Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwTurkse IS-hater bedreigd
  De politie van Turkije heeft besloten een advocaat te beschermen na bedreigingen van de gevreesde terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Nail Gündüz, de jurist, had zich gisteren teruggetrokken uit de verdediging van enkele terreurverdachten.
  - 59 minuten geleden 6 Mar 15, 11:05pm -
 • 'Toerist als spion Griekse fiscus'
  Griekenland wil studenten en toeristen inzetten als undercover-belastinginspecteurs. Zij moeten in de gaten houden of ondernemers niet frauderen en keurig btw afdragen.
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 10:44pm -
 • Heerlijke juf sekste met 18-jarige
  In Morristown, nabij New York, is vandaag lerares Nicole McDonough aangeklaagd. Deze schoonheid liet op school regelmatig haar flamoes doorsmeren door een 18-jarige leerling.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:33pm -
 • Justitie laat Duitse crimineel lopen
  Een Duitse crimineel die in eigen land nog vier jaar cel moet uitzitten, is gisteren vrijgekomen door een fout van justitie in Limburg.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:59pm -
 • Mocro's: 'Rutte meet met 2 maten'
  De 'jihadistenuitspraak' van de in de aanloop naar de verkiezingen ogenschijnlijk verrechtsende premier Rutte kan bepaald niet de goedkeuring wegdragen van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN).
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:49pm -
 • Franse boete voor Air France-KLM
  Air France-KLM heeft een boete van een miljoen euro gekregen van de Franse beurswaakhond AMF vanwege gebrekkige communicatie over financiële ontwikkelingen in het boekjaar 2010-2011.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:16pm -
 • Willem II gelijk tegen Twente
  Hakim Ziyech heeft FC Twente vanavond voor een nederlaag behoed. De aanvaller scoorde op bezoek bij Willem II twee keer en bezorgde zijn geplaagde ploeg daarmee een punt: 2-2.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:01pm -
 • IS verdreven uit al-Baghdadi
  Iraakse troepen hebben terreurorganisatie Islamitische Staat verdreven uit de plaats al-Baghdadi, in het westen van Irak.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 8:58pm -
 • Slanke chick is 8 maand zwanger
  De lichaamsomvang van sommige niet-bevruchte vrouwwezens doet wel eens vermoeden dat zij hoogzwanger zijn, maar bij Sarah Stage is precies het omgekeerde aan de hand. Deze lieftallige meid draagt al acht maanden een mensenlarf in haar buikje terwijl…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 8:55pm -
 • 'Jihadi's planden terreur Bremen'
  Vier gezochte islamisten zijn daadwerkelijk in Bremen geweest. De extremisten zouden onder meer de kathedraal, de synagoge en een belangrijk plein in het centrum op het oog hebben gehad.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:32pm -
 • 'Akkoord OVSE-waarnemers Oekraïne'
  De internationale missie die toeziet op de naleving van het bestand in het opstandige Oost-Oekraïne wordt twee keer zo groot. Het aantal waarnemers gaat van vijfhonderd naar duizend.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:19pm -
 • Das HAAT hotelgasten
  Een chique hotel in de Zweedse hoofdstad Stockholm is vanochtend belegerd door een agressieve das. Het roofdier vertikte het om gasten van Radisson Blu naar binnen of naar buiten te laten.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 7:59pm -
 • 50 miljoen voor aanpak taalachterstand
  Het kabinet trekt vijftig miljoen euro uit voor de aanpak van taalachterstand en het stimuleren van lezen. Het geld is bestemd voor extra programma's van onder meer bibliotheken en gemeenten.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 7:35pm -
 • 'NL'er vast wegens zuuraanval'
  Een naar verluidt Nederlandse man is opgepakt voor een zuuraanval in een supermarkt in Antwerpen twee weken geleden. Hij zou vanmiddag zijn gearresteerd bij een verkeerscontrole in Frankrijk.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:18pm -
 • N-Koreaan met veel goud betrapt
  De douane in Bangladesh heeft een diplomaat uit Noord-Korea gesnapt die met zo'n 27 kilo goud het land in wilde. Het goud is omgerekend bijna 1,3 miljoen euro waard.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:59pm -

BNR

 • Aboutaleb: 'Feyenoord al jaren geen baas meer in eigen Kuip'
  Feyenoord is al jaren niet meer de baas in eigen stadion en de club houdt zich niet aan afspraken met de supporters. Dat zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb tegen BNR.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:49pm -
 • Goederentrein en passagierstrein botsen in Tilburg
  Bij Tilburg zijn vanmiddag een goederentrein en een passagierstrein op elkaar gebotst. Of er slachtoffers zijn is nog niet bekend, meldt de politie. Er is één licht gewonde.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 4:40pm -
 • Mishandeling in trein versterkt roep om forse maatregelen
  Staatssecretaris Mansveld wil een overleg met de NS, ProRail en vakbonden vervroegen in verband met de zware mishandeling van een conductrice, afgelopen nacht. De vrouw raakte zwaar gewond in de trein van Schiphol naar Hoofddorp, toen ze te maken kre…
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 4:23pm -
 • Woelig weekje voor Hillary
  Het is geen goede week voor Hillary Clinton. De grote favoriet bij de Democraten om in 2016 president Obama op te volgen blijft in opspraak over emails die ze als minister van Buitenlandse Zaken buiten het ministerie om verstuurd heeft. En Republikei…
  - 10 uren geleden 6 Mar 15, 1:49pm -
 • Ook februari kent weer minder faillissementen
  Het aantal bedrijven dat failliet gaat, is in februari opnieuw flink gedaald vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. In januari gingen ook al een stuk minder bedrijven over de kop dan vorig jaar.
  - 11 uren geleden 6 Mar 15, 1:17pm -
 • Dijsselbloem: weinig zorgen om kosten dichtdraaien gaskraan
  Minister Dijsselbloem maakt zich niet echt zorgen over de financiële gevolgen van het verder dichtdraaien van de Groningse gaskraan. De economie trekt aan, dus die kosten kan de staat wel aan.
  - 12 uren geleden 6 Mar 15, 11:48am -
 • ACM: invoeren buitenlands gas vraagt om flinke investering
  Als gas uit het buitenland wordt gehaald door een tekort aan Gronings gas, zal het zeker duurder worden voor de consument. Dat zegt bestuurslid Autoriteit Consument & Markt (ACM) Henk Don tegen Paul van Liempt.
  - 15 uren geleden 6 Mar 15, 9:34am -
 • 'Minder vrouwen aan top komt niet door kinderen'
  Nog steeds staan er meer mannen dan vrouwen aan de top. Maar dat heeft niets te maken met kinderen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de moeders die een voltijd baan hebben bijna even vaak manager zijn als mannen.
  - 15 uren geleden 6 Mar 15, 9:24am -
 • BNR Cartoon | De vraag die niemand durft te stellen
  Elke vrijdag verschijnt een cartoon van Robin Vinck op de opiniepagina van BNR.nl. Vinck neemt in zijn cartoon de actualiteit op de hak of geeft een ironisch inkijkje in de soms toch al absurde werkelijkheid.
  - 18 uren geleden 6 Mar 15, 6:18am -
 • Column Kustaw Bessems | De boel dondert in elkaar
  Laten we eens kijken op hoe veel niveaus het mis is. Ik doel op de Teeven-deal, waarover Nieuwsuur gisteravond onthullingen deed.
  - 2 dagen geleden 5 Mar 15, 9:37am -


NOS

 • NieuwCIA gaat op de schop
  De CIA voert een van de grootste reorganisaties in de bijna 70-jarige geschiedenis van de inlichtingendienst door. Directeur John Brennan acht de aanpassingen noodzakelijk vanwege technologische innovaties, een aantal nieuwe dreigingen in de wereld e…
  - 23 minuten geleden 6 Mar 15, 11:41pm -
 • IS-strijders uit Baghdadi verjaagd
  Iraakse troepen hebben IS-strijders verjaagd uit Baghdadi, een stad ten westen van de hoofdstad Bagdad. De stad is van strategisch belang omdat die in de buurt ligt van een legerbasis waar Iraakse militairen worden opgeleid door Amerikaanse mariniers…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:40pm -
 • Omstreden oud-politicus Sint-Maarten veroordeeld
  Op Sint-Maarten is een oud-staatssecretaris veroordeeld voor omkoping. Vorig jaar was hij al niet welkom bij premier Rutte. De voormalige parlementariër Patrick Illidge heeft achttien maanden cel gekregen, waarvan zes voorwaardelijk. Ook mag hij de…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:22pm -
 • In beeld: kleurenfestival Holi
  Op tal van plaatsen wordt vandaag en morgen het Holi-feest gevierd. Van oorsprong is het een hindoeïstisch feest, maar inmiddels wordt het ook door anderen gevierd. Het feest draait om vrolijkheid: er wordt gezongen, gedanst en lekker gegeten, maar…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 8:46pm -
 • Homoseksuelen mogelijk weer naar de bloedbank
  Homoseksuele mannen die seks hebben gehad met andere mannen kunnen mogelijk in de toekomst weer bloed doneren. Minister Schippers (Volksgezondheid) heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Momenteel wordt deze groep permanent uitgeslote…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 8:45pm -
 • Corruptieonderzoek Democratische senator
  De Amerikaanse senator Robert Menendez wordt in verband gebracht met corruptie. CNN meldt dat justitie op het punt staat een aanklacht tegen Menendez in te dienen.Menendez wordt ervan beschuldigd dat hij zijn politieke positie heeft gebruikt om een b…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:20pm -
 • Jihadistenuitspraak Rutte 'premier-onwaardig'
  "Onhandig, onverstandig en premier-onwaardig", vindt het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders de jihadistenuitspraak van premier Rutte. De premier hoort voor alle Nederlanders te staan ongeacht wat ze doen.Tijdens het eerste debat in aanloop…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:19pm -
 • Boekenbal luidt 80e Boekenweek in
  In Amsterdam is vanavond de tachtigste Boekenweek geopend met het Boekenbal. Schrijvers, uitgevers en andere betrokkenen uit Vlaanderen en Nederland konden vanaf 19.30 uur naar de Stadsschouwburg. Margreet Dolman presenteerde de avond. Aan de deur w…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:12pm -
 • Zorgverleners in krimpregio's krijgen hulp
  Minister Schippers wil gesprekken met zorgverleners in krimpregio's om te kijken hoe de zorg behouden kan worden in dunbevolkte gebieden, zoals delen van Zeeland, Limburg, Friesland en Groningen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:09pm -
 • 1 miljoen boete voor trage communicatie Air France-KLM
  Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM krijgt een boete van 1 miljoen euro vanwege traag en incompleet communiceren over de financiële ontwikkelingen in 2010-2011. De straf is opgelegd door de Franse financieel toezichthouder AMF.Zo verwijten de Fran…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:01pm -
 • Nederlander opgepakt voor zuuraanval Delhaize
  In Frankrijk is een Nederlander aangehouden die ervan verdacht wordt dat hij in februari zuur heeft gegooid in het gezicht van een vrouw in een supermarkt in Antwerpen. De vrouw raakte daarbij zwaargewond. De Belgische justitie heeft berichten in med…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:48pm -
 • Twee keer zoveel waarnemers in Oost-Oekraïne
  Het aantal waarnemers van de OVSE in Oost-Oekraïne wordt verdubbeld van vijfhonderd naar duizend. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, gezegd in de Letse hoofdstad Riga. Hij bevestigde dat Rusland en Oekraïn…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:41pm -
 • Documentairemaker Albert Maysles overleden
  De Amerikaanse documentairemaker Albert Maysles is op 88-jarige leeftijd overleden. Maysles specialiseerde zich met zijn broer David in lange documentaires zonder voice-over.Zijn bekendste werk is de Rolling Stones-docu Gimme Shelter, over het desast…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:40pm -
 • Vannacht geen treinverkeer Tilburg door ongeluk
  Vanavond en vannacht rijden er geen treinen van en naar Tilburg. Het treinverkeer ligt stil door een botsing van een goederentrein en een passagierstrein. De passagierstrein is deels ontspoord. De NS meldt dat er bussen worden ingezet. Of het treinve…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:19pm -
 • Rutte gelooft Opsteltens 'sterke verhaal'
  Premier Rutte gelooft dat minister Opstelten de Tweede Kamer kan overtuigen in de kwestie rondom het zoekgeraakte bankafschrift in de zogenoemde Teevendeal. In het gesprek met de minister-president zegt Rutte dat de minister van Veiligheid en Justiti…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:11pm -
 • Video vrijgegeven van dader aanslag parlement Canada
  De Canadese politie heeft een video vrijgegeven die is gemaakt door de dader van de aanslag op het parlement in Ottawa, vorig jaar oktober. De 32-jarige Michael Zehaf-Bibeau maakte de video op zijn telefoon, vlak voordat hij het vuur opende.Zehaf-Bib…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:07pm -
 • Video: 200 wintersporters gered uit skilift
  In het noorden van Italië zijn bijna 200 mensen gered uit een skilift. Ze kwamen in het skigebied Ciampinoi in Val Gardena vast te zitten nadat er door de harde wind een boom op de lift was gevallen. Sommige wintersporters kwamen dertig meter boven…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 5:51pm -
 • 'Vergunningsaanvragen gaswinning in de ijskast'
  De Friese Statenfracties van GroenLinks, CDA, SP en de Fryske Nasjonale Partij willen dat minister Kamp alle vergunningsaanvragen voor proefboringen of gaswinning in de ijskast zet. Zij willen dat eerst de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Vei…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 5:41pm -
 • 'Met vernieling van kunst steekt IS middelvinger op'
  Met bulldozers zou terreurbeweging IS in Irak de ruïnestad Nimrud hebben platgewalst. Eind februari vernielden strijders van IS ook kunstschatten in Nineveh. "Met het platwalsen van de kunstschatten wil IS laten zien hoe machtig ze in de regio zijn"…
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 5:21pm -
 • Dode bij overval vliegveld Curaçao
  In Curaçao is een geldloper van een Amerikaans bedrijf omgekomen bij een overval op het vliegveld. Een andere geldloper raakte gewond.Zes gewapende mannen vielen het pand binnen van een bedrijf in de vrijhandelszone van Hato Airport. Ze droegen mask…
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 5:12pm -

Trouw

 • NieuwAmerikaanse regering wil af van verbod op homohuwelijk

  Amerikaanse regering wil af van verbod op homohuwelijk

  De Amerikaanse regering vindt het ongrondwettelijk als staten het homohuwelijk verbieden. Dat heeft het ministerie van Justitie gisteren
  - 20 minuten geleden 6 Mar 15, 11:44pm -
 • Hoe gekker hoe beter?

  Hoe gekker hoe beter?

  Met het traditionele Boekenbal begint vanavond de Boekenweek 2015. Het thema: Waanzin. Is een zekere gekte noodzakelijk om een goede schrijver te
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:24pm -
 • Iraakse soldaten verdijven IS uit al-Baghdadi

  Iraakse soldaten verdijven IS uit al-Baghdadi

  Iraakse troepen hebben terreurorganisatie Islamitische Staat verdreven uit de plaats al-Baghdadi, in het westen van Irak. Iraakse militairen,
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 8:43pm -
 • Tweede kind op jonge leeftijd socialer dan de oudste

  Tweede kind op jonge leeftijd socialer dan de oudste

  Kinderen met een oudere broer of zus zijn op driejarige leeftijd verder in hun sociale ontwikkeling dan het oudste kind op deze leeftijd. Dat
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:27pm -
 • Grote reorganisatie bij CIA

  Grote reorganisatie bij CIA

  De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gaat grondig op de schop. Chefs moeten makkelijker verantwoordelijk gehouden kunnen worden, de
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:23pm -

AD

 • Levante grijpt reddingsboei tegen Eibar

  Levante grijpt reddingsboei tegen Eibar

  Levante heeft vanavond een reddingsboei gegrepen om aan degradatie uit de Spaanse Primera División te ontsnappen. Voor eigen publiek werd een
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:22pm -
 • Van Barneveld verplettert Lewis op UK Open

  Van Barneveld verplettert Lewis op UK Open

  Raymond van Barneveld heeft vanavond zeer overtuigend de vierde ronde bereikt van het UK Open in Minehead. De Haagse dartprofessional
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:15pm -
 • Woedende Streppel: We zijn Real Madrid niet

  Woedende Streppel: We zijn Real Madrid niet

  Dankzij twee treffers van uitgerekend Jerson Cabral, de huurling van FC Twente, leidde Willem II vanavond in de thuiswedstrijd tegen het
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:11pm -
 • Ziyech: We hebben twee punten laten liggen

  Ziyech: We hebben twee punten laten liggen

  Met twee treffers was Hakim Ziyech vanavond van grote waarde voor het geplaagde FC Twente in de uitwedstrijd tegen Willem II (2-2). Toch maakte
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:57pm -
 • Druk op Stevens blijft hoog na gelijkspel Stuttgart

  Druk op Stevens blijft hoog na gelijkspel Stuttgart

  In de strijd tegen degradatie heeft VfB Stuttgart vanavond op eigen veld niet kunnen winnen van concurrent Hertha BSC (0-0). De ploeg van trainer
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:51pm -
 • Boekenweek opent met 'waanzinnig' Boekenbal

  Boekenweek opent met 'waanzinnig' Boekenbal

  Met een optreden van schrijver Dimitri Verhulst is in de Stadsschouwburg in Amsterdam de aftrap gegeven van de tachtigste editie van de
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:49pm -
 • Duitse debutant geeft zich pas na 4,5 uur gewonnen

  Duitse debutant geeft zich pas na 4,5 uur gewonnen

  Voor de Duitse tennissers is succes in de Davis Cup ver weg. Na de twee enkelspelen tegen Frankrijk in de eerste ronde van de wereldgroep is de
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:42pm -
 • MVV vernedert Fortuna in Sittard

  MVV vernedert Fortuna in Sittard

  MVV heeft vanavond in de onderste regionen van de Jupiler League de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met ruime cijfers gewonnen. De ploeg
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:38pm -
 • Zestig puppies weggehaald bij Tilburger

  Zestig puppies weggehaald bij Tilburger

  Bij een 47-jarige Tilburger zijn vandaag zestig puppies weggehaald. De man handelde in de dieren en verzorgde ze slecht. Ook sjoemelde hij met de
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:37pm -
 • Zonderland voldoet met gemak aan EK-limiet

  Zonderland voldoet met gemak aan EK-limiet

  Epke Zonderland heeft vanavond in Volendam met groot gemak voldaan aan de limiet voor deelname aan de EK in Montpellier (15-19 april) op het
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:23pm -
 • Goudsmid beroofd van 60.000 euro

  Goudsmid beroofd van 60.000 euro

  Goudsmederij Spetter aan de Nieuwe Schans in Bunschoten is vanmiddag beroofd van zo'n 60.000 euro aan goud en antieke sieraden. De daders waren
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:23pm -
 • Baanrecord Michel Mulder in Den Haag

  Baanrecord Michel Mulder in Den Haag

  Sprinter Michel Mulder heeft vanavond tijdens de finale om de Holland Cup in Den Haag het baanrecord op de 500 meter op zijn naam gebracht. Vijf
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 8:48pm -
 • #DearMe-campagne inspireert jonge vrouwen

  #DearMe-campagne inspireert jonge vrouwen

  Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en ter ere van die dag is Youtube een campagne gestart. Voor de #DearMe-campagne kunnen vrouwen
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:34pm -
 • Wigt neemt leiding ADO op zich na vertrek Fontein

  Wigt neemt leiding ADO op zich na vertrek Fontein

  Jan Willem Wigt neemt na het vertrek van directeur Maarten Fontein voorlopig de dagelijkse leiding op zich bij ADO Den Haag. Wigt is sinds de
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:27pm -
 • Opnieuw punt voor Verbeek met Bochum

  Opnieuw punt voor Verbeek met Bochum

  Trainer Gertjan Verbeek loodst VfL Bochum gestaag verder weg van de gevarenzone in de tweede Bundesliga. Zijn Duitse club bleef vanavond voor de
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:20pm -

Telegraaf

 • Nieuw'Schrap verbod homohuwelijk'
  De Amerikaanse regering vindt het ongrondwettelijk als staten het homohuwelijk verbieden. Dat schreef het ministerie van Justitie vrijdag in een advies aan het Hooggerechtshof.
  - 22 minuten geleden 6 Mar 15, 11:42pm -
 • Katja wil wild feestje
  De vrijgezelle Katja Schuurman had vrijdagavond zin om weer eens flink de bloemetjes buiten te zetten.
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 11:01pm -
 • 'Chrissy in Fashion Police'
  Nadat Kelly Osbourne vorige week bekendmaakte te stoppen met Fashion Police, wordt er druk gespeculeerd over haar opvolger.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:32pm -
 • Van Gerwen op dreef op UK Open
  Bij  Michael van Gerwen was vrijdagavond in de derde ronde op de UK Open niets meer te merken van enige irritatie die de darter een dag eerder had tegen Peter Wright. In de vijfde speelronde van de Premier League of Darts hadden beide topspelers het…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:28pm -
 • Marseille droogt Toulouse af
  Olympique Marseille heeft vrijdagavond in de Franse competitie Toulouse zijn plaats gewezen. De nummer drie van Ligue 1 deklasseerde de degradatiekandidaat met liefst 6-1. Het betrof nog een uitwedstrijd ook. Bij rust gaf het scorebord in het Stade M…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:13pm -
 • DBRS: Nederland houdt AAA-status
  Nederland heeft zijn goudgerande AAA-kredietstatus behouden bij kredietbeoordelaar DBRS. Het bureau hield de zogeheten outlook voor ons land ook op 'stabiel'.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:13pm -
 • Rally-auto crasht in water
  Tijdens de FIA World Championship rallyrace in Mexico crasht één van de auto's in het water. Bekijk hoe de inzittenden ontsnappen.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:02pm -
 • 'Waanzinnig' Boekenbal
  Met een optreden van schrijver Dimitri Verhulst is vrijdagavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam de aftrap gegeven van de tachtigste editie van de Boekenweek. Tijdens het openingsprogramma van het 'waanzinnige' Boekenbal zong de 42-jarige Vlaming s…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:59pm -
 • Streppel: 'We zijn Real niet'
  Dankzij twee treffers van uitgerekend Jerson Cabral, de huurling van FC Twente, leidde Willem II vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen het geplaagde FC Twente (2-2) na de eerste helft met 2-1. Toch was trainer Jurgen Streppel van de Tilburgse ploeg…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:57pm -
 • Levante grijpt reddingsboei
  Levante heeft vrijdagavond een reddingsboei gegrepen om aan degradatie uit de Spaanse Primera División te ontsnappen. Voor eigen publiek werd een kostbare zege geboekt op Eibar: 2-1. David Barral en de Nigeriaan Kalu Uche waren de bejubelde spelers…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:54pm -
 • Brandende auto na kettingbotsing
  Op de A16 ter hoogte van Moerdijk zijn vrijdagavond vier auto's op elkaar gebotst. Eén van de auto's is vervolgens in brand gevlogen.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:49pm -

Elsevier

 • Boekenweek opent met 'waanzinnig' Boekenbal

  Boekenweek opent met 'waanzinnig' Boekenbal

  AMSTERDAM (ANP) - Met een optreden van schrijver Dimitri Verhulst is vrijdagavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam de aftrap gegeven van de tachtigste editie van de Boekenweek. Tijdens het openingsprogramma van het 'waanzinnige' Boekenbal zong de 4…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:36pm -
 • Wall Street sluit lager door rentezorgen

  Wall Street sluit lager door rentezorgen

  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Beleggers verwerkten onverwacht positieve berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die het moment van de eerste renteverhoging in de VS in jaren dichterbi…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:25pm -
 • Grote reorganisatie bij CIA

  Grote reorganisatie bij CIA

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gaat grondig op de schop. Chefs moeten makkelijker verantwoordelijk gehouden kunnen worden, de spionagemogelijkheden op cybervlak moeten worden vergroot, en gaten in het wereldwijde netwerk van…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:15pm -
 • Verliezen op Wall Street na goed banenrapport
  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zakten vrijdag in de eerste uren van de handelsdag stevig in het rood. Beleggers verwerkten onverwacht positieve berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die het moment van de eerste renteverhoging i…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:41pm -
 • Dubbel zoveel waarnemers bestand Oekraïne
  RIGA (ANP) - De internationale missie die toeziet op de naleving van het bestand in het opstandige Oost-Oekraïne wordt twee keer zo groot. Het aantal waarnemers gaat van vijfhonderd naar duizend.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:01pm -
 • Aanslag Ottawa was wraak voor Afghanistan

  Aanslag Ottawa was wraak voor Afghanistan

  OTTAWA (ANP) - De man die in oktober in het Canadese Ottawa een militair doodschoot en het parlement bestormde, deed dat uit wraak voor de militaire betrokkenheid van Canada in Afghanistan. Dat blijkt uit een video die vrijdag openbaar werd.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 5:42pm -
 • 'Toezeggingen Iran niet genoeg'
  RIGA (ANP) - De toezeggingen die Iran tot nu toe heeft gedaan in de onderhandelingen over het kernprogramma van het land, gaan niet ver genoeg. Dat zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius vrijdag.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 5:30pm -
 • VS wachten met trainen militairen Oekraïne

  VS wachten met trainen militairen Oekraïne

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten wachten nog met het sturen van militairen naar Oekraïne om daar de manschappen te trainen. Amerika wil eerst dat het staakt-het-vuren dat in het oosten van Oekraïne van kracht is, volledig wordt nageleefd, ald…
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 5:19pm -
 • Lek in lpg-wagon in Tilburg dichtgemaakt
  TILBURG (ANP) - Het lek in de goederentrein met lpg, die vrijdag in Tilburg op een passagierstrein botste, is provisorisch gedicht door bevriezing.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 5:06pm -
 • Dode bij overval op luchthaven Curaao

  Dode bij overval op luchthaven Curaao

  WILLEMSTAD (ANP) - Een geldloper van een Amerikaanse bedrijf is vrijdagmiddag omgekomen op de luchthaven van Curaao tijdens een overval.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 4:56pm -
 • AEX sluit met nipte winst
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met kleine winsten gesloten. Beleggers deden het rustig aan na de mooie koerswinsten van een dag eerder en verwerkten onverwacht goede berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 4:51pm -
 • Top Unilever ziet af van hoger loon

  Top Unilever ziet af van hoger loon

  ROTTERDAM (ANP) - Bestuurders van Unilever hebben bedankt voor een voorgestelde loonsverhoging in 2015. Dat blijkt uit het vrijdag verschenen jaarverslag van de voedings- en verzorgingsmiddelengigant.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 4:31pm -
 • Botsing goederentrein met passagierstrein

  Botsing goederentrein met passagierstrein

  TILBURG (ANP) - Een goederentrein en een passagierstrein zijn vrijdag bij Tilburg op elkaar gebotst. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio is nog onbekend of er slachtoffers zijn. De goederentrein bevat lpg, een kleine hoeveelheid lekt ui…
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 4:17pm -
 • 'Grieken zetten belastingspionnen in'
  ATHENE (ANP) - Griekenland wil studenten en toeristen inzetten als undercover-belastinginspecteurs. Zij moeten in de gaten houden of ondernemers niet frauderen en keurig btw afdragen. Dat meldde de Britse krant Financial Times vrijdag op basis van ee…
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 3:46pm -
 • Rinnooy Kan weg als commissaris DNB

  Rinnooy Kan weg als commissaris DNB

  DEN HAAG (ANP) - D66-prominent en oud-SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan stapt binnenkort op als president-commissaris bij De Nederlandsche Bank. Hij doet dat omdat hij eind mei zeer waarschijnlijk voor D66 gekozen wordt in de Eerste Kamer. Rinnooy…
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 3:20pm -

Metro Nieuws

 • NieuwDaghoroscoop Maagd 7 Maart 2015
  Vandaag verloopt alles veel te langzaam naar jouw zin. Met je heldere geest en doortastende optreden, vergeet je soms toch dat niet alle mensen hetzelfde zijn. Maar met wat geduld komt echt alles in orde.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Vissen 7 Maart 2015
  Als je vandaag je eigen gang wilt gaan zal men veel verzet en kritiek bieden. Aan jou de keuze. Blijf in ieder geval rustig en bedenk of je een compromis kunt sluiten.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Waterman 7 Maart 2015
  Vandaag is een goede dag voor een evaluatie, jij kunt open en eerlijk zijn tegen jezelf. Wat leer jij van je daden in het verleden? Bedenk wat je beter kunt doen in de toekomst.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Kreeft 7 Maart 2015
  Jouw liefdesleven stroomt over van de energie en de spontaniteit. Geweldig! Maak daar gebruik van om dingen die wel een zetje kunnen gebruiken ook daadwerkelijk dat duwtje in de goede richting te geven. Verbeteren kan altijd.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Steenbok 7 Maart 2015
  Jij hebt weer eens genoeg plannen om een heel jaar druk te zijn. Toch kom je niet tot uitvoering van je plannen. Niets voor jou eigenlijk. Stel prioriteiten, maak keuzes en laat de rest links liggen.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Weegschaal 7 Maart 2015
  Jij hebt vandaag de neiging wat geheimzinnig te doen. Hou daar mee op, dat kan je je vrienden kosten. Wees liever eerlijk en openhartig, daarmee kun je vrienden maken.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Boogschutter 7 Maart 2015
  Jij hebt hele originele ideeën. Maar durf je deze gedachten ook werkelijk toe te laten? Of blijf je liever op de gebaande paden? Probeer gewoon jezelf te zijn, dat wordt uiteindelijk het meest gewaardeerd.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Leeuw 7 Maart 2015
  Jij kunt door een vriend worden bedrogen. Dat hoef je niet te accepteren. Gelukkig word je door andere (echte) vrienden goed opgevangen. Toch moet je er zelf een oplossing voor vinden.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Schorpioen 7 Maart 2015
  Jij doet heel veel moeite om in gesprek te komen met je partner. Hoe meer je het probeert, hoe slechter het gaat volgens jou. Moed houden, iets leren gaat immers altijd gepaard met vallen en opstaan.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Tweeling 7 Maart 2015
  Je bent een beetje treurig en melancholiek. Je kunt je teleurgesteld voelen door bepaalde gebeurtenissen. Jij kunt in dat geval het beste troost zoeken bij een goede vriend of vriendin.
  - 7 uren geleden 7 Mar 15, 7:30am -

ND

 • Boekenweek opent met ‘waanzinnig’ Boekenbal
  AMSTERDAM Met een optreden van schrijver Dimitri Verhulst is vrijdagavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam de aftrap gegeven van de tachtigste editie van de Boekenweek. Tijdens het openingsprogramma van het 'waanzinnige' Boekenbal zong de 42-jarige…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:00pm -
 • Justitie laat Duitse crimineel lopen
  MAASTRICHT Een Duitse crimineel die in eigen land nog vier jaar cel moet uitzitten, is donderdag vrijgekomen door een fout van justitie in Limburg.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:30pm -
 • Boekenweek opent met ‘waanzinnig’ Boekenbal
  AMSTERDAM Met een optreden van schrijver Dimitri Verhulst is vrijdagavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam de aftrap gegeven van de tachtigste editie van de Boekenweek. Tijdens het openingsprogramma van het 'waanzinnige' Boekenbal zong de 42-jarige…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:30pm -
 • Treinverkeer Tilburg plat na botsing treinen
  TILBURG Een passagierstrein is vrijdagmiddag in Tilburg op een goederentrein gereden. Na de botsing lekte de goederentrein de brandbare stof butadieen, maar dit lek werd door bevriezing snel provisorisch gedicht. Door de botsing rijden er in ieder ge…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:15pm -
 • Kritiek ex-baas Mossad op speech Netanyahu
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu overdreef deze week toen hij zei dat Iran binnen een jaar een kernwapen kan maken als de Verenigde Staten een deal sluiten over het Iraanse atoomprogramma. Dat heeft een voormalige baas van de Israëlische g…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:00pm -
 • Rentezorgen zetten Wall Street op verlies
  NEW YORK De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag stevig in het rood. Beleggers verwerkten onverwacht positieve berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die het moment van de eerste renteverhoging in de VS in jaren dichterbij lijken te breng…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:31pm -
 • Doden en evacuaties door overstromingen Argentinië
  Overstromingen in Argentinië hebben aan twaalf mensen het leven gekost. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, zeiden de autoriteiten vrijdag.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:30pm -
 • Zestig puppies weggehaald bij Tilburger
  DIESSEN Bij een 47-jarige Tilburger zijn vrijdag zestig puppies weggehaald. De man handelde in de dieren en verzorgde ze slecht. Ook sjoemelde hij met de leeftijden van de puppies.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:30pm -
 • Veiligheidsraad hekelt gebruik chloorgas in Syrië
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vrijdag het gebruik van chemicaliën zoals chloorgas veroordeeld, zonder daarbij een schuldige partij aan te wijzen. Als dergelijke wapens in de toekomst opnieuw worden ingezet wordt er mogelijk milita…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:16pm -
 • Omkoping door politicus Sint-Maarten
  PHILIPSBURG Op Sint-Maarten is vrijdag voormalig staatssecretaris voor de Nederlandse Antillen en parlementariër Patrick Illidge veroordeeld. Hij kreeg voor omkoping een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, met e…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:15pm -
 • 50 miljoen voor aanpak taalachterstand
  DEN HAAG Het kabinet trekt 50 miljoen euro uit voor de aanpak van taalachterstand en het stimuleren van lezen. Het geld is bestemd voor extra programma's van onder meer bibliotheken en gemeenten, aldus een woordvoerster van het ministerie van Onderwi…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:30pm -
 • Lidl waarschuwt voor noten in product
  AMSTERDAM In een broodproduct van Lidl in Noord-Holland zitten noten zonder dat dat op de verpakking staat. Mensen die overgevoelig zijn voor noten moeten het product niet eten, zo waarschuwt de supermarkt vrijdagavond.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:30pm -
 • Sander Terphuis: Uitzien naar de kist met goud
  Bijna opgetogen gaat hij uitdagingen aan. Maar dwing hem niet. Prominent PvdA-lid Sander Terphuis, ooit vluchteling uit Iran, wil de architect van zijn eigen leven zijn.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:17pm -
 • Mogherini: geen wapens naar Oekraïne
  De Europese Unie blijft tegen wapenleveranties aan het Oekraïense leger. Dat heeft de buitenlandchef van de EU, Federica Mogherini, vrijdag gezegd. Beide partijen in het Amerikaanse Congres willen Oekraïne wel wapens geven om de strijd beter aan te…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:15pm -
 • Op zoek naar list voor/tegen vrouw in ambt
  NIEUWLEUSEN - Geen fel debat maar een vriendelijk gesprek voerden een vrijgemaakte voor- en tegenstander van de vrouw in het ambt. In Nieuwleusen klonk donderdag als verzuchting: 'Tom Poes, verzin een list.'
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:06pm -
 • Rutte blijft bij uitspraak over uitgereisde jihadisten
  DEN HAAG - Premier Mark Rutte neemt niets terug van zijn stellingname in het RTL-verkiezingsdebat, dat uitgereisde jihadisten beter in Irak of Syrië kunnen sneuvelen dan terugkeren naar Nederland.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:49pm -
 • Verliezen op Wall Street na goed banenrapport
  NEW YORK De aandelenbeurzen in New York zakten vrijdag in de eerste uren van de handelsdag stevig in het rood. Beleggers verwerkten onverwacht positieve berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die het moment van de eerste renteverhoging in de VS…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:46pm -
 • ‘Nederlander opgepakt voor zuuraanval België’
  ANTWERPEN Een naar verluidt Nederlandse man is opgepakt voor een zuuraanval in een supermarkt in Antwerpen twee weken geleden. Hij zou vrijdagmiddag zijn gearresteerd bij een verkeerscontrole in Frankrijk. Agenten zagen een wapen in zijn auto liggen…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:45pm -
 • Fraaie beurscijfers zeggen weinig over stand economie
  AMSTERDAM - Aandelenbeurzen zijn weer terug op het niveau van voor de kredietcrisis. Over de stand van de echte economie zegt dat echter niet alles.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:35pm -
 • Video van aanslagpleger Canada
  De Canadese politie heeft een video vrijgegeven die is gemaakt door de man die vorig jaar oktober een Canadese militair doodschoot en vervolgens het parlement in Ottowa bestormde. In de video zegt Michael Zehaf-Bibeau dat zijn aanval een vergelding w…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:30pm -
 • Ministerie doet aangifte na cyberaanval
  DEN HAAG Het ministerie van Algemene Zaken heeft aangifte gedaan van de cyberaanval op de centrale site van de rijksoverheid op 10 februari. Dat heeft minister Stef Blok (Rijksdienst) vrijdag aan de Kamer geschreven na vragen van PvdA, VVD en D66.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:30pm -
 • Maat is na mishandeling vol voor NS’ers
  HOOFDDORP Na de mishandeling van een conductrice op het treinstation van Hoofddorp, zijn veel medewerkers van de NS er klaar mee. Ze verwachten binnen twee weken een duidelijk signaal vanuit de politiek. Om hun woorden kracht bij te zetten, hield een…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:30pm -
 • Air France-KLM beboet voor vage communicatie
  PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM heeft een boete van 1 miljoen euro gekregen van de Franse beurswaakhond AMF vanwege gebrekkige communicatie over financiële ontwikkelingen in het boekjaar 2010-2011. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:01pm -
 • Dubbel zoveel waarnemers bestand Oekraïne
  RIGA De internationale missie die toeziet op de naleving van het bestand in het opstandige Oost-Oekraïne wordt twee keer zo groot. Het aantal waarnemers gaat van vijfhonderd naar duizend.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:00pm -
 • Homo mogelijk weer naar de bloedbank
  DEN HAAG Homoseksuele mannen kunnen mogelijk in de toekomst weer bloed doneren. Nu is het zo dat mannen die ooit seks hebben gehad met andere mannen geen bloed mogen geven. Maar minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil af van die permanente u…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:00pm -

Volkskrant

 • NieuwAmerikaanse regering wil af van verbod op homohuwelijk

  Amerikaanse regering wil af van verbod op homohuwelijk

  De Amerikaanse regering vindt het ongrondwettelijk als staten het homohuwelijk verbieden. Dat heeft het ministerie van Justitie gisteren geschreven in een advies aan het Hooggerechtshof.
  - 20 minuten geleden 6 Mar 15, 11:44pm -
 • NieuwDocumentairemaker Albert Maysles overleden

  Documentairemaker Albert Maysles overleden

  De Amerikaanse documentairemaker Albert Maysles is donderdag op 88-jarige leeftijd in New York overleden. Dit heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt. Met zijn broer David, overleden in 1987, maakte Albert Maysles bijna dertig baanbrekende documenta…
  - 41 minuten geleden 6 Mar 15, 11:23pm -
 • Veolia en Arriva vechten aanbesteding aan

  Veolia en Arriva vechten aanbesteding aan

  Ov-bedrijven Veolia en Arriva stappen naar de rechter om de gunning van de trein- en busconcessie Limburg aan NS-dochter Abellio ongedaan te maken. Dit hebben de vervoerders vrijdag bekend gemaakt.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:10pm -
 • Syrisch Al Nusra wil breken met Al Qaida

  Syrisch Al Nusra wil breken met Al Qaida

  De Syrische jihadistische rebellengroep het Al Nusra Front overweegt zijn banden met Al Qaida te verbreken om zo financiering van Arabische Golfstaten te kunnen krijgen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van gesprekken met Al Nusraleiders en een…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:00pm -
 • Athene: toeristen inzetten om fraude op te sporen

  Athene: toeristen inzetten om fraude op te sporen

  De Griekse regering wil studenten, schoonmakers en toeristen inzetten om belasting- en btw-fraude op te sporen. Uitgerust met microfoons en camera's kunnen deze tijdelijke belastinginspecteurs informatie leveren aan de belastingdienst om de fraudeurs…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:56pm -
 • Druk op Stevens blijft hoog na gelijkspel Stuttgart

  Druk op Stevens blijft hoog na gelijkspel Stuttgart

  In de strijd tegen degradatie heeft VfB Stuttgart vanavond op eigen veld niet kunnen winnen van concurrent Hertha BSC (0-0). De ploeg van trainer Huub Stevens bleef daardoor op de achttiende en laatste plaats, met een achterstand van vier punten op d…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:51pm -
 • Kaalslag bij administratieve beroepen

  Kaalslag bij administratieve beroepen

  Tot en met 2018 zullen nog eens 100 duizend functies in de administratieve sector verdwijnen. Dat is de grootste daling van welke sector dan ook in Nederland.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:32pm -
 • Verkeerde lijk bij crematie Europarlementariër

  Verkeerde lijk bij crematie Europarlementariër

  Vergissen is menselijk, maar sommige vergissingen zijn dodelijk. Dit hebben de nabestaanden van de Britse europarlementarier Philip Bradbourn ondervonden. Bij diens uitvaart is, zo bleek achteraf, per ongeluk het verkeerde lijk gecremeerd, van een ma…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:16pm -
 • FC Twente is een kopie van AZ
   
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:11pm -
 • Twente sluit week vol tumult af met gelijkspel

  Twente sluit week vol tumult af met gelijkspel

  FC Twente heeft vandaag een rumoerige week niet met een overwinning af kunnen sluiten. De Tukkers, die vanwege de financiële wanorde drie winstpunten kwijt zijn, vochten zich bij Willem II nog wel terug van een achterstand, maar kwamen niet verder d…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:08pm -
 • 'Cor Jaring had mijn negatieven, daarna zijn we uit elkaar gegroeid'

  'Cor Jaring had mijn negatieven, daarna zijn we uit elkaar gegroeid'

  Hans Wöhlken is verrast dat zijn foto's onder de naam van de bekende provofotograaf Cor Jaring zijn verschenen. 'Dat heb ik nooit gezien.'
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:04pm -
 • Als techniek hapert, wordt Twigs genant

  Als techniek hapert, wordt Twigs genant

  Spookachtige vocalen, orgastisch kreunwerk: FKA Twigs kan een sensatie zijn. Maar in Paradiso liet het geluid haar in de steek.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 8:53pm -
 • Baanrecord Michel Mulder in Den Haag

  Baanrecord Michel Mulder in Den Haag

  Sprinter Michel Mulder heeft vanavond tijdens de finale om de Holland Cup in Den Haag het baanrecord op de 500 meter op zijn naam gebracht. Vijf dagen na zijn vierde plaats bij de WK sprint in Astana liet de olympisch schaatskampioen een tijd van 35,…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 8:48pm -
 • Iraakse soldaten verdijven IS uit al-Baghdadi

  Iraakse soldaten verdijven IS uit al-Baghdadi

  Iraakse troepen hebben terreurorganisatie Islamitische Staat verdreven uit de plaats al-Baghdadi, in het westen van Irak. Iraakse militairen, ondersteund door regionale milities en Amerikaanse luchtaanvallen, wisten de bezetters te verjagen.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 8:43pm -
 • Grote reorganisatie bij CIA

  Grote reorganisatie bij CIA

  De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gaat grondig op de schop. Chefs moeten makkelijker verantwoordelijk gehouden kunnen worden, de spionagemogelijkheden op cybervlak moeten worden vergroot, en gaten in het wereldwijde netwerk van de organisatie moe…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:23pm -
 • Dakloze Thomas: 'Agenten wilden niet luisteren'

  Dakloze Thomas: 'Agenten wilden niet luisteren'

  Bijna tien pakken dreumesmelk haalt hij uit een vuilniszak. Thomas, de oude dakloze uit Alkmaar, is tevreden met zijn vondst. De dag ervoor werd hij nog door twee stadstoezichthouders tegen de grond gewerkt nadat hij zich verzette tegen de inname van…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:05pm -
 • Waarnemersmissie Oekraïne wordt verdubbeld

  Waarnemersmissie Oekraïne wordt verdubbeld

  De internationale missie die toeziet op de naleving van het bestand in het opstandige Oost-Oekraïne wordt twee keer zo groot. Het aantal waarnemers gaat van vijfhonderd naar duizend.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:03pm -
 • Toneel moet je niet gaan zien, toneel moet je lézen
   
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:00pm -
 • Wachten op het eerste levende geprinte hart

  Wachten op het eerste levende geprinte hart

  Een kinderhart opereren of een schedel vervangen? Bij zulke operaties speelt de 3D-printer een steeds grotere rol. De volgende stap: een 'levensprinter' waar organen uitkomen. Wordt aan gewerkt.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:00pm -
 • Politici brengen de kiezer in opperste verwarring

  Politici brengen de kiezer in opperste verwarring

  Wat doen die landelijke kopstukken van de politieke partijen in verkiezingsspotjes voor de Provinciale Staten? Er kan immers niet op ze worden gestemd.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:00pm -
 • Men biedt tegen elkaar op in berouw Groningers

  Men biedt tegen elkaar op in berouw Groningers

  Nederland is dankzij het Groningse gas steenrijk, en tegelijk diepgaand pacifistisch.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:00pm -
 • Unesco: IS-aanval op 3000 jaar oude ruïnes is oorlogsmisdaad

  Unesco: IS-aanval op 3000 jaar oude ruïnes is oorlogsmisdaad

  Wereldwijd is vandaag met afschuw gereageerd op de nieuwste aanslag door Islamitische Staat op het erfgoed van Irak. Volgens de Iraakse autoriteiten hebben IS-strijders de meer dan 3000 jaar oude ruïnes van de Assyrische hoofdstad Nimrud in Noord-Ir…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 7:55pm -
 • Djokovic wijst de weg, Troicki vindt die laat

  Djokovic wijst de weg, Troicki vindt die laat

  Novak Djokovic heeft de Servische tennisploeg vandaag in het Davis Cup-duel met Kroatië duidelijk de weg gewezen. Toch vond Viktor Troicki die pas rijkelijk laat. Hij kwam in Kraljevo tegen Borna Coric met 0-2 in sets achter, maar vermande zich bijt…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 7:50pm -
 • Hotel stuurt gegevens van gasten naar politie

  Hotel stuurt gegevens van gasten naar politie

  Amsterdam Hotels in de regio Twente sturen dagelijks de gegevens van al hun gasten naar de politie. Dat bleek onlangs uit een strafzaak in de rechtbank van Almelo. Aanwezige advocaten en rechters waren verbaasd door de onthulling.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 7:49pm -
 • Betekende de moord van Johan de Witt het einde van de Gouden Eeuw?

  Betekende de moord van Johan de Witt het einde van de Gouden Eeuw?

  De dubbele moord op de broers Johan en Cornelis de Witt in 1672 in Den Haag is de bloedigste uit onze landsgeschiedenis. Beide broers werden ondersteboven in een boom gehangen, hun lichaam werd in stukken gesneden en onderdelen ervan werden verkocht…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:30pm -
 • 'Aanslag Ottawa was wraak voor Afghanistan'

  'Aanslag Ottawa was wraak voor Afghanistan'

  De man die in oktober in het Canadese Ottawa een militair doodschoot en het parlement bestormde, deed dat uit wraak voor de militaire betrokkenheid van Canada in Afghanistan. Dat blijkt uit een video die vandaag openbaar werd.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:13pm -
 • Schrijvers over hun gekte: 'Ik douche liever niet'

  Schrijvers over hun gekte: 'Ik douche liever niet'

  Vanavond treft schrijvend en uitgevend Nederland elkaar op het jaarlijkse Boekenbal in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Met het thema 'Waanzin' wordt het begin van de Boekenweek ingeluid. Welke gekke schrijfrituelen hebben schrijvers Alma Mathijsen, A…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:00pm -
 • Taakstraf voor bezoek minderjarige prostituees te laag

  Taakstraf voor bezoek minderjarige prostituees te laag

  Rechters leggen te lage straffen op aan bezoekers van minderjarige prostituees, vindt het Openbaar Ministerie.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:59pm -
 • 'Nederlander opgepakt voor zuuraanval België'

  'Nederlander opgepakt voor zuuraanval België'

  Een naar verluidt Nederlandse man is opgepakt voor een zuuraanval in een supermarkt in Antwerpen twee weken geleden. Hij zou vanmiddag zijn gearresteerd bij een verkeerscontrole in Frankrijk. Agenten zagen een wapen in zijn auto liggen en vonden verv…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:47pm -
 • Afluisteren BBC-baas was vaste prik bij The Mirror

  Afluisteren BBC-baas was vaste prik bij The Mirror

  Voor de showbizzverslaggevers van The Daily Mirror was het dagelijkse routine: het afluisteren van het antwoordapparaat van Alan Yentob. Eerst even langs de koffiemachine, even kijken welke primeurs concurrent The Sun heeft en vervolgens even control…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:45pm -
 • Frans podium op de horden

  Frans podium op de horden

  Het podium van de 60 meter horden bij de EK indoor in Praag was vandaag volledig Frans. Pascal Martinot-Lagarde greep het goud in 7,49 seconden, Dimitri Bascou pakte het zilver in 7,50 en Wilhem Belocian behaalde brons in 7,52.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:41pm -
 • Sonde in baan rond dwergplaneet Ceres

  Sonde in baan rond dwergplaneet Ceres

  Na manen, planeten, asteroïdes en kometen heeft de mensheid een nieuw hemellichaam bereikt. Voor het eerst draait een sonde in een baan rond een zogeheten dwergplaneet. De onbemande Amerikaanse verkenner Dawn is vandaag aangekomen bij Ceres, een gro…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:27pm -
 • Homoseksueel mogelijk weer welkom bij bloedbank

  Homoseksueel mogelijk weer welkom bij bloedbank

  Homoseksuele mannen kunnen mogelijk in de toekomst weer bloed doneren. Nu is het zo dat mannen die ooit seks hebben gehad met andere mannen, geen bloed mogen geven. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil echter af van die permanente uitslui…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:25pm -
 • Air France-KLM beboet voor vage communicatie

  Air France-KLM beboet voor vage communicatie

  Air France-KLM heeft een boete van 1 miljoen euro gekregen van de Franse beurswaakhond AMF vanwege gebrekkige communicatie over financiële ontwikkelingen in het boekjaar 2010-2011. Dat werd vandaag bekendgemaakt.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:19pm -
 • Sleets Scheveningen krijgt flinke opknapbeurt

  Sleets Scheveningen krijgt flinke opknapbeurt

  In de negentiende eeuw was het een exclusieve en chique badplaats, maar sindsdien is Scheveningen behoorlijk versteend geraakt en hier en daar sleets. Direct achter de gebouwen op de Boulevard heb je totaal niet het gevoel op twee minuten van de zee…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:16pm -
 • NS-personeel verwacht signaal politiek na mishandeling

  NS-personeel verwacht signaal politiek na mishandeling

  Na de mishandeling van een conductrice op het treinstation van Hoofddorp, zijn veel medewerkers van de NS er klaar mee. Ze verwachten binnen twee weken een duidelijk signaal vanuit de politiek. Om hun woorden kracht bij te zetten, hield een kleine gr…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:16pm -
 • Uber moet boete betalen na oppakken chauffeurs

  Uber moet boete betalen na oppakken chauffeurs

  Vijf mensen zijn in de afgelopen weken opgepakt omdat ze illegaal hebben gereden voor de verboden taxi-app UberPOP. Vier van hen reden in Amsterdam, de ander in Utrecht. Dat heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vandaag bekendgemaakt.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 5:50pm -
 • Brits doehetzelf-sprookjesbos krijgt elfjesrestrictie

  Brits doehetzelf-sprookjesbos krijgt elfjesrestrictie

  Immigratie staat hoog op de politieke agenda in het Verenigd Koninkrijk. Nabij het dorpje Crewkerne in het graafschap Somerset heersen echter geen zorgen over nieuwkomers uit Bulgarije of de Bengalen, maar over te veel elfjes. Om die reden gaan de au…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 5:50pm -
 • Opstelten: cao-eisen politiebonden niet reëel

  Opstelten: cao-eisen politiebonden niet reëel

  De eisen die de politievakbonden op tafel hebben gelegd voor een nieuwe cao, zijn niet reëel. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vandaag aan de bonden laten weten.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 5:36pm -
 • Vetter zakt uiteindelijk naar plaats acht op meerkamp

  Vetter zakt uiteindelijk naar plaats acht op meerkamp

  Anouk Vetter is bij de EK indoor atletiek in Praag op de achtste plaats geëindigd op de vijfkamp. De meerkampster stond na vier onderdelen nog vijfde, maar zakte in het klassement door een mindere prestatie op de afsluitende 800 meter. De 22-jarige…
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 5:13pm -

RTL

 • Even testen: 's werelds hoogste achtbaan, de Fury 325
  Kan geen achtbaan je hoog genoeg zijn? Dan is de Fury 325 echt iets voor jou. Deze 'gigacoaster' is 100 meter hoog. Het treintje sjeest eroverheen met een snelheid van ruim 150 kilometer per uur.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 10:32pm -
 • Treinverkeer Tilburg nog niet hervat na botsing
  Het treinverkeer rondom Tilburg is nog niet hervat na de botsing van vanmiddag, waarbij een passagierstrein op een stilstaande goederentrein botste. De stremming duurt naar verwachting tot zaterdagochtend.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 9:35pm -
 • Zestig puppies weggehaald bij Tilburger
  Bij een 47-jarige Tilburger zijn zestig puppies weggehaald. De man handelde in de dieren en verzorgde ze slecht. Ook sjoemelde hij met de leeftijden van de puppies.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 9:14pm -
 • Wat een toewijding: ingesneeuwde adelaars blijven stug doorbroeden
  Sneeuwstorm na sneeuwstorm, maar deze adelaars in de Amerikaanse staat Pennsylvania houden stug vol. Al dagen wordt hun nest geteisterd door de ene sneeuwstorm na de andere, maar de twee roofvogels blijven gewoon doorbroeden.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:26pm -
 • Verdachte afperser supermarkt is Nederlandse veertiger
  De man die is opgepakt voor een zuuraanval in Antwerpen, is een ongeveer 40 jaar oude Nederlander. De man werd opgepakt bij een verkeerscontrole in de buurt van Parijs.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:20pm -
 • Boodschappen scannen met je smartphone
  Veel mensen vinden het reuze handig: zelf je boodschappen scannen en afrekenen. Het kan al in veel supermarkten. En vanaf volgende week kan je ook zelfscannen met je eigen smartphone.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:14pm -
 • 'Islamisten planden aanslag in centrum van Bremen'
  De vier gezochte islamisten die een aanslag wilden plegen in Bremen hadden onder meer de kathedraal, de synagoge en een belangrijk plein in het centrum op het oog als doelwit.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:07pm -
 • Laaggeletterdheid: 'Ik keek naar de kaart en deed maar wat'
  Een simpele tekst niet kunnen lezen of schrijven; 1,3 miljoen Nederlanders is laaggeletterd. De overheid wil dat probleem nu aanpakken, en trekt daarvoor de komende drie jaar 50 miljoen euro uit.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 8:07pm -
 • Aanslag Ottawa was wraak voor Afghanistan
  De man die in oktober in het Canadese Ottawa een militair doodschoot en het parlement bestormde, deed dat uit wraak voor de militaire betrokkenheid van Canada in Afghanistan.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 7:45pm -
 • Ballonnen in de ban in Amsterdam
  Amsterdam gaat het oplaten van massa's ballonnen verbieden. Want het ziet er wel feestelijk uit, maar al die ballonnen komen ook weer ergens neer, en dan begint de ellende.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:20pm -
 • Zware straffen geëist tegen gangsterduo
  Het Openbaar Ministerie heeft de hoogst mogelijke straffen geëist tegen het gangsterduo, Antonio van der P. en Enize B.: 16 en 14 jaar cel.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:10pm -
 • Kabinet tot op het bot verdeeld over uitspraak Rutte
  Premier Rutte blijft erbij: jihadisten kunnen beter sterven in IS-gebied, dan terugkeren naar ons land. Maar het kabinet is tot op het bot verdeeld over de kwestie.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 7:03pm -
 • Treinen botsen midden in Tilburg
  In Tilburg is een passagierstrein op een trein met gas gebotst. De gevolgen lijken mee te vallen, maar in Tilburg zit de schrik erin.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:46pm -
 • 'Nederlandse verdachte zuuraanval supermarkt België opgepakt'
  De verdachte van een aanval op een schoonmaakster in een Antwerpse supermarkt is in Frankrijk opgepakt. Het zou gaan om een Nederlander, meldt VTM nieuws.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 6:39pm -
 • Giftreinen door Tilburg al langer omstreden
  Midden in Tilburg botste vandaag een goederentrein geladen met de brandbare stof butadieen op een passagierstrein. Met één lichtgewonde en een klein lek dat snel kon worden gedicht, lijkt de Brabantse stad ontsnapt aan een ramp. Waarom rijden nog s…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 6:21pm -
 • Lek na treinbotsing voorlopig gedicht
  Het lek in de goederentrein met butadieen die vanmiddag in Tilburg door een passagierstrein werd geraakt, is provisorisch gedicht door bevriezing. Bij de botsing zijn acht mensen lichtgewond geraakt.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 5:45pm -
 • Smerigste sport-spuugincidenten ooit: Rijkaard op 1
  Voetballers die naar elkaar spugen: in Nederland denken we dan algauw aan het WK van 1990 in Italië tijdens de achtste finale tegen Duitsland. Maar ook in Engeland kunnen ze zich het incident nog goed herinneren.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 5:16pm -
 • 'Als je een ommekeer wil, moet je voor ervaring kiezen'
  Michael van Praag, kandidaat-voorzitter van de FIFA, is teruggekeerd uitParaguay. Daar was de internationale aftrap van zijn campagne.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 5:09pm -
 • Het lef van Rutte of een premier onwaardig
  Een mooi debat? Ja, lekker inhoudelijk, goede stellingen en partijleiders die op dreef waren. Maar ik zie dat u de wenkbrauwen fronst: logisch dat je dat vindt, je hebt zelf meegewerkt aan de totstandkoming van het RTL-debat.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 5:02pm -
 • Blokkade boze NS'ers bij Hoofddorp voorbij
  De blokkade van het spoor bij Hoofddorp door enkele tientallen NS'ers is voorbij. Ze waren eerder vanmiddag op het spoor gaan staan uit boosheid over de mishandeling van een hoofdconductrice, gisteren in Hoofddorp.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 4:59pm -
 • Russische oppositieleider Navalny weer vrij
  De Russische oppositieleider Aleksei Navalny is weer vrij. Navalny zat een gevangenisstraf van vijftien dagen uit omdat hij mensen had omgeroepen naar een demonstratie te komen. Hij is een van de grootste critici van president Poetin.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 4:26pm -
 • 'Bouwvakkersdecolleté is verleden tijd'
  Marije van der Windt (36) maakte een kledinglijn voor mensen in een rolstoel. "Ook zittende mensen mogen er goed uitzien."
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 4:21pm -
 • Treinverkeer bij Hoofddorp plat door actie boze NS'ers
  Een groep van ongeveer 30 NS-medewerkers blokkeert het spoor bij Hoofddorp uit protest tegen de mishandeling van een hoofdconductrice, gisteravond op die plek.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 4:09pm -
 • Passagierstrein botst in Tilburg op goederentrein
  Bij Tilburg zijn een goederentrein en een passagierstrein op elkaar gebotst. Uit een van de goederenwagons lekte lpg.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 4:00pm -
 • Alsnog dode gevonden na brand in Gorinchem
  In een pand in Gorinchem waar gisteren brand woedde is alsnog een dode gevonden. Het lichaam werd ontdekt tijdens het onderzoek naar de brand. Van wie het lichaam is, is onduidelijk.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 3:57pm -
 • Verzorger rouwt: Hij viel opeens om en was dood
  Het is stil in Diergaarde Blijdorp na de dood van Hakuna (85). De krokodil lag plots dood in zijn verblijf. "Hakuna heeft het bombardement in 1940 overleefd. Het was een bijzonder dier", vertelt verzorger Ben Westerveld.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 3:50pm -
 • Alkmaar: spullen zwerver volgens regels weggegooid
  De stadswachten van de gemeente Alkmaar die de spullen van een zwerver zonder pardon in een vuilniswagen gooiden, hebben volgens afspraak gehandeld. Dat zegt de burgemeester Piet Bruinooge.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 3:44pm -
 • Grimmige toon anti-Israël-protest Brussel
  Waar ligt de grens tussen vrijheid van meningsuiting en haatzaaien? Deuniversiteit van Brussel zit ermee in zijn maag, na eenanti-Israël-demonstratie op de campus.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 3:37pm -
 • OM eist hoge straffen tegen 'gangsterduo'
  Het Openbaar Ministerie heeft hoge straffen geëist tegen het zogehetengangsterduo, Antonio van der P. en Enize B. Het O.M eist celstraffen van 16en 14 jaar.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 3:25pm -
 • 'Jodenzeep' naar NFI voor onderzoek
  Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt twee stukken 'jodenzeep' waar mogelijk menselijke resten uit de Tweede Wereldoorlog in zijn verwerkt.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 3:25pm -
 • NS wil maatregelen na zware mishandeling conducteur
  De maat is vol voor de directie van de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden: er moeten extra maatregelen komen om de agressie tegen het NS-personeel te stoppen. Aanleiding is de zware mishandeling van een conductrice, afgelopen nacht op Hoofddor…
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 3:23pm -
 • Verkleed als Mr Grey? Niet op school
  Een 11-jarig Brits jongetje is door school naar huis gestuurd. De reden: hij was verkleed als Christian Grey uit de populaire boekenserie Fifty Shades of Grey. De school vond het 'ongepast'.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 3:19pm -
 • Roekeloze bestuurder: Bijna-botsing was inschattingsfout
  De politie heeft de bestuurder van de rode Renault Megane die maandag bijna voor een flinke botsing zorgde op de N361 in Groningen aangehouden. De bijna-botsing werd gefilmd door een automobilst met een dashcam.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 3:17pm -
 • Aanhangers seksrabbijn van vakantiepark gestuurd
  Honderden volgelingen van de omstreden rabbijn Eliezer Berland moeten een vakantiepark in Heinkenszand verlaten omdat ze overlast veroorzaken. Gisteravond werden aanhangers van de rabbijn ook al uit een hotel in Vlissingen gezet.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 3:01pm -
 • Poetin levert 10 procent salaris in
  Het salaris van de Russische president Vladimir Poetin gaat omlaag. De president, zijn premier en andere regeringsfunctionarissen leveren 10 procent in, heeft het Kremlin laten weten.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 2:52pm -
 • Agressie in de trein: NS en bonden eisen stappen kabinet
  NS en de vakbonden eisen dat het kabinet ingrijpt om de agressie op het spoor te beteugelen. Hun oproep volgt op de zware mishandeling van een conductrice, gisteren in Hoofddorp.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 2:51pm -
 • Rutte neemt uitspraak uitgereisde jihadisten niet terug
  Premier Rutte staat achter zijn uitspraak dat Nederlandse jihadisten in Syrië of Irak beter kunnen sneuvelen dan terugkeren. Hij deed die uitspraak gisteravond in het RTL Verkiezingsdebat.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 2:45pm -
 • Is het zo moeilijk om zwart en blauw te zien? 'The Dress' in misbruikcampagne
  Het jurkje dat vorige week het hele internet in zijn greep hield wordt nu gebruikt in een campagne. Het Zuid-Afrikaanse Leger des Heils gebruikt 'The Dress' om aandacht te vragen voor huiselijk geweld tegen vrouwen.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 2:36pm -
 • Opstelten: Eens met uitspraak Rutte over jihadisten
  Nederlanders die als jihadist naar Syrië of Irak reizen, kunnen daar beter sneuvelen dan terugkomen naar Nederland. Dat zei premier Rutte tijdens het RTL-debat. Minister Ivo Opstelten is het eens met Rutte, zegt hij vandaag.
  - 10 uren geleden 6 Mar 15, 2:25pm -
 • Opstelten: Eens met jihadistenstandpunt Rutte
  Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie is het eens met premier en VVD-leider Rutte dat jihadisten beter kunnen sterven dan terugkomen naar Nederland. Dat zegt hij tegen RTL Nieuws.
  - 10 uren geleden 6 Mar 15, 2:25pm -
 • Vrouw aangehouden in onderzoek moord Wiels
  Op Curaçao is een 28-jarige vrouw aangehouden in het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op de politicus Helmin Wiels. Dat heeft het Openbaar Ministerie op het eiland bekendgemaakt.
  - 10 uren geleden 6 Mar 15, 2:22pm -
 • Treinpersoneel mishandeld: recente incidenten op een rij
  De spoorvakbonden claimen dat zich gemiddeld twee gevallen van agressie per dag voordoen, en ook mishandeling van treinpersoneel komt zeer geregeld voor. Zeven recente incidenten op een rij.
  - 10 uren geleden 6 Mar 15, 2:15pm -
 • 'Mogelijk geknoei met brief haatimams'
  Het CDA heeft vragen over de datering van een brief over haatimams. De brief over het intrekken van visa zou volgens het CDA mogelijk veel later gestuurd zijn dan op de brief staat.
  - 10 uren geleden 6 Mar 15, 2:06pm -
 • Live: persconferentie premier Rutte
  Volg hier vanaf 15:15 uur live de wekelijkse persconferentie van premier Rutte.
  - 10 uren geleden 6 Mar 15, 2:00pm -
 • Wilders: Jihaduitspraak Rutte holle frase
  Geert Wilders is het met premier Rutte eens dat Nederlandse jihadisten in Syrië en Irak beter kunnen sterven dan dat ze terugkomen naar Nederland. Maar hij heeft ook kritiek.
  - 10 uren geleden 6 Mar 15, 1:58pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse