Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwLivetopic: APOEL Nicosia - Ajax
  Het heerlijke avondje is gekomen, de avond dat Ajax haar eerste uitoverwinning in de Champions League sinds 2011 (Dinamo Zagreb) gaat boeken. De Amsterdammers spelen op Cyprus tegen de Cypriotische recordkampioen APOEL Nicosia.
  - 12 mins ago 30 Sep 14, 7:40pm -
 • Nieuw'EU-subsidies slimmer controleren'
  Controles op het besteden van de EU-miljarden in heel Europa moeten slimmer, minder belastend voor de bedrijven die subsidie kregen en ook goedkoper. Dit bepleit het Nederlandse lid van de Europese Rekenkamer in Luxemburg, de oud-Nationale Ombudsman…
  - 13 mins ago 30 Sep 14, 7:39pm -
 • NieuwMetro 010: 'Niet bezuinigen wegens terreur'
  De aanstaande bezuinigingen bij het Rotterdamse vervoersbedrijf RET, waarbij zeventig metrobeheerders worden wegbezuinigd, zijn in deze tijden van terreurdreiging onverantwoord. Dat meldde Abvakabo FNV dinsdag.
  - 34 mins ago 30 Sep 14, 7:18pm -
 • NieuwPhelps lam achter het stuur
  Michael Phelps is dinsdagochtend betrapt op beschonken rijden. Agenten arresteerden de Amerikaanse zwemmer, die achttien maal olympisch kampioen werd, omdat hij veel te hard reed in Baltimore.
  - 55 mins ago 30 Sep 14, 6:57pm -
 • Naakt meisje (17) bevrijd in Keulen
  Politieagenten in de Duitse stad Keulen hebben maandagavond een 17-jarig meisje ontdekt tijdens de speurtocht naar een suïcidale man.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:44pm -
 • Stem op ‘Darth Vader’ in Oekraïne
  Oekraïners kunnen tijdens de verkiezingen op 26 oktober hun voorkeur uitspreken voor diverse personages uit de Star Wars films. Yoda, Chewbacca, Padme en maar liefst zes Darth Vaders dingen mee naar zetels in het parlement.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 6:17pm -
 • Turkije gaat IS aanvallen
  Turkije bereidt zich voor op militaire actie in Syrië en Irak. Het parlement geeft naar verwachting donderdag toestemming aan de strijdkrachten de grens over te steken.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 5:28pm -
 • Update: Dreiger De Mol stuurt brieven
  Mediamagnaat John de Mol en zijn zus Linda de Mol worden al bijna een jaar afgeperst en bedreigd.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:12pm -
 • Lekkende tankwagen op A15
  Snelweg A15 richting Europoort is tussen Pernis en Hoogvliet, bij Rotterdam, afgesloten. Er staat een tankwagen op de rijbaan die glycerine lekt.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:06pm -
 • Hardrijder blijkt wietliefhebber
  Een 22-jarige man uit Bergen op Zoom is dinsdagmiddag opgepakt nadat hij bij een verkeerscontrole in Ossendrecht een halve kilo hennep bij zich bleek te hebben.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:01pm -
 • Staatssecretaris Van Rijn aan oor getrokken
  Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) is dinsdag flink aan zijn oor getrokken door een boze actievoerder bij een bezoek aan Oosterhout. Van Rijn was daar om te praten over de zorgtaken die de gemeenten er in 2015 bij krijgen.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:26pm -
 • Illegale zeehondenopvang gesloten
  De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft bij een aantal razzia's in Groningen gespeurd naar mensen die illegaal zeehonden opvang bieden.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 3:54pm -
 • 'Bij VVD had Krol weg gemoeten'
  Als Henk Krol bij de VVD geflikt had wat hij allemaal bij 50PLUS geflikt heeft, dan had fractievoorzitter Halbe Zijlstra hem dringend gevraagd de fractie te verlaten.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 3:35pm -
 • Bomdebiel krijgt 750 euro boete
  Een 23-jarige man moet 750 euro lappen omdat hij op Eindhoven Airport bij een tassencontrole een grol maakte over een bom.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 3:12pm -
 • Haatvod blijkt EU-vlag
  Een inwoner van het Noord-Ierse Holywood keek vreemd op toen er maandag twee agenten aan zijn deur stonden. Een vriendelijke buur had de politie gebeld in de veronderstelling dat de Europese vlag die hij had opgehangen een Arabische haatvlag was.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 3:00pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwDreigbrief De Mol op gebaksdoos
  De politie is op zoek naar de man die op 15 september een doos gebakjes bij een bakker in Blaricum bestelde om drie dagen later bij John de Mol thuis af te leveren. Opsporing Verzocht liet een compositietekening van de man zien.
  - 49 mins ago 30 Sep 14, 7:03pm -
 • Vergunning Haaksbergen "routine"
  De vergunning voor het evenement in Haaksbergen waarbij zondag drie mensen omkwamen, is "routinematig" verleend. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente tegen de NOS gezegd.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:39pm -
 • John en Linda de Mol bedreigd
  John en Linda de Mol worden al een jaar bedreigd en er is geprobeerd om hen af te persen. Dat meldt de politie, die de zaak vanavond in het programma Opsporing Verzocht onder de aandacht brengt.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 6:22pm -
 • Eerste Britse aanvallen op IS Irak
  Voor het eerst hebben twee Britse Tornado-vliegtuigen in Irak aanvallen op IS-doelen uitgevoerd. Dat heeft minister van Defensie Michael Fallon tegen de BBC gezegd.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:14pm -
 • Aardschok gevoeld in stad Groningen
  In Groningen is opnieuw een aardschok geweest. Volgens het KNMI had de beving een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. De beving was om 13.45 uur en werd tot in het centrum van de stad Groningen gevoeld. Het epicentrum lag zo'n 15 km buiten de st…
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 4:09pm -
 • EU koopt weer groente en fruit op
  Brussel heeft een nieuw noodfonds opgericht voor tuinders die getroffen zijn door de Russische boycot. Ze kunnen hun overtollige groente en fruit weer aanmelden voor opkoop. In het fonds van de Europese Commissie zit 165 miljoen.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 3:34pm -
 • Pluk-ze-zaak Holleeder moet over
  De rechtbank in Noord-Holland moet opnieuw beoordelen of Willem Holleeder 18 miljoen euro moet afdragen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam beslist. Het gaat om geld dat Holleeder aan de afpersing van vastgoedhandelaren zou hebben overgehouden.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 2:45pm -
 • Veel agenten buiten werk bedreigd
  Eén op de vijf agenten die zich met noodhulp en handhaving bezighouden, heeft buiten het werk te maken met ernstige bedreigingen. Ze worden onder meer geïntimideerd, eigendommen worden vernield en soms worden ze aangevallen.
  - 7 hours ago 30 Sep 14, 12:31pm -
 • Eerste Kamer verwerpt enkelband
  Gevangenen die het laatste deel van hun straf uitzitten, kunnen niet met een elektronische enkelband naar huis worden gestuurd. De Eerste Kamer heeft het plan van staatssecretaris Teeven verworpen.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 12:12pm -
 • Haaksbergen:nog 13 in ziekenhuis
  Er liggen nog 13 mensen in het ziekenhuis die zondag gewond raakten bij het ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen. Bij het ongeluk kwamen een man, een vrouw en een jongetje om het leven. Ze zijn geen familie van elkaar.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 12:07pm -
 • Ros kroongetuige liquidatieproces
  Het OM mag Fred Ros gebruiken als kroongetuige. Dat heeft het gerechtshof in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol bepaald in het hoger beroep van het Passage-proces.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 11:57am -
 • Visverwerker Foppen weer in de fout
  Visverwerker Foppen uit Harderwijk, die twee jaar geleden betrokken was bij een salmonella-uitbraak, heeft zijn zaken nog steeds niet op orde. Minister Schippers noemt dat in een brief aan de Tweede Kamer zorgwekkend.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 11:47am -
 • DAF krijgt grote order van Russen
  Vrachtwagenfabrikant DAF heeft een order van 700 trucks gekregen van het Russische transportbedrijf Monopoly. Het contract werd ondertekend tijdens een grote beurs in Hannover. De voertuigen worden volgens DAF dit en volgend jaar aan de Russen geleve…
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 11:25am -
 • Eis 15 jaar in zaak-Sharia4Belgium
  De openbaar aanklager in België heeft 15 jaar cel geëist tegen de leider van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem. Hij staat samen met 45 anderen terecht. Zij zouden door Sharia4Belgium zijn geronseld om te vechten in Syrië.
  - 9 hours ago 30 Sep 14, 11:03am -
 • Rusland:genocidezaak tegen Oekraïne
  Rusland is een strafzaak begonnen tegen Oekraïne vanwege genocide op Russischtalige inwoners van het oosten. In een verklaring van de belangrijkste Russische onderzoeksinstantie staat dat Oekraïense leiders indirect opdracht hebben gegeven tot de v…
  - 10 hours ago 30 Sep 14, 9:32am -
 • Aanklagers:Karadzic is leugenaar
  Bij de afsluiting van de zaak tegen Radovan Karadzic hebben de aanklagers van het Joegoslaviëtribunaal gezegd dat de voormalige Bosnisch-Servische leider een leugenaar is. Karadzic staat terecht voor oorlogsmisdaden en genocide, maar ontkent alle ve…
  - 10 hours ago 30 Sep 14, 9:32am -
 • Meer monstertruckshows afgelast
  Vijf monstertruckshows die de komende dagen in Overijssel zouden plaatsvinden zijn afgelast. De shows gaan niet door vanwege het dodelijke ongeluk van zondag in Haaksbergen.
  - 10 hours ago 30 Sep 14, 9:31am -
 • Inwoners Haaksbergen delen verdriet
  Zo'n 200 inwoners van Haaksbergen hebben een bijeenkomst bezocht om te praten over het monstertruckongeluk dat zondag drie levens eiste. Het was een besloten bijeenkomst, volgens de gemeente bedoeld om gevoelens te delen.
  - 10 hours ago 30 Sep 14, 9:30am -
 • "Fraude bij schoonmaak in fastfood"
  Twee schoonmaakbedrijven die werken in de fastfoodsector worden verdacht van onregelmatigheden. Er zou sprake zijn van zwart werken, fraude, illegaal en onveilig werk. De bedrijven worden ook verdacht van overtreding van de Arbeidswet en van de Wet m…
  - 11 hours ago 30 Sep 14, 9:21am -
 • Doodstraf na verkrachting Thailand
  Een rechtbank in Thailand heeft een man ter dood veroordeeld die een meisje van 13 heeft verkracht en vermoord. Dat gebeurde in juli in een nachttrein. Na de moord gooide de man het lichaam van het meisje uit de trein.
  - 13 hours ago 30 Sep 14, 7:03am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwItalië snijdt in economische verwachtingen
  De Italiaanse overheid heeft de economische verwachtingen voor het huidige en komende jaar naar beneden toe bijgesteld. Dat maakte de Italiaanse minister van Financiën, Pier Carlo Padoan, dinsdag bekend.
  - 19 mins ago 30 Sep 14, 7:33pm -
 • NieuwJohn Terry in Club van 100
  John Terry mag zich aansluiten bij een bijzonder gezelschap. De geroutineerde verdediger van Chelsea speelt tegen Sporting Lissabon zijn 100e duel in de Champions League.
  - 21 mins ago 30 Sep 14, 7:31pm -
 • NieuwMicrosoft onthult Windows 10
  Softwaregigant Microsoft heeft op dinsdag zijn nieuwste versie van besturingssysteem Windows onthuld. Niet Windows 9, maar Windows 10 is de naam geworden. Het bedrijf legt hiermee de nadruk weer op Windows als systeem voor pc's.
  - 25 mins ago 30 Sep 14, 7:27pm -
 • NieuwBorst V Rhijn: Penalty tegen Ajax
  Ajax heeft tijdens het Champions Leagueduel met Apoel Nicosia een bittere pil te verwerken gekregen. Nadat de Amsterdammers via Lucas Andersen in de 28e minuut op een terechtevoorsprong kwamen, maakte de thuisclub snel gelijk uit een ten onrechte geg…
  - 28 mins ago 30 Sep 14, 7:24pm -
 • NieuwKinderen Linda ook bedreigd
  John en Linda de Mol en hun gezinnen staan al geruime tijd zwaar onder druk door de afpersingen en bedreigingen waar ze het slachtoffer van zijn. Veel dreigementen zijn gericht tegen de puberzoon en -dochter van Linda de Mol.
  - 30 mins ago 30 Sep 14, 7:22pm -
 • NieuwHistorisch doelpunt Totti
  Een bijzondere mijlpaal voor Francesco Totti. De Italiaan, die afgelopen week zijn 38e verjaardag vierde, scoorde namens AS Roma in het Champions Leagueduel met Manchester City.
  - 33 mins ago 30 Sep 14, 7:19pm -
 • NieuwA15 blijft nog even dicht
  De A15 bij Pernis blijft tot aan het begin van de ochtendspits woensdagochtend afgesloten voor alle verkeer. Behalve opruimwerkzaamheden van gelekte glycerine uit een tankauto wordt meteen een noodzakelijke asfaltering uitgevoerd, meldt Rijkswatersta…
  - 37 mins ago 30 Sep 14, 7:15pm -
 • NieuwLIVE EXTRA Apoel - Ajax 1-1
  Ajax vervolgt vanavond het avontuur in de Champions League. Tegenstander is het Cypriotische Apoel Nicosia. De wedstrijd is vanaf 20.45 uur via onze uitgebreide livewidget van minuut tot minuut te volgen.
  - 38 mins ago 30 Sep 14, 7:14pm -
 • NieuwSlachtoffer 'The Sand' is Ghanees
  De man die zaterdagochtend vroeg werd doodgeschoten in de Amsterdamse club The Sand is van Ghanese afkomst. Dat liet de politie dinsdagavond weten in Opsporing Verzocht. In het programma werd ook een foto van het slachtoffer getoond.
  - 39 mins ago 30 Sep 14, 7:13pm -
 • NieuwNL'er vermoord in Spanje
  Een 56-jarige Nederlandse snackbareigenaar is in het Spaanse Colmenar door zijn hoofd geschoten.
  - 41 mins ago 30 Sep 14, 7:11pm -
 • NieuwHeerlijke goal Messi (video)
  De snelle 1-0 van David Luiz namens Paris Saint-Germain werd binnen een minuut weggepoetst door Lionel Messi. De aanvaller van FC Barcelona rondde een razendsnelle aanval van de Catalanen schitterend af: 1-1.
  - 47 mins ago 30 Sep 14, 7:05pm -

Elsevier

 • NieuwDreigbrieven onder stenen voor familie De Mol
  HILVERSUM (ANP) - John de Mol ontvangt dreigbrieven die onder andere worden achtergelaten onder bakstenen bij zijn huis in Blaricum en op andere plekken. In de brieven staat dat hij een fors geldbedrag moet betalen, anders zou de kinderen van zijn zu…
  - 50 mins ago 30 Sep 14, 7:02pm -
 • Microsoft komt met Windows 10
  SAN FRANCISCO (ANP) - Microsoft heeft dinsdag zijn nieuwste versie van Windows onthuld, de opvolger van Windows 8.1. Een grote verrassing daarbij was de naam. Waar door kenners werd gerekend op Windows 9 kwam het technologieconcern met Windows 10 naa…
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:30pm -
 • IS laat tientallen scholieren gaan
  DAMASCUS (ANP) - Militanten van IS hebben in Syrië ruim 70 scholieren vrijgelaten die meer dan 4 maanden geleden werden ontvoerd. Dat meldde het Syrische Observatorium voor Mensenrechten dinsdag.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:30pm -
 • eBay straalt op Wall Street
  NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag halverwege de handelsdag nagenoeg onveranderd. Beleggers verwerkten een tegenvallend cijfer over het consumentenvertrouwen en een stroom aan bedrijfsovernames. Veilingsite eBay stond volop in de…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 5:34pm -
 • Eerste aanval in Irak door Britse jagers
  LONDEN (ANP) - Britse straaljagers hebben voor het eerst een aanval uitgevoerd op IS-doelen in Irak. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie dinsdag laten weten. Het was de eerste aanval die werd uitgevoerd, sinds het Britse parlement vrijdag zi…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:09pm -
 • Turkije bereidt militaire actie tegen IS voor
  ANKARA (ANP) - Turkije bereidt zich voor op militaire actie in Syrië en Irak. Het parlement geeft naar verwachting donderdag toestemming aan de strijdkrachten de grens over te steken. Vicepremier Bulent Arinc zei dinsdag dat de volksvertegenwoordige…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:32pm -
 • Amsterdamse beurs sluit hoger
  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is de laatste handelsdag van september in de plus gesloten. Ook de meeste Europese aandelenbeurzen wisten dinsdag te herstellen van de verliezen van een dag eerder. Beleggers gingen op zoek naar koopjes en p…
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 3:55pm -
 • Ruim tachtig schademeldingen na aardbeving
  GRONINGEN (ANP) - Bij de NAM in Assen zijn dinsdagmiddag 85 meldingen binnengekomen van mensen die schade hebben aan hun huis als gevolg van de aardbeving eerder die dag. Dat meldt een woordvoerder van de NAM.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 3:51pm -
 • Hoofd beveiliging Witte Huis door het stof
  WASHINGTON (ANP) - Het hoofd van de Amerikaanse geheime dienst, Julia Pierson, ging dinsdag diep door het stof vanwege het binnendringen in het Witte Huis eerder deze maand door een gewapende man.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 3:16pm -
 • Taiwan waarschuwt Peking over protest
  TAIPEI (ANP) - Taiwan heeft dinsdag de Chinese leiders in Peking gewaarschuwd niet hard op te treden tegen betogers in Hongkong. Dat zou de goede betrekkingen tussen Peking en Taipei kunnen schaden en het volk van Taiwan kunnen vervreemden van het Ch…
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 3:06pm -
 • Eerste Nederlandse militairen in missiegebied
  DEN HAAG (ANP) - De eerste Nederlandse militairen zijn naar het Midden-Oosten vertrokken om de komst van de F-16's voor te bereiden die in Irak gaan meevechten tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De groep van 40 militairen vertrok ma…
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 2:56pm -
 • Voedselrantsoenen vluchtelingen Syrië omlaag
  BERLIJN (ANP) - De voedselrantsoenen die vluchtelingen in Syrië krijgen van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) gaan in oktober met 40 procent omlaag.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 2:31pm -
 • 'ECB probeert inflatie omhoog te duwen'
  DEN HAAG (ANP) - De Europese Centrale Bank is bezig de inflatie in Europa wat omhoog te duwen en de bank blijft daarbij binnen zijn mandaat. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij RTL Z.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 2:27pm -
 • AEX hoger in de middag
  AMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese aandelenbeurzen wisten dinsdag te herstellen van de verliezen van een dag eerder. Beleggers gingen op de laatste dag van het derde kwartaal op zoek naar koopjes en verwerkten meevallend economisch nieuws over de e…
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 2:06pm -
 • Tropenartsen niet besmet met ebola
  ROTTERDAM (ANP) - Tropenartsen Erdi Huizenga en Nick Zwinkels hebben definitief geen ebola. Dat heeft de Lion Heart Foundation, waar de artsen voor werken, dinsdag gemeld.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 2:01pm -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwTientallen doden bij golf aanslagen Irak
  Een golf van aanslagen met onder meer autobommen op verschillende plaatsen in Irak heeft dinsdag aan ten minste 41 mensen het leven gekost. Tweeëntwintig doden vielen in de hoofdstad Bagdad.
  - 22 mins ago 30 Sep 14, 7:30pm -
 • Gouden Griffel voor Jan Paul Schutten
  UTRECHT - Auteur Jan Paul Schutten heeft met zijn boek Het raadsel van alles wat leeft de Gouden Griffel gewonnen.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:30pm -
 • ‘Mensen staan niet in de rij voor doop’
  AMSTERDAM - Missionair predikant Paul Visser schrijft dat het missionaire werk in de Jordaan niet echt een succes is. Visser roept op elkaar niet op te jutten en af te troeven, maar eerlijk in gesprek te gaan over 'een moeizaam proces'.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:28pm -
 • Turks parlement stemt donderdag over Syrië en Irak
  Het parlement van Turkije stemt donderdag over een motie die Turkse of buitenlandse strijdkrachten toestaat om vanaf Turks grondgebied invallen in Syrië en Irak te doen. Dat heeft vicepremier Bülent Arinç dinsdag gezegd.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 6:15pm -
 • Ello wil een alternatief bieden voor Facebook
  BARNEVELD - Het nieuwe sociaal netwerk 'Ello' gaat de concurrentie aan met Facebook. Ello belooft geen advertenties te plaatsen, maar er bestaat twijfel of het netwerk dit waar kan maken.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 6:12pm -
 • ‘Metrobezuiniging onverstandig vanwege dreiging’
  Het wegbezuinigen van zeventig metrobeheerders bij het Rotterdamse vervoersbedrijf RET is onverantwoord in tijden van terreurdreiging. Dat stelt Abvakabo FNV dinsdag. Juist nu zijn extra ogen en oren hard nodig, aldus de vakbond.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 6:00pm -
 • Opvolger Windows 8 heet Windows 10
  De opvolger van Windows 8 noemt Microsoft Windows 10. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens een presentatie dinsdagavond. Windows 10 biedt onder meer een startmenu, die voor Windows 7-gebruikers vertrouwder moet vallen dan het thuisscherm in Windows…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 5:45pm -
 • Kamer eist duurzame huisbank voor Rijk
  DEN HAAG - Het kabinet moet Royal Bank of Scotland (RBS) als huisbank van de overheid inruilen voor een meer duurzame bank.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:22pm -
 • Flessenpost komt 18.000 kilometer verderop aan
  Een fles met daarin een brief van Nederlandse zeilers is na twee jaar en een reis van achttienduizend kilometer teruggevonden. Parkwachters op Macquarie Island, een eilandje ten zuidwesten van Nieuw-Zeeland, vonden onlangs de flessenpost. Dat meldt h…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:15pm -
 • Britse luchtmacht bombardeert IS in Irak
  Voor het eerst heeft de Britse luchtmacht doelen van terreurnetwerk Islamitische Staat (IS) in Irak aangevallen. Dat heeft het Britse ministerie van defensie dinsdag bekendgemaakt. Vrijdag gaf het parlement de Royal Air Force (RAF) toestemming om mil…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:15pm -
 • Vrouw van Britse gijzelaar doet beroep op IS
  De vrouw van de Britse hulpverlener Alan Henning heeft dinsdag een beroep gedaan op de groep Islamitische Staat (IS) om haar man vrij te laten. "Wij hebben hem thuis nodig", zei Barbara Henning in een televisieboodschap.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:15pm -
 • Openbare school Californië verbant christelijke boeken
  TEMECULA - Wie in de bibliotheek van de Springs Charter Schools in Temecula het boek The Hiding Place van Corrie ten Boom probeert te vinden, zoekt tevergeefs. Het boek is weggegeven, omdat de school er vanaf wilde. Net als van alle andere christelij…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:07pm -
 • Vrijgemaakt appel om Israël niet te vergeten
  EMMEN - De houding van christenen tegenover Israël is vaak lauw, constateert de vrijgemaakte organisatie Yachad, die zich inzet voor evangelieverkondiging onder het Joodse volk.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:01pm -
 • ‘Jorritsma kandidaat voor Eerste Kamer’
  Oud-minister Annemarie Jorritsma staat op de VVD-kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen volgend jaar mei. Dat zeggen ingewijden dinsdag tegen de NOS. Jorritsma is nu burgemeester van Almere en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeen…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:00pm -
 • Secret Service mag indringers doodschieten
  De Secret Service heeft de bevoegdheid om 'dodelijk geweld' te gebruiken als iemand probeert het Witte Huis binnen te dringen. Dat heeft directeur van de dienst, Julia Pierson, dinsdag gezegd in een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:45pm -
 • ‘Scholen krijgen te weinig geld voor onderhoud’
  Een groot deel van de Nederlandse basisscholen krijgt vanaf 1 januari te weinig vergoeding voor het buitenonderhoud of aanpassingen van hun schoolgebouwen. Gemiddeld zullen scholen structureel zo'n tienduizend euro tekort komen, zegt adviesbureau ICS…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:45pm -
 • ‘Butlermoord’ 1983 was natuurlijke dood
  AMSTERDAM - De butler heeft geen moord gepleegd. Er is zelfs geen sprake van moord, maar van een natuurlijk overlijden. De Hoge Raad buigt zich nu over de zevende herzieningsaanvraag in deze zaak, een record.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:39pm -
 • Zwakke inflatie stemt beleggers optimistisch
  De zwakke inflatie in de eurozone stemde beleggers dinsdag goedgemutst. Beurshandelaren verwachten dat de geldontwaarding - die vorige maand uitkwam op 0,3 procent - een impuls is voor de Europese Centrale Bank (ECB) om nieuwe stimuleringsmaatregelen…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:31pm -
 • Deel A15 dicht om lekkende tankwagen
  De A15 tussen Pernis en Hoogvliet is dinsdagavond gesloten vanwege een lekkende tankwagen. Duizenden liters glycerine zijn op de weg beland. Het opruimen gaat vermoedelijk uren duren, meldt de Verkeersinformatiedienst.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:30pm -
 • Weer Zuid-Koreaans passagiersschip gezonken
  Opnieuw is dinsdag een Zuid-Koreaans cruiseschip gezonken voor de kust van het Oost-Aziatische land. Dat heeft de kustwacht bekendgemaakt, meldt persbureau Yonhap. Alle 110 opvarenden konden worden gered van de Vacance, die op een rots bij het eiland…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:30pm -
 • Air France vliegt woensdag weer volgens schema
  Air France vliegt woensdag weer volledig volgens schema, nadat de luchtvaartmaatschappij de afgelopen twee weken hard getroffen werd door stakingen. Dat liet de topman van het overkoepelende Air France-KLM tegenover persbureau Reuters weten. Op dinsd…
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 4:16pm -
 • VN: duizenden Syriërs op de vlucht voor IS
  Tienduizenden mensen vluchten uit Syrië, terwijl de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) zijn greep op grote delen van het land juist verstevigt. Dat heeft ondersecretaris-generaal van de Verenigde Naties voor humanitaire zaken en nood…
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 4:15pm -
 • Groningers hoeven water niet meer te koken
  Inwoners van het Groningse Ter Apel kunnen weer water uit de kraan drinken. Het advies om water voor gebruik te koken is ingetrokken. Dat meldt het Waterbedrijf Groningen dinsdag. Uit onderzoek is gebleken dat het leidingwater weer vrij is van poepba…
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 4:15pm -
 • Leider Hong Kong wijst eisen betogers af
  Leider van Hong Kong Leung Chung-ying heeft de eisen van demonstranten die meer democratie eisen in hun stad dinsdag naast zich neergelegd. De betogers eisten dat Leung uiterlijk woensdag hervormingen zou doorvoeren om vervolgens af te treden. De pro…
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 4:00pm -
 • Leger Egypte beslist over wapenimport
  Het Egyptische leger heeft de bevoegdheid gekregen om te beslissen over de import van wapens en munitie. De Egyptische president Abdel-Fattah el-Sissi tekende dinsdag een wet die dat mogelijk maakt.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 3:45pm -

Volkskrant

RTL

 • Nieuw'Familie De Mol staat zwaar onder druk'
  John en Linda de Mol en hun gezinnen staan al geruime tijd zwaar onder druk door de afpersingen en bedreigingen waarvan ze het slachtoffer zijn.
  - 35 mins ago 30 Sep 14, 7:17pm -
 • NieuwIS laat tientallen scholieren gaan
  Militanten van IS hebben in Syrië ruim 70 scholieren vrijgelaten die meer dan 4 maanden geleden werden ontvoerd. Het gaat om tieners tussen de 13 en 15 jaar uit de regio rond de door Koerden bestuurde stad Ayn al-Arab en Kobani.
  - 38 mins ago 30 Sep 14, 7:14pm -
 • NieuwSpectaculair: traangasgranaat teruggooien naar politie
  Spectaculaire beelden uit Hongkong. De politie schiet met traangas op demonstranten die meer democratie eisen. Een traangasgranaat komt af op een demonstrant, die bedenkt zich niet, vangt hem en gooit hem terug naar de oproerpolitie.
  - 44 mins ago 30 Sep 14, 7:08pm -
 • NieuwMorgen droog met in het noorden misschien een spatje regen
  Vannacht droog, met kans op mist. Morgen verwacht RTL Weerman Reinier van den Berg wel wat bewolking in het noorden, waar misschien ook nog een spat regen uit kan vallen. In de rest van het land blijft het droog. In het noorden wordt het zo'n 18 grad…
  - 47 mins ago 30 Sep 14, 7:05pm -
 • NieuwZes Darth Vaders in Oekraïense verkiezingen
  Maar liefst zes mensen die zich Darth Vader noemen, naar een van de figuren in de Star Wars-filmcyclus, dingen bij de komende parlementsverkiezingen in Oekraïne mee naar een parlementszetel.
  - 50 mins ago 30 Sep 14, 7:02pm -
 • NieuwGünther zien ze in het Oosten niet terug
  Een bijzonder reünie in de Duitse ambassade in Praag vandaag. 25 Jaar geleden was die ambassade het toevluchtsoord voor 17.000 Oost-Duitsers, die naar West-Duitsland wilden. Ze kregen toestemming, een paar dagen voordat de Berlijnse Muur viel. Nu, 2…
  - 58 mins ago 30 Sep 14, 6:54pm -
 • Micropia: het onzichtbare wordt zichtbaar
  Onzichtbaar voor het blote oog, en toch zijn ze vanaf vandaag te zien in een museum: micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en algen. De meeste mensen weten er maar erg weinig van en om dat te veranderen is er een nieuw museum, naast Artis in A…
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:40pm -
 • Verdachte afpersing familie De Mol is 'jaar of 70'
  De verdachte die de politie op de korrel heeft in de afpersings- en bedreigingszaak van John en Linda de Mol, is een man van ongeveer 70 jaar. Dat bleek tijdens het programma Opsporing Verzocht, dat vanavond aandacht aan de zaak heeft besteed.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:38pm -
 • De kiekendief, succesnummer van natuurbeschermers
  Het gaat bedroevend slecht met de wilde dieren in de wereld, blijkt uit de meeste recente cijfers van het Wereld Natuurfonds. En dat komt door de mens. Door de jacht, visserij en vernietiging van bos sterven veel diersoorten uit. In Nederland gaat he…
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:30pm -
 • Jan Paul Schutten wint Gouden Griffel
  Kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten is dit jaar de winnaar van de Gouden Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het afgelopen jaar.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:29pm -
 • Berg kritiek op beveiligers Witte Huis
  De chef van de Amerikaanse Secret Service ligt onder vuur in het parlement van de Verenigde Staten. De bewakers van president Obama leken vorige week totaal niet op te letten, toen een verwarde veteraan met een mes het Witte Huis wist binnen te dring…
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 6:24pm -
 • Demonstranten Hongkong vieren hun eigen feest
  Een enorme mensenmassa in de straten van Hongkong en de kans is groot dat die er morgen tijdens een belangrijke feestdag in China nog altijd staat. Tienduizenden demonstranten weigeren te stoppen met hun protest.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 6:20pm -
 • Onderzoek, want dit mag niet meer gebeuren
  De Onderzoeksraad voor de Veiligheid gaat het ongeluk met de monstertruck onderzoeken. De raad wil weten hoe het zit met de rol van gemeentes, de organisatie en het stunt-team.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 6:14pm -
 • Nederlandse snackbarhouder doodgeschoten in Spanje
  In het Spaanse Colmenar is afgelopen weekend een 56-jarige Nederlandse man door het hoofd geschoten in zijn snackbar. De Guardia Civil onderzoekt de zaak en heeft nog geen aanhoudingen verricht.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 6:09pm -
 • Fred Ros' oude vrienden zijn nu zijn grootste vijanden
  Het lijkt de doorbraak waar Justitie jarenlang op hoopte, de verklaringen van kroongetuige Fred Ros. Hij weet veel van de liquidaties in de onderwereld, tien jaar geleden. Met zijn ommekeer worden zijn oude kennissen Holleeder en Soerel zijn grootste…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 6:08pm -
 • Microsoft doet haasje-over: van Windows 8 naar 10
  Microsoft heeft vandaag de opvolger gepresenteerd van zijn besturingssysteem Windows 8. Verrassend genoeg gaat het nieuwe systeem geen Windows 9 heten, maar Windows 10.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 5:52pm -
 • Britten bombarderen nu ook IS
  Britse straaljagers hebben voor het eerst een aanval uitgevoerd op IS-doelen in Irak. Het was de eerste aanval die werd uitgevoerd, sinds het Britse parlement vrijdag zijn goedkeuring gaf aan gevechtsoperaties.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:19pm -
 • VS: Hackers stalen voor 100 miljoen dollar
  Vier leden van een hackersbende zijn in Amerika aangeklaagd voor het stelen van technologie en software ter waarde van 100 miljoen dollar.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 5:16pm -
 • Asiel vol 'stoere' honden

  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:39pm -
 • Naakte tiener gekneveld in auto suïcidale Duitser
  De politie in Keulen heeft in een speurtocht naar een man met zelfmoordneigingen gisteravond een opzienbarende vondst gedaan. In de pick-uptruck van de 52-jarige man lag een 17-jarig meisje, naakt en vastgebonden.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:28pm -
 • Cipier verhuurt huis op gevangenisterrein aan toeristen
  Een adjunct-chef van een zwaarbewaakte gevangenis in het Zuid-Franse Arles, verhuurde heimelijk zijn dienstwoning op het gevangenisterrein als vakantiehuis.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 4:26pm -
 • Micropia: een nieuw museum over micro-organismen

  - 4 hours ago 30 Sep 14, 4:17pm -
 • Hoofd beveiliging Witte Huis door het stof
  Het hoofd van de Amerikaanse geheime dienst, Julia Pierson, is diep door het stof gegaan nadat eerder deze maand een gewapende man het Witte Huis was binnengedrongen.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 4:10pm -
 • 70-jarige waaghals daalt met luchtballon af in grot
  Met zijn 70 jaar daalt de Oostenrijkse avonturier Ivan Trifonov als eerste ter wereld met een luchtballon af in de 200 meter diepe Mamet-grot in Kroatië. Een spectaculair gezicht.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 4:00pm -
 • Video: Zo vaak checken voorbijgangers borsten
  Een vrouw heeft een cameraatje in haar bh gestopt om te laten zien hoe vaak voorbijgangers naar haar borsten staren. Maar... het filmpje is niet gemaakt om aan te tonen wat voor viespeuken mannen zijn.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 3:58pm -
 • Roken: van stoere gewoonte tot nare verslaving
  Morgen begint de actie Stoptober, waarbij rokers de strijd aangaan met hun verslaving. 28 dagen lang zullen ze proberen te stoppen met deze ongezonde gewoonte. Met het groeiende bewustzijn van de risico's veranderde ook de kijk op roken.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 3:30pm -
 • Actievoerder trekt staatssecretaris Van Rijn aan oor
  Staatssecretaris Van Rijn is flink aan zijn oor getrokken door een boze actievoerder bij een bezoek aan Oosterhout. Van Rijn was daar om te praten over de zorgtaken die de gemeenten er in 2015 bij krijgen.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 3:22pm -
 • Eerste Nederlandse militairen in missiegebied
  De eerste Nederlandse militairen zijn naar het Midden-Oosten vertrokken om de komst van de F-16's voor te bereiden die in Irak gaan meevechten tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 3:04pm -
 • 'Reële dreiging tegen nieuwe kroongetuige Fred Ros'
  Er is een reële dreiging tegen kroongetuige Fred Ros, die is toegelaten tot het liquidatieproces Passage. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten tijdens een zitting van het gerechtshof in Amsterdam.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 2:54pm -
 • Dure grap over bom op vliegveld Eindhoven
  Een 23-jarige vakantieganger heeft een boete van 750 euro betaald voor een grap over een bom in zijn handbagage bij een controle op Eindhoven Airport.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 2:52pm -
 • Justitie België eist 8 jaar tegen Nederlandse jihadgangers
  Tijdens het grote proces dat in België wordt gevoerd tegen aanhangers van de beweging Sharia4Belgium, is 8 jaar geëist tegen twee Nederlandse jihadgangers.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 2:41pm -
 • Meer dan 30 schademeldingen na beving
  Bij de NAM in Assen zijn 33 meldingen binnengekomen van mensen die schade hebben aan hun huis als gevolg van de aardbeving eerder vandaag.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 2:16pm -
 • Politie pakt aanrander op in Utrecht
  Een 26-jarige man uit Zeist is zondagmorgen opgepakt op verdenking van de aanranding van een jonge vrouw op het Janskerkhof in Utrecht.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 2:06pm -
 • Tropenartsen niet besmet met ebola
  Tropenartsen Erdi Huizenga en Nick Zwinkels zijn niet besmet met het ebolavirus. Dat heeft de organisatie meegedeeld waarvoor de artsen werken.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 1:57pm -
 • Luchtbeelden Montpellier: overal water
  Regen, regen en nog eens regen. Het viel met bakken uit de lucht de afgelopen dagen in het Zuid-Franse Montpellier. Bekijk de beelden uit lucht.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 1:37pm -
 • Twee in tuin gevonden Amsterdamse vrouwen overleden
  In de tuin van een huis aan de Kerkstraat in Amsterdam zijn in de nacht van zondag op maandag twee vrouwen gevonden die onwel waren geworden. Ze zijn later in het ziekenhuis overleden.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 1:32pm -
 • Nederlandse brief reist 18.500 km in fles
  Een flesje met daarin een Nederlandse brief heeft sinds 2012 een reis van ruim 18.500 kilometer gemaakt, vanaf de punt van Zuid-Amerika via Antarctica naar Macquarie Island ten zuidwesten van Nieuw-Zeeland.
  - 7 hours ago 30 Sep 14, 1:10pm -
 • Asiels overspoeld door 'stoere' honden
  Asiels slaan alarm: ze zitten overvol met 'stoere' hondenrassen zoals pitbulls, staffords, maar ook herdershonden.
  - 7 hours ago 30 Sep 14, 1:00pm -
 • Dierenbeul kickte op angst en noodkreten kippen
  De dierenbeul die in maart en april een slachting aanrichtte en een spoor van dierenlijkjes achterliet op kinderboerderijen, vond het 'leuk' om dieren te verminken en pijn te doen.
  - 7 hours ago 30 Sep 14, 12:54pm -
 • Beving Groningen was 2,8 op schaal van Richter
  De aardbeving die eerder vandaag plaatsvond in de provincie Groningen, had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum was bij het dorp Ten Boer, een paar kilometer van de stad Groningen.
  - 7 hours ago 30 Sep 14, 12:28pm -
 • John en Linda de Mol bedreigd en afgeperst
  John en Linda de Mol worden sinds medio vorig jaar bedreigd en afgeperst. Dat bevestigt de politie, die vanavond aandacht aan de zaak besteedt in het programma Opsporing Verzocht.
  - 7 hours ago 30 Sep 14, 12:27pm -
 • Stel geeft bizarre fooi voor belabberde service
  Wat doe je als je een belabberde service hebt gekregen in een restaurant? Een Amerikaans stel heeft op wel heel wonderlijke wijze gereageerd.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 12:09pm -
 • Politie veroorzaakt enorme fietsfile in Utrecht
  Fietsers die vanochtend de Utrechtse Maliebaan wilden oversteken konden beter gaan lopen.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 12:08pm -
 • Weer aardbeving in Groningen
  Groningen is opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. Het KNMI heeft meerdere meldingen binnengekregen en bevestigt dat om 13.42 uur een beving heeft plaatsgevonden.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 11:59am -
 • Nederlaag Teeven: plan voor enkelband geschrapt
  Gevangenen mogen niet aan het eind van hun straf met een enkelband naar huis worden gestuurd. Het wetsvoorstel is zojuist gestrand in de Eerste Kamer.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 11:56am -
 • 'Moordmakelaar' mag getuigen tegen Holleeder
  De verklaringen van 'moordmakelaar' Fred Ros worden toegelaten in het liquidatieproces. Het gerechtshof in Amsterdam heeft besloten dat de deal met Ros mag worden toegevoegd aan het dssier.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 11:47am -
 • Politie Den Haag licht terreurverdachte van bed
  De politie heeft in Den Haag een 21-jarige man opgepakt op verdenking van het deelnemen aan trainingen voor terrorisme.
  - 9 hours ago 30 Sep 14, 11:21am -
 • 'Een zeehond is geen huisdier'
  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft op verschillende plekken in het noorden van het land onderzoek gedaan naar particulieren die illegaal zeehonden opvangen en ze als huisdier houden. Daarbij zijn op één adres twee zeehonden gevonden.
  - 9 hours ago 30 Sep 14, 11:00am -
 • Agent schiet agressieve hond neer in Vondelpark
  Een agent heeft vanochtend in het Amsterdamse Vondelpark een hond neergeschoten. Het agressieve dier viel de politieman aan.
  - 9 hours ago 30 Sep 14, 10:51am -
 • Centrum Montpellier staat volledig blank
  In Montpellier in het Zuid-Franse departement Hérault hebben zo'n 4.000 mensen hun huis moeten verlaten vanwege hevige regenval. De regen houdt voorlopig nog niet op.
  - 9 hours ago 30 Sep 14, 10:37am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse