Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwMan valt agenten aan met bijl in NY
  In New York heeft een man donderdag (lokale tijd) vier politie-agenten met een bijl belaagd.
  - 15 mins ago 24 Oct 14, 8:41am -
 • NieuwZweden zoekt niet meer naar onderzeeër
  Zweden heeft de zoektocht gestaakt naar de mysterieuze buitenlandse onderzeeër die rond Stockholm gesignaleerd zou zijn. De onderzeeër is niet gevonden.
  - 9 mins ago 24 Oct 14, 8:35am -
 • Nieuw'Test chauffeurs op slaapapneu'
  "Iedere keer als er iemand op een stille weg in de nacht op een wegversperring is ingereden op een recht stuk denk ik altijd aan apneu."
  - 27 mins ago 24 Oct 14, 7:59am -
 • NieuwNL geeft 5 miljoen extra voor ebola
  Nederland zal nog eens vijf miljoen euro extra neerleggen voor het bestrijden van ebola, maakte premier Mark Rutte bekend na een Europees overleg in Brussel.
  - 29 mins ago 24 Oct 14, 7:57am -
 • Nieuw'Beperking artsenkeuze mag gewoon'
  Volgens de Raad van State is het inperken van de vrije artsenkeuze helemaal niet in strijd met het Europees recht. Burgers kunnen namelijk altijd nog kiezen uit talloze polissen en de daarbij horende vergoedingen.
  - 51 mins ago 24 Oct 14, 7:35am -
 • NieuwWeer rellen in Jeruzalem
  Deze nacht is er wederom flink gereld in de Israëlische stad Jeruzalem. In de nacht van woensdag op donderdag was het hier ook al raak.
  - 53 mins ago 24 Oct 14, 7:33am -
 • EU minder ambitieus wat betreft klimaat
  De Europese lidstaten hebben nieuwe klimaatdoelstellingen voor 2020-2030 afgesproken, maar sommige zijn lager dan de Europese Commissie heeft voorgesteld. Als belangrijkste afspraak moet de uitstoot van broeikasgassen over 16 jaar met "ten minste 40…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:04am -
 • 'Laat jihadisten lekker naar Syrië gaan'
  Nederlandse jihadi's in Syrië waarschuwen de Nederlandse overheid: als zij wannabe-jihadisten niet laten vechten aan de zijde van IS, is de kans op aanslagen in eigen land groter.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 6:56am -
 • Arts New York heeft ebola
  De arts die gisteravond (Nederlandse tijd) met ebolaverschijnselen in een ziekenhuis in New York werd opgenomen, heeft inderdaad ebola.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:35am -
 • 'Meer bewapende beveiliging'
  Nederland moet bij overheidsgebouwen en drukbezochte plekken bewapende beveiligers inzetten, vindt veiligheidsexpert Michiel de Weger. Op dit moment zet Nederland vooral bewakers zonder wapens in.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:24am -
 • Mogelijk ebola in New York
  Een arts in New York die onlangs in West-Afrika heeft gewerkt, vertoont symptomen die lijken op ebola.
  - 10 hours ago 23 Oct 14, 10:54pm -
 • 'Onmogelijk Nederlander te worden'
  Volgens VluchtelingenWerk Nederland (VWN) is het voor veel asielzoekers die wel een verblijfsvergunning hebben, bijna onmogelijk om Nederlander te worden.
  - 10 hours ago 23 Oct 14, 10:24pm -
 • PSV en Feyenoord winnen niet
  De twee Nederlandse ploegen die vanavond in actie kwamen in de Europa League zijn er allebei niet in geslaagd met drie punten naar huis te gaan.
  - 10 hours ago 23 Oct 14, 10:06pm -
 • Moslims vermoorden christenen in CAR
  In de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) hebben moslimrebellen huisgehouden onder de voornamelijk christelijke bevolking van een dorpje. Er vielen zo'n dertig doden.
  - 10 hours ago 23 Oct 14, 10:01pm -
 • Balotelli bedreigt vrouw
  Mario Balotelli, de aanvaller van Liverpool, zou een vrouw hebben bedreigd die foto's maakte van zijn rode Ferrari F12 Berlinetta.
  - 11 hours ago 23 Oct 14, 9:49pm -

Buienradar

NOS

 • Zweden stopt zoektocht onderzeeer
  Zweden heeft de zoektocht naar een onderzeeboot in de wateren bij de hoofdstad Stockholm beeindigd. Er is niets gevonden. Precies een week geleden begon het leger een grote zoekactie in de Oostzee, nadat een noodsignaal van een Russische onderzeeer z…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:17am -
 • Man hakt met bijl op agenten NY in
  In New York heeft een man met een bijl vier politieagenten aangevallen. Een agent werd op zijn hoofd geraakt en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De dader is doodgeschoten. Zijn motief is niet bekend.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:47am -
 • Strijdbare taal van premier Canada
  De Canadese premier Harper heeft in het parlement in Ottawa stilgestaan bij de dood van de twee militairen die deze week bij aanslagen zijn omgekomen. Hij moest zijn strijdbare speech geregeld onderbreken voor langdurige staande ovaties van de parlem…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:30am -
 • EU-akkoord klimaatdoelstellingen
  De Europese lidstaten hebben nieuwe klimaatdoelstellingen voor de periode 2020-2030 afgesproken. Sommige daarvan gaan minder ver dan de Europese Commissie heeft voorgesteld.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:24am -
 • Nederland krijgt naheffing van EU
  Nederland heeft een naheffing van 642 miljoen euro gekregen op de EU-afdracht voor dit jaar. Dat is het gevolg van een een een nieuwe rekenmethode die internationaal wordt toegepast.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:12am -
 • Mevrouw Mugabe wil op de 'troon'
  Grace Mugabe, de 49-jarige echtgenote van de Zimbabwaanse president Mugabe, wil haar man opvolgen. Dat maakte ze bekend op een bijeenkomst met veteranen van de Zimbabwaanse vrijheidsstrijd.
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:49am -
 • Moslims doden 30 christenen in CAR
  In de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben moslimextremisten bij een aanval op een overwegend christelijk dorp 30 inwoners omgebracht. Tientallen mensen raakten gewond, zeggen VN-medewerkers.
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:49am -
 • Nieuw bewijs tegen Mladic mag
  De aanklager in het proces tegen Ratko Mladic mag nieuw bewijsmateriaal inbrengen. De zaak loopt daardoor geen onaanvaardbare vertraging op, zeggen de rechters van het Joegoslavietribunaal. Mladic had protest aangetekend, maar de rechters hebben dat…
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:49am -
 • Bovag:bijtelling verstoort markt
  De Bovag zegt dat de wijziging in de fiscale bijtelling voor lease-auto's de markt verstoort. Volgens de autobranche zijn er straks eigenlijk nog maar twee categorieen:plugin-hybrides (14 procent bijtelling) en bijna alle andere auto's (25 procent).…
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:47am -
 • Bijtelling 'schone' auto's omhoog
  In 2016 verandert de bijtelling voor lease-auto's, schrijft staatssecretaris Wiebes aan de Tweede Kamer. Voor auto's met een CO2-uitstoot boven de 80 gram wordt de bijtelling 25 procent;voor 51 tot 80 gram wordt dat 20 procent.
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:47am -
 • Van der Laan:veel vertrouwen in ADE
  Burgemeester Van der Laan heeft groot vertrouwen in de organisatie van het Amsterdam Dance Event. Afgelopen weekend kwamen drie festivalgangers om het leven, waarschijnlijk na drugsgebruik.
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:45am -
 • Kamervragen over naheffing van EU
  VVD en CDA willen opheldering van het kabinet over de extra naheffing die Nederland aan de Europese Commissie moet betalen. De Financial Times meldt dat het gaat om 642 miljoen euro extra.
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:41am -
 • Wel pardonregeling,geen paspoort
  Voor veel asielzoekers met een verblijfsvergunning is het vrijwel onmogelijk om Nederlander te worden. Dat zegt Vluchtelingenwerk Nederland. Van ruim 27.000 mensen die dankzij een generaal pardon in 2007 in Nederland mogen blijven, hebben 6000 asielz…
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:39am -
 • "Familie dug-outdrama wil proces"
  De families van de slachtoffers van het dug-outdrama in Twijzel willen dat de gemeente en de voetbalvereniging alsnog worden vervolgd. Dat meldt De Telegraaf. Het Openbaar Ministerie liet woensdag weten niemand te vervolgen.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:05am -
 • Claim Q-koortspatienten afgewezen
  Staatssecretaris Dijksma wijst een claim van 320 Q-koortspatienten af. Ze zegt dat de overheid niet aansprakelijk is voor schade door Q-koorts.
  - 12 hours ago 23 Oct 14, 8:15pm -
 • Een schutter in Ottawa,zegt politie
  De politie in de Canadese hoofdstad Ottawa zegt dat er bij de aanslag van gisteren maar een schutter was. Volgens de politie is er nu geen dreiging meer. Gisteren hield de politie er rekening mee dat er meer schutters waren.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 3:18pm -
 • Geen straf voor honderd kilo wiet
  De rechtbank in Amsterdam heeft een coffeeshophouder niet bestraft voor het in huis hebben van een grote voorraad wiet, schrijft Het Parool. Volgens de krant gaf de doorslag dat de coffeeshop zich verder geheel aan de wet hield en keurig belasting be…
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 2:59pm -
 • Opheldering monstertruck in maart
  De resultaten van de onderzoeken naar het fatale ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen laten nog lang op zich wachten. Zowel de Onderzoeksraad voor Veiligheid als het OM doet onderzoek.
  - 18 hours ago 23 Oct 14, 2:39pm -
 • "Boko Haram ontvoert weer meisjes"
  In Nigeria zijn opnieuw tientallen vrouwen en meisjes ontvoerd. De daders zijn waarschijnlijk aanhangers van de terreurgroep Boko Haram, meldt de BBC.
  - 18 hours ago 23 Oct 14, 2:06pm -
 • Premier:Canada wordt niet bang
  Canada laat zich niet bang maken, zegt premier Harper na de aanslag gisteren in Ottawa. Volgens hem zal Canada zijn inspanningen om de terreurdreiging het hoofd te bieden, verdubbelen.
  - 19 hours ago 23 Oct 14, 1:41pm -

Trouw

AD

 • NieuwWeer vogels Avifauna gevonden
  In huizen in Den Bosch en Drunen zijn woensdag nog zeven vogels gevonden die vorige maand uit Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn werden
  - 39 mins ago 24 Oct 14, 7:47am -
 • Nieuw'Deze maand in top 3 warmste oktobermaanden'
  Deze oktobermaand lijkt af te stevenen op een top 3-notering in de warmste oktobermaanden ooit. Volgens berekeningen van weeronline.nl komt de
  - 45 mins ago 24 Oct 14, 7:41am -
 • NieuwAmerikanen bombarderen IS-vlag op heuvel in Kobane
  In een spectaculaire video van persbureau AFP is te zien hoe  een vlag van de IS op een heuvel in Kobane gebombardeerd wordt door een Amerikaans
  - 55 mins ago 24 Oct 14, 7:31am -
 • 'Ajax heeft interesse in Tommy Oar'
  Ajax zou Tommy Oar van FC Utrecht nadrukkelijk volgen. Volgens het RTV Utrecht-programma Namen & Rugnummers heeft de Australiër de interesse
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:16am -
 • Geluid stofzuigermond is 44.000 euro waard
  Het derde geluid van Q-music is geraden. De winnaar neemt ruim 44.000 euro belastingvrij mee naar huis, het hoogste bedrag dat dit jaar door de
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:11am -

Telegraaf

 • NieuwOplossing Dennenrust dichtbij
  De gemeente Wageningen gaat de komende maand bepalen hoeveel zorg iemand minimaal nodig heeft om in het zorgcentrum voor Jehova's Dennenrust te mogen wonen.
  - 36 mins ago 24 Oct 14, 7:50am -
 • NieuwMicrosoft verkoopt meer telefoons, tablets en Xbox'en
  Het eerste kwartaal van boekjaar 2015 van softwarereus Microsoft is een goede gebleken. Het bedrijf verkocht meer exemplaren van zijn Surface-tablets, Lumia-telefoons en Xbox-spelcomputers.
  - 36 mins ago 24 Oct 14, 7:50am -
 • NieuwAanpak 'hangouderen'
  Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost trekt ruim anderhalf ton uit om 'hangvolwassenen' aan te pakken.
  - 36 mins ago 24 Oct 14, 7:50am -
 • NieuwKoers Imtech zakt onder 1 cent
  Wie dacht dat de gifbeker voor Imtech-aandeelhouders inmiddels wel leeg was, kwam vrijdagochtend bedrogen uit. De koers van de installateur zakte zelfs onder de 1 cent.
  - 37 mins ago 24 Oct 14, 7:49am -
 • NieuwRoemeen uitgeleverd om mensenhandel
  De politie in Roemenië heeft een 28-jarige Roemeense verdachte van mensenhandel aangehouden en uitgeleverd aan ons land. Dat gebeurde op verzoek van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, is vrijdag bekendgemaakt.
  - 40 mins ago 24 Oct 14, 7:46am -
 • Nieuw'TenCate stelt opnieuw teleur'
  TenCate heeft opnieuw een zwak kwartaal achter de rug. Dat schrijven analisten van Rabobank vrijdag in een reactie op de resultaten die de fabrikant van specialistisch textiel voorbeurs publiceerde.
  - 41 mins ago 24 Oct 14, 7:45am -
 • NieuwOok vaders krijgen postnatale depressie
  Niet alleen nieuwbakken moeders kunnen lijden aan een postnatale depressie. Ook vaders blijken steeds vaker niet op die veronderstelde roze babywolk te zitten.
  - 45 mins ago 24 Oct 14, 7:41am -
 • Nieuw'Baby-Federer' 't het weer (video)
  Grigor Dimitrov blijft de tenniswereld verbazen met de mooiste slagen. Na zijn wonderballen in Stockholm liet 'baby-Federer' ook in Basel weer zijn uitzonderlijke talent zien. Tegen Vasek Pospisil sloeg de 23-jarige Bulgaar een tweenerlob, om vervolg…
  - 47 mins ago 24 Oct 14, 7:39am -
 • NieuwDagfoto: Selfie
  Onze oosterse korthaar maakt een selfie.
  - 48 mins ago 24 Oct 14, 7:38am -
 • NieuwStraatracer van ATS: Sport 490 Stradale
  Sportwagenbouwer Automobili Turismo Sport (ATS) heeft een nieuw straatlegale racer gepresenteerd: de Sport 490 Stradale.
  - 48 mins ago 24 Oct 14, 7:38am -
 • NieuwRoos wordt heldin Hannie Schaft
  Roos van Erkel gaat de hoofdrol vertolken in de theatervoorstelling Het Meisje met het rode haar over verzetsheldin Hannie Schaft.
  - 51 mins ago 24 Oct 14, 7:35am -

Elsevier

 • NieuwRoemeen uitgeleverd om mensenhandel
  HAARLEM (ANP) - De politie in Roemenië heeft een 28-jarige Roemeense verdachte van mensenhandel aangehouden en uitgeleverd aan ons land. Dat gebeurde op verzoek van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, is vrijdag bekendgemaakt.
  - 37 mins ago 24 Oct 14, 7:49am -
 • AEX opent met verlies
  AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is vrijdagochtend met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen lager. Beleggers deden het rustig aan en kijken uit naar de uitkomsten van de stresstesten van de Europese banken, die zond…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:18am -
 • 'Roddel en achterklap schadelijk voor 50PLUS'
  DEN HAAG (ANP) - De ophef rond 50PLUS-voorman Henk Krol is schadelijk voor de ouderenpartij. Maar de partij blijft achter Krol staan, zolang er geen bewijzen zijn voor misstanden. ,,Op enkel vermoedens en insinuaties mag niemand worden veroordeeld.''
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:14am -
 • Zweden stopt speurtocht naar onderzeeër
  STOCKHOLM (ANP) - Zweden is gestopt met het zoeken naar een buitenlandse onderzeeboot in de wateren bij de hoofdstad Stockholm. Dat heeft het leger vrijdag laten weten in een verklaring. Er is geen onderzeeër gevonden.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:48am -
 • 'Steeds meer huurders met betalingsproblemen'
  DEN HAAG (ANP) - Steeds meer huurders lopen het risico de huur niet meer te kunnen betalen omdat ze te weinig inkomsten hebben. De economische crisis heeft de situatie verergerd, zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een vrijdag gepublice…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:29am -
 • VS onderzoeken of IS gifgas gebruikte
  WASHINGTON (ANP) - Amerikaanse experts gaan berichten onderzoeken dat strijders van Islamitische Staat in Irak chloorgas hebben gebruikt in gevechten met Iraakse politiemensen bij de plaats Balad ten noorden van Bagdad. Dat meldden Amerikaanse media…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:28am -
 • Nikkei sluit positieve week hoger af
  TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag met winst gesloten, in navolging van de positieve stemming op Wall Street. De Nikkei sloot 1 procent hoger op 15.291,64 punten. De Japanse beurs won deze week 5,2 procent.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:24am -
 • 'Deze maand in top 3 warmste oktobermaanden'
  ZEIST (ANP) - Deze oktobermaand lijkt af te stevenen op een top 3-notering in de warmste oktobermaanden ooit. Volgens berekeningen van weeronline.nl komt de gemiddelde temperatuur uit op ongeveer 13,6 graden. Goed voor een tweede of derde plek in de…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:08am -
 • Ballast Nedam dieper in de verliezen
  NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft de verliezen in het derde kwartaal verder zien oplopen. De onderneming kampte met onverminderd slechte marktomstandigheden en nieuwe tegenvallers bij het werk aan de snelweg A15 tussen de Maasvlakte…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:53am -
 • 'Lagere opening voor AEX'
  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent vrijdag naar verwachting lager. Ook de andere Europese effectenmarkten zullen met verliezen beginnen. In Amsterdam verwerken beleggers de kwartaalcijfers van Ballast Nedam, Corbion, Wessanen, TenCa…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:53am -
 • Weer rellen in Jeruzalem
  JERUZALEM (ANP) - In de Israëlische stad Jeruzalem is het in de nacht van donderdag op vrijdag tot confrontaties gekomen tussen Palestijnen en de politie. Het was de tweede nacht van rellen na de aanslag woensdag waardoor een 3 maanden oude baby om…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:53am -
 • 'Bouwsector herstelt na hapering'
  AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bouwsector zal herstellen van een hapering in het tweede kwartaal en dit jaar 2,5 procent meer produceren dan vorig jaar. Dat stelde het Economisch Bureau van ING vrijdag in een rapport.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:17am -
 • Mexicanen verkleinen belang in KPN
  MEXICO-STAD (ANP) - América Móvil (AMX) heeft zijn belang in het Nederlandse telecombedrijf KPN weer iets verkleind. Dat bleek vrijdag uit het derdekwartaalbericht van het Mexicaanse telecomconcern.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:11am -
 • 'Arts in New York heeft ebola'
  NEW YORK (ANP/RTR) - Een arts in New York die onlangs in West-Afrika heeft gewerkt, heeft ebola. Dat meldt The New York Times. Nadat de arts symptomen vertoonde die wezen op ebola, werd hij onderzocht in een ziekenhuis. Er werd overwogen het gebouw i…
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:09am -
 • Rutte belooft extra steun in strijd ebola
  BRUSSEL (ANP) - Nederland gaat nog eens 5 miljoen euro vrijmaken om hulpgoederen in te slaan in de strijd tegen ebola. Dat zei premier Mark Rutte in de nacht van donderdag op vrijdag in Brussel, waar hij overleg had met zijn Europese collega's over o…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:24am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwKRO-NCRV verlengt contracten journalisten niet
  De KRO-NCRV heeft meer dan twintig journalisten laten weten dat hun contract niet wordt verlengd. Ingewijden bevestigen vrijdag een bericht hierover in de Volkskrant. Met name aan de kant van de KRO wordt gevreesd voor de kwaliteit van journalistieke…
  - 41 mins ago 24 Oct 14, 7:45am -
 • NieuwZweden zet duikbotenjacht op lager pitje
  De Zweedse autoriteiten hebben hun speurtocht naar een mogelijke onderzeeboot in de archipel van Stockholm vrijdag op een lager pitje gezet. Het leger blijft op de uitkijk, maar marine- en amfibie-eenheden hebben opdracht gekregen de jacht te staken.
  - 56 mins ago 24 Oct 14, 7:30am -
 • Weer aantal gestolen vogels Avifauna terecht
  In woningen in Drunen en Den Bosch heeft de politie woensdag zeven vogels gevonden die vorige maand werden buitgemaakt bij een inbraak in vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Bij de doorzoekingen werden ook nog zeven andere vogels aangetroffen,…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:15am -
 • Tegenvallende, maar wel betere resultaten TenCate
  TenCate heeft over het derde kwartaal dit jaar zowel meer omzet als nettowinst geboekt. De resultaten kwamen desalniettemin lager uit dan analisten hadden verwacht. Dat bleek uit de kwartaalrapportage die het Almelose bedrijf vrijdag bekendmaakte.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:01am -
 • TMG ziet nog meer kansen op kosten te snijden
  Telegraaf Media Groep (TMG) kan veel kosten besparen door de verschillende mediatitels beter te laten samenwerken. De besparingen die al eerder waren ingezet hebben te weinig opgeleverd. Dat schrijft de uitgever achter De Telegraaf en Metro vrijdag b…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:46am -
 • Kamer wil opheldering over extra EU-afdracht
  Het kabinet moet zo snel mogelijk opheldering verschaffen over de vermeende naheffing van 642 miljoen euro die de Europese Commissie Nederland zou opleggen op de afdracht voor dit jaar. Daar hebben coalitiepartij VVD en oppositiepartij CDA om gevraag…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:45am -
 • Meisje in Mali bracht ebola mee uit Guinee
  Bij een meisje in Mali is ebola geconstateerd. Mali is hiermee het zesde land in West-Afrika dat door het virus is getroffen.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:45am -
 • Nog hoger verlies voor Ballast Nedam
  De verliezen van Ballast Nedam lopen in het vierde kwartaal nog verder op. Omdat er nog altijd geen duidelijkheid is over claims rond het wegenproject bij de A15 in Rotterdam, gaf het bouwbedrijf vrijdag geen precieze cijfers over de verliezen in het…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:31am -
 • Man met bijl valt agenten aan in New York
  Vier politieagenten zijn donderdag op een drukke straat in New York City aangevallen door een man met een bijl. Een agent wist de uithaal van de man nog af te weren met zijn arm, een andere raakte ernstig gewond aan zijn hoofd. De twee andere agenten…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:30am -
 • Drukte op telefoonlijn over ebola
  Het speciale telefoonnummer waar mensen met vragen over ebola terechtkunnen wordt vaak gevonden. Bij de helpdesk hebben in vier dagen al tweehonderd mensen om informatie over het virus gevraagd, meldt het AD vrijdag.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:15am -
 • Wessanen zet ABC weer in de etalage
  Wessanen heeft de Amerikaanse drankenproducent ABC opnieuw in de etalage gezet. Dat heeft het Nederlandse natuurvoedingsbedrijf vrijdag bekendgemaakt bij de kwartaalcijfers. Het concern boekte in het derde kwartaal ruim acht procent meer omzet en de…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:01am -
 • Hogere verkopen en winst voor Corbion
  Voedselingrediëntenfabrikant Corbion heeft in het derde kwartaal meer omzet geboekt en ook meer winst overgehouden. Volgens de fabrikant van melkzuren en lactiden en van vitamines en enzymen leverden beide bedrijfspoten meer geld op. Dat maakte het…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:46am -
 • ‘Militair moet gps en Facebook afschermen’
  Nederlandse militairen die voor werk of vakantie in het buitenland zijn, doen er verstandig aan de locatievoorziening op hun mobiel of tablet uit te schakelen. Met Facebook moet eveneens verstandig worden omgegaan. Dat advies geeft het ministerie van…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:45am -
 • ‘Laat radicale moslims naar Syrië vertrekken’
  Nederland kan jihadstrijders maar beter naar Syrië laten gaan. Als deze jihadi's in Nederland blijven vergroot dat de kans op een aanslag, melden Nederlandse strijders in Aleppo tegen het AD. Het tegenhouden van radicale moslims zorgt in Nederland a…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:30am -
 • ‘Geen Nederlands paspoort ondanks generaal pardon’
  Zo'n twintigduizend asielzoekers die dankzij het generaal pardon in Nederland mogen blijven, kunnen geen Nederlander worden. Deze zogenoemde pardonners kunnen niet aan de verscherpte regels voor naturalisatie voldoen, terwijl ze daarvoor eerder waren…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:15am -
 • ‘Amerikaanse arts uit New York heeft ebola’
  Voor het eerst is in New York City een ebolageval ontdekt. Het gaat om een arts die recentelijk met ebolapatiënten heeft gewerkt in het West-Afrikaanse Guinee. Dat heeft burgemeester Bill de Blasio gezegd.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 4:30am -
 • Rutte belooft vijf miljoen extra tegen ebola
  Nederland stelt vijf miljoen euro extra ter beschikking voor de bestrijding van ebola in West-Afrika. Dat heeft premier Mark Rutte donderdagnacht aangekondigd tijdens de top van EU-regeringsleiders in Brussel.
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:00am -
 • Rutte met lidstaten ten strijde tegen EU-heffing
  Premier Mark Rutte gaat de zaak van de extra EU-heffing van 642,7 miljoen die de Europese Commissie zou opleggen tot op de bodem uitzoeken. Nederland trekt daarbij samen op met de acht andere lidstaten die ook een rekening van de commissie zouden kre…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:30am -
 • Barroso: ik weet niks van extra EU-heffing
  Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso heeft donderdagnacht gezegd niets te weten over de naheffing voor sommige EU-landen waar The Financial Times eerder op de dag over berichtte. Hij wilde daarom niet op de kwestie ingaan.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • EU-lidstaten eens over klimaat- en energiekader
  De lidstaten van de Europese Unie zijn het in de nacht van donderdag op vrijdag eens geworden over een reeks klimaat- en energiemaatregelen voor de periode 2020-2030. Dat heeft de voorzitter van de Euroepse Raad, Herman Van Rompuy, via twitter bekend…
  - 9 hours ago 23 Oct 14, 11:30pm -
 • Wall Street sluit fors hoger
  Wall Street koerste donderdag fors hoger dankzij een mix aan overwegend meevallende bedrijfscijfers en macro-economische data. De Dow Jones index sloot 1,3 procent hogerop 16.676,49 punten. De breder samengestelde S&P500 index steeg 1,2 procent t…
  - 11 hours ago 23 Oct 14, 9:00pm -
 • Rutte onaangenaam verrast door EU-heffing
  Premier Mark Rutte is 'onaangenaam verrast' door de naheffing van 642,7 miljoen euro die de Europese Commissie volgens de Britse krant Financial Times wil opleggen. Nederland gaat in discussie met de Europese Commissie over de naheffing en gaat de kw…
  - 12 hours ago 23 Oct 14, 8:45pm -
 • Geen verband tussen aanvallen Canada
  De Canadese politie heeft geen verband ontdekt tussen de twee aanvallen die deze week werden uitgevoerd op Canadese militairen. De politie had de schutter die woensdag in Ottawa een militair doodschoot ook niet op het oog, zei politiecommissaris Bob…
  - 12 hours ago 23 Oct 14, 8:45pm -
 • Nieuw bewijs tegen Mladic mag gebruikt worden
  De aanklagers bij het Joegoslaviëtribunaal mogen nieuw bewijsmateriaal aanvoeren tegen Ratko Mladic dat vorig jaar werd ontdekt in een massagraf. Dat hebben de rechters bij het tribunaal van de Verenigde Naties bepaald.
  - 12 hours ago 23 Oct 14, 8:15pm -
 • Stylianides wordt EU-ebola bestrijder
  De aanstaande eurocommissaris voor humanitaire zaken, de Cyprioot Christos Stylianides, wordt de coördinator van de Europese Unie voor de bestrijding van de ebola-epidemie. Dat heeft de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, donderdag o…
  - 12 hours ago 23 Oct 14, 8:15pm -

Volkskrant

 • NieuwAmerikaanse arts in New York heeft ebola
  Een arts in New York die onlangs in West-Afrika heeft gewerkt, heeft ebola. Burgemeester van New York Bill de Blasio heeft dat gezegd. Nadat de arts symptomen vertoonde die wezen op ebola, werd hij onderzocht in een ziekenhuis. Later volgt nog een tw…
  - 35 mins ago 24 Oct 14, 7:51am -
 • NieuwDe opiniemaker veracht doorgaans de werkelijkheid
  'Eenmaal met één voet op Europese bodem worden ze bedolven onder de mensenrechten', schreef Martin Sommer zaterdag in een interessant artikel in de Volkskrant over Afrikanen. Een voorbeeld van een niet op feiten gebaseerde opinie. Vraag aan Afrikan…
  - 45 mins ago 24 Oct 14, 7:41am -
 • NBA-veteraan Nash niet meer in actie
  Basketbalveteraan Steve Nash zal het hele seizoen in de Amerikaanse profcompetitie NBA niet in actie komen. De routinier van Los Angeles Lakers heeft te veel last van een slepende rugblessure, die hem vorig seizoen ook al zwaar hinderde. Volgens zijn…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:03am -
 • Zweden stopt met zoeken naar mysterieuze onderzeeër
  Zweden is gestopt met het zoeken naar een buitenlandse onderzeeboot in de wateren bij de hoofdstad Stockholm. Dat heeft het leger vandaag laten weten in een verklaring. Er is geen onderzeeër gevonden.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 6:56am -
 • 'Steeds meer huurders met betalingsproblemen'
  Steeds meer huurders lopen het risico de huur niet meer te kunnen betalen omdat ze te weinig inkomsten hebben. De economische crisis heeft de situatie verergerd, zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een vanochtend gepubliceerd rapport.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:54am -
 • Canadese politie geeft beelden vrij van aanval op parlement
  De Canadese politie heeft een video vrijgegeven waarop te zien is hoe een schutter, vermoedelijk de 32-jarige Michael Zehaf-Bibeau, afgelopen woensdag het Canadese parlementsgebouw in Ottawa bestormde.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:42am -
 • 'Geen nachtelijke wegwerkzaamheden meer'
  Als het aan vakbond FNV Bouw ligt mag er 's nachts niet meer aan de weg worden gewerkt. De vakbond zegt in Metro dat nachtelijke wegwerkzaamheden te gevaarlijk zijn. 'We vinden het belangrijker dat een wegenbouwer de zekerheid heeft dat hij levend th…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:39am -
 • VS doen onderzoek naar gebruik gifgas door IS
  Amerikaanse experts gaan berichten onderzoeken dat strijders van Islamitische Staat in Irak chloorgas hebben gebruikt in gevechten met Iraakse politiemensen bij de plaats Balad ten noorden van Bagdad. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:33am -
 • Opnieuw confrontaties Palestijnen en politie in Jeruzalem
  In de Israëlische stad Jeruzalem is het vannacht tot confrontaties gekomen tussen Palestijnen en de politie. Het was de tweede nacht van rellen na de aanslag woensdag waardoor een 3 maanden oude baby om het leven kwam.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:53am -
 • Mexicanen verkleinen belang in KPN
  América Móvil (AMX) heeft zijn belang in het Nederlandse telecombedrijf KPN weer iets verkleind. Dat bleek vrijdag uit het derdekwartaalbericht van het Mexicaanse telecomconcern.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:47am -
 • Sven Kramer: Puur wanbeleid ISU
  Sven Kramer heeft in zijn column in De Telegraaf fel uitgehaald naar de internationale schaatsbond ISU. Volgens de meervoudig olympisch en wereldkampioen is de wedstrijdkalender voor het komende seizoen nog nooit zo vol geweest. 'Puur wanbeleid van d…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:24am -
 • Man met bijl valt politie in New York aan
  Twee politiemannen zijn gisteren in New York gewond geraakt toen een man met een bijl op ze begon in te hakken. De dader werd door andere agenten doodgeschoten.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 4:47am -
 • Nederlandse militairen krijgen sociale mediawaarschuwing voor buitenland
  Nederlandse militairen die voor werk of vakantie in het buitenland zijn, doen er goed aan om de locatievoorzieningen van hun sociale media uit te zetten. Volgens het ministerie van Defensie kan zo worden voorkomen dat jihadisten de verblijfplaats van…
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 4:29am -
 • Bioscoopbezoek Nederland daalt licht in 2014
  Er zijn dit jaar tot nu toe minder mensen in Nederland naar de film gegaan dan in de eerste drie kwartalen van 2013. Het bezoek is 1 procent gedaald. Dat meldt filmvakblad Holland Film Nieuws vandaag.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 4:09am -
 • Rutte belooft extra geld in strijd tegen ebola
  Nederland gaat nog eens 5 miljoen euro vrijmaken om hulpgoederen in te slaan in de strijd tegen ebola. Dat zei premier Mark Rutte vannacht in Brussel, waar hij overleg had met zijn Europese collega's over onder meer de ebolacrisis.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 3:05am -
 • Canadese terrorist krijgt celstraf voor plot in 2010
  In Canada is een man uit Ottawa veroordeeld tot twaalf jaar cel voor zijn betrokkenheid bij plannen om een aanslag te plegen. De 30-jarige Misbahuddin Ahmed werd schuldig geacht aan het smeden van 'een complot met het oog op terroristische activiteit…
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 1:34am -
 • Mexicaanse gouverneur treedt af om verdwenen studenten
  De gouverneur van de Mexicaanse deelstaat waar 43 studenten zijn ontvoerd, is afgetreden. Gouverneur Angel Aguirre was steeds meer onder vuur komen te liggen na de verdwijning van de studenten eind september.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:30am -
 • Kaalslag op de redacties van fusieomroep KRO-NCRV
  Fusieomroep KRO-NCRV heeft ruim twintig journalistieke medewerkers laten weten dat hun contract niet wordt verlengd. Op de redacties wordt gevreesd voor de kwaliteit van KRO-program-ma's als Brandpunt, Reporter en Oog in Oog.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Deel van de Waddenzee wordt afgeschermd voor garnalenvisserij
  Een deel van de Waddenzee wordt afgeschermd voor garnalenvisserij. Volgend jaar gaat het om 6,5 procent van het gebied, daarna meer. Naar verwachting zal een kwart tot eenderde van de garnalenvissers worden uitgekocht.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Tunesië, het land waar de Arabische Lente wél slaagde
  De democratise-ringsgolf in de Arabische wereld begon in Tunesië. Overal elders ging het mis, maar de Tunesiërs kiezen zondag het eerste parlement dat een nieuwe grondwet volgt.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Kun je een jihadist niet beter gewoon laten gaan?
  Hoe effectief is het om het paspoort in te trekken van een persoon die radicaliseert? Canada doet dat, Nederland ook. Maar kun je hem niet beter laten gaan naar Syrië of Irak?
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Door het samen te doen worden leerkrachten steeds beter
  De vergaderingen van de leraren zijn ingeruild voor twee korte 'bordsessies' per week. En lessen worden voortaan samen voorbereid. Bij de nieuwe methode Leerkracht staat de leraar centraal.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Verkrachting is een machtig oorlogswapen
  De mooiste omschrijving van het werk van Denis Mukwege, dokter in Congo, las ik in Dag Afrika, het boek dat journaliste Marcia Luyten schreef over de jaren die ze doorbracht in Rwanda en Oeganda: de gynaecoloog Denis Mukwege, schrijft ze, is 'gespeci…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Hesterine de Reus, Veldtocht door het mannen-imperium
  Aan de wieg van het vrouwenvoetbal in Nederland staat Hesterine de Reus. De topcoach voert strijd op vele fronten. Had zij Kick geheten, dan was er een stripverhaal over haar gemaakt.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Met de schietpartijen heeft Canada iets van zijn onschuld verloren
  Er heerst een onwerkelijke stilte rond het parlement van Canada. Normaal bruist het op deze plek in de hoofdstad Ottawa van het leven, maar nu houden politieagenten iedereen op afstand. Ontdaan van elke bedrijvigheid staat het gebouw er eenzaam en ge…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:09am -
 • Met ananas zonder keurmerk is wel erg veel mis
  In de komende Fairtradeweek, maar ook daarna, eet u liever een 'goede' ananas.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:07am -
 • De groene gft-bak wordt aan de kant gezet
  Het gist en broeit rond de gft-bak. Heeft het apart ophalen van groente- en fruitafval nog wel zin? De gemeente Den Bosch meende van niet, maar deed onlangs een bijzondere ontdekking. Door Jeroen Trommelen
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:03am -
 • 'Hij lijkt op Jort Kelder', zei ik tegen de kruidenvrouw
  Wat moeten we nog halen? Brood? Koffiefilters? Bananen? Nee abonnee, een bronzen borstbeeld van W.A. Mozartje. Ik had het ding ontdekt op Marktplaats, de foto's zagen er goed uit, z'n pruik zat als gegoten, er waren nog geen biedingen, vraagprijs: 35…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • Diepe buiging voor De Hokjesman
  Doorgaans gaat het hier over televisie van gisteravond. Vanmorgen gaat het over vanavond. Niet omdat ik al iets in het vooruit zag, maar omdat ik nog zo onder de indruk ben van vorige week vrijdagavond.Het gaat om De Hokjesman (VPRO). De antropologi…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • Mike the Headless Chicken: de wereldberoemde koploze kip
  In DiDuLab testen we rubrieken waarvan we niet weten hoe lang ze leuk blijven. Zoals: mijn favoriete Wikipedia-lemma.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • 'Sta beperking vrije keuze voor specialisten toe'
  Afschaffing van de zogenoemde vrije artsenkeuze is niet strijdig met het Europees recht. Beperking van de artsenkeuze tot zorgverleners die een contract hebben met de gekozen verzekeraars, is een keuze van de burger. Die heeft immers een grote keuze…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • De overlevingsstrategie van de kerk
  Eigenlijk begrijp ik die teleurgestelde reacties over de uitkomst van de buitengewone bisschoppensynode niet zo goed. Alle morele principes ten spijt, streeft de kerk vooral naar haar eigen overleving. Dat betekent dat het officiële standpunt over m…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • Eindelijk te zien: de legendarische kunstcollectie van de laatste sjah
  Ze lag sinds 1979 op bevel van de ayatollahs in de kelders van het museum voor moderne kunst in Teheran. De kans is groot dat de befaamde collectie in het Westen te zien zal zijn.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • Vluchtelingen naar Drenthe sturen, dat verzint geen mens
  Nico Dijkshoorn, chapeau! Eindelijk eens iemand die onomwonden duidelijk maakt, hoe mensonterend onze overheid met gevluchte Syriërs omgaat. Want wie verzint het nu om hen in Drenthe te plaatsen. Waar 'Twee mannen in een overall, doodstil op elkaar…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • Slimme zwarte rat is een moeilijk te verdrijven fokmachine
  De zwarte rat rukt op. Hij zit in Limburg en Brabant, maar is volgens deskundigen de Maas al overgestoken. En weg krijg je ze niet zomaar.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • Directeur van Stedelijk tuimelt uit kunst-top 10
  De nieuwe directeur van het Stedelijk Museum, Beatrix Ruf, staat hoog in de Power 100 van ArtReview - zij het op een minder prominente plaats dan vorig jaar.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • De filiaalchef vindt het ook: puber mee? Geen drank
  Een recente confrontatie in de Albert Heijn leert dat niet alleen pubers kunnen fluiten naar de drank waar ze zo naar dorsten. Ook iedereen die in de buurt van zo'n puber staat, wordt genadeloos drooggelegd. De caissière weigert het bier af te reken…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • Raar om de kerk te veroordelen als je je bewust niet aan haar wetten houdt
  Wie de principes van de kerk niet kan of wil huldigen, kan zich afvragen of hij of zij wel bij die kerk wil horen.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • Nooit van het afknijpmechanisme gehoord?
  Albert van Ooyen vertelt dat hij op dinsdag in de Volkskrant leest dat je bij boer Martin de Ruijter gratis sperziebonen kunt plukken 'want ze brengen niets op'. Dinsdagmiddag gaat hij naar Albert Heijn en vertelt dat hij daar sperziebonen uit Egypte…
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -
 • Blow Out, The Piano, Barbara en Perfect Creature
  Iedere dag tipt de Volkskrant de beste films op televisie.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 12:00am -

RTL

 • NieuwVrije artsenkeuze mag worden afgeschaft
  Het kabinet mag een einde maken aan de vrije artsenkeuze. De Raad van State, die dit heeft getoetst aan Europees recht, ziet er geen probleem in.
  - 26 mins ago 24 Oct 14, 8:00am -
 • NieuwVideo: Man met bijl valt agenten aan
  In New York heeft een man met een bijl vier politieagenten aangevallen. Op deze beelden van een bewakingscamera is te zien hoe hij op de agenten afrent.
  - 35 mins ago 24 Oct 14, 7:51am -
 • NieuwVideo: Paniek als schutter Ottawa in actie komt
  De Canadese politie heeft een video vrijgegeven waarop te zien is hoe Michael Zehaf-Bibeau afgelopen woensdag aan komt scheuren en het parlementsgebouw in Ottawa binnenstormt, net nadat hij bij het oorlogsmonument een militair heeft doodgeschoten.
  - 58 mins ago 24 Oct 14, 7:28am -
 • NieuwZweedse zoekactie naar mysterieus vaartuig gestopt
  Van welk land de onderzeeboot is die vorige week even opdook voor de kust van Zweden, blijft een mysterie. Zweden is gestopt met de zoekactie voor de kust van de hoofdstad Stockholm.
  - 59 mins ago 24 Oct 14, 7:27am -
 • Nieuwe beelden van aanslag in Canada
  De Canadese autoriteiten hebben nieuwe beelden van de aanslag vrijgegeven. Op de beelden is te zien hoe de schutter naar het parlement rent nadat hij de militair heeft doodgeschoten. Voorbijgangers krijgen de schrik van hun leven.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:25am -
 • Vermiste hond terug voor zak wiet of vijftig euro
  De hond Trucker is na vier maanden vermissing weer terug bij zijn baasje. Maar degene die hem vond, moest daar wel een prijs voor betalen.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:07am -
 • Schutter Canada wilde naar Syrië
  De schutter die woensdag het Canadese parlement binnendrong, had plannen om naar Syrië te reizen.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 7:00am -
 • 'Wel een verblijfsvergunning, maar geen Nederlander'
  Voor veel asielzoekers met een verblijfsvergunning is het bijna niet mogelijk om Nederlander te worden, zegt VluchtelingenWerk Nederland.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:52am -
 • Klimaatakkoord na latertje in Brussel
  De Europese lidstaten hebben een akkoord gesloten over nieuwe klimaatdoelstellingen. Makkelijk was dat niet, zegt EU-president Herman Van Rompuy.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:49am -
 • Rutte: Naheffing onaangename verrassing
  Nederland heeft een flinke naheffing gekregen op de afdracht aan de Europese Unie voor dit jaar. 'Een onaangename verrassing' noemt premier Rutte dat. Hij wil proberen de naheffing van tafel te krijgen.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:47am -
 • Samenvatting: Feyenoord verliest, PSV speelt gelijk
  Slechte resultaten voor de Nederlandse clubs in de Europa League. Feyenoordverloor in Kroatië en PSV gaf thuis de winst uit handen. Bekijk desamenvatting hier.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:43am -
 • '384.000 huurders in gevarenzone'
  Door de economische crisis lopen steeds meer huurders het risico dat ze de huur niet meer kunnen betalen. Ze hebben gewoonweg te weinig inkomsten.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 6:34am -
 • Ebola in New York: 'Wees niet bang'
  "Voor New Yorkers is er geen reden om bang te zijn." Dat zegt burgemeester De Blasio van de Big Apple naar aanleiding van het eerste ebolageval in zijn stad.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 5:13am -
 • Aanval met bijl op agenten New York
  Twee politiemannen zijn in New York gewond geraakt toen een man hen aanviel met een bijl. Eén van de agenten is gewond aan zijn hoofd en ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 4:37am -
 • Alles wat je moet weten over ebola
  De besmettelijke ziekte ebola grijpt genadeloos om zich heen. In West-Afrika heeft het virus al aan duizenden mensen het leven gekost en ook in het Westen neemt het aantal ebolapatiënten toe. Bekijk hier alles wat je moet weten over de uitbraak van…
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 4:30am -
 • Tanken met een glimlach: benzineprijs 10 cent omlaag
  De wereldwijde daling van de olieprijs is nu ook aan de Nederlandse pomp te merken. De prijs van benzine is een stuk omlaag gegaan de laatste weken.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 4:18am -
 • Eerste ebolapatiënt in New York
  New York heeft zijn eerste ebolapatiënt. Het gaat om een arts die in West-Afrika met ebolapatiënten heeft gewerkt voor Artsen zonder Grenzen.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 3:40am -
 • Bioscoopbezoek Nederland daalt licht in 2014
  Er zijn dit jaar tot nu toe minder mensen in Nederland naar de film gegaan dan in de eerste drie kwartalen van 2013. Het bezoek is 1 procent gedaald. Dat meldt filmvakblad Holland Film Nieuws vrijdag op haar website.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 3:31am -
 • Heldenhonden: Hurricane en Jordan
  Dit zijn de politiehonden die een man tegenhielden die over hek Witte Huis in Washington sprong.
  - 10 hours ago 23 Oct 14, 10:53pm -
 • Mali heeft eerste geval van ebola
  In Mali is voor het eerst een geval van ebola geconstateerd. Dit heeft minister van Volksgezondheid Ousmane Kone gezegd op de staatstelevisie van het West-Afrikaanse land.
  - 10 hours ago 23 Oct 14, 10:23pm -
 • Kamer: 'Naheffing bizar en gek'
  De VVD en het CDA willen opheldering van het kabinet over een naheffing voor dit jaar van de Europese Commissie. Het gaat volgens de Britse zakenkrant Financial Times om een bedrag van 642 miljoen euro.
  - 10 hours ago 23 Oct 14, 10:05pm -
 • Wel verblijfsvergunning, geen paspoort
  Voor veel asielzoekers met een verblijfsvergunning is het vrijwel onmogelijk om Nederlander te worden. Dat stelt VluchtelingenWerk Nederland (VWN) in een rapport dat morgen verschijnt.
  - 11 hours ago 23 Oct 14, 9:28pm -
 • Canadese dader boos omdat hij geen paspoort kreeg
  Michael Zehaf-Bibeau (32), de Canadese schutter die in het parlement in Ottawa is doodgeschoten, had mogelijk ook de Libische nationaliteit.
  - 12 hours ago 23 Oct 14, 8:48pm -
 • Naheffing Brussel van 642 miljoen is 'onaangename verrassing'
  Nederland heeft een flinke naheffing gekregen op de afdracht aan de Europese Unie voor dit jaar. De Britse krant Financial Times schrijft dat het gaat om 642 miljoen euro.
  - 12 hours ago 23 Oct 14, 8:26pm -
 • Beth (20) is maar twee uur per dag wakker
  De 20-jarige Beth slaapt wel 22 uur per dag. Ze heeft een zeldzame slaapziekte.
  - 13 hours ago 23 Oct 14, 7:43pm -
 • Vernietigende bommen op heuvel met IS-strijders
  Strijders van IS zijn weer terrein aan het winnen in het gebied rondom Kobani. Zo kregen ze ook deze strategisch belangrijke heuvel in handen, ten westen van de stad. Totdat er Amerikaanse bommen vielen.
  - 13 hours ago 23 Oct 14, 7:01pm -
 • Rijles voor 11-jarige: 'Dan rij ik later niet zoveel mensen dood'
  Ze komen nauwelijks boven het stuur uit, maar het mag in Groot-Brittannië: rijles nemen als je 11 jaar bent. Een goed idee?
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 6:53pm -
 • Bewaker Buckingham Palace opgepakt
  Een bewaker van Buckingham Palace is opgepakt omdat hij munitie opzij had gelegd in zijn persoonlijke kluis, in het politiebureau op het terrein van het Britse koninklijke paleis.
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 6:51pm -
 • Eerbetoon: moeder stuurt overleden zoon de wereld over
  Een Amerikaanse moeder moest iets doen na het plotselinge overlijden van haar 20-jarige zoon. Ze zette een actie op via social media om de as van haar zoon overal ter wereld te verspreiden. De reacties waren overweldigend en hartverwarmend. Vandaag w…
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 6:40pm -
 • Franse peuter zit week naast dode moeder
  In een woning in de Franse stad Rouen is een meisje van 3 aangetroffen naast haar dode moeder (46). De vrouw zou volgens de politie al zeker een week dood kunnen zijn. De peuter maakt het naar omstandigheden goed.
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 6:33pm -
 • 'Vreemde' dinosaurus met 'gruwelijke handen'
  De 'deinocheirus mirificus' was tientallen jaren lang één van de grootste raadselen in de dinosauruswereld. Wetenschappers weten nu hoe hij eruit heeft gezien. Minder gruwelijk dan gedacht, en vooral vreemd.
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 6:20pm -
 • Hoe meer CO2 uitstoot, hoe meer je betaalt
  De bijtelling van lease-auto's gaat omhoog. De laagste bijtellingscategorievan 4 procent, die verdwijnt in 2016.
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 6:12pm -
 • Explosieve toename phishing, daders steeds professioneler
  Het aantal meldingen van phishing mails is explosief gestegen. Bij de FraudeHelpdesk zijn dit jaar al 70.000 gevallen gemeld, tegen 27.000 vorig jaar.
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 6:08pm -
 • Alleen dit kan wegwerkers beschermen
  Wegwerkers eisen betere veiligheidsmaatregelen na het dodelijk ongeval op de A12 gisteren. Ze willen dat snelwegen vaker worden afgesloten, rode kruisen boven de snelweg dus.
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 6:04pm -
 • Minutenlang applaus voor 'held van Canada'
  Kevin Vickers, een bescheiden bewaker van 58, werkte al jaren in het parlementsgebouw in Canada. Grotendeels een ceremoniële functie, maar gisteren moest hij voor het eerst de trekker overhalen.
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 6:01pm -
 • Deze tapijtenmaker wil juist strengere EU-milieuregels
  Kan een milieuvriendelijk bedrijf concurrerend en succesvol zijn? Ja, bewijst tapijtenmaker Interface uit Scherpenzeel. Ze vragen de EU daarom om strengere milieuregels.
  - 15 hours ago 23 Oct 14, 5:41pm -
 • 'Resten MH370 kunnen aanspoelen in Indonesië'
  De Australische autoriteiten denken dat wrakstukken van ramptoestel MH370 kunnen aanspoelen in Indonesië.
  - 15 hours ago 23 Oct 14, 5:30pm -
 • Enorme ravage na gasexplosie Duitsland
  Volgens de brandweercommandant zijn 50 huizen beschadigd door een gasexplosiein het Duitse Ludwigshafen. Enkele zijn voorlopig niet bewoonbaar. Bij deexplosie is een persoon omgekomen.
  - 15 hours ago 23 Oct 14, 5:22pm -
 • Dode en veel gewonden door explosie Duitsland
  Door een gasexplosie in de Duitse stad Ludwigshafen is een bouwvakker omgekomen en zijn 26 mensen gewond geraakt. Van 7 gewonden is de toestand ernstig.
  - 15 hours ago 23 Oct 14, 4:56pm -
 • Dashboardcamera legt schutter Ottawa vast
  Een dashboardcamera van een passerende auto heeft zeer waarschijnlijk de man vastgelegd die gisteren een militair in de Canadese hoofdstad Ottawa doodschoot.
  - 16 hours ago 23 Oct 14, 4:43pm -
 • Video jonge scheldende meisjes aanstootgevend?
  Een controversieel filmpje waarop vijf piepjonge meisjes schokkende dingen roepen, zoals ‘wie van ons wil je nemen’, is door YouTube offline gehaald. Maar de meisjes verkondigen een boodschap die tóch viral ging.
  - 16 hours ago 23 Oct 14, 4:29pm -
 • 'Zwangerschapstest' voor varkensvlees
  Een groep jonge Fransen heeft een op een zwangerschapstest lijkend systeem ontwikkeld om te zien wat er in je eten zit. Daarmee kunnen bijvoorbeeld moslims hun voedsel checken op varkensvlees.
  - 16 hours ago 23 Oct 14, 4:22pm -
 • Bizar: Vrouw betrapt trouwende echtgenoot
  Je kijkt op Facebook en je ziet ineens je eigen man op een trouwerij. Niet zo gek? Wel als je eigen man de bruidegom is.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 3:33pm -
 • Boeing met problemen cirkelt urenlang boven Brussel
  Een Boeing 757 van US Airways heeft vanmiddag zes uur lang boven België rondgecirkeld. Er waren problemen met het roer van het toestel.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 3:33pm -
 • Celstraf geëist tegen kopschoppend minderjarig meisje
  Een 16-jarig meisje uit Enschede zou 6 weken gevangenisstraf moeten krijgen omdat ze een 14-jarige medescholiere in juni van dit jaar tegen haar hoofd en rug schopte. Van deze mishandeling verscheen een filmpje op Facebook.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 3:19pm -
 • Vanaf zaterdagmiddag minder wisselvallig weer
  RTL-weerman William Huizinga verwacht voor de komende 48 uur nog wisselvallig weer met regelmatig regen of motregen. Zaterdagmiddag wordt het droger en komt er meer ruimte voor de zon. Dat zou zo maar eens tot woensdag zo kunnen blijven.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 3:10pm -
 • Japanse minister in opspraak om bezoek SM-club
  De nieuwe Japanse minister van Handel, Yoichi Miyazawa, is in opspraak geraakt door het declaratiegedrag van medewerkers van een aan hem verbonden organisatie. Zij bleken een SM-club te hebben bezocht.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 2:58pm -
 • Paus: Levenslang is eigenlijk doodstraf
  Alle christenen moeten vechten voor de afschaffing van de doodstraf. Dat heeft paus Franciscus vandaag gezegd.
  - 18 hours ago 23 Oct 14, 2:53pm -
 • Moeder dader Ottawa: Ik huil voor de slachtoffers
  De moeder van Michael Zehaf-Bibeau, de man die gisteren in het Canadese Ottawa een militair doodschoot, heeft haar medeleven betuigd met de slachtoffers.
  - 18 hours ago 23 Oct 14, 2:37pm -
 • Welke dino hoort bij deze poten?
  Wetenschappers zijn eruit. De dino die bij deze lang geleden gevonden poten hoort is nu helemaal gereconstrueerd. Hij was groot maar eigenlijk niet zo gevaarlijk.
  - 18 hours ago 23 Oct 14, 2:29pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse