Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwUitslagen Champions League
  Arsenal was in groep D op eigen veld veel te sterk voor Galatasaray (4-1). Danny Welbeck, overbodig bij Manchester United, was de grote man met drie treffers. In het andere groepsduel behaalde Borussia Dortmund bij Anderlecht de tweede zege (0-3).
  - 28 mins ago 1 Oct 14, 9:50pm -
 • NieuwPolitie 020 schiet op auto
  Een automobilist is woensdagavond ingereden op agenten in de Wibautstraat in Amsterdam. De agenten schoten daarom op de auto.
  - 42 mins ago 1 Oct 14, 9:36pm -
 • Luchtballon landt in lantaarnpaal
  Het Limburgse Voerendaal is woensdagavond opgeschrikt door een laagvliegende luchtballon. De landing van de ballon ging niet helemaal volgens plan en eindigde in een lantaarnpaal.
  - 1 hour ago 1 Oct 14, 9:06pm -
 • Twijfel aan leiderschap Samsom
  PvdA-senator Adri Duivesteijn heeft zich niet positief uitgelaten over Diederik Samsom, de leider van zijn partij.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:38pm -
 • Grote brand in Den Haag
  In de Haagse wijk Benoordenhout is woensdagavond een grote brand uitgebroken. In de Van Hoytemastraat zouden meerdere schuren achter woningen en winkels in brand staan.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:05pm -
 • Bieber hoekt weer eens iemand neer
  Het heeft even geduurd, maar Justin Bieber heeft zijn vuisten weer eens laten spreken. Ditmaal moest een Franse fotograaf de vuist van J-Biebz' in zijn gezicht dulden.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 7:55pm -
 • Update: Bewoners Kerkrade niet naar huis
  Bij een ongeluk in Kerkrade zijn woensdag aan het eind van de middag zes mensen gewond geraakt, waarvan drie ernstig.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:15pm -
 • Eerste toilet nog lang niet in Sprinter
  Het duurt nog ongeveer 3,5 jaar voordat de NS gaat beginnen met het inbouwen van toiletten in de Sprinters. Eerder is echt niet mogelijk, zegt staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) woensdag in een debat met de Tweede Kamer.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 6:58pm -
 • Taylor Swift zit niet op u te wachten
  Taylor Swift heeft er op dit moment totaal geen behoefte aan om een man aan haar zijde te hebben. Daten is wel het laatste waar de zangeres naar eigen zeggen aan denkt.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:37pm -
 • Turkije bemoeit zich met IS
  Het Turks parlement besluit naar verwachting donderdag dat militairen de 1.200 kilometer lange grens met Syrië en Irak over kunnen om bijvoorbeeld de terroristen van Islamitische Staat (IS) te bestrijden.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:16pm -
 • U staat vaker & langer in de file
  Nederlanders staan langer in de file. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB. Volgens de ANWB is de zogenoemde filezwaarte in het derde kwartaal van dit jaar 21 procent hoger dan in de vergelijkbare periode van 2013.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:25pm -
 • Dode in Beverwijk
  Bij een 'geweldsincident' in Beverwijk is woensdagmiddag één persoon om het leven gekomen.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:01pm -
 • Ouders doen wijn in deken, baby onderkoeld
  Een ouderpaar uit Groot Brittannië staat terecht vanwege het verwaarlozen van hun pasgeboren kind. De baby was onderkoeld geraakt omdat de ouders haar deken hadden gebruikt om een fles wijn in te wikkelen.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 4:50pm -
 • Wietkweker plant boobytrap
  Een wietkwekerij in een huis in Nieuwerkerk aan de IJssel heeft het politiemensen lastiger dan normaal gemaakt om te ontmantelen.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 4:24pm -
 • Tanja Nijmeijer presenteert programma
  Guerillawijf Tanja Nijmeijer (36) heeft een nieuwe tijdsbesteding: ze presenteert een online tv-programma van de Colombiaanse terroristenbeweging FARC.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 4:09pm -

Buienradar

NOS

 • Vakbonden boycotten chloortrein
  De vakbonden zullen niet meewerken aan het lossen van een chloortransport, zeggen FNV, CNV en De Unie. Ze noemen het bizar dat AkzoNobel chloortreinen wil laten rijden omdat er wordt gestaakt bij de Akzo-chloorfabriek in het Botlekgebied.
  - 1 hour ago 1 Oct 14, 8:50pm -
 • Grote branden in Venlo en Den Haag
  In Venlo is een flat ontruimd vanwege een uitslaande brand in een van de 34 appartementen. De bijna 50 bewoners zijn opgevangen in een schoolgebouw in de buurt.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:18pm -
 • Hoofd beveiligers Obama stapt op
  Het hoofd van de Amerikaanse Secret Service, Julia Pierson, is opgestapt. Zij lag weken onder vuur na twee incidenten waarin de beveiliging van president Obama tekortschoot.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:02pm -
 • Arrestaties na liquidaties Curacao
  Op Curacao zijn vier mannen opgepakt voor de schietpartij bij het vliegveld Hato in juli. Daarbij vielen twee doden en raakten zeven mensen gewond.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:31pm -
 • Chemie-Pack moet Moerdijk betalen
  Het bedrijf Chemie-Pack en zijn bestuurders moeten de gemeente Moerdijk 1,7 miljoen euro betalen. Het zijn de kosten die de gemeente heeft gemaakt na de brand in 2011 bij Chemie-Pack.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:12pm -
 • Kerry maant Chinezen tot kalmte
  De Amerikaanse minister Kerry vraagt het bestuur van Hongkong terughoudend te reageren op de massabetogingen in de stad. Dat deed hij kort voor een gesprek met zijn Chinese ambtgenoot Wang in Washington.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 6:59pm -
 • Oproep paus:laat vluchtelingen toe
  De paus heeft Europa opgeroepen om ruimhartiger te zijn in het opnemen van vluchtelingen."Ik vraag de mannen en vrouwen van Europa hun harten te openen voor deze mensen", zei Franciscus op een bijeenkomst ter herinnering aan de scheepsramp bij Lamped…
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:23pm -
 • Trucker vrij,maar nog wel verdachte
  De chauffeur van de monstertruck die zondag in Haaksbergen op het publiek inreed, waarbij drie mensen omkwamen, is vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak, zegt het OM.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:25pm -
 • Acht jaar voor dodelijke wurgseks
  Een man uit Roermond is veroordeeld tot acht jaar cel voor het doden van zijn huisbaas tijdens wurgseks. Het elektriciteitssnoer om de keel van de huisbaas was te strak aangetrokken.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 2:45pm -
 • Karadzic strijdbaar in slotpleidooi
  De voormalig Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic heeft voor het Joegoslaviëtribunaal de aanklagers uitgemaakt voor leugenaars. In zijn slotpleidooi zei hij dat er geen spoor van bewijs tegen hem is. De aanklagers eisten maandag levenslang teg…
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 2:08pm -
 • "Obama in lift met gewapende man"
  De veiligheidsdienst van president Obama is opnieuw in opspraak gekomen. De president stond onlangs in Atlanta in de lift met een gewapende man met een strafblad, meldt The Washington Post.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 2:08pm -
 • Burgers doorgelicht op fraude
  De overheid neemt binnenkort een nieuw computersysteem in gebruik dat fraude met belastingen en uitkeringen moet opsporen. Het koppelt verschillende persoonsgegevens van burgers aan elkaar en zoekt daarin patronen.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 2:03pm -
 • Robot bedreigt tot 3 miljoen banen
  Door robotisering en automatisering verdwijnen de komende decennia mogelijk twee tot drie miljoen banen. Dat zegt accountantskantoor Deloitte op basis van onderzoek naar 702 beroepen. Vooral mensen met administratieve banen en laaggeschoolden lopen e…
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 1:47pm -
 • Bijna honderd tips in zaak De Mol
  De politie heeft direct na Opsporing Verzocht bijna honderd tips gekregen over de pogingen tot afpersing van John en Linda de Mol. Er worden namen genoemd en ook een paar keer dezelfde namen.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 1:41pm -
 • Syrië:bloedbad bij school in Homs
  Door een dubbele explosie bij een school in de Syrische stad Homs zijn volgens staatsmedia zeker 18 mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zouden tien kinderen zijn. Tientallen mensen raakten gewond.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 12:46pm -
 • Taiwan steunt protest Hongkong
  De regering van Taiwan heeft steun uitgesproken voor de protestbeweging in Hongkong. President Ma Ying-jeou heeft verklaard dat China zich moet houden aan de belofte van autonomie voor de voormalige Britse kroonkolonie.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 12:31pm -
 • Eerste geval van ebola in VS
  Voor het eerst is in de Verenigde Staten ebola vastgesteld bij iemand. Het gaat volgens de autoriteiten in de VS om een man die in Liberia was en zes dagen na terugkeer naar de dokter ging.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 12:31pm -
 • Plasterk grijpt in op Sint-Maarten
  Minister Plasterk trekt de teugels aan op Sint-Maarten. Hij stuurt een team van het Openbaar Ministerie naar het eiland om fraude en corruptie te bestrijden. Het kabinet reageert hiermee op een kritisch rapport van accountant PwC, waarin staat dat we…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 12:16pm -
 • Doden op schoolplein Donetsk
  In de Oost-Oekraïense stad Donetsk zijn door raketinslagen bij een school en een nabijgelegen bushalte tien mensen omgekomen. Op het schoolplein kwamen onder anderen een leraar en een ouder om het leven, zeggen getuigen tegen het Britse persbureau R…
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 10:56am -
 • PvdA in Friesland slaat alarm
  PvdA'ers maken zich zorgen over de toekomst van de partij in Friesland. Zonder nadere bezinning op de lokale en landelijke koers zal er bij de raadsverkiezingen van 2018 weinig overblijven van de unieke positie die de PvdA in Friesland bekleedt, staa…
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 9:21am -

Trouw

 • NieuwNederlandse universiteiten krijgen klop van Duitsland
  De Universiteit Leiden is de beste universiteit in Nederland, op korte afstand gevolgd door Delft, Rotterdam en Wageningen. Dat blijkt uit de
  - 39 mins ago 1 Oct 14, 9:39pm -
 • NieuwStapel weer docent bij Fontys Tilburg
  De omstreden wetenschapper Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude, werkt weer als docent. Hij is sinds
  - 58 mins ago 1 Oct 14, 9:20pm -
 • Er komt toververf uit de kraan in Nederland
  Grote namen als Dick Bruna, Max Velthuijs, Fiep Westendorp en Sieb Posthuma legden de basis voor een nieuwe generatie talentvolle illustratoren.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:21pm -
 • Grote brand in Den Haag
  In de wijk Benoordenhout in Den Haag is vanavond een grote brand uitgebroken. Een winkelpand staat in lichterlaaie en er komt veel rook vrij. De
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:02pm -
 • Dertig jaar cel voor 'bomaanslag' op kerstboom
  Een Amerikaan van Somalische afkomst, Mohamed Osman Mohamud, is vandaag tot 30 jaar cel veroordeeld wegens 'poging tot gebruik van een
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:36pm -

AD

Telegraaf

 • NieuwVluchtelingen bij paus
  Paus Franciscus heeft woensdag 37 overlevenden en nabestaanden van de scheepsramp van Lampedusa bijna een jaar geleden in privéaudientie ontvangen. Voor de kust van het Siciliaanse eiland waren op 3 oktober vorig jaar 368 bootvluchtelingen om het le…
  - 41 mins ago 1 Oct 14, 9:37pm -
 • NieuwWelbeck imponeert Kluivert
  Arsenal-spits Danny Welbeck rolde bijna in zijn eentje Galatasaray op in de Champions League en dat was ook Patrick Kluivert niet ontgaan. De oud-aanvaller van Oranje liet zich positief uit over de Engelse aanvaller, die drie keer doeltrof in Londen:…
  - 46 mins ago 1 Oct 14, 9:32pm -
 • NieuwStapel weer docent in Tilburg
  De omstreden wetenschapper Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude, werkt weer als docent. Hij is sinds kort aan de slag bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.
  - 49 mins ago 1 Oct 14, 9:29pm -
 • 'Minder antibiotica op ic'
  Patiënten op de intensive care (ic) hoeven helemaal niet zoveel preventieve antibiotica te krijgen als tot nu toe meestal wordt voorgeschreven.
  - 1 hour ago 1 Oct 14, 9:04pm -
 • 10 doden bij explosie Bulgarije
  Bij een serie explosies in een munitiefabriek in Bulgarije zijn woensdagavond 10 tot 15 mensen om het leven gekomen. Dit hebben media in het Balkanland gemeld. Het ongeluk gebeurde in het dorp Gorni Lom in het noordoosten van Bulgarije. De explosies…
  - 1 hour ago 1 Oct 14, 9:02pm -
 • Atlético verslaat Juventus
  Atlético Madrid heeft woensdag in de Champions League de eerste overwinning geboekt. De verliezend finalist van vorig seizoen was voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor Juventus. Arda Turan maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt in Estad…
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:48pm -
 • Waarschuwing VS aan Israël
  Israël dreigt zich te vervreemden van zijn nauwste bondgenoten als het doorgaat met de bouw van illegale Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied. Ook zullen dan vraagtekens worden gezet bij de wil van Israël om via onderhandelingen vrede i…
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:47pm -
 • Sylvie showt nieuwe liefde
  FOTO: Sylvie Meis is vanavond met haar nieuwe liefde in het openbaar verschenen.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:45pm -
 • Dortmund sterk in Brussel
  Anderlecht heeft in de Champions League een nederlaag geleden tegen Borussia Dortmund. De Belgen verloren in eigen huis met 0-3 van de verliezend finalist van 2013.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:42pm -
 • Oud-Ajacied doet Afellay pijn
  Olympiakos Pireaus en Ibrahim Afellay begonnen de Champions League met een geweldige zege op Atletico Madrid, maar in het tweede groepsduel ging het mis voor de Griekse landskampioen. In Zweden maakte oud-Ajaxspits Markus Rosenberg beide treffers voo…
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:41pm -
 • Real komt goed weg in Sofia
  Real Madrid boekte een zege op Ludogorets, maar dat ging een stuk moeizamer dan verwacht. Uiteindelijk moest invaller Karim Benzema eraan te pas komen om de Koninklijke de zege te schenken tijdens het Champions Leagueduel in Sofia: 1-2.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:39pm -

Elsevier

 • Stapel weer docent bij Fontys Tilburg
  TILBURG (ANP) - De omstreden wetenschapper Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude, werkt weer als docent. Hij is sinds kort aan de slag bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Dat bevestigt Nic…
  - 1 hour ago 1 Oct 14, 9:17pm -
 • Zware verliezen op Wall Street
  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met zware verliezen gesloten. De handel kreeg tegenwind van teleurstellend nieuws over de Europese economie en de industrie in de Verenigde Staten. Een beter dan verwacht cijfer over de ba…
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:39pm -
 • Philips moet 466 miljoen betalen
  WILMINGTON (ANP) - Philips moet een schadevergoeding betalen van 466 miljoen dollar (369 miljoen euro) aan het Amerikaanse medische bedrijf Masimo vanwege het schenden van patenten bij medische technologie. Dat is de uitkomst van een rechtszaak in Wi…
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:35pm -
 • Nederland geklopt door Duitse universiteiten
  LONDEN (ANP) - De Universiteit Leiden is de beste universiteit in Nederland, op korte afstand van die in Delft, Rotterdam en Wageningen. Dat blijkt uit de jaarlijkse universiteitenranglijst van Times Higher Education magazine. Leiden staat dit colleg…
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:14pm -
 • Chef Secret Service VS stapt op
  WASHINGTON (ANP) - Julia Pierson, de chef van de Amerikaanse overheidsdienst Secret Service, is opgestapt. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Veiligheid woensdag bekendgemaakt. De Secret Service is onder meer verantwoordelijk voor de persoonli…
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:46pm -
 • Bonden: chloortreinen Akzo worden niet gelost
  ROTTERDAM (ANP) - De vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie werken niet mee aan het lossen van chloortreinen als AkzoNobel besluit deze naar Rotterdam te laten rijden. Dat lieten de bonden woensdagavond weten.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:46pm -
 • Belastingontduiking kost Italië 91 miljard
  ROME (ANP) - Door belastingontduiking loopt Italië jaarlijks ongeveer 91 miljard euro mis, ongeveer 6 procent van het Italiaanse bruto binnenlands product (bbp). Dat liet het Italiaanse ministerie van Economische Zaken woensdag weten.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:47pm -
 • Grote brand in Den Haag
  DEN HAAG (ANP) - In de wijk Benoordenhout in Den Haag is woensdagavond een grote brand uitgebroken. Meerdere schuren achter woningen en winkels aan de Van Hoytemastraat zouden in brand staan, maar het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand…
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:37pm -
 • Kandidaat-commissarissen bijten van zich af
  BRUSSEL (ANP) - De Spaanse kandidaat-commissaris Miguel Arias Cañete bijt woensdagavond van zich af in zijn hoorzitting voor het Europees Parlement (EP). De Europarlementariërs nemen de Spanjaard flink onder vuur wegens mogelijke belangenverstrenge…
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:22pm -
 • Dodental ebola naar meer dan 3300
  GENVE (ANP) - Het dodental als gevolg van de ebola-epidemie is gestegen naar zeker 3338. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag laten weten. Tot nu toe gingen de VN uit van ruim 3000 sterfgevallen door de infectie. Het aantal geregi…
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:17pm -
 • Bende achter dubbele moord vliegveld Curaao
  WILLEMSTAD (ANP) - De Curaaose bende No Limit Soldiers (NLS) zit waarschijnlijk achter de schietpartij op de luchthaven van het eiland op 15 juli. Daarbij vielen twee doden en raakten zeven mensen gewond. De schutters gebruikten onder meer een mitrai…
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:14pm -
 • Sprintertrein nog jaren zonder wc
  DEN HAAG (ANP) - Het duurt nog zo'n 3,5 jaar voordat er een eerste toilet wordt ingebouwd in een Sprinter, de stoptrein van de Nederlandse Spoorwegen die bedoeld is voor kortere ritjes. Het lukt echt niet om eerder aan de klus te beginnen, zei staats…
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:42pm -
 • Wall Street op stevig verlies
  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag fors in de min. De handel kreeg tegenwind van teleurstellend nieuws over de Europese economie en de industrie in de Verenigde Staten. Een beter dan verwacht cijfer over de banengroei in…
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:42pm -
 • Raad Haaksbergen 15 oktober bijeen over drama
  HAAKSBERGEN (ANP) - De gemeenteraad van Haaksbergen houdt op 15 oktober een ingelaste bijeenkomst over het dodelijke ongeluk met de monstertruck. De fractievoorzitters van de gemeenteraadspartijen hebben dat woensdag besloten.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:32pm -
 • 'Geen toestemming Syrië voor luchtaanvallen'
  DEN HAAG (ANP) - De Syrische autoriteiten hebben geen uitdrukkelijke toestemming gegeven voor door de Amerikanen geleide luchtaanvallen op doelen van Islamitische Staat (IS) in Syrië. Uitlatingen van de Syrische minister van Buitenlandse Zaken zijn…
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 4:36pm -

Metro Nieuws

ND

 • Wall Street sluit in het rood
  Wall Street is woensdag lager gesloten na tegenvallend nieuws over de industrie. De Dow Jones index sloot 1,4 procent lager op 16.805,16 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 1,3 procent verloor op 1.946,16 punten. De Nasdaq vlagd…
  - 1 hour ago 1 Oct 14, 9:01pm -
 • Indringer Witte Huis zegt onschuldig te zijn
  Omar Gonzalez, de man die ervan wordt verdacht met een mes het Witte Huis te zijn binnengedrongen, heeft woensdag gezegd onschuldig te zijn. Dat heeft zijn advocaat David Bos bekendgemaakt. Bij de hoorzitting kwam Bos overhoop te liggen met rechter D…
  - 1 hour ago 1 Oct 14, 9:00pm -
 • Geen Nederlandse universiteiten in top vijftig
  Nederlandse universiteiten staan wederom niet in de top vijftig van beste universiteiten wereldwijd. Dat blijkt uit de World University Ranking van Times Higher Education die woensdag is gepubliceerd. Het aantal dat in de top honderd staat is gedaald…
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:30pm -
 • Flat Venlo ontruimd vanwege brand
  Een flat in Venlo is woensdagavond ontruimd vanwege een brand. De brand woedde op de vierde verdieping, meldt de brandweer. Bij de brand is een vrouw gewond geraakt. Zij had rook ingeademd en is naar een ziekenhuis gebracht.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:45pm -
 • ‘Asian Games laten Noord-Koreanen harder werken’
  Heel Noord-Korea is zo geïnspireerd door de goede prestaties van hun sporters op de Asian Games dat iedere burger probeert nog harder te werken. Mijnwerkers graven meer kolen op, fabrieksarbeiders produceren meer goederen en zelfs universiteiten pub…
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:30pm -
 • Directeur Secret Service stapt op
  Directeur van de Amerikaanse Secret Service Julia Pierson is woensdag opgestapt. Dat meldt het Witte Huis. Pierson lag onder vuur nadat indringer Omar Gonzalez over een hek klom en tot diep in de ambtswoning van de Amerikaanse president Barack Obama…
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:30pm -
 • Weg is Paulus’ doorn in het vlees
  DEN HAAG - Koning Willem-Alexander heeft woensdag het eerste exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal in ontvangst genomen. Met voorlezen, toneelspel en liederen werden verschillende Bijbelgedeelten dichtbij gebracht.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:13pm -
 • Ontruimingen om grote brand in Den Haag
  Vanwege een brand in een winkelpand in Den Haag worden woensdagavond woningen ontruimd. De woningen liggen boven het brandende pand, meldt een woordvoerder van de brandweer.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:00pm -
 • Jongen (11) verdronken in de Maas
  Een 11-jarige jongen is woensdagmiddag in de Maas in het Gelderse Heerewaarden om het leven gekomen. Waardoor de jongen in het water in de problemen kwam, is nog onduidelijk. Dat meldt de politie.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:45pm -
 • Rusland stopt uitwisselingsprogramma met VS
  Rusland stopt met een uitwisselingsprogramma voor middelbare scholieren met de Verenigde Staten. Dat heeft het Kremlin woensdag laten weten. Volgens Moskou zou Washington een Russische leerling hebben aangemoedigd om bij zijn homoseksuele gastgezin t…
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:31pm -
 • Extra bijeenkomst gemeenteraad Haaksbergen
  Leden van de gemeenteraad van Haaksbergen worden 15 oktober in een openbare bijeenkomst geïnformeerd over de monstertruck die zondag in de Overijsselse plaats op het publiek inreed tijdens een motorevenement. Dat hebben de Haaksbergense fractievoorz…
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:30pm -
 • Russische gaslevering aan Slowakije gehalveerd
  Slowakije heeft de afgelopen dag de helft minder Russisch gas gekregen. Dat heeft premier Robert Fico woensdag bekendgemaakt. Hij zegde toe dat staatsgasbedrijf SPP de levering van gas aan huishoudens niet zal terugdringen.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:01pm -
 • Britten vallen voor tweede dag IS aan in Irak
  De Britse luchtmacht heeft woensdag in Irak opnieuw doelen van de extremistische beweging Islamitische Staat gebombardeerd. Dat heeft commandant Chaz Kennett woensdag bekendgemaakt. Dinsdag werden ook al doelen aangevallen.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:01pm -
 • Zorgwethouders waarschuwen Kamer voor noodsprongen
  KAMPEN - Zorgwethouders vragen de Tweede Kamer en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid om geduld. Zij waarschuwen de Haagse politiek niet te zwichten voor kritiek uit de samenleving en op het laatste moment nog noodsprongen te maken.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 5:50pm -
 • Meedoen tegen ISIS geldt voor hele operatie
  DEN HAAG - Volkenrecht is belangrijk, verzekeren CDA, ChristenUnie en SGP, maar de strijd tegen ISIS is anders en plaatst de politiek voor nieuwe uitdagingen.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 5:50pm -
 • Griekse regering wil vertrouwensstemming
  De Griekse regering heeft aangekondigd volgende week een vertrouwensstemming aan te vragen in het parlement. Dat werd woensdag bekendgemaakt op de staatstelevisie. Details werden niet gegeven.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:46pm -
 • Staatsieportretten koning te koop
  DEN HAAG - Belangstellenden kunnen sinds woensdag reproducties kopen van de staatsieportretten van koning Willem-Alexander. Ook ministeries, provincies en gemeenten kunnen bestellingen plaatsen.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • Timmermans: Syrië gaf geen fiat bombardementen IS
  Syrië heeft de Verenigde Staten niet 'expliciet toestemming' gegeven om terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in het land te bombarderen. Dat schrijft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) woensdag in een brief aan de Tweede K…
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • SGP: stap naar rechter om zondag
  DEN HAAG - Christelijke ondernemers moeten bij de rechter aanvechten dat de Rotterdamse Markthal alleen handelaren toestaat die zeven dagen per week open zijn.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • Zalando vervolgt ‘Blitzkrieg’
  FRANKFURT - Een postbesteller op een nudistencamping. En gillende vrouwen. Veel mensen kennen Zalando alleen van deze irritante tv-reclames, maar sinds woensdag speelt het bedrijf ook een rol op de beurs. De oprichters Marc, Oliver en Alexander Samwe…
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • ‘Drie miljoen banen weg door robots’
  AMSTERDAM - Doordat robots werk overnemen, staan in Nederland twee tot drie miljoen banen op de tocht, heeft Deloitte berekend. Maar: ‘Ook de industriële revolutie zijn we prima doorgekomen.’
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • Al zestig jaar leeshonger zaaien
  AMSTERDAM - Woensdag ging de zestigste Kinderboekenweek van het Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) van start. Gelijktijdig beleefde de christelijke kinderboekenmaand haar vierde lustrum.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • Predikanten moeten leren vaker ‘nee’ te zeggen
  BARNEVELD - Een dominee uit de Gereformeerde Gemeenten luidt anoniem de noodklok in kerkblad De Saambinder. In het kerkverband met relatief weinig predikanten voelt hij zich druk en overvraagd.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • Doden bij bomaanslag op dierenmarkt Bagdad
  Bij een bomaanslag met een auto in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn woensdag zeker vijftien mensen om het leven gekomen. Dat melden de veiligheidsdiensten. Ook raakten zo'n veertig mensen gewond.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:16pm -
 • Omstreden bouwplan Oost-Jeruzalem gaat door
  Jeruzalem zet een omstreden nieuw bouwproject in het oosten van de stad door. Locoburgemeester Kobi Kahlon heeft een opdracht voor de bouw van zo'n 2500 woningen in Givat Hamatos ondertekend. Dat heeft het Israëlische stadsbestuur woensdag bekendgem…
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:15pm -

Volkskrant

RTL

 • Nederlander vermoord in Spanje
  Een Nederlander die in het zuiden van Spanje een restaurant runde, is daar afgelopen weekend vermoord. Er is volgens Spaanse media nog niemand opgepakt.
  - 1 hour ago 1 Oct 14, 9:16pm -
 • 'Panamese autoriteiten noemen verdwijning Kris en Lisanne ontvoering'
  De ouders van de in Panama overleden Kris Kremers zeggen dat er op twee formulieren van de Panamese autoriteiten staat dat Kris en Lisanne Froon zijn ontvoerd.
  - 1 hour ago 1 Oct 14, 9:10pm -
 • Plasterk grijpt in, maar Sint Maarten moet zelf de brand blussen
  Minister Plasterk van Koninkrijkszaken grijpt in op Sint Maarten om de corruptie te bestrijden. Het Openbaar Ministerie krijgt meer mensen, de grensbewaking wordt versterkt en er komt een onafhankelijke toezichthouder integriteit.
  - 2 hours ago 1 Oct 14, 8:07pm -
 • Baas Secret Service stapt op
  De baas van de Secret Service, de Amerikaanse dienst die onder andere verantwoordelijk is voor de bewaking van de president, gaf gisteren nog uitleg over de reeks veiligheidsincidenten. Nu is Julia Pierson opgestapt.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:42pm -
 • Schietpartij op Amsterdamse Wibautstraat
  Politieagenten hebben op de Amsterdamse Wibautstraat geschoten op een auto nadat die op hen inreed tijdens een controle.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:26pm -
 • Grote brand in Den Haag
  In de wijk Benoordenhout in Den Haag is vanavond een grote brand uitgebroken.
  - 3 hours ago 1 Oct 14, 7:09pm -
 • Duizenden Rotterdammers bekijken nieuwe Markthal
  Bijna elke wereldstad had er al een: een overdekte markthal vol verse vis, vlees en brood. En Rotterdam nu ook. Honderd marktkramen, winkels en horeca en in de overkapping 228 appartementen. Duizenden Rotterdammers stonden op de dag van de opening te…
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:43pm -
 • 'Te makkelijk om Samsom schuld te geven van koers'
  Volgens politiek commentator Frits Wester is het te makkelijk om Diederik Samsom de schuld te geven van de gedaalde populariteit van de PvdA. "De hele partij heeft met dit beleid ingestemd."
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:42pm -
 • Kamer wil af van 'cookiechaos'
  De meeste mensen vinden het alleen maar vervelend: cookiemeldingen op websites. Ze zijn verplicht, maar daar komt binnenkort een einde aan. Over een paar maanden hoeven we alleen nog maar toestemming te geven voor een deel van de cookies.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:35pm -
 • 'Caribische eilanden dreigen af te zakken tot maffiastaten'

  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:27pm -
 • 'We willen vrijheid en democratie'

  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:23pm -
 • Meisje 12 jaar na ontvoering teruggevonden
  De Amerikaanse Sabrina Allen werd ontvoerd toen ze vier jaar oud was en bleef twaalf jaar vermist. Nu is ze veilig en wel opgedoken in Mexico.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:20pm -
 • 'Chauffeur monstertruck voelt zich enorm schuldig'

  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:06pm -
 • 'PvdA-leiding steekt kop in het zand'
  Diederik Samsom heeft geen leiderschap en de inspiratie binnen de PvdA ontbreekt. Porminenten binnen de partij luiden de noodklok. Er moet iets gebeuren, zeggen ze. Anders lopen de volgende verkiezingen uit op één groot drama, niet alleen voor de p…
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:03pm -
 • Amerikaanse ebolapatiënt had contact met scholieren
  De Amerikaan die besmet is met het ebolavirus is in de buurt geweest van enkele scholieren. Dat zegt gouverneur van Texas Rick Perry.
  - 4 hours ago 1 Oct 14, 6:01pm -
 • Ebolapatiënt reisde naar Amerika via Brussel
  De man bij wie in Amerika ebola is vastgesteld, reisde vanuit Liberia via Brussel naar de Amerikaanse stad Dallas.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:32pm -
 • Kritiek binnen PvdA: Samsom mist leiderschap
  Het rommelt binnen de PvdA. Partijprominenten uiten tegenover RTL Nieuws stevige kritiek op de koers van de partij en op politiek leider Diederik Samsom, bij wie ze leiderschap en inspiratie missen.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:25pm -
 • Kamer wil één cookiemelding voor iedere site
  Iedereen kent ze: de meldingen van cookies op een website. De meeste mensen klikken snel op de akkoord om verder te kunnen op de site. De Kamer vindt dat het anders moet.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 5:22pm -
 • Giften aan politieke partijen voor het eerst openbaar
  Voor het eerst zijn de giften vrijgegeven die politieke partijen in 2013 hebben ontvangen. Er is lang gebakkeleid over openbaarmaking, vooral door de PVV.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 4:49pm -
 • Zes gewonden Kerkrade, vier zwaargewond
  Het aantal gewonden dat is gevallen bij het verkeersongeval in Kerkrade is opgelopen naar zes. Vier van hen zijn zwaargewond.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 4:27pm -
 • D66: Nieuwe cookiewet ontoereikend

  - 6 hours ago 1 Oct 14, 4:05pm -
 • Dode bij steekpartij Beverwijk
  Bij een steekpartij in Beverwijk is een dode gevallen. De vermoedelijke dader van de steekpartij is gearresteerd.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 3:54pm -
 • Auto rijdt winkelpand Kerkrade binnen, vier gewonden
  In Kerkrade zijn vier gewonden gevallen toen een auto een winkelpand binnenreed aan het Carboonplein. Onder de gewonden is een jong kindje.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 3:51pm -
 • Koningin Maxima opent Markthal
  De eerste overdekte versmarkthal, de Markthal in Rotterdam, is door koningin Maxima geopend.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 3:34pm -
 • 'Steekpartij in Beverwijk, politie arresteert man'
  In Beverwijk is iemand gewond geraakt bij een steekpartij. Volgens het Noordhollands Dagblad hebben agenten in kogelwerende vesten een man gearresteerd.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 3:32pm -
 • Monstertruck stond wel in aanvraag vergunning
  In de aanvraag voor de vergunning van het evenement in Haaksbergen afgelopen zondag, wordt wel degelijk melding gemaakt van de show met een monstertruck.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 3:23pm -
 • 'Huismeester John de Mol herkent afperser'
  De huismeester van de woning van John de Mol in Blaricum denkt de man te herkennen die mogelijk de afperser is van zijn werkgever. Volgens hem laat de man van de compositiefoto zijn hondje uit in de buurt.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 3:20pm -
 • Armin van Buuren 'gevaarlijkste' Nederlander online
  Voor het tweede jaar op rij is dj Armin van Buuren de 'gevaarlijkste' Nederlander op het internet. Een Google-zoekopdracht brengt internetters in eenvijfde van de gevallen op een valse website.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 3:15pm -
 • Toestand Amerikaanse ebolapatiënt zeer ernstig
  De gezondheidstoestand van de Amerikaanse patient met ebola is zeer ernstig. Dat zegt een woordvoerder van het Texas Health Presbyterian Hospital, het ziekenhuis in Dallas waar de man in quarantaine ligt.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 3:12pm -
 • Vanaf zondag wordt het echt herfst
  RTL-weervrouw Jennifer Faber verwacht dat morgen de zon er in de loop van de dag op veel plaatsen doorkomt. Tot en met zaterdag houden we nog warm weer maar vanaf zondag lijkt de herfst dan toch echt los te barsten.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 2:36pm -
 • Veel doden bij aanval op school Oost-Oekraïne
  Bij beschietingen op de stad Donetsk, in Oost-Oekraine zijn zeker tien doden gevallen. Vier slachtoffers stonden op een schoolplein, toen de granaten insloegen.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 2:29pm -
 • Ebolapatiënt in Amerika werd weggestuurd met kuurtje
  De man bij wie in de Verenigde Staten ebola is vastgesteld, is aanvankelijk met een antibioticakuur naar huis gestuurd toen hij zich bij het ziekenhuis in Dallas had gemeld.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 2:24pm -
 • Kennis Mario D.: Remmen moeten oorzaak zijn geweest
  Het drama in Haaksbergen moet veroorzaakt zijn door een probleem met de remmen van de monstertruck. Dat zegt monteur Jan Engel, een kennis van Mario D., die de truck twee weken geleden nog controleerde.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 2:13pm -
 • 'Gameklassieker Tetris wordt epische film'
  Het is een echte klassieker in de gamewereld: Tetris. Maar zo'n 30 jaar na dato gaat het spel ook z'n debuut op het witte scherm maken.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 1:57pm -
 • België schrapt monstertruckshow
  De Belgische plaats Moorsel heeft een monstertruckshow afgelast die zondag zou worden gehouden. Dat gebeurde indirect naar aanleiding van het fatale incident in Haaksbergen.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 1:51pm -
 • Bestuurder monstertruck vrij, nog wel verdachte
  Mario D., de bestuurder van de monstertruck die afgelopen zondag op het publiek inreed bij een show in Haaksbergen, komt vandaag vrij. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 1:50pm -
 • Islamitische Staat onthoofdt negen Koerden
  Islamitische Staat heeft in het noorden van Syrië negen Koerdische strijders onthoofd, onder wie drie vrouwen.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 1:32pm -
 • Markthal Rotterdam klaar voor opening
  De Markthal in Rotterdam wordt vandaag feestelijk geopend door niemand minder dan Koningin Máxima. De opening trekt veel bezoekers, zo ziet verslaggever Jaap van Deurzen.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 1:24pm -
 • Bergers blijven lichamen vinden op vulkaan
  Reddingswerkers hebben inmiddels 48 lichamen teruggevonden op de wanden van de Japanse vulkaan die afgelopen weekend tot uitbarsting kwam. Het werk in het met as bedekte maanlandschap is niet zonder gevaar.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 1:22pm -
 • Afpersing, wat doe je ertegen?
  Een anonieme afperser terroriseert het leven van John en Linda de Mol. Hoe pak je zo iemand aan en wat voor types zijn deze daders?
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 1:09pm -
 • Kamer bezorgd: 'Aardbevingen probleem van nationale omvang'
  Minister Kamp (Economische Zaken) moet binnenkort in de Tweede Kamer verschijnen voor een debat over de aardbevingen in Groningen. De Kamer is namelijk zeer bezorgd.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 12:30pm -
 • Nieuwe klus Tanja Nijmeijer: presentatrice
  FARC-strijder in Colombia Tanja Nijmeijer heeft er een nieuwe baan bij. De Nederlandse presenteert een nieuwsprogramma op internet.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 12:30pm -
 • Aanvraag vergunning monstertruckstunt voorlopig niet openbaar
  Diverse media en organisaties doen een beroep op de Wet Openbaarheid van bestuur om de gemeente Haaksbergen aan te zetten tot openbaarmaking van de aanvraag voor de vergunning van de stuntshow van afgelopen zondag.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 12:10pm -
 • Polderbaan weer open na moeilijke landing
  De Polderbaan bij Schiphol, die vanmorgen was gesloten na een verkeerde landing van een KLM-toestel, is aan het begin van de middag weer opengegaan.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 11:43am -
 • 'Gefeliciteerd! Met niets...'
  Nepprijzenuitreiker Christian Houkes heeft er weer een 'slachtoffer' bij in de naam van Lenie 't Hart. 't Hart is desalniettemin dolblij.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 11:38am -
 • Privégegevens ingezet tegen fraude
  Alles wat de overheid van je weet aan elkaar gekoppeld. Dat is gevolg van het nieuwe Systeem Risico Indicatie (SyRI). Doel: het snel vinden van uitkerings- en belastingfraudeurs.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 11:29am -
 • Video: luchtaanval op IS bij Turkse grens
  Unieke beelden van luchtaanvallen van de door de VS geleide alliantie op stellingen van IS. De aanval voltrok zich overdag bij de Syrische grensplaats Kobani en kon vanuit Turkije worden gefilmd.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 11:26am -
 • 'Koerden drijven IS terug na luchtaanvallen coalitie'
  Met luchtsteun van de door de VS geleide internationale coalitie rukken strijders uit het Koerdische deel van Irak op.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 11:23am -
 • 'Gemeente Haaksbergen wist wel degelijk van stunt'
  De organisator van de stuntshow AutoMotorSportief, waarbij zondag drie mensen om het leven kwamen, heeft nogmaals gezegd dat de gemeente Haaksbergen wel degelijk wist dat er een stunt gedaan zou worden met een monstertruck.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 11:20am -
 • Grote kans dat het vandaag in Hongkong rustig blijft
  In Hongkong houdt iedereen even de adem in. Er zal volgens RTL-correspondent Marije Vlaskamp op deze nationale feestdag van beide kanten niet aangestuurd worden op escalatie.
  - 12 hours ago 1 Oct 14, 10:20am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse