Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Mailadressen Rabo-klanten op straat
  Een niet al te snuggere medewerker van de Rabobank Roermond-Echt heeft vandaag per ongeluk ruim 900 e-mailadressen van klanten bekendgemaakt.
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 10:51pm -
 • Voetballer met hoofd vast in goal
  Een jong voetballertje uit Gouda is vandaag met zijn hoofd klem komen te zitten in een goal. De brandweer moest eraan te pas komen om hem te bevrijden uit zijn benarde situatie.
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 10:37pm -
 • Vluchtelingen wandelen over Autobahn
  De Duitse politie heeft vandaag op de Autobahn ruim honderdvijftig vluchtelingen aangehouden. De migranten liepen langs de snelweg A3 in Beieren, niet ver van de grens met Oostenrijk. Dat weet het ANP.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:09pm -
 • Southampton verslaat Vitesse
  Vitesse heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in het eerste duel met Southampton in de derde voorronde van de Europa League. De Engelse club van trainer Ronald Koeman was met 3-0 te sterk voor de ploeg uit Arnhem.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:59pm -
 • Google: We verwijderen resultaten niet
  Google weigert om zoekresultaten wereldwijd te verwijderen. Frankrijk had dat geëist, maar de internetgigant vindt dat Parijs veel te ver gaat.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:51pm -
 • 71 vrouwen, kinderen gered van Boko Haram
  Het Nigeriaanse leger heeft vandaag zeker 71 vrouwen en kinderen uit de handen van terreurorganisatie Boko Haram gered.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:33pm -
 • Vier NL'ers in quarantaine om ebola
  Vier Nederlanders zijn in Sierra Leone in quarantaine geplaatst omdat ze mogelijk besmet zijn met ebola. Dat schrijft het ANP.
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 9:17pm -
 • Ploumen wil 500 miljoen voor Afrika
  Minister Lilian Ploumen wil graag een Europees potje van 500 miljoen euro om werkloze Afrikanen aan het werk te helpen. Gebeurt dat niet snel, dan komen zowel de stabiliteit van Afrika als van Europa in gevaar, zo redeneert de minister.
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:53pm -
 • Steekpartij Rijswijk: 1 gewonde
  Bij een steekpartij in Rijswijk is vanavond één persoon gewond geraakt. Dat schrijft het ANP.
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:33pm -
 • AZ verslaat Istanbul Basaksehir
  AZ heeft vanavond de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Europa League gewonnen met 2-0. De club speelde tegen het Turkse Istanbul Basaksehir.
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:25pm -
 • 'Ze gooien kittens van het viaduct!'
  Inwoners van het Noord-Hollandse Koog aan de Zaan schrokken zich vandaag kapot toen enkele onverlaten kittens van een viaduct gooiden.
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:17pm -
 • Wilders: Goede reis, moslims!
  Geert Wilders heeft vandaag op Twitter gereageerd op de voorpagina van de krant De Stentor. Op de voorpagina staat een islamitisch gezin dat zegt uit Nederland te vertrekken, mede vanwege Wilders. "Goede reis!", aldus de PVV-leider.
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:57pm -
 • Dader Israël stak eerder homo's neer
  De orthodoxe Jood die vanavond in Israël deelnemers van de Gay Pride in Jeruzalem aanviel en daarbij zes mensen neerstak viel in 2005 ook al eens mensen in de Gay Pride aan. Dat meldt het ANP.
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:32pm -
 • NL wint brons bij Scheikunde Olympiade
  De 17-jarige Marit Fiechter uit Zwolle heeft de bronzen medaille gewonnen bij de Internationale Scheikunde Olympiade. Ze deed dit samen met Geert Schulpen uit Boxtel.
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 7:18pm -
 • 'Kosovaren misbruiken terugkeerregeling'
  Kosovaren die goed weten dat zij geen of vrijwel geen kans maken op politiek asiel, komen toch naar Nederland om kans te maken op een terugkeervergoeding van de overheid. Dit stelt onder meer de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 6:52pm -

BNR

 • Politieacties raken straks ook Eredivisie
  Politieacties bedreigen de eerste Eredivisie-wedstrijden van dit seizoen. De politiebonden hebben aangekondigd te gaan staken tijdens de eerste speelronde. Ze eisen een beter cao-bod van minister van der Steur van Veiligheid en Justitie.
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 4:50pm -
 • Ook de Belgische boeren zijn het zat
  Na Franse boeren voeren nu ook boze Belgische boeren actie. Ze blokkeren op- en afritten op verschillende plaatsen. Eerder vandaag waren de boeren in Sint Niklaas en Genk. Nu laten ze het verkeer vastlopen bij Ternat, vlakbij Brussel.
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 4:41pm -
 • Wegkapen Top Gear-mannen 'meesterzet' van Amazon
  De drie voormalige presentatoren van het populaire Britse autoprogramma Top Gear - Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May - gaan samen een autoshow maken voor de tv-afdeling van internetgigant Amazon.
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:13pm -
 • Danny D. stond onder toezicht van reclassering
  De man die wordt verdacht van ontucht met de 13-jarige Lisa, stond onder toezicht van de reclassering. Dat heeft reclassering Nederland bevestigd. D. had zelf om verlenging van zijn proeftijd gevraagd.
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 3:50pm -
 • Ophef om extra douaneheffingen Turkije
  Turkije moet stoppen met het opleggen van extra douaneheffingen aan Europese bedrijven. Daarvoor pleiten exportvereniging Fenedex, de verladersorganisaties EVO en de Europese overkoepelende verladersorganisatie. Zij willen dat de Europese Commissie i…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 3:29pm -
 • ZZP'ers blijven massaal onverzekerd werken
  Ruim de helft van de zelfstandigen heeft niets geregeld bij arbeidsongeschiktheid. Een klein deel valt terug op het inkomen van de partner en slechts een kwart heeft de risico's goed afgedekt.
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 2:58pm -
 • OM gaat in hoger beroep tegen alle uitspraken Valkenburgse Zedenzaak
  De rechter heeft een nieuwe uitspraak gedaan in de zaak waarbij een zestienjarig meisje van haar vriend betaalde seks moest hebben met zeker zestig mannen. Enkele van haar 'klanten' stonden vandaag terecht.
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 2:56pm -
 • À la Carte | Tankstations
  Kleiner, groter, meeste, snelste. Of het nu om inbraken, auto's of jongeren gaat. In de Randstad zijn relatief weinig tankstations. Terwijl in Zeeland de pomphouders met veel meer zijn.
  - 14 hours ago 30 Jul 15, 12:37pm -
 • Onduidelijk of ook Nederlandse banen verdwijnen bij Shell
  Het is nog onduidelijk of er ook in Nederland banen verdwijnen bij Shell. Eerder vandaag kondigde het olie- en gasconcern aan wereldwijd 6500 banen te schrappen, zo'n zeven procent van het totaal. Aanleiding is de langdurige lage olieprijs.
  - 16 hours ago 30 Jul 15, 10:50am -
 • Meer verzekeringsfraudeurs opgespoord
  De verzekering wordt nog wel eens opgelicht, maar toch lopen er ook veel mensen tegen de lamp. Vorig jaar is voor bijna 100 miljoen aan verzekeringsfraude opgespoord, zo vertelt het Verbond van Verzekeraars op BNR. Het opgespoorde bedrag is 10 procen…
  - 17 hours ago 30 Jul 15, 9:32am -

Buienradar

NOS

 • NewFacebooks eerste internet-drone is klaar
  Facebook heeft een werkend prototype geproduceerd van een onbemand vliegtuig waarmee het bedrijf internet wil verspreiden door de lucht. Facebook richt zich op dunbevolkte gebieden die nu vaak geen toegang hebben tot het web. Omdat die gebieden moeil…
  - 36 mins ago 31 Jul 15, 2:24am -
 • Doden bij overstromingen in Pakistan
  In het oosten van Pakistan zijn de afgelopen dagen bij overstromingen tientallen mensen om het leven gekomen. Lokale media spreken van 86 doden. Honderden mensen zijn dakloos geworden.De provincie Punjab, aan de grens met India, heeft veel last van d…
  - 3 hours ago 30 Jul 15, 11:39pm -
 • Paul Jansen nieuwe hoofdredacteur Telegraaf
  Politiek commentator Paul Jansen van De Telegraaf volgt Sjuul Paradijs op als hoofdredacteur van de krant. Jansen werd al genoemd als opvolger, maar de benoeming is nu officieel bekendgemaakt.De directie en hoofdredactie kozen unaniem voor Jansen om…
  - 3 hours ago 30 Jul 15, 11:32pm -
 • Opnieuw dakpannen gevonden in Den Haag uit Romeinse tijd
  In Den Haag zijn opnieuw Romeinse dakpannen gevonden. Het gaat om honderden exemplaren die op een bouwterrein zijn gevonden.De gemeente zegt dat de dakpannen horen bij een belangrijk Romeins gebouw, want zover bekend kregen alleen de belangrijkste ge…
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:16pm -
 • Mailadressen van klanten Rabobank Roermond op straat
  Een filiaal van de Rabobank in Roermond-Echt heeft per ongeluk 900 e-mailadressen van klanten naar andere klanten gestuurd. Dat meldt de Limburgse nieuwssite 1Limburg.Volgens de nieuwssite wilde de bank zijn klanten per mail informeren over een beurs…
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:49pm -
 • Google weigert zoekresultaten wereldwijd te verwijderen
  Google weigert om zoekresultaten wereldwijd te verwijderen. Frankrijk had dat geëist, maar het internetconcern wil niet zo ver gaan, schrijft privacychef Peter Fleischer op het weblog van Google. De Europese rechter bepaalde vorig jaar dat iedereen…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:48pm -
 • Duitse politie plukt 163 vluchtelingen van snelweg
  In het zuiden van Duitsland zijn 163 vluchtelingen opgepakt. Zij liepen op en langs de A3 in Beieren, dicht bij de Oostenrijkse grens. Rond 10.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen van verkeersdeelnemers dat er groepen mensen langs de snelweg li…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:21pm -
 • Greenpeace mag schip van Shell niet dwarsbomen
  De Amerikaanse tak van Greenpeace moet 2500 dollar betalen voor elk uur dat milieuactivisten een ijsbreker van Shell in Oregon nog de doortocht belemmeren. Greenpeace wil voorkomen dat Shell in het poolgebied gaat boren naar olie en gas. Activisten…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:38pm -
 • Vier Nederlanders in Sierra Leone in quarantaine om ebola
  In Sierra Leone zijn vier Nederlanders in quarantaine geplaatst, meldt het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. De Nederlanders zijn verbonden aan een ziekenhuis waar vorige week een patiënt overleed aan ebola. Zeker 123 patiënten en medewerkers…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 7:21pm -
 • Kunstenaar Ai Weiwei geland op Duitse bodem
  De Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei is geland op het vliegveld van de Duitse stad München. Het is zijn eerste bezoek aan het buitenland in jaren. Weiwei kreeg vorige week na vier jaar zijn paspoort terug van de Chinese regering.Weiwei kwam…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 7:15pm -
 • Bescheiden beloning voor begeleiding beursgang ABN Amro
  De drie zakenbanken die de beursgang van ABN Amro begeleiden, krijgen daarvoor geen riante beloning. Morgan Stanley, Deutsche Bank en ABN Amro zelf krijgen geen basisbedrag, maar alleen een vergoeding voor reis- en verblijfkosten en na afloop van de…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 7:06pm -
 • Turkse OM onderzoekt Koerdische oppositieleider
  De Turkse justitie is een onderzoek begonnen naar de leider van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP, Selahattin Demirtas. Hij zou vorig jaar demonstranten hebben bewapend en bevolkingsgroepen tegen elkaar hebben opgezet.Vorig najaar kwamen in het z…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 6:12pm -
 • Omwonenden Germanwings-dorp zijn ramptoerisme beu
  Het dorpje in de Franse Alpen waar eind maart een Airbus van Germanwings neerstortte, wil zijn rust terug. Honderden inwoners van Le Vernet hebben bij de burgemeester een petitie ingeleverd waarin ervoor wordt gepleit de rampplek niet nog toegankelij…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 6:00pm -
 • Duitse justitie onderzoekt 'landverraad' journalisten
  Het Duitse Openbaar Ministerie doet onderzoek naar twee journalisten vanwege mogelijk landverraad. De twee hebben op hun blog passages uit geheime documenten van de binnenlandse veiligheidsdienst gepubliceerd.Het onderzoek moet uitwijzen of door de p…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 5:36pm -
 • 1 op 10 mensen onder toezicht is zedendelinquent
  Danny D., de man die wordt verdacht van ontuchtige handelingen met de 13-jarige Lisa, staat al jaren onder toezicht van Reclassering Nederland. Hij is daarmee een van de 1753 personen die vorig jaar in de gaten werden gehouden na een zedendelict.Recl…
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 5:01pm -
 • Homohater slaat weer toe op Gay Pride Jeruzalem
  Bij de Gay Pride in Jeruzalem zijn zes deelnemers neergestoken. Twee van hen zijn zwaargewond, zeggen Israëlische hulpdiensten.Op foto's is te zien dat de dader, een ultra-orthodoxe jood, in de boeien wordt geslagen. Volgens de autoriteiten voerde h…
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 4:38pm -
 • Sint-Petersburgse (68) mogelijk seriemoordenares
  De politie van Sint-Petersburg heeft mogelijk een seriemoordenares in de cel zitten. Tamara Samsonova van 68 zou op zijn minst twee mensen hebben vermoord en in stukken gezaagd.De slachtoffers zijn een vriendin van 79 van de vrouw en een 44-jarige me…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:26pm -
 • KNVB: opnieuw is het voetbal de pineut
  De KNVB vindt de geplande politieacties tijdens de eerste eredivisiespeelronde "een treffer recht in het hart van de sport". De bond baalt vooral dat de politie opnieuw het voetbal gebruikt als podium om te staken."Vanzelfsprekend balen wij hiervan,…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:06pm -
 • Video: 79-jarige Noor zwemt naar eigen bruiloft
  De 79-jarige Trygve Bernhardsen zwom in zijn zwembroek en met strikje om naar zijn aanstaande. Hoewel het pijpenstelen regende, legde hij de 800 meter in het koude water toch af. Twee van zijn kleinkinderen zwommen met hem mee.Bruid Ellen Herzberg ze…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:04pm -
 • 'Als de nacht valt, duiken overal vluchtelingen op in Calais'
  "Als het donker wordt in Calais, ondergaat de stad een metamorfose", zegt correspondent Frank Renout. Afgelopen nacht begaf hij zich tussen de vluchtelingen in de Noord-Franse stad. Elke nacht proberen zij opnieuw om bij de ingang van de Kanaaltunnel…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 3:54pm -

Trouw

AD

 • Paul Jansen is nieuwe hoofdredacteur De Telegraaf

  Paul Jansen is nieuwe hoofdredacteur De Telegraaf

  Paul Jansen (47) is de nieuwe hoofdredacteur van De Telegraaf en begint per 1 september aan zijn nieuwe baan. Jansen is op dit moment als
  - 3 hours ago 31 Jul 15, 12:02am -
 • Bouwsteen van leven ontdekt op komeet waar Philae landde

  Bouwsteen van leven ontdekt op komeet waar Philae landde

  Op een komeet waar Europa vorig jaar een verkenner liet landen, zijn de mogelijke bouwstenen van leven op aarde gevonden. Dat heeft de Europese
  - 3 hours ago 30 Jul 15, 11:30pm -
 • Mogelijk toch versie van Google Glass op de markt

  Mogelijk toch versie van Google Glass op de markt

  Er komt mogelijk toch nog een versie van Google Glass op de markt. Het Amerikaanse Google zet in op de zakenmarkt en heeft de slimme bril zodanig
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 10:55pm -
 • 'Ben Affleck was wel degelijk close met nanny'

  'Ben Affleck was wel degelijk close met nanny'

  Ben Affleck blijft ontkennen dat hij een relatie heeft gehad met de nanny van zijn kinderen terwijl hij nog bij zijn vrouw Jennifer Garner was.
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 10:35pm -
 • Koeman rekent na ruime zege op play-offs EL

  Koeman rekent na ruime zege op play-offs EL

  Trainer Ronald Koeman gaat ervan uit dat zijn club Southampton na de 3-0 zege op Vitesse de play-offs voor het hoofdtoernooi van de Europa League
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:18pm -
 • Feyenoord wil ADO-spits Kramer 'ruilen' voor Te Vrede

  Feyenoord wil ADO-spits Kramer 'ruilen' voor Te Vrede

  Feyenoord wil alsnog ADO-spits Michiel Kramer naar De Kuip halen. De 26-jarige aanvaller zag een week geleden een lucratieve overstap naar
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:01pm -
 • Verlies basketballers op vierlandentoernooi
  De Nederlandse basketballers zijn het vierlandentoernooi in Trento begonnen met een nederlaag. Oranje moest donderdag met 64-52 buigen voor
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:00pm -
 • Legionella eist levens in New York

  Legionella eist levens in New York

  Alle koeltorens in de New Yorkse wijk South Bronx (stadsdeel The Bronx) worden onderzocht op aanwezigheid van de legionellabacterie. Aanleiding
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:31pm -
 • Van den Brom: Jonge ploeg speelde heel volwassen

  Van den Brom: Jonge ploeg speelde heel volwassen

  Een volwassen zege van een jonge ploeg. Zo noemde trainer John van den Brom de Europese overwinning van AZ op Istanbul Basaksehir in de derde
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 9:22pm -
 • Spelers Legia in Albanië bekogeld met stenen

  Spelers Legia in Albanië bekogeld met stenen

  De confrontatie in de derde voorronde van de Europa League tussen de Albanese club FK Kukës en Legia Warschau is donderdag kort na rust gestaakt.
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 9:08pm -
 • Greenpeace blokkeert ijsbreker Shell

  Greenpeace blokkeert ijsbreker Shell

  Dertien activisten van Greenpeace hebben een ijsbreker die voor Shell vaart, tegengehouden. Ze lieten zich woensdag aan touwen van een brug in de
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:53pm -
 • Onderzoek naar arbitrage Gold Cup

  Onderzoek naar arbitrage Gold Cup

  De veelbesproken en controversiële beslissingen van de arbitrage tijdens het toernooi om de Gold Cup worden nog eens goed tegen het licht
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:36pm -
 • Politie smoort inbraakpoging in de kiem

  Politie smoort inbraakpoging in de kiem

  Op de Kamp in Amersfoort is woensdagavond een inbraakpoging verijdeld. Daarbij pakte de een 31-jarige man op, die zich ophield in de Grote Sint
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:35pm -
 • Fraser-Pryce sterkste op 100 meter in Stockholm

  Fraser-Pryce sterkste op 100 meter in Stockholm

  Tweevoudig olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce heeft donderdag in Stockholm de Diamond Leaguewedstrijd over 100 meter gewonnen. De
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:22pm -
 • Ould-Chikh tekent bij Benfica

  Ould-Chikh tekent bij Benfica

  Jeugdinternational Bilal Ould-Chikh heeft donderdagavond zijn langverwachte handtekening gezet onder een contract bij de Portugese topclub
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:20pm -

Telegraaf

 • Regelmatig zon, geleidelijk warmer
  Zeist (weeronline.nl), 31 juli 2015 - Vandaag zijn er zonnige perioden en blijft het op de meeste plaatsen droog. Als het ergens nog tot een lichte bui komt zal dit in het noordoosten zijn. Het wordt circa 20 graden. De komende dagen wordt het warmer…
  - 3 hours ago 31 Jul 15, 12:00am -
 • Leger beveiligt buschauffeurs
  In de Centraal-Amerikaanse staat El Salvador zijn militairen en politieagenten ingezet om buschauffeurs te beveiligen tegen criminele bendes. De bendes hebben bestuurders met geweld bedreigd als ze niet staken, om de aandacht van de regering te trekk…
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 11:00pm -
 • Koeman hint op versterkingen
  Trainer Ronald Koeman hoopt dat zijn club Southampton nog twee spelers aantrekt. Hij wil geen namen noemen.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:26pm -
 • Verborgen superaardes gevonden
  Astronomen van de Universiteit van Geneve hebben hebben een verborgen planetenstelsel met drie superaardes en één gasreus ontdekt in het sterrenbeeld Cassiopeia, de bekende W-vorm aan de sterrenhemel.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:18pm -
 • Bosz: 'Dit is een goede les'
  Vitesse-trainer Peter Bosz vond de 3-0 nederlaag bij Southampton ook leerzaam voor zijn ploeg. "Ze zijn 18, 19 en 20 jaar oud dan is het een goede les voor de jonge jongens die bij ons spelen", zei hij voor de camara van FOX Sports.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:16pm -
 • Bouwsteen van leven ontdekt
  Op een komeet waar Europa vorig jaar een verkenner liet landen, zijn de mogelijke bouwstenen van leven op aarde gevonden. Dat heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA donderdag bekendgemaakt. De sonde zag onder meer dat er gassen waren die een ro…
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:11pm -
 • Verlies Oranje basketballers
  De Nederlandse basketballers zijn het vierlandentoernooi in Trento begonnen met een nederlaag. Oranje moest donderdag met 64-52 buigen voor gastland Italië. De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren, die in voorbereiding is op het EK, speelt vrijda…
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:48pm -
 • 'Russen achter moord op spion'
  Wetenschappelijk bewijs „laat zonder aarzeling zien” dat twee Russische geheim agenten in 2006 hun voormalige collega Aleksander Litvinenko hebben vermoord. De beide verdachten lieten een spoor van radioactiviteit achter en hadden daar „geen ge…
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:46pm -
 • Koeman: '3e goal groot verschil'
  Ronald Koeman was na afloop van de 3-0 zege op Vitesse in de voorrondes van de Europa League tevreden, maar werd na rust toch ook een paar keer boos op Southampton.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:33pm -
 • Janssen: 'Keeper deed wild'
  Vincent Janssen was bij beide doelpunten van AZ betrokken in het Europese duel tegen Istanbul Basaksehir. De debuterende aanvaller werd na een klein kwartier weggestuurd door Markus Henriksen.  Keeper Volkan Babacan zag de spits aankomen en stormde…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 9:27pm -
 • Legionella eist levens in New York
  Alle koeltorens in de New Yorkse wijk South Bronx (stadsdeel The Bronx) worden onderzocht op aanwezigheid van de legionellabacterie. Aanleiding is het overlijden van twee wijkbewoners die de ziekte hadden opgelopen. Ook zijn meer dan dertig mensen zi…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 9:26pm -

Elsevier

 • NewFacebook ontwikkelt drone met internet
  WASHINGTON (ANP) - Facebook heeft een drone ontwikkeld die draadloos internet beschikbaar maakt voor de gebieden waar het over vliegt. De spanwijdte van het onbemande vliegtuig is net zo groot als de spanwijdte van een Boeing 737. De drone kan tot ru…
  - 58 mins ago 31 Jul 15, 2:02am -
 • 'NAVO-landen betrekken bij proces Libië'
  TRIPOLI (ANP) - De landen die bombardementen hebben uitgevoerd op Libië tijdens de burgeroorlog in 2011 moeten betrokken raken bij en aandringen op een eerlijk proces voor de Libische oud-premier Baghdadi al-Mahmoudi. Volgens de advocaten van Mahmou…
  - 2 hours ago 31 Jul 15, 1:12am -
 • Britse veiligheidskabinet bijeen om Calais
  LONDEN (ANP) - Premier David Cameron van Groot-Brittannië heeft het Nationale Veiligheidskabinet (COBR) bijeen geroepen om vrijdagochtend te spreken over de situatie in Calais. Duizenden migranten proberen bij die Franse plaats de Kanaaltunnel in te…
  - 2 hours ago 31 Jul 15, 1:12am -
 • Australiër zwaargewond door aanval haai
  EVANS HEAD (ANP) - Een man is vrijdagochtend zwaargewond geraakt door een aanval van een haai voor de kust van de Oost-Australische plaats Evans Head. De 52-jarige surfer werd gebeten in zijn linkerbeen en -arm. Hij is overgebracht naar het ziekenhui…
  - 2 hours ago 31 Jul 15, 1:12am -
 • Paul Jansen nieuwe hoofdredacteur Telegraaf
  AMSTERDAM (ANP) - Politiek commentator Paul Jansen wordt per 1 september hoofdredacteur van De Telegraaf. Dat schrijft de krant in haar vrijdageditie. Jansen volgt daarmee Sjuul Paradijs op, die in mei was vertrokken.
  - 2 hours ago 31 Jul 15, 1:12am -
 • Agent die chauffeur doodschoot op borgtocht vrij
  CINCINNATI (ANP) - De Amerikaanse blanke politieman die in Cincinnati een zwarte automobilist doodschoot, is op borgtocht vrij. Dat heeft een provinciale rechtbank donderdag (lokale tijd) bekendgemaakt. De 25-jarige Ray Tensing verklaarde zich eerder…
  - 2 hours ago 31 Jul 15, 1:11am -
 • Leger beveiligt buschauffeurs El Salvador
  SAN SALVADOR (ANP) - In de Centraal-Amerikaanse staat El Salvador zijn militairen en politieagenten ingezet om buschauffeurs te beveiligen tegen criminele bendes. De bendes hebben bestuurders met geweld bedreigd als ze niet staken, om de aandacht van…
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 11:09pm -
 • Bouwsteen van leven ontdekt op komeet
  PARIJS (ANP) - Op een komeet waar Europa vorig jaar een verkenner liet landen, zijn de mogelijke bouwstenen van leven op aarde gevonden. Dat heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA donderdag bekendgemaakt. De sonde zag onder meer dat er gassen w…
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 11:09pm -
 • Google Glass mogelijk toch op de markt
  NEW YORK (ANP) - Er komt mogelijk toch nog een versie van Google Glass op de markt. Het Amerikaanse Google zet in op de zakenmarkt en heeft de slimme bril zodanig aangepast dat het kan worden gebruikt in de gezondheidszorg, fabrieken en de energie-in…
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 11:09pm -
 • Politie Londen: Russen achter moord op spion

  Politie Londen: Russen achter moord op spion

  LONDEN (ANP) - Wetenschappelijk bewijs ,,laat zonder aarzeling zien'' dat twee Russische geheim agenten in 2006 hun voormalige collega Aleksander Litvinenko hebben vermoord. De beide verdachten lieten een spoor van radioactiviteit achter en hadden da…
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:45pm -
 • LinkedIn profiteert van aanpassingen
  MOUNTAIN VIEW (ANP) - De zakelijke netwerksite LinkedIn heeft vorig kwartaal een fors hogere omzet weten te behalen. Dat bleek uit de kwartaalcijfers die het bedrijf donderdag openbaarde. Het begint eindelijk de vruchten te plukken van doorgevoerde w…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:46pm -
 • Kleine uitslagen op Wall Street

  Kleine uitslagen op Wall Street

  NEW YORK (ANP) - De beursgraadmeters in New York kwamen donderdag maar mondjesmaat in beweging. Beleggers hadden moeite richting te bepalen, met enerzijds beter dan verwachte cijfers over de economie en anderzijds een naderende renteverhoging van de…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:06pm -
 • Bankenbeloning ABN AMRO maximaal 4,5 miljoen
  AMSTERDAM (ANP) - De drie zakenbanken die zijn aangewezen om de beursgang van ABN AMRO in goede banen te leiden, hoeven niet te rekenen op een riante vergoeding. Het NLFI, de stichting die de aandelen ABN namens de Staat beheert, heeft ze gezamenlijk…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:06pm -
 • Google weigert wereldwijd te wissen
  LONDEN (ANP) - Google weigert om zoekresultaten wereldwijd te verwijderen. Frankrijk had dat geëist, maar de internetgigant vindt dat Parijs veel te ver gaat. Dat schrijft Peter Fleischer, privacyhoofd van Google, op het weblog van het bedrijf.
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:54pm -
 • Vier Nederlanders in quarantaine om ebola

  Vier Nederlanders in quarantaine om ebola

  FREETOWN (ANP) - In Sierra Leone zijn vier Nederlanders uit voorzorg in quarantaine geplaatst om een besmetting met ebola uit te sluiten. Het gaat om twee artsen en de vrouw en een kind van een van hen.
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:30pm -

Metro Nieuws

 • NewDaghoroscoop Maagd 31 Juli 2015
  Het kan heel verlossend werken om eens flink met je vuist op de tafel te slaan. Men is wellicht een beetje verrast door jouw dreigende houding, maar het werkt absoluut heel goed.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Vissen 31 Juli 2015
  Jij ontmoet iemand waar je van wegdroomt. Je weet nog niet hoe je die persoon het best kunt benaderen. Neem de tijd om hier goed over na te denken.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Waterman 31 Juli 2015
  Het geluk lacht je toe. De mogelijkheden lijken eindeloos. De kansen wachten er gewoon op dat jij er iets moois van maakt. Handen uit de mouwen.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Kreeft 31 Juli 2015
  Je krijgt onverwachts bezoek. Dat betekent dat je het één en ander zult moeten omgooien in je plannen voor vandaag. Dat hoeft geen probleem te zijn. Als je je flexibel kunt opstellen, beleef je een heerlijke dag.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Steenbok 31 Juli 2015
  Er treedt een communicatieprobleem op met iemand in jouw omgeving. Met een analytische benadering ga je het niet redden. Je zult iets van jezelf bloot moeten geven als je verder wilt komen.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Weegschaal 31 Juli 2015
  Het wordt tijd dat je bepaalde dingen of mensen loslaat. Je weet dat zelf heel goed en al heel lang. Natuurlijk doet dat zeer, je weet echter dat het op de lange termijn de enige goede oplossing is.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Boogschutter 31 Juli 2015
  Het is zaak je aandacht te vestigen op de lopende zaken. Haal je geen nieuwe opdrachten op de hals als je je bestaande opdrachten niet zorgvuldig hebt afgehandeld. Dat levert alleen maar stress op.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Leeuw 31 Juli 2015
  Je was zo zeker van jezelf, dat je je niet echt hebt ingespannen. Nu blijkt dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is, zul je veel moeite hebben de gevolgen van je laksheid te herstellen.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Schorpioen 31 Juli 2015
  Het ergste heb jij al gehad en je bent goed op weg. Schrik dus maar niet meer terug als er een paar kleine tegenslagen optreden. Dat hoort bij het leerproces. Gewoon doorzetten.
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Tweeling 31 Juli 2015
  Je krijgt met onverwachte problemen te maken. Daardoor ben je gedwongen je hele leven nog eens goed onder de loep te nemen. Ben jij werkelijk tevreden en gelukkig? Is dit echt wat jij zoekt?
  - 5 hours ago 31 Jul 15, 7:30am -

Spitsnieuws

 • Greenpeace blokkeert ijsbreker Shell
  Dertien activisten van Greenpeace hebben een ijsbreker die voor Shell vaart, tegengehouden. Ze lieten zich aan touwen van een brug in de Amerikaanse stad Portland in Oregon zakken. Daardoor kon het schip er niet langs varen. Het moest omkeren en bere…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 9:29pm -
 • Vernieuwd Vitesse onderuit tegen Southampton
  Het vernieuwde Vitesse staat volgende week voor een loodzware opgave om voor eigen publiek te zorgen dat er komend seizoen nog Europees gevoetbald gaat worden. De club uit Arnhem verloor vanavond het eerste duel in de derde voorronde van de Europa Le…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 9:14pm -
 • Slaapmutsje: Sheridyn Fisher
  Even was deze Australische schone van onze radar. Maar Sheridyn Fisher heeft verre van stilgezeten. Reden genoeg om haar Instagram-pagina even door te nemen.Deze heerlijke blonde bikinibabe maakte vorig jaar furore als Playmate in Australië en sc…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:59pm -
 • Tsjetsjeense meisjes bedonderen Islamitische Staat
  Krap bij kas? Dan kan je altijd proberen geld los te peuteren bij de Islamitische Staat. Je moet maar lef hebben: drie meisjes uit uit Tsjetsjenië deden het. En met succes.Lees ook: 'IS-terrorist viert vakantie in Turkije'De meisjes werden gec…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:54pm -
 • Google weigert wereldwijd te wissen
  Google weigert om zoekresultaten wereldwijd te verwijderen. Frankrijk had dat geëist, maar de internetgigant vindt dat Parijs veel te ver gaat. Dat schrijft Peter Fleischer, privacyhoofd van Google, op het weblog van het bedrijf.Lees ook: MIETERS:…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:04pm -
 • AZ verslaat tien Turken met 2-0
  AZ is de jacht op een plek in de Europa League begonnen met een overwinning. De ploeg van trainer John van den Brom was in Alkmaar met 2-0 te sterk voor Istanbul Basaksehir. De nieuwelingen Jop van der Linden (strafschop) en Vincent Janssen maakten d…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:44pm -
 • Vier Nederlanders in quarantaine om ebola
  In Sierra Leone zijn vier Nederlanders uit voorzorg in quarantaine geplaatst om een besmetting met ebola uit te sluiten. Het gaat om twee artsen en de vrouw en een kind van een van hen.Lees ook: Patiënt Radboud heeft geen ebola"De artsen werken i…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 7:29pm -
 • 106 vluchtelingen op Duitse Autobahn
  In het zuiden van Duitsland heeft de politie 106 vluchtelingen in één keer tegengehouden. Ze liepen op en langs de snelweg A3 in Beieren, niet ver van de grens met Oostenrijk. Ze zijn waarschijnlijk afgeleverd door mensensmokkelaars. De vluchteling…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 7:19pm -
 • Afrojack krijgt wassen beeld
  Nog even en dan heeft dj Afrojack zijn eigen wassen beeld. De wereldberoemde Nederlandse dj deelde eerder al een foto op Twitter en nu heeft Madame Tussauds het nieuwtje bevestigd aan BuzzE.Lees ook: Te koop: Afrojack's dikke Audi"Er zit iets heel…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 6:54pm -
 • Dader viel Gay Pride ook aan in 2005
  De man die zeker zes mensen neerstak bij de Gay Pride in Jeruzalem, had inderdaad de optocht in 2005 ook aangevallen. Toen werden drie deelnemers neergestoken. Dat heeft de politie bevestigd tegen Israëlische media. De dader werd na zijn daad overme…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 6:24pm -
 • Sylvester Stallone verkoopt Rocky-bokshandschoenen
  Sylvester Stallone gaat de bokshandschoenen die hij droeg in de film Rocky verkopen. Sky News meldt dat de acteur dit doet om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen.Lees ook: Kunstwerkjes Stallone te bewonderen in FrankrijkDe bokshands…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 5:49pm -
 • 'Kosovaren maken misbruik terugkeerregeling'
  Kosovaren die goed weten dat zij geen of vrijwel geen kans maken op politiek asiel, komen toch naar Nederland om kans te maken op een terugkeervergoeding van de overheid. Dit stelt onder meer de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), aldus E…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 5:39pm -
 • Leeuwenkillende tandarts ondergedoken
  De Amerikaanse tandarts Walter Palmer, die onder vuur ligt omdat hij in Zimbabwe de bekende leeuw Cecil heeft gedood, is nog spoorloos. Verschillende instanties zijn naar hem op zoek, maar vooralsnog zonder resultaat."Pogingen om met hem in contact…
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 5:19pm -
 • LOL: Vrouwen laten penis vriendje natekenen
  Als verliefd stelletje ken je elkaar natuurlijk door en door. En het gezicht van je geliefde kun je meestal helemaal dromen. Maar hoe zit het met andere lichaamsdelen.Dat vroegen de mensen achter Youtube-kanaal Distractify zich ook af. Zij haalden e…
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 4:59pm -
 • Deelnemers Gay Pride Israël neergestoken
  Zeker vier en mogelijk zes deelnemers van de jaarlijkse Gay Pride in Jeruzalem zijn neergestoken. De politie hield een Israëlische orthodoxe Jood aan als verdachte, zo maakte een woordvoerster bekend. Volgens de politie waren vier mensen neergestoke…
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 4:39pm -
 • Kitten van viaduct gegooid in Koog aan de Zaan
  Nog geen vijf weken oud was de kitten die vanmiddag vanaf een viaduct in Koog aan de Zaan werd gegooid. "Buiten lag een gehavend klein poesje. Ze was bang en zat onder het bloed. Haar snuit was helemaal uitgescheurd."Lees ook: Brabander gooit kit…
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 4:34pm -
 • Facebook komt met extra veiligheidsopties
  Facebook heeft een speciale tool uitgerold om gebruikers te helpen hun account veilig te maken en te houden. Dat meldt de techwebsite Tweakers.De tool met de naam Beveiligingscontrole verschijnt binnenkort bij alle gebruikers bovenaan de tijdlijn, a…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:29pm -
 • KNVB diepbedroefd over politiestaking
  Voetbalbond KNVB betreurt het dat de nationale competitie opnieuw doelwit dreigt te worden van politieacties. De politiebonden kondigden eerder vandaag aan volgende week te gaan staken tijdens de eerste speelronde van de eredivisie, vanwege een cao-c…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:19pm -
 • Ferry Doedens: Ik kom sterker terug dan ooit
  Het zijn roerige tijden voor GTST-soapie Ferry Doedens. Hij raakte zijn baan én manager kwijt en bekende vervolgens publiekelijk drugsverslaafd te zijn.Lees ook: Cokehead Doedens bedankt fans voor steunGelukkig weet Ferry zich weer te herpakken,…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:04pm -
 • Watersnoodmuseum onder water gelopen
  Het Watersnoodsmuseum in het Zeeuwse Ouwekerk heeft flink wat last van -u verwacht het niet- het water. Volgens de Provinciale Zeeuwse Courant staat het museum blank door een windhoos in combinatie met hevige regenval.Lees ook: Bizar: Halve diere…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 3:49pm -
 • Episch: Duizend muzikanten nodigen Foo Fighters uit
  Wij van Spitsnieuws worden niet gauw warm of koud van muzikanten of bands, al maken we voor eindbaas Dave Grohl en zijn Foo Fighters een uitzondering. En daarin staan we blijkbaar niet alleen.De inwoners van de Italiaanse plaats Cesena willen nameli…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 3:29pm -
 • Dronken das hangt de beest uit op Pools strand
  Een vrouwelijke das is momenteel aan het herstellen in een Pools dierenasiel, nadat ze nogal de beest had uigehangen op een Pools strand.Lees ook: Vraagtekens bij dronken elanden in ZwedenDe partyanimal werd bewusteloos op het strand in Rewal gevo…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 3:24pm -
 • Kylie wil zuipen: Vlucht naar Canada
  Model en Snapchat-koningin Kylie Jenner viert haar verjaardag in Canada. TMZ meldt dat het halfzusje van Kim Kardashian op haar achttiende verjaardag in Amerika nog niet mag drinken, maar in Canada is dat geen probleem en kan ze helemaal los gaan.De…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 3:19pm -
 • Doelwit liquidatie Ramblas was voortvluchtige Van Z.
  De man die dinsdag in het hart van Barcelona gewond raakte door een schietpartij is de 26-jarige Jori Sven van Z, die al maanden gezocht werd door de Nederlandse politie. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.De Spaanse autoriteiten hebben Van Z. eerder v…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 3:14pm -
 • 'Taliban kiest nieuwe leider'
  De Taliban hebben een opvolger van de overleden Mullah Omar aangewezen. Volgens twee hoge Afghaanse Taliban gaat het om de vroegere tweede man onder Omar, de mullah Akhtar Mohammed Mansour.Afghaanse en Pakistaanse autoriteiten maakten gisteren beken…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 2:59pm -
 • Vliegtuigraampje valt tijdens Ryair-vlucht op schoot
  De Britse Laurence Gibson heeft afgelopen weekend doodsangsten doorstaan toen hij in een vliegtuig van prijsvechter Ryanair zat en plots een vliegtuigraampje op zijn schoot viel."Het was het meest beangstigende moment van mijn leven", vertelt Gibs…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 2:44pm -
 • Lindsay Lohan zadelt Grieken op met hoge rekening
  Lindsay Lohan, ooit een onschuldig kindsterretje, nu actrice en full time probleemkind, flikt het weer. De 29-jarige actrice zou uitgebreid gedineerd hebben in het Griekse Mykonos, maar de rekening niet hebben betaald. Lees ook: Burger King biedt…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 2:09pm -
 • Nederland derde op lijst cyberaanvallen
  Nederland is weer eens ergens bijna het beste in, maar echt positief is het niet. Een op de twaalf cyberaanvallen in de wereld werd in het tweede kwartaal van dit jaar namelijk verstuurd vanuit ons land. Dat blijkt uit gegevens van beveiligingsfirma…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 2:04pm -
 • Start eredivisie onzeker door politieacties
  Politieacties bedreigen de start van de eredivisie voetbal. De politiebonden kondigen vandaag aan dat het politiepersoneel gaat staken tijdens de eerste speelronde van de eredivisie (7 t/m 9 augustus) als verantwoordelijk minister Ard van der Steur (…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 1:59pm -
 • Zelfs jagers kotsen op leeuwkiller Zimbabwe
  Tandarts Walter Palmer, die in Zimbabwe de populairste leeuw van het land overhoop knalde, krijgt nu ook kritiek van andere jagers. Safari Club International, een internationale organisatie voor grootwildjagers, heeft de 55-jarige Palmer geschorst. O…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 1:44pm -

Volkskrant

 • NewFacebook ontwikkelt drone die internet verspreidt

  Facebook ontwikkelt drone die internet verspreidt

  Facebook heeft een drone ontwikkeld die draadloos internet beschikbaar maakt voor de gebieden waar het over vliegt. De spanwijdte van het onbemande vliegtuig is net zo groot als de spanwijdte van een Boeing 737. De drone kan tot ruim 27.000 meter hoo…
  - 23 mins ago 31 Jul 15, 2:37am -
 • Britse veiligheidskabinet bijeen om Calais

  Britse veiligheidskabinet bijeen om Calais

  Premier David Cameron van Groot-Brittannië heeft het Nationale Veiligheidskabinet (COBRA) bijeen geroepen om vrijdagochtend te spreken over de situatie in Calais. Duizenden migranten proberen bij die Franse plaats de Kanaaltunnel in te komen op zo…
  - 2 hours ago 31 Jul 15, 1:23am -
 • Amerikaanse agent die automobilist doodschoot op borgtocht vrij

  Amerikaanse agent die automobilist doodschoot op borgtocht vrij

  De Amerikaanse blanke politieman die in Cincinnati een zwarte automobilist doodschoot, is op borgtocht vrij. Dat heeft een provinciale rechtbank donderdag  bekendgemaakt. De 25-jarige Ray Tensing verklaarde zich eerder donderdag onschuldig tegenov…
  - 2 hours ago 31 Jul 15, 12:38am -
 • Paul Jansen is nieuwe hoofdredacteur De Telegraaf

  Paul Jansen is nieuwe hoofdredacteur De Telegraaf

  Paul Jansen (47) is de nieuwe hoofdredacteur van De Telegraaf en begint per 1 september aan zijn nieuwe baan. Jansen is op dit moment als politiek commentator werkzaam bij de krant. Hij volgt Sjuul Paradijs op, die in mei opstapte na een conflict tus…
  - 3 hours ago 31 Jul 15, 12:02am -
 • Medische zorg in Kenia gevangen in corruptie

  Medische zorg in Kenia gevangen in corruptie

  Keniaanse staatsziekenhuizen gijzelen geregeld kinderen en volwassen patiënten als de rekening niet kan worden betaald. Dit kan weken of zelfs maanden duren, ontdekten Nederlandse onderzoekers van het VU medisch centrum Amsterdam in het Moi Teachi…
  - 3 hours ago 31 Jul 15, 12:00am -
 • Minder rechtszaken over echte of valse kunstwerken

  Minder rechtszaken over echte of valse kunstwerken

  Act S1229A heet het wetsvoorstel dat de senaat van de staat New York heeft aangenomen. Het wordt binnenkort aan het plaatselijke parlement voorgelegd. En dan moet het voorbij zijn met de uit de hand gelopen claims die bezitters van een mogelijk meest…
  - 3 hours ago 31 Jul 15, 12:00am -
 • Het weer: Zomerweer keert terug

  Het weer: Zomerweer keert terug

  De komende dagen valt nauwelijks of geen regen, schijnt de zon geregeld en wordt het warmer. Dat werd tijd want juli verliep erg wisselvallig. De aanvoer van koele en onstabiele lucht vanaf de Noordzee komt tot een einde met als direct resultaat dat…
  - 3 hours ago 31 Jul 15, 12:00am -
 • Poging tot grooming is gelukkig niet strafbaar

  Poging tot grooming is gelukkig niet strafbaar

  Het Openbaar Ministerie vindt de aanpak van grooming veel te moeilijk en wil meer armslag. Het misleidt daartoe de media door onjuiste informatie naar buiten te brengen. Het begon allemaal met de 'lokpuber' (een agent die net deed of hij minderjarig…
  - 3 hours ago 31 Jul 15, 12:00am -
 • Budget voor 2015 is bij deel instellingen jeugdzorg al op

  Budget voor 2015 is bij deel instellingen jeugdzorg al op

  Een deel van de gemeenten heeft dermate krap jeugdzorg ingekocht dat er nu al zorgverleners zijn die tot eind dit jaar geen nieuw aangemelde kinderen meer kunnen aannemen. Het door de gemeenten aan die zorgverleners verstrekte budget, bedoeld voor he…
  - 3 hours ago 31 Jul 15, 12:00am -
 • Mogelijk toch versie van Google Glass op de markt

  Mogelijk toch versie van Google Glass op de markt

  Er komt mogelijk toch nog een versie van Google Glass op de markt. Het Amerikaanse Google zet in op de zakenmarkt en heeft de slimme bril zodanig aangepast dat het kan worden gebruikt in de gezondheidszorg, fabrieken en de energie-industrie. Dat meld…
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 10:55pm -
 • Google weigert wereldwijd zoekresultaten te wissen

  Google weigert wereldwijd zoekresultaten te wissen

  Google weigert om zoekresultaten wereldwijd te verwijderen. Frankrijk had dat geëist, maar de internetgigant vindt dat Parijs veel te ver gaat. Dat schrijft Peter Fleischer, privacyhoofd van Google, op het weblog van het bedrijf. De Europese recht…
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:37pm -
 • Spelers Legia in Albanië bekogeld met stenen

  Spelers Legia in Albanië bekogeld met stenen

  De confrontatie in de derde voorronde van de Europa League tussen de Albanese club FK Kukës en Legia Warschau is donderdag kort na rust gestaakt. Eén van de spelers van de Poolse club, de Slowaak Ondrej Duda, werd in de 51ste minuut geraakt doo…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 9:08pm -
 • Southampton veel te sterk voor Vitesse

  Southampton veel te sterk voor Vitesse

  Het vernieuwde Vitesse staat volgende week voor een loodzware opgave om voor eigen publiek te zorgen dat er komend seizoen nog Europees gevoetbald gaat worden. De club uit Arnhem verloor donderdagavond het eerste duel in de derde voorronde van de Eur…
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:55pm -
 • Fraser-Pryce sterkste op 100 meter in Stockholm

  Fraser-Pryce sterkste op 100 meter in Stockholm

  Tweevoudig olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce heeft donderdag in Stockholm de Diamond Leaguewedstrijd over 100 meter gewonnen. De 28-jarige Jamaicaanse was in 10,93 seconden de snelste in de Zweedse hoofdstad. De Amerikaanse Tori Bowie werd…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:22pm -
 • Komkommerblog - Ninja overvalt apotheek

  Komkommerblog - Ninja overvalt apotheek

  De Kamer is met reces, de grote wereldleiders blazen stoom af in hun vakantievilla's en de meeste mensen zijn met vakantie. Media en persbureaus vullen het aanbod in de nieuwsluwe zomerperiode aan met allerlei curieuze nieuwtjes. In dit komkommertijd…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:20pm -
 • Randstad profiteert van economisch herstel

  Randstad profiteert van economisch herstel

  Uitzendbureau Randstad, dat donderdag zijn halfjaarcijfers presenteerde, profiteert van het wereldwijde economisch herstel. De dienstverlener heeft een succesvol halfjaar achter de rug, met een sterke groei in de Verenigde Staten, Nederland en Frankr…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:05pm -
 • Terpstra ook sterkste in Wateringen

  Terpstra ook sterkste in Wateringen

  Een dag na zijn eindzege in de Ronde van Wallonië heeft Niki Terpstra ook toegeslagen in het criterium van Wateringen. De Nederlands kampioen was donderdag in de sprint de beste uit een kopgroep van drie. Terpstra klopte twee renners die drie weke…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:48pm -
 • Spyker wil fuseren met producent elektrische vliegtuigjes

  Spyker wil fuseren met producent elektrische vliegtuigjes

  Spyker bereidt zich naar eigen zeggen voor op een fusie met Volta Volare, een maker van elektrische vliegtuigjes uit Portland in Oregon. De sportwagenbouwer is sinds donderdag officieel uit surseance. Volgens topman Victor Muller opent dit de weg naa…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:46pm -
 • New Yorkse rechter wil snel einde aan 'Ballghazi'

  New Yorkse rechter wil snel einde aan 'Ballghazi'

  Een New Yorkse rechter heeft donderdag American footballcompetitie NFL en spelersorganisatie NFLPA geadviseerd om de tafel te gaan zitten in de slepende zaak rond de schorsing van sterspeler Tom Brady. De rechter, Richard Berman, leek aardig klaar me…
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:36pm -
 • AZ begint goed aan voorronde Europa League met winst in Istanboel

  AZ begint goed aan voorronde Europa League met winst in Istanboel

  Aan de hand van twee nieuwelingen is AZ voortvarend begonnen aan de aanloop naar de Europa League. De ploeg won het eerste duel met Istanbul Basaksehir in de derde voorronde met 2-0 dankzij treffers van Jop van der Linden en Vincent Janssen. De aanwi…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 7:28pm -
 • Noord-Koreaanse pakt goud op toren

  Noord-Koreaanse pakt goud op toren

  De Noord-Koreaanse tiener Kim Kuk Hyang heeft donderdag bij de WK in Kazan voor een verrassing gezorgd op het torenspringen. De 16-jarige Kim pakte het goud vanaf het 10 meterplatform, met een score van 397,05 punten. Dankzij een nagenoeg perfecte la…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 6:59pm -
 • VN nemen voor het eerst resolutie tegen stroperij aan

  VN nemen voor het eerst resolutie tegen stroperij aan

  De Verenigde Naties hebben donderdag alle landen opgeroepen een eind te maken aan de illegale jacht op en handel in wilde dieren. De wereld kampt met een ware stroperijcrisis. Zo worden in Afrika elke dag 100 olifanten door stropers gedood. De Algeme…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 6:58pm -
 • Angry Birds 2 moet miljoenen opleveren

  Angry Birds 2 moet miljoenen opleveren

  Zes jaar nadat hun eerste avonturen tientallen miljoenen vingers in beweging kregen, zijn de vogels opnieuw boos. Donderdag is Angry Birds 2 verschenen, een behendigheidsspel voor mobiele toestellen en het officiële vervolg op het succesrijke kata…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 6:39pm -
 • FC Twente huurt Nigeriaan Olaitan van Olympiakos

  FC Twente huurt Nigeriaan Olaitan van Olympiakos

  FC Twente heeft een nieuwe spits gevonden. Trainer Alfred Schreuder krijgt dit seizoen de beschikking over Michael Olaitan, een 22-jarige Nigeriaan die wordt gehuurd van de Griekse kampioen Olympiakos. FC Twente bedong tevens een optie tot koop op Ol…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 6:28pm -
 • Overheid twijfelt aan ProRail door verbouwing Utrecht CS

  Overheid twijfelt aan ProRail door verbouwing Utrecht CS

  Het ministerie van Infrastructuur en Milieu betwijfelt of ProRail in staat is grote infrastructurele werken volgens afspraak af te ronden. De vernieuwing van sporen, wissels en seinen bij Utrecht CS is ProRail zo boven het hoofd gegroeid dat het mini…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 6:01pm -
 • Na 'MH370-wrakstuk' ook koffer gevonden op Réunion

  Na 'MH370-wrakstuk' ook koffer gevonden op Réunion

  Op het tropische eiland Réunion in de Indische Oceaan is na een wrakstuk van een vliegtuig ook een deel van een koffer aangespoeld. Het is nog niet bekend of de koffer uit de verdwenen MH370 afkomstig is. Op een foto in de krant Le Journal de l'Å
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 5:49pm -
 • Super Cup tegen Bayern op de tocht voor Dost

  Super Cup tegen Bayern op de tocht voor Dost

  Bas Dost moet de strijd om de Duitse Super Cup tussen VfL Wolfsburg en Bayern München mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De Nederlandse spits van bekerwinnaar Wolfsburg kampt met lichte fysieke klachten. Trainer Dieter Hecking wil aan het begin…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 5:46pm -
 • Verdachte vermissing Lisa werd behandeld in kliniek

  Verdachte vermissing Lisa werd behandeld in kliniek

  De man die wordt verdacht van het meelokken van de 13-jarige Lisa uit Spijkenisse, stond op het moment van haar verdwijning onder behandeling van een forensisch psychiatrische kliniek. Hij werd daar op last van de rechter behandeld wegens het onttrek…
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 5:18pm -
 • IMF: schuldverlichting blijft voorwaarde steun Griekenland

  IMF: schuldverlichting blijft voorwaarde steun Griekenland

  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) praat pas officieel mee over een derde steunpakket aan Griekenland als de Europese geldschieters overeenstemming bereiken over schuldverlichting voor het noodlijdende land. Dit meldt de Financial Times op basis…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:22pm -
 • Man steekt voor tweede keer mensen neer tijdens Jeruzalemse Gay Pride

  Man steekt voor tweede keer mensen neer tijdens Jeruzalemse Gay Pride

  In Jeruzalem zijn donderdag zeker zes mensen neergestoken tijdens de Gay Pride-optocht in de Israëlische hoofdstad. De politie hield een Israëlische orthodoxe Jood aan als verdachte, zo maakte een woordvoerster bekend. Het gaat om een man di…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:16pm -
 • Van Gaal wil in Premier League 4-3-3 blijven spelen

  Van Gaal wil in Premier League 4-3-3 blijven spelen

  Hoewel Manchester United tijdens de oefentrip door de Verenigde Staten meestal met slechts één pure aanvaller speelde, wil Louis van Gaal in de Premier League komend seizoen 'gewoon' in het vertrouwde 4-3-3-systeem voetballen. Dat zei de Nederl…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:01pm -
 • Theo Bos hersteld van blessure en terug in koers

  Theo Bos hersteld van blessure en terug in koers

  Wielrenner Theo Bos is hersteld van zijn schouderblessure en doet zondag voor het eerst weer mee aan een wedstrijd. Zijn Zuid-Afrikaanse ploeg MTN-Qhubeka heeft de 31-jarige sprinter geselecteerd voor de Prudential RideLondon Classic, een eendaagse k…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 3:56pm -
 • Nummerdor en Varenhorst naar knock-outfase EK

  Nummerdor en Varenhorst naar knock-outfase EK

  Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zich donderdag door een tweede zege in de groepsfase verzekerd van een plek in de knock-outfase van het Europees kampioenschap. Het als eerste geplaatste Nederlandse team versloeg d…
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 3:35pm -
 • 'Jihadistengroep verdrijft IS uit Libische stad'

  'Jihadistengroep verdrijft IS uit Libische stad'

  Een jihadistische groepering in Libië heeft een lokale tak van Islamitische Staat verdreven uit diens bolwerk Darna. Bij de gevechten kwamen zeker 39 mensen om het leven. Dat hebben bronnen in Libië donderdag gezegd. De zogeheten Shura-raad van…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 3:28pm -
 • Britse atletiekbond pleit Mo Farah vrij

  Britse atletiekbond pleit Mo Farah vrij

  De Britse topatleet Mo Farah kan rustig toewerken naar de WK in Peking. Onderzoek naar de samenwerking van de tweevoudig olympisch kampioen met de in opspraak geraakte atletiekcoach Alberto Salazar heeft geen verdachte zaken opgeleverd. Dat meldde de…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 2:41pm -
 • Obama laat snelste computer ter wereld bouwen

  Obama laat snelste computer ter wereld bouwen

  De Verenigde Staten willen 's werelds snelste computer bouwen. De Amerikaanse president Obama heeft opdracht gegeven om de supercomputer te bouwen voor 2025. De supercomputer zou twintig keer sneller moeten zijn dan de huidige snelste machine, gebouw…
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 2:37pm -
 • AFM belemmert nieuwe startup van ervaren bankier

  AFM belemmert nieuwe startup van ervaren bankier

  Peter Verhaar (62) heeft wel enige ervaring met het openbreken van de Nederlandse financiële wereld. In 1999 was hij medeoprichter van de nieuwe online beleggersbank Alex, momenteel is hij als voorzitter betrokken bij een moderne pensioenvoorzieni…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 2:10pm -
 • Politiebonden voeren actie bij start eredivisie

  Politiebonden voeren actie bij start eredivisie

  Politieacties bedreigen de start van de eredivisie voetbal. De politiebonden kondigen donderdag aan dat het politiepersoneel gaat staken tijdens de eerste speelronde van de eredivisie (7 t/m 9 augustus) als verantwoordelijk minister Ard van der Steur…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 2:02pm -
 • Zwaargewonde Bonnet gecontroleerd door UCI

  Zwaargewonde Bonnet gecontroleerd door UCI

  Het maakt als wielrenner niet uit hoe erg je in de kreukels ligt na een valpartij, dopingcontroles gaan altijd door. Dat ondervond William Bonnet woensdagavond laat aan den lijve. De Fransman van FDJ liep bij een zware valpartij in de Tour de France…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 1:54pm -
 • Eerste wielergala in Abu Dhabi

  Eerste wielergala in Abu Dhabi

  De internationale wielrenunie UCI gaat voor het eerst een gala organiseren waarbij de beste renners en rensters van het jaar worden gehuldigd. De primeur van het mondiale wielergala vindt plaats na afloop van de eerste editie van de Ronde van Abu Dha…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 1:46pm -

RTL

 • Bouwsteen van leven ontdekt op komeet
  Op een komeet waar Europa vorig jaar een verkenner liet landen, zijn de mogelijke bouwstenen van leven op aarde gevonden. Dat heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA bekendgemaakt.
  - 4 hours ago 30 Jul 15, 10:57pm -
 • Politie Londen: Russen achter moord op spion
  Wetenschappelijk bewijs 'laat zonder aarzeling zien' dat twee Russische geheim agenten in 2006 hun voormalige collega Aleksander Litvinenko hebben vermoord.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 10:10pm -
 • Opnieuw schiet agent zwarte man dood
  Opnieuw zijn er in de Verenigde Staten beelden opgedoken van een blanke politieagent die een ongewapende zwarte man doodschiet. In de rechtbank zegt de agent dat hij zichzelf moest verdedigen, maar justitie vindt het moord.
  - 5 hours ago 30 Jul 15, 9:48pm -
 • Google weigert wereldwijde zoekresultaten te wissen
  Google weigert om zoekresultaten wereldwijd te verwijderen. Frankrijk had dat geëist, maar de internetgigant vindt dat Parijs veel te ver gaat.
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 9:10pm -
 • Doodstraf dreigt voor topmodel (22)
  De wereld lag aan haar voeten: topmodel Juliana Lopez presenteerde talkshows en deed mee aan grote modelwedstrijden. Nu hangt de doodstraf boven haar hoofd omdat ze in China betrapt is met een grote hoeveelheid drugs.
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:49pm -
 • 'Oma des doods' voor de rechter voor 13 moorden
  In het Russische St. Petersburg staat een Oma des Doods terecht. Een vrouw van 68 jaar, die in verband wordt gebracht met 13 moorden in 15 jaar tijd.
  - 6 hours ago 30 Jul 15, 8:30pm -
 • 'Kans is 50/50 dat we de welpjes van Cecil vinden'
  Afrika-correspondent Koen de Regt zoekt in Zimbabwe met zijn gids naar de welpjes van Cecil de Leeuw. Vandaag vonden ze niks, maar De Regt had wel de kans om uitgebreid met zijn gids te spreken over de wrede dood van Cecil.
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 8:24pm -
 • Vier Nederlanders in quarantaine om ebola
  In Sierra Leone zijn vier Nederlanders uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Ze zijn verbonden aan een ziekenhuis waar vorige week een patiënt aan ebola overleed.
  - 7 hours ago 30 Jul 15, 7:57pm -
 • Heftig beeld: steekpartij Gay Pride
  Een orthodoxe jood die tien jaar geleden instak op deelnemers van de Gay Pride in Israël, heeft opnieuw toegeslagen. Daarbij vielen meerdere gewonden, voor hij kon worden gearresteerd. Let op: de beelden kunnen schokkend zijn.
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 7:23pm -
 • Wereldwonder in Midden-Oosten: toeristen komen niet meer
  Tot voor kort was het Midden-Oosten nog een geliefde bestemming voor een strandvakantie of een cultuurreis. Maar door aanslagen en oorlogen in landen als Syrië vinden veel toeristen het te gevaarlijk. Ook in de relatief veilige buurlanden als Jordan…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 6:47pm -
 • Vergeefse zoektocht naar welpjes van Cecil
  Afrika-correspondent Koen de Regt heeft de welpjes van leeuw Cecil vandaag nog niet kunnen vinden in Hwange National Park in Zimbabwe. De verwachting is dat de twaalf nakomelingen van Cecil, zijn dood waarschijnlijk niet zullen overleven.
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 6:43pm -
 • De Valkenburgse zedenzaak tot nu toe
  Opnieuw veroordelingen in de Valkenburgse Zedenzaak. Twaalf mannen zijnvanmiddag schuldig bevonden, omdat ze betaalde seks hadden met hetminderjarige meisje Kimberly. Maar het OM is niet blij met de straffen engaat in beroep. Een overzicht van de…
  - 8 hours ago 30 Jul 15, 6:39pm -
 • Wethouder vs verhuurder over extra belasting: 'Geen medelijden'
  "Nog nooit zulke onzin gehoord", zegt verhuurder Ton Dijkman over het plan hem en andere verhuurders extra belasting te laten betalen, omdat ze 'maar wat beter hun best moeten doen' leegstand tegen te gaan. Maar op sympathie van de wethouder hoeft To…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 6:28pm -
 • Wat merken wij van dalende olieprijs?
  De lage olieprijs is slecht nieuws voor de mensen bij Shell, want daar vallen duizenden ontslagen. Maar goed nieuws voor consumenten, zou je denken. Want olie komt in heel veel producten voor, plastic bakjes, panty's, tandpasta zelfs. Worden die dan…
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 6:07pm -
 • De oplossing van het mysterie rond MH-370 lijkt nabij
  Het toestel van Malaysia Airlines verdween vorig jaar maart met alle inzittenden. Nu zijn er mogelijk brokstukken van MH-370 gevonden. Maar is het aannemelijk dat die van het vermiste vliegtuig zijn?
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 5:57pm -
 • Orthodoxe jood stak tien jaar terug ook al tijdens Gay Pride
  Zeker zes deelnemers van de Gay Pride in Jeruzalem zijn neergestoken. Een Israëlische orthodoxe jood is aangehouden. Het gaat om een man die tijdens de optocht in 2005 ook deelnemers had neergestoken.
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 5:45pm -
 • Facebookprofiel straks beter te beveiligen
  Gebruikers van Facebook kunnen binnenkort hun profiel beter beveiligen tegen misbruik of identiteitsfraude. Gebruikers kunnen door een aantal stappen te volgen hun account beter beveiligen.
  - 9 hours ago 30 Jul 15, 5:33pm -
 • Tandarts die leeuw Cecil doodde nog steeds spoorloos
  De Amerikaanse tandarts Walter Palmer, die in Zimbabwe de bekende leeuw Cecil doodde, is nog steeds spoorloos. "Pogingen om met hem in contact te komen zijn tot nu toe zonder succes", meldt de directeur van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service, e…
  - 10 hours ago 30 Jul 15, 4:55pm -
 • Boze boeren: Wij laten ons niet op onze kop schijten
  Na de Franse boeren zijn nu ook de Belgische boeren aan het staken voor betere landbouwprijzen. Ze doen dat op dezelfde manier, door het afzetten van wegen.
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:26pm -
 • Deelnemers Gay Parade Israël neergestoken
  In Jeruzalem zijn zes deelnemers van de jaarlijkse Gay Parade neergestoken. De politie heeft een Israëlische orthodoxe Jood aangehouden.
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 4:19pm -
 • 'Kosovaren misbruiken Nederlandse terugkeerregeling'
  Kosovaarse asielzoekers komen naar Nederland om kans te maken op een terugkeervergoeding, die kan oplopen tot 1750 euro. Ze zouden 'asiel-shoppen' en op die manier het land uitkiezen waar de terugkeerregeling het hoogst is.
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 3:53pm -
 • 'Ik wil dit jaar 365 naakte vrouwen hebben'
  Geen studio. Geen visagie. En helemaal naakt. Elke dag maakt beeldend kunstenaar Rem van den Bosch één rake foto van een naakte vrouw die zichzelf Muze durft te noemen. "Ik heb de mooiste baan van de wereld."
  - 11 hours ago 30 Jul 15, 3:30pm -
 • Mishandelde misbruikverdachte doet aangifte
  De man die een week geleden werd klemgereden op de A73 in Roermond na een vermoedelijk zedenmisdrijf met een 12-jarig meisje, heeft aangifte gedaan van mishandeling.
  - 12 hours ago 30 Jul 15, 2:49pm -
 • Zoektocht naar welpjes van doodgeschoten leeuw Cecil
  12 welpjes moeten er zijn van de doodgeschoten leeuw Cecil in Hwange National Park in Zimbabwe. Deskundigen zijn bang voor het lot van de jonge leeuwtjes.
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 2:28pm -
 • Welpjes Cecil worden doodgebeten: 'Zo werkt de natuur nu eenmaal'
  Twaalf jonge welpjes, nakomelingen van de Zimbabwaanse leeuw Cecil, zijn ten dode opgeschreven. Een concurrerende mannetjesleeuw zal ze allemaal doodbijten. Als hij dat niet al gedaan heeft. "Zo werkt het nu eenmaal", legt directeur Marc Damen van Di…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 2:14pm -
 • Justitie in beroep tegen 21 uitspraken zedenzaak Valkenburg
  Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen 21 straffen die de rechter oplegde aan de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak.
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 1:59pm -
 • Vliegmaatschappij aangeklaagd om dikke passagier
  Een passagier sleept vliegmaatschappij Etihad voor de rechter. Hij zegt dat hij rugklachten heeft opgelopen omdat hij naast een te dikke medereiziger moest zitten.
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 1:55pm -
 • Belasting jaagt oldtimers de deur uit
  Het aantal oldtimers in Nederland neemt af. Twee jaar geleden telde het Nederlandse autopark nog ruim 320.000 auto's van 25 jaar of ouder. In 2015 zijn dat er bijna 23.000 minder blijkt uit cijfers van het CBS. De daling is voor een groot deel toe te…
  - 13 hours ago 30 Jul 15, 1:30pm -
 • Kaart: Hoeveel oldtimers telt jouw gemeente?
  Op Terschelling heb je de meeste kans om nog een oldtimer te treffen. Het aantal auto's van 25 jaar of ouder neemt de laatste jaren af in Nederland, maar op de eilanden wordt er nog volop in gereden. Bekijk hier hoe het zit in jouw gemeente.
  - 14 hours ago 30 Jul 15, 1:29pm -
 • Nabestaanden MH370: Laatste hoop vervliegt
  Bij nabestaanden komt de vondst van het aangespoelde stuk vliegtuigvleugel op het Franse eiland Réunion hard aan. Als het brokstuk inderdaad van MH370 is, dan verdwijnt de laatste hoop.
  - 14 hours ago 30 Jul 15, 1:26pm -
 • Ook jagers keren zich tegen tandarts die leeuw doodde
  Ook jagers hebben kritiek op tandarts Walter Palmer die de bekende leeuw Cecil heeft gedood. Een internationale organisatie voor grootwildjagers heeft Palmer geschorst.
  - 14 hours ago 30 Jul 15, 1:26pm -
 • Danny D. verdacht van ontucht met 13-jarige Lisa
  De 41-jarige Danny D. wordt er van verdacht dat hij ontucht heeft gepleegd met de 13-jarige Lisa. Hij blijft nog zeker twee weken vastzitten.
  - 14 hours ago 30 Jul 15, 1:18pm -
 • Lokker Lisa stond onder toezicht van reclassering
  De 41-jarige man die is aangehouden voor de verdwijning van het 13-jarige meisje Lisa, stond onder toezicht van Reclassering Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder aan RTL Nieuws.
  - 14 hours ago 30 Jul 15, 12:31pm -
 • Valkenburgse zedenzaak: 12 veroordelingen, 1 vrijspraak
  Elf klanten van het 16-jarige meisje 'Kimberly', dat geprostitueerd werd in een hotel Valkenburg, zijn veroordeeld tot taakstraffen. Eén klant moet vijf maanden de cel in, waarvan drie voorwaardelijk. Een 25-jarige man is vrijgesproken wegens onvold…
  - 15 hours ago 30 Jul 15, 12:02pm -
 • 'Even mede-eigenaar zijn van een Rembrandt' door Catawiki
  De Nederlandse veilingsite Catawiki haalde een vermogen op bij buitenlandse investeerders. RTL Nieuws sprak met oprichter en CEO René Schoenmakers over het succes en de ambities.
  - 15 hours ago 30 Jul 15, 11:55am -
 • Drones hinderen bluswerk, bosbrand bereikt snelweg
  Bosbranden in het Amerikaanse San Bernardino zijn weer opgelaaid nadat blustoestellen hun werk moesten staken. Drones van amateurs maakten vliegen boven het vuur te gevaarlijk. Ook auto's op een snelweg vatten daardoor vlam.
  - 16 hours ago 30 Jul 15, 11:19am -
 • 'Neergeschoten Nederlander betrokken bij bizarre schietpartij'
  De 26-jarige Nederlander die is aangehouden in Barcelona na de schietpartij bij de Ramblas afgelopen dinsdag werd gezocht voor betrokkenheid bij een schietpartij in Eindhoven.
  - 16 hours ago 30 Jul 15, 10:46am -
 • Superschattig: video van geboorte giraffe in Artis
  Prachtige beelden uit dierentuin Artis in Amsterdam. De dierentuin heeft de geboorte van een giraffe gefilmd. De vrouwtjesgiraffe werd dinsdagmiddag geboren en is kerngezond.
  - 16 hours ago 30 Jul 15, 10:40am -
 • 'Voorzichtig zijn in Turkije? Een terrorist herken je niet zomaar'
  Nederlanders op vakantie in Turkije moeten 'voorzichtig' zijn, adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar zo'n reisadvies is nutteloos, zegt gedragsdeskundige en psycholoog Jasper van der Kemp. "Waar moet je op letten? Een terrorist ziet e…
  - 16 hours ago 30 Jul 15, 10:38am -
 • Jezelf doodverklaren en 4 andere gevallen van verzekeringsfraude
  Met de aanpak van fraude heeft de verzekeringsbranche vorig jaar 99 miljoen euro bespaard. Achter de cijfers gaan vaak opmerkelijke verhalen schuil. Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars zet vijf voorbeelden op een rij.
  - 16 hours ago 30 Jul 15, 10:31am -
 • Buschauffeur betrapte Danny D. met kind: 'Ik vroeg ken je hem?'
  In 2011 zou Danny D., de verdachte in de vermissingszaak van de 13-jarige Lisa, een jong meisje onder valse voorwendselen mee hebben gelokt. Buschauffeur Martijn Goedegebuure vertrouwde de zaak toentertijd niet en belde de politie.
  - 17 hours ago 30 Jul 15, 10:15am -
 • Nederlander aangehouden na schietpartij Ramblas
  In Barcelona is een 26-jarige Nederlander aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij bij de Ramblas. Het zou gaat om een afrekening in het criminele circuit.
  - 17 hours ago 30 Jul 15, 9:49am -
 • Eerste relschopper Schilderswijk meldt zich na vrijgeven foto's
  Een 16-jarige Hagenaar die zichzelf herkende op foto's die zijn vrijgegeven van de rellen in de Schilderswijk, heeft zich gemeld bij de politie. Ook kwamen er naar aanleiding van de beelden tientallen tips binnen bij de politie.
  - 18 hours ago 30 Jul 15, 9:29am -
 • Fatale aanslag op verkeerde woonboot
  De aanslag op een woonboot in Wormer, waarbij eerder dit jaar een man om het leven kwam en een vrouw zwaargewond raakte, was bedoeld voor een man die beschuldigd werd van misbruik. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
  - 18 hours ago 30 Jul 15, 8:57am -
 • Mogelijk ook koffer gevonden van MH370
  Op het Franse eiland Réunion zou nu ook een koffer zijn gevonden. Gisteren werd er op het eiland al een brokstuk van een vliegtuig gevonden, het zou kunnen gaan om een rest van vlucht MH370.
  - 18 hours ago 30 Jul 15, 8:43am -
 • Grote aswolk uit Popocatepetl
  De beroemdste vulkaan van Mexico is weer actief. De Popocatepetl heeft eengrote aswolk uitgestoten. Mensen in de omgeving moeten zich klaarmaken vooreen snelle evacuatie mocht er een grotere uitbarsting volgen.
  - 18 hours ago 30 Jul 15, 8:38am -
 • Zomer maakt comeback, maandag zelfs uitschieter
  RTL-weervrouw Nicolien Kroon ziet licht aan de horizon. We gaan weer naar normale zomerse temperaturen en maandag wordt het zelfs heel erg warm.
  - 19 hours ago 30 Jul 15, 8:25am -
 • 'Olympisch water Rio is open riool, zwemmers zeker ziek'
  Het water waarin volgend jaar het openwaterzwemmen tijdens de Olympische Spelen in Rio worden gehouden, is hartstikke vies. Het is zo ernstig vervuild met menselijke uitwerpselen dat de atleten vrijwel zeker ziek worden.
  - 19 hours ago 30 Jul 15, 8:21am -
 • Stomdronken vrouw rijdt met acht kinderen in auto
  "Hoe onverantwoordelijk kun je zijn?" Zo reageert de politie op een bizarre aanhouding afgelopen nacht. Een 31-jarige vrouw reed stomdronken door Almere met acht kinderen in haar auto.
  - 19 hours ago 30 Jul 15, 8:08am -
 • Expert: Aannemelijk dat gevonden brokstuk van MH370 is
  Het is 'aannemelijk' dat het brokstuk dat gisteren werd gevonden op het Franse eiland Réunion van MH370 is, dat zegt professor oceanografie Leo Maas.
  - 19 hours ago 30 Jul 15, 8:04am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse