Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Moeder bestelt wit kind, krijgt zwart kind
  Een blanke Amerikaanse vrouw klaagt haar spermabank aan voor het verstrekken van 'zwart zaad'. De lesbische dame bracht een zwart kind op de wereld, terwijl ze om een witte gevraagd had.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:45pm -
 • Uitslagen Champions League
  Arsenal was in groep D op eigen veld veel te sterk voor Galatasaray (4-1). Danny Welbeck, overbodig bij Manchester United, was de grote man met drie treffers. In het andere groepsduel behaalde Borussia Dortmund bij Anderlecht de tweede zege (0-3).
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:14pm -
 • VS waarschuwen Israël
  Als Israël doorgaat met de bouw van illegale Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied kan dat hachelijke situaties opleveren.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:13pm -
 • Politie 020 schiet op auto
  Een automobilist is woensdagavond ingereden op agenten in de Wibautstraat in Amsterdam. De agenten schoten daarom op de auto.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:36pm -
 • Luchtballon landt in lantaarnpaal
  Het Limburgse Voerendaal is woensdagavond opgeschrikt door een laagvliegende luchtballon. De landing van de ballon ging niet helemaal volgens plan en eindigde in een lantaarnpaal.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:06pm -
 • Kritiek op leiderschap Samsom
  PvdA-senator Adri Duivesteijn heeft zich niet positief uitgelaten over Diederik Samsom, de leider van zijn partij.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 8:38pm -
 • Grote brand in Den Haag
  In de Haagse wijk Benoordenhout is woensdagavond een grote brand uitgebroken. In de Van Hoytemastraat zouden meerdere schuren achter woningen en winkels in brand staan.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 8:05pm -
 • Bieber hoekt weer eens iemand neer
  Het heeft even geduurd, maar Justin Bieber heeft zijn vuisten weer eens laten spreken. Ditmaal moest een Franse fotograaf de vuist van J-Biebz' in zijn gezicht dulden.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 7:55pm -
 • Update: Kerkradenaren niet naar huis
  Bij een ongeluk in Kerkrade zijn woensdag aan het eind van de middag zes mensen gewond geraakt, waarvan drie ernstig.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:15pm -
 • Eerste toilet nog lang niet in Sprinter
  Het duurt nog ongeveer 3,5 jaar voordat de NS gaat beginnen met het inbouwen van toiletten in de Sprinters. Eerder is echt niet mogelijk, zegt staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) woensdag in een debat met de Tweede Kamer.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 6:58pm -
 • Taylor Swift zit niet op u te wachten
  Taylor Swift heeft er op dit moment totaal geen behoefte aan om een man aan haar zijde te hebben. Daten is wel het laatste waar de zangeres naar eigen zeggen aan denkt.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:37pm -
 • Turkije bemoeit zich met IS
  Het Turks parlement besluit naar verwachting donderdag dat militairen de 1.200 kilometer lange grens met Syrië en Irak over kunnen om bijvoorbeeld de terroristen van Islamitische Staat (IS) te bestrijden.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:16pm -
 • U staat vaker & langer in de file
  Nederlanders staan langer in de file. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB. Volgens de ANWB is de zogenoemde filezwaarte in het derde kwartaal van dit jaar 21 procent hoger dan in de vergelijkbare periode van 2013.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:25pm -
 • Dode in Beverwijk
  Bij een 'geweldsincident' in Beverwijk is woensdagmiddag één persoon om het leven gekomen.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:01pm -
 • Ouders doen wijn in deken, baby onderkoeld
  Een ouderpaar uit Groot Brittannië staat terecht vanwege het verwaarlozen van hun pasgeboren kind. De baby was onderkoeld geraakt omdat de ouders haar deken hadden gebruikt om een fles wijn in te wikkelen.
  - 12 hours ago 1 Oct 14, 4:50pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwMexicaanse drugsbaas opgepakt
  In Mexico is een beruchte drugsbaron gearresteerd. Héctor Beltrán Leyva werd door militairen opgepakt niet ver van Mexico-Stad. Hij stond aan het hoofd van een gewelddadig kartel dat door zijn broer Arturo was opgericht.
  - 54 mins ago 2 Oct 14, 3:27am -
 • "Protest Hongkong kan weken duren"
  Het stadsbestuur van Hongkong lijkt niet van plan snel een eind te maken aan de protesten op straat. Bestuurder Leung vindt dat de betogingen nog weken of maanden mogen duren. Het belangrijkst is dat het protest vreedzaam verloopt.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 2:26am -
 • Hoofd beveiligers Obama stapt op
  Het hoofd van de Amerikaanse Secret Service, Julia Pierson, is opgestapt. Zij lag weken onder vuur na twee incidenten waarin de beveiliging van president Obama tekortschoot.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 1:28am -
 • Chemie-Pack moet Moerdijk betalen
  Het bedrijf Chemie-Pack en zijn bestuurders moeten de gemeente Moerdijk 1,7 miljoen euro betalen. Het zijn de kosten die de gemeente heeft gemaakt na de brand in 2011 bij Chemie-Pack.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 1:21am -
 • Arrestaties na liquidaties Curacao
  Op Curacao zijn vier mannen opgepakt voor de schietpartij bij het vliegveld Hato in juli. Daarbij vielen twee doden en raakten zeven mensen gewond.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 1:21am -
 • Vakbonden boycotten chloortrein
  De vakbonden zullen niet meewerken aan het lossen van een chloortransport, zeggen FNV, CNV en De Unie. Ze noemen het bizar dat AkzoNobel chloortreinen wil laten rijden omdat er wordt gestaakt bij de Akzo-chloorfabriek in het Botlekgebied.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 1:21am -
 • Grote branden in Venlo en Den Haag
  In Venlo is een flat ontruimd vanwege een uitslaande brand in een van de 34 appartementen. De bijna 50 bewoners zijn opgevangen in een schoolgebouw in de buurt.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 1:21am -
 • Minder antibiotica nodig op ic
  Patiënten op de intensive care kunnen toe met minder preventieve antibiotica dan tot nu toe vaak voorgeschreven wordt. Dat blijkt uit een studie onder leiding van het UMC Utrecht.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 1:21am -
 • Belgische F-16's op verkenning
  Belgische F-16's hebben gistermiddag verkenningsvluchten uitgevoerd boven Irak. Volgens de VRT zijn er nog geen aanvallen uitgevoerd. Het was de eerste keer dat België actief was in de strijd tegen Islamitische Staat.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 11:48pm -
 • Oud-hoogleraar Stapel doceert weer
  De voor wetenschapsfraude geschorste hoogleraar Diederik Stapel geeft weer les. Hij doceert aan de Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg en geeft het vak sociale filosofie.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:10pm -
 • Kerry maant Chinezen tot kalmte
  De Amerikaanse minister Kerry vraagt het bestuur van Hongkong terughoudend te reageren op de massabetogingen in de stad. Dat deed hij kort voor een gesprek met zijn Chinese ambtgenoot Wang in Washington.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 6:59pm -
 • Oproep paus:laat vluchtelingen toe
  De paus heeft Europa opgeroepen om ruimhartiger te zijn in het opnemen van vluchtelingen."Ik vraag de mannen en vrouwen van Europa hun harten te openen voor deze mensen", zei Franciscus op een bijeenkomst ter herinnering aan de scheepsramp bij Lamped…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:23pm -
 • Trucker vrij,maar nog wel verdachte
  De chauffeur van de monstertruck die zondag in Haaksbergen op het publiek inreed, waarbij drie mensen omkwamen, is vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak, zegt het OM.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:25pm -
 • Acht jaar voor dodelijke wurgseks
  Een man uit Roermond is veroordeeld tot acht jaar cel voor het doden van zijn huisbaas tijdens wurgseks. Het elektriciteitssnoer om de keel van de huisbaas was te strak aangetrokken.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 2:45pm -
 • Karadzic strijdbaar in slotpleidooi
  De voormalig Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic heeft voor het Joegoslaviëtribunaal de aanklagers uitgemaakt voor leugenaars. In zijn slotpleidooi zei hij dat er geen spoor van bewijs tegen hem is. De aanklagers eisten maandag levenslang teg…
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 2:08pm -
 • "Obama in lift met gewapende man"
  De veiligheidsdienst van president Obama is opnieuw in opspraak gekomen. De president stond onlangs in Atlanta in de lift met een gewapende man met een strafblad, meldt The Washington Post.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 2:08pm -
 • Burgers doorgelicht op fraude
  De overheid neemt binnenkort een nieuw computersysteem in gebruik dat fraude met belastingen en uitkeringen moet opsporen. Het koppelt verschillende persoonsgegevens van burgers aan elkaar en zoekt daarin patronen.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 2:03pm -
 • Robot bedreigt tot 3 miljoen banen
  Door robotisering en automatisering verdwijnen de komende decennia mogelijk twee tot drie miljoen banen. Dat zegt accountantskantoor Deloitte op basis van onderzoek naar 702 beroepen. Vooral mensen met administratieve banen en laaggeschoolden lopen e…
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 1:47pm -
 • Bijna honderd tips in zaak De Mol
  De politie heeft direct na Opsporing Verzocht bijna honderd tips gekregen over de pogingen tot afpersing van John en Linda de Mol. Er worden namen genoemd en ook een paar keer dezelfde namen.
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 1:41pm -
 • Syrië:bloedbad bij school in Homs
  Door een dubbele explosie bij een school in de Syrische stad Homs zijn volgens staatsmedia zeker 18 mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zouden tien kinderen zijn. Tientallen mensen raakten gewond.
  - 16 hours ago 1 Oct 14, 12:46pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwBoogerd naar dopingcommissie
  Michael Boogerd is bereid om ook voor de dopingcommissie van de Belgische Wielrijdersbond (BWB) zijn verhaal te doen. De Belgen zijn onlangs pas gestart met het aanleggen van een dossier over de dopingbekentenis die Boogerd reeds in februari 2013 dee…
  - 21 mins ago 2 Oct 14, 4:00am -
 • NieuwAndersen: ’Een bevrijding’
  Het is nog maar twee weken geleden dat John Steen Olsen mopperend in de kantine van De Toekomst zat. "Geloof me, Lucas Andersen is een van de grootste Deense talenten ooit”, zei de succesvolle scout in Scandinavië over de 20-jarige speler die hij…
  - 21 mins ago 2 Oct 14, 4:00am -
 • NieuwTerugkeer van Tweede Divisie
  De KNVB heeft serieuze plannen voor de herinvoering van de Tweede Divisie met ingang van het seizoen 2016-2017. Deze nieuwe landelijke competitie werd voor het laatst gespeeld in het seizoen 1970-1971 en werd gewonnen door De Volewijckers uit Amsterd…
  - 41 mins ago 2 Oct 14, 3:40am -
 • NieuwFusie verscheurt FNV
  De voorgenomen fusie tussen de verschillende FNV-bonden en de vakcentrale staat op losse schroeven. Vooral binnen FNV Bondgenoten is er onrust.
  - 51 mins ago 2 Oct 14, 3:30am -
 • NieuwBeleef de Gouden Eeuw in 3D
  Altijd al eens Hoorn willen beleven in de Gouden Eeuw? Dat kan vanaf 13 december in het Westfries Museum. Door middel van een speciale bril maak je een heuse 3D-tijdreis.
  - 51 mins ago 2 Oct 14, 3:30am -
 • NieuwLeegloop bij PvdA
  PvdA-leider Samsom raakt steeds meer vertrouwelingen kwijt.
  - 51 mins ago 2 Oct 14, 3:30am -
 • NieuwCimichurrie oftewel haassaté met ansjovis
  Een van de grappigste boeken van de laatste tijd is natuurlijk Koken met Vis uit Blik, Bart van Olphen (uitg. Kosmos). Tekst en fotografie, Jaap van Rijn, staat er op de cover en dat is leuk want Jaap van Rijn schrijft al jaren prachtige kookboeken.
  - 51 mins ago 2 Oct 14, 3:30am -
 • NieuwLugubere veiling bodybags
  De dienst Domeinen van het ministerie van Financiën brengt vandaag 2500 bodybags bij online veilinghuis BVA onder de hamer.
  - 51 mins ago 2 Oct 14, 3:30am -
 • Nieuw Ratatouille met ananas en noten
  Hoeveel variaties zijn er mogelijk op de klassieke ratatouille? Veel, bleek uit de berg reacties op onze ratatouille-wedstrijd. De vijf beste inzenders gingen naar Disneyland Paris om samen met chefkok Ludovic hun ratatouille te maken. En natuurlijk…
  - 51 mins ago 2 Oct 14, 3:30am -
 • NieuwPatiënt draait op voor nota
  Eén op de negen zorgverzekerden draait op voor de kosten van medische behandeling, terwijl zij in de veronderstelling zijn dat die vergoed worden. Een derde van hen moet onvoorzien zelfs de hele rekening betalen en twintig procent meer dan de helft.
  - 51 mins ago 2 Oct 14, 3:30am -
 • Middelvinger kost twee duels
  De racistische incidenten onlangs bij SV De Dijk-Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles-Feyenoord vallen in het niet bij de problemen op dit vlak in het Russische voetbal.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 3:00am -

Elsevier

 • Kamerdebat over vechtmissie tegen IS in Irak
  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer debatteert donderdag over de militaire bijdrage aan de internationale strijd tegen Islamitische Staat (IS) in Irak. Een ruime Kamermeerderheid steunt de missie.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 1:40am -
 • Verkenning Belgische F-16's boven Irak
  BRUSSEL (ANP) - Twee Belgische F-16's hebben woensdagmiddag verkenningsvluchten uitgevoerd boven Irak. Tijdens deze eerste missies zijn nog geen aanvallen uitgevoerd.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 1:35am -
 • F-16's vliegen 600 uur per maand boven Irak
  DEN HAAG (ANP) - De zes Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen die in Irak doelen van Islamitische Staat (IS) gaan bombarderen, zullen tijdens de missie in totaal 600 vlieguren per maand maken. Volgens het kabinet houdt de Commandant der Strijdkrachten…
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 11:11pm -
 • Stapel weer docent bij Fontys Tilburg
  TILBURG (ANP) - De omstreden wetenschapper Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude, werkt weer als docent. Hij is sinds kort aan de slag bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Dat bevestigt Nic…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:17pm -
 • Zware verliezen op Wall Street
  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met zware verliezen gesloten. De handel kreeg tegenwind van teleurstellend nieuws over de Europese economie en de industrie in de Verenigde Staten. Een beter dan verwacht cijfer over de ba…
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 8:39pm -
 • Philips moet 466 miljoen betalen
  WILMINGTON (ANP) - Philips moet een schadevergoeding betalen van 466 miljoen dollar (369 miljoen euro) aan het Amerikaanse medische bedrijf Masimo vanwege het schenden van patenten bij medische technologie. Dat is de uitkomst van een rechtszaak in Wi…
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 8:35pm -
 • Nederland geklopt door Duitse universiteiten
  LONDEN (ANP) - De Universiteit Leiden is de beste universiteit in Nederland, op korte afstand van die in Delft, Rotterdam en Wageningen. Dat blijkt uit de jaarlijkse universiteitenranglijst van Times Higher Education magazine. Leiden staat dit colleg…
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 8:14pm -
 • Bonden: chloortreinen Akzo worden niet gelost
  ROTTERDAM (ANP) - De vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie werken niet mee aan het lossen van chloortreinen als AkzoNobel besluit deze naar Rotterdam te laten rijden. Dat lieten de bonden woensdagavond weten.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:46pm -
 • Chef Secret Service VS stapt op
  WASHINGTON (ANP) - Julia Pierson, de chef van de Amerikaanse overheidsdienst Secret Service, is opgestapt. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Veiligheid woensdag bekendgemaakt. De Secret Service is onder meer verantwoordelijk voor de persoonli…
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:46pm -
 • Belastingontduiking kost Italië 91 miljard
  ROME (ANP) - Door belastingontduiking loopt Italië jaarlijks ongeveer 91 miljard euro mis, ongeveer 6 procent van het Italiaanse bruto binnenlands product (bbp). Dat liet het Italiaanse ministerie van Economische Zaken woensdag weten.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:47pm -
 • Grote brand in Den Haag
  DEN HAAG (ANP) - In de wijk Benoordenhout in Den Haag is woensdagavond een grote brand uitgebroken. Meerdere schuren achter woningen en winkels aan de Van Hoytemastraat zouden in brand staan, maar het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:37pm -
 • Kandidaat-commissarissen bijten van zich af
  BRUSSEL (ANP) - De Spaanse kandidaat-commissaris Miguel Arias Cañete bijt woensdagavond van zich af in zijn hoorzitting voor het Europees Parlement (EP). De Europarlementariërs nemen de Spanjaard flink onder vuur wegens mogelijke belangenverstrenge…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:22pm -
 • Dodental ebola naar meer dan 3300
  GENVE (ANP) - Het dodental als gevolg van de ebola-epidemie is gestegen naar zeker 3338. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag laten weten. Tot nu toe gingen de VN uit van ruim 3000 sterfgevallen door de infectie. Het aantal geregi…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:17pm -
 • Bende achter dubbele moord vliegveld Curaao
  WILLEMSTAD (ANP) - De Curaaose bende No Limit Soldiers (NLS) zit waarschijnlijk achter de schietpartij op de luchthaven van het eiland op 15 juli. Daarbij vielen twee doden en raakten zeven mensen gewond. De schutters gebruikten onder meer een mitrai…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:14pm -
 • Wall Street op stevig verlies
  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag fors in de min. De handel kreeg tegenwind van teleurstellend nieuws over de Europese economie en de industrie in de Verenigde Staten. Een beter dan verwacht cijfer over de banengroei in…
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:42pm -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwBrand! Met de ogen dicht de trap af
  BARNEVELD - De zelfstandig wonende senioren Cees en Doortje van Veen oefenden woensdag hoe snel ze bij brand beneden konden komen. Het was in Barneveld het startsein voor de landelijke campagne ‘Wat doe JIJ bij brand? Vluchten moet je oefenen’.
  - 21 mins ago 2 Oct 14, 4:00am -
 • Razzia Putten zeventig jaar geleden
  De razzia in het Gelderse Putten, waarbij honderden mannen door nazi's werden afgevoerd, is donderdag zeventig jaar geleden. De gemeente staat daarbij stil met lezingen, meditatie, zang en gebed. Behalve burgemeester Henk Lambooij houdt ook premier M…
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 3:15am -
 • Vijftien miljoen voor Syrische oppositie
  Nederland heeft de Syrische oppositie de afgelopen jaren gesteund met ongeveer vijftien miljoen euro. Ook het Vrije Syrische Leger heeft goederen ontvangen, maar geen wapens. Dat blijkt uit antwoorden van het kabinet op vragen van de Tweede Kamer ove…
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:00pm -
 • Wall Street sluit in het rood
  Wall Street is woensdag lager gesloten na tegenvallend nieuws over de industrie. De Dow Jones index sloot 1,4 procent lager op 16.805,16 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 1,3 procent verloor op 1.946,16 punten. De Nasdaq vlagd…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:01pm -
 • Indringer Witte Huis zegt onschuldig te zijn
  Omar Gonzalez, de man die ervan wordt verdacht met een mes het Witte Huis te zijn binnengedrongen, heeft woensdag gezegd onschuldig te zijn. Dat heeft zijn advocaat David Bos bekendgemaakt. Bij de hoorzitting kwam Bos overhoop te liggen met rechter D…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:00pm -
 • Geen Nederlandse universiteiten in top vijftig
  Nederlandse universiteiten staan wederom niet in de top vijftig van beste universiteiten wereldwijd. Dat blijkt uit de World University Ranking van Times Higher Education die woensdag is gepubliceerd. Het aantal dat in de top honderd staat is gedaald…
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 8:30pm -
 • Flat Venlo ontruimd vanwege brand
  Een flat in Venlo is woensdagavond ontruimd vanwege een brand. De brand woedde op de vierde verdieping, meldt de brandweer. Bij de brand is een vrouw gewond geraakt. Zij had rook ingeademd en is naar een ziekenhuis gebracht.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:45pm -
 • Directeur Secret Service stapt op
  Directeur van de Amerikaanse Secret Service Julia Pierson is woensdag opgestapt. Dat meldt het Witte Huis. Pierson lag onder vuur nadat indringer Omar Gonzalez over een hek klom en tot diep in de ambtswoning van de Amerikaanse president Barack Obama…
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:30pm -
 • ‘Asian Games laten Noord-Koreanen harder werken’
  Heel Noord-Korea is zo geïnspireerd door de goede prestaties van hun sporters op de Asian Games dat iedere burger probeert nog harder te werken. Mijnwerkers graven meer kolen op, fabrieksarbeiders produceren meer goederen en zelfs universiteiten pub…
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:30pm -
 • Weg is Paulus’ doorn in het vlees
  DEN HAAG - Koning Willem-Alexander heeft woensdag het eerste exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal in ontvangst genomen. Met voorlezen, toneelspel en liederen werden verschillende Bijbelgedeelten dichtbij gebracht.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:13pm -
 • Ontruimingen om grote brand in Den Haag
  Vanwege een brand in een winkelpand in Den Haag worden woensdagavond woningen ontruimd. De woningen liggen boven het brandende pand, meldt een woordvoerder van de brandweer.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:00pm -
 • Jongen (11) verdronken in de Maas
  Een 11-jarige jongen is woensdagmiddag in de Maas in het Gelderse Heerewaarden om het leven gekomen. Waardoor de jongen in het water in de problemen kwam, is nog onduidelijk. Dat meldt de politie.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:45pm -
 • Rusland stopt uitwisselingsprogramma met VS
  Rusland stopt met een uitwisselingsprogramma voor middelbare scholieren met de Verenigde Staten. Dat heeft het Kremlin woensdag laten weten. Volgens Moskou zou Washington een Russische leerling hebben aangemoedigd om bij zijn homoseksuele gastgezin t…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:31pm -
 • Extra bijeenkomst gemeenteraad Haaksbergen
  Leden van de gemeenteraad van Haaksbergen worden 15 oktober in een openbare bijeenkomst geïnformeerd over de monstertruck die zondag in de Overijsselse plaats op het publiek inreed tijdens een motorevenement. Dat hebben de Haaksbergense fractievoorz…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:30pm -
 • Russische gaslevering aan Slowakije gehalveerd
  Slowakije heeft de afgelopen dag de helft minder Russisch gas gekregen. Dat heeft premier Robert Fico woensdag bekendgemaakt. Hij zegde toe dat staatsgasbedrijf SPP de levering van gas aan huishoudens niet zal terugdringen.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:01pm -
 • Britten vallen voor tweede dag IS aan in Irak
  De Britse luchtmacht heeft woensdag in Irak opnieuw doelen van de extremistische beweging Islamitische Staat gebombardeerd. Dat heeft commandant Chaz Kennett woensdag bekendgemaakt. Dinsdag werden ook al doelen aangevallen.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:01pm -
 • Meedoen tegen ISIS geldt voor hele operatie
  DEN HAAG - Volkenrecht is belangrijk, verzekeren CDA, ChristenUnie en SGP, maar de strijd tegen ISIS is anders en plaatst de politiek voor nieuwe uitdagingen.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:50pm -
 • Zorgwethouders waarschuwen Kamer voor noodsprongen
  KAMPEN - Zorgwethouders vragen de Tweede Kamer en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid om geduld. Zij waarschuwen de Haagse politiek niet te zwichten voor kritiek uit de samenleving en op het laatste moment nog noodsprongen te maken.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:50pm -
 • Griekse regering wil vertrouwensstemming
  De Griekse regering heeft aangekondigd volgende week een vertrouwensstemming aan te vragen in het parlement. Dat werd woensdag bekendgemaakt op de staatstelevisie. Details werden niet gegeven.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:46pm -
 • Staatsieportretten koning te koop
  DEN HAAG - Belangstellenden kunnen sinds woensdag reproducties kopen van de staatsieportretten van koning Willem-Alexander. Ook ministeries, provincies en gemeenten kunnen bestellingen plaatsen.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • Predikanten moeten leren vaker ‘nee’ te zeggen
  BARNEVELD - Een dominee uit de Gereformeerde Gemeenten luidt anoniem de noodklok in kerkblad De Saambinder. In het kerkverband met relatief weinig predikanten voelt hij zich druk en overvraagd.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • Zalando vervolgt ‘Blitzkrieg’
  FRANKFURT - Een postbesteller op een nudistencamping. En gillende vrouwen. Veel mensen kennen Zalando alleen van deze irritante tv-reclames, maar sinds woensdag speelt het bedrijf ook een rol op de beurs. De oprichters Marc, Oliver en Alexander Samwe…
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • SGP: stap naar rechter om zondag
  DEN HAAG - Christelijke ondernemers moeten bij de rechter aanvechten dat de Rotterdamse Markthal alleen handelaren toestaat die zeven dagen per week open zijn.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • ‘Drie miljoen banen weg door robots’
  AMSTERDAM - Doordat robots werk overnemen, staan in Nederland twee tot drie miljoen banen op de tocht, heeft Deloitte berekend. Maar: ‘Ook de industriële revolutie zijn we prima doorgekomen.’
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -
 • Al zestig jaar leeshonger zaaien
  AMSTERDAM - Woensdag ging de zestigste Kinderboekenweek van het Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) van start. Gelijktijdig beleefde de christelijke kinderboekenmaand haar vierde lustrum.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:45pm -

Volkskrant

 • Protest Australische asielzoekers loopt uit de hand
  Asielzoekers in een detentiekamp in de Australische eilandstaat Nauru hebben hun lippen dichtgenaaid uit protest tegen plannen om hen over te brengen naar Cambodja. Onder de actievoerders bevinden zich ook kinderen. Dat meldt The Guardian.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 3:08am -
 • Welkom op de volledig vernieuwde website van de Volkskrant
  Beste lezer,De website van de Volkskrant is vanaf vandaag volledig vernieuwd. Op onze nieuwe apps en site bieden wij nu al onze journalistiek aan. En u kunt kiezen op welk apparaat u die leest, hoe u de krant indeelt, welke artikelen u voor later bew…
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 2:56am -
 • Hoe werkt de nieuwe website van de Volkskrant?
  De websites en apps van de Volkskrant zijn volledig vernieuwd. Hieronder een korte uitleg van wat er bij komt, hoe u alles uit de Volkskrant ook via de website kunt lezen en tegen welke prijs.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 2:50am -
 • Eerste vrouw die solo rond wereld vloog overleden
  De eerste vrouw die solo rond de wereld vloog, is overleden. De Amerikaanse Geraldine 'Jerrie' Mock, die ook wel de vliegende huisvrouw werd genoemd, is 88 jaar geworden. Volgens een vriend stierf ze dinsdag in haar huis in de staat Florida.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 2:27am -
 • Man toch schuldig bevonden aan 'luidemuziekmoord'
  De Amerikaanse man die in 2012 een 17-jarige jongen doodschoot omdat hij zich ergerde aan de harde muziek in diens auto, is toch veroordeeld voor moord. In een eerder proces werd de moordaanklacht nog nietig verklaard, omdat de jury het niet eens kon…
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 1:50am -
 • Beruchte Mexicaanse drugsbaas opgepakt
  Een van de meest gezochte drugsbazen in Mexico, Hector Beltran Leyva, is opgepakt. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekend gemaakt. Hoe de arrestatie in zijn werk is gegaan is onbekend. Een dna-test moet de identiteit van de verdachte nog bevest…
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 12:37am -
 • Ebolapatiënt VS moest voor zijn huis overgeven
  Er komen steeds meer verontrustende details naar boven van de man die in Dallas is besmet met het ebolavirus. Zo zou hij net buiten zijn appartementencomplex op de grond hebben overgegeven, vlak voor hij in de ambulance naar het ziekenhuis werd vervo…
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 12:11am -
 • Brand Den Haag: bewoners nog niet terug naar huis
  De brand in de Haagse wijk Benoordenhout is onder controle, maar minstens 14 bewoners kunnen voorlopig niet terug naar huis. Zij worden nog altijd door de gemeente opgevangen. Dat heeft de brandweer vannacht gezegd.
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 12:10am -
 • Al die ophef om een happy end te bereiken!
  In bed leest Somberman een roman die goed besproken is, maar hij betrapt zich op een verveeld geeuwen. Toch wil hij het boek uitlezen, niet alleen opdat hij erover kan meepraten in belezen gezelschappen, maar ook omdat zijn verveling niet is opgewass…
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 12:00am -
 • Indringer Witte Huis zegt onschuldig te zijn
  De man die twee weken geleden wist door te dringen tot het Witte Huis heeft voor de rechtbank zijn onschuld bepleit. De Irakveteraan Omar Gonzalez wordt ervan verdacht met een mes in zijn hand het presidentiële verblijf te zijn binnengerend.
  - 5 hours ago 1 Oct 14, 11:06pm -
 • Paus ontvangt overlevenden Lampedusa
  Paus Franciscus heeft woensdag 37 overlevenden en nabestaanden van de scheepsramp van Lampedusa bijna een jaar geleden in privéaudientie ontvangen.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:50pm -
 • Nederlander vermoord in Spanje
  Een 56-jarige Nederlander is het afgelopen weekeinde gedood in het zuiden van Spanje. Hij werd aangevallen in het restaurant dat hij runde in het plaatsje Colmenar, ten noorden van Malaga. Dat meldden Spaanse media. Er is voor zover bekend nog nieman…
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:22pm -
 • Met de hand gemaakt, dat zijn de beste
  Een tekening alleen is vrijwel nooit voldoende om een dader op te sporen. En: hoe wapenen de rijken der aarde zich tegen criminelen?
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:10pm -
 • Oorlog tegen IS kan Amerika 10 miljard gaan kosten
  De oorlog tegen Islamitische Staat kan de Amerikaanse belastingbetaler zo'n 10 miljard euro gaan kosten in drie jaar. Vergeleken met de campagne in Afghanistan is de strijd tegen de jihadisten echter een koopje. Daar waren de VS vorig jaar maar liefs…
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:08pm -
 • F-16's maken 600 vlieguren per maand voor IS-missie
  De zes Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen die in Irak doelen van Islamitische Staat (IS) gaan bombarderen, zullen tijdens de missie in totaal 600 vlieguren per maand maken. Volgens het kabinet houdt de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Mi…
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:04pm -
 • Grimmige sfeer bij hoorzittingen kandidaat-eurocomissarissen
  De hoorzittingen in het Europees Parlement met de kandidaten voor de nieuwe Europese Commissie zijn ontaard in een grimmig politiek steekspel. De Spaanse christen-democratische kandidaat Cañete (Klimaat en Energie) overtuigde woensdagavond niet, de…
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:04pm -
 • Peking gokt dat de betogers in Hong Kong het niet volhouden
  Lokaal probleem? Wat doet Xi Jinping? Als CY Leung Hongkong niet de baas kan, stuurt Peking dan het leger? De Chinese president is niet bang voor hard optreden.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:03pm -
 • Veolia beschuldigt NS van machtsmisbruik bij aanbesteding
  De NS maakt zich schuldig aan machtsmisbruik bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg, vindt Veolia. 'De spoorwegen kunnen veel lager inschrijven.'
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:03pm -
 • Hebben we het vliegtuig aan de moslims te danken?
  De camera's op mobiele telefoons? Waren er nooit geweest zonder de Arabische astronoom en wiskundige Ibn Al-Haytham. De uitvinding van het vliegtuig? Ondenkbaar zonder de cruciale bijdragen van de 9e-eeuwse Andalusiër Ibn Firnas.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:01pm -
 • Aanmodderfakker en Jongens ook favoriet bij filmpers
  De Nederlandse filmpers heeft Jongens, Aanmodderfakker en 69: Liefde, seks, senior genomineerd voor de KNF-prijs op het Nederlands Film Festival. Dat heeft de Kring van Nederlandse Filmjournalisten bekendgemaakt.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 9:55pm -
 • Ieke van den Burg ging liever op zoek naar een oplossing
  Postuum Ieke van den Burg (1952-2014) Ze waarschuwde voor het kortetermijndenken van speculanten, maar koketteerde niet met haar gelijk toen de crisis uitbrak.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 9:53pm -
 • Bladwijzer uit de middeleeuwen gevonden in Leiden
  In Leiden is een middeleeuws aanwijsschijfje ontdekt, een papieren 'browser' die een teken is van de kennisexplosie die toen plaatsvond.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:50pm -
 • Draghi wil slechte leningen Grieken en Cyprioten opkopen
  Om de economie in Griekenland en Cyprus uit het slop te trekken wil president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank slechte leningen van die landen opkopen. Duitsland is boos.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:44pm -
 • Steun voor de strijd tegen IS vinden is voor het kabinet een eitje
  Premier Rutte en liefst drie bewindslieden (Defensie, Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking) krijgen het gemakkelijk donderdag als de Tweede Kamer hen bevraagt over het inzetten van F-16's tegen IS in Irak. De vraag is vooral: ook actie in…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:41pm -
 • IJstekort jaagt duizenden walrussen strand van Alaska op
  In het Noordpoolgebied meldt zich een nieuwe groep klimaatvluchtelingen. Zo'n 35 duizend walrussen hebben zich de afgelopen weken verzameld op een strand bij Point Lay in het noordwesten van Alaska, constateerden Amerikaanse onderzoekers zaterdag bij…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:40pm -
 • Huwelijkse voorwaarden: daad van liefde
  In andere landen is de eigendomsdeling in het huwelijk beperkt, terwijl in Nederland trouwen in gemeenschap van goederen de standaard is. Daar komt waarschijnlijk verandering in.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:40pm -
 • 'Wel Irak, niet Syrië: dat lijkt mij het juiste standpunt'
  Willibrord Davids: de jurist die met zijn commissie de politieke steun voor de Irak-oorlog in 2003 bekritiseerde over de missie tegen IS.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:40pm -
 • Nederlandse universiteiten krijgen klop van Duitsland
  De Universiteit Leiden is de beste universiteit in Nederland, op korte afstand gevolgd door Delft, Rotterdam en Wageningen. Dat blijkt uit de jaarlijkse universiteitenranglijst van Times Higher Education magazine. Leiden staat dit collegejaar op de 6…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:39pm -
 • Onderzoek naar dementie krijgt 21 miljoen
  Het wetenschappelijk onderzoek naar dementie krijgt een impuls van 21 miljoen euro. Dat gebeurt in het kader van het Deltaplan Dementie. Er zijn twintig onderzoeksvoorstellen geselecteerd om de oorzaak van de ziekte te achterhalen en de zorg te verbe…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:38pm -
 • IOC nu wel tevreden over Rio 2016
  Vooraanstaande officials van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hebben de organisatie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 vandaag een groot compliment gegeven. Volgens Nawal El Moutawakel, voorzitter van de coördinatiecommissi…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:37pm -
 • Drie keer komen de volleybalsters op voorsprong, drie keer gaat de set naar Servië
  Lieve meisjes zijn we, zei aanvoerder Robin de Kruijf (21) na alweer een onnodige 3-0 nederlaag van het Nederlandse volleybalteam tegen Servië. 'Het wordt tijd dat we harder voor elkaar worden.' Met lieve meisjes win je namelijk niks, zeker niet op…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:37pm -
 • FIFA vindt nu ook dat speler over zijn toekomst gaat en niet een fonds
  Pizza-spelers worden ze ook wel genoemd: voetballers van wie de economische rechten zijn opgeknipt en verkocht aan derden. Voetballers dus als eetbare schijven, met punten die soms miljoenen euro's waard zijn.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:34pm -
 • Begin maar eens met rugby op school
  Geen papiertjes meer om van voor te lezen. Geen gehannes met stekkerdozen. Geen bingo met vergaderjargon. Kamervragen Britse stijl, please! Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg ziet het helemaal voor zich. Maar is de Tweede Kamer daartoe uitgerust…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:32pm -
 • Soms zijn beelden genoeg en kun je beter zwijgen
  Het zal de naderende Dierendag wel zijn (of is het Offerdag?) dat deze week tweemaal een dier centraal stond in een documentaire. Het leven van het kalf Jonathan 1127 (maandag als EO-2DOC) was een oase van rust, verfilmd door Henk Dokter. De scharrel…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:31pm -
 • Op zee is er altijd angst - voor ijsbergen, voor slapende walvissen
  Bouwe Bekking (51) begint zaterdag aan zijn zevende Volvo Ocean Race. In 1985 maakte hij als jonge avonturier zijn eerste zeiltocht rond de wereld. Nu is hij schipper van Team Brunel, de enige Nederlandse boot. De routinier ontleedt de race aan de ha…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:30pm -
 • Niet elke innovatie is welkom in landbouw
  In de Volkskrant van 27 september zet Hidde Boersma onder de kop 'Allemaal eng', de kritiek van de milieubeweging op gentech in de landbouw weg als technofobie. Dat is onterecht. Zonder technologische innovatie gaan we de strijd voor een leefbare aar…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:30pm -
 • Nederland stapt vandaag een nieuwe oorlog binnen
  Premier Mark Rutte kan vandaag op brede steun rekenen over het sturen van F-16's naar Irak. Maar hoe lang beklijft die eendracht?
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:30pm -
 • Is onbeperkt vakantie een goed idee?
  Richard Branson (64) is nooit wars van een publiciteitsstunt. Zeker niet op een moment dat er slecht nieuws voor hem is. Op de dag dat een aantal rijke klanten besloten het geld terug te eisen dat zij hadden betaald voor een reis met zijn ruimteschip…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:30pm -
 • Met een belasting op speculatief vermogen zal Samsom winnen
  De Partij van de Arbeid moet niet aanklampen bij de SP, maar bij Thorbecke, de sociale liberaal die in de 19de eeuw vermogens al wilde belasten à la Piketty. Dat betoogt Jan Drentje.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:30pm -
 • Verrijking voor de democratie of verarming voor de kijker?
  Op 2 oktober 1989 was het RTL Véronique dat voorzichtig begon met de allereerste commerciële tv-uitzendingen in Nederland. Werd er destijds nog vooral hartelijk gelachen om de amateuristische openingsshow met Catherine Keyl en programma's als Gaan…
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:30pm -

RTL

 • NieuwVideo: Moeder zet spijbelende dochter voor schut
  Wat doe je als moeder als je dochter van 14 jaar bijna dagelijks spijbelt? Dan ga je mee naar school en film je haar om haar voor schut te zetten voor haar klasgenoten. En dan gaat het filmpje ook nog eens viral via Facebook.
  - 47 mins ago 2 Oct 14, 3:34am -
 • F-16's gaan 600 uur per maand vliegen
  De zes Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen die in Irak doelen van IS gaan bombarderen, zullen volgens de Commandant der Strijdkrachten tijdens de missie in totaal 600 vlieguren per maand maken. Ook moet er extra munitie worden aangeschaft.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:35pm -
 • Bomaanslagen bij basisschool Syrië
  Een dag vol geweld in Syrie. Een dubbele bomaanslag op een basisschool in Homs heeft mogelijk aan dertig kinderen het leven gekost. Er vielen tientallen gewonden. De daders wilden waarschijnlijk zoveel mogelijk kinderen treffen, want de bommen gingen…
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:34pm -
 • Terreurgroep IS verliest terrein in Irak

  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:31pm -
 • Nieuwe app: met flitsende kleuren veilig in het verkeer
  Mensen die in het donker buiten zijn - te voet of op de fiets - zijn vaak niet goed zichtbaar. Vooral automobilisten zien fietsers en wandelaars nog wel eens over het hoofd. In België hebben ze daar nu iets op bedacht, speciaal voor jongeren: de fli…
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:28pm -
 • 'Fraudehoogleraar' Stapel staat weer voor de klas
  De omstreden wetenschapper Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude, werkt weer als docent. Hij is sinds kort aan de slag bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:10pm -
 • Autootje vliegt over openstaande brug heen
  De brug in het Kroatische Tisno stond open, maar deze bestuurder van de gele Peugeot zag de waarschuwingsborden niet en reed er gewoon overheen. Het filmpje is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken. De bestuurder, een vrouw van 59, zei later da…
  - 6 hours ago 1 Oct 14, 10:05pm -
 • Nederlander vermoord in Spanje
  Een Nederlander die in het zuiden van Spanje een restaurant runde, is daar afgelopen weekend vermoord. Er is volgens Spaanse media nog niemand opgepakt.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:16pm -
 • 'Panama noemt verdwijning Kris en Lisanne ontvoering'
  De ouders van de in Panama overleden Kris Kremers zeggen dat er op twee formulieren van de Panamese autoriteiten staat dat Kris en Lisanne Froon zijn ontvoerd.
  - 7 hours ago 1 Oct 14, 9:10pm -
 • Plasterk grijpt in, maar Sint Maarten moet zelf de brand blussen
  Minister Plasterk van Koninkrijkszaken grijpt in op Sint Maarten om de corruptie te bestrijden. Het Openbaar Ministerie krijgt meer mensen, de grensbewaking wordt versterkt en er komt een onafhankelijke toezichthouder integriteit.
  - 8 hours ago 1 Oct 14, 8:07pm -
 • Baas Secret Service stapt op
  De baas van de Secret Service, de Amerikaanse dienst die onder andere verantwoordelijk is voor de bewaking van de president, gaf gisteren nog uitleg over de reeks veiligheidsincidenten. Nu is Julia Pierson opgestapt.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:42pm -
 • Schietpartij op Amsterdamse Wibautstraat
  Politieagenten hebben op de Amsterdamse Wibautstraat geschoten op een auto nadat die op hen inreed tijdens een controle.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:26pm -
 • Grote brand in Den Haag
  In de wijk Benoordenhout in Den Haag is vanavond een grote brand uitgebroken.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 7:09pm -
 • Duizenden Rotterdammers bekijken nieuwe Markthal
  Bijna elke wereldstad had er al een: een overdekte markthal vol verse vis, vlees en brood. En Rotterdam nu ook. Honderd marktkramen, winkels en horeca en in de overkapping 228 appartementen. Duizenden Rotterdammers stonden op de dag van de opening te…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:43pm -
 • 'Te makkelijk om Samsom schuld te geven van koers'
  Volgens politiek commentator Frits Wester is het te makkelijk om Diederik Samsom de schuld te geven van de gedaalde populariteit van de PvdA. "De hele partij heeft met dit beleid ingestemd."
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:42pm -
 • Kamer wil af van 'cookiechaos'
  De meeste mensen vinden het alleen maar vervelend: cookiemeldingen op websites. Ze zijn verplicht, maar daar komt binnenkort een einde aan. Over een paar maanden hoeven we alleen nog maar toestemming te geven voor een deel van de cookies.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:35pm -
 • 'Caribische eilanden dreigen af te zakken tot maffiastaten'

  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:27pm -
 • 'We willen vrijheid en democratie'

  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:23pm -
 • Meisje 12 jaar na ontvoering teruggevonden
  De Amerikaanse Sabrina Allen werd ontvoerd toen ze vier jaar oud was en bleef twaalf jaar vermist. Nu is ze veilig en wel opgedoken in Mexico.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:20pm -
 • 'Chauffeur monstertruck voelt zich enorm schuldig'

  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:06pm -
 • 'PvdA-leiding steekt kop in het zand'
  Diederik Samsom heeft geen leiderschap en de inspiratie binnen de PvdA ontbreekt. Porminenten binnen de partij luiden de noodklok. Er moet iets gebeuren, zeggen ze. Anders lopen de volgende verkiezingen uit op één groot drama, niet alleen voor de p…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:03pm -
 • Amerikaanse ebolapatiënt had contact met scholieren
  De Amerikaan die besmet is met het ebolavirus is in de buurt geweest van enkele scholieren. Dat zegt gouverneur van Texas Rick Perry.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 6:01pm -
 • Ebolapatiënt reisde naar Amerika via Brussel
  De man bij wie in Amerika ebola is vastgesteld, reisde vanuit Liberia via Brussel naar de Amerikaanse stad Dallas.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:32pm -
 • Kritiek binnen PvdA: Samsom mist leiderschap
  Het rommelt binnen de PvdA. Partijprominenten uiten tegenover RTL Nieuws stevige kritiek op de koers van de partij en op politiek leider Diederik Samsom, bij wie ze leiderschap en inspiratie missen.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:25pm -
 • Kamer wil één cookiemelding voor iedere site
  Iedereen kent ze: de meldingen van cookies op een website. De meeste mensen klikken snel op de akkoord om verder te kunnen op de site. De Kamer vindt dat het anders moet.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 5:22pm -
 • Giften aan politieke partijen voor het eerst openbaar
  Voor het eerst zijn de giften vrijgegeven die politieke partijen in 2013 hebben ontvangen. Er is lang gebakkeleid over openbaarmaking, vooral door de PVV.
  - 12 hours ago 1 Oct 14, 4:49pm -
 • Zes gewonden Kerkrade, vier zwaargewond
  Het aantal gewonden dat is gevallen bij het verkeersongeval in Kerkrade is opgelopen naar zes. Vier van hen zijn zwaargewond.
  - 12 hours ago 1 Oct 14, 4:27pm -
 • D66: Nieuwe cookiewet ontoereikend

  - 12 hours ago 1 Oct 14, 4:05pm -
 • Dode bij steekpartij Beverwijk
  Bij een steekpartij in Beverwijk is een dode gevallen. De vermoedelijke dader van de steekpartij is gearresteerd.
  - 12 hours ago 1 Oct 14, 3:54pm -
 • Auto rijdt winkelpand Kerkrade binnen, vier gewonden
  In Kerkrade zijn vier gewonden gevallen toen een auto een winkelpand binnenreed aan het Carboonplein. Onder de gewonden is een jong kindje.
  - 12 hours ago 1 Oct 14, 3:51pm -
 • Koningin Maxima opent Markthal
  De eerste overdekte versmarkthal, de Markthal in Rotterdam, is door koningin Maxima geopend.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 3:34pm -
 • 'Steekpartij in Beverwijk, politie arresteert man'
  In Beverwijk is iemand gewond geraakt bij een steekpartij. Volgens het Noordhollands Dagblad hebben agenten in kogelwerende vesten een man gearresteerd.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 3:32pm -
 • Monstertruck stond wel in aanvraag vergunning
  In de aanvraag voor de vergunning van het evenement in Haaksbergen afgelopen zondag, wordt wel degelijk melding gemaakt van de show met een monstertruck.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 3:23pm -
 • 'Huismeester John de Mol herkent afperser'
  De huismeester van de woning van John de Mol in Blaricum denkt de man te herkennen die mogelijk de afperser is van zijn werkgever. Volgens hem laat de man van de compositiefoto zijn hondje uit in de buurt.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 3:20pm -
 • Armin van Buuren 'gevaarlijkste' Nederlander online
  Voor het tweede jaar op rij is dj Armin van Buuren de 'gevaarlijkste' Nederlander op het internet. Een Google-zoekopdracht brengt internetters in eenvijfde van de gevallen op een valse website.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 3:15pm -
 • Toestand Amerikaanse ebolapatiënt zeer ernstig
  De gezondheidstoestand van de Amerikaanse patient met ebola is zeer ernstig. Dat zegt een woordvoerder van het Texas Health Presbyterian Hospital, het ziekenhuis in Dallas waar de man in quarantaine ligt.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 3:12pm -
 • Vanaf zondag wordt het echt herfst
  RTL-weervrouw Jennifer Faber verwacht dat morgen de zon er in de loop van de dag op veel plaatsen doorkomt. Tot en met zaterdag houden we nog warm weer maar vanaf zondag lijkt de herfst dan toch echt los te barsten.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 2:36pm -
 • Veel doden bij aanval op school Oost-Oekraïne
  Bij beschietingen op de stad Donetsk, in Oost-Oekraine zijn zeker tien doden gevallen. Vier slachtoffers stonden op een schoolplein, toen de granaten insloegen.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 2:29pm -
 • Ebolapatiënt in Amerika werd weggestuurd met kuurtje
  De man bij wie in de Verenigde Staten ebola is vastgesteld, is aanvankelijk met een antibioticakuur naar huis gestuurd toen hij zich bij het ziekenhuis in Dallas had gemeld.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 2:24pm -
 • Kennis Mario D.: Remmen moeten oorzaak zijn geweest
  Het drama in Haaksbergen moet veroorzaakt zijn door een probleem met de remmen van de monstertruck. Dat zegt monteur Jan Engel, een kennis van Mario D., die de truck twee weken geleden nog controleerde.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 2:13pm -
 • 'Gameklassieker Tetris wordt epische film'
  Het is een echte klassieker in de gamewereld: Tetris. Maar zo'n 30 jaar na dato gaat het spel ook z'n debuut op het witte scherm maken.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 1:57pm -
 • België schrapt monstertruckshow
  De Belgische plaats Moorsel heeft een monstertruckshow afgelast die zondag zou worden gehouden. Dat gebeurde indirect naar aanleiding van het fatale incident in Haaksbergen.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 1:51pm -
 • Bestuurder monstertruck vrij, nog wel verdachte
  Mario D., de bestuurder van de monstertruck die afgelopen zondag op het publiek inreed bij een show in Haaksbergen, komt vandaag vrij. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak.
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 1:50pm -
 • Islamitische Staat onthoofdt negen Koerden
  Islamitische Staat heeft in het noorden van Syrië negen Koerdische strijders onthoofd, onder wie drie vrouwen.
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 1:32pm -
 • Markthal Rotterdam klaar voor opening
  De Markthal in Rotterdam wordt vandaag feestelijk geopend door niemand minder dan Koningin Máxima. De opening trekt veel bezoekers, zo ziet verslaggever Jaap van Deurzen.
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 1:24pm -
 • Bergers blijven lichamen vinden op vulkaan
  Reddingswerkers hebben inmiddels 48 lichamen teruggevonden op de wanden van de Japanse vulkaan die afgelopen weekend tot uitbarsting kwam. Het werk in het met as bedekte maanlandschap is niet zonder gevaar.
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 1:22pm -
 • Afpersing, wat doe je ertegen?
  Een anonieme afperser terroriseert het leven van John en Linda de Mol. Hoe pak je zo iemand aan en wat voor types zijn deze daders?
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 1:09pm -
 • Nieuwe klus Tanja Nijmeijer: presentatrice
  FARC-strijder in Colombia Tanja Nijmeijer heeft er een nieuwe baan bij. De Nederlandse presenteert een nieuwsprogramma op internet.
  - 16 hours ago 1 Oct 14, 12:30pm -
 • Kamer bezorgd: 'Aardbevingen probleem van nationale omvang'
  Minister Kamp (Economische Zaken) moet binnenkort in de Tweede Kamer verschijnen voor een debat over de aardbevingen in Groningen. De Kamer is namelijk zeer bezorgd.
  - 16 hours ago 1 Oct 14, 12:30pm -
 • Aanvraag vergunning monstertruckstunt voorlopig niet openbaar
  Diverse media en organisaties doen een beroep op de Wet Openbaarheid van bestuur om de gemeente Haaksbergen aan te zetten tot openbaarmaking van de aanvraag voor de vergunning van de stuntshow van afgelopen zondag.
  - 16 hours ago 1 Oct 14, 12:10pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse