Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Onmogelijk: ontsnappen uit een Ferrari
  De Ferrari 458 is een prachtige wagen met één groot mankement: een mens zou niet in z'n eentje uit de achterbak kunnen ontsnappen. Daarom zijn er een aantal teruggeroepen naar de fabriek.
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 10:43pm -
 • MH17-onderzoekers gehackt
  De Nederlandse MH17-onderzoekers zijn het slachtoffer geworden van phishing, hackers en afluisteraars.
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 10:29pm -
 • Schadevergoeding nabestaanden dugout-drama
  De families van de getroffenen van het drama met de ingestorte dugout in het Friese Twijzel hebben een overeenstemming bereikt met de gemeente Achterkarspelen over een schadevergoeding.
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 10:12pm -
 • Ruzie over kroongetuige Fred Ros
  De advocaten Peter Plasman en John Peters zijn elkaar in de haren gevlogen over de nieuwe kroongetuige in het liquidatieproces, 'moordmakelaar' Fred Ros.
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 9:56pm -
 • Update: 'Fransman morgen gedood'
  Een 55-jarige Fransman die zondag in het oosten van Algerije werd ontvoerd, zegt op een video dat hij is ontvoerd door een splintergroep van Islamitische Staat. De groep zou Kalifaatsoldaten van Algerije heten. De man roept president François Hollan…
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 9:55pm -
 • Schelpdieren Westerschelde hebben polio
  Schelpdieren uit de Westerschelde moeten zeker anderhalve minuut verhit worden. Er is namelijk een kans dat er polio in zit.
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:31pm -
 • Paard dood bij auto-ongeluk
  Bij een auto-ongeluk op de A35 bij Almelo is maandagmiddag een paard om het leven gekomen.
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:16pm -
 • Rockefellers stappen uit oliebusiness
  De nazaten van de Rockefeller-familie, één van de rijkste families ooit, stappen uit de oliebusiness waar hun familie haar fortuin mee verdiende.
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 8:54pm -
 • Monniken roken meth in tempel
  Twee Cambodjaanse monniken zijn opgepakt voor het roken van crystal meth in hun eigen boeddhistische tempel.
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:31pm -
 • 'Churchill was een racist'
  Winston Churchill, oud-premier van het Verenigd Koninkrijk, was een racist en een neonazi. Dat zei kandidaat-parlementslid voor de Britse Labour-partij Benjamin Whittingham op Twitter.
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:16pm -
 • Roken mag weer van IS
  Er mag weer gerookt worden in de Noord-Iraakse gebieden die onder de controle staan van terreurgroep Islamitische Staat (IS).
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 7:46pm -
 • 'Mohammed Bouyeri kreeg hulp'
  Mohemmed Bouyeri, de moordenaar van cineast en columnist Theo van Gogh, opereerde niet alleen.
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 7:24pm -
 • Seriestalkster opnieuw opgepakt
  Een vrouw die ervan verdacht werd zeker tien mensen gestalkt te hebben is maandag weer opgepakt. Ze zou in ieder geval drie slachtoffers opnieuw gestalkt hebben.
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 6:56pm -
 • Mossad zoekt informanten
  De Israëlische geheime dienst, de Mossad, is op zoek naar nieuwe informanten.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:36pm -
 • Rechter gewraakt in jihad-zaak
  De rechter-commissaris die het onderzoek deed naar de jihadisten die in Den Haag terecht staan, is van de zaak gehaald. Eén van de verdachten had een wrakingsverzoek ingediend, dat is toegewezen.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:14pm -

Buienradar

NOS

 • Grote investering in Eemshaven
  In Eemshaven in Groningen wordt een grote investering gedaan. Vandaan komen er officiële mededelingen. Het ANP heeft het onbevestigde bericht dat Apple naar Groningen komt. Volgens de Telegraaf is het Google dat investeert.
  - 1 hour ago 22 Sep 14, 10:46pm -
 • IS ontvoert Fransman in Algerije
  Een Algerijnse groepering die zich Soldaten van het Kalifaat noemt, heeft gisteren een Franse toerist ontvoerd. Op een video dreigen de ontvoerders hun slachtoffer te doden tenzij Frankrijk de luchtaanvallen op IS-doelen in Irak staakt. De Franse reg…
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 9:48pm -
 • Rockefellers keren olie de rug toe
  De steenrijke Amerikaanse oliefamilie Rockefeller steekt geen geld meer in fossiele brandstoffen. Samen met andere organisaties bouwen de Rockefellers hun belangen af met 50 miljard dollar, omdat ze geen toekomst meer zien in de olie- en kolenindustr…
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:21pm -
 • "Moordenaar Van Gogh kreeg hulp"
  Mohammed B. heeft bij de moord op Theo van Gogh niet alleen gehandeld. Dat zei Frits van Straelen, die als officier van justitie het onderzoek naar de moord leidde, in Dossier EenVandaag.
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:13pm -
 • Kritiek RvS op studie-leenstelsel
  De Raad van State heeft kritiek op het leenstelsel voor studenten. Volgens de raad is het helemaal niet zeker dat de kwaliteit van het onderwijs beter wordt, zoals minister Bussemaker denkt.
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 7:56pm -
 • Kleine goede doelen in het gedrang
  Vergeleken met de grote en de middel- grote goede doelen hebben de kleinere instellingen vorig jaar minder geld binnengekregen. Dat staat in het Goede Doelen Rapport van de organisatie VFI.
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 6:54pm -
 • Frankrijk:geen bommen op IS Syrië
  Frankrijk zal geen luchtaanvallen op doelen van Islamitische Staat (IS) in Syrië uitvoeren, zegt minister Fabius van Buitenlandse Zaken. De luchtmacht van Frankrijk bombardeert wel IS-doelen in Irak.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 5:46pm -
 • Geen explosief bij jihadverdachten
  Justitie in België ontkent dat er bij de twee jihadverdachten uit Den Haag explosieven zijn gevonden, zoals het AD vanmorgen meldde. Er zijn wel materialen gevonden die "potentieel" bij het maken van een bom gebruikt kunnen worden.
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 5:25pm -
 • Journalist mag zijn bron afschermen
  Journalisten en andere publicisten mogen in een rechtszaak zwijgen over de bron van hun verhaal. Dat staat in een wetsvoorstel van minister Opstelten.
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 5:04pm -
 • "Loon ambtenaren 1,25% omhoog"
  Het kabinet gaat ervan uit dat de salarissen bij de overheid volgend jaar met 1,25% stijgen, staat in antwoorden van minister Dijsselbloem op vragen uit de Kamer. Die loonstijging zou net zo hoog zijn als de verwachte inflatie.
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 4:52pm -
 • Lichtpuntje in strijd tegen ebola
  In twee van de vijf West-Afrikaanse landen waar ebola heerst, is de uitbraak redelijk onder controle. In Nigeria en Senegal zijn er voor zover bekend geen ziektegevallen bijgekomen, zegt de WHO.
  - 9 hours ago 22 Sep 14, 3:12pm -
 • Rechter van jihad-onderzoek gehaald
  De rechter-commissaris die het grote strafrechtelijk onderzoek naar jihad- ronselaars in Den Haag doet, is van de zaak gehaald. Volgens de wrakingskamer van de rechtbank vreest hoofdverdachte Azzedine C. terecht dat de rechter niet objectief is.
  - 10 hours ago 22 Sep 14, 2:10pm -
 • In één klap van 2 naar 6 dochters
  In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht is afgelopen donderdag een vierling geboren. De vier meisjes heten Eefke, Aukje, Hiske en Jinthe. Aangezien de ouders al twee dochters hadden, telt het gezin uit Bathmen nu zes dochters.
  - 11 hours ago 22 Sep 14, 12:49pm -
 • Bonden straat op tegen leenstelsel
  Veertien studentenbonden en andere organisaties gaan op 14 november op het Malieveld in Den Haag demonstreren tegen het leentelsel. Het nieuwe stelsel moet per 1 september 2015 het huidige systeem van de basisbeurs vervangen.
  - 12 hours ago 22 Sep 14, 12:17pm -
 • Tienduizenden lopen in klimaatmars
  In New York hebben honderdduizenden mensen meegelopen in een demonstratie om aandacht te vragen voor verandering van het klimaat. De organisatie zelf zegt dat er ruim 300.000 mensen waren.
  - 12 hours ago 22 Sep 14, 11:46am -
 • Oekraïne trekt zware wapens terug
  Het Oekraïense leger is bezig met de voorbereidingen om artillerie en andere zware wapens terug te trekken van de frontlinie. Volgens een woordvoerder van het leger zijn de beschietingen door pro-Russische rebellen afgenomen. Ook de aanvallen vanuit…
  - 12 hours ago 22 Sep 14, 11:46am -
 • "Explosieven bij jihadverdachten"
  De twee jihadverdachten uit Den Haag die begin augustus in België werden aangehouden, hadden explosieven in huis. Dat meldt het AD op basis van bronnen rond het onderzoek. Het echtpaar zou ook anderen hebben geleerd om bommen te maken en om te schie…
  - 14 hours ago 22 Sep 14, 9:56am -
 • Turkije:130.000 Koerden uit Syrië
  De afgelopen dagen zijn ruim 130.000 Syrische Koerden naar Turkije gevlucht, zegt de Turkse vicepremier Kurtulmus. Turkije heeft enkele grensovergangen daarom gesloten. Van de negen overgangen met Syrië zijn er nu zeven dicht, zegt VN-vluchtelingeno…
  - 15 hours ago 22 Sep 14, 9:20am -
 • Pensioenbeheerder:bonus pas later
  De grootste pensioengeldbeheerder van Nederland, APG, wil dat bedrijven geen kortetermijnbonussen meer uitkeren. Als aandeelhouder spoort APG bedrijven al langer aan om verder vooruit te denken en nu heeft APG daarvoor expliciete richtlijnen opgestel…
  - 17 hours ago 22 Sep 14, 7:34am -
 • Sierra Leoners mogen huis weer uit
  De zes miljoen inwoners van Sierra Leone mogen weer de straat op, zo heeft de overheid bekendgemaakt. Drie dagen lang gold er een uitgaansverbod vanwege de dodelijke ebola-uitbraak.
  - 18 hours ago 22 Sep 14, 6:02am -

Trouw

 • 'Positie van Roemer staat niet ter discussie'
  De SP-fractie bespreekt morgen het optreden van fractieleider Emile Roemer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vorige week, maar zijn
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:31pm -
 • Grote terugroepactie bij Renault
  Het Franse autoconcern Renault roept vanwege mogelijke technische problemen met de remsystemen wereldwijd bijna een half miljoen auto's terug
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:38pm -
 • Schippers naar gezondheidstop Washington
  Minister Edith Schippers (VWS) legt deze week een tweedaags werkbezoek aan Washington af. Ze is uitgenodigd voor een bijeenkomst op het Witte
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:25pm -
 • 'Apple trekt binnenkort de stekker uit Beats Music'
  Apple gaat de stekker uit Beats Music trekken. Bronnen bij Apple en Beats laten TechCrunch weten dat mensen die aan de streamingdienst hebben
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:24pm -
 • Indringer Witte Huis in juli opgepakt
  De 42-jarige Omar Gonzalez, die vrijdag met een mes op zak het Witte Huis wist binnen te dringen, werd juli gearresteerd. Hij was op borgtocht
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:20pm -
 • Ruzie over afdracht kost SP'er plek op lijst
  Een conflict over de afdracht van een deel van haar vergoeding aan de SP heeft het Brabantse Statenlid Veerle Slegers een plek op de lijst voor
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:07pm -
 • Advocaten ruziën over nieuwe kroongetuige Ros
  De advocaten Peter Plasman en John Peters zijn elkaar in de haren gevlogen over de nieuwe kroongetuige in het liquidatieproces, 'moordmakelaar'
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:01pm -
 • Hofleverancier van de djihad
  Een kwart van de buitenlandse strijders in Syrië en Irak is van Tunesische afkomst. In hun Noord-Afrikaanse vaderland is het voortbestaan van de
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 7:55pm -
 • 'Khorasan mogelijk gevaarlijker dan IS'
  Amerikaanse inlichtingendiensten waarschuwen voor een nieuwe speler in het Midden-Oosten, die mogelijk nog gevaarlijker is dan IS. Het gaat
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 6:56pm -
 • 'Eigen zetel voor eurozone in bestuur IMF'
  De eurozone moet zijn eigen zetel krijgen in het bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat heeft de belangrijkste econoom van de
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:39pm -
 • 'IS doodt veertig Iraakse militairen met zelfmoordaanslagen'
  Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft afgelopen weekeinde met zelfmoordaanslagen zeker veertig Iraakse militairen gedood. De tegenaanval
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:23pm -
 • Jurken Diana worden geveild
  Wie graag een jurk van prinses Diana bezit, kan begin december terecht bij veilinghuis Julien's in Beverly Hills in de Amerikaanse staat
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:07pm -
 • De migrantenstroom kwam niet van links
  BERT VAN DEN BRAAK   De PvdA heeft de migrantenstroom op gang gebracht, betoogde PVV-leider Geert Wilders tijdens de Algemene Beschouwingen. Dat
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:02pm -
 • Echte 'Wolf of Wall Street' komt naar Nederland
  Jordan Belfort, de echte 'Wolf of Wall Street', komt naar Nederland. De frauduleuze beursspeculant, van wie het leven is vereeuwigd in de film
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 5:46pm -
 • Israël moet omstreden Afrikanenkamp binnen drie maanden sluiten
  Israël moet een omstreden interneringskamp voor Afrikaanse vluchtelingen binnen 3 maanden sluiten. Dit heeft het hooggerechtshof in Jeruzalem
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 5:44pm -

AD

Telegraaf

 • Zorgen om kinderen Polen
  Er is reden tot bezorgheid over het welzijn van de 41.000 kinderen van immigranten uit landen als Polen, Bulgarije en Roemenië.
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 10:31pm -
 • Wenger looft  Koeman
  Ronald Koeman verdient volgens Arsène Wenger een dikke pluim. De Franse manager van Arsenal is onder de indruk van het werk van Koeman bij Southampton, dinsdag de tegenstander in de League Cup. „Ze hebben bij Southampton een wonder verricht”, ze…
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 10:05pm -
 • 'Kabinet alert op problemen'
  De staatssecretarissen Martin van Rijn (VWS) en Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) houden nauwlettend in het oog of gemeenten op schema zijn bij de decentralisatie van de jeugdzorg. Zodra ze problemen signaleren gaan ze met de betreffende gemeente…
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 9:54pm -
 • Toeriste zoekt redders
  Een Canadese toeriste die begin deze maand door twee mannen geholpen werd nadat ze met haar fiets was gevallen in Schiedam, is via Facebook op zoek naar haar redders.
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 9:52pm -
 • Win reis naar Barça - Real
  Telesport presenteert EredivisiePRO, het leukste en meest uitdagende online voetbalmanagerspel van Nederland. Schrijf je ook in en maak kans op een reis voor 4 personen naar El Clásico in Barcelona.
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:36pm -
 • Argentinië met sterren in Azië
  De Argentijnse bondscoach Gerardo 'Tata' Martino neemt volgende maand al zijn sterren mee naar Azië voor twee vriendschappelijke wedstrijden. De nummer 2 van het WK speelt eerst in Peking tegen Brazilië (11 oktober) en 3 dagen later in Hongkong teg…
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:35pm -
 • Steekpartij in Rotterdam
  Bij een steekpartij op het Burgemeester S'Jacobplein in Rotterdam is maandagavond een man zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer zou in zijn nek zijn gestoken. De dader is nog voortvluchtig.
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:26pm -
 • Pleidooi voor staakt-het-vuren
  De Verenigde Naties, de Europese Unie en 13 landen hebben maandag gepleit voor een onmiddellijk en alomvattend staakt-het-vuren en een politieke dialoog in Libië. Zij keren zich tegen elke buitenlandse inmenging in de strijd in het Noord-Afrikaanse…
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:18pm -
 • 'Kathy neemt plek Joan in'
  Joan Rivers vriendin, comédienne Kathy Griffin wordt zeer waarschijnlijk het nieuwe gezicht van de E! Entertainment-show Fashion Police.
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:15pm -
 • 'Roemer niet ter discussie'
  De SP-fractie bespreekt dinsdag het optreden van fractieleider Emile Roemer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vorige week, maar zijn positie zal naar verwachting niet ter discussie komen. Dat heeft Kamerlid Sadet Karabulut maandagavond geze…
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:03pm -
 • Debuut Van Ginkel  lonkt
  Marco van Ginkel maakt waarschijnlijk dinsdag op bezoek bij Empoli zijn debuut voor AC Milan. Trainer Filippo Inzaghi liet op de persconferentie doorschemeren dat hij een basisplaats in gedachten heeft voor de Nederlandse middenvelder. De 'Rossoneri'…
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 8:56pm -

Elsevier

 • Nieuw'Niet per se deze week besluit ingrijpen IS'
  NEW YORK (ANP) - Premier Mark Rutte gaat niet per se deze week besluiten of Nederland moet bijdragen aan een internationale actie tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat zei hij in de nacht van maandag op dinsdag in New York. Rutte woont d…
  - 33 mins ago 22 Sep 14, 11:42pm -
 • Ploumen met Denen tegen seksuele taboes
  NEW YORK (ANP) - Het doorbreken van seksuele taboes in ontwikkelingslanden. Hiervoor slaan Nederland, Denemarken en de Hewlett Foundation en de Packard Foundation de handen ineen. Dat moet ervoor zorgen dat onderwerpen als anticonceptie, abortus en s…
  - 1 hour ago 22 Sep 14, 10:52pm -
 • Zorgen om kinderen uit Polen en Bulgarije
  DEN HAAG (ANP) - Er is reden tot bezorgheid over het welzijn van de 41.000 kinderen van immigranten uit landen als Polen, Bulgarije en Roemenië.
  - 1 hour ago 22 Sep 14, 10:52pm -
 • Pleidooi voor staakt-het-vuren in Libië
  NEW YORK (ANP/RTR) - De Verenigde Naties, de Europese Unie en 13 landen hebben maandag gepleit voor een onmiddellijk en alomvattend staakt-het-vuren en een politieke dialoog in Libië. Zij keren zich tegen elke buitenlandse inmenging in de strijd in…
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:20pm -
 • 'Positie van Roemer niet ter discussie'
  DEN HAAG (ANP) - De SP-fractie bespreekt dinsdag het optreden van fractieleider Emile Roemer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vorige week, maar zijn positie zal naar verwachting niet ter discussie komen. Dat heeft Kamerlid Sadet Karabulut…
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:05pm -
 • Advocaten ruziën over nieuwe kroongetuige Ros
  AMERSFOORT (ANP) - De advocaten Peter Plasman en John Peters zijn elkaar in de haren gevlogen over de nieuwe kroongetuige in het liquidatieproces, 'moordmakelaar' Fred Ros.
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 7:35pm -
 • Brits investeringsbedrijf dumpt naam ISIS
  LONDEN (ANP) - De Britse investeringsmaatschappij ISIS Equity Partners dumpt haar eigen naam om er zeker van te zijn dat er geen overeenkomst is met de terreurorganisatie Islamitische Staat in Syrië en Irak.
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 7:29pm -
 • Indringer Witte Huis in juli opgepakt
  WASHINGTON (ANP/RTR) - De 42-jarige Omar Gonzalez, die vrijdag met een mes op zak het Witte Huis wist binnen te dringen, werd in juli gearresteerd. Hij was op borgtocht vrij en werd in augustus tegengehouden, maar niet aangehouden, toen hij met een h…
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 7:29pm -
 • Ontvoerde Fransman op video
  PARIJS (ANP/RTR) - Een 55-jarige Fransman die zondag in het oosten van Algerije werd ontvoerd, zegt op een video dat hij is ontvoerd door een splintergroep van Islamitische Staat. De groep zou Kalifaatsoldaten van Algerije heten. De man roept preside…
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 7:05pm -
 • Jurken Diana worden geveild
  BEVERLY HILLS (ANP) - Wie graag een jurk van prinses Diana bezit, kan begin december terecht bij veilinghuis Julien's in Beverly Hills in de Amerikaanse staat Californië. Onder de hamer komen onder meer galajurken die Diana's favoriete ontwerpster C…
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:33pm -
 • 'Voorzitter BNP Paribas volgende week weg'
  PARIJS (ANP) - Voorzitter Baudouin Prot van BNP Paribas zal waarschijnlijk volgende week ontslag nemen bij de grootste bank van Frankrijk vanwege de Amerikaanse miljardenboete die het concern kreeg. Dat meldde het Franse blad La Lettre de L'Expansion…
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:18pm -
 • Rode cijfers op beurzen New York
  NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York stonden maandag op verlies. Beleggers kregen wat overnamenieuws te verwerken en er kwamen tegenvallende cijfers naar buiten over de Amerikaanse huizenmarkt. Ook waren er zorgen over de Chinese economie. Nieuwko…
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 5:53pm -
 • Israël moet omstreden Afrikanenkamp sluiten
  JERUZALEM (ANP) - Israël moet een omstreden interneringskamp voor Afrikaanse vluchtelingen binnen 3 maanden sluiten. Dit heeft het hooggerechtshof in Jeruzalem maandag bepaald. De hoogste rechters vernietigden tevens een regel waarbij vluchtelingen…
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 5:18pm -
 • Mossad zoekt informanten via internet
  JERUZALEM (ANP/RTR) - Het is een praktijk van alle geheime diensten om online nieuwe medewerkers te werven, maar de Israëlische geheime dienst Mossad gaat een stap verder. Hij zoekt informanten via het internet. Iedereen is welkom om contact met onz…
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 5:18pm -
 • Grote terugroepactie bij Renault
  PARIJS (ANP/DPA) - Het Franse autoconcern Renault roept vanwege mogelijke technische problemen met de remsystemen wereldwijd bijna een half miljoen auto's terug naar de garage. Het gaat om de modellen Clio IV en Kangoo 2.
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 5:14pm -

Metro Nieuws

ND

 • Ontsporingsrisico bij Oost-Europese kindmigranten
  Sommige Poolse, Bulgaarse en Roemeense kinderen die naar Nederland zijn verhuisd kunnen ontsporen vanwege de problemen waar zij hier tegenaan lopen. Vooral tieners lopen risico als gevolg van hun gebrekkige leefomgeving en taalachterstand. Dat staat…
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 10:30pm -
 • Afghaanse militairen aangehouden in VS
  Drie Afghaanse militairen die naar de Verenigde Staten waren afgereisd voor een training met het Amerikaanse leger zijn maandag aangehouden bij de Amerikaans-Canadese grens. Dat heeft de politie in Massachusetts, waar de militairen op training waren,…
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:00pm -
 • Wall Street begint handelsweek met verlies
  De Amerikaanse beurzen zijn maandag met een verlies aan de handelsweek begonnen. De S&P 500 index daalde met 0,8 procent naar 1.994,29 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 17.172,69 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 4.52…
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:45pm -
 • Indringer Witte Huis had honderden kogels in auto
  De man die vorige week over het hek bij het Witte Huis klom had meer dan achthonderd kogels, twee handbijlen en een machete in zijn auto liggen. Dat heeft de openbaar aanklager bekendgemaakt.
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:00pm -
 • Waarschuwing voor mosselen met poliovirus
  Mensen die de komende dagen schelpdieren zoals oesters, kokkels en mosselen gaan rapen bij de Westerschelde worden geadviseerd deze goed te verhitten voor consumptie. Het met poliovirus besmette water uit de Belgische rivier De Laan kan deze dagen mo…
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:00pm -
 • Honderden lijken geborgen na straatgevechten Sanaa
  In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn nog eens tweehonderd lijken geborgen. Het dodental van de gevechten tussen sjiitische rebellen en regeringstroepen van afgelopen week komt daarmee op minstens 340.
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 7:15pm -
 • Frankrijk sluit luchtaanvallen op IS in Syrië uit
  Frankrijk zal op Syrisch grondgebied geen luchtaanvallen uitvoeren op terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat heeft minister van buitenlandse zaken Laurent Fabius maandag gezegd, meldt de Franse nieuwszender BFM TV.
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 7:00pm -
 • Fransman ontvoerd in Algerije
  Een Fransman die op vakantie was is ontvoerd in het oosten van Algerije. Dat heeft het Franse ministerie van buitenlandse zaken gezegd.
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 7:00pm -
 • Ontdekking ‘versnelde oerknal’ blijkt canard
  NOORDWIJK - De onderzoekers die in maart furore maakten met hun ontdekking van de 'versnelde oerknal' hielden serieus rekening met een Nobelprijs. Maar hun ontdekking klopt niet.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:38pm -
 • Protestantse gemeenten krijgen geld terug
  UTRECHT - De Protestantse Kerk geeft 2,7 miljoen euro terug aan plaatselijke kerken met een eigen predikant.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:28pm -
 • ‘Jullie levens vertellen wat het evangelie betekent’
  AMSTERDAM - Dominees moeten leren meer tot de verbeelding te spreken. In hun preken én in hun leven. De Engelse theoloog Alistair McGrath ziet de tijden veranderen. Opeens zijn er tal van kansen voor de kerk.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:24pm -
 • IS brengt Iraaks leger slag toe
  Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft afgelopen weekeinde met zelfmoordaanslagen zeker veertig Iraakse militairen gedood. De tegenaanval van het regeringsleger is de afgelopen dagen vastgelopen. Dat heeft generaal Rasheed Fleih maandag gezegd…
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:15pm -
 • Nieuwe methoden vervangen OV-chip niet
  UTRECHT - De OV-chipkaart moet aangevuld worden met andere betaalmogelijkheden, vindt de NS. 'Maar de kaart is niet achterhaald.'
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 5:43pm -
 • AEX begint week in mineur
  De Amsterdamse beurs is in het rood aan de nieuwe beursweek begonnen. De AEX leverde 0,9 procent in op 422,05 punten. Daarmee deed de hoofdindex het iets slechter dan de omringende beurzen.
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 5:15pm -
 • Stichting ZVCL wacht op vakantiegeld
  LEEUWARDEN - Stichting ZVCL eist 17.000 euro van Stichting Garantiefonds Reizen (SGR), vanwege het faillissement van reisorganisatie OAD, vorig jaar. Volgens de SGR heeft ZVCL daarop geen recht.
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 4:52pm -
 • Nieuwe aartsbisschop deelt bier en worst uit
  KEULEN - De nieuwe aartsbisschop van het Duitse Keulen, kardinaal Rainer Maria Woelki (58), weet hoe je vrienden maakt: na de installatieplechtigheid afgelopen zaterdag liet hij gratis bier schenken op het kerkplein voor de Dom. Ook liet hij worsten…
  - 8 hours ago 22 Sep 14, 4:44pm -
 • Paus: geen geweld uit naam van religie
  ROME - Paus Franciscus veroordeelde zondag tijdens zijn bezoek aan Albanië het gebruik van geweld uit naam van religie. Terwijl in het Midden-Oosten een oorlog woedt tegen ISIS, bezoekt Franciscus op zijn eerste Europese reis een moslimland om aanha…
  - 8 hours ago 22 Sep 14, 4:35pm -
 • ‘Ambtenarensalarissen stijgen 1,25 procent’
  De lonen van ambtenaren en ander overheidspersoneel stijgen volgend jaar naar verwachting met 1,25 procent. Dat blijkt maandag uit antwoorden van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) op vragen over zijn begroting.
  - 8 hours ago 22 Sep 14, 3:46pm -
 • ‘Moordenaar Van Gogh handelde niet alleen’
  De moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., heeft bij zijn daad hulp gekregen. Dat zegt hoofdofficier van justitie Frits van Straalen maandagavond in het televisieprogramma Eenvandaag. SP-Kamerlid Ronald van Raak meent daarom dat het onderzoek naar…
  - 9 hours ago 22 Sep 14, 3:45pm -
 • D66 en GroenLinks: geen gesprek over superprovincie
  D66 en GroenLinks zijn toch niet bereid de gesprekken met het kabinet over de vorming van een superprovincie te hervatten. De onderhandelingen over de fusie van de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland zijn volgens beide oppositiepartijen nu…
  - 9 hours ago 22 Sep 14, 3:45pm -
 • Twee jongens op vrije voeten na mishandeling meisje
  De twee jongens van 14 en 15 jaar die donderdag werden aangehouden voor de mishandeling van een 15-jarig meisje uit Beverwijk, zijn op vrije voeten gesteld. Dat meldt een woordvoerder van de rechtbank in Haarlem maandag.
  - 9 hours ago 22 Sep 14, 3:15pm -
 • Willem II wil sancties verhalen op relschoppers
  Willem II wil de daders van ongeregeldheden vrijdag rond de wedstrijd tegen NAC Breda opsporen. De Tilburgse club wil de daders 'straffen voor hun daden' en eventuele sancties van de KNVB op hen verhalen.
  - 9 hours ago 22 Sep 14, 3:00pm -
 • Onderzoeksrechter van zaak jihadronselaar gehaald
  Een rechter-commissaris is maandag door de wrakingskamer in Den Haag van de zaak tegen een jihadronselaar gehaald. De vrouw mag geen handelingen meer verrichten in het vooronderzoek naar Abou Moussa.
  - 10 hours ago 22 Sep 14, 2:45pm -
 • Australië ziet marteling niet meer door de vingers
  Het is de Australische inlichtingendienst voortaan expliciet verboden gevangenen te martelen. De regering in Canberra is gezwicht voor de publieke verontwaardiging en ziet er vanaf de ASIO onschendbaarheid voor foltering te verlenen.
  - 10 hours ago 22 Sep 14, 2:45pm -
 • Oppositiepartijen kritisch over leenstelsel
  Oppositiepartijen blijven kritisch op de invoering van een leenstelsel voor studenten vanaf 1 september 2015. De partijen hekelen het dat studenten zich door de afschaffing van de basisbeurs fors in de schulden moeten steken, zo stellen zij in reacti…
  - 10 hours ago 22 Sep 14, 2:45pm -

Volkskrant

RTL

 • Koerden in Noord-Syrië vechten terug tegen IS
  Hevige gevechten in het noorden van Syrië. Daar proberen Koerdische strijders de opmars van IS te stoppen. Vooral bij de stad Kobani gaat het er hard aan toe.
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 10:30pm -
 • Jeugdzorg: We hebben zekerheid nodig
  Het dreigt mis te gaan in de Jeugdzorg en kinderen kunnen daarvan de dupe worden. Dat staat in een rapport van een adviescommissie van de overheid die toeziet op de Jeugdzorg. Veel gemeenten zijn nog altijd niet klaar voor de taken die ze per 1 janua…
  - 2 hours ago 22 Sep 14, 10:10pm -
 • IS-groep stelt Frankrijk ultimatum: gijzelaar in gevaar
  Als Frankrijk niet stopt met het bombarderen van posities van IS in Irak, dan zal de 55-jarige Fransman die zondagavond is ontvoerd binnen 24 uur worden gedood. Daarmee dreigen zijn ontvoerders.
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 9:15pm -
 • Kans op polio door schelpdieren Westerschelde
  Water dat besmet is met het politiovirus, bereikt mogelijk een dezer dagen de Westerschelde. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt daarom dat oesters, mosselen en kokkels goed moeten worden gekookt of gestoomd.
  - 3 hours ago 22 Sep 14, 8:59pm -
 • Fransen sluiten bombardement in Syrië uit
  De Franse luchtmacht, die vorige week luchtaanvallen uitvoerde in Irak, is niet van plan hetzelfde te doen in Syrië.
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 8:13pm -
 • Onzekerheid voor kinderen Jeugdzorg na 1 januari
  Veel jeugdzorginstellingen vrezen volgend jaar voor hun voortbestaan omdat ze maar geen duidelijkheid krijgen over het geld waar ze over kunnen beschikken. Kinderen die onder Jeugdzorg vallen, dreigen hun hulp te verliezen.
  - 4 hours ago 22 Sep 14, 7:53pm -
 • Indringer Witte Huis eerder met hakbijl gesnapt
  Omar Gonzalez, de man die afgelopen weekend met een mes het Witte Huis binnendrong, liep eerder al met een hakbijl dicht bij de ambtswoning van de Amerikaanse president.
  - 5 hours ago 22 Sep 14, 7:19pm -
 • Schattige timelapse van de inmiddels 4-jarige Ray
  Ze worden zo snel groot, zeggen ouders altijd. De vader van Ray heeft daarom elke dag een foto gemaakt van zijn zoontje. Al die foto's heeft hij achter elkaar gezet en op YouTube geplaatst.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:39pm -
 • Alles voor de roem: vrouw heeft drie borsten
  Sommige mensen gaan wel heel ver om beroemd te worden. Zoals de 21-jarige Jasmine Tridevil. Zij gaf 15.000 euro uit om met drie borsten door het leven te gaan.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:30pm -
 • Gezocht: technisch MBO-personeel
  De werkloosheid is nog hoog en de crisis nauwelijks voorbij, maar toch zijn er bedrijven die de grootste moeite hebben om aan personeel te komen. Vooral aan technici met een MBO-opleiding is behoefte, zoals bouwvakkers, monteurs en elektriciëns.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:20pm -
 • Splintergroep IS gijzelt Franse toerist in Algerije
  Een splintergroepering van IS in Algerije heeft in het oosten van Algerije een Franse toerist ontvoerd.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:17pm -
 • 'Hij hoort dingen, maar kan arts niet waarschuwen'
  Het LUMC werkt aan een methode die veel eerder moet signaleren of iemand dreigt te ontwaken uit zijn verdoving. In Nederland ontwaakt gemiddeld één patiënt per week tijdens een operatie. Op duizenden operaties is dat niet veel, maar het kan wel tr…
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:16pm -
 • In Nigeria en Senegal ebola vrijwel onder controle
  Het dodental van de ebola-epidemie in West-Afrika is verder opgelopen tot bijna 2800. Guinea, Liberia en Sierra Leone zijn het zwaarst getroffen. In Sierra Leone moest iedereen de afgelopen drie dagen thuis blijven om verspreiding van de besmettelijk…
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:08pm -
 • 'Beter om patiënt te observeren en te onderzoeken'
  Er zijn tot nu toe 10 tot 15 mensen in Nederland onderzocht op ebola. De ziekte is in ons land nog niet geconstateerd, maar ook vandaag werd er weer een mogelijke patiënt opgenomen en geïsoleerd. Die patiënt had koorts en was in West-Afrika gewees…
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 6:04pm -
 • Strijd van IS verlegt zich van Irak naar Syrië
  Het is een exodus, een uittocht, zoals we die zelden zien. In enkele dagen tijd zijn meer dan 130.000 mensen gevlucht uit hun thuisland Syrië, naar Turkije. In hun strijd tegen IS, worden de Koerden gesteund door het Westen. Maar niet álle Koerden.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 5:56pm -
 • Gemeentes: Nieuw tolplan 'absolute onzin'
  Het nieuwe tolplan van de Duitse minister van Verkeer, Alexander Dobrindt, dat afgelopen weekend is uitgelekt, is 'absolute onzin' en zal 'onze gemeentes laten verzuipen in sluipverkeer'.
  - 6 hours ago 22 Sep 14, 5:51pm -
 • 'Deal Boko Haram om schoolmeisjes te ruilen bijna rond'
  De deal die de regering van Nigeria heeft gemaakt met de terroristen van Boko Haram om de meer dan 200 schoolmeisjes vrij te krijgen, lijkt zo goed als rond.
  - 7 hours ago 22 Sep 14, 5:28pm -
 • Indringer Witte Huis was verwarde veteraan

  - 8 hours ago 22 Sep 14, 4:24pm -
 • Nieuw tientje in omloop, zo ziet het eruit
  Er komt een nieuw tientje. De Europese Centrale Bank brengt het nieuwe biljet vanaf morgen in omloop. Verslaggever Hella Hueck kreeg er al vast eentje in handen.
  - 8 hours ago 22 Sep 14, 4:18pm -
 • Vader vierling: 16.000 luiers en nieuw huis nodig
  Donderdag kreeg de familie Adema uit Bathmen er in een klap vier dochters bij. "Het is nog wel heel onwerkelijk", zegt vader Alex Adema tegen RTL Nieuws.
  - 8 hours ago 22 Sep 14, 4:16pm -
 • Brakke bus verpest schoolreisje
  Zo'n zestig Duitse kinderen stonden te popelen om op schoolreisje te gaan. Maar een brakke, Nederlandse bus gooide roet in het eten.
  - 8 hours ago 22 Sep 14, 3:56pm -
 • Jongetje geboren in politiecel Eindhoven
  Een vrouw die vastzat op een politiebureau in Eindhoven, is in de cel bevallen. De geboorte van het jongetje ging onverwacht snel, zegt een politiewoordvoerder.
  - 8 hours ago 22 Sep 14, 3:47pm -
 • Studenten Hongkong massaal de straat op

  - 9 hours ago 22 Sep 14, 3:28pm -
 • Fietsers hardleers: ze blijven gevaarlijk appen
  Al fietsend de smartphone gebruiken om bijvoorbeeld te appen. We doen het volop, het mag ook, maar het kan levensgevaarlijk zijn. Morgen start voor de tweede keer een campagne om fietsers daarop alert(er) te maken. Maar is het genoeg?
  - 9 hours ago 22 Sep 14, 3:26pm -
 • Verzet tegen enkelband voor gevangenen
  De Eerste Kamer is zeer kritisch over de invoering van de enkelband. De kans is groot dat het wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven wordt verworpen, zo verwachten ingewijden.
  - 9 hours ago 22 Sep 14, 3:18pm -
 • 'Moordenaar Theo van Gogh kreeg hulp'
  De officier van justitie die de moordenaar van Theo van Gogh moest vervolgen, is er 10 jaar na de dood van de cineast van overtuigd dat moslimextremist Mohammed B. hulp kreeg bij zijn daad.
  - 9 hours ago 22 Sep 14, 2:55pm -
 • Video: Fietser ongedeerd na bizarre crash
  Een fietser in de Russische stad Ljoebertsy kwam vorige week midden in een ernstig verkeersongeluk terecht. Wonder boven wonder kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf.
  - 10 hours ago 22 Sep 14, 2:31pm -
 • Nederlander uit voorzorg naar ziekenhuis om ebola
  In het Radboudziekenhuis is een patiënt opgenomen die mogelijk ebola heeft. In totaal zijn de afgelopen weken in Nederland al zo'n 15 zieke mensen onderzocht op ebola. Dat heeft het RIVM vandaag bekendgemaakt. Tot nu toe bleek het iedere keer loos a…
  - 10 hours ago 22 Sep 14, 2:31pm -
 • 'Wat voor moslims zijn dat? Ze onthoofden mensen'
  De Syrische Koerden die naar Turkije zijn gevlucht voor IS zijn doodsbang.
  - 10 hours ago 22 Sep 14, 2:21pm -
 • Voortman na schorsing weer terug in Kamer
  Na een maand schorsing is Linda Voortman weer aan de slag gegaan voor GroenLinks in de Tweede Kamer.
  - 10 hours ago 22 Sep 14, 2:15pm -
 • Dit bakbeest komt naar Rotterdam
  Hij is vijf keer groter dan de Titanic en er kunnen 6360 passagiers op. Binnenkort komt 's werelds grootste cruiseschip naar Rotterdam.
  - 10 hours ago 22 Sep 14, 1:55pm -
 • Koerden die willen vechten tegen IS, botsen met Turkse politie
  Bij de Syrische grens in Turkije heeft de Turkse oproerpolitie groepen Koerden tegengehouden die de grens met Syrië wilden oversteken. De Koerden willen vechten tegen IS.
  - 11 hours ago 22 Sep 14, 1:24pm -
 • 'Vermoorde Britse backpacker probeerde meisje te redden'
  De 24-jarige Brit David Miller, die vorige week samen met Hannah Witheridge dood werd gevonden in Thailand, is mogelijk vermoord omdat hij Witheridge te hulp schoot.
  - 11 hours ago 22 Sep 14, 1:23pm -
 • Scholierenprotest uit angst voor hoge studieschuld
  Op 14 november trekken aankomende studenten naar het Malieveld om te protesteren tegen het sociaal leenstelsel. Het wetsvoorstel van Onderwijsminister Bussemaker over het 'studievoorschot', zoals ze het zelf noemt, is ondanks kritiek niet aangepast.
  - 11 hours ago 22 Sep 14, 1:07pm -
 • Ebola-uitbraak Nigeria en Senegal vrijwel onder controle
  Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de ebola-uitbraak in Nigeria en Senegal vrijwel onder controle. Het dodental is in West-Afrika inmiddels opgelopen tot 2793.
  - 11 hours ago 22 Sep 14, 12:48pm -
 • Zeldzaam: vrouw bevalt van vierling
  In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht is donderdag een vierling geboren. Het gaat waarschijnlijk om een eeneiige vierling. De vier meisjes en hun moeder, maken het naar omstandigheden goed.
  - 12 hours ago 22 Sep 14, 12:43pm -
 • 15 mensen onderzocht op ebola
  Zo'n 15 mensen zijn de afgelopen weken onderzocht op ebola. Voor één persoon is er nog geen zekerheid, maar van de rest blijkt dat zij het dodelijke virus niet te hebben.
  - 12 hours ago 22 Sep 14, 12:11pm -
 • Frisse glimlach gegarandeerd: portret van tandpasta
  De Mexicaanse kunstenaar Christiam Ramos maakt unieke portretten. Hij schildert niet met verf of aquarel, maar met tubes tandpasta.
  - 12 hours ago 22 Sep 14, 12:03pm -
 • Verdenking van ebola in Eindhoven
  In Eindhoven heeft zich een man gemeld die mogelijk besmet is met het ebolavirus. Hij wordt opgenomen in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Hij is kortgeleden nog 'in het gebied waar Ebola heerst' geweest.
  - 12 hours ago 22 Sep 14, 11:51am -
 • Satudarah-leden slaan man bont en blauw in café
  Drie leden van motorclub Satudarah zitten vast omdat ze een man tientallen keren hebben geschopt en geslagen.
  - 12 hours ago 22 Sep 14, 11:49am -
 • Neushoorns zelfs in Krugerpark niet veilig

  - 13 hours ago 22 Sep 14, 11:17am -
 • 'Neushoorns dreigen uit te sterven'
  Dierenbeschermers in Zuid-Afrika luiden de noodklok: als het stropen van neushoorns niet stopt, dreigt de diersoort uit te sterven.
  - 13 hours ago 22 Sep 14, 11:16am -
 • Oekraïne trekt zware wapens terug
  Het Oekraïense leger treft voorbereidingen om artillerie en andere zware wapens terug te trekken van de frontlinie.
  - 13 hours ago 22 Sep 14, 11:07am -
 • Federaal parket: Geen explosieven bij 'jihadstel'
  Bij huiszoekingen in Brussel en Den Haag bij twee Nederlandse jihadverdachten zijn geen explosieven aangetroffen. Dat meldt het Belgische federaal parket, dat eerdere geruchten hierover daarmee de kop indrukt.
  - 13 hours ago 22 Sep 14, 10:50am -
 • In beeld: Syrische kinderen vluchten naar Turkije

  - 14 hours ago 22 Sep 14, 10:30am -
 • 'Huis minister Timmermans extra beveiligd'
  De woning van minister Frans Timmermans in Heerlen wordt extra beveiligd.
  - 14 hours ago 22 Sep 14, 10:19am -
 • Nieuws in beeld: de opvallendste foto's uit het nieuws
  De opvallendste nieuwsfoto's, geselecteerd door de redactie van RTL Nieuws.
  - 14 hours ago 22 Sep 14, 10:10am -
 • Starbucks experimenteert: koffie met biersmaak
  Starbucks is een gevestigde naam, maar wil wel blijven vernieuwen. Daarom introduceert de koffieketen nu een latte die smaakt naar bier.
  - 15 hours ago 22 Sep 14, 9:29am -
 • Syrische Koerden vluchten massaal naar Turkije

  - 15 hours ago 22 Sep 14, 9:23am -
 • Feestje bij NASA: satelliet Maven na lange reis bij Mars aangekomen
  Tot grote vreugde van ruimtevaartorganisatie NASA is de Amerikaanse satelliet Maven aangekomen bij Mars.
  - 15 hours ago 22 Sep 14, 8:53am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse