Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Mexico rukt groots uit voor vermiste studenten
  De regering van Mexico is een massale zoektocht begonnen naar de 43 studenten die al sinds september worden vermist.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:47am -
 • Boeven vinden 3.000 jaar oude tempel
  Een groep schatgravers is tijdens hun illegale activiteiten gestuit op een tempel van meer dan 3.000 jaar oud. Ze konden echter niet cashen op deze ontdekking, want de Egyptische autoriteiten sloegen hen snel in de boeien.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:35am -
 • Priester negeert kruis
  Een priester uit België is gisteravond zijn rijbewijs kwijtgeraakt op de A2 bij het Limburgse Echt.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:24am -
 • Niemand wil F16's besturen
  Jongeren dromen niet langer van een carrière bij de Koninklijke Luchtmacht. Dit is te zien aan het lage aantal aanmeldingen voor de opleiding tot vlieger van F16's of helikopters.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:58am -
 • Syrië doodt 200 burgers
  Meer dan 200 burgers zijn de afgelopen dagen in Syrië omgekomen door bombardementen van de Syrische overheid. Tientallen slachtoffers waren kinderen. Ook raakten meer dan 500 mensen gewond, zei het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vandaa…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:44am -
 • Aantal NL'se ebola-artsen groeit langzaam
  In Nederland hebben iets meer artsen dan twee weken terug zich aangemeld om ebola te gaan bestrijden in West-Afrika. De meeste doktoren hebben er echter niet erg veel trek in.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:38am -
 • Meer NL'ers willen vechten tegen IS
  Ruim twintig autochtone Nederlanders hebben de Federatie Koerden in Nederland (Fedkom) benaderd omdat ze willen meevechten met de Koerden tegen IS.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 6:22am -
 • Miljoenen mensen krijgen naheffing
  Tussen de vijf en zes miljoen Nederlanders moeten rekening houden met een naheffing van de Belastingdienst of een lagere teruggave volgend jaar.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 10:51pm -
 • Kramer: 'Teveel profschaatsers'
  Er zijn in Nederland teveel profschaatsers. Dat vindt profschaatser Sven Kramer.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 10:31pm -
 • Uitslagen KNVB-beker
  Er zijn vanavond drie wedstrijden gespeeld in de KNVB-beker. NEC, Excelsior en Roda JC plaatsten zich voor de volgende ronde.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 10:24pm -
 • 'Tom Cruise doet Lindsay Lohan'
  Steracteur Tom Cruise heeft een relatie met de gevallen actrice Lindsay Lohan. Dat melden ingewijden.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 10:16pm -
 • Vuurwerkfabriek Engeland ontploft
  In het Britse Stafford is vanavond een vuurwerkfabriek ontploft. Voor zover bekend zijn daarbij vier mensen gewond geraakt.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 10:06pm -
 • Wethouder Haarlem opgestapt
  De Haarlemse D66-wethouder Ewout Cassee en drie van zijn fractiegenoten zijn vanavond opgestapt.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 9:29pm -
 • Gasakkoord EU, Rusland en Oekraïne
  Rusland, Oekraïne en de Europese Unie hebben een akkoord gesloten dat een eind moet maken aan de slepende ruzie over gas.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 9:08pm -
 • Israëlische ambassadeur weg uit Zweden
  Israël heeft zijn ambassadeur teruggeroepen uit Zweden. Dat is gebeurd nadat Zweden Palestina officieel als staat heeft erkend.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 8:31pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwHongaarse internettaks van de baan
  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het omstreden plan om belasting te heffen op het gebruik van internet ingetrokken. Hij heeft zijn besluit op de radio bekendgemaakt.
  - 43 mins ago 31 Oct 14, 8:13am -
 • Naheffing voor miljoenen mensen
  Tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders moeten er rekening mee houden dat ze een naheffing van de Belastingdienst krijgen of een lagere teruggave volgend jaar. De meesten krijgen een tegenvaller van 300 euro. In sommige gevallen kan die oplopen tot 700…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:39am -
 • "Vrijwillig door na 65 moet kunnen"
  Het kabinet wil dat 65-plussers langer vrijwillig kunnen doorwerken, om te voorkomen dat ervaring onnodig verloren gaat. Dit moet geregeld worden in de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd, die 1 januari 2016 ingaat. Het kabinet bespreekt dit vo…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:19am -
 • KPN moet netwerk openhouden
  KPN moet ook de komende drie jaar concurrenten toelaten op zijn koper- en glasvezelnetwerk. Dat is besloten door de Autoriteit Consument & Markt, de toezichthouder. Door het besluit kunnen concurrenten als Tele2 en Vodafone tv- en internetdiensten bl…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:55am -
 • Rellen Jeruzalem:Tempelberg dicht
  Oost-Jeruzalem is gisteren het toneel van rellen geweest tussen Palestijnse jongeren en de Israelische troepen. Israel sloot de Tempelberg een deel van de dag voor zowel moslims als joden. Dat was voor het eerst sinds 2000.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 4:34am -
 • Dwang bij zorg voor dementerenden
  Dementerenden worden thuis vaak door familie onder dwang verzorgd, krijgen stiekem medicatie toegediend en worden soms vastgebonden, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 12:54am -
 • Moordenaar van agent VS opgepakt
  Een van de meest gezochte criminelen van de VS is na een klopjacht van zeven weken opgepakt. Eric Frein (31) wordt ervan verdacht dat hij op 12 september in Pennsylvania een agent doodschoot en een andere agent ernstig verwondde.
  - 9 hours ago 31 Oct 14, 12:18am -
 • Gasakkoord Rusland en Oekraine
  In Brussel is een akkoord gesloten over de levering van Russisch gas aan Oekraine. Afgesproken is dat Oekraine tot zeker maart 2015 weer gas krijgt van Rusland. In juni draaide Moskou de gaskraan dicht vanwege onenigheid over onbetaalde rekeningen.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 10:59pm -
 • Zweden erkent Palestina nu formeel
  De nieuwe Zweedse regering heeft de Palestijnse staat formeel erkend. De Palestijnen voldoen aan alle criteria, zegt minister van Buitenlandse Zaken Wallström:"Er is een land, er is een volk en er is een regering".
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 10:58pm -
 • Noodtoestand in Burkina Faso
  De regering van Burkina Faso heeft de noodtoestand uitgeroepen, nadat betogers het parlementsgebouw hadden bestormd en in brand gestoken. President Compaore heeft de regering ontbonden en wil dat de oppositie stopt met de protesten.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 7:24pm -
 • Burkina Faso buigt voor betogers
  De regering van Burkina Faso heeft een voorstel voor de verlenging van de ambtstermijn van president Compaore ingetrokken na de bestorming van het parlement door duizenden demonstranten. Daarbij werd brand gesticht. Het gebouw van de staats-tv in Oua…
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 6:58pm -
 • Haagse 'borstendokter' gaat vrijuit
  De voormalig gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor plastisch chirurg in een Haagse kliniek, is vrijgesproken. Er is geen bewijs dat hij bij operaties grote fouten heeft gemaakt. De fouten die hij wel maakte, zijn niet strafbaar.
  - 15 hours ago 30 Oct 14, 6:08pm -
 • Corporaties en huurders op een lijn
  De koepel voor woningcorporaties Aedes en de belangenvereniging voor huurders De Woonbond zijn blij met de aanbevelingen van de enquetecommissie. "Dit is precies wat wij willen:een einde aan de zelfregulering, duidelijke en controleerbare doelen en m…
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 4:20pm -
 • Commissie:woningcorporaties faalden
  De enquetecommissie die misstanden bij de woningcorporaties onderzocht heeft, schrijft in het eindrapport dat corporatiebestuurders hebben gefaald en het vertrouwen hebben beschaamd.
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 4:19pm -
 • Kamer steunt enquetecommissie
  De Tweede Kamer steunt grotendeels de aanbevelingen van de parlementaire enquetecommissie woningcorporaties. PvdA, CDA, D66 en GroenLinks zijn voor een onafhankelijke Woonautoriteit als toezichthouder voor de corporaties.
  - 18 hours ago 30 Oct 14, 2:59pm -
 • Voor half miljard Chinese orders
  Het Nederlandse bedrijfsleven heeft tijdens de handelsmissie naar China voor zeker een half miljard euro aan orders afgesloten. De vierdaagse missie stond onder leiding van minister Ploumen voor Buitenlandse Handel.
  - 18 hours ago 30 Oct 14, 2:59pm -
 • Commissie:corporaties faalden
  De enquetecommissie die misstanden bij de woningcorporaties heeft onderzocht, stelt in het eindrapport dat corporatiebestuurders op soms grove wijze hebben gefaald en het in hen gestelde vertrouwen hebben beschaamd.
  - 20 hours ago 30 Oct 14, 1:20pm -
 • Corporaties terug naar kerntaak
  De woningcorporaties moeten wat de enquetecommissie betreft terug naar hun kerntaak van sociale woningbouw. Voor commerciele nevenactiviteiten en andere taken dan woningbouw zou geen plaats meer moeten zijn. Bestuurders moeten meer maatschappelijk di…
  - 20 hours ago 30 Oct 14, 12:29pm -
 • Van Vliet spaart ook politiek niet
  De commissie-Van Vliet stelt vast dat het toezicht op de woningcorporaties tekortschoot. Bewindslieden en de Tweede Kamer krijgen het verwijt dat de eigen politieke agenda belangrijker werd gevonden dan de aanpak van misstanden in de sector.
  - 20 hours ago 30 Oct 14, 12:29pm -
 • 37 jaar cel voor Nederlandse pedo
  Het hooggerechtshof in Thailand heeft een Nederlandse pedoseksueel tot 37 jaar cel veroordeeld wegens misbruik van een 12-jarige jongen. Dat melden Thaise media.
  - 20 hours ago 30 Oct 14, 12:28pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwDagfoto: Halloween
  Spekkie is een varken dat gaat voor de inhoud
  - 27 mins ago 31 Oct 14, 8:29am -
 • NieuwCaptain of industry twittert niet
  Bestuursvoorzitters van Nederlandse bedrijven willen niets van Twitter weten. Geen enkele topman of -vrouw van de Nederlandse AEX-bedrijven twittert. Camiel Eurlings, inmiddels ontslagen bij KLM, was de enige. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskra…
  - 32 mins ago 31 Oct 14, 8:24am -
 • NieuwRussische markt drukt bierverkopen AB InBev
  Een dalende bierverkoop in Rusland drukt de afzet van Anheuser-Busch InBev (AB InBev). 's Werelds grootste brouwer, bekend van merken als Budweiser, Corona en Stella Artois, zag de totale verkopen in het derde kwartaal met 2,6 procent teruglopen. Dat…
  - 33 mins ago 31 Oct 14, 8:23am -
 • NieuwJupiler-brouwer: overnames niet noodzakelijk
  De Belgische bierbrouwer AB InBev gaat niet koste wat het kost op overnamepad. Analisten speculeren op een consolidatieslag in de biersector, nadat in september uitlekte dat Heineken een bod van het Zuid-Afrikaanse SABMiller heeft afgeslagen.
  - 34 mins ago 31 Oct 14, 8:22am -
 • NieuwWoningbouwschandaal moet politieke gevolgen hebben
  Invoering van marktwerking, het neoliberalisme en incompetente politici. Hierdoor konden volgens de deelnemers aan de Stelling van de Dag de bestuurders van woningbouwcorporaties zich ongestoord bezighouden met zaken die niet tot hun taken hoorden.
  - 35 mins ago 31 Oct 14, 8:21am -
 • NieuwGeestelijk vader van Android verlaat Google
  Andy Rubin vertrekt bij Google. Volgens Wall Street Journal gaat de mede-oprichter van het Android-platform een incubator beginnen voor startups die nieuwe hardware willen ontwikkelen. Rubin was sinds 2005 werkzaam bij Google nadat het bedrijf Androi…
  - 35 mins ago 31 Oct 14, 8:21am -
 • NieuwPlofkraak met gasflessen
  Criminelen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een geldautomaat van de ING Bank aan de Hengelose Enschedestraat proberen op te blazen met behulp van gasflessen.
  - 37 mins ago 31 Oct 14, 8:19am -
 • NieuwSpuitgast weer de cel in
  Een 26-jarige vrijwilliger van de brandweer in Onderbanken (Limburg) moet weer terug naar de gevangenis omdat hij verdacht wordt van diverse brandstichtingen. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat bepaald nadat het Openbaar Ministerie (OM) in beroep…
  - 39 mins ago 31 Oct 14, 8:17am -
 • Nieuw'Berichten lek DigiD stemmingmakerij'
  De berichtgeving over DigiD-lekken bij Nederlandse gemeenten is stemmingmakerij. Dat zegt de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD), meldt Security.nl. Dat wachtwoorden eenvoudig kunnen worden onderschept, is niet op feiten gebaseerd volge…
  - 39 mins ago 31 Oct 14, 8:17am -
 • NieuwBeurzen openen fors hoger
  Goede Amerikaanse groei en Japan dat zijn geldpers drastisch aanzwengelde gaf beleggers op Beursplein 5 vleugels. Gemalto, ING en KPN waren koplopers, Fugro stond weer onderin de AEX. USG verloor fors op zijn kwartaalcijfers.
  - 41 mins ago 31 Oct 14, 8:15am -
 • Nieuw'Verrassing: jullie worden grote zussen!'
  'Huh? Wat is dat nou? Nee, ben je zwanger mam?' Kijk hoe deze meisjes te horen krijgen dat ze grote zussen worden. Hilarisch!
  - 42 mins ago 31 Oct 14, 8:14am -

Elsevier

 • NieuwAEX omhoog na actie Bank of Japan
  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs is vrijdag flink hoger uit de startblokken gekomen. Ook de andere Europese graadmeters toonden stevige winsten. Beleggers reageerden op de onverwachte verhoging van het steunbeleid van de Japanse centrale bank.…
  - 40 mins ago 31 Oct 14, 8:16am -
 • In dienst nemen AOW'er aantrekkelijker
  DEN HAAG (ANP) - Het wordt aantrekkelijker om werknemers na hun AOW-leeftijd in dienst te nemen of te houden. Werkgevers hoeven een gepensioneerde straks nog maar 6 weken het loon door te betalen als ze ziek worden in plaats van 6 maanden. Die loondo…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:45am -
 • Hongaarse internetbelasting van de baan
  BOEDAPEST (ANP) - De omstreden Hongaarse belasting op het gebruik van internet gaat niet door. Premier Viktor Orbán zwicht naar eigen zeggen voor de druk van massabetogingen. Hij maakte vrijdag op de staatsradio bekend het wetsvoorstel in te trekken…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:40am -
 • November begint met warmterecord
  ZEIST (ANP) - De komende dagen wordt het zacht voor de tijd van het jaar. Zaterdag wordt waarschijnlijk zelfs de warmste 1 november ooit. De zon zal volop schijnen en het kwik kan stijgen naar ongeveer 18 graden.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:19am -
 • Playstation verzacht pijn voor Sony
  TOKIO (ANP) - Sony is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Dankzij de sterke vraag naar spelcomputer Playstation 4 viel het verlies echter kleiner uit dan verwacht, zo bleek uit de cijfers die de Japanse elektronicaproducent v…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:14am -
 • Massale zoektocht naar studenten Mexico
  MEXICO-STAD (ANP) - De Mexicaanse regering is een massale zoektocht begonnen naar 43 studenten die op 26 september door politieagenten werden meegenomen en later vermoedelijk werden overgedragen aan een drugsbende. Sindsdien is niets meer van ze vern…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:00am -
 • 'AEX opent hoger'
  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs opent vrijdag naar verwachting in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa gaan waarschijnlijk hoger beginnen. Beleggers verwerken onder meer de onverwachte verhoging van het steunbeleid van de Japanse centr…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:45am -
 • Visum Turkije alleen nog maar online
  DEN HAAG (ANP) - Turkijegangers kunnen hun visum voor dat land niet meer kopen bij aankomst op Turkse luchthavens. Vanaf 1 november kan het visum alleen nog vooraf online worden aangevraagd.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:39am -
 • Halvering van export naar Oekraïne
  DEN HAAG (ANP) - Nederland exporteert steeds minder naar Oekraïne. Oorzaak zijn ,,de toenemende politieke spanningen in dat land'', aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:35am -
 • ACM: KPN moet netwerk openstellen
  DEN HAAG (ANP) - KPN moet ook de komende 3 jaar zijn koper- en glasvezelnetwerk openstellen voor andere aanbieders als Tele2 en Vodafone. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag bekend.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 6:24am -
 • Extra steun zet Nikkei op grote winst
  TOKIO (ANP) - De Japanse beurs is vrijdag fors in de plus gesloten. Het onverwacht vergroten van het monetaire steunbeleid van de Japanse centrale bank zette de Nikkei-index 4,8 procent in de plus tot 16.413,76 punten.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 6:22am -
 • Man gepakt met duizenden xtc-pillen
  HERZOGENRATH (ANP) - Een 31-jarige Nederlander is in Duitsland opgepakt, omdat hij 2000 xtc-pillen en 2,2 kilo amfetamine bij zich had. De drugs zaten verstopt in zijn jaszakken en zijn broek.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 6:08am -
 • 'Verplichte quarantaine maakt werk zwaarder'
  NEW YORK (ANP) - De verplichte isolatie van artsen en verpleegkundigen die vanuit ebolagebieden in West-Afrika terugkomen in de Verenigde Staten, zorgt ervoor dat het werk voor hulpverleners nog zwaarder wordt. Dat zegt de internationale tak van Arts…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 4:38am -
 • Ruim 200 burgers gedood in Syrische aanvallen
  DAMASCUS (ANP) - Meer dan 200 burgers zijn de afgelopen dagen in Syrië omgekomen door bombardementen van de Syrische overheid. Tientallen slachtoffers waren kinderen. Ook raakten meer dan 500 mensen gewond, zei het Syrische Observatorium voor de Men…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 4:37am -
 • Moordverdachte agent gepakt na massaklopjacht
  CANADENSIS (ANP) - Bijna 7 weken wist hij uit handen van de politie te blijven, maar donderdag is de man die wordt verdacht van het doodschieten van een agent in de Verenigde Staten dan toch opgepakt. De politie van de Amerikaanse staat Pennsylvania…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 4:32am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwOp de fiets naar Johann Tetzel
  Het is vandaag Hervormingsdag. De kerkelijke Reformatie uit de zestiende eeuw begon met een boze reactie van Maarten Luther op de monnik en aflaathandelaar Johann Tetzel. Wie was Tetzel eigenlijk?
  - 26 mins ago 31 Oct 14, 8:30am -
 • NieuwLivni hekelt ‘apartheid’ kolonisten Israël
  Eisen van Israëlische kolonisten om Palestijnen uit bussen te weren 'rieken naar apartheid'. Dat heeft de Israëlische minister van justitie Tzipi Livni gezegd in een interview met de Israëlische legerradio.
  - 26 mins ago 31 Oct 14, 8:30am -
 • NieuwEen grote vlucht regenwulpen
  Hans Werkman herlas, zesendertig jaar later, de roman Een vlucht regenwulpen van Maarten ‘t Hart. Opnieuw sympathie én kritiek.
  - 40 mins ago 31 Oct 14, 8:16am -
 • NieuwBNP Paribas maakt weer winst
  BNP Paribas heeft zijn winst in het derde kwartaal met bijna elf procent zien toenemen. De Franse bank meldde vrijdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers anderhalf miljard euro winst te hebben geboekt, na zwaar verlies in het tweede kwartaal doo…
  - 40 mins ago 31 Oct 14, 8:16am -
 • NieuwBij krabben verergert serotonine de jeuk
  ST. LOUIS - Moeders roepen het al sinds mensenheugenis, en ze hebben gelijk: als je jeuk hebt moet je nietkrabben, want daardoor maak je de jeuk alleen maar erger. Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt waarom dit zo is. Met die kennis hopen ze pati…
  - 46 mins ago 31 Oct 14, 8:10am -
 • NieuwJan van der Stoep volgt Jan Westert op bij CU
  AMERSFOORT - Jan van der Stoep is per 1 januari benoemd als voorzitter van het curatorium (het bestuur) van de mr. G. Groen van Prinstererstichting, het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Hij volgt Jan Westert op, die sinds 2002 lid is…
  - 52 mins ago 31 Oct 14, 8:04am -
 • NieuwJames Bond beleven in de Kunsthal
  Wie op zoek is naar het geheim achter James Bond vindt dit niet in Kunsthal. De tentoonstelling ‘Designing 007: Fifty Years of Bond Style’ biedt wel ruim voldoende ingrediënten om zelf een theorie te componeren.
  - 52 mins ago 31 Oct 14, 8:04am -
 • Nieuw7000 km IJzeren Gordijn
  VRT-journalist Rob Heirbaut en professor Europese politiek Hendrik Vos van de Universiteit Gent trekken met de fiets van Sint-Petersburg in Rusland naar Bulgarije, en ze volgen daarbij in grote mate het traject van het vroegere IJzeren Gordijn, exact…
  - 54 mins ago 31 Oct 14, 8:02am -
 • Sony dieper in de rode cijfers na afschrijving
  Sony is in het derde kwartaal diep in de rode cijfers uitgekomen omdat het een grote afschrijving deed op de smartphonetak. Het Japanse elektronicaconcern moest een verlies van 136 miljard yen (bijna een miljard euro) toestaan, een veelvoud van het v…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:46am -
 • Verdachte moord agent VS opgepakt
  De politie in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een man opgepakt die ervan wordt verdacht een agent te hebben doodgeschoten en een ander te hebben verwond. Na een zoektocht van bijna zeven weken werd survivalist Eric Frein gevonden bij een verl…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:45am -
 • President Burkina Faso wil overgangsregering leiden
  Burkina Faso krijgt na de gewelddadige protesten van donderdag een overgangsregering, maar de president, tegen wie de woede van de betogers was gericht, blijft aan. Het leger liet donderdag al weten dat de regering en het parlement zijn ontbonden. Oo…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:30am -
 • KPN moet netwerk openstellen, Ziggo niet
  KPN moet ook de komende drie jaar zijn netwerk voor concurrenten als Tele2 en Vodafone blijven openstellen. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag in zijn voorlopige analyse over de telecommarkt. KPN vindt het niet eerlijk dat de…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:16am -
 • Japanse centrale bank verrast met stimuleringen
  De centrale bank van Japan heeft onverwachts besloten om de stimulering van de economie flink op te schroeven. De Bank of Japan maakte vrijdag bekend om meer effecten, zoals bedrijfsobligaties en staatsleningen, te gaan opkopen.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:01am -
 • Rusland en Oekraïne sluiten gasdeal
  Rusland en Oekraïne hebben donderdag overeenstemming bereikt over de aanvoer van Russisch aardgas naar Oekraïne en de rest van Europa. Het was lange tijd de vraag of Oekraïne genoeg geld had om het Russische gas te betalen. Met de deal is miljarde…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:00am -
 • Export naar Oekraïne nagenoeg gehalveerd
  De politieke spanningen in Oekraïne hebben hun weerslag op de handel met Nederland. In augustus exporteerde Nederland voor 53 miljoen euro aan goederen, terwijl dat in die maand vorig jaar met 98 miljoen nog bijna het dubbele was. Dat meldt het Cent…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:32am -
 • KPN krijgt zeggenschap over Reggefiber
  KPN krijgt de volledige zeggenschap over glasvezelbedrijf Reggefiber. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft het telecombedrijf toestemming gegeven om zijn belang uit te breiden van 51 naar 60 p...
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:31am -
 • Nederlanders prefereren water boven frisdrank
  Nederlanders laten frisdrank steeds vaker staan. Consumenten hebben vorig jaar 58 miljoen liter frisdrank en vruchtensappen minder gedronken dan een jaar eerder. Dit maken ze goed door het drinken van kraanwater, meldt het AD vrijdag op basis van cij…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:30am -
 • A28 naar Zwolle afgesloten na botsing
  De A28 van Amersfoort naar Zwolle is vrijdagochtend bij Harderwijk volledig afgesloten na een botsing. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Het is niet bekend wanneer de weg weer wordt vrijgegeven.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 6:00am -
 • ‘Autochtone Nederlanders willen strijden tegen IS’
  Zeker twintig autochtone Nederlanders wilden zich de afgelopen maanden aansluiten bij strijdkrachten die vechten tegen extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Hiervoor benaderden ze de Federatie Koerden (Fedkom) in Nederland, schri…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 6:00am -
 • ‘Wiebes zwakt leaseplan af’
  Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) zwakt zijn plannen voor nieuwe bijtellingsregels voor leaserijders af. Coalitiepartijen VVD en PvdA sluiten zeer binnenkort een compromis, schrijft De Telegraaf vrijdag. De automobilist hoeft hierdoor…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 5:46am -
 • Wall Street fors hoger gesloten
  Wall Street is hoger gesloten na een verrassend sterke groei van de Amerikaanse economie en overwegend positief ontvangen bedrijfscijfers. De Dow Jones index sloot 1,3 procent in het groen op 17.195,61 punten. De breder samengestelde S&P500 index…
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 10:16pm -
 • Naheffing voor miljoenen Nederlanders
  Naar schatting vijf tot zes miljoen Nederlanders krijgen komend jaar een naheffing of minder belasting terug. In de meeste gevallen gaat het om bedragen van zo'n driehonderd euro, maar voor sommigen kan het oplopen tot zevenhonderd euro, meldt een wo…
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 10:16pm -
 • Frans dorp verbiedt clownsmaskers
  Een dorpje buiten Montpellier in het zuiden van Frankrijk verbiedt het mensen om zich in het openbaar te verkleden als clowns. Dat heeft burgemeester Pierre Dudieuzere van Vendargues besloten. Het verbod wordt extra streng gehandhaafd tijdens Hallowe…
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 10:00pm -
 • ‘Strengere regels voor plastische chirurgie’
  Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) stuurt binnenkort een voorstel naar de Tweede Kamer voor strenger toezicht op de plastische chirurgie. Dat heeft PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester gezegd tegen RTL Nieuws. Schippers zou…
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 9:15pm -
 • Vulkaanuitbarsting op Costa Rica
  Bij een vulkaanuitbarsting in Costa Rica zijn grote hoeveelheden as op centraal gelegen regio's van het land neergekomen. Dat hebben de Costa Ricaanse autoriteiten en wetenschappers donderdag gemeld. Sommige woongebieden moesten worden ontzet.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 9:00pm -

Volkskrant

 • NieuwHongaarse internetbelasting van de baan na protesten
  De omstreden Hongaarse belasting op het gebruik van internet gaat niet door. Premier Viktor Orbán is naar eigen zeggen gezwicht voor de druk van massabetogingen. Hij maakte vandaag op de staatsradio bekend het wetsvoorstel in te trekken.
  - 59 mins ago 31 Oct 14, 7:57am -
 • Nieuw akkoord over hogere lasten leaserijders in zicht
  Er gaat een streep door het plan van staatssecretaris Wiebes (VVD, Financiën) om vrijwel alle leaserijders op te zadelen met een fiscale bijtelling van 25 procent. De coalitiepartijen VVD en PvdA sleutelen aan een aanpassing van de bijtellingscatego…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:53am -
 • Nerveuze Nederlander gepakt met duizenden xtc-pillen
  Een 31-jarige Nederlander is in Duitsland opgepakt, omdat hij 2000 xtc-pillen en 2,2 kilo amfetamine bij zich had. De drugs zaten verstopt in zijn jaszakken en zijn broek. De waarde van de verdovende middelen loopt 'in de vijf cijfers', aldus de Duit…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:39am -
 • Mexico begint massale zoektocht naar vermiste studenten
  De Mexicaanse regering is een massale zoektocht begonnen naar 43 studenten die op 26 september door politieagenten werden meegenomen en later vermoedelijk werden overgedragen aan een drugsbende. Sindsdien is niets meer van ze vernomen, aangenomen wor…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:33am -
 • Luchtmacht heeft moeite met vinden piloten
  De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite met het vinden van jongeren die zich willen laten opleiden tot straaljager- of helikopterpiloot. Volgens een woordvoerder denken kandidaten vaak ten onrechte dat de toelatingseisen voor de opleiding te hoog zijn…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:30am -
 • Afsluiting deel A28 door ongeval
  De snelweg A28 is vanochtend tussen Amersfoort en Zwolle deels afgesloten door een ongeval. Dat meldde de ANWB. Het gaat om het wegdeel tussen de afslagen Ermelo en Harderwijk. Dat stuk blijkt waarschijnlijk tot na de ochtendspits dicht.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:21am -
 • Basketballers Knicks verslaan Cleveland
  Basketballer LeBron James heeft Cleveland Cavaliers donderdag (plaatselijke tijd) niet aan een zege op New York Knicks kunnen helpen. Hij ging met 95-90 onderuit in Madison Square Garden.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:38am -
 • Luchtmacht heeft moeite met werven nieuwe piloten
  De luchtstrijdkrachten kampen met zorgwekkende tekorten bij de werving van nieuwe piloten voor zowel F-16's als helikopters. Nog niet eens de helft van de voor 2014 gewenste vijftig aspirantvliegers die een opleiding moet beginnen, is binnengehaald.…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:33am -
 • Toezichthouder: KPN moet netwerk openen voor concurrenten
  KPN moet ook de komende drie jaar zijn koper- en glasvezelnetwerk openstellen voor andere aanbieders als Tele2 en Vodafone. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag bekend.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 5:58am -
 • Nederlanders drinken meer water en minder frisdrank
  Nederlanders hebben in 2013 maar liefst 58 miljoen liter minder frisdrank en vruchtensappen gedronken. Volgens de Nederlandse vereniging Frisdranken, Water, Sappen (FWS) dronken we miljoenen liters meer kraanwater. Dat meldt het AD vandaag.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 5:44am -
 • Lichte groei aantal ebola-artsen Nederland
  De belangstelling van Nederlandse artsen om ebola te bestrijden groeit, maar mondjesmaat. Uit 470 reacties heeft Artsen Zonder Grenzen 33 artsen geselecteerd die over een tijdje aan de slag kunnen in Afrika. Dat meldt Trouw op gezag van een woordvoer…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 5:43am -
 • President Burkina Faso blijft aan ondanks hevige protesten
  De Burkinese president Blaise Compaoré neemt geen ontslag, maar heeft wel de noodtoestand opgeheven die hij enkele uren eerder had uitgeroepen. Dat heeft de president bekendgemaakt in een televisietoespraak na de rellen van gisteren in Burkina Faso.…
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 3:54am -
 • Artsen zonder Grenzen: quarantaineregels beïnvloeden ebolawerk
  Artsen zonder Grenzen zegt dat de Amerikaanse regels over quarantaine voor ebolahulpverleners gevolgen hebben voor het werk in West-Afrika. Een woordvoerder van de hulporganisatie heeft tegen persbureau Reuters verklaard dat de verplichte afzondering…
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 2:47am -
 • Amerikaanse politie vindt moordverdachte na miljoenenklopjacht
  Bijna zeven weken wist hij uit handen van de politie te blijven, maar gisteren is de man die wordt verdacht van het doodschieten van een agent in de Verenigde Staten dan toch opgepakt. De politie van de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft dat bevest…
  - 7 hours ago 31 Oct 14, 2:02am -
 • Grafrovers ontdekken Egyptische tempel onder hun huis
  Grafrovers hebben in Egypte een nog onbekende tempel ontdekt. De unieke vondst werd gedaan door zeven mensen die illegaal in de grond aan het graven waren op zoek naar schatten. Dat hebben Egyptische media gisteren gemeld.
  - 7 hours ago 31 Oct 14, 1:32am -
 • Nederlandse bestuursvoorzitters willen niets van Twitter weten
  Het lijkt een mooi alternatief voor zouteloze televisiereclames of pr-berichten, maar de bestuursvoorzitters van Nederlandse bedrijven willen niets van Twitter weten.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • KLM belichaamt onze sobere cultuur: lang volk, kleine beenruimte
  Wij Nederlanders houden ervan, somberen bij de koffieautomaat. Als we geluk hebben, want velen staan al in de gaarkeuken. En we hebben ze zien omvallen, de grote bedrijven die Nederland trots maakten. Het begon al met de VOC. Recentelijk de staatsmij…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Het theater heeft meer toneelstukken nodig en minder boeken
  Wekelijks nemen de cultuurspecialisten van de Volkskrant stelling in de wereld van film, muziek, theater of beeldende kunst. Deze week: Hein Janssen
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Blanke jongen & Roy Donders
  Het patriarchaat wandelt ook door New York en de juichpakkenman vlucht voor selfietoerisme.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • 'Kunt u vier excellente Europese leiders noemen?'
  De Brits-Soedanese telecommiljardair Mo Ibrahim zet zich in voor democratie en goed bestuur in Afrika. Morgen is hij te gast op de Afrikadag in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. 'Afrika gaat vooruit, maar te langzaam.'
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • 'Ik zing geen Ella, maar ik ben wel Ella als ik zing'
  Hoe vertolk je een legende? Zangeres Denise Jannah bezingt Ella Fitzgerald in een theatervoorstelling.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Schaatsen: NK Afstanden, Wij zitten vast, De Hokjesman
  Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Zoveelste kip van morgen heeft in ieder geval lef
  De Hollandse Kip van Albert Heijn bleek vooral consumentenmisleiding. Maar hoe staat het met de 'Nieuwe Standaard Kip' van Jumbo?
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Woningcorporaties: verwacht niet te veel van wettelijke wijzigingen
  De conclusies van de enquêtecommissie zijn niet verrassend. Toch was sprake van een nuttige exercitie.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Wouter Bos staat net als andere PvdA-politici ver van zijn electoraat af
  Ik lees dat Wouter Bos beweert dat geen partij zo slecht is in het verteren van een nederlaag als een linkse partij en dat rechtse achterbannen dat veel makkelijker kunnen pruimen dan linkse (O&D, 30 oktober). Zou het misschien komen doordat de finan…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Daar stond ik, alleen op een leeg en duister podium
  Jeanne Prisser bericht over wat zich afspeelt in de voorhoede van de beeldende kunst. Deze week: geluidsgolven, transmitters, een geluidsmoesson en, godzijdank, oordoppen.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Zelden heb ik in een paar kolommen in de krant zo veel onzin gelezen
  Met stijgende verbazing las ik een bijdrage van een Tineke Bennema (O&D, 28 oktober). Zelden heb ik in een paar kolommen in de krant zo veel onzin gelezen en ik ben al erg lang abonnee. Het is niet doenlijk om al de beweringen van deze mevrouw te wee…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • À l'Origine, Midnight in Paris, Dawn of the Dead en The Devil's Backbone
  Iedere dag tipt de Volkskrant de beste films op televisie.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Geldzucht leidt tot de hel op aarde
  Arnon Grunberg zou eens een paar maanden undercover moeten gaan in een kledingfabriek in Bangladesh of China. Dan krijgt hij misschien wat meer begrip voor de opvatting dat geldzucht tot de hel op aarde leidt (Voetnoot 30 oktober, zie ook de Brief va…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • De zelf verzonnen taal uit Seattle: Grunge Speak
  In DiDuLab testen we rubrieken waarvan we niet weten hoe lang ze leuk blijven. Zoals: mijn favoriete Wikipedialemma.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Hoe langer je leeft, hoe onwerkelijker je wordt
  Felix Nussbaum was een Duits-Joodse schilder, geboren op 11 december 1904 in Osnabrück. Zijn exacte sterfdatum is onbekend, na 20 september 1944 in elk geval, vermoedelijk in Auschwitz. Nussbaum stond op het punt door te breken in Duitsland toen zij…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • x
  Andijviestamppot. Daar vinden mensen wat van. Natuurlijk maak je hem met aardappelpuree en andijvie. Maar wat doe je erbij? Daarover zijn de meningen verdeeld. Spekjes? Verse worst? Alleen als je geen vegetariër bent. Anders kun je altijd nog kiezen…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Martin de wolf is de azijnzeiker van de elite
  Columnist Martin Wolf van de Financial Times is een oude zuurpruim. Zoiets als Johan Derksen en Maarten van Rossem; allemaal zestigers die met hun toneelstukjes zo veel succes hebben dat doemdenken en cynisme een deel van hun karakter is geworden. Al…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Godzijdank hoef ik niet naar Meppel
  Fantastisch dat ons eigen toonaangevende Nederlands theatergezelschap, Toneelgroep Amsterdam, furore maakte in New-York (V, 28 oktober). En wat fijn voor Hein Janssen dat hij dat mocht meebeleven en, als grote fan van Marieke Heebink, er verslag van…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Hoofdpijndossier: krijgt Eindhoven een ringweg of niet?
  De gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant zijn hard met elkaar in botsing gekomen over de aanleg van een rondweg, ook wel 'de Ruit' genoemd, rond de vijfde stad in Nederland. Het linkse college van Eindhoven is, gesteund door een meerderhei…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Verduurzaming is als bouw van een kathedraal
  Klimaatbeleid Door de fixatie op kortetermijndoelen lijdt de huidige verduurzaming aan innovatiearmoede.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Meer geld voor de Amerikaanse consument? Nee, een nieuwe zeepbel.
  De bedoeling was dat consumenten meer te besteden kregen. De realiteit is een nieuwe zeepbel op de beurs.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Gekonfijte kippenmaagjes op blini's
  8 kippenmaagjes Droge pekel van 2 eetlepels zeezout, 1 theelepel suiker, 1 theelepel korianderzaad, een stukje steranijs, 2 bolletjes piment, 1 theelepel zwarte peper, ganzenvet (om te konfijten) Voor de blini's 250 gram gekookte en geprakte aardappe…
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • Het was de tijd van knickerbockers en eyeliner voor jongens
  Ze gaven aan de jaren tachtig een eigen draai, met hun muziek en kleding. Nu is over de Britse band Spandau Ballet, die ook weer optreedt, een documentaire gemaakt. 'We zijn beter dan ooit.'
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -
 • De terreurclown: humor of hartaanval?
  De Franse killer-clownrage die deze week zo veel ophef veroorzaakte staat in de langere traditie van het internetpranken. De video's worden professioneler - en steeds enger.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 1:00am -

RTL

 • NieuwAmerikaanse stelt euthanasie uit: Ik voel me goed
  Deze 29-jarige Amerikaanse was naar de staat Oregon verhuisd, omdat ze daareuthanasie mag plegen. Ze is heeft een hersentumor en is terminaal. Morgenwilde ze uit het leven stappen, maar nu zegt ze dat ze het misschien toch uitwil stellen.
  - 33 mins ago 31 Oct 14, 8:23am -
 • NieuwImporteur roept fopspenen terug
  Bibi-fopspenen van het type Excellence moeten worden teruggestuurd naar de importeur. Het zuigstuk van de speen kan van het schild loskomen en in de mond van de baby blijven steken.
  - 46 mins ago 31 Oct 14, 8:10am -
 • NieuwMuseumnacht Amsterdam weer uitverkocht
  Uitverkocht en een record: Ongeveer 32.000 mensen gaan zaterdagavond naar de Museumnacht in Amsterdam.
  - 52 mins ago 31 Oct 14, 8:04am -
 • Priester blijkt snelheidsduivel
  Een Belgische priester beging gisteravond op de A2 bij Echt in Limburg verschillende verkeerszonden.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:35am -
 • 'Toch weer even dat nazomerse gevoel vandaag'
  De zon krijgt vandaag best veel ruimte, verwacht RTL-weervrouw Jennifer Faber. In het noorden hangt nog wat mist en blijft het in de loop van de ochtend grijs, maar in de middag schijnt overal de zon. Het wordt 16 tot 18 graden. Ook morgen is het no…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 7:33am -
 • Alles is Barbie aan dit hotel
  Barbieliefhebbers opgelet: Je kunt nu in Buenos Aires slapen in een echte barbiehotelkamer. Doet wel een beetje pijn aan je ogen...
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:24am -
 • Amerikaanse stelt euthanasie uit: Ik voel me goed
  De 29-jarige Brittany Maynard is naar de staat Oregon verhuisd, omdat ze daar euthanasie mag plegen. Ze heeft een hersentumor en is terminaal. Morgen wilde ze uit het leven stappen, maar nu zegt ze dat ze het toch uit wil stellen.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:20am -
 • Noodtoestand Burkina Faso na rellen
  Het is chaos in Burkina Faso. Na een dag vol geweld, waarbij het parlement en de staats-tv werden bestormd, heeft het leger ingegrepen en is de noodtoestand uitgeroepen.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:12am -
 • Proeven en luisteren op laatste dag staatsbezoek
  Vandaag is de derde en laatste dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Japan. Het bezoek wordt aan het einde van de dag afgesloten met een groot afscheidsconcert in Tokyo.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:05am -
 • Strengere regels voor ingrepen na vrijspraak 'borstendokter'
  Er komen strengere regels voor artsen die cosmetische ingrepen uitvoeren. Dat heeft minister Schippers toegezegd na de vrijspraak van borstendokter Rock G.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 7:02am -
 • Nog één vermiste na ontploffing in Engelse vuurwerkfabriek
  In het Engelse Stafford zijn vier mensen gewond geraakt bij een brand bij een vuurwerkgroothandel. Eén persoon wordt nog vermist.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:59am -
 • Niet langer zomaar ontslag voor 65-plusser
  Werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken, moeten in de toekomst met de werkgever in overleg over een voortzetting van hun dienstverband. Om hun ervaring niet langer verloren te laten gaan, wil het kabinet doorwerken makkelijker maken.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:48am -
 • Wachten op de bus met 2000 xtc-pillen in je jas
  In Herzogenrath, een Duitse grensgemeente bij Kerkrade, is een Nederlander gearresteerd met 2000 xtc-pillen en 2,2 kilo amfetamine.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 6:40am -
 • Inwoners Peking: geen halloweenkostuum in metro
  Inwoners van Peking die willen meedoen aan Halloween, moeten oppassen als ze verkleed over straat gaan. Wie gekostumeerd de metro neemt, wordt aangehouden.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 6:09am -
 • Afsluiting deel A28 door ongeval
  De snelweg A28 is tussen Amersfoort en Zwolle deels afgesloten door een ongeval. Dat meldde de ANWB.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 6:00am -
 • Onbekende tempel Egypte ontdekt door grafrovers
  Grafrovers hebben in Egypte een nog onbekende tempel ontdekt. De unieke vondst werd gedaan door zeven mensen die illegaal in de grond aan het graven waren op zoek naar schatten, schrijven Egyptische media.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 5:48am -
 • Ebola-hulpverleners VS tegen verplichte quarantaine
  De verplichte isolatie van artsen en verpleegkundigen die vanuit ebolagebieden in West-Afrika terugkomen in de Verenigde Staten, zorgt ervoor dat het werk voor hulpverleners nog zwaarder wordt.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 5:24am -
 • Nederlanders verruilen frisdrank massaal voor kraanwater
  We hebben vorig jaar met z'n allen miljoenen liters meer kraanwater gedronken. En dat werd bij de frisdrankenbranche behoorlijk gevoeld: in 2013 werd maar liefst 58 miljoen liter minder frisdrank en vruchtensappen gedronken.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 5:22am -
 • 'Plannen lease-auto's iets gunstiger'
  Er kwam een storm van kritiek los nadat staatssecretaris Wiebes zijn plan had gelanceerd om voor vrijwel alle leaserijders een fiscale bijtelling van 25 procent in het leven te roepen. Maar hij lijkt nu bakzeil te gaan halen.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 4:33am -
 • Moordverdachte VS gepakt na wekenlange klopjacht
  Bijna 7 weken wist hij uit handen van de politie te blijven, maar vandaag is de man die wordt verdacht van het doodschieten van een agent in de Verenigde Staten toch opgepakt.
  - 9 hours ago 30 Oct 14, 11:31pm -
 • Hevige regenval teistert Noorwegen
  Een miljoenenschade en massa evacuaties in Noorwegen. Het westen van het landwordt nog altijd geteisterd door noodweer. Honderden mensen moeten hun huizenuit.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 11:19pm -
 • 'Strengere regels plastische chirurgie'
  Er komen strengere regels voor plastisch chirurgen. Dat heeft minister Schippers gezegd naar aanleiding van de vrijspraak van borstendokter Rock G.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 11:07pm -
 • 'Nare verrassing voor het halve land'
  De naheffing die miljoenen huishoudens volgend jaar kunnen verwachten is een nare verrassing, zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.
  - 10 hours ago 30 Oct 14, 11:01pm -
 • Nibud hoopt op coulance van fiscus
  De naheffing van de Belastingdienst die tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders te wachten staat, is erg vervelend voor wie ermee te maken krijgt. Dat zegt een woordvoerster van het budgetinstituut Nibud.
  - 11 hours ago 30 Oct 14, 10:13pm -
 • Anna's wens komt uit: ze is nu ook wereldberoemd
  Het was de wens van het overleden meisje om beroemd te worden, en dat is gelukt. Internationale media zijn nu ook op het verhaal gedoken.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 9:14pm -
 • Honderden euro's naheffing voor miljoenen Nederlanders
  Voor vijf tot zes miljoen huishoudens in Nederland wacht komend jaar een onaangename verrassing. Zij krijgen van de Belastingdienst een naheffing van honderden euro's of krijgen minder belasting terug.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 9:13pm -
 • Strengere regels voor 'mooimaakindustrie'
  Minister Edith Schippers van Volksgezondheid stuurt binnenkort een voorstel naar de Kamer dat strengere toezicht regelt op plastische chirurgie. Dat zegt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester tegen RTL Nieuws.
  - 12 hours ago 30 Oct 14, 8:52pm -
 • Gaat Nederland Japan aan stroom helpen?
  Drijvende windturbines moeten ervoor zorgen dat Japan altijd voldoende stroom heeft. En Nederland moet daarin een belangrijke rol gaan spelen. Dat is tenminste het doel van de tweede dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Japan. De…
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 8:25pm -
 • Schadevergoeding om decolleté op Google Maps
  Een Canadese vrouw heeft een schadevergoeding gekregen van Google, omdat op Google streetview haar decolleté was te zien.
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 8:17pm -
 • Bevolking Burkina Faso bestormt parlement
  De vlam is in de pan geslagen in het West-Afrikaanse Burkina Faso. De president daar is al 27 jaar aan de macht en nu hij een grondwetswijziging wil doorvoeren waardoor hij nóg langer op het pluche kan zitten, komt de bevolking in opstand. Het parle…
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 8:12pm -
 • 'Autobahnschutter' moet ruim 10 jaar de cel in
  Een Duitser die vanuit zijn vrachtwagen meer dan 700 keer op auto's op de snelweg in Duitsland schoot, moet 10,5 jaar de cel in. Hij wilde automobilisten daarmee straffen voor slecht rijgedrag.
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 8:10pm -
 • Mantelzorgers sluiten dementerenden uit onmacht op
  40 procent van de ouderen met dementie die nog thuiswonen, wordt soms opgesloten, gedwongen om medicijnen te slikken of zelfs vastgebonden. Dat gebeurt door partners, kinderen of vrienden die geen andere oplossing zien.
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 8:09pm -
 • Aanslag op rabbijn zet situatie in Israël op scherp
  De Israëlische politie heeft een Palestijn doodgeschoten die wordt verdacht van een aanslag op een extreem-rechtse rabbijn. Volgens Midden-Oosten-correspondent Roel Geeraedts is het niet zomaar een incident: dit raakt het hart van het conflict tusse…
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 7:59pm -
 • 200.000 euro schuld per sociale huurwoning
  Het is een kleine woningbouwcorporatie: WSG, Woningstichting Geertruidenberg. Maar omdat er onder de vorige directeur op grote schaal grond werd gekocht, die door de crisis in waarde daalde, heeft WSG nu een schuld van 200.000 euro per sociale huurwo…
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 7:48pm -
 • 'Nog jarenlang last van fouten woningcorporaties'
  De woningbouwcorporaties hebben er een bende van gemaakt. En daardoor hebben ze de bijna 2,5 miljoen sociale huurwoningen in Nederland op het spel gezet. Die keiharde conclusie trekt de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar het bele…
  - 13 hours ago 30 Oct 14, 7:41pm -
 • Grote teleurstelling om vrijspraak 'borstendokter' Rock G.
  Oud-patiënten zijn teleurgesteld dat 'borstendokter' Rock G. is vrijgesproken. Er lag een vuistdik dossier tegen hem. Maar toch is het bewijs onvoldoende, oordeelde de rechtbank.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 7:25pm -
 • 'Bewijs maar eens dat blunderende arts schuldig is'
  'Borstendokter' Rock G. is de tweede arts die dit jaar is vrijgesproken terwijl vaststaat dat hij fouten heeft gemaakt én dat patiënten fors letsel hebben opgelopen. Dat komt omdat het verband tussen de fouten en het letsel heel moeilijk te bewijze…
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 7:15pm -
 • 'Wapenhandelaar opgepakt in liquidatieonderzoek'
  De Amsterdamse politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het handelen in zware vuurwapens.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 7:14pm -
 • Bekritiseerde president Burkina Faso roept noodtoestand uit
  Na onlusten in de hoofdstad Ouagadougou heeft president Blaise Compaoré van Burkina Faso de noodtoestand afgekondigd in het Afrikaanse land. Ook heeft Compaoré de regering ontbonden en riep hij de leiders van de oppositie op een einde te maken aan…
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 7:11pm -
 • Vier doden bij vliegtuigcrash Kansas
  Bij het vliegtuigongeluk in de Amerikaanse staat Kansas zijn vier doden gevallen. Een tweemotorig vliegtuig boorde zich in een gebouw.
  - 14 hours ago 30 Oct 14, 6:46pm -
 • 'Midden-Oosten ingewikkelder dan IKEA-meubel'
  Israël heeft zijn ambassadeur teruggeroepen uit Stockholm omdat Zweden Palestina officieel heeft erkend als staat. De Israëlische minister verwijt de Zweden veel te simpel te denken over de situatie in het Midden-Oosten.
  - 15 hours ago 30 Oct 14, 6:14pm -
 • Sluiting Tempelberg 'oorlogsverklaring' van Israël aan Palestijnen
  De spanningen rond de Tempelberg in Jeruzalem zijn zo hoog opgelopen dat de vrees bestaat voor een nieuwe Palestijnse opstand.
  - 15 hours ago 30 Oct 14, 5:46pm -
 • Politie neemt paspoorten jihadverdachten in
  Naast de arrestatie van twee Brabantse 'jihadvrouwen' heeft de politie ook huiszoekingen gedaan in vier steden. Er werd niemand aangehouden; wel werden de paspoorten van zes mannen ingenomen.
  - 15 hours ago 30 Oct 14, 5:36pm -
 • Gênante straf is hit op Facebook
  De Amerikaan Kevin Jones ontdekte dat zijn 10-jarige dochter zich veel ouder voordeed dan zij was. Om haar een lesje te leren, fotografeerde hij haar in een T-shirt waarop haar echte leeftijd staat. De foto's zijn inmiddels een grote hit op Facebook.
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 5:20pm -
 • Plastisch chirurgen boos over vrijspraak 'borstendokter'
  Plastisch chirurgen zijn boos over de vrijspraak van 'borstendokter' Rock G. "Wij vinden het vreemd, we zijn verontwaardigd en teleurgesteld, vooral voor de slachtoffers."
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 5:19pm -
 • Kamer wil meer invloed huurders
  Het langverwachte rapport van de enquêtecommissie woningcorporaties is vandaag gepresenteert. Hoe reageert de politiek? Wij verzamelden de reacties.
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 4:40pm -
 • Woningcorporaties vinden excuses niet nodig
  Aedes, de koepel voor woningcorporaties, ziet na het vernietigende rapport van de enquêtecommissie geen aanleiding om excuses aan te bieden aan de huurders.
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 4:37pm -
 • Brabantse 'jihadvrouwen' opgepakt
  Twee jonge vrouwen van 19 jaar zijn maandag gearresteerd op de Rotterdamse luchthaven. Ze worden verdacht van plannen om via Turkije door te reizen naar Syrië, om zich daar aan te sluiten bij de gewapende strijd.
  - 16 hours ago 30 Oct 14, 4:26pm -
 • Blok: Corporaties moeten belang van huurder voorop stellen
  Minister Blok van Volkshuisvesting is blij dat de enquêtecommissie pleit voor scherpere afbakening van de taken van woningcorporaties. "Zo wordt voorkomen dat corporaties in commerciële projecten stappen."
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 4:18pm -
 • Vliegtuigje boort zich in gebouw in Kansas
  Een klein vliegtuig heeft zich vandaag in het Amerikaanse Wichita, in de staat Kansas, in een gebouw geboord.
  - 17 hours ago 30 Oct 14, 4:03pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse