Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • EU: 'Begrotingen nog niet op orde'
  De Europese Commissie zal woensdag vijf eurolanden vertellen dat zij met hun begrotingsplannen het gevaar lopen de Europese regels te overtreden.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 10:54pm -
 • VN onderzoekt aanvallen Israël
  Ban Ki-moon, hoofd van de Verenigde Naties (VN), laat onderzoek doen naar de aanvallen op VN-faciliteiten in de Gazastrook eerder dit jaar tijdens de bombardementen en het grondoffensief van het Israëlische leger.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 10:40pm -
 • 'Het wordt een onstuimige nacht'
  Het KNMI in De Bilt verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag onstuimig weer met zware windstoten en buien met onweer.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 10:24pm -
 • 'Militaire actie Syrië voedt extremisme'
  Soennitische gewapende groeperingen kunnen extremer worden als er alleen militair wordt ingegrepen in Syrië tegen Islamitische Staat (IS). Daarvoor waarschuwde VN-leider Ban Ki-moon dinsdag bij de VN-Veiligheidsraad.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 10:05pm -
 • Barcelona verslaat Ajax
  Ajax heeft dinsdagavond in en tegen Barcelona niet kunnen stunten. De Nederlandse kampioen verloor met 3-1 in groep F van de Champions League.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 9:46pm -
 • Britten vragen om blanke taxichauffeurs
  Het omvangrijke zedenschandaal in onder meer het Britse stadje Rochdale, waarbij zo'n 1.400 blanke meisjes door voornamelijk Pakistanen en Arabieren seksueel uitgebuit werden, heeft gevolgen voor de taxi-branche. Inwoners bestellen massaal 'lokale ch…
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 9:33pm -
 • Rechter stopt boek kroongetuige Ros
  Het boek De Ros-tapes met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces Passage, mag voorlopig niet verschijnen.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 9:04pm -
 • Celstraf na ontvoering meisje
  De Boliviaanse rechter heeft een man veroordeeld tot zeventien jaar cel wegens kidnapping en seksueel misbruik. Grover Morales ontvoerde een Marokkaans meisje in Spanje en hield haar vervolgens zeven maanden gevangen.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 8:44pm -
 • Treinverkeer Baarn - Den Dolder ellendig
  Tussen Baarn en Den Dolder rijden sinds dinsdagavond half 9 geen treinen door een blikseminslag.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 8:11pm -
 • Mukwege wint Sacharovpijs
  Denis Mukwege (59), die dinsdag de Sacharovpijs heeft gewonnen, zet zich bijna zijn hele leven al in voor slachtoffers van seksueel geweld in de Democratische Republiek Congo. Hij schroomt daarbij niet om schuldigen aan te wijzen en heeft daarom veel…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:59pm -
 • Bokser sloopt scheidsrechter
  Het einde van een bokswedstrijd tijdens het EK voor jeugd in Zagreb (Kroatië) vormde het startsein tot nieuwe gewelddadigheden. De Kroaat Vido Loncar kon zijn verlies niet verkroppen en reageert dit af op de scheids.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:44pm -
 • Noord-Korea laat Amerikaan vrij
  Noord-Korea heeft een Amerikaan vrijgelaten die in mei werd opgepakt en sindsdien vastzat. Jeffrey Fowle is op weg naar de VS.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:59pm -
 • Rookverbod per direct in alle cafés
  Vanaf nu mag in geen enkel café meer worden gerookt. Dat mag ook niet meer in de kleine kroegen zonder personeel waarvoor tot nu toe een uitzondering werd gemaakt in het rookverbod voor de horeca.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:42pm -
 • Moslims WOEST na hondenfestijn
  Een festival waarbij het aaien van honden centraal stond, heeft dit weekend de toorn gewekt van Maleisische islamfundamentalisten. Veel moslims beschouwen de kwispelende viervoeters als 'onrein'.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:22pm -
 • Spaanse ebolaverpleegster genezen
  De Spaanse verpleegster die besmet was met ebola, is genezen. Ook een tweede test is negatief, meldde de krant El País dinsdag.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:21pm -

Buienradar

NOS

 • Pentagon onderzoekt wapenvideo IS
  Het ministerie van Defensie van de VS onderzoekt de berichten van IS dat de terreurbeweging wapens onderschept heeft die bedoeld waren voor de Koerden voor de verdediging van Kobani. IS heeft een video verspreid waarin te zien zou zijn dat de strijde…
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:25am -
 • Wateroverlast vooral in Rotterdam
  Het hoogwater als gevolg van de storm die over het land trekt heeft vooral in de regio Rotterdam-Rijnmond overlast veroorzaakt. In enkele wijken van de stad en in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis zijn straten en kades onder water gelopen. De brandw…
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:20am -
 • Noord-Korea laat Amerikaan vrij
  Noord-Korea heeft een Amerikaanse gevangene vrijgelaten. Het is Jeffrey Fowle, die in april werd gevangengenomen toen hij als toerist in het land was. Hij werd opgepakt omdat hij een bijbel in zijn hotelkamer had laten liggen.
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 1:51am -
 • Cabaretier Seth Gaaikema overleden
  De cabaretier, musicalschrijver en vertaler Seth Gaaikema is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij overleed na een kort ziekbed.
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 1:50am -
 • Watergate-chef Bradlee overleden
  De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was 93 jaar. Bradlee was hoofdredacteur van The Washington Post toen die krant het Watergate- schandaal onthulde, het politieke schandaal dat in 1974 leidde tot het aftreden van president Richar…
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 1:42am -
 • Oosterscheldekering dicht
  De stormvloedkering in Zeeland is gesloten. Rijkswaterstaat heeft daartoe besloten, omdat het waterpeil tot ruim 3 meter boven NAP dreigt te stijgen. Dat is gevaarlijk voor de dijken in het Oosterscheldegebied.
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 1:41am -
 • NL weer in VN-Mensenrechtenraad
  Nederland is vanaf volgend jaar weer lid van de Mensenrechtenraad van de VN. Nederland is gekozen voor de periode tot 2017. De raad richt zich op het naleven van mensenrechtenverdragen in de hele wereld.
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 1:41am -
 • Rookverbod per direct in alle cafés
  In geen enkel café mag nog worden gerookt. Dat heeft staatssecretaris Van Rijn bepaald in een reactie op een uitspraak van de Hoge Raad van twee weken geleden.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 5:48pm -
 • Critici vonden Seth "te aardig"
  Seth Gaaikema boekte met het vertalen van internationale grote musicals het meeste succes. Voor zijn cabaretwerk moest hij zich vaak verdedigen. Critici vonden dat hij te aardig bleef. Zelf noemde hij het liever "genuanceerd".
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 4:34pm -
 • Vanavond en vannacht herfststorm
  Het kan vanavond en vannacht gaan stormen. Dat gaat gepaard met zware tot zeer zware windstoten, in Zeeland met een snelheid van 120 km per uur.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 3:13pm -
 • AIVD leent spionnen bij politie
  De AIVD komt mensen tekort om alle jihadisten in de gaten te houden. De geheime dienst moet daarom mensen lenen van de politie. Tot nu toe zijn dat er al zeker vijftien.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 3:02pm -
 • Militair Canada gedood bij aanslag
  Een aanslag gisteren in Canada op twee militairen heeft alsnog een leven geëist. Een van de mannen is aan zijn verwondingen overleden. Hoe het met de ander gaat, is onbekend.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:46pm -
 • Britse drones naar luchtruim Syrië
  Groot-Brittannië gaat ook boven Syrië bemande patrouillevliegtuigen en onbemande drones inzetten. Een deel van de drones zal bewapend zijn, zegt de Britse minister van Defensie Fallon.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:45pm -
 • Vijf jaar cel voor Oscar Pistorius
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij kreeg ook drie jaar voorwaardelijk, omdat hij een pistool had afgevuurd in een restaurant.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:43pm -
 • Verlamde man loopt door neuscellen
  Een Bulgaar die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen na een operatie waarbij cellen uit zijn neus zijn gebruikt. De man raakte vier jaar geleden verlamd toen hij in zijn middel werd gestoken met een mes.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:40pm -
 • Kippenbeulen blijken kinderen (9)
  De mishandeling van drie kippen, twee weken geleden in Leusden, blijkt het werk te zijn van twee jongens van negen. Een getuigenoproep leidde naar een van de daders.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:34pm -
 • Extra geld voor werkbedrijven
  De regionale Werkbedrijven krijgen extra geld van staatssecretaris Klijnsma. Er is 35 miljoen euro om de eerste fase beter te laten verlopen.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:33pm -
 • Kamerleden bezoeken militairen Mali
  Leden van de vaste Kamercommissie voor Defensie hebben een vierdaags bezoek gebracht aan de Nederlanders in Mali. Ze werden daar bijgepraat over de voortgang van de VN-missie Minusma, waar Nederlandse militairen, marechaussees en politiemensen sinds…
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:30pm -
 • Carinova toch door met thuishulp
  Carinova gaat toch door met het aanbieden van huishoudelijke hulp. Dat betekent dat het collectieve ontslag van duizend medewerkers niet doorgaat.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:28pm -
 • ABN roept bedrijven op te lenen
  Kleine en middelgrote bedrijven die de komende maanden bij ABN Amro een lening afsluiten, krijgen een zogenoemde ECB-korting. De Europese Centrale Bank leende onlangs 82,6 miljard euro uit aan 255 banken, tegen een extreem lage rente van 0,15 procent…
  - 18 hours ago 21 Oct 14, 10:44am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwJumbo officieel rond met Lotto-ploeg
  Supermarktketen Jumbo heeft gisteren officieel de overeenkomst gesloten als tweede naamgevende sponsor van de gecombineerde wieler- en schaatsploeg TEAMLottoNL. Diverse bronnen in en rond de ploeg hebben dat bevestigd. Jumbo zal op jaarbasis ruim 3 m…
  - 13 mins ago 22 Oct 14, 4:30am -
 • NieuwJustitie onderzoekt vastgoedman Lips
  Justitie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar het faillissement van vastgoedman Roger Lips. Dat bevestigt curator Flip Schreurs.
  - 13 mins ago 22 Oct 14, 4:30am -
 • NieuwKNVB beboet FC Twente
  De komst van Hakim Ziyech heeft FC Twente een boete van 45.000 euro opgeleverd.
  - 43 mins ago 22 Oct 14, 4:00am -
 • NieuwCruijff geniet van jong Ajax
  Johan Cruijff kreeg tijdens het meetmoment FC Barcelona-Ajax onder 19 de bevestiging van wat hij al wist: dat de jeugdopleiding van Ajax in de lift zit. „Ik heb genoten. En hoe…”, was het korte, maar bondige commentaar na het vermakelijke duel…
  - 43 mins ago 22 Oct 14, 4:00am -
 • NieuwMendes da Silva: ’Ik baal’
  Panathinaikos komt vandaag zonder de geblesseerde David Mendes da Silva (oud-speler van Sparta, Ajax, NAC Breda en AZ) en Marcus Berg (oud-speler van FC Groningen en PSV) naar Eindhoven voor het Europa Leagueduel met PSV.
  - 48 mins ago 22 Oct 14, 3:55am -
 • NieuwEinde verhaal Bengtsson
  Rasmus Bengtsson en Andrej Rendla lijken te mogen uitkijken naar een nieuwe werkgever. Het tweetal beschikt over een aflopend contract bij FC Twente, dat komende zomer nog drie miljoen euro terug wil gaan in spelerssalarissen.
  - 53 mins ago 22 Oct 14, 3:50am -
 • Dries: 'Dave, zeg sorry!'
  Dries Roelvink is gistermiddag in gesprek gegaan met Richard Pach, de vader van 'jacuzzi-meisje' Melissa. De zanger is vastberaden om zijn losbandige zoon ervan te overtuigen zijn goede wil te tonen. „Dave moet gewoon zijn excuus aanbieden!”
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:30am -
 • Euronext overweegt Hollandse derivaten
  Euronext onderzoekt de ontwikkeling van een serie nieuwe derivaten voor typisch Nederlandse goederen en grondstoffen zoals melk, boter en andere eiwitrijke producten. Dat geldt ook voor de logistiek rondom die producten. Binnen de markt van commoditi…
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:30am -
 • Domper: ijsjes in jackpot
  Deelnemers van de drie Goede Doelen Loterijen (GDL) winnen steeds minder vaak een geldprijs. Wie meespeelt om financieel onafhankelijk de wereld rond te kunnen gaan reizen, moet het steeds vaker doen met een bak ijs, een boek of een museumkaartje. Zo…
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:30am -
 • Nepveteranen aan schandpaal
  De groei van het aantal nepveteranen in ons land neemt volgens echte (oud-)militairen zulke onrustbarende vormen aan, dat ze een ’veteranenpolitie’ hebben opgericht. Onder de naam ’Dutch Stolen Valor’ (DSV) nagelen ’gestolen moed-jagers’…
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:30am -
 • Carolina Dijkhuizen zoekt geen contact
  De spontane ’contactadvertentie’ van Carolina Dijkhuizen (34) afgelopen zondag op tv, heeft haar in verlegenheid gebracht.
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:30am -

Elsevier

 • NieuwTreinverkeer bij Baarn nog ontregeld
  UTRECHT (ANP) - Er rijden woensdagochtend nog geen treinen tussen Baarn en Den Dolder. Dat meldt de NS. Dinsdag sloeg op het traject rond 20.30 uur de bliksem in. De herstelwerkzaamheden duren langer dan verwacht.
  - 20 mins ago 22 Oct 14, 4:23am -
 • Maeslantkering hoeft niet dicht
  HOEK VAN HOLLAND (ANP) - De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland wordt niet gesloten vanwege de storm die over het land trekt. Rijkswaterstaat hield er rekening mee dat de waterkering woensdag dicht moest vanwege te hoge watersta…
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:34am -
 • Overlast door hoogwater in regio Rotterdam
  ROTTERDAM (ANP) - De storm die over het land trekt zorgt in de regio Rotterdam voor overlast. Door hoge waterstanden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag op verschillende plekken kades en straten onder water gelopen. Het gaat vooral om twee wijke…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 3:03am -
 • Kippen omgekomen bij grote brand Udenhout
  UDENHOUT (ANP) - Bij een grote brand op een boerderij in het Noord-Brabantse Udenhout, niet ver van Tilburg, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag kippen omgekomen. Het is niet duidelijk om hoeveel het gaat, maar vermoedelijk zijn het er veel. 4 s…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 2:14am -
 • Amerikaanse journalist Ben Bradlee overleden
  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is dinsdag op 93-jarige leeftijd overleden. Hij overleed thuis aan een natuurlijke doodsoorzaak. Dat heeft de Washington Post gemeld. Bradlee werkte jaren voor die krant. Hij leidde de Post tij…
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 2:08am -
 • Amerikaanse cameraman heeft geen ebola meer
  WASHINGTON (ANP) - De freelance cameraman van de Amerikaanse zender NBC News die in Liberia ebola had opgelopen, is genezen. Hij mag woensdag het Amerikaanse ziekenhuis verlaten waar hij nu nog wordt behandeld. Dat heeft het Nebraska Medical Center d…
  - 4 hours ago 22 Oct 14, 1:09am -
 • Sleepboot verliest sleep op Noordzee
  DEN HELDER (ANP) - Een sleepboot is dinsdagavond op de Noordzee, 70 kilometer ten noordwesten van Den Helder, zijn sleep verloren. Door de noordwesterstorm raakte de En Avant-20 een 135 meter lange duwbak kwijt, geladen met 15.000 ton stenen. Dat mel…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:08am -
 • VN: IS mogelijk schuldig aan poging genocide
  NEW YORK (ANP) - De strijd van Islamitische Staat (IS) tegen yezidi's in Irak is mogelijk een poging tot genocide. Dat zei de adjunct-secretaris-generaal voor de mensenrechten van VN Ivan Simonovic dinsdag.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 11:16pm -
 • A6 afgesloten na schuiver vrachtwagen
  LELYSTAD (ANP) - De A6 bij Lelystad is dinsdagavond in beide richtingen afgesloten na een reeks ongelukken, waarvan een vrachtauto met aanhanger die door de vangrail schoot de meeste problemen veroorzaakt. Dat meldden Rijkswaterstaat en de verkeersdi…
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 8:58pm -
 • Publicatie boek kroongetuige Ros opgeschort
  ZUTPHEN (ANP) - Het boek De Ros-tapes met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces Passage, mag voorlopig niet verschijnen. Dat heeft de rechtbank in Zutphen dinsdagavond bepaald in een kort geding. ,,Publicatie van het boek wo…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 8:07pm -
 • VN-chef laat aanvallen Israël onderzoeken
  NEW YORK (ANP) - VN-chef Ban Ki-moon laat onderzoek doen naar de aanvallen op faciliteiten van de Verenigde Naties in de Gazastrook eerder dit jaar tijdens de bombardementen en het grondoffensief van het Israëlische leger. Bij een van die incidenten…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 8:06pm -
 • Toeristen met baby gered uit kabelbaan Keulen
  KEULEN (ANP) - Een kabelbaan over de Rijn in het Duitse Keulen is dinsdag vastgelopen waardoor toeristen op ongeveer 40 meter hoogte boven de rivier vast kwamen te hangen. De brandweer kon twee Amerikaanse toeristen en een paar met een baby en een pe…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:44pm -
 • Sterk herstel van Wall Street zet door
  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street zetten dinsdag hun herstel na de stevige verliesbeurten van de eerste helft van vorige week overtuigend door. Net als in Europa gaven goede bedrijfsresultaten en speculatie op extra maatregelen van d…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:34pm -
 • 'Brussel waarschuwt landen over begroting'
  BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie zal woensdag vijf eurolanden vertellen dat zij met hun begrotingsplannen het gevaar lopen de Europese regels te overtreden. Dat meldde de Britse krant Financial Times dinsdag op basis van ingewijden.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:26pm -
 • Oosterscheldekering gaat dicht vanwege storm
  RIJSWIJK (ANP) - De schuiven van de Oosterscheldekering worden dinsdagavond gesloten vanwege de storm. Dat heeft Rijkswaterstaat laten weten. ,,Op basis van de actuele verwachtingen gaan de schuiven omstreeks 22.20 uur dicht'', aldus een woordvoerste…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:15pm -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwBewijs oorlogsmisdaden in Oekraïne
  MAKIJIVKA - Rapporten van Amnesty International en Human Rights Watch documenteren executies van burgers en gebruik van clusterbommen. Dat gebeurde bij de twee steden die de pro-Russische separatisten nog in handen hebben: Loehansk en Donetsk.
  - 43 mins ago 22 Oct 14, 4:00am -
 • NieuwUniek congres over de ster van Bethlehem
  GRONINGEN - In Groningen vindt donderdag en vrijdag een bijzonder congres plaats: wetenschappers uit heel de wereld buigen zich over de ster van Bethlehem. 'Juist de combinatie van moderne astronomen en oudheidkundigen zorgt ervoor dat we een uniek c…
  - 43 mins ago 22 Oct 14, 4:00am -
 • Suriname sluit grenzen om ebola
  Suriname heeft zijn grenzen gesloten voor reizigers uit landen die door ebola zijn getroffen. Dat maakte het ministerie van volksgezondheid dinsdag bekend.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 9:00pm -
 • ‘Commissie kraakt landen om begrotingen’
  De Europese Commissie gaat woensdag vijf eurolanden, waaronder Frankrijk en Italië, op de vingers tikken over de begrotingen die ze hebben ingediend. Dat schrijft The Financial Times dinsdag op basis...
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 8:45pm -
 • Bezittingen slachtoffers MH17 terug in Nederland
  Een lading persoonlijke bezittingen van slachtoffers van vlucht MH17 is dinsdag om 19.00 uur aangekomen in Nederland. Het gaat om negen kubieke meter aan kleding, koffers, paspoorten, creditcards, foto's en knuffels die vorige week werden opgehaald d…
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 8:30pm -
 • Publicatie verklaringen Fred Ros opgeschort
  De publicatie van het boek De Ros Tapes, waarin de 'kluisverklaringen' van kroongetuige Fred Ros in het Amsterdamse Passageproces staan, moet een half jaar worden uitgesteld. Dat heeft de rechtbank in Zutphen dinsdag bepaald. Misdaadjournalist Hendri…
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 8:15pm -
 • Timmermans goedgekeurd als eurocommissaris
  Oud-minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) heeft het Europees Parlement met gemak overtuigd van zijn geschiktheid als eurocommissaris. Dat blijkt uit een dinsdag openbaar gemaakt stuk over de hoorzitting die Timmermans twee weken gel…
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 8:15pm -
 • Sluizen Oosterscheldekering dicht om storm
  De Oosterscheldekering gaat dinsdag iets voor 22.30 uur dicht. Het waterpeil wordt dinsdagnacht na 01.00 uur door een combinatie van springtij en storm erg hoog, meldt Rijkswaterstaat dinsdag. De kering wordt gesloten als het water meer dan drie mete…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 8:00pm -
 • Sacharovprijs voor vrouwenarts uit Congo
  De Sacharovprijs, de belangrijkste mensenrechtenprijs van de Europese Unie, is dit jaar toegekend aan de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege. De 59-jarige Mukwege voert al meer dan vijftien jaar campagne tegen seksueel geweld tegen vrouwen in oorlogs…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 8:00pm -
 • Ongeluk met dernyrijder tijdens Zesdaagse Amsterdam
  Op de wielerbaan van Amsterdam is een gangmaker van een wielrenner gewond geraakt. Het traumateam is ingezet om de man te behandelen, meldt de politie dinsdag. Op de wielerbaan vindt op dit moment de Zesdaagse van Amsterdam plaats.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:30pm -
 • Treinverkeer tussen Baarn en Den Dolder gestremd
  Tussen Baarn en Den Dolder rijden dinsdagavond geen treinen meer. Op het traject is de bliksem ingeslagen, meldt de NS. De problemen zijn waarschijnlijk pas om 02.00 uur verholpen.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:30pm -
 • Duikteams rukken uit voor auto te water
  Drie duikteams zijn donderdag in Rotterdam uitgerukt voor een auto die te water is geraakt. Een inzittende is rond 20.40 uur uit het water gehaald en gereanimeerd. De duikers onderzoeken of er nog een persoon in de auto zat, meldt de Veiligheidsregio…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:15pm -
 • Kobani psychologisch hoofddoel ISIS
  KOBANI - BAGDAD - De Koerdische stad Kobani in het noorden van Syrië is 'geen strategische plaats', zei Washington tot voor kort. Maar ISIS heeft er een strategisch hoofddoel van gemaakt, dat de VS wel moeten verdedigen.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:33pm -
 • Gezinsbeursreis vertrekt nooit op zondag
  ROTTERDAM - De reformatorische gezinsbeurs Wegwijs vindt dit jaar voor het eerst plaats in Ahoy Rotterdam. Het belangrijkste voordeel: een betere bereikbaarheid voor auto's.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:21pm -
 • Seth Gaaikema 1939-2014: Grossier in woordgrappen
  DEN BOSCH - Dinsdagmiddag overleed cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 6:06pm -
 • Per direct niet meer roken in alle cafés
  Roken in kleine cafés zonder personeel is per direct verboden. De uitzondering op het rookverbod in deze cafés is sinds dinsdag van tafel, heeft staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn dinsdag besloten na een uitspraa…
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 6:00pm -
 • Zweedse marine woedend om duikboot
  De Zweedse schout-bij-nacht Anders Grenstad heeft dinsdag in stevige bewoordingen de onderzeese activiteiten bij Zweden veroordeeld. "Het is zeer ernstig dat we zoeken naar iets of iemand die de Zweedse territoriale integriteit heeft geschonden", ald…
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 6:00pm -
 • Drukte in avondspits valt mee ondanks storm
  De eerste herfststorm van het jaar heeft dinsdag niet tot een extra drukke avondspits geleid. Op het drukste moment stond op de snelwegen 188 kilometer file. Dat is vergelijkbaar met andere dinsdagen, meldt de Verkeersinformatiedienst dinsdag.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 5:45pm -
 • Noord-Korea laat Amerikaan vrij
  Een Amerikaan die eerder dit jaar werd vastgezet in Noord-Korea is weer op vrije voeten. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken dinsdag bekendgemaakt.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 5:30pm -
 • Slowakije legt export drinkwater aan banden
  De grootscheepse uitvoer van drinkwater uit Slowakije is voortaan verboden. Het Slowaakse parlement stemde dinsdag in met een grondwetswijziging die drinkwaterexport middels pijpleidingen en watertanks verbiedt. Flessenwater voor persoonlijk gebruik…
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 4:45pm -
 • IS heeft wapens Koerdische strijders in handen
  Strijders van de extremistische organisatie Islamitische Staat hebben een lading wapens bedoeld voor Koerdische strijders in handen gekregen. Dat hebben activisten dinsdag gezegd. De wapens zijn bij de Syrische grensstad Kobani gedropt door de coalit…
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 4:30pm -
 • Nederland drie jaar lid van Mensenrechtenraad VN
  Nederland is de komende drie jaar lid van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Dat melden het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse missie in Genève. De verkiezing vond dinsdag plaats tijdens de Algemene Vergadering van de VN.…
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 4:30pm -
 • Alle fondsen in het groen op Damrak
  De Amsterdamse beurs heeft dinsdag een stevige winst geboekt. De AEX won 2,6 procent op 394,49 punten. Daarmee deed de hoofdgraadmeter het een stapje beter dan de omringende beurzen.
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 4:16pm -
 • Derde aanhouding voor moord op Colombiaan
  Een 25-jarige Rotterdammer is dinsdag aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 58-jarige Colombiaan die eerder deze maand dood werd gevonden in Vlaardingen. Eerder werden al een 38-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 29-jarige…
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 4:15pm -
 • AIVD zet politiemensen in voor volgen jihadisten
  De AIVD heeft niet genoeg mensen in dienst om alle jihadisten in Nederland in de gaten te houden. Minstens vijftien mensen zijn daarom tijdelijk van de Nationale Politie naar de AIVD overgeheveld, meldt de NOS dinsdag.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 3:45pm -

Volkskrant

 • Nieuw3000 kippen omgekomen bij grote brand Udenhout
  Bij een grote brand op een boerderij in het Noord-Brabantse Udenhout, niet ver van Tilburg, zijn vannacht 3000 kippen omgekomen. Ze zaten in vier stallen die in brand vlogen. Bij de brand kwam asbest vrij, maar de verspreiding is minimaal, meldde de…
  - 57 mins ago 22 Oct 14, 3:47am -
 • FBI houdt drie tienermeisjes tegen op weg naar Syrië
  Op de luchthaven van Frankfurt zijn drie minderjarige meisjes uit de Verenigde Staten tegengehouden die zich in Syrië vermoedelijk wilden aansluiten bij de jihadisten van Islamitische Staat (IS).
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 2:45am -
 • Amerikaanse Watergate-chef Ben Bradlee (93) overleden
  De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is gisteren op 93-jarige leeftijd overleden. Hij stierf thuis een natuurlijke dood, zo heeft de Washington Post gemeld. De alom zeer gerespecteerde Bradlee werkte jarenlang voor die krant. Hij leidde de Post tijd…
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 2:05am -
 • Duitse onderzeeër gevonden op bodem Atlantische Oceaan
  Voor de kust van het Amerikaanse Noord-Carolina zijn op de bodem van de Atlantische Oceaan een gezonken onderzeeër en een Amerikaans koopvaardijschip uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten gemeld. De schepen verg…
  - 4 hours ago 22 Oct 14, 12:23am -
 • Canada verhoogt dreigingsniveau terrorisme na dood militair
  Canada heeft het dreigingsniveau voor een terreuraanslag gisteren verhoogd van laag naar gemiddeld. Volgens een woordvoerder van de Canadese minister voor Openbare Veiligheid is er 'geen specifieke aanleiding' voor de verhoging.
  - 4 hours ago 22 Oct 14, 12:14am -
 • Ze troosten de beller, zijn zus is misschien even boodschappen doen
  De hoop was dat de asielzoekers in Pipodorp zouden blijven, maar in groepjes lopen ze kilometers naar winkels in de wijde omgeving.' Zo begint een reportage van RTV Drenthe over de opvang van gevluchte Syriërs in het dorpje Oranje. Het lijkt allemaa…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:11am -
 • Hoe versla ik als werknemer de robot?
  Minister Asscher sluit niet uit dat we in de nabije toekomst een structureel tekort aan banen hebben: het werk zal worden overgenomen door robots. Toch zijn we allerminst gedoemd tot werkloosheid. Sterker: als onze baan bedreigd wordt door een machin…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:01am -
 • Ligt de geldpot voor de eurozone bij de EIB in Luxemburg?
  De eurozonelanden moeten hun economieën helpen door hun infrastructuur te moderniseren, zo betoogde het IMF tijdens de jaarvergadering.Het is geen nieuw idee. De Amerikaanse econoom Larry Summers roept het al enige tijd. De wereld - niet alleen Eur…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'De meeste dorpelingen kenden zwarten alleen van missieplaatjes'
  Soldaat Jefferson Wiggins was een van de duizenden Afro-Amerikanen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa gingen en in Limburg belandden. Hun geschiedenis was vrijwel onbekend. Nu is er een boek waarin Wiggins verslag doet.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Nooit meer slapen, Moederskind en RTL Late Night
  Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Marathon alleen voor de gevorderde loper
  In zijn column van 20 oktober legt Jean Pierre Geelen de vinger op de gevoelige plek. Er zijn genoeg voorbeelden: met twee looptrainingen vooraf aan de Dam tot Damloop meedoen (16,09 km), sommigen doen het zelfs helemaal zonder training vooraf en kij…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Molens roomse kerk draaien helemaal niet
  Tot de allerliefste, allerfatsoenlijkste en alleraandoenlijkste mensensoort behoort ongetwijfeld de progressieve katholiek. Altijd en overal heeft hij (of zij, want de progressieve katholiek gunt ook de vrouw haar plekje) het beste voor met de menshe…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Bisschoppen zijn geen mensen zoals God het bedoelde
  Een meerderheid van de bisschoppensynode vindt dat homo's geen mensen zijn zoals God ze bedoeld heeft. Want ze zijn niet gericht op gezin en voortplanting. (Commentaar, 20 oktober)Dat wordt beweerd door mannen die door hun celibaatsverplichting evenm…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Amerikanen vinden honkbal saai geworden
  Afgelopen nacht zijn de World Series begonnen. Duels tussen topteams in Amerika trekken steeds minder kijkers, want het aantal honkslagen daalt.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Fietsoorlog in Londen: tegenstanders superfietspaden roeren zich
  Het is de droom van fietsend Londen: twee superfietspaden dwars door de metropool, van oost naar west en van noord naar zuid. Twee blauwe stroken van zo'n 25 kilometer elk, afgescheiden van het gemotoriseerde verkeer. Londen op z'n Amsterdams. Een vr…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Helaas houden de euroleiders vast aan hun rampzalige koers
  Dat de eurocrisis weer dreigt op te laaien, zou niet mogen verrassen, gezien de nog altijd ongekend hoge schuldenlast. Deze zet een permanente rem op de economische ontwikkeling van de eurozone. Dankzij extra overheidsbestedingen en ruim monetair bel…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Amsterdam laat ook werkenden delen in armoedebestrijding
  Niet alleen inwoners van Amsterdam met een bijstandsuitkering maar ook werkenden met een laag inkomen krijgen vanaf komend jaar steun van de gemeente. Amsterdam verruimt de inkomensgrens van de minimaregelingen van 110 procent naar 120 procent van he…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Playboy gaat als papa verkiezingsstrijd in
  Hij was een graag geziene gast op de jetset feestjes van Rio. Is de omslag van Aécio Neves naar familieman geloofwaardig genoeg voor het Braziliaanse presidentschap?
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Mensen laten zich niet makkelijk vertellen dat ze gezonder moeten leven'
  De inwoners van Den Haag worden de komende jaren eenzamer en ze krijgen meer kans op overgewicht, angst, depressie, diabetes en hartinfarcten. Tot die zorgelijke conclusie komt GGD Haaglanden in een onderzoek. In de andere grote steden is dezelfde tr…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Slavernij nuanceren
  Een aangrijpend verhaal over schipbreuk in relatie tot slavernij (O&D, 18 oktober). Wanneer een artikel als dit zo beladen is, vraagt het om nuanceringen. Bijvoorbeeld: weet de bewogen scribent hoeveel zwarten er omkwamen eer deze door hun landgenote…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Helft inwoners Den Haag is in 2020 te zwaar
  In Den Haag zal het aantal inwoners met overgewicht, eenzaamheid en met verhoogd risico op angst, depressie, diabetes en hartinfarct de komende jaren fors stijgen. Dat blijkt uit een studie van GGD Haaglanden. In 2020 is de helft van de volwassen Haa…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Het is akelig stil in de Afrikaanse bestuurskamers
  Prominente Afrikanen klagen over het gebrek aan hulp in de strijd tegen ebola. Maar het continent heeft zelf de gezondheidszorg verwaarloosd.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Mijn lichaam is te slecht voor staand volleybal'
  Chaïne Staelens (33) Ze speelde 365 wedstrijden in het reguliere nationale volleybalteam. Fysieke problemen dwongen haar te stoppen. Nu is Staelens terug, als zitvolleybalster.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Deze opera maakt Jodenhaat salonfähig'
  Een opera over de in 1985 door de PLO vermoorde Jood Leon Klinghoffer leidt in New York tot veel ophef. Hij zou antisemitisch zijn en terreur verheerlijken.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • The Interpreter, Tony 10, Enemy at the Gates
  Iedere dag tipt de Volkskrant de beste films op televisie.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Bijscholing op kosten van de baas
  Ruim de helft van de werkenden doet aan bijscholing. Meestal gaat het om een korte opleiding, een kleine groep waagt zich aan een lange. Twee van die doorzetters vertellen.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Alles wat IS achterlaat, is vernield'
  Journalist Barzan Iso (30) volgt de opmars van IS bij Kobani van binnenuit. Hij bericht vanuit een belegerde stad.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • China maakt zich op voor retourtje aarde-maan
  China staat op het punt een nieuwe sonde richting de maan te sturen. Het betreft een vaartuig dat een retourvlucht gaat maken. De missie is ter voorbereiding op Chang'e 5, die volgens plan in 2018 op de maan zal landen en monsters mee zal terugnemen…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Inloggen met je stem of vingerafdruk: sneller, handiger, maar ook veiliger?
  ING is ervan overtuigd: biometrische gegevens zijn veiliger dan wachtwoorden. Klanten kunnen sinds deze maand met hun iPhone verbaal geld overmaken.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Is dit een moskee, of een kathedraal?
  Het mooiste godshuis ter wereld staat in Córdoba. Het bisdom noemt het de kathedraal, maar dat is maar de helft van het verhaal. 'De kerk eigent zich ons symbool voor tolerantie toe.'
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Denk na over wat je inneemt
  Criminaliseren van drugsgebruik werkt averechts en leidt tot veronachtzaming van gezondheidsrisico's.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Sierra Leone', mompelt de doodzieke man aan de balie
  Acht academische ziekenhuizen in Nederland bereiden zich voor op ebola. Dordrecht schrok al twee keer op door vals alarm. Het dodental van de epidemie in Afrika is mogelijk fors hoger.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Als je openheid toont naar traditionele genezers, doen zij dat andersom ook'
  De westerse psychiatrie kan meestal niets met het geloof in geesten dat in veel culturen een grote rol speelt. Marjolein van Duijl ontdekte dat bezetenheid vaak samenhangt met trauma's.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Gratis, het volk van Europa zal in de rij staan
  Op Bookshop.europa.eu, een website waarop publicaties van alle Europese instellingen te vinden zijn, kan men desgewenst een kloek boekwerk downloaden met de titel European Commission 2004-2014: A testimony by the president. Er staat een foto op van J…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Welke struikelblokken staan team Juncker te wachten?
  Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker houdt vandaag zijn maiden speech in het Europees Parlement. Hij kiest voor een voortvarende aanpak, maar die is niet zonder gevaren.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • VN: aanval IS op yezidi's wijst op genocide
  De aanval van Islamitische Staat (IS) tegen yezidi's in Irak wijst op een poging tot genocide. Dat heeft Ivan Simonovic, adjunct-secretaris-generaal voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, gisteren gezegd.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 11:57pm -
 • Amerikaanse cameraman NBC genezen van ebola
  Een cameraman van NBC, die in Liberia ebola had opgelopen, is genezen verklaard. De Amerikaan werd in een ziekenhuis in Nebraska met succes behandeld. Vandaag mag hij het ziekenhuis verlaten, zo heeft het Nebraska Medical Center laten weten.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 11:28pm -
 • Robben: Blij met Hiddink
  Aanvaller Arjen Robben van Bayern München juicht het aanblijven van bondscoach Guus Hiddink bij de KNVB toe. 'Dat is goed, daar ben ik blij om', liet hij dinsdagavond bij de NOS weten na de zevenklapper in de Champions League tegen AS Roma (7-1).
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 10:07pm -
 • Ban Ki-moon laat aanvallen Israël onderzoeken
  VN-chef Ban Ki-moon laat onderzoek doen naar de aanvallen op faciliteiten van de Verenigde Naties in de Gazastrook eerder dit jaar tijdens de bombardementen en het grondoffensief van het Israëlische leger. Bij een van die incidenten, een aanval op e…
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 10:07pm -
 • Forse winst Yahoo door beursgang Alibaba
  Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo heeft zijn winst afgelopen kwartaal zien exploderen door de verkoop van een deel van zijn belang in het Chinese Alibaba. De omzet steeg daarnaast dankzij een toename van de inkomsten uit mobiele diensten.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 10:07pm -

RTL

 • Kans op aanslag in Canada groter
  De kans op een aanslag in Canada is verhoogd van 'laag' naar 'gemiddeld'. De verhoging heeft te maken met de dreiging van IS en Al-Qaeda.
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:33am -
 • Kippen komen om bij brand in Brabant
  Bij een grote brand op een kppenboerderij in Udenhout, Noord-Brabant, zijn zeker 3000 kippen omgekomen. Het vuur woedde in vier stallen.
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:25am -
 • Amerikaanse cameraman heeft geen ebola meer
  De freelance cameraman van het Amerikaanse nieuwsprogramma NBC News die in Liberia ebola had opgelopen, is genezen. Hij mag vandaag het Amerikaanse ziekenhuis verlaten waar hij nu nog wordt behandeld.
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 3:16am -
 • Wateroverlast in regio Rotterdam
  De storm die over het land trekt zorgt in de regio Rotterdam voor overlast. Door hoge waterstanden zijn afgelopen nacht op verschillende plekken kades en straten onder water gelopen.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 3:10am -
 • VN: IS mogelijk schuldig aan poging genocide
  De strijd van Islamitische Staat (IS) tegen yezidi's in Irak is mogelijk een poging tot genocide. Dat heeft de adjunct-secretaris-generaal voor de mensenrechten van VN Ivan Simonovic gezegd.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 11:06pm -
 • Vlaamse artsen houden wel van een biertje
  Vlaamse huisartsen drinken te veel. Een op de drie is zelfs risicodrinker. De meesten durven geen hulp te zoeken voor dit probleem. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 600 huisartsen.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 10:24pm -
 • Wapendropping VS belandt bij IS
  Nederlandse F-16's hebben de afgelopen week 14 missies boven Irak uitgevoerd, een stuk minder dan de week ervoor. In Syrie voerden de Amerikanen weer nieuwe luchtaanvallen uit. De afgelopen dagen hebben ze ook wapens gedropt voor de Koerden in Kob…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 10:19pm -
 • Verslagen reacties op plotselinge overlijden Gaaikema
  Veel meelevende reacties op het plotselinge overlijden van Seth Gaaikema. De cabaretier werd vandaag met hartklachten in het ziekenhuis opgenomen. Kort daarna overleed hij. Seth Gaaikema is 75 jaar geworden.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 10:16pm -
 • Storm was heftig, maar overlast viel mee
  Sluizen die gesloten worden, auto's die worden weggesleept. De eerste najaarsstorm in ons land is met windkracht 9 en windstoten van 110 kilometer per uur nog niet voorbij. Maar de gevolgen zijn tot nu toe beperkt gebleven.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 10:07pm -
 • In buitenland wel slachtoffers door herfststorm
  De storm woedt ook in onze buurlanden. In het centrum van Londen overleed een vrouw toen ze werd geraakt door een omvallende boom. Ook op andere plekken waren bomen niet bestand tegen de storm, vier mensen raakten daardoor gewond.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 10:07pm -
 • Vooral kust krijgt nog wat te verduren
  De overlast door de eerste herfststorm van het jaar lijkt tot nu toe mee te vallen. Het blijft vannacht in het hele land wel onstuimig, maar vooral langs de kust kunnen nog zware windstoten voorkomen.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 9:11pm -
 • Boek kroongetuige Fred Ros mag pas over halfjaar verschijnen
  De publicatie van een boek met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het zogeheten Passageproces, moet een halfjaar worden uitgesteld. Dat heeft de rechter in Zutphen vanavond bepaald.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:47pm -
 • Stel met baby gered uit kabelbaan Keulen
  Twee Amerikaanse toeristen en een stel met een baby en een peuter zijn vanavond bevrijd uit een vastgelopen kabelbaan boven de Rijn bij de Duitse plaatse Keulen.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:33pm -
 • Lichamen jonge kinderen in opslagbedrijf Canada
  In een Canadees bedrijf dat opslagruimte verhuurt, zijn vier lijken van heel jonge kinderen ontdekt.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:23pm -
 • Oosterscheldekering dicht om storm
  De schuiven van de Oosterscheldekering gaan om 22:20 uur dicht. Door de combinatie van storm en springtij wordt het waterpeil vannacht erg hoog.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 7:21pm -
 • Blikseminslag op het spoor: treinen rijden niet
  Onweer zorgt voor problemen op het spoor. Tussen Baarn en Den Dolder is de bliksem ingeslagen. Daardoor rijden daar de rest van de avond geen treinen meer.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:58pm -
 • Monica Lewinsky terug in de spotlight voor campagne
  Monica Lewinsky, de voormalige minnares van Bill Clinton, leefde lang een teruggetrokken bestaan. Maar nu voert ze campagne voor jongeren die online worden gepest. In de jaren negentig maakte ze het zelf als eerste mee.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:45pm -
 • Nederlandse F-16's minder ingezet boven Irak
  Nederlandse F-16’s hebben de afgelopen week 14 missies boven Irak uitgevoerd, een stuk minder dan de week ervoor.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:42pm -
 • Noord-Korea laat Amerikaan gaan
  Noord-Korea heeft een Amerikaan vrijgelaten die in mei was opgepakt en sindsdien vastzat. Jeffrey Fowle is op weg naar de VS.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:29pm -
 • Misser VS: wapens voor Koerden in handen IS
  Een deel van de wapens die de Amerikanen hebben gedropt voor de Koerden in Kobani, lijkt in handen te zijn gevallen van IS.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:27pm -
 • Sociale werkvoorziening stopt voor 2000 mensen
  Grote onzekerheid voor misschien wel 2000 mensen in de sociale werkvoorziening. De sociale werkplaatsen worden langzaam afgebouwd. Iedereen met een vast contract mag blijven. Maar mensen met een tijdelijk contract, dreigen hun baan kwijt te raken.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:27pm -
 • 'Oscar de la Renta bracht ultieme glamour'
  De man die elke vrouw mooier kon maken is overleden. Oscar de la Renta, steun en toeverlaat van Amerikaanse first ladies en talloze sterren.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:22pm -
 • Pedofiel bestraft met hulp van virtueel meisje
  Ze lijkt levensecht, maar dat is ze niet. En toch heeft ze ervoor gezorgd dat een Australische man nu veroordeeld is voor seksueel misbruik via het internet. Het virtuele meisje Sweetie is gemaakt door een Nederlands ontwerpbureau in opdracht van…
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:15pm -
 • Stel met baby vast in kabelbaan Keulen
  Toeristen zijn blijven steken in een kabelbaan over de Rijn in het Duitse Keulen nadat die was vastgelopen. Een stel met een baby zat aan het begin van de avond nog steeds vast.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 6:14pm -
 • Oscar Pistorius vijf jaar achter tralies
  Eén van de meest geruchtmakende moordzaken in Zuid-Afrika is tot een voorlopig einde gekomen. Oscar Pistorius, de gehandicapte Olympiër met de bijnaam Blade Runner, schoot zijn vriendin dood en is nu veroordeeld tot vijf jaar cel.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 6:12pm -
 • Herfststorm raast over Nederland: de beelden
  Hoge golven beuken op de pier in IJmuiden. En in Delfzijl staat het water tot drie meter hoger dan normaal. Door de combinatie van storm en springtij kan het water enorm opkomen.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 5:59pm -
 • Tour-directie: verkeersobstakels Utrecht moeten eruit
  Niet de gemeente Utrecht, maar de directie van de Tour de France bepaalt voor een belangrijk deel hoe de de stad er volgend jaar uitziet als de Tour op bezoek komt. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 5:46pm -
 • Klein café per direct op de bon bij opgestoken sigaret
  Het kleine buurtcafé krijgt geen uitzonderingspositie op het rookverbod. Het gaat gewoon op de bon als er gerookt wordt. En het rookverbod in kleine kroegen gaat per direct in.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 5:30pm -
 • 'Ebolacontrole bij aankomst Schiphol weinig zinvol'
  Het is weinig zinvol om mensen die vanuit Afrikaanse risicolanden naar Nederland reizen, bij aankomst op bijvoorbeeld Schiphol te controleren op ebola. Dat zegt minister Edith Schippers van Volksgezondheid.
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 4:24pm -
 • Ravage door storm in Tilburg-West
  De storm heeft een grote ravage veroorzaakt in een paar straten in Tilburg-West. Volgens ooggetuigen lijkt het alsof er een tornado heeft huisgehouden.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 4:09pm -
 • Zo landden de vliegtuigen op Schiphol vandaag
  Het is altijd indrukwekkend om de landingen van vliegtuigen te zien tijdens een storm. Zo ook vandaag. Bekijk hier de beelden van vliegveld Schiphol, gedraaid door een cameraman van RTV Noord-Holland.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 4:09pm -
 • Spaanse verpleegster genezen van ebola
  De Spaanse verpleegster die besmet was met ebola, is genezen. Ook een tweede test is negatief.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 4:03pm -
 • Aanklagers Pistorius overwegen hoger beroep
  Tijdens het proces was Oscar Pistorius regelmatig in tranen, vandaag hoordede 27-jarige atleet het vonnis onbewogen aan. De familie van Pistoriusaccepteert de uitspraak, maar de aanklagers overwegen in hoger beroep tegaan.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 3:50pm -
 • Storm: vooral kleine incidenten
  Hulpdiensten zijn zo'n 45 keer uitgerukt voor meldingen over stormschade. Over het algemeen blijft het bij kleine incidenten.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 3:19pm -
 • Live: webcams op het strand en de weg
  Nederland maakt zich op voor de eerste herfststorm van het jaar, een staartje van tropische orkaan Gonzalo. Vooral het noordwesten kan het zwaar te verduren krijgen. Kijk via deze webcams live mee.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 3:15pm -
 • Obama heeft grootste lol tijdens het stemmen
  'Blijf wel van mijn vriendin af!', grapt een Amerikaan als zijn meisje bijtoeval naast president Obama staat te stemmen. De president vat het sportiefop en grapt vrolijk met de omstanders mee.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 2:40pm -
 • Chauffeur dondert kussend homo-stel zijn bus uit
  Een Brits homo-stel klaagt dat ze de bus uit moesten nadat ze elkaar kusten. "Jullie zijn geen echte mannen", zou de Britse buschauffeur ze nageroepen hebben.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 2:32pm -
 • Storm is een feit: windkracht 9
  In Hoek van Holland is windkracht 9 gemeten. Dat betekent volgens RTL-weervrouw Helga van Leur dat de storm een feit is. Uit verschillende plaatsen komen meldingen over schade.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 2:26pm -
 • OM wil boek met verklaringen kroongetuige Fred Ros tegenhouden
  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een kort geding aangespannen om de publicatie in boekvorm van de verklaringen van Fred Ros te voorkomen.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 2:16pm -
 • Teams paraat om Zeeuwse dijken te bewaken
  Het Waterschap Scheldestromen heeft fase 1 van het draaiboek dijkbewaking in werking gezet. Dat betekent dat er in heel Zeeland actieteams stand by staan en dat de waterstanden continu in de gaten worden gehouden.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:57pm -
 • Video: Amerikaanse wapens in handen IS?
  Niet de mensen die tegen IS vechten, maar de terroristen van IS zélf zouden een Amerikaans pakket met wapens hebben bemachtigd. Het pakket werd mogelijk op de verkeerde plek gedropt.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:35pm -
 • Stuntvlieger verongelukt, maar voorkomt ramp
  Een oefening van drie stuntvliegers in Taiwan is vanochtend vreselijk misgegaan. Twee van de drie AT-3 vliegtuigen kwamen tijdens het uitvoeren van een stunt met elkaar in botsing.
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 1:21pm -
 • Herfststorm: minder veerboten naar Waddeneilanden
  Door de extreem hoge waterstand gaan er morgen minder veerboten van en naar Texel, Vlieland en Terschelling.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 1:07pm -
 • Verpleegkundigen ontslagen om selfies met patiënten
  Een ziekenhuis in de Duitse stad Aken heeft vijf verpleegkundigen van de eerstehulpafdeling ontslagen, omdat ze selfies met patiënten hadden gemaakt.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 1:01pm -
 • Ergernis op Abbey Road door Beatles-toeristen
  In 1969 gaven The Beatles het voorbeeld. En miljoenen toeristen doen ze nogiedere dag na. Allemaal willen ze op Abbey Road op de foto. Maar dat leidttot grote ergenis in het verkeer.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 12:58pm -
 • Zweden breidt zoekgebied uit
  Zweden roept boten en schepen in hun wateren op te vertrekken. Het moet dezoektocht naar de geheimzinnige onderzeeër makkelijker maken.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 12:55pm -
 • Wonderbaarlijke video: verlamde man loopt weer
  Onvoorstelbaar: Darek Fidyka zou zijn leven lang verlamd blijven, maar na een baanbrekende therapie kan hij weer lopen. Cellen uit zijn neusholte werden getransplanteerd naar zijn ruggenmerg.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 12:45pm -
 • Aanhouding om vondst dode vrouw in afgebrand vakantiehuis
  Een 36-jarige man is gisteren aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 18-jarige vrouw. Haar lichaam werd zondag gevonden in een afgebrand vakantiehuisje op een camping in Emmeloord.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 12:24pm -
 • Vijf jaar cel voor Pistorius
  Oscar Pistorius moet vijf jaar de cel in omdat hij zijn vriendin heeftdoodgeschoten. Eerder was hij al veroordeeld, vandaag kreeg hij zijn straf tehoren.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 12:23pm -
 • Canadese soldaat dood na aanrijding door moslimextremist
  Eén van de Canadese militairen die gisteren werd aangereden door een geradicaliseerde moslim, is overleden.
  - 17 hours ago 21 Oct 14, 11:52am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse