Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwA'dam: 'Slik maar lekker door'
  De gemeente Amsterdam heeft haar controlecapaciteit tijdens het Amsterdam Dance Event vooral ingezet voor overlast door bezoekers. Drugsgebruik boeit de gemeente niet zo.
  - 11 mins ago 20 Oct 14, 11:28am -
 • NieuwBoerka's niet meer achter glas
  De Australische regering heeft een omstreden besluit voor vrouwen die een gezichtsbedekkende sluier dragen, teruggedraaid. Vrouwen die in nikab of boerka een zitting willen bijwonen van het Australische parlement, hoeven niet meer plaats te nemen in…
  - 6 mins ago 20 Oct 14, 11:11am -
 • NieuwKat gedumpt in vuilcontainer
  Een Limburgse dierenbeul heeft een kat in een vuilniscontainer gedumpt. Een buurtbewoner vond het arme beestje vanochtend in de container bij de Auroraflat in Heerlen.
  - 23 mins ago 20 Oct 14, 10:54am -
 • NieuwVoetballer scoort, juicht, sterft
  De 23-jarige Indiase voetballer Peter Biaksangzuala heeft het vieren van het door hem gescoorde doelpunt afgelopen dinsdag met de dood moeten bekopen.
  - 54 mins ago 20 Oct 14, 10:23am -
 • Ook Duitse motorclub sloopt IS
  Enkele leden van de Duitse motorclub Median Empire Motorcycle Club laten hun tweewieler de komende tijd links liggen. Ze zijn naar Syrië getrokken om IS een kopje kleiner te maken.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:13am -
 • Grote proeven zelfrijdende auto's in NL
  Vanaf volgend jaar moet u niet meer raar opkijken als de chauffeur naast u rustig een krantje zit te lezen. Minister Schultz van Haegen wil dan beginnen met grootschalige proeven met zelfrijdende auto's en vrachtwagens op de openbare weg.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:13am -
 • Lerares neemt penis leerling (16) in mond
  Een lerares van een middelbare school in de Amerikaanse staat Louisiana wordt ervan verdacht naaktfoto's naar drie leerlingen te hebben gestuurd. Daarnaast zou ze het geslachtsapparaat van één van hen hebben verwelkomd in haar mond.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:38am -
 • HOERA! Benzine spotgoedkoop
  Het leek nooit meer te gaan gebeuren, maar het is nu echt zo: de benzine is goedkoper geworden. De afgelopen twee weken werd Euro 95 maar liefst 6,4 cent per liter goedkoper.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:15am -
 • Politie speelt taxi voor bezopen jeugd
  De lokale hermandad in het Belgische Sint-Niklaas heeft afgelopen weekend de handen vol gehad aan straalbezopen jonge zuiplappen. De jeugdige natnekken zorgden voor de nodige problemen. Zo waren sommigen zo kapot larie dat de politie voor taxi moest…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:01am -
 • Morgen waait u weg
  Hoewel het afgelopen weekend nog heerlijk weer was, zal dit slechts van korte duur zijn. Het KNMI voorspelt een behoorlijke herfststorm deze week.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:57am -
 • Televizier-Ring gejat
  De cast van Flikken Maastricht heeft niet lang kunnen genieten van de Gouden Televizier-Ring. Het ding werd afgelopen weekend gejat.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:31am -
 • Cruijff: 'Resultaat niet schuld van Hiddink'
  Johan Cruijff vindt de slechte resultaten van het Nederlands elftal niet de schuld van Guus Hiddink. Dat stelt hij in zijn wekelijkse column in de Telegraaf. Cruijff pleit in de column voor een betere opleiding.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:16am -
 • Docent stuurde leerlingen seksfoto's
  Scholengemeenschap Sophianum in het Limburgse Gulpen heeft een leraar per direct op non-actief gesteld. De docent stuurde minderjarige leerlingen seksfoto’s.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:10am -
 • Nagel: 'Jullie zijn niet lief voor Krol'
  50PLUS oprichter Jan Nagel vindt dat minister Jet Bussemaker onfatsoenlijk omgaat met Henk Krol. Nagel is boos omdat ze Krol niet inlichtte over een onderzoek naar het mogelijk misbruiken van subsidie.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:46am -
 • Nazi's krijgen Amerikaanse uitkering
  Tientallen nazi's die worden verdacht van oorlogsmisdaden, hebben jarenlang een uitkering gekregen van de Verenigde Staten. Zij streken in totaal miljoenen dollars op.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:43am -

Buienradar

NOS

 • Turkije:Koerden mogen naar Kobani
  Turkije gaat Koerdische strijders toestaan om naar Syrië te gaan om mee te vechten tegen de terreurgroep IS in de grensstad Kobani. Dat heeft de Turkse minister Cavusoglu gezegd.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:58am -
 • Nieuwe pilotenstaking bij Lufthansa
  De piloten van Lufthansa staken vandaag en morgen opnieuw. Ze zijn tegen plannen om hun pensioenregeling zo te versoberen dat ze pas met 65 jaar mogen stoppen met werken. Nu kunnen de Duitse piloten op hun 55e met pensioen.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:50am -
 • Asbestregels schieten tekort
  De asbestregels van de overheid kunnen door sloopbedrijven genegeerd worden. Bedrijven die hun vergunning kwijtraakten, kregen onder een nieuwe naam weer een vergunning. Dat meldt Trouw op basis van interne mails van het ministerie van Sociale Zaken.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:30am -
 • "Asielzoekers niet naar ebola-land"
  Een aantal oppositiepartijen vindt dat staatssecretaris Teeven tijdelijk geen asielzoekers meer moet terugsturen naar Guinee, Sierra Leone en Liberia vanwege de ebolacrisis.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:20am -
 • Toch boerka in parlement Australië
  De Australische regering heeft een maatregel ingetrokken om boerka's en nikabs te weren van de publieke tribune van het parlement. In het plan zouden mensen met gezichtsbedekkende kleding alleen in een aparte ruimte mogen.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:01am -
 • Tarieven van deurwaarders te hoog
  Mensen die te maken krijgen met een deurwaarder, betalen daar vaak te veel voor. Uit onderzoek van het AD blijkt dat de tarieven van deurwaarders een stuk hoger zijn dan de gemaakte kosten.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:27am -
 • Philips lijdt 103 miljoen verlies
  Elektronicaconcern Philips verkoopt minder producten in China en Rusland. Mede daardoor leed het bedrijf het afgelopen kwartaal een verlies van 103 miljoen euro. Vorig jaar werd in het derde kwartaal nog 281 miljoen winst gemaakt.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:38am -
 • Minder registraties in Donorweek
  Tijdens de Donorweek hebben zich veel minder mensen laten registeren dan vorig jaar:27.433 tegen 31.285 in 2013. Van alle Nederlanders van 15 jaar en ouder heeft nu bijna 42 procent zich laten registeren.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:35am -
 • "Buitenlands gestook in Hongkong"
  Gouverneur Leung van Hongkong heeft in een tv-interview "buitenlandse krachten" beschuldigd van bemoeienis met de protesten voor democratie. Hij zei dat het geen volledig binnenlandse aangelegenheid meer is.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:20am -
 • Nieuwe president Indonesië beëdigd
  Joko Widodo is beëdigd als president van Indonesië. De verwachtingen zijn hooggespannen omdat Jokowi, zoals hij in de volksmond heet, werk wil maken van het bestrijden van corruptie.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 4:02am -
 • VS werpt wapens af voor Koerden
  Amerikaanse transportvliegtuigen hebben bij Kobani wapens, munitie en medische hulpgoederen afgeworpen voor de Koerden die in de Syrische grensstad strijden tegen terreurgroep IS.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:15am -
 • Nederland kent satellietbeelden
  De satellietbeelden die zouden laten zien wie verantwoordelijk is voor de aanslag op MH17, zijn bij de Nederlandse overheid bekend. Volgens het ministerie van Veiligheid "staan alle lijnen open om informatie met de Onderzoeksraad en het Openbaar Mini…
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 2:26am -
 • "VS betaalde jarenlang ex-nazi's"
  Tientallen ex-nazi's en voormalige kampbewaarders hebben jarenlang een uitkering gekregen van de Verenigde Staten. In totaal is voor miljoenen dollars betaald, meldt het Amerikaanse persbureau AP op basis van onderzoek.
  - 11 hours ago 19 Oct 14, 11:55pm -
 • Spaanse verpleegkundige virusvrij
  De Spaanse verpleegkundige die nog altijd in Madrid in het ziekenhuis ligt omdat ze besmet is met ebola, lijkt nu virusvrij te zijn. Dat heeft een bloedtest uitgewezen. Een tweede test moet volledige zekerheid geven.
  - 15 hours ago 19 Oct 14, 7:58pm -
 • Nabestaande zoekt zelf op rampplek
  Een Nederlandse nabestaande van vlucht MH17 is op eigen gelegenheid naar het rampgebied in Oost-Oekraïne gereisd. Robby Oehlers zoekt zelf naar sporen van zijn nichtje Daisy Oehlers, die nog altijd niet is geïdentificeerd.
  - 19 hours ago 19 Oct 14, 4:12pm -
 • Uitgezette Renata (8) overleden
  Het 8-jarige Georgische meisje Renata Agamiryan is vrijdagavond overleden in het Leids Universitair Medisch Centrum. Het meisje dat leukemie had, werd sinds augustus in kunstmatige slaap gehouden.
  - 20 hours ago 19 Oct 14, 2:56pm -
 • UMC Groningen klaar voor ebola
  Het Universitair Medisch Centrum in Groningen heeft de laatste weken meer dan 200.000 euro uitgegeven ter voorbereiding op de mogelijke komst van een patiënt met ebola. Als die situatie zich voordoet, wordt de afdeling voor infectieziekten op de ic…
  - 21 hours ago 19 Oct 14, 2:31pm -
 • Paus Paulus VI zalig verklaard
  Paus Franciscus heeft paus Paulus VI zalig verklaard. Franciscus roemde hem om "zijn profetische genialiteit".
  - 21 hours ago 19 Oct 14, 2:09pm -
 • "Pro-Russen haalden MH17 neer"
  Pro-Russische rebellen zijn verantwoordelijk voor het neerhalen van de MH17 op 17 juli. Dat blijkt volgens de Duitse geheime dienst uit foto's en satellietbeelden. Der Spiegel schrijft dat het onderzoek is gepresenteerd aan een parlementaire commissi…
  - 23 hours ago 19 Oct 14, 11:55am -
 • Doden bij Amsterdam Dance Event
  Bij het Amsterdam Dance Event zijn twee mannen overleden. Een man van 33 uit Servië was in Amsterdam-West in Club Lite geweest. Toen hij buiten kwam, werd hij onwel en overleed op straat.
  - 24 hours ago 19 Oct 14, 11:40am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwZoektocht naar man hervat
  De man die zondagmiddag op het Oude Maasje bij Waspik (Noord-Brabant) overboord sloeg, is nog steeds niet gevonden. De politie en Rijkswaterstaat hebben maandag de zoektocht naar de man hervat. De politie gebruikt hierbij onder meer sonarapparatuur,…
  - 34 mins ago 20 Oct 14, 10:43am -
 • NieuwLunchen achter je bureau maakt dik!
  Het lijkt behoorlijk onschuldig. Je bent druk bezig met die ene opdracht en haalt rond lunchtijd even snel een broodje in de bedrijfskantine. Achter je bureau prop je het broodje snel naar binnen en gaat weer verder aan het werk. Niet doen! zegt het…
  - 34 mins ago 20 Oct 14, 10:43am -
 • NieuwSpotify komt met familieabonnement
  Muziekdienst Spotify introduceert een nieuwe abonnementsvorm waarbij twee of meer mensen samen één abonnement hebben. De gebruikersprofielen blijven wel apart.
  - 34 mins ago 20 Oct 14, 10:43am -
 • NieuwAngry Birds Transformers uit voor iOS
  Rovio is met speelgoedfabrikant Hasbro een samenwerking aan gegaan voor Angry Birds Transformers. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen al aan de slag met de nieuwe game waarin de Autobirds het opnemen tegen de Deceptihogs. De Android-versie volgt…
  - 34 mins ago 20 Oct 14, 10:43am -
 • NieuwIBM stoot chipdivisie af
  Het Amerikaanse technologieconcern IBM neemt definitief afscheid van zijn verlieslijdende divisie waar chips worden geproduceerd. Chipproducent Globalfoundries krijgt de divisie in handen en krijgt daarvoor een beloning van 1,5 miljard dollar (1,2 mi…
  - 40 mins ago 20 Oct 14, 10:37am -
 • NieuwMeisje stuurt hilarische brief aan ouders
  Dan heb je als ouder zo goed je best gedaan om vol te houden dat de tandenfee toch echt bestaat, heeft je kind je al die tijd gewoon door. Het overkwam de ouders van de 9-jarige Lexi die deze hilarische brief naar haar ouders stuurde om ze even op hu…
  - 41 mins ago 20 Oct 14, 10:36am -
 • NieuwZo blijf je brand de baas
  Wist je dat er ieder jaar in zesduizend woningen brand uitbreekt? Hoe goed ben jij daarop voorbereid? Professional organizer Zamarra Kok laat zien wat je in huis moet hebben om de brand de baas te zijn.
  - 42 mins ago 20 Oct 14, 10:35am -
 • NieuwIBM stoot chipdivisie af
  Het Amerikaanse technologieconcern IBM neemt definitief afscheid van zijn verlieslijdende divisie waar chips worden geproduceerd. Chipproducent Globalfoundries krijgt de divisie in handen en krijgt daarvoor een beloning van 1,5 miljard dollar (1,2 mi…
  - 43 mins ago 20 Oct 14, 10:34am -
 • NieuwAdriano mist duel met Ajax
  Adriano mist dinsdagavond de thuiswedstrijd van FC Barcelona tegen Ajax in de Champions League. De linksback kampt volgens de medische staf van zijn club met een bovenbeenblessure.
  - 45 mins ago 20 Oct 14, 10:32am -
 • NieuwMariah Carey barst uit pakje
  FOTO'S: Mariah Carey lijkt opnieuw vergeten te zijn dat ze de laatste tijd een aantal kilo is aangekomen. Ze trekt rustig veel te kleine outfits aan.
  - 47 mins ago 20 Oct 14, 10:30am -
 • Nieuw'Asielzoekers nu niet terug'
  Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten voorlopig niet worden teruggestuurd naar de landen waar een ebola-epidemie heerst. Oppositiepartijen als D66 en GroenLinks pleiten daar maandag daarvoor.
  - 48 mins ago 20 Oct 14, 10:29am -

Elsevier

 • NieuwWilliam en Kate verwachten kind in april
  LONDEN (ANP) - Prins William en zijn vrouw Kate worden in april voor de tweede keer vader en moeder. Het Britse Koninklijk Huis heeft op de officiële website bekendgemaakt dat Kate dan is uitgerekend.
  - 27 mins ago 20 Oct 14, 10:50am -
 • NieuwWerkgevers België: 3 keer dronken is ontslag
  BRUSSEL (ANP) - Personeel dat drie keer dronken op werk is verschenen, zou ontslagen moeten worden. Dat bepleit de topman van de Belgische werkgeversorganisatie Unizo, Karel Van Eetvelt. Uit maandag gepubliceerd onderzoek van Unizo blijkt dat een op…
  - 28 mins ago 20 Oct 14, 10:49am -
 • Nieuw'Nederlandse hypotheekmarkt stabiliseert'
  LONDEN (ANP) - De Nederlandse hypotheekmarkt stabiliseert ondanks een toename van het aantal betalingsachterstanden van 3 maanden of langer. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch maandag.
  - 32 mins ago 20 Oct 14, 10:45am -
 • NieuwIBM stoot chipdivisie af
  ARMONK (ANP) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM neemt definitief afscheid van zijn verlieslijdende divisie waar chips worden geproduceerd. Chipproducent Globalfoundries krijgt de divisie in handen en krijgt daarvoor een beloning van 1,5 miljard…
  - 37 mins ago 20 Oct 14, 10:40am -
 • NieuwMan rijdt met twee kinderen water in
  ERP (ANP) - Bij het Brabantse Erp is een man met twee kinderen in de bakfiets maandagochtend te water geraakt. De man moest worden gereanimeerd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een kind wordt nog ter plaatse gereanimeerd, zo meldde de politie.
  - 42 mins ago 20 Oct 14, 10:35am -
 • NieuwTurkije helpt Iraakse Koerden naar Kobani
  ANKARA (ANP) - Turkije helpt Koerdische strijders uit Irak om naar de Noord-Syrische stad Kobani te gaan. Dat heeft minister Mevlut Cavusoglu van Buitenlandse Zaken maandag gezegd. In Kobani strijden Koerden tegen jihadisten van Islamistische Staat d…
  - 52 mins ago 20 Oct 14, 10:25am -
 • NieuwEnkele lichamen geborgen in Nepal
  KATHMANDU (ANP) - Reddingsdiensten in Nepal hebben maandag drie lichamen onder de sneeuw vandaan gehaald in het Himalayagebergte. Zes dagen geleden werd het Annapurna-massief getroffen door een dodelijke sneeuwstorm, die circa 40 mensen het leven kos…
  - 52 mins ago 20 Oct 14, 10:25am -
 • Geen nieuwe gevallen ebola in Nigeria
  GENVE (ANP) - De uitbraak van ebola in Nigeria is onder controle. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maandag gemeld.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:15am -
 • Eeuwenoude schilderijen door dak Hermitage
  AMSTERDAM (ANP) - Het is een bijzonder schouwspel maandagochtend bij de Hermitage in Amsterdam. Met een hijskraan worden 15 immense groepsportretten uit de 17e eeuw via het dak naar binnen gebracht. Een spannende klus, want voor de grootste werken is…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:05am -
 • Andreessen stapt uit bestuur eBay
  SAN JOSE (ANP) - Multimiljonair en internetondernemer Marc Andreessen stapt uit het bestuur van veilingssite eBay. Dat maakte het Amerikaanse concern maandag bekend.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:00am -
 • Staking Lufthansa treft ruim 1000 vluchten
  FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Door de pilotenstaking bij Lufthansa worden de komende 2 dagen meer dan 1000 vluchten geannuleerd. Dat maakte Lufthansa maandag bekend. De annuleringen komen bovenop de duizenden vluchten die de Duitse luchtvaartmaatschapp…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:40am -
 • Philips drukt op AEX
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandag overwegend omlaag. In Amsterdam drukten tegenvallende kwartaalcijfers van Philips op de AEX-index. Nutreco maakte een flinke koerssprong na een overnamebod en hielp de MidKap aan een stevig…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:39am -
 • Duitse dijk risico voor Nederland
  DOETINCHEM (ANP) - Als aan de Duitse kant van de grens in het stroomgebied van de Rijn een dijk doorbreekt, kan het oosten van Nederland tot aan Zwolle onder water komen te staan. Dan zouden er honderden doden vallen en tientallen miljarden euro's aa…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:35am -
 • Ook leden Duitse motorclub strijden tegen IS
  LONDEN (ANP) - Enkele leden van een Duitse motorclub zijn naar Syrië gegaan om daar tegen de jihadisten van Islamitische Staat (IS) te strijden. Dat meldt de oprichter en nationale voorzitter van de Median Empire Motorcycle Club op Facebook. De moto…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:38am -
 • Boerkabesluit Australië teruggedraaid
  CANBERRA (ANP) - De Australische regering heeft een omstreden besluit voor vrouwen die een gezichtsbedekkende sluier dragen, teruggedraaid.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:18am -

Metro Nieuws

ND

 • Nieuw‘ECB begonnen met kopen obligaties’
  De Europese Centrale Bank (ECB) is maandag begonnen met het opkopen van obligaties. De eerste schuldpapieren werden overgenomen van de Franse banken Société Générale en BNP Paribas, zo melden ingewijden aan financieel persbureau Bloomberg. De cen…
  - 16 mins ago 20 Oct 14, 11:01am -
 • NieuwZuid-Korea stuurt artsen naar ebolagebied
  Zuid-Korea stuurt volgende maand artsen, verpleegkundigen en militairen naar de regio in West-Afrika die getroffen is door ebola. Ook trekt het land 4,3 miljoen euro uit om het virus te helpen bestrijden.
  - 17 mins ago 20 Oct 14, 11:00am -
 • NieuwKerry wil meer hulp Azië bij strijd tegen IS
  Aziatische landen moeten meer doen in de strijd tegen de extremistische organisatie Islamitische Staat (IS). Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry maandag gezegd in Jakarta. Kerry is in Indonesië voor de installatie van…
  - 32 mins ago 20 Oct 14, 10:45am -
 • NieuwNederland levert Trinidad patrouilleschepen
  Een Nederlands bedrijf gaat voor 140 miljoen euro aan patrouilleschepen leveren aan de kustwacht van Trinidad en Tobago. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een wapenexportvergunning verleend, is maandag bekend geworden.
  - 46 mins ago 20 Oct 14, 10:31am -
 • ‘IBM dumpt chipdivisie en betaalt 1,5 miljard bij’
  IBM doet zijn chiptak van de hand en legt bij de overname door halfgeleiderproducent Globalfoundries nog eens anderhalf miljard dollar (1,2 miljard euro) bij. IBM krijgt daarvoor de komende tien jaar processors van Globalfoundries aangeleverd, meldt…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:16am -
 • Turkije staat Koerden toe naar Kobani te gaan
  Turkije zal Koerdische strijders toestaan de Syrische grens over te steken om te vechten tegen de extremistische groep Islamitische Staat in Kobani. Dat heeft de Turkse minister van buitenlandse zaken Mevlut Cavusoglu gezegd, meldt de BBC.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:15am -
 • ‘Kapers op de kust bij Nutreco-deal’
  SHV Holdings wordt niet zonder meer de nieuwe eigenaar van veevoerproducent Nutreco. Het bod van veertig euro is namelijk niet hoog genoeg, waardoor mogelijk ook andere bedrijven hun pijlen op het Nederlandse bedrijf richten. Dat stellen analisten va…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:01am -
 • Controle partydrugs geen prioriteit voor Amsterdam
  De gemeente Amsterdam heeft tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) vooral gecontroleerd op overlast door bezoekers. Het tegengaan van drugsgebruik werd grotendeels aan de organisatie van de ongeveer tachtig ADE-feesten overgelaten, zegt een woordvoe…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:00am -
 • Hoogleraren werken aan standaardwerk christelijke ethiek
  ZOETERMEER - De hoogleraren Gerard den Hertog en Theo Boer schrijven een nieuw en volgens uitgeverij Boekencentrum 'eigentijds standaardwerk' over de christelijke ethiek.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 9:48am -
 • Winst Electrolux schiet omhoog
  Electrolux heeft in het derde kwartaal een winststijging van 42 procent behaald. De producent van huishoudelijke apparaten zag de omzet groeien met vijf procent. Dat meldde het Zweedse bedrijf maandag. De winst groeide tot 933 miljoen Zweedse kroon (…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:31am -
 • Asscher belooft snelle aanpak foute asbestbedrijven
  Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) komt op 'korte termijn' met maatregelen om te voorkomen dat bedrijven die asbest verwijderen gemakkelijk de regels kunnen omzeilen. Dat laat een woordvoerder van de bewindsman maandag weten in reacti…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:30am -
 • Belangrijkste geestelijke Irak steunt premier
  De belangrijkste sjiitische geestelijke van Irak, grootayatollah Ali al-Sistani, heeft zich achter de regering van premier Haider al-Abadi en haar strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat geschaard. Dat heeft de Iraakse staatstelevisie maandag…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:15am -
 • Koenders wil meer EU-actie tegen ebola
  De Europese Unie moet meer doen bij de bestrijding van ebola. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) maandag gezegd voor aanvang van zijn eerste vergadering met EU-ambtgenoten in Luxemburg.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:15am -
 • Leraar uit Gulpen stuurt seksfoto naar leerlingen
  Een natuur- en scheikundeleraar uit Gulpen heeft een seksueel getinte foto naar leerlingen gestuurd. De man is door scholengemeenschap Sophianum in de Limburgse plaats op non-actief gesteld.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:15am -
 • Deel vogels Avifauna teruggevonden
  De politie heeft veertien van de vogels teruggevonden die vorige maand werden gestolen uit het vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn. De vondst werd op 10 oktober gedaan in een schuur in Den Bosch, en maandag pas bekendgemaakt.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:00am -
 • ‘Ook Delta Lloyd kijkt naar verzekeraar SNS Reaal’
  Naast ASR denkt ook Delta Lloyd na over een bod op de verzekeringsactiviteiten van het vroegere SNS Reaal. Het bod van ASR blijft voorlopig echter favoriet, zo stellen analisten van de Belgische bank KBC maandag in een rapport. De assurantieafdeling…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:46am -
 • ‘Reebok prooi voor Chinese investeerders’
  Een groep investeerders uit Hong Kong en Abu Dhabi heeft zijn zinnen gezet op Reebok. De groep wil het van oorsprong Britse sportmerk van Adidas overnemen voor 1,7 miljard euro. Dat meldt The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:46am -
 • Overschot op betalingsbalans iets hoger
  Het overschot op de betalingsbalans van de eurozone is in augustus op 18,9 miljard euro uitgekomen, iets hoger dan in juli. Dat meldde de Europese Centrale Bank (ECB) maandag.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:31am -
 • Eigenaar Media Markt en Saturn ziet omzet dalen
  De eigenaar van elektronicaketens Media Markt en Saturn, het Duitse Metro, heeft vorig kwartaal minder omgezet dan vorig jaar. Het bedrijf, ook eigenaar van groothandelsketen Makro, hield in het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 15,1 miljar…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:31am -
 • VS droppen wapens voor Koerden in Kobani
  Het Amerikaanse leger heeft zondag voor het eerst wapens, munitie en medicamenten gedropt voor de Koerdische strijders die de Syrische stad Kobani verdedigen tegen de extremistische groep Islamitische Staat. De goederen waren geleverd door de Koerdis…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:15am -
 • Minder investeringen in augustus door bouw
  Het Nederlandse bedrijfsleven heeft in augustus 3,8 procent minder geïnvesteerd dan in diezelfde maand vorig jaar. Vooral in woningen, bedrijfsgebouwen en vervoermiddelen werd minder geld gestoken dan een jaar geleden. Het Centraal Bureau voor de St…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:46am -
 • Vertrouwen consumenten verbetert weer
  Nederlandse consumenten zijn deze maand weer iets minder somber geworden over de economie. De graadmeter voor het consumentenvertrouwen stijgt van -7 in september naar -3 in oktober, zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag bekend. De…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:46am -
 • Alle ziekenhuizen publiceren sterftecijfers
  Alle ziekenhuizen hebben hun sterftecijfers gepubliceerd. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maandag gemeld. Patiënten en verzekeraars moeten zo meer inzicht krijgen in de kwaliteit van de zorg.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:45am -
 • Militairen gedood bij aanslagen Afghanistan
  Gewapende lieden hebben in het zuiden en oosten van Afghanistan meerdere controleposten van de krijgsmacht aangevallen. Dat heeft het ministerie van defensie maandag bekendgemaakt. Bij het geweld zijn zeker vier militairen om het leven gekomen en mee…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:45am -
 • Nutreco opent fors hoger na bod
  Het aandeel Nutreco is maandag bijna veertig procent hoger geopend dan de slotkoers van vrijdag, na het overnamebod van SHV. De stukken van het veevoerbedrijf waren tien minuten nadat de handel begon iets minder dan 39 euro waard. De prijs ligt daarm…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:32am -

Volkskrant

 • NieuwIOC woedend over grap 'broers Williams'
  Sjamil Tarpitsjev moet zich bij het Internationaal Olympisch Comité verantwoorden voor een misplaatste grap over tennissters Serena en Venus Williams. De voorzitter van de Russische tennisbond noemde de zusjes bewust broers in een tv-show. Daarmee l…
  - 30 mins ago 20 Oct 14, 10:47am -
 • NieuwReddingswerkers Nepal bergen drie lichamen
  Reddingsdiensten in Nepal hebben vandaag drie lichamen onder de sneeuw vandaan gehaald in het Himalayagebergte. Het gaat om slachtoffers van de sneeuwstorm die vorige week  het Annapurna-massief trof en aan circa veertig mensen het leven kostte.
  - 41 mins ago 20 Oct 14, 10:36am -
 • NieuwBakfietsongeluk: vader rijdt met twee kinderen water in
  Bij het Brabantse Erp is een man met twee kinderen in de bakfiets vanochtend te water geraakt. De man moest worden gereanimeerd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een kind wordt nog ter plaatse gereanimeerd, zo meldde de politie.
  - 45 mins ago 20 Oct 14, 10:32am -
 • NieuwAdriano mist CL-duel met Ajax
  Adriano mist dinsdagavond de thuiswedstrijd van FC Barcelona tegen Ajax in de Champions League. De linksback kampt volgens de medische staf van zijn club met een bovenbeenblessure.
  - 48 mins ago 20 Oct 14, 10:29am -
 • NieuwCanadezen ontwikkelen ebola-vaccin dat effectief is bij dieren
  Canada heeft een ebolavaccin ontwikkelt dat effectief is bij dieren. Bij tests kregen dieren een dodelijke hoeveelheid van het ebolavirus ingeënt. De veiligheid en effectiviteit van het medicijn bij mensen is echter nog niet bekend. Dat meldt de BBC…
  - 48 mins ago 20 Oct 14, 10:29am -
 • NieuwNigeria en Senegal ebola-vrij; Spaanse verpleegster lijkt genezen
  Nigeria is officieel ebola-vrij verklaard. Dat heeft het WHO vandaag laten weten. Er was ruim zes weken geen nieuwe ebolageval in het land geregistreerd.
  - 50 mins ago 20 Oct 14, 10:27am -
 • Trainer Luzon stapt op bij Standard Luik
  Guy Luzon is vandaag opgestapt als trainer van Standard Luik. De 39-jarige oefenmeester uit Israël ziet geen toekomst meer bij de Belgische club.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:16am -
 • Moskou: 'Onderzeeboot bij Zweden is van Nederland'
  De mysterieuze onderzeeboot waar Zweden sinds vrijdag jacht op maakt, is geen Russische maar mogelijk een Nederlandse onderzeeër. Dit zegt vandaag een bron bij het Russische ministerie van Defensie.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:12am -
 • Rockend tussen de mensen
  De nieuwe Indonesische president, Djoko Widodo (kortweg 'Jokowi'), is vandaag beëdigd in de hoofdstad Jakarta. Dit zorgde voor grote feestvreugde onder de bevolking, die de benaderbare Jokowi op handen draagt. 'Zijn verschijning is een totale revolu…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:09am -
 • Hennepvezels, een duurzaam alternatief voor katoen
  Hennepvezels uit een stoomvat gelden als een duurzaam alternatief voor katoen. Alleen bleek het brouwen zo'n delicaat proces dat het niet van de grond kwam. Tot groen in de mode raakte.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:08am -
 • Driemaal zoveel plaagrupsen in noorden van Nederland
  Het aantal nesten van eikenprocessierupsen is in het noorden van Nederland in het afgelopen seizoen verdrievoudigd. Op sommige plekken in Friesland, Groningen, Drenthe en Noordoostpolder zijn zelfs waarschijnlijk vijfmaal zoveel rupsennesten als in 2…
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:00am -
 • Boerka weer welkom in Australisch parlement
  De Australische regering heeft een omstreden besluit voor vrouwen die een gezichtsbedekkende sluier dragen, teruggedraaid. Vrouwen die in nikab of boerka een zitting willen bijwonen van het Australische parlement, hoeven niet meer plaats te nemen in…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:11am -
 • Doelman schaamt zich en wil fans compenseren
  Doelman Vito Mannone wil samen met zijn ploeggenoten opdraaien voor de kosten die de meegereisde supporters van Sunderland afgelopen zaterdag gemaakt hebben.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:09am -
 • Lufthansa annuleert ruim duizend vluchten door staking
  Door de pilotenstaking bij Lufthansa worden de komende twee dagen ruim duizend vluchten geannuleerd. Dat maakte Lufthansa vandaag bekend. De annuleringen komen bovenop de duizenden vluchten die de Duitse luchtvaartmaatschappij eerder dit jaar al moes…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:03am -
 • Singles op tv mogen niet zeiken
  Vrouwen, homo's, allochtonen: over de vertegenwoordiging van zo'n beetje elke groep in de Nederlandse media wordt regelmatig bericht. Behalve over singles. Dat  verandert nu, want in opdracht van de Single Issue Partij interviewde Robieke Roesink, m…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:49am -
 • Ook leden Duitse motorclub strijden tegen IS
  Enkele leden van een Duitse motorclub zijn naar Syrië gegaan om daar tegen de jihadisten van Islamitische Staat (IS) te strijden. Dat meldt de oprichter en nationale voorzitter van de Median Empire Motorcycle Club op Facebook. De motorclub is opgeri…
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 8:49am -
 • Consumentenvertrouwen trekt aan
  Ondanks alle sombere berichten van de afgelopen tijd, is de stemming onder consumenten in oktober toch verbeterd. Ze vinden de tijd 'iets minder ongunstig' voor het doen van grote aankopen zoals wasmachines en televisies dan in de vorige maand, meldt…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:38am -
 • Lopen is goed voor het hoofd, is het nieuwste mantra
  Zestienduizend hardlopers bij de marathon in Amsterdam, het dubbele aantal in Peking, meldde het NOS Journaal zondag. De aantallen nemen jaarlijks toe. Maar is het ook gezond? De beelden van de naar adem snakkende lopers in de smog van Peking deden h…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:37am -
 • Vrije val Haase op wereldranglijst
  Tennisser Robin Haase maakt een vrije val op de wereldranglijst. Hij is maar liefst 20 plaatsen gezakt en staat nu 92ste. Haase strandde afgelopen week in de tweede ronde van het toernooi in Wenen. Hij bereikte vorig jaar nog de finale in de hoofdsta…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:37am -
 • Nog eens 14 gestolen vogels Avifauna gevonden
  De politie heeft eerder deze maand nog eens 14 van de 36 vogels teruggevonden die vorige maand werden gestolen uit Vogelpark Avifauna. De vogels zaten in een schuur in Den Bosch; sommige verkeerden in een zorgwekkende toestand. Een van de vogels was…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:26am -
 • Test met zelfrijdende auto's vanaf 2015 uitgebreid
  Vanaf volgend jaar komen er grotere proeven met zelfrijdende auto's en vrachtwagens op de openbare weg in Nederland. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gaat dat mogelijk maken door de regels aan te passen. Nu wordt er in N…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:26am -
 • Cillessen wil stunten: Als we afwachten, gaat het fout
  Vol goede moed betreedt Jasper Cillessen dinsdagavond de grasmat van het imposante Camp Nou voor het duel van Ajax met FC Barcelona in de Champions League. 'Ik denk dat we daar kunnen winnen', zegt de doelman met een stalen gezicht. 'Dat lijkt me log…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:25am -
 • Dode in uitgebrand huisje Emmeloord is 18-jarig meisje
  In een brandend recreatiehuisje in Emmeloord is gisteravond een dode vrouw gevonden. Ze was 18 jaar en kwam uit Swifterbant, zo meldde de politie vanochtend.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:13am -
 • Familiedrama in Alpen: vader (36) en zoon (3) verongelukt
  Een wandeltocht in de Oostenrijkse Alpen is een 36-jarige man en zijn 3-jarig kind gistermiddag fataal geworden. De man wandelde met het kind op zijn rug samen met zijn vrouw en 5-jarige zoon in het natuurgebied Hohe Wand ten zuidwesten van Wenen. He…
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:59am -
 • Sterftecijfers alle ziekenhuizen bekend
  Alle ziekenhuizen hebben hun sterftecijfers bekendgemaakt. Dat meldde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vandaag.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:46am -
 • Philips boekt verlies van 100 miljoen euro
  Philips heeft in het derde kwartaal een nettoverlies van 103 miljoen euro geleden. Het elektronicabedrijf nam een grote last vanwege de patentboete die het onlangs kreeg en hield last van moeilijke marktomstandigheden in onder meer China en Rusland.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:25am -
 • Moreno Hofland wint in Hainan
  Wielrenner Moreno Hofland heeft maandag de eerste etappe van de Ronde van Hainan op zijn naam geschreven. Hij was de snelste in een massasprint aan het einde van de rit over 85 kilometer met start en aankomst in Chengmai.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 6:52am -
 • Turkije helpt Iraaks-Koerdische strijders Kobani te bereiken
  De Turkse regering helpt Koerdische strijders uit Irak bij de oversteek naar de Syrische stad Kobani. De Iraakse strijders zullen de daar aanwezige Koerden helpen in hun poging het offensief van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) tegen de sta…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:40am -
 • Pearson: Kromowidjojo staat er gewoon weer in Rio
  Zwemster Ranomi Kromowidjojo zal er straks in Rio de Janeiro weer staan. Haar nieuwe coach Patrick Pearson is hiervan overtuigd. 'De buitenwereld maakt zich veel zorgen over haar, maar wij weten wel beter en zij ook. We weten waar ze toe is staat is…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:08am -
 • Matthijs Büchli wint zilver op keirin
  Baanwielrenner Matthijs Büchli heeft zondag (plaatselijke tijd) zilver gewonnen bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Guadeloupe. Hij moest op het onderdeel keirin alleen de Duitser Joachim Eilers voor laten gaan.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:45am -
 • Vijf sportmomenten van het weekeinde: Achtklapper, volksheld Sneijder
  Geen tijd gehad om alle sportgebeurtenissen van het afgelopen weekeinde te volgen? Redacteur Lennart Bloemhof vat het sportweekeinde samen in vijf momenten, zodat u binnen vijf minuten weer op de hoogte bent.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:30am -
 • Eric van Sauers krijgt rol in serie Bluf
  Cabaretier Eric van Sauers krijgt een gastrol in de RTL5-serie Bluf. Hij is donderdag te zien in de zevende aflevering als clubeigenaar die een rol in het leven van de hoofdpersonages gaat spelen.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:27am -
 • Johan Cruijff neemt het op voor Guus Hiddink
  Johan Cruijff trekt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf fel van leer tegen de manier waarop Nederlandse voetbalteams hun middenveld gebruiken. Wat 'El Salvador' betreft is het matige spel van Oranje dan ook niet de schuld van bondscoach Guus Hi…
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:03am -
 • Joko Widodo beëdigd als nieuwe president van Indonesië
  Joko Widodo mag zich vanaf vandaag president van Indonesië noemen. Tijdens een ceremonie in het parlement werd hij 's ochtends beëdigd. De gouverneur van Jakarta volgt president Susilo Bambang Yudhoyono op, die tien jaar aan de macht is geweest.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 4:53am -
 • Heineken stuurt personeel Sierra Leone met vakantie
  Heineken heeft zijn personeel van een dochteronderneming in Sierra Leone naar huis gestuurd vanwege de ebola-epidemie. Ook zijn uitbreidingsplannen voor de Sierra Leone Brouwerij stilgezet. 'Het ebolavirus heeft ernstige gevolgen voor de verkoop, pro…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 4:42am -
 • Ministerie kan niets doen tegen louche asbestverwijderaars
  De regels voor bedrijven die asbest verwijderen, deugen niet. Bedrijven die hun certificaat kwijtraken omdat ze zich niet aan de regels houden, kunnen zonder problemen een andere bv opzetten en een nieuwe vergunning aanvragen. En de overheid kan daar…
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:00am -
 • Twee vrouwelijke ministers Japan nemen ontslag
  In Japan hebben twee van de vijf vrouwelijke ministers die vorige maand werden benoemd, maandag hun ontslag ingediend. Na minister Yuko Obuchi van Handel en Industrie stapt ook minister Midori Matsushima van Justitie op. Het vertrek van de twee minis…
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 1:51am -
 • 'Buitenlanders betrokken bij protesten Hongkong'
  Leung Chun-ying, de hoogste bestuurder van Hongkong, heeft 'buitenlandse krachten' ervan beschuldigd zich met de protesten in de stad te bemoeien. De gouverneur zei in een interview met een lokaal televisiestation dat tijdens de protesten voor meer d…
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 1:28am -
 • VS betaalden ex-nazi's miljoenen aan 'oprotpremie'
  Ex-nazi's en oud-kampbewaarders hebben jarenlang een uitkering gekregen van de Verenigde Staten. Het Amerikaanse persbureau AP meldt op basis van eigen onderzoek dat tientallen Duitsers die na de Tweede Wereldoorlog naar de VS emigreerden in totaal m…
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 12:03am -
 • Opbrengst van roofkunst gaat naar 'nepstichting'
  Een Zwitserse bank blijkt jarenlang de opbrengst van veilingen te hebben ontvangen uit de nalatenschap-Kainer. Volgens de familie heeft de bank bitter weinig gedaan om hen op te sporen.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 12:02am -

RTL

 • NieuwMH17-nabestaande in Oekraïne schuilt voor bom
  De Nederlander die op de MH17-crashsite in Oekraine is, heeft moeten schuilen voor een bominslag. Hij is inmiddels veilig. Dat laat hij weten op Twitter.
  - 59 mins ago 20 Oct 14, 10:18am -
 • Nigeria ebolavrij verklaard
  Een lichtpuntje in de strijd tegen ebola: de uitbraak van het virus in Nigeria is onder controle.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:14am -
 • 'Ook Microsoft komt met smartwatch'
  In navolging van onder meer Apple en Samsung, komt ook Microsoft met een eigen smartwatch. Die zou binnen enkele weken al gelanceerd moeten worden.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:05am -
 • Mysterieuze onderzeeër? De Russen, wie anders
  Honderden Zweedse militairen zijn bezig aan een grote speuractie in de Oostzee. Het gaat om grootste militaire operatie sinds de Koude Oorlog. Wat zoeken ze? Zes vragen over de zoekactie naar een 'mysterieus object'.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:04am -
 • Leraar stuurt tienerleerlingen seksfoto's
  Flinke commotie op een middelbare school in Gulpen. Een leraar heeft leerlingen seksueel getinte foto’s gestuurd.
  - 1 hour ago 20 Oct 14, 10:03am -
 • Waterschap vreest ramp in Nederland door Duitse dijk
  Als aan de Duitse kant van de grens in het stroomgebied van de Rijn een dijk doorbreekt, kan het oosten van Nederland tot aan Zwolle onder water komen te staan.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:41am -
 • Asscher: malafide asbestbedrijven snel aanpakken
  Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) wil het lek in de regels voor asbestsaneerders snel dichten.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:27am -
 • Koenders: Onze inzet cruciaal voor bestrijding ebola
  De Europese Unie moet meer doen tegen de ebolacrisis. Dat benadrukte minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:19am -
 • Tragisch ongeluk in Alpen: vader en zoontje verongelukt
  Een wandeltocht in de Oostenrijkse Alpen is een 36-jarige Oostenrijker en zijn 3-jarig kind fataal geworden.
  - 2 hours ago 20 Oct 14, 9:02am -
 • Blaricum autohoofdstad van Nederland
  In Blaricum hebben mensen meer dan twee keer zoveel auto's dan in Amsterdam, blijkt uit cijfers van het CBS. Bekijk op onze kaart hoe het in jouw gemeente zit.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:44am -
 • In Kobani vielen wapens uit de lucht
  Voor het eerst heeft de VS wapens, munitie en medicijnen gedropt in de grensstreek bij de Syrische stad Kobani. De wapens zijn bedoeld voor de Koerdische strijders.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:35am -
 • Ook leden Duitse motorclub strijden tegen IS
  Enkele leden van een Duitse motorclub zijn naar Syrië gegaan om daar tegen de jihadisten van Islamitische Staat (IS) te strijden.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:34am -
 • Drama op voetbalveld: speler overlijdt na vieren doelpunt
  Een 23-jarige voetballer is op wel heel tragische wijze om het leven gekomen. Hij scoorde een doelpunt en wilde dat vieren met een salto. Maar dat mislukte, met alle gevolgen van dien.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:23am -
 • Zelfrijdende auto krijgt duwtje in de rug
  Vanaf volgend jaar komen er grotere proeven met zelfrijdende auto's en vrachtwagens op de openbare weg in Nederland.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:17am -
 • Video: Jongens gooien bewusteloze vriend van balkon
  Een groep Australische jongens gooide hun naakte, bewusteloze vriend vanaf een balkon de sneeuw in. Dat was bedoeld als grap, maar daar denkt niet iedereen zo over.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:08am -
 • 'Stuur asielzoekers niet terug naar ebolalanden'
  Als het aan de oppositie ligt, stuurt Nederland uitgeprocedeerde asielzoekers niet meer terug naar Guinee, Sierra Leone en Liberia.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 8:01am -
 • Vrouw (18) dood gevonden in afgebrand vakantiehuisje
  Een 18-jarige vrouw uit Swifterbant is omgekomen bij een uitslaande brand op camping Het Bosbad in Emmeloord.
  - 3 hours ago 20 Oct 14, 7:53am -
 • PvdA: omzeilen asbestregels 'misdadig'
  De PvdA eist dat minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) het lek in de asbestregels per direct dicht.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:34am -
 • Waarschuwing: zware windstoten en flinke bak regen
  Na het relatief warme weekend slaat het weer om. De eerste echte herfststorm is op komst.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:15am -
 • Ministerie: Reizen naar rampplek MH17 onverstandig
  Het ministerie van Buitenlandse Zaken noemt het onverstandig dat Nederlander Robby Oehlers op MH17-crashsite is om naar sporen van zijn nichtje te zoeken.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:08am -
 • Familie hamstert uit angst voor ebola-uitbraak
  In Engeland is nog geen sprake van een grootschalige ebola-uitbraak, maar toch neemt de familie Tiler geen enkel risico. Ze heeft voor de zekerheid al een flinke voorraad voedsel ingeslagen.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 7:06am -
 • Met z'n allen kungfu-vechten
  In China kwamen 60.000 kungfu-fanaten bij elkaar tijdens een groot festival. De vechtsporters uit de hele wereld konden er workshops volgen.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:32am -
 • Swaffelende therapeut op non-actief
  Fysiotherapeut Jasper de M., die eind vorig jaar werd veroordeeld voor onzedelijk gedrag bij een van zijn patiënten, mag drie jaar zijn beroep niet uitoefenen.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:23am -
 • Weer rust in Hongkong na weekend vol protesten
  Na een weekend vol protesten en botsingen tussen politie en betogers is de rust in Hongkong weer een beetje teruggekeerd. Vooral studenten demonstreren al drie weken lang voor meer democratie. Ze willen bovendien dat de bestuurder van Hongkong ops…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:10am -
 • Twijfel over akkoord ontvoerde schoolmeisjes
  De honderden ontvoerde schoolmeisjes zouden snel vrijkomen. De Nigeriaanse regering kondigde voor het weekend een deal met terreurbeweging Boko Haram aan. Maar de meisjes zijn nog niet vrijgelaten, waardoor twijfels over het akkoord toenemen.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 6:01am -
 • Is dit een Russische onderzeeër?
  Honderden militairen van de Zweedse marine voeren de grootste militaire operatie sinds de Koude Oorlog uit. Ze zijn op zoek naar een mysterieuze boot die al drie keer is gesignaleerd en onder water verdween. Is het een Russische onderzeeër met techn…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:58am -
 • Spaanse ebolapatiënt moet nog wel aansterken
  Ze lijkt genezen, de Spaanse verpleegkundige die ebola opliep toen ze voor een patiënt zorgde. Ze moet nog wel aansterken. Haar man wil naar de rechter stappen om aan te tonen hoe slecht Spanje met de virusziekte omgaat.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 5:52am -
 • Vliegveld Brussel gaat screenen op ebola
  In België gaan ze vanaf vandaag reizigers op vluchten uit West-Afrikacontroleren op koorts. De passagiers merken daar weinig van; hun temperatuurwordt opgenomen zonder dat iemand ze aanraakt.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:34am -
 • Bedrijven omzeilen asbestregels
  De regels voor bedrijven die asbest verwijderen, deugen niet.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:20am -
 • 'Man van het volk' Jokowi president van Indonesië
  Joko Widodo mag zich de nieuwe president van Indonesië noemen. De verwachtingen van het presidentschap van de 'man van het gewone volk' zijn hoog.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 5:00am -
 • VS dropt wapens voor Koerden bij Kobani
  De Amerikaanse luchtmacht heeft wapens, munitie en medicijnen gedropt in de buurt van de Syrische stad Kobani. Het zijn de eerste hulpgoederen die zijn gedropt vanuit de lucht in de stad bij de grens met Turkije.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 4:05am -
 • Word boos!
  Toen ik een ventje was, had ik echt verstand van geld. Meneer Korres was de baas van de bank in ons dorpje, en hij stond ook zelf aan het loket. Ik bracht mijn krantenwijkgeld bij hem, en na een jaar had ik tien procent verdiend. Simpel, en ingewikke…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 4:00am -
 • Minder aanmeldingen tijdens Donorweek
  Tijdens de Donorweek hebben aanzienlijk minder mensen aangegeven wel of geen donor te willen zijn dan een jaar geleden. De Donorweek 2014 leverde 27.433 registraties op, ten opzichte van 31.285 in 2013.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 3:41am -
 • Reizigers in België gescreend op ebola
  Reizigers uit landen die zijn getroffen door ebola worden vanaf maandag gescreend bij aankomst in België.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 2:56am -
 • Vuurbol gezien boven Nederland
  In de lucht boven Nederland is rond 21.15 uur een vuurbol gezien.
  - 14 hours ago 19 Oct 14, 9:38pm -
 • Zweden in de ban van deze geheime 'onderzeeër'
  Zweden is al dagen op zoek naar een mysterieuze onderzeeër. Het zou gaan om een Russische duikboot die donderdag in Zweedse wateren een noodsignaal verstuurde.
  - 14 hours ago 19 Oct 14, 9:28pm -
 • Spaanse verpleegster lijkt genezen van ebola
  De Spaanse verpleegster die sinds begin oktober leed aan ebola, lijkt genezen van de dodelijke ziekte. Dat laten de Spaanse autoriteiten vandaag weten.
  - 15 hours ago 19 Oct 14, 8:06pm -
 • Agenten halen MH17-koffers op in dorp
  Nederlandse agenten gaan morgen, als het daar veilig genoeg voor is, naar een dorp in het rampgebied van vlucht MH17 om koffers van inzittenden op te halen.
  - 16 hours ago 19 Oct 14, 7:18pm -
 • Weekoverzicht RTL Nieuws
  Het nieuws van de afgelopen week met onder meer: de Ebola epidemie eist deze week weer honderden levens, bondscoach Guus Hiddink wordt op het matje geroepen en de intocht van Sinterklaas gaat veranderen.
  - 17 hours ago 19 Oct 14, 6:20pm -
 • Hartverscheurende oproep van ouders die kinderen verloren bij vliegramp
  Een Australisch echtpaar dat hun drie jonge kinderen verloor bij de vliegramp met MH17 heeft een hartverscheurende oproep gedaan.
  - 17 hours ago 19 Oct 14, 6:20pm -
 • Catalanen: 'We willen een referendum'
  Weer massale demonstraties in Barcelona; veel Catalanen zijn vastbesloten te blijven strijden voor onafhankelijkheid van hun regio. Ook al heeft de Spaanse regering in Madrid daar een stokje voor gestoken.
  - 17 hours ago 19 Oct 14, 6:07pm -
 • Paus wil meer acceptatie, bisschoppen niet
  In Rome heeft paus Fransiscus een van zijn voorgangers zalig verklaard, paus Paulus de Zesde. Tijdens een grote mis op het Sint Pietersplein sloot Fransiscus ook de synode af; een bijeenkomst waarin deze keer werd gesproken over een open houding van…
  - 17 hours ago 19 Oct 14, 6:07pm -
 • ADE: 'We vinden het heel droevig'
  De organisatie van het Amsterdam Dance Event spreekt van een 'droevige dag' nadat is gebleken dat twee mannen zijn omgekomen tijdens het dancefestival. "Het is in 19 jaar nog nooit voorgekomen."
  - 17 hours ago 19 Oct 14, 6:02pm -
 • Man overboord geslagen in Waspik
  Hulpdiensten hebben vanmiddag uren gezocht naar een man die op het Oude Maasje bij Waspik overboord was geslagen.
  - 17 hours ago 19 Oct 14, 6:00pm -
 • Tweede Kamer geen inzicht gehad in bewijs MH17
  De satellietbeelden die volgens de Duitse inlichtingendienst laten zien wie verantwoordelijk is voor het neerstorten van MH17, blijken ook bekend bij de Nederlandse overheid. Kamerleden eisen nu dat ook zij zo snel mogelijk alle bewijzen te zien k…
  - 17 hours ago 19 Oct 14, 5:57pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse