Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Melissa voelt zich misbruikt
  De pijpdame van Dave Roelvink zegt "te zijn vernederd en kapot gemaakt" door de zoon van volkszanger Dries.
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:25am -
 • Suikeropa vastgebonden door tweeling
  Een 85-jarige man uit Manhattan is vastgebonden en beroofd door een 17-jarige tweeling, toen hij met ze op 'date' was.
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:14am -
 • Tientallen doden door aanslagen Sinaï
  Zeker 33 mensen zijn om het leven gekomen bij meerdere aanslagen in de Sinaï, Egypte. Onder de slachtoffers waren vooral militairen.
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:11am -
 • Elf tieners verkrachtten 43-jarige vrouw
  Elf Britse tieners zijn gearresteerd vanwege de verkrachting van een 43-jarige vrouw uit Liverpool.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 10:00am -
 • Politie zoekt naar kind in bos
  De politie is de hele nacht tevergeefs op zoek geweest naar een jong kind in de bossen van Rosmalen.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:36am -
 • Update: Trein sloopt koeien
  Er is zaterdagochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Raalte en Nijverdal, door een aanrijding met koeien.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:23am -
 • U kunt een uur langer slapen
  U kan dit weekend een uur langer van uw slaap genieten.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:19am -
 • Vrouw Iran geëxecuteerd
  Ondanks druk van Mensenrechtenorganisaties is de 26-jarige Iraanse vrouw die beschuldigd werd van de moord op een oud-medewerker van het ministerie van Inlichtingenwerk toch geëxecuteerd.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:08am -
 • Media geven patiënten valse hoop
  Patiënten worden vaak op het verkeerde been gezet door berichtgeving in de media.
  - 4 hours ago 25 Oct 14, 8:48am -
 • Bijlzwaaier NY was radicale moslim
  De man die donderdagavond in New York met een bijl zwaaide en daarmee twee agenten verwondde was een radicale moslim.
  - 4 hours ago 25 Oct 14, 8:29am -

Buienradar

NOS

 • Hogere EU-afdracht blijft raadsel
  Het kabinet begrijpt nog steeds niet waar de torenhoge naheffing uit Brussel vandaan komt. Donderdag werd bekend dat Nederland voor 1 december 642 miljoen euro extra moet afdragen.
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:52am -
 • Groningen wil meer compensatiegeld
  De provincie Groningen wil meer geld van het Rijk en de NAM als compensatie voor schade door de aardgasboringen. In het Dagblad van het Noorden zegt commissaris van de koning Van den Berg dat de provincie in totaal 2 miljard nodig heeft om de schade…
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:52am -
 • FNV wil 'Dagobert Duck-belasting'
  De FNV pleit voor de invoering van een 'Dagobert Duck-belasting' voor mensen die meer dan 500.000 euro aan vrij vermogen hebben. Zij zouden twee keer zoveel vermogensrendementsheffing moeten gaan betalen.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:28am -
 • Noodtoestand Sinai na aanslagen
  De Egyptische president Sisi heeft de noodtoestand uitgeroepen in een deel van de noordelijke Sinai. Het aantal militairen dat daar gisteren om het leven kwam bij aanslagen is opgelopen naar zeker 33.
  - 4 hours ago 25 Oct 14, 8:54am -
 • Levenslang voor moord Vuile Oorlog
  In Argentinie hebben vijftien mensen levenslang gekregen voor de moord op 128 politieke gevangenen tijdens de militaire dictatuur. Onder de gestraften zijn een oud-minister en een voormalig chef van de politie.
  - 4 hours ago 25 Oct 14, 8:53am -
 • Iran doodt vrouw ondanks protest
  In Iran is een vrouw opgehangen die wegens moord ter dood was veroordeeld. Een internationale campagne om het doodvonnis te herzien, haalde niets uit.
  - 4 hours ago 25 Oct 14, 8:43am -
 • Parijs heropent Picasso Museum
  Het Picasso Museum in Parijs gaat vandaag na een verbouwing van vijf jaar weer open. Bezoekers kunnen nu twee keer zoveel werken van de Spaanse kunstenaar zien als vroeger. De heropening valt samen met de geboortedag van Picasso.
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:53am -
 • Dodelijke schietaprtij op school VS
  Op een middelbare school in de Amerikaanse staat Washington zijn bij een schietpartij twee doden en vier gewonden gevallen. Een van de doden is de schutter (15) die na zijn daad zelfmoord pleegde.
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:36am -
 • Politie NY:aanval was terreurdaad
  De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De New Yorkse politiecommissaris Bratton noemt de aanval een "terroristische daad".
  - 6 hours ago 25 Oct 14, 6:56am -
 • Google-chef breekt vrije val-record
  Een van de hoogste bazen van Google, Alan Eustace, heeft de allerhoogste vrije val ooit gemaakt. Hij is vanaf 40 kilometer hoogte uit een heliumballon gesprongen. Daarmee brak hij het oude record van Baumgartner met 1 kilometer.
  - 6 hours ago 25 Oct 14, 6:30am -
 • Verplichte quarantaine ebola-medici
  Alle artsen en verpleegkundigen die naar New York en New Jersey reizen vanuit landen waar ebola heerst, moeten verplicht 21 dagen in quarantaine. Ook iedereen die in direct contact is geweest met een ebola-patient moet worden afgezonderd, hebben de s…
  - 8 hours ago 25 Oct 14, 4:25am -
 • Cameron wil naheffing niet betalen
  De Britse premier Cameron zegt dat hij de naheffing die Brussel opgelegd heeft, niet zal betalen."We gaan niet plotseling ons chequeboek trekken. Het gebeurt niet."
  - 10 hours ago 25 Oct 14, 2:26am -
 • Creche schrikt van 'NSB-brief'
  Een Utrechts kinderdagverblijf is naar de politie gestapt vanwege een anonieme brief waarin de vestiging van een NSB-museum in het pand op Maliebaan 35 wordt aangekondigd. In dat pand, waar de creche nu zit, was het hoofdkantoor van de NSB gevestigd.…
  - 10 hours ago 25 Oct 14, 2:20am -
 • Justitie vervolgt Jos van Rey
  Het OM vervolgt oud-wethouder Jos van Rey van Roermond voor corruptie. Hij wordt gedagvaard wegens ambtelijke omkoping, witwassen van 175.000 euro en verkiezingsfraude. De rechtszaak begint op 21 januari.
  - 10 hours ago 25 Oct 14, 2:20am -
 • Woonbond noemt huurbeleid rampzalig
  De Woonbond zegt dat uit het rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving van vandaag blijkt dat het huurbeleid van het kabinet desastreus uitpakt. In het rapport staat dat steeds minder sociale huurwoningen beschikbaar komen voor de lagere inkome…
  - 10 hours ago 25 Oct 14, 2:20am -
 • Dodelijke schietpartij op school VS
  Op een school in de Amerikaanse staat Washington heeft een leerling iemand doodgeschoten en zeker vier mensen verwond. Drie van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.
  - 14 hours ago 24 Oct 14, 10:36pm -
 • Eerste ebola-dode in Mali is peuter
  Een meisje van twee in Mali bij wie ebola is geconstateerd, is overleden. Ze is de eerste ebola-dode in het land.
  - 15 hours ago 24 Oct 14, 9:42pm -
 • Palestijnse Amerikaan (14) gedood
  Op de Westelijke Jordaanoever hebben Israelische militairen een Palestijns- Amerikaanse jongen van 14 gedood. Een familielid zegt dat militairen het vuur openden toen de jongen met anderen stenen naar de militairen gooiden. Er raakten twaalf jongens…
  - 16 hours ago 24 Oct 14, 8:56pm -
 • WHO:eind 2015 miljoenen vaccins
  In december wordt begonnen met het testen van ebola-vaccins in Afrika. Dat is een maand eerder dan verwacht. Medio volgend jaar moeten er honderdduizenden doses beschikbaar zijn en aan het eind van het jaar miljoenen, zegt de WHO.
  - 17 hours ago 24 Oct 14, 7:39pm -
 • Extra geld voor muziek basisschool
  Basisscholen krijgen meer geld voor muziekonderwijs. Voor de komende vijf jaar stelt minister Bussemaker 25 miljoen euro beschikbaar. Een even groot bedrag komt van private partijen, onder wie Joop van den Ende.
  - 20 hours ago 24 Oct 14, 4:45pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwChinese staatseconoom vreest tragere groei
  De economische groei van China zwakt volgend jaar af tot 7 procent als Peking geen extra stimuleringsmaatregelen neemt. Daarvoor waarschuwt Fan Jianping van het Chinese economische bureau State Information Center zaterdag.
  - 35 mins ago 25 Oct 14, 12:01pm -
 • NieuwPatiënten krijgen valse hoop
  Patiënten krijgen vaak valse hoop door medisch nieuws in kranten, op tv en internet. Artsen vinden het vervelend dat hun patiënten door opgeblazen of foutieve berichten een verkeerd beeld krijgen over hun ziekte en de behandelingsmogelijkheden. Dat…
  - 36 mins ago 25 Oct 14, 12:00pm -
 • NieuwEervolle nominatie Willems
  Een grote eer voor Jetro Willems. De linksback van PSV is genomineerd voor de Golden Boy, de prijs voor het grootste talent van Europa onder de 21. Ook Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena zit bij de laatst 40. Opmerkelijk genoeg ontbreekt Memphis De…
  - 46 mins ago 25 Oct 14, 11:50am -
 • NieuwPerez Hilton dol op Voice trio
  Zelfs Perez Hilton keek gisteren naar The Voice of Holland. Of, naja, hij heeft in elk geval een clipje ervan gezien op YouTube. De battle tussen Gabriella Massa en het trio O'G3NE vond hij geweldig en dat deelde hij met ruim 1 miljoen volgers.
  - 46 mins ago 25 Oct 14, 11:50am -
 • NieuwMishandeling met kapotte fles
  Op het Rembrandtplein in Amsterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man gruwelijk toegetakeld met een kapotte fles. Het slachtoffer werd door twee mannen aangevallen en in zijn gezicht gestoken.
  - 46 mins ago 25 Oct 14, 11:50am -
 • NieuwGevaarlijke nepproducten
  Marianne Vink kocht opzetborsteltjes bij de Kruidvat. Tot haar grote schrik liet het bovenstukje los tijdens het poetsen, mevrouw Vink stikte hier bijna in. Op de verpakking stond dat het product van Procter & Gamble afkomstig was, maar het bleek uit…
  - 47 mins ago 25 Oct 14, 11:49am -
 • NieuwMarloes Coenen verwurgt Italiaanse
  Marloes Coenen heeft haar debuut bij ’s werelds grootste Mixed Martial Art-organisator Bellator opgesierd met een klinkende zege. De Italiaanse Annalisa Bucci had in het Amerikaanse Kansas geen schijn van kans tegen de verwurging van de Amsterdamse…
  - 47 mins ago 25 Oct 14, 11:49am -
 • NieuwWTA wil teamcompetitie
  De WTA heeft plannen om een eigen teamcompetitie op te zetten. De bazin van de vakbond voor tennissters, Stacey Allaster, heeft dit tijdens de WTA Finals in Singapore gezegd. "We zijn nog in de beginfase met de plannen”, aldus Allaster. "Maar we de…
  - 55 mins ago 25 Oct 14, 11:41am -
 • NieuwSuarez beent weg bij interview
  Opeens had Luis Suarez er genoeg van. De altijd omstreden Uruguayaanse aanvaller van Barcelona beende boos weg bij zijn interviewer. "Ze hebben me al 38.000 keer naar dat bijten gevraagd", aldus een gefrustreerde Suarez. "Ik doe dit niet meer."
  - 57 mins ago 25 Oct 14, 11:39am -
 • Halep: 'Ik speel bijna perfect'
  Simona Halep weet niet wat haar overkomt tijdens de WTA Finals, de seizoensafsluiter in Singapore. De Roemeense tennisster bereikte de eindstrijd van het officieuze wereldkampioenschap door Agnieszka Radwanska te verslaan in de halve finales: 6-2, 6-…
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:34am -
 • Peshmerga's pakken wapens op
  Circa 150 Iraakse Koerden zijn met zware wapens op weg naar de Syrische grensplaats Kobani om daar te helpen in de strijd tegen de extremisten van Islamitische Staat (IS), aldus Koerdische media. Zij reizen met toestemming van de regering in Ankara o…
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:31am -

Elsevier

 • NieuwChinese staatseconoom vreest tragere groei
  PEKING (ANP) - De economische groei van China zwakt volgend jaar af tot 7 procent als Peking geen extra stimuleringsmaatregelen neemt. Daarvoor waarschuwt Fan Jianping van het Chinese economische bureau State Information Center zaterdag.
  - 37 mins ago 25 Oct 14, 11:59am -
 • Aantal ebolabesmettingen boven de 10.000
  GENVE (ANP) - Het aantal ebolabesmettingen is gestegen tot boven de 10.000. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldde zaterdag dat het aantal gevallen is opgelopen van 9936 op woensdag tot 10.114 nu.
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:17am -
 • Italië massaal op de been om ontslagrecht
  ROME (ANP) - Italiaanse vakbondsleden zijn zaterdag in Rome massaal de straat op gegaan om te protesteren tegen versoepeling van het ontslagrecht en verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Voor de afsluitende manifestatie op het plein Piazza San…
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:16am -
 • Heel Vlieland zit even zonder stroom
  VLIELAND (ANP) - Heel het Waddeneiland Vlieland heeft zaterdag ruim een half uur zonder stroom gezeten. Dat meldde een woordvoerder van netbeheerder Liander. De stroom viel uit omdat er iets mis was met de generatoren die het eiland tijdelijk van str…
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:51am -
 • '2 miljard nodig voor schade aardbevingen'
  GRONINGEN (ANP) - Er moet 2 miljard euro beschikbaar komen om de gevolgen van de aardbevingen in Noordoost-Groningen de komende vijf jaar op te vangen. Dat zegt Max van den Berg, commissaris van de Koning in Groningen, zaterdag in een interview met h…
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:46am -
 • Grote brand bij garagebedrijf Emmeloord
  EMMELOORD (ANP) - Bij een garagebedrijf in Emmeloord is zaterdag brand uitgebroken. In het pand was een man aanwezig, hij heeft rook ingeademd en is naar het ziekenhuis gebracht, meldde de brandweer. De brand veroorzaakt dikke, zwarte rookwolken bove…
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:41am -
 • Ford blaast Lincoln nieuwe leven in
  DETROIT (ANP) - De kersverse topman van het Amerikaanse autoconcern Ford, Mark Fields, heeft grootse plannen met zijn ondergeschoven kindje Lincoln. Hij pompt de komende jaren miljarden dollars in het stoffige merk, om de strijd aan te kunnen gaan me…
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:06am -
 • 'Terugroepacties vaker te verwachten'
  SHANGHAI (ANP) - Consumenten kunnen steeds meer terugroepacties van autofabrikanten verwachten. ,,De producenten moeten steeds harder vechten om klanten binnen te halen, deze kwijtraken wegens kwaliteitsproblemen is het laatste wat ze willen'', zegt…
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:58am -
 • SP: miljonair moet meer belasting betalen
  DEN HAAG (ANP) - Miljonairs moeten als het aan de SP ligt vanaf volgend jaar meer belasting gaan betalen. De opbrengst daarvan moet ten goede komen aan kleinere spaarders.
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:39am -
 • Treinverkeer ligt stil na aanrijding koeien
  RIJSWIJK (ANP) - Door een aanrijding met koeien rijden er zaterdagochtend geen treinen tussen Raalte en Nijverdal. Volgens de politie zijn er drie koeien bij betrokken. Onduidelijk is of de beesten het ongeluk overleefd hebben. Reizigers in de trein…
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:08am -
 • 'Softwarefouten schadepost van 1,6 miljard'
  VIANEN (ANP) - Softwarefouten leiden jaarlijks tot zo'n 1,6 miljard euro aan schade voor de Nederlandse economie in de vorm van verlies van productiviteit en omzetderving. Door het falen van IT-systemen moeten vaak werkzaamheden worden onderbroken en…
  - 6 hours ago 25 Oct 14, 6:48am -
 • Levenslang voor 15 helpers junta Argentinië
  BUENOS AIRES (ANP) - Voor een Argentijnse rechtbank zijn vrijdag (plaatselijke tijd) vijftien medestanders van het voormalige juntabewind (1976-1983) veroordeeld tot levenslang. Het Argentijnse persbureau Telam meldt zaterdag dat ze schuldig zijn bev…
  - 6 hours ago 25 Oct 14, 6:32am -
 • Politie zoekt tevergeefs naar kind in bos
  ROSMALEN (ANP) - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tevergeefs een bos in Rosmalen doorzocht. De politie kreeg vrijdagavond een melding dat een man met een klein kind een bos was ingelopen en kort daarna zonder het kind het bos uitk…
  - 6 hours ago 25 Oct 14, 6:27am -
 • Strengere quarantaineregels luchthavens VS
  NEW YORK (ANP) - De luchthavens van New York en New Jersey gaan alle reizigers die in contact zijn geweest met ebola-patiënten preventief 21 dagen in quarantaine plaatsen. Dat hebben de gouverneurs van beide staten vrijdag bekend gemaakt. Reizigers…
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:22am -
 • Schotse Labourleider stapt op na onenigheid
  EDINBURGH (ANP) - De leider van de Labourpartij in Schotland, Johann Lamont, is vrijdag opgestapt. De BBC meldt dat ze onenigheid heeft met de landelijke Labour-leiding. Een bron binnen de partij beweert dat Lamont het gevoel heeft dat 'Londen' de Sc…
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:22am -

Metro Nieuws

ND

 • Gewonden bij gevechten in Noord-Libanon
  Bij gevechten tussen het Libanese leger en moslimextremisten in de noordelijke Libanese stad Tripoli zijn zaterdag twaalf mensen gewond geraakt. Dat heeft het Libanese leger bekendgemaakt.
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:15am -
 • Iraanse opgehangen ondanks internationaal protest
  Een Iraanse vrouw, die ter dood was veroordeeld omdat ze een medewerker van het Iraanse ministerie van inlichtingen had vermoord, is zaterdag terechtgesteld. De vrouw werd bij zonsopkomst opgehangen. Dat heeft het Iraanse persbureau IRNA.
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 11:00am -
 • Zestien doden bij mijnramp China
  Een schacht van een kolenmijn in Tiechanggou, in het noordwesten van China, is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingestort. Zeker zestien mijnwerkers zijn als gevolg van de instorting om het leven gekomen. Dat hebben de Chinese autoriteiten zaterda…
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:45am -
 • WHO: meer dan tienduizend besmet met ebola
  Het aantal mensen dat besmet of mogelijk besmet is geraakt met ebola is opgelopen tot boven de tienduizend. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie zaterdag bekendgemaakt. Inmiddels zijn al 4922 mensen aan ebola bezweken.
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:30am -
 • Grote brand op industrieterrein Emmeloord
  Op een bedrijventerrein bij Emmeloord in Flevoland woedt sinds 11.15 uur een grote brand. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Dat meldt de Veiligheidsregio Flevoland zaterdag.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 10:00am -
 • Google-baas verbreekt skydiverecord Baumgartner
  Google-topman Alan Eustace heeft vrijdag het skydiverecord van Felix Baumgartner verbeterd. Hij sprong op een hoogte van 41.419 meter uit een heliumballon waarmee hij twee uur eerder vanuit de woestijn in Nieuw-Mexico was opgestegen. Baumgartner spro…
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 10:00am -
 • Afghaanse president bezoekt Saudi-Arabië
  De Afghaanse president Ashraf Ghani Ahmadzai is zaterdag vetrokken voor zijn eerste buitenlandse bezoek. Hij gaat op bedevaart naar Mekka, in Saudi-Arabië, zoals hij in zijn verkiezingscampagne had beloofd.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:45am -
 • ‘NAM moet provincie Groningen 2 miljard euro geven’
  De provincie Groningen moet meer geld krijgen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) om de schade van de gaswinning en de aardbevingen te compenseren. De NAM stelde samen met het Rijk al 1,2 miljard euro beschikbaar, maar daar moet nog achtho…
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:30am -
 • Dode mensen in woning Nieuwegein pleegden zelfmoord
  De twee mensen die vrijdag dood werden gevonden in een woning in Nieuwegein hebben zelfmoord gepleegd. Het gaat om een man en een vrouw, meldt de politie zaterdag na onderzoek in het huis.
  - 4 hours ago 25 Oct 14, 8:30am -
 • Bijna half miljoen kijkers voor ebola-uitzending
  Een extra NOS-uitzending over ebola heeft vrijdag zo'n vierhonderdduizend mensen getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. In de uitzending Ebola: feiten en fabels werden deskundigen aan het woord gelaten die vragen beantwoordden…
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 8:00am -
 • Egypte roept noodtoestand uit na aanslagen
  De Egyptische president Abdel-Fattah el-Sissi heeft de noodtoestand uitgeroepen in het noorden van het land. Aanleiding zijn twee bloedige aanslagen in de Sinaï-woestijn aan de grens met Israël en de Gaza-strook, waarbij vrijdag 33 militairen om he…
  - 6 hours ago 25 Oct 14, 6:15am -
 • ‘Later wil ik op het platteland wonen’
  De jeugd van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Alice van der Weij (17) uit Frieschepalen. Ze is vooral gelukkig als ze haar gitaar in handen heeft, maar met haar vriendin kletsen in de bus naar school vindt ze ook heel gezellig. Over een paar jaar h…
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:56am -
 • Stilgezet: 1 Samuël 26:4 - Zelf kijken
  Zodra David zeker wist waar Saul zich bevond, ging hij naar de plaats waar die zijn kamp had opgeslagen.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:56am -
 • Edelkitsch
  Renée Zellweger heeft wat losgemaakt. De Amerikaanse actrice, bekend van haar rol als Bridget Jones, verscheen deze week op de rode loper met een nieuwe gezichtsuitdrukking.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:56am -
 • Wij-zij-denken doorbreken
  Regisseur en producent Ruud van Gessel heeft vier auteurs bij elkaar gebracht, uit twee landen, maar met vier nationaliteiten: een Belg, een Nederlander, een Somalische en een Turkse. Wat verbindt hen meer dan het Nederlands?
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:56am -
 • Mijnwerkers
  Vrijwel alle bladeren zijn nu aangevreten. Vlak voordat alles afvalt en verdort, kun je zoeken naar bijzondere vraatsporen van mijnwerkertjes.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:55am -
 • Dierentuin in de ruimte
  Joeri Gagarin, Neil Armstrong en Wubbo Ockels mogen dan beroemde astronauten zijn, hun weg naar de ruimte werd geplaveid door Albert de resusaap, Laika de hond, en Ham de chimpansee.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:55am -
 • Vogel eet giftige kever
  De grote trap, een vogelsoort, eet giftige kevers om van darmparasieten af te komen. Mannetjes verhogen daarmee hun kans om te mogen paren, denken Spaanse onderzoekers.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:54am -
 • Bewoners Paaseiland reisden naar Amerika
  De oorspronkelijke bewoners van het Paaseiland gingen al voor de komst van de Europeanen op reis naar Noord-Amerika. Dat blijkt uit genetisch onderzoek.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:54am -
 • Ons brein
  Dick Swaab kreeg vorige week de mediaprijs van het European College of Neuropsychopharmacology voor zijn boek Wij zijn ons brein. Een apart boek, dat alle verantwoordelijkheid bij onze hersenen legt.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:54am -
 • ME zoekt tevergeefs naar kind in bossen Rosmalen
  De politie in Brabant heeft vrijdagnacht met veel mankracht gezocht naar een jong kind dat in de bossen bij Rosmalen zou zijn verdwenen. Om 06.30 uur is de zoektocht tevergeefs gestaakt, zegt de politie zaterdag.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:45am -
 • ‘Media voeden valse verwachtingen bij patiënt’
  Medisch nieuws op internet, televisie of in de krant geeft patiënten vaak het idee dat ze kunnen worden genezen terwijl dat soms helemaal niet zo is. Nederlandse artsen klagen dat patiënten door opgeblazen of foutieve berichten in de media een verk…
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:30am -
 • FNV wil Dagobert Duck-taks voor rijke mensen
  Wie rijk is moet meer betalen. Vakbond FNV wil het spaargeld van Nederlanders met een vermogen boven de honderdduizend euro zwaarder gaan belasten. Door deze Dagobert Duck-taks is drie miljard euro op te halen. Dit geld kan worden gebruikt om kleine…
  - 8 hours ago 25 Oct 14, 5:01am -
 • Walibi-feestgangers stranden op station Harderwijk
  Een groep van zo'n zeventig feestgangers is vrijdagnacht gestrand op station Harderwijk. Ze hadden de laatste trein gemist en wilden in de regen wachten op de eerste trein op zaterdagochtend. De politie vond het onverantwoord om de jongeren in de kou…
  - 8 hours ago 25 Oct 14, 4:30am -
 • ‘Nederlandse drugssmokkelaars opgepakt’
  Twee Nederlanders zijn vrijdag opgepakt op de Dominicaanse Republiek toen zij op het punt stonden naar Amsterdam te vliegen met 32 pakketjes cocaïne of heroïne. Dat melden lokale media op gezag van de politie.
  - 8 hours ago 25 Oct 14, 4:15am -

Volkskrant

 • NieuwItalianen protesteren massaal tegen versoepeling ontslagrecht
  Italiaanse vakbondsleden zijn vandaag in Rome massaal de straat op gegaan om te protesteren tegen versoepeling van het ontslagrecht en verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Voor de afsluitende manifestatie op het plein Piazza San Giovanni zijn…
  - 33 mins ago 25 Oct 14, 12:03pm -
 • Peshmerga's met wapens op weg naar Kobani
  Circa 150 Iraakse Koerden zijn met zware wapens op weg naar de Syrische grensplaats Kobani om daar te helpen in de strijd tegen de extremisten van Islamitische Staat (IS), aldus Koerdische media. Zij reizen met toestemming van de regering in Ankara o…
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:30am -
 • WTA heeft plannen voor eigen teamcompetitie
  De WTA heeft plannen om een eigen teamcompetitie op te zetten. De bazin van de vakbond voor tennissters, Stacey Allaster, heeft dit tijdens de WTA Finals in Singapore gezegd. 'We zijn nog in de beginfase met de plannen', aldus Allaster. 'Maar we denk…
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:24am -
 • Mijnramp in China eist zestien levens
  Een schacht van een kolenmijn in Tiechanggou, in het noordwesten van China, is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingestort. Zeker zestien mijnwerkers zijn als gevolg van de instorting om het leven gekomen. Dat hebben de Chinese autoriteiten vandaag…
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:21am -
 • Aantal gevallen ebola stijgt tot boven tienduizend
  Wereldgezondheidsorganisatie WHO registreerde vooralsnog 10.141 ebola-gevallen in acht verschillende landen. Bijna de helft van het aantal mensen dat besmet is met het virus, namelijk 4.922 mensen, is overleden aan de ziekte. Dat maakte de WHO vanoch…
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:54am -
 • Voorzitter PGA Tour weggestemd
  Ted Bishop is weggestemd als voorzitter van de Amerikaanse PGA Tour. Het bestuur heeft afscheid van hem genomen nadat hij via Twitter en Facebook de Engelse golfer Ian Poulter beledigde. 'Zijn opmerkingen komen niet overeen met het beleid van onze or…
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:48am -
 • FNV wil 'Dagobert Duck-taks' op hoge vermogens
  Het belastingstelsel in Nederland moet snel veranderen. Vakbeweging FNV wil dat er een eerlijkere verdeling van de belastingdruk komt en pleit daarom voor de invoering van een 'Dagobert Duck-taks' op grote vermogens. Dat heeft FNV-bestuurder Leo Hart…
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:47am -
 • Ecclestone: Marussia en Caterham niet naar 2 GP's
  De renstallen Caterham en Marussia komen komende week niet in actie bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten. Dat heeft Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, laten weten. De twee teams kampen met financiële problemen. 'Beide teams gaan niet…
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:20am -
 • Williams opnieuw in eindstrijd WTA Finals
  Serena Williams heeft de eindstrijd van de WTA Finals bereikt. De Amerikaanse nummer 1 van de wereld versloeg in de halve eindstrijd met 2-6 6-3 7-6 (6) van de Deense Caroline Wozniacki. Titelverdedigster Williams miste in de derde set een wedstrijdp…
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:14am -
 • Iran executeert vrouw ondanks druk buitenland
  Iran heeft vandaag een 26-jarige vrouw geëxecuteerd, die schuldig was bevonden aan de moord in 2007 op een oud-medewerker van het ministerie van Inlichtingenwerk. Mensenrechtenorganisaties hadden druk uitgeoefend op Iran om de doodstraf tegen Reyhan…
  - 4 hours ago 25 Oct 14, 8:38am -
 • Schotse Labourleider stapt op na onenigheid
  De leider van de Labourpartij in Schotland, Johann Lamont, is gisteren opgestapt. De BBC meldt dat ze onenigheid heeft met de landelijke Labour-leiding. Een bron binnen de partij beweert dat Lamont het gevoel heeft dat 'Londen' de Schotten ziet als e…
  - 4 hours ago 25 Oct 14, 8:12am -
 • Strengere quarantaineregels luchthavens VS na ebolabesmetting
  De luchthavens van New York en New Jersey gaan alle reizigers die in contact zijn geweest met ebola-patiënten preventief 21 dagen in quarantaine plaatsen. Dat hebben de gouverneurs van beide staten gisteren bekend gemaakt.
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:46am -
 • 'Softwarefouten jaarlijks schadepost van 1,6 miljard'
  Softwarefouten leiden jaarlijks tot zo'n 1,6 miljard euro aan schade voor de Nederlandse economie in de vorm van verlies van productiviteit en omzetderving. Door het falen van IT-systemen moeten vaak werkzaamheden worden onderbroken en dat kost veel…
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:31am -
 • Bonifazio troeft Nederlanders Markus en Wippert af
  De Italiaanse renner Niccolo Bonifazio heeft in de zesde etappe van de Ronde van Hainan de Nederlandse renners Barry Markus en Wouter Wippert afgetroefd in de sprint. Na een rit over 182,1 kilometer van Sanya naar Dofang kwam hij als eerste over de s…
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:19am -
 • Levenslang voor 15 helpers juntaregime Argentinië
  Voor een Argentijnse rechtbank zijn gisteren (plaatselijke tijd) vijftien medestanders van het voormalige juntabewind (1976-1983) veroordeeld tot levenslang. Het Argentijnse persbureau Telam meldt vandaag dat ze schuldig zijn bevonden aan onder meer…
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:07am -
 • 'Nieuwe hypotheek elke maand goedkoper'
  Een hypotheek voor huizenkopers wordt elke maand wat goedkoper. Door ontwikkelingen op de financiële markten blijven de rentetarieven maar dalen. Ze zijn historisch laag, zo meldt De Telegraaf. De meeste huizenbezitters merken dit echter nog niet in…
  - 6 hours ago 25 Oct 14, 7:03am -
 • Medisch nieuws geeft patiënt vaak valse hoop
  Medisch nieuws in de krant, op tv en internet biedt patiënten vaak valse hoop. Artsen klagen dat hun patiënten door opgeblazen of foutieve berichten in de media een verkeerd beeld krijgen over hun ziekte en de behandelingsmogelijkheden. Dat blijkt…
  - 8 hours ago 25 Oct 14, 4:20am -
 • Feestgangers Walibi missen laatste trein
  Een groep van 70 jongeren is vannacht opgevangen in een sporthal in Harderwijk. Ze waren gestrand op het station, nadat ze na een Halloween-feest de laatste trein hadden gemist. Door het slechte weer waren de jongeren koud en nat.
  - 10 hours ago 25 Oct 14, 2:48am -
 • Noodtoestand in Sinaï na bloedige aanslagen op leger
  Na twee aanslagen op het leger, waarbij ten minste 31 soldaten om het leven zijn gekomen, geldt in het noordelijke deel van het Egyptische schiereiland Sinaï drie maanden lang de noodtoestand.
  - 10 hours ago 25 Oct 14, 2:33am -
 • Amerikaanse staten eisen quarantaine voor dokters uit ebolagebied
  De staten New Jersey en New York verplichten reizigers uit West-Afrika die in aanraking zijn gekomen met ebolaslachtoffers zich 21 dagen lang af te zonderen. De maatregelen komen een dag nadat bij een arts  in New York het dodelijke virus werd ontde…
  - 11 hours ago 25 Oct 14, 1:49am -
 • Politie zoekt tevergeefs naar kind in bos
  De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tevergeefs een bos in Rosmalen doorzocht. De politie kreeg vrijdagavond een melding dat een man met een klein kind een bos was ingelopen en kort daarna zonder het kind het bos uitkwam. Dat meldde e…
  - 12 hours ago 25 Oct 14, 12:50am -
 • Beste Bert, ik sla voortaan 75 procent van jouw columns over
  Bert Wagendorp is van mening dat opiniepagina's in kranten uit den boze zijn. 'Meningen kunnen me in zeker 75 procent van de gevallen gestolen worden.' Beste Bert, ik neem me voor in het vervolg ook minstens 75 procent van jouw columns over te slaan.…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:03am -
 • Natte hond

  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Waarom pleiten niet meer voor stimuleren van parttimewerk?
  In zijn artikel over robotisering gaat Bram van Ojik voorbij aan het feit dat betaald werk vaak leuk is en leuker wordt naarmate machines saai en routinematig werk overnemen. Werk levert bovendien waardering op, sociale contacten, maatschappelijke be…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Dave Grohl, Toetanchamon, Holland's licht
  De 7 interessantste programma's dit weekend, van de muziekreeks van Dave Grohl tot de kwalen van farao Toetanchamon.
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Het Musée d'Orsay in Parijs herdenkt de 200ste sterfdag van de markies
  Het filosofisch bouwwerk van Markies de Sade is terecht gesloopt, betoogt Peter Giesen. Zijn betekenis ligt buiten de filosofie. Het sadistisch universum van de 200 jaar dode auteur is onverminderd actueel.
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Arnon Grunberg maakt zich tot een ongegeneerd arrogant mens
  Arnon Grunberg becommentarieert een artikel van Martin Sommer over Afrikanen. Het stukje zou niet op feiten zijn gebaseerd. De 'feiten' die Grunberg vervolgens debiteert kunnen nauwelijks tot niet als zodanig worden betiteld. Hij verwijst naar niet-b…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Overhalen tot fusie door middel van een vette worst
  'Geld heeft het onderwijs gecorrumpeerd' en 'Alles in het onderwijs beweegt op basis van geld', zegt leraar Ton van Haperen. Daar kan ik over meepraten. In de tijd van de schaalvergroting in het onderwijs was het hele onderwijsveld faliekant tegen de…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Het jaargetijde waarin wij geboren zijn heeft invloed op ons temperament
  Het jaargetijde waarin we geboren zijn, heeft invloed op ons temperament, zeggen Hongaarse onderzoekers. Tijd voor een humeuroscoop.
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • De wereld zou er veel beter voorstaan als we minder dierlijk eiwit consumeren
  Minder vlees, melk en kaas: dat zou de prioriteit moeten zijn van het milieubeleid, zegt pensionerend biochemicus en toxicoloog Harry Aiking. En niet alleen omdat de aarde erdoor opwarmt. Er zijn nog veel grotere problemen.
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Iridiumflits (1998-2014)
  De satellieten van het Iridiumnetwerk worden vervangen. En daarmee verdwijnt een fel lichtverschijnsel rond zonsondergang.
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Juist kleinschalige studies nieuw leven inblazen
  Ankie Lok betwist het nut van bredere studies - en met name van de bachelor Zuidoost-Europese Talen en Culturen, die de UvA voornemens is op te richten - op grond van onjuiste informatie. Dit programma wordt geen 'allegaartje' dat 'cultuur en een bee…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Blijmoedig en niet te principieel op zoek naar nieuwe kansen
  Hennie van der Most is een tevreden man. 'Dit is super. Voor iedereen. De vluchtelingen hebben het naar hun zin en ik ben uit de kosten.' Zijn vakantiepark kwijnde weg, maar nu zit het weer vol. Met asielzoekers. 'Een lot uit de loterij', juicht Henn…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Overheidssteun is niet het beleid van dit kabinet
  Dat de Nederlandse belastingbetaler de opvang van vluchtelingen betaalt is terecht. Maar of daar ook de winst voor een privéondernemer bij hoort, lijkt me niet de bedoeling. Dan weet ik nog wel wat andere bedrijven die overheidssteun kunnen gebruike…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Populaire president is nu verfoeilijke boeman
  Voor een robuuste maaltijd in Raleigh, North Carolina, is barbecue-restaurant The Pit een adres dat je niet zal teleurstellen. De gerechten zijn toegesneden op een bovengemiddelde eetlust. Er worden gevulde eieren en gefrituurde kaasballen geserveerd…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • De vloek van de naam Seth Gaaikema
  Ik lees over Seth Gaaikema dat er een vloek 'getsaaikema' bestaat. Die moet hij dan, hoewel niet als vloek bedoeld, voor het eerst gehoord hebben in het begin van de jaren zestig in het gebouw Irene in Aalten, waar hij door een zenuwachtige voorzitte…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • SP zet PvdA klem met miljonairstax
  Miljonairsbelasting: het bekt lekker, het zet de PvdA het mes op de keel en de SP gaat er nu serieus werk van maken. De partij heeft het plan klaar: wie een vermogen heeft van meer dan een miljoen euro, gaat fors meer belasting betalen. In ruil daarv…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Media misleiden: dat kan mijn neefje van vijf ook
  Dat de media eenvoudig zijn te misleiden, is geen nieuws. Nelle Boer, die zich voordeed als Marokkaan, hoeft ook zeker niet te gloriëren.
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Xtc: makkelijk, lekker en goedkoop
  De populariteit van xtc is in korte tijd snel toegenomen. Dat heeft te maken met sociale druk, maar ook is xtc zuiverder geworden. Gebruik kan riskant zijn, bleek bij het Amsterdam Dance Event, maar ligt dat aan de pil?
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -
 • Ziek van de media?
  Op verzoek van de Volkskrant hield het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde een peiling over medisch nieuws. Op de website van het blad vulden artsen, medisch studenten, patiënten en andere geïnteresseerden een vragenlijst in. Hoewel de aantalle…
  - 13 hours ago 25 Oct 14, 12:00am -

RTL

 • Nieuw'Slachtoffers schietpartij waren familie van dader'
  Twee van de vijf scholieren die zijn neergeschoten in de Amerikaanse plaats Marysville zijn neven van de dader, Jaylen Fryberg.
  - 24 mins ago 25 Oct 14, 12:12pm -
 • NieuwVideo: recordsprong van 40 kilometer
  Eén kilometer meer dan Felix Baumgartner bleek genoeg voor Googletopman Alan Eustace om het skydive-record te verbeteren. Van 40 kilometer hoogte liet hij zich naar beneden vallen. Hij is heelhuids geland, zoals te zien op de video.
  - 29 mins ago 25 Oct 14, 12:07pm -
 • Nieuw'Kabinet moet meer betalen voor schade aardbevingen'
  Er moet 2 miljard euro beschikbaar komen om de gevolgen van de aardbevingen in Noordoost-Groningen de komende vijf jaar op te vangen. De 1,2 miljard euro die het kabinet heeft toezegd is niet meer toereikend.
  - 29 mins ago 25 Oct 14, 12:07pm -
 • PvdA noemt belastingplan SP 'slecht doordacht'
  Regeringspartij PvdA ziet weinig in het nieuwe belastingplan van de SP, waarin staat dat miljonairs meer belasting moeten betalen. Volgens de PvdA is het SP-plan 'in lijn met onze ideeën, maar helaas slecht doordacht'.
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:14am -
 • WHO: Meer dan 10.000 mensen besmet met ebola
  Het aantal ebolabesmettingen is gestegen tot boven de 10.000. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.
  - 1 hour ago 25 Oct 14, 11:11am -
 • SP: Miljonairs moeten meer belasting betalen
  Als het aan de SP ligt gaan miljonairs vanaf volgend jaar meer belasting betalen. De opbrengst daarvan moet ten goede komen aan kleinere spaarders.
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:52am -
 • Gewonde bij brand Emmeloord
  Bij een garagebedrijf in Emmeloord is brand uitgebroken. In het pand was een man aanwezig, hij heeft rook ingeademd en is naar het ziekenhuis gebracht.
  - 2 hours ago 25 Oct 14, 10:11am -
 • Dood papegaai redt leven eigenaar
  De dood van een papegaai heeft hoogstwaarschijnlijk het leven gered van zijn eigenaar.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:54am -
 • Ook in oorlog spelen kinderen
  Tienduizenden Koerden, onder wie veel kinderen, zijn gevlucht voor de terreur van het oprukkende IS. Bij Kobani, op de grens van Syrië en Turkije, wordt al weken gevochten. Oorlog of niet: kinderen weten zich altijd wel te vermaken.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:42am -
 • Dader schietpartij school VS was populaire jongen
  De 15-jarige Jaylen Fryberg, die het vuur opende in een schoolkantine in de Amerikaanse plaats Marysville, was geen teruggetrokken buitenbeentje.
  - 3 hours ago 25 Oct 14, 9:10am -
 • Iran executeert vrouw ondanks internationale protesten
  Iran heeft een 26-jarige vrouw geëxecuteerd, die schuldig was bevonden aan de moord in 2007 op een oud-medewerker van het ministerie van Inlichtingenwerk.
  - 4 hours ago 25 Oct 14, 8:21am -
 • Slachtoffer steekpartij trouwt 'zijn' verpleegster
  Ex-taxichauffeur Gydo Deijbel vond letterlijk geluk bij zijn ongeluk. Hij is gisteren getrouwd met verpleegkundige Clair. Het stel leerde elkaar kennen in het ziekenhuis waar Deijbel herstelde van zijn verwondingen.
  - 5 hours ago 25 Oct 14, 7:58am -
 • Ooggetuige schietpartij: overal was bloed
  "Ik hoorde knallen en zag toen kinderen op de grond vallen." Ooggetuigen beschrijven het bloedige drama dat zich heeft afgespeeld in een school in de Amerikaanse plaats Marysville.
  - 6 hours ago 25 Oct 14, 6:40am -
 • 'Populaire' tiener richt bloedbad aan
  Een highschool-shooting in Amerika met twee doden, waaronder de dader zelf. Hij was een leerling van de middelbare school en schoot een medescholier dood. Er zijn ook vier gewonden, drie liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.
  - 6 hours ago 25 Oct 14, 6:09am -
 • Googletopman verbreekt skydive-record
  Alan Eustace, vice-president van internetgigant Google, heeft het wereldhoogterecord skydiven verbroken. Hij sprong van ongeveer 40 kilometer hoogte uit een speciale heliumballon.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:47am -
 • Nationaal eerbetoon voor Canadese soldaat
  Een nationaal eerbetoon voor Nathan Cirillo, de Canadese militair die woensdag werd doodgeschoten in Ottawa. Duizenden mensen stonden vandaag langs de weg om hem de laatste eer te bewijzen.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:39am -
 • VS: Bijlaanval New York was terreurdaad
  De man die donderdag twee politieagenten in New York heeft aangevallen met een bijl was een geradicaliseerde moslim.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:26am -
 • Tientallen jongeren gestrand in Harderwijk na halloweenfeest
  Een groep van 70 jongeren is afgelopen nacht opgevangen in een sporthal in Harderwijk. Ze waren gestrand op het station, nadat ze de laatste trein hadden gemist.
  - 7 hours ago 25 Oct 14, 5:08am -
 • Kop in 't zand
  Politiek, politie, justitie en veiligheidsdiensten; ze houden er niet van. Ze houden er niet van te spreken over veiligheid. Want elke opmerking zou weleens informatie kunnen bevatten waaraan een vermeende terrorist bij het bedenken van snode plannen…
  - 8 hours ago 25 Oct 14, 4:22am -
 • Mogelijk tientallen besmet door ebolapatiëntje Mali
  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt dat mogelijk veel Malinezen in aanraking zijn gekomen met een overleden ebolapatiëntje.
  - 8 hours ago 25 Oct 14, 4:18am -
 • Werknemers Kurhaus staan op straat
  Werknemers van het Kurhaus in Scheveningen zijn op non-actief gesteld. Het hotel werd vandaag failliet verklaard en overgenomen door hotelgroep Amrâth.
  - 14 hours ago 24 Oct 14, 10:41pm -
 • 'Schutter school VS schoot op zijn eigen vrienden'
  De tiener die het vuur opende op een middelbare school in het Amerikaanse Marysville, was geen buitenbeentje. Hij was juist erg populair en werd een week geleden nog gekroond tot 'homecoming king' van de eerstejaars. Hij schoot gericht op zijn eigen…
  - 15 hours ago 24 Oct 14, 10:03pm -
 • 'Koerden executeren IS-strijders: Kogel kost 50 cent'
  Koerdische strijders in Irak nemen geen IS-strijders gevangenen: ze executeren ze. Uit wraak hebben ze daarnaast minstens één dorp met de grond gelijk gemaakt. Dat zegt een Nederlandse commandant tegen Nieuwsuur.
  - 16 hours ago 24 Oct 14, 8:58pm -
 • 2-jarig meisje met ebola in Mali overleden
  Het eerste ebolapatiëntje in Mali is overleden. Het 2-jarige meisje bezweek vandaag aan haar ziekte.
  - 16 hours ago 24 Oct 14, 8:07pm -
 • Laatste eer voor doodgeschoten soldaat Canada
  Nathan Cirillo wordt door medesoldaten van Ottawa naar zijn woonplaats Hamilton gebracht. Achter de kist loopt zijn moeder.
  - 17 hours ago 24 Oct 14, 7:52pm -
 • Klanten onwel door onbekend gas in restaurant
  Ongeveer 20 klanten van een fastfoodrestaurant in de Zuid-Duitse stad München hebben vanavond door een onbekend gas ademhalingsproblemen gekregen.
  - 17 hours ago 24 Oct 14, 7:14pm -
 • Stervende vader ziet dochter na 43 jaar
  43 jaar lang had de Schot Jim McKelvie zijn dochter Mary Garcia niet gezien. Maar twee dagen voor zijn dood zocht de vrouw, die een Nederlandse moeder heeft, hem op.
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 7:05pm -
 • Doden en zwaargewonden bij schietpartij in school VS
  Een leerling van een middelbare school in Marysville, in het westen van de Verenigde Staten, heeft in de kantine een medescholier doodgeschoten en vervolgens zichzelf van het leven beroofd.
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:46pm -
 • 'We gaan leraren helpen met muziekonderwijs'
  Muziekonderwijs hangt er vaak maar een beetje bij op school. Het gaat daarvooral om lezen, rekenen, schrijven en taal. Er wordt nu 50 miljoen uit dekast getrokken, waarvan de helft door het ministerie voor Onderwijs.
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:37pm -
 • 'Horrortandarts' wilde niemand pijn doen
  Hij vernielde complete gebitten en voerde pijnlijke behandelingen uit zonder verdoving. Eerst in zijn praktijk in Den Haag, later in Frankrijk. Vandaag stond horrortandarts Mark van N. voor de rechter. Hij wil voorkomen dat hij aan Frankrijk wordt…
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:29pm -
 • Palestijnse jongen doodgeschoten op Westoever
  Een 14-jarige Palestijnse jongen is op de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten. Dat gebeurde bij onlusten tussen Israëlische militairen en Palestijnse betogers die stenen naar hen gooiden.
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:21pm -
 • Onduidelijkheid rondom aanvaller NY
  Het is nog niet duidelijk of de man die in New York vier politieagenten heeft aangevallen een extremistische moslim was. Twee agenten raakten gewond toen er op ze werd ingehakt met een bijl. De aanvaller is doodgeschoten.
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:20pm -
 • Verpleegkundigen VS hersteld van ebola
  Nina Pham en Amber Vinson, de Amerikaanse verpleegkundigen die het ebolavirus opliepen via een uit Liberia afkomstige patiënt, zijn hersteld van de ziekte. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten laten weten.
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:18pm -
 • Zehaf-Bibeau was een buitenbeentje
  Hij was een buitenbeentje, een beetje een loser die aan de drugs zat en zijn moeder zag hij al jaren niet meer. Afgelopen woensdag schoot Michael Zehaf-Bibeau in Ottawa een militair dood en bestormde hij het parlement. Beetje bij beetje komt er st…
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:15pm -
 • Roermond staat achter Van Rey
  Het Openbaar Ministerie gaat prominent VVD-er en oud-wethouder van Roermond, Jos van Rey vervolgen. Het OM verdenkt hem van omkoping, witwassen en verkiezingsfraude. Op al deze zaken staat een gevangenisstraf, Van Rey zal zich dus moeten verantwoo…
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:15pm -
 • 'Nu hoef ik niet meer naar Duitsland'
  Benzine is in rap tempo een stuk goedkoper geworden. Vergeleken met een paar maanden geleden betaal je nu zo'n twaalf cent minder voor een liter euro loodvrij. De verwachting is niet dat de benzineprijs snel weer zal stijgen.
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:15pm -
 • 'Buiten Europa lijkt me wel leuk'
  Met de klas naar Canada, Indonesië of China. Ouders van middelbare scholieren krijgen steeds vaker te maken met dure schoolreizen. Onderwijsorganisaties vrezen dat ouders die reizen niet meer kunnen betalen. Met als gevolg dat kinderen niet mee k…
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:11pm -
 • Verbijstering en woede om naheffing EU
  Verbaasd en not amused, dat waren premier Rutte en minister Dijsselbloem van Financiën vandaag. De oorzaak: een naheffing uit Brussel van 642 miljoen euro. Dit bedrag moeten we extra bijdragen aan de Europese Unie.
  - 18 hours ago 24 Oct 14, 6:07pm -
 • Schutter Ottawa wilde Libisch paspoort
  De man die in Ottawa een Canadese militair doodschoot, had onlangs bij de Libische ambassade in Canada een verzoek voor een Libisch paspoort ingediend. Hij kreeg het document niet.
  - 19 hours ago 24 Oct 14, 5:55pm -
 • Agent mogelijk vervolgd voor beledigen islam
  Een medewerker van de Rotterdamse politie wordt mogelijk vervolgd voor een opmerking die hij op Facebook maakte. De man zou onder meer gezegd hebben dat hij alle islamieten 'zeer snel een langzame pijnlijke dood' wenst.
  - 19 hours ago 24 Oct 14, 5:13pm -
 • Mist rond naheffing uit Brussel 'wordt alleen maar groter'
  De Europese Commissie heeft de Nederlandse vragen over een extra betaling van ruim 642 miljoen euro aan Europa niet weggenomen. Integendeel: de mist over de naheffing wordt alleen maar groter, stelde premier Mark Rutte in Brussel na afloop van een Eu…
  - 19 hours ago 24 Oct 14, 5:09pm -
 • Twee Jaydens: zelfde geboortedatum, achternaam én woonplaats
  Het is wel heel erg toevallig: in het Groene Hart Ziekenhuis zijn twee baby's geboren met dezelfde voornaam, dezelfde achternaam, dezelfde geboortedatum en ook nog eens dezelfde woonplaats. Dat is leuk, maar niet erg handig.
  - 20 hours ago 24 Oct 14, 4:27pm -
 • Minister declareert bezoek sm-club
  De Japanse premier Abe verloor deze week al twee ministers wegens fraude en schandalen. En nu ligt al meteen een van hun opvolgers onder vuur omdat hij het bezoek aan een sm-club declareerde.
  - 20 hours ago 24 Oct 14, 4:24pm -
 • Alle leerlingen basisschool krijgen straks weer muziekles
  Alle kinderen van de basisschool krijgen in 2020 weer muziekles. Daarvoor trekt minister Jet Bussemaker de komende vijf jaar 25 miljoen euro uit.
  - 21 hours ago 24 Oct 14, 4:00pm -
 • 14 slachtoffers MH17 nog niet geïdentificeerd
  Deze week zijn 6 slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 geïdentificeerd. Dit betekent dat ruim 3 maanden na de ramp 14 slachtoffers nog geen naam hebben gekregen.
  - 21 hours ago 24 Oct 14, 3:41pm -
 • Geld voor slachtoffers Haaksbergen
  Slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen, kunnen een beroep doen op een noodfonds als ze door het ongeluk in de financiële problemen komen.
  - 21 hours ago 24 Oct 14, 3:32pm -
 • Werkstraf geëist tegen rapper voor bedreigen Wilders
  Tegen de 27-jarige rapper Hozny heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag een werkstraf van 80 uur en 2 maanden voorwaardelijke cel geëist, wegens het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders.
  - 22 hours ago 24 Oct 14, 2:57pm -
 • Utrechtse serieverkrachter móet voor rechter komen
  De 51-jarige Gerard T., de vermoedelijke Utrechtse serieverkrachter, moet maandag aanwezig zijn in de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie eiste dat.
  - 22 hours ago 24 Oct 14, 2:42pm -
 • GroenLinks-politicus boos: Mandela-beeld lijkt op Zwarte Piet
  Fractievoorzitter Iwan Leeuwin van GroenLinks in Amsterdam Zuidoost is boos weggelopen bij de opening van het Nelson Mandelapark. Bij de opening werd ook een standbeeld van de overleden Zuid-Afrikaan onthuld, maar Leeuwin vond die te veel op Zwarte P…
  - 22 hours ago 24 Oct 14, 2:28pm -
 • WHO wil miljoen doses ebolavaccin voor eind 2015
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht dat er voor het einde van 2015 een miljoen doses ebolavaccin beschikbaar zijn. De eerste helft van volgend jaar moeten er al een paar honderdduizend doses gefabriceerd zijn.
  - 23 hours ago 24 Oct 14, 1:45pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse