Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwMarine le Pen aast op ex-PVV'ers
  De Franse politica Marine le Pen heeft zonder medeweten van Geert Wilders een aantal ex-PVV'ers benaderd met de vraag lid te worden van haar nieuwe Europese partij.
  - 34 mins ago 2 Oct 14, 8:57am -
 • NieuwChina: 'Protest Hong Kong illegaal'
  Wang Yi, de buitenlandminister van China, heeft verklaard dat de pro-democratische protesten in Hong Kong "illegaal" zijn. "De demonstraties zijn een binnenlandse aangelegenheid voor China", zei Wang in Washington.
  - 21 mins ago 2 Oct 14, 8:44am -
 • NieuwChauffeur monstertruck duikt onder
  De monstertruckchauffeur die zondag in Haaksbergen op het publiek inreed, is volgens zijn advocaat ondergedoken.
  - 20 mins ago 2 Oct 14, 8:43am -
 • NieuwVeolia: 'NS misbruikt macht'
  De Nederlandse Spoorwegen kunnen het zich permitteren om dochterbedrijven verlies te laten lijden op openbaar vervoer in Limburg en dit verlies te compenseren met winsten uit andere bedrijven.
  - 17 mins ago 2 Oct 14, 8:40am -
 • NieuwOndernemers: 'Toezichtregels te complex'
  Ondernemers, de ruggengraat van de Nederlandse economie, worden horendol van het "te complexe" overheidstoezicht op het bedrijfsleven. Ze worden daardoor onnodig op hoge kosten gejaagd.
  - 2 mins ago 2 Oct 14, 8:21am -
 • NieuwChauffeurs voorkwamen erger op A58
  Het mistdrama op de A58 twee weken geleden had nog erger af kunnen lopen als beroepschauffeurs niet zo goed hadden gehandeld.
  - 45 mins ago 2 Oct 14, 7:38am -
 • NieuwDebat over vechtmissie tegen IS
  De Tweede Kamer zal donderdag debatteren over de militaire bijdrage aan de internationale coalitie tegen Islamitische Staat (IS) in Irak. Een ruime Kamermeerderheid steunt de vechtmissie.
  - 57 mins ago 2 Oct 14, 7:26am -
 • KNVB overweegt Tweede Divisie
  De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond overweegt om vanaf seizoen 2016-2017 weer met een Tweede Divisie te gaan spelen. Dit om de doorstroom tussen de Jupiler League en de Topklasse geleidelijker te maken.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:21am -
 • Brandweer blust brandende vrachtwagen
  Een vrachtwagen is donderdagochtend in brand gevlogen bij een tankstation langs de A50. Het voertuig vervoerde gasflessen.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 6:59am -
 • Nederlander doodgeschoten in Spanje
  Een man met de Nederlandse nationaliteit is zaterdagnacht vermoord in het Zuid-Spaanse dorpje Colmenar. Hij werd in het hoofd geschoten in zijn eigen snackbar.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:52am -
 • Patiënt betaalt soms fors bij
  Mensen moeten soms flink bijbetalen voor zorg, terwijl ze daar niet op hebben gerekend. In 2013 overkwam dat één op de negen verzekerden. Dat melden de patiëntenorganisaties NPCF, het Landelijk Platform GGz en Ieder(in) woensdag op basis van een o…
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:33am -
 • Moeder bestelt wit kind, krijgt zwart kind
  Een blanke Amerikaanse vrouw klaagt haar spermabank aan voor het verstrekken van 'zwart zaad'. De lesbische dame bracht een zwart kind op de wereld, terwijl ze om een witte gevraagd had.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:45pm -
 • Uitslagen Champions League
  Arsenal was in groep D op eigen veld veel te sterk voor Galatasaray (4-1). Danny Welbeck, overbodig bij Manchester United, was de grote man met drie treffers. In het andere groepsduel behaalde Borussia Dortmund bij Anderlecht de tweede zege (0-3).
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:14pm -
 • VS waarschuwen Israël
  Als Israël doorgaat met de bouw van illegale Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied kan dat hachelijke situaties opleveren.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:13pm -
 • Politie 020 schiet op auto
  Een automobilist is woensdagavond ingereden op agenten in de Wibautstraat in Amsterdam. De agenten schoten daarom op de auto.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 9:36pm -

Buienradar

NOS

 • Vrachtwagenbrand tankstation A50
  Bij een benzinestation op de A50 bij knooppunt Beekbergen is een vrachtwagen met gasflessen uitgebrand. De brand op de parkeerplaats van tankstation De Brink is inmiddels onder controle. Twee gasflessen zijn ontploft.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:37am -
 • PvdA:harder optreden tegen bonussen
  De Partij van de Arbeid vindt de boetes op te hoge bonussen te laag. Bonussen mogen volgens de plannen van het kabinet vanaf januari nog twintig procent van het vaste salaris bedragen.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:28am -
 • Mexicaanse drugsbaas opgepakt
  In Mexico is een beruchte drugsbaron gearresteerd. Héctor Beltrán Leyva werd door militairen opgepakt niet ver van Mexico-Stad. Hij stond aan het hoofd van een gewelddadig kartel dat door zijn broer Arturo was opgericht.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:08am -
 • Kringloopwinkels kampen met crisis
  De kringloopwinkels hebben het moeilijk. Vorig jaar is de omzet van de winkels voor het eerst gedaald, met 3 procent tot 79 miljoen euro. Ook liep het aantal kringloopwinkels terug.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:02am -
 • Chemie-Pack moet Moerdijk betalen
  Het bedrijf Chemie-Pack en zijn bestuurders moeten de gemeente Moerdijk 1,7 miljoen euro betalen. Het zijn de kosten die de gemeente heeft gemaakt na de brand in 2011 bij Chemie-Pack.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 5:59am -
 • Grote branden in Venlo en Den Haag
  In Venlo is een flat ontruimd vanwege een uitslaande brand in een van de 34 appartementen. De bijna vijftig bewoners zijn opgevangen in een schoolgebouw in de buurt.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 5:57am -
 • Oud-hoogleraar Stapel doceert weer
  De voor wetenschapsfraude geschorste hoogleraar Diederik Stapel geeft weer les. Hij doceert sociale filosofie aan de Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 5:55am -
 • Minder antibiotica nodig op ic
  Patiënten op de intensive care kunnen toe met minder preventieve antibiotica dan tot nu toe vaak voorgeschreven worden. Dat blijkt uit een studie onder leiding van het UMC Utrecht.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:51am -
 • Zembla:Ordina kreeg illegale steun
  Ambtenaren hebben ICT-leverancier Ordina een aantal keren vertrouwelijke documenten toegespeeld waardoor het bedrijf bij aanbestedingsprocedures een illegale voorsprong had. Dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma Zembla.
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 4:51am -
 • "Protest Hongkong kan weken duren"
  Het stadsbestuur van Hongkong lijkt niet van plan snel een eind te maken aan de protesten op straat. Bestuurder Leung vindt dat de betogingen nog weken of maanden mogen duren. Het belangrijkst is dat het protest vreedzaam verloopt.
  - 6 hours ago 2 Oct 14, 2:26am -
 • Hoofd beveiligers Obama stapt op
  Het hoofd van de Amerikaanse Secret Service, Julia Pierson, is opgestapt. Zij lag weken onder vuur na twee incidenten waarin de beveiliging van president Obama tekortschoot.
  - 7 hours ago 2 Oct 14, 1:28am -
 • Arrestaties na liquidaties Curacao
  Op Curacao zijn vier mannen opgepakt voor de schietpartij bij het vliegveld Hato in juli. Daarbij vielen twee doden en raakten zeven mensen gewond.
  - 7 hours ago 2 Oct 14, 1:21am -
 • Vakbonden boycotten chloortrein
  De vakbonden zullen niet meewerken aan het lossen van een chloortransport, zeggen FNV, CNV en De Unie. Ze noemen het bizar dat AkzoNobel chloortreinen wil laten rijden omdat er wordt gestaakt bij de Akzo-chloorfabriek in het Botlekgebied.
  - 7 hours ago 2 Oct 14, 1:21am -
 • Belgische F-16's op verkenning
  Belgische F-16's hebben gistermiddag verkenningsvluchten uitgevoerd boven Irak. Volgens de VRT zijn er nog geen aanvallen uitgevoerd. Het was de eerste keer dat België actief was in de strijd tegen Islamitische Staat.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 11:48pm -
 • Kerry maant Chinezen tot kalmte
  De Amerikaanse minister Kerry vraagt het bestuur van Hongkong terughoudend te reageren op de massabetogingen in de stad. Dat deed hij kort voor een gesprek met zijn Chinese ambtgenoot Wang in Washington.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 6:59pm -
 • Oproep paus:laat vluchtelingen toe
  De paus heeft Europa opgeroepen om ruimhartiger te zijn in het opnemen van vluchtelingen."Ik vraag de mannen en vrouwen van Europa hun harten te openen voor deze mensen", zei Franciscus op een bijeenkomst ter herinnering aan de scheepsramp bij Lamped…
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:23pm -
 • Trucker vrij,maar nog wel verdachte
  De chauffeur van de monstertruck die zondag in Haaksbergen op het publiek inreed, waarbij drie mensen omkwamen, is vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak, zegt het OM.
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 5:25pm -
 • Acht jaar voor dodelijke wurgseks
  Een man uit Roermond is veroordeeld tot acht jaar cel voor het doden van zijn huisbaas tijdens wurgseks. Het elektriciteitssnoer om de keel van de huisbaas was te strak aangetrokken.
  - 18 hours ago 1 Oct 14, 2:45pm -
 • Karadzic strijdbaar in slotpleidooi
  De voormalig Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic heeft voor het Joegoslaviëtribunaal de aanklagers uitgemaakt voor leugenaars. In zijn slotpleidooi zei hij dat er geen spoor van bewijs tegen hem is. De aanklagers eisten maandag levenslang teg…
  - 18 hours ago 1 Oct 14, 2:08pm -
 • "Obama in lift met gewapende man"
  De veiligheidsdienst van president Obama is opnieuw in opspraak gekomen. De president stond onlangs in Atlanta in de lift met een gewapende man met een strafblad, meldt The Washington Post.
  - 18 hours ago 1 Oct 14, 2:08pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwKinderpostzegels zijn geen politiek
  Gerard Scheffer uit Heerlen reageert op de lezer (WUZ 30/09) die bij zijn kleindochter kinderpostzegels bestelde, maar van de aankoop afzag toen hij hoorde dat de opbrengst dit jaar onder meer naar muzieklessen voor kinderen in Gaza gaat. Basisschool…
  - 20 mins ago 2 Oct 14, 8:03am -
 • Nieuw‘Beleggen blijft de beste optie’
  Kunnen we ons verheugen op een eindejaarsrally? Niet echt. Beursexpert Jim Tehupuring verwacht dat de AEX aankomende maanden blijft doormodderen.  De economische groei  in China, de VS en Europa zet niet voldoende door. Toch blijven aandelen intere…
  - 21 mins ago 2 Oct 14, 8:02am -
 • NieuwZeer laffe beroving 88-jarige
  Bewakingsbeelden van criminelen die gebruikmaken van een nieuwe truc. Een van de daders ligt gillend op de grond en doet alsof ze onwel is geworden. Vervolgens vraagt een handlanger om een glas water. De bende beroofde op 6 augustus een 88-jarige in…
  - 22 mins ago 2 Oct 14, 8:01am -
 • NieuwMeer dan 1x per maand naar prostituee
  Tien procent van de Nederlandse mannen gaat maar liefst vijftien keer per jaar naar een prostituee. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Bank van België.
  - 22 mins ago 2 Oct 14, 8:01am -
 • NieuwPoseren met Patsy voor koopjesjacht
  Actrice Joanna Lumley zette gisteren de Amsterdamse Bijenkorf op stelten door in haar beroemde Absolutely Fabulous-personage Patsy Stone de Drie Dwaze Dagen te openen. Fans stonden in de rij voor een handtekening en een foto met de Britse actrice.
  - 22 mins ago 2 Oct 14, 8:01am -
 • NieuwGoedkope 4G-telefoon van LG
  LG brengt volgende week de goedkope 4G LG F60 uit in ons land. Het toestel heeft een adviesprijs van 179 euro, laat het concern weten. De smartphone heeft een scherm van 4,5 inch en een 5 megapixel-camera.
  - 23 mins ago 2 Oct 14, 8:00am -
 • NieuwAdam sluit deal met Netflix
  Adam Sandler hoeft de komende tijd niet bang te zijn dat hij zonder werk komt te zitten.
  - 26 mins ago 2 Oct 14, 7:57am -
 • NieuwDit vind ik leuk
  In verband met de verlenging van mijn rijbewijs kreeg ik van het CBR een oproep voor een rijtest op 17 oktober. Die datum viel precies in onze vakantie, en ik vroeg het CBR of het eerder kon.
  - 27 mins ago 2 Oct 14, 7:56am -
 • NieuwCruisepassagiers niet eens haven uit
  De cruisemaatschappij Holland Amerika Lijn blijkt ruim 1300 passagiers die net hadden ingescheept voor een cruise van een week op het schip MS Veendam abrupt weer naar huis te hebben gestuurd.
  - 28 mins ago 2 Oct 14, 7:55am -
 • NieuwRocket Internet duikelt bij beursdebuut
  De Duitse investeerder Rocket Internet is donderdag bij zijn beursdebuut in Frankfurt flink onderuit gegaan.
  - 28 mins ago 2 Oct 14, 7:55am -
 • Nieuw'EU eerlijke scheidsrechter'
  De Europese begrotingsregels gelden voor alle EU-landen.
  - 31 mins ago 2 Oct 14, 7:52am -

Elsevier

 • NieuwAustraliërs kibbelen over boerka in parlement
  CANBERRA (ANP) - Wie in een boerka een zitting wil bijwonen van het Australische parlement, moet daar volgens nieuwe regels plaatsnemen in een afgesloten ruimte. Dat berichtten Australische media. De veiligheidsmaatregel leidt tot veel ophef; volgens…
  - 18 mins ago 2 Oct 14, 8:05am -
 • NieuwFrieslandCampina versterkt positie in Italië
  AMERSFOORT (ANP) - FrieslandCampina neemt in Italië een bedrijf over en koopt een belang van 80 procent in een ander Italiaans bedrijf. Dat maakte het zuivelconcern donderdag bekend.
  - 34 mins ago 2 Oct 14, 7:49am -
 • NieuwMoscovici: begrotingsregels gelden voor allen
  BRUSSEL (ANP) - De Europese begrotingsregels gelden voor alle EU-landen. ,,Grote en kleine landen, allen moeten de regels volgen. U kunt op mij rekenen als een eerlijke scheidsrechter.'' Dat zei de Franse oud-minister van Financiën en kandidaat-comm…
  - 44 mins ago 2 Oct 14, 7:39am -
 • NieuwChauffeur monstertruck duikt onder
  HAAKSBERGEN (ANP) - De chauffeur van de monstertruck waarmee zondag in Haaksbergen een ongeluk gebeurde, is ondergedoken. Woensdag mocht de Vijfhuizenaar de cel verlaten en hij heeft nu zeker een week rust nodig. Dat heeft zijn advocaat Rob Oude Breu…
  - 49 mins ago 2 Oct 14, 7:34am -
 • NieuwOrdina: geen aanwijzingen onregelmatigheden
  NIEUWEGEIN (ANP) - Een intern onderzoek dat Ordina heeft laten uitvoeren door advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft tot dusver geen aanwijzingen opgeleverd van onregelmatigheden in een tweetal aanbestedingsprocedures bij de overheid. D…
  - 54 mins ago 2 Oct 14, 7:29am -
 • NieuwFlinke tegenvallers dreigen voor Philips
  AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk honderden miljoenen kwijt aan conflicten met twee branchegenoten. Het technologiebedrijf moet in de Verenigde Staten een schadevergoeding van 467 miljoen dollar (366 miljoen euro) betalen aan Masimo, omdat het pa…
  - 54 mins ago 2 Oct 14, 7:29am -
 • NieuwAEX begint in mineur
  AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is donderdagochtend in de min begonnen. Ook de andere Europese aandelenmarkten gingen verder omlaag na de zware verliezen op woensdag. De handel staat in het teken van het rentebesluit van de Europese C…
  - 54 mins ago 2 Oct 14, 7:29am -
 • Principeakkoord over cao bezorgers PostNL
  DEN HAAG (ANP) - PostNL heeft met de vakbonden een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor postbezorgers. Dat meldde het postbedrijf donderdag.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:08am -
 • TomTom werkt met VW aan zelfsturing auto's
  AMSTERDAM (ANP) - TomTom gaat samen met de Duitse autofabrikant Volkswagen werken aan de ontwikkeling van systemen voor zelfsturende auto's. Dat maakte het Nederlandse navigatiebedrijf donderdag bekend. Volgens topman Harold Goddijn versterkt TomTom…
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:38am -
 • Honderden gedupeerde ondernemers renteswaps
  DEN HAAG (ANP) - Meer dan 400 ondernemers hebben zich gemeld als gedupeerde van verliesgevende renteproducten, zogeheten renteswaps, die de Rabobank heeft verkocht. Dat zegt Pieter Lijesen van de Stichting Renteswapschadeclaim tegen BNR.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:38am -
 • Flink verlies voor Nikkei
  TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Tokio is donderdag met een flink verlies geëindigd. Tegenvallende macro-economische cijfers uit Europa en de Verenigde Staten en de aanhoudende onrust in Hongkong zorgden in combinatie met een stijgende Japanse yen…
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:24am -
 • Deadline voor bestuurder Hong Kong loopt af
  HONG KONG (ANP) - Het ultimatum dat studentenleiders hebben gesteld aan de regering van Hong Kong loopt donderdagavond (lokale tijd) af: als bestuurder Leung Chun-ying niet aftreedt, worden de protesten uitgebreid. Dat berichtte de BBC.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:23am -
 • Centralebankpresident Argentinië weg
  BUENOS AIRES (ANP) - De president van de centrale bank van Argentinië heeft zijn ontslag ingediend na onenigheid met de regering over het economische beleid en kritiek op de centrale bank.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:23am -
 • PvdA wil hogere boetes bij te hoge bonussen
  DEN HAAG (ANP) - De boetes die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil opleggen aan banken en verzekeraars die zich niet houden aan de afspraken over bonussen, zijn veel te laag. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer gaat donderdag in een debat met mini…
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:14am -
 • Eurlings bewust onzichtbaar tijdens staking
  SCHIPHOL (ANP) - KLM-directeur Camiel Eurlings hield zich de afgelopen weken bewust op de achtergrond tijdens de staking bij zusterbedrijf Air France om escalatie te voorkomen. ,,Een apart publiekelijk optreden had alleen maar olie op het vuur gegooi…
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:02am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwStilgezet: Lucas 10:31 - Onrein
  Toevallig kwam er een priester langs, maar toen hij het slachtoffer zag liggen, liep hij met een boog om hem heen.
  - 16 mins ago 2 Oct 14, 8:07am -
 • NieuwBoeren na de oorlog
  Het Friese dorpje Rottevalle wordt in 1953 door de Amerikanen uitgekozen als voorbeelddorp voor modernisering in de agrarische sector. Andere Tijden blikt vanavond terug op deze periode.
  - 18 mins ago 2 Oct 14, 8:05am -
 • NieuwZalando-investeerder Rocket dieprood bij beursgang
  De Duitse investeerder Rocket Internet kent donderdag een weinig succesvolle beursgang. Het aandeel van het bedrijf - dat in het verleden onder meer Zalando op weg hielp - ging voor 42,50 euro naar de...
  - 37 mins ago 2 Oct 14, 7:46am -
 • NieuwNog veel onwetendheid over zorgpolis
  Mensen weten nog steeds vaak niet dat ze deels zelf opdraaien voor zorg die wordt verleend door een behandelaar die geen contract heeft met de zorgverzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van drie patiëntenorganisaties. De organisaties roepen zorgverze…
  - 38 mins ago 2 Oct 14, 7:45am -
 • NieuwPhilips in beroep tegen Amerikaanse miljoenenboete
  Philips gaat in beroep tegen de Amerikaanse boete van bijna een half miljard dollar die het bedrijf woensdag kreeg opgelegd. Het bedrijf is 'zeer teleurgesteld' door het besluit van de rechtbank in Delaware, zo licht topman Frans van Houten donderdag…
  - 51 mins ago 2 Oct 14, 7:32am -
 • NieuwHoofdrol voor Afghaanse first lady
  KABUL - Ze is christen, Libanese, universitair opgeleid en maakte zich sterk voor rechten van vrouwen en opvang van vluchtelingen. En dat blijft ze doen, zei haar man, president Ghani.
  - 53 mins ago 2 Oct 14, 7:30am -
 • NieuwSyRI licht de burger uitgebreid door op fraude
  DEN HAAG - De Nederlandse overheid gaat grote hoeveelheden persoonsgegevens van burgers koppelen om daaruit te destilleren of zij frauderen met belasting of uitkeringen. Met technieken van inlichtingendiensten wordt vooraf voorspeld wie in de gaten m…
  - 55 mins ago 2 Oct 14, 7:28am -
 • NieuwVergeten groep gehandicapten
  Op enkele uitzonderingen na zijn veertienduizend kinderen en (jong)volwassenen zó gehandicapt dat ze onder de Wet langdurige zorg vallen. Het kabinet en de gedoogpartners laten hen in onzekerheid.
  - 57 mins ago 2 Oct 14, 7:26am -
 • NieuwMeeste moslims willen hier geen sharia
  De extra ruimte die universitair docent Maarten Wisse aan moslims wil geven in ons land maakt het er niet beter op. Hij slaat met zijn betoog de plank volledig mis.
  - 58 mins ago 2 Oct 14, 7:25am -
 • De klap uit Hongkong in gezicht van Peking
  Het was een Chinese verjaardag zonder blije gasten, in Hongkong. De inwoners voelen er niet veel voor om 65 jaar Chinese communistische heerschappij te vieren. Maar ze moeten en zullen, is de stellige wil van de Chinese president Xi Jinping.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:19am -
 • Stevige brieven
  Ook jihadisten hebben soms behoefte aan nuance. Neem nu Muhajiri Sháam, onze jihadist in Syrië die vorige week opriep tot een ‘stevige daad richting de Nederlandse staat’.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:18am -
 • PvdA wil hardere aanpak tegen bonussen
  Banken moeten een hogere boete krijgen voor het uitdelen van vergaande bonussen. De PvdA wil dat er een maximumboete komt van vier miljoen euro. Bij herhaling zou dat moeten oplopen tot boven de tien miljoen euro. Dat zei Kamerlid Henk Nijboer donder…
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:01am -
 • Doden bij explosie in fabriek Bulgarije
  Een ontploffing in een explosievenfabriek in het noordwesten van Bulgarije heeft aan vermoedelijk vijftien mensen het leven gekost. Ook raakten drie mensen gewond. Dat heeft de Bulgaarse burgerbescherming donderdag gezegd.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:00am -
 • Beijing waarschuwt voor ‘chaos’ in Hong Kong
  China waarschuwt voor chaos in Hong Kong als de demonstraties voor meer democratie aanhouden. In een hoofdredactioneel commentaar in het Volksdagblad donderdag schaart Beijing zich achter de leider van de regio. "De centrale regering heeft vol vertro…
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:31am -
 • ‘Ict-bedrijf Ordina fraudeerde met aanbestedingen’
  Ict-leverancier Ordina heeft tussen 2005 en 2010 gefraudeerd met aanbestedingen van de overheid. Dat meldt het tv-programma Zembla donderdag. Het bedrijf kreeg ook vertrouwelijke documenten toegespeeld van ambtenaren.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:30am -
 • Gemeente verkoopt kortingsbonnen voor huishoudhulp
  Mensen die door de bezuinigingen volgend jaar geen huishoudelijke hulp meer vergoed krijgen, kunnen straks via een nieuwe regeling voordelig hulp krijgen. Ze kunnen bij de gemeente een zogenoemde dienstencheque kopen waarvan de gemeente en het rijk d…
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:00am -
 • Drugsbaron opgepakt in Mexico
  Militairen hebben in Mexico het vermoedelijke hoofd van een berucht drugskartel gearresteerd. Het gaat om Hector Beltran Leyva (49), die na de dood van zijn broer Arturo in 2009 aan de leiding zou zijn gekomen van de Beltran Leyva-bende. Twee andere…
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:46am -
 • Files door brandende truck met gasflessen op A50
  Op de A50 staat donderdagochtend bij knooppunt Beekbergen een vrachtwagen met gasflessen in brand. De snelweg is in beide richtingen afgesloten, melden de veiligheidsregio en Rijkswaterstaat. Er zijn geen mensen gewond geraakt.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:15am -
 • Nederlandse restauranthouder vermoord in Spanje
  In Spanje is afgelopen weekeinde een Nederlander vermoord. Het gaat om een 56-jarige man die in het plaatsje Colmenar een restaurant runde. Een klant trof hem zwaargewond aan in zijn zaak. De man overleed op weg naar het ziekenhuis, schrijven Spaanse…
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:00am -
 • Razzia Putten zeventig jaar geleden
  De razzia in het Gelderse Putten, waarbij honderden mannen door nazi's werden afgevoerd, is donderdag zeventig jaar geleden. De gemeente staat daarbij stil met lezingen, meditatie, zang en gebed. Behalve burgemeester Henk Lambooij houdt ook premier M…
  - 5 hours ago 2 Oct 14, 3:15am -
 • Vijftien miljoen voor Syrische oppositie
  Nederland heeft de Syrische oppositie de afgelopen jaren gesteund met ongeveer vijftien miljoen euro. Ook het Vrije Syrische Leger heeft goederen ontvangen, maar geen wapens. Dat blijkt uit antwoorden van het kabinet op vragen van de Tweede Kamer ove…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:00pm -
 • Wall Street sluit in het rood
  Wall Street is woensdag lager gesloten na tegenvallend nieuws over de industrie. De Dow Jones index sloot 1,4 procent lager op 16.805,16 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 1,3 procent verloor op 1.946,16 punten. De Nasdaq vlagd…
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 9:01pm -
 • Indringer Witte Huis zegt onschuldig te zijn
  Omar Gonzalez, de man die ervan wordt verdacht met een mes het Witte Huis te zijn binnengedrongen, heeft woensdag gezegd onschuldig te zijn. Dat heeft zijn advocaat David Bos bekendgemaakt. Bij de hoorzitting kwam Bos overhoop te liggen met rechter D…
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 9:00pm -
 • Geen Nederlandse universiteiten in top vijftig
  Nederlandse universiteiten staan wederom niet in de top vijftig van beste universiteiten wereldwijd. Dat blijkt uit de World University Ranking van Times Higher Education die woensdag is gepubliceerd. Het aantal dat in de top honderd staat is gedaald…
  - 12 hours ago 1 Oct 14, 8:30pm -
 • Flat Venlo ontruimd vanwege brand
  Een flat in Venlo is woensdagavond ontruimd vanwege een brand. De brand woedde op de vierde verdieping, meldt de brandweer. Bij de brand is een vrouw gewond geraakt. Zij had rook ingeademd en is naar een ziekenhuis gebracht.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 7:45pm -

Volkskrant

 • NieuwZitting bijwonen in boerka moet in aparte ruimte
  Wie in een boerka een zitting wil bijwonen van het Australische parlement, moet daar volgens nieuwe regels plaatsnemen in een afgesloten ruimte. Dat berichtten Australische media. De veiligheidsmaatregel leidt tot veel ophef; volgens critici is sprak…
  - 20 mins ago 2 Oct 14, 8:03am -
 • NieuwPvdA wil miljoenenboetes voor te hoge bankiersbonussen
  De boetes die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil opleggen aan banken en verzekeraars die zich niet houden aan de afspraken over bonussen, zijn veel te laag. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer gaat vandaag in een debat met de minister veel hogere…
  - 25 mins ago 2 Oct 14, 7:58am -
 • NieuwMoscovici: begrotingsregels gelden voor alle EU-landen
  De Europese begrotingsregels gelden voor alle EU-landen. 'Grote en kleine landen, allen moeten de regels volgen. U kunt op mij rekenen als een eerlijke scheidsrechter.' Dat zei de Franse oud-minister van Financiën en kandidaat-commissaris Pierre Mos…
  - 34 mins ago 2 Oct 14, 7:49am -
 • NieuwChauffeur monstertruck duikt onder
  De chauffeur van de monstertruck waarmee zondag in Haaksbergen een ongeluk gebeurde, is ondergedoken. Gisteren mocht de Vijfhuizenaar de cel verlaten en hij heeft nu zeker een week rust nodig. Dat heeft zijn advocaat Rob Oude Breuil tegen RTV Oost ge…
  - 47 mins ago 2 Oct 14, 7:36am -
 • NieuwWeer zware gevechten om vliegveld Donetsk
  Pro-Russische separatisten hebben vanochtend opnieuw de aanval ingezet op het vliegveld van Donetsk. Dat hebben de autoriteiten van Oekraïne bekendgemaakt. Gisteren wist het leger een aanval af te slaan. Daarbij kwamen zeven militairen om.
  - 52 mins ago 2 Oct 14, 7:31am -
 • NieuwEurlings: 'Ik was bewust onzichtbaar tijdens staking Air France'
  KLM-directeur Camiel Eurlings heeft zich bewust op de achtergrond gehouden bij de staking bij zusterbedrijf Air France. Op die manier wilde hij escalatie voorkomen. Dat zegt hij vandaag in een interview met het Financieele Dagblad. 'Als ik mij publie…
  - 54 mins ago 2 Oct 14, 7:29am -
 • Ordina: geen aanwijzingen onregelmatigheden
  Een intern onderzoek dat Ordina heeft laten uitvoeren door advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft tot dusver geen aanwijzingen opgeleverd van onregelmatigheden in een tweetal aanbestedingsprocedures bij de overheid. Dat liet de automati…
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:21am -
 • Deadline voor bestuurder Hongkong loopt af: aftreden of nog meer protest
  Het ultimatum dat studentenleiders hebben gesteld aan de regering van Hongkong loopt vanavond (lokale tijd) af: als bestuurder Leung Chun-ying niet aftreedt, worden de protesten uitgebreid.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:14am -
 • TomTom werkt met Volkswagen aan zelfsturende auto's
  TomTom gaat samen met de Duitse autofabrikant Volkswagen werken aan de ontwikkeling van systemen voor zelfsturende auto's. Dat maakte het Nederlandse navigatiebedrijf vanochtend bekend. Volgens topman Harold Goddijn versterkt TomTom daarmee zijn posi…
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:08am -
 • Britse kandidaat-commissaris zakt voor examen
  De Britse kandidaat-commissaris Jonathan Hill is gezakt voor zijn eerste sollicitatie voor het Europees Parlement (EP). De commissie die Hill gisteren hoorde, wil dat Hill opnieuw examen doet. Maandag mag de Brit een nieuwe poging doen. Hij zal voora…
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 6:54am -
 • De lange weg naar een nieuwe site
  Na ruim twee jaar lang hard werken is het dan eindelijk zover: een nieuwe site, nieuwe apps. Maar wat duurde het lang.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:48am -
 • 'Als de Hermès vrouw een leren blouse draagt, ziet het er nog chic uit'
  De laatste grote show van de Parijse modeweek was de laatste show van Christophe Lemaire voor Hermès.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:32am -
 • Kamerdebat over vechtmissie tegen IS in Irak
  De Tweede Kamer debatteert vandaag over de militaire bijdrage aan de internationale strijd tegen Islamitische Staat (IS) in Irak. Een ruime Kamermeerderheid steunt de missie.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:04am -
 • Spanning stijgt: haalt een raket uit Delft de 50 kilometer?
  De spanning stijgt onder leden van de Delftse studentenraketvereniging DARE. Vandaag lanceren ze hun zelfontwikkelde raket, de Stratos II. Zeven meter hoog is ie, en hij moet als alles goed gaat een hoogte bereiken van 50 kilometer.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:00am -
 • 'Ordina fraudeerde met overheidsaanbesteding'
  Ordina heeft in de periode 2005-2010 gefraudeerd met verschillende aanbestedingen van de overheid. Het betreft aanbestedingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Rotterdam. Dat constateert het tv-programma Zembla, dat een hoe…
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 5:57am -
 • Patiënt moet soms fors bijbetalen voor zorg
  Mensen moeten soms flink bijbetalen voor zorg, terwijl ze daar niet op hebben gerekend. In 2013 overkwam dat één op de negen verzekerden Dat melden de patiëntenorganisaties NPCF, het Landelijk Platform GGz en Ieder(in) vandaag op basis van een ond…
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:46am -
 • KNVB overweegt terugkeer Tweede Divisie
  De KNVB heeft serieuze plannen voor de herinvoering van de Tweede Divisie met ingang van het seizoen 2016-2017. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Deze nieuwe landelijke competitie werd voor het laatst gespeeld in het seizoen 1970-1971 en werd gewonne…
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:36am -
 • Cornelisse fulltime ploegleider van Bos bij MTN
  Michel Cornelisse gaat komend seizoen fulltime als ploegleider aan de slag bij de Zuid-Afrikaanse wielerploeg MTN-Qhubeka. De oud-renner was dit jaar bij een aantal wedstrijden al actief voor het team. Hij heeft nu een contract voor 2015 getekend met…
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:28am -
 • Brandende vrachtwagen langs A50 geblust
  Bij een tankstation langs de A50 stond een vrachtwagen geladen met gasflessen in brand. De brand is rond half acht geblust, meldde de brandweer. Er zijn twee gasflessen ontploft. De snelweg is ter hoogte van knooppunt Beekbergen in beide richtingen w…
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:11am -
 • Waarom ik niet naar de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf ga
  Waarom is de uitverkoop zo verleidelijk, vraagt lezer Else zich af. Zij moet haar best doen om weerstand te bieden aan de Dwaze Dagen die de Bijenkorf nu houdt. Reinout van der Heijden, hoofdredacteur van de Geldgids, denkt na over de vreemde aantrek…
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:01am -
 • 'Arnon Grunberg kreeg véél minder make-up dan ik'
  Een grote vernieuwing van de Volkskrant, daar hoort een televisiespotje bij. In samenwerking met reclamebureau KesselsKramer en regisseur René Nuijens maakten we een filmpje waarin onze redacteuren de nieuwe online-mogelijkheden van Volkskrantlezers…
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 4:10am -
 • 'Ik heb lang geloofd dat ik heteroseksueel ben, maar een mens kan zich vergissen'
  Een grote vernieuwing van de Volkskrant, daar hoort een televisiespotje bij. In samenwerking met reclamebureau KesselsKramer en regisseur René Nuijens maakten we een filmpje waarin onze redacteuren de nieuwe online-mogelijkheden van Volkskrantlezers…
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 4:07am -
 • 'Dertig keer de scène. Campert versprak zich niet één keer'
  Een grote vernieuwing van de Volkskrant, daar hoort een televisiespotje bij. In samenwerking met reclamebureau KesselsKramer en regisseur René Nuijens maakten we een filmpje waarin onze redacteuren de nieuwe online-mogelijkheden van Volkskrantlezers…
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 4:01am -
 • 'Geen van mijn 372 pogingen heeft het filmpje gehaald. Terecht'
  Een grote vernieuwing van de Volkskrant, daar hoort een televisiespotje bij. In samenwerking met reclamebureau KesselsKramer en regisseur René Nuijens maakten we een filmpje waarin onze redacteuren de nieuwe online-mogelijkheden van Volkskrantlezers…
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 4:01am -
 • Protest Australische asielzoekers loopt uit de hand
  Asielzoekers in een detentiekamp in de Australische eilandstaat Nauru hebben hun lippen dichtgenaaid uit protest tegen plannen om hen over te brengen naar Cambodja. Onder de actievoerders bevinden zich ook kinderen. Dat meldt The Guardian.
  - 5 hours ago 2 Oct 14, 3:08am -
 • Welkom op de volledig vernieuwde website van de Volkskrant
  Beste lezer,De website van de Volkskrant is vanaf vandaag volledig vernieuwd. Op onze nieuwe apps en site bieden wij nu al onze journalistiek aan. En u kunt kiezen op welk apparaat u die leest, hoe u de krant indeelt, welke artikelen u voor later bew…
  - 5 hours ago 2 Oct 14, 2:56am -
 • Hoe werkt de nieuwe website van de Volkskrant?
  De websites en apps van de Volkskrant zijn volledig vernieuwd. Hieronder een korte uitleg van wat er bij komt, hoe u alles uit de Volkskrant ook via de website kunt lezen en tegen welke prijs.
  - 6 hours ago 2 Oct 14, 2:50am -
 • Eerste vrouw die solo rond wereld vloog overleden
  De eerste vrouw die solo rond de wereld vloog, is overleden. De Amerikaanse Geraldine 'Jerrie' Mock, die ook wel de vliegende huisvrouw werd genoemd, is 88 jaar geworden. Volgens een vriend stierf ze dinsdag in haar huis in de staat Florida.
  - 6 hours ago 2 Oct 14, 2:27am -
 • Man toch schuldig bevonden aan 'luidemuziekmoord'
  De Amerikaanse man die in 2012 een 17-jarige jongen doodschoot omdat hij zich ergerde aan de harde muziek in diens auto, is toch veroordeeld voor moord. In een eerder proces werd de moordaanklacht nog nietig verklaard, omdat de jury het niet eens kon…
  - 7 hours ago 2 Oct 14, 1:50am -
 • Beruchte Mexicaanse drugsbaas opgepakt
  Een van de meest gezochte drugsbazen in Mexico, Hector Beltran Leyva, is opgepakt. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekend gemaakt. Hoe de arrestatie in zijn werk is gegaan is onbekend. Een dna-test moet de identiteit van de verdachte nog bevest…
  - 8 hours ago 2 Oct 14, 12:37am -
 • Ebolapatiënt VS moest voor zijn huis overgeven
  Er komen steeds meer verontrustende details naar boven van de man die in Dallas is besmet met het ebolavirus. Zo zou hij net buiten zijn appartementencomplex op de grond hebben overgegeven, vlak voor hij in de ambulance naar het ziekenhuis werd vervo…
  - 8 hours ago 2 Oct 14, 12:11am -
 • Brand Den Haag: bewoners nog niet terug naar huis
  De brand in de Haagse wijk Benoordenhout is onder controle, maar minstens 14 bewoners kunnen voorlopig niet terug naar huis. Zij worden nog altijd door de gemeente opgevangen. Dat heeft de brandweer vannacht gezegd.
  - 8 hours ago 2 Oct 14, 12:10am -
 • Al die ophef om een happy end te bereiken!
  In bed leest Somberman een roman die goed besproken is, maar hij betrapt zich op een verveeld geeuwen. Toch wil hij het boek uitlezen, niet alleen opdat hij erover kan meepraten in belezen gezelschappen, maar ook omdat zijn verveling niet is opgewass…
  - 8 hours ago 2 Oct 14, 12:00am -
 • Indringer Witte Huis zegt onschuldig te zijn
  De man die twee weken geleden wist door te dringen tot het Witte Huis heeft voor de rechtbank zijn onschuld bepleit. De Irakveteraan Omar Gonzalez wordt ervan verdacht met een mes in zijn hand het presidentiële verblijf te zijn binnengerend.
  - 9 hours ago 1 Oct 14, 11:06pm -
 • Paus ontvangt overlevenden Lampedusa
  Paus Franciscus heeft woensdag 37 overlevenden en nabestaanden van de scheepsramp van Lampedusa bijna een jaar geleden in privéaudientie ontvangen.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:50pm -
 • Nederlander vermoord in Spanje
  Een 56-jarige Nederlander is het afgelopen weekeinde gedood in het zuiden van Spanje. Hij werd aangevallen in het restaurant dat hij runde in het plaatsje Colmenar, ten noorden van Malaga. Dat meldden Spaanse media. Er is voor zover bekend nog nieman…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:22pm -
 • Met de hand gemaakt, dat zijn de beste
  Een tekening alleen is vrijwel nooit voldoende om een dader op te sporen. En: hoe wapenen de rijken der aarde zich tegen criminelen?
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:10pm -
 • Oorlog tegen IS kan Amerika 10 miljard gaan kosten
  De oorlog tegen Islamitische Staat kan de Amerikaanse belastingbetaler zo'n 10 miljard euro gaan kosten in drie jaar. Vergeleken met de campagne in Afghanistan is de strijd tegen de jihadisten echter een koopje. Daar waren de VS vorig jaar maar liefs…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:08pm -
 • F-16's maken 600 vlieguren per maand voor IS-missie
  De zes Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen die in Irak doelen van Islamitische Staat (IS) gaan bombarderen, zullen tijdens de missie in totaal 600 vlieguren per maand maken. Volgens het kabinet houdt de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Mi…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:04pm -
 • Grimmige sfeer bij hoorzittingen kandidaat-eurocomissarissen
  De hoorzittingen in het Europees Parlement met de kandidaten voor de nieuwe Europese Commissie zijn ontaard in een grimmig politiek steekspel. De Spaanse christen-democratische kandidaat Cañete (Klimaat en Energie) overtuigde woensdagavond niet, de…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:04pm -

RTL

 • NieuwChauffeur monstertruck duikt onder
  De chauffeur van de monstertruck waarmee afgelopen weekend in Haaksbergen een ongeluk gebeurde, is ondergedoken.
  - 44 mins ago 2 Oct 14, 7:39am -
 • Spanning stijgt in Hongkong: deadline nadert
  Het ultimatum dat studentenleiders hebben gesteld aan de regering van Hongkong loopt bijna af. Wat gaat er daarna gebeuren?
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:18am -
 • Ordina: geen aanwijzingen onregelmatigheden
  Een intern onderzoek dat Ordina heeft laten uitvoeren door advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft tot nu toe geen aanwijzingen opgeleverd van onregelmatigheden in een twee aanbestedingsprocedures bij de overheid.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:11am -
 • Patiënt schrikt van hoge rekening
  Mensen moeten soms flink bijbetalen voor zorg, terwijl ze daar niet op hebben gerekend. In 2013 overkwam dat één op de negen verzekerden.
  - 1 hour ago 2 Oct 14, 7:02am -
 • 'Truckers voorkwamen erger bij kettingbotsingen Zeeland'
  Doordat vrachtwagenchauffeurs hun trucks in dichte mist in allerijl naar de zijkant van de snelweg stuurden, is op 16 september bij de reeks kettingbotsingen in Zeeland erger voorkomen.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:47am -
 • Live vanaf 11:00 uur: Kamer in debat over IS
  De Tweede Kamer debatteert vanaf 11:00 uur over de vechtmissie tegen IS in Irak. Volg het debat hier live.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:47am -
 • Drugsbaron in Mexico opgepakt tijdens etentje
  In Mexico is een van de meest gezochte drugsbazen, Hector Beltran Lyva, opgepakt. Hij deed zich al een tijdje voor als iemand anders om zijn aanhouding te voorkomen.
  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:35am -
 • Schietpartij naast snelweg: voorbijgangers doodsbang

  - 2 hours ago 2 Oct 14, 6:05am -
 • Grote brand Den Haag: 14 bewoners geëvacueerd

  - 2 hours ago 2 Oct 14, 5:57am -
 • ICT-fraude Ordina: 'Je hebt het niet van mij maar...'
  ICT-bedrijf Ordina heeft op grote schaal gefraudeerd met aanbestedingen van de overheid, meldt het onderzoeksprogramma Zembla. Op beelden van het programma is te zien hoe de werknemers te werk gingen.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:41am -
 • Bizar: 35.000 walrussen op één plek door tekort aan ijs
  Een recordaantal walrussen op één plek aan de kust van Alaska. Een tekort aan ijs heeft ze het strand op gejaagd.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:40am -
 • Ministerie veilt lijkzakken, nooit gebruikt
  Het ministerie van Financiën heeft 2500 bodybags te koop gezet bij online veilinghuis BVA. Bieden voor de partij kan vanaf 4000 euro.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:23am -
 • Explosieve situatie op A50 onder controle
  Op de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem ontstond een gevaarlijke situatie ter hoogte van knooppunt Beekbergen toen een vrachtwagen geladen met gasflessen in brand stond. De brandweer kon de brand snel blussen.
  - 3 hours ago 2 Oct 14, 5:06am -
 • Megafraude met ICT-projecten overheid
  ICT-bedrijf Ordina heeft op grote schaal gefraudeerd met aanbestedingen van de overheid. Dat blijkt uit honderdduizend e-mails van Ordina-medewerkers die onderzoeksprogramma Zembla in bezit heeft.
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 4:23am -
 • 'Vliegende huisvrouw' overleden
  De eerste vrouw die solo rond de wereld vloog, is overleden. De Amerikaanse Geraldine 'Jerrie' Mock, die ook wel de vliegende huisvrouw werd genoemd, is 88 jaar geworden.
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 4:09am -
 • Debat in Kamer over vechtmissie tegen IS
  De Tweede Kamer debatteert vandaag over de militaire bijdrage aan de internationale strijd tegen Islamitische Staat (IS) in Irak. Een ruime Kamermeerderheid steunt de missie tegen IS.
  - 4 hours ago 2 Oct 14, 4:05am -
 • Video: Moeder zet spijbelende dochter voor schut
  Wat doe je als moeder als je dochter van 14 jaar bijna dagelijks spijbelt? Dan ga je mee naar school en film je haar om haar voor schut te zetten voor haar klasgenoten. En dan gaat het filmpje ook nog eens viral via Facebook.
  - 5 hours ago 2 Oct 14, 3:34am -
 • F-16's gaan 600 uur per maand vliegen
  De zes Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen die in Irak doelen van IS gaan bombarderen, zullen volgens de Commandant der Strijdkrachten tijdens de missie in totaal 600 vlieguren per maand maken. Ook moet er extra munitie worden aangeschaft.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:35pm -
 • Bomaanslagen bij basisschool Syrië
  Een dag vol geweld in Syrie. Een dubbele bomaanslag op een basisschool in Homs heeft mogelijk aan dertig kinderen het leven gekost. Er vielen tientallen gewonden. De daders wilden waarschijnlijk zoveel mogelijk kinderen treffen, want de bommen gingen…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:34pm -
 • Terreurgroep IS verliest terrein in Irak

  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:31pm -
 • Nieuwe app: met flitsende kleuren veilig in het verkeer
  Mensen die in het donker buiten zijn - te voet of op de fiets - zijn vaak niet goed zichtbaar. Vooral automobilisten zien fietsers en wandelaars nog wel eens over het hoofd. In België hebben ze daar nu iets op bedacht, speciaal voor jongeren: de fli…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:28pm -
 • 'Fraudehoogleraar' Stapel staat weer voor de klas
  De omstreden wetenschapper Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude, werkt weer als docent. Hij is sinds kort aan de slag bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:10pm -
 • Autootje vliegt over openstaande brug heen
  De brug in het Kroatische Tisno stond open, maar deze bestuurder van de gele Peugeot zag de waarschuwingsborden niet en reed er gewoon overheen. Het filmpje is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken. De bestuurder, een vrouw van 59, zei later da…
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:05pm -
 • Nieuws in beeld: de opvallendste foto's uit het nieuws
  De opvallendste nieuwsfoto's, geselecteerd door de redactie van RTL Nieuws.
  - 10 hours ago 1 Oct 14, 10:01pm -
 • Nederlander vermoord in Spanje
  Een Nederlander die in het zuiden van Spanje een restaurant runde, is daar afgelopen weekend vermoord. Er is volgens Spaanse media nog niemand opgepakt.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 9:16pm -
 • 'Panama noemt verdwijning Kris en Lisanne ontvoering'
  De ouders van de in Panama overleden Kris Kremers zeggen dat er op twee formulieren van de Panamese autoriteiten staat dat Kris en Lisanne Froon zijn ontvoerd.
  - 11 hours ago 1 Oct 14, 9:10pm -
 • Plasterk grijpt in, maar Sint Maarten moet zelf de brand blussen
  Minister Plasterk van Koninkrijkszaken grijpt in op Sint Maarten om de corruptie te bestrijden. Het Openbaar Ministerie krijgt meer mensen, de grensbewaking wordt versterkt en er komt een onafhankelijke toezichthouder integriteit.
  - 12 hours ago 1 Oct 14, 8:07pm -
 • Baas Secret Service stapt op
  De baas van de Secret Service, de Amerikaanse dienst die onder andere verantwoordelijk is voor de bewaking van de president, gaf gisteren nog uitleg over de reeks veiligheidsincidenten. Nu is Julia Pierson opgestapt.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 7:42pm -
 • Schietpartij op Amsterdamse Wibautstraat
  Politieagenten hebben op de Amsterdamse Wibautstraat geschoten op een auto nadat die op hen inreed tijdens een controle.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 7:26pm -
 • Grote brand in Den Haag
  In de wijk Benoordenhout in Den Haag is vanavond een grote brand uitgebroken.
  - 13 hours ago 1 Oct 14, 7:09pm -
 • Duizenden Rotterdammers bekijken nieuwe Markthal
  Bijna elke wereldstad had er al een: een overdekte markthal vol verse vis, vlees en brood. En Rotterdam nu ook. Honderd marktkramen, winkels en horeca en in de overkapping 228 appartementen. Duizenden Rotterdammers stonden op de dag van de opening te…
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:43pm -
 • 'Te makkelijk om Samsom schuld te geven van koers'
  Volgens politiek commentator Frits Wester is het te makkelijk om Diederik Samsom de schuld te geven van de gedaalde populariteit van de PvdA. "De hele partij heeft met dit beleid ingestemd."
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:42pm -
 • Kamer wil af van 'cookiechaos'
  De meeste mensen vinden het alleen maar vervelend: cookiemeldingen op websites. Ze zijn verplicht, maar daar komt binnenkort een einde aan. Over een paar maanden hoeven we alleen nog maar toestemming te geven voor een deel van de cookies.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:35pm -
 • 'Caribische eilanden dreigen af te zakken tot maffiastaten'

  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:27pm -
 • 'We willen vrijheid en democratie'

  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:23pm -
 • Meisje 12 jaar na ontvoering teruggevonden
  De Amerikaanse Sabrina Allen werd ontvoerd toen ze vier jaar oud was en bleef twaalf jaar vermist. Nu is ze veilig en wel opgedoken in Mexico.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:20pm -
 • 'Chauffeur monstertruck voelt zich enorm schuldig'

  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:06pm -
 • 'PvdA-leiding steekt kop in het zand'
  Diederik Samsom heeft geen leiderschap en de inspiratie binnen de PvdA ontbreekt. Porminenten binnen de partij luiden de noodklok. Er moet iets gebeuren, zeggen ze. Anders lopen de volgende verkiezingen uit op één groot drama, niet alleen voor de p…
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:03pm -
 • Amerikaanse ebolapatiënt had contact met scholieren
  De Amerikaan die besmet is met het ebolavirus is in de buurt geweest van enkele scholieren. Dat zegt gouverneur van Texas Rick Perry.
  - 14 hours ago 1 Oct 14, 6:01pm -
 • Ebolapatiënt reisde naar Amerika via Brussel
  De man bij wie in Amerika ebola is vastgesteld, reisde vanuit Liberia via Brussel naar de Amerikaanse stad Dallas.
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 5:32pm -
 • Kritiek binnen PvdA: Samsom mist leiderschap
  Het rommelt binnen de PvdA. Partijprominenten uiten tegenover RTL Nieuws stevige kritiek op de koers van de partij en op politiek leider Diederik Samsom, bij wie ze leiderschap en inspiratie missen.
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 5:25pm -
 • Kamer wil één cookiemelding voor iedere site
  Iedereen kent ze: de meldingen van cookies op een website. De meeste mensen klikken snel op de akkoord om verder te kunnen op de site. De Kamer vindt dat het anders moet.
  - 15 hours ago 1 Oct 14, 5:22pm -
 • Giften aan politieke partijen voor het eerst openbaar
  Voor het eerst zijn de giften vrijgegeven die politieke partijen in 2013 hebben ontvangen. Er is lang gebakkeleid over openbaarmaking, vooral door de PVV.
  - 16 hours ago 1 Oct 14, 4:49pm -
 • Zes gewonden Kerkrade, vier zwaargewond
  Het aantal gewonden dat is gevallen bij het verkeersongeval in Kerkrade is opgelopen naar zes. Vier van hen zijn zwaargewond.
  - 16 hours ago 1 Oct 14, 4:27pm -
 • D66: Nieuwe cookiewet ontoereikend

  - 16 hours ago 1 Oct 14, 4:05pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse