Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • 'Dit model lijkt wel dood'
  Het Deense magazine Cover moet door het stof. De uitgeverij heeft haar excuses aangeboden voor het afbeelden van een graatmager model dat "dood uit haar ogen kijkt".
  - 7 uren geleden 26 Feb 15, 11:03pm -
 • Update: Verkrachter Michelle meldt zich
  De man die vandaag tot vier jaar cel werd veroordeeld voor verkrachting en mishandeling van Michelle Mooij is op de vlucht geslagen.
  - 7 uren geleden 26 Feb 15, 10:44pm -
 • Asscher + Kamer tegen uitbuiting
  Werknemers uit Midden- en Oost-Europa worden vaak uitgebuit en onderbetaald. Vanaf 1 juli gaat de Wet Aanpak Schijnconstructies daar korte metten mee maken.
  - 7 uren geleden 26 Feb 15, 10:38pm -
 • Uitslagen: Europa League
  Wat een luxe vanavond! Drie Nederlandse clubs die ons land vertegenwoordigden in de Europa League. De Amsterdammers mogen verder, maar voor PSV en Feyenoord is het Europese avontuur voorbij.
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 10:19pm -
 • Van Gerwen niet meer perfect
  Dartkoning Michael van Gerwen moest vanavond voor het eerst in lange tijd genoegen nemen met een gelijkspel. Hij verloor erdoor zijn perfecte status in de Premier League.
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 10:13pm -
 • VS Leger verlaat Liberia
  De Amerikaanse missie in het West-Afrikaanse land Liberia is voorbij, terwijl het leger op papier nog enkele maanden zou blijven.
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 9:58pm -
 • Poetin: 'Geld, of gaskraan dicht'
  Vladimir Poetin heeft gedreigd om de gaskraan naar Europa zo snel als komend weekend al dicht te draaien als Oekraïne niet dokt.
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 9:51pm -
 • Baby met duivelse lach
  Een Russische baby is op slag beroemd geworden door het geluid van zijn lach, die doet denken aan iemand die sluwe plannen smeedt om de wereld over te nemen.
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 9:30pm -
 • Leerlingen: 'Yogaleraar deed vies'
  Diverse Amerikaanse yogascholen die bikramyoga onderwijzen, gaan het woordje 'bikram' schrappen. De geestelijk vader van bikramyoga is beschuldigd van seksueel misbruik.
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 9:17pm -
 • Kluivert bondscoach Curaçao
  Patrick Kluivert wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe bondscoach van Curaçao.
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 8:30pm -
 • Bengaalse schrijver doodgestoken
  De kritische schrijver en blogger Abhijit Roy uit Bangladesh is vandaag doodgestoken. "Vermoedelijk door fundamentalistische moslims", zegt zijn uitgever.
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 8:12pm -
 • Stadhuis Oss bezet
  Een vijftigtal medewerkers van thuiszorgorganisatie Pantein-Vivent in het Brabantse Oss hebben een vergaderruimte in het stadhuis bezet.
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:52pm -
 • IS sloopt kunst
  Hakbars van Islamitische Staat (IS) hebben een collectie waardevolle kunstobjecten gesloopt. De artefacten zouden afkomstig zijn uit het Nineveh museum in Mosul in Irak.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:56pm -
 • Politie arresteert 18 man in 010
  De politie heeft in de aanloop naar de voetbalwedstrijd Feyenoord - AS Roma achttien arrestaties verricht in Rotterdam. Het gaat om één Italiaan en zeventien Nederlanders. Of die laatsten allemaal Feyenoordfans zijn, is onduidelijk, aldus een woord…
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:41pm -
 • Rechter: 'Student, geef seks'
  In plaats van anderen de cel in te sturen, gaat een voormalig rechter uit Duitsland zelf een paar jaar de bak in. De man verpatste examenvragen aan studenten in ruil voor geld en seks.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:28pm -

BNR

 • NieuwVS: cyberaanvallen bedreiging voor het land
  De Verenigde Staten hebben cyberaanvallen door buitenlandse overheden en criminelen bovenaan de lijst gezet van grootste bedreigingen tegen het land. Reden is dat dergelijke aanvallen de nationale veiligheid ondermijnen.
  - 16 minuten geleden 27 Feb 15, 5:40am -
 • NieuwChina verbiedt ivoorhandel tijdelijk
  China legt de invoer van ivoor tijdelijk aan banden.
  - 18 minuten geleden 27 Feb 15, 5:38am -
 • NieuwGestolen Picasso na jaren teruggevonden in VS
  Een schilderij van Picasso dat jaren geleden werd gestolen in Parijs, is teruggevonden in New York.
  - 18 minuten geleden 27 Feb 15, 5:38am -
 • NieuwRechter weigert vonnis wegens hoofddoek
  In Canada heeft een rechter geweigerd een vonnis voor te lezen aan een vrouw omdat ze een hoofddoek droeg.
  - 20 minuten geleden 27 Feb 15, 5:36am -
 • NieuwReflectoren op politiepakken werken niet
  Agenten zijn 's nachts niet goed te zien omdat de reflectoren op het pak niet functioneren. Politiemensen moeten daarom over hun nieuwe uniform oude hesjes dragen. Blijkt uit onderzoek van BNR.
  - 22 minuten geleden 27 Feb 15, 5:34am -
 • 'Terugtrekken van zware wapens is vooral rustpauze'
  Oekraïne is begonnen met het terugtrekken van wapens uit de frontlinie in het oosten van het land, meldt persbureau Reuters. Maar volgens correspondent Olaf Koens hebben de Oekraïners er weinig vertrouwen in.
  - 12 uren geleden 26 Feb 15, 5:48pm -
 • Doorbraak in Maagdenhuis, maar studenten zijn ontevreden
  Studenten van de UvA krijgen meer inspraak door middel van een student in het College van Bestuur. Ook minister Bussemaker heeft begrip voor de roep van studenten en gaat de UvA erop aanspreken. Maar de ontevredenheid blijft.
  - 13 uren geleden 26 Feb 15, 5:07pm -
 • Video: AS Roma-fans beperken zich tot zingen in Rotterdam
  Zowel in Rotterdam als Amsterdam houdt de aanhang van voetbalclub AS Roma zich rustig. Rondom horecagebied de Oude Haven in de Maasstad verzamelden zich fans van de club uit Rome die vanavond aantreedt tegen Feyenoord.
  - 13 uren geleden 26 Feb 15, 4:54pm -
 • Toch nog een Kamerdebat over gaswinning
  Regeringspartijen VVD en PvdA gaan door de knieën. Er komt voor de Provinciale Staten verkiezingen toch nog een debat met minister Henk Kamp van Economische Zaken over het kritische gasrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.
  - 14 uren geleden 26 Feb 15, 4:06pm -
 • Lakeman waarschuwt KPMG voor renteswap-jaarverslag
  Bedrijvenonderzoeker Pieter Lakeman neemt na ABN AMRO nu ook hun accountant KPMG onder schot over renteswaps. Hij dreigt een tuchtklacht in te dienen bij een foutief jaarverslag. KPMG noemt het voorbarig.
  - 15 uren geleden 26 Feb 15, 3:02pm -


NOS

 • NieuwVS ziet cyberaanvallen als grootste bedreiging
  Cyberaanvallen door buitenlandse overheden en criminelen vormen volgens de Verenigde Staten de grootste bedreiging tegen het land. Volgens James Clapper, hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten, ondermijnen online aanvallen de nationale veiligh…
  - 27 minuten geleden 27 Feb 15, 5:29am -
 • NieuwMarli Huijer nieuwe Denker des Vaderlands
  Arts en filosoof Marli Huijer is de nieuwe Denker des Vaderlands. De 59-jarige hoogleraar filosofie volgt René Gude op, die de functie de afgelopen twee jaar vervulde. De titel Denker des Vaderlands is een initiatief van onder meer dagblad Trouw en…
  - 35 minuten geleden 27 Feb 15, 5:21am -
 • China verbiedt ivoorhandel tijdelijk
  De Chinese autoriteiten hebben de invoer van ivoor verboden. Het verbod gaat met onmiddellijke ingang in en geldt voorlopig voor een jaar. Het doel van de maatregel is om de Afrikaanse olifant te beschermen, meldt het staatspersbureau Xinhua. In Afri…
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 4:10am -
 • Gestolen Picasso-doek na jaren teruggevonden
  Een kostbaar Picasso-schilderij dat in 2001 werd gestolen in Parijs, is teruggevonden in New York. Het werd onlangs met de post verstuurd vanuit België.Het doek 'La Coiffeuse' (de kapster) verdween eind 2001 uit het Centre Pompidou. Toen er een uitl…
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 3:40am -
 • Actrice bestolen van peperdure Oscar-jurk
  De Keniaanse actrice Lupita Nyong'o is bestolen van de jurk die ze zondag droeg bij de uitreiking van de Oscars. De Calvin Klein-japon, die 150.000 dollar waard is, werd deze week in Hollywood ontvreemd uit haar hotelkamer.Nyong'o won vorig jaar een…
  - 3 uren geleden 27 Feb 15, 3:13am -
 • Anti-regeringsmars in Athene loopt uit de hand
  In de Griekse hoofdstad Athene zijn gisteravond zeker 450 aanhangers van de linkse regeringspartij Syriza boos de straat op gegaan. Ze vinden dat premier Tsipras niet doet wat hij heeft beloofd. Samen met coalitiepartij Onafhankelijke Grieken heeft T…
  - 4 uren geleden 27 Feb 15, 1:45am -
 • 42 arrestaties rond Feyenoord-AS Roma; politie tevreden
  Rond de voetbalwedstrijd Feyenoord-AS Roma zijn gisteren 42 mensen aangehouden. De Rotterdamse politie zegt tevreden terug te kijken op een drukke dag. Grote ongeregeldheden bleven uit.Om rellen zoals vorige week bij de heenwedstrijd in Rome te voork…
  - 4 uren geleden 27 Feb 15, 1:38am -
 • Kabinet wil extra geld voor veiligheidsdiensten
  Het kabinet gaat waarschijnlijk toch extra geld vrijmaken voor de veiligheidsdiensten en voor maatregelen om radicalisering en jihadisme tegen te gaan. Bronnen in Den Haag bevestigen dat de ministerraad daar de komende dag over spreekt. De oppositie…
  - 6 uren geleden 26 Feb 15, 11:59pm -
 • Veroordeelde zaak-Michelle Mooij meldt zich
  De man die vandaag werd veroordeeld voor onder meer de verkrachting van zijn vriendin Michelle Mooij heeft zich gemeld bij de politie. Hij was de hele dag spoorloos.Ian A. kreeg vandaag vier jaar cel opgelegd voor verkrachting, mishandeling en bedrei…
  - 7 uren geleden 26 Feb 15, 10:53pm -
 • Studenten UvA maken nog geen aanstalten te vertrekken
  De studenten die sinds gisteravond het Maagdenhuis bezetten, zijn niet van plan om uit het pand te vertrekken. Volgens een woordvoerder van de beweging De Nieuwe Universiteit, die het studentenprotest leidt, slapen vannacht ongeveer honderd man in he…
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 10:20pm -
 • A12 uren dicht na kettingbotsing bij Zoetermeer
  Op de A12 richting Utrecht is een ongeluk gebeurd met zeven voertuigen. Volgens de politie in Den Haag was er een kettingbotsing. Twee mensen zijn gewond geraakt. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is nog onduidelijk.Het ongeval gebeurde tussen Den Ha…
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 9:31pm -
 • Vertrouweling Bin Laden schuldig aan aanslagen '98
  In New York is een voormalig lid uit de kring rond Osama bin Laden schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de aanslagen op Amerikaanse ambassades in 1998. Bij die aanslagen in Kenia en Tanzania vielen 224 doden. De jury acht bewezen dat Khalid al-Faw…
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 8:57pm -
 • Heli-beelden van crash in Den Hoorn met ex-minister
  De politie heeft donderdag in de rechtbank spectaculaire helikopterbeelden laten zien van een ongeluk in november dat werd veroorzaakt door een auto met vluchtende inbrekers. Het gaat om een ongeluk in Den Hoorn, in de gemeente Schipluiden, waarbij v…
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 8:48pm -
 • Gemeenten verliezen opnieuw fors op grond
  Gemeenten verliezen opnieuw miljarden euro's op hun grondbezittingen. Dat verlies kan de komende jaren oplopen tot 2,1 miljard euro. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Binnenlandse Zaken. D…
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 8:37pm -
 • Verbod op gratis plastic tassen bij de kassa
  Vanaf volgend jaar mogen winkeliers geen gratis plastic tassen meer bij de kassa verstrekken. Het verbod wordt ingesteld om milieuvervuiling terug te dringen, schrijft staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede…
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 8:29pm -
 • Overlast AS Roma-supporters in Rotterdam blijft uit
  De komst van ongeveer 2400 Italiaanse voetbalsupporters in Rotterdam heeft nauwelijks tot incidenten geleid. De aanhangers van AS Roma veroorzaakten geen grote problemen. Na de vernielingen die Feyenoord-supporters vorige week aanrichtten in Rome, we…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 8:25pm -
 • Groningen: bouwprojecten en gaswinning #PS15
  Van 24 februari tot en met 2 maart publiceert de NOS in samenwerking met de regionale omroepen iedere dag twee portretten over wat er speelt in de provincies. Dit portret is tot stand gekomen in samenwerking met RTV Noord. Wat waren de grootste beslu…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 8:15pm -
 • 'Musea Midden-Oosten lopen gevaar door IS'
  Beelden van IS-strijders die in Irak eeuwenoude beelden vernietigen, leiden wereldwijd tot ophef. Muren, standbeelden en andere kunstvoorwerpen worden met boormachines, sloophamers en soms ook met brute kracht gesloopt. "Gruwelijk", zegt historicus F…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:58pm -
 • Obama krijgt zijn zin met netneutraliteit in VS
  Iedereen in de VS heeft recht op open en eerlijk internet. De Amerikaanse toezichthouder FCC is dat met president Obama eens. Na ruim een jaar discussiëren heeft de toezichthouder in de communicatiesector regels opgesteld over zogeheten netneutralit…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:55pm -
 • Veroordeelde zaak-Mooij spoorloos
  De man die vandaag werd veroordeeld voor de verkrachting en mishandeling van Michelle Mooij is spoorloos. De politie ging naar het huis van Ian A. in Alkmaar, maar daar was hij niet. Ook in de woning van zijn ouders was hij niet te vinden.De 31-jarig…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:35pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • Nieuw'Zwarte avond voor Feyenoord'
  Feyenoord verloor in de Europa League van AS Roma (1-2) in een wedstrijd die ook werd gestaakt na wangedrag van de eigen supporters. Volgens chef voetbal Valentijn Driessen zijn de Rotterdammers weer jaren terug in de tijd geworpen.
  - 15 minuten geleden 27 Feb 15, 5:41am -
 • NieuwMam, vertel eens over jezelf
  Elma van Vliet (41) bedacht tien jaar geleden het invulboek Mam, vertel eens. Inmiddels is het boek er in divers varianten. In april verschijnt een nieuwe uitgave van het boek.  
  - 24 minuten geleden 27 Feb 15, 5:32am -
 • NieuwZon en stapelwolken
  Zeist (weeronline.nl), 27 februari 2015 - Vandaag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Ondanks een matige noordwestenwind doet het weerbeeld je geloven dat de lente begint. Helaas heeft dit lentegevoel geen lang leven beschoren, want na een koude…
  - 26 minuten geleden 27 Feb 15, 5:30am -
 • NieuwVitesse en Bosz gaan door
  Vitesse-directeuren Joost de Wit en Mo Allach (technische zaken) rekenen op het jawoord van trainer Peter Bosz in de besprekingen over contractverlenging.
  - 51 minuten geleden 27 Feb 15, 5:05am -
 • NieuwVrijspraak Kazim verbaast Jans
  Ron Jans is verbaasd dat Feyenoorder Colin Kazim-Richards werd vrijgesproken voor zijn duw in het gezicht van Excelsior-speler Sander Fischer, terwijl Stef Nijland eerder voor eenzelfde vergrijp drie wedstrijden schorsing kreeg (waarvan één voorwaa…
  - 53 minuten geleden 27 Feb 15, 5:03am -
 • NieuwABN Amro laat huizenkopers oude restschuld meefinancieren
  ABN Amro geeft de aantrekkende woningmarkt een extra zet in de rug. Klanten van andere banken die aanhikken tegen een restschuld als zij hun woning verkopen, kunnen die schuld vanaf vandaag bij ABN Amro meefinancieren in een nieuwe hypotheek tegen ee…
  - 56 minuten geleden 27 Feb 15, 5:00am -
 • De Mol niet enig doel afperser
  John en Linda de Mol waren niet de enige doelwitten van de 70-jarige afperser Dirk M. uit Zeist.
  - 1 uur geleden 27 Feb 15, 4:35am -
 • Anouk verdient alimentatie met Pinksteren
  Geld van de vaders van haar kinderen krijgt ANOUK (39) niet. Ze moet dus haar eigen boontjes doppen. En dit jaar gaat de zangeres het eens even goed aanpakken; zij gaat commercieel! Alleen al voor haar alweer zesde (!) optreden op Pinkpop - in 1998 s…
  - 1 uur geleden 27 Feb 15, 4:30am -
 • Gek van NL'se ski-aso’s
  Skigebieden in Oostenrijk hebben het gehad met Nederlandse wintersporters die zich op de pistes roekeloos en onfatsoenlijk gedragen. Het is een van de redenen dat er veel meer gewonden vallen op de besneeuwde hellingen.
  - 1 uur geleden 27 Feb 15, 4:30am -
 • Bram Moszkowicz bankroet
  Ex-advocaat Bram Moszkowicz heeft gisteren zelf zijn zakelijk faillissement aangevraagd. Volgens Moszkowicz zijn twee van zijn vennootschappen niet meer in staat openstaande schulden te voldoen.
  - 1 uur geleden 27 Feb 15, 4:30am -
 • Erfenis Udo valt tegen
  De nalatenschap van Udo Jürgens valt tientallen miljoenen tegen. Een insider: "Udo heeft natuurlijk wel gelééfd…"
  - 1 uur geleden 27 Feb 15, 4:30am -

Elsevier

 • NieuwVorig jaar minder stroomstoringen

  Vorig jaar minder stroomstoringen

  DEN HAAG (ANP) - Het aantal stroomstoringen is vorig jaar flink gedaald. Een huishouden had in 2014 gemiddeld 20 minuten geen stroom als gevolg van een storing. Een jaar eerder was dit 23 minuten. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde jaarlijkse stroo…
  - 45 minuten geleden 27 Feb 15, 5:11am -
 • VS: cyberaanvallen bedreiging voor het land

  VS: cyberaanvallen bedreiging voor het land

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben cyberaanvallen door buitenlandse overheden en criminelen bovenaan de lijst gezet van grootste bedreigingen tegen het land. Reden is dat dergelijke aanvallen de nationale veiligheid ondermijnen.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 4:26am -
 • Rechter weigert vonnis wegens hoofddoek

  Rechter weigert vonnis wegens hoofddoek

  MONTREAL (ANP) - In Canada heeft een rechter geweigerd een vonnis voor te lezen aan een vrouw omdat ze een hoofddoek droeg. De rechter vond dat de vrouw niet gepast gekleed was en wilde niet beginnen met de zaak voordat ze haar hoofddoek had afgedaan…
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 4:26am -
 • China verbiedt ivoorhandel tijdelijk
  SHANGHAI (ANP) - China legt de invoer van ivoor tijdelijk aan banden. Tot volgend jaar februari mag het materiaal van slagtanden van bijvoorbeeld olifanten niet meer worden geïmporteerd, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 4:05am -
 • Gestolen Picasso na jaren teruggevonden in VS
  NEW YORK (ANP) - Een schilderij van Picasso dat jaren geleden werd gestolen in Parijs, is teruggevonden in New York. Het kunstwerk werd in december vanuit België naar de Verenigde Staten verstuurd als kerstcadeau. Als dekmantel stond op het label da…
  - 4 uren geleden 27 Feb 15, 2:19am -
 • Rellen in Athene na anti-regeringsmars
  ATHENE (ANP) - In de Griekse hoofdstad Athene is het donderdag tot botsingen gekomen tussen de politie en betogers die demonstreerden tegen de nieuwe regering. Zeker 450 aanhangers van de linkse regeringspartij Syriza gingen boos de straat op omdat z…
  - 4 uren geleden 27 Feb 15, 1:28am -
 • Museum haalt duizenden euro's op voor Rome
  AMSTERDAM (ANP) - Het Allard Pierson Museum heeft tot nu toe 6000 euro ingezameld voor het repareren van de schade in Rome na supportersrellen. Het museum hield donderdagavond een benefietactie om geld op te halen. Zo'n tweehonderd mensen waren op de…
  - 6 uren geleden 27 Feb 15, 12:18am -
 • 'Extra geld voor veiligheidsdiensten'
  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat waarschijnlijk alsnog extra geld vrijmaken voor de veiligheidsdiensten en voor maatregelen om radicalisering en jihadisme te voorkomen. Bronnen rond het kabinet bevestigen dat de ministerraad daar vrijdag over spreek…
  - 6 uren geleden 27 Feb 15, 12:18am -
 • De Kuip loopt vreedzaam leeg

  De Kuip loopt vreedzaam leeg

  ROTTERDAM (ANP) - De toeschouwers van de tumultueuze voetbalwedstrijd Feyenoord- AS Roma (1-2) hebben stadion De Kuip donderdagavond rustig verlaten. Een overmacht aan politie hield toezicht op de Italiaanse en Rotterdamse supporters.
  - 7 uren geleden 26 Feb 15, 11:01pm -
 • Leger VS beëindigt missie in Liberia

  Leger VS beëindigt missie in Liberia

  MONROVIA (ANP) - Het Amerikaanse leger heeft donderdag, maanden eerder dan verwacht, zijn missie in het West-Afrikaanse land Liberia afgesloten. De afgelopen vijf maanden hebben de militairen behandelcentra voor ebolapatiënten gebouwd. Het einde van…
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 9:55pm -
 • Studenten zetten bezetting Maagdenhuis voort

  Studenten zetten bezetting Maagdenhuis voort

  AMSTERDAM (ANP) - De studenten die sinds woensdagavond het Maagdenhuis in Amsterdam zijn vooralsnog niet van plan om uit het pand te vertrekken. Dat heeft een woordvoerster van de beweging De Nieuwe Universiteit, die het studentenprotest leidt, donde…
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 9:09pm -
 • Wall Street overwegend in de min

  Wall Street overwegend in de min

  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in een kalme handelssessie overwegend in de min. Verschillende macrocijfers wisten beleggers maar mondjesmaat te inspireren. Verder was er weinig nieuws voorhanden om de handel richtin…
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 8:39pm -
 • Nauwelijks incidenten in aanloop voetbalmatch
  ROTTERDAM (ANP) - De invasie van ongeveer 2400 Italiaanse voetbalsupporters in Rotterdam heeft donderdag nauwelijks tot incidenten geleid. De aanhang van AS Roma hield zich gedeisd, in tegenstelling tot Feyenoordsupporters die zich onlangs in Rome mi…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 8:15pm -
 • Politie zoekt verkrachter Michelle Mooij
  HAARLEM (ANP) - Ian A. uit Alkmaar, die donderdag veroordeeld werd voor het verkrachten, mishandelen en bedreigen van Michelle Mooij, is nog op vrije voeten. De rechter bepaalde donderdag dat A. vier jaar de cel in moet wegens zijn daden, maar de pol…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 8:09pm -
 • Duits pensioen voor overlevenden getto's

  Duits pensioen voor overlevenden getto's

  BERLIJN (ANP) - Overlevenden van de nazigetto's in Polen kunnen voortaan een pensioen uit Duitsland ontvangen. De Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, heeft unaniem het verdrag dat de Duitse en Poolse regering eind vorig jaar daarover sloten, goedgekeur…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:33pm -

Metro Nieuws

 • NieuwDaghoroscoop Maagd 27 Februari 2015
  Jouw vooruitziende blik zal je in de werksfeer veel voordeel opleveren. Je kunt vroegtijdig veranderingen zien aankomen en daar flexibel op inspelen. Het is een periode vol groeimogelijkheden.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Vissen 27 Februari 2015
  Analyseer de kritiek die jij krijgt goed. Het hoeft niet waar te zijn en dan kun je de kritiek gewoon naast je neerleggen. Zit er wel iets in? Doe er dan wat mee.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Waterman 27 Februari 2015
  Een tegenslag accepteren is altijd moeilijk. Toch moet jij dat vandaag doen, er tegen in gaan brengt alleen nog maar meer ellende. Uithuilen en doorgaan, kop op!
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Kreeft 27 Februari 2015
  Jij staat vandaag heel zeker in je schoenen. Je laat je niet uit het veld slaan door wie dan ook. Toch of misschien wel juist daarom, is het verstandig om geen discussies of ruzies aan te gaan. Je vriendschappen overleven dat niet.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Steenbok 27 Februari 2015
  Het buitenland speelt de komende tijd een belangrijke rol in je leven. Wellicht komt er een vakantie aan, maar waarschijnlijker is dat het jou geld gaat opleveren in plaats van geld gaat kosten.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Weegschaal 27 Februari 2015
  Jij bevindt je vandaag opeens in een verschil van mening. Totaal onverwachts kunnen de emoties daarbij hoog oplopen. Je zult rustig moeten blijven als jij hier heelhuids uit wilt komen.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Boogschutter 27 Februari 2015
  Doe vandaag eens al die dingetjes die altijd blijven liggen. Ze moeten toch een keer gedaan worden en achteraf heb jij er beslist een voldaan en goed gevoel over. Dus even de tanden op elkaar.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Leeuw 27 Februari 2015
  Jouw kooplust kent geen grenzen. Doordat de bodem van je portemonnee in zicht komt, ben je gedwongen na te denken over de oorzaken van je kooplust. Welke leegte probeer jij hiermee op te vullen in je leven?
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Schorpioen 27 Februari 2015
  De drukte van de laatste tijd dreigt jou boven het hoofd te groeien. Blijf kalm en trek op tijd aan de bel, men zal dat waarderen. Het is echt geen schande om eens om hulp te vragen.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Tweeling 27 Februari 2015
  Jij hebt het gevoel dat je door je beste vriend in de steek bent gelaten. Jij voelt je belogen en bedrogen. Laat je emoties een beetje bedaren voordat je beslist of je hem of haar ooit nog weer wilt zien.
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 7:30am -

ND

 • NieuwGriekenland en de trojka in het Maagdenhuis
  AMSTERDAM - In 1969 was de Maagdenhuisbezetting vooral politiek geïnspireerd. Bij de huidige bezetting gaat het om mentale vervreemding tussen bestuurders en hoogleraren enerzijds en studenten anderzijds.
  - 47 minuten geleden 27 Feb 15, 5:09am -
 • NieuwBijbel staat vol traumatische verhalen
  ELSPEET - De Bijbel zit vol traumatische verhalen, maar biedt ook hoop, vindt theoloog Ruard Ganzevoort. Vandaag spreekt hij op een symposium waar trauma's worden belicht vanuit psychiatrisch, theologisch en artistiek perspectief.
  - 56 minuten geleden 27 Feb 15, 5:00am -
 • NieuwMuseum haalt duizenden euro’s op voor Rome
  Het Allard Pierson Museum heeft tot nu toe 6000 euro ingezameld voor het repareren van de schade in Rome na supportersrellen. Het museum hield donderdagavond een benefietactie om geld op te halen. Zo'n tweehonderd mensen waren op de actie 'Wij zijn R…
  - 56 minuten geleden 27 Feb 15, 5:00am -
 • Maastunnel decor voor opera
  De voetgangerstunnel van de Rotterdamse Maastunnel is dit voorjaar het podium voor een opera. In april en mei voert gezelschap Opera Minora de opera Orfeus van George Philipp Telemann uit op deze bijzondere locatie.
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 10:15pm -
 • Houthi’s betichten Saudi-Arabië van splitszucht
  Saudi-Arabië is erop uit Jemen op te splitsen. Die beschuldiging heeft de leider van de Jemenitische Houthi-rebellen donderdag uitgesproken. Het machtige buurland wil Jemen op Libische leest verdelen, zei Abdel-Malik al-Houthi in een toespraak vol k…
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 9:46pm -
 • Studenten zetten bezetting Maagdenhuis voort
  De studenten die sinds woensdagavond het Maagdenhuis in Amsterdam bezetten zijn vooralsnog niet van plan om uit het pand te vertrekken. Dat heeft een woordvoerster van de beweging De Nieuwe Universiteit, die het studentenprotest leidt, donderdag late…
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 9:45pm -
 • Zweedse universiteit weigert cartoonist
  De universiteit van het Zweedse Karlstad heeft een stokje gestoken voor een lezing van de onder moslims omstreden cartoonist Lars Vilks. De instelling concludeerde uit de aanslag op een spreekbeurt van Vilks in Kopenhagen diens veiligheid niet te kun…
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 9:01pm -
 • Opnieuw bloedige aanslagen in noorden Nigeria
  Twee bomaanslagen in het Nigeriaanse Jos hebben donderdag minstens vijftien mensen het leven gekost. Volgens inwoners van de noordelijke stad zijn een bushalte bij een universiteit en een racecircuit getroffen.
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 9:00pm -
 • Braziliaanse rechter verbiedt Whatsapp
  Whatsapp is in Brazilië voorlopig verboden. De Braziliaanse rechter zegt dat Whatsapp niet meewerkte aan een gerechtelijk onderzoek en dat de berichtendienst voor mobiele telefoons daarom voorlopig uit de lucht moet.
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 8:16pm -
 • Nauwelijks incidenten in aanloop voetbalmatch
  De invasie van ongeveer 2400 Italiaanse voetbalsupporters in Rotterdam heeft donderdag nauwelijks tot incidenten geleid. De aanhang van AS Roma hield zich gedeisd, in tegenstelling tot Feyenoordsupporters die zich onlangs in Rome misdroegen.
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 8:15pm -
 • Tweede Kamer kritisch over zoutgebruik en ‘sluipsuiker’
  DEN HAAG - Een meerderheid van de Tweede Kamer is teleurgesteld over de resultaten van het Nationaal Preventie Programma. Dat programma richt zich op een betere gezondheid van alle Nederlanders.
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 8:03pm -
 • ‘Grieken speelden poker met eurozone’
  Griekenland en de andere achttien eurolanden hebben de afgelopen weken een pokerspel gespeeld in de onderhandelingen over de Griekse schulden. Eurogroepvoorzitter en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat donderdag in De Wereld Draait Do…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:46pm -
 • UNESCO: zitting Veiligheidsraad om beeldenstorm IS
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties moet spoedoverleg beleggen over de bescherming van het culturele erfgoed van Irak tegen terreurbeweging Islamitische Staat. Dat vindt UNESCO. De cultuur- en erfgoedtak van de VN is 'diep geschokt' over onlin…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:46pm -
 • Kernbom Iran barst tussen Israël en VS
  JERUZALEM-WASHINGTON - Israël staat niet alleen met zijn grote twijfels over het Iraanse kernprogramma. Wie de instructies van de Iraanse Opperste Leider ayatollah Khamenei leest, moet wel argwaan koesteren. Zoals ook president Obama doet.
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:44pm -
 • Gratis plastic tasje op 1 januari verboden
  Per 1 januari worden gratis plastic tasjes verboden. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten. Het verbod maakt deel uit van een bredere aanpak om het aantal plastic draagtasjes te…
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:30pm -
 • Identiteit van ISIS-beul ‘Jihadi John’ achterhaald
  LONDEN - De identiteit van de gemaskerde ISIS-beul 'Jihadi John' is achterhaald. De Engelssprekende man die in video-opnames westerse gijzelaars onthoofdde, heet Mohammed Emwazi, een hoogopgeleide Koeweiti die in Londen is opgegroeid.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:17pm -
 • Toezichthouder VS voor internetneutraliteit
  De Amerikaanse Federale Communicatie Commissie (FCC) heeft zich uitgesproken voor nieuwe regels, waardoor internet open voor iedereen blijft en internetverbindingen onpartijdig worden beheerd. Dat maakte de onafhankelijke overheidsinstelling donderda…
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:16pm -
 • Gemeente blijft veel geld verliezen op grond
  Gemeenten blijven verlies lijden op grond. Tussen 2010 en 2013 hebben de gemeenten op hun grondbeleid in totaal 4 miljard euro verlies geleden, inclusief de verdamping van winst. De komende vijf jaar worden opnieuw verliezen verwacht van in totaal tu…
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:15pm -
 • Verdoordeelde verkrachting zoek
  De politie is op zoek naar Ian A. uit Alkmaar, die donderdag werd veroordeeld voor de verkrachting en mishandeling van Michelle Mooij. A. moet een gevangenisstraf uitzitten van vier jaar.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:15pm -
 • ‘Meer dan één zaak tegen Cliff Richard’
  LONDEN - Het onderzoek naar seksueel misbruik door zanger Cliff Richard (74) is 'aanzienlijk uitgebreid', volgens de Britse politie.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:13pm -
 • ISIS ontvoerde honderden christenen uit dorpen Syrië
  DAMASCUS - De terreurbeweging ISIS heeft mogelijk 150 tot bijna driehonderd christenen in het noordoosten van Syrië ontvoerd. Onder hen zijn vrouwen, kinderen en bejaarden.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:09pm -
 • Commentaar: De nazaten van ‘69
  'Graaiers en plucheplakkers van de toekomst hebben het Maagdenhuis bezet.' Satire op z'n best: zo bericht website De Speld over de jongste studentenacties in Amsterdam.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:06pm -
 • Al-Shabab beschiet presidentieel paleis Somalië
  Minstens drie mortieren zijn donderdag ingeslagen op het terrein van het zwaarbewaakte presidentieel paleis van Somalië. De verantwoordelijkheid voor de beschieting, die meerdere mensen verwondde, is opgeëist door terreurbeweging Al-Shabab.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:45pm -
 • Boosheid is een geschenk van God
  ALMERE - Boosheid is niet fout, maar let op je reactie, zegt kerkplanter en trainer Gerard van der Schee. Hij schreef een Bijbelstudieboek over wijs omgaan met 'die altijd lastige emotie'.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:41pm -
 • Politie verricht 18 aanhoudingen in Rotterdam
  De politie heeft in de aanloop naar de voetbalwedstrijd Feyenoord - AS Roma achttien arrestaties verricht in Rotterdam. Het gaat om één Italiaan en zeventien Nederlanders. Of die laatsten allemaal Feyenoordfans zijn, is onduidelijk, aldus een woord…
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:30pm -

Volkskrant

 • NieuwDe trein at Wendy's telefoon op

  De trein at Wendy's telefoon op

  Sprinters van de NS hebben een gleuf tussen stoel en raam waar makkelijk sleutels, pasjes en telefoons in kunnen verdwijnen. De Rotterdamse Wendy van der Wauw (27) verloor er haar telefoon en begon een ludieke actie op Twitter.
  - 50 minuten geleden 27 Feb 15, 5:06am -
 • NieuwVVD-verkiezingscampagne start in mineur door integriteitsaffaires

  VVD-verkiezingscampagne start in mineur door integriteitsaffaires

  De campagnestart van de VVD - vanavond met premier Rutte op tv bij Jinek -begint onder een beroerd gesternte. Twee aanhoudende integriteitsaffaires dreigen alles te gaan overheersen. 'Dit is verschrikkelijk' en 'dramatisch', zeggen betrokkenen uit he…
  - 55 minuten geleden 27 Feb 15, 5:01am -
 • Gestolen Picasso onderschept in Amerikaanse opslag

  Gestolen Picasso onderschept in Amerikaanse opslag

  Een schilderij van Picasso dat jaren geleden werd gestolen in Parijs, is teruggevonden in New York. Het kunstwerk werd in december vanuit België naar de Verenigde Staten verstuurd als kerstcadeau.
  - 1 uur geleden 27 Feb 15, 4:48am -
 • Amerikaanse politicus ontkent klimaatverandering met sneeuwbal

  Amerikaanse politicus ontkent klimaatverandering met sneeuwbal

  Een Amerikaanse senator heeft gisteren een sneeuwbal gegooid tijdens zijn toespraak in de Senaat als bewijs tegen klimaatverandering. James Inhofe, de Republikeinse voorzitter van een klimaatcommissie, wilde met de sneeuw laten zien dat het wel meeva…
  - 2 uren geleden 27 Feb 15, 3:27am -
 • Politie tevreden ondanks 42 arrestaties Feyenoord-Roma

  Politie tevreden ondanks 42 arrestaties Feyenoord-Roma

  De politie heeft laten weten tevreden te zijn over de gang van zaken rond de wedstrijd Feyenoord - AS Roma. Het kwam niet tot grote ongeregeldheden. Wel werden op verschillende plekken in Rotterdam 42 mensen aangehouden voor onder meer het afsteken v…
  - 3 uren geleden 27 Feb 15, 2:44am -
 • Steeds dezelfde matige kop boven een artikel: wat je moet weten

  Steeds dezelfde matige kop boven een artikel: wat je moet weten

  De laatste tijd duiken er op websites van zichzelf respecterende media steeds meer matige artikelen op, met altijd dezelfde opbouw en kop. Wat moet je weten over dit type journalistiek?
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • De mens verlangt naar zonde, straf en verlossing
  Waarom rendeert de zonde zo goed, vroeg Peter de Waard zich dinsdag in de Volkskrant af. Fondsen die in wapens, seks, tabak, alcohol, en fossiele brandstoffen investeren, blijken betere resultaten te behalen dan fondsen die sociaal verantwoord belegg…
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • 'Je kunt niet zonder rederings'

  'Je kunt niet zonder rederings'

  Extatische bouwsels onder lenteblauwe luchten: de gelikte computertekeningen van architecten betoveren. Maar niet iedereen is blij met deze maquette 2.0.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Kroniek van een wel heel duur verhuisdrama

  Kroniek van een wel heel duur verhuisdrama

  Amper twee jaar na opening verhuisde Kunsthal KAdE in Amersfoort al naar een nieuwe locatie. Verliespost: 10 miljoen euro. In een boek reconstrueert journalist Miro Lucassen hoe het misliep.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Lady Gaga doet normaal & homofobe The Walking Dead-fans
  De gekke zangeres doet verfrissend normaal en Twitteraars vinden een homozoen viezer dan kannibalisme.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Huwelijk is net zo goed economische eenheid

  Huwelijk is net zo goed economische eenheid

  Het gezin geen economische eenheid? Waarom lijkt een echtscheiding dan zoveel op een faillissement? Alles is liefde, maar ook een beetje economie.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Hooligans

  Hooligans

  Eetcafé Me Oma schuilt in een hoek van een van de leukste buurten van Rotterdam: Sportdorp. Het is een prachtig ouderwetse bar, de muren behangen met geschiedenis en het plafond met koperen keukenattributen, het toilet heeft geen slot en een broodje…
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Zinloos geweld is allesbehalve zinloos

  Zinloos geweld is allesbehalve zinloos

  Anthonie Holslag, slachtoffer van geweld en auteur van Een bloedovergoten dageraad, betoogt dat 'zinloos geweld' voor de dader wel degelijk zinvol is.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Leedschrijver Wittenbols is gefascineerd door het noodlot

  Leedschrijver Wittenbols is gefascineerd door het noodlot

  Van toneelschrijver Peer Wittenbols verschijnen twee nieuwe stukken over hoe mensen hun noodlot draaglijk proberen te maken. Waarom komt hij toch altijd weer bij dat thema terecht?
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Kunstenaar, blijf bij je leest
  Wekelijks nemen de cultuurspecialisten van de Volkskrant stelling in de wereld van film, muziek, theater of beeldende kunst. Deze week: Rutger Pontzen.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • 'Het is niet mijn droom om fulltime schrijver te zijn'

  'Het is niet mijn droom om fulltime schrijver te zijn'

  Myrthe van der Meer is schrijver tegen wil en dank. De ideeën moeten uit het hoofd en op papier. In haar derde roman UP keert ze terug naar de psychiatrie.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Stabiliteitspact is wassen neus geworden

  Stabiliteitspact is wassen neus geworden

  Strenge naleving van het Stabiliteitspact stuit - en niet voor het eerst - op de Franse politieke realiteit.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Pinguïn postkantoor, College Tour, De TV Kantine

  Pinguïn postkantoor, College Tour, De TV Kantine

  Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Bij bouwbedrijf Heijmans hakken reorganisaties erin

  Bij bouwbedrijf Heijmans hakken reorganisaties erin

  Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen kwam vorig jaar in de rode cijfers, maar de orders trekken aan, merkt topman Bert van der Els. Vooral in de woningbouw.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Strijd rond vechteuro wordt nog veel harder

  Strijd rond vechteuro wordt nog veel harder

  Europese Unie De gevechten rond de euro waren gekmakend, maar de neuro is nu versterkt uit de bus gekomen.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Michel Mulder heeft vertrouwen in zijn vorm

  Michel Mulder heeft vertrouwen in zijn vorm

  Nooit schaatste Michel Mulder een WK sprint zonder te winnen. Hij debuteerde twee jaar geleden en werd prompt wereldkampioen. In 2014 verhaalde hij die prestatie. 'In feite kan ik dus alleen maar verliezen', zegt hij.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Vijftig jaar later is A Love Supreme nog steeds prachtig

  Vijftig jaar later is A Love Supreme nog steeds prachtig

  A Love Supreme van John Coltrane is een van de beroemdste platen uit de jazzgeschiedenis. Deze maand precies vijftig jaar geleden verscheen het album. Waarom is juist deze Coltrane zo goed?
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Als Matthijs lacht om de TV draait door, zit je goed

  Als Matthijs lacht om de TV draait door, zit je goed

  De TV Draait Door, de dagelijkse rubriek met grappige fragmenten in De Wereld Draait Door, viert haar tiende verjaardag. Zaterdagavond is er een speciale jubileumuitzending.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Wellicht moet Tinkebell meer parfum kopen en minder asielzoekers helpen
  Na het overleven van bloedbaden, mensensmokkelaars en een helletocht over zee. Na het opeten van identiteitspapieren, vlugvlug voordat de grensbewakers hem in het vizier krijgen. Na wilde busritten over het vasteland. Na het verhoor door de IND. Dan…
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Zero Dark Thirty, Little Children, Doubt

  Zero Dark Thirty, Little Children, Doubt

  Iedere dag zet de Volkskrant de beste filmtips voor u op een rij.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Boeken besteld, geld overgemaakt, winkel failliet

  Boeken besteld, geld overgemaakt, winkel failliet

  Ze studeert al drie jaar rechten in Leiden, maar hier was ze niet op voorbereid. Annemieke Hoevers (22) koopt op 25 september vier studieboeken op de website van boekhandel Jongbloed, een begrip in de Zuid-Hollandse studentenstad. Als ze een paar wek…
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • UNESCO: zitting Veiligheidsraad over beeldenstorm IS

  UNESCO: zitting Veiligheidsraad over beeldenstorm IS

  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties moet spoedoverleg beleggen over de bescherming van het culturele erfgoed van Irak tegen terreurbeweging Islamitische Staat. Dat vindt UNESCO.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Voor Aydin is eerwraak op zijn ex een obsessie

  Voor Aydin is eerwraak op zijn ex een obsessie

  Aydin wil wraak nemen op zijn vrouw. Ze heeft hem bedrogen. Zijn eer is aangetast. Hij denkt aan moord. Is er een uitweg?
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Het Energieakkoord is dood, leve de consument

  Het Energieakkoord is dood, leve de consument

  Zonnestroom Wind waait gratis en de zon komt voor niks op. Dat is geen reden om te somberen met Sommer; de consument kan er juist zijn voordeel mee doen.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Ik heb homo's in mijn vriendenkring: dus niets aan de hand?
  Dit zijn de ingezonden brieven uit de Volkskrant van vrijdag 27 februari.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Ivo Opstelten: Minister van Goed en Fout

  Ivo Opstelten: Minister van Goed en Fout

  Ivo Opstelten lapte spelregels aan zijn laars voor het inhuren van twee externe deskundigen, door aanbestedingsregels te negeren, de balkenendenorm ruimschoots te overschrijden, en de ministerraad daar vervolgens niet over te informeren. Ik mag toch…
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Ook Ombudsclown doet aan majesteitsmeervoud

  Ook Ombudsclown doet aan majesteitsmeervoud

  De Ombudsclown behandelt vragen, klachten en opmerkingen over zaken waaraan eigenlijk niets te doen is.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Louise Gunning, het gezicht van de nieuwe zakelijkheid

  Louise Gunning, het gezicht van de nieuwe zakelijkheid

  Boze studenten zien in Louise Gunning de arrogantie van de universiteitsbestuurder weerspiegeld.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Rekenen ouderen zich arm?
  'Zeg Jacobse, kunnen we dit eigenlijk wel doen? Dit is toch oplichting', zegt Van Es als hij een papieren zak met neutronenkorrels moet uitstrooien ter vernietiging van het scheurgras bij het winterklaar maken van een tuin van een bejaarde mevrouw. '…
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Parijs kan niet eeuwig blijven doormodderen

  Parijs kan niet eeuwig blijven doormodderen

  De EU huivert om Frankrijk aan te pakken en Frankrijk aarzelt om de samen leving tegen de haren in te strijken. Toch zal Parijs moeten hervormen.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Spaanse voetbalbond is vrouwonvriendelijke fans zat

  Spaanse voetbalbond is vrouwonvriendelijke fans zat

  De Spaanse voetbalfederatie overweegt een deel van het stadion van Real Betis te sluiten als straf voor het vrouwonvriendelijke gedrag van een groep fans. Radicale supporters van Betis 'bedankten' aanvaller Rubén Castro zaterdag voor het mishandelen…
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Een echte Cor Jaring is ook weleens een Hans Wöhlken

  Een echte Cor Jaring is ook weleens een Hans Wöhlken

  Niet alle foto's die aan de bekende provofotograaf Cor Jaring zijn toe geschreven, zijn door hem gemaakt. Op sommige ervan staat hij zelf.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Voorzichtig breekt een nieuwe lente voor de motorbranche aan

  Voorzichtig breekt een nieuwe lente voor de motorbranche aan

  De motor is weer in trek, vooral bij Randstedelingen die de files willen omzeilen. Maar hij blijft een luxeproduct, voor veel jongeren is hij te duur.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Geen gemekker of nostalgische prietpraat

  Geen gemekker of nostalgische prietpraat

  Jeanne Prisser bericht over wat zich afspeelt in de voorhoede van de beeldende kunst. Deze week: geen gemekker of nostalgische prietpraat en een steeds groter wordende biotoop.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -
 • Mag documentairemaakster de waarheid verdraaien?

  Mag documentairemaakster de waarheid verdraaien?

  De succesvolle documentaire Paradijsbestormers van Floor van der Meulen over Syriëgangers is in opspraak geraakt. Beelden van een bloedbad in de film bleken gemaakt bij een ander bloedbad, en bovendien van YouTube geplukt.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 1:00am -

RTL

 • NieuwFeyenoord-Roma: Politie tevreden, wel 42 aanhoudingen
  De politie kijkt tevreden terug op het tumultueuze duel Feyenoord-AS Roma. Wraakacties bleven uit, de komst van 2400 Italiaanse voetbalsupporters in Rotterdam leidde niet tot grote incidenten.
  - 30 minuten geleden 27 Feb 15, 5:26am -
 • Nieuw'Eerst hoofddoek af, dan pas vonnis'
  Een rechter in Canada heeft geweigerd een vonnis voor te lezen aan vrouw omdat ze een hoofddoek droeg.
  - 39 minuten geleden 27 Feb 15, 5:17am -
 • Zweeds kantoorpersoneel krijgt chip onder de huid
  Het lijkt iets uit een sciencefictionfilm maar in een kantoor in Zweden is het werkelijkheid: werknemers krijgen daar een persoonlijke chip onder de huid waarmee ze makkelijker hun werk kunnen doen.
  - 5 uren geleden 27 Feb 15, 12:36am -
 • Gevreesde wraakactie fans AS Roma uitgebleven
  De toeschouwers van de tumultueuze voetbalwedstrijd Feyenoord- AS Roma hebben stadion De Kuip rustig verlaten. Een overmacht aan politie hield toezicht op de Italiaanse en Rotterdamse supporters.
  - 6 uren geleden 26 Feb 15, 11:38pm -
 • 'Extra geld voor veiligheidsdiensten'
  Het kabinet wil alsnog extra geld vrijmaken voor de veiligheidsdiensten en voor maatregelen om radicalisering en jihadisme te voorkomen.
  - 7 uren geleden 26 Feb 15, 11:17pm -
 • Verkrachter Michelle Mooij meldt zich bij de politie
  Ian A., die werd veroordeeld voor verkrachting, mishandeling en bedreiging van de 24-jarige Michelle Mooij, heeft zich bij de politie gemeld.
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 10:10pm -
 • Feyenoord-AS Roma korte tijd gestaakt
  De Europa League-wedstrijd Feyenoord tegen AS Roma is vanavond enkele minuten stilgelegd door de scheidsrechter.
  - 8 uren geleden 26 Feb 15, 9:35pm -
 • Tv-kijkers smullen van Amerikaans 'lama-drama'
  Twee losgeslagen lama's hielden televisiekijkers in de Amerikaanse staat Arizona vandaag aan de buis gekluisterd. De behendige dieren wisten een uur lang uit de handen van een waar leger achtervolgers te blijven.
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 8:41pm -
 • Video: hoe vluchtende inbrekers frontaal botsen op oud-minister
  Vier inbrekers botsten afgelopen november frontaal op de auto van oud-minister Van Bijsterveldt. Op politiebeelden vanuit de lucht is te zien hoeveel risico de inbrekers namen.
  - 9 uren geleden 26 Feb 15, 8:27pm -
 • Hoop voor 'bloedende' kastanjebomen
  Ze worden massaal omgezaagd: kastanjebomen. Dat gebeurt omdat de helft van alle kastanjebomen in ons land de zeer besmettelijke bloedingsziekte heeft. Niets lijkt te werken om ze weer gezond te krijgen, maar misschien is er nu tóch een oplossing.
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:55pm -
 • Ex-vriend niet schuldig aan dood Michelle
  De 31-jarige Ian A. is vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van Michelle Mooij. Hij is wel veroordeeld tot 4 jaar celstraf vanwege het verkrachten, mishandelen en bedreigen van de destijds 24-jarige vrouw in 2010.
  - 10 uren geleden 26 Feb 15, 7:43pm -
 • Kunstkenner: Hier draait je maag van om
  Er is een video naar buiten gekomen van hoe aanhangers van IS duizenden jaren oude kunstschatten vernielen. Het is een barbaarse daad, waardoor unieke beelden uit het begin van de menselijke beschaving voorgoed verloren zijn.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:24pm -
 • Jihadi John blijkt Britse Mohammed Emwazi
  De beelden van zijn daden gingen de hele wereld over en leidden tot geschokte reacties. Vandaag is 'Jihadi John', de beul van IS, weer wereldnieuws. Niet om een nieuwe onthoofding, maar omdat zijn identiteit onthuld is.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:19pm -
 • Horror-oehoe uit Purmerend gaat de wereld over
  Van Australië tot de VS: de oehoe die Purmerend al een paar weken in zijn greep houdt, is wereldnieuws.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 7:00pm -
 • Politie massaal aanwezig voor Feyenoord-AS Roma
  Een massale politie-inzet moet voorkomen dat Italiaanse supporters van AS Roma in Rotterdam de kans krijgen wraak te nemen voor de vernielingen die Feyenoordhooligans vorige week aanrichtten in Rome.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:55pm -
 • Nog tien maanden, dan is eindelijk het plastic tasje verboden
  Op 1 januari 2016 gaat het, na jarenlang getouwtrek, eindelijk in: het verbod op gratis plastic tasjes. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) vandaag aan de Tweede Kamer laten weten.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:54pm -
 • Politie zoekt veroordeelde verkrachter Ian A.
  De politie is op zoek naar Ian A., die vanmiddag is veroordeeld voor verkrachting, mishandeling en bedreiging van de 24-jarige Michelle Mooij. Hij moet een gevangenisstraf uitzitten van vier jaar, maar is spoorloos.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:43pm -
 • Toezegging UvA niet genoeg voor studenten
  De studenten die gisteravond het Maagdenhuis in Amsterdam bezetten zijn nog niet van plan om te vertrekken. Het bestuur van de UvA is de studenten behoorlijk tegemoet gekomen, maar niet genoeg, vinden de studenten. En dus blijven ze.
  - 11 uren geleden 26 Feb 15, 6:37pm -
 • 18 aanhoudingen in Rotterdam: 17 Nederlanders, 1 Italiaan
  De politie heeft in Rotterdam in de aanloop naar de voetbalwedstrijd Feyenoord - AS Roma 18 arrestaties verricht. Het gaat om één Italiaan en 17 Nederlanders.
  - 12 uren geleden 26 Feb 15, 6:23pm -
 • Rechter verkocht examenvragen voor seks
  Een Duitse oud-rechter is tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij voor geld of seks examenvragen aan studenten rechten heeft verkocht. Tegen hem was vijf jaar en drie maanden geëist.
  - 12 uren geleden 26 Feb 15, 5:40pm -
 • Politie zoekt mogelijke IS-ronselaar Tilburg
  De politie in Tilburg is een onderzoek begonnen naar een man die mogelijk jongeren wilde ronselen in een woonopvang om mee te reizen naar Syrië en Irak.
  - 13 uren geleden 26 Feb 15, 5:02pm -
 • 'Bezoekers pornosites zoeken massaal op SM na Fifty Shades'
  Pornosites zien de afgelopen dagen een enorme piek in het aantal zoekopdrachten naar SM. Oorzaak is het succes van de bioscoopfilm Fifty Shades of Grey.
  - 13 uren geleden 26 Feb 15, 5:00pm -
 • Ruim 80 Roma-fans uit Amsterdam geweerd
  83 Roma-supporters die tot de vaste kern behoren, blijven tot kort voor de wedstrijd op het politiebureau zitten. Bekijk hier de video waarin is te zien hoe de bussen onder politiebegeleiding naar het politiebureau worden gereden.
  - 13 uren geleden 26 Feb 15, 5:00pm -
 • Oproep Timmermans aan Roma-fans: Gedraag je als heren in Rotterdam
  Eurocommissaris Frans Timmermans is erelid van AS Roma en hoopt dat de Italiaanse supporters zich in Rotterdam zullen gedragen. "De beste wraak van wat er in Rome is gebeurd is om jezelf als heren te gedragen in Rotterdam."
  - 13 uren geleden 26 Feb 15, 4:55pm -
 • Schokkende video: IS-strijders slopen eeuwenoude kunstwerken
  IS heeft een video vrijgegeven waarin te zien is hoe strijders een museum inde Iraakse stad Nineveh binnendringen en alles kort en klein slaan. DeIS-strijders gebruiken hamers en drilboren om eeuwenoude standbeelden enkunstschatten te vernietigen.
  - 13 uren geleden 26 Feb 15, 4:49pm -
 • Groep Roma-supporters vast tot begin wedstrijd
  Een groep van 83 AS Roma-supporters die tot de vaste kern behoren, blijven tot kort voor de wedstrijd tegen Feyenoord op het politiebureau in Rotterdam. Eerder zijn ze op basis van een noodbevel geweerd uit Amsterdam.
  - 14 uren geleden 26 Feb 15, 4:14pm -
 • Vader overleden Michelle: 'Dit doet zeer'
  De 31-jarige Ian A. is vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van Michelle Mooij. Haar ouders zijn verdrietig. "Geen enkele straf is hoog genoeg."
  - 14 uren geleden 26 Feb 15, 3:50pm -
 • 'Laat me sterven', smeekt doodziek Chileens meisje
  Een Chileens meisje (14) met taaislijmziekte heeft president Michelle Bachelet gesmeekt haar euthanasie toe te staan. "Ik wil niet meer leven met deze ziekte", zegt het meisje vanuit het ziekenhuisbed in een hartverscheurende video.
  - 14 uren geleden 26 Feb 15, 3:41pm -
 • Video: grote zoekactie met politiepaarden naar vermiste man
  De politie op paard zoekt in de bossen rond de Pyramide van Austerlitz naar sporen van de vermiste Hanno van Mil uit Amersfoort. De ruiters dragen een gps en helmen met een camera, die op afstand zijn te bedienen.
  - 15 uren geleden 26 Feb 15, 3:10pm -
 • Geen straf voor betogers tijdens nucleaire top
  Een groep van 40 betogers die vorig jaar werden opgepakt tijdens de nucleaire top in Den Haag, krijgt geen straf. Het Openbaar Ministerie had ze een boete gegeven, maar de demonstranten vochten die met succes aan.
  - 15 uren geleden 26 Feb 15, 3:05pm -
 • Live: Persconferentie over IS-beul Jihadi John
  Volg hier live de persconferentie van de in Londen gevestigde moslimgroep CAGE over Jihadi John, de beul van IS.
  - 15 uren geleden 26 Feb 15, 3:02pm -
 • 'IS-beelden maken me kotsmisselijk'
  Kunstroofspecialist Arthur Brand werd kotsmisselijk toen hij de video zag waarin te zien is hoe Islamitische Staat in Irak oude kunstschatten verwoest. "Dit gaat door merg en been."
  - 15 uren geleden 26 Feb 15, 2:53pm -
 • Marokkanen vermoord: 'Ik moest wel'
  Lau G. heeft de moorden op Fouad Bedella en Karim Fourkour uit Venray in 2006 op zijn geweten. Hij kwam tot de moord doordat de slachtoffers zijn gezicht hadden gezien toen hij ze op heterdaad betrapte bij het leeghalen van een wietplantage.
  - 15 uren geleden 26 Feb 15, 2:51pm -
 • Facebook komt met 'knop tegen zelfmoord'
  Maak jij je ook wel eens zorgen om een Facebookvriend of -vriendin? Amerikanen kunnen daar nu met één muisklik iets aan doen. De netwerksite introduceert daar vandaag de 'zelfmoordwaarschuwingsknop'.
  - 15 uren geleden 26 Feb 15, 2:50pm -
 • Hier zou familie van Jihadi John wonen
  "Daar staan we dan met zijn allen voor het huis waar de familie van Jihadi John zou wonen. Niemand hier wil iets zeggen", twittert correspondent Vanessa Lamsvelt.
  - 16 uren geleden 26 Feb 15, 2:16pm -
 • Voor het eerst klinken positieve geluiden uit oorlogsgebied Oekraïne
  Het Oekraïense leger zegt werk te zullen maken van het terugtrekken van zware wapens uit het oosten van het land, waar een strijd woedt met pro-Russische opstandelingen.
  - 16 uren geleden 26 Feb 15, 2:12pm -
 • Schokkende video: IS-strijders slopen eeuwenoude kunstwerken
  IS heeft een video vrijgegeven waarin te zien is hoe strijders een museum in de Iraakse stad Nineveh binnendringen en alles kort en klein slaan. De IS-strijders gebruiken hamers en drilboren om eeuwenoude standbeelden en kunstschatten te vernietigen.
  - 16 uren geleden 26 Feb 15, 1:34pm -
 • 'Over twee jaar eerste hoofdtransplantatie bij mensen'
  Het klinkt als een script voor een film, maar volgens een Italiaanse arts is het over twee jaar wel degelijk mogelijk: een hoofdtransplantatie bij mensen.
  - 17 uren geleden 26 Feb 15, 1:08pm -
 • Oppositie krijgt haar zin: toch snel gasdebat in Kamer
  Er komt toch op korte termijn een debat over het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de gaswinning in Groningen. Regeringspartijen PvdA en VVD hebben daarmee ingestemd.
  - 17 uren geleden 26 Feb 15, 12:58pm -
 • UvA neemt student op in raad van bestuur
  De Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat een student toevoegen aan de raad van bestuur. Deze student doet ook mee met de collegevergaderingen. Dat heeft bestuursvoorzitter Louise Gunning laten weten.
  - 17 uren geleden 26 Feb 15, 12:53pm -
 • Vriend krijgt 4 jaar cel voor verkrachting Michelle Mooij
  De 31-jarige Ian A. is veroordeeld tot 4 jaar celstraf vanwege het verkrachten, mishandelen en bedreigen van Michelle Mooij. Hij is vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van de destijds 24-jarige vrouw in 2010.
  - 17 uren geleden 26 Feb 15, 12:28pm -
 • Wat willen de bezetters van het Maagdenhuis?
  Al twee weken protesteren boze studenten op de Universiteit van Amsterdam. Eerst bezetten ze het Bungehuis, nu een deel van het Maagdenhuis. Maar wat willen ze eigenlijk?
  - 18 uren geleden 26 Feb 15, 11:57am -
 • Met je tijd meegaan: politie voorkomt matpartij via WhatsApp
  De politie in Noord-Brabant heeft naar moderne middelen gegrepen om een massale knokpartij te voorkomen. Via WhatsApp werd de leerlingen van een school in Schijndel duidelijk gemaakt dat ze zich maar beter rustig konden houden. En met succes.
  - 18 uren geleden 26 Feb 15, 11:36am -
 • 'Eindelijk sluiten stralende ouders adoptiekind in hun armen'
  Eindelijk, ze zijn er. Twee adoptiekinderen van twee en vier jaar oud uit Congo kwamen gisteren aan in Nederland. "De ouders waren helemaal stil en stralend."
  - 18 uren geleden 26 Feb 15, 11:31am -
 • 'Identiteit IS-beul Jihadi John onthuld'
  De BBC en de Washington Post hebben onthuld wie de IS-terrorist is die bekend staat als 'Jihadi John'. De Brit is de afgelopen tijd te zien geweest als beul in een aantal onthoofdingsvideo's van de terreurorganisatie.
  - 19 uren geleden 26 Feb 15, 11:19am -
 • Tientallen IS-strijders omgekomen bij bombardement
  Bij bombardementen van de coalitie op de Iraakse grensplaats Al-Qaim zijn in één klap tientallen IS-strijders omgekomen, onder wie een aantal bekende leiders.
  - 19 uren geleden 26 Feb 15, 11:08am -
 • Konnichiwa: daar is prins William!
  Prins William is aangekomen in Japan. Hij heeft er verschillende ontmoetingen die de banden van Groot-Brittannië met Japan moeten verstevigen. Kate is er niet bij: de vrouw van William is hoogzwanger.
  - 19 uren geleden 26 Feb 15, 10:59am -
 • Meisje ontsnapt nipt aan modderdood
  Vreugde onder reddingwerkers: dankzij een spectaculaire reddingsactie is een meisje in de Chinese provincie Jiangsu levend uit de modder gehaald.
  - 19 uren geleden 26 Feb 15, 10:55am -
 • Politie te paard zoekt in bossen Austerlitz naar vermiste man
  Negen politiemensen te paard zoeken in de bossen rond Austerlitz naar sporen van Hanno van Mil uit Amersfoort, die al bijna een jaar wordt vermist.
  - 19 uren geleden 26 Feb 15, 10:52am -
 • Fanshop Feyenoord op Rotterdam Centraal afgeplakt
  In de hoop ellende te voorkomen, is de fanshop van Feyenoord op Rotterdam Centraal Station onherkenbaar gemaakt.
  - 19 uren geleden 26 Feb 15, 10:29am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse