Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NewSnapchat wil beursgang
  Berichtendienst Snapchat wil de beurs op. Dat zei Snapchat-topman Evan Spiegel gisteren op een conferentie in het Amerikaanse Californië.
  - 1 min ago 27 May 15, 11:35am -
 • NewJongen pakt ex terug, doet haar moeder
  Een jongen heeft zijn ex te kakken gezet door een foto op Facebook te plaatsen waarop hij ligt te vozen met haar bloedeigen moeder.
  - 25 mins ago 27 May 15, 11:09am -
 • NewIsraël woest om Nederlands schoolboek
  Israël is in rep en roer vanwege een Nederlands schoolboek voor geschiedenis. Het educatieve materiaal zou onjuiste anti-Israëlische passages bevatten en mogelijk zorgen voor ophitsing tegen de Joodse staat.
  - 28 mins ago 27 May 15, 11:06am -
 • NewUpd: FIFA: 'Blatter niet betrokken'
  De Zwitserse autoriteiten hebben vanochtend zes functionarissen van wereldvoetbalbond FIFA gearresteerd. Ze worden verdacht van omkoping, afpersing en het witwaspraktijken.
  - 47 mins ago 27 May 15, 10:47am -
 • EU heeft meer geld nodig
  De Europese Commissie denkt meer geld nodig te hebben voor 2016. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie wil de begroting voor volgend jaar met 1,6 procent verhogen ten opzichte van dit jaar.
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:24am -
 • Jonge docenten: Wij willen NU werk
  Jonge leraren eisen dat de overheid per direct met de beloofde 3.000 banen voor startende docenten op de proppen komt, zodat ze eindelijk aan het werk kunnen.
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:06am -
 • Man bedreigt politie met boor
  De politie in Vlissingen heeft vanochtend vroeg een 41-jarige man aangehouden die agenten bedreigde met een boormachine, die volgens agenten op een automatisch vuurwapen leek.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:38am -
 • 'Wasbord ongezond voor vrouw'
  Mager is uit, spieren zijn het nieuwe je-van-het. De 'fitchick'-rage waarbij vrouwen massaal hun vetrollen aan het verruilen zijn voor een keiharde sixpack, is echter niet gezond.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:33am -
 • Visser vreest Project X-taferelen
  Een hengelaar uit Scherpenzeel vreest dat zijn vis-uitje voor mensen met een beperking komende zaterdag uitmondt in één grote puinzooi van Project X-achtige proporties. "Dit lijkt op een respectloze grap."
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:12am -
 • 'Weg met de politieke baantjesjagers'
  Het moet afgelopen zijn met partijpolitieke benoemingen en het onderlinge gekonkelfoes bij leuke baantjes. Een groot deel van de Nederlanders komt daardoor namelijk niet in aanmerking voor een functie als burgemeester, commissaris van de koning of to…
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:56am -
 • 'Paddo's goed tegen gekte'
  Psychedelische drugs als paddo's en LSD zouden u zomaar van uw psychische problemen af kunnen helpen. Dat zegt de Britse hoogleraar James Rucker.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:53am -
 • 'Kabouter Plop maakt uw kind dik'
  Reclames waarin kinderidolen als Kabouter Plop en Mega Mindy hun naam verbinden aan calorierijke sapjes en andere tandverneukende zoete meuk, zouden ervoor zorgen dat uw nageslacht vliegensvlug moddervet wordt.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:26am -
 • 'Rokersdoden schuld overheid'
  Het is de schuld van de overheid dat er jaarlijks zo'n 20.000 rokers overlijden aan de gevolgen van hun schadelijke verslaving. De hoge dames en heren in Den Haag weigeren namelijk doeltreffende maatregelen te nemen tegen roken.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:20am -
 • 20.000 Duitsers geëvacueerd om bom
  In het Duitse Keulen is een evacuatie van gigantische omvang aan de gang. Zo'n 20.000 Duitsers moeten hun huis uit omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden.
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:51am -
 • Upd: Grote politieactie tegen Bandidos
  De Limburgse politie is vanochtend begonnen met een enorme actie tegen motorclub Bandidos. Op circa 25 adressen werden invallen gedaan. Ruim 400 medewerkers van politie en justitie waren betrokken bij de doorzoekingen.
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:47am -

BNR

 • New"NS stelde onrealistische eisen aan Fyra-treinenbouwers"
  In de zoektocht naar een hogesnelheidstrein stelde de NS onrealistische eisen aan treinenbouwers. Dat zei een voormalig salesmanager van treinenbouwer Siemens tegen de Fyra-enquêtecommissie.
  - 12 mins ago 27 May 15, 11:22am -
 • NewVerkiezing FIFA-baas gaat gewoon door
  De verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter aanstaande vrijdag gaat door zoals gepland. Dat zei communicatiedirecteur Walter de Gregorio woensdagochtend naar aanleiding van de arrestatie van FIFA-officials in Zürich.
  - 26 mins ago 27 May 15, 11:08am -
 • Veel vertragingen door sluiting Belgisch luchtruim
  Door een storing bij de Belgische luchtverkeersleiding, hebben veel vluchten van en naar Nederland vertraging. Dat meldt een woordvoerder van Transavia. Het is nog onduidelijk hoe lang de storing nog duurt.
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:33am -
 • Column Kees de Kort | Grotemensenwerk
  In China kon het niet misgaan, maar nu wel. En dat is voor beleggers wel even wennen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "De Chinese groei is met geleend geld bij elkaar gekocht en dat begint nu te wringen."
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:30am -
 • BNR Topic | De FIFA moet worden opgeheven
  De Zwitserse Justitie is een eigen strafrechtelijk onderzoek begonnen naar mogelijke frauduleuze handelingen van officials van de wereldbond FIFA bij de toewijzing van de WK's van 2018 aan Rusland en 2022 aan Qatar.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:39am -
 • 'Geef leerlingen vijf snipperdagen om vakantiespijbelen te voorkomen'
  Geef leerlingen op de basisschool en middelbare school per jaar vijf snipperdagen die ze kunnen gebruiken om op vakantie te gaan wanneer hun ouders dat willen. Daarvoor pleit Frank Oostdam, directeur en voorzitter van de ANVR, op BNR.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:50am -
 • Tegenvallende winst en hogere omzet voor Ahold
  De operationele marges van Ahold stonden in het eerste kwartaal van 2015 onder druk. De omzet steeg met net geen 15 procent naar 11,3 miljard euro, maar dat kwam voornamelijk door de sterke dollar. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde kwartaalcij…
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:43am -
 • Nederlands feestje in Canada
  Een Nederlandse feestje in Canada. Het koningspaar, minister Ploumen van Handel, minister Bussemaker van Onderwijs, zo'n zestig bedrijven en nog eens tientallen onderwijsinstellingen zijn daar aangekomen voor uiteenlopende missies.
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:58am -
 • 'Bandidos-leider Limburg opgepakt'
  Harry Ramakers, voorzitter van de Limburgse afdeling van de Bandidos, is woensdagmorgen opgepakt. Dat meldt de regionale zender L1. Hij zou zijn aangehouden in zijn huis in Nieuwstadt. In Limburg is de politie bezig met een grote actie tegen de motor…
  - 5 hours ago 27 May 15, 6:54am -
 • Rutte: oppositie, kom praten over nieuw belastingstelsel
  Premier Rutte wil onmiddelijk met de oppositie gaan praten over een nieuw belastingstelsel. Nu de verhouding in de Eerste Kamer voor het kabinet nog ongunstiger is geworden, heeft de premier steun nodig van meer partijen dan van alleen de bevriende o…
  - 6 hours ago 27 May 15, 5:47am -

Buienradar

NOS

 • NewMargo Smit wordt NOS-ombudsman
  Onderzoeksjournalist Margo Smit wordt per 1 augustus de nieuwe ombudsman van de NOS. Zij zal onderzoek doen na klachten van het publiek en op eigen initiatief toezien op de kwaliteit van de producties van de NOS.Daarnaast zal Smit de journalistieke d…
  - 27 mins ago 27 May 15, 11:07am -
 • NewCommissie: 40.000 Syriërs en Eritreeërs herverdelen
  De Europese Commissie wil dat de EU-lidstaten de komende twee jaar 40.000 bootvluchtelingen uit Italië en Griekenland opnemen. Het gaat om Syriërs en Eritreeërs omdat die nu al in de meeste gevallen voor asiel in aanmerking komen in de meeste Euro…
  - 35 mins ago 27 May 15, 10:59am -
 • NewBesluit gaswinning Terschelling in 2016
  Minister Kamp stelt zijn besluit over gaswinning op en bij Terschelling door Tulip Oil een jaar uit. In plaats van deze zomer besluit Kamp medio 2016 of Tulip Oil een gaswinningsvergunning krijgt. De Tweede Kamer sprak zich al eerder uit tegen de pla…
  - 47 mins ago 27 May 15, 10:47am -
 • New'Galeries moeten zichzelf opnieuw uitvinden'
  Door redacteur Rachel de MeijerVandaag opent in de voormalige Citroëngarage in Amsterdam een nieuwe kunstbeurs, Art Fair Amsterdam. Hij vindt tegelijk plaats met de KunstRAI. Het gebouw telt drie verdiepingen. Beneden was vroeger de garage en op de…
  - 50 mins ago 27 May 15, 10:44am -
 • Ramakers was verdachte in verschillende moordzaken
  Hij kreeg van de politie vanmorgen niet eens de tijd om een broek en schoenen aan te trekken, maar het is de vraag of hem dat heeft verbaasd. Voor Harrie Ramakers was het namelijk lang niet de eerste keer dat hij door agenten werd meegenomen. Ramaker…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:32am -
 • Protest tegen gaswinning: don't frack with Terschelling
  Luid zingend lopen een stuk of vijftig actievoerders naar de boot. "Wie wil boren op het eiland is dus echt niet goed snik." Ze gaan met de sneldienst naar het vaste land, op weg naar Den Haag. Rederij Doeksen ondersteunt de actie met een gratis over…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:32am -
 • 'Doet Blatter of z'n neus bloedt, dan kan de FIFA imploderen'
  Vrijdag staat in Zürich de verkiezing van een nieuwe FIFA-voorzitter op de agenda. Die gaat, ondanks de arrestaties en lopende onderzoeken, gewoon door. Blatter is de voornaamste kandidaat. De vraag is of hij dat na vandaag nog steeds is. "Als Blatt…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:28am -
 • Negen jaar cel geëist wegens 'heilzame' incest
  De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Utrecht negen jaar cel geëist tegen een 60-jarige verdachte voor het jarenlang misbruiken van zijn eigen dochter. De man had zijn dochter op haar twaalfde gezegd dat hij met magische krachten kon v…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:16am -
 • Mansveld gaat één keer in- en uitchecken regelen
  De proef waarbij reizigers nog maar één keer per reis hoeven in en uit te checken, ook als ze op een andere vervoerder overstappen, is het begin van een nieuwe wettelijke regeling. Dat beloofde staatssecretaris Mansveld in een debat over de OV-chip…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:11am -
 • Ook invallen bij Amerikaanse voetbalbond
  De Amerikaanse autoriteiten hebben een inval gedaan bij het kantoor van de Amerikaanse voetbalbond Concacaf. Jeffrey Webb, de president van de bond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben, is vanochtend opgepakt in Zwitserland. De van de…
  - 2 hours ago 27 May 15, 10:01am -
 • Demonstratie tegen gasboring Terschelling
  In Den Haag is een manifestatie gehouden tegen gaswinning op Terschelling. De demonstranten vinden dat boringen het milieu te veel schaden en zeggen bovendien dat ze relatief maar weinig opbrengen. De actie was een initiatief van actiegroep GasTvrij…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:59am -
 • Prins Ali: treurige dag voor het voetbal
  "Het is een treurige dag voor het voetbal." Met die woorden heeft prins Ali bin al-Hussein gereageerd op het nieuws dat er zes officials van de FIFA in Zürich zijn opgepakt op verdenking van corruptie. Prins Ali is de enige overgebleven uitdager van…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:27am -
 • Gevangenen zitten korter vast
  Vorig jaar zaten er meer mensen in Nederland in de cel dan in 2013, maar ze zaten gemiddeld wel korter vast. Er zitten meer mensen vast voor lichtere vergrijpen waardoor de duur van de gemiddelde gevangenisstraf afneemt. Steeds meer gedetineerden wor…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:13am -
 • Geen vliegverkeer in België door stroomstoring
  In België kunnen de komende uren geen vliegtuigen landen en opstijgen door een stroomstoring bij luchtverkeerscentrum Belgocontrol. De sluiting van het luchtruim duurt zeker tot 17.30 uur.Volgens de Belgische luchtverkeersleiding ontstond de storing…
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:25am -
 • Staatsbezoek aan Canada in teken van 70 jaar Bevrijding
  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen vandaag aan in Ottawa voor een driedaags staatsbezoek aan Canada. Het koningspaar wordt ontvangen door gouverneur-generaal David Johnston en zijn vrouw, in de ambtswoning Rideau Hall. Het koningspaar…
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:07am -
 • 'Pak Italië aan om doorreizen illegale vluchtelingen'
  Italië moet veel harder worden aangepakt voor het laten doorreizen van illegale vluchtelingen. Daarvoor pleit de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren, Joachim Hermann (CSU). Hij vindt dat Italië het Schengenverdrag overtreedt en…
  - 4 hours ago 27 May 15, 8:01am -
 • 'Verkiezing FIFA-baas onder grote druk na arrestaties'
  De arrestatie van de FIFA-functionarissen zet het aankomende FIFA-congres onder grote druk, zegt hoogleraar sport en recht Marjan Olfers. Vrijdag kiezen de officials in Zürich de nieuwe voorzitter. "Het is nog maar de vraag of die bijeenkomst door k…
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:50am -
 • Maya de Bij en K3 maken dik, zegt Foodwatch
  Kinderidolen op voedselproducten zetten aan tot overgewicht, zegt Foodwatch. De voedselwaakhond vindt dat er gestopt moet worden met Maya de Bij-ranja, K3-chips en Bumba-koekjes.Foodwatch heeft onderzoek gedaan naar 24 producten waar figuren van Stud…
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:38am -
 • Brand industriegebied Borne onder controle
  De brand op een industrieterrein in Borne in Twente is onder controle. Om kwart voor elf gaf de brandweer het sein brand meester. Het vuur ontstond in een opslagloods waar volgens de brandweer pallets liggen opgeslagen. Er is veel rookontwikkeling. D…
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:26am -
 • Mestschip Noordzee dreigt te exploderen
  Voor de Noord-Duitse kust dreigt een vrachtschip geladen met meststoffen te exploderen. Rond het schip Purple Beach is een veiligheidszone ingesteld van vijf kilometer, waar niemand mag komen.Het brandende vrachtschip ligt zo'n 30 kilometer uit de ku…
  - 5 hours ago 27 May 15, 6:58am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NewGewonde bij bedrijfsongeval
  Bij de werkzaamheden aan het theater van Emmen is een bouwvakker gewond geraakt toen een steiger omviel.
  - 11 mins ago 27 May 15, 11:24am -
 • NewZelfs Brabus heeft nu een plug-in hybride
  Zelfs tuningbedrijf Brabus kan niet meer om de hybridetrend heen. Door de komst van de S 500 Plug-in Hybrid is de van oudsher Mercedes-Benz AMG-pimper in staat om de eerste plug-in te presenteren: de PowerXtra B50 Hybrid.
  - 13 mins ago 27 May 15, 11:22am -
 • NewTientallen doden na  luchtaanval Jemen
  Luchtaanvallen door de internationale coalitie onder aanvoering van Saudi-Arabië op doelen in Jemen hebben woensdag tientallen levens geëist. Vooral burgers werden slachtoffer van de bommenregen, meldden inwoners. Het dodental bedraagt volgens oogg…
  - 14 mins ago 27 May 15, 11:21am -
 • New'Ben en Jennifer gescheiden'
  Het huwelijk van Jennifer Garner en Ben Affleck blijft de gemoederen in de Amerikaanse showbizzwereld bezighouden. Er zou opnieuw sprake zijn van een crisis.
  - 15 mins ago 27 May 15, 11:20am -
 • New'Openheid nodig over geld moskee'
  Het is niet duidelijk hoeveel islamitische instellingen in Nederland geld vanuit het buitenland ontvangen en om welke bedragen het gaat. Ook is niet altijd bekend wie de geldgevers zijn.
  - 19 mins ago 27 May 15, 11:16am -
 • NewBlondje snapt kisscam niet
  Radiostation 100% NL heeft tijdens de Toppers in Concert een zogeheten kisscam geïntroduceerd. Dat niet alle feestgangers de bedoeling snappen, bewijzen deze beelden.   
  - 20 mins ago 27 May 15, 11:15am -
 • NewVraagtekens FA bij FIFA-verkiezing
  De Engelse voetbalbond FA vraagt zich hardop af of de FIFA-verkiezingen van vrijdag wel door moeten gaan. "Dit is een heel serieuze zaak voor de bond en diens leiders", zegt voorzitter Greg Dyke in een reactie op de ontwikkelingen in Zwitserland.
  - 21 mins ago 27 May 15, 11:14am -
 • NewZwitserse rekeningen dicht
  De Zwitserse justitie heeft verschillende bankrekeningen laten blokkeren omdat er steekpenningen via die rekeningen zouden zijn gesluisd. Dat lieten de Zwitsers woensdag weten in verband met de arrestaties van zeven verdachten in een omkoopschandaal…
  - 26 mins ago 27 May 15, 11:09am -
 • NewWie is van bed gelichte Webb?
  Jeffrey Webb is hoogste official van de wereldbond FIFA die woensdag van zijn bed is gelicht in Zürich en nu door de Amerikaanse justitie wordt aangeklaagd voor mogelijke omkoping. De vijftigjarige Webb is vicevoorzitter van de mondiale bond en sind…
  - 29 mins ago 27 May 15, 11:06am -
 • NewRekentoets lastig voor rekenblind kind
  Heeft jouw kind er ook last van, dyscalculie? Is automatiseren een ramp en willen de tafels er nog steeds niet soepel uitkomen? Voor veel ouders van rekenblinde kinderen is de verplichte rekentoets een bron van zorg. Een cijfer van 4,5 of hoger is no…
  - 36 mins ago 27 May 15, 10:59am -
 • NewAEX weer in gevecht met 500
  De Amsterdamse beurs hield rond de lunch de blik opwaarts gericht, waarmee de grens van 500 punten na de domper van een dag eerder weer in het vizier kwam. Beleggers keken met een schuin oog naar de onderhandelingen over de Griekse schuldenproblemati…
  - 36 mins ago 27 May 15, 10:59am -

Elsevier

 • NewTientallen doden door luchtaanvallen Jemen
  SANAA (ANP) - Luchtaanvallen door de internationale coalitie onder aanvoering van Saudi-Arabië op doelen in Jemen hebben woensdag tientallen levens geëist. Vooral burgers werden slachtoffer van de bommenregen, meldden inwoners. Het dodental bedraag…
  - 32 mins ago 27 May 15, 11:03am -
 • NewEU: Nederland moet 2047 vluchtelingen opnemen

  EU: Nederland moet 2047 vluchtelingen opnemen

  BRUSSEL (ANP) - Brussel wil dat Nederland de komende twee jaar 2047 vluchtelingen uit onder meer Syrië en Eritrea opvangt. Dat maakte de Europese Commissie woensdag bekend.
  - 36 mins ago 27 May 15, 10:59am -
 • 'Jonge mannen economisch zelfstandiger'

  'Jonge mannen economisch zelfstandiger'

  DEN HAAG (ANP) - Jonge mannen werken vaker voltijd dan jonge vrouwen, hun inkomen is mede hierdoor gemiddeld hoger. Ook hebben ze een gunstiger carrièreperspectief en zijn ze vaker economisch zelfstandig. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Stati…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:34am -
 • Xtc-lab gevonden in Geleen
  GELEEN (ANP) - De brandweer heeft woensdag in Geleen groot alarm geslagen nadat op de Anemoonstraat vermoedelijk een xtc-laboratorium is gevonden. Het lab bevindt zich volgens een woordvoerster van de brandweer in een garagebox.
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:28am -
 • Annuleringen door sluiting luchtruim België

  Annuleringen door sluiting luchtruim België

  BRUSSEL (ANP) - Door de sluiting van het Belgische luchtruim als gevolg van een stroomstoring bij de Belgische luchtverkeersleiding zijn veel vluchten geannuleerd. Brussels Airport, de nationale luchthaven bij Zaventem, meldde via sociale media dat t…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:07am -
 • Bandidosbaas boos na inval en arrestatie

  Bandidosbaas boos na inval en arrestatie

  NIEUWSTADT (ANP) - De president van de Limburgse Bandidos, Harrie Ramakers, is boos en teleurgesteld over zijn arrestatie woensdagochtend. Dat zei zijn advocaat Phil Boonen na een kort gesprek dat hij met zijn cliënt had, Phil Boonen.
  - 2 hours ago 27 May 15, 10:04am -
 • Denemarken op 18 juni naar de stembus
  KOPENHAGEN (ANP) - Denemarken gaat 18 juni naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Helle Thorning-Schmidt kondigde de verkiezingen woensdag aan.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:49am -
 • Licht herstel op Europese beurzen
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen toonden woensdagochtend een licht herstel, na de zware verliezen een dag eerder. Op het Damrak verwerkten beleggers de eerstekwartaalcijfers van Ahold. Ook bleef het Griekse schuldendrama boven de markt h…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:43am -
 • 'Dance steeds belangrijker voor economie'

  'Dance steeds belangrijker voor economie'

  AMSTERDAM (ANP) - Met 170 dance-events per jaar, 2,7 miljoen bezoekers en Nederlandse dj’s die de toplijsten domineren, is de dance-industrie van toenemend economisch belang. De Nederlandse dance-industrie is goed voor een op de veertien banen in d…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:39am -
 • Vertragingen door sluiting luchtruim België
  AMSTERDAM (ANP) - Door de sluiting van het Belgische luchtruim moeten veel vliegtuigen van en naar Nederland omvliegen over Duitsland of de Noordzee. Dat levert minstens een uur vertraging op, zei een woordvoerster van luchtvaartmaatschappij Transavi…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:28am -
 • 'ECB breidt steun Griekse banken niet uit'

  'ECB breidt steun Griekse banken niet uit'

  FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) laat het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend deze week ongewijzigd op 80,2 miljard euro. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:28am -
 • EU heeft meer geld nodig voor 2016
  BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie denkt meer geld nodig te hebben voor 2016. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie wil de begroting voor volgend jaar met 1,6 procent verhogen ten opzichte van dit jaar. Brussel verwacht volgend jaar 143,5 mil…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:12am -
 • 'Snelle trein kon niet op tijd klaar zijn'

  'Snelle trein kon niet op tijd klaar zijn'

  DEN HAAG (ANP) - De treinen die Siemens wilde bouwen voor de hogesnelheidslijn HSL-Zuid hadden nooit op tijd klaar kunnen zijn. Daarvoor was de productie van de trein te ingewikkeld.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:54am -
 • Groningers kunnen zelf aardbevingen meten
  GRONINGEN (ANP) - Groningers kunnen voortaan zelf meten of er aardbevingen zijn. Sinds woensdag is er een speciale app te downloaden die bevingen waarneemt, de Bevingmeter. Het idee is dat er op deze manier een netwerk van minimaal 40.000 meetpunten…
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:28am -
 • Belgisch luchtruim gesloten door storing

  Belgisch luchtruim gesloten door storing

  BRUSSEL (ANP) - Door een stroomstoring bij de Belgische luchtverkeersleiding Belgocontrol kunnen vliegtuigen momenteel niet landen of stijgen in België. Het Belgische luchtruim is daarom in ieder geval tot 14 uur gesloten.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:28am -

Metro Nieuws

 • NewBeurs Qatar daalt 2,3 procent door FIFA-schandaal
  De aandelenhandel in Qatar kreeg woensdagochtend een stevige klap te verwerken, toen bekend werd dat de Zwitserse justitie een strafrechtelijk onderzoek was gestart naar mogelijk frauduleuze handelingen bij de toewijzingen van de WK’s van 2018 aan…
  - 23 mins ago 27 May 15, 11:12am -
 • NewDancefestivals: behalve leuk ook goed voor economie
  Met een bezoek aan een festivals als Mysteryland of The Flying Dutch beleef je niet alleen een leuke dag, je boost er volgens een onderzoek van het ING Economisch Bureau ook de economie mee. Nóg een reden om deze zomer één van de vele festivals…
  - 35 mins ago 27 May 15, 11:00am -
 • NewMuseumcafé suf? Niet in 010!
  De dag van Taco de Neef kan niet meer stuk. Gisteravond won hij met zijn museumcafe in het Nieuwe Instituut de landelijke prijs voor beste bar in een museum, het 'Museumglas 2015'. In totaal dongen er tweehonderd museumcafeetjes mee naar de opperboka…
  - 45 mins ago 27 May 15, 10:50am -
 • Hazes nog één keer in het Concertgebouw
  33 jaar geleden stond André Hazes er live, in het Concertgebouw in Amsterdam. Het was zijn gedroomde locatie, nadat hij het statige pand als kind van binnen had gezien.Film en concertDinsdag 30 juni keert de in 2004 overleden volkszanger even in h…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:30am -
 • Wat als mannen ongesteld zouden zijn?
  Ongesteld zijn: ‘die ene week’ waarin vrouwen ineens een stuk minder te genieten zijn en waarin mannen maar wat blij zijn dat ze mannen zijn. Maar wat als de rollen omgedraaid zouden worden?‘Manpons’In de hilarische nieuwe campagne van Wate…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:30am -
 • Twee meisjes steunen elkaar in strijd tegen kanker

  Twee meisjes steunen elkaar in strijd tegen kanker

  Een hartverwarmende foto van twee knuffelende dames doet je hart breken. Op de afbeelding zijn Maliyah Jones (5) en Madelina DeLuca (2) te zien. De twee strijden allebei tegen kanker, zo weet het lokale WPXI.Strijd tegen kankerMaliyah vecht al drie…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:28am -
 • Betty (90) bewijst: mode is niet leeftijdsgebonden
  Stijl hebben is niet leeftijdsgebonden. Dat bewees de 86-jarige Baddie Winkle al, maar ook Instagram-oma Betty Bailey (90) is daarvan het levende bewijs. De modieuze bejaarde is een inspiratiebron voor een ieder om een beetje meer te doen aan stijl.…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:15am -
 • Brandweer rukt tijdelijk uit vanuit oude bibliotheek
  De brandweer gaat tijdelijk uitrukken vanuit de voormalige bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam Oost. Brandweerkazerne Victor aan de Dapperstraat is toe aan een verbouwing.VerhuizingWoensdag wordt begonnen met…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:05am -
 • Raad de Plaat: waar in Rotterdam is dit?
  Het is woensdagmiddag, de week is weer doormidden. En... er staat een nieuwe Raad de Plaat voor je klaar. Om de middagbreak iets op te fleuren post Metro elke dag een Rotterdamse plaat van formaat op jouw beeldscherm. Doe jij al mee?KENNIS VAN DE…
  - 2 hours ago 27 May 15, 10:00am -
 • Man met ms beklimt Himalaya
  Ms, die vreselijke auto-immuunziekte die patiënten op den duur verlamt, betekent voor veel mensen praktisch het einde van hun leven. Maar een Nieuw-Zeelandse man besloot dat zijn diagnose zijn dromen niet in de weg zou staan. Van kleins af aan was…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:48am -

ND

 • Weer zware aardbeving in Nepal
  Nepal is dinsdag opnieuw getroffen door een zware aardbeving. In tegenstelling tot de beving van enkele weken geleden lag het epicentrum in een afgelegen gebied, in de buurt van de grens met China.
  - 15 days ago 12 May 15, 7:46am -
 • Caravandieven snel voor rechter
  DEN HAAG De twee dieven die zaterdag in Delft een caravan met de eigenaar er nog in achter hun auto koppelden en wegreden, moeten woensdag 20 mei voor de rechter verschijnen. De mannen, 36 en 23 jaar oud, zitten nog vast, meldt het Openbaar Ministeri…
  - 15 days ago 12 May 15, 7:45am -
 • ANP PROFIEL: Delhaize
  AMSTERDAM Supermarktketen Ahold voert fusiegesprekken met zijn Belgische branchegenoot Delhaize. Hieronder een profiel van Delhaize.
  - 15 days ago 12 May 15, 7:32am -
 • Kremlin bevestigt ontmoeting Poetin en Kerry
  Het Kremlin heeft bevestigd dat president Vladimir Poetin dinsdag in Sotsji zal zijn voor een ontmoeting met de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry. De Verenigde Staten hadden al wel bekendgemaakt dat het gesprek op de agenda stond…
  - 15 days ago 12 May 15, 7:31am -
 • Ikea waarschuwt voor valgevaar kinderhekje
  AMSTERDAM Woonwarenhuis Ikea waarschuwt voor verkeerd gebruik van kinderhekjes. Het gaat om de types Patrull Klämma en de Patrull Smidig. Wie zo'n hekje heeft aangeschaft, kan hem beter niet bovenaan de trap monteren.
  - 15 days ago 12 May 15, 7:30am -
 • Fietser rijdt tegen deurportier en overlijdt
  HEYTHUYSEN Een fietser die maandagavond in Heythuysen zwaargewond raakte toen hij tegen een portier van een auto botste, is dinsdag aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie laten weten.
  - 15 days ago 12 May 15, 7:30am -
 • Imtech onderuit op beurs
  AMSTERDAM De effectenbeurs in Amsterdam is dinsdagochtend met verlies geopend. Ook de andere Europese aandelenmarkten begonnen lager. Op Beursplein 5 bleef Ahold (plus 3 procent) in de schijnwerpers staan na bevestiging van de fusiegesprekken met zij…
  - 15 days ago 12 May 15, 7:16am -
 • Lichaamsdelen gevonden op treinstation Mexico
  Op een treinstation in de hoofdstad Mexico zijn drie in stukken gehakte lichamen gevonden. De lichaamsdelen waren verdeeld over elf tassen die werden gevonden op een trein, zei de politie maandag.
  - 15 days ago 12 May 15, 7:15am -
 • Winst voor easyJet in eerste jaarhelft
  LONDEN Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft de eerste helft van haar gebroken boekjaar afgesloten met een winst voor belastingen van 7 miljoen pond (10 miljoen euro). Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.
  - 15 days ago 12 May 15, 6:47am -
 • ANP PROFIEL: Ahold
  AMSTERDAM Supermarktketen Ahold voert fusiegesprekken met zijn Belgische branchegenoot Delhaize. Hieronder een profiel van Ahold.
  - 15 days ago 12 May 15, 6:47am -
 • ‘Banken moeten meer geld in kas houden’
  AMSTERDAM Nederlandse banken moeten meer geld in kas houden nu er nieuwe regels in de maak zijn die het toezicht op de banken zullen verscherpen. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. Vooral op het gebied van de voor Nederlandse ba…
  - 15 days ago 12 May 15, 6:32am -
 • Nikkei sluit vrijwel vlak
  TOKIO De effectenbeurs in Tokio is dinsdag vrijwel vlak gesloten, in navolging van de weinig inspirerende handelssessie op Wall Street. Conservatieve winstverwachtingen van Japanse bedrijven en de stijgende rentes op de obligatiemarkten zorgden voor…
  - 15 days ago 12 May 15, 6:32am -
 • Eerste kwartaal stemt Zalando positief
  BERLIJN Het Duitse webwinkelbedrijf Zalando is dankzij een sterke financiële prestatie in het eerste kwartaal positief gestemd over heel 2015. Dat maakte het bedrijf, dat in oktober naar de beurs in Frankfurt werd gebracht, dinsdag bekend.
  - 15 days ago 12 May 15, 6:32am -
 • Recordopbrengst bij veiling voor Picasso-schilderij
  Het schilderij Women of Algiers van Pablo Picasso is maandagavond op een veiling in New York voor omgerekend 160,7 miljoen euro verkocht. Nooit eerder werd er zoveel neergeteld voor een werk van de Spaanse schilder.
  - 15 days ago 12 May 15, 6:31am -
 • Steun voor antirookwetgeving
  DEN HAAG De Nederlandse bevolking steunt in ruime mate het overheidsbeleid om sigaretten duurder te maken en een rookverbod in de horeca in te stellen. Meer dan 60 procent van de Nederlanders ziet het als een taak van de overheid om op die manier het…
  - 15 days ago 12 May 15, 6:30am -
 • Ahold en Delhaize bevestigen fusiegesprekken
  ZAANDAM Ahold en Delhaize voeren verkennende gesprekken over een mogelijke fusie. Dat bevestigden de twee supermarktbedrijven dinsdag naar aanleiding van recente berichten in Belgische media.
  - 15 days ago 12 May 15, 6:17am -
 • Lichte winstdaling bij Deutsche Post DHL
  BONN Deutsche Post DHL heeft in het eerste kwartaal iets minder winst geboekt dan een jaar eerder, terwijl de omzet groeide. Dat blijkt uit cijfers die de rivaal van het Nederlandse TNT Express dinsdag bekendmaakte.
  - 15 days ago 12 May 15, 6:02am -
 • Zware luchtaanvallen aan vooravond bestand Jemen
  De Houthi-rebellen in Jemen zijn maandag, aan de vooravond van een humanitair bestand, opnieuw vanuit de lucht bestookt door gevechtsvliegtuigen van de door Saudi-Arabië geleide coalitie. Volgens bronnen waren het de zwaarste luchtaanvallen sinds Sa…
  - 15 days ago 12 May 15, 6:01am -
 • Doden door tornado’s in VS
  Een reeks tornado's in de Verenigde Staten hebben aan zeker vijf mensen het leven gekost. De slachtoffers vielen in de staten Texas en Arkansas.
  - 15 days ago 12 May 15, 5:46am -
 • Staalfabrikant ThyssenKrupp ziet hogere winst
  ESSEN ThyssenKrupp verhoogde dinsdag zijn winstverwachting voor het boekjaar dat eind september afloopt. De grootste staalfabrikant van Duitsland haalde in het vorige boekjaar voor het eerst in vier jaar winst en deed goede zaken in de afgelopen zes…
  - 15 days ago 12 May 15, 5:32am -
 • Zwerfkeien op bodem Noordzee tegen visserij
  RIJSWIJK Greenpeace gooit dinsdag grote zwerfkeien in zee in natuurgebied de Klaverbank, op enkele tientallen kilometers van Den Helder. De actie van de milieuorganisatie is bedoeld als protest tegen 'het gebrek aan daadkracht van de Nederlandse rege…
  - 15 days ago 12 May 15, 5:30am -
 • Winkelverkopen nemen verder toe
  DE HAAG Nederlandse winkeliers hebben in het eerste kwartaal 2 procent meer verkocht dan een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.
  - 15 days ago 12 May 15, 5:17am -
 • Top Imtech vertrekt volgend jaar
  GOUDA Topman Gerard van de Aast van Imtech maakt op 1 januari plaats voor medebestuurder Paul van Gelder. Ook financieel directeur Hans Turkesteen verlaat in april volgend jaar het nog altijd flink verlieslatende installateursbedrijf. Dat maakte Imte…
  - 15 days ago 12 May 15, 5:16am -
 • ‘Mensenrechten actiever beschermen’
  UTRECHT De Nederlandse overheid moet mensenrechten serieus nemen en niet achterover leunen en afwachten tot het op de vingers getikt wordt door bijvoorbeeld rechters. Dat stelt het College voor de Rechten van de Mens in de dinsdag gepubliceerde Rappo…
  - 15 days ago 12 May 15, 4:15am -
 • Geen treinen tussen Utrecht en Woerden
  UTRECHT Van en naar Woerden rijden dinsdagochtend geen treinen, meldt de NS. Oorzaak is een kapotte bovenleiding.
  - 15 days ago 12 May 15, 4:15am -

Volkskrant

 • New'NS gaf Franse treinbouwer geen eerlijke kans'

  'NS gaf Franse treinbouwer geen eerlijke kans'

  De parlementaire enquêtecommissie Fyra is vanmorgen begonnen met de vijfde dag van de openbare verhoren over het debacle met de hogesnelheidslijn. Volkskrantredacteur Sander Heijne woont de zitting bij en doet gedurende de dag verslag.
  - 5 mins ago 27 May 15, 11:30am -
 • NewBritse bond twijfelt over doorgang verkiezingen

  Britse bond twijfelt over doorgang verkiezingen

  Het is maar de vraag of de verkiezing van de nieuwe voorzitter van de FIFA kan doorgaan. Dat zei Greg Dyke, de voorzitter van de Britse voetbalbond vandaag naar aanleiding van de arrestaties in een omkoopschandaal rond de wereldvoetbalbond.
  - 21 mins ago 27 May 15, 11:14am -
 • NewSchandalen velden Jack Warner al eerder

  Schandalen velden Jack Warner al eerder

  Eén van de verdachten in het grote omkoopschandaal rond de FIFA is Jack Warner, een voormalig vicevoorzitter van de wereldvoetbalbond. Warner vertrok in 2011, toen zijn naam viel in een ander schandaal.
  - 44 mins ago 27 May 15, 10:51am -
 • NewWebb: Bankier, bakker en voetbalbobo

  Webb: Bankier, bakker en voetbalbobo

  Jeffrey Webb is hoogste official van de wereldbond FIFA die woensdag van zijn bed is gelicht in Zürich en nu door de Amerikaanse justitie wordt aangeklaagd voor mogelijke omkoping. De vijftigjarige Webb is vicevoorzitter van de mondiale bond en sind…
  - 47 mins ago 27 May 15, 10:48am -
 • Paus Franciscus heeft Messi nooit zien voetballen

  Paus Franciscus heeft Messi nooit zien voetballen

  Tweemaal hebben ze elkaar in het verleden ontmoet: paus Franciscus en Lionel Messi. Niet alleen de populairste Argentijnen ter wereld - met permissie van onze Koningin Máxima - maar ook nog eens 's werelds beroemdste voetbalsupporter en voetbalster.…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:22am -
 • 'Europese Commissie biedt lidstaten 6.000 euro per migrant'

  'Europese Commissie biedt lidstaten 6.000 euro per migrant'

  De Europese Commissie biedt Europese lidstaten 6.000 euro per vluchteling die wordt opgenomen vanuit Griekenland en Italië. Dat meldt de website Politico Europe op basis van een conceptdocument. De Commissie zal vanmiddag een voorstel presenteren om…
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:16am -
 • Justitie VS klaagt veertien verdachten aan

  Justitie VS klaagt veertien verdachten aan

  De Amerikaanse justitie klaagt veertien verdachten aan in het grote omkoopschandaal rond de FIFA. Negen van hen zijn lid van de wereldvoetbalbond.
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:14am -
 • Dit zijn de opgepakte FIFA-officials

  Dit zijn de opgepakte FIFA-officials

  In opdracht van de FBI werden vanochtend over de gehele wereld veertien aan de FIFA verbonden mensen gearresteerd op verdenking van corruptie. Onder hen zijn negen FIFA-officials. In Zürich werden er zelfs zes van hun bed gelicht in hetzelfde vijfst…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:38am -
 • 'Taliban dreigen Uruzgan te veroveren'

  'Taliban dreigen Uruzgan te veroveren'

  Sinds buitenlandse troepen zich grotendeels hebben teruggetrokken uit Afghanistan dreigen de Taliban weer belangrijke delen van het land in handen te krijgen. Met name in de provincie Uruzgan, waar Nederland tot 2010 de NAVO-missie leidde, staan de o…
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:26am -
 • Vaticaan: homohuwelijk Ierland 'nederlaag voor de mensheid'

  Vaticaan: homohuwelijk Ierland 'nederlaag voor de mensheid'

  Het Ierse 'ja' bij het referendum over het homohuwelijk is 'een nederlaag voor de mensheid'. Dat heeft kardinaal Pietro Parolin, als staatssecretaris de op één na hoogste bestuurder van de Rooms-Katholieke kerk, gezegd tegen Ierse verslaggevers.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:25am -
 • Onderzoek Zwitserse justitie toewijzing WK 2018 en 2022

  Onderzoek Zwitserse justitie toewijzing WK 2018 en 2022

  Justitie in Zwitserland is een eigen strafrechtelijk onderzoek begonnen naar mogelijke frauduleuze handelingen van officials van de wereldvoetbalbond FIFA bij de toewijzing van de WK's van 2018 aan Rusland en 2022 aan Qatar. Het bureau van de advocaa…
  - 3 hours ago 27 May 15, 9:00am -
 • Russische minister: WK 2018 staat los van arrestanten

  Russische minister: WK 2018 staat los van arrestanten

  Vitali Moetko, de Russische minister van Sport, zegt dat de zes gearresteerde officials van de FIFA niet gekoppeld mogen worden aan de succesvolle poging van zijn land om het WK van 2018 binnen te halen. Dat meldt het Russische persbureau TASS
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:52am -
 • Schandalen achtervolgen FIFA al jaren

  Schandalen achtervolgen FIFA al jaren

  De arrestatie van zes officials van de FIFA betekent een nieuw schandaal voor de wereldvoetbalbond. De afgelopen jaren rolde de bond van het ene incident naar het andere.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:37am -
 • Veel vluchten vertraagd door sluiting luchtruim België

  Veel vluchten vertraagd door sluiting luchtruim België

  Door de sluiting van het Belgische luchtruim moeten veel vliegtuigen van en naar Nederland omvliegen over Duitsland of de Noordzee. Dat levert minstens een uur vertraging op, zei een woordvoerster van luchtvaartmaatschappij Transavia vandaag. Eurocon…
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:30am -
 • Eerste Kamer steunt meldplicht datalekken

  Eerste Kamer steunt meldplicht datalekken

  De meldplicht datalekken, die in februari al door de Tweede Kamer is aangenomen, is nu de Eerste Kamer gepasseerd. Dat betekent dat de wet zal worden ingevoerd, al is nog niet duidelijk wanneer de meldplicht precies ingaat.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:28am -
 • Geen van ons weet wie Irak nog kan redden

  Geen van ons weet wie Irak nog kan redden

  Ik zit met Nederlandse vrienden in een sfeerloos theehuis langs een bergketen in Koerdistan. Een van ons heeft een blik met wielen gehuurd en we zijn zo ver mogelijk weggereden van het mediacircus in Erbil. Het is de lente van 2014 en Mosoel is in ha…
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:26am -
 • 'Dit is een harde tackle op de benen van Sepp Blatter'

  'Dit is een harde tackle op de benen van Sepp Blatter'

  In opdracht van de FBI werden vanochtend over de hele wereld FIFA-officials aangehouden op verdenking van corruptie. Volkskrantverslaggever Mark Misérus is samen met collega Willem Feenstra in Zürich voor de verkiezing voor het voorzitterschap van…
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:15am -
 • FIFA: Blatter is hier totaal niet bij betrokken

  FIFA: Blatter is hier totaal niet bij betrokken

  Zes topofficials van de FIFA werden vanochtend in Zürich gearresteerd op verdenking van omkoping. Sepp Blatter werd niet opgepakt. De Zwitser hoopt vrijdag herkozen te worden voor zijn vijfde termijn als president van de wereldvoetbalbond.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:14am -
 • Brandend mestschip op Noordzee staat op ontploffen

  Brandend mestschip op Noordzee staat op ontploffen

  Een brandend schip met meststoffen voor de Duitse kust staat op ontploffen. Boven de Noord-Duitse steden Cuxhaven en Bremerhaven hangen wolken die afkomstig zijn van het vrachtschip Purple Beach. De steden zijn getroffen door stankoverlast. Dit meldt…
  - 4 hours ago 27 May 15, 8:01am -
 • Bruna lanceert nieuwe Blendle-concurrent met boeken

  Bruna lanceert nieuwe Blendle-concurrent met boeken

  De al eerder aangekondigde 'Spotify voor boeken' van boekhandelketen Bruna is vanaf vandaag beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen middels een app een selectie van boeken en tijdschriften lezen voor een vast bedrag per maand. De service is (nog) niet…
  - 4 hours ago 27 May 15, 8:00am -
 • Formule 1 moet al in 2016 luidruchtiger worden

  Formule 1 moet al in 2016 luidruchtiger worden

  De motorfabrikanten in de Formule 1 willen de auto's al volgend seizoen luidruchtiger maken. Dat meldt Motorsport. De verhoging van het geluidsniveau van de motoren was eigenlijk onderdeel van een maatregelenpakket dat gepland staat voor 2017.
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:57am -
 • 'Vicevoorzitter FIFA onder arrestanten'

  'Vicevoorzitter FIFA onder arrestanten'

  Jeffrey Webb zou een van de zes FIFA-officials zijn die vanochtend in Zürich zijn gearresteerd. De inwoner van de Kaaimaneilanden is vicevoorzitter van de wereldvoetbalbond en preses van de Concacaf, de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Ameri…
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:56am -
 • Team Brunel wint zevende etappe Ocean Race

  Team Brunel wint zevende etappe Ocean Race

  De Nederlandse zeilboot Team Brunel heeft vandaag de zevende etappe in de vermaarde Volvo Ocean Race gewonnen. Het schip onder leiding van kapitein Bouwe Bekking vertrok op 17 mei uit het Amerikaanse Newport, en arriveerde woensdagmorgen als eerste i…
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:33am -
 • Rechtszaak op handen over toekomst Telegraaf

  Rechtszaak op handen over toekomst Telegraaf

  Er dreigt een rechtszaak over de opsplitsing van De Telegraaf. De redactieraad heeft advocaat Loe Sprengers ingeschakeld om het redactiestatuut door te lichten. In tegenstelling tot de advocaten van de TMG-directie meent Sprengers dat het statuut van…
  - 5 hours ago 27 May 15, 7:04am -
 • Japan gaat weer kerncentrales gebruiken

  Japan gaat weer kerncentrales gebruiken

  Ruim vier jaar na de kernramp in Fukushima, maakt Japan zich op om weer enkele kernreactoren in gebruik te nemen. De kernreactoren Sendai 1 en 2 in Satsumasendai van het bedrijf Kyushu Electric Power zijn woensdag door de autoriteiten wat betreft vei…
  - 5 hours ago 27 May 15, 6:52am -
 • Zwitserse justitie meldt zes arrestaties

  Zwitserse justitie meldt zes arrestaties

  Zes voetbalofficials zijn vanochtend gearresteerd in het Zwitserse Zürich, waar de leden van de wereldbond FIFA deze week bijeen zijn voor de verkiezing van hun voorzitter.
  - 5 hours ago 27 May 15, 6:41am -
 • FIFA is blij met onderzoek, verkiezing gaat gewoon door

  FIFA is blij met onderzoek, verkiezing gaat gewoon door

  De FIFA verwelkomt het onderzoek naar corruptie bij de wereldvoetbalbond en nam zelfs het initiatief voor het onderzoek. Dat zei perschef Walter De Gregorio vanochtend tijdens een persconferentie in een eerste reactie op de arrestatie van negen FIFA-…
  - 6 hours ago 27 May 15, 5:14am -
 • Limburgse politie doet invallen bij Bandidos, 19 aanhoudingen

  Limburgse politie doet invallen bij Bandidos, 19 aanhoudingen

  Bij een grote actie van de politie in Limburg tegen motorbendes zijn vandaag negentien mensen aangehouden. De politie meldt dat dertig panden zijn doorzocht. Een groot deel van de arrestanten is lid van de Bandidos. De huiszoekingen zijn behalve in L…
  - 7 hours ago 27 May 15, 4:49am -
 • Israël voert luchtaanval uit op Gazastrook

  Israël voert luchtaanval uit op Gazastrook

  Israëlische legervliegtuigen hebben vanochtend doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Volgens ooggetuigen werden daarbij militaire opleidingscentra getroffen. Het is niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.
  - 8 hours ago 27 May 15, 3:57am -
 • Botten van 33 jaar vermiste Zweedse gevonden

  Botten van 33 jaar vermiste Zweedse gevonden

  Met de vondst van menselijke botten enkele jaren geleden in het noorden van Californië is een stokoude vermissingszaak eindelijk opgelost. De overblijfselen zijn van een Zweedse uitwisselingsstudente die 33 jaar geleden in dat gebied verdween. Dat s…
  - 8 hours ago 27 May 15, 3:36am -
 • Talibanstrijders gedood bij aanval op pension Kabul

  Talibanstrijders gedood bij aanval op pension Kabul

  In het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft de Taliban gisteravond een hotel aangevallen. Er waren zware explosies en schotenwisselingen te horen. Regeringstroepen hebben alle vier extremistische aanvallers gedood. Voor zover bekend is verd…
  - 8 hours ago 27 May 15, 3:24am -
 • 'Hamas executeerde Palestijnen tijdens Gaza-conflict'

  'Hamas executeerde Palestijnen tijdens Gaza-conflict'

  Tijdens het gewelddadige conflict in de Gazastrook, in de zomer van 2014, heeft de islamitische politieke beweging Hamas meerdere Palestijnen ontvoerd, gefolterd en in sommige gevallen ook geëxecuteerd. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Amnesty I…
  - 9 hours ago 27 May 15, 2:27am -
 • Dertig mensen vermist na overstromingen Texas

  Dertig mensen vermist na overstromingen Texas

  Zeker dertig mensen worden nog vermist in het midden van Texas, het deel dat het hardst heeft te lijden onder de hevige overstromingen in de VS. De autoriteiten in de Texaanse hoofdstad Austin meldden dat tientallen mensen worden vermist langs de riv…
  - 10 hours ago 27 May 15, 1:08am -
 • 'Ik wilde mijn kinderen trots maken op hun afkomst'

  'Ik wilde mijn kinderen trots maken op hun afkomst'

  Terwijl de oorlogstrom in Azië steeds luider klinkt, heeft Japan nog moeite de erfenis van de vorige oorlog te accepteren. Kinderen van Amerikaanse mariniers en Japanse vrouwen op het eiland Okinawa worden met de nek aangekeken. Midori Thayer richtt…
  - 12 hours ago 27 May 15, 12:00am -
 • Einde nabij voor Duits eurosceptici?

  Einde nabij voor Duits eurosceptici?

  De leiders van Alternative für Deutschland vechten over de koers van de partij. Grondlegger Lucke wil 'door het midden', bestuurslid Petry wil afslaan naar rechts: tegen islam en tegen migratie.
  - 12 hours ago 27 May 15, 12:00am -
 • 'Hier was ze minderjarig. Bij ons niet'

  'Hier was ze minderjarig. Bij ons niet'

  Een in Surinaamse kring invloedrijke winti-genezer staat voor de rechter wegens langdurig misbruik van zijn dochter.
  - 12 hours ago 27 May 15, 12:00am -
 • Proef met basisinkomen voor 65-plussers mislukt

  Proef met basisinkomen voor 65-plussers mislukt

  Het experiment met het basisinkomen voor 65-plussers is op een mislukking uitgelopen. Dat concludeert de Sociaal-Economische Raad in het rapport 'Slecht idee'. Volgens de SER heeft het plan geleid tot een generatie van passieve en hulpbehoevende oude…
  - 12 hours ago 27 May 15, 12:00am -
 • 'Het 'seniorenmomentje' dat D66 een zetel kostte

  'Het 'seniorenmomentje' dat D66 een zetel kostte

  Bij de man die met zijn blauwe vulpen stemde
  - 12 hours ago 27 May 15, 12:00am -
 • Black Rain, Die Ehe der Maria Braun, Helium

  Black Rain, Die Ehe der Maria Braun, Helium

  Iedere dag tipt de Volkskrant de beste films op televisie
  - 12 hours ago 27 May 15, 12:00am -
 • Sevilla leunt op jeugd en knappe scouting

  Sevilla leunt op jeugd en knappe scouting

  De Europa League-finale in het Poolse Warschau gaat vanavond niet alleen om een Champions League-ticket. Als Sevilla van Dnjepr Dnjepropetrovsk wint, prolongeert de Spaanse club de titel en gaat zij de boeken in als recordkampioen van het toernooi.
  - 12 hours ago 27 May 15, 12:00am -

RTL

 • New'Nederland moet 2.779 extra vluchtelingen opvangen'
  De Europese Commissie heeft zijn definitieve voorstel voor verdeling van vluchtelingen over alle EU-lidstaten bekend gemaakt. Het voorstel heeft tot doel Italië en Griekenland te ontlasten. Die landen vangen op het ogenblik het merendeel van de boot…
  - 8 mins ago 27 May 15, 11:27am -
 • NewZevende FIFA-official gearresteerd
  De Zwitserse politie heeft nog een FIFA-official gearresteerd in een grootschalig onderzoek naar corruptie binnen de Wereldvoetbalbond. De arrestatie vond plaats op verzoek van de FBI.
  - 17 mins ago 27 May 15, 11:18am -
 • NewBelgisch luchtruim langer dicht door stroomstoring
  Het Belgische luchtruim blijft nog tot 17:30 uur dicht vanwege de stroomstoring bij de luchtverkeersleiding. Dat heeft Eurocontrol besloten, de organisatie die het Europese luchtverkeer regelt.
  - 33 mins ago 27 May 15, 11:02am -
 • Opgepakte Bandidosbaas: 'Boos en teleurgesteld'
  De president van de Limburgse Bandidos, Harrie Ramakers, is boos en teleurgesteld over zijn arrestatie vanochtend.
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:32am -
 • FIFA: WK's in Rusland en Qatar gaan gewoon door
  Er zal geen nieuwe stemming worden gehouden over de locatie van de WK’s van 2018 en 2022. De toernooien zullen zoals gepland in Rusland en in Qatar gespeeld gaan worden.
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:19am -
 • Waarvoor zitten mensen eigenlijk in de cel?
  Het totaal aantal gedetineerden dat vastzit voor een misdrijf daalt sinds 2005. Maar waarvoor zitten zij eigenlijk in de cel? Bekijk dat hier in ons tooltje.
  - 1 hour ago 27 May 15, 10:12am -
 • Deze personen worden verdacht van omkoping binnen de FIFA
  In het onderzoek naar de omkoping binnen de FIFA verdenkt justitie in de VS in totaal 14 personen, onder wie negen functionarissen van de wereldvoetbalbond.
  - 2 hours ago 27 May 15, 10:03am -
 • 'Een kip met schoenen, dat zag de dierenarts nog nooit'
  Lynn Watson uit het Schotse Dundee is een echte kippenliefhebster. Dus toen ze ontdekte dat haar kip een serieuze voetinfectie had, zette ze alles op alles om het beestje te redden.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:52am -
 • Meer mensen staan organen af voor transplantatie
  Meer mensen staan hun organen af voor transplantatie. Het ging vorig jaar om 271 mensen die al waren overleden en 537 mensen die bij leven een orgaan afstonden.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:35am -
 • Verkiezing FIFA-baas gaat door, Blatter niet verdacht
  Het FIFA-congres dat voor vrijdag gepland staat gaat gewoon door. En ondanks een corruptie-onderzoek wordt er ook 'gewoon' een nieuwe FIFA-president gekozen. Dat zegt de FIFA op een persconferentie.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:35am -
 • Ruim 1100 mensen overleden door hitte India
  Door extreme hitte in India zijn meer dan 1100 mensen om het leven gekomen. Het werd op sommige plaatsen 47 graden.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:21am -
 • Op vakantie? Schiphol gaat reizigers anders controleren
  Nog een paar weken en dan begint de zomerdrukte op Schiphol. Voor de reizigers zal er wel wat veranderen. Per 3 juni gaat de luchthaven op een andere manier controleren.
  - 2 hours ago 27 May 15, 9:10am -
 • Zwitserse justitie onderzoekt toekenning WK's 2018 en 2022
  Het Zwitserse ministerie van justitie is een onderzoek gestart naar de toewijzing van de wereldkampioenschappen voetbal van 2018 en 2022 aan Rusland en Qatar.
  - 3 hours ago 27 May 15, 9:01am -
 • Persconferentie FIFA
  De persconferentie van de FIFA over de arrestatie van zes hoge FIFA-officials in Zwitserland is inmiddels afgelopen.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:37am -
 • 'Blatter gaat proberen buiten schot te blijven'
  Zes FIFA-officials zijn vanmorgen in Zürich opgepakt op verzoek van de FBI. Waarschijnlijk zijn de arrestaties van vandaag niet de laatste in dit onderzoek. Vier vragen over de FIFA-arrestaties aan sportverslaggever Marcel Maijer
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:32am -
 • Stroomstoring: geen vliegtuigen boven België
  Er is momenteel geen vliegverkeer mogelijk in het Belgische luchtruim. De luchtverkeersleiding Belgocontrol heeft last van een stroomstoring.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:26am -
 • Politie neemt ook motoren Bandidos in beslag
  "De politie heeft flink toegeslagen", zegt verslaggever Sander Paulus bij het clubhuis van motorclub Bandidos in Oirsbeek.
  - 3 hours ago 27 May 15, 8:11am -
 • Grote brand op industrieterrein in Borne
  Op het industrieterrein van het Twentse plaatsje Borne woedt een grote brand. Er is veel rookontwikkeling. De brandweer adviseert ramen en deuren gesloten te houden.
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:41am -
 • 47 graden en hoger in India: 1100 doden
  De al dagen durende hittegolf in India heeft inmiddels aan meer dan 1100 mensen het leven gekost.
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:30am -
 • Live: verhoren Fyra-debacle
  Vanaf 9:30 uur zijn hier de verhoren te volgen van de parlementaire enquêtecommissie rond het Fyra-debacle. Er worden vandaag drie getuigen gehoord, onder wie Aad Veenman, president-directeur van de NS van 2002 tot en met 2009.
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:24am -
 • 'Wasbord-rage onder vrouwen ongezond'
  Jonge vrouwen zetten steeds vaker alles op alles voor een 'wasbordje', een zichtbaar goed gespierde buik. En dat kan serieuze gevolgen voor hun gezondheid hebben.
  - 4 hours ago 27 May 15, 7:15am -
 • Tijdlijn: oplopende spanningen tussen motorclubs Limburg
  Een dichtgetimmerd clubhuis, politiecontroles en een noodbevel. Het rommelt tussen de rivaliserende motorclubs in Zuid-Limburg. Een tijdlijn:
  - 5 hours ago 27 May 15, 7:00am -
 • 'Smetje op blazoen van Blatter, maar gevolgen? Nee'
  De arrestatie van zes FIFA-officials op verdenking van corruptie is een smetje op het blazoen van Sepp Blatter, maar echt last zal de Zwitser er niet van hebben. Dat denkt RTL Nieuws-sportverslaggever Marcel Maijer.
  - 5 hours ago 27 May 15, 6:53am -
 • 19 aanhoudingen bij grote actie tegen motorbende Bandidos
  Bij een grote actie van de politie in Limburg tegen motorbendes zijn 19 mensen aangehouden. Een groot deel van de arrestanten is lid van de Bandidos.
  - 5 hours ago 27 May 15, 6:50am -
 • 'Buitjes in het oosten, vanmiddag zon in het westen'
  Vandaag kan in het oosten een enkele bui vallen. In het westen, aan de kust, wordt het zonnig vanmiddag. Het wordt zo'n 18 graden, zegt RTL-weervrouw Jennifer Faber.
  - 5 hours ago 27 May 15, 6:42am -
 • Automobilist botst tegen vrachtauto en overlijdt
  Een automobilist is vanochtend om het leven gekomen door een ongeval op de N739 tussen Haaksbergen en Beckum in Twente. De man botste even na 07.00 uur op een tegemoetkomende vrachtauto.
  - 5 hours ago 27 May 15, 6:35am -
 • 'Holleeder blijft ook in zijn cel gevaarlijk'
  Het mag niet en zou dus ook niet moeten kunnen, maar toch gebeurt het. Willem Holleeder weet ondanks zijn detentie met beperkingen toch in contact te treden met de buitenwereld.
  - 5 hours ago 27 May 15, 6:26am -
 • Schoonmakers vinden gestolen koffer met beenmerg terug
  Schoonmakers hebben gisteravond laat in een trein in Duitsland een gestolen koffer teruggevonden met donormateriaal. Het gaat om een gekoelde koffer met beenmerg.
  - 6 hours ago 27 May 15, 6:04am -
 • Laatste teken van leven: 'Ons huis wordt meegesleurd door de rivier'
  Er worden nog 30 mensen vermist na het noodweer in Texas. Ook deze vrouw en haar kinderen zijn nog niet gevonden. Toen het goed mis ging kon ze nog net haar zus bellen.
  - 6 hours ago 27 May 15, 5:59am -
 • Politie licht leden Bandidos van hun bed
  In Limburg is een grote inval bij leden van motorclub Bandidos bezig. De politie heeft op 25 plaatsen invallen gedaan.
  - 6 hours ago 27 May 15, 5:17am -
 • Hoge FIFA-officials opgepakt, Blatter in het nauw
  De politie van Zwitserland heeft in een hotel in Zürich op verzoek van de VS zes hoge FIFA-officials gearresteerd. Zij worden verdacht van grootschalige corruptie waaraan ze zich de afgelopen 20 jaar schuldig zouden hebben gemaakt.
  - 6 hours ago 27 May 15, 5:10am -
 • Aantal gedetineerden licht gestegen: 43.000 mensen vast
  Vorig jaar hebben 43.240 mensen in de cel gezeten. Dat is een stijging van 1,3 procent ten opzichte van 2013. Gedetineerden zaten gemiddeld wel korter vast.
  - 7 hours ago 27 May 15, 5:00am -
 • Invallen op 25 plaatsen: leider Bandidos opgepakt
  De politie in Limburg heeft vanochtend op ruim 25 plaatsen invallen gedaan op adressen die gebruikt worden door de motorclub Bandidos. Daarbij is leider Harry Ramakers van Bandidos Limburg opgepakt.
  - 7 hours ago 27 May 15, 4:41am -
 • PvdA: Betere hulp voor Nederlandse slachtoffers in buitenland
  Wie in het buitenland slachtoffer wordt van een verkeersongeval of een ernstig misdrijf moet beter geholpen worden door de Nederlandse overheid. Dat vindt de PvdA.
  - 7 hours ago 27 May 15, 4:30am -
 • PvdA: Geen gaswinning in Waddengebied
  Er moet definitief een streep door gaswinning in het Waddengebied. Vorige maand vroeg de Tweede Kamer minister Kamp al om plannen om te boren bij Terschelling voorlopig stop te zetten. De PvdA gaat nu een stapje verder en wil helemaal geen gaswinning…
  - 8 hours ago 27 May 15, 3:37am -
 • Waarom het plan om vluchtelingen te spreiden, op zoveel weerstand stuit
  Bootvluchtelingen die Europa via de Middellandse Zee proberen te bereiken, moeten eerlijker over de lidstaten van de Europese Unie worden verspreid. Daarvoor wordt vandaag een plan gepresenteerd. Vijf vragen.
  - 8 hours ago 27 May 15, 3:26am -
 • Botten van 33 jaar vermiste Zweedse gevonden
  Botten die een paar jaar geleden in het noorden van Californië werden gevonden, blijken van een Zweedse uitwisselingsstudente te zijn. Die studente verdween 33 jaar geleden.
  - 8 hours ago 27 May 15, 3:15am -
 • Bijzondere examenstunt: 72.000 lieveheersbeestjes in school
  In je laatste schooljaar moet je een onuitwisbare indruk achterlaten. Studenten van een Amerikaanse highschool gingen daar wel heel ver in: ze lieten 72.000 lieveheersbeestjes los in hun school.
  - 9 hours ago 27 May 15, 2:45am -
 • Flats in Arnhem ontruimd na brand in kelderbox
  Door een brand in een kelderbox zijn in Arnhem drie woningen ontruimd. Het trappenhuis van de flat aan de Groningensingel stond vol met rook, meldt de brandweer.
  - 10 hours ago 27 May 15, 1:31am -
 • Oogartsen waarschuwen: pas op met zachte lenzen
  Oogartsen waarschuwen de dragers van zachte lenzen. Elk jaar belanden honderden mensen met hoornvliesontsteking in het ziekenhuis. De boosdoener: slecht schoongemaakte contactlenzen.
  - 11 hours ago 27 May 15, 1:00am -
 • 'Omstreden imam dit weekend te gast in Almere'
  De omstreden Belgisch-Marokkaanse imam Tarik Chadlioui is dit weekend een van de gastsprekers op een benefietconferentie in Almere-Buiten. Chadlioui was ook uitgenodigd voor het omstreden imamgala in Rijswijk.
  - 11 hours ago 27 May 15, 12:10am -
 • Horrorworsteling met inbreker: 'Je denkt alleen maar aan je kinderen'
  Jan en Sanne van der Linde uit Steenwijk stonden oog in oog met een gewapende inbreker in hun slaapkamer. Jan sloeg de inbreker knock-out om zijn gezin te beschermen, maar hij en Sanne raakten wel gewond.
  - 13 hours ago 26 May 15, 10:58pm -
 • Witwaszaak: beslag gelegd op 22 panden
  Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op 22 panden en twee mannen van 48 en 51 jaar uit Breda aangehouden. Dat gebeurde in verband met een groot witwasonderzoek.
  - 13 hours ago 26 May 15, 10:28pm -
 • Actie tegen growshops: invallen in hele land
  De politie heeft tientallen invallen gedaan in growshops. Growshops leveren spullen die voor hennepplantages gebruikt worden. En dat is sinds een paar maanden strafbaar.
  - 13 hours ago 26 May 15, 10:12pm -
 • Oppositie woedend over dure verbouwingen
  De oppositie in de Tweede Kamer is woedend over de kosten van de verbouwing van paleis Huis ten Bosch. D66 en SP eisen opheldering van premier Rutte. De PvdA sluit zich daarbij aan.
  - 13 hours ago 26 May 15, 10:08pm -
 • Seks op je 14de? Belgische politici zijn voor
  Seks op je veertiende moet kunnen, vinden Belgische politici. En daarom gaan ze het vanaf die leeftijd legaal maken. Er ligt al een wetsvoorstel klaar.
  - 13 hours ago 26 May 15, 10:06pm -
 • Deense dj slaat konijntje live op radio dood
  Een Deense dj zegt dat hij live op de radio een jong konijn heeft doodgeslagen met een fietspomp.
  - 15 hours ago 26 May 15, 8:56pm -
 • Denen woedend over doodknuppelen konijntje
  Denemarken staat op z'n kop: de Denen zijn woedend na een stunt over dierenrechten. Twee dj's hebben tijdens een live radio-uitzending een konijntje doodgeknuppeld.
  - 15 hours ago 26 May 15, 8:55pm -
 • PVV'ers weigeren te stemmen op fractieleider Marjolein Faber
  In acht provincies hebben Statenleden van de PVV vandaag niet gestemd op hun lijsttrekker voor de Eerste Kamer, Marjolein Faber. Ook in haar eigen provincie, Gelderland, kreeg ze geen steun.
  - 15 hours ago 26 May 15, 8:49pm -
 • Scooter fatale schietpartij Amsterdam terecht
  De scooter waarmee de daders van de schietpartij in de Amsterdamse De Clercqstraat bijna twee weken zijn gevlucht, is terecht. De politie gaat er vanuit dat het slachtoffer niet het doelwit was van de schutters.
  - 16 hours ago 26 May 15, 7:52pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse