Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwLeger weg bij luchthaven Loehansk
  De Oekraïense strijdkrachten hebben zich maandag teruggetrokken van de luchthaven van Loehansk in het oosten van het land.
  - 7 mins ago 1 Sep 14, 11:20am -
 • NieuwJapan wil 1.900 dolfijnen uitmoorden
  Het jachtseizoen is geopend in Japan en dat betekent dat minstens 1.900 dolfijnen er komend half jaar aan moeten geloven.
  - 14 mins ago 1 Sep 14, 10:59am -
 • Nieuw'Fietsers zijn asociaal'
  Althans, dat vindt zeventig procent van de Nederlanders. Ook vindt bijna tachtig procent dat fietsers net zoals in Duitsland achter elkaar zouden moeten fietsen, in plaats van naast elkaar.
  - 19 mins ago 1 Sep 14, 10:54am -
 • NieuwKat redt baas uit brandend huis
  Kat Sally uit Melbourne heeft de heldenstatus verworven door haar eigenaar wakker te schreeuwen toen het huis in lichterlaaie stond.
  - 48 mins ago 1 Sep 14, 10:25am -
 • Team uit competitie na vechtpartij
  Het zesde elftal van voetbalclub VOS uit Venlo is voorlopig uit de competitie gehaald na ongeregeldheden bij een uitwedstrijd zondag.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 10:07am -
 • Demonstranten bezetten tv-kantoor
  Demonstranten in Pakistan hebben voor een korte tijd het hoofdkantoor van de staatstelevisie in Islamabad bezet. Dit omdat betogers willen dat premier Sharif opstapt.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:40am -
 • Alcomobiliste krijgt ongeluk met 5 kinderen
  Een 30-jarige vrouw heeft samen met vijf jonge kinderen een auto-ongeluk gehad op de A27 bij Eemnes. De vrouw had teveel gedronken.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:37am -
 • Aardbeving treft Froombosch
  Het Groningse dorp Froombosch is getroffen door een aardbeving met een kracht van 2,6 op de schaal van Richter.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:14am -
 • U kunt nu 'legaal' uw baby dumpen
  Dinsdag opent de eerste vondelingenkamer in Papendrecht, ondanks de bezwaren van de gemeente. Later deze maand volgt Groningen, in 2015 ook Amsterdam en Utrecht. Deze kamers worden gedoogd, maar niet gesteund.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:10am -
 • Jihadist was 'loyale collega'
  Collega's van één van de jihadisten uit Huizen wiens paspoort samen met die van zijn gezin zijn afgepakt, kunnen niet geloven dat de man is geradicaliseerd.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:06am -
 • Vermeer snapt dat transfer 'pijnlijk' is
  Kenneth Vermeer, de keeper van Ajax die naar Feyenoord verkast, snapt de emoties die rond zijn transfer hangen. "Ik weet hoe het leeft tussen Ajax en Feyenoord en snap dat deze transfer voor sommigen heel pijnlijk is."
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:41am -
 • Knijp in tieten en stop aids
  Negen Japanse porno-actrices geven fans de kans hen gedurende 24 uur in hun weelderige boezems te knijpen, om zo geld in te zamelen voor aidsbestrijding.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:37am -
 • Familie sterft in put
  Een vader, zwangere dochter en schoonzoon zijn zondagavond in Oostenrijk omgekomen toen zij afdaalden in een acht meter diepe put.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:19am -
 • U kunt geen 112 bellen
  Eén procent van Nederland heeft geen mobiel bereik. Wanneer iemand in zo'n gebied in nood komt, kan hij dus geen 112 bellen.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 7:55am -
 • 'Dienstplicht voor man en vrouw'
  Als het aan Tweede Kamerlid Joram van Klaveren ligt, wordt de dienstplicht weer ingevoerd. Voor mannen én vrouwen.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 7:46am -

Buienradar

NOS

 • Nieuw"Zorgautoriteit moet op de schop"
  De Nederlandse Zorgautoriteit kan de rol van onafhankelijk toezichthouder niet naar behoren vervullen doordat er sprake is van verwevenheid met het ministerie van VWS. Dat is onwenselijk, omdat daardoor de schijn van inmenging wordt gewekt.
  - 46 mins ago 1 Sep 14, 10:27am -
 • Miljardenoverschot voor Duitsland
  De groei van de Duitse economie in de eerste drie maanden van het jaar heeft de Duitse staat een begrotingsoverschot opgeleverd van 16,1 miljard euro. Het is het eerste overschot sinds 1991.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:26am -
 • Geen 112 op 50.000 mobieltjes
  50.000 mensen kunnen in hun eigen huis het alarmnummer 112 niet bellen met hun mobiele telefoon. Dat zegt KPN- directeur Mobiele Netwerken Jacob Groote in een interview met een aantal regionale kranten.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 8:59am -
 • Beschoten Oekraïens schip gezonken
  De Oekraïense kustwacht meldt dat het schip dat gisteren werd beschoten op de Zee van Azov, niet ver van Marioepol, is gezonken. Twee van de opvarenden worden vermist, acht mensen zijn gered.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:27am -
 • Israël wil nieuwe nederzetting
  Israël wil een nieuwe nederzetting bouwen in de buurt van Bethlehem. Er wordt 400 hectare grond geconfisqueerd op de Westelijke Jordaanoever. De VS noemt de plannen contraproductief.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:14am -
 • 6000 stoelen extra in de trein
  De NS zet op een paar trajecten vanaf vandaag langere treinen in. De NS wil zo voorkomen dat de treinen overvol zijn. Volgens de NS is de herfst de drukste periode van het jaar.
  - 5 hours ago 1 Sep 14, 6:26am -
 • 19 Duitse circusdieren dood in wei
  In een wei naast een circus dat staat in het Duitse dorp Wald-Michelbach zijn zaterdagochtend negentien dieren dood gevonden. Het zijn negen paarden en tien honden die de nacht in een verblijf op het veldje hadden doorgebracht.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 5:33am -
 • Duitsland bewapent Koerden in Irak
  De regering-Merkel heeft besloten wapens en militaire voertuigen naar de Koerden in Noord-Irak te sturen voor de strijd tegen de Islamitische Staat. De leverantie bestaat uit machinegeweren, antitankraketten, pantservoertuigen en communicatieapparatu…
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 5:33am -
 • Eurosceptici winnen in Saksen
  De enige partij die heeft gewonnen bij de parlementsverkiezingen in de Oost-Duitse deelstaat Saksen is de AdF (Alternative für Deutschland), de eurosceptici. De partij haalde 10% van de stemmen, blijkt uit exitpolls.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 5:26am -
 • Onderzoek sterfgevallen tbs-kliniek
  Staatssecretaris Teeven heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd onderzoek te doen naar de tbs- kliniek De Rooyse Wissel. In die kliniek in Venray waren afgelopen week drie sterfgevallen binnen drie dagen.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 5:18am -
 • Ouder werkt ondanks dure crèche
  De afgelopen jaren zijn de meeste ouders met kleine kinderen niet minder gaan werken, ook al gaan er minder kinderen naar de opvang. Sinds 2009 is er veel bezuinigd op de kinderopvang.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 5:14am -
 • Veel militairen in kabinet Thailand
  Elf van de 32 leden van het nieuwe Thaise kabinet van premier Prayuth zijn hoge militairen zonder enige politieke ervaring. De bondgenoten van de premier hebben in veel gevallen een belangrijke rol gespeeld in de politieke onrust in Thailand van de a…
  - 10 hours ago 1 Sep 14, 1:23am -
 • Strand ontdaan van 20 ton afval
  De Stichting De Noordzee heeft de afgelopen maand met 1479 vrijwilligers weer het hele Noordzeestrand afvalvrij gemaakt. Er werd 20.078 kilo plastic en ander afval opgeraapt, ruim drie keer zoveel als vorig jaar.
  - 10 hours ago 1 Sep 14, 1:21am -
 • Oekraïense kustwacht beschoten
  Op de Zee van Azov, niet ver van de Krim, is een schip van de Oekraïense kustwacht beschoten. Pro-Russische rebellen claimen dat zij het schip vanaf de wal onder vuur hebben genomen.
  - 16 hours ago 31 Aug 14, 7:28pm -
 • Onderzoek bijwerking antidepressiva
  Het onderzoekscentrum Lareb gaat na of mensen met een bepaalde genetische afwijking agressief kunnen worden van antidepressiva, meldt het KRO-programma Brandpunt. Eerder onderzoek toonde aan dat daar aanwijzingen voor zijn.
  - 21 hours ago 31 Aug 14, 2:20pm -
 • EU-top kiest Tusk en Mogherini
  De Poolse premier Donald Tusk wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Raad. Hij volgt de Belg Herman van Rompuy op, die vijf jaar lang de EU- topontmoetingen heeft voorgezeten.
  - 22 hours ago 31 Aug 14, 12:45pm -
 • Vice-premier aan bewind in Lesotho
  In Lesotho heeft vice-premier Metsing tijdelijk de taken overgenomen van premier Thabane, die naar Zuid-Afrika is gevlucht. Thabane beschuldigt het leger van een staatsgreep. Gisteren werden in de hoofdstad politiebureaus en de ambtswoning van de pre…
  - 22 hours ago 31 Aug 14, 12:45pm -
 • China:patriottische leider Hongkong
  China staat geen open kandidatuur toe bij de verkiezingen in 2017 voor het leiderschap van Hongkong, omdat daardoor chaos zou ontstaan. Alleen patriottische kandidaten die de steun hebben van de meerderheid van de leden van het verkiezingscomité zij…
  - 23 hours ago 31 Aug 14, 12:42pm -
 • Iraaks leger trekt Amerli binnen
  Iraakse troepen zijn met de steun van sjiitische milities de belegerde stad Amerli in Noord-Irak binnengetrokken. De doorbraak werd mogelijk door een reeks Amerikaanse bombardementen op posities van strijders van de Islamitische Staat die Amerli in e…
  - 24 hours ago 31 Aug 14, 11:18am -
 • Doden en gewonden rellen Pakistan
  In de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft de politie hard ingegrepen in het regeringscentrum waar duizenden mensen al weken betogen voor het aftreden van premier Sharif. Twee betogers kwamen om.
  - 1 day ago 31 Aug 14, 10:08am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwPSV huurt Isimat-Mirin
  PSV huurt de Fransman Nicolas Isimat-Mirin komend seizoen van AS Monaco. Met het aantrekken van de 22-jarige jeugdinternational is de selectie van trainer Phillip Cocu compleet.
  - 24 mins ago 1 Sep 14, 10:49am -
 • NieuwOrders Duitse machinebouw stagneren
  De orders voor de Duitse machinebouwindustrie zijn in juli gestagneerd in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte de brancheorganisatie VDMA maandag bekend.
  - 26 mins ago 1 Sep 14, 10:47am -
 • NieuwVideo: hoe borstkanker je leven verandert
  Vier vrouwen, getroffen door borstkanker, vertellen in deze video over hun ervaring met de ziekte. Familie en vrienden? Die luisteren mee. Bekijk de emotionele video met de bijzonder mooie boodschap hieronder.
  - 28 mins ago 1 Sep 14, 10:45am -
 • Nieuw'Wat zeg je: poepsoep?'
  "Kijk eens lieverd, een lekker kommetje soep!" De reactie van deze dreumes is ronduit hilarisch. Kijk maar.
  - 30 mins ago 1 Sep 14, 10:43am -
 • NieuwDode vissen in meer
  In het Cajititlanmeer, even ten zuiden van de Mexicaanse stad Guadalajara, is sprake van massale vissterfte. De autoriteiten hebben al bijna 50 ton aan dode vissen uit het meer gehaald.
  - 35 mins ago 1 Sep 14, 10:38am -
 • NieuwAl 40 jaar burlen voor herten
  Gerard Jansen kan zich de burlkampioen van Nederland noemen. Verder in het Telegraaf TV Nieuws met Maarten Steendam: Naaktfotohacker hangt zware straf boven het hoofd en Van der Laan houdt vast aan bed-, bad- en broodregeling.
  - 36 mins ago 1 Sep 14, 10:37am -
 • NieuwWildschut weg bij Heerenveen
  Yanic Wildschut verlaat sc Heerenveen voor Middlesbrough. De rappe vleugelaanvaller heeft een contract voor 2 jaar ondertekend bij de club die uitkomt op het tweede niveau in Engeland.
  - 38 mins ago 1 Sep 14, 10:35am -
 • NieuwOekraiëns leger weg bij Loehansk
  De Oekraïense strijdkrachten hebben zich maandag teruggetrokken van de luchthaven van Loehansk in het oosten van het land. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt. Eerder hadden de strijdkrachten laten weten dat Oekraïense militairen streden tegen…
  - 39 mins ago 1 Sep 14, 10:34am -
 • NieuwPoepsoep
  Deze dreumes heeft moeite om het woord ‘soep’ uit te spreken…
  - 43 mins ago 1 Sep 14, 10:30am -
 • NieuwHuizen al eerder alert
  Burgemeester Fons Hertog van Huizen vroeg zijn inwoners in juni al om alert te zijn op activiteiten of gedrag van mogelijke jihadgangers in zijn gemeente. Hij verzekerde de bevolking dat hij persoonlijk alle informatie over opvallende of bijzondere d…
  - 45 mins ago 1 Sep 14, 10:28am -
 • NieuwBAM neemt plein aan Zuidas onder handen
  BAM heeft een contract getekend voor de bouw van een ondergrondse fietsparkeergarage en de herinrichting van het Gustav Mahlerplein aan de Amsterdamse Zuidas. Dat maakte de bouwer maandag bekend, zonder financiële details te vermelden.
  - 46 mins ago 1 Sep 14, 10:27am -

Elsevier

 • NieuwHuizen waarschuwde eerder voor jihadgangers
  HUIZEN (ANP) - Burgemeester Fons Hertog van Huizen vroeg zijn inwoners in juni al om alert te zijn op activiteiten of gedrag van mogelijke jihadgangers in zijn gemeente. Hij verzekerde de bevolking dat hij persoonlijk alle informatie over opvallende…
  - 44 mins ago 1 Sep 14, 10:29am -
 • NieuwOekraiëns leger weg bij luchthaven Loehansk
  KIEV (ANP) - De Oekraïense strijdkrachten hebben zich maandag teruggetrokken van de luchthaven van Loehansk in het oosten van het land. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt.
  - 48 mins ago 1 Sep 14, 10:25am -
 • Hamas-ambtenaren krijgen eindelijk salaris
  RAMALLAH (ANP) - De Palestijnse Autoriteit wil woensdag de salarissen van de Hamas-ambtenaren in de Gazastrook gaan betalen. De Islamitische Verzetsbeweging Hamas en de Palestijnse Autoriteit zijn het daarover eens geworden, meldde het Palestijnse pe…
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 9:56am -
 • Griekse economie sterker gekrompen
  ATHENE (ANP) - De Griekse economie is in het tweede kwartaal met 0,3 procent gekrompen op jaarbasis. Dat maakte het Griekse statistiekbureau maandag bekend op basis van een tweede raming. De krimp is sterker dan de terugval van 0,2 procent die vorige…
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 9:51am -
 • Beurzen gemengd in rustige markt
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandagochtend een gemengd beeld zien. De handel verliep relatief rustig aangezien Wall Street gesloten is vanwege Labor Day. Ook werd alvast uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centra…
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 9:50am -
 • 'Meerderheid wil pensioenleeftijd verlagen'
  DEN HAAG (ANP) - Volgens een onderzoek wil 55 procent van de kiezers de pensioenleeftijd weer verlagen. Dat staat in een maandag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond in opdracht van het Wetenschappelijk Bureau van ouderenpartij 50PLUS.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:19am -
 • 'GM komt met auto die belgedrag herkent'
  LONDEN (ANP) - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) werkt aan een slimme auto die in de gaten houdt of de bestuurder op de weg let, of meer met andere zaken bezig is, zoals zijn mobieltje. Dat berichtte de Britse zakenkrant Financial Time…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:14am -
 • Timmermans nu belangrijkste EU-kandidaat
  DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is de belangrijkste kandidaat om namens Nederland eurocommissaris te worden. Hij is in de race om achter de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, de Luxemburger Jean-Claude Junc…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 8:54am -
 • Porosjenko: Rusland openlijk agressief
  KIEV (ANP) - President Petro Porosjenko van Oekraïne heeft Rusland maandag ervan beschuldigd ,,rechtstreeks en openlijk'' agressie tegen zijn land te bedrijven. Daardoor is het evenwicht in de strijd van de regering in Kiev tegen de pro-Russische se…
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:10am -
 • Aardbeving bij Hoogezand
  FROOMBOSCH (ANP) - Bij Froombosch, vlakbij Hoogezand, is maandagochtend rond 9.20 uur een aardbeving gevoeld. De beving had volgens het KNMI een kracht van 2,6 op de schaal van Richter.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:09am -
 • Lager groeitempo in Nederlandse industrie
  ZOETERMEER (ANP) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is in augustus opnieuw toegenomen, maar in een lager tempo dan in juli. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag bekendmaakte.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:18am -
 • AEX begint met kleine winst
  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandagochtend met winst begonnen. Ook de andere Europese aandelenmarkten openden overwegend licht hoger. Handelaren voorzien een rustige dag aangezien Wall Street gesloten is vanwege Labor Day. Verder wo…
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:18am -
 • Schutter Nieuw-Zeeland na klopjacht opgepakt
  ASHBURTON (ANP) - De politie in Nieuw-Zeeland heeft maandagmiddag (plaatselijke tijd) na een klopjacht van ongeveer 7 uur een 48-jarige man aangehouden die in Ashburton twee mensen zou hebben doodgeschoten en een derde zou hebben verwond. Honden van…
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:13am -
 • Drukte op wegen na vakantie valt mee
  DEN HAAG (ANP) - Op de eerste dag dat overal de schoolvakanties er weer op zitten, is de drukte op de wegen meegevallen. Maandagochtend stond er op de snelwegen ongeveer 130 kilometer file, meldde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Dat was iets mi…
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:08am -
 • 'Fietsers zijn asociale weggebruikers'
  AMSTERDAM (ANP) - Een ruime meerderheid van de Nederlanders bestempelt fietsers als asociale weggebruikers. Blijkens onderzoek van bureau MWM2 in opdracht van BNR Nieuwsradio vindt 70 procent dat fietsers zich onvoldoende aan de verkeersregels houden…
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 6:58am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwHogere boetes voor NS en ProRail bij wanprestatie
  NS en ProRail krijgen in het vervolg hogere boetes opgelegd wanneer zij 'herhaaldelijk slecht' presteren. Dat schrijft staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. De bewindsvrouw wil N…
  - 28 mins ago 1 Sep 14, 10:45am -
 • NieuwBegrotingsoverschot Duitsland gegroeid
  Duitsland heeft zijn begrotingsoverschot in het eerste halfjaar zien toenemen tot 1,1 procent van het bruto binnenlands product. Het overschot op de budgetten van de centrale overheid, lagere overheden en fondsen voor sociale zekerheid kwam in de eer…
  - 42 mins ago 1 Sep 14, 10:31am -
 • NieuwHoofdredacteur Wereldomroep vertrekt
  William Valkenburg vertrekt als hoofdredacteur van Radio Nederland Wereldomroep (RNW). Dat zei algemeen directeur Robert Zaal maandag op NPO Radio 1. Zaal wilde niet ingaan om de reden van het vertrek. "Ik vind het belangrijk te zeggen dat we met hee…
  - 43 mins ago 1 Sep 14, 10:30am -
 • NieuwRebellen nemen vliegveld Loehansk in
  Pro-Russische separatisten hebben maandag het vliegveld van het Oekraïense Loehansk veroverd. De regeringstroepen hebben hun stellingen op en rond de luchthaven verlaten. Elders in de oostelijke stad zijn Oekraïense parachutisten in gevecht met Rus…
  - 43 mins ago 1 Sep 14, 10:30am -
 • NieuwOntvoerde man na drie dagen bevrijd
  Een 51-jarige man uit Tilburg is na een ontvoering van bijna drie dagen door de politie bevrijd. Dat gebeurde zondagmiddag op een weg tussen het Groningse Beerta en Nieuw-Beerta. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed, meldt de politie ma…
  - 43 mins ago 1 Sep 14, 10:30am -
 • NieuwVN: 1420 doden bij geweld in Irak in augustus
  Bij gevechten in Irak zijn in augustus zeker 1420 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de missie van de Verenigde Naties in Irak maandag bekendgemaakt. Ook raakten minstens 1370 personen gewond.
  - 58 mins ago 1 Sep 14, 10:15am -
 • Weer Turkse agenten verdacht van spionage
  Opnieuw zijn in Turkije tientallen arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen politieagenten voor het samenzweren tegen de regering. Dat heeft het Turkse persbureau Dogan maandag gemeld. Aan 33 agenten is te kennen gegeven dat ze onder meer van spionage w…
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 10:00am -
 • Barclays doet Spaanse activiteiten van de hand
  Barclays heeft zijn Spaanse consumentenbankdivisie met verlies verkocht aan Caixabank. De verkoop van bankactiviteiten in de Verenigde Arabische Emiraten leverde juist een kleine winst op. Dat heeft de Britse bank maandag bekendgemaakt.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 9:46am -
 • Britse industrie groeit langzamer
  De Britse industrie is in augustus in een lager tempo gegroeid. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde inkoopmanagersindex van Markit Economics en CIPS.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:16am -
 • ‘Gevechten in grensstreek Syrië en Israël’
  Op de door Syrië en Israël betwiste Golanhoogten is maandag opnieuw gevochten tussen rebellen en het regeringsleger van president Bashar Assad. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten bekendgemaakt. In de grensstreek werden vorig…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:15am -
 • Van der Laan gaat door met plan illegalenopvang
  De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gaat door met zijn plan voor een bed-, bad- en broodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat meldt de gemeente Amsterdam. Van der Laan voerde maandagochtend een gesprek met staatssecretaris va…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:15am -
 • Australië legt meer sancties op aan Rusland
  De Australische regering heeft maandag de sancties tegen Rusland verder opgevoerd. Het land tekent hiermee protest aan tegen de openlijke schending van de Oekraïense soevereiniteit door Russische militairen. Ook de Europese Unie en de Verenigde Stat…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:01am -
 • President Iran breekt lans voor vrijer internet
  De Iraanse president Hassan Rouhani heeft geestelijken in zijn land opgeroepen een tolerantere houding aan te nemen ten opzichte van internet. Iran kan zich niet van de wereld afzonderen, zo redeneert Rouhani.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:00am -
 • Beschoten kustwachtvaartuig Oekraïne gezonken
  Het Oekraïense kustwachtvaartuig dat zondag op de Zee van Azov door pro-Russische separatisten werd beschoten is vergaan. Dat heeft een medewerker van de Oekraïense grenswacht volgens persbureau Reuters laten weten.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 8:45am -
 • 112 voor vijftigduizend mensen onbereikbaar
  Het alarmnummer 112 kan door gemiddeld vijftig- tot zestigduizend Nederlanders niet worden bereikt met een mobiele telefoon. Ongeveer een procent van Nederland kan structureel niet mobiel in contact komen met hulpdiensten. Dat zegt directeur van KPN…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 8:45am -
 • Oekraïne: slaags met Russen in Loehansk
  Oekraïense militairen zijn maandag in de oostelijke stad Loehansk slaags geraakt met Russische tanks. De regering in Kiev beticht Rusland ervan steeds meer manschappen en materieel naar de pro-Russische separatisten te sturen, schrijft persbureau AF…
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:30am -
 • Industriële groei eurozone op laag pitje
  De groei van de industrie in de eurozone was in de afgelopen dertien maanden niet zo zwak als in augustus. De graadmeter van marktonderzoeker Markit kwam met een stand van 50,7 maar net boven de 50 ui...
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:16am -
 • Hoogezand opgeschrikt door aardbeving
  Hoogezand is maandagochtend opgeschrikt door een aardbeving. Het KNMI meldt dat de aardschok een kracht had van 2,6 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag in het plaatsje Froombosch ten noorden van Hoogezand.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:15am -
 • Machinisten vrachttreinen Deutsche Bahn in staking
  Machinisten en ander treinpersoneel van Deutsche Bahn leggen een deel van het treinverkeer in Duitsland maandag tussen 18.00 uur en 21.00 uur plat. De staking richt zich met name op het vrachtvervoer. Dat heeft de Duitse vakbond GDL bekendgemaakt. De…
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:01am -
 • Laatste dag voor vluchtelingen in Haagse vluchtkerk
  De groep uitgeprocedeerde vluchtelingen die in de zogenoemde vluchtkerk in Den Haag verblijft, moet dinsdagochtend om 09.00 uur het pand verlaten. Dat melden de politie en de gemeente maandag.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:00am -
 • CDU bagatelliseert winst eurosceptici
  De verkiezingswinst die de Duitse eurosceptische partij Alternative für Deutschland zondag behaalde in Saksen is geen garantie dat de partij op de lange termijn succesvol zal zijn. Dat heeft Volker Kauder, de fractievoorzitter in de Bondsdag van de…
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 7:46am -
 • Japan dringt aan op hamsteren wc-papier
  De Japanse regering raadt burgers aan wc-papier te hamsteren. Omdat bijna de helft van het Japanse wc-papier gemaakt wordt in een aardbevingsgevoelig gebied doen Japanners er goed aan thuis een reservevoorraad aan te leggen, aldus de regering.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 7:45am -
 • Groei Nederlandse industrie vlakt af
  De Nederlandse productiesector is in augustus gegroeid, maar wel in een flink lager tempo dan een maand eerder. De groei kwam uit op het laagste niveau in dertien maanden tijd, zo maakte branchevereniging NEVI maandag bekend.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:31am -
 • Betogers dringen gebouw staats-tv Pakistan binnen
  De Pakistaanse staatstelevisie is maandagochtend op zwart gegaan. Even voordien hadden demonstranten het hoofdkwartier van PTV bestormd.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:15am -
 • Lavrov wil ‘onmiddellijk’ bestand in Oost-Oekraïne
  Een 'onmiddellijk staakt-het-vuren' moet het doel zijn van de gesprekken maandag over de strijd in Oost-Oekraïne. Dat zei de Russische minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov, meldt de BBC.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:15am -

Volkskrant

RTL

 • Nieuw'Nederland krijgt zware positie in Europese Commissie'
  Juncker zou vorige week hebben laten blijken dat hij voor Nederland een zware post in gedachten heeft in zijn nieuwe Commissie.
  - 35 mins ago 1 Sep 14, 10:38am -
 • NieuwWanprestaties NS en ProRail: oplopende boetes
  Als NS en ProRail zich twee jaar lang niet aan de afspraken houden, dan gaan de boetes voor hun wanprestaties flink oplopen.
  - 49 mins ago 1 Sep 14, 10:24am -
 • Britse moeder sluit zich aan bij IS
  Ooit wilde ze rockster worden en speelde ze gitaar in de band Krunch. Nu heeft de bekeerde 45-jarige moeder van twee kinderen zich aangesloten bij terreurorganisatie IS. Met haar man (20) voert ze nu jihad in Syrië.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 10:10am -
 • Spectaculair: Bliksem boven de Hudsonrivier
  New York werd gisteren geteisterd door fikse stormen. Het leverde deze spectaculaire beelden op van bliksemschichten boven de Hudsonrivier.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 10:10am -
 • Video: Joran in beruchte gevangenis
  In Zuid-Amerikaanse media zijn beelden getoond van de aankomst van Joran van der Sloot in de beruchte Challapalca-gevangenis in Peru.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:17am -
 • China houdt ebolamedicijn voor zichzelf
  China zegt na vijf jaar testen een middel tegen ebola te hebben gevonden. Maar het medicijn mag alleen worden gebruikt 'in geval van nood' en alleen in China.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 9:10am -
 • Uniek: Mieren trekken vracht met treintje
  Met vereende krachten sleept een horde mieren een duizendpoot naar de mierenhoop. Ze vormen een soort van ketting om de zware vracht te verslepen. Dat is uniek in de dierenwereld.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:30am -
 • Man slaat erop tijdens amateurduel
  De politie heeft een man uit Drachten opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij tijdens een voetbalwedstrijd een tegenstander een vuistslag heeft gegeven.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 8:13am -
 • Drie doden na afdaling in put
  Grote verslagenheid in het Oostenrijkse plaatsje Fichtenhöfen: een vader, zijn zwangere dochter en zijn schoonzoon zijn omgekomen bij de afdaling in een put.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 7:46am -
 • Buren van jihad-gezin in Huizen totaal verrast
  De buren van de opgepakte jihadisten uit het Gooise Huizen hadden geen idee van de radicale sympathieën van de gezinsleden. De gearresteerde Mourad en zijn vrouw Engelina M. hebben vijf zonen. Ook een ander gezin uit Huizen werd gearresteerd.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:32am -
 • Borssele krijgt atoomwaakhond op bezoek
  Onderzoekers van het internationaal atoomagentschap IAEA beginnen vandaag met een veiligheidsonderzoek in de kerncentrale van Borssele.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:31am -
 • Tijgertje geboren in Burger's Zoo: kijk live mee
  De wieg hadden ze bij Burger's Zoo eigenlijk voor vrijdag klaarstaan, maar Sumatraanse tijger Jarum beviel afgelopen nacht al van haar jong. De bevalling was live te zien via een webcam.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:28am -
 • Moeder sluit kleuter op om de stad in te gaan
  Een kleuter van 4 jaar is op een warme zomerdag drie uur opgesloten in een slaapkamer omdat haar moeder de stad in wilde gaan. De buren belden de politie nadat het meisje 'ik wil eruit' en 'ik heb dorst' schreeuwde.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 7:00am -
 • Nederlandse F-16's bewaken Baltische staten
  Vanaf vandaag worden vier Nederlandse F-16's ingezet voor de bewaking van het luchtruim boven Estland, Letland en Litouwen.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 6:49am -
 • Reeks zonneuitbarstingen gefilmd
  Het aantal zonneuitbarstingen was de afgelopen week extreem hoog. En dat levert mooie beelden op, afkomstig van het NASA Solar Dynamic Observatory.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 6:44am -
 • Libische Dageraad feest in ambassade VS
  Militanten van Libische Dageraad hebben de verlaten Amerikaanse ambassade in Tripoli in handen. Ze bouwden er een feestje en hebben de beelden daarvan op internet gezet.
  - 5 hours ago 1 Sep 14, 6:35am -
 • Duitsland helpt Koerden met wapens
  Duitsland stuurt geweren en pantservoertuigen naar Irak. Genoeg om 4000 Koerdische soldaten te bewapenen die strijden tegen de terreurbeweging IS.
  - 5 hours ago 1 Sep 14, 6:31am -
 • Dakloze moordenaar gepakt in Nieuw-Zeeland
  In Nieuw-Zeeland is de klopjacht op een man die in Ashburton twee mensen zou hebben doodgeschoten en een derde zou hebben verwond voorbij.
  - 5 hours ago 1 Sep 14, 6:26am -
 • Volgsysteem voor gestolen auto's werkt niet meer
  Het effect van GPS in gestolen voertuigen lijkt uitgewerkt. Dieven maken de systemen waarmee auto’s en scooters gevolgd kunnen worden binnen een handomdraai onklaar.
  - 5 hours ago 1 Sep 14, 6:14am -
 • Democratisch protest in Hong Kong
  Een massale demonstratie tegen het Chinese besluit dat er in 2017 geen vrije verkiezingen meer zullen worden gehouden voor de nieuwe regeringsleider van Hong Kong. De politie greep later met pepperspray in.
  - 5 hours ago 1 Sep 14, 6:11am -
 • Mogelijk ebolaslachtoffer in Zweden
  In Zweden is een mogelijk geval van ebola geconstateerd. Een man die onlangs terugkeerde uit West-Afrika, is opgenomen in een ziekenhuis.
  - 5 hours ago 1 Sep 14, 6:02am -
 • De temperatuur zit in de lift
  RTL-weervrouw Amara Onwuka verwacht een mooie overwegend droge dag. De temperaturen gaan na vandaag flink omhoog en de zon laat zich weer eens echt zien.
  - 5 hours ago 1 Sep 14, 5:45am -
 • Poemawelpjes gered uit bosbrand VS
  Een bijzondere reddingsactie in de Amerikaanse staat Montana. Tijdens een bosbrand werden brandweermannen gealarmeerd door 'hulpgeroep'.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 5:42am -
 • 'Pensioenfondsen beleggen in bouw legbatterijen'
  Het pensioenfonds voor ambtenaren ABP en andere grote pensioenfondsen beleggen in bedrijven die in China legbatterijen voor kippen bouwen. Legbatterijen zijn sinds 2012 verboden in de Europese Unie.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 5:18am -
 • Zomervakantie voorbij, op naar herfstvakantie
  In heel Nederland zijn de schoolvakanties weer voorbij. Na de scholieren in het noorden en zuiden moeten vandaag ook de leerlingen in het midden van het land weer naar school.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 5:15am -
 • 'Kabinet schuift Timmermans naar voren als eurocommissaris'
  Het kabinet wil dat PvdA-minister Frans Timmermans de nieuwe Nederlandse eurocommissaris wordt. Hij zou de vicevoorzitter van de nieuwe commissie moeten worden.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 4:48am -
 • Rijkswaterstaat: Blijf weg van A12 bij Utrecht
  Blijf de komende maanden weg bij de Galecopperbrug bij Utrecht. Dat is het dringende advies dat Rijkswaterstaat geeft omdat de brug wordt gerenoveerd.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 4:46am -
 • Kind minder naar crèche, maar ouder blijft werken
  De meeste ouders met kleine kinderen zijn, ondanks de forse bezuinigingen, de afgelopen jaren niet minder gaan werken. Maar hun kinderen gaan wel minder naar de crèche.
  - 7 hours ago 1 Sep 14, 3:55am -
 • Snelwegen Zweden blank na zware stortbui
  In delen van Zweden en Denemarken heeft zware regenval voor grote problemen op de weg gezorgd.
  - 13 hours ago 31 Aug 14, 9:45pm -
 • Man lost schot bij verkeersruzie
  Ergernis over een auto die midden op straat stil stond, heeft in Tilburg voor een verkeersruzie gezorgd waarbij zelfs een schot werd gelost. De schutter is spoorloos.
  - 15 hours ago 31 Aug 14, 8:21pm -
 • Dodental ontploffing Parijs loopt op
  Bij de explosie in een appartementencomplex in de buurt van Parijs zijn zeker zes doden gevallen. Twee mensen worden nog vermist.
  - 15 hours ago 31 Aug 14, 8:00pm -
 • Teeven wil onderzoek naar sterfgevallen tbs-kliniek
  Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie wil dat er onderzoek wordt gedaan naar tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. Daar waren vorige week drie sterfgevallen.
  - 15 hours ago 31 Aug 14, 7:50pm -
 • 'Yezidi's in horrorgevangenis Mosul'
  Duizenden yezidi's zijn in Irak van een berg gered, maar honderden vrouwen vielen ten prooi aan de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Zij worden gevangen gehouden in Mosul. Onder de bewakers zouden ook Nederlanders zijn.
  - 16 hours ago 31 Aug 14, 7:17pm -
 • Weekoverzicht 24 t/m 31 augustus
  Het nieuws van de afgelopen week met onder meer opgepakte jihadstrijders, doodsangst in Oekraïne en neergeschoten honden.
  - 16 hours ago 31 Aug 14, 6:55pm -
 • Gezeul met ziek jochie houdt Britten bezig

  - 17 hours ago 31 Aug 14, 6:34pm -
 • Discussie in VS over aanpak IS
  De Amerikanen zijn het niet eens over hoe ze de terreurorganisatie Islamitische Staat moet bestrijden, constateert correspondent Erik Mouthaan.
  - 17 hours ago 31 Aug 14, 6:28pm -
 • #Dag243: Goed nieuws uit Irak, pakje op zondag en een treurige kat
  Elke dag selecteren we de belangrijkste en opvallendste gebeurtenissen. Dit is dag 243 van 2014 met onder andere: een sprankje goed nieuws uit Irak, postbezorging op zondag en een verdrietige kat.
  - 17 hours ago 31 Aug 14, 6:00pm -
 • Appartementencomplex ingestort: enorme chaos

  - 18 hours ago 31 Aug 14, 5:25pm -
 • Fijn? Pakketje op zondag ontvangen
  Verslaggever Pepijn Croné sprak de eerste Nederlanders die een pakketje op zondag ontvingen. En ze zijn er dolblij mee.
  - 18 hours ago 31 Aug 14, 5:25pm -
 • Blijdschap in Amerli: IS verjaagd

  - 18 hours ago 31 Aug 14, 5:19pm -
 • Poetin: Separatisten moeten onderhandelen over eigen staat
  De regering in Kiev moet met de pro-Russische separatisten in het oosten en zuiden van Oekraïne onderhandelen over een eigen staat, zegt de Russische president Vladimir Poetin
  - 18 hours ago 31 Aug 14, 5:03pm -
 • IJsland schaalt vulkaanalarm terug
  IJsland heeft de code rood voor de luchtvaart vanwege de vulkaan Bardarbunga opgeheven. Er is geen as gevonden.
  - 19 hours ago 31 Aug 14, 4:22pm -
 • Bliksem doodt 19 circusdieren
  Een Duits cirsus deed vanochtend een gruwelijke ontdekking. In een wei in het Duitse Wald-Michelbach lagen 19 dode circusdieren. De dieren zijn mogelijk getroffen door de bliksem.
  - 20 hours ago 31 Aug 14, 3:24pm -
 • Onderzoek naar agressie door antidepressiva
  Het DNA van mensen die antidepressiva slikken, wordt onder de loep genomen door het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb en onderzoekers van de Erasmus Universiteit. Agressief gedrag heeft mogelijk te maken met het gebruik van deze middelen.
  - 20 hours ago 31 Aug 14, 3:12pm -
 • Politie verdedigt klopjacht zieke kleuter
  De ouders van de zieke Ashya King (5) noemen de zoektocht naar hun zoon 'een waanzinnige klopjacht'. De politie blijft bij de beslissing om te zoeken naar de jongen, die door zijn ouders tegen medisch advies werd meegenomen uit een ziekenhuis.
  - 21 hours ago 31 Aug 14, 2:25pm -
 • 's Werelds verdrietigste kat vindt baasje
  Grumpy Cat kennen we al, maar nu is er naast de wereldberoemde chagrijnige kat ook een kat met een wel heel treurige blik. Het beestje heeft dankzij social media een nieuw huis gevonden.
  - 22 hours ago 31 Aug 14, 1:30pm -
 • IS verjaagd: afslachting voorkomen
  Iraakse militairen hebben de blokkade van de terreurorganisatie Islamitische Staat rondom de stad Amerli doorbroken. Daarmee lijkt een bloedbad voorlopig te zijn voorkomen.
  - 22 hours ago 31 Aug 14, 1:20pm -
 • PostNL test vandaag pakketbezorging op zondag
  Vandaag is de eerste dag van de test van PostNL met pakketbezorging op zondag. De allereerste bezorging werd in Tilburg afgeleverd. PostNL levert als eerste postbezorger zeven dagen per week.
  - 23 hours ago 31 Aug 14, 12:32pm -
 • 100 lichamen aangespoeld aan kust Libië
  Aan de Libische kust zijn vanmorgen meer dan 100 lichamen aangespoeld.
  - 23 hours ago 31 Aug 14, 11:54am -
 • Video: Sterkemannenrace door de modder
  Ongeveer 2000 Duitsers renden gisteren de Strongman Race. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden deden er ook vrouwen mee. Onder en over obstakels, door modder, water en schuim werkten de deelnemers zich naar de finish. Voor de vierde keer o…
  - 24 hours ago 31 Aug 14, 11:29am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse