Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Slaapmuts: pro-golfster Paige Spiranac
  Deze vrouw is goed met ballen (flauw). Oké, even serieus nu: Paige Spiranac kan echt heel goed golfen.
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 11:09pm -
 • 1.800 huiszoekingen in Frankrijk sinds aanslag
  In het kader van de noodtoestand zijn in Frankrijk sinds de bloedige aanslagen van 13 november ruim 1.800 huiszoekingen gedaan.
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:42pm -
 • 'Oude ambulances uit handen tuig'
  UMCG Ambulancezorg wil dat ambulances die te koop staan voortaan eerst een nieuw kleurtje krijgen, zodat ze niet misbruikt kunnen worden door kwaadwillenden als terroristen en drugssmokkelaars.
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:30pm -
 • Imagine nummer één in Top 2000
  Het nummer Imagine van John Lennon voert voor het eerst in zeventien jaar de Top 2000 aan.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 10:01pm -
 • Anouk laat meisje huilen tijden TVOH
  De Haagse kinderenplopper en zangers Anouk heeft zich van haar beste kant laten zien tijdens familieprogram The Voice of Holland.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:34pm -
 • Paul de Leeuw: 'Ik scoor minder'
  Paul de Leeuw scoort de laatste tijd minder met zijn programma's en is zich daar heel bewust van. "In voetbaltermen: ik zit nog steeds in het linkerrijtje, maar ik moet oppassen dat ik niet in het rechterrijtje kom."
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:19pm -
 • De Graafschap wint spektakelstuk bij Cambuur
  De Graafschap heeft vanavond eindelijk de eerste zege van het seizoen geboekt. De promovendus was in een spectaculair duel in Leeuwarden met 3-2 te sterk voor SC Cambuur, dat wel nog altijd op zoek is naar de eerste zege.
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 9:06pm -
 • Schietpartij bij kliniek in Colorado Springs
  Bij een schietpartij bij een kliniek van de Amerikaanse organisatie Planned Parenthood Federation of America (PPFA) zijn vanavond in Colorado Springs meerdere gewonden gevallen, meldde The Colorado Springs Gazette.
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 8:42pm -
 • Man is jaloers, blaast vrouw op
  Tijdens een potje bombastische seks in een Toyota RAV4, na de knalfuif van Poetin's United Russia Party in Novosibirsk, zijn de 30-jarige Oksana Bobrovskaya en haar man Nikita ontploft door een bom in de achterbak.
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 8:29pm -
 • Man neergeschoten op bruiloft Zaandam
  Op een bruiloftsfeest in Zaandam is vanavond geschoten. Een 56-jarige man uit Amsterdam is zwaargewond geraakt.
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:05pm -
 • 'Helft Nederlanders voelt zich onveilig'
  Uit een enquête van het AD blijkt dat bijna 50 procent van de Nederlanders zich minder veilig voelt na de aanslagen in Parijs. 70 procent denkt zelfs dat we ook een terreuraanslag kunnen verwachten.
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:02pm -
 • Zoektocht naar opvarenden gezonken boot
  Op het IJsselmeer bij Lemmer zijn hulpdiensten vanavond op zoek naar de opvarenden van een gezonken boot. Reddingsmaatschappij KNRM heeft wrakstukken gevonden van het schip, maar geen mensen in het water gezien.
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 7:42pm -
 • Politie Parijs: Blijf thuis tijdens klimaattop
  De Parijse politie heeft vandaag aangeraden zondag en maandag, tijdens de klimaattop, uitsluitend bij dringende noodzaak gebruik te maken van het openbaar vervoer.
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:59pm -
 • Yeezy lacht: 350 dollar voor sneakers
  Hoewel Kanye 'Jezus, Mohammed, Moses, Buddha, Krishna' West bij menig mens zure brokjes kots doet opwekken, doet de zelfverklaarde heilige toch iets goed. Zo is een deel van het interwebs (lees: Instagram) gevuld met geruchten over de Black Yeezy 750…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:55pm -
 • Vitesse-PSV niet een dag eerder
  De Eindhovenaren wilden graag een dag eerder tegen Vitesse spelen, zodat ze meer tijd hadden om zich voor te bereiden op het cruciale Champions League-duel tegen CSKA Moskou.
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:28pm -

BNR

 • Nu officieel verbod voor gezichtsbedekkende kleding
  Het dragen van gezichtsbedekkende kleding is voortaan niet meer toegestaan in het onderwijs, zorginstellingen, overheidsgebouwen en in het openbaar vervoer. Op overtredingen komt een boete te staan van maximaal 405 euro.
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:10pm -
 • Verenigd Koninkrijk start langdurig onderzoek naar kindermisbruik
  Het Verenigd Koninkrijk start een vijfjarig onderzoek naar kindermisbruik door instellingen en publieke figuren in het land. Er is nog nooit op zulke grote schaal onderzoek verricht.
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 6:04pm -
 • Dit jaar 350 miljoen extra voor opvang vluchtelingen
  Het kabinet maakt voor dit jaar nog 350 miljoen euro vrij voor opvang van vluchtelingen, meldt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 5:01pm -
 • Kabinet in beroep tegen Starbucks-besluit Europese Commissie
  Het kabinet gaat in beroep tegen het besluit van de Europese Commissie dat Nederland via belastingafspraken met het Amerikaanse koffiebedrijf ongeoorloofde staatssteun zou hebben verleend.
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 4:38pm -
 • Niet tekenen voor normen en waarden? Dan geen Nederlanderschap.
  Asielzoekers die in Nederland mogen blijven worden verplicht de Nederlandse normen en waarden te onderschrijven. Wie weigert, kan gezinshereniging of het Nederlanderschap vergeten. Dat heeft het kabinet vandaag besloten.
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 3:48pm -
 • Thuiszorgorganisatie TSN vraagt uitstel van betaling aan
  Thuiszorgorganisatie TSN vraagt uitstel van betaling aan, maakte de organisatie vanmiddag bekend op een persconferentie.
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 3:26pm -
 • Brinkhorst: 'We hebben alleen een mooiweer-Europa gemaakt'
  Een mini-Schengen zonder Frankrijk is een kansloze missie, zegt oud-minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst tegen BNR. Als er minder Europa komt, zal de veiligheid van de individuele burger omlaag gaan en zal ook de euro niet ongestraft…
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:17pm -
 • VVD wil flexwet aanpassen, FNV wil andere houding bedrijven
  De Flexwet bestaat pas vijf maanden, maar ligt nu al onder vuur van de VVD. De partij wil een uitzonderingsregel voor seizoensarbeiders. Zij zitten nu langer thuis omdat ze pas na zes maanden een nieuw contract kunnen krijgen.
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:16pm -
 • BNR Topic | Vuurwerkvrije zones instellen is onzin
  Steeds meer gemeentes doen dit jaar het vuurwerk in de ban. In 65 gemeenten worden vuurwerkvrije zones ingesteld, dat zijn er 13 meer dan vorig jaar. Vooral rond scholen, ziekenhuizen en dierenasiels wordt het verboden.
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:28am -
 • 'Kolencentrales Maasvlakte kunnen nog heel lang mee'
  Met een investering van een half miljard euro voor het afvangen van CO2 kunnen de nieuwe kolencentrales op de Rotterdamse Maasvlakte nog heel lang open blijven. Dat zegt Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam tegen BNR.
  - 21 hours ago 27 Nov 15, 10:22am -

Buienradar

NOS

 • NewZoektocht naar opvarenden gezonken jacht gaat verder
  De zoekactie naar de opvarenden van het jacht dat gisteren zonk op het IJsselmeer gaat vandaag verder. Volgens de laatste informatie waren er twee opvarenden aan boord, meldt de Kustwacht. Gevreesd wordt dat ze niet meer in leven zijn. Zodra het lich…
  - 49 mins ago 28 Nov 15, 6:48am -
 • NewAustraliër breekt kerstrecord met 518.838 lampjes
  Een Australiër heeft het wereldrecord voor de meeste lampjes in een kerstboom op zijn naam geschreven. David Richards uit Canberra hing 518.838 in een 22 meter hoge stalen boom. Het record was al vijf jaar in handen van Universal Studios in Japan. D…
  - 54 mins ago 28 Nov 15, 6:43am -
 • 'Rolverdeling tussen koning en premier ligt gevoelig'
  De rolverdeling bij publieke optredens tussen staatshoofd koning Willem-Alexander en premier Rutte ligt gevoelig. Die kan zelfs leiden tot een verkapte rivaliteit tussen staatshoofd en regeringsleider. Een tekenend voorbeeld: Rutte leidt een handelsd…
  - 1 hour ago 28 Nov 15, 6:29am -
 • Werken in dieselrook nog schadelijker dan gedacht
  Mensen die jarenlang hebben gewerkt in dieselrook, zoals bouwvakkers en garagepersoneel, gaan vaker dood door longkanker dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit een conceptrapport van de Gezondheidsraad dat in handen is van de NOS. Uit het ra…
  - 2 hours ago 28 Nov 15, 5:59am -
 • Familie vraagt terreurverdachte zich over te geven
  De familie van de Belgische terreurverdachte Mohamed Abrini roept hem op zich over te geven. Zijn moeder en verloofde zeggen tegen de Amerikaanse zender ABC dat ze denken dat hij onschuldig is. Abrini werd twee dagen voor de aanslagen in Parijs gefil…
  - 3 hours ago 28 Nov 15, 4:30am -
 • Nederlands aandeel in wereldeconomie in 35 jaar gehalveerd
  De Nederlandse economie was vorig jaar goed voor 0,7 procent van de wereldeconomie, heeft het CBS becijferd. In 1980 was dat nog bijna het dubbele: 1,3 procent. Ook het aandeel van alle huidige EU-landen samen is in die tijd bijna gehalveerd, van 30…
  - 3 hours ago 28 Nov 15, 4:30am -
 • Koningin Elizabeth neemt afscheid van 'haar' Malta
  Het bezoek van koningin Elizabeth aan Malta zal misschien wat heimwee oproepen bij de Britse vorstin. Ze heeft jarenlang op het eiland gewoond en dit zal mogelijk de laatste keer zijn dat ze het bezoekt. Elizabeth (89) is op Malta voor de top van reg…
  - 4 hours ago 28 Nov 15, 4:06am -
 • 'Bibberpremie' Belgische buschauffeurs afgeschaft
  Belgische buschauffeurs krijgen geen toelage meer als ze hun werk blijven doen als het dreigingsniveau omhooggaat. Er was veel kritiek op de zogenoemde bibberpremie. De afgelopen week gold in Brussel een verhoogde terreurdreiging vanwege de ontkomen…
  - 4 hours ago 28 Nov 15, 3:14am -
 • Hekspringer Witte Huis wilde dood
  De man die gisteren over het hek van het Witte Huis sprong, wilde waarschijnlijk een eind aan zijn leven maken. Vrienden zeggen dat ze een afscheidsbrief van hem hebben gevonden en hij had zijn moeder een testament gestuurd. De 22-jarige man uit Conn…
  - 5 hours ago 28 Nov 15, 2:27am -
 • Beste bibliotheek staat in Gouda
  De Chocoladefabriek in Gouda is verkozen tot de beste bibliotheek van Nederland. Op de slotdag van Nederland Leest werd bekend dat de instelling ruim 5000 van de bijna 20.000 uitgebrachte stemmen heeft gekregen. Ook de vakjury koos unaniem voor de Ch…
  - 5 hours ago 28 Nov 15, 2:08am -
 • Trump eist excuses na imitatie gehandicapte journalist
  Donald Trump eist excuses van The New York Times. Volgens de Republikeinse presidentskandidaat heeft hij niets fout gedaan toen hij een journalist met een handicap nadeed. Trump maakte afgelopen week tijdens een campagnebijeenkomst verslaggever Serge…
  - 6 hours ago 28 Nov 15, 1:56am -
 • Drugssmokkel met ambulances leverde miljarden op
  Een Nederlandse drugsbende heeft 2,2 miljard euro binnengehaald door drugs in nep-ambulances naar Groot-Brittannië te smokkelen. Eén verdachte werd gisteren in Londen schuldig bevonden door een jury, twee anderen hadden eerder al bekend. De bende h…
  - 7 hours ago 28 Nov 15, 12:41am -
 • Problematische schulden voor 1 op de 5 Nederlandse huishoudens
  Een op de vijf Nederlandse huishoudens kampt met problematische schulden. Toch blijkt de drempel naar de schuldhulpverlening hoog. Uit nieuwe cijfers die het ministerie van Sociale Zaken heeft gepubliceerd, blijkt dat slechts een klein gedeelte van g…
  - 7 hours ago 28 Nov 15, 12:38am -
 • Robot helpt KLM-passagiers op Schiphol
  Op Schiphol wordt een robot getest die overstappende passagiers van KLM moet helpen van de ene naar de andere gate te komen. De Universiteit Twente heeft de gidsrobot ontwikkeld samen met zes andere Europese partners.Dagelijks missen veel reizigers h…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:47pm -
 • 'Soldaat van Oranje' breekt ook bezoekersrecord
  De musical Soldaat van Oranje heeft ook het laatste theaterrecord in Nederland gebroken: vanavond werd de 1.863.083ste bezoeker ontvangen. Daarmee breekt de musical het record van Phantom of the Opera uit 1996.De productie had sinds de 1094ste voorst…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:39pm -
 • Doden bij schietpartij abortuskliniek Colorado
  Bij een schietpartij in een abortuskliniek in de Amerikaanse staat Colorado zijn drie doden gevallen. Het gaat om een politieagent van 44 jaar oud en twee burgers. Negen mensen raakten gewond, onder wie vijf politieagenten. Zij zijn buiten levensgeva…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:30pm -
 • Nieuwe nummer 1 in Top 2000 na aanslagen in Parijs
  De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft een nieuwe nummer 1: Imagine van John Lennon. Het nummer stoot Hotel California van de Eagles van de troon. Dat nummer staat dit jaar op nummer 3. Bohemian Rhapsody van Queen staat, net als vorig jaar, op de tweede p…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:42pm -
 • 'Een handdruk van Bouterse, de man die mijn broer vermoordde'
  "U moet begrijpen dat het voor mij niet makkelijk is om morgen voor het eerst de hand te schudden van de man die mijn broer vermoordde. Maar vrede sluit je nu eenmaal niet met je vrienden." Sandew Hira is ingetogen maar gedreven, wanneer hij de pers…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:36pm -
 • Black Friday VS minder druk, maar opnieuw veel opstootjes
  Op de vrijdag na Thanksgiving starten winkels in de Verenigde Staten traditiegetrouw de feestmaand met hoge kortingen. Op deze dag, die beter bekend staat als 'Black Friday', verdringen koopjesjagers zich al uren voor opening voor de winkeldeuren, om…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:26pm -
 • Oproep tot verzet tegen anti-terreurmaatregelen België
  Meer dan veertig Belgen komen in verzet tegen het anti-terreurbeleid van de Belgische regering. Onder de titel 'Van angst naar verzet' hebben zij een open brief gepubliceerd waarin zij stellen dat zij niet langer in angst willen leven, meldt de VRT.…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:19pm -

Trouw

 • Imagine stoot Hotel California van eerste plaats in Top 2000

  Imagine stoot Hotel California van eerste plaats in Top 2000

  Hij schreef het ruim veertig jaar geleden als protestlied tegen de penibele (oorlogs)situaties toen. Maar ook nu, met de aanslagen in Parijs nog
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:47pm -
 • Wie stopt de jihad op internet?

  Wie stopt de jihad op internet?

  Niet alleen in de fysieke wereld is de strijd tegen IS in volle gang. Ook online vechten hackers, bedrijven en overheden tegen de organisatie.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 10:02pm -
 • Waarom TSN straks 12.000 medewerkers niet kan betalen

  Waarom TSN straks 12.000 medewerkers niet kan betalen

  Het was vandaag een zwarte dag voor Zion Jongstra, de directeur van TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgaanbieder van Nederland. Als er geen
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 8:58pm -
 • Bloedige aanslag op sjiieten in Nigeria

  Bloedige aanslag op sjiieten in Nigeria

  Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf opgeblazen te midden van een processie van honderden sjiitische moslims in Nigeria. Volgens plaatselijke
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 8:29pm -
 • Politie Parijs: blijf thuis tijdens klimaattop

  Politie Parijs: blijf thuis tijdens klimaattop

  De Parijse politie heeft aangeraden zondag en maandag tijdens de internationale klimaattop uitsluitend bij dringende noodzaak gebruik te maken
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 7:18pm -
 • Maak van IS een hanteerbare, lokale dreiging

  Maak van IS een hanteerbare, lokale dreiging

  Terreurbewegingen kunnen moeilijk worden weggevaagd, maar ze kunnen wel zware klappen krijgen waardoor ze een hanteerbare dreiging worden, stelt
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 7:00pm -
 • Bouterse 'getuigt' over decembermoorden

  Bouterse 'getuigt' over decembermoorden

  De eind juli aangekondigde 'getuigenis' van de Surinaamse president Desi Bouterse vindt dit weekeinde plaats in Broko Baka, het buitenverblijf
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:41pm -
 • Een op vijf vrijwilligers Rode Kruis wil vluchtelingen niet helpen

  Een op vijf vrijwilligers Rode Kruis wil vluchtelingen niet helpen

  Twintig procent van de Rode Kruis-vrijwilligers wil niet met vluchtelingen werken, zo blijkt uit een interne notitie van het Rode Kruis. Bij een
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:17pm -
 • Hoe het Onze Vader een grote steen des aanstoots werd

  Hoe het Onze Vader een grote steen des aanstoots werd

  Het Onze Vader is niet de meest voor de hand liggende tekst voor een bioscoopreclame. Meestal worden daarin laffe softdrinks aangeprezen, krappe
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 5:00pm -
 • Nationale rouw voorkomt hysterie

  Nationale rouw voorkomt hysterie

  Met een ceremonie herdacht Frankrijk vandaag de slachtoffers van de aanslagen op 13 november. Maar helpt nationale rouw eigenlijk wel? Volgens
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 3:08pm -
 • China weigert Miss Canada toegang tot Miss World-verkiezing

  China weigert Miss Canada toegang tot Miss World-verkiezing

  China weigerde Miss Canada Anastasia Lin de toegang voor de Miss World-verkiezing. Lin is een 25-jarige, Canadese actrice en schoonheidskoningin
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:21pm -
 • Staat gaat verzekeraar ASR verkopen

  Staat gaat verzekeraar ASR verkopen

  Na ABN AMRO gaat de staat ook verzekeraar ASR verkopen. Het bedrijf, dat in 2008 werd genationaliseerd, wordt waarschijnlijk volgend jaar in
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:11pm -
 • Kabinet maakt 350 miljoen vrij voor vluchtelingenopvang

  Kabinet maakt 350 miljoen vrij voor vluchtelingenopvang

  Het kabinet maakt nog voor dit jaar 350 miljoen euro vrij voor de opvang van vluchtelingen. Voor 2016 gaat het om een bedrag van 400 miljoen. Dat
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 2:03pm -
 • Paus: sloppenwijken 'wonden' van de elite

  Paus: sloppenwijken 'wonden' van de elite

  Paus Franciscus zei vrijdag in Nairobi dat sloppenwijken 'wonden' zijn die worden veroorzaakt door een 'rijke en machtige elite. Hij riep
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:40pm -
 • Parijse aanslagen sober herdacht

  Parijse aanslagen sober herdacht

  Ferme taal, met een duidelijke boodschap aan terroristen. Maar ook veel woorden van troost en hoop, voor deze en toekomstige generaties. "We gaan
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:36pm -
 • Rechtbank blokkeert uitlevering aan Rwanda

  Rechtbank blokkeert uitlevering aan Rwanda

  Twee van volkerenmoord verdachte mannen uit Nederland mogen niet aan Rwanda worden uitgeleverd. De rechtbank in Den Haag heeft dit vrijdag
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:28pm -
 • Grootste thuiszorgorganisatie TSN wankelt

  Grootste thuiszorgorganisatie TSN wankelt

  De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, TSN Thuiszorg, vraagt uitstel van betaling voor het onderdeel dat mensen huishoudelijke zorg
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:20pm -
 • Gent weert Russen vanwege incident Turkije

  Gent weert Russen vanwege incident Turkije

  De supporters van voetbalclub Zenit Sint-Petersburg zijn over twee weken niet welkom in Gent, omdat Turkije eerder deze week een Russische
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:16pm -
 • Frankrijk: samenwerking met Syrisch leger is optie

  Frankrijk: samenwerking met Syrisch leger is optie

  Het is niet langer uitgesloten dat Frankrijk in de strijd tegen Islamitische Staat samenwerkt met het Syrische leger. Dat zei Laurent Fabius, de
  - 19 hours ago 27 Nov 15, 12:35pm -
 • Big Barbie is watching you

  Big Barbie is watching you

  Praten met een pop. Dat doen veel kinderen. Maar de nieuwe 'Hello Barbie' praat terug via een WiFi-netwerk. De vraag is nu: kan de pop dan ook
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 12:04pm -
 • ING: geen krediet voor nieuwe kolencentrales

  ING: geen krediet voor nieuwe kolencentrales

  ING stopt per direct met de financiering van nieuwe kolencentrales. Evenmin worden nog leningen verstrekt aan nieuwe klanten in de energiebranche
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:44am -
 • 'Energievraag groeit het sterkst in India'

  'Energievraag groeit het sterkst in India'

  Geen land in de wereld kent de komende decennia een grotere stijging van de energievraag dan India. Dat stelt het internationale
  - 21 hours ago 27 Nov 15, 10:38am -
 • Zes kinderen voor Turkse kust verdronken

  Zes kinderen voor Turkse kust verdronken

  Bij twee bootongelukken voor de Turkse kust zijn in de Egeïsche Zee zes kinderen verdronken. Een boot met 55 migranten die onderweg was naar het
  - 21 hours ago 27 Nov 15, 10:16am -
 • 'De politiek is moreel leeg, dat is kwalijk'

  'De politiek is moreel leeg, dat is kwalijk'

  Terwijl kiezers van politici verwachten dat zij duidelijke morele keuzes maken en daar helder over spreken, verliest men zich in Den Haag in
  - 22 hours ago 27 Nov 15, 9:35am -
 • 'Veel meer geld gemoeid met online gokken'

  'Veel meer geld gemoeid met online gokken'

  Er gaat veel meer geld om in online gokken dan gedacht. Zo'n 1,5 miljoen Nederlanders besteden per jaar meer dan 500 miljoen euro op diverse
  - 23 hours ago 27 Nov 15, 8:40am -

AD

Telegraaf

 • NewColumn: Voor extra banen hebben we slimme ondernemers nodig
  Met het ouderwetse maatregelenpakket van Rutte 2 kan de hoge werkloosheid in ons land niet worden teruggedrongen. Het is nodig dat alle politieke partijen erkennen dat de politiek geen banen kan scheppen maar moet aankloppen bij het bedrijfsleven. Da…
  - 8 mins ago 28 Nov 15, 7:29am -
 • NewBosz: 'Pröpper verbaast me niks'
  De rimpelloze aanpassing van Davy Pröpper bij PSV werpt de vraag op of de 24-jarige niet al eerder klaar was voor een stap hogerop.
  - 21 mins ago 28 Nov 15, 7:16am -
 • NewPröpper: 'Dat is echt gaaf'
  De stap van de subtop naar een topclub gaat bijna altijd gepaard met aanpassingsproblemen en fysieke klachten. PSV’er Davy Pröpper spot dit seizoen met die wetmatigheid.
  - 25 mins ago 28 Nov 15, 7:12am -
 • New'Mensen te nonchalant online'
  Mensen zijn niet zo goed op internet als ze denken. Dat zegt internetbeveiliger Symantec. We gaan te nonchalant om met onze apparaten en onze gegevens. Bij onze kinderen willen we wel maatregelen nemen, maar weten we niet goed wat we moeten doen en h…
  - 28 mins ago 28 Nov 15, 7:09am -
 • NewSlachtoffers klagen staat aan
  Twee Somalische slachtoffers van een Amerikaanse drone-aanval gaan de Nederlandse staat aanklagen. Zij houden Nederland medeverantwoordelijk voor de aanval.
  - 31 mins ago 28 Nov 15, 7:06am -
 • NewVan den Brom: 'Strontchagrijnig'
  AZ verwerkte op de training van gisteren de kater van de Europese uitschakeling. „Ik reed na de wedstrijd strontchagrijnig naar huis. Als je erover nadenkt hoeveel punten je meer had kunnen hebben, word je gek”, zei coach John van den Brom.
  - 37 mins ago 28 Nov 15, 7:00am -
 • NewKlassieke pakjesparade
  Deze week staat in VROUW magazine een modeshoot met de dames van radiozender Classic FM. Zo'n shoot is best anders dan een normale werkdag, want dan zitten de dames de hele dag met koptelefoons op achter hun bureau. Bekijk nu het filmpje en zie hoe…
  - 37 mins ago 28 Nov 15, 7:00am -
 • New<p><strong>Te rooskleurig over elektrisch rijden?</strong></p>
  Tygo* rijdt het hele land door. Hij verkoopt ijzerwaren voor grote bouwprojecten. Tijdens die ritten denkt hij aan van alles. Gesprekken met nieuwe klanten, heeft hij vanmorgen de deur wel op slot gedaan? En hij denkt na over het milieu. Kan hij mili…
  - 37 mins ago 28 Nov 15, 7:00am -
 • NewKlassieke pakjesparade
  Deze week staat in VROUW magazine een modeshoot met de dames van radiozender Classic FM. Zo'n shoot is best anders dan een normale werkdag, want dan zitten de dames de hele dag met koptelefoons op achter hun bureau. Bekijk nu het filmpje en zie hoe…
  - 37 mins ago 28 Nov 15, 7:00am -
 • NewParijs is en blijft speciaal
  Parijs, even plek van gruwelijke terreur, maar uiteindelijk (gelukkig) weer de stad van het licht en de liefde. Zo blijkt uit uw mooiste Parijs-herinneringen die binnenstroomden op mijn oproep. Opbloeiende liefdes, aldaar verwekte baby’s en trips d…
  - 39 mins ago 28 Nov 15, 6:58am -
 • NewStop de winterstop
  Code rood, windkracht 4 Bft of druilerige depressies? Alle seizoenen trek ik er op uit voor een fietsreportage. Vreemd genoeg loopt na de zomer het aantal recreatieve fietsers tien keer harder terug dan het aantal zonuren. Zonde, want met slimme kled…
  - 39 mins ago 28 Nov 15, 6:58am -

Elsevier

 • New'Desnoods andere spoorbedrijven op HSL'

  'Desnoods andere spoorbedrijven op HSL'

  DEN HAAG (ANP) - De problemen met het treinverkeer op de hogesnelheidslijn moeten door de NS worden aangepakt, anders wordt het tracé mogelijk opengesteld voor andere spoorbedrijven. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur zaterd…
  - 57 mins ago 28 Nov 15, 6:40am -
 • Gemeenten lopen niet warm voor vuurwerkshows
  ROTTERDAM (ANP) - Bij de jaarwisseling is het zoeken naar vuurwerkshows van gemeenten. Volgens het AD, dat een groot onderzoek deed naar hoe gemeenten aankijken tegen vuurwerk, is er dit jaar in slechts zeven Nederlandse gemeenten een show betaald do…
  - 1 hour ago 28 Nov 15, 6:18am -
 • Nederland economisch stuk minder belangrijk

  Nederland economisch stuk minder belangrijk

  DEN HAAG (ANP) - Het aandeel van Nederland en de Europese Unie in de totale wereldeconomie is in de afgelopen 35 jaar bijna gehalveerd. Dat komt met name door de sterke groei van China en andere opkomende landen, meldde het Centraal Bureau voor de St…
  - 1 hour ago 28 Nov 15, 6:12am -
 • Laatste bomen geplant in kankerherdenkingsbos

  Laatste bomen geplant in kankerherdenkingsbos

  DRONTEN (ANP) - Voor de laatste keer worden zaterdag Gedenkbomen geplant in het Koningin Wilhelminabos in Dronten. Met de bomen kunnen mensen een dierbare herdenken die aan kanker is overleden.
  - 1 hour ago 28 Nov 15, 6:07am -
 • Duizenden betogen in Chicago na tonen video

  Duizenden betogen in Chicago na tonen video

  CHICAGO (ANP) - In de Amerikaanse stad Chicago zijn vrijdag zo'n 2000 mensen de straat opgegaan om te protesteren als reactie op beelden die dinsdag werden vrijgegeven van een blanke agent die een zwarte tiener doodschoot. Sinds dat moment waren er '…
  - 3 hours ago 28 Nov 15, 4:51am -
 • SP neemt afscheid van Jan Marijnissen

  SP neemt afscheid van Jan Marijnissen

  DEN HAAG (ANP) - Leden van de Socialistische Partij kunnen zaterdag hun partijvoorzitter Jan Marijnissen uitzwaaien. De 63-jarige Marijnissen geeft in Utrecht op het 21e congres van de partij het stokje na 27 jaar definitief over aan zijn opvolger. H…
  - 4 hours ago 28 Nov 15, 3:16am -
 • Man schuldig aan drugssmokkel met ambulances

  Man schuldig aan drugssmokkel met ambulances

  LONDEN (ANP) - Een Nederlander is in Engeland schuldig bevonden aan het smokkelen van drugs in nep-ambulances. De man van 55 zou samen met anderen drugs met een straatwaarde van ruim 2,2 miljard euro Groot-Brittannië binnen hebben gesmokkeld, meldde…
  - 4 hours ago 28 Nov 15, 3:16am -
 • Doden bij schietpartij in abortuskliniek VS

  Doden bij schietpartij in abortuskliniek VS

  COLORADO SPRINGS (ANP) - Bij een schietpartij in een abortuskliniek in Colorado Springs zijn vrijdag drie doden gevallen en negen mensen gewond geraakt. Volgens de politie zijn de doden twee burgers en een agent. De schutter was uren in de kliniek. H…
  - 4 hours ago 28 Nov 15, 3:10am -
 • Rusland schenkt Frankrijk puppy na aanslagen

  Rusland schenkt Frankrijk puppy na aanslagen

  PARIJS (ANP) - De Duitse herder pup Dobrynya verruilt Rusland voor Frankrijk. Het beestje is een Russisch geschenk na de aanslagen in Parijs en de nasleep daarvan. Bij de grote politieactie in Saint-Denis op 18 november kwam de Franse politiehond Die…
  - 6 hours ago 28 Nov 15, 1:15am -
 • 1800 huiszoekingen in Frankrijk sinds aanslag
  PARIJS (ANP) - In het kader van de noodtoestand zijn in Frankrijk sinds de bloedige aanslagen van 13 november ruim 1800 huiszoekingen gedaan, tweehonderd arrestaties verricht en zijn ruim driehonderd mensen onder huisarrest geplaatst. Dit heeft de Fr…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:36pm -
 • Schutter nog actief in Colorado Springs

  Schutter nog actief in Colorado Springs

  COLORADO SPRINGS (ANP) - Een blanke man schiet in een kliniek van de Amerikaanse organisatie Planned Parenthood Federation of America (PPFA) vrijdag in Colorado Springs op mensen. Er zijn volgens Amerikaanse media al zeker acht gewonden gevallen onde…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:24pm -
 • Imagine van John Lennon boven aan Top 2000
  HILVERSUM (ANP) - Van plek 38 op 1: Imagine van John Lennon voert dit jaar de Top 2000 aan. Het publiek stemde het meest op dit lied. De sentimenten na 'Parijs' zijn er debet aan, zegt de NPO.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:58pm -
 • Schietpartij bij kliniek in Colorado Springs

  Schietpartij bij kliniek in Colorado Springs

  COLORADO SPRINGS (ANP) - Bij een schietpartij bij een kliniek van de Amerikaanse organisatie Planned Parenthood Federation of America (PPFA) zijn vrijdag in Colorado Springs meerdere gewonden gevallen, meldde The Colorado Springs Gazette.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:40pm -
 • 'Familie verdronken kleuter Aylan naar Canada'
  VANCOUVER (ANP) - Familie van het Syrische jongetje Aylan Kurdi, wiens stoffelijk overschot op een Turks strand de publieke opinie in veel landen schokte, gaat in Canada wonen. Canadese media meldden vrijdag dat een Canadese tante van Aylan, Tima Kur…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:28pm -
 • Zeker zes ongelukken rond Heerenveen
  HEERENVEEN (ANP) - De verkeersdiensten maken vrijdagavond melding van zeker zes ongelukken binnen korte tijd rond Heerenveen. De VID spreekt van een puinhoop. De ongevallen op de A7, maar ook op de A32 leveren flinke files op.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:22pm -

Metro Nieuws

 • NewDaghoroscoop Maagd 28 November 2015
  Je moet vandaag goed naar jezelf kijken. Weet wat je wilt en wat je aan kan. Bedenk goed waar jouw grenzen liggen. Als jij die kunt accepteren dan staat niets een succesvolle dag in de weg.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Vissen 28 November 2015
  Jij hebt grootse plannen voor vandaag en je kunt ze in alle rust tot uitvoer brengen, want alle eventuele problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Waterman 28 November 2015
  Houd jouw doelstellingen nog even voor je. Het is niet de juiste tijd om daarover te beginnen, je omgeving staat er niet voor open. Stel belangrijke beslissingen nog heel even uit.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Kreeft 28 November 2015
  Je krijgt genoeg aanbiedingen, je bent echter te passief en te ongemotiveerd om iets op te pakken. Probeer je gedrag te verklaren. Je zult hier toch echt zelf uit moeten komen, niemand anders kan dat voor jou doen.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Steenbok 28 November 2015
  Hoe staat het met de regelmaat? Regelmaat in je leven (eten, beweging etc.) is belangrijk voor jou. Breng daar structuur in aan, dat heb je nodig.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Weegschaal 28 November 2015
  Een leuke ontmoeting is nog geen relatie, dat mag je niet door elkaar halen. Wees geduldig en zorg voor een volgende leuke ontmoeting. Dan volgt die relatie op den duur wellicht ook wel.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Boogschutter 28 November 2015
  Familieproblemen dienen zich aan. Het is verstandig de familiebanden eens flink onder de loep te nemen. Uit in ieder geval je emoties en laat je niet in de hoek kletsen.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Leeuw 28 November 2015
  Jij hebt een uitermate positieve kijk op het leven. Je zult je gelukkig voelen en momenten van vreugde kennen zoals jij dat nog nooit hebt meegemaakt. Gelukkig kan jouw partner hiervan meegenieten.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Schorpioen 28 November 2015
  Zonnige tijden breken voor je aan. De zware tijd die jij hebt meegemaakt kun je al een beetje achter je laten. Het weerzien van een zonnige toekomst zal deze gevoelens alleen maar versnellen.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Tweeling 28 November 2015
  Jij doet erg veel moeite om het je partner naar de zin te maken. Je probeert oprecht rekening te houden met zijn of haar behoeftes. Maar hoe zit het met jouw eigen behoeftes? Houd je daar ook rekening mee? Die zijn minstens even belangrijk.
  - 7 mins ago 28 Nov 15, 7:30am -

Spitsnieuws

 • New'Anne Hathaway wordt MILF'
  Actrice Anne Hathaway is in verwachting van haar eerste kind. Dat meldt New York Daily News. In september leek ze al een buikje te hebben op een foto die werd genomen tijdens een première. Een anonieme bron weet nu zeker dat er een kindje onderweg…
  - 18 mins ago 28 Nov 15, 7:19am -
 • Slaapmutsje: Lauren Simpson
  Zoals jullie gewend zijn van Spatel heeft hij ook vanavond voor jullie weer een prachtplaatje uitgezocht. Deze keer is de naam Lauren Simpson, een atlete en fitnessmodel uit Australië.Met haar lange blonde haren en sixpack waar menig man nog aan ka…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:29pm -
 • Nederlanders bang dat terreur hierheen komt
  Na de aanslagen in Parijs voelt bijna de helft van de Nederlandse bevolking zich ook onveilig, blijkt uit een onderzoek van het AD. Onder vrouwen is dit aantal hoger, 55 procent van hen is bang. Nog opvallender is dat maar liefst 70 procent van de Ne…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:14pm -
 • Man opent vuur in Amerikaanse kliniek
  Bij een schietpartij bij een kliniek van de Amerikaanse organisatie Planned Parenthood Federation of America (PPFA) zijn vrijdag in Colorado Springs meerdere gewonden gevallen, meldde The Colorado Springs Gazette.Onder de gewonden zijn drie politiea…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:44pm -
 • 15-jarig meisje steekt 16-jarige jongen neer om kus
  Een tienermeisje heeft een scholier neergestoken nadat ze ruzie kregen om een kus. Het meisje, dat niet bij naam wordt genoemd, zal waarschijnlijk langere tijd achter de tralies verdwijnen voor het neersteken van haar 16-jarige slachtoffer. Ze hee…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:14pm -
 • Graafschap boekt eerste zege dit seizoen bij Cambuur
  De Graafschap heeft vrijdag eindelijk de eerste zege van het seizoen geboekt. De promovendus was in een spectaculair duel in Leeuwarden met 3-2 te sterk voor SC Cambuur, dat wel nog altijd op zoek is naar de eerste zege. Ondanks de overwinning blijft…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:09pm -
 • In Griekenland kan je seksen voor prijs van sandwich
  Jonge vrouwen in het door soberheid geteisterde Griekenland verkopen nu hun lichaam voor de prijs van een broodje, heeft een professor Gregory Laxos ontdekt. Hij deed onderzoek onder meer dan 17.000 sekswerkers in het land.Professor Laxos is sociol…
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 8:44pm -
 • Recordwinst van bijna 24 miljoen voor Bayern München
  Bayern München heeft in het afgelopen seizoen een recordwinst van 23,8 miljoen euro geboekt. De omzet daalde licht tot 523,7 miljoen euro, maakte de Bundesligaclub vrijdagavond bekend tijdens een halfjaarlijkse ledenbijeenkomst.,,Onze groeiende fin…
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 8:14pm -
 • Chloe Mafia laat ex letterlijk zien wat hij mist
  Chloe Mafia neemt het vrouwenadvies 'laat hem zien wat hij mist' wel heel serieus. Het model, dat bekend werd door X Factor in 2010, is weer single en het lijkt erop dat ze op zoek is naar een volgende lover. Ze geeft zichzelf er in ieder geval voo…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 7:44pm -
 • Reddingsteam KNRM zoekt drenkelingen op IJsselmeer
  Op het IJsselmeer bij Lemmer zijn hulpdiensten vrijdagavond op zoek naar de opvarenden van een gezonken boot. Reddingsmaatschappij KNRM heeft wrakstukken gevonden van het schip, maar geen mensen in het water gezien.Volgens een woordvoerster van de N…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 7:24pm -
 • Belastingdienst: Robert Schoemacher meld je!
  De Belastingdienst heeft vrijdag een oproep in de Staatscourant geplaatst die is gericht aan cosmetisch arts Robert Schoemacher. Hij moet op 15 december voor de Raadkamer in Rotterdam verschijnen.Uit de oproep valt op te maken dat de Belastingdienst…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 7:14pm -
 • Duitse politie lijkt in nieuw uniform op Darth Vader
  Duitse politieagenten werd een nieuw, trendy en kogelvrij uniform beloofd om boefjes van de straat te halen. Nu blijkt dat ze toch een beetje bedrogen uitkomen. De uniforms lijken een beetje op het pak van Darth Vader, de legerofficier uit de Star W…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:44pm -
 • Faberyayo ineens spierbundel of goede fotoshop?
  Op social media zoals Twitter en Instagram verbazen mensen zich over de nieuwe, nogal gespierde, torso van Faberyayo van De jeugd van tegenwoordig. Pepijn Lanen lijkt ineens het lichaam van een fanatieke sportschoolbezoeker te hebben.De ophef is on…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:14pm -
 • Waaghalzen slapen in hangmat boven diep dal
  Slaat de decemberstress bij jou ook al toe? Of heb je gewoon zin in een weekendje weg? Deze mensen hebben de ultieme ontspanning gevonden. Zij hingen in een rij hangmatten boven een vijftig meter diep dal in het Italiaanse berggebied Dolomieten. M…
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 5:44pm -
 • Grappenmaker maakt badeendjes van ISIS-mannetjes
  Een onbekend persoon heeft op internet plaatjes van IS-strijders gefotoshopt. De mannen hebben een snavel gekregen en zijn ook wat geel uitgeslagen. Dit is niet de eerste fotoshop-aanval gericht tegen de terroristen, Anonymous rick-rollde al eerder…
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 5:14pm -
 • Hulde: Instagram komt met account-switchknop
  Voor iedere fanatieke Instagrammer met meerdere accounts: dat verschrikkelijke continue in- en uitloggen is binnenkort voorbij. Als je een Android telefoon hebt dan. Instagram werkt namelijk aan een nieuwe optie in de foto-app waarmee je meerdere acc…
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 4:44pm -
 • Feyenoord-hooligan die Rome sloopte de cel in
  Negen Feyenoord-supporters die volgens justitie eerder dit jaar betrokken waren bij voetrellen in Rome hebben vrijdag straffen tegen zich horen eisen. De aanklager wil dat één van hen een celstraf krijgt van acht maanden, waarvan drie maanden voorw…
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 4:14pm -
 • Rutte: Asielstroom trekt wissel op welvaartsstaat
  Het kabinet luidt de noodklok over de mogelijke gevolgen voor onze welvaartsstaat van de hoge aantallen asielzoekers die zich in Nederland melden. ,,Je kunt niet doorgaan met deze instroom'', zei premier Mark Rutte vrijdag.Lees ook: Akkoord over op…
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 3:49pm -
 • Nieuwe arrestaties bij huiszoekingen België
  Bij de huiszoekingen in België van donderdag in het kader van het onderzoek naar de terroristische aanslagen in Parijs zijn drie mensen opgepakt. Het gaat om een vader en twee zonen. Dat meldt het federaal parket vrijdag.VerviersDonderdag zei het…
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 3:39pm -
 • Raad de Reet: Jayde Pierce
  Voor de tweede week op rij zijn jullie erin geslaag onze babewatch H. Spatel tot tranen te drijven omdat geen van de reaguurders de reet van deze week wist te raden. Het was natuurlijk het achterwerk van Jayde Pierce, in mei nog betieteld als "het ni…
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:59pm -
 • Kabinet pakt gezichtsbedekkende kleding verder aan
  Het dragen van gezichtsbedekkende kleding is voortaan niet meer toegestaan in het onderwijs, zorginstellingen, overheidsgebouwen en in het openbaar vervoer. De regering vindt het essentieel dat mensen daar elkaar kunnen aankijken. Op overtredingen k…
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:54pm -
 • Kabinet: 350 miljoen extra voor asielzoekers
  Het kabinet maakt nog voor dit jaar 350 miljoen euro vrij voor de opvang van vluchtelingen. Voor 2016 gaat het om een bedrag van nog eens 400 miljoen. Dat liet minister Dijsselbloem van Financiën vrijdag weten.Lees ook: Kabinet trekt 250 miljoen e…
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:49pm -
 • Duitsland zegt 'Nein!' tegen mini-Schengen
  De Duitse regering heeft absoluut geen trek in het Nederlandse plan voor een mini-Schengenzone. "Onze aanpak is anders. We moeten proberen het met de huidige landen in de Schengenzone voor elkaar te krijgen'', zei een bron van de Duitse regering vanm…
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:44pm -
 • Voetballer geschorst na swaffelen scheids
  Een voetballer uit de tweede seniorendivisie in Spanje moet een jaar wachten tot hij weer een balletje mag trappen. De speler van het Andalusische Celtic de Pulianas probeerde namelijk een vrouwelijke grensrechter te swaffelen, zo meldt Bleacher Repo…
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:29pm -
 • Rechter: Brute tongzoen ook verkrachting
  Een 37-jarige Bengaal moet drie jaar de Belgische cel in voor verkrachting. De man had zijn tong in de mond gestoken van een 22-jarige vrouw om haar te kussen. De tongzoen was zo bruut, dat de rechter dit ook zag als een "daad van seksuele penetratie…
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:14pm -
 • LIEVV! Tijger en geitje zijn BFF
  Een bizar, maar vooral hartverwarmend voorval in de dierentuin van Moskou. Daar wist een geitje namelijk beste vrienden te worden met een tijger, in plaats van diens avondmaal. Dat weet The Telegraph te melden.Geitje Timur werd enkele weken als proo…
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:59pm -
 • Familie klaagt PETA aan om doden hond dochtertje
  Een familie uit het Amerikaanse Virginia eist een schadevergoeding van bijna tien miljoen dollar van PETA. Een medewerker van de dierenrechtenorganisatie nam vorig jaar oktober chihuahua Maya weg uit de tuin van het gezin en gaf het arme beestje ve…
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:44pm -
 • 'Sterkere soorten cannabis slopen hersenen'
  Zit je regelmatig aan een jointje met sterke wiet of hash te lurken? Zeg dan maar dag tegen je hersenen. Wetenschappers van King's College in Londen hebben namelijk ontdekt dat sterkere cannabis-soorten je brein slopen, zo meldt Daily Mail."Sterke c…
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:29pm -
 • Robotraces op komst bij Formule E
  Liefhebbers van racewagens én robots kunnen binnenkort hun hart ophalen. Er komt namelijk een heuse raceklasse met elektrische auto's zonder bestuurder. Het kampioenschap krijgt de naam 'Roborace' en dient volgend seizoen al zijn intrede te doen als…
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:09pm -
 • Raad de Reet
  Vorige week kende de Raad de Reet voor de zoveelste keer dit jaar geen winnaar, omdat niemand de kadetjes van Alana Campo wist te raden. Voor vandaag weer een nieuwe ronde, dus nieuwe kansen.Aan wie behoren deze billen in een gestreept broekje toe?…
  - 19 hours ago 27 Nov 15, 12:59pm -

Volkskrant

 • NewDijksma wil hsl-traject openstellen voor andere partijen

  Dijksma wil hsl-traject openstellen voor andere partijen

  De problemen met het treinverkeer op de hogesnelheidslijn moeten door de NS worden aangepakt, anders wordt het tracé mogelijk opengesteld voor andere spoorbedrijven. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur zaterdag in een intervi…
  - 12 mins ago 28 Nov 15, 7:25am -
 • Aandeel Nederland in wereldeconomie in 35 jaar gehalveerd

  Aandeel Nederland in wereldeconomie in 35 jaar gehalveerd

  Het aandeel van Nederland en de Europese Unie in de totale wereldeconomie is in de afgelopen 35 jaar bijna gehalveerd. Dat komt met name door de sterke groei van China en andere opkomende landen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zat…
  - 1 hour ago 28 Nov 15, 6:25am -
 • Miljarden aan drugs in Nederlandse smokkelambulances

  Miljarden aan drugs in Nederlandse smokkelambulances

  Een Nederlander is in Engeland schuldig bevonden aan het smokkelen van drugs in nep-ambulances. De man van 55 zou samen met anderen drugs met een straatwaarde van ruim 2,2 miljard euro Groot-Brittannië binnen hebben gesmokkeld. Dat heeft de BBC vrij…
  - 4 hours ago 28 Nov 15, 3:49am -
 • Brokstuk gecrashte raket gevonden bij Engelse kust

  Brokstuk gecrashte raket gevonden bij Engelse kust

  Bij een eilandengroep voor de kust van Zuid-West-Engeland is vrijdag een restant gevonden van een Amerikaanse raket. Het gaat waarschijnlijk om een brokstuk van de onbemande SpaceX Falcon 9, die in juni van dit jaar ontplofte boven de Amerikaanse sta…
  - 5 hours ago 28 Nov 15, 2:31am -
 • Drie doden bij schietpartij Amerikaanse abortuskliniek

  Drie doden bij schietpartij Amerikaanse abortuskliniek

  Bij een Amerikaanse abortuskliniek zijn vrijdag drie mensen doodgeschoten. De dader die in de kliniek in de Amerikaanse stad Colorado Springs om zich heen schoot, is gearresteerd. Onder de dodelijke slachtoffers is één politieagent. Negen mensen zi…
  - 5 hours ago 28 Nov 15, 2:14am -
 • Het weer: de wind heeft er zin in

  Het weer: de wind heeft er zin in

  Afgelopen nacht trok een regengebied over het land. Vanochtend kan het oosten nog even last hebben van de regenstoring, maar al snel wordt het ook daar droog. Daarna zijn er overal flinke perioden met zon. In de middag komen er meer wolken opzetten e…
  - 7 hours ago 28 Nov 15, 1:00am -
 • Somalische droneslachtoffers klagen Nederlandse staat aan

  Somalische droneslachtoffers klagen Nederlandse staat aan

  Nederland is medeverantwoordelijk voor een Amerikaanse drone-aanval in Somalië, stellen de advocaten van twee slachtoffers. Want de VS baseren zich op door Nederland verstrekte informatie. Twee Somalische slachtoffers van een drone-aanval gaan de Ne…
  - 7 hours ago 28 Nov 15, 1:00am -
 • Somali victims of US drone strike take legal action against The Netherlands

  Somali victims of US drone strike take legal action against The Netherlands

  Two Somali victims of a US drone strike take legal action against the Netherlands. In January 2014, both men were hit by an American missile and lost two young daughters. One nomad lost his leg and their livestock was mostly annihilated. The Somalis…
  - 7 hours ago 28 Nov 15, 1:00am -
 • Turkije neemt illegale migranten terug in ruil voor afschaffen visumplicht

  Turkije neemt illegale migranten terug in ruil voor afschaffen visumplicht

  Ankara is bereid vanaf juni volgend jaar alle migranten terug te nemen die illegaal via Turkije de EU binnenkomen. In ruil daarvoor hoeven Turken die naar Europa reizen vanaf oktober 2016 geen visum meer aan te vragen. Dit akkoord zullen de 28 Europe…
  - 7 hours ago 28 Nov 15, 1:00am -
 • ECB: eurobiljetten in 2019 van 100 procent fairtrade katoen

  ECB: eurobiljetten in 2019 van 100 procent fairtrade katoen

  De eurobiljetten zijn in 2019 van 100 procent fairtrade katoen gemaakt, hoopt DNB-directeur Frank Elderson. Er zit al 'eerlijke' katoen in de papieren biljetten, maar de ambities van de Europese centrale banken reiken verder: over enkele jaren moet e…
  - 7 hours ago 28 Nov 15, 1:00am -
 • Ik zal niet wegblijven omdat terroristen dat willen

  Ik zal niet wegblijven omdat terroristen dat willen

  De rebel in mij raakt er steeds meer van doordrongen dat ik niet zal inbinden, dat ik niet uit Brussel, uit het theater, uit de cafés weg zal blijven omdat terroristen dat willen. Ik waarschuw: ik ben geen opiniemens en op dit moment nog meer dan an…
  - 7 hours ago 28 Nov 15, 1:00am -
 • Kist van tsaar geopend voor DNA-onderzoek

  Kist van tsaar geopend voor DNA-onderzoek

  Onderzoekers hebben vrijdag de kist van de een na laatste tsaar van Rusland geopend om van het stoffelijk overschot genetisch materiaal af te nemen. Dit moet worden gebruikt om de overblijfselen van zijn door de bolsjewieken vermoorde kleinkinderen t…
  - 7 hours ago 28 Nov 15, 12:42am -
 • 1800 huiszoekingen in Frankrijk sinds aanslag

  1800 huiszoekingen in Frankrijk sinds aanslag

  In het kader van de noodtoestand zijn in Frankrijk sinds de bloedige aanslagen van 13 november ruim 1800 huiszoekingen gedaan, tweehonderd arrestaties verricht en zijn ruim driehonderd mensen onder huisarrest geplaatst. Dit heeft de Franse premier Ma…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 10:42pm -
 • Zwarte dag voor Chinese beurzen

  Zwarte dag voor Chinese beurzen

  China beleefde gisteren zijn eigen variant van de zwarte vrijdag. Maar daarmee werd niet de start van het koopseizoen bedoeld, zoals in de VS. De aandelenkoersen op de grote Chinese beurzen verloren vele procenten, zodat het herstel sinds de crash in…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 10:00pm -
 • De Graafschap pakt eerste overwinning van dit seizoen bij Cambuur

  De Graafschap pakt eerste overwinning van dit seizoen bij Cambuur

  De Graafschap heeft vrijdag eindelijk de eerste zege van het seizoen geboekt. De promovendus was in een spectaculair duel in Leeuwarden met 3-2 te sterk voor SC Cambuur, dat wel nog altijd op zoek is naar de eerste zege. Ondanks de overwinning blijft…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:29pm -
 • FC Eindhoven wint topper bij Go Ahead

  FC Eindhoven wint topper bij Go Ahead

  FC Eindhoven heeft Go Ahead Eagles vrijdagavond de tweede nederlaag op rij bezorgd in de Jupiler League. De Deventenaren verloren vorige week al de koppositie aan Sparta Rotterdam door een verrassende nederlaag bij FC Oss. Ditmaal ging het in de eige…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:24pm -
 • Franse international Valbuena praat over chantage ploeggenoot

  Franse international Valbuena praat over chantage ploeggenoot

  De Franse international Mathieu Valbuena is 'meer dan teleurgesteld' in zijn ploeggenoot Karim Benzema, die onlangs werd aangeklaagd wegens betrokkenheid bij een poging tot chantage van Valbuena met een sekstape. In Le Monde praatte Valbuena gisteren…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:07pm -
 • Cultuurblog - Imagine van John Lennon op eerste plek in de top 2000

  Cultuurblog - Imagine van John Lennon op eerste plek in de top 2000

  Van de nieuwste filmtrailers tot albumgeruchten, van theaterrelletjes tot de laatste series en de beste boeken. Kortom een overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van d…
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 9:00pm -
 • Spanningen tussen Rusland en Oekraïne lopen weer op

  Spanningen tussen Rusland en Oekraïne lopen weer op

  De spanningen tussen Rusland en Oekraïne lopen weer op. Rusland heeft de levering van gas en steenkool aan Oekraïne stopgezet uit woede over een sabotageactie van Oekraïense nationalisten waardoor het door Rusland geannexeerde schiereiland Krim zo…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:06pm -
 • Murray brengt Britten weer naast België in Daviscup

  Murray brengt Britten weer naast België in Daviscup

  De tennissers van België en Groot-Brittannië zijn in evenwicht na de eerste dag van de Daviscupfinale in Gent. Andy Murray bracht de Britten vrijdagavond dankzij een zege in drie sets (6-3 6-2 7-5) op Ruben Bemelmans weer naast de Belgen. Eerder op…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 7:20pm -
 • Opmars pakketkluisjes in Nederland; dichte deur kost te veel geld

  Opmars pakketkluisjes in Nederland; dichte deur kost te veel geld

  Pakketkluisjes zijn in Nederland aan een opmars bezig. Dit gebeurt in navolging van landen als België, Scandinavië, Polen en Duitsland, waar het systeem al veel succes oogst. In Estland kiest zelfs al 75 procent van de consumenten voor afhalen van…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:58pm -
 • Politie Parijs: blijf thuis bij klimaattop

  Politie Parijs: blijf thuis bij klimaattop

  De Parijse politie heeft vrijdag aangeraden zondag en maandag uitsluitend bij dringende noodzaak gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ook de wegen van en naar de vliegvelden Roissy en Orly zullen heel erg druk zijn en het is dan beter er niet m…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:56pm -
 • Na ABN Amro nu ook ASR naar de beurs

  Na ABN Amro nu ook ASR naar de beurs

  Na de volgens minister Dijsselbloem en ABN Amro-baas Zalm geslaagde beursgang van ABN Amro, zal ook verzekeraar ASR via de beurs verkocht worden. Net als de bank werd de verzekeraar eind 2008 genationaliseerd toen de staat de Nederlandse delen van he…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:30pm -
 • Meer eisen voor gezinshereniging asielzoekers

  Meer eisen voor gezinshereniging asielzoekers

  Het wordt lastiger voor asielzoekers die hier mogen blijven om hun gezin te laten nareizen. Het proces gaat langer duren en familieleden moeten meer bewijs leveren. Van alle aanvragen was dit jaar een kwart bedoeld voor een nareiziger. De Immigratie-…
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 6:06pm -
 • Dijsselbloem goochelt met budget van Ploumen

  Dijsselbloem goochelt met budget van Ploumen

  #binnenskamers brengt u de scherpste observaties vanaf het Binnenhof, waargenomen en opgetekend door de verslaggevers van onze parlementaire redactie.
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 6:00pm -
 • Rode Kruis in maag met vrijwilligers die vluchtelingenhulp weigeren

  Rode Kruis in maag met vrijwilligers die vluchtelingenhulp weigeren

  Het Rode Kruis zit hevig in zijn maag met duizenden vrijwilligers die niet bereid zijn hulp aan vluchtelingen te bieden. Dat blijkt uit interne stukken die in handen zijn van de NOS. Uit een enquête van het Rode Kruis onder 1300 vrijwilligers blijkt…
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 5:32pm -
 • Ruim twintig doden door zelfmoordaanslag in Nigeria

  Ruim twintig doden door zelfmoordaanslag in Nigeria

  Een aanslag door een zelfmoordterrorist op een processie van sjiitische moslims in de Nigeriaanse deelstaat Kano heeft vrijdag meer dan twintig mensen gedood. De zelfmoordaanslag werd gepleegd toen de processie naar de stad Zaria liep om hulde te bre…
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 5:05pm -
 • Kabinet in beroep tegen 'Starbucks-uitspraak'

  Kabinet in beroep tegen 'Starbucks-uitspraak'

  Nederland gaat in beroep in de zogeheten Starbucks-zaak. Het beroep richt zich tegen het besluit van de Europese Commissie dat Nederland via belastingafspraken met het Amerikaanse koffiebedrijf ongeoorloofde staatssteun zou hebben verleend. Staatssec…
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 4:31pm -
 • IS claimt aanslag op sjiitische moskee in Bangladesh

  IS claimt aanslag op sjiitische moskee in Bangladesh

  Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft een aanslag op een sjiitische moskee in Bogra, een plaats in Bangladesh, opgeëist. Bij de aanslag vielen zeker één dode en drie gewonden. Het is de tweede aanslag deze maand op de sjiitische minderheid in…
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 4:09pm -
 • Anti-bezuinigingsregering Portugal start met moeizaam akkoord

  Anti-bezuinigingsregering Portugal start met moeizaam akkoord

  Portugal heeft sinds deze week zijn 'anti-bezuinigingsregering'. Antonio Costas, de voormalige socialistische burgemeester van Lissabon, tekende donderdag voor zijn coalitieregering van socialisten, het Linkse Blok, communisten en Groenen. Na jaren v…
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 4:01pm -
 • Nieuwe klasse in de autosport voor auto's zonder bestuurders

  Nieuwe klasse in de autosport voor auto's zonder bestuurders

  'Roborace', zo gaat de eerste racewedstrijd zonder bestuurders heten. In het nieuwe kampioenschap, dat volgend jaar voor het eerst plaatsvindt, moeten twintig chauffeursloze elektrische auto's een uur lang rondjes rijden op verschillende circuits in…
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:32pm -
 • Kremlin: Poetin weigert voorlopig ontmoeting met Erdogan

  Kremlin: Poetin weigert voorlopig ontmoeting met Erdogan

  De Russische president Poetin weigert voorlopig in te gaan op de uitnodiging van zijn Turkse ambtsgenoot Erdogan om in gesprek te gaan. Dit heeft een medewerker van het Kremlin gezegd, meldt persbureau Reuters. Erdogan verzocht eerder om een ontmoeti…
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:55pm -
 • Kabinet trekt 750 miljoen euro extra uit voor opvang

  Kabinet trekt 750 miljoen euro extra uit voor opvang

  Het kabinet trekt 750 miljoen euro extra uit voor de opvang van asielzoekers. Dit zei minister Dijsselbloem van Financiën na de ministerraad. Op de valreep van het jaar legt het kabinet 350 miljoen euro bij voor het asielbeleid, volgend jaar krijgt…
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:44pm -
 • Werkstraffen geëist tegen Rome-relschoppers Feyenoord

  Werkstraffen geëist tegen Rome-relschoppers Feyenoord

  Tegen vier Feyenoord-supporters die volgens justitie eerder dit jaar betrokken waren bij voetrellen in Rome zijn vrijdag straffen geëist. De aanklager wil dat één van hen een celstraf krijgt van acht maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. N…
  - 19 hours ago 27 Nov 15, 1:01pm -
 • 'Saoedi-Arabië gaat in één keer 50 mensen onthoofden'

  'Saoedi-Arabië gaat in één keer 50 mensen onthoofden'

  Saoedi-Arabië lijkt op het punt te staan meer dan 50 mensen op één dag te onthoofden. Dat meldt de BBC. Volgens Riyaad gaat het om terroristen, maar Amnesty International vreest dat er ook zes sjiieten worden geëxecuteerd die tegen het regime heb…
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:56am -
 • Dijksma: ProRail doet niets met geld voor onderhoud spoor

  Dijksma: ProRail doet niets met geld voor onderhoud spoor

  ProRail kan volgend jaar met 175 miljoen euro minder subsidie toe omdat de spoorbeheerder investeringen in onderhoud en vervanging van spoorrails al jarenlang doorschuift. Zo wordt alleen al dit jaar voor een bedrag van tussen de 100 en 160 miljoen e…
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:38am -
 • Ontevreden fans Club Brugge bestormen stadion

  Ontevreden fans Club Brugge bestormen stadion

  Supporters van Club Brugge hebben donderdagavond het stadion van de club bestormd omdat ze vanwege de terreurdreiging niet welkom waren bij de Europese wedstrijd tegen Napoli. Voorzitter Vincent Mannaert raakte gewond aan zijn pols toen hij de suppor…
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:22am -
 • Baas Buma/Stemra moet weg en krijgt half miljoen mee

  Baas Buma/Stemra moet weg en krijgt half miljoen mee

  Muziekrechtenorganisatie Buma/Stemra is verwikkeld geraakt in een kostbare beloningsrel. Directievoorzitter Hein van der Ree weigert zijn salaris van vier ton te matigen tot onder het plafond voor de semipublieke sector en moet daarom van het bestuur…
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:12am -
 • 12 duizend banen op tocht bij grootste thuiszorgorganisatie

  12 duizend banen op tocht bij grootste thuiszorgorganisatie

  TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie in Nederland, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Directeur Zion Jongstra heeft dat vandaag bekend op een persconferentie in Almelo. TSN Thuiszorg heeft twaalfduizend medewerkers, vooral vrouwen, in…
  - 21 hours ago 27 Nov 15, 11:00am -
 • België pakt zesde verdachte op van terreur Parijs

  België pakt zesde verdachte op van terreur Parijs

  Opnieuw hebben de Belgische autoriteiten een man opgepakt en aangeklaagd in verband met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Het is de zesde arrestatie. Donderdag zei het OM nog dat er niemand bij de huiszoekingen was opgepakt. Een advocaat lie…
  - 21 hours ago 27 Nov 15, 10:38am -

RTL

 • New'Maden in de sinaasappels'; Russen weren Turkse producten
  Rusland neemt nieuwe strafmaatregelen tegen Turkije, naar aanleiding van het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig. Er komt een visumplicht voor Turken. En Turkse producten worden nu streng gecontroleerd. Hé, hebben wij dat niet al eerder…
  - 9 mins ago 28 Nov 15, 7:28am -
 • Bizar ongeluk met 'duikelende auto's'
  Een bizar verkeersongeluk in China, waarbij je je aanvankelijk afvraagt wat er in hemelsnaam aan de hand is. Maar het heeft allemaal te maken met een straatveger. Kijk en verwonder je...
  - 1 hour ago 28 Nov 15, 6:25am -
 • Rutte, eurofiel tegen wil en dank
  Politiek verslaggever Jos Heymans over wat hem opvalt in de Haagse en Europese politiek.
  - 2 hours ago 28 Nov 15, 5:56am -
 • Drie doden bij schietpartij in Amerikaanse abortuskliniek
  Bij een schietpartij in een abortuskliniek in Colorado Springs zijn drie doden gevallen, onder wie één politieagent. Negen mensen raakten gewond.
  - 2 hours ago 28 Nov 15, 5:45am -
 • Drugssmokkel met ambulances leverde 2,2 miljard op
  Een 55-jarige Nederlander is in Engeland schuldig bevonden aan het smokkelen van drugs in nep-ambulances. De drugs hadden een enorme waarde.
  - 3 hours ago 28 Nov 15, 4:50am -
 • Schietpartij in Amerikaanse abortuskliniek: zeker negen gewonden
  Bij een schietpartij in een abortuskliniek in het Amerikaanse Colorado zijn zeker negen gewonden gevallen, onder wie drie patiënten van de kliniek.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 10:06pm -
 • Noodtoestand: Frankrijk pakt ook milieuactivisten aan
  Net nu de klimaattop op het punt staat te beginnen, hebben minstens 24 milieuactivisten huisarrest gekregen van de Franse politie. De politie heeft de macht om dit te doen doordat de noodtoestand van kracht is.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:40pm -
 • Belgische boer heeft zijn eigen stoplicht
  Verkeersveiligheid voor alles, maar misschien kun je ook overdrijven. Een Belgische boer in het plaatsje Tielt heeft zijn eigen privéverkeerslicht gekregen.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 9:11pm -
 • Dorpje in Wales ontduikt belasting net als Google
  Belasting ontwijken via het buitenland. Dat is niet alleen iets voor giganten als Facebook of Google, dat kunnen en willen wij ook, dacht een aantal ondernemers in een klein dorp in Wales.
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 8:58pm -
 • Ongevallenregen rond Heerenveen, stad onbereikbaar
  Voor honderden Friezen begint het weekend momenteel een flink stuk later. Door een reeks ongelukken op zowat alle toegangswegen richting Heerenveen, is de stad even zo goed als onbereikbaar.
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 8:21pm -
 • Na 27 jaar eind aan tijdperk Marijnissen bij de SP
  27 jaar lang was Jan Marijnissen vervlochten met de SP. Morgen komt daar een eind aan. Dan treedt het icoon van de partij af als partijvoorzitter en wordt een nieuwe voorzitter gekozen.
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:01pm -
 • Faillissement thuiszorgorganisatie dreigt: klanten maken zich zorgen
  Hoe het verder moet met de hulp voor de 40.000 klanten van thuiszorgorganisatie TSN is totaal onduidelijk nu het bedrijf uit Almelo uitstel van betaling heeft aangevraagd. Mevrouw Fokkens is één van die klanten. Ze is 86 en volledig afhankelijk van…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 7:53pm -
 • 'Aanslag die ik overleefd heb, blijft me achtervolgen'
  Honderden mensen overleefden de aanslagen in Parijs. Maar wat ze hebbenmeegemaakt, dragen ze de rest van hun leven mee. Aaron van Beerschoten kenthet gevoel dat zij nu waarschijnlijk hebben. Hij zag twee mensendoodgeschoten worden bij de schietpar…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 7:46pm -
 • Muziek en tranen: Frankrijk herdenkt de slachtoffers
  Met muziek en een toespraak van president Hollande hebben nabestaanden, hulpverleners, overlevenden en hoogwaardigheidsbekleders in Frankrijk de slachtoffers van de terreuraanslagen van twee weken geleden herdacht. Anderen hingen de Franse vlag uit e…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 7:06pm -
 • Als eerste bij terroristische aanslag: 'Ik wil het verschil maken'
  Als er in Nederland een terreuraanslag zou plaatsvinden, dan zijn zij waarschijnlijk de eersten die ter plaatse zijn: de leden van Rapid Response Teams. Hun doel is om, met gevaar voor eigen leven, zwaarbewapende terroristen te stoppen. "Het geweld t…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:58pm -
 • Nog steeds grote problemen met buitenlandse verkeersovertreders
  Buitenlanders die een verkeersovertreding begaan of een boete krijgen voor fout parkeren komen daar in Nederland nog vaak mee weg. Dat valt te concluderen uit een aantal brieven die Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie aan het einde…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 6:51pm -
 • 'Justitie wil Feyenoord-hooligans Rome vooral waarschuwen'
  Celstraffen, stadionverboden en taakstraffen. Dat eist het Openbaar Ministerie tegen Feyenoordsupporters die zich in februari misdroegen voor de wedstrijd tegen AS Roma en in Rome onder meer een historische fontein vernielden. De geëiste celstraffen…
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 6:01pm -
 • De daders van de aanslagen: wie zijn zij?
  Twee weken na de bloedige terreuraanslagen in Parijs wordt er steeds meer duidelijk over de daders en betrokkenen. Acht terroristen die in Parijs waren tijdens de aanslagen zijn dood, één aanvaller wordt gezocht. Dit weten we tot nu toe van ze:
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 5:30pm -
 • 'Oude ambulances overspuiten voordat ze verkocht mogen worden'
  Oude ambulances in Drenthe worden voortaan overgespoten voordat ze verkocht worden aan particulieren. Op die manier moet worden voorkomen dat ze door terroristen gebruikt kunnen worden.
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 5:26pm -
 • België pakt zesde terreurverdachte op
  Opnieuw hebben de Belgische autoriteiten een man opgepakt en aangeklaagd in verband met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Het is de zesde arrestatie.
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 5:20pm -
 • Ooggetuige van bloedbad Alphen aan den Rijn: 'Hoe eerder je hulp krijgt, hoe beter'
  Hoe verwerk je een aanslag? Ooggetuige Aaron van Beerschoten zag hoe mensen werden doodgeschoten door Tristan van der V. in 2011 in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. "Elke keer als er weer zoiets gebeurt in de wereld, krijg je een flashback."
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 4:12pm -
 • Minister stopt met vernietigen foto's buitenlandse verkeersovertreders
  Het ministerie van Veiligheid en Justitie is gestopt met het vernietigen van foto's van buitenlandse verkeersovertreders. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie tegen RTL Nieuws.
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 4:11pm -
 • Oud-scheidsrechter Dick Jol nog 14 dagen vast
  Dick Jol blijft nog 14 dagen vastzitten. De oud-scheidsrechter wordt verdacht van mishandeling van een twintigjarige vrouw in Den Haag.
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 4:08pm -
 • Alarmerend: één op de vijf huishoudens heeft risicovolle schulden
  Bijna één op de vijf huishoudens in Nederland heeft schulden die risicovol zijn en gezinnen in de problemen kunnen brengen.
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 3:43pm -
 • Poetin wil pas met Erdogan praten als hij sorry zegt
  De Russische president Poetin weigert contact met de Turkse president Erdogan zolang deze zich niet wil verontschuldigen voor het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig.
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 2:32pm -
 • Live: wekelijkse persconferentie Rutte
  Volg hier live de persconferentie van premier Rutte na afloop van de wekelijkse ministerraad.
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:57pm -
 • 350 miljoen extra voor opvang vluchtelingen
  Het kabinet gaat voor dit jaar 350 miljoen euro extra vrijmaken voor de opvang van vluchtelingen. Dat heeft minister Dijsselbloem van Financiën zojuist bekendgemaakt.
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:47pm -
 • Amerikanen vechten elkaar de tent uit om het beste koopje
  Het is bijna net zo'n traditie als Black Friday zelf: vechten om het ultieme koopje. In de VS gaan tv's, spelcomputers en heel veel andere spullen in de uitverkoop op de dag na Thanksgiving. Met vechtpartijen als gevolg.
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:41pm -
 • Neergeschoten Christian (7) vraagt Kerstman om hulp
  Een zevenjarig jochie dat voor de deur van zijn huis in zijn been werd geschoten, heeft de Kerstman een hartverscheurende brief geschreven. "Pak alstublieft de mensen die mij pijn hebben gedaan."
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:20pm -
 • Hotel uit 'Fawlty Towers' maakt plaats voor seniorenwoningen
  Het hotel dat model stond voor het hotel in de wereldberoemde televisieserie Fawlty Towers, wordt gesloopt. Op de plek van het hotel komen seniorenwoningen.
  - 18 hours ago 27 Nov 15, 1:13pm -
 • Zware eenheden Nederland staan klaar tegen terreur
  Politie en leger verkeren in verhoogde staat van paraatheid om een terreuraanslag zoals in Parijs af te slaan. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat enkele honderden terreurbestrijders en zwaarbewapende beveiligers overal in Nederland op cruciale…
  - 19 hours ago 27 Nov 15, 1:03pm -
 • Wie komen in actie bij een terroristische aanval in Nederland?
  Politie en leger verkeren in verhoogde staat van paraatheid om een terreuraanslag zoals in Parijs af te slaan. Welke eenheden moeten in actie komen als het in ons land echt misgaat?
  - 19 hours ago 27 Nov 15, 12:58pm -
 • Angst en vertwijfeling in Parijs: 'Verdriet is nog steeds voelbaar'
  Frankrijk heeft vanochtend in een indrukwekkende bijeenkomst de slachtoffers van de aanslagen van 13 november herdacht. Correspondent Stefan de Vries was erbij. Hoe hebben de Fransen de herdenking ervaren?
  - 19 hours ago 27 Nov 15, 12:38pm -
 • 130 namen slachtoffers Parijs in vredessymbool van aanslagen
  Een bijzonder eerbetoon van het Franse persbureau AFP aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs vandaag, op de dag van de grote nationale herdenking.
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 12:03pm -
 • Eerste straffen geëist tegen Rome-relschoppers van Feyenoord
  De eerste Feyenoord-supporters die terechtstaan voor betrokkenheid bij voetbalrellen in Rome eerder dit jaar, hebben gehoord welke straf het Openbaar Ministerie tegen ze eist.
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:48am -
 • Jos Heymans: Zeer de vraag of mini-Schengen er komt
  Het zit Nederland goed dwars dat veel EU-landen zich niet houden aan de afspraken die destijds in Schengen zijn gemaakt: deelnemers beloofden toen een vrij verkeer van personen en goederen binnen die Schengenlanden. Dat impliceerde dat de grensbewaki…
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:33am -
 • 20 jaar celstraf voor doodschieten Danny Gubbels (12)
  In hoger beroep zijn drie mannen veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van de 12-jarige Danny Gubbels in Breda. De straffen zijn gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:28am -
 • Herdenking Frankrijk: 'Militaire eer voor burgerslachtoffers'
  Twee weken na de aanslagen in Parijs, herdenkt Frankrijk vandaag de slachtoffers. Dat gebeurt op een plek waar normaal alleen oorlogsslachtoffers worden herdacht.
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 11:27am -
 • Enschede test islamitische gebedsoproep op luidsprekers
  Op de plek waar binnenkort mogelijk een moskee komt, is de gemeente Enschede deze week begonnen met het testen van geluid. Uit twee luidsprekers die op zo'n 2,5 meter hoogte werden geplaatst, klonk woensdagmiddag een islamitische gebedsoproep die eer…
  - 21 hours ago 27 Nov 15, 11:01am -
 • PvdA en VVD: verbied organisaties die salafisme promoten
  De VVD en de PvdA willen dat salafisme in Nederland harder wordt aangepakt. De stroming binnen de islam zet volgens de partijen aan tot radicalisering en gewelddadig jihadisme.
  - 21 hours ago 27 Nov 15, 10:58am -
 • Hollande: We zullen winnen. Onze vijand is de haat
  Frankrijk gaat de strijd tot het einde voeren 'en we zullen winnen'. Dat zei de Franse president François Hollande tijdens de herdenking van de aanslagen in Parijs.
  - 21 hours ago 27 Nov 15, 10:40am -
 • 24.000 tijdelijke woningen voor vluchtelingen met verblijfsvergunning
  Er komen zo snel mogelijk 24.000 tijdelijke woningen voor zogenoemde statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Dat hebben het kabinet, gemeenten en provincies afgesproken.
  - 22 hours ago 27 Nov 15, 9:45am -
 • Dijsselbloem: Uitkeringen vluchtelingen blazen ons systeem op
  De vluchtelingencrisis bedreigt de sociale welvaartsstaat in Europa. Als de 28 landen van de Europese Unie niet snel nauw gaan samenwerken om de instroom van vluchtelingen aan de buitengrenzen aan te pakken, dan gaat het mis en is het tijd voor drast…
  - 22 hours ago 27 Nov 15, 9:34am -
 • Live om 10:30 uur: persconferentie over huisvesting vluchtelingen
  Rond 10:30 uur is er in Den Haag een persconferentie over de huisvesting van vluchtelingen. Vanochtend was er topoverleg tussen het kabinet, provincies en gemeenten over meer tijdelijke huisvesting. Volg de persconferentie hier live.
  - 22 hours ago 27 Nov 15, 9:10am -
 • Live: Frankrijk herdenkt slachtoffers van aanslagen Parijs
  In Parijs worden vandaag de 130 slachtoffers van de terreuraanslagen herdacht. Om 10.30 uur begint een herdenkingsceremonie bij de Dôme des Invalides in Parijs. Volg het hier live.
  - 23 hours ago 27 Nov 15, 9:05am -
 • Tweelingzussen zien elkaar na 26 jaar terug: 'Je bent wel dik geworden'
  De tweelingzussen Gerrie en Truus hadden elkaar al 26 jaar niet gezien. Truus woont in Australië en Gerrie wil niet vliegen. Skypen lukt ook al niet: de verbinding is te slecht. RTL Late Night toonde hoe de zussen elkaar na al die tijd weer terugzie…
  - 23 hours ago 27 Nov 15, 9:05am -
 • Dansende bisschoppen bij aankomst paus in Kenia
  Het is een beeld dat je niet vaak ziet: bisschoppen die uit hun dak gaan. De aankomst van de paus in Kenia is een groot feest. Ook andere hoogwaardigheidsbekleders dansen er op los.
  - 23 hours ago 27 Nov 15, 8:57am -
 • Niet voor kinderen: na #IceBucketChallenge nu #CondomChallenge
  Was je de 'ice bucket challenge' alweer vergeten? Er is nu een nieuwe internetrage: de 'condom challenge'. Het enige wat je nodig hebt, is een condoom en water.
  - 23 hours ago 27 Nov 15, 8:47am -
 • Opgepast: deze gevaarlijke snelkookpan kan openbarsten
  Pas op met deze snelkookpan van het merk Tomado. Die kan onder hoge druk openbarsten of scheuren. Mensen kunnen daardoor brandwonden oplopen, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
  - 23 hours ago 27 Nov 15, 8:40am -
 • 'Hoogbejaarde' panda Basi viert 35ste verjaardag
  Felicitaties voor panda Basi. De Chinese reuzenpanda is 35 geworden en dat is hoogbejaard voor een panda. Basi mag het lekker rustig aan doen in de dierentuin van Peking.
  - 23 hours ago 27 Nov 15, 8:12am -
v.a. € 45,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse