Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwBoekenwurm krijgt broekenwurm
  Een vrouw is vorige week donderdagavond aangerand in een boekenwinkel op het station van Den Bosch.
  - 12 mins ago 19 Sep 14, 11:36am -
 • NieuwFransen bombarderen IS
  De luchtmacht van Frankrijk heeft haar eerste luchtaanvallen uitgevoerd op terreurbeweging Islamitische Staat (IS).
  - 16 mins ago 19 Sep 14, 11:32am -
 • Nieuw'Jihadfamilie mag niet vrij rondlopen'
  Haagse politici reageren wisselend op het nieuws dat de Huizense jihadfamilie vrij rondloopt: Elbert Dijkgraaf (SGP) ziet ze liever achter de tralies.
  - 44 mins ago 19 Sep 14, 11:04am -
 • NieuwEU: 'Heel goed, Schotten!'
  De referendumuitslag over Schotse onafhankelijkheid "is goed voor het verenigd, open en sterker Europa, waar de Europese Commissie voor staat", stelt Commissievoorzitter José Manuel Barroso.
  - 53 mins ago 19 Sep 14, 10:55am -
 • 'Lerares had scholieren-harem'
  Een taaldocente aan de Amerikaanse oostkust wordt beschuldigd van pedoseksuele uitspattingen met mannelijke scholieren. Nicole Dufault (34) zou maar liefst drie 15-jarige slachtoffers gemaakt hebben.
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 10:23am -
 • Zwakbegaafde bekent ontucht
  De 52-jarige zwakbegaafde Texelaar Pieter T. is veroordeeld vanwege ontucht met meisjes van zes en zeven jaar oud.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:15am -
 • Bejaarden prikken banden lek
  In een wooncomplex aan de Bremstraat in Den Helder zijn pesterijen onder ouderen aan de orde van de dag.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:54am -
 • NAVO verheugd over Schots nee
  NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen is er blij mee dat de Schotten onafhankelijkheid hebben afgewezen en dat het gebied deel blijft uitmaken van het Verenigd Koninkrijk.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:47am -
 • Agent Schilderswijk overgeplaatst
  De politieman die in de Haagse Schilderswijk een 14-jarige jongen hardhandig tegen de grond drukte krijgt een functie op een ander bureau. Dit is niet door het incident maar omdat de agent zijn basisopleiding voltooid heeft, meldt de Haagse politie v…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:39am -
 • Gehandicaptenbus gejat
  In het Brabantse Den Dungen is donderdagnacht een gehandicaptenbusje gestolen.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:28am -
 • Ziet u Jezus in geroosterd brood?
  De ludieke Ig Nobelprijzen van de Amerikaanse Harvard-universiteit zijn vannacht uitgereikt.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 9:03am -
 • Australië zet zich schrap voor terreur
  De kans op aanslagen op Australische politici en overheidsgebouwen is dusdanig groot, dat het land de beveiliging van het parlementsgebouw in hoofdstad Canberra heeft opgeschroefd. Dat zei premier Tony Abbott vrijdag.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:54am -
 • Atlete (15): 'Amputeer mijn been!'
  De 15-jarige Danielle Bradshaw heeft er alles voor over haar Olympische droom te verwezenlijken. Ze heeft haar arts gevraagd om haar linkerbeen te amputeren, zodat haar tijden sneller worden.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:40am -
 • NRCQ start Whatsapp Broadcast
  NRCQ is een Whatsapp Broadcast begonnen. U kunt maximaal drie keer per dag een nieuwsupdate via Whatsapp verwachten, mits u daarvan gediend bent uiteraard.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:17am -
 • Cameron: 'Forse hervormingen VK'
  De Britse premier David Cameron heeft ingrijpende hervormingen in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:14am -

Buienradar

NOS

 • NieuwBotsing IS-Koerden bij Turkse grens
  Bij de grens tussen Noord-Syrië en Turkije wordt hevig gevochten tussen strijders van Islamitische Staat en Koerdische troepen. Vele duizenden Koerden zijn op de vlucht geslagen naar Turkije. Gisteren nam IS een aantal dorpen in en nu wordt de stad…
  - 45 mins ago 19 Sep 14, 11:03am -
 • China beboet Brits farmabedrijf
  Een Chinese rechtbank heeft het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline (GSK) een boete van 489 miljoen dollar opgelegd. Het Britse bedrijf heeft op grote schaal artsen en directies van ziekenhuizen in China omgekocht zodat ze medicijnen van Glaxo geb…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:13am -
 • Topman kinderopvangbedrijf weg
  Bestuursvoorzitter Jean-Pierre Bienfait van kinderopvangbedrijf Smallsteps is opgestapt. Smallsteps is de voortzetting van Estro, dat in juli failliet ging. Bienfait verwijst in een interne brief, in handen van de NRC, naar "de onrust en commotie" di…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:01am -
 • Hennis:nog geen F-16's tegen IS
  Het kabinet neemt nog geen besluit om F-16's te leveren aan de strijd tegen IS zolang er niet meer duidelijk is over de strategie en de planning op de lange termijn."Het plaatje moet volledig zijn", zegt minister Hennis."We gaan geen halve beslissing…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:42am -
 • Fransen vallen IS aan in Noord-Irak
  Franse gevechtsvliegtuigen hebben vanochtend in Noord-Irak stellingen van de terreurgroep IS gebombardeerd. Dat heeft het Elysée bekendgemaakt. Gisteren werden ze aangekondigd door president Hollande. Hij zei toen dat er snel zal worden ingegrepen.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:34am -
 • Ploumen:15 miljoen euro tegen ebola
  Minister Ploumen trekt 15 miljoen euro uit voor de bestrijding van ebola. Het geld gaat naar de WHO, Unicef, het Rode Kruis en naar Artsen zonder Grenzen. De bekendmaking volgt op een zitting van de VN-Veiligheidsraad, die de ebola-uitbraak een bedre…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:26am -
 • Sierra Leoners thuis vanwege ebola
  Sierra Leone ligt drie dagen plat om de verspreiding van ebola tegen te gaan. Sinds middernacht is het burgers verboden hun huis te verlaten.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:41am -
 • Frankrijk gaat IS in Irak aanvallen
  Frankrijk gaat luchtaanvallen in Irak uitvoeren op doelen van Islamitische Staat. Dat gebeurt op verzoek van Irak, maakte president Hollande bekend.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:04am -
 • IS zet opmars in Syrië voort
  IS-strijders winnen in het noorden van Syrië veel terrein. Ze namen vandaag 21 Koerdische dorpen in en staan op het punt om ook de stad Kobani (ook bekend als Ayn-al-Arab) te veroveren.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:04am -
 • VS gaat rebellen in Syrië bewapenen
  Het Amerikaanse Congres heeft een plan van president Obama goedgekeurd om gematigde Syrische rebellen te gaan trainen en bewapenen. De terreurgroep IS moet zo worden teruggedrongen.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:04am -
 • Alex Salmond houdt druk op Londen
  Alex Salmond, premier en leider van de Schotse nationalisten, heeft zijn nederlaag bij het referendum over onafhankelijkheid erkend. Hij riep alle Schotten op de uitslag te respecteren. Tegelijkertijd benadrukte Salmond dat een "substantieel deel" va…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:28am -
 • Schotland wordt niet onafhankelijk
  De Schotten hebben ervoor gekozen om zich niet af te scheiden van het Verenigd Koninkrijk. Met de stemmen van alle kiesdistricten geteld komt het nee-kamp op 55 procent, tegen 45 procent voor de voorstanders.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:24am -
 • Cameron:ik houd me aan toezeggingen
  De Britse premier Cameron belooft de Schotten dat hij zich zal houden aan de toezeggingen die hij heeft gedaan in de campagne voor het referendum. Cameron zegde de Schotten meer autonomie toe toen recent duidelijk werd dat het een nek-aan-nekrace zou…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:23am -
 • 85 procent Schotten naar de stembus
  De opkomst bij het referendum waarbij de Schotten konden stemmen over onafhankelijkheid lag bijna overal boven de 80%. De hoogste opkomst was in East Dunbartonshire:91% en de laagste opkomst tot nu toe was in Glasgow:75%.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 6:59am -
 • Aantal winkelovervallen fors lager
  Het aantal overvallen op winkels is historisch laag. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn er 21 procent minder winkelovervallen gepleegd dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden 232 winkels overvallen.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 6:46am -
 • VN:ebola bedreigt de wereldvrede
  In een speciale resolutie van de VN-Veiligheidsraad staat dat ebola een bedreiging vormt voor de wereldvrede. De resolutie die werd opgesteld na een bijeenkomst van 130 landen over de epidemie is unaniem aangenomen.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 6:25am -
 • Ebola-team vermoord in Guinee
  In Guinee zijn acht lichamen gevonden na de aanval op een team dat de lokale bevolking wilde voorlichten over ebola. Het team was enkele uren eerder door een gewapende menigte ontvoerd. Volgens de autoriteiten zijn de lichamen van drie journalisten g…
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 6:25am -
 • NAM stut zes woningen in Winsum
  Zes huizen in Winsum (GR.) worden met steunbalken verstevigd. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) doet dat omdat de voorgevels kunnen instorten bij een zware aardbeving. De bewoners hoeven hun huis niet uit.
  - 11 hours ago 19 Sep 14, 12:30am -
 • Meer geld voor huishoudelijke hulp
  Het kabinet gaat nog eens 40 miljoen euro inzetten om banen te behouden van huishoudelijke hulpen. De CU had daar met PvdA, VVD, D66 en SGP om gevraagd.
  - 11 hours ago 19 Sep 14, 12:30am -
 • PVV alleen met motie van wantrouwen
  Een motie van wantrouwen van de PVV tegen premier Rutte heeft geen steun van andere partijen gekregen. Vorig jaar stemden de SP en de PvdD met de PVV mee, toen Wilders er aan het begin van de Algemene Beschouwingen al mee kwam.
  - 11 hours ago 19 Sep 14, 12:30am -

Trouw

 • Politie pakt vijf personen na woningoverval
  De politie heeft donderdagavond vijf personen opgepakt na een overval op een woning in Amsterdam-West. Bij de aanhoudingen losten agenten twee
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 10:25am -
 • Geef mij maar gewoon een Marokkaan
  JAN DIRK DE JONG   Allochtone jongeren worden collectief gestigmatiseerd. Een experimentje laat zien wat dat betekent, zegt criminoloog Jan Dirk
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:16am -
 • 'Proefboringen Noordpool gestopt door sancties'
  De oliemaatschappijen ExxonMobil en Rosneft hebben de proefboringen bij een olieveld in de wateren ten noorden van Rusland stopgezet, in verband
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:11am -
 • Eerste Franse bombardementen op IS
  Franse gevechtsvliegtuigen hebben de eerste luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van de terreurbeweging Islamitische Staat in Irak. Dat heeft
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:49am -
 • Toerismesector levert Nederland meer geld op
  Toerisme heeft ons land de afgelopen jaren meer geld opgeleverd. Dat is mede te danken aan buitenlandse toeristen. De bijdrage van de
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:38am -

AD

Telegraaf

 • NieuwDe acht mooiste kleine stadjes ter wereld
  Tussen de hectiek van de grote stad en de ongerepte natuur vind je vaak kleine, pittoreske plaatsjes die bijna opgaan in het landschap. Juist deze stadjes zijn vaak mini-oases waar je tijdens je reis heerlijk kunt genieten van al het goede dat de omg…
  - 30 mins ago 19 Sep 14, 11:18am -
 • NieuwEURO 2020 NAAR AMSTERDAM
  Nederland krijgt opnieuw een groot voetbalfeest binnen de grenzen. De UEFA wees vrijdag de Amsterdam ArenA aan als speelstadion voor Euro 2020, dat in steden over heel Europa zal worden gehouden.
  - 31 mins ago 19 Sep 14, 11:17am -
 • NieuwJan en Emma naar Afrika
  VIDEO - Jan Smit en dochtertje Emma (3) genieten samen van een heerlijke nazomer. De zanger plaatste een filmpje op Twitter waarbij hij en Emma in de achtertuin een ballon oplaten.
  - 33 mins ago 19 Sep 14, 11:15am -
 • NieuwGesjoemel tijdens Schots referendum?
  De zwijgende meerderheid heeft 'Nee bedankt' gezegd tegen de mogelijkheid van onafhankelijkheid, maar er zijn mensen die denken dat de telling niet eerlijk is verlopen.
  - 34 mins ago 19 Sep 14, 11:14am -
 • NieuwWehkamp opent online warenhuis in België
  Het online warenhuis Wehkamp breidt uit naar België. Na 63 jaar actief te zijn geweest op de Nederlandse markt, begint Wehkamp nog dit jaar een nieuw online warenhuis in België, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.
  - 35 mins ago 19 Sep 14, 11:13am -
 • NieuwDodelijke aanrijding toeriste
  Een 33-jarige vrouw uit Amsterdam is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in de buurt van de Grand Canyon. Het slachtoffer was met haar partner op fietsvakantie in de Verenigde Staten.
  - 38 mins ago 19 Sep 14, 11:10am -
 • NieuwOrganize je administratie
  Een geordende administratie is niet iets wat je overkomt; daar moet je zelf aan werken. Veel tijd hoeft het niet te kosten, met een kwartiertje per week ben je klaar. Nooit meer herinneringen, verloren papieren of verlopen kortingen. Klinkt dat goed?…
  - 38 mins ago 19 Sep 14, 11:10am -
 • NieuwLonden krijgt finale EK 2020
  De eindstrijd van EURO 2020 wordt in Londen gehouden. De Engelse hoofdstad mag ook een halve finale organiseren.
  - 38 mins ago 19 Sep 14, 11:10am -
 • NieuwNicole neemt afscheid van vader
  VIDEO - Een loodzware dag voor Nicole Kidman. Zij heeft afscheid genomen van haar vader, die vorige week plotsklaps overleed.
  - 39 mins ago 19 Sep 14, 11:09am -
 • NieuwWehkamp opent online warenhuis in België
  Het online warenhuis Wehkamp breidt uit naar België. Na 63 jaar actief te zijn geweest op de Nederlandse markt, begint Wehkamp nog dit jaar een nieuw online warenhuis in België, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.
  - 43 mins ago 19 Sep 14, 11:05am -
 • NieuwOpluchting over Schots 'nee' zorgt voor piek
  De AEX-index bleef vrijdag ook na de lunch op het hoogste niveau in zo'n zes jaar staan. Opluchting over het Schotse 'no', gekoppeld aan positieve berichten van de Federal Reserve eerder deze week zorgden voor een goede stemming op Beursplein 5.
  - 45 mins ago 19 Sep 14, 11:03am -

Elsevier

 • Groot prostitutiebedrijf op Wallen moet dicht
  AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft besloten de vergunning van een groot prostitutiebedrijf op de Wallen niet te verlengen. Hierdoor verdwijnen 47 raambordelen. Onderzoek van politie en justitie wijst uit dat acht…
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 10:32am -
 • Wat Schotland van David Cameron mag verwachten
  De Schotten zijn dan wel niet onafhankelijk geworden, Cameron heeft ze wel een aantal toezeggingen gedaan.
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 10:30am -
 • Beurzen opgelucht na Schots nee
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdagochtend verder vooruit na de koerswinsten in de afgelopen dagen. Beleggers waren opgelucht dat Schotland bij het Verenigd Koninkrijk blijft. Ook werd uitgekeken naar de beursgang van het Chi…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:57am -
 • Eerste Franse bombardementen op IS
  PARIJS (ANP) - Franse gevechtsvliegtuigen hebben de eerste luchtaanvallen uitgevoerd op de terreurbeweging Islamitische Staat. De toestellen van het type Rafale hebben stellingen in Irak gebombardeerd van de radicaal soennitische beweging. Ze waren o…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:37am -
 • Uitspraak premier over Wilders niet gepland
  DEN HAAG (ANP) - De opmerking van premier Mark Rutte aan het adres van PVV-leider Geert Wilders dat hij de samenleving zwakker maakt, was niet van te voren gepland. ,,De woorden kwamen recht uit het hart van de premier.'' Dat zei minister Lodewijk As…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:31am -
 • Toerismesector levert meer op
  DEN HAAG (ANP) - Toerisme heeft ons land de afgelopen jaren meer geld opgeleverd. Dat is mede te danken aan buitenlandse toeristen.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 9:11am -
 • Brussel: uitslag Schotland goed voor Europa
  BRUSSEL (ANP) - Het resultaat van het referendum over Schotse onafhankelijkheid is goed voor het verenigd, open en sterker Europa, waar de Europese Commissie voor staat. Dat stelde de voorzitter van de commissie, José Manuel Barroso, vrijdag in een…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 9:11am -
 • Britse kranten huldigen 'Herenigd Koninkrijk'
  LONDEN (ANP) - De Britse kranten zijn zichtbaar opgelucht over de uitslag van het Schotse referendum, waarin een meerderheid van de Schotten zich tegen onafhankelijkheid van Groot-Brittannië heeft uitgesproken. ,,Het Verenigd Koninkrijk overleeft!''…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 9:06am -
 • NAVO blij met Schots nee
  BRUSSEL (ANP) - NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen is blij dat Schotland onafhankelijkheid heeft afgewezen en dat het deel blijft uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. ,,Ik verwelkom de bekendmaking van premier Cameron dat het Verenigd Ko…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:07am -
 • Madame Tussauds kijkt naar rookschade kleding
  AMSTERDAM (ANP) - Madame Tussauds in Amsterdam bekijkt vrijdag in hoeverre de kleding van de wassenbeelden is getroffen door rookschade. In het pand naast het museum op het Rokin woedde donderdagmiddag een grote brand in een woning. Madame Tussauds m…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:06am -
 • Timmermans bij VN voor Irak en MH17
  DEN HAAG (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is onderweg naar New York voor twee bijeenkomsten bij de VN vrijdag: een gaat over de bestrijding van IS in Irak en de tweede over de crash van vlucht MH17.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:41am -
 • Proefbehandeling voor Franaise met ebola
  PARIJS (ANP) - De Franse medewerkster van Artsen zonder Grenzen die ebola heeft opgelopen in het Afrikaanse land Liberia, heeft in Frankrijk direct een ,,experimentele behandeling'' gekregen. Dat maakte de Franse minister van Gezondheidszorg vrijdag…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:35am -
 • 'Haagse agent niet weg wegens incident'
  RIJSWIJK (ANP) - De agent die in de Haagse Schilderswijk een 14-jarige jongen hardhandig tegen de grond drukte is niet overgeplaatst als gevolg van het incident. Dat meldt de Haagse Politie vrijdagochtend. De agent had zijn basisopleiding achter de r…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:30am -
 • AEX hoger na Schots nee
  AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is vrijdagochtend hoger geopend. Ook de andere Europese aandelenmarkten begonnen met winst. Vooral in Londen waren beleggers opgelucht dat de Schotten hebben besloten bij het Verenigd Koninkrijk te blij…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:20am -
 • Heineken zoekt nieuwe financiële topman
  AMSTERDAM (ANP) - Heineken zoekt een opvolger voor zijn financiële topman René Hooft Graafland. Dat bevestigde het bierbedrijf vrijdag naar aanleiding van een bericht van het Financieele Dagblad (FD).
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 6:36am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwBetogingen Schilderswijk verboden om risico rellen
  De Anti-Fascistische Aktie (AFA) en de Nederlandse Volks-Unie (NVU) mogen zaterdag niet in de Haagse Schilderswijk demonstreren omdat het houden van een optocht tot wanordelijkheden zou kunnen leiden. Dat zegt de rechter vrijdag in een toelichting op…
  - 48 mins ago 19 Sep 14, 11:00am -
 • NieuwAmsterdam sluit ruim veertig raambordelen
  De gemeente Amsterdam sluit ruim veertig raambordelen. De uitbater van de ramen wordt geassocieerd met mensenhandel en uitbuiting, wat voor de gemeente reden is de exploitatievergunning niet te verlengen. Het prostitutiebedrijf zou te weinig doen om…
  - 48 mins ago 19 Sep 14, 11:00am -
 • Geen vliegverkeer naar Jemen om gevechten
  Buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hebben al het vliegverkeer op de luchthaven van Sanaa, de hoofdstad van Jemen, gestaakt. Aanleiding zijn zware gevechten tussen sjiitische rebellen en soennitische opstandelingen. Dat hebben de Jemenitische lucht…
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 10:45am -
 • Pensioenfondsen stoppen 1,5 miljard in hypotheken
  Drie pensioenfondsen hebben meer dan anderhalf miljard euro gestoken in een nieuwe hypotheekaanbieder in Nederland: Munt. Dat maakten het Pensioenfondsen voor Metaal en Techniek (PMT), Pensioenfonds Hoogovens en het pensioenfonds voor de grafische se…
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 10:31am -
 • ‘Run op Zwarte Piet van Playmobil’
  De Zwarte Piet van Playmobil lijkt in korte tijd een collector's item te worden. Dat meldt prijsvergelijkingssite Beslist.nl op basis van eigen gegevens. Playmobil heeft de productie van zijn sinterklaassets eerder dit jaar stopgezet. Dinsdag en woen…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:16am -
 • PvdA en D66 willen debat over ebola-aanpak
  PvdA en D66 in de Tweede Kamer willen met spoed een debat over de aanpak van ebola met minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA). Dat hebben beide partijen vrijdag laten weten, nadat Ploumen een extra bijdrage van vijftien miljo…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:00am -
 • Teeven verleent Afghaanse tolk geen asiel
  De Afghaanse tolk Abdul Ghafoor Ahmadzai kan niet in Nederland blijven. Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) verleent hem geen asiel, schrijft hij vrijdag in antwoord op Kamervragen. Volgens Teeven zijn er 'geen bijzondere individuele omst…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:00am -
 • Almunia hint op goedkeuring deal Ziggo-UPC
  De eurocommissaris voor mededingingszaken Joaquin Almunia verwacht niet dat hij nog fusies afkeurt, voor hij eind oktober afzwaait. Dat heeft hij gezegd tijdens een speech in Italië, meldt financieel persbureau Dow Jones. Daarmee lijkt hij te hinten…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:46am -
 • Franse luchtmacht vernietigt depot IS
  De Franse luchtmacht heeft voor het eerst stellingen van de Islamitische Staat (IS) in Irak gebombardeerd. Dat heeft de Franse president François Hollande donderdag gezegd. Bij de aanval werd een depot van de terreurbeweging vernietigd.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:45am -
 • Longoperatie kort voor weekend gevaarlijker
  De kans dat patiënten na een longoperatie complicaties krijgen is groter als ze op vrijdag zijn geopereerd. In het weekend wordt hoogstwaarschijnlijk slechter aan nazorg gedaan, waardoor kleine complicaties minder goed worden opgemerkt. Dat blijkt v…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:45am -
 • Wiebes: flink deel toeslagen weer terug
  Een flink deel van de 433 miljoen euro aan onterecht uitgekeerde toeslagen voor kinderopvang is teruggevorderd. Dat heeft staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) vrijdag voorafgaand aan de ministerraad gezegd. De kwestie toont volgens de be…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:31am -
 • Vijftien miljoen voor strijd tegen ebola
  Het kabinet trekt vijftien miljoen euro uit voor de strijd tegen ebola. Dat heeft minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) vrijdagochtend gezegd bij aanvang van de ministerraad.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 9:15am -
 • Chinese miljoenenboete voor GlaxoSmithKline
  Medicijnenfabrikant GlaxoSmithKline is door een Chinese rechtbank veroordeeld tot een boete van omgerekend ruim 380 miljoen euro vanwege de omkoping van artsen en ziekenhuizen. Dat schrijft het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:46am -
 • Investeringen weer gegroeid na twee maanden krimp
  Hogere uitgaven aan woningen, bedrijfsgebouwen en wegen hebben in juli voor een investeringsgroei van 5,2 procent gezorgd. In de twee maanden daarvoor was nog sprake van lichte krimp. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bure…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:46am -
 • Binnen vijf jaar op safari in Oostvaardersplassen
  Binnen vijf jaar kunnen natuurliefhebbers op safari in de Oostvaardersplassen. Avonturiers kunnen dan overnachten tussen de grazers, in een tent. Dat staat in een natuurplan dat het bedrijf Innovatienetwerk heeft ontwikkeld.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:45am -
 • VN waarschuwen voor voedseltekorten Syriërs
  De Verenigde Naties hebben nauwelijks geld meer om de voedselprogramma's voor de zes miljoen ontheemde Syriërs voort te zetten. De voedselhulp wordt drastisch ingeperkt. Porties worden verkleind en minder mensen krijgen hulp. Daarvoor waarschuwt het…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:45am -
 • Petrobas wil ‘extra opheldering’ van SBM Offshore
  SBM Offshore moet meer 'informatie en duidelijkheid' geven over de huidige probleemdossiers voor het bedrijf weer mag deelnemen aan nieuwe opdrachtveilingen van Petrobras. Dat heeft hoofd techniek José Antonio Figueiredo van de Braziliaanse oliereus…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:31am -
 • Spar en Regiobank testen pinautomaat in dorp
  Supermarkt Spar en Regiobank gaan samenwerken om de beschikbaarheid van contant geld in krimpgebieden te verbeteren. Regiobank laat als proef eerst in vijf supermarkten een serviceloket opzetten en een pinautomaat installeren. Daarna wil de bank het…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:31am -
 • Buitenlandse toeristen spekken economie
  De toerismesector groeit gestaag. De bijdrage van de branche aan de Nederlandse economie is in drie jaar tijd gestegen van 3,2 naar 3,6 procent. Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan houden de hand op de knip, maar buitenlandse vakantiegang…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:16am -
 • Zoektocht verdwenen vlucht MH370 hervat
  De zoektocht naar vlucht MH370 van Malaysia Airlines wordt eind september hervat. Dat gebeurt op een plek ten zuiden van de gebieden waar eerder werd gezocht. Dat heeft het Australische Bureau voor Transportveiligheid, dat het onderzoek naar MH370 le…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:15am -
 • Lichte groei in uitgaven consumenten
  Consumenten hebben in juli een half procent meer uitgegeven dan een jaar eerder. In de twee maanden daarvoor lagen de uitgaven aan producten en diensten nog even hoog als een jaar eerder. Deze stabilisatie en groei volgen op bijna drie jaar van vrijw…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:01am -
 • VS gaat Syrische rebellen bewapenen
  De Amerikaanse Senaat heeft donderdag ingestemd met het trainen en bewapenen van Syrische rebellen die de strijd aan moeten gaan met de extremistische organisatie Islamitische Staat. Eerder al keurde het Huis van Afgevaardigden het voorstel goed. Met…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:00am -
 • Wateroverlast zet Landgraaf blank
  Het Limburgse Landgraaf heeft donderdagnacht te maken gehad met flinke wateroverlast. Zeker twee straten liepen onder en een deel van een basisschool stond blank, meldt de brandweer vrijdag. Het water is inmiddels weggezakt.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:30am -
 • Heineken op zoek naar nieuw financieel hoofd
  Heineken is op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Dat heeft de bierbrouwer vrijdag bevestigd, nadat Het Financieele Dagblad berichtte dat de huidige chief financial officer René Hooft Graafland volgend jaar vertrekt.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 6:46am -
 • ‘Omstreden ambtenaar Haifi stapt uit PvdA’
  De omstreden justitieambtenaar Yasmina Haifi heeft haar partijlidmaatschap van de PvdA opgezegd. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. Daarmee was ze de partijleiding voor, die eerder forse kritiek op haar uitte nadat ze op twitter suggereerde dat terre…
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 6:45am -

Volkskrant

RTL

 • Nieuwslezeres krijgt lachers op haar hand met 'Elf' Jinping
  De Indiase nieuwslezeres die de naam van de Chinese president Xi Jinping per ongeluk uitsprak als Elf Jinping, mag voor straf een paar maanden haar werk niet uitvoeren.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:09am -
 • Schotland zegt 'nee': wat nu?
  Schotland blijft onderdeel van Groot-Brittannië nu 55,3 procent van de inwoners onafhankelijkheid heeft afgewezen. Maar dat betekent niet dat alles bij het oude blijft.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 10:02am -
 • Artsen zonder Grenzen: Geld is fijn, maar stuur ook mensen
  Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AZG) is blij met het extra geld van de Nederlandse regering voor de bestrijding van de ebola-epidemie. Maar, benadrukt AZG Nederlanddirecteur Katrien Coppens, alleen geld is niet genoeg.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:55am -
 • 'Systeem kinderopvangtoeslag te ingewikkeld'
  Een tegenvaller voor veel gezinnen: één op de drie huishoudens heeft - onbedoeld - te veel kinderopvangtoeslag aangevraagd. "Het systeem is te ingewikkeld, mensen maken fouten. Het is nogal een formulierenboel."
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:42am -
 • Fransen bombarderen IS in Irak
  Frankrijk is begonnen met luchtacties tegen Islamitische Staat (IS) in Irak.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:28am -
 • Hilarisch: advocate fotoshopt zichzelf tussen de sterren
  Een Amerikaanse advocate hangt een schorsing van een halfjaar boven het hoofd omdat ze reclame maakt met plaatjes van celebrity's waar ze zichzelf in heeft gefotoshopt.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:25am -
 • Britse kranten: Verenigd Koninkrijk overleeft!
  De Britse kranten zijn zichtbaar opgelucht over de uitslag van het Schotse referendum, waarin een meerderheid van de Schotten zich tegen onafhankelijkheid van Groot-Brittannië heeft uitgesproken
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 9:19am -
 • 'Toch veel gewonnen ondanks Schots 'Nee''

  - 3 hours ago 19 Sep 14, 9:04am -
 • Nederland geeft 15 miljoen voor strijd tegen ebola
  Het kabinet maakt 15 miljoen euro noodhulp vrij voor de bestrijding van de ebola-epidemie. Het meeste geld (tien miljoen) gaat naar de VN, het Rode Kruis krijgt drie miljoen en Artsen zonder Grenzen een miljoen.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 8:51am -
 • Mogelijk rookschade bijzondere kleding Madame Tussauds
  Madame Tussauds in Amsterdam bekijkt in hoeverre de kleding van de wassen beelden is getroffen door rookschade.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:12am -
 • Definitieve uitslag: 55,3 procent Schotten zegt nee
  De definitieve uitslag van het Schotse referendum over onafhankelijkheid is bekend. 55,3 procent is tegen afscheiding van Engeland, Wales en Noord-Ierland.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 8:06am -
 • Timmermans bij VN voor Irak en MH17
  Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken is onderweg naar New York voor twee bijeenkomsten bij de VN: de eerste over de bestrijding van IS in Irak en de tweede over de MH17-crash.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:43am -
 • Teleurstelling en blijdschap na Schots referendum
  Met spanning is de hele nacht gewacht op de uitslag van het Schots referendum. Toen bleek dat een meerderheid Schotse onafhankelijk had afgewezen, liepen de emoties hoog op. Het feest en de teleurstelling in beeld.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 7:29am -
 • Plan voor safarihotels Oostvaardersplassen
  Op safari in de Biesbosch of de Oostvaardersplassen? Dat kan als de plannen van een groep initiatiefnemers doorgaan. Zij hebben een voorstel om exclusief toerisme in en rond deze topreservaten mogelijk te maken.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 7:11am -
 • O jee: snelle koper laat splinternieuwe iPhone 6 vallen
  Vette pech voor een van de eerste kopers van een iPhone 6. De druk wordt hem te groot als hij het kleinood moet uitpakken in het zicht van een tv-camera.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 7:09am -
 • Cameron belooft verandering in heel Groot-Brittannië
  Nu de Schotten 'nee' hebben gezegd tegen onafhankelijkheid, heeft de Britse premier David Cameron ingrijpende hervormingen in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 6:48am -
 • A12 weer vrij, man op viaduct opgepakt
  De snelweg A12 is tussen Woerden en Harmelen in beide richtingen bijna twee uur lang afgesloten geweest omdat een man van een viaduct dreigde te springen. De man is nu opgepakt.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 6:23am -
 • Ambtenaar uit PvdA na ophef om ISIS-tweet
  Yasmina Haifi is niet langer lid van de PvdA. De ambtenaar werd vorige maand geschorst vanwege een omstreden tweet die ze verstuurde over zionisten.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 6:12am -
 • Zware tijden voor mensen met spinnenangst
  Door het grote aantal spinnen dat nu in Nederland wordt waargenomen, regent het aanmeldingen bij centra die angststoornissen behandelen.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 5:54am -
 • Nieuw record: weerpraatje van 33 uur
  De Noorse weervrouw Eli Kari Gjengedal van het station TV2 heeft het hem gelapt. Ze praatte urenlang live over het weer.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 5:52am -
 • Schotse premier: Londen moet beloftes inlossen
  De Schotse premier Alex Salmond heeft erkend dat de Schotten 'op dit moment' niet onafhankelijk van Groot-Brittannië willen worden.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 5:49am -
 • Overvallen met banaan uit eigen winkel
  Een winkel in Philadelphia is beroofd door een wel heel brutale overvaller. Bewakingscamera's registreerden hoe hij de boel fleste.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 5:39am -
 • Agent overgeplaatst na incident Schilderswijk
  De agent die onlangs voor ophef zorgde toen hij een 14-jarige Marokkaanse jongen hardhandig arresteerde in de Haagse Schilderswijk, is overgeplaatst.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 5:37am -
 • Weerzien na 76 jaar
  Twee vriendinnen uit New Jersey verloren elkaar 76 jaar geleden uit het oog. Aan de ander kant van het land in San Diego hebben ze elkaar bij toeval weer teruggevonden.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 5:29am -
 • Warme dag, wel kans op regenbuien
  RTL-weervrouw Amara Onwuka verwacht dat het vandaag warm blijft. Vooral in het oosten van het land kan er af en toe een fikse onweersbui vallen. Vanaf zondag zakt de temperatuur onder de 20 graden maar blijft het overwegend droog.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 5:18am -
 • A12 dicht door man die dreigt te springen
  De snelweg A12 is tussen Woerden en Harmelen in beide richtingen afgesloten omdat een man die op een viaduct staat, dreigt naar beneden te springen.
  - 7 hours ago 19 Sep 14, 5:10am -
 • Cameron feliciteert nee-kamp met overwinning
  De Britse premier David Cameron heeft de tegenstanders van onafhankelijkheid van Schotland gefeliciteerd met de winst van het referendum.
  - 7 hours ago 19 Sep 14, 5:07am -
 • 'Rutte blijft soeverein overeind in debat'
  Premier Rutte heeft zijn begroting vrijwel zonder kleerscheuren door de Kamer weten te loodsen.
  - 7 hours ago 19 Sep 14, 4:57am -
 • 'Honderdduizenden huishoudens moeten toeslag kinderopvang terugbetalen'
  Een op de drie ontvangers van kinderopvangtoeslag moet geld gaan terugbetalen aan de Belastingdienst. Gemiddeld gaat het om 2500 euro.
  - 7 hours ago 19 Sep 14, 4:47am -
 • Schotten verwerpen onafhankelijkheid
  Schotland blijft onderdeel van Groot-Brittannië. Verschillende media, waaronder de BBC, hebben op basis van de tot nu toe getelde stemmen berekend dat de tegenstanders van onafhankelijkheid 54 procent van de stemmen halen.
  - 7 hours ago 19 Sep 14, 4:40am -
 • Helft geteld: Schotland tegen onafhankelijkheid
  De tegenstanders van een onafhankelijk Schotland lijken voorzichtig aan een feestje te kunnen gaan vieren. De helft van de stemmen zijn inmiddels geteld en de tegenstanders van onafhankelijkheid staan op voorsprong.
  - 8 hours ago 19 Sep 14, 4:08am -
 • Daling energieverbruik blijft doorzetten
  Huishoudens verbruiken steeds minder gas en stroom. Dat komt vooral door beter geïsoleerde nieuwe woningen en zuiniger cv-ketels en grote elektrische apparaten als koelkasten en wasmachines.
  - 8 hours ago 19 Sep 14, 4:08am -
 • Opa schiet zes kleinkinderen en dochter dood
  Een man heeft in de Amerikaanse plaats Bell (Florida) zijn dochter en haar zes kinderen doodgeschoten en daarna zelfmoord gepleegd. De kinderen zijn tussen de drie maanden en tien jaar.
  - 8 hours ago 19 Sep 14, 3:45am -
 • Straten Landgraaf blank door hevige buien
  Door problemen met het rioolsysteem in Landgraaf (Limburg) zijn aan het einde van de avond verschillende straten blank komen te staan. Het water stroomt dwars door basisschool De Speurneus aan de Haaselt.
  - 8 hours ago 19 Sep 14, 3:34am -
 • Eerste resultaten: nek-aan-nekrace in Schotland
  De eerste resultaten van het referendum over Schotse onafhankelijkheid worden op dit moment bekend. De verschillen zijn op dit moment nog ontzettend klein.
  - 8 hours ago 19 Sep 14, 3:20am -
 • 'Nigeriaanse politie heeft martelagenten'
  Marteling door de Nigeriaanse politie is zo normaal dat in veel politiebureaus een speciale agent is aangewezen die tanden uit trekt, wurgt, verkracht en elektrische schokken toedient aan arrestanten.
  - 13 hours ago 18 Sep 14, 10:56pm -
 • Oppositie kon geen vuist maken
  De begroting voor 2015 is ongeschonden door de Kamer gekomen. Ook premier Rutte kwam op geen enkel moment in de problemen tijdens de Algemene Beschouwingen, die twee dagen hebben geduurd. De oppositie mopperde wel, maar kon geen vuist maken.
  - 13 hours ago 18 Sep 14, 10:27pm -
 • In Edinburgh viert Ja-kamp alvast feest
  De stemmen moeten nog worden geteld, maar toch vieren de voorstanders van afscheiding alvast feest in Edinburgh, hoort onze correspondent Vanessa Lamsvelt. Het is nagelbijten. "We zullen er nog even op moeten wachten."
  - 13 hours ago 18 Sep 14, 10:21pm -
 • Koerden op de vlucht voor IS
  Een nieuwe vluchtelingenstroom in in het Syrisch-Turkse grensgebied. In één dag tijd heeft terreurbeweging IS 21 dorpen veroverd op de Koerden. En die slaan massaal voor het geweld op de vlucht.
  - 14 hours ago 18 Sep 14, 10:05pm -
 • Spanning in Schotland: yes or no?
  In Schotland is het nagelbijten. De stembussen zitten dicht en het tellen van de stemmen is begonnen. Volgens de meest recente peiling heeft 54 procent tegen afscheiding van Groot-Brittannië gestemd.
  - 15 hours ago 18 Sep 14, 9:10pm -
 • Haags raadslid neemt IS-opmerkingen terug
  Het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani neemt zijn woorden terug. Hij had in juni complimenten aan IS op zijn Facebookpagina geschreven. Khoulani ziet IS nu als een 'zwartgallige en gewelddadige moordmachine'.
  - 15 hours ago 18 Sep 14, 8:58pm -
 • Vermist ebola-team dood gevonden
  In het West-Afrikaanse Guinee zijn de lichamen gevonden van een team ebolavoorlichters dat vermist was. Het gaat om acht mensen, onder wie drie lokale journalisten.
  - 15 hours ago 18 Sep 14, 8:50pm -
 • Wat is nog aangepast aan de begroting?
  De laatste stemmingen zijn geweest; de Algemene Politieke Beschouwingen zijn voorbij. Wat werd er nog aangepast aan de begroting voor volgend jaar?
  - 15 hours ago 18 Sep 14, 8:22pm -
 • Alleen PVV zegt vertrouwen in Rutte op
  Alleen de PVV heeft het vertrouwen in het kabinet opgezegd. Maar de motie van wantrouwen van de PVV werd alleen gesteund door de PVV zelf.
  - 16 hours ago 18 Sep 14, 7:41pm -
 • Weer doden onder VN-militairen Mali
  Vijf militairen van de VN-vredesmissie in Mali zijn omgekomen toen een explosief hun voertuig trof.
  - 16 hours ago 18 Sep 14, 7:38pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse