Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwFaalvandaal sloopt auto's niet
  Een vrij incapabele onverlaat heeft afgelopen weekend in de Eindhovense wijk Stratum een poging gedaan om vier verschillende auto's in de fik te steken. Dat wilde echter niet echt lukken.
  - 5 mins ago 21 Oct 14, 1:37pm -
 • NieuwJames Blunt: 'Sorry voor de kutmuziek'
  Audioterrorist James Blunt heeft sorry gezegd voor zijn hit 'You're Beautiful'.
  - 7 mins ago 21 Oct 14, 1:25pm -
 • NieuwCDA: 'Controleer reizigers uit ebolaland'
  Nederland moet reizigers die op Schiphol aankomen met een vlucht uit een ebola-risicoland gaan controleren. Het CDA in het Europees Parlement wil hiermee het voorbeeld volgen van enkele andere landen.
  - 23 mins ago 21 Oct 14, 1:09pm -
 • NieuwSoldaat sterft na aanslag moslim
  Eén van de twee Canadese militairen die gisteren werd aangereden door een geradicaliseerde moslim, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.
  - 38 mins ago 21 Oct 14, 12:54pm -
 • NieuwSint-Maarten: 'Geld geboden voor zetel'
  Brekend: Sint Maarten kampt met een integriteitsprobleem. Dat stelt parlementslid Christopher Emmanuel.
  - 44 mins ago 21 Oct 14, 12:48pm -
 • NieuwKunst kopen = IS steunen?
  In Duitsland duiken steeds meer kunstschatten op met een dubieuze achtergrond. De regering wil nu meer controle.
  - 51 mins ago 21 Oct 14, 12:41pm -
 • 'Haha, Jan ging vreemd, haha!'
  Jan Mulder neukt buiten de deur, dat is klaarblijkelijk geen geheim meer. Maar dat zijn vrouw nu ook moet lachen om de strapatsen van de analist is wel opmerkelijk te noemen.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:00pm -
 • GB met drones boven Syrië
  Groot-Brittannië gaat drones inzetten boven Syrië om militanten van Islamitische Staat in de gaten te houden. Dat schreef de Britse minister van Defensie, Michael Fallon, dinsdag aan het parlement.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:42am -
 • Blatter: 'WK 2022 MOET in de winter!'
  Alleenheerser Sepp Blatter heeft nog maar eens een keer benadrukt dat het WK van 2022 in Qatar écht in de winter moet worden afgewerkt.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:09am -
 • Duo wil vluchten, springt uit auto
  De politie heeft in het Gelderse Winterswijk twee onverlaten in de kraag gevat, omdat zij uit een rijdende auto sprongen. Het duo hoopte op die manier aan een politiecontrole te ontsnappen.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:03am -
 • Ruzie in bus wordt ruzie naast bus
  De Amsterdamse politie heeft vanochtend drie verdachten aangehouden die betrokken waren bij een ruzie ín en een vechtpartij náást een bus.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:59am -
 • 'Stronttsunami dreigt door EU'
  Melkveehouders luiden de noodklok vanwege een ophanden zijnde tsunami van koeienmest. De oorzaak is de nieuwe Europese regelgeving omtrent het houden van melkvee.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:40am -
 • Badeendjes schadelijk voor libido
  Vrouwen die tijdens het weken van hun flamoes gezelschap hebben van een rubbereendje, lopen het risico geen zin meer te hebben in seks.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 10:01am -
 • Liquidatiewapens baren politie zorgen
  De Amsterdamse politie maakt zich grote zorgen over het wapentuig dat steeds vaker wordt gebruikt bij liquidaties in de onderwereld. Kogelwerende vesten bieden namelijk geen enkele bescherming tegen de speciale munitie.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:54am -
 • Oscar Pistorius krijgt 5 jaar cel
  Renner zonder benen Oscar Pistorius krijgt vijf jaar Zuid-Afrikaanse cel voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:41am -

Buienradar

NOS

 • Kippenbeulen blijken kinderen (9)
  De mishandeling van drie kippen, twee weken geleden in Leusden, blijkt het werk te zijn van twee jongens van negen. Een getuigenoproep leidde naar een van de daders.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:21pm -
 • Militair Canada gedood bij aanslag
  Een aanslag gisteren in Canada op twee militairen heeft alsnog een leven geëist. Een van de mannen is aan zijn verwondingen overleden. Hoe het met de ander gaat is onbekend.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:47am -
 • Britse drones naar luchtruim Syrië
  Groot-Brittannië gaat ook boven Syrië vliegtuigen inzetten. Het gaat om bemande patrouillevliegtuigen en onbemande Reaper-drones. Een deel van de drones zal bewapend zijn, zegt de Britse minister van Defensie Fallon.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:13am -
 • ABN roept bedrijven op te lenen
  Kleine en middelgrote bedrijven die de komende maanden bij ABN Amro een lening afsluiten, krijgen een zogenoemde ECB-korting. De Europese Centrale Bank leende onlangs 82,6 miljard euro uit aan 255 banken, tegen een extreem lage rente van 0,15 procent…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:44am -
 • Slapende piloot onderschept
  Een Frans gevechtsvliegtuig heeft een passagierstoestel van Brussels Airlines onderschept omdat het contact opeens was verbroken. De piloot bleek in slaap te zijn gevallen. Het incident was al in juni, maar is nu pas bekend geworden.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:03am -
 • Topman Total dood in vliegtuigcrash
  De bestuursvoorzitter van de Franse oliemaatschappij Total, Christophe de Margerie, is om het leven gekomen toen zijn vliegtuig neerstortte op vliegveld Vnoekovo bij Moskou.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:30am -
 • Vijf jaar cel voor Oscar Pistorius
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij kreeg ook drie jaar voorwaardelijk, omdat hij een pistool had afgevuurd in een restaurant.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:25am -
 • Carinova toch door met thuishulp
  Carinova gaat toch door met het aanbieden van huishoudelijke hulp. Dat betekent dat het collectieve ontslag van duizend medewerkers niet doorgaat.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:16am -
 • Flinke storm vanavond en vannacht
  Het kan vanavond en vannacht flink gaan stormen. Aan de kust wordt windkracht 9 en op de Wadden mogelijk zelfs kracht 10 verwacht.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:12am -
 • "Oekraïne gebruikt clustermunitie"
  Het Oekraïense leger heeft in de regio Donetsk clusterbommen ingezet in dichtbevolkte wijken. Dat stelt Human Rights Watch op basis van eigen onderzoek in het oosten van het land.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:42am -
 • Extra geld voor werkbedrijven
  De regionale Werkbedrijven krijgen extra geld van staatssecretaris Klijnsma. Er is 35 miljoen euro om de opstart beter te laten verlopen.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 7:45am -
 • Personeel Brink's dreigt met acties
  Werknemers geldtransporteur Brink's Nederland dreigen met acties rond de feestdagen. FNV Bondgenoten wil snel duidelijkheid over de invulling van de reorganisatie. Dat zei bestuurder Gorter in het NOS Radio 1 Journaal.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 7:37am -
 • Verlamde man loopt door neuscellen
  Een Bulgaar die vanaf zijn middel was verlamd, kan weer lopen na een operatie waarbij cellen uit zijn neus gebruikt werden om hem te genezen. De man raakte vier jaar geleden verlamd nadat hij in zijn middel was gestoken met een mes.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 7:14am -
 • Pedo veroordeeld dankzij nepmeisje
  Een Australiër is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar na een chatgesprek met een virtueel meisje. Hij dacht dat hij webcamseks had met een 9-jarig Filipijns meisje, maar het was een virtuele val van Terre des Hommes.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 6:01am -
 • Afname files tot stilstand gekomen
  De daling van het aantal files is tot stilstand gekomen. Volgens een rapport van minister Schultz van Haegen van Verkeer was de filezwaarte eind augustus gestegen met 2,3 procent ten opzichte van vier maanden daarvoor. Dat komt onder meer door het we…
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 5:42am -
 • Modeontwerper De la Renta overleden
  De Amerikaanse modeontwerper Oscar de la Renta is overleden. Hij was 82. De la Renta kleedde onder anderen Jackie Kennedy, Hillary Clinton en Penélope Cruz. Topadvocate Amal Alamuddin trouwde begin deze maand nog in een jurk van hem. Ze trad in het…
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 3:35am -
 • Nieuwe gevechten in noorden Kobani
  Na twee dagen van relatieve rust zijn de gevechten in het noorden van de Syrische stad Kobani weer opgelaaid. De Koerdische troepen die de afgelopen week een deel van de grensstad hadden heroverd, worden door IS-strijders aangevallen.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 3:03am -
 • Liberiaan terug ondanks ebolarisico
  Een Liberiaanse man van 31 mag worden uitgezet naar zijn vaderland. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. De man had aangevoerd dat zijn uitzetting in strijd is met het Europese verdrag EVRM omdat hij in Liberia besmetting met ebola zou risker…
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 2:16am -
 • Ontzetting na derde dode dancefeest
  Mensen die drugs hebben gekocht tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) moeten die weggooien of laten testen. De politie adviseert dat na de dood van een 41-jarige vrouw. Ze is de derde die een bezoek aan een van de feesten, vorige week, niet heeft o…
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 2:13am -
 • IJslands geld terug bij overheden
  Een aantal Nederlandse overheden die nog vorderingen hadden bij de failliete IJslandse bank Landsbanki hebben hun geld terug. Het zijn de gemeenten Den Haag en Woudenberg en de provincies Noord-Holland en Groningen.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 2:13am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • Nieuw'Hoger begin Wall Street'
  De effectenbeurzen in New York openen dinsdag waarschijnlijk in de plus. Beleggers verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten, waarbij vooral die van technologiegigant Apple in de smaak vallen.
  - 25 mins ago 21 Oct 14, 1:07pm -
 • NieuwEU-boetes voor Amerikaanse bank JPMorgan
  De Amerikaanse bank JPMorgan heeft twee flinke boetes gekregen van de Europese Commissie. Brussel beboet de bank samen met andere banken wegens kartelvorming en het manipuleren van de financiële markten.
  - 25 mins ago 21 Oct 14, 1:07pm -
 • NieuwCarolijn Brouwer: “Bij afscheid denk ik aan de aankomst”
  Haar zoon Kyle moest nog twee worden toen topzeilster Carolijn Brouwer (41) besloot om met Team SCA aan de Volvo Ocean Race 2014-15 deel te nemen. Inmiddels is het mannetje 3,5 en begint mamma aan de negen maanden durende oceaanrace. Dat vergt een wa…
  - 26 mins ago 21 Oct 14, 1:06pm -
 • NieuwTatort-actrice overleden
  De Duits-Oostenrijkse actrice Ursula Lingen is maandag in Wenen op 86-jarige leeftijd overleden.
  - 28 mins ago 21 Oct 14, 1:04pm -
 • NieuwDijk Den Oever dicht
  Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier sluit vanmiddag de dijk van Den Oever om het havendorpje te behoeden voor het wassende waddenwater. Bijna-springtij gecombineerd met een noordwesterstorm zorgt naar verwachting voor een waterstand van bijna…
  - 30 mins ago 21 Oct 14, 1:02pm -
 • Nieuw´s Werelds duurste brood
  Niet echt een aanbeveling voor het dagelijkse bammetje, maar wellicht voor een bijzondere gelegenheid. Een Britse bakker bakt 's werelds duurste brood met champagne en 23-karaats goud.
  - 37 mins ago 21 Oct 14, 12:55pm -
 • NieuwOnderzoek naar vliegcrash
  De Russische transportwaakhond Rostransnadzor is een onderzoek begonnen naar de vliegtuigcrash bij Moskou waarbij topman Christophe de Margerie (63) van de Franse oliemaatschappij Total maandagavond laat om het leven kwam.
  - 38 mins ago 21 Oct 14, 12:54pm -
 • NieuwBekeerde tiener bedreigt Abbott en Obama
  Een 17-jarige Australische jongen die zich in juni aansloot bij Islamitische Staat, heeft dinsdag een video uitgebracht waarin hij Australië, de Verenigde Staten en Groot Brittannië bedreigt. Dat meldt de BBC. Het gaat vermoedelijk om de jongen in…
  - 38 mins ago 21 Oct 14, 12:54pm -
 • NieuwNieuwe gameheld: sneetje brood
  VIDEO In de nieuwe game I Am Bread kruipen spelers niet in de huid van een ruimtemarinier, superninja of andere krachtige held, maar moeten zij een sneetje brood naar de broodrooster helpen.
  - 41 mins ago 21 Oct 14, 12:51pm -
 • NieuwMinder winst en omzet voor Harley-Davidson
  De Amerikaanse motorfietsfabrikant Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal een lagere winst en omzet neergezet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  - 41 mins ago 21 Oct 14, 12:51pm -
 • NieuwGrote buit bij overval juwelier
  Horlogedieven hebben maandag bij een overal op een juwelierszaak in Hamburg voor meer dan een half miljoen euro aan horloges gestolen. De overvallers hadden het op het luxe horlogemerk Patek Philippe voorzien, vertelde eigenaresse Ursula Hasselbusch…
  - 43 mins ago 21 Oct 14, 12:49pm -

Elsevier

 • Nieuw'Hoger begin Wall Street'
  NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York openen dinsdag waarschijnlijk in de plus. Beleggers verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten, waarbij vooral die van technologiegigant Apple in de smaak vallen.
  - 22 mins ago 21 Oct 14, 1:10pm -
 • NieuwEU-boetes voor Amerikaanse bank JPMorgan
  BRUSSEL (ANP) - De Amerikaanse bank JPMorgan heeft twee flinke boetes gekregen van de Europese Commissie. Brussel beboet de bank samen met andere banken wegens kartelvorming en het manipuleren van de financiële markten.
  - 28 mins ago 21 Oct 14, 1:04pm -
 • NieuwGrote buit bij overval juwelier in Hamburg
  HAMBURG (ANP) - Horlogedieven hebben maandag bij een overal op een juwelierszaak in Hamburg voor meer dan een half miljoen euro aan horloges gestolen. De overvallers hadden het op het luxe horlogemerk Patek Philippe voorzien, vertelde eigenaresse Urs…
  - 32 mins ago 21 Oct 14, 1:00pm -
 • NieuwMinder winst en omzet voor Harley-Davidson
  MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse motorfietsfabrikant Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal een lagere winst en omzet neergezet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  - 37 mins ago 21 Oct 14, 12:55pm -
 • NieuwPolitie pakt jonge kippendoders
  LEUSDEN (ANP) - Twee jongetjes van 9 jaar hebben begin oktober drie kippen zo ernstig mishandeld dat de beesten doodgingen.
  - 42 mins ago 21 Oct 14, 12:50pm -
 • NieuwWinst McDonald's daalt 30 procent
  OAK BROOK (ANP) - McDonald's heeft in het derde kwartaal flink last gehad van teruglopende verkopen in de Verenigde Staten, de economische malaise in Europa en het vleesschandaal in Azië. Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse fastfoodketen di…
  - 52 mins ago 21 Oct 14, 12:40pm -
 • NieuwThuismarkt drukt resultaten Coca-Cola
  ATLANTA (ANP) - Coca-Cola heeft in het derde kwartaal minder frisdrank verkocht op zijn belangrijke thuismarkt Noord-Amerika. Dat bleek dinsdag uit de kwartaalresultaten van 's werelds grootste frisdrankconcern. Coca-Cola zag de afgelopen periode zow…
  - 52 mins ago 21 Oct 14, 12:40pm -
 • NieuwVerpleegkundigen maakten selfies met patiënt
  AKEN (ANP) - Een ziekenhuis in de Duitse stad Aken heeft vijf verpleegkundigen van de afdeling voor spoedopnames ontslagen, omdat zij selfies met patiënten hebben gemaakt. Een woordvoerder van de kliniek zei volgens de regionale omroep WDR dat de vi…
  - 56 mins ago 21 Oct 14, 12:36pm -
 • Extra storingsploegen bij ProRail voor storm
  AMSTERDAM (ANP) - Extra storingsploegen moeten spoorbanen zo snel mogelijk vrijmaken als er tijdens de najaarsstorm bomen en takken op het spoor vallen. Ook staan wegsleeplocomotieven gereed om treinen meteen weg te halen als ze stranden, meldt ProRa…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:55am -
 • CDA wil ebolacontrole bij aankomst
  STRAATSBURG (ANP) - In de strijd tegen ebola moet ook Nederland reizigers uit risicolanden bij aankomst op Schiphol controleren op verschijnselen. Dat stelt het CDA in het Europees Parlement.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:49am -
 • Australische tiener bedreigt Abbott en Obama
  SYDNEY (ANP) - Een 17-jarige Australische jongen die zich in juni aansloot bij Islamitische Staat, heeft dinsdag een video uitgebracht waarin hij Australië, de Verenigde Staten en Groot Brittannië bedreigt. Dat meldt de BBC.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:23am -
 • Groot-Brittannië zet drones in boven Syrië
  LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië gaat drones inzetten boven Syrië om militanten van Islamitische Staat in de gaten te houden. Dat schreef de Britse minister van Defensie, Michael Fallon, dinsdag aan het parlement.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:33am -
 • Nog vier gewonden Haaksbergen in ziekenhuis
  HAAKSBERGEN (ANP) - Nog vier mensen die eind vorige maand gewond raakten bij het monstertruckdrama in Haaksbergen liggen in het ziekenhuis. Dat zei een woordvoerder van de gemeente Haaksbergen dinsdag. Bij de fataal verlopen stuntshow op 28 september…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:15am -
 • Leider Hongkong komt studenten iets tegemoet
  HONGKONG (ANP) - Leung Chun-ying, de hoogste bestuurder in Hongkong, is de studenten die ijveren voor meer democratie, een klein beetje tegemoetgekomen. Bij de benoeming van de leden van de commissie die de drie kandidaten voor de verkiezing van zijn…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:04am -
 • Europese beurzen winnen terrein
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen wisten dindagochtend weer wat terrein terug te winnen na de recente verliesbeurten. Beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Amerikaanse technologiegigant Apple boden steun aan de handel. In Amsterdam w…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:57am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwCoca-Cola snijdt in kosten na winstdaling
  Coca-Cola heeft in het derde kwartaal wereldwijd last gehad van lagere verkoopvolumes in thuismarkt Noord-Amerika en in Europa. Het Amerikaanse concern gaat nieuwe kostenbesparingen doorvoeren. Dinsdag bracht Coca-Cola de kwartaalcijfers naar buiten.
  - 16 mins ago 21 Oct 14, 1:16pm -
 • NieuwOM eist verbod op publicatie verklaringen Ros
  Het Openbaar Ministerie spant een kort geding aan om de publicatie te voorkomen van de integrale 'kluisverklaringen' van Fred Ros, de kroongetuige in het hoger beroep van het Passageproces over liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Dat heeft een…
  - 17 mins ago 21 Oct 14, 1:15pm -
 • NieuwMager kwartaal voor McDonald’s
  McDonald's heeft in het derde kwartaal minder verkocht en lagere winsten geboekt. 's Werelds grootste hamburgerketen zag het aantal consumenten wereldwijd dalen. "Op alle fronten hebben we slechter gepresteerd dan onze verwachtingen", zei topman Don…
  - 31 mins ago 21 Oct 14, 1:01pm -
 • NieuwBol.com legt ook sportkleding in schappen
  De van oorsprong op boeken en cd's gerichte webwinkel Bol.com verkoopt vanaf dinsdag ook sportkleding en - schoenen. Dat heeft de webwinkel van Ahold dinsdag bekendgemaakt. Bol.com werkt hiervoor samen met sportspeciaalzaken Topshelf en Plutosport.
  - 31 mins ago 21 Oct 14, 1:01pm -
 • NieuwMeer winst voor JSF-ontwikkelaar Lockheed Martin
  JSF-bouwer Lockheed Martin heeft in het derde kwartaal een winstgroei van vijf procent behaald, ondanks een twee procent lagere omzet. Het Amerikaanse defensieconcern hield 888 miljoen dollar (bijna zevenhonderd miljoen euro) over op een omzet van 11…
  - 47 mins ago 21 Oct 14, 12:45pm -
 • Iran steunt Irak bij strijd tegen IS
  Iran blijft zijn buurland Irak bijstaan in de strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat, die flinke delen van Irak in handen heeft. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rouhani dinsdag gezegd. De Iraakse premier Heidar al-Abadi was op bezoek i…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:30pm -
 • ‘Brussel straft banken voor Zwitserse rentefraude’
  Drie grote, internationale banken staan op het punt een miljoenenboete te krijgen van de Europese Commissie omdat ze hebben gefraudeerd met de Zwitserse variant op het rentetarief Libor. De banken moeten samen zo'n 115 miljoen dollar (negentig miljoe…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:16pm -
 • Jongerenprogramma Kerk in Actie stopt
  UTRECHT - Togetthere, het internationale jongerenprogramma van ICCO en Kerk in Actie, stopt per 1 januari 2015. De organisaties hebben geen geld meer om het programma te behouden. Kerk in Actie gaat wel door met 'Togetthere with a group' onder de noe…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:15pm -
 • CDA in Brussel wil nationale tv-actie ebola
  Nederland moet snel een tv-inzamelingsactie houden voor de strijd tegen ebola. Daarvoor pleit Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) dinsdag. De politica vindt dat de strijd tegen de almaar uitdijende ebola-epidemie moet worden opgevoerd.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:15pm -
 • Rechtbanken slecht bereikbaar door storing
  Acht rechtbanken en andere juridische instellingen zijn dinsdag moeilijk telefonisch bereikbaar als gevolg van een storing bij telefoonprovider Tele2. Dat heeft de rechtspraak gemeld.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:45am -
 • Politie arresteert Haagse anabolenhandelaar
  De politie heeft een 28-jarige man uit Den Haag opgepakt op verdenking van illegale handel in anabolen en andere medicijnen. Bij het onderzoek is een grote hoeveelheid medicijnen in beslag genomen, evenals injectienaalden en 12.500 euro aan contanten…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:30am -
 • Ultraorthodoxe joden vallen bussen aan in Israël
  Tientallen ultraorthodoxe joden hebben in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem bussen bestormd waarop advertenties staan afgebeeld die oproepen tot seksegelijkheid bij de klaagmuur. Dat heeft de politie dinsdag laten weten. Zo'n vijftig mannen staken…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:01am -
 • Air France-KLM en partners doen concessies
  De samenwerkende luchtvaartmaatschappijen Air France-KLM, Alitalia en Delta hebben voorstellen gedaan om Brusselse zorgen over oneerlijke concurrentie de kop in te drukken, meldt de Europese Commissie dinsdag. De commissie legt de voorgestelde conces…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:01am -
 • 9-jarige jongens martelen kippen dood
  Twee 9-jarige jongens hebben in het Utrechtse Leusden drie kippen zo mishandeld, dat de dieren overleden. Twee kippen werden levend in brand gestoken en een derde kip stikte, doordat om de kop van het dier tape was gewikkeld. Dat heeft de politie din…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:00am -
 • Paralympisch Comite weert Pistorius tijdens straf
  Oscar Pistorius komt pas na zijn gevangenisstraf van vijf jaar weer in aanmerking voor wedstrijden op de atletiekbaan. Dat heeft het Internationaal Paralympisch Comite (IPC) dinsdag laten weten. Pistorius werd eerder op de dag veroordeeld tot vijf ja…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:00am -
 • Lufthansa mag stakingen niet verbieden
  Lufthansa mag zijn piloten niet verbieden om te staken tegen de nieuwe pensioenplannen van het bedrijf. Dat heeft een rechtbank in het Duitse Hesse dinsdag besloten. Volgens de rechter zijn de werkonderbrekingen van de verkeersvliegers - die dinsdag…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:46am -
 • Besluit uitbreiding luchthaven Lelystad vertraagd
  Het definitieve besluit over de uitbreiding van luchthaven Lelystad loopt mogelijk vijf maanden vertraging op. Dat schrijft staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Belangrijkste reden voor h…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:31am -
 • CPB wil concretere aanbevelingen begrotingstsaar
  De beleidsaanbevelingen van de Europese Commissie voor landen met een te hoog begrotingstekort kunnen beter in miljarden worden uitgedrukt. Hierdoor wordt het na afloop makkelijker te controleren of wel aan de eisen is voldaan. Dat is een van de dins…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:16am -
 • Vierde dode door Amsterdam Dance Event
  Tijdens het Amsterdam Dance Event is een vierde dode gevallen. Dat meldt RTL Nieuws. De politie gaat er niet van uit dat de 41-jarige man is overleden aan vervuilde drugs. Voor de overige drie doden i...
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:15am -
 • KLM annuleert vluchten om verwachte storm
  De KLM heeft een aantal vluchten geannuleerd vanwege de mogelijke herfststorm. Dat meldt een woordvoerder dinsdag. Om hoeveel vluchten het gaat en om welke bestemmingen kon zij niet zeggen. De luchtvaartmaatschappij wil ruimte creëren in het vluchts…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:15am -
 • Kurhaus Scheveningen krijgt uitstel van betaling
  Het Kurhaus in Scheveningen heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Den Haag. Het hotel kan zijn schuldeisers niet meer betalen. Dat meldde curator Marc Udink dinsdag.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 10:01am -
 • Europarlement akkoord met Sloveense commissaris
  De sociaaldemocraten in het Europees Parlement hebben dinsdag het groene licht gegeven voor de Sloveense kandidaat-eurocommissaris voor transport, Violeta Bulc. Daarmee is de weg vrij voor het aantreden van de nieuwe Europese Commissie woensdag.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 10:00am -
 • Begrotingstekort eurolanden lager dan gedacht
  Het begrotingstekort van de achttien eurolanden is vorig jaar iets lager uitgevallen dan tot dusver werd gedacht. De landen samen kwamen eind 2013 uit op een tekort van 2,9 procent van het bruto binnenlands product, zo meldt het Europese statistiekbu…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:31am -
 • Dode bij vliegtuigbotsing boven Taiwan
  Bij een botsing tussen twee trainingsvliegtuigen is dinsdag een Taiwanese luchtmachtpiloot om het leven gekomen. De toestellen knalden boven de Taiwanese regio Kaohsiung op elkaar, waarna een vlieger het zwaar gehavende vliegtuig veilig aan de grond…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:30am -
 • Greenpeace in beroep om olietanker
  Greenpeace gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechter dat de milieuorganisatie een Russische olietanker niet mag hinderen in de haven van Rotterdam. Dat heeft een woordvoerder dinsdag laten weten.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:30am -

Volkskrant

 • NieuwAustralische tiener bij IS: we zullen je verslaan, Tony Abbott
  Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft een video verspreid waarin een 17-jarige Australische jongen dreigementen uit aan de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Volgens Australische inlichtingendiensten betreft het Abdullah Elmir die ein…
  - 30 mins ago 21 Oct 14, 1:02pm -
 • NieuwWinst McDonald's daalt 30 procent
  McDonald's heeft in het derde kwartaal flink last gehad van teruglopende verkopen in de Verenigde Staten, de economische malaise in Europa en het vleesschandaal in Azië. Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse fastfoodketen vandaag presenteerde…
  - 44 mins ago 21 Oct 14, 12:48pm -
 • NieuwSiem de Jong nog paar maanden aan de kant
  Siem de Jong moet zeker nog een paar maanden aan de kant blijven. De Nederlandse speler van Newcastle United herstelt van een operatie aan zijn dijbeen.
  - 46 mins ago 21 Oct 14, 12:46pm -
 • NieuwVerpleegkundigen ontslagen om selfies met patiënt
  Het universitaire ziekenhuis in de Duitse stad Aken heeft vijf verpleegkundigen van de afdeling voor spoedopnames ontslagen, omdat zij selfies met patiënten hebben gemaakt. Een woordvoerder van de kliniek zei volgens de regionale omroep WDR dat de v…
  - 56 mins ago 21 Oct 14, 12:36pm -
 • Real mist Ramos en Bale tegen Liverpool
  Real Madrid reist zonder twee belangrijke basisspelers af naar Engeland voor de ontmoeting met Liverpool in de Champions League. Verdediger Sergio Ramos en aanvaller Gareth Bale blijven geblesseerd achter in Madrid. Ramos kwakkelt met een onwillige k…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:27pm -
 • Herfststorm eist leven in Groot-Brittannië
  De storm die vandaag over Groot-Brittannië raast heeft een dodelijk slachtoffer geëist. In het centrum van Londen overleed een vrouw toen ze werd geraakt door een omvallende boom. In het dorp Southwick, aan de Britse zuidkust, raakten drie mensen l…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:16pm -
 • Christophe de Margerie verongelukt: 'Frankrijk heeft een grote patron verloren'
  Het dagblad Le Monde vergeleek hem met een trombonist in een fanfare, bij Total werd hij Big Moustache genoemd. De maandagnacht verongelukte Christophe de Margerie was meer dan een joviale man met een opvallende snor. Hij was de charismatische leider…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:14pm -
 • De slag om Kobani vanuit de lucht
  Aan beeldmateriaal van de belegerde Turks-Syrische grensstad Kobani geen gebrek, al is het wat eentonig. Te zien zijn zandkleurige huizen met een grote zwarte rookpluim erboven - het resultaat van de zoveelste luchtaanval. De foto's zijn genomen vana…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:08pm -
 • Russen starten onderzoek naar vliegtuigcrash topman Total
  De Russische transportwaakhond Rostransnadzor is een onderzoek begonnen naar de vliegtuigcrash bij Moskou waarbij topman Christophe de Margerie (63) van de Franse oliemaatschappij Total gisterenavond laat om het leven kwam.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:58am -
 • Aantal files stijgt weer: zijn de maatregelen wel voldoende?
  De filedruk in Nederland is toegenomen. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen van infrastructuur de Tweede Kamer laten weten. In de periode tussen mei en augustus namen de files met 2,3 procent toe. De trend van de laatste jaren was juist een…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:54am -
 • Pistorius, altijd op zoek naar de kicks van snelheid en risico
  Hij was de knuffelbeer van de mondiale atletiek. Totdat Oscar Pistorius op Valentijnsdag vorig jaar zijn vriendin Reeva Steenkamp doodschoot, dwars door een deur heen. Na een maandenlang proces is de Zuid-Afrikaanse atleet vandaag veroordeeld tot vij…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:29am -
 • Platini: Op goede weg met Financial Fairplay
  Michel Platini vindt dat het de goede kant opgaat met het Financial Fairplay (FFP) in het Europese voetbal. De voorzitter van de Europese bond UEFA heeft dit vandaag gezegd tijdens een bijeenkomst met de ministers van Sport in Rome.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:13am -
 • Ultraorthodoxe joden vallen bussen aan in Jeruzalem
  Tientallen ultraorthodoxe joden hebben in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem bussen bestormd waarop advertenties staan afgebeeld die oproepen tot seksegelijkheid bij de klaagmuur. Zo'n vijftig mannen staken banden lek en belaagden bussen met stenen…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:08am -
 • Groot-Brittannië zet drones in boven Syrië
  Groot-Brittannië gaat drones inzetten boven Syrië om militanten van Islamitische Staat in de gaten te houden. Dat schreef de Britse minister van Defensie, Michael Fallon, vandaag aan het parlement.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:32am -
 • Nog vier gewonden Haaksbergen in ziekenhuis
  Nog vier mensen die eind vorige maand gewond raakten bij het monstertruckdrama in Haaksbergen liggen in het ziekenhuis. Dat zei een woordvoerder van de gemeente Haaksbergen vandaag. Bij de fataal verlopen stuntshow op 28 september vielen drie doden e…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:13am -
 • Maatregelen vanwege hoogwater
  De waterschappen langs de Nederlandse kust bereiden zich voor op het hoge water. Door de combinatie van storm en springtij wordt erg hoog water verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:13am -
 • Barcelona zonder Busquets tegen Ajax
  Barcelona kan vanavond in de wedstrijd in de Champions League niet beschikken over Sergio Busquets.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:11am -
 • Blatter onderstreept: WK 2022 moet in de winter
  Voorzitter Sepp Blatter van de mondiale voetbalbond FIFA heeft nog eens onderstreept dat het wereldkampioenschap in 2022 in Qatar in de winter moet worden georganiseerd.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:57am -
 • Uitbreiding Lelystad Airport loopt vertraging op
  Het definitieve besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport loopt mogelijk 5 maanden vertraging op. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Wilma Mansveld, verantwoordelijk voor Luchtvaart.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:47am -
 • Zeven verkeersdoden op één dag
  Zeker zeven mensen zijn gisteren omgekomen in het verkeer. Volgens de politie kwamen twee motorrijders, een voetganger, een automobilist, twee fietsers en een jongetje dat in een bakfiets zat om het leven. Het hoge aantal doden is uitzonderlijk. Volg…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:46am -
 • Levante zet trainer Mendilibar op straat
  De Spaanse voetbalclub Levante heeft coach José Mendilibar ontslagen. De 53-jarige trainer moet vanwege de slechte resultaten vertrekken.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:36am -
 • Hoogste bestuurder Hongkong: 'Er is ruimte voor meer democratie'
  Leung Chun-ying, de hoogste bestuurder van Hongkong, heeft vandaag tijdens een persconferentie een eerste handreiking gedaan naar de demonstranten die de laatste weken via protesten meer democratie eisen in de stad. Volgens hem is er ruimte voor meer…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:34am -
 • Danceproducent overlijdt tijdens ADE
  Een bekende danceproducent is zaterdag overleden na een bezoek aan het Amsterdam Dance overleden (ADE). Dat meldt de website Musicweek.com. Het zou gaan om een 41-jarige man. Het is onduidelijk naar welk feest hij is geweest en waaraan hij is overled…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:26am -
 • Iraanse tv beschuldigt Turkije van dood journaliste
  De Libanees-Amerikaanse journaliste Serena Shim kwam zondag om het leven bij een auto-ongeluk aan de Turks-Syrische grens, niet ver van de belegerde Syrische stad Kobani. Haar werkgever, het Iraanse Press TV, verdenkt Turkije ervan schuldig te zijn a…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:19am -
 • Ondervragingen in Nederland over kasteelmoord
  De politie van Brugge heeft gister familieleden van de Nederlandse dader van de beruchte kasteelmoord in België ondervraagd. Dat meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vandaag. Het Openbaar Ministerie bevestigt tegenover persbureau Belga dat er nog s…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 9:01am -
 • CPB: overheidstekort anders berekenen
  Het structurele overheidstekort zou op een andere manier berekend moeten worden. De wijze waarop het nu gebeurt, levert een gebrekkige maatstaf op voor het begrotingsbeleid van Europese landen. Dat stelt het Centraal Planbureau vandaag.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:55am -
 • Meeste EU-afgevaardigden voor team Juncker
  In het Europees Parlement heeft zich een meerderheid gevormd voor de komende Europese Commissie van Jean-Claude Juncker. De sociaaldemocraten gingen vandaag akkoord met de kandidate voor de laatste post die nog ingevuld moest worden in het dagelijks…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:55am -
 • Noodaggregaat ziekenhuis startte niet door stroomgebrek
  De startmotor van het noodaggregaat van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond werkt op stroom. Door de stroomstoring vanochtend startte het dieselaggregaat om die reden niet op, maakte bestuursvoorzitter Jac Thiadens van Laurentius vandaag bekend. De…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:42am -
 • Australiër krijgt gevangenisstraf voor webcamseks met virtueel meisje
  Een Australische man is veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege het versturen van obscene foto's naar het virtuele meisje Sweetie. Dat meldde Terrres des Hommes vandaag. Het is volgens de ontwikkelingsorganisatie voor het eerst dat contact met Sw…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:21am -
 • Renner Bonifazio beëindigt zegereeks Belkin
  De Italiaanse renner Niccolò Bonifazio heeft vandaag een einde gemaakt aan de zegereeks van de wielerploeg Belkin in de Ronde van Hainan. Hij was in de tweede etappe over 207,2 kilometer van Chengmai - Tunchang-Ding'An-Haikou de beste in de massaspr…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:17am -
 • KLM annuleert vluchten wegens storm
  KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd. De maatschappij biedt reizigers de mogelijkheid om vluchten op dinsdag gratis om te boeken, liet een KLM-woordvoerster weten.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:13am -
 • Pistorius voor vijf jaar verbannen van paralympische wedstrijden
  Na een maandenlang proces is de Zuid-Afrikaanse gehandicapte atleet Oscar Pistorius vandaag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Ook krijgt hij een voorwaardelijke straf van drie jaar voor verboden wa…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:06am -
 • Uitstel van betaling voor Kurhaus
  Het Kurhaus in Scheveningen heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Den Haag. Bewindvoerder Marc Udink zei dat vandaag. Hij praat de komende twee weken met alle partijen om te zien of een faillissement nog te voorkomen is. Volgens Udi…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 7:50am -
 • 'Oekraïense leger heeft clusterbommen ingezet in Donetsk'
  Het Oekraïense leger heeft clusterbommen ingezet in dichtbevolkte gebieden in Donetsk, het bolwerk van de pro-Russische rebellen. Dat meldt Human Rights Watch op basis van fysiek bewijs en interviews met getuigen en slachtoffers. Het wapen is in een…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 7:35am -
 • Het kabinet verdient inzake MH17 het voordeel van de twijfel
  In het onderzoek naar het neerstorten van vlucht MH17 gaat zorgvuldigheid boven snelle conclusies.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:53am -
 • Werknemers Brink's dreigen met acties
  Werknemers bij geldtransporteur Brink's Nederland dreigen met acties tegen de vorige week aangekondigde reorganisatie en het daarmee gepaard gaande massaontslag. Eind deze week wordt daar mogelijk over besloten, zei bestuurder Meindert Gorter van FNV…
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:51am -
 • Nieuw kabinet Indonesië laat op zich wachten
  De nieuwe president van Indonesië, Joko Widodo, heeft de presentatie van zijn kabinet uitgesteld. Hij wil eerst nagaan of sommige van de 33 kandidaten voor een ministerspost zich aan corruptie schuldig hebben gemaakt.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:37am -
 • Topman Total komt om bij vliegtuigcrash in Moskou
  In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwschuiver vijf mensen omgekomen, onder wie Christophe de Margerie (63), directeur van de Franse olie- en gasgigant Total. Het ongeval gebeurde dinsdag op de luchthaven van Vnoekovo en de…
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:18am -
 • Daling aantal files komt tot stilstand
  De daling van het aantal files is tot stilstand gekomen. Dat zegt minister Schultz van Haegen in een rapport aan de Tweede Kamer, meldt de NOS. De filezwaarte was eind augustus gestegen met 2,3 procent ten opzichte van 4 maanden daarvoor. Dat zou kom…
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:07am -
 • Fernando Ricksen op bezoek bij Blatter
  Fernando Ricksen gaat woensdag op bezoek bij Sepp Blatter, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De door de spierziekte ALS getroffen ex-voetballer zal aan de preses een shirt en zijn boek Vechtlust overhandigen.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:05am -

RTL

 • NieuwWonderbaarlijke video: verlamde man loopt weer
  Onvoorstelbaar: Darek Fidyka zou zijn leven lang verlamd blijven, maar na een baanbrekende therapie kan hij weer lopen. Cellen uit zijn neusholte werden getransplanteerd naar zijn ruggenmerg.
  - 47 mins ago 21 Oct 14, 12:45pm -
 • Aanhouding om vondst dode vrouw in afgebrand vakantiehuis
  Een 36-jarige man is gisteren aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 18-jarige vrouw. Haar lichaam werd zondag gevonden in een afgebrand vakantiehuisje op een camping in Emmeloord.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:24pm -
 • Vijf jaar cel voor Pistorius
  Oscar Pistorius moet vijf jaar de cel in omdat hij zijn vriendin heeftdoodgeschoten. Eerder was hij al veroordeeld, vandaag kreeg hij zijn straf tehoren.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 12:23pm -
 • Canadese soldaat dood na aanrijding door moslimextremist
  Eén van de Canadese militairen die gisteren werd aangereden door een geradicaliseerde moslim, is overleden.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:52am -
 • Chaotisch vertrek Pistorius uit rechtbank
  Oscar Pistorius kon tijdens zijn proces in vrijheid leven, maar vandaag moest hij na de uitspraak van de rechter direct de cel in. Bekijk hier hoe de 'blade runner' onder grote aandacht van de wereldpers de rechtbank verliet.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:51am -
 • Herfststorm houdt al huis in Groot-Brittannië
  De herfststorm heeft in Londen het leven van een voetganger geëist. De vrouw was onder een vallende boom terecht gekomen.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:37am -
 • 'Keurige' maar 'verwarde' brievenschrijfster schold erop los
  Een 51-jarige vrouw uit het Zeeuwse Koewacht kwam volgens medebewoners keurig over, maar zij terroriseerde haar dorpsbewoners jarenlang met anonieme dreigbrieven.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:28am -
 • Britten zetten drones in boven Syrië
  Groot-Brittannië gaat drones en spionagevliegtuigen inzetten boven Syrië om extermisten van Islamitische Staat in de gaten te houden.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 11:25am -
 • Utrechtse wegen op de schop voor tourpeloton
  De wegen in Utrecht worden flink onder handen genomen om de start van de Tour de France volgend jaar mogelijk te maken.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:49am -
 • Herfststorm: waterschappen klaar voor hoogwater
  De waterschappen langs de Nederlandse kust bereiden zich voor op hoogwater komende nacht en morgenochtend.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:35am -
 • Sterkte xtc-pillen in paar jaar verdubbeld
  Het Trimbos-instituut waarschuwt voor steeds sterkere xtc-pillen. Dewaarschuwing komt nadat eerder vandaag bekend werd dat een derde bezoeker vanhet Amsterdam Dance Event is overleden.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:16am -
 • Nog vier gewonden drama monstertruck in ziekenhuis
  Vier mensen die eind vorige maand gewond raakten bij het monstertruckdrama in Haaksbergen liggen nog in het ziekenhuis.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:11am -
 • Vierde dode ADE, 'niet drugsgerelateerd'
  Tijdens het Amsterdam Dance Event is een vierde dode gevallen. Het gaat om Felix Hines, hoofduitgever van muzieklabel Phoenix Music. De politie gaat er niet vanuit dat hij aan drugs is overleden.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 10:03am -
 • Nu nog rustig, straks pittige buien en zware windstoten
  Vanaf ongeveer 13:00 uur zullen de eerste stevige buien over ons land trekken. Het hele land moet dan rekening houden met zware windstoten en flinke regenbuien.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:59am -
 • 'Pistorius na 10 maanden weer op straat'
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is vanochtend veroordeeld tot 5 jaar celstraf voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp, maar volgens zijn advocaat mag de atleet zijn cel na 10 maanden alweer uit.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:33am -
 • Verdwaalde padvinders gered met helikopter
  Een groep Zwitserse padvinders moest door een helikopter worden gered nadat ze waren verdwaald.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:12am -
 • Familie Steenkamp tevreden met straf Pistorius
  De familie van Reeva Steenkamp vindt de straf voor Oscar Pistorius rechtvaardig.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:09am -
 • Live: Herfststorm aan de kust
  Nederland maakt zich op voor de eerste herfststorm van het jaar, een staartje van tropische orkaan Gonzalo. Vooral het noordwesten kan het zwaar te verduren krijgen. Kijk via deze webcams live mee.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 9:05am -
 • Radicale man rijdt over militairen
  Een geradicaliseerde man in Canada heeft bewust twee militairen aangereden. Na een achtervolging kon hij uiteindelijk worden gestopt. Hij moest worden neergeschoten en overleed enkele uren later.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:52am -
 • Stroomstoring Roermond: ziekenhuis evacueert patiënten
  Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft patiënten geëvacueerd vanwege een stroomstoring. Het gaat om patiënten die van de stroomvoorziening afhankelijk zijn.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:40am -
 • Pistorius vijf jaar cel in om doodschieten vriendin
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius moet vijf jaar de cel in voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Dat heeft de rechter in Pretoria zojuist bekendgemaakt. De eis was 10 jaar cel.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:33am -
 • School Groningen dicht vanwege asbest
  De middelbare school CSG Augustinus in Groningen is de hele week dicht na de vondst van asbest in het schoolgebouw. Het is nog niet duidelijk of de 1100 leerlingen en ruim 100 docenten een risico hebben gelopen, dat wordt nog onderzocht.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:26am -
 • KLM schrapt vluchten vanwege storm
  KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 8:07am -
 • Pistorius krijgt straf te horen
  Oscar Pistorius krijgt te horen welke straf hij krijgt voor het doodschieten van zijn vriendin.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 7:49am -
 • 'Oekraïne zet clusterbommen in bij strijd Donetsk'
  Het Oekraïense leger heeft begin oktober clusterbommen gebruikt in de stad Donetsk. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch na onderzoek.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 7:22am -
 • 'Obama, blijf van mijn vriendin af'
  President Obama is aan het stemmen naast een vrouw in Chicago als hij onverwacht wordt aangesproken door haar vriend. Hij reageert gelukkig sportief. "Geef me een zoen, dan is hij echt jaloers."
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 7:04am -
 • Brand op terrein kerncentrale Borssele loos alarm
  De berichten over een brand op het terrein van de kerncentrale in Borssele zijn loos alarm.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:47am -
 • Wind en regen: het is herfst
  Het gaat stormen vandaag door het staartje van tropische orkaan Gonzalo, waar wij net een veeg van meekrijgen. Neerslag en wind: het is echt herfst in het land.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:43am -
 • Welke straf krijgt Pistorius?
  Welke straf krijgt Oscar 'the bladerunner' Pistorius? Vandaag krijgt hijeindelijk zijn straf te horen. Hij is schuldig aan de dood van Steenkamp,maar het is volgens de rechter geen doodslag of moord.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:39am -
 • Bestuurder sneeuwschuiver Moskou was dronken
  De bestuurder van de sneeuwschuiver waarmee het privévliegtuig van Total-topman Christophe de Margerie in botsing kwam, was dronken. Dat blijkt uit een eerste onderzoek naar het vliegtuigongeluk.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:39am -
 • Miljard voor bestrijding Ebola
  Er komt een miljard euro vrij voor de aanpak van Ebola in Europa. Dat hebben landen afgesproken.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:35am -
 • Brand staalfabrikant Tata Steel geblust
  De brand bij Tata Steel in Velsen-Noord is voorbij. Dat laat de staalfabrikant weten. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 6:29am -
 • Zweden loog over locatie opgedoken onderzeeër
  Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 5:57am -
 • Gevechtsvliegtuigen rukken uit om slapende Belgische piloot te escorteren
  Een Frans gevechtsvliegtuig heeft boven Frankrijk een Airbus van Brussels Airlines onderschept, omdat de luchtverkeersleiding geen contact kreeg met het toestel.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 5:52am -
 • Grote brand bij staalfabrikant Tata Steel in Velsen-Noord
  Bij Tata Steel in Velsen-Noord is brand uitgebroken. Het dak van een van de gebouwen op het terrein van de staalfabrikant staat in brand.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 5:38am -
 • Zuid-Hollandse politici sjoemelen met declaraties
  Provinciepolitici in Zuid-Holland hebben lak aan hun eigen regels. Meerdere fracties zijn op de vingers getikt na het declareren van boetes, luxe afscheidscadeaus en zelfs een hoge rekening van een chique jachthaven.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 5:36am -
 • Live: welke straf krijgt Pistorius?
  Na een maandenlang proces hoort de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius vandaag mogelijk welke straf hij krijgt voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Volg het proces hier live.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 5:27am -
 • Wanhoopsdaad: patiënten betalen fors voor donornier
  Het is verboden maar het gebeurt ook in Nederland: het handelen in organen. Twee patiënten geven toe dat zij in Nederland hebben betaald voor een donornier en het komt regelmatig voor dat Nederlandse patiënten naar het buitenland gaan voor een tran…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 4:45am -
 • Australische pedo veroordeeld dankzij pedolokker
  Een Australische rechtbank heeft een pedofiel veroordeeld vanwege zijn seksuele chats met 'Sweetie', een virtueel kind dat pedofielen ontmaskert.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 4:29am -
 • Bekijk hoe hard het nu waait en waar het regent
  De eerste herfststorm van het jaar raast vandaag over ons land.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 4:24am -
 • Bereken hoeveel jij in 2015 kwijt bent aan kinderopvang
  Het ministerie van Sociale Zaken heeft de rekenbedragen voor de kinderopvang bekendgemaakt. Op basis van deze bedragen heeft de researchredactie een tool ontwikkeld waarin ouders kunnen berekenen hoeveel zijn in 2015 kwijt zijn aan de kinderopvang.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 4:00am -
 • Radicale moslim rijdt in op Canadese militairen
  Een geradicaliseerde moslim heeft in de buurt van de Canadese stad Montreal bewust twee militairen aangereden.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 3:59am -
 • Nederland maakt zich op voor herfststorm
  Een najaarsstorm trekt vandaag over het land. Vanaf het middaguur is er volgens het KNMI aan de westkust, in het Waddengebied en op het IJsselmeer kans op zware windstoten tussen 80 en 100 kilometer per uur.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 3:23am -
 • Total-topman De Margerie omgekomen bij vliegtuigcrash
  De topman van de Franse oliemaatschappij Total, Christophe de Margerie, is omgekomen bij een vliegtuigongeluk op het Russische vliegveld Vnoekovo, in de buurt van Moskou.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 3:16am -
 • Toerisme Nepal weer op gang na dodelijke sneeuwstorm
  In Nepal in de Himalaya komt het toerisme weer op gang. Het zoeken naaroverlevenden van de sneeuwstorm - van vorige week - is gestaakt. Dehulpdiensten hebben 39 lichamen geborgen.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 11:29pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse