Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

 • NieuwTerpstra en Havik eerste leiders zesdaagse
  Niki Terpstra en Yoeri Havik zijn de leiders na de eerste dag van de 22ste Zesdaagse van Amsterdam. De twee favorieten uit Noord-Holland wonnen
  - 42 mins ago 20 Oct 14, 10:05pm -
 • NieuwEU-parlement effent pad voor commissie-Juncker
  De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd. De christendemocraten in
  - 55 mins ago 20 Oct 14, 9:52pm -
 • Nederlander verdrinkt in Frankrijk
  Een 54-jarige Nederlandse toerist is in de Zuid-Franse badplaats Biarritz verdronken. Hij werd volgens lokale media door een enorme golf van het
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:36pm -
 • Hogere winst Apple door nieuwe iPhones
  Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:07pm -
 • Blind redt punt voor Manchester United
  Daley Blind heeft Louis van Gaal een nieuwe afgang bespaard in de Premier League. De oud-Ajacied maakte vandaag in de slotfase de gelijkmaker
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:07pm -

Powned

 • NieuwTwee doden bij botsing Zevenbergen
  Bij een ongeluk bij Zevenbergen in Brabant zijn vanmiddag twee mensen om het leven gekomen.
  - 12 mins ago 20 Oct 14, 10:35pm -
 • NieuwBevestigd: J. Mulder lult uit zijn reet
  Jan Mulder heeft wel eens een voetbalwedstrijd op televisie geanalyseerd die hij helemaal niet gezien had. Daarmee bevestigt hij wat velen al vermoeden: hij lult uit zijn reet.
  - 19 mins ago 20 Oct 14, 10:28pm -
 • NieuwNederlander meegesleurd door golf
  Een 54-jarige Nederlandse toerist is vandaag in de Zuid-Franse badplaats Biarritz verdronken. Hij werd volgens lokale media door een enorme golf van het strand gespoeld.
  - 25 mins ago 20 Oct 14, 10:22pm -
 • NieuwFeyenoord krijgt weer boete
  Feyenoord heeft weer eens een boete te pakken. De club uit Rotterdam-Zuid moet nu 15.000 euro ophoesten omdat de fanatieke aanhang tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik vuurwerk afstak.
  - 32 mins ago 20 Oct 14, 10:15pm -
 • NieuwDoden bij aanslagen Jemen
  Het terreurnetwerk al-Qaeda heeft bij verschillende aanslagen in Jemen 33 leden van de sjiitische rebellenbeweging Houthi gedood. Ook vielen er tientallen gewonden. Dat hebben bronnen bij veiligheidsdiensten en leden van de Houthi-clan maandag laten…
  - 48 mins ago 20 Oct 14, 9:59pm -
 • Drake is HEEL SLECHT in basketbal
  Rapper Drake is heel slecht in basketballen.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:38pm -
 • Leaserijders geband bij snelwegtankstations
  Leaserijders mogen steeds vaker niet meer langs de snelweg tanken. Dat komt omdat de pompstations daar veel duurder zijn dan onbemande stations, weg van de snelweg.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:31pm -
 • Belgen willen seks vanaf 14 jaar toestaan
  België wil de leeftijdsgrens om in te kunnen stemmen met seks verlagen van zestien naar veertien jaar oud. En dat maakt de Belgische pedofielen erg blij.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:19pm -
 • Politie sleurt verwarde man van balkon
  Een arrestatieteam heeft in Den Haag vanavond een Hagenaar overmeesterd die van een flat dreigde te springen.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:45pm -
 • Ouders boos om Breaking Bad-poppetjes
  De Amerikaanse speelgoedketen Toys "R" Us ligt onder vuur in haar thuisland. De speelgoedgigant verkoopt namelijk actiefiguren van Breaking Bad, een serie over een drugsfabrikant/dealer.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:29pm -
 • Rus snijdt uit protest oorlel af
  Een Russische artiest heeft op een opmerkelijke en vooral pijnlijke manier geprotesteerd tegen de manier waarop Rusland omgaat met dissidenten. En dan specifiek tegen het gebruiken van dwangpsychiatrie.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:16pm -
 • 40k toeschouwers voor League of Legends
  Bij de finaledag van de populaire online game League of Legends (27 miljoen spelers per dag) in Seoul in Zuid-Korea waren gisteren ruim 40.000 fans aanwezig. De finale vond plaats in het World Cup Stadium, waar in 2002 nog voor het WK voetbal gespeel…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:58pm -
 • Google linkt naaktfoto's J-Law niet meer
  Zoekmachine Google heeft twee zoekresultaten geblokkeerd omdat die de gejatte naaktfoto's van Jennifer Lawrence hostten. De advocaten van de actrice hadden daartoe een verzoek ingediend.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:14pm -
 • D66 wil xtc-tests terug op festivals
  D66 pleit weer eens voor de mogelijkheid om gratis op festivals de kwaliteit van xtc te laten controleren.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:59pm -
 • Britse moeder redt zoon van IS
  Een wanhopige Britse moeder heeft met gevaar voor eigen leven haar zoon weten terug te halen uit de klauwen van Islamitische Staat (IS).
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:35pm -

Buienradar

NOS

 • Guevara-fotograaf Burri overleden
  De Zwitserse fotograaf René Burri is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij verwierf faam met iconische foto's van onder anderen Che Guevara, Pablo Picasso en Alberto Giacometti en was een van de bekendste fotografen van de 20e eeuw.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:26pm -
 • Liberiaan terug ondanks ebolarisico
  Een Liberiaanse man van 31 mag worden uitgezet naar zijn vaderland. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. De man had aangevoerd dat zijn uitzetting in strijd is met het Europese verdrag EVRM omdat hij in Liberia besmetting met ebola zou risker…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:11pm -
 • IJslands geld terug bij overheden
  Een aantal Nederlandse overheden die nog vorderingen hadden bij de failliete IJslandse bank Landsbanki hebben hun geld terug. Het zijn de gemeenten Den Haag en Woudenberg en de provincies Noord-Holland en Groningen.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:34pm -
 • Ontzetting na derde dode dancefeest
  Mensen die drugs hebben gekocht tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) moeten die weggooien of laten testen. De politie adviseert dat na de dood van een 41-jarige vrouw. Ze is de derde die een bezoek aan een van de feesten, vorige week, niet heeft o…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 3:45pm -
 • Zweden in de ban van "onderzeeër"
  Bij Stockholm wordt al dagen gezocht naar een raadselachtige onderzeeër. De marine heeft vandaag een zeegebied ten zuiden van de stad afgezet. Tussen de duizenden eilanden zoeken helikopters en gespecialiseerde schepen naar de boot, waarvan de herko…
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:08pm -
 • Aanbesteding portofoons stopgezet
  De politie stopt voorlopig met de aanbesteding van portofoons voor het communicatiesysteem C2000. De stap volgt op de schorsing van vijf politiemensen, vorige week. De vijf worden verdacht van omkoping bij de inkoop van goederen.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 2:34pm -
 • WHO:geen ebola meer in Nigeria
  Nigeria is vrij van ebola. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekendgemaakt. De afgelopen 42 dagen zijn er geen nieuwe gevallen van de ziekte meer geconstateerd.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:16pm -
 • Nieuwe pilotenstaking bij Lufthansa
  De piloten van Lufthansa staken vandaag en morgen opnieuw. Ze zijn tegen plannen om hun pensioenregeling zo te versoberen dat ze pas met 65 jaar mogen stoppen met werken. Nu kunnen de Duitse piloten op hun 55e met pensioen.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:16pm -
 • "VS betaalde jarenlang ex-nazi's"
  Tientallen ex-nazi's en voormalige kampbewaarders hebben jarenlang een uitkering gekregen van de Verenigde Staten. In totaal is voor miljoenen dollars betaald, meldt het Amerikaanse persbureau AP op basis van onderzoek.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:15pm -
 • Nieuwe president Indonesië beëdigd
  Joko Widodo is beëdigd als president van Indonesië. De verwachtingen zijn hooggespannen omdat Jokowi, zoals hij in de volksmond heet, werk wil maken van het bestrijden van corruptie.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:14pm -
 • Tarieven van deurwaarders te hoog
  Mensen die te maken krijgen met een deurwaarder betalen daar vaak te veel voor. Uit onderzoek van het AD blijkt dat de tarieven van deurwaarders een stuk hoger zijn dan de gemaakte kosten.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:12pm -
 • Minder registraties in Donorweek
  Tijdens de Donorweek hebben zich veel minder mensen laten registeren dan vorig jaar:27.433 tegen 31.285 in 2013. Van alle Nederlanders van 15 jaar en ouder heeft nu bijna 42 procent zich laten registeren.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:11pm -
 • Philips lijdt 103 miljoen verlies
  Elektronicaconcern Philips verkoopt minder producten in China en Rusland. Mede daardoor leed het bedrijf het afgelopen kwartaal een verlies van 103 miljoen euro. Vorig jaar werd in het derde kwartaal nog 281 miljoen winst geboekt.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:11pm -
 • Koenders:meer doen tegen ebola
  De Europese Unie moet meer doen om ebola te bestrijden. Dat zei minister Koenders van Buitenlandse Zaken tijdens een overleg met zijn EU-collega's."De EU moet een duidelijk signaal geven."
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 12:36pm -
 • Turkije:Koerden mogen naar Kobani
  Turkije gaat Koerdische strijders toestaan om naar Syrië te gaan om mee te vechten tegen de terreurgroep IS in de grensstad Kobani. Dat heeft de Turkse minister Cavusoglu gezegd.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 11:38am -
 • Asbestregels schieten tekort
  De asbestregels van de overheid kunnen door sloopbedrijven genegeerd worden. Bedrijven die hun vergunning kwijtraakten, kregen onder een nieuwe naam weer een vergunning. Dat meldt Trouw op basis van interne mails van het ministerie van Sociale Zaken.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 9:30am -
 • "Asielzoekers niet naar ebola-land"
  Een aantal oppositiepartijen vindt dat staatssecretaris Teeven tijdelijk geen asielzoekers meer moet terugsturen naar Guinee, Sierra Leone en Liberia vanwege de ebolacrisis.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 9:20am -
 • Toch boerka in parlement Australië
  De Australische regering heeft een maatregel ingetrokken om boerka's en nikabs te weren van de publieke tribune van het parlement. In het plan zouden mensen met gezichtsbedekkende kleding alleen in een aparte ruimte mogen.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 9:01am -
 • "Buitenlands gestook in Hongkong"
  Gouverneur Leung van Hongkong heeft in een tv-interview "buitenlandse krachten" beschuldigd van bemoeienis met de protesten voor democratie. Hij zei dat het geen volledig binnenlandse aangelegenheid meer is.
  - 17 hours ago 20 Oct 14, 5:20am -
 • VS werpt wapens af voor Koerden
  Amerikaanse transportvliegtuigen hebben bij Kobani wapens, munitie en medische hulpgoederen afgeworpen voor de Koerden die in de Syrische grensstad strijden tegen terreurgroep IS.
  - 20 hours ago 20 Oct 14, 3:15am -

Trouw

 • NieuwEU-parlement effent pad voor commissie-Juncker
  De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd. De christendemocraten in
  - 55 mins ago 20 Oct 14, 9:52pm -
 • New Yorkse joden boos over 'antisemitische opera'
  Joodse tieners houden een protestwake voor de Metropolitan Opera in New York tegen de opvoering van 'De Dood van Klinghoffer'. Ze klagen dat de
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:40pm -
 • Nederlander verdrinkt in Frankrijk
  Een 54-jarige Nederlandse toerist is in de Zuid-Franse badplaats Biarritz verdronken. Hij werd volgens lokale media door een enorme golf van het
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:36pm -
 • Hogere winst Apple door nieuwe iPhones
  Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:07pm -
 • Blind redt punt voor Manchester United
  Daley Blind heeft Louis van Gaal een nieuwe afgang bespaard in de Premier League. De oud-Ajacied maakte vandaag in de slotfase de gelijkmaker
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:07pm -

AD

Telegraaf

 • NieuwFusiegemeente 'Gooise Meren'
  De fusiegemeente van Bussum, Naarden en Muiden krijgt de naam Gooise Meren. De gemeenteraden van de drie fusiepartners hebben dat maandagavond besloten.
  - 32 mins ago 20 Oct 14, 10:15pm -
 • NieuwOphef om geboorte op straat
  De directeur van een Egyptisch staatsziekenhuis is geschorst na beschuldigingen dat het ziekenhuis een vrouw in barensnood wegstuurde. Dat meldde de krant al-Ahram maandag.
  - 40 mins ago 20 Oct 14, 10:07pm -
 • NieuwAbbvie blaast overname van 52 miljard af
  De Amerikaanse medicijnmaker Abbvie heeft de overname van de Ierse branchegenoot Shire geannuleerd. 
  - 41 mins ago 20 Oct 14, 10:06pm -
 • NieuwVan Gaal: 'We speelden goed'
  Manchester United heeft tegen West Bromwich Albion zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Dat vond trainer Louis van Gaal na afloop van het duel, dat in 2-2 eindigde. "Toch ben ik zeer teleurgesteld, want het resultaat is niet goed genoeg.”
  - 42 mins ago 20 Oct 14, 10:05pm -
 • NieuwVan Gaal: We speelden onze beste wedstrijd tot nu toe
  Louis van Gaal na afloop van West Bromwich Albion-Manchester United. ''Ik ben erg teleurgesteld. We speelden onze beste wedstrijd van het seizoen.''
  - 46 mins ago 20 Oct 14, 10:01pm -
 • NieuwCillessen: ’WK als voorbeeld’
  Jasper Cillessen wil zijn ervaringen van afgelopen zomer op het WK in Brazilië, waar hij met Oranje als derde eindigde, gebruiken tegen FC Barcelona.
  - 47 mins ago 20 Oct 14, 10:00pm -
 • NieuwWeg vrij voor commissie Juncker
  De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd. De christendemocraten in het Europees Parlement schaarden zich maandagavond achter de Sloveense Violeta Bulc als nieuwe commissar…
  - 52 mins ago 20 Oct 14, 9:55pm -
 • NieuwBeyoncé zet Jay Z op dieet
  Beyoncé wil dat haar man Jay Z beter op zijn gezondheid let. De zangeres zou onder meer willen dat haar rappende eega afvalt.
  - 58 mins ago 20 Oct 14, 9:49pm -
 • Skiër Svindal hoopt op WK
  De Noorse topskiër Aksel Lund Svindal hoopt bij de wereldtitelstrijd van 2 tot en met 15 februari in Beaver Creak om de medailles mee te doen. De vijfvoudig wereldkampioen, die zaterdag zijn achillespees afscheurde, was maandag optimistisch over zij…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:42pm -
 • Actie door personeel Brink's
  Het personeel van waardetransportbedrijf Brink's gaat actievoeren. Ruim 70 medewerkers stemden maandagavond vrijwel unaniem voor een actie tegen de sluiting van de vestiging in Rotterdam. Brink's heeft aangekondigd drie vestigingen in Nederland te sl…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:22pm -
 • Integriteit ambtenaren in geding
  Doordat gemeenten steeds meer taken en geld krijgen, is er een groter risico dat ambtenaren de fout in gaan. De decentralisaties maken de overheidsdienaren kwetsbaarder voor omkoping en intimidatie en ze hebben meer mogelijkheden om fraude te plegen…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:19pm -

Elsevier

 • NieuwEU-parlement effent pad commissie-Juncker
  STRAATSBURG (ANP) - De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd.
  - 54 mins ago 20 Oct 14, 9:53pm -
 • Hogere winst Apple door nieuwe iPhones
  CUPERTINO (ANP) - Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus. Dat maakte het Amerikaanse technologieconcern maandag na het slot op Wall Street beke…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:58pm -
 • IBM houdt Dow in bedwang
  NEW YORK (ANP) - Tegenvallende cijfers van technologieconcern IBM hielden maandag de toonaangevende Dow-Jonesindex in bedwang, terwijl de andere graadmeters op Wall Street flink in de lift zaten. Beleggers waren hoopvol gestemd over het cijferseizoen…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:21pm -
 • Roep om testen op festivals na derde xtc-dode
  RIJSWIJK (ANP) - Drugsgebruik op het Amsterdam Dance Event (ADE) dit weekend heeft tot nu toe drie levens geëist. Maandag werd bekend dat een 41-jarige bezoekster is overleden. D66 in de Tweede Kamer wil dat bij dit soort evenementen de kwaliteit va…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:43pm -
 • Xtc is illegaal, maar D66 wil terugkeer pillentest op dancefeest
  Moeten drugsgebruikers weer in staat kunnen zijn hun pillen te testen op dancefeesten?
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:43pm -
 • Arrestaties na zuuraanval op Iraanse vrouwen
  TEHERAN (ANP) - De Iraanse politie heeft vier mannen aangehouden die worden verdacht van het gooien van bijtend zuur over een aantal vrouwen. De vrouwen zouden zijn aangevallen omdat ze hun hoofddoekjes niet volgens de in Iran geldende voorschriften…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:36pm -
 • Meer maatregelen tegen ebola bepleit
  DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen als D66, SP en GroenLinks willen dat uitgeprocedeerde asielzoekers voorlopig niet worden teruggestuurd naar landen waar een ebola-epidemie heerst. Ze vinden dat onverantwoord. Staatssecretaris Fred Teeven (Asielbele…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:46pm -
 • IBM zet Dow in het rood
  NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street lieten maandag een wisselend beeld zien. De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in het rood door technologieconcern IBM dat met tegenvallende cijfers naar buiten kwam. Verder kijken beleggers uit naar het kw…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:41pm -
 • Uitzetting asielzoeker ondanks ebolavirus
  DEN BOSCH (ANP) - Een 31-jarige Liberiaan mag van de rechter in Den Bosch naar zijn geboorteland worden uitgezet, ondanks het risico op besmetting met het ebolavirus.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:46pm -
 • 4 weken cel voor antisemitische tweet
  LIVERPOOL (ANP) - De rechtbank in Liverpool heeft maandag een 21-jarige man tot 4 weken cel veroordeeld omdat hij een Britse parlementariër een antisemitische berichtje via Twitter had gestuurd. De man, die banden heeft met een extreem rechtse groep…
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:35pm -
 • Onverwachte hulp voor Koerden in Kobani
  KOBANI (ANP) - De Koerden in de Syrische stad Kobani krijgen onverwachte hulp: Turkije maakt het voor Koerdische strijders uit Irak mogelijk om naar Kobani te gaan om daar te vechten tegen Islamitische Staat (IS). Daarnaast zijn de Verenigde Staten b…
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:35pm -
 • 'Geschorste handelaren weg bij Rabobank'
  RIJSWIJK (ANP) - De twee geschorste valutahandelaren op het kantoor van Rabobank in Londen, zijn inmiddels ontslagen. Dat liet een betrouwbare bron maandag weten.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:35pm -
 • Europese beurzen sluiten lager
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn maandag met verlies de handel uitgegaan. Tegenvallende kwartaalcijfers van Philips en het Amerikaanse technologieconcern IBM plus een winstalarm van de Duitse producent van bedrijfssoftware SAP hadden een ne…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 3:50pm -
 • 'IS verdient jaarlijks 620 miljoen aan olie'
  WASHINGTON (ANP) - De terreurgroep Islamitische Staat verdient circa 800 miljoen dollar (625 miljoen euro) per jaar aan de verkoop van olie op de zwarte markt. Dat blijkt uit een raming van het onderzoeksbureau IHS Inc.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 3:45pm -
 • Hammerstein ziet af van aangifte tegen Nagel
  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein doet bij nader inzien geen aangifte wegens laster tegen 50PLUS-senator Jan Nagel. Hammerstein is volgens zijn persbericht ,,tot de vaststelling gekomen dat Nagel niet meer geheel compos ment…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 3:45pm -

Metro Nieuws

ND

 • Leger Zweden geeft misleiding over ‘indringer’ toe
  Het Zweedse leger heeft doelbewust een verkeerde baai aangewezen als de plaats waar een onderzeese buitenlandse indringer zou zijn gezien. Dat heeft defensie maandag toegegeven, schrijft de Zweedse krant Svenska Dagbladet.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:15pm -
 • Steeds meer steun voor terugkeer drugstest
  Steeds meer partijen zijn voor de terugkeer van de drugstest op dancefeesten. Na D66 vinden nu ook PvdA, SP en GroenLinks dat bezoekers hun drugs weer moeten kunnen laten testen. Dat blijkt uit een rondgang van het AD. De drugstest wordt sinds 2002 n…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:45pm -
 • Maker iconische Guevara-foto’s overleden
  De maker van de iconische foto van een rokende Che Guevara is overleden. De Zwitser René Burri, die behalve met portretten van de communistische cultheld naam maakte met zwart-witfotos van Pablo Picasso en talloze andere kunstenaars, is 81 jaar oud…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:45pm -
 • Zaak ‘verkrachter’ in Spanje snel opnieuw bekeken
  De zaak van de Nederlander Romano van der Dussen, die mogelijk al elf jaar onterecht vast zit in een Spaanse cel, wordt zo snel mogelijk opnieuw onder de loep genomen. Dat heeft een rechter in Spanje laten weten, schrijft persbureau EFE.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:45pm -
 • Groen Wall Street ziet Dow Jones achterblijven
  De Amerikaanse beurzen zijn maandag met uitzondering van de Dow Jones index fors hoger gesloten en gaven daarmee het positieve sentiment van vrijdag een vervolg. De S&P 500 index noteerde 0,9 procent hoger op 1.904,02 punten. De Dow Jones index n…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:31pm -
 • Rotterdams personeel Brink’s gaat actievoeren
  Het personeel van de Rotterdamse vestiging van geldtransportbedrijf Brink's gaat actievoeren. Ruim zeventig medewerkers stemden daar maandagavond mee in, schrijft RTV Rijnmond. Een staking wordt niet uitgesloten.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:16pm -
 • Nederlander verdrinkt bij Franse surfplaats
  Een 54-jarige Nederlander is maandag verdronken voor de kust van de Franse surfplaats Biarritz nadat hij tijdens een wandeling door een hoge golf werd meegesleurd. Dat melden lokale media.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:15pm -
 • ADE: geschrokken van dood drie bezoekers
  De organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE) is 'volkomen in shock' door de dood van drie bezoekers van het festival. Dat staat in een verklaring op de website, die verder zwart is. De andere informatie op de website is niet toegankelijk. "Wat…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:15pm -
 • Algerije spreekt aanwezigheid IS tegen
  De extremistische beweging Islamitische Staat (IS) heeft geen voet aan de grond in Algerije. Dat zegt de Algerijnse premier Abdelmalek Sellal.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:00pm -
 • Commotie om man die dreigt te springen in Den Haag
  De politie in Den Haag heeft maandag een verwarde man aangehouden die dreigde van een flatgebouw te springen. Hij stond op een balkon op een van de bovenste verdiepingen. Na tweeënhalf uur kon de man worden overmeesterd, zegt een woordvoerder.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:45pm -
 • New Yorkse joden boos over ‘antisemitische opera’
  Joodse tieners houden voor de Metropolitan Opera in New York een protestwake tegen de opvoering van 'De Dood van Klinghoffer'. Ze klagen dat de opera de moord op de joodse Amerikaan Leon Klinghoffer door Palestijnse kapers verheerlijkt.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:30pm -
 • Nieuwe nucleaire autoriteit start in nieuwe jaar
  De nieuwe autoriteit op het gebied van nucleaire veiligheid gaat vanaf januari aan de slag. Dat schrijft minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. De ministerraad stemde begin dit jaar in met de plannen…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:15pm -
 • Al het menselijke is jihadisten vreemd
  Voor jihadisten duurt hun strijd zolang er ongeloof is. Zij zijn dus permanent in oorlog met de rest van de wereld.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:15pm -
 • Woede over vergelijking leger Israël met ISIS
  JERUZALEM - Opnieuw heeft het Israëlische parlementslid Hanin Zoabi politici van links tot rechts getergd. Het Israëlische leger is erger dan ISIS, meent zij. ‘Sluit Zoabi op, of zet haar het land uit’, eisen haar collega’s.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:00pm -
 • Stop korte reizen vrijwilligers weeshuizen
  VOORBURG - Unicef voert actie tegen korte vrijwilligersreizen die als doel hebben kinderen te helpen. Volgens de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties is deze hulp vaak niet in het belang van de lokale kinderen.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:50pm -
 • China duldt ook gematigde dissidenten niet
  PEKING - Sinds zijn aantreden, in maart 2013, voert de Chinese president Xi Jinping strijd tegen de wijdverbreide en diepgewortelde corruptie in zijn land. In de marge van die campagne wordt tevens de vrijheid van meningsuiting aangepakt.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:36pm -
 • ‘Snelwegpomp goedkoper door wegblijven leaserijder’
  Tankstations langs snelwegen verlagen hun prijzen omdat steeds meer leaserijders er niet meer mogen tanken van hun baas. Dat meldt RTL Nieuws maandag op basis van een rondgang.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:16pm -
 • Bloedige aanslag op huis vol Houthi in Jemen
  Een huis dat gebruikt werd door sjiitische Houthi-rebellen in Zuid-Jemen is maandag met een bomauto opgeblazen. De dader nam minstens tien Houthi mee in zijn graf. Vijftien mensen raakten gewond.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:15pm -
 • Gouden greep van een Zeeuwse fruitteler
  VROUWENPOLDER - Een slimme fruitteler uit Vrouwenpolder heeft een gouden zet gedaan door klanten zelf appels te laten plukken. Bezoekers hebben al duizenden kilo’s fruit van zijn bomen gehaald.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:58pm -
 • Spaanse enclave in Marokko bestormd
  Honderden Afrikaanse migranten hebben maandag op meerdere plekken geprobeerd de Spaanse enclave Melilla te bestormen. Uiteindelijk lukte het zestig migranten de enclave binnen te komen, aldus het Marokkaanse ministerie van binnenlandse zaken.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:45pm -
 • Tussenlanding KLM-toestel om verdacht voorwerp
  Een toestel van KLM heeft maandag een voorzorgslanding moeten maken in Caïro vanwege een verdacht voorwerp aan boord. Dat laat een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten. Het bleek vals alarm.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:45pm -
 • Turkije laat Koerden door om in Kobani te vechten
  ANKARA - Turkije staat Koerdische strijders toe de Syrische grens over te steken om te vechten tegen ISIS. Na Amerikaanse luchtbombardementen en wapendroppings raakt de extremistische beweging in het defensief.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:45pm -
 • Geloofwaardige keten van bewijzen
  BERLIJN-CANBERRA - Er is overtuigend en omvangrijk bewijsmateriaal dat vlucht MH17 door pro-Russische separatisten is neergeschoten, zegt de Duitse inlichtingendienst BND.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:34pm -
 • Politie Chili pakt paladijn Pinochet op
  Chili heeft maandag een kopstuk opgepakt uit het voormalige regime van dictator Augusto Pinochet. Kolonel buiten dienst Cristian Labbe wordt verdacht van medeplichtigheid aan de verdwijning van en moord op dertien mensen. Hij ontkent schuld.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:15pm -
 • D66 wil xtc-test terug op dancefestivals
  D66 wil dat drugstesten weer worden ingevoerd op dancefeesten. Kamerlid Vera Bergkamp doet die oproep maandag in reactie op het bericht dat drie mensen zijn overleden door het gebruik van xtc op het Amsterdam Dance Event.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:45pm -

Volkskrant

 • NieuwEU-parlement effent pad voor commissie-Juncker
  De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd. De christendemocraten in het Europees Parlement schaarden zich vanavond achter de Sloveense Violeta Bulc als nieuwe commissaris v…
  - 55 mins ago 20 Oct 14, 9:52pm -
 • Asbestwetgeving laat te veel ruimte voor fraude en gesjoemel
  De regelgeving rondom de verwijdering van asbest deugt niet. Sloopbedrijven die met asbestveiligheid hebben gesjoemeld, kunnen gewoon onder een andere naam weer aan het werk in de branche. Minister Asscher (PvdA, Sociale Zaken) wil daar snel verander…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:39pm -
 • Nederlander verdrinkt in Frankrijk
  Een 54-jarige Nederlandse toerist is in de Zuid-Franse badplaats Biarritz verdronken. Hij werd volgens lokale media door een enorme golf van het strand gespoeld.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:36pm -
 • Hoe kregen Nigeria en Senegal ebola eronder?
  Ebola lijkt zich minder snel over West-Afrika te verspreiden dan gevreesd. De ziekte is de afgelopen zeven maanden in vijf landen uitgebroken, met tot nu toe zeker 9.000 besmettingen en meer dan 4.500 doden. Maar waar ebola in Liberia, Guinee en Sier…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:16pm -
 • Hogere winst Apple door nieuwe iPhones
  Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus. Dat maakte het Amerikaanse technologieconcern vandaag na het slot op Wall Street bekend.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:07pm -
 • Blind redt punt voor Manchester United
  Daley Blind heeft Louis van Gaal een nieuwe afgang bespaard in de Premier League. De oud-Ajacied maakte vandaag in de slotfase de gelijkmaker voor Manchester United in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion. Het enerverende duel eindigde door de…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:07pm -
 • Che Guevara-fotograaf Burri (81) overleden
  De Zwitserse fotograaf René Burri is vandaag op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Zürich overleden. Dat maakte Magnum Photos bekend, het foto-agentschap waarvoor Burri sinds 1956 werkte.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:38pm -
 • Barroso waarschuwt Juncker: niet politiseren
  De Europese Commissie verliest haar geloofwaardigheid als zij politieker en polariserend gaat optreden. Die waarschuwing geeft scheidend Commissievoorzitter José Manuel Barroso aan zijn opvolger Jean-Claude Juncker. Juncker noemt een politieke Commi…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:30pm -
 • Apple lanceert iOS 8.1
  Apple heeft iOS 8.1 sinds vanavond beschikbaar gesteld voor gebruikers. In de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod Touch is de camera roll weer terug.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:16pm -
 • Farage redt anti-Europese fractie met controversiële Pool
  het anti-Europablok in het Europees Parlement lijkt te zijn gered. Een Poolse Europarlementariër sluit zich aan bij Europa van Vrijheid en Directe Democratie (EVDD), de fractie waarin de Britse UKIP-partij van Nigel Farage en de Italiaanse Vijfsterr…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:06pm -
 • 'De brandweer goes science'
  Brandbestrijding is een kwestie van aanpakken. Maar er komt ook de nodige kennis bij kijken. Om die bij te spijkeren sticht de brandweer deze week in Zutphen haar eigen branden.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:50pm -
 • Arjen Robben met Bayern via AS Roma naar de paus
  Bayern München treft morgenavond AS Roma in de Champions League, maar die voetbalwedstrijd verbleekt bijna bij de bijzondere gebeurtenis een dag later. Arjen Robben en zijn teamgenoten gaan dan op audiëntie bij paus Franciscus in het Vaticaan.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:37pm -
 • Hagenaar die wilde springen net op tijd van rand balkon gehaald
  Met een bliksemactie heeft een arrestatieteam vanavond een Hagenaar overmeesterd die dreigde van een flat aan de Haagse Vrederustlaan te springen.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:35pm -
 • Daling investeringen 'tik voor de Nederlandse economie'
  Nederlandse bedrijven hebben in augustus 3,8 procent minder geïnvesteerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat heeft het CBS vandaag bekendgemaakt. De inmiddels derde daling van de indicator in vier maanden  tijd is  tekenend voor het haperen…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:49pm -
 • Nadal met antibiotica langs Bolelli
  Rafael Nadal heeft met een lading antibiotica in het lijf de eerste ronde van het tennistoernooi in Bazel verrassend goed doorstaan. De Spanjaard, die al enige tijd hinder ondervindt van een blindedarmontsteking, zette vandaag de Italiaan Simone Bole…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:44pm -
 • Arrestaties na zuuraanval op Iraanse vrouwen
  De Iraanse politie heeft vier mannen aangehouden die worden verdacht van het gooien van bijtend zuur over een aantal vrouwen. De vrouwen zouden zijn aangevallen omdat ze hun hoofddoekjes niet volgens de in Iran geldende voorschriften droegen.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:35pm -
 • Cameron tegen Barroso: ik luister alleen naar Britse volk
  Niet Brussel maar de Britse bevolking is 'mijn baas' waar het gaat om immigratie. Dat heeft David Cameron vandaag gezegd in reactie op een kritische toespraak van José Manuel Barroso, eerder op de dag in Londen. Op bezoek in Londen had de scheidende…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:31pm -
 • Waarom heb je maar weinig nodig om een uitvinder te worden?
  Natuurwetenschapper dr. ir. Rolf Hut van de TU Delft wordt ook wel dé Nederlandse MacGyver genoemd. Net als deze vindingrijke ex-spion weet hij van alledaagse voorwerpen zoals kinderparaplu's en fotolijstjes met wat geknutsel de meest geavanceerde o…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:30pm -
 • Kamp: één nucleaire autoriteit vanaf januari
  Vanaf 1 januari 2015 komt er één autoriteit die zich bezighoudt met nucleaire veiligheid en bescherming. Dan worden verschillende diensten op dit gebied van de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu samengevoegd in de Autorit…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:17pm -
 • De Boer: Ajax houdt in Barcelona vast aan eigen speelstijl
  Frank de Boer weet dat het lastig wordt om morgen in Catalonië met Ajax van FC Barcelona te winnen. 'Als Barça op 100 procent speelt, is het normaal dat zij winnen', zei de coach vandaag op de persconferentie. Hij vindt het echter niet ondenkbaar d…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:08pm -
 • Meer maatregelen tegen ebola bepleit
  Oppositiepartijen als D66, SP en GroenLinks willen dat uitgeprocedeerde asielzoekers voorlopig niet worden teruggestuurd naar landen waar een ebola-epidemie heerst. Ze vinden dat onverantwoord. Staatssecretaris Fred Teeven (Asielbeleid) liet de Kamer…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:46pm -
 • Ex-teambazen onderzoeken ongeluk Bianchi
  De internationale autosportfederatie FIA heeft twee beroemde oud-teambazen opgenomen in het panel dat het ongeluk van Formule 1-coureur Jules Bianchi gaat onderzoeken. Het zijn de Brit Ross Brawn, oud-teambaas van Ferrari en Mercedes, en de Italiaan…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:42pm -
 • D66 wil weer xtc-controles op festivals
  Als het aan D66 ligt, komen er op festivals weer mogelijkheden om de kwaliteit van xtc te laten controleren.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:40pm -
 • Feyenoord krijgt opnieuw een boete van de UEFA
  Feyenoord is voor de tweede keer dit seizoen beboet door de UEFA. De Rotterdammers moeten van de Europese voetbalbond 15.000 euro betalen, omdat fans van de club vuurwerk hebben afgestoken in de ontmoeting in de Europa League tegen Standard Luik, beg…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:31pm -
 • KLM-toestel na loos bomalarm vertrokken
  Het KLM-toestel dat vanmiddag in de Egyptische hoofdstad Caïro een voorzorgslanding maakte wegens de aanwezigheid van een verdacht pakket, is na enkele uren weer opgestegen naar Tanzania.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:28pm -
 • Microsoft steekt Apple de loef af met snelle smartwatch
  Tien jaar nadat Microsoft een voorloper de nek omdraaide brengt het Amerikaanse softwarebedrijf alsnog een smartwatch op de markt. De nog naamloze polscomputer verschijnt binnen enkele weken en zal voor Kerstmis in de winkel liggen, meldt het zakenbl…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:23pm -
 • Rusland arresteert leidster Soldatenmoeders (73)
  De Russische autoriteiten hebben een mensenrechtenactiviste gearresteerd die onderzoek deed naar Russische soldaten die in het conflict in Oekraïne zijn omgekomen. De 73-jarige Ljoedmila Bogatenkova wordt ervan beschuldigd dat zij fraude heeft geple…
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:16pm -
 • Ter Mors neemt alle tijd voor herstel
  Jorien ter Mors neemt alle tijd voor haar herstel. 'Ik moet eerst zorgen dat ik helemaal fit word. Tegen de tijd dat mijn lichaam weer wil, zal ik weer aan de start verschijnen', zei de olympisch schaatskampioene vandaag tegen de NOS.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:45pm -
 • Uitzetting asielzoeker gaat door ondanks ebolavirus
  Een 31-jarige Liberiaan mag van de rechter in Den Bosch naar zijn geboorteland worden uitgezet, ondanks het risico op besmetting met het ebolavirus. Volgens de voorzieningenrechter heeft de man niet aannemelijk gemaakt dat sprake is van een reëel ri…
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:41pm -
 • 'Mdma-gehalte in xtc steeds hoger'
  Bevatten xtc-pillen in 2008 nog zo'n 80 milligram mdma, nu ligt het gemiddelde rond de 135 milligram, zegt Daan van den Gouwe van het Trimbos-instituut. Het hogere gehalte mdma verhoogt niet het euforische gevoel bij de gebruiker, maar kan wel snelle…
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:40pm -
 • Liesblessure schaatser Ronald Mulder
  Schaatser Ronald Mulder heeft aan de wedstrijden om de Holland Cup afgelopen weekeinde in Deventer een liesblessure overgehouden. De 28-jarige sprinter voelde gisteren tijdens de 1000 meter de pijn opkomen. Hij reed de race veiligheidshalve niet uit.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:32pm -
 • Dieven stelen doodshoofdaapjes
  Criminelen in het Limburgse Arcen hebben afgelopen weekend een bijzondere diefstal gepleegd: in de nacht van zondag op maandag stalen zij uit een verblijf in de Kasteeltuinen in Arcen tien doodshoofdaapjes, zo meldde de politie vandaag.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:19pm -
 • 'IS verdient jaarlijks 620 miljoen euro aan oliehandel'
  De terreurgroep Islamitische Staat verdient circa 800 miljoen dollar (620 miljoen euro) per jaar aan de verkoop van olie op de zwarte markt. Dat blijkt uit een raming van het onderzoeksbureau IHS Inc.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 4:03pm -
 • Defensie: 'Mysterieuze onderzeeboot bij Zweden is niet van ons'
  De mysterieuze onderzeeboot waar Zweden sinds vrijdag jacht op maakt, is niet de Nederlandse onderzeeboot Bruinvis. De marine in Den Helder heeft vanmiddag een Russische beschuldiging tegengesproken dat de Bruinvis de afgelopen dagen illegaal in de Z…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 4:00pm -
 • Koffers slachtoffers MH17 opgehaald
  Een Nederlands team van de MH17-repatriëringmissie heeft vandaag in het oosten van Oekraïne twee koffers opgehaald van slachtoffers van de vlucht MH17. Dat gebeurde nadat eind vorige week mensen in de omgeving van de rampplek telefonisch melding ha…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 3:59pm -
 • Rusland voert nieuwe importbeperkingen tegen EU door
  De Russische regering gaat de import van dierlijk vet en andere dierlijke restproducten uit de Europese Unie stopzetten. Dat hebben Russische autoriteiten vandaag bekendgemaakt.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 3:55pm -
 • Hammerstein ziet af van aangifte tegen Nagel
  De Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein doet bij nader inzien geen aangifte wegens laster tegen 50PLUS-senator Jan Nagel. Hammerstein is volgens zijn persbericht 'tot de vaststelling gekomen dat Nagel niet meer geheel compos mentis (bij zijn volle…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 3:42pm -
 • De Slag om Zwarte Piet is allesbehalve onschuldig
  Als we zo nog even doorgaan, dan overleeft Sinterklaas het niet. Een kinderfeest dat bezoedeld wordt door aantijgingen van racisme en landverraad: daar is de lol gauw van af. Als we niet uitkijken, blijft het Sinterklaasfeest na de alsmaar doorzeuren…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 3:20pm -
 • Rijkswaterstaat waarschuwt voor najaarsstorm
  Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers, campingeigenaren en veehouders voor de gevolgen van de storm die volgens het KNMI vanaf morgenmiddag over Nederland trekt.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:10pm -
 • 'Aantal ebolabesmettingen veel hoger dan officieel gemeld'
  Er zijn in West-Afrika aanzienlijk meer ebolapatiënten dan in de officiële cijfers staat vermeld. Het aantal werkelijke besmettingen wordt onderschat, zeiden verscheidene deskundigen vandaag op een bijeenkomst over ebola in het Erasmus MC.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:06pm -

RTL

 • Vaarverbod Zweedse wateren opgeheven
  Het vaarverbod in Zweedse wateren is opgeheven. Het werd vandaag ingesteld in verband met de mogelijke aanwezigheid van een onbekende onderzeeboot.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:49pm -
 • 'Ze willen dat je bekent, dus ik riep maar wat'
  Wan Chang Lon zat jarenlang onschuldig vast in een Chinese cel. Hij werd gemarteld en gedwongen een bekentenis af te leggen. En zo gaat het vaak in China. Marije Vlaskamp sprak met Wan Chang Lon, die nog altijd last heeft van wat hem toen is aange…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:49pm -
 • VS geeft nazi's die land verlieten nog altijd uitkering
  De VS heeft nazi's uit de Tweede Wereldoorlog beloofd om hun uitkering door te betalen, op voorwaarde dat ze het land zouden verlaten. Sommigen profiteren daar nu - bijna 70 jaar na het eind van de oorlog - nog altijd van.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:32pm -
 • 'Man van gewone volk' leidt een van grootste democratieën ter wereld
  Indonesië is met 250 miljoen inwoners één van de grootste democratieën ter wereld. En het land heeft een nieuwe president: Joko Widodo, de 'man van het gewone volk'.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:25pm -
 • Turkije laat Koerdische strijders nu naar Kobani reizen
  Het kan zo maar eens een hele belangrijke stap zijn in de strijd tegen IS: Turkije staat toe dat Koerdische strijders over Turks grondgebied naar Kobani reizen om tegen IS te vechten. En dat betekent dat meer mensen de wapens op kunnen pakken tege…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:15pm -
 • Aantal maatregelen tegen ebola neemt toe
  Mensen die vragen hebben over ebola, kunnen het RIVM bellen. Dat heeft een speciaal informatienummer geopend. En in België worden passagiers uit ebolalanden voortaan gecontroleerd op koorts.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:12pm -
 • Het weer: zon, regen, onweer en stormachtig
  Het wordt morgen een echte herfstdag met eerst nog wat zon, maar daarna forse regenbuien, onweer en windkracht 8 of 9. Dat verwacht RTL-weervrouw Helga van Leur.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:06pm -
 • Leaserijder mag niet meer tanken langs de snelweg
  Steeds meer leaserijders worden gedwongen om goedkoper te tanken. Anders betaalt de baas de benzine niet meer. En dat betekent dat de prijzen langs de snelweg omlaag moeten.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:03pm -
 • Hagenaar dreigt van flat te springen
  Politie en brandweer proberen een Hagenaar tot rede te brengen die sinds vanavond half zeven van een flat aan de Haagse Vrederustlaan dreigt te springen.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:02pm -
 • Drie drugsdoden dance-event; politie zoekt dealer(s)
  Het had één groot feest moeten zijn: het Amsterdam Dance Event. Maar drie bezoekers overleefden het niet. Zij gebruikten waarschijnlijk allemaal vervuilde xtc. Het vermoeden is dat die drugs op of in de buurt van de feestlocaties werden verkocht…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:58pm -
 • D66 wil weer xtc-test op festivals
  D66 wil dat bezoekers op festivals weer de mogelijkheid krijgen om de kwaliteit van xtc te controleren.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:54pm -
 • Asielzoeker moet terug naar Liberia ondanks ebola
  Een 31-jarige Liberiaan mag van de rechter in Den Bosch naar zijn geboorteland worden uitgezet, ondanks het risico op besmetting met het ebolavirus.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:07pm -
 • Drugsdeskundigen: Trek niet te snel conclusies
  Drie drugsdoden bij het Amsterdam Dance Event: zijn (vervuilde) drugs een groter probleem aan het worden op dancefeesten? Drugsdeskundigen zijn terughoudend met het trekken van conclusies.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:40pm -
 • Man verpleegkundige: Ebola knullig aangepakt
  De man van de Spaanse verpleegkundige met ebola is blij dat zijn vrouw genezen lijkt te zijn, maar hij is ook boos. Hij wil weten hoe het kan dat zijn vrouw ondanks beschermende kleding toch besmet is.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:30pm -
 • KLM'ers moeten tankbeurt langs snelweg zelf betalen
  KLM is één van de bedrijven die hun werknemers verbieden nog langer de tankpas van het bedrijf langs de snelweg te gebruiken. De leasemaatschappijen zullen de passen hierop aanpassen, staat in een brief aan het personeel.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:27pm -
 • 'Laat je pillen testen of doe het weg'
  De politie roept iedereen die xtc-pillen in het bezit heeft op om deze te laten testen of weg te doen. Dit weekend kwamen drie bezoekers van het Amsterdam Dance Event om het leven, mogelijk door vervuilde drugs.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 4:11pm -
 • Leaserijders mogen niet meer langs snelweg tanken
  Tankstations langs de snelwegen worden goedkoper. Veel stations verlagen de prijzen onder druk van bedrijven, die hun leaserijders verbieden om langs de snelweg te tanken.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 4:11pm -
 • Man rijdt de bosjes in met gestolen auto
  Een 26-jarige man uit Rotterdam die in een gestolen auto reed, heeft de politie vanmiddag handenvol werk bezorgd.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 4:07pm -
 • Zweden: Niet op zoek naar Nederlandse onderzeeër
  Het Zweedse leger spreekt Russische berichten tegen dat het op zoek is naar een Nederlandse onderzeeër voor de kust van Stockholm. Dat zegt een woordvoerder van het Zweedse ministerie van Defensie.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 3:43pm -
 • Het wordt morgen oppassen op de weg
  Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers, campingeigenaren en veehouders voor de gevolgen van de storm die volgens het KNMI vanaf morgenmiddag over Nederland trekt.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:14pm -
 • Amsterdammer verdrinkt bij poging kat te redden
  Een 66-jarige man is vanmiddag verdronken in Amsterdam-Zuidoost toen hij zijn kat uit het water wilde redden.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:12pm -
 • Nieuwe president Indonesië beëdigd
  Drie maanden na de verkiezingen heeft Indonesië een nieuwe president. De53-jarige Joko Widodo werd vandaag beëdigd.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:06pm -
 • Twaalf luchtaanvallen op IS in Syrië en Irak
  De Verenigde Staten hebben gisteren en vandaag 12 luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak. Dat heeft het Amerikaanse leger bekendgemaakt.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:05pm -
 • Vermiste man dood uit water gehaald
  Tijdens een zoektocht in het Oude Maasje bij Waspik is het lichaam van de 57-jarige man gevonden die gisteren tijdens een boottochtje in het water was gevallen. De politie heeft dat gemeld.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 2:53pm -
 • VS betaalde nazi's om land te verlaten
  De Verenigde Staten hebben tientallen nazi's uit de Tweede Wereldoorlog jarenlang een uitkering betaald. Als tegenprestatie moesten ze Amerika verlaten. Dat blijkt uit onderzoek van persbureau AP.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 2:50pm -
 • Wiebes: Vergoeding overblijfmoeders terecht belast
  De naheffing die twee scholenverenigingen kregen voor de betaling van overblijfouders, is terecht opgelegd. De scholen hadden zich maar moeten houden aan de maximum bedragen voor vrijwilligersvergoeding.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 2:42pm -
 • Ook gedoe bij politie met inkoop portofoons en ademtesten
  De politie heeft de aanbestedingsprocedure voor portofoons voorlopig stilgelegd. De aanbesteding voor blaastests moet opnieuw, omdat de eisen waaraan die apparatuur moet voldoen niet goed zijn geformuleerd.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 2:34pm -
 • Politie waarschuwt voor vuile pillen
  Dit weekend kwamen er drie bezoekers van het Amsterdam Dance Event (ADE) om het leven, vermoedelijk door drugsgebruik. De politie waarschuwt nu voor mogelijk vervuilde drugs.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 2:21pm -
 • Nieuwe getuige in moordzaak Endstra
  In het onderzoek naar de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra beschikt justitie over een nieuwe getuige. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag laten weten.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 2:19pm -
 • Landelijk informatiepunt ebola ingesteld
  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een telefoonnumer opengesteld, bedoeld voor mensen die vragen hebben over ebola.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 2:08pm -
 • Derde dode dancefeest Amsterdam
  Een 41-jarige vrouw is gistermorgen overleden na drugs te hebben gebruikt bij een feest van het Amsterdam Dance Event (ADE). Dit weekend overleden ook twee mannen tijdens ADE.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 1:56pm -
 • Lichamen zeven vrouwen gevonden in Indiana
  In de Amerikaanse staat Indiana zijn afgelopen weekend zeven dode vrouwen gevonden. De lichamen zijn op verschillende plekken gevonden in de steden Hammond en Gary.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 1:52pm -
 • Kindje overleden na bakfietsdrama
  Het 6-jarige jongetje dat in de bakfiets zat die eerder vandaag te water raakte in Erp, is overleden.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 1:50pm -
 • Video: schoorsteen blijkt te krap voor inbreker
  De brandweer in Californië heeft een 30-jarige vrouw uit een benarde positie moeten helpen. De dame zat klem in een schoorsteen.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:15pm -
 • Dieven stelen tien doodshoofdaapjes in Limburg
  Een bijzondere diefstal in de Kasteeltuinen in Arcen. Daar werden tien doodshoofdaapjes gestolen.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:15pm -
 • 'Ik wilde sterven, maar ze laten je net niet doodgaan'
  De Chinese politie gebruikt structureel martelingen om bekentenissen af te dwingen. Ook als de verdachte onschuldig is. RTL Nieuws-correspondent Marije Vlaskamp kreeg de unieke kans om met Wang Changlong te spreken. Een man die na martelingen de dood…
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:08pm -
 • Inbreker uit schoorsteen gered
  De brandweer in Californië moest gisteren uitrukken om een 30-jarige vrouwuit benarde positie te helpen. De dame zat klem in een schoorsteen.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:07pm -
 • Domme dieven eisen 200 euro 'losgeld' voor iPhone
  Een 18-jarige Rotterdammer werd beroofd van zijn iPhone. Maar door een slimme actie had hij hem aan het eind van de dag weer terug. En de mogelijke dader werd ingerekend.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:03pm -
 • Gijs Tuinman krijgt hoogste militaire onderscheiding
  Gijs Tuinman wordt onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, de oudste en meest prestigieuze Nederlandse ridderorde. Hij zal op 4 december door koning Willem-Alexander worden geridderd.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 12:56pm -
 • Vals alarm op school in Keulen om gewapende man
  Een middelbare school in Keulen is rond het middaguur ontruimd nadat leerlingen een gewapende man hadden gesignaleerd. Bij het doorzoeken van het gebouw werd niemand aangetroffen.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 12:55pm -
 • Griep oorzaak grote sterfte zeehonden Duitsland
  Een groot deel van de ernstig zieke of gestorven zeehonden aan de Duitse Noordzeekust had een griepvirus onder de leden. Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerd onderzoek.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 12:22pm -
 • Almeloër verloor zeven familieleden aan ebola
  Abdullah Kamara kwam in 1985 als vluchteling naar Nederland. Nu gaat hij terug naar Liberia, om landgenoten te helpen in de strijd tegen ebola. Zelf verloor hij al zeven familieleden aan de ziekte.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 11:48am -
 • Rutte naar Maleisië en Australië
  Premier Rutte brengt begin november een bezoek aan Maleisië en Australië. Deze landen werden ook zwaar getroffen door de ramp met de MH17.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 11:47am -
 • Onbekende held redt man uit vlammenzee
  In Californië is een wildvreemde een brandend huis ingerend, toen hij op straat hoorde dat er nog iemand binnen zat. Een buurvrouw filmde de heldendaad.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 11:42am -
 • Russen: Mysterieuze onderzeeër komt uit Nederland
  De mysterieuze onderzeeër bij de Zweedse kust zou heel goed een Nederlandse kunnen zijn. Dat heeft een bron bij het Russische ministerie van Defensie tegen journalisten gezegd.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 11:40am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse