse media vandaag.Het netwerk gaat op 13 augustus plat, zo liet de president v…
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:39pm -
 • No shit! 'Snoop heeft inderdaad geblowd'
  De halve wereld wist het al, maar de Zweedse politie heeft een urinetest nodig gehad om te constateren dat Snoop Dogg inderdaad stoned was tijdens zijn verblijf in het prachtige Zweden.Lees ook: Zweedse politie verdenkt Snoop Dogg van blowenAfgelo…
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:09pm -
 • OM: SS'er te oud voor vervolging
  Duitsland gaat de 96-jarige SS’er Michael Karkoc niet veroordelen. De Amerikaan is volgens het Duits Openbaar Ministerie te zwak voor een proces, schrijft de NOS op haar website.Karkoc zou gruweldaden in de Tweede Wereldoorlog op zijn geweten hebb…
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:39pm -
 • 400 kilo coke tussen bananen in Duitse supermarkt
  In ladingen bananen die al bij supermarkten waren afgeleverd, is in Duitsland een grote partij cocaïne gevonden. Het was met bij elkaar 400 kilo waarschijnlijk de grootste vondst in Duitsland in de afgelopen vijf jaar.Lees ook: WTF: Levende spin k…
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:24pm -
 • Raad de Reet: Genevieve Morton
  Het achterwerk van de keukenprinses uit de opgave was van Genevieve Morton. Helaas wist niemand dat goed te raden en gaat de titel Kontenkenner van de week weer in de prijzenla. Gelukkig is er volgende week weer een nieuwe kans.Genevieve Morton kenn…
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 1:59pm -
 • David Cameron HAAT porno
  Het zijn zware tijden voor pornoliefhebbers in Groot-Brittannië. Pornoboeren moeten daar namelijk aan steeds meer regels gaan voldoen. Doen ze dat niet, dreigt premier David Cameron de websites ofline te halen.Websites die kinderen onder de 18 jaar…
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:49pm -
 • Luchtreizigers vergeten kunstgebit en duikuitrusting
  Vliegtuigpassagiers vergeten de meest bijzondere voorwerpen aan boord als ze uitstappen. Zo zijn er volgens diverse luchtvaartmaatschappijen het afgelopen jaar onder meer kunstgebitten, trouwringen, gehoorapparaten, wandelstokken, fietstassen en duik…
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:34pm -
 • Beter laat dan nooit: Ebola-vaccin werkt 100%
  Er is eindelijk een goed vaccin gevonden tegen Ebola. Een proef onder 4000 mensen in Guinee wijst uit dat het nieuwe vaccin 100% effectief is. Dat meldt The Guardian. Verschillende wetenschappers, doktoren, donoren en farmaceutische bedrijven hebbe…
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:19pm -
 • Horrorspin des doods bijt man in Leeuwarden
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:09pm -
 • Gesjoemel bij Servische loterij
  Servië is in alle staten nadat er bij een lottotrekking live op de staatstelevisie waarschijnlijk is gesjoemeld. Omdat er een miljoen euro te verdienen was, kochten Serviërs massaal lootjes. De hoofdprijs werd echter niet uitgekeerd.Lees ook: Vro…
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 12:59pm -
 • Wrakstuk op eiland zeer waarschijnlijk van MH370
  Het wrakstuk van een vliegtuig dat is aangespoeld op het eiland Réunion is van een Boeing 777. Dit heeft de onderminister van Transport van Maleisië, Abdul Aziz Kaprawi, vandaag gezegd. Aangezien vlucht MH370 de enige Boeing 777 is die vermist word…
  - 15 hours ago 31 Jul 15, 12:54pm -
 • Derek de Lint en Tim Haars in Flikken
  Derek de Lint, Tim Haars, Willem Voogd en Marjolein Keuning spelen dit seizoen gastrollen in het nieuwe seizoen van hitserie Flikken Maastricht. De tiende reeks van de politieserie gaat op 28 augustus van start.Dat heeft AVROTROS vandaag bekendgemaa…
  - 15 hours ago 31 Jul 15, 12:39pm -
 • Huis van Martin Garrix op Ibiza leeggehaald
  Terwijl de 19-jarige Martin Garrix plaatjes stond te draaien op Mallorca, werd zijn huis op Ibiza leeggehaald. De Nederlander, die dus blijkbaar een huis heeft op Ibiza, doet zijn beklag op Twitter.Lees ook: Rockband vraagt Martin Garrix om lift in…
  - 15 hours ago 31 Jul 15, 12:29pm -
 • Lerares die met student wipte, bekent bij rechter
  De 36-jarige Stephanie McCrea heeft in de rechtbank toegegeven dat ze seks heeft gehad met een 15-jarige leerling. De drama-docente geeft aans schuldig te zijn aan vier gevallen van verkrachting van een kind en één geval van het beïnvloeden van ee…
  - 15 hours ago 31 Jul 15, 12:19pm -

Volkskrant

 • NewSerena Williams kan titel niet verdedigen in Californië

  Serena Williams kan titel niet verdedigen in Californië

  's Werelds nummer een Serena Williams zal volgende week haar titel niet verdedigen in het met 665.900 dollar gedoteerde WTA-toernooi van Stanford. De 33-jarige Amerikaanse heeft een blessure aan de rechterelleboog. Williams won dit jaar al drie Grand…
  - 55 mins ago 1 Aug 15, 2:32am -
 • Boeing biedt hulp bij onderzoek naar brokstuk

  Boeing biedt hulp bij onderzoek naar brokstuk

  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stuurt een technische ploeg naar Frankrijk om mee te helpen bij het onderzoek naar een brokstuk van een vleugel, dat is aangetroffen op het eiland Réunion. Het brokstuk is mogelijk afkomstig van de Boeing 777…
  - 2 hours ago 1 Aug 15, 1:34am -
 • 'Zus Osama Bin Laden onder slachtoffers vliegtuigcrash'

  'Zus Osama Bin Laden onder slachtoffers vliegtuigcrash'

  Een klein privévliegtuig dat in Groot-Brittannië naast een vliegveld op het terrein van een autoveiling neerstortte, behoorde toe aan de familie van Osama Bin Laden. Behalve de piloot kwamen drie passagiers om het leven. Volgens Britse media zo…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:26am -
 • Palestijnen roepen hulp VN in na dood peuter

  Palestijnen roepen hulp VN in na dood peuter

  De Palestijnse autoriteit gaat de aanslag met brandbommen, waarbij een kind van anderhalf jaar is omgekomen, voor de VN-Veiligheidsraad brengen. De aanslag is waarschijnlijk het werk van Israëlische kolonisten. De Palestijnen willen 'deze criminel…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:21am -
 • Het weer: warm en zonnig zomerweer op komst

  Het weer: warm en zonnig zomerweer op komst

  Vandaag begint augustus met warm en zonnig zomerweer. Het wordt 20 graden aan de kust tot 24 graden in het zuidoosten. Daarbij waait er een zwakke of matige wind, kracht 2 tot 3, uit het oosten of zuidoosten. In de kustprovincies draait de wind naar…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:00am -
 • Eicellen invriezen voor later is niet erg populair

  Eicellen invriezen voor later is niet erg populair

  Er zijn maar weinig vrouwen die besluiten om eicellen in te vriezen voor later. Na een lange periode vol (politieke) opwinding en onenigheid tussen artsen kregen ivf-klinieken vier jaar geleden toestemming eicellen in te vriezen op sociale indicatie,…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:00am -
 • USG People profiteert van opleving arbeidsmarkt

  USG People profiteert van opleving arbeidsmarkt

  De uitzendbureaus boeren goed. Net als Randstad, dat donderdag de boeken opende, profiteert ook USG People van het aantrekken van de arbeidsmarkt. De dienstverlener heeft een succesvol halfjaar achter de rug, met groei in Nederland, België, Frankr…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:00am -
 • Voor een pedofiel staat het belang van het kind voorop

  Voor een pedofiel staat het belang van het kind voorop

  Ik ben verontwaardigd als Sytze van de V. in de Volkskrant en op de site wordt neergezet als pedofiel. Daar heeft niemand baat bij, behalve misschien de zoveelste opruier die een pedofiel of zedendelinquent belaagt. In het rapport 'Op goede grond' va…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:00am -
 • Maak van Soestdijk een museum voor sculptuur

  Maak van Soestdijk een museum voor sculptuur

  Een plek om het beste werk van de Nederlandse beeldhouwers permanent te laten zien ontbreekt. De laatste weken is er in veel media discussie ontstaan over herbestemming van paleis Soestdijk (zie 'De wilde nieuwe bestemming van Soestdijk'). Onderstaan…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:00am -
 • Bijboot voor speeltjes nieuwste rage onder superrijken

  Bijboot voor speeltjes nieuwste rage onder superrijken

  Heb je een fijn royaal jacht, is het toch rot als je daar ook nog je helikopter, onderzeeboot, speedboot en jetski's op kwijt moet. Een Bentley zet je ook niet in de living. Dus als geld toch geen rol speelt, is het veel handiger een extra boot mee t…
  - 3 hours ago 1 Aug 15, 12:00am -
 • Cameron en Hollande vrezen voor veiligheid Calais

  Cameron en Hollande vrezen voor veiligheid Calais

  De Britse premier David Cameron en de Franse president François Hollande hebben vrijdagavond hun zorgen uitgesproken over de stroom vluchtelingen bij de Kanaaltunnel in Calais. De twee leiders zeiden in een telefoongesprek dat ze vrezen voor 'drin…
  - 4 hours ago 31 Jul 15, 11:15pm -
 • Amerikanen nemen eerste JSF's officieel in gebruik

  Amerikanen nemen eerste JSF's officieel in gebruik

  Het marinierskorps van de Verenigde Staten heeft de eerste Joint Strike Fighters (JSF) officieel in gebruik genomen. Dat meldt het ministerie van Defensie op zijn website. Het gaat om tien zogeheten F35-B's, die kunnen worden ingezet in conflictsitua…
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 10:37pm -
 • India en Bangladesh wisselen betwiste enclaves uit

  India en Bangladesh wisselen betwiste enclaves uit

  India en Bangladesh wisselen vandaag 150 kleine stukken betwist land uit. Het betreft enclaves, gebieden die bij India horen en in Bangladesh liggen, en vice versa. Het conflict over deze gebieden speelde al sinds de onafhankelijkheid van India en Pa…
  - 6 hours ago 31 Jul 15, 9:54pm -
 • Drukkers Persgroep Apeldoorn en Den Haag staken

  Drukkers Persgroep Apeldoorn en Den Haag staken

  Door een staking bij twee drukkerijen van de Persgroep verschijnen zaterdag bij een aantal edities van het AD geen regio-katernen. Drukkers in Den Haag en Apeldoorn legden vrijdagavond het werk neer. Aanleiding is een cao-conflict in de grafische ind…
  - 6 hours ago 31 Jul 15, 9:27pm -
 • Zangeres Lynn 'Rose Garden' Anderson overleden

  Zangeres Lynn 'Rose Garden' Anderson overleden

  De Amerikaanse zangeres Lynn Anderson is op 69-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Nashville overleden. Dat heeft haar familie vrijdag laten weten. Volgens haar publicist Pam Lewis had Anderson recent een longonsteking gehad. Ze overleed in het ziek…
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 7:57pm -
 • Export van Nederlands bier naar China stijgt in adembenemend tempo

  Export van Nederlands bier naar China stijgt in adembenemend tempo

  De export van bier naar China stijgt in een adembenemend tempo. In 2009 ging het om niet meer dan 1,9 miljoen dollar, maar sindsdien verdubbelt de export bijna elk jaar. In 2013 ging het al om 22 miljoen dollar (20 miljoen euro). Vorig jaar ging het…
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:37pm -
 • Schippers klasse apart op 100 meter bij NK

  Schippers klasse apart op 100 meter bij NK

  Dafne Schippers heeft het publiek in het Olympisch Stadion duidelijk laten zien dat ze tegenwoordig tot de absolute sprinttop behoort. De 23-jarige Utrechtse kroonde zich vrijdag voor de vierde maal in haar loopbaan tot nationaal kampioene op de 100…
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:21pm -
 • Martina pakt vijfde nationale titel 100 meter

  Martina pakt vijfde nationale titel 100 meter

  Churandy Martina heeft ook dit jaar de nationale titel op de 100 meter gepakt. De 31-jarige sprinter van Curaçao klokte 10.08, goed voor zijn vijfde titel op rij. Achter Martina pakte Solomon Bockarie zilver in 10,29. Brons was er voor Hensley Pau…
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:12pm -
 • Wapenindustrie Rusland overtreft westerse rivalen

  Wapenindustrie Rusland overtreft westerse rivalen

  De Russische defensie-industrie lijkt maar weinig last te hebben van de sancties die het Westen instelde wegens de annexatie van de Krim en de rol van Rusland bij de oorlog in Oekraïne. Volgens het Amerikaanse vaktijdschrift Defense News hebben Ru…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:38pm -
 • Studenten bestormen ministerie Taiwan uit woede over geschiedenisboeken

  Studenten bestormen ministerie Taiwan uit woede over geschiedenisboeken

  Honderden woedende studenten hebben het Taiwanese ministerie van Onderwijs bestormd uit woede over een plan voor wijzigingen in de lesboeken geschiedenis op middelbare scholen. Ze vinden dat de voorgenomen herziening te veel aandacht besteedt aan goe…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:36pm -
 • Rechter: miljoenenboete Delta Lloyd terecht opgelegd

  Rechter: miljoenenboete Delta Lloyd terecht opgelegd

  De miljoenenboete die De Nederlandsche Bank (DNB) eind 2014 aan verzekeraar Delta Lloyd opgelegde, was een terechte. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdagavond bepaald. De verzekeraar vroeg de rechter een streep door de boete te zetten, maar da…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:30pm -
 • Koster pakt Nederlandse titel 1500 meter

  Koster pakt Nederlandse titel 1500 meter

  Maureen Koster heeft zich vrijdag tot Nederlands kampioene op de 1500 meter gekroond. De atlete, die samen met wereldtopper Sifan Hassan in augustus naar de WK in Peking gaat, klokte in het Olympisch Stadion in Amsterdam de winnende tijd van 4.26,01.…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:05pm -
 • Training die nodig is om goed onderzoek te doen wordt zwaar onderschat

  Training die nodig is om goed onderzoek te doen wordt zwaar onderschat

  Het ontbreekt studenten aan de kennis van zaken die nodig is om verantwoord onderzoek te doen. In de Volkskrant van 29 juli 2015 beklaagt Jean-Pierre Geelen zich over het fenomeen onderzoek. Hij schrijft: 'zodra het woord 'onderzoek' klinkt, is waakz…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:00pm -
 • Paralympiër Hertog verslaat Gaisah op NK verspringen

  Paralympiër Hertog verslaat Gaisah op NK verspringen

  Ignisious Gaisah is vrijdag zijn nationale titel in het verspringen kwijtgeraakt. De geboren Ghanees, tweevoudig winnaar van zilver op de WK, kwam in het Olympisch Stadion in Amsterdam niet verder dan 7,44 meter. Paralympiër Ronald Hertog sprong d…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:53pm -
 • Voedselhulp aan Syrische vluchtelingen gehalveerd

  Voedselhulp aan Syrische vluchtelingen gehalveerd

  De voedselhulp aan honderdduizenden Syrische vluchtelingen in Jordanië en Libanon wordt gehalveerd omdat het Wereldvoedselprogramma (WFP) onvoldoende geld heeft. Dat heeft het programma van de Verenigde Naties vrijdag bekendgemaakt. Er is net geno…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:32pm -
 • FC Twente huurt Ghanees talent van Manchester City

  FC Twente huurt Ghanees talent van Manchester City

  FC Twente kan komend seizoen in de aanval een beroep doen op het Ghanese talent Thomas Agyepong. De club uit Enschede maakte vrijdag bekend de negentienjarige buitenspeler op huurbasis over te nemen van Manchester City. Agyepong is nog niet meteen be…
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:47pm -
 • Vier maanden celstraf voor relschopper Schilderswijk

  Vier maanden celstraf voor relschopper Schilderswijk

  Een 22-jarige man uit Bunnik moet vier maanden de gevangenis in vanwege betrokkenheid bij de rellen in de Schilderswijk. De Haagse politierechter legde hem vrijdag een celstraf van zes maanden op, waarvan twee voorwaardelijk. Ook mag hij zich niet me…
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:37pm -
 • Beurs Athene gaat maandag weer open

  Beurs Athene gaat maandag weer open

  De aandelenbeurs in Athene gaat maandag weer open. Dat maakte de uitbater van de Griekse aandelenmarkt vrijdag bekend. De Athens Stock Exchange (ASE) is sinds eind juni dicht op last van de overheid. Ook de Griekse banken werden toen gesloten. De ban…
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:07pm -
 • Drie Saoedische soldaten gedood bij vuurgevechten

  Drie Saoedische soldaten gedood bij vuurgevechten

  Bij vuurgevechten de grens tussen Saoedi-Arabië en Jemen zijn drie Saoedische soldaten gedood. Dat meldt de Saoedische nieuwsdienst SPA. Zeven grenswachten raakten gewond. Het gevecht vond plaats in de grensregio Aseer. Het is op dit moment nog ni…
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:48pm -
 • Stekelenburg: Monaco was een ontsnapping van Fulham

  Stekelenburg: Monaco was een ontsnapping van Fulham

  Maarten Stekelenburg heeft geen spijt van zijn tijdelijke verblijf bij AS Monaco. De doelman zag zijn verhuur aan de Ligue 1-club als de enige manier om te 'ontsnappen' bij Fulham. In augustus van vorig jaar maakte Stekelenburg de overstap naar AS Mo…
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:48pm -
 • Toch Brits visum voor Ai Weiwei

  Toch Brits visum voor Ai Weiwei

  De Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei krijgt toch een Brits visum voor zes maanden. De minister van Binnenlandse Zaken Theresa May heeft daar persoonlijk opdracht voor gegeven, meldde de BBC. May bood haar excuses aan en draaide de beslissing…
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:33pm -
 • Rechter bevestigt ontslag GGZe-personeel na drugsgebruik

  Rechter bevestigt ontslag GGZe-personeel na drugsgebruik

  Vijf van de acht GGZe-medewerkers die op non-actief waren gesteld vanwege drugsgebruik mogen definitief worden ontslagen van de kantonrechter. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De medewerkers zouden cocaïne en speed hebben gebruikt op een teamuitj…
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:24pm -
 • Johan Cruijff Schaal in half gevulde Arena

  Johan Cruijff Schaal in half gevulde Arena

  Voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zondag in de Amsterdam Arena zijn minder kaarten verkocht dan voorgaande jaren. De KNVB verwacht ongeveer 24.000 toeschouwers bij de openingswedstrijd van het seizoen. FC Groningen neemt 4500 supporters me…
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:09pm -
 • Tweede huis in Frankrijk kan duizenden euro's opleveren

  Tweede huis in Frankrijk kan duizenden euro's opleveren

  Nederlanders die de afgelopen jaren hun tweede huis in Frankrijk verkochten of verhuurden, kunnen in totaal duizenden euro's terugkrijgen van de Franse belastingdienst. Dat zegt advocaat Hanno Wols van Steinz & Dijkstra Advocaten; een kantoor gespeci…
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:49pm -
 • 'Amsterdam mogelijk onder curatele van het rijk'

  'Amsterdam mogelijk onder curatele van het rijk'

  Als de gemeente Amsterdam zijn jaarrekening niet op orde maakt, dreigt de stad onder curatele van het rijk te worden gesteld. Dit meldt het Parool op basis van een risicoanalyse in opdracht van de gemeente. 'Het beeld dat geschetst wordt in dit rappo…
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:40pm -
 • Italiaan Nibali start toch in Vuelta

  Italiaan Nibali start toch in Vuelta

  Wielrenner Vincenzo Nibali start eind augustus in de Ronde van Spanje. Dat liet de Italiaanse Astana-coureur vrijdag op zijn Twitterpagina weten. Daar verklapte Nibali bovendien dat ploeggenoten Mikel Landa en Fabio Aru hem in de Ronde van Spanje zul…
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:20pm -
 • Overname TNT in gevaar door Brusselse bezwaren

  Overname TNT in gevaar door Brusselse bezwaren

  De beoogde overname van de Nederlandse pakketvervoerder TNT door het Amerikaanse koeriersconcern FedEx stuit op bezwaren uit Brussel. Er komt een diepgaand onderzoek om na te gaan of de Europese concurrentie niet in gevaar komt door de overname. De E…
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:46pm -
 • Philae ontdekt bouwstenen van leven op komeet 67P

  Philae ontdekt bouwstenen van leven op komeet 67P

  De Europese komeetlander Philae heeft moleculen ontdekt die mogelijk bouwstenen zijn van het leven. Dat blijkt uit een analyse van de gegevens die Philae heeft doorgestuurd vanaf de komeet 67P, waar hij in november vorig jaar is geland. De meetinstru…
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:33pm -
 • Kamer wil opheldering over budgettekorten jeugdzorg

  Kamer wil opheldering over budgettekorten jeugdzorg

  D66 en CDA in de Tweede Kamer maken zich zorgen om de jeugdzorg. Vera Bergkamp (D66) vraagt zich af of de hulp aan kinderen en jongeren in de knel komt nu sommige instellingen en praktijken al door hun budget voor het hele jaar heen zijn en geen nieu…
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:32pm -
 • Komkommerblog - Zoom in op het overhemd van Varoufakis

  Komkommerblog - Zoom in op het overhemd van Varoufakis

  De Kamer is met reces, de grote wereldleiders blazen stoom af in hun vakantievilla's en de meeste mensen zijn met vakantie. Media en persbureaus vullen het aanbod in de nieuwsluwe zomerperiode aan met allerlei curieuze nieuwtjes. In dit komkommertijd…
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:10pm -

RTL

 • Vaccin tegen ebola ontdekt
  Een doorbraak in de strijd tegen het ebola-virus. Een Canadees vaccin dat de afgelopen maanden in het West-Afrikaanse Guinee is getest, blijkt 100 procent effectief. Duizenden vrijwilligers werden ingeent, en niemand werd ziek.
  - 6 hours ago 31 Jul 15, 9:06pm -
 • Zimbabwe wil uitlevering jagende tandarts
  De minister van Milieu van Zimbabwe wil dat de Amerikaanse tandarts Walter Palmer, die de leeuw Cecil doodde, wordt uitgeleverd.
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:31pm -
 • Chauffeur die op tankstation botste had gedronken
  De 20-jarige man die eerder vanavond met zijn auto op een pompstation in Capelle aan den IJssel botste, had gedronken. Dat bleek toen hij een blaastest had afgelegd. De politie heeft hem aangehouden.
  - 7 hours ago 31 Jul 15, 8:13pm -
 • Vier doden bij vliegtuigcrash in Groot-Brittannië
  De piloot en drie inzittenden van een klein vliegtuig zijn overleden toen het in Groot-Brittannië neerstortte naast een vliegveld op het terrein van een autoveiling. Het privévliegtuig vloog in brand nadat het was neergekomen.
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:34pm -
 • Arts: Hillary Clinton gezond genoeg om president te worden
  Hillary Clinton is gezond en fit genoeg om het land te dienen. Dat heeft haar dokter in een verklaring laten weten.
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:01pm -
 • Trotse Utrechter kwam elke dag kijken bij bouw station
  Sinds het begin van de verbouwing van Utrecht CS, vijf jaar geleden, kwam de rasechte Utrechter Henny van Dam elke dag kijken naar de voortgang. Vandaag werd de nieuwe stationshal geopend; Van Dam is er ontzettend trots op.
  - 8 hours ago 31 Jul 15, 7:00pm -
 • Ali begraven: Israël maakt jacht op daders
  De omgekomen peuter Ali is begraven. Het Palestijnse jongetje kwam om nadat vier Joodse kolonisten afgelopen nacht brandbommen in huizen op de Westelijke Jordaanoever gooiden. Zijn ouders en broertje waren niet bij de begrafenis: ze liggen met brandw…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:49pm -
 • Chinezen doodsbang voor roltrappen na gruwelijk drama
  Nadat eerder deze week een vrouw op gruwelijke wijze om het leven is gekomen op een roltrap, zijn de Chinezen doodsbenauwd geworden. Ze halen de meest gekke capriolen uit als ze van de roltrap afstappen.
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:39pm -
 • Politie: Installeer app tegen zakkenrollers
  Jaarlijks overkomt het ruim 15.000 mensen: je smartphone wordt gestolen dooreen zakkenroller. Vooral op grote evenementen slaan ze toe, zoals morgentijdens Gay Pride. De politie raadt daarom iedereen aan een speciale app tedownloaden, zodat de pol…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:35pm -
 • Auto ramt tankstation Capelle aan den IJssel
  Na een botsing is vanavond chaos ontstaan in een tankstation in Capelle aan den IJssel. Een bestuurder vloog volgens de politie met zijn auto uit de bocht en botste tegen een andere wagen die stond te wachten bij de wasstraat.
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:31pm -
 • Vluchtelingen rennen Engeland tegemoet: Britten zijn het zat
  Premier Cameron staat in Groot-Brittannië onder grote druk om iets aan de toestroom van vluchtelingen te doen. Ze komen het land binnen via de Kanaaltunnel. Verslaggever Jaap van Deurzen is bij de tunnel en vindt het 'mensonterend' wat hij daar ziet…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:16pm -
 • Reinier hielp vluchtelingen: 'Je laat mensen niet verzuipen, punt'
  "Ik ben opgelucht weer terug te zijn", vertelt Reinier Broere aan Italië-correspondent Eveline Rethmeier terwijl hij tegen de felle ochtendzon in de haven van Lampedusa inkijkt. Acht dagen heeft de Amsterdamse slotenmaker gevaren tussen de Libische…
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:12pm -
 • 'Temperatuur in de lift: tropische 30 graden op maandag'
  De zon komt morgen genoeg aan bod en de temperatuur zit dit weekend in de lift. Maandag kan het zelfs een tropische 30 graden worden, verwacht RTL-weervrouw Amara Onwuka.
  - 9 hours ago 31 Jul 15, 6:06pm -
 • Telefoon gejat? Bel 112!
  Bezoekers van de Canal Parade waarvan de telefoon morgen gestolen wordt moeten snel 112 bellen, met de telefoon van een vriend uiteraard. Een speciaal team van de Amsterdamse politie gaat dan, met behulp van een app die de locatie van de telefoon doo…
  - 10 hours ago 31 Jul 15, 5:39pm -
 • Friezen redden opgesloten jongetje (4) uit kofferbak auto
  Omstanders hebben in het Friese Balk vanmiddag een jongetje van 4 gered uit de kofferbak van een auto. Zijn moeder had hem daarin opgesloten.
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:56pm -
 • Serviërs woedend om corrupte lottoballen
  Servië staat op zijn kop. Reden: corrupte lottoballen. Tijdens een live-uitzending is duidelijk te zien dat het er allesbehalve eerlijk aan toe gaat tijdens een lottotrekking.
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:54pm -
 • 'Levensgevaarlijke' glijbaan uur na opening alweer dicht
  Een glijbaan op de boulevard van Vlissingen is een uur na de officiële opening alweer gesloten: de strandglijbaan is te gevaarlijk.
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:50pm -
 • Vier maanden cel voor relschopper Schilderswijk
  De rechter in Den Haag heeft een 22-jarige man uit Bunnik veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, voor de rellen in de Schilderswijk na de dood van Mitch Henriquez.
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:24pm -
 • Chinezen dolblij met Winterspelen
  In China wordt de toewijzing van de Olympische Winterspelen van 2022 aan Peking flink gevierd. In 2008 vonden ook al de Zomerspelen plaats in Peking. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een stad beide spelen mag organiseren.
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 4:14pm -
 • Nog een beetje wankel: kleine giraffe voor eerst naar buiten
  Nog steeds een beetje wankel op haar benen stapte het pasgeboren giraffeveulen vanmiddag voor het eerst naar buiten in Artis in Amsterdam. Honderden bezoekers waren naar de dierentuin gekomen om te zien hoe het veulen haar buitenverblijf verkende.
  - 11 hours ago 31 Jul 15, 3:59pm -
 • Vakantiedrukte: snelwegen naar het zuiden lopen vol
  Het is al erg druk op de wegen richting het zuiden. In Frankrijk staat er rond half vier bij Lyon een file van zo'n dertig kilometer op de Autoroute du Soleil. Automobilisten moeten rekening houden met een vertraging van zeker een uur.
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:39pm -
 • Speurhonden en extra hekken moeten vluchtelingen Calais stoppen
  Groot-Brittannië stuurt extra hekken en speurhonden naar Frankrijk in een poging de vele vluchtelingen uit Calais tegen te houden. Die vluchtelingen proberen via de Kanaaltunnel Engeland te bereiken. Ze zijn steeds beter georganiseerd en opereren in…
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:22pm -
 • Politie onderzoekt misbruik gehandicapte vrouw (19)
  De politie is een onderzoek gestart naar een mogelijk misbruik van een gehandicapte vrouw (19) in Limburg. De vrouw zou door door een vrijwilliger van zorgbureau Talent zijn misbruikt.
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 3:11pm -
 • Groot, groter, grootst: nieuwe stationshal Utrecht in cijfers
  Een deel van de nieuwe stationshal van Utrecht CS is vandaag geopend. Daarmee is de hal meteen een stuk groter geworden. Het einde van het enorme bouwproject komt in zicht.
  - 12 hours ago 31 Jul 15, 2:58pm -
 • Peuter Ali kwam om bij 'prijskaart-aanval'
  Aan zowel Palestijnse en Israëlische zijde is geschokt gereageerd op de dood van een Palestijnse peuter. De 18 maanden oude Ali Saad Dawabsh is bij een zogenoemde prijskaart-aanval van kolonisten om het leven gekomen.
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:48pm -
 • Lesbische Yvonne ontvluchtte homohaat in Jamaica: 'In Zierikzee eindelijk vrij'
  Toen ze ook nog haar huis in brand dreigden te steken, was het voor de lesbische Yvonne Cunningham genoeg. Ze ontvluchtte haar moederland Jamaica en vroeg asiel aan in Nederland. Morgen doet ze mee aan de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam. "I…
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:20pm -
 • Vijf meter lange python zet dorp op stelten
  De inwoners van een klein dorp in de Amerikaanse staat Missouri kunnen weer opgelucht adem halen. Met het doodschieten van een bijna vijf meter lange python kwam daar waarschijnlijk een einde aan de mysterieuze verdwijningen van huisdieren in de omge…
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:20pm -
 • Enorme cokevondst: 400 kilo cocaïne in bananendozen
  Duitse supermarktmedewerkers hebben een bijzondere vondst gedaan toen zij een lading bananen aan het uitpakken waren: ze vonden 400 kilo cocaïne. De grootste cokevondst in Duitsland van de afgelopen vijf jaar
  - 13 hours ago 31 Jul 15, 2:19pm -
 • Blauwe maan te zien vannacht
  Liefhebbers van de volle maan hebben vanavond en vannacht geluk met een bijzondere editie van dit natuurverschijnsel: de blauwe maan.
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:26pm -
 • 'Vaccinatie is dé manier om ebola aan te pakken'
  De Wereldgezondheidsorganisatie heeft met succes een vaccin getest tegen het dodelijke ebolavirus. "Dit is de typische manier waarop je dit soort uitbraken moet aanpakken", zegt viroloog Ab Osterhaus bij RTL Z.
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:25pm -
 • Vliegtuigraam valt in schoot reiziger: 'Engste wat ik ooit heb meegemaakt'
  De 37-jarige Laurence kreeg de schrik van zijn leven tijdens een vlucht van Ryanair. Tijdens de landing viel het raam van het toestel ineens op zijn schoot. "Dit is het engste wat ik ooit heb meegemaakt."
  - 14 hours ago 31 Jul 15, 1:05pm -
 • Huizen Oldebroek en Rhenen nog steeds zonder gas
  Enkele honderden huishoudens in Oldebroek en Rhenen zitten nog zeker tot in het weekend zonder gas. Op beide plaatsen is een deel van de hoofdgasleiding al enkele dagen afgesloten.
  - 15 hours ago 31 Jul 15, 12:23pm -
 • Doorbraak in strijd tegen ebola, er is een werkend vaccin
  Onderzoekers in Guinee hebben met succes een vaccin tegen het levensgevaarlijke ebolavirus getest. Directeur Margaret Chan van de Wereldgezondheidsorganisatie spreekt van een 'extreem veelbelovende' ontwikkeling.
  - 15 hours ago 31 Jul 15, 11:58am -
 • Ruzie achter het stuur; lantaarnpaal uit de grond
  Een ruzie achter het stuur is een vrouw uit het Zeeuwse Terneuzen vanmorgen duur komen te staan. De ruzie met haar vriend liep zo uit de hand, dat ze een lantaarnpaal omver reed.
  - 16 hours ago 31 Jul 15, 11:27am -
 • Schattig: eenzaam babyluiaardje krijgt goede zorg
  Zijn moeder kon luiaardbaby Edward niet voeden, dus doen de verzorgers van de London Zoo dat. En daar blijft het niet bij: met een knuffelluiaard proberen ze zijn spieren te trainen.
  - 16 hours ago 31 Jul 15, 11:25am -
 • 'Brokstuk vliegtuigvleugel is van Boeing 777'
  Het brokstuk dat is gevonden op het Franse eiland Réunion was onderdeel van een Boeing 777. Dat heeft de Maleisische onderminister van transport gezegd tegen het Franse persbureau AFP.
  - 16 hours ago 31 Jul 15, 11:23am -
 • Nieuw Utrecht Centraal 'licht en ruim'
  420 miljoen euro is er betaald voor de vijf jaar durende verbouwing, maar vanochtend werd een groot deel van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal geopend. En de reizigers, die zijn tevreden.
  - 17 hours ago 31 Jul 15, 10:35am -
 • Japan start eerste kernreactor weer op
  Japan gaat weer kernenergie opwekken. Over een kleine twee weken wordt de eerste kernreactor weer opgestart, nadat het land twee jaar zonder kernergie heeft geleefd.
  - 17 hours ago 31 Jul 15, 10:33am -
 • 'Nekklem moet direct verboden worden'
  De politie moet onmiddelijk stoppen met het gebruik van de nekklem. Een activist spant daarvoor een kort geding aan. Verkeerd gebruik van de omstreden wurggreep kostte vorige maand Mitch Henriquez zijn leven.
  - 17 hours ago 31 Jul 15, 10:07am -
 • Nederlandse boeren zuchten onder lage melkprijs
  Franse boeren voeren actie vanwege de lage prijs die ze krijgen voor hunmelk, maar Nederlandse boeren hebben meer reden tot klagen. Door hetafschaffen van de melkquota zijn melkprijzen in de hele EU sterk gedaald,maar het meest in Nederland.
  - 18 hours ago 31 Jul 15, 9:45am -
 • Culinaire grootmacht Frankrijk zucht onder kokstekort
  Frankrijk heeft een reputatie hoog te houden als culinaire grootmacht. Maar dat gastronomische imperium dreigt in te storten, want er is een groot tekort aan koks.
  - 18 hours ago 31 Jul 15, 9:38am -
 • Israël jaagt op moordenaars Palestijnse dreumes
  Het is een 'terroristische daad', zegt de Israëlische premier Netanyahu. Kolonisten hebben het huis van een Palestijns gezin in brand gestoken. De ouders en een jongetje van 4 konden ontsnappen, een jochie van 1 overleefde het niet.
  - 18 hours ago 31 Jul 15, 9:34am -
 • Buitenlanders dol op Nederlands bier
  De Nederlandse bierexport is hard toegenomen, in 2014 exporteerden we voorbijna 1,6 miljard euro aan bier.
  - 18 hours ago 31 Jul 15, 9:14am -
 • Zimbabwe wil uitlevering jagende tandarts
  Zimbabwe gaat officieel om uitlevering vragen van de Amerikaanse tandarts Walter Palmer, die vorige maand leeuw Cecil doodde.
  - 18 hours ago 31 Jul 15, 9:10am -
 • Zwarte Zaterdag: zeker 3 uur in de file
  De ANWB waarschuwt vakantiegangers morgen rekening te houden met 3 tot 4 uur extra reistijd, op de drukste reisdag van het jaar.
  - 19 hours ago 31 Jul 15, 8:41am -
 • Roerige tijden bij TMG
  Het zijn barre tijden bij TMG. RTL Z sprak met topman Van der Snoek.
  - 19 hours ago 31 Jul 15, 8:28am -
 • Witte Huis buigt zich over petitie Cecil
  Het Witte Huis gaat kijken naar een petitie om tandarts Walter Palmer, de jager die leeuw Cecil doodde, uit te leveren aan Zimbabwe. Meer dan 140.000 Amerikanen hebben die getekend.
  - 20 hours ago 31 Jul 15, 7:42am -
 • Laatste julidag begon nog nooit zo koud
  Vanaf vandaag wordt het weer warm zomers weer, maar vanochtend was daar nog niets van te merken: nooit eerder begon de laatste julidag zo koud. In De Bilt kwam de minimumtemperatuur uit op 5,1 graden. In het Gelderse Deelen is zelfs een temperatuur v…
  - 20 hours ago 31 Jul 15, 7:09am -
 • Palestijnse baby dood na brandstichting kolonisten
  Een anderhalf jaar oude baby is in de Westelijke Jordaanoever om het leven gekomen nadat Israëlische kolonisten een huis in brand hadden gestoken.
  - 21 hours ago 31 Jul 15, 6:50am -
 • Telefoon overleeft val uit vliegtuig
  Een ongelooflijk verhaal: een telefoon valt uit een vliegtuig en wordt via de functie 'Zoek mijn iPhone' door de eigenaar teruggevonden. Het apparaat had alleen een paar krasjes.
  - 21 hours ago 31 Jul 15, 6:38am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse