Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

 • Nieuw'Copiloot Germanwings loog tegen artsen'

  'Copiloot Germanwings loog tegen artsen'

  De Duitse Copiloot Andreas Lubitz, die hoogstwaarschijnlijk het toestel van Germanwings bewust liet neerstorten, heeft tegen zijn artsen gelogen.
  - 10 minuten geleden 2 Apr 15, 7:37am -
 • NieuwBrand in West: zeven mensen en een konijn gewond

  Brand in West: zeven mensen en een konijn gewond

  In de Louise de Colignystraat in West is vanochtend brand uitgebroken. De brand ontstond rond 07:00 door een nog onbekende oorzaak. Zeven mensen
  - 20 minuten geleden 2 Apr 15, 7:27am -
 • Nieuw'Veroordeling Hamza B. gebaseerd op lucht'

  'Veroordeling Hamza B. gebaseerd op lucht'

  Hamza B., een van de verdachten van de liquidatie in de Staatsliedenbuurt, is in Marroko veroordeeld voor twintig jaar gevangenisstraf op basis
  - 52 minuten geleden 2 Apr 15, 6:55am -
 • Jongerenoverlast in Amsterdam licht gestegen

  Jongerenoverlast in Amsterdam licht gestegen

  De politie in Nederland kreeg vorig jaar 86.460 meldingen binnen van jeugdoverlast, daarmee is het aantal iets gestegen ten opzichte van 2013.
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:37am -
 • Fors verlies voor SNS Reaal

  Fors verlies voor SNS Reaal

  SNS Reaal heeft in 2014 een nettoverlies geleden van 712 miljoen euro. Dit kwam vooral door afschrijvingen bij het verzekeringsonderdeel, dat in
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:31am -

Powned

 • NieuwVeel doden door bootongeluk Rusland
  Zeker 43 mensen zijn vannacht omgekomen doordat een vissersschip in het oosten van Rusland tot zinken kwam, aldus ANP. Hulpdiensten konden 63 mensen redden en zoeken nog naar 26 opvarenden. Dat meldde persbureau Interfax eerder vandaag.
  - 19 minuten geleden 2 Apr 15, 7:28am -
 • NieuwDoden bij aanval uni Kenia
  Een aanval op een Keniaans universiteitscomplex heeft aan zeker twee bewakers het leven gekost. Daarnaast zouden zeker vier anderen gewond zijn geraakt. Dat meldt het ANP op basis van Keniaanse media.
  - 20 minuten geleden 2 Apr 15, 7:27am -
 • Nieuw'Abonnementhouders OV geen zwartrijders'
  OV-abonnementhouders die zijn vergeten in te checken moeten geen dikke boete gepresenteerd krijgen. Conducteurs moeten hen gewoon handmatig inchecken. Het zijn namelijk (vergeetachtige) loyale klanten die onterecht worden behandeld als zwartrijders.
  - 51 minuten geleden 2 Apr 15, 6:56am -
 • Kabinet wil van Gronings gas af
  Ons land moet in rap tempo minder afhankelijk worden van aardgas uit Groningen. Een groot gedeelte van uw woningen moet worden verwarmd met warm water uit de aarde of restwarmte.
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:35am -
 • Ruim 25.000 jihadi's bij terreurgroepen
  Meer dan 25.000 jihadisten uit ruim honderd landen hebben inmiddels huis en haard achtergelaten om te vechten voor islamitische terreurgroepen als IS en al-Qaeda in onder meer Syrië en Irak.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:17am -
 • Zorgspotjes echt misleidend
  Het ministerie van Volksgezondheid is in de fout gegaan met misleidende tv-spotjes die vorig jaar zijn uitgezonden over de veranderingen in de zorg. Dit heeft de Reclame Code Commissie vandaag in hoger beroep bevestigd, naar aanleiding van een klacht…
  - 9 uren geleden 1 Apr 15, 10:55pm -
 • #Nietmijnislam overal geweigerd
  #Nietmijnislam, een vredelievende groepering die op Facebook opereert en de dialoog zoekt, heeft veel moeite zalen te boeken om in real life bijeen te kunnen komen.
  - 9 uren geleden 1 Apr 15, 10:36pm -
 • McDonald's verhoogt loon met 10%
  Amerikaanse medewerkers van McDonald's worden verrast met een loonsverhoging van meer dan tien procent.
  - 10 uren geleden 1 Apr 15, 10:13pm -
 • Dief zwaait, wordt opgepakt
  Een zeer intelligente dief is vandaag in Vleuten-De Meern opgepakt toen hij naar surveillerende agenten zwaaide.
  - 10 uren geleden 1 Apr 15, 9:58pm -
 • Alcoholslot wordt gedragscursus
  Het alcoholslot, dat niet meer als straf opgelegd mag worden, wordt vervangen door een gedragscursus over de risico's van dronken deelnemen aan het verkeer.
  - 10 uren geleden 1 Apr 15, 9:34pm -
 • Vier doden bij brand olieplatform
  Minstens vier mensen zijn om het leven gekomen bij een brand op een olieplatform in de Golf van Mexico. Zestien anderen raakten gewond, waarvan twee zwaargewond.
  - 11 uren geleden 1 Apr 15, 9:16pm -
 • Huisarts geeft patiënt soa
  Een huisarts uit Den Haag heeft een patiënt een soa gegeven toen ze onveilige seks hadden. De man is mede daardoor uit het BIG-register geschrapt en mag zijn beroep niet meer uitoefenen.
  - 11 uren geleden 1 Apr 15, 8:56pm -
 • Overleg Iran dag verlengd
  Het overleg in Zwitserland met Iran over het nucleaire programma van het land is een dag verlengd. Onderhandelaars van de Verenigde Staten zullen ten minste tot morgenochtend overleggen met Iran.
  - 11 uren geleden 1 Apr 15, 8:37pm -
 • SP'er steelt uit kas
  Oud-penningmeester Sander Zwart van de SP Leiden wordt ervan verdacht 34.000 euro uit de partijkas te hebben verduisterd.
  - 12 uren geleden 1 Apr 15, 8:14pm -
 • Doden door lawine Frankrijk
  Drie Oostenrijkers zijn vandaag in de Franse Alpen om het leven gekomen door een lawine.
  - 12 uren geleden 1 Apr 15, 7:57pm -

BNR

 • NieuwVVD: 'Inchecken bij controleur mogelijk maken voor abonnementshouders ov'
  Vervoersbedrijven zouden geen boete meer mogen geven aan reizigers met een abonnement die zijn vergeten in te checken. Het mag niet zo zijn dat de trouwste reizigers aan het kortste eind trekken, zegt de VVD tegen BNR.
  - 13 minuten geleden 2 Apr 15, 7:34am -
 • NieuwTekort bij vrijwillige brandweer leidt tot onveilige situaties
  Vorig jaar hebben 1500 vrijwillige brandweer mensen ontslag genomen bij hun korps. Dat stelt de Vakvereniging Brandweer vrijwilligers Het groeiende tekort aan brandweermannen leidt steeds vaker tot onveilige situaties.
  - 15 minuten geleden 2 Apr 15, 7:32am -
 • Column Kustaw Bessems | Gefeliciteerd met de file!
  Van harte gefeliciteerd! Proficiat! Mazzel tov. Je ziet het om je heen, je voelt het in de lucht - iedereen loopt net met de kin wat hoger, de borst meer vooruit. Zes jaar lang ging het alleen maar minder, wat we ook probeerden. Maar we zitten weer i…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:40am -
 • 'Beveiliging examens op scholen nog steeds gatenkaas'
  De beveiliging van examens door scholen is een gatenkaas. Dat zegt Hoffman bedrijfsrecherche op BNR Nieuwsradio. Scholen zijn volgens Hoffman hardleers wat dit onderwerp betreft.
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:30am -
 • 'Hypotheken voor zzp'ers in de praktijk makkelijker dan gedacht'
  De Nederlandse Vereniging van Banken komt met een informatiepunt voor zzp'ers en flexwerkers over hypotheken. Volgens de organisatie zijn de hypotheekregels voor zzp'ers minder streng dan gedacht.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:44am -
 • 22.000 buitenlanders vechten in Syrië en Irak
  Syrië en Irak zijn een ,,ware leerschool voor extremisten'' waar zo'n 22.000 buitenlanders zich hebben aangesloten bij militante groeperingen.
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 5:07am -
 • Senator VS aangeklaagd wegens fraude
  De Amerikaanse senator Robert Menendez is door het ministerie van Justitie aangeklaagd voor fraude en omkoping.
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 5:04am -
 • Uit een achterstandswijk, zeker? Ik zie het op je hersenscan
  Kinderen uit arme gezinnen hebben andere hersenen dan kinderen van betere komaf. Dat van arme kinderen suggereert een lagere intelligentie.
  - 13 uren geleden 1 Apr 15, 6:20pm -
 • Kappen met de regeldruk
  De bakker en de slager, de schoenmaker en de kapsalon. Allemaal hebben ze te maken met zware regeldruk. Minister Henk Kamp belooft er nu echt wat aan te doen, zegt hij tegen verslaggever Harmen van der Veen. "We maken een publiek-privaat actieplan om…
  - 16 uren geleden 1 Apr 15, 3:59pm -
 • Commissarissen ABN, ING en Aegon moeten zich melden in Den Haag
  ABN Amro, ING en Aegon moeten zich melden in Den Haag. De Tweede Kamer wil de raden van commissarissen horen over de salarissen van hun topbestuurders. Aanleiding is onder meer de ophef over de voorgenomen salarisverhoging bij ABN Amro.
  - 16 uren geleden 1 Apr 15, 3:36pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwMax in beroep tegen Heel Holland Bakt-boete
  Omroep Max gaat in beroep tegen de boete die is opgelegd door het Commissariaat voor de Media voor het programma Heel Holland Bakt. "Als het moet tot aan de Raad van State", zegt omroepdirecteur Jan Slagter. Hij noemt de boete van 162.000 euro "buite…
  - 43 minuten geleden 2 Apr 15, 7:04am -
 • NieuwNog steeds discriminatie bij aanschaf babymelkpoeder
  Nog steeds komen er klachten binnen van mensen die zeggen dat hen op grond van hun uiterlijk in winkels babymelkpoeder wordt geweigerd. Sinds oktober vorig jaar zijn er vijftien meldingen binnengekomen bij antidiscriminatiebureaus. Dat brengt het tot…
  - 52 minuten geleden 2 Apr 15, 6:55am -
 • Ruim duizend arrestaties om gokken in China
  De Chinese politie heeft in een grootschalige actie tegen online gokken 1071 mensen opgepakt. De arrestaties waren tussen juni en december vorig jaar, maar zijn nu pas bekendgemaakt. Twee mannen uit de provincie Guangdong leidden volgens de politie e…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:43am -
 • Verlies van ruim 700 miljoen voor SNS Reaal
  Bank en verzekeraar SNS Reaal heeft in 2014 een verlies geleden van 712 miljoen euro. Het verlies is helemaal op het conto te schrijven van de verzekeraar Vivat, het oude Reaal. De verzekeraar bleek een gat van 700 miljoen euro te hebben in de financ…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:22am -
 • Belgische minister van Staat vervolgd voor verkrachting
  De Belgische minister van Staat Steve Stevaert wordt vervolgd voor verkrachting. De oud-politicus en oud-voorzitter van de sociaal-democratische Socialistische Partij Anders (sp.a) zou in 2010 in een bedrijf waar hij aan verbonden was iemand hebben v…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:20am -
 • Dalniy Vostok was een drijvende visfabriek
  De omschrijving vissersschip doet de Dalniy Vostok, die gisteravond zonk in de Zee van Ochotsk, geen recht. Het schip was meer een drijvende visfabriek. De Dalniy Vostok was een 'freezer trawler'. Zulke schepen gebruiken grote netten die over de zeeb…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:06am -
 • Ottomaanse strijdkameel gevonden bij Wenen
  Archeologen hebben in de buurt van Wenen het intacte skelet van een Ottomaanse strijdkameel gevonden. Het dier is waarschijnlijk na de Slag bij Wenen in 1693 achtergebleven in Europa. De vondst is uniek. Er zijn in het verleden wel botten van zo'n di…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:00am -
 • Doden bij aanval op universiteit Kenia
  Gewapende mannen hebben een aanval uitgevoerd op een universiteitscomplex in het oosten van Kenia. Volgens lokale media houden ze mogelijk studenten gegijzeld op de campus. Persbureau Reuters meldt dat twee bewakers van het complex zijn omgekomen en…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:49am -
 • Leerkrachten VS sjoemelden massaal met cijfers
  In de VS zijn elf leerkrachten veroordeeld omdat ze op grote schaal gesjoemeld hebben met de cijfers van hun leerlingen. In totaal waren 35 mensen aangeklaagd in de zaak.De leerkrachten verbeterden foute antwoorden en gaven leerlingen tips over proef…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:19am -
 • Waterrantsoen in kurkdroog Californië
  Vanwege een aanhoudende droogte moet Californië flink minder water gaan gebruiken. Gemeenten worden verplicht een kwart minder water te gaan verbruiken. Het is voor het eerst dat de staat een waterrantsoen afkondigt. Het is al vier jaar lang extreem…
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 5:05am -
 • Kabinet ziet in restwarmte alternatief voor aardgas
  Het kabinet stimuleert de komende jaren het gebruik van restwarmte voor het verwarmen van huizen en bedrijven in Nederland. Restwarmte moet steeds meer een alternatief worden voor het aardgas uit Groningen.Overgebleven warmte uit de industrie moet bi…
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 4:42am -
 • Kamer wil af van boete voor vergeten inchecken NS-abonnee
  Regeringspartijen VVD en PvdA in de Tweede Kamer willen dat de NS stopt met het uitdelen van boetes aan reizigers met een abonnement die zijn vergeten in te checken.Staatssecretaris Mansveld heeft al eerder met vervoerders afgesproken dat zij coulant…
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 4:01am -
 • Paaspop dweilt met extra mankracht tegen de klok
  Paaspop in Schijndel heeft 100 extra mensen ingezet om de schade op te ruimen die de afgelopen dagen is ontstaan door het extreme weer. Ook wordt er in ploegendiensten gewerkt, om alles op het terrein nog op tijd in orde te krijgen. In totaal zijn 60…
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 4:01am -
 • Prins Harry naar Australië voor laatste legerklus
  De Britse prins Harry vertrekt volgende week naar Canberra voor vier weken training met het Australische leger. Daarna is het na tien jaar gedaan met zijn carrière in het leger. Harry, vierde in de lijn van troonopvolging, zal maandag eerst een kran…
  - 5 uren geleden 2 Apr 15, 2:43am -
 • Zeker 54 doden bij ramp met Russische vissersboot
  In het uiterste oosten van Rusland zijn zeker 54 opvarenden van een vissersboot verdronken. Hun schip, de Dalniy Vostok, zonk in de Zee van Ochotsk, bij het schiereiland Kamtsjatka. Volgens de Russische nieuwszender RT hebben reddingswerkers 63 mense…
  - 6 uren geleden 2 Apr 15, 1:58am -
 • Ondergrondse brand in Londen onder controle
  De brandweer in Londen heeft de grote ondergrondse brand in het centrum van de stad onder controle. De brand was woensdagmiddag uitgebroken in elektriciteitskabels onder de grond. Niemand raakte gewond.Rond de 5.000 mensen werden geëvacueerd vanwege…
  - 7 uren geleden 2 Apr 15, 12:39am -
 • 25 vrachtwagens en aanhangers gekanteld door lentestorm
  Door de lentestorm van dinsdag zijn in totaal 25 vrachtwagens en aanhangers op de hoofdwegen gekanteld. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst. Tot nu toe stond de teller op 23, maar gisteren werd bekend dat er nog twee vrachtwagens omver waren geblaz…
  - 8 uren geleden 1 Apr 15, 11:50pm -
 • Grieken presenteren aangepaste plannen aan Brussel
  Griekenland heeft woensdag een aangepaste lijst met hervormingen naar de EU-landen gestuurd. De maatregelen moeten bij elkaar ruim 6 miljard euro opleveren. Volgens de Financial Times is het het meest uitgebreide voorstel van de Grieken tot nu toe. P…
  - 8 uren geleden 1 Apr 15, 11:26pm -
 • Boete Omroep Max vanwege Heel Holland Bakt
  Heel Holland Bakt gaat Omroep Max geld kosten. Het Commissariaat voor de Media geeft de omroep een boete van 162.000 euro, omdat Ahold de kans krijgt geld te verdienen met Heel Holland Bakt-producten. Tijdens het tweede seizoen van het programma was…
  - 9 uren geleden 1 Apr 15, 10:42pm -
 • Kamer heeft nog veel vragen voor Dijsselbloem
  De Tweede Kamer heeft nog veel vragen over de salarisverhoging bij ABN Amro. De oppositiepartijen begrijpen niet waarom minister Dijsselbloem van Financiën het zo ver heeft laten komen. Volgens politiek verslaggever Dominique van der Heyde is het vo…
  - 11 uren geleden 1 Apr 15, 9:08pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwDit vind ik leuk
  Ik reed op de fiets met mijn kleinzoon achterop, toen ik een munt op het fietspad zag liggen. Ik liet mijn kleinzoon afstappen en het muntje oprapen.
  - 3 minuten geleden 2 Apr 15, 7:44am -
 • NieuwKPN en Altice trekken de kar
  De Amsterdamse beurs breidde donderdagochtend de openingswinst iets verder uit. Beleggers voelden zich gesteund door het toegenomen vertrouwen in een goede afloop voor Griekenland. Vooral KPN deed bij de hoofdfondsen goede zaken vanwege de overname-i…
  - 4 minuten geleden 2 Apr 15, 7:43am -
 • NieuwMinister Dijsselbloem totaal ongeloofwaardig
  Veel vertrouwen heeft u niet meer in minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën). "Ik vond hem tot nu zeer kundig maar zijn handelen bij de naheffing opgelegd door de EU en nu weer bij de ABN Amro laat zien dat hij denkt dat het volk achterlijk is", zo…
  - 6 minuten geleden 2 Apr 15, 7:41am -
 • Nieuw'Lubitz loog tegen artsen'
  De Duitse copiloot Andreas Lubitz, die hoogstwaarschijnlijk het toestel van Germanwings bewust liet neerstorten, heeft tegen zijn artsen gelogen. Hij vertelde dat hij zich op zijn werk ziek had gemeld, terwijl hij in werkelijkheid wel aan het werk wa…
  - 8 minuten geleden 2 Apr 15, 7:39am -
 • NieuwPolitiek moet leveren
  Het Binnenhof is in jubelstemming: de economie draait weer. Met groeicijfers van 1 à 2% gaan tegenwoordig bij politici de ogen fonkelen. Ik heb nieuws voor ze. Ondernemers rekenen er nu op dat ze hun geld terugkrijgen. De overheid leeft namelijk al…
  - 8 minuten geleden 2 Apr 15, 7:39am -
 • NieuwMaaskant: 'Ik noem 't realistisch'
  Na jarenlang financieel wanbeleid en het seizoenenlang aantrekken van dertien-in-een-dozijnspelers koerste NAC Breda dit seizoen hard op de Jupiler League af. Dankzij de broodnodige versterkingen in de winterstop en de inbreng van Robert Maaskant (46…
  - 10 minuten geleden 2 Apr 15, 7:37am -
 • NieuwGeen studie bij taalfouten
  Studenten die na hun eerste studiejaar nog slecht Nederlands schrijven en spreken, moeten in de toekomst hun opleiding op de Universiteit Utrecht beëindigen.
  - 10 minuten geleden 2 Apr 15, 7:37am -
 • NieuwModern Family eet bij Obama
  Modern Family-acteurs Julie Bowen, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet en Ty Burrell mogen deze maand met president Barack Obama dineren.
  - 17 minuten geleden 2 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwKippenslachter Plukon vindt nieuwe eigenaren
  Plukon Food, bekend van het kipmerk Friki, heeft nieuwe eigenaren gevonden. Nederlands grootse kippenslachterij stond sinds begin dit jaar in de etalage. Het bedrijf hoopte door verkoop verdere groei van de onderneming mogelijk te maken.
  - 22 minuten geleden 2 Apr 15, 7:25am -
 • NieuwSuper-Lambo op AutoRAI
  Pon heeft een primeur op de aanstaande AutoRAI. In de stand van de auto-importeur zal een Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce te zien zijn.
  - 26 minuten geleden 2 Apr 15, 7:21am -
 • NieuwOchtendspits druk
  Door regenbuien en plassen verliep de ochtendspits donderdag drukker dan normaal. Rond 8.00 uur stond er 282 kilometer file. Op een normale donderdagochtend is dat ruim 150 kilometer, aldus de VerkeersInformatieDienst.
  - 27 minuten geleden 2 Apr 15, 7:20am -

Elsevier

 • NieuwPositief begin voor AEX
  AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdagochtend licht in de plus geopend. De andere Europese beursgraadmeters toonden een verdeeld beeld. Beleggers maken zich op voor een lang paasweekeinde. Op vrijdag en maandag zijn de Europese…
  - 13 minuten geleden 2 Apr 15, 7:34am -
 • Nieuw'Lubitz loog tegen artsen'

  'Lubitz loog tegen artsen'

  KEULEN (ANP) - De Duitse Copiloot Andreas Lubitz, die hoogstwaarschijnlijk het toestel van Germanwings bewust liet neerstorten, heeft tegen zijn artsen gelogen. Hij vertelde dat hij zich op zijn werk ziek had gemeld, terwijl hij in werkelijkheid wel…
  - 13 minuten geleden 2 Apr 15, 7:34am -
 • NieuwOchtendspits behoorlijk druk door regen

  Ochtendspits behoorlijk druk door regen

  AMSTERDAM (ANP) - Door regenbuien en plassen verliep de ochtendspits donderdag drukker dan normaal. Rond 8.00 uur stond er 282 kilometer file. Op een normale donderdagochtend is dat ruim 150 kilometer, aldus de VerkeersInformatieDienst.
  - 41 minuten geleden 2 Apr 15, 7:06am -
 • Houthi-rebellen trekken zich terug

  Houthi-rebellen trekken zich terug

  ADEN (ANP) - Houthi-rebellen hebben zich teruggetrokken uit het centrum van de Jemenitische stad Aden. Dat gebeurde na luchtaanvallen door de coalitie van landen die onder leiding van Saudie-Arabië tegen de opstandelingen vechten.
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:36am -
 • Protesterende politie langzaam over A12
  DEN HAAG (ANP) - Uit protest rijden politiemensen donderdagochtend langzaam over de A12. Ze gaan met 60 kilometer per uur van het Malieveld in Den Haag naar Reeuwijk en terug. De rit begint na de ochtendspits, om 10.00 uur, en duurt iets meer dan een…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:21am -
 • Stevige winst voor Japanse beurs
  TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met een stevige winst geëindigd. Beleggers schoven een tegenvallend Amerikaans banencijfer aan de kant en gingen op koopjesjacht na de verliesbeurt van een dag eerder. Speculatie op verdere stimul…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:18am -
 • 'Openingswinst voor AEX'
  AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag waarschijnlijk met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen hoger beginnen. Beleggers maken zich op voor een lang paasweekeinde. Op vrijdag en maandag zijn de Europese finan…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:01am -
 • Banken komen met tool beschikbaarheid iDeal

  Banken komen met tool beschikbaarheid iDeal

  AMSTERDAM (ANP) - Consumenten kunnen voortaan via een een speciale tool op het internet kijken of er op dat moment storingen zijn met onlinebetalingssysteem iDeal. Zo is direct te zien bij welke bank er dan wel en bij welke bank even niet met iDeal b…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:01am -
 • SNS Reaal boekt fors verlies

  SNS Reaal boekt fors verlies

  UTRECHT (ANP) - SNS Reaal heeft in 2014 een nettoverlies geleden van 712 miljoen euro. Dit kwam vooral door afschrijvingen bij het verzekeringsonderdeel, dat in de loop van dit jaar wordt verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang. Dat maakte de gena…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:56am -
 • Loonstijging kost werkgevers weinig

  Loonstijging kost werkgevers weinig

  DEN HAAG (ANP) - De lonen van werknemers zijn in het eerste kwartaal verder gestegen. Door lagere premies voor pensioenen en uitkeringen namen de loonkosten voor werkgevers echter nauwelijks toe. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:26am -
 • 'Gijzelingsactie in Keniaanse universiteit'

  'Gijzelingsactie in Keniaanse universiteit'

  GARISSA (ANP) - Militanten hebben in de Noord-Keniaanse stad Garissa een aanval uitgevoerd op een universiteit. Volgens lokale media worden er mogelijk mensen in het complex gegijzeld, meldde de zender al-Jazeera donderdag.
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 5:10am -
 • Kamer: geen boete voor OV-abonnementhouder

  Kamer: geen boete voor OV-abonnementhouder

  DEN HAAG (ANP) - Vervoersbedrijven zouden geen boete meer mogen geven aan reizigers met een abonnement die zijn vergeten in te checken. Volgens de regeringspartijen VVD en PvdA mogen deze trouwe klanten niet als zwartrijder worden behandeld, omdat ze…
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 4:40am -
 • 22.000 buitenlanders vechten in Syrië en Irak

  22.000 buitenlanders vechten in Syrië en Irak

  NEW YORK (ANP) - Syrië en Irak zijn een ,,ware leerschool voor extremisten'' waar zo'n 22.000 buitenlanders zich hebben aangesloten bij militante groeperingen. Volgens een rapport van de Verenigde Naties is het aantal buitenlandse strijders wereldwi…
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 4:26am -
 • Sierra Leone ontslaat ebolahulpverleners

  Sierra Leone ontslaat ebolahulpverleners

  FREETOWN (ANP) - Sierra Leone is van plan ebolahulpverleners te ontslaan en hulpverleningscentra te sluiten, omdat het aantal ebolagevallen in het land daalt. Dat zei president Ernest Bai Koroma in een toespraak over het virus. Een aantal lokale hulp…
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 3:40am -
 • Enschede in de ban van The Passion
  ENSCHEDE (ANP) - Voor de vijfde keer wordt donderdagavond The Passion opgevoerd. Dit jaar is Enschede het toneel van de moderne muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Voor het eerst is het spektakel van de EO en KRO niet alleen op tele…
  - 5 uren geleden 2 Apr 15, 3:09am -

Metro Nieuws

 • NieuwIllustraties geven toegang tot mysterieuze wereld

  Illustraties geven toegang tot mysterieuze wereld

  Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar steeds vaker zien we geen beelden, maar illustraties de artikelen in modemagazines versterken. Metro sprak twee mode-illustratoren.‘Zonder fantasie is het leven supersaai’Mimi Nizan tekende als kind…
  - 8 minuten geleden 2 Apr 15, 7:39am -
 • NieuwBanken komen met storingstool voor iDeal
  Consumenten kunnen voortaan via een een speciale tool op het internet kijken of er op dat moment storingen zijn met onlinebetalingssysteem iDeal. Zo is direct te zien bij welke bank er dan wel en bij welke bank even niet met iDeal betaald kan worden.…
  - 8 minuten geleden 2 Apr 15, 7:39am -
 • NieuwDaghoroscoop Schorpioen 2 April 2015
  Jij zit vandaag vol twijfels. Je twijfelt aan jezelf, aan je partner, aan alles. Je probeert deze twijfels weg te nemen door je partner te testen. Dat zal echter niet werken. Praat er over met hem/haar.
  - 17 minuten geleden 2 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Maagd 2 April 2015
  Er zijn tal van mogelijkheden om meer spanning in jouw leven te creëren. Jij moet natuurlijk wel even durven zoeken naar datgene wat het beste bij je past. Wat vind jij nou spannend?
  - 17 minuten geleden 2 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Vissen 2 April 2015
  Een teleurstelling kan alleen maar groot, zijn als de verwachtingen groot zijn. Als jij deze relativiteit in gedachten houdt, dan valt het allemaal best mee.
  - 17 minuten geleden 2 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Boogschutter 2 April 2015
  Liefde is niet alleen krijgen, het is vaak ook geven. Je moet de ander ondersteunen en er voor hem of haar zijn als dat nodig is. Tegelijkertijd moet je kunnen loslaten wat jij zo graag wilt vasthouden.
  - 17 minuten geleden 2 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Waterman 2 April 2015
  Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend, dat je niet meer merkt dat juist die dingen jouw vrijheid inperken. Het is goed om ze op te sporen en er afscheid van te nemen.
  - 17 minuten geleden 2 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Weegschaal 2 April 2015
  Gun je vandaag eens de luxe om tijd te nemen voor jouw moeilijkheden. Je zult zien dat ze dan opeens verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  - 17 minuten geleden 2 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Steenbok 2 April 2015
  Vandaag ben jij een echte charmeur. Je ontmoet veel sympathieke mensen en misschien lacht zelfs een romance jou toe. Kortom het wordt een heerlijke fijne en ontspannen dag voor je.
  - 17 minuten geleden 2 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Leeuw 2 April 2015
  Als jij een bepaald doel nastreeft, zoek dan naar gelijk gestemde. Samen kun je ervaringen uitwisselen en je doel veel efficiënter bereiken. Bovendien is het nog leuker ook.
  - 17 minuten geleden 2 Apr 15, 7:30am -

ND

 • NieuwVakbond schiet loonsverhoging Defensie af
  DEN HAAG De militaire vakbond AFMP verwerpt het eerste resultaat van de onderhandelingen met Defensie over een nieuwe cao. Onderdeel daarvan was een salarisverhoging van 0,8 procent.
  - 2 minuten geleden 2 Apr 15, 7:45am -
 • NieuwMaatwerk stuwt groei FrieslandCampina
  AMERSFOORT Zuivelproducent FrieslandCampina wil de komende jaren groeien met producten voor specifieke doelgroepen zoals zuivel voor senioren of kinderen. Dat bevestigde een woordvoerder van het bedrijf donderdag na berichtgeving in Het Financieele D…
  - 15 minuten geleden 2 Apr 15, 7:32am -
 • NieuwDoden bij aanvallen op Sinaï
  Hinderlagen op het schiereiland Sinaï hebben aan zeker tien Egyptische militairen het leven gekost. Ook raakten elf militairen en meerdere burgers gewond. Dat hebben bronnen bij de Egyptische veiligheidsdiensten gezegd.
  - 16 minuten geleden 2 Apr 15, 7:31am -
 • NieuwKledingverkoop M&S in de lift
  LONDEN De kledingverkoop van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer (M&S) is afgelopen kwartaal gestegen, na een forse daling in de voorgaande periode. Dat liet het door de Nederlandse topman Marc Bolland geleide bedrijf donderdag w…
  - 31 minuten geleden 2 Apr 15, 7:16am -
 • NieuwPositief begin voor AEX
  - 31 minuten geleden 2 Apr 15, 7:16am -
 • NieuwOchtendspits behoorlijk druk door regen
  AMSTERDAM Door regenbuien en plassen verliep de ochtendspits donderdag drukker dan normaal. Rond 8.00 uur stond er 282 kilometer file. Op een normale donderdagochtend is dat ruim 150 kilometer, aldus de VerkeersInformatieDienst.
  - 32 minuten geleden 2 Apr 15, 7:15am -
 • NieuwPakketbezorger PostNL eist baan terug
  UTRECHT Een pakketbezorger die zijn werk is kwijtgeraakt bij PostNL, stapt naar de rechter om zijn baan terug te eisen. Vakbond FNV, die de man bijstaat, wil met de bodemprocedure de schijnzelfstandigheid van pakketbezorgers aanvechten.
  - 46 minuten geleden 2 Apr 15, 7:01am -
 • Kippenslachter Plukon vindt nieuwe eigenaren
  WEZEP Plukon Food, bekend van het kipmerk Friki, heeft nieuwe eigenaren gevonden. Nederlands grootse kippenslachterij stond sinds begin dit jaar in de etalage. Het bedrijf hoopte door verkoop verdere groei van de onderneming mogelijk te maken.
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:46am -
 • KPN bevestigt interesse voor Base
  DEN HAAG Bij KPN hebben zich meerdere partijen gemeld die belangstelling hebben voor de Belgische dochteronderneming voor mobiele telefonie Base. Dat heeft het telecomconcern donderdag bevestigd. Alle opties met betrekking tot Base worden onderzocht,…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:32am -
 • Protesterende politie langzaam over A12
  DEN HAAG Uit protest rijden politiemensen donderdagochtend langzaam over de A12. Ze gaan met 60 kilometer per uur van het Malieveld in Den Haag naar Reeuwijk en terug. De rit begint na de ochtendspits, om 10.00 uur, en duurt iets meer dan een uur. De…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:30am -
 • Rode Kruis zoekt 2000 nieuwe vrijwilligers
  DEN HAAG Het Nederlandse Rode Kruis is hard op zoek is naar 2000 nieuwe vrijwilligers. Komend jaar worden in Nederland veel evenementen georganiseerd waar EHBO'ers bij nodig zijn, zoals SAIL en de Tour de France.
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:30am -
 • Race of the Classics eindelijk van start
  ROTTERDAM Alle historische zeilschepen die meedoen aan de Race of the Classics zijn donderdagmorgen eindelijk vertrokken vanuit de Veerhaven in Rotterdam naar Hellevoetsluis. Daar zijn de eerste wedstrijden. Aan boord van de 24 schepen zijn ongeveer…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:30am -
 • Stevige winst voor Japanse beurs
  TOKIO De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met een stevige winst geëindigd. Beleggers schoven een tegenvallend Amerikaans banencijfer aan de kant en gingen op koopjesjacht na de verliesbeurt van een dag eerder. Speculatie op verdere stimuleringsma…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:17am -
 • Kamp wil meer verwarming via restwarmte
  DEN HAAG Veel meer huizen en bedrijven moeten straks worden verwarmd door restwarmte uit de industrie en warm water uit de grond en niet meer door gas. Daarvoor moeten nieuwe netwerken worden aangelegd, wat grote investeringen vergt.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:15am -
 • Banken komen met tool beschikbaarheid iDeal
  AMSTERDAM Consumenten kunnen voortaan via een een speciale tool op het internet kijken of er op dat moment storingen zijn met onlinebetalingssysteem iDeal. Zo is direct te zien bij welke bank er dan wel en bij welke bank even niet met iDeal betaald k…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:02am -
 • Aanval op universiteitscampus in Kenia
  Gemaskerde en gewapende mannen hebben in het oosten van Kenia een universiteitscampus aangevallen. De politie en het leger hebben het universiteitsterrein in Garissa Town omsingeld, zei een politiewoordvoerder.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:01am -
 • Russische vissersboot vergaat; tientallen doden
  Een Russische vissersboot met 132 opvarenden is donderdag in de Zee van Ochotsk, voor het schiereiland Kamtsjatka, vergaan. Zeker 54 bemanningsleden zijn om het leven gekomen. Dat hebben de Russische reddingsdiensten gezegd.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:01am -
 • SNS Reaal boekt fors verlies
  UTRECHT SNS Reaal heeft in 2014 een nettoverlies geleden van 712 miljoen euro. Dit kwam vooral door afschrijvingen bij het verzekeringsonderdeel, dat in de loop van dit jaar wordt verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang. Dat maakte de genationalis…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:46am -
 • Loonstijging kost werkgevers weinig
  DEN HAAG De lonen van werknemers zijn in het eerste kwartaal verder gestegen. Door lagere premies voor pensioenen en uitkeringen namen de loonkosten voor werkgevers echter nauwelijks toe. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donder…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:31am -
 • ‘Leraren en directeuren onder druk Inspectie’
  UTRECHT De controles die de Inspectie van het Onderwijs uitvoert, zorgen voor extra administratieve druk bij leraren en schooldirecteuren. Dat concludeert de Algemene Onderwijsbond (AOb) donderdag na onderzoek onder 3500 leraren en directieleden.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:30am -
 • Kamer: geen boete voor OV-abonnementhouder
  DEN HAAG Vervoersbedrijven zouden geen boete meer mogen geven aan reizigers met een abonnement die zijn vergeten in te checken. Volgens de regeringspartijen VVD en PvdA mogen deze trouwe klanten niet als zwartrijder worden behandeld, omdat ze wel deg…
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 4:45am -
 • Enschede in de ban van The Passion
  ENSCHEDE Voor de vijfde keer wordt donderdagavond The Passion opgevoerd. Dit jaar is Enschede het toneel van de moderne muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Voor het eerst is het spektakel van de EO en KRO niet alleen op televisie bi…
  - 6 uren geleden 2 Apr 15, 2:15am -
 • Europarlementariërs praten in Kamer over EU
  DEN HAAG De visie van het kabinet op de Europese Unie staat donderdag centraal in het Kamerdebat met premier Mark Rutte en minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het is het enige debat in de Tweede Kamer waarbij Nederlandse Europarlementarië…
  - 6 uren geleden 2 Apr 15, 1:45am -
 • André van Duin speelt voor het eerst toneel
  AMSTERDAM André van Duin speelt donderdag voor het eerst in zijn leven in een toneelstuk. In het DeLaMar Theater in Amsterdam is de eerste voorstelling van The Sunshine Boys te zien. De komiek staat in april en mei zes weken lang op de planken in he…
  - 7 uren geleden 2 Apr 15, 1:15am -
 • Misdaadduo hoort straf
  RIJSWIJK Antonio van der P. en Enise B., die vorig jaar februari een spoor van geweld trokken door Nederland, horen donderdag hoelang ze de cel in moeten. Tegen Antonio van der P. (26) eiste het Openbaar Ministerie zestien jaar cel, tegen Enise B. (2…
  - 7 uren geleden 2 Apr 15, 1:15am -

Volkskrant

 • NieuwZeker tien militairen gedood bij hinderlagen schierland Egypte

  Zeker tien militairen gedood bij hinderlagen schierland Egypte

  Hinderlagen op het schiereiland Sinaï hebben aan zeker tien Egyptische militairen het leven gekost. Ook raakten elf militairen en meerdere burgers gewond. Dat hebben bronnen bij de Egyptische veiligheidsdiensten gezegd.
  - 4 minuten geleden 2 Apr 15, 7:43am -
 • NieuwOud-bondskanselier Gerhard Schröder gaat wéér scheiden

  Oud-bondskanselier Gerhard Schröder gaat wéér scheiden

  Ook zijn vierde huwelijk hield geen stand. Oud-bondskanselier Gerhard Schröder (70) gaat weer eens scheiden. Niet alleen populaire media als Bild Zeitung en Bunte ('4.Ehe Kaputt') vinden dat groot nieuws, ook serieuze kranten als de Süddeutsche Zei…
  - 27 minuten geleden 2 Apr 15, 7:20am -
 • Nieuw'Syrië en Irak zijn ware leerschool voor extremisten'

  'Syrië en Irak zijn ware leerschool voor extremisten'

  Het aantal strijders dat huis en haard achter zich heeft gelaten om zich aan te sluiten bij een islamitische terreurgroep is gestegen tot boven de 25.000. Dat meldt de Verenigde Naties in een rapport. Vooral Syrië en Irak zijn een 'ware leerschool v…
  - 56 minuten geleden 2 Apr 15, 6:51am -
 • NieuwUitgever Guardian stopt beleggingen in fossiele energie

  Uitgever Guardian stopt beleggingen in fossiele energie

  Uitgever Guardian Media Group (GMG) trekt haar beleggingen terug uit de olie-, gas- en kolenindustrie. Het is daarmee het grootste investeringsfonds dat gehoor geeft aan de oproep van actiegroepen en milieuorganisaties om zich terug te trekken uit fo…
  - 57 minuten geleden 2 Apr 15, 6:50am -
 • Fors verlies voor SNS Reaal

  Fors verlies voor SNS Reaal

  SNS Reaal heeft in 2014 een nettoverlies geleden van 712 miljoen euro. Dit kwam vooral door afschrijvingen bij het verzekeringsonderdeel, dat in de loop van dit jaar wordt verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang. Dat maakte de genationaliseerde ba…
  - 1 uur geleden 2 Apr 15, 6:31am -
 • Robert Gesink mist ook klassiekers

  Robert Gesink mist ook klassiekers

  Wielrenner Robert Gesink moet zijn rentree opnieuw uitstellen. De beoogde kopman van LottoNL-Jumbo is niet fit genoeg om volgende week te starten in de Ronde van Baskenland waardoor hij zich niet optimaal kan voorbereiden op de Amstel Gold Race en Lu…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:17am -
 • Amerikanen: Iran moet nu beslissen over akkoord

  Amerikanen: Iran moet nu beslissen over akkoord

  Nog altijd was er gisteravond laat geen akkoord over het nucleair programma van Iran. De onderhandelingen in het Zwitserse Lausanne, waarvoor de deelnemende landen een deadline hadden bepaald op 31 maart, hadden ook een dag na die deadline geen resul…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:00am -
 • Donderdag 2 april: Dit is vandaag belangrijk

  Donderdag 2 april: Dit is vandaag belangrijk

  Vrouwen blijken in oorlogen net zo wreed als mannen, en van de stank van boerderijen kun je wel degelijk ziek worden. Dat, het laatste nieuws, én lopen als een kangoeroe in dit overzicht van wat u moet weten om de dag goed te beginnen.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:51am -
 • Gijzeling Keniaanse universiteit: 2 doden, 30 gewonden

  Gijzeling Keniaanse universiteit: 2 doden, 30 gewonden

  Door een aanval op een Keniaans universiteitscomplex zijn zeker twee bewakers gedood en dertig mensen gewond geraakt. Dat melden Keniaanse media en het Rode Kruis vandaag. Volgens getuigen drongen vijf gewapende en gemaskerde mannen in de nacht slaap…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:21am -
 • Groepering #nietmijnislam komt nergens binnen

  Groepering #nietmijnislam komt nergens binnen

  De faceboekgroepering #nietmijnislam, die in januari na de terroristische aanslagen in Parijs spontaan is ontstaan, heeft de grootste moeite zalen te boeken. Hoewel de groepering onvoorwaardelijk afstand neemt van de extremistische islam en nadrukkel…
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 5:00am -
 • 'Antibiotica in veehouderij neemt explosief toe'

  'Antibiotica in veehouderij neemt explosief toe'

  Binnen vijftien jaar zal het wereldwijde antibioticagebruik in de veehouderij met bijna 70 procent toenemen. Vooral in landen waar de stijging het grootst is, zoals Brazilië, Rusland, India en China, kan dat grote gevolgen hebben voor de volksgezond…
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 4:14am -
 • Pakketbezorger PostNL eist vaste baan

  Pakketbezorger PostNL eist vaste baan

  Pakketbezorgers van PostNL voelen zich uitgebuit. Ze moeten veel in hun werk investeren maar verdienen weinig omdat ze niet in vaste dienst zijn. Een van hen stapt naar de rechter.
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 4:05am -
 • Oxfam Novib: Wereldbank veroorzaakt juist armoede

  Oxfam Novib: Wereldbank veroorzaakt juist armoede

  De IFC, het investeringsvehikel van de Wereldbank dat bedoeld is economische groei te bewerkstelligen en extreme armoede te verhelpen, veroorzaakt mogelijk zelf op grote schaal armoede, mensenrechtenschendingen, uitbuiting en misbruik.
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 4:00am -
 • Onderwijs lijdt onder druk inspectie

  Onderwijs lijdt onder druk inspectie

  Docenten en schoolleiders ervaren extra werkdruk door de Onderwijsinspectie. Administratie moet op orde gebracht en sommige scholen oefenen zelfs het bezoek van de inspecteur.
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 4:00am -
 • Hulpverleners Sierra Leone ontslagen door daling ebola

  Hulpverleners Sierra Leone ontslagen door daling ebola

  Sierra Leone is van plan ebolahulpverleners te ontslaan en hulpverleningscentra te sluiten, omdat het aantal ebolagevallen in het land daalt. Dat zei president Ernest Bai Koroma in een toespraak over het virus. Een aantal lokale hulpverleners krijgt…
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 3:53am -
 • 'Belgische oud-minister verdacht in verkrachtingszaak'

  'Belgische oud-minister verdacht in verkrachtingszaak'

  De Belgische minister van Staat, Steve Stevaert, is verdachte in een verkrachtingszaak. Het misdrijf had vierenhalf jaar geleden plaats in een van de bedrijven waar Stevaert op dat moment werkzaam was. Het slachtoffer diende pas later een klacht in.
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 3:26am -
 • China pakt online gokken aan: ruim duizend arrestaties

  China pakt online gokken aan: ruim duizend arrestaties

  De politie in China heeft in een grootschalige actie tegen online gokken 1071 mensen opgepakt. Zo'n 330 miljoen yen, omgerekend bijna 50 miljoen euro, aan tegoeden is door de autoriteiten bevroren. Dat meldde het Chinese persbureau Xinhua op gezag va…
  - 5 uren geleden 2 Apr 15, 3:13am -
 • Athene dient nieuwe hervormingslijst in bij EU

  Athene dient nieuwe hervormingslijst in bij EU

  De Griekse regering heeft woensdagmiddag een nieuwe, 26 pagina's lange lijst met hervormings- en besparingsvoorstellen naar Brussel gestuurd. Athene hoopt hiermee de andere eurolanden en het IMF te overtuigen op zeer korte termijn een noodlening van…
  - 6 uren geleden 2 Apr 15, 2:05am -
 • Russische vissersboot vergaat; tientallen doden

  Russische vissersboot vergaat; tientallen doden

  Een Russische vissersboot met 132 opvarenden is vandaag in de Zee van Ochotsk, voor het schiereiland Kamtsjatka, vergaan. Zeker 54 bemanningsleden zijn om het leven gekomen. Dat hebben de Russische reddingsdiensten gezegd.
  - 6 uren geleden 2 Apr 15, 1:59am -
 • Amerikaanse senator aangeklaagd wegens fraude

  Amerikaanse senator aangeklaagd wegens fraude

  De Amerikaanse senator Robert Menendez is door het ministerie van Justitie aangeklaagd voor fraude en omkoping. Hij wordt ervan verdacht zijn macht als senator te hebben misbruikt om de zakenbelangen van een vriend en donor, Salomon Melgen, te behart…
  - 7 uren geleden 2 Apr 15, 12:58am -
 • Grote brand Londen na acht uur eindelijk onder controle

  Grote brand Londen na acht uur eindelijk onder controle

  De brandweer in Londen heeft het vuur in het centrum van de stad acht uur na de melding eindelijk onder controle. De brand was ontstaan in elektriciteitskabels onder het trottoir in de straat Kingsway. Meer dan 2000 mensen moesten worden geëvacueerd…
  - 7 uren geleden 2 Apr 15, 12:22am -
 • Prostitutienetwerk van ruim 500 vrouwen ontmanteld

  Prostitutienetwerk van ruim 500 vrouwen ontmanteld

  In Canada is een prostitutienetwerk ontmanteld van ruim 500 jonge vrouwen die illegaal in het land waren. Dat heeft de Canadese politie gisteren bekend gemaakt.
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:05am -
 • Daders vertellen lachend hoe zij hoofden afhakten

  Daders vertellen lachend hoe zij hoofden afhakten

  Na The Act of Killing belicht Joshua Oppenheimer met The Look of Silence opnieuw de massamoorden in Indonesië, die precies vijf decennia geleden plaatsvonden. Zijn anonieme co-regisseur vertelt hoe gevoelig het nog steeds ligt.
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:05am -
 • Vast in een dodelijke omhelzing

  Vast in een dodelijke omhelzing

  Hoe kon het dat de missie naar Uruzgan zoveel gewelddadiger werd dan Den Haag had voorzien? 'Er is niet goed nagedacht.'
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Vrouwenbrigade: 'Laat ons die IS-strijders doden'

  Vrouwenbrigade: 'Laat ons die IS-strijders doden'

  In het noorden van Irak strijdt een brigade van 500 vrouwelijke peshmerga in de frontlinie. IS-strijders hebben een hekel aan hen.
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • De waarheid is saaier dan het spannende verhaal

  De waarheid is saaier dan het spannende verhaal

   
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Zelfs koningsgezinden prefereren een witte wand

  Zelfs koningsgezinden prefereren een witte wand

   
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Help moslimhomo's de strijd thuis te winnen

  Help moslimhomo's de strijd thuis te winnen

  Moslimhomo's moeten thuis vaak een zware strijd voeren en kiezen: of je vrijheid of je familie.
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • De Stromer ST 2 is een droom die uitkomt

  De Stromer ST 2 is een droom die uitkomt

  Met Stromer, een supersonische e-bike, wil de Zwitserse fabrikant BMC de automobilist tot fietsen verleiden. Gaat dat lukken? De Volkskrant stapte op de speed-pedelec.
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • De ware aard van de nieuwe Jon Stewart

  De ware aard van de nieuwe Jon Stewart

   
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Ook oudjes houden hun eigenbelang scherp in de gaten

  Ook oudjes houden hun eigenbelang scherp in de gaten

   
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • 'Ik was echt een asshole, toch?'

  'Ik was echt een asshole, toch?'

  Met zijn band The Miseries heeft Tim Knol het roer omgegooid. Al garagerockend trok hij door de Verenigde Staten. Ook is er een nieuw album. Vanwaar die verandering?
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Arts tot aan de poorten van de hel

  Arts tot aan de poorten van de hel

  Onderzoek naar de lotgevallen van Joodse artsen in de Tweede Wereldoorlog brengt onder meer aan het licht hoe de beroepsgroep zich als geheel afwendde van de 'Nieuwe Orde'.
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Voor het concert even digitaal bijspijkeren

  Voor het concert even digitaal bijspijkeren

  De Philharmonie Zuidnederland stuurt bezoekers van haar concerten online inleidingen. Bezoekers ontvangen per mail een link naar een interview over het concert dat ze gaan bezoeken. De digitale toelichting wordt deze week getest bij de Matthäus Pass…
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Zwemploeg knapt op van sfeervolle lounge

  Zwemploeg knapt op van sfeervolle lounge

   
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Nieuw defect: een schroefje los bij de mens

  Nieuw defect: een schroefje los bij de mens

   
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Sportfilmfestival: Rotterdam x sport = drama

  Sportfilmfestival: Rotterdam x sport = drama

  Geen toeval dat het eerste sportfilmfestival juist in Rotterdam van de grond komt. Successen genoeg uit de Maasstad, daar niet van. Maar juist prestaties met een randje zijn filmgeniek. Dus geldt de formule: Rotterdam x sport = drama.
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Meer bonus voor topbankiers in de eurozone

  Meer bonus voor topbankiers in de eurozone

  De bonussen van topbankiers in de eurozone stijgen dit jaar gemiddeld met 18 procent. Qua variabele beloning gaan bankiers in eurolanden er zelfs meer op vooruit dan hun 'concullega's' in de VS en Groot-Brittannië.
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Jongeren begrijpen de kracht van de multiculturele samenleving
  De weekbladen doen waarvoor ze bedoeld zijn: aanzetten tot nadenken.
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -
 • Haantjes zijn vaak klein van stuk
   
  - 8 uren geleden 2 Apr 15, 12:00am -

RTL

 • NieuwRode Kruis zoekt 2000 nieuwe vrijwilligers
  Het Nederlandse Rode Kruis is hard op zoek is naar 2000 nieuwe vrijwilligers. Komend jaar worden in Nederland veel evenementen georganiseerd waar EHBO'ers bij nodig zijn, zoals SAIL en de Tour de France.
  - 18 minuten geleden 2 Apr 15, 7:29am -
 • NieuwVideo: presentator en publiek schrikken zich kapot
  1 april was gisteren, toch willen we jullie deze geslaagde grap van journaliste Katie Couric niet onthouden. Ze was op bezoek in de talkshow van nieuwe host James Corden en liet hem goed schrikken.
  - 35 minuten geleden 2 Apr 15, 7:12am -
 • NieuwPaasweer: veel wind, weinig regen en vooral meer zon
  Goede vooruitzichten voor het paasweekend: de temperaturen lopen op en de zon laat zich vaker zien. "In de zon, uit de wind, kun je tijdens felle opklaringen waarschijnlijk goed zitten", zegt RTL-weervrouw Jennifer Faber.
  - 57 minuten geleden 2 Apr 15, 6:50am -
 • NieuwHouthi-rebellen trekken zich terug
  Houthi-rebellen hebben zich teruggetrokken uit het centrum van de Jemenitische stad Aden.
  - 59 minuten geleden 2 Apr 15, 6:48am -
 • Krijgt gangsterduo flinke straffen?
  Antonio van der P. en Enise B., beter bekend als het 'gangsterduo', horen vandaag hoe lang ze de cel in moeten. De twee trokken vorig jaar februari een spoor van geweld door Nederland.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:03am -
 • Paasweekend: warmer en geregeld zon
  Een 'meevaldagje', zo noemt RTL-weervrouw Amara Onwuka vandaag. De dag begint regenachtig, maar in de loop van de ochtend klaart het op en zal de zon zich af en toe laten zien. Vrijdag wordt het wel nog natter, maar in het paasweekend kunnen we uitki…
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 6:02am -
 • 'We gaan nu trouwen in kerk waar mijn begrafenis was geboekt'
  De Brit Sean McCabe is ongeneeslijk ziek en had alles al voor zijn uitvaart geregeld. De muziek was uitgezocht, de menu's samengesteld en zelfs de kerk was al geboekt. Maar dan neemt z'n leven een onverwachte wending.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:53am -
 • Hervormingen Griekenland moeten 6 miljard opleveren
  Griekenland heeft een nieuwe lijst met hervormingen naar de EU-landen gestuurd. De maatregelen moeten zes miljard euro opleveren. Premier Tsipras hoopt zo de resterende zeven miljard euro van het tweede steunpakket te krijgen.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:49am -
 • 'Nieuwe veiligheidsregels voor vliegtuigen'
  De Duitse regering wil nieuwe veiligheidsregels voor vliegtuigen. Dat schrijft de Duitse krant Bild. Duitse en Franse experts werken volgens de krant samen om te onderzoeken of de vergrendeling van de cockpitdeur kan worden afgeschaft.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:39am -
 • Doden bij aanslag op universiteit in Kenia
  Gemaskerde mannen hebben een aanval uitgevoerd op een universiteitscampus in Garissa, in het oosten van Kenia. Daarbij zouden twee bewakers zijn gedood en ook mensen gegijzeld worden.
  - 2 uren geleden 2 Apr 15, 5:31am -
 • Imagoprobleem: Nietmijnislam krijgt geen zaal geboekt
  Nietmijnislam, een facebookgroepering die werd opgericht na de aanslagen in Parijs, krijgt het nauwelijks voor elkaar om zalen te boeken voor bijeenkomsten.
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 5:04am -
 • Video: landen bij orkaankracht
  Het blijft een knap staaltje werk: piloten die erin slagen met windvlagen op orkaansterkte het vliegtuig netjes neer te laten komen op de landingsbaan. Enkele van die landingen op het vliegveld in Zürich (Zwitserland) tijdens de storm van afgelopen…
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 5:02am -
 • VN: 25.000 buitenlanders bij islamitische terreurgroepen
  Wereldwijd hebben zich zo'n 25.000 buitenlanders aangesloten bij islamitische terreurgroepen als Islamitische Staat en al-Qaeda, schrijft de Verenigde Naties in een rapport. Dat is een stijging van 71 procent vergeleken met een jaar geleden.
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 4:59am -
 • Belgische minister verdachte in verkrachtingszaak
  De Belgische minister Steve Stevaert van Staat is verdachte in een verkrachtingszaak. Het misdrijf had vierenhalf jaar geleden plaats in een van de bedrijven waar Stevaert op dat moment werkzaam was.
  - 3 uren geleden 2 Apr 15, 4:27am -
 • Bond: Onderwijs lijdt onder druk inspectie
  Het bezoek van de Onderwijsinspectie aan scholen veroorzaakt extra werkdruk voor docenten en schoolleiders, want de administratie moet op orde gebracht en sommige scholen oefenen zelfs het bezoek van de inspecteur.
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 3:58am -
 • Kabinet wil alternatieven voor verwarming met gas
  Als het aan het kabinet ligt wordt Nederland zo snel mogelijk minder afhankelijk van aardgas uit Groningen. In de nabije toekomst moeten huizen voor een groot deel worden verwarmd door restwarmte en warm water uit de aarde.
  - 4 uren geleden 2 Apr 15, 3:39am -
 • Tientallen doden door bootongeluk Rusland
  Zeker 54 mensen zijn gisteren omgekomen toen een vissersschip in het oosten van Rusland zonk. Hulpdiensten konden 63 mensen redden en zoeken nog naar 15 opvarenden.
  - 5 uren geleden 2 Apr 15, 3:02am -
 • Recordaantal vrachtwagens gekanteld
  Door de lentestorm zijn gisteren 25 vrachtwagens en aanhangers op de hoofdwegen gekanteld. Er zijn sinds 2007 niet zoveel vrachtwagens op een dag omvergeblazen, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).
  - 9 uren geleden 1 Apr 15, 10:49pm -
 • Forse kritiek op Dijsselbloem over ABN Amro
  Grote twijfel in de Tweede Kamer over het optreden van minister Dijsselbloemrond ABN-Amro. Kamerleden vragen zich af hoe het zo uit de hand heeft kunnenlopen en of Dijsselbloem de salarisverhoging niet had kunnen stoppen.
  - 9 uren geleden 1 Apr 15, 10:32pm -
 • Aantal minderjarige bootvluchtelingen verdubbeld
  Het aantal hele jonge kinderen dat zonder ouders met een bootje vanuit het Midden-Oosten of Afrika naar Europa komt, is verdubbeld sinds vorig jaar. Vooral uit Syrië en Irak komen hele jonge kinderen, soms niet ouder dan zes, zeven jaar.
  - 9 uren geleden 1 Apr 15, 10:30pm -
 • Paniek na aanval op politiebureau Istanbul
  Bij een schietpartij in Istanbul, in Turkije, zijn één dode en driegewonden gevallen. Een man en een vrouw openden het vuur op het hoofdbureauvan de politie. De vrouw werd doodgeschoten. De man raakte gewond en isgearresteerd.
  - 9 uren geleden 1 Apr 15, 10:26pm -
 • IS dringt door tot in Damascus
  Islamitische Staat is doorgedrongen tot de Syrische hoofdstad Damascus. Het is de eerste grote aanval van IS op de stad, het machtscentrum van de Syrische president Asssad.
  - 9 uren geleden 1 Apr 15, 10:24pm -
 • 'Ministerie in de fout met misleidende tv-spotjes'
  Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid is in de fout gegaan met misleidende tv-spotjes die vorig jaar zijn uitgezonden over de veranderingen in de zorg.
  - 10 uren geleden 1 Apr 15, 9:43pm -
 • Vier doden na explosie booreiland Golf van Mexico
  Bij een hevige brand na een explosie op een olieplatform in het zuiden van de Golf van Mexico zijn vier doden en zeker zestien gewonden gevallen. 300 mensen zijn geëvacueerd.
  - 11 uren geleden 1 Apr 15, 9:16pm -
 • Kijkoperatie endeldarmkanker veilig en effectief
  Endeldarmkanker weghalen met een kijkoperatie is net zo veilig en effectief als open opereren. Bovendien heeft de patiënt na een kijkoperatie minder pijn, herstelt hij of zij sneller en is een patiënt minder lang in het ziekenhuis.
  - 11 uren geleden 1 Apr 15, 9:00pm -
 • Dode bij vuurgevecht politiebureau Istanbul
  Bij een vuurgevecht in Istanbul zijn zeker een dode en drie gewonden gevallen, meldden autoriteiten.
  - 12 uren geleden 1 Apr 15, 8:14pm -
 • 'Brand Londen vreemd en beangstigend'
  De brandweer is in Londen nog steeds bezig met de ondergrondse brand in de straat Kingsway. Daardoor moesten eerder vandaag zo'n 2000 mensen hun huis of kantoor verlaten. "De winkels waren dicht, het was heel vreemd en een beetje beangstigend", zegt…
  - 12 uren geleden 1 Apr 15, 7:36pm -
 • 'Geen nieuwe fracties meer na afsplitsing'
  Kamerleden die zich afsplitsen van hun eigen fractie en zelfstandig doorgaan, moeten niet langer de mogelijkheid krijgen om met andere eenlingen een nieuwe fractie te beginnen.
  - 12 uren geleden 1 Apr 15, 7:20pm -
 • Van 'viswijf' tot voetbalmakelaar
  Ze werd op de Haagse markt een 'viswijf' genoemd. Maar Angela Santing heeft haar viskraam verkocht en is nu voetbalmakelaar. Want vanaf vandaag mag iedereen voetballers bijstaan tijdens transfers en onderhandelingen.
  - 13 uren geleden 1 Apr 15, 7:05pm -
 • Amerika wil dat Iran nu de knoop doorhakt
  Er is lang genoeg vergaderd, er mag nu wel eens een akkoord gesloten worden tussen Iran en de zes mogendheden. Dat is de houding van het Witte Huis.
  - 13 uren geleden 1 Apr 15, 6:59pm -
 • 'SP'er verduistert 34.000 euro'
  De SP in Leiden heeft aangifte gedaan tegen een voormalige penningmeester. De man zou 34.000 euro hebben verduisterd.
  - 13 uren geleden 1 Apr 15, 6:46pm -
 • Kamer zet vraagtekens bij optreden Dijsselbloem
  Er is grote twijfel in de Tweede Kamer over het optreden van minister Dijsselbloem rond ABN Amro. Kamerleden vragen zich af hoe het zo mis heeft kunnen gaan en of Dijsselbloem de salarisverhoging echt niet had kunnen stoppen.
  - 13 uren geleden 1 Apr 15, 6:30pm -
 • Verwarde types kosten politie te veel werk
  De politie besteedt heel veel tijd aan verwarde en overspannen mensen. En het wordt steeds meer. De politietop slaat nu alarm: al die aandacht voor psyschische problemen gaat ten koste van écht politiewerk, vinden ze.
  - 13 uren geleden 1 Apr 15, 6:26pm -
 • Tien doden door storm in Europa
  In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kwamen tien mensen om het leven door de storm van gisteren. Hagel en sneeuw zorgden voor spekgladde wegen en dus veel ongelukken.
  - 13 uren geleden 1 Apr 15, 6:23pm -
 • Steeds meer kinderen met bril door tablets
  Steeds meer kinderen hebben een brilletje nodig. En dat komt omdat ze veel te lang binnen zitten, turend naar een tablet, tv of spelcomputer.
  - 14 uren geleden 1 Apr 15, 6:12pm -
 • 1 april: selfieschoenen en boezem-airbags
  Bent u er nog ingetuind vandaag? Op de redactie van RTL Nieuws zagen we weer een heleboel 1 aprilgrappen voorbij komen. En opvallend dit jaar: heel veel grappen hebben te maken met de smartphone en de selfie.
  - 14 uren geleden 1 Apr 15, 6:05pm -
 • Drie doden door lawine in Franse Alpen
  In de Franse Alpen zijn vanmiddag drie skiërs omgekomen toen zij werden meegesleurd door een lawine. Een vierde persoon raakte zwaargewond.
  - 14 uren geleden 1 Apr 15, 5:46pm -
 • Dijsselbloem: 'Niet tegen ABN Amro gezegd: dit kan niet en dit mag niet'
  Minister Dijsselbloem van Financiën heeft niet tegen ABN Amro gezegd dat ze de salarisverhoging niet mochten doorvoeren. Dijsselbloem maakte wel duidelijk dat hij het niet verstandig vond. "Ik heb ze wel in overweging gegeven: weet dat dit tot heel…
  - 14 uren geleden 1 Apr 15, 5:19pm -
 • Hevige brand op boorplatform in Golf van Mexico
  Bij een hevige brand op een olieplatform in het zuiden van de Golf van Mexico zijn een dode en zeker 16 gewonden gevallen.
  - 15 uren geleden 1 Apr 15, 5:16pm -
 • Dit zijn ze: de beste 1 aprilgrappen van nu
  Het is 1 april en zoals altijd stikt het weer van de grappenmakers, de een nog creatiever dan de ander. Dit zijn ze dan: de beste aprilgrappen op een rij.
  - 16 uren geleden 1 Apr 15, 4:05pm -
 • Bruiloft in plaats van begrafenis voor genezen kankerpatiënt
  Toen de Brit Sean McCabe te horen kreeg dat hij een ernstige vorm van kanker had en nog maar een paar maanden te leven had, begon hij zijn begrafenis te regelen. Tegen alle verwachtingen in genas hij van de kanker en nu gaat hij trouwen in de kerk wa…
  - 16 uren geleden 1 Apr 15, 4:01pm -
 • Gedragscursus en strafrechter vervangen alcoholslot
  Drankrijders aan wie geen alcoholslot meer kan worden opgelegd, moeten een verplichte gedragscursus volgen of een geschiktheidsonderzoek ondergaan, waarbij wordt gekeken of ze überhaupt nog wel mogen rijden. Ook worden ze weer strafrechtelijk vervol…
  - 16 uren geleden 1 Apr 15, 3:53pm -
 • 'Aantal antisemitische incidenten fors gestegen'
  Het aantal antisemitische incidenten is in 2014 met 71 procent toegenomen. Ook de zwaarte van de incidenten nam toe, maakte het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) vandaag bekend.
  - 16 uren geleden 1 Apr 15, 3:42pm -
 • Politieagent geschorst na onterende scheldpartij tegen Uber-chauffeur
  Een New Yorkse politieagent is geschorst nadat hij een Uber-chauffeur voor alles en nog wat heeft uitgescholden. De onterende scheldpartij werd gefilmd en op YouTube gezet.
  - 16 uren geleden 1 Apr 15, 3:40pm -
 • Kinderen te lang op tablet: forse stijging aantal brillen
  Het aantal kinderen dat een bril nodig heeft om goed van veraf te kunnen zien, is fors gestegen. Oorzaak: ze zitten te veel binnen, voor de computer, televisie, telefoon en tablet. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van het Erasmus MC.
  - 16 uren geleden 1 Apr 15, 3:31pm -
 • Hoe slecht is een tablet voor de ogen van mijn kind?
  Rotterdamse onderzoekers waarschuwen dat het aantal kinderen dat een bril nodig heeft om van veraf goed te kunnen zien, fors is gestegen. Hoe zit dat, en wat kun je er als ouder tegen doen? Zeven vragen.
  - 16 uren geleden 1 Apr 15, 3:30pm -
 • Duizenden evacués om grote brand in Londen
  Een ondergrondse brand in het centrum van Londen zorgt voor veel overlast. Meer dan 2000 mensen zijn geëvacueerd, zo meldde de BBC.
  - 17 uren geleden 1 Apr 15, 2:47pm -
 • Politie arresteert 15-jarige voor versturen doodsbedreiging via WhatsApp
  De politie in Den Haag heeft een 15-jarige jongen aangehouden omdat hij via WhatsApp een meisje met de dood had bedreigd.
  - 17 uren geleden 1 Apr 15, 2:27pm -
 • VN-legerbasis in Mali bestookt met granaten
  Onbekende militanten hebben granaten afgeschoten op een legerbasis van de Verenigde Naties in het noorden van Mali.
  - 18 uren geleden 1 Apr 15, 2:08pm -
 • Nederlandse drugsdealers op heterdaad betrapt in Duitsland
  Twee Nederlandse drugskoeriers zijn opgepakt in Duitsland toen ze net 26 kilo marihuana en 1000 xtc-pillen aan twee Duitsers hadden verkocht. Die betaalden daar 105.000 euro cash voor.
  - 18 uren geleden 1 Apr 15, 1:40pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse