Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwU wilt branden
  Steeds meer mensen willen na hun dood liever gecremeerd worden dan jarenlang onder de grond liggen te rotten.
  - 2 mins ago 23 Oct 14, 1:43pm -
 • Nieuw'100 kilo wiet? Geen probleem!'
  Het was een paar decennia lachen, maar het lijkt nu definitief voorbij: het Nederlands gedoogbeleid aangaande softdrugs.
  - 33 mins ago 23 Oct 14, 1:12pm -
 • NieuwVolgend jaar nóg meer files
  U staat volgend jaar nog meer in de file dan dit jaar. Dat verwacht het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).
  - 37 mins ago 23 Oct 14, 1:08pm -
 • NieuwHaarlem krijgt 'bloemenpiet'
  Sinterklaas zal dit jaar tijdens zijn intocht in Haarlem niet alleen vergezeld worden door Zwarte Pieten, maar ook door een 'bloemenpiet'.
  - 56 mins ago 23 Oct 14, 12:49pm -
 • België verlengt missie tegen IS
  België is tot zeker het einde van het jaar bereid F-16's in te zetten in de strijd tegen de radicale moslimterreurorganisatie Islamitische Staat (IS).
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:29pm -
 • EU-geld voor ebola-onderzoek
  De Europese Commissie gaat geld ter beschikking stellen aan onderzoek naar ebola. In totaal zal er ruim 24 miljoen euro vrijkomen.
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:59am -
 • Bijlmerrovers ingerekend
  Een bende van vijf jonge mannen is opgepakt voor het plegen van meerdere gewelddadige straatroven in de Amsterdamse Bijlmer. Zij hadden het vooral op personen gemunt met gouden kettingen en andere sieraden en waren actief rond de Amsterdamse Poort, e…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:49am -
 • Rookverbod in sigarettenfabriek
  Reynolds American, producent van sigarettenmerk Camel, gaat roken op het werk verbieden. Medewerkers mogen enkel nog paffen in speciale rookruimtes.
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:26am -
 • Broertjes: 'jihadi = jood'
  De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes heeft een allerminst subtiele Godwin gemaakt op Radio 1.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 11:05am -
 • Fans Beyoncé zijn idioten
  Luistert u naar de liederen van Beyoncé? Dan bent u dom. Slimme mensen daarentegen luisteren naar het gejengel van Radiohead.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:48am -
 • Jihadi wil af van enkelband
  Rashid el J., verdacht jihadstrijder uit minikalifaat Huizen, is zijn enkelband helemaal zat. Hij wil een 'Volkertje' proberen en heeft bij monde van zijn advocaat dan ook laten weten van zijn enkelband af te willen.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:37am -
 • Scootmobieler dronken op snelweg
  De politie heeft gisteren een 49-jarige Arnhemmer van de weg gehaald omdat hij daar kachel in zijn scootmobiel reed.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:34am -
 • Grenzen N-Korea dicht vanwege ebola
  Dennis Rodman zal een nieuwe vakantiebestemming moeten zoeken. Noord-Korea zal vanaf morgen haar grenzen dichtgooien voor toeristen. Het land is bang voor een ebola-uitbraak binnen haar grenzen.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:21am -
 • 'Pauw kan geen gesprek voeren'
  Carlo Boszhard heeft medelijden met Jeroen Pauw. Humberto Tan is volgens Carlo namelijk een stuk beter.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 10:05am -
 • Fortuyn-kunst weggejorist, want bang
  Kunstenaar Theourgos kan zijn werk over de moord op Theo van Gogh en Pim Fortuyn nergens exposeren. Geen enkele kunstinstelling of galerie waagt zich aan de beelden en doeken.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 10:03am -

Buienradar

NOS

 • NieuwVeel files na dood wegwerker op A12
  Op de A12 is een wegwerker om het leven gekomen. Een vrachtwagenchauffeur reed in op een wegafzetting. De man raakte bekneld tussen een aanhangwagen met een waarschuwingspijl erop en een andere auto van Rijkswaterstaat.
  - 56 mins ago 23 Oct 14, 12:49pm -
 • Marktplaatsoplichter schopt kopers
  Zeker acht mensen zijn dit jaar het slachtoffer geworden van gewelddadige oplichters via Marktplaats. De mensen dachten allemaal een laptop van Apple te kopen die voor honderden euro's onder de winkelprijs werd aangeboden.
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:43pm -
 • A'dam:105 mln voor nieuwe zeesluis
  Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam trekt 105 miljoen euro uit voor de versnelde aanleg van een tweede zeesluis bij IJmuiden. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met dit besluit.
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:16pm -
 • Vion zet vleeskeuringen online
  Vleesverwerkingsbedrijf Vion gaat de keuringsrapporten van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit over het bedrijf online zetten. Daarmee wil het bedrijf vertrouwen wekken bij de consumenten.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:53am -
 • Liberia:zet asielzoeker niet uit
  De plaatsvervangend ambassadeur van Liberia roept Nederland op om een uitgeprocedeerde asielzoeker niet uit te zetten. In het programma De Ochtend op NPO Radio 1 zei hij dat de man hier moet blijven tot na de ebolacrisis.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:24am -
 • Hoger beroep bloedbad VS in Irak
  Vier Amerikanen die gisteren werden veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een bloedbad in Irak, gaan in hoger beroep. Ze vinden dat de jury niet genoeg rekening heeft gehouden met de oorlogssituatie waarin ze zaten.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:54am -
 • Topman weg na crash op luchthaven
  De directeur van het Moskouse vliegveld Vnoekovo heeft zijn ontslag ingediend vanwege het vliegtuigongeluk begin deze week. Daarbij kwam de topman van olieconcern Total om het leven.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 8:32am -
 • Bankpersoneel verliest extraatje
  Werknemers van banken en verzekeraars verliezen in de toekomst de korting op hun hypotheek. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een rondgang langs financiele instellingen.
  - 8 hours ago 23 Oct 14, 6:03am -
 • Premier:Canada wordt niet bang
  Canada laat zich niet bang maken, zegt premier Harper na de aanslag gisteren in Ottawa."Laat er geen misverstand over bestaan:we laten ons niet intimideren", zegt hij.
  - 8 hours ago 23 Oct 14, 5:42am -
 • Kustwacht:kijk uit voor containers
  De Kustwacht waarschuwt schippers op de Noordzee voor overboord geslagen lading. Bij de storm van gisteren zijn onder meer reddingsvlotten en containers in zee beland.
  - 8 hours ago 23 Oct 14, 5:20am -
 • Politie alert na aanslag Canada
  De Nederlandse politie is extra alert op terreurdaden. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding wordt er extra gesurveilleerd op plaatsen waar veel mensen komen, zoals stations.
  - 11 hours ago 23 Oct 14, 3:15am -
 • "Paspoort schutter was afgepakt"
  Canadese functionarissen zeggen dat de man die in Ottawa een militair doodschoot Michael Zehaf-Bibeau heet. De man werd na zijn daad doodgeschoten door een beveiliger.
  - 11 hours ago 23 Oct 14, 2:17am -
 • Baby gedood bij aanslag Jeruzalem
  In het centrum van Jeruzalem is een baby gedood bij een aanslag. Een auto reed in op mensen die net uit een tram waren gestapt. De politie zegt dat er acht gewonden zijn, van wie er twee in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.
  - 13 hours ago 23 Oct 14, 12:43am -
 • Beveiliger doodt schutter Ottawa
  De man die bij een oorlogsmonument in Ottawa een militair doodschoot, is niet lang daarna zelf doodgeschoten in het parlementsgebouw waar hij heen was gevlucht. De militair, een reservist, stond als erewacht bij het monument.
  - 13 hours ago 23 Oct 14, 12:43am -
 • Kritiek Erdogan op wapendropping
  De Turkse president Erdogan heeft kritiek op de Amerikaanse munitie- en wapendroppings bij de stad Kobani, vlak over de grens in Syrie. Volgens Erdogan zijn er wapens, die bedoeld waren voor de Koerden, in handen gevallen van IS.
  - 13 hours ago 23 Oct 14, 12:42am -
 • "Al in 1989 geruchten over Poch"
  Collega's van oud-Transavia-piloot Julio Poch wisten al veel langer van zijn mogelijke betrokkenheid bij dodenvluchten in Argentinie. Dat bleek tijdens een videoverhoor van Edwin Reijnoudt Brouwer, die lang met Poch samenwerkte.
  - 13 hours ago 23 Oct 14, 12:30am -
 • Blauwzuurgas vrij na brand Kampen
  Bij een grote brand in Kampen is blauwzuurgas vrijgekomen. De brandweer sprak aanvankelijk een mededeling van burgemeester Koelewijn over die giftige stof tegen. De kans op schade voor de gezondheid is volgens de GGD minimaal. Alleen in een straal va…
  - 15 hours ago 22 Oct 14, 10:28pm -
 • Schoten in parlementsgebouw Canada
  Bij een oorlogsmonument in Ottawa is een militair neergeschoten. Daarna zijn ook schoten gelost in het gebouw van het Canadese parlement. Er zijn zeker 30 schoten gelost, mogelijk door twee of drie schutters, van wie er een zou zijn gedood.
  - 20 hours ago 22 Oct 14, 5:20pm -
 • Staat gedagvaard door longartsen
  Twee longartsen hebben de Staat voor de rechter gedaagd. Ze vinden dat die de tabaksindustrie te veel invloed geeft op het anti-rookbeleid. De artsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker betogen dat de Staat zich niet houdt aan de wet die voorschrijft d…
  - 22 hours ago 22 Oct 14, 3:58pm -
 • Problemen hoogwater voorbij
  Rijkswaterstaat heeft het advies om de dijken te bewaken ingetrokken. Het gevaar van hoogwater is geweken nu de waterstand ook in het noorden van het land aan het dalen is.
  - 1 day ago 22 Oct 14, 1:33pm -

Trouw

 • Aantal files neemt volgend jaar iets toe
  Automobilisten moeten er rekening mee houden dat ze volgend jaar iets vaker in de file staan. Voor 2014 en 2015 wordt een lichte toename van het
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:45am -
 • Celstraffen geëist voor miljoenenfraude
  Een makelaar die voor miljoenen zou hebben gefraudeerd, moet, als het aan het justitie ligt, een jaar de gevangenis in. Die straf eiste het
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:31am -
 • Foodies gefopt met MacDonaldshap
  Zelfingenomen foodies die genieten van een BigMac, een Filet-o-fish, een cheeseburger, wat muffins en kipnuggets. "Het rolt over de tong" en "als
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:36am -
 • EU maakt miljoenen vrij voor ebola-onderzoek
  De Europese Commissie maakt ruim 24 miljoen vrij voor onderzoek naar ebola. Het geld wordt via een versnelde procedure vrijgemaakt voor vijf
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:29am -
 • Turkije laat 200 Iraakse Koerden naar Kobani gaan
  Tweehonderd Iraakse Koerden mogen over Turks grondgebied naar de Syrische grensplaats Kobani om daar mee te doen aan de strijd tegen Islamitische
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 10:07am -
 • Omwonenden Kampen: sirene defect bij brand
  Een van de twee sirenes die gisteren af moesten gaan wegens de grote brand bij een schroothandel in Kampen, heeft geen geluid laten horen. Dat
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:56am -
 • Nootdorpers boos om fitnesshal
  Bewoners van de Markt in Nootdorp zijn huiverig voor de komst van een sportschool die 24 uur per dag open is. De eigenaar zegt dat het de buurt
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:48am -
 • Voorstel halvering wachtgeld snel naar Kamer
  Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken zal een wetsvoorstel om de wachtgeldperiode voor afgetreden wethouders en burgemeesters te
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:45am -
 • Scootmobielberijder dronken van snelweg afgehaald
  Een 49-jarige Arnhemmer is gisteren in beschonken toestand in zijn scootmobiel van de snelweg A12 gehaald. Een politieman in zijn vrije tijd zag
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:33am -
 • Gaat het team-Juncker de EU redden?
  "Wij zijn het Europa van de laatste kans. Burgers verliezen het vertrouwen, extremisten links en rechts zitten ons op de hielen." Met die woorden
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:30am -
 • Geestelijk vader Haagse Harry overleden
  De Haagse striptekenaar Marnix Rueb is overleden. Dat heeft zijn broer bevestigd aan Omroep West. De bedenker van stripheld Haagse Harry is 59
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 9:10am -
 • Sjiieten doodgeschoten bij aanval in Pakistan
  Vijf gemaskerde mannen hebben in het zuidwesten van Pakistan een bus aangevallen en acht sjiieten vermoord. Het was de zwaarste aanval op leden
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 9:00am -
 • KPMG benoemt Barbara Lamberts als financieel directeur
  Het advies- en accountantsbureau KPMG heeft Barbara Lamberts benoemd tot lid van de raad van bestuur waarin zij de functie van financieel
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 8:40am -
 • Hongaars netwerk mensenhandel opgepakt
  In een internationaal onderzoek naar mensenhandel zijn in ons land onlangs twee Hongaarse verdachten opgepakt. Zij zouden vier slachtoffers
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 8:20am -
 • Strengere veiligheidsmaatregelen Jeruzalem na dood baby
  In Jeruzalem gaan strengere veiligheidsmaatregelen gelden na de aanslag van gisteren, waarbij een baby om het leven kwam. Dat heeft de
  - 6 hours ago 23 Oct 14, 8:14am -

AD

Telegraaf

 • Nieuw'Grootste' update voor Titanfall deze week
  Gamesontwikkelaar Respawn Entertainment brengt deze week een update uit voor zijn online schietspel Titanfall. Volgens de makers is dit de grootste update tot nu toe.
  - 30 mins ago 23 Oct 14, 1:15pm -
 • Nieuw'Chelsea mist Costa bij Van Gaal'
  Chelsea kan zondag (18.00 uur) in de kraker tegen Manchester United vermoedelijk niet beschikken over de Spaanse topspits Diego Costa.
  - 31 mins ago 23 Oct 14, 1:14pm -
 • NieuwFOTO: Team LottoNL in tenue
  De gecombineerde wieler/schaatsploeg Team LottoNL heeft zich vandaag in de nieuwe tenue's gepresenteerd. Onder andere de schaatsers Jan Smeekens en Sven Kramer toonden hun nieuwe outfit, evenals renner Robert Gesink.
  - 31 mins ago 23 Oct 14, 1:14pm -
 • NieuwVN-functionaris mogelijk naar China
  De Chinese regering sluit niet uit dat mensenrechtenchef Zeid Ra'ad Al-Hussein van de Verenigde Naties een bezoek mag brengen aan de onrustige regio's Tibet en Xinjiang. Dat maakte het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bekend. Voorw…
  - 32 mins ago 23 Oct 14, 1:13pm -
 • NieuwDe winter is begonnen in de Alpen
  In de lager gelegen bergen in Tirol, is de afgelopen twee dagen de eerste sneeuw van het seizoen gevallen. Vanmorgen om 08.00 uur werd bij het weerstation op de Rendl, gelegen op 1.985 m hoogte in het skigebied St. Anton am Arlberg, maar liefst één…
  - 33 mins ago 23 Oct 14, 1:12pm -
 • NieuwNieuwe Pink Floyd recordbreker voor Amazon
  The Endless River, het nieuwe album van Pink Floyd dat 10 november verschijnt, is het het meest vooruitbestelde album van 2014 bij de webshop Amazon.
  - 35 mins ago 23 Oct 14, 1:10pm -
 • Nieuw'Stresstest lost crisis niet op'
  De stresstest van de Europese banken is geen oplossing voor de crisis. Dat zegt onze columnist Martin Visser in Visser Vindt; vooruitlopend op de uitkomsten van de ECB-stresstest zondag. 
  - 37 mins ago 23 Oct 14, 1:08pm -
 • NieuwSuzuki S-Cross krijgt tijdelijk gratis navigatie
  De Suzuki S-Cross krijgt voortaan bij drie uitrustingniveaus gratis navigatie. Op de duurste versie, de Exclusive, zit tot het einde van het jaar ook nog een gratis glazen schuif/-kanteldak.
  - 38 mins ago 23 Oct 14, 1:07pm -
 • NieuwVergelijking Broertjes 'ongelukkig'
  De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes erkent dat de vergelijking tussen ISIS-terroristen en Joden 'ongelukkig' is. Dat laat zijn woordvoerder weten.
  - 41 mins ago 23 Oct 14, 1:04pm -
 • NieuwWat te doen met je allereerste verjaardagstaart?
  'Leuk zo’n taartje, maar wat is eigenlijk de bedoeling hiervan?' vraagt dit jongetje zich vast af. Al snel maakt hij van zijn allereerste verjaardag een waar feestje!
  - 41 mins ago 23 Oct 14, 1:04pm -
 • NieuwGeen water in duur WK-stadion
  Spelers van de Braziliaanse topclubs Corinthians en Vitoria hebben woensdagavond na afloop van hun duel niet kunnen douchen in het peperdure stadion Arena Pantanal in Sao Paulo. Ook de toiletten spoelden niet door in het stadion, dat voor 160 miljoen…
  - 43 mins ago 23 Oct 14, 1:02pm -

Elsevier

 • Nieuw'Boko Haram kidnapt weer vrouwen en meisjes'
  ABUJA (ANP) - Terreurbeweging Boko Haram zou opnieuw tientallen vrouwen en meisjes hebben ontvoerd in Nigeria. Volgens de lokale bevolking gebeurde dat een dag nadat de autoriteiten een bestand met de beweging hadden gesloten, berichtte de BBC donder…
  - 15 mins ago 23 Oct 14, 1:30pm -
 • NieuwRutte spreekt met Franse premier
  DEN HAAG (ANP) - De Franse premier Manuel Valls komt volgende week vrijdag naar Den Haag voor overleg met minister-president Mark Rutte. Hij overlegt met zijn Franse ambtgenoot in het Catshuis onder meer over Europese kwesties. Ook komen zaken zoals…
  - 31 mins ago 23 Oct 14, 1:14pm -
 • NieuwPolitie Ottawa: schutter handelde alleen
  OTAWA (ANP) - De aanslagen woensdag in de Canadese hoofdstad Ottawa waren het werk van één dader. Dat heeft de politie in Ottawa donderdag verklaard, meldden Canadese media. Er werd tot nu toe rekening mee gehouden dat er meer daders waren.
  - 47 mins ago 23 Oct 14, 12:58pm -
 • Nieuw'Positieve opening verwacht op Wall Street'
  NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting met winst, geholpen door sterke cijfers van onder meer Caterpillar en General Motors (GM). Woensdag eindigde Wall Street in het rood door de zorgen over de schietpartij in Cana…
  - 47 mins ago 23 Oct 14, 12:58pm -
 • NieuwChina overweegt toelaten mensenrechtenbaas VN
  PEKING (ANP) - De Chinese regering sluit niet uit dat mensenrechtenchef Zeid Ra’ad Al-Hussein van de Verenigde Naties een bezoek mag brengen aan de onrustige regio's Tibet en Xinjiang. Dat maakte het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken donder…
  - 52 mins ago 23 Oct 14, 12:53pm -
 • NieuwCO2-normen bijtelling flink aangescherpt
  DEN HAAG (ANP) - De CO2-normen voor de fiscale bijtelling van zakelijke auto's worden per 2016 flink aangescherpt. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën donderdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
  - 52 mins ago 23 Oct 14, 12:53pm -
 • NieuwOnderzoeken Haaksbergen nog lang niet klaar
  ARNHEM (ANP) - De onderzoeken naar hoe het fatale ongeluk met de monstertruck op 28 september in Haaksbergen kon gebeuren, zijn voorlopig nog niet klaar. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) streeft ernaar om in maart 2015, voor de start van het n…
  - 52 mins ago 23 Oct 14, 12:53pm -
 • NieuwKabinet wil toch meer energie besparen
  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat toch het voorstel van de Europese Commissie steunen om tot 30 procent energiebesparing te komen in 2030. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu donderdag aan de Tweede Kamer geschreven.
  - 57 mins ago 23 Oct 14, 12:48pm -
 • Nederlands scheepswrak duikt op bij Trinidad
  SCARBOROUGH (ANP) - Onderzoekers hebben in de wateren van Trinidad en Tobago in de Caribische Zee een 17e-eeuws Nederlands oorlogsschip gevonden. Het 'Huis de Kreuningen', dat in 1677 tegen de grond liep, is volgens de leider van het onderzoek, Kroum…
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:37pm -
 • Minder doden in Oostenrijkse Alpen
  INNSBRUCK (ANP) - In de Oostenrijkse Alpen zijn afgelopen zomer 139 wandelaars en bergbeklimmers om het leven gekomen, veelal door ongevallen. Dat heeft de organisatie voor veiligheid in de bergen donderdag bekendgemaakt, aldus media in Oostenrijk. H…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 12:08pm -
 • Aantal taps AIVD blijft geheim
  DEN HAAG (ANP) - De inlichtingendienst AIVD hoeft niet openbaar te maken hoe vaak zij per jaar communicatie aftapt. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een zaak die was aangespannen door het tv-programma KRO's Reporter. Dat wilde de zogenoe…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 12:08pm -
 • Ook Noord-Korea neemt maatregelen tegen ebola
  PYONGYANG (ANP) - De angst voor het dodelijke ebolavirus heeft ook toegeslagen in het geïsoleerde Noord-Korea. De stalinistische staat zou van plan zijn de grenzen voorlopig te sluiten voor toeristen, zeggen bedrijven die uitstapjes organiseren naar…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:57am -
 • Aantal files neemt volgend jaar iets toe
  DEN HAAG (ANP) - Automobilisten moeten er rekening mee houden dat ze volgend jaar iets vaker in de file staan. Voor 2014 en 2015 wordt een lichte toename van het aantal files met 1 procent verwacht. Dat komt door een aantrekkende economie waardoor he…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:48am -
 • Vion zet 'deuren slachterijen open'
  BOXTEL (ANP) - Vleesverwerker Vion zet voortaan keuringsresultaten en rapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over het bedrijf online. De door schandalen geplaagde onderneming hoopt zo het vertrouwen in de voedselveiligheid te…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:42am -
 • België verlengt missie tegen IS
  BRUSSEL (ANP) - België is tot zeker het einde van het jaar bereid F-16's in te zetten in de strijd tegen de radicale moslimterreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De missie werd eind september toegezegd voor 1 maand door de oude Belgische regeri…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 11:12am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwZweden: belasting en uitkeringen omhoog
  De nieuwe regering van Zweden wil de belasting en uitkeringen verhogen, evenals de defensie-uitgaven. Dat blijkt uit het eerste begrotingsvoorstel van de Sociaaldemocraten van premier Stefan Löfven en de Groenen, die na de in september gehouden verk…
  - 15 mins ago 23 Oct 14, 1:30pm -
 • NieuwZwitserse supermarkt blundert met koffiecupjes
  De Zwitserse supermarktketen Migros heeft zijn excuses aangeboden, omdat het melkcupjes heeft verkocht waarop Adolf Hitler en Benito Mussolini staan afgebeeld. Het bedrijf spreekt van een onvergefelijke blunder.
  - 15 mins ago 23 Oct 14, 1:30pm -
 • Nieuw‘Nicht naar rampplek gereisde man geïdentificeerd’
  De man die op eigen houtje naar sporen van zijn nichtje was gaan zoeken op de crashsite in Oekraïne, zegt dat ze is geïdentificeerd. Hij is inmiddels weer in Nederland, zo laat hij donderdag weten via Twitter.
  - 15 mins ago 23 Oct 14, 1:30pm -
 • NieuwNog twee dagen geen treinen rond Tilburg
  Door vertraging bij de renovatie van station Tilburg rijden ook vrijdag en zaterdag geen treinen van en naar de Brabantse stad. Dat meldt Prorail donderdag. Oorspronkelijk hadden de werkzaamheden donderdag moeten worden afgerond, maar de plaatsing va…
  - 30 mins ago 23 Oct 14, 1:15pm -
 • NieuwFranse premier Valls bezoekt Rutte
  De Franse premier Manuel Valls komt volgende week vrijdag naar Nederland voor een gesprek met premier Mark Rutte (VVD). De twee gaan spreken over Europese samenwerking, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.
  - 45 mins ago 23 Oct 14, 1:00pm -
 • NieuwBelasting zuinige auto in 2016 omhoog
  De autobelastingen worden per 2016 aangepast. Eigenaren van zeer zuinige elektrische of hybride auto's gaan dan meer belasting betalen, blijkt uit documenten die staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) donderdag naar de Tweede Kamer heeft g…
  - 59 mins ago 23 Oct 14, 12:46pm -
 • Zware gevechten om Kobani
  Koerdische strijders hebben woensdagnacht een heuvel ten westen van Kobani weer moeten opgeven. Dat heeft een activist in de grensstad in het noorden van Syrië donderdag gemeld.
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:45pm -
 • Tien doden door geweld in Quetta
  In Quetta in het zuidwesten van Pakistan zijn donderdag acht sjiieten om het leven gekomen, toen een bestelbus werd beschoten bij een groentemarkt. Enkele uren later kwamen even verderop twee burgers om het leven toen een bom explodeerde bij een lege…
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:40pm -
 • General Motors weet winst te verdubbelen
  General Motors heeft zijn winst in het derde kwartaal nagenoeg zien verdubbelen dankzij goede verkoopcijfers uit Noord-Amerika en China. De resultaten in die markten maakten slechte prestaties in Europa en Zuid-Amerika goed. De Amerikaanse autoreus s…
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:30pm -
 • Tapgegevens AIVD blijven geheim
  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) hoeft niet te zeggen hoeveel telefoon- en internetverbindingen jaarlijks worden afgetapt. Een journalist van tv-programma KRO Reporter was naar de rechter gestapt, maar die gaf minister van Binnen…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 12:00pm -
 • Cultuuragenda - CONCERTEN - donderdag 23 november 2014
  Concoursen, festivals, concerten
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:49am -
 • Inkomstenbelasting omhoog in Zweedse begroting
  De nieuwe Zweedse minderheidsregering wil komend jaar de inkomstenbelasting voor hogere inkomens verhogen. Uitkeringsgerechtigden zien hun uitkering als het aan het kabinet ligt juist stijgen. Daarnaast krijgt het ministerie van defensie in de planne…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:46am -
 • Aantal files gaat weer groeien
  De afname van het aantal files is voorbij. Voor dit jaar en 2015 wordt een lichte toename van de files op het hoofdwegennet met één procent verwacht. Dat concludeert het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in het Mobiliteitsbeeld 2014, mel…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:45am -
 • Brand in kolenschip Amsterdam
  Op een vrachtschip geladen met steenkool in de haven van Amsterdam is brand uitgebroken. Bij de brand in de laadruimte van het schip komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Er zijn volgens de brandweer geen gewonden gevallen. De bemanning heeft het…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:45am -
 • Liberianen in quarantaine verstoken van voedsel
  Tientallen mensen die in Liberia in quarantaine zijn geplaatst omdat ze ebola zouden kunnen hebben, krijgen niets te eten en dreigen hun quarantaine daarom te verbreken. Dat heeft de Liberiaanse radio donderdag gemeld.
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:45am -
 • Vion laat consument meekijken bij vleesproductie
  Vleesverwerker Vion wil consumenten ervan overtuigen dat het bedrijf veilig voedsel levert en rekening houdt met dierenwelzijn. Om dat te bereiken worden keuringsrapporten met onder meer de resultaten van overheidskeuringen voortaan gepubliceerd. Ook…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:46am -
 • Broertjes erkent ‘ongelukkige’ vergelijking
  Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes erkent dat hij een ongelukkige uitspraak heeft gedaan door strijders van terreurgroep Islamitische Staat (IS) te vergelijken met joden die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël trokken om te vechten. Dat h…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:45am -
 • Nieuwe poging openen Erasmusbrug geslaagd
  De Erasmusbrug heeft donderdag om 11.00 uur met een dag vertraging wachtende schepen kunnen laten passeren. De brug kampte met een storing waardoor hij niet meer openging. De storing leidde ook tot problemen voor het wegverkeer, maar die duurden veel…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:45am -
 • VPRO wil innoveren in Eindhoven
  De VPRO begint volgend jaar een medialab in Eindhoven op het voormalige Philips-terrein. De omroep wil met de gemeente Eindhoven innoveren en gaat onderzoeken hoe media en nieuwe technieken als Google Glass worden gemaakt en kunnen worden ingezet in…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:30am -
 • Ambassadeur: stuur geen Liberianen terug
  Nederland moet vanwege de eboladreiging geen uitgeprocedeerde asielzoekers terugsturen naar Liberia. Dat zei plaatsvervangend ambassadeur van Liberia Jar Jar Kamera donderdag in het Radio 1-programma De Ochtend.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:30am -
 • Italië lost Portugal af als schuldenkoning eurozone
  Geen enkel land in de eurozone had in het tweede kwartaal een dusdanig hoge schuld ten opzichte van het bruto binnenlands product als Italië. De Italianen stootten Portugal van de troon als land met het hoogste schuldpercentage in de muntunie. De It…
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 10:15am -
 • Tunesisch leger pakt extremisten
  De Tunesische politie heeft een serie antiterreuroperaties uitgevoerd, waarbij twee vermoedelijke militanten zijn ingerekend. Dat heeft het Tunesische ministerie van binnenlandse zaken donderdag bekendgemaakt. Ook is in een buitenwijk van de hoofdsta…
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 10:00am -
 • Broertjes vergelijkt IS-strijders met zionisten
  Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes heeft donderdag een vergelijking gemaakt tussen radicale moslims die zich aansluiten bij terreurorganisatie IS en Nederlandse zionisten die na de Tweede Wereldoorlog vertrokken om voor een joodse staat te v…
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:45am -
 • Directeur vliegveld Vnoekovo weg na ongeluk
  De algemeen directeur en zijn plaatsvervanger van het vliegveld Vnoekovo bij Moskou zijn opgestapt na het ongeluk dat maandagavond het leven kostte aan de topman van het Franse olieconcern Total. Dat heeft de luchthaven donderdag meegedeeld.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:45am -
 • Hongaarse bende vrouwenhandel blijkt familiebedrijf
  De Haagse politie heeft begin deze maand een Hongaars stel aangehouden in een internationaal onderzoek naar mensenhandel, uitbuiting en prostitutie. De man is volgens de politie samen met zijn vier in het buitenland wonende zussen de spil in een mens…
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:45am -

Volkskrant

 • NieuwTurkije laat 200 Iraakse Koerden naar Kobani gaan
  Tweehonderd Iraakse Koerden mogen over Turks grondgebied naar de Syrische grensplaats Kobani om daar mee te doen aan de strijd tegen Islamitische Staat (IS). De Turkse president Erdogan maakte vandaag in Letland bekend dat daarover overeenstemming is…
  - 26 mins ago 23 Oct 14, 1:19pm -
 • NieuwTuitert debuteert als schaatsanalyticus bij NOS
  Mark Tuitert maakt volgende week zijn debuut als analist voor NOS Studio Sport. De olympisch kampioen van 2010, die dit voorjaar een punt zette achter zijn schaatscarrière, komt zaterdag 1 november in actie tijdens het NK Afstanden. Dit maakte de NO…
  - 29 mins ago 23 Oct 14, 1:16pm -
 • NieuwTweede zege Williams, Halep naar laatste vier
  Serena Williams heeft in Singapore bij de WTA Finals haar tweede partij gewonnen. De Amerikaanse nummer 1 van de wereld deklasseerde de Canadese Eugenie Bouchard: 6-1 6-1. Williams revancheerde zich daarmee voor de nederlaag tegen de Roemeense Simona…
  - 34 mins ago 23 Oct 14, 1:11pm -
 • NieuwNS: op alle stations elk half uur een trein
  Vanaf 14 december stopt op elk NS-station minstens een keer per half uur een trein. Op de meeste lijnen was dat al zo, maar in de nieuwe dienstregeling, die op 14 december ingaat, geldt die hogere frequentie voortaan voor alle lijnen van de Nederland…
  - 36 mins ago 23 Oct 14, 1:09pm -
 • NieuwAmsterdam steekt ruim 105 miljoen in zeesluis
  Amsterdam wil maximaal ruim 105 miljoen euro bijdragen aan de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. Wethouder Kajsa Ollongren heeft de gemeenteraad vandaag gevraagd hiermee in te stemmen. De bijdrage aan de versnelde aanleg van de sluis in het No…
  - 38 mins ago 23 Oct 14, 1:07pm -
 • NieuwPolitie Ottawa: schutter handelde alleen
  De aanslagen van gisteren in de Canadese hoofdstad Ottawa waren het werk van één dader. Dat heeft de politie in Ottawa vandaag verklaard, meldden Canadese media. Er werd tot nu toe rekening mee gehouden dat er meer daders waren.
  - 44 mins ago 23 Oct 14, 1:01pm -
 • NieuwVoor Nathan Cirillo hamngen in Ottawa de vlaggen halfstok
  Korporaal Nathan Cirillo (24) vond het een bijzondere eer deel uit te maken van de erewacht aan het National War Memorial in Ottawa. Hij poseerde er met plezier voor passerende toeristen. Gisteren, kort voor 10.00 uur 's morgens lokale tijd, werd hij…
  - 48 mins ago 23 Oct 14, 12:57pm -
 • NieuwOplichter wordt internetheld: Nicolás met de paus, Darth Vader en op de maan
  De 20-jarige Francisco Nicolás heeft Spanje jarenlang voor de gek gehouden, zo werd deze week bekend. Kleine Nicolás, zoals hij wordt genoemd, werkte zich op tot op het hoogste niveau van de elite van Spanje.
  - 53 mins ago 23 Oct 14, 12:52pm -
 • NieuwGeen water in peperduur WK-stadion Cuiaba
  Spelers van de Braziliaanse topclubs Corinthians en Vitoria hebben woensdagavond na afloop van hun duel niet kunnen douchen in het peperdure stadion Arena Pantanal in Cuiaba. Ook de toiletten spoelden niet door in het stadion, dat voor 160 miljoen eu…
  - 59 mins ago 23 Oct 14, 12:46pm -
 • Chinese partijtop belooft verbetering strafrecht
  De Chinese Communistische Partij heeft toegezegd om het rechtssysteem aan te pakken. Er wordt gewerkt aan meer juridische onafhankelijkheid en het inperken van politieke bemoeienis in de rechtbank.
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:43pm -
 • Rechtbank: statistieken over aftappen niet openbaar
  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) hoeft de statistieken over het aantal internettaps dat de dienst jaarlijks afneemt niet openbaar te maken. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald.
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:24pm -
 • 'Boko Haram ontvoert opnieuw tientallen vrouwen'
  In Nigeria zijn opnieuw tientallen vrouwen en meisjes ontvoerd, vermoedelijk door leden van de terreurgroep Boko Haram. Dat meldt BBC.
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 12:11pm -
 • Noord-Korea sluit grenzen uit angst voor ebolavirus
  De angst voor het dodelijke ebolavirus heeft ook toegeslagen in het geïsoleerde Noord-Korea. De stalinistische staat zou van plan zijn de grenzen voorlopig te sluiten voor toeristen, zeggen bedrijven die uitstapjes organiseren naar het land.
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 12:03pm -
 • Nederlands scheepswrak uit 17de eeuw gevonden bij Trinidad
  Onderzoekers hebben in de wateren van Trinidad en Tobago in de Caribische Zee een 17de-eeuws Nederlands oorlogsschip gevonden. Het 'Huis de Kreuningen', dat in 1677 tegen de grond liep, is volgens de leider van het onderzoek, Kroum Batchvarov, nog in…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 12:01pm -
 • Aantal files neemt volgend jaar iets toe
  Automobilisten moeten er rekening mee houden dat ze volgend jaar iets vaker in de file staan. Voor 2014 en 2015 wordt een lichte toename van het aantal files met 1 procent verwacht. Dat komt door een aantrekkende economie waardoor het verkeer toeneem…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:46am -
 • Celstraffen geëist voor miljoenenfraude
  Een makelaar die voor miljoenen zou hebben gefraudeerd, moet, als het aan het justitie ligt, een jaar de gevangenis in. Die straf eiste het Openbaar Ministerie (OM) vandaag tegen de 35-jarige Friso G. uit Lemmer. Het OM eiste ook een voorwaardelijke…
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:31am -
 • Honderden kometen geteld bij jonge ster
  Franse astronomen hebben bijna 500 afzonderlijke kometen onderzocht die om de ster Bèta Pictoris draaien. Daarbij hebben zij ontdekt dat de 'exokometen' tot twee verschillende families behoren.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:42am -
 • Brändle gaat Voigts werelduurrecord aanvallen
  De Oostenrijkse wielrenner Matthias Brändle gaat volgende week een poging doen het werelduurrecord van Jens Voigt te verbeteren. Dat heeft zijn ploeg IAM donderdag bekendgemaakt. De Duitser kwam vorige maand op de nieuwe wielerpiste van het Zwitsers…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:39am -
 • Zuckerberg scoort in China met interview in het Mandarijn
  Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft lof geoogst in China door een interview geheel in het Mandarijn af te leggen. Studenten van de Tsinghua Universiteit in Peking braken gisteren uit in luid applaus toen Zuckerberg de microfoon pakte en hen begr…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:33am -
 • Olympische erkenning Kosovo valt slecht in Servië
  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Kosovo als voorlopig lid erkend. Het land krijgt mogelijk in december een volledig lidmaatschap, dat is vereist voor deelname aan Olympische Spelen. Het besluit valt slecht in Servië, het land waarvan…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:33am -
 • Wegwerker A12 overleden, twee zwaargewonden in ziekenhuis
  Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is vandaag een wegwerker om het leven gekomen. Een andere wegwerker is zwaargewond geraakt. Een vrachtwagen is op ze ingereden. De truckchauffeur liep eveneens zware verwondingen op. Beiden liggen in het ziekenhu…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:30am -
 • EU maakt miljoenen vrij voor ebola-onderzoek
  De Europese Commissie maakt ruim 24 miljoen vrij voor onderzoek naar ebola. Het geld wordt via een versnelde procedure vrijgemaakt voor vijf veelbelovende onderzoeksprojecten voor de ontwikkeling van een vaccin en behandeling van de ziekte, aldus Bru…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:29am -
 • Vinokoerov: Ik kan niet mijn hele leven boeten
  Teambaas Aleksandr Vinokoerov moet zich begin november bij de internationale wielrenunie UCI verantwoorden voor drie dopinggevallen in zijn ploeg Astana. De Kazak met een verleden als dopingzondaar voelt zich vooral slachtoffer. 'Ik ben 2 jaar gescho…
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:29am -
 • Omwonenden Kampen: sirene defect bij brand
  Een van de twee sirenes die gisteren af moesten gaan wegens de grote brand bij een schroothandel in Kampen, heeft geen geluid laten horen. Dat zeiden omwonenden vanmorgen tijdens een bijeenkomst op het stadhuis.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:56am -
 • Nootdorpers boos om fitnesshal
  Bewoners van de Markt in Nootdorp zijn huiverig voor de komst van een sportschool die 24 uur per dag open is. De eigenaar zegt dat het de buurt juist veiliger zal maken.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:48am -
 • Ligthart langer bij Lotto-Belisol
  Pim Ligthart fietst ook de komende 2 jaar bij de Belgische wielerploeg Lotto-Belisol. Dat maakte het team van manager Marc Sergeant vandaag bekend. Ook de Belgen Tosh van der Sande en Dennis Vanendert tekenden een nieuw contract; zij werden voor 1 ja…
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:47am -
 • Voorstel halvering wachtgeld snel naar Kamer
  Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken zal een wetsvoorstel om de wachtgeldperiode voor afgetreden wethouders en burgemeesters te halveren, in de eerste helft van november alsnog indienen in het parlement. Dat heeft hij vandaag aan de Tweede…
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:45am -
 • Antwerpen wil Grand Départ Tour in 2020
  Antwerpen wil dat de Tour de France in 2020 start in deze Belgische stad. Dat zei wethouder Ludo van Campenhout donderdag bij de toelichting op de start van de derde etappe volgend jaar in Antwerpen.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:38am -
 • 'Democratie kan islamvarkentje wel wassen'
  Islamitische Staat is een bedreiging voor de wereld. IS wil oorlog, een dialoog is onmogelijk. Is de democratie daartegen bestand?
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:36am -
 • Scootmobielberijder dronken van snelweg afgehaald
  Een 49-jarige Arnhemmer is gisteren in beschonken toestand in zijn scootmobiel van de snelweg A12 gehaald. Een politieman in zijn vrije tijd zag de scootmobielberijder met lage snelheid ter hoogte van Velp op de A12 rijden.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:33am -
 • Toekomst Caterham F1 in gevaar
  Het voortbestaan van het Formule 1-team Caterham is in gevaar nadat werknemers van de renstal vanochtend voor een dichte deur stonden van de fabriek in het Engelse Leafield.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 9:13am -
 • Geestelijk vader Haagse Harry overleden
  De Haagse striptekenaar Marnix Rueb is overleden. Dat heeft zijn broer bevestigd aan Omroep West. De bedenker van stripheld Haagse Harry is 59 jaar geworden. Rueb stierf aan longkanker.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 9:10am -
 • Wat gebeurde er gisteren precies in Ottawa?
  De Canadese hoofdstad Ottawa werd gisteren opgeschrikt door aanslagen bij een oorlogsmonument en in het parlementsgebouw. Daarbij kwam de 24-jarige reservist Nathan Cirillo om het leven. De schutter, die het parlementsgebouw wist binnen te dringen, w…
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 9:02am -
 • Sjiieten doodgeschoten bij aanval in Pakistan
  Vijf gemaskerde mannen hebben in het zuidwesten van Pakistan een bus aangevallen en acht sjiieten vermoord. Het was de zwaarste aanval op leden van de religieuze stroming in Pakistan in maanden.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 9:00am -
 • Houston, we have a Soundcloud
  Het is natuurlijk een kleine stap voor een ruimtevaartkolos als de NASA, maar de mensheid schiet er mooi een flink stuk mee op: de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft een hele reeks beroemde ruimtegeluiden online geplaatst.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 9:00am -
 • Kevin Vickers, de held van Canada
  De man die gisteren de schutter doodschoot die het parlementsgebouw in Ottawa binnendrong, is binnen een dag uitgegroeid tot nationale held van Canada. De 58-jarige Kevin Vickers houdt zich na zijn heldhaftige daad op de achtergrond. Hij is een besch…
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 8:43am -
 • KPMG benoemt Barbara Lamberts als financieel directeur
  Het advies- en accountantsbureau KPMG heeft Barbara Lamberts benoemd tot lid van de raad van bestuur waarin zij de functie van financieel directeur krijgt. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 8:40am -
 • 'Herstel Schumacher duurt 1 tot 3 jaar'
  Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher herstelt thuis onder ideale omstandigheden, zegt zijn behandelend geneesheer in de kliniek van Grenoble, Jean-François Payen.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 8:40am -
 • België profiteert van slechte resultaten Oranje
  Het Nederlands elftal is een plek gezakt op de FIFA-wereldranglijst na de slechte resultaten van afgelopen maand. Van de Oranje-nederlaag tegen IJsland hebben de Belgen geprofiteerd. Zij staan nu vierde op de ranglijst. Dat is de hoogste klassering i…
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 8:29am -
 • Hongaars netwerk mensenhandel opgepakt
  In een internationaal onderzoek naar mensenhandel zijn in ons land onlangs twee Hongaarse verdachten opgepakt. Zij zouden vier slachtoffers hebben gemaakt die ze dwongen in de prostitutie te werken, meldde de politie vandaag.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 8:20am -

RTL

 • NieuwOpheldering kabinet geëist over satellietbeelden MH17
  Oppositiepartijen in de Tweede Kamer eisen opheldering van het kabinet over satellietbeelden van de Duitse inlichtingendienst. Die zouden aantonen dat pro-Russische rebellen verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlin…
  - 51 mins ago 23 Oct 14, 12:54pm -
 • Gewelddadige roversbende Bijlmer opgepakt
  In Amsterdam zijn vijf jonge mannen opgepakt, omdat zij een bende zouden vormen en meerdere gewelddadige straatroven in de Amsterdamse Bijlmer zouden hebben gepleegd.
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:42pm -
 • 'Darth Vader' op stemmenjacht in Kiev
  Oekraïne gaat zondag naar de stembus voor een nieuw parlement. Tijdens de verkiezingscampagnes is een onverwachte kandidaat opgedoken: de Star Wars-slechterik Darth Vader. Hij is lijsttrekker van de internetpartij.
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:41pm -
 • Man Oberhausen mogelijk besmet met ebola
  In de Duitse stad Oberhausen is een huis door politie en brandweer volledig afgesloten, omdat de bewoner ziekteverschijnselen heeft die lijken op ebola.
  - 1 hour ago 23 Oct 14, 12:35pm -
 • België blijft langer IS bombarderen
  België is tot zeker het einde van het jaar bereid F-16's in te zetten in de strijd tegen de radicale moslimterreurorganisatie Islamitische Staat (IS).
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:55am -
 • Slachtoffer Ottawa: alleenstaande vader en trotse reservist
  Dit is Nathan Cirillo. De vader van een zoontje van 6 was erewacht aan het National War Memorial in Ottawa. Gisteren werd hij tijdens zijn werk doodgeschoten door een geradicaliseerde moslim.
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:53am -
 • Wegwerker zat knel tussen aanhanger en pijlwagen
  Het is nu duidelijk wat er precies is gebeurd bij het ongeluk op de A12, waarbij een wegwerker om het leven kwam.
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:29am -
 • Treinverkeer rond Tilburg ligt twee dagen langer stil
  Door uitgelopen werkzaamheden rond het Centraal Station van Tilburg rijden er twee dagen langer geen treinen van en naar de Brabantse stad.
  - 2 hours ago 23 Oct 14, 11:29am -
 • Koerdische strijders mogen over Turkse grond naar Kobani
  Tweehonderd Iraakse Koerden mogen over Turks grondgebied naar Syrische grensplaats Kobani reizen om daar mee te helpen in de strijd tegen Islamitische Staat (IS).
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 11:03am -
 • 24 miljoen euro extra voor ebola-behandeling
  "De strijd tegen ebola is een race tegen de klok." Dat zegt José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:52am -
 • Politie over wegwerkongeluk: A12 moést wel dicht
  Een noodlottig ongeluk op de A12 vanochtend: een vrachtwagenchauffeur rijdt een wegwerker dood. Maar waarom was de weg zo lang dicht?
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:51am -
 • Gewelddadige berovingen via Marktplaats
  Zeker acht mensen zijn dit jaar slachtoffer geworden van gewelddadige oplichters via Marktplaats. De gedupeerden wilden een laptop kopen en spraken hiervoor af met de verkopers.
  - 3 hours ago 23 Oct 14, 10:43am -
 • Bewoonster 'bomhuis' Hilversum spoorloos
  De bewoonster van het huis in Hilversum waar op 11 oktober een explosief werd gevonden, is voortvluchtig. Het Openbaar Ministerie zegt dat de vrouw nog niet gevonden is.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 10:03am -
 • Overzicht zware ongelukken met wegwerkers
  Bij een ongeluk op de A12 is een wegwerker om het leven gekomen. Een tweede raakte zwaargewond. Hieronder een overzicht van eerdere ernstige incidenten waar wegwerkers bij waren betrokken:
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:52am -
 • Plasterk stuurt toch wetsvoorstel wachtgeld naar Kamer
  Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken stuurt een wetsvoorstel om de wachtgeldregering voor afgetreden wethouders en burgemeester te versoberen toch naar de Kamer.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:38am -
 • Mysterie van dino met gigantische armen opgelost
  Gigantische armen van wel 2,4 meter. Dat was bijna 50 jaar lang haast het enige dat bekend was over een mysterieuze dinosaurus. Tot nu, want onderzoekers hebben er een lijf en een kop bij gepuzzeld.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:23am -
 • Schutter Canada geradicaliseerd, met strafblad
  Langzaam maar zeker komt er steeds meer informatie naar buiten over de schutter die gisteren een militair doodschoot bij het oorlogsmonument in het Canadese Ottawa. Maar veel over de man is nog onbekend.
  - 4 hours ago 23 Oct 14, 9:17am -
 • Omwonenden: Eén sirene Kampen deed het niet
  Eén van de twee sirenes in Kampen die gisteren af moesten gaan na de grote brand bij een schroothandel in Kampen, deed het niet. Dat zeggen omwonenden tijdens een bijeenkomst op het stadhuis.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 9:14am -
 • Bedenker Haagse Harry overleden
  De bedenker van stripheld Haagse Harry is overleden. De Haagse striptekenaar Marnix Rueb is 59 jaar geworden. Rueb stierf aan longkanker.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 9:02am -
 • Blikschade ongeluk A58 afgehandeld
  De Zeeuwse verzekeraar ZLM in Goes heeft een kwart miljoen euro uitgekeerd aan slachtoffers van het mistongeluk op de A58. Alle blikschade is volgens het Verbond van Verzekeraars afgehandeld.
  - 5 hours ago 23 Oct 14, 8:46am -
 • Weer klimt er iemand over hek Witte Huis
  Er is opnieuw een indringer geweest bij het Witte Huis. Maar dit keer kwam deman niet ver.
  - 6 hours ago 23 Oct 14, 7:44am -
 • Nachtmerrie voor leraren: de app die alles oplost
  Scholieren zullen de app vast snel downloaden, maar voor hun docenten is het ongetwijfeld minder leuk: een telefoonapp die binnen mum van tijd sommen oplost.
  - 6 hours ago 23 Oct 14, 7:40am -
 • A12 weer open na fataal ongeluk
  Alle rijstroken van de A12 (Utrecht richting Den Haag) zijn bij Woerden weer open. Het kan nog wel even duren voor alle files zijn opgelost, zegt de ANWB.
  - 6 hours ago 23 Oct 14, 7:25am -
 • 553 doden bij luchtaanvallen IS
  Bij de luchtaanvallen op IS-doelen op Syrië zijn in een maand tijd 553 mensen gedood. 464 daarvan zijn strijders van de terreurorganisatie Islamitische Staat.
  - 7 hours ago 23 Oct 14, 7:01am -
 • Echtpaar sterft dag na elkaar na 73 jaar huwelijk
  Al ruim 73 jaar lang waren Helen en Joe Auer uit het Amerikaanse Cincinnati onafscheidelijk. Slechts een dag nadat de 94-jarige Helen stierf, overleed ook haar 100-jarige man Joe.
  - 7 hours ago 23 Oct 14, 6:55am -
 • Bevestiging: schutter Canada is 32-jarige Zehaf-Bibeau
  Canadese media meldden het al, maar nu hebben ook de autoriteiten het bevestigd: de schutter van de dodelijke aanslag op een Canadese militair is de 32-jarige Michael Zehaf-Bibeau.
  - 7 hours ago 23 Oct 14, 6:40am -
 • Golfwonder (11) begon met bezemsteel
  Ontmoet Dylan Reales. Hij is pas 11-jaar maar hij wordt nu al als een toekomstige topgolfer gezien.
  - 7 hours ago 23 Oct 14, 6:37am -
 • Verkeer in Randstad loopt vast door ongeluk
  Als gevolg van de afsluiting van de A12 na een dodelijk ongeval loopt het verkeer richting Rotterdam en Den Haag al flink vast. Vooral automobilisten die omreden naar Rotterdam, stonden rond 07:30 uur al in lange files.
  - 8 hours ago 23 Oct 14, 5:59am -
 • Erik Mouthaan: Dit komt hard aan in het vredige Canada
  Canada is in shock na de moord op een Canadese militair door een geradicaliseerde moslim. Drie vragen aan onze correspondent Erik Mouthaan, die in Ottowa is.
  - 8 hours ago 23 Oct 14, 5:50am -
 • 'Geef bewoners meer te zeggen over buurt'
  Als het aan de PvdA ligt, krijgen bewoners meer te zeggen over hun buurt. Zo mogen ze zelf het vuilnis ophalen, het gras in het plantsoen maaien en als eerste bieden op braakliggend terrein.
  - 8 hours ago 23 Oct 14, 5:47am -
 • Aanslag komt keihard aan in Canada
  Canada reageert met afschuw op de aanslag van gisteren, vertelt correspondent Erik Mouthaan: "In Ottawa gebeurt nooit wat, zei iemand tegen me, en dan opeens staat de jihad voor je deur."
  - 8 hours ago 23 Oct 14, 5:39am -
 • 'Al veel langer geruchten over dodenvluchten Poch'
  De collega's van oud-Transaviapiloot Julio Poch zeggen dat ze al langer wisten van zijn mogelijke betrokkenheid bij de dodenvluchten in Argentinië.
  - 8 hours ago 23 Oct 14, 5:17am -
 • Urenlange zoektocht naar slapende jongen
  In het Utrechtse dorp Cothen is na een urenlange zoektocht de vermiste Wilco terug gevonden. Het 5-jarige jongetje lag in een schuur te slapen.
  - 9 hours ago 23 Oct 14, 5:03am -
 • Premier over aanslag: Canada zal zich nooit bang laten maken
  De Canadese premier Stephen Harper heeft een toespraak gehouden over deaanslagen van gisteren en die van maandag. Hij zegt dat Canada zich niet banglaat maken door de aanslagen.
  - 9 hours ago 23 Oct 14, 4:57am -
 • Dodenvluchten: 'Poch zat bij menselijke lading'
  Julio Poch was wel degelijk betrokken bij dodenvluchten in Argentinië, sterker nog, hij deed er actief aan mee. Hij zat zelfs achterin bij de menselijke lading, zegt een getuige.
  - 9 hours ago 23 Oct 14, 4:42am -
 • 'Blijf thuis als je naar Den Haag of Rotterdam moet'
  Rijkswaterstaat adviseert automobilisten die via Utrecht naar Den Haag of Rotterdam moeten thuis te blijven. De A12 is vanwege het ongeluk met een vrachtwagen afgesloten bij Woerden.
  - 9 hours ago 23 Oct 14, 4:34am -
 • Wegwerker gedood bij ongeluk A12
  Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Zijn collega is zwaargewond geraakt. Een vrachtwagen is op de twee ingereden. De chauffeur liep daarbij ook zware verwondingen op.
  - 9 hours ago 23 Oct 14, 4:17am -
 • De eerste bloemen
  Bij het oorlogsmonument in Ottawa zijn de eerste bloemen gelegd. Daarmee wordt de aanslag van gisteren herdacht. Daarbij kwam een Canadese militair om het leven.
  - 10 hours ago 23 Oct 14, 3:37am -
 • Weer 'hekspringer' bij Witte Huis
  Weer is in de Amerikaanse hoofdstad Washington een man over het hek van het Witte Huis gesprongen. Hij slaagde er niet in bij de ambtswoning van de Amerikaanse president te komen; met behulp van honden werd hij overmeesterd.
  - 10 hours ago 23 Oct 14, 3:18am -
 • 'Canada laat zich niet intimideren'
  Canada zal zijn inspanningen om terrorisme te bestrijden verdubbelen. "Canada zal zich nooit laten intimideren", zei premier Stephen Harper in een toespraak, waarin hij de schietpartij een terroristische daad noemde.
  - 11 hours ago 23 Oct 14, 3:14am -
 • Vermiste 5-jarige Wilco is gevonden
  De 5-jarige Wilco uit het Utrechtse dorp Cothen, die sinds gisterenmiddag werd vermist, is terecht. De politie vond hem onverwachts dicht bij huis.
  - 12 hours ago 23 Oct 14, 2:00am -
 • Weer aanhouding Bende van Nijvel
  In België is opnieuw een verdachte aangehouden in de zaak van de Bende van Nijvel. Het gaat om Michel Libert, een vroeger kopstuk van de extreemrechtse groepering Westland New Post (WNP).
  - 15 hours ago 22 Oct 14, 11:02pm -
 • Schrootbrand in Kampen is geblust
  De brand in een berg schroot in Kampen is geblust. De brand bij schrootbedrijf Regelink in de Haatlanderhaven begon om 9 uur 's ochtends. Twaalf uur later kon de brandweer het blussen stoppen.
  - 15 hours ago 22 Oct 14, 10:30pm -
 • Dader Ottawa was 32-jarige bekeerde Canadees
  De man die in Ottawa een militair heeft doodgeschoten, is geïdentificeerd. Het gaat volgens verschillende media om Michael Zehaf-Bibeau, een in 1982 geboren Canadees die tot de islam is bekeerd.
  - 16 hours ago 22 Oct 14, 9:29pm -
 • Oude Apple geveild voor ruim 7 ton
  Een van de weinige resterende exemplaren van de eerste serie Apple-computers is in New York geveild voor 905.000 dollar (715.000 euro). De identiteit van de koper is niet bekendgemaakt.
  - 17 hours ago 22 Oct 14, 9:02pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse