Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwKrokodil blijft Kreta bezighouden
  De krokodil Sifis blijft de gemoederen op het Griekse toeristeneiland Kreta bezighouden. Ondanks diverse pogingen om het reptiel te vangen, zwemt de ongeveer 1 meter 80 lange krokodil nog steeds vrij rond in een stuwmeer bij Rethymnon.
  - 48 mins ago 30 Oct 14, 3:49pm -
 • Nieuwe crashtestdummy voor vetzakken
  Een dikke crashtestdummy moet het leven van obese Amerikanen gaan redden. Meer dan een derde van de Amerikanen lijdt aan obesitas en het bedrijf Humanetics uit Michigan gaat zijn crashtestdummy's daarop aanpassen.
  - 1 hour ago 30 Oct 14, 3:20pm -
 • Update: Gemeente wil wél van pedo af
  Een Belgische priester die in 2008 ontslagen werd omdat hij een 17-jarige jongen dronken had gevoerd en betast mag van de kerk gewoon weer aan de slag.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:51pm -
 • Huiszoekingen om jihad
  In Doesburg en Arnhem heeft de politie vanochtend huiszoekingen gedaan in een onderzoek naar gewelddadig jihadisme.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:51pm -
 • U gaat betalen voor de Autobahn
  U gaat definitief betalen voor een ritje door het Duitse landschap. De manier waarop is echter wel anders dan eerst gepland: er komt geen vignet, maar controle vindt plaats door middel van kentekenherkenning.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:48pm -
 • Massagraf ontdekt in Irak
  In de Irakese stad Ramadi is een massagraf ontdekt met daarin de lijken van 150 Soennieten.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:30pm -
 • 'Zwarte Cross wordt Getinte Cross'
  Het zwaar racistische festival Zwarte Cross volgt de ontwikkelingen rond Zwarte Piet met veel interesse. Directrice Tante Rikie denkt eraan de naam van het festival te veranderen in de 'Getinte Cross'.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:23pm -
 • School: 'Geen pruik voor stervend kind'
  De moeder van de 11-jarige Ashanti Elliott-Smith is woest op de basisschool van haar dochter. Ashanti lijdt aan de terminale ziekte progeria en droeg een pruik omdat ze kaal is. Van de school moest deze af.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:10pm -
 • Ebolazuster gaat fietsen
  De Amerikaanse verpleegkundige Kaci Hickox, die in Sierra Leone werkte met ebolapatiënten heeft haar huis verlaten om te gaan fietsen.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:56pm -
 • 'Elektrische auto's mogen harder dan benzine'
  Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu denkt erover om elektrische auto's op sommige stukken snelweg een hogere snelheidslimiet te geven dan benzineauto's. Het gaat dan om stukken waar de maximumsnelheid verlaagd is vanwege milieunorme…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:48pm -
 • OM eist 20 jaar en tbs tegen Ada S.
  Ada S., die ervan wordt verdacht haar echtgenoot te hebben vergiftigd, maakt kans op twintig jaar gevangenisstraf en tbs. Dat eiste het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:23pm -
 • Apple-baas: 'Ik ben homo'
  Tim Cook, de CEO van Apple, is vandaag uit de kast gekomen als homoseksueel.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 1:05pm -
 • Borstensloper gaat vrijuit
  'Borstendokter' Rock G. is donderdag vrijgesproken door de rechter in Den Haag.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:58pm -
 • Tropische gifvis op Texel gespot
  Medewerkers van Ecomare hebben tijdens een personeelsuitje een tropische, gevaarlijke, hazenkopvis gevonden.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:51pm -
 • Update: Brand naast station Breda
  Naast het station van Breda is een brand uitgebroken in een appartementencomplex in aanbouw. De rookontwikkeling zorgde ervoor dat het brandalarm in het station afging.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:28pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwDwang bij zorg voor dementerenden
  Dementerenden worden thuis vaak door familie onder dwang verzorgd, krijgen stiekem medicatie toegediend en worden soms vastgebonden, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.
  - 56 mins ago 30 Oct 14, 3:41pm -
 • Kamer steunt enquetecommissie
  De Tweede Kamer steunt grotendeels de aanbevelingen van de parlementaire enquetecommissie woningcorporaties. PvdA, CDA, D66 en GroenLinks zijn voor een onafhankelijke Woonautoriteit als toezichthouder voor de corporaties.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:59pm -
 • Voor half miljard Chinese orders
  Het Nederlandse bedrijfsleven heeft tijdens de handelsmissie naar China voor zeker een half miljard euro aan orders afgesloten. De vierdaagse missie stond onder leiding van minister Ploumen voor Buitenlandse Handel.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:59pm -
 • Rellen Jeruzalem:Tempelberg dicht
  In Oost-Jeruzalem zijn al de hele dag rellen tussen Palestijnse jongeren en de Israelische ordetroepen. Eerder op de dag besloot Israel de Tempelberg voor zowel moslims als joden te sluiten. Dat is voor het eerst sinds 2000.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:47pm -
 • Haagse 'borstendokter' gaat vrijuit
  De voormalig gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor plastisch chirurg in een Haagse kliniek, is vrijgesproken. Er is geen bewijs dat hij bij operaties grote fouten heeft gemaakt. De fouten die hij wel maakte, zijn niet strafbaar.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:32pm -
 • Commissie:corporaties faalden
  De enquetecommissie die misstanden bij de woningcorporaties heeft onderzocht, stelt in het eindrapport dat corporatiebestuurders op soms grove wijze hebben gefaald en het in hen gestelde vertrouwen hebben beschaamd.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:20pm -
 • Burkina Faso buigt voor betogers
  De regering van Burkina Faso heeft een voorstel voor de verlenging van de ambtstermijn van president Compaore ingetrokken na de bestorming van het parlement door duizenden demonstranten. Daarbij werd brand gesticht. Het gebouw van de staats-tv in Oua…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:48pm -
 • Corporaties terug naar kerntaak
  De woningcorporaties moeten wat de enquetecommissie betreft terug naar hun kerntaak van sociale woningbouw. Voor commerciele nevenactiviteiten en andere taken dan woningbouw zou geen plaats meer moeten zijn. Bestuurders moeten meer maatschappelijk di…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:29pm -
 • Van Vliet spaart ook politiek niet
  De commissie-Van Vliet stelt vast dat het toezicht op de woningcorporaties tekortschoot. Bewindslieden en de Tweede Kamer krijgen het verwijt dat de eigen politieke agenda belangrijker werd gevonden dan de aanpak van misstanden in de sector.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:29pm -
 • 37 jaar cel voor Nederlandse pedo
  Het hooggerechtshof in Thailand heeft een Nederlandse pedoseksueel tot 37 jaar cel veroordeeld wegens misbruik van een 12-jarige jongen. Dat melden Thaise media.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:28pm -
 • "Sneller op rampplek was mogelijk"
  Nederland had wat Oekraine betreft na overleg met de separatisten direct na de crash met de MH17 op de rampplek terecht gekund. Dat hebben verschillende Oekraiense bronnen die betrokken waren bij de onderhandelingen na de ramp tegen Nieuwsuur gezegd.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:24pm -
 • Zweden erkent Palestina nu formeel
  De nieuwe Zweedse regering heeft de Palestijnse staat formeel erkend. De Palestijnen voldoen aan alle criteria, zegt minister van Buitenlandse Zaken Wallström:"Er is een land, er is een volk en er is een regering".
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:28am -
 • Ombudsman:fiscus was onzorgvuldig
  De Nationale ombudsman vindt dat de Belastingdienst onbehoorlijk heeft gehandeld met de invoering van de een-bankrekeningmaatregel, om een eind te maken aan de 'Bulgarenfraude'. De dienst schortte de betaling op van toeslagen aan 177.000 mensen.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:11am -
 • Ophef over onderzoeksleider gifverf
  De leider van het onderzoek naar kankerverwekkende stoffen bij defensie heeft jarenlang als leidinggevende klachten erover genegeerd. Dat meldt EenVandaag.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 9:55am -
 • Duizenden pgb'ers in onzekerheid
  Ongeveer 50.000 mensen met een pgb, een persoonsgebonden budget, weten nog niet wat er voor hen gaat veranderen op 1 januari. Dat zegt Per Saldo, die de belangen van pgb-houders behartigt.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 9:55am -
 • Z-Korea:cel militairen om doodslag
  In Zuid-Korea zijn vier militairen tot gevangenisstraffen van 25 tot 45 jaar veroordeeld wegens doodslag. Ze hadden een dienstplichtig militair een maand lang zo zwaar mishandeld dat hij aan zijn verwondingen bezweek. De zaak bracht de chef-staf van…
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 8:56am -
 • Parijs laat Russen wachten op schip
  De levering van Frankrijk van een oorlogsschip aan Rusland is nog niet rond, zegt minister van Financien Sapin. Hij zei vanochtend dat niet voldaan is aan de voorwaarde van normalisering van de toestand in Oekraine. Gisteren zei de Russische vice-pre…
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 8:25am -
 • Palestijnse verdachte doodgeschoten
  De Israelische politie heeft in Oost- Jeruzalem de Palestijn doodgeschoten die verdacht werd van het neerschieten van een radicale Joodse activist. Die ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 7:22am -
 • Geen tol op lokale wegen Duitsland
  Duitsland gaat definitief geen tol heffen op lokale en provinciale wegen. Minister Dobrindt komt daarmee tegemoet aan kritiek uit de grensregio.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 7:05am -
 • Aanslag op Joodse activist Israel
  In Jeruzalem is een ultra-rechtse Joodse activist neergeschoten. Hij stond buiten een conferentiecentrum actie te voeren voor vrije toegang tot de hele Tempelberg voor Joden.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 6:23am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwVerbeek zegt NAC Breda af
  Gertjan Verbeek gaat niet aan de slag als trainer bij NAC Breda. De 52-jarige clubloze coach ziet een vervolggesprek niet zitten.
  - 14 mins ago 30 Oct 14, 4:23pm -
 • NieuwSylvana Simons ook bloot voor goed doel
  In navolging van Victoria Koblenko gaat ook Sylvana Simons uit de kleren voor kunstenaar Selwyn Senatori.
  - 15 mins ago 30 Oct 14, 4:22pm -
 • NieuwLonden kan juichen voor Murray
  Tennisser Andy Murray heeft zijn deelnamebewijs voor de ATP World Tour Finals in Londen op zak. De Schot versloeg donderdag in Parijs de Bulgaar Grigor Dimitrov met 6-3 6-3.  Door deze overwinning zit Murray bij de laatste acht in Parijs, voldoende…
  - 17 mins ago 30 Oct 14, 4:20pm -
 • NieuwAdvocaat wil vrijspraak Ada S.
  Mirjam de Vilder, advocaat van Ada S., heeft de rechtbank in Leeuwarden donderdag gevraagd om haar cliënt vrij te spreken van betrokkenheid bij de dood van haar twee voormalige echtgenoten. S. zou volgens justitie een hand hebben gehad in het overli…
  - 21 mins ago 30 Oct 14, 4:16pm -
 • NieuwFilmrecensie| Wild tales
  Alledaagse frustraties: we kennen ze allemaal. Je zou die irritante loketbediende soms het liefst door z´n raampje trekken of die a-sociale automobilist zomaar van de weg willen rijden. Daar gaan we vrijwel nooit toe over, want tussen droom en daad…
  - 22 mins ago 30 Oct 14, 4:15pm -
 • NieuwWethouder weg na kwijtschelden boete
  De Woerdense wethouder Cor van Tuijl is opgestapt. SGP'er Van Tuijl was in de problemen gekomen nadat hij een boete had kwijtgescholden.
  - 22 mins ago 30 Oct 14, 4:15pm -
 • NieuwMeer geld voor 'Barney' & co
  De Premier League Darts heeft in 2015 een recordbedrag aan prijzengeld. De tien deelnemende topspelers van de PDC mogen in de wedstrijdenreeks in Groot-Brittannië en Ierland 700.000 pond verdelen, 888.000 euro.
  - 23 mins ago 30 Oct 14, 4:14pm -
 • NieuwAlle ogen gericht op Senaat
  Bij de verkiezingen dinsdag in de Verenigde Staten zijn alle ogen gericht op de Senaat waar de Democraten van president Barack Obama de meerderheid dreigen te verliezen. Toen Obama in 2009 aan zijn eerste termijn als president begon, had zijn partij…
  - 24 mins ago 30 Oct 14, 4:13pm -
 • NieuwXiaomi derde grootste smartphonefabrikant
  In slechts drie jaar tijd is het Chinese bedrijf Xiaomi er in geslaagd uit te groeien tot de op twee na grootste smartphonefabrikant. Van alle 327 miljoen nieuwe smartphones die de afgelopen drie maanden zijn verscheept was ruim 5 procent afkomstig v…
  - 29 mins ago 30 Oct 14, 4:08pm -
 • NieuwKris Jenner boos op Bruce
  Kris Jenner doet alsof de nieuwe vlam van haar ex Bruce haar koud laat, maar volgens Us Weekly is dat schijn. In werkelijkheid zou Kris woedend zijn op haar ex, die een relatie heeft aangeknoopt met haar goede vriendin Ronda Kamihira.
  - 30 mins ago 30 Oct 14, 4:07pm -
 • NieuwFelheid in politieke arena om leenstelsel
  Voor- en tegenstanders van het nieuwe leenstelsel voor studenten zijn elkaar donderdag openlijk in de haren gevlogen. Inzet was de wens van de coalitiepartijen VVD en PvdA en van medestanders D66 en GroenLinks om het wetsvoorstel volgende week te beh…
  - 31 mins ago 30 Oct 14, 4:06pm -

Elsevier

 • 'Wall Street opent licht in de min'
  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag waarschijnlijk met verlies. Beleggers kauwen nog op de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve, die wederom vragen opwierp over het moment waarop de rente in de Vere…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:09pm -
 • 'Stop apart vermelden rijklaarmaakkosten'
  DEN HAAG (ANP) - Autodealers en -importeurs zouden moeten stoppen met het apart vermelden van de rijklaarmaakkosten. Volgens de Consumentenbond kunnen consumenten de autoprijzen hierdoor slecht vergelijken. De bond start een online petitie.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 1:02pm -
 • MasterCard profiteert van kooplust consument
  PURCHASE (ANP) - De Amerikaanse creditcardmaatschappij MasterCard heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van de aantrekkende kooplust bij consumenten. Het bedrijf zag de nettowinst mede daardoor met 15 procent oplopen tot 1 miljard dollar (795 milj…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 1:02pm -
 • Massagraf met 150 soennieten in Irak ontdekt
  BAGDAD (ANP) - In het westen van Irak is een massagraf met de lichamen van 150 leden van een soennitische stam ontdekt. De stam is een tegenstander van de eveneens soennitische jihadisten van Islamitische Staat (IS). Dat hebben twee Iraakse veilighei…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:57pm -
 • OM eist 20 jaar en tbs voor gifmoord
  LEEUWARDEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 20 jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen Ada S., die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van haar echtgenoot. S. maakte ook een valse levensverzekering op voor de man.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:53pm -
 • Voorarrest 'serieaanrander' verlengd
  UTRECHT (ANP) - De onderzoeksrechter in Utrecht heeft donderdag het voorarrest van de vermoedelijke zogenoemde Utrechtse serieaanrander met 14 dagen verlengd. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Utrecht laten weten. De verdachte is een 40-…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:53pm -
 • Vrijspraak voor 'borstendokter’
  DEN HAAG (ANP) - 'Borstendokter' Rock G. is donderdag vrijgesproken door de rechter in Den Haag. De vrouwen die hij behandelde hadden letsel opgelopen, maar het is volgens de rechter niet te zeggen of dat het gevolg was van het medisch handelen van G…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:53pm -
 • 'Corporaties aan banden, strenger toezicht'
  DEN HAAG (ANP) - Woningcorporaties moeten kleiner worden, zich beperken tot hun eigenlijke taak en zich niet meer met commerciële nevenactiviteiten bezighouden. Het toezicht moet drastisch verbeteren. Er is een cultuuromslag nodig en op termijn moet…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:42pm -
 • Deelneming Japan met slachtoffers MH17
  TOKIO (ANP) - De Japanse premier Shinzo Abe heeft donderdag zijn deelneming betuigd met de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Abe deed dat tijdens een ontvangst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in T…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:23pm -
 • Eerste peshmerga's trekken Kobani in
  KOBANI (ANP) - De eerste Iraaks-Koerdische strijders (peshmerga's) zijn donderdag Kobani ingetrokken om de Syrische stad te helpen verdedigen tegen Islamitische Staat (IS).
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:56am -
 • Tim Cook: trots om homo te zijn
  NEW YORK (ANP) - Topman Tim Cook van Apple is ,,trots om homo te zijn''. Dat schrijft hij in een donderdag gepubliceerde bijdrage in het Amerikaanse zakenmagazine Businessweek.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:51am -
 • Geen vignet voor Nederlanders in Duitsland
  BERLIJN (ANP) - Maandenlang zag het ernaar uit dat Nederlanders die met de auto naar Duitsland willen, vanaf 1 januari 2016 een vignet zouden moeten kopen en achter de voorruit plakken.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:47am -
 • Zorgen over kwaliteit rechtspraak
  DEN HAAG (ANP) - De rechters zelf maken zich zorgen over de kwaliteit van de rechtspraak in Nederland. ,,De aandacht voor de kwaliteit is naar de achtergrond gedrongen’’, concludeert hun koepelorganisatie de Raad voor de Rechtspraak. ,,Om kwalite…
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:47am -
 • Zweden erkent Palestijnse staat
  STOCKHOLM (ANP) - De centrumlinkse regering van Zweden heeft donderdag zoals aangekondigd Palestina als staat erkend. Minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström zei dat Zweden een verantwoordelijke daad wil stellen. En Palestina beslaat een ge…
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 10:57am -
 • Europese beurzen zakken in het rood
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zakten donderdagochtend na een positief begin weer in het rood. Vooral de bankaandelen in Zuid-Europa werden van de hand gedaan. Op Beursplein 5 stond DSM in de schijnwerpers na overnamegeruchten.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 10:51am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwKoenders betreurt doodvonnis Pakistaanse christen
  Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) betreurt het dat de Pakistaanse christen Asia Bibi ter dood is veroordeeld wegens het beledigen van de profeet Mohammed. Nederland zal zich 'actief inzetten' en optrekken met andere internationale…
  - 22 mins ago 30 Oct 14, 4:15pm -
 • NieuwTwee Brabantse vrouwen opgepakt voor jihadisme
  Twee vrouwen van 19 jaar zijn maandagochtend op het vliegveld bij Rotterdam aangehouden op verdenking van jihadisme. De vrouwen uit Brabant wilden naar Turkije vliegen om zich in Syrië te sluiten bij de gewapende strijd, meldt het Openbaar Ministeri…
  - 37 mins ago 30 Oct 14, 4:00pm -
 • NieuwToch museumnacht in Rotterdam
  De museumnacht in Rotterdam gaat in maart toch door. Dat laat stichting Museumpark weten. De musea zetten hun deuren gratis open voor bezoekers. Het evenement werd vorige week afgeblazen omdat de stichting Museumpark en de Stichting Rotterdamse Museu…
  - 37 mins ago 30 Oct 14, 4:00pm -
 • NieuwPianiste Anna (13) wordt na haar dood toch beroemd
  TILBURG - ‘Ik wil later beroemd worden’, zei Anna van Keulen vaak tegen haar vader. Enkele weken na haar dood krijgt zij alsnog haar zin. Een filmpje dat haar vader dinsdag op youtube zette, is intussen meer dan 1,4 miljoen maal bekeken.
  - 42 mins ago 30 Oct 14, 3:55pm -
 • NieuwHoop vervliegt voor kompels in Turkse mijn
  De hoop vervliegt voor achttien mijnwerkers die sinds dinsdag vastzitten in een ondergelopen mijn in het zuiden van Turkije. Reddingswerkers hebben zware pompen ingezet om het water van 350 meter diepte weg te pompen, maar door modder en schade in de…
  - 52 mins ago 30 Oct 14, 3:45pm -
 • NS laat Spanjaarden sprinters bouwen
  De NS heeft het Spaanse CAF gekozen als beste kandidaat voor de bouw van ongeveer 120 nieuwe sprinters. Beide partijen gaan de komende tijd onderhandelen over de laatste details, zo maakte de NS donderdag bekend. Het Madrileense CAF krijgt in de aanb…
  - 1 hour ago 30 Oct 14, 3:31pm -
 • Gerard Spong verdedigt Mein Kampf-verkoper
  Advocaat Gerard Spong verdedigt galeriehouder Michiel van Eyck vrijdag in de rechtszaak over de verkoop van Mein Kampf. Eerder wilde Van Eyck van de Totalitarian Art Gallery zichzelf verdedigen. Spong schat zijn kansen 'goed tot zeer goed' in. "Het i…
  - 1 hour ago 30 Oct 14, 3:30pm -
 • Mansveld onderzoekt zitplek trein voor mindervalide
  Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA) gaat onderzoeken of er in de trein zitplaatsen kunnen komen voor reizigers die slecht ter been of zwanger zijn. Dat heeft de bewindsvrouw donderdag gezegd in de Tweede Kamer. Net als…
  - 1 hour ago 30 Oct 14, 3:30pm -
 • OM eist tbs en 20 jaar voor gifmoord op echtgenoot
  Tegen een 52-jarige vrouw uit Boxmeer die ervan wordt verdacht haar tweede echtgenoot door vergiftiging om het leven te hebben gebracht is donderdag twintig jaar cel en tbs geëist. Het Openbaar Ministerie wilde de vrouw eigenlijk ook vervolgen voor…
  - 1 hour ago 30 Oct 14, 3:30pm -
 • Tientallen lijken van soennieten gevonden in Irak
  De Iraakse autoriteiten zijn donderdag in de westelijk gelegen provincie Anbar op de lijken van 48 soennitische strijders gestuit. Dat heeft regionaal raadslid Faleh al-Issawi gezegd. De lijken werden aangetroffen in een massagraf buiten de stad Hit.
  - 1 hour ago 30 Oct 14, 3:15pm -
 • Web Page
  FESTIVALS/LEZINGEN/MUZIKALE STUDIEBIJEENKOMSTEN
  - 1 hour ago 30 Oct 14, 3:15pm -
 • Mastercard boekt veel meer winst
  Mastercard heeft vorig kwartaal iets meer winst geboekt omdat Amerikanen iets gretiger naar hun creditcard grepen. De nettowinst van het concern kwam eind september uit op iets meer dan een miljard dollar (810 miljoen euro), zo maakte Mastercard dond…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:46pm -
 • Kamer wil opheldering over rol Donner rond Vestia
  Verschillende partijen willen weten waarom voormalig minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) de Tweede Kamer niet informeerde over het debacle bij de Rotterdamse woningcorporatie Vestia. Dat bleek donderdagmiddag na de presentatie van…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:45pm -
 • Blok hamert op belang huurder in herzien stelsel
  Het belang van huurders moet in een herzien corporatiebestel expliciet het begin- en eindpunt zijn. Dat laat minister voor Wonen Stef Blok (VVD) weten in een eerste reactie op het kritische rapport van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorpora…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:45pm -
 • Politiek: corporatiebestel moet op de schop
  Politieke partijen zijn het erover eens dat het stelsel voor woningcorporaties op de schop moet. Ook vinden ze dat er beter toezicht moet komen. Dat blijkt uit de reacties op het rapport van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorparaties dat do…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:30pm -
 • Politie doorzoekt woningen jihadisten
  De politie heeft donderdagochtend negen woningen van mogelijke jihadisten doorzocht in Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Doesburg. Daarbij is beslag gelegd op computers, tablets, gegevensdragers en mobiele telefoons, meldt het landelijk parket van het…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:30pm -
 • ‘Vertrouwen agrariërs bereikt dieptepunt’
  Het vertrouwen van Nederlandse boeren en tuinders is vorig kwartaal gedaald naar het laagste punt in twee jaar tijd. Vooral varkenshouders en akkerbouwers zijn weinig positief over huidige situatie en de toekomstverwachtingen voor hun bedrijf. Dat bl…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:16pm -
 • Tien jaar cel voor Autobahn-sniper
  Een Duitse man die in vijf jaar tijd meer dan zevenhonderd keer automobilisten op de Duitse Autobahn onder vuur nam is donderdag veroordeeld tot tien jaar cel. De trucker werd schuldig bevonden aan vier pogingen tot moord, het aanbrengen van ernstig…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:15pm -
 • Koenders wil dat Japan excuses niet terugneemt
  De Japanse regering moet vasthouden aan de excuses die het land in 1993 heeft gemaakt voor gedwongen prostitutie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat is in het belang van de slachtoffers, zei minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) donder…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:15pm -
 • Extra geld voor jongerenstages op zee
  De overheid steekt de komende drie jaar 750 duizend euro in stages die jongeren ertoe moeten bewegen te kiezen voor een beroep in de Nederlandse zeevaart. Het project wordt wegens succes verlengd. Dat heeft minister van Infrastructuur en Milieu Melan…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:45pm -
 • HRW: honderden executies door IS in Mosul
  Strijders van terreurbeweging Islamitische Staat hebben eerder dit jaar honderden gevangenen geëxecuteerd in de Iraakse stad Mosul. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:30pm -
 • Adviseur Assad hekelt Turkije
  Door rebellen via Turkije naar Syrië te laten reizen om zich in de strijd om de plaats Kobani te mengen, begaat Turkije een 'agressieve daad'. Dat heeft een politiek adviseur van de Syrische president Bashar Assad donderdag gezegd.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:30pm -
 • Cohen: kwaliteit rechtspraak onder druk
  De Nederlandse rechtspraak komt door vele veranderingen van de laatste jaren onder druk te staan. Rechters hebben amper tijd om zichzelf bij te scholen. Tijd voor reflectie, studie of feedback is er nauwelijks. Dat concludeert de visitatiecommissie v…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:15pm -
 • Bezoekers Noord-Korea in quarantaine om ebola
  Noord-Korea plaatst alle buitenlandse bezoekers in het land voor 21 dagen in quarantaine, uit vrees voor de verspreiding van ebola. Dat hebben woordvoerders donderdag gezegd.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:15pm -
 • Vrijspraak voor Haagse ‘borstendokter’
  'Borstendokter' Rock G., die tientallen patiënten zou hebben verminkt, hoeft niet de cel in. De rechtbank in Den Haag heeft hem donderdag vrijgesproken, meldt Omroep West. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden twee jaar cel geëist, plus ee…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 1:00pm -

Volkskrant

 • NieuwZeker twee doden bij crash vliegtuig in Kansas
  Een klein vliegtuig heeft zich vandaag in het Amerikaanse Wichita (Kansas) in een gebouw geboord. Dat meldden Amerikaanse media. Het ongeluk gebeurde op het vliegveld Mid-Continent Airport. Lokale media meldden dat er meerdere mensen worden vermist.…
  - 17 mins ago 30 Oct 14, 4:20pm -
 • NieuwMindervaliden krijgen aparte plekken in trein
  De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn bereid in treinen plaatsen te reserveren voor mensen die slecht ter been zijn. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) zal andere vervoerders ook vragen te kijken of ze dat kunnen doen.
  - 23 mins ago 30 Oct 14, 4:14pm -
 • Nieuw20 jaar cel en tbs tegen Ada S. geëist
  Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen de 52-jarige Ada S., die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van haar echtgenoot. S. maakte ook een valse levensverzekering op voor de man. Oorspronkelijk verdacht het OM d…
  - 37 mins ago 30 Oct 14, 4:00pm -
 • NieuwSlachtoffers 'borstendokter': Hoe bont moet je het maken?
  Patiëntenorganisatie NCPF is verbijsterd dat de Haagse 'borstendokter' Rock G. donderdag is vrijgesproken. 'We zitten hier met de mond open. Hoe bont moet je het maken voordat je wordt veroordeeld? Voor patiënten is dit niet te snappen', zegt direc…
  - 49 mins ago 30 Oct 14, 3:48pm -
 • NieuwPelsdieren moeten twee miljoen kilo vlees opeten
  De curator van de verdachte vleesgroothandel Willy Selten wil een partij van twee miljoen kilo vriesvlees verkopen als voer voor pelsdieren. Het is de enige alternatieve mogelijkheid nadat de rechter had bepaald dat het vlees niet voor menselijke con…
  - 51 mins ago 30 Oct 14, 3:46pm -
 • NieuwFelheid in politieke arena om leenstelsel
  Voor- en tegenstanders van het nieuwe leenstelsel voor studenten zijn elkaar donderdag openlijk in de haren gevlogen. Inzet was de wens van de coalitiepartijen VVD en PvdA en van medestanders D66 en GroenLinks om het wetsvoorstel volgende week te beh…
  - 58 mins ago 30 Oct 14, 3:39pm -
 • Wawrinka niet opgewassen tegen Anderson
  Tennisser Stan Wawrinka is vandaag uitgeschakeld in de derde ronde van het masterstoernooi in Parijs. De als derde geplaatste Zwitser was niet opgewassen tegen de als 14de gerangschikte Kevin Anderson. De Zuid-Afrikaan rekende met 6-7 (2) 7-5 7-6 (3)…
  - 1 hour ago 30 Oct 14, 3:28pm -
 • Familie: Situatie Bianchi blijft kritiek
  De situatie van Jules Bianchi is nog altijd kritiek, maar stabiel. De familie van de Franse formule-1-coureur heeft dit vandaag  in een verklaring laten weten.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 3:02pm -
 • Ronald de Boer: 'Ik kan die honkbalmascottes wel voor hun kop schieten'
  Google Glass lijkt te gaan floppen, het WK voetbal in Qatar zou in mei gespeeld moeten worden en de San Francisco Giants hebben de World Series gewonnen. Hoe kijkt voormalig profvoetballer Ronald de Boer (44) aan tegen het nieuws van vandaag?
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 3:00pm -
 • Culemborg recordhouder: langste formatie ooit
  De Gelderse plaats Culemborg is de nieuwe recordhouder als het gaat om de langste formatie ooit. Om te komen tot een nieuw gemeentebestuur zijn de plaatselijke partijen nu al 115 dagen aan het werk en het eind is nog niet in zicht. Vandaag maakten VV…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:50pm -
 • Poolse gewichtheffer Dolega mist WK door doping
  De Poolse gewichtheffer Marcin Dolega doet niet mee aan de WK in Almaty (8-16 november). De drievoudig wereldkampioen is bij een dopingcontrole tijdens een toernooi in Moskou positief bevonden. De Poolse bond heeft dat bekendgemaakt en Dolega terugge…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:36pm -
 • IDFA wijdt programmaonderdeel aan vrouwelijke documentairemakers
  Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) wijdt de komende editie een programmaonderdeel aan vrouwelijke documentairemakers. Onderzoek heeft volgens IDFA-directeur Ally Derks aangetoond dat het aantal vrouwen in deze wereld de afge…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:29pm -
 • Nederlandse startups internationaal in trek
  Het gaat goed met de Nederlandse startups. Vanuit het buitenland is er veel interesse voor beginnende Nederlandse internetbedrijfjes. Vandaag werd bekend dat leenplatform Peerby 1,7 miljoen euro van buitenlandse inversteerders krijgt, en eerder deze…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:28pm -
 • Schultz wil hogere maximumsnelheid voor elektrische auto
  Elektrische auto's mogen straks mogelijk bij wijze van proef op een deel van de A2 harder rijden dan benzineauto's. Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu brengt de voor- en nadelen van zo'n experiment in kaart en laat daarna weten of…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:27pm -
 • De Russische Beer bonst op de NAVO-deur
  Een formatie van acht zware bommenwerpers en tankers boven de Noordzee. Nog eens vier Russen boven de Zwarte Zee. En boven de Baltische Zee minstens veertien gevechtsjagers in amper twee dagen. Wat bezielt Rusland om plotseling zoveel strategische bo…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:24pm -
 • De films die u deze week wel/niet moet zien
  Wekelijks selecteert de Volkskrant films die u niet mag missen. Deze week: The Drop, Wild Tales, Dansen op de vulkaan, 20.000 days on earth.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:20pm -
 • Huizen negen jihadisten doorzocht; twee vrouwen opgepakt
  De politie heeft vanmorgen in een actie tegen gewelddadig jihadisme negen woningen doorzocht. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om woningen in Arnhem, Doesburg, Rotterdam en Eindhoven.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:16pm -
 • Premier Japan: 'Beatrix kan verleiding sushi te laten bezorgen niet weerstaan'
  Prinses Beatrix is een groot liefhebber van de traditionele Japanse keuken, washoku. Dat opmerkelijke feitje onthulde de Japanse premier Shinzo Abe vandaag in zijn toespraak bij het diner dat hij in het Akasaka-paleis aanbood aan koning Willem-Alexan…
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:08pm -
 • Jumbo legt eetbare insecten in schappen
  Wie eens iets anders dan vlees of vis wil eten kan vanaf volgend jaar bij de supers van Jumbo terecht voor insectenproducten. 'Een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie. Het eten van insecten wordt steeds actueler', aldus Jumbo vandaag.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:08pm -
 • Nederlander cel in voor misbruik in Bulgarije
  De Nederlander Jerre W. is donderdag in Bulgarije veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor kindermisbruik. Hij werd in januari aangehouden in zijn hotelkamer in Stara Zagora in Midden-Bulgarije. Hij was daar in gezelschap van twee jongetjes uit ee…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:58pm -
 • Raúl tekent bij New York Cosmos
  De Spaanse spits Raúl (37) zet zijn imposante loopbaan voort in de VS bij New York Cosmos. Het clubicoon van Real Madrid tekent een meerjarig contract bij de club uit de North American Soccer League (een niveau onder de MLS), als hij de medische keu…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:51pm -
 • Alle buitenlanders in Noord-Korea in quarantaine wegens ebola
  Noord-Korea plaatst alle buitenlandse bezoekers in het land voor 21 dagen in quarantaine, uit vrees voor de verspreiding van ebola. Dat hebben woordvoerders vandaag gezegd. Diplomatieke missies in het land zijn over de maatregel ingelicht.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:48pm -
 • Geen tolvignet voor Nederlanders in Duitsland
  Maandenlang zag het ernaar uit dat Nederlanders die met de auto op een Duitse Autobahn (snelweg) willen, vanaf 1 januari 2016 een tolvignet zouden moeten kopen en achter de voorruit plakken. Volgens het wetsontwerp dat minister Alexander Dobrindt (CS…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:45pm -
 • Dode door vliegtuigcrash St. Maarten
  Door een vliegtuigcrash voor de kust van St. Maarten is zeker één, een vermoedelijk twee doden gevallen. Een vliegtuigje van pakketbezorger FedEx met twee inzittenden stortte woensdagavond neer in zee. Het lichaam van de 49-jarige Amerikaanse co-pi…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:33pm -
 • Vuelta 2015 begint aan de Costa del Sol
  De Ronde van Spanje begint volgend jaar aan de Costa del Sol. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. De openingsrit van de Vuelta vindt plaats in Puerto Banus, een kustplaatsje in de buurt van Marbella.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:26pm -
 • Massagraf met 150 soennieten in Irak ontdekt
  In het westen van Irak is een massagraf met de lichamen van 150 leden van een soennitische stam ontdekt. De Albu Nimr-stam, is een tegenstander van de eveneens soennitische jihadisten van Islamitische Staat (IS). Dat hebben twee Iraakse veiligheidsfu…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:17pm -
 • Deze vijf woningbouwbestuurders en politici krijgen er ongenadig van langs
  De parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties kwam vandaag met een vernietigend eindrapport, dat sprak van 'zelfoverschatting, overambitie en soms zelfs fraude en zelfverrijking'. Vooral deze vijf mensen moesten het ontgelden.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:15pm -
 • Löw volgt Máxima op in Duitsland
  De Duitse Mediaprijs van 2014 gaat naar bondscoach Joachim Löw van het Duitse voetbalteam. Hij is de opvolger van koningin Máxima, die vorig jaar werd vereerd met de onderscheiding.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:13pm -
 • Vrouw nasissen op straat: 'Wat is er mis met 'Hey beautiful?'
  Meer dan honderd keer werd de Amerikaanse actrice Shoshana lastiggevallen toen ze tien uur lang door New York City liep in spijkerbroek, zwart T-shirt en gympen. Met een verborgen camera legde ze de opmerkingen van mannen vast, variërend van 'hey be…
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:12pm -
 • Heel de mens wordt geminiaturiseerd
  Met een minilever, een minimaag en zelfs al minihersenen wordt de op schaal nagebouwde mens steeds meer werkelijkheid. Een mooie manier om allerlei experimenten te kunnen doen, en een belangrijke springplank naar het ultieme doel: reserveweefsels kwe…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 1:01pm -
 • 'Borstendokter' Rock G. vrijgesproken
  'Borstendokter' Rock G. is vandaag vrijgesproken door de rechter in Den Haag. De vrouwen die hij behandelde hadden letsel opgelopen, maar het is volgens de rechter niet te zeggen of dat het gevolg was van het medisch handelen van G.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:47pm -
 • Apple-CEO Cook uit de kast: 'emancipatiestrijd belangrijker dan mijn privacy'
  Topman Tim Cook van Apple is 'trots om homo te zijn'. Dat schrijft hij in een vandaag gepubliceerde bijdrage in het Amerikaanse zakenmagazine Businessweek. Cook sprak niet eerder publiekelijk over zijn homoseksualiteit. Met deze stap wil hij een bijd…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:35pm -
 • Enquêtecommissie: het ging mis door overambitie en soms zelfs fraude

  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:30pm -
 • Eerste zwaarbewapende peshmerga's trekken Kobani in
  De eerste Iraaks-Koerdische strijders (peshmerga's) zijn vandaag Kobani ingetrokken om de Syrische stad te helpen verdedigen tegen Islamitische Staat (IS). Tien peshmerga's arriveerden met zware wapens in de belegerde stad, aldus het Syrische Observa…
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:59am -
 • OM wil UWV-man 4 jaar in de cel na 'sekstherapie'
  Een 59-jarige Utrechter die volgens het Openbaar Ministerie (OM) als arbeidsdeskundige van het UWV een getraumatiseerde cliënte verkrachtte, moet 4 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk opgelegd krijgen. Dat heeft het OM in Utrecht vandaag geëist.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:46am -
 • Overlast door brand naast station Breda
  In een appartementencomplex in aanbouw naast het NS-station Breda heeft donderdagmiddag korte tijd brand gewoed. Door de rookontwikkeling ging het automatisch brandalarm in het station af, liet een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen weten.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:41am -
 • Problemen belastingdienst BTW-aangifte
  Opnieuw problemen bij de Belastingdienst. Een storing op de website van de Belastingdienst maakt het voor ondernemers sinds dinsdag onmogelijk om hun verplichte BTW-aangifte te doen. De Belastingdienst zegt in reactie de ondernemers tegemoet te komen…
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:36am -
 • Onderhoud noodstroom ziekenhuis was op orde
  Slecht of achterstallig onderhoud is niet de reden geweest dat de noodstroominstallatie van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond niet functioneerde toen vorige week de stroom uitviel. Dat staat in onderzoek door TNO in opdracht van het ziekenhuis. W…
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:32am -
 • Ruim 10 jaar cel voor Duitse snelwegschutter
  Een Duitser die tussen 2008 en 2013 meer dan 700 keer op Duitse snelwegen op vrachtwagens heeft geschoten, is vandaag tot 10,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank in de Beierse stad Würzburg oordeelde de 58-jarige man schuldig aan viervou…
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:23am -
 • Wet herverkiezing president Burkina Faso ingetrokken na rellen
  De regering van het West-Afrikaanse land Burkina Faso heeft het voorstel dat de herverkiezing van president Blaise Compaoré mogelijk moest maken, vandaag ingetrokken. Dat gebeurde nadat duizenden tegenstanders van de president het terrein rond het p…
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:12am -

RTL

 • Amerikaanse 'ebolaverdachte' gaat fietsen
  Een Amerikaanse verpleegster die haar door de autoriteiten opgelegde quarantaine heeft aangevochten, heeft haar huis verlaten om te gaan fietsen met haar vriend. Dat is volgens de gouverneur van de staat Maine niet de bedoeling.
  - 1 hour ago 30 Oct 14, 3:27pm -
 • Nederlandse pedofiel in Bulgaarse cel
  Na een eerdere celstraf voor kindermisbruik in Nederland, is de Nederlander Jerre W. vandaag in Bulgarije veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 3:02pm -
 • Slachtoffer Rock G.: 'Nu gaat hij vrijuit en heb ik levenslang'
  Tientallen vrouwen zeggen door hem verminkt te zijn, maar 'borstendokter' Rock G. werd vrijgesproken. Wat vinden zijn slachtoffers daarvan? "Ik geloof gewoon niet dat hij ermee wegkomt."
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:59pm -
 • WSG: Een kleine wooncorporatie met grootheidswaan
  Geertruidenberg. Een Brabantse plaats met krap 7000 inwoners. Maar het is ook de thuisbasis van de Woonstichting Geertruidenberg (WSG). Hoe de kleine corporatie de grootste grondbezitter van Nederland werd.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:40pm -
 • Vader Anna: 1 miljoen views, bedankt
  Het filmpje van de bij een verkeersongeluk omgekomen 13-jarige Anna, die graag beroemd had willen worden, is inmiddels een miljoen keer bekeken.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:35pm -
 • Betogers bestormen parlement Burkina Faso
  Duizenden tegenstanders van president Blaise Compaoré zijn het terrein rond het parlementsgebouw in Burkina Faso binnengevallen.
  - 2 hours ago 30 Oct 14, 2:07pm -
 • Wat doet Willem-Alexander met zijn warme handen?
  Koning Willem-Alexander opent door middel van de warmte van zijn handen de themabijeenkomst Energie.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 2:06pm -
 • 'Vernietigend rapport leidt niet tot aftreden politici'
  Politiek commentator Frits Wester denkt niet dat het vernietigende rapport over het miljardenverlies bij woningcorporaties politieke consequenties zal hebben. "Aftredende politici gaan we niet meemaken", zegt hij.
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:30pm -
 • Advocaat 'borstendokter': 'Iedereen kan fouten maken'
  De advocaat van 'borstendokter' Rock G. reageert opgelucht op de vijspraak van zijn cliënt: "Iedereen kan fouten maken."
  - 3 hours ago 30 Oct 14, 1:24pm -
 • Elektrische auto's 130 laten rijden op de A2?
  Elektrische auto’s die wel 130 km p/u op bepaalde stukken snelweg mogen rijden en auto’s op benzine niet? Minister Schultz ziet wel wat in dit plan.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 1:04pm -
 • Eis: 20 jaar en tbs voor 'gifmengster' Ada S.
  Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 20 jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ada S. Zij zou haar echtgenoot met gif hebben gedood. De vrouw maakte ook een valse levensverzekering op voor de man.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:54pm -
 • Rechter spreekt 'borstendokter' vrij
  Borstendokter' Rock G. is vrijgesproken door de rechter in Den Haag.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:45pm -
 • Toezicht op corporaties rammelt aan alle kanten
  Het toezicht op woningcorporaties rammelt aan alle kanten. Dat constateert de parlementaire enquêtecommissie-Van Vliet, die onderzoek deed naar de woningcorporaties.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:30pm -
 • Wooncorporaties: mislukte deals op een rij
  De parlementaire enquêtecommissie onderzocht een aantal geruchtmakende deals van wooncorporaties. Een opsomming, overgenomen uit het vandaag verschenen rapport.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:30pm -
 • Vernietigend oordeel over wantoestanden wooncorporaties
  De parlementaire commissie die onderzoek heeft verricht naar misstanden bij woningcorporaties, is 'verbaasd, geschokt en verontrust' door wat ze aantrof. Haar vandaag verschenen eindrapport spreekt een vernietigend oordeel uit over wanbestuur, ernsti…
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:30pm -
 • Live: presentatie Enquête woningcorporaties
  Volg hier live de presentatie van het rapport van de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:24pm -
 • Vuur station Breda al snel weer gedoofd
  In een appartementencomplex in aanbouw naast het NS-station Breda heeft korte tijd brand gewoed.
  - 4 hours ago 30 Oct 14, 12:12pm -
 • Grote brand op station Breda
  Op het NS-station in Breda is aan het begin van de middag brand uitgebroken.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:44am -
 • 'Een insectenburger is geen vleesvervanger'
  Een insectenburger is geen groenteburger of vleesvervanger. Als een burger met insecten wel als zodanig wordt gepresenteerd, dan is dat misleidend voor consumenten.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:37am -
 • Gevaarlijke tropische verrassing op Texels strand
  Medewerkers van ecomare staan voor een raadsel. Bij een personeelsuitje op Texel hebben ze een dode hazenkopvis gevonden. Die tropische vis komt gewoonlijk niet voor in de Nederlandse wateren.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:36am -
 • Commissie brengt verslag woningcorporaties uit. Maar wat staat erin?
  Vanmiddag om 13.30 uur verschijnt het langverwachte verslag van de enquêtecommissie die onderzoek deed naar misstanden bij de woningcorporaties. Wat kunnen we verwachten, vragen we parlementair redacteur Jos Heymans.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:13am -
 • Automobilist filmt heftig berengevecht
  Dat beren flink kunnen vechten is bekend, maar meestal gebeurt dat niet in bewoond gebied, zoals hier in Rockaway Township in New Jersey. Een automobilist wist de vechtpartij op een camera vast te leggen.
  - 5 hours ago 30 Oct 14, 11:09am -
 • Aan ons geluk valt niets meer te doen
  Waarom komen Nederlanders, kind of volwassen, toch altijd zo goed uit de onderzoeken naar geluk en geluksgevoelens? Een Britse professor komt met een nieuwe verklaring. En het heeft niets te maken met ons klimaat of onze welvaart.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 11:02am -
 • Waar ligt opa? Natuurgraf alleen te vinden via gps
  In het najaar van 2015 opent Natuurmonumenten de eerste eigen natuurbegraafplaats. De grafakker, in Huis ter Heide in Brabant, beslaat 35 hectare bosgebied.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 11:01am -
 • 'Kloof groter tussen hoog- en laagopgeleiden'
  De kloof tussen hoog- en laagopgeleiden lijkt steeds groter te worden. En dat kan leiden tot 'gevoelens van ongemak'.
  - 6 hours ago 30 Oct 14, 10:20am -
 • Ontroerend briefje: Verdriet om dood goudvis
  Leraar Peter Rietman uit Oldenzaal werd verrast door een ontroerend briefje van een leerling op zijn bureau.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 9:59am -
 • Flippo-miljonair wil knikkerkoning worden
  Hans Zandvliet werd multimiljonair met de Flippo, de plastic schijfjes met stripfiguren die ooit bij zoutjes en chips zaten. Vanaf 1995 leidde de Flippo twee jaar lang tot een ware verzamelrage onder kinderen. Sindsdien probeert Zandvliet een vergeli…
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 9:54am -
 • 'Gifmengster' Ada S. zou ook huis vriend in brand hebben gestoken
  Ada S., verdacht van de gifmoorden op twee oud-echtgenoten, zou ook brand hebben gesticht.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 9:47am -
 • Zware straffen voor doodslaan Koreaanse militair
  Vier Zuid-Koreaanse militairen zijn veroordeeld tot celstraffen van 25 tot 40 jaar omdat zij een dienstplichtige soldaat meer dan een maand lang zo zwaar hebben mishandeld dat hij overleed.
  - 7 hours ago 30 Oct 14, 9:24am -
 • Angst voor escalatie in Jeruzalem na aanslag
  De Israëlische antiterreurpolitie heeft vanochtend in Oost-Jeruzalem een Palestijn doodgeschoten die gisteren betrokken zou zijn geweest bij de aanslag op de ultrarechtse Israëlische activist Yehuda Glick. De aanslag heeft de verhoudingen in Jeruza…
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 8:25am -
 • Man uit kolkende rivier gered met graafmachine
  In het zuidwesten van China is een man uit een woeste rivier gered. De man probeerde met zijn auto de rivier over te steken toen hij door een vloedgolf werd meegesleurd. Met hulp van een graafmachine is hij uit zijn benarde positie gehaald.
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 8:18am -
 • Staatssecretaris faalde bij aanpak Bulgarenfraude
  Voormalig staatssecretaris van Financiën Frans Weekers heeft gefaald bij de aanpak van de zogeheten Bulgarenfraude. Dat blijkt uit een vandaag verschenen rapport van de Nationale Ombudsman.
  - 8 hours ago 30 Oct 14, 8:09am -
 • Video: Wordt man ook 108 keer lastiggevallen?
  Het kon niet uitblijven natuurlijk. Na de ophef die op internet ontstond over het filmpje waarin een vrouw tijdens een wandeling door New York 108 keer door mannen wordt lastiggevallen is er meteen al een persiflage. Funny or Die deed hetzelfde exper…
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 7:38am -
 • Neelie Kroes: Ik hoor nooit, wat ben je een kolerewijf
  Neelie Kroes neemt na tien jaar afscheid als eurocommissaris, en dat is reden tot terugblikken. Ze zegt 'met opgeheven hoofd' te vertrekken.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 7:35am -
 • Jaarlijks tien vrouwen dood bij zwangerschap of bevalling
  In Nederland komen per jaar gemiddeld iets minder dan tien vrouwen om tijdens de zwangerschap of bevalling. In 1950 waren dit er nog 241.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 7:27am -
 • Zakendoen met onze koning in Japan
  Het draait allemaal om handel op de tweede dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Japan. Let ook op het handkusje van de koning aan het eind van deze video.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 6:35am -
 • Politie zit vrouw op de hielen die nationale parken VS onderkladt
  De Amerikaanse politie is op zoek naar de 21-jarige Casey Nocket, een vrouw die de afgelopen maand een spoor van vernieling trok door een aantal wereldberoemde natuurreservaten in de Verenigde Staten.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 6:29am -
 • Nationaal Schoolontbijt: geen hagelslag, maar fruit
  Het Nationaal Schoolontbijt wordt gezonder. Er staat dit jaar op 3 november fruit op tafel.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 6:22am -
 • Voorproefje: zo ziet binnenkant nieuwe WTC-toren eruit
  In de lente zal het nieuwe World Trade Center in New York open gaan. Met deze virtuele tour kun je alvast kijken hoe het toeristische gedeelte van de toren eruit komt te zien.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 6:06am -
 • Woningcorporaties met de billen bloot
  Vanmiddag presenteert de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties haar rapport over het stelsel van woningcorporaties.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 5:54am -
 • Iraakse Koerden als helden onthaald in Turkije
  Iraakse Koerden reizen over Turks grondgebied naar Kobani om daar mee te helpen in de strijd tegen Islamitische Staat (IS). Ze hebben daarvoor toestemming van de Turkse regering.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 5:49am -
 • Treinverkeer Zeeland plat na aanrijding met betonblok
  Het treinverkeer in Zeeland is gisteravond stil komen te liggen nadat een trein tegen een betonblok was aangereden. Er zijn geen gewonden gevallen.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 5:29am -
 • Koning praat over windenergie in Japan
  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben aan het begin van de tweede dag van hun staatsbezoek aan Japan een bijeenkomst over windenergie bezocht.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 5:01am -
 • 'Mannen vast voor moord keeper Zuid-Afrika'
  De politie van Zuid-Afrika zou twee mannen hebben aangehouden in verband met de moord op keeper en aanvoerder Senzo Meyiwa van het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal.
  - 17 hours ago 29 Oct 14, 11:37pm -
 • Deze 81-jarige uitvinder kan een kernramp voorkomen
  Dingen uitvinden doet-ie z'n hele leven al. Maar nu is een 81-jarige Belg er voor beloond. Emiel Guimot ontwikkelde een apparaat dat een kern-ramp kan voorkomen.
  - 17 hours ago 29 Oct 14, 11:21pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse