Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Reistip: met je kleuter naar IS
  Een 32-jarige Brusselse is met haar twee zoontjes van vijf en drie jaar oud vertrokken naar Syrië.
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:47pm -
 • Honden verkopen pups
  Bij een illegale hondenhandel aan de Molenstraat in Diessen (Noord-Brabant) zijn vrijdagmiddag zeker tachtig jonge hondjes aangetroffen.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:28pm -
 • Huis PVV'er bekogeld
  Het huis van de 20-jarige Jake Owen Raats, kandidaat-statenlid voor de PVV in Brabant, is in twee weken tijd meerdere keren bekogeld met stenen en stokken.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:11pm -
 • Eis: Bonnie en Clyde lang de cel in
  Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen van veertien en zestien jaar geëist tegen Antonio van der Ploeg en Enise Bircan.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:02pm -
 • Jihadistenopmerking Rutte 'moet kunnen'
  De opvatting van premier Rutte dat jihadisten beter kunnen sterven dan terugkeren naar Nederland, "moet kunnen".
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:30am -
 • Premier Slowakije: model als assistent
  Meer goed nieuws met Internationale Vrouwendag op komst! Overal in Europa worden glazen plafonds gesloopt. Ditmaal is Slowakije aan de beurt.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:15am -
 • RIP Hakuna
  Diergaarde Blijdorp is in rouw. Spitssnuitkrokodil Hakuna is niet meer.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:59am -
 • Britse politie arresteert 56 hackers
  De Britse politie heeft afgelopen week 56 arrestaties verricht tijdens 25 acties. De doelwitten van de acties waren hackers.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:49am -
 • 'Zou Gordon zonder coke ook grappig zijn?'
  De reden dat de koffietent van Gordon zo goed loopt, is niet bepaald te danken aan de lekkere koffie die er geschonken wordt.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:45am -
 • Jongen (11) gejorist om 50 Shades-outfit
  Een 11-jarige jongen uit het Britse Manchester mocht niet naar de boekendag op zijn school omdat hij verkleed kwam als een personage uit BDSM-boekje 50 Shades of Grey.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:41am -
 • Bill Cosby
  Bill Cosby houdt er zeer vreemde seksuele voorkeuren op na als we een nieuwe claim van een vrouw mogen geloven. Cosby wordt namelijk helemaal geil van havermout.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:04am -
 • Oehoe sloopt vrouw
  De Terror Oehoe Des Doods heeft vannacht andermaal toegeslagen in Purmerend. Een vrouwelijke krantenbezorgster was het bokje.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 9:55am -
 • Dit is de lekkerste politica ooit
  Het is bijna Internationale Vrouwendag. En ook wij vinden het belangrijk dat vrouwen een gelijke kans krijgen, ondanks het feit dat ze traditioneel gezien altijd als minderwaardig worden behandeld. Daarom zetten we vandaag de Deense politica Nikita K…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 9:40am -
 • 9 mensen neergestoken in treinstation China
  De politie van een Chinese stad heeft zeker één iemand doodgeschoten en één persoon opgepakt na een steekpartij in het station van de stad Guangzhou. Dat meldt het ANP.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 9:24am -
 • Amsterdam jorist ballonnen
  Het oplaten van ballonnen kan een weigeringsgrond zijn bij de aanvraag van een evenementenvergunning in Amsterdam.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 9:09am -

BNR

 • NieuwWoelig weekje voor Hillary
  Het is geen goede week voor Hillary Clinton. De grote favoriet bij de Democraten om in 2016 president Obama op te volgen blijft in opspraak over emails die ze als minister van Buitenlandse Zaken buiten het ministerie om verstuurd heeft. En Republikei…
  - 17 minuten geleden 6 Mar 15, 1:49pm -
 • NieuwOok februari kent weer minder faillissementen
  Het aantal bedrijven dat failliet gaat, is in februari opnieuw flink gedaald vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. In januari gingen ook al een stuk minder bedrijven over de kop dan vorig jaar.
  - 49 minuten geleden 6 Mar 15, 1:17pm -
 • Strafeis gangsterduo: 16 en 14 jaar celstraf
  Het Openbaar Ministerie heeft 16 jaar geëist tegen Antonio van der P. Zijn partner Enise B. moet volgens het OM 14 jaar de gevangenis in. Er is geen TBS geëist.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:29pm -
 • Column Kees de Kort | Mario is een fuik ingezwommen
  BNR's economie-commentator Kees de Kort was gisteren compleet verrast toen de ECB de modelverwachtingen van de economische groei bekendmaakte.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:15pm -
 • Dijsselbloem: weinig zorgen om kosten dichtdraaien gaskraan
  Minister Dijsselbloem maakt zich niet echt zorgen over de financiële gevolgen van het verder dichtdraaien van de Groningse gaskraan. De economie trekt aan, dus die kosten kan de staat wel aan.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:48am -
 • Verplichte registratie voor handelaren energiemarkt
  Alle bedrijven die handelen op energiemarkten, moeten zich verplicht registeren bij de Autoriteit Consument & Markt. Doen ze dat niet, dan kunnen ze vanaf 7 oktober niet meer handelen.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:29am -
 • Nieuwe klapschaats kan voor 40 seconde tijdswinst zorgen
  Wie naar de wereldrecords in het schaatsen kijkt, ziet dat de meeste al jaren oud zijn. Maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen, zegt de ontwikkelaar van een nieuwe klapschaats.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:18am -
 • 'Minder vrouwen aan top komt niet door kinderen'
  Nog steeds staan er meer mannen dan vrouwen aan de top. Maar dat heeft niets te maken met kinderen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de moeders die een voltijd baan hebben bijna even vaak manager zijn als mannen.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 9:24am -
 • Rome: 8 miljoen aan schade door Feyenoord-aanhangers
  Feyenoord-aanhangers hebben Rome opgezadeld met een schade van 8 miljoen euro. Dat heeft de chef monumentenzorg van Rome berekend.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 6:43am -
 • Opstelten in de problemen en gaat weer zoeken
  De deal die Fred Teeven met de drugsbaron sloot hangt nu als een molensteen om de nek van minister Opstelten. Coalitiepartijen VVD en PvdA willen vanavond nog een debat, maar de oppositie wil een paar dagen wachten.
  - 22 uren geleden 5 Mar 15, 4:05pm -


NOS

 • NieuwPolitie rolt illegale hondenhandel op in Diessen
  In Diessen, in Noord-Brabant, heeft de politie een illegale hondenhandel ontdekt. Er zaten tachtig tot honderd honden tussen de twee en drie maanden oud. Volgens de politie werkte de fokker met valse dierenpaspoorten.De fokker is al eerder in de fout…
  - 8 minuten geleden 6 Mar 15, 1:58pm -
 • NieuwDuitse wet voor meer vrouwen in topfuncties
  Door buitenlandredacteur Hans BromWat wil je nog meer als Angela Merkel je bondskanselier is? Veel meer! Want dat je regeringsleider een vrouw is, wil nog niet zeggen dat het in de regionen daaronder ook voor elkaar is. Dat vraagt om wetgeving en quo…
  - 15 minuten geleden 6 Mar 15, 1:51pm -
 • NieuwBelastingdienst waarschuwt voor fout in aangifteformulier
  Door een fout in de aangiftepagina van de Belastingdienst krijgen sommige mensen onterecht niet de aftrek voor levensonderhoud van hun kinderen toegekend. Mensen die daar wel recht op hebben, krijgen van de Belastingdienst het advies er goed op te le…
  - 33 minuten geleden 6 Mar 15, 1:33pm -
 • Nieuw'Duo was niet extreem gewelddadig'
  De advocaat van Antonio Marcos van der P., die samen met zijn vriendin Enise B. terechtstaat voor een reeks gewelddadige overvallen, vindt dat haar cliënt in de media veel te negatief wordt afgeschilderd. Termen als 'extreem gewelddadig' en 'gangste…
  - 34 minuten geleden 6 Mar 15, 1:32pm -
 • NieuwMansveld: blijf met je poten van NS'ers af
  Staatssecretaris Mansveld vindt dat "je met je poten van NS-personeel af moet blijven". In een reactie op de mishandeling van een NS-conducteur noemt ze agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak onacceptabel.Mansveld had al een afspra…
  - 36 minuten geleden 6 Mar 15, 1:30pm -
 • NieuwWaar wordt het gangsterduo van beschuldigd?
  "Ze hebben geen idee hoeveel leed en verdriet ze hebben veroorzaakt", zei de officier van justitie over het gangsterduo, dat vorig jaar een reeks gewelddadige inbraken pleegde. Het OM eiste vanmiddag celstraffen van 16 en 14 jaar tegen Antonio Marcos…
  - 39 minuten geleden 6 Mar 15, 1:27pm -
 • NieuwGevel Angolees consulaat krijgt z'n oude kleur terug
  De gemeente Rotterdam werkt samen met het consulaat van Angola aan een oplossing voor de aantasting van de monumentale gevel van het gebouw. Vorige week begonnen schilders aan het witten van de buitengevel, maar dat mag niet zomaar, omdat het consula…
  - 40 minuten geleden 6 Mar 15, 1:26pm -
 • NieuwStudio Den Haag over opa's, oma's en een bankafschrift
  Iedere week nemen we in Studio Den Haag met drie prominente Tweede-Kamerleden de lopende politieke week door. Deze week met Carola Schouten (CU), Stientje van Veldhoven (D66) en Barbara Visser (VVD). Presentatie: Xander van der Wulp (NOS Den Haag)
  - 41 minuten geleden 6 Mar 15, 1:25pm -
 • 'Russische oppositie buigt niet na moord'
  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is niet bang geworden door de moord op Boris Nemtsov. Hij zei dat bij het verlaten van een gevangenis in Moskou, waar hij vijftien dagen vastzat omdat hij had opgeroepen tot een groot anti-Poetinprotest. "…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:55pm -
 • Treinconducteur zwaar mishandeld
  Een hoofdconducteur van de NS is vannacht zwaar mishandeld in een trein op het station van Hoofddorp. De vrouw heeft diverse breuken in haar gezicht opgelopen en kan zich niets meer herinneren van de mishandeling, meldt de NS.De conducteur weet nog d…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:35pm -
 • UvA vraagt actievoerders meer tijd voor reactie
  De Universiteit van Amsterdam heeft meer tijd nodig om met een antwoord te komen op de eisen van docenten en andere medewerkers. De actiegroep Rethink UvA had vandaag uiterlijk om 16.00 uur een reactie willen hebben, maar dat gaat volgens de universi…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:13pm -
 • Vervoerders naar rechter om aanbesteding OV Limburg
  Vervoersbedrijven Arriva en Veolia stappen naar de rechter, omdat ze het niet eens zijn met de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. NS-dochter Abellio heeft die aanbesteding van twee miljard euro voor het busvervoer en de stoptreinen gew…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:06pm -
 • Defensiepersoneel krijgt er 0,8 procent bij
  Personeel van Defensie krijgt er voor het eerst in jaren geld bij. Het ministerie is het met de bonden eens geworden over een verhoging met 0,8 procent. De verhoging geldt met terugwerkende kracht vanaf begin dit jaar.Er zijn ook afspraken gemaakt ov…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:06pm -
 • OM eist 16 en 14 jaar cel tegen gangsterduo
  Het Openbaar Ministerie eist celstraffen van 16 en 14 jaar tegen Antonio Marcos van der P. en Enise B., het gangsterduo dat vorig jaar een reeks gewelddadige inbraken pleegde. Volgens het OM hebben ze hun slachtoffers respectloos behandeld en zouden…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:58am -
 • Zeeforellen uitgezet in Lauwersmeer
  In het Lauwersmeer zijn vanochtend enkele honderden zeeforellen uitgezet. Het loslaten van de vissen moet leiden tot herstel van de populatie zeeforellen in de wateren in het noorden van Nederland. Het uitzetten van de forellen is een samenwerking t…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:21am -
 • Logopedisten vragen aandacht voor stoornis
  Nederlandse logopedisten vragen vandaag tijdens de Europese dag van de logopedie aandacht voor de taalontwikkelingsstoornis (TOS). Die is redelijk wijdverbreid, maar bij veel mensen onbekend.Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis gebruiken vaak w…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:13am -
 • Blijdorp rouwt na dood 'oudste krokodil ter wereld'
  In Diergaarde Blijdorp is krokodil Hakuna gestorven. Volgens Blijdorp was het waarschijnlijk de oudste krokodil in een dierentuin ter wereld. Hoe oud Hakuna precies was, is niet bekend, maar hij kwam rond 1930 naar het park en was toen al volgroeid.…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:50am -
 • Automobilist in Jeruzalem rijdt op mensen in
  In Jeruzalem zijn vijf mensen gewond geraakt toen een auto op hen inreed. Dat gebeurde op een tramhalte in de buurt van een politiebureau. Onder de gewonden zijn vier politiemensen. Geen van hen is in levensgevaar.De dader is volgens de Israëlische…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:49am -
 • Politiebureau Breda uren ontruimd
  Het politiebureau aan het Chasséveld in Breda is ruim twee uur lang ontruimd geweest. Een schoonmaker vond rond 10.00 uur een verdacht pakketje op het toilet, waarna alarm werd geslagen.De omgeving om het politiebureau werd afgezet. Op last van de p…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:34am -
 • Langgestraften moeten plaatsmaken voor Noren
  Gevangenen in de Drentse plaats Veenhuizen mogen worden overgeplaatst om plaats te maken voor Noren. De rechter in Den Haag heeft dat bepaald in een kort geding dat achttien langgestrafte gedetineerden hadden aangespannen. Ze wilden de overplaatsing…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:29am -

Trouw

 • NieuwBerlusconi wil dementerenden blijven verzorgen

  Berlusconi wil dementerenden blijven verzorgen

  Het verzorgen van dementerende mensen bevalt Silvio Berlusconi kennelijk zo goed, dat hij ermee wil doorgaan. De oud-premier van Italië is bezig
  - 6 minuten geleden 6 Mar 15, 2:00pm -
 • NieuwTwintigers stellen samenwonen steeds langer uit

  Twintigers stellen samenwonen steeds langer uit

  Twintigers van tegenwoordig settelen zich op steeds latere leeftijd vergeleken met tien jaar geleden. Ze doen langer over hun studie, beginnen op
  - 33 minuten geleden 6 Mar 15, 1:33pm -
 • IS wist Assyrische geschiedenis uit

  IS wist Assyrische geschiedenis uit

  Een nieuw hoofdstuk in de beeldenstorm van Islamitische Staat (IS). Met sloophamers en bulldozers bestormden militanten van de terreurgroep
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 1:04pm -
 • Hoge straffen geëist tegen misdaadduo

  Hoge straffen geëist tegen misdaadduo

  Zestien en veertien jaar cel eiste het Openbaar Ministerie vrijdag voor de rechtbank in Assen tegen Antonio van der P. en Enise B. Volgens het OM
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:24pm -
 • NS-conductrice zwaar mishandeld in Hoofddorp

  NS-conductrice zwaar mishandeld in Hoofddorp

  Een conductrice van de Nederlandse Spoorwegen is in de afgelopen nacht zwaar mishandeld in de trein van Schiphol naar Hoofddorp. Het 44-jarige
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:16pm -

AD

Telegraaf

 • NieuwAEX koerst naar weekwinst
  De sterke Amerikaanse banencijfers gaven beleggers op het Damrak vrijdagmiddag veel steun. Fugro, Heineken, Altice en Aegon wonnen in de AEX. De euro zakte onder de $1,09.
  - 6 minuten geleden 6 Mar 15, 2:00pm -
 • Nieuw774 keer agressie tegen NS-personeel in 2014
  774 medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen hadden vorig jaar te maken met fysieke agressie tijdens het werk. Het gaat om agressie inclusief spugen en bedreigen. Dat is 6,6 procent van de NS-medewerkers. In 2013 ging het ook om 6,6 procent van het…
  - 7 minuten geleden 6 Mar 15, 1:59pm -
 • NieuwWall Street verwerkt banenrapport
  De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen vrijdag zonder al te grote uitslagen aan de handelsdag beginnen. De stemming wordt mede bepaald door een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport.
  - 7 minuten geleden 6 Mar 15, 1:59pm -
 • NieuwAlbino's willen executie van heksen
  Albino's in Tanzania hebben vrijdag opgeroepen om de gevangenen te doden, die zijn veroordeeld voor de moord op mensen zoals zij, die geen pigment hebben en daardoor een witte huid en dito haar hebben. Volgens de albino-activisten zijn in het Oost-Af…
  - 10 minuten geleden 6 Mar 15, 1:56pm -
 • NieuwHandelstekort VS neemt af
  Het handelstekort van de Verenigde Staten is in januari uitgekomen op 41,8 miljard dollar (38,3 miljard euro). Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag bekend.
  - 11 minuten geleden 6 Mar 15, 1:55pm -
 • NieuwManuel vertrekt bij EO
  Manuel Venderbos stopt per 1 april bij de EO. Voor zowel de presentator als de omroep is de koek op.
  - 13 minuten geleden 6 Mar 15, 1:53pm -
 • NieuwWees slim en los uw schuld af!
  ‘Geld is emotie. Mensen zouden meer naar de lange termijn moeten kijken.’ Dat zegt Patricia Boon over rood staan. Velen hebben liever een schuld dan dat ze spaargeld moeten aanwenden om die af te lossen.
  - 13 minuten geleden 6 Mar 15, 1:53pm -
 • NieuwArena en RAI in de verkoop?
  Gemeente Amsterdam gaat mogelijk grote gebouwen als Stadion Amsterdam Arena, de RAI en de Beurs van Berlage verkopen.
  - 15 minuten geleden 6 Mar 15, 1:51pm -
 • NieuwCocu: 'Goed gevoel Guardado'
  PSV-coach Phillip Cocu heeft er vertrouwen in dat Andrés Guardado ook volgend seizoen in het shirt van PSV te bewonderen is. De huurling wordt mogelijk definitief overgenomen.
  - 16 minuten geleden 6 Mar 15, 1:50pm -
 • NieuwVerkeerd lijk bij crematie politicus
  Toen op 16 januari de crematie van de Britse Europarlementariër Philip Bradbourn plaatsvond, werd eigenlijk een ander lijk verbrand. Namelijk dat van Philip Bradburn. Een pijnlijke fout zorgde ervoor dat de lichamen van de twee Philips werden verwis…
  - 17 minuten geleden 6 Mar 15, 1:49pm -
 • NieuwArbeidsmarkt VS trekt verder aan
  De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in februari verder toegenomen. Er kwamen afgezien van de landbouwsector 295.000 banen bij, meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag. De werkloosheid nam af van 5,7 naar 5,5 procent.
  - 17 minuten geleden 6 Mar 15, 1:49pm -

Elsevier

 • NieuwWall Street verwerkt banenrapport

  Wall Street verwerkt banenrapport

  NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen vrijdag zonder al te grote uitslagen aan de handelsdag beginnen. De stemming wordt mede bepaald door een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport.
  - 7 minuten geleden 6 Mar 15, 1:59pm -
 • NieuwZorgen over Russische agressie van binnenuit

  Zorgen over Russische agressie van binnenuit

  RIGA (ANP) - Binnen de Europese Unie en de NAVO groeien de zorgen over Russische agressie in Oost-Europese staten van binnenuit. De vrees neemt toe dat Moskou de Russische minderheid in bijvoorbeeld EU-lidstaat en NAVO-bondgenoot Letland opstookt teg…
  - 49 minuten geleden 6 Mar 15, 1:17pm -
 • Berlusconi wil verpleger blijven

  Berlusconi wil verpleger blijven

  MILAAN (ANP) - Het verzorgen van dementerende mensen bevalt Silvio Berlusconi kennelijk zo goed, dat hij ermee wil doorgaan. De oud-premier van Italië is bezig aan de laatste dagen van zijn alternatieve straf wegens belastingontduiking maar wil niet…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:57pm -
 • 'E-mountainbikes zijn niet aan te slepen'

  'E-mountainbikes zijn niet aan te slepen'

  AMSTERDAM (ANP) - De vraag naar elektrische mountainbikes is zo sterk dat er bijna niet aan kan worden voldaan. Vooral in bergachtige gebieden zoals Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland neemt de verkoop van e-mountainbikes een hoge vlucht. Dat l…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:56pm -
 • Twintigers stellen huisje-boompje-beestje uit
  DEN HAAG (ANP) - Twintigers van tegenwoordig settelen zich op steeds latere leeftijd vergeleken met tien jaar geleden. Ze doen langer over hun studie, beginnen op latere leeftijd aan een vaste baan en kiezen ook later voor vastigheid in hun liefdesle…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:52pm -
 • Brusselse met zeer jonge kinderen naar Syrië
  BRUSSEL (ANP) - Een 32-jarige Brusselse is met haar twee zoontjes van vijf en drie jaar oud vertrokken naar Syrië. Ook twee broers van de vrouw, van wie er één minderjarig is, zijn op weg naar het land waar een burgeroorlog woedt. Dat liet het par…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:47pm -
 • Politie te gretig bij inval zaak-Nicole

  Politie te gretig bij inval zaak-Nicole

  DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft bij de inval in het huis van de man die wordt verdacht van het doden van Nicole van den Hurk ten onrechte informatie over zijn tbs-behandeling meegenomen.
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:42pm -
 • Fiscus waarschuwt voor fout online-aangifte
  DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst waarschuwt voor een fout in de online-aangifte. Wie recht heeft op aftrek voor levensonderhoud van kinderen jonger dan 21 jaar, kan beter even wachten met het doen van de aangifte over 2014 tot de fout hersteld is,…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:26pm -
 • OM eist 16 en 14 jaar cel tegen misdaadduo

  OM eist 16 en 14 jaar cel tegen misdaadduo

  ASSEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de rechtbank in Assen zestien jaar cel geëist tegen Antonio van der P. en veertien jaar tegen Enise B. Volgens het OM hebben de twee een lange reeks ,,zeer ernstige strafbare feiten'' gep…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:17pm -
 • Varkenssector krijgt steun bij opslag vlees
  BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie helpt de varkensboeren, die door het Russische embargo van varkensvlees uit de Europese Unie met lage prijzen voor hun product kampen. Brussel gaat betalen voor een deel van de kosten van de opslag van vlees, wer…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:16pm -
 • China wil minder kolen en minder vervuiling

  China wil minder kolen en minder vervuiling

  PEKING (ANP) - China gaat minder kolen verstoken en denkt daarmee ook de notoire luchtvervuiling in het land terug te dringen. Dat blijkt uit vrijdag bekend gemaakte plannen van de grootste vervuiler van de wereld.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:02pm -
 • Rapport Tristan misschien toch openbaar

  Rapport Tristan misschien toch openbaar

  DEN HAAG (ANP) - Nabestaanden en slachtoffers van het bloedbad in Alphen aan den Rijn in 2011 krijgen misschien alsnog de kans om het psychiatrische rapport over schutter Tristan van der V. in te zien. In een advies aan de Hoge Raad staat dat het ger…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:39am -
 • Auto rijdt in op mensen in Jeruzalem
  JERUZALEM (ANP) - Vijf vrouwen zijn vrijdagochtend gewond geraakt in Jeruzalem, toen een man met een auto op ze inreed en daarna met een mes om zich heen stak. Vier van de vijf vrouwen zijn grenswachten, aldus Israëlische media.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:38am -
 • Vier weken opheffingsverkoop bij Schoenenreus

  Vier weken opheffingsverkoop bij Schoenenreus

  AMSTERDAM (ANP) - De 121 winkels van de failliete keten Schoenenreus houden met ingang van maandag vier weken lang opheffingsuitverkoop. In die periode bekijken de nieuwe eigenaars de mogelijkheden om in afgeslankte vorm verder te gaan. Ook wordt ges…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:27am -
 • UvA heeft meer tijd nodig voor reactie
  AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft meer tijd nodig voor een reactie op de wensen en eisen van boze studenten en docenten. De docenten, verenigd in Rethink UvA, hadden een reactie van het bestuur gevraagd voor vrijdag 16.00 uu…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:06am -

Metro Nieuws

 • NieuwMoeder neemt kleuters mee naar Syrië
  - 26 minuten geleden 6 Mar 15, 1:40pm -
 • NieuwVIDEO: Bas Dost is ook een rapper
  Bas Dost lijkt op dit moment alles te kunnen. De spits van VFL Wolfsburg scoort aan de lopende band, wint prijzen (Speler van de maand) en nu blijkt hij ook nog eens te kunnen rappen. Lees ook: Bas Dost verkozen tot speler van de maandDe lyrics…
  - 33 minuten geleden 6 Mar 15, 1:33pm -
 • NieuwKeiharde inhaker #TheDress door Leger des Heils
  De jurk die de wereld nu al dagen in zijn greep houdt middels de hashtag #TheDress, is voor het Leger des Heils inspiratie geweest voor een nieuwe campagne tegen huiselijk geweld.In een nieuwe campagneposter wordt de jurk in goud/witte uitvoering ge…
  - 51 minuten geleden 6 Mar 15, 1:15pm -
 • NieuwBerlusconi wil dementerende mensen blijven verplegen
  Het verzorgen van dementerende mensen bevalt Silvio Berlusconi kennelijk zo goed, dat hij ermee wil doorgaan. De oud-premier van Italië is bezig aan de laatste dagen van zijn alternatieve straf wegens belastingontduiking maar wil niet ophouden, liet…
  - 57 minuten geleden 6 Mar 15, 1:09pm -
 • 56 hackers opgepakt in Groot-Brittannië
  In het Verenigd Koninkrijk zijn maar liefst 56 hackers opgepakt wegens diefstal van data, fraude of het maken van virussen. Eén ervan wordt verdacht van een inbraak bij internetgigant Yahoo.Lees ook: Gewapende man NOS 'geen hacker'Dit meldt de B…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 1:05pm -
 • Kim Kardashian halfnaakt bij Lanvin

  Kim Kardashian halfnaakt bij Lanvin

  Die Kim Kardashian. Schokte ze eerst iedereen door haar donkere haar platinablond te verven, nu weet ze de ogen op zich te richten door haar kledingkeuze bij de show van Lanvin.Lees ook: Kendall Jenner belaagd door fansTijdens de show van het Fra…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 1:00pm -
 • Man (22) verdient 2.800 euro per seconde via Vine
  Veel geld verdienen kan op allerlei manieren. De manier waarop de 22-jarige Ben Phillips het doet is echter wel een heel bijzondere. Hij verdient geld met het maken van Vines voor zijn meer dan 1,3 miljoen volgers. Dat meldt Buzzfeed.Schoenenwinkel…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:58pm -
 • Spoorpersoneel geschokt na monsterlijke mishandeling
  Onder spoorpersoneel is grote onrust ontstaan na de zware mishandeling van een conducteur in Hoofddorp. Een vrouwelijke conducteur moest aan haar gezicht geopereerd worden nadat ze donderdagavond door een onbekende man werd aangevallen. Ze liep meerd…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:57pm -
 • Bizar: Man vast onder sneeuwscooter
  Op het wereldwijde web wemelt het van de filmpjes waarin waaghalzen de meest idiote capriolen uithalen. Waarom deze niet al te slimme Rus achter de sneeuwscooter gaat hangen, is niet duidelijk.Via de rupsband komt de man vast te zitten in de scooter…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:51pm -
 • Toezichthouders gooien spullen dakloze man weg
  Een filmpje van een dakloze man uit Alkmaar wiens spullen in een vuilniswagen worden gegooid zorgt voor flink wat ophef. Op de beelden is te zien is hoe de radeloze man in bedwang wordt gehouden door twee toezichthouders, terwijl een vuilnisman a…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:48pm -

ND

 • NieuwAsscher: standpunt Rutte geen kabinetsbeleid
  DEN HAAG Het standpunt van Mark Rutte dat uitgereisde jihadisten beter in Syrië of Irak kunnen sneuvelen dan dat ze terugkomen naar Nederland is geen kabinetsbeleid. Vicepremier Lodewijk Asscher zei dat vrijdag na de wekelijkse ministerraad.
  - 6 minuten geleden 6 Mar 15, 2:00pm -
 • Nieuw774 keer agressie tegen NS-personeel in 2014
  UTRECHT 774 medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen hadden vorig jaar te maken met fysieke agressie tijdens het werk. Het gaat om agressie inclusief spugen en bedreigen. Dat is 6,6 procent van de NS-medewerkers. In 2013 ging het ook om 6,6 procent…
  - 6 minuten geleden 6 Mar 15, 2:00pm -
 • NieuwPVV eist snel extra veiligheidsmaatregelen
  DEN HAAG De PVV vindt dat er snel extra maatregelen moeten worden genomen om de veiligheid in treinen te verbeteren. De oppositiepartij heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) vrijdag opheldering gevraagd over de zware mishandeling van…
  - 6 minuten geleden 6 Mar 15, 2:00pm -
 • NieuwArbeidsmarkt VS trekt verder aan
  WASHINGTON De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in februari verder toegenomen. Er kwamen afgezien van de landbouwsector 295.000 banen bij, meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag. De werkloosheid nam af van 5,7 naar 5,5 procent.
  - 20 minuten geleden 6 Mar 15, 1:46pm -
 • NieuwWilders: jihaduitspraak Rutte holle frase
  DEN HAAG PVV-leider Geert Wilders is het met premier en VVD-leider Mark Rutte eens dat Nederlanders die als jihadist naar Syrië of Irak reizen, beter daar kunnen sneuvelen dan dat ze terugkomen naar Nederland. ,,Beter zij daar dood dan wij hier'', z…
  - 21 minuten geleden 6 Mar 15, 1:45pm -
 • NieuwJihadronselaars opgepakt in Brussel
  Vorige week vrijdag zijn in Brussel twee mannen opgepakt die mensen zouden hebben geronseld voor de strijd in Syrië. Dat heeft het federaal parket vrijdag bevestigd.
  - 21 minuten geleden 6 Mar 15, 1:45pm -
 • Nieuw‘Jodenzeep’ naar NFI voor onderzoek
  DOKKUM Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt twee stukken 'Jodenzeep' waar mogelijk menselijke resten uit de Tweede Wereldoorlog in zijn verwerkt. Dat heeft de politie vrijdag laten weten.
  - 21 minuten geleden 6 Mar 15, 1:45pm -
 • NieuwFNV: voer spoorwegpolitie opnieuw in
  HOOFDDORP De spoorwegpolitie moet terugkeren en de toegangspoorten op de stations moeten dicht. Dat zijn twee van de maatregelen waarvoor FNV Bondgenoten pleit na het jongste agressiegeval bij de Nederlandse Spoorwegen.
  - 21 minuten geleden 6 Mar 15, 1:45pm -
 • NieuwTadzjiekse oppositieman in Istanbul doodgeschoten
  Een Tadzjiekse zakenman die oppositie voerde tegen de regering in Doesjanbe is in Istanbul doodgeschoten. Oemarali Koevvatov werd donderdagavond omgebracht door een vriend met wie hij was gaan eten. De twee hadden ruzie gekregen, bericht het Turkse s…
  - 21 minuten geleden 6 Mar 15, 1:45pm -
 • NieuwEO breekt met Manuel Venderbos
  HILVERSUM - Presentator Manuel Venderbos vertrekt bij de Evangelische Omroep. Dat maakten de partijen vrijdag bekend.
  - 35 minuten geleden 6 Mar 15, 1:31pm -
 • NieuwMansveld: snel overleg over mishandeling
  DEN HAAG ,,Blijf met je poten van NS-personeel af.'' Dat zegt staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu en Infrastructuur) in reactie op de zware mishandeling van een conductrice van de Nederlandse Spoorwegen is in de nacht van donderdag op vrijdag in…
  - 36 minuten geleden 6 Mar 15, 1:30pm -
 • NieuwTot zestien jaar cel geëist tegen misdaadduo
  Tegen de 26-jarige Antonio van der P., die ervan wordt verdacht samen met Enise B. vorig jaar een rooftocht door Nederland te hebben gehouden, is vrijdag zestien jaar cel geëist. De 20-jarige B. wil het Openbaar Ministerie een celstraf van veertien…
  - 36 minuten geleden 6 Mar 15, 1:30pm -
 • NieuwMetropole Orkest maakt muziekles voor scholen
  HILVERSUM Het Metropole Orkest gaat basisscholen helpen met het geven van muziekles. Het orkest uit Hilversum heeft lesmateriaal ontwikkeld dat vanaf komende week op ruim 740 basisscholen in Nederland wordt gebruikt. Ongeveer 41.000 leerlingen uit gr…
  - 36 minuten geleden 6 Mar 15, 1:30pm -
 • NieuwVernietiging erfgoed door IS is ‘oorlogsmisdrijf’
  De doelbewuste vernietiging van cultureel erfgoed door de terroristen van Islamitische Staat komt neer op een oorlogsmisdrijf. Dat heeft de directeur van werelderfgoedorganisatie Unesco, Irina Bokova, gezegd.
  - 50 minuten geleden 6 Mar 15, 1:16pm -
 • NieuwTien jaar cel voor fatale duiveluitdrijving
  ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Een gebedsgenezer in België moet tien jaar de cel in voor een fatale duiveluitdrijving. De ouders van het overleden meisje kregen een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar omdat zij niet ingrepen. De rechter in Antwerpen spr…
  - 50 minuten geleden 6 Mar 15, 1:16pm -
 • NieuwZorgen over Russische agressie van binnenuit
  RIGA Binnen de Europese Unie en de NAVO groeien de zorgen over Russische agressie in Oost-Europese staten van binnenuit. De vrees neemt toe dat Moskou de Russische minderheid in bijvoorbeeld EU-lidstaat en NAVO-bondgenoot Letland opstookt tegen de re…
  - 51 minuten geleden 6 Mar 15, 1:15pm -
 • NieuwZes ontslagen bij Groot Nieuws Radio
  VEENENDAAL - De reddingsoperatie bij Groot Nieuws Radio kost zes mensen hun baan. Dat maakte de christelijke radiozender vrijdag bekend. Naast twee backoffice-medewerkers gaat het om de presentatoren Tjitske Volkerink (Heilige Huisjes), Renée Doorne…
  - 55 minuten geleden 6 Mar 15, 1:11pm -
 • ‘E-mountainbikes zijn niet aan te slepen’
  AMSTERDAM De vraag naar elektrische mountainbikes is zo sterk dat er bijna niet aan kan worden voldaan. Vooral in bergachtige gebieden zoals Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland neemt de verkoop van e-mountainbikes een hoge vlucht. Dat liet fiet…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:46pm -
 • Brusselse met zeer jonge kinderen naar Syrië
  BRUSSEL Een 32-jarige Brusselse is met haar twee zoontjes van vijf en drie jaar oud vertrokken naar Syrië. Ook twee broers van de vrouw, van wie er één minderjarig is, zijn op weg naar het land waar een burgeroorlog woedt. Dat liet het parket in d…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:46pm -
 • Twintigers stellen huisje-boompje-beestje uit
  DEN HAAG Twintigers van tegenwoordig settelen zich op steeds latere leeftijd vergeleken met tien jaar geleden. Ze doen langer over hun studie, beginnen op latere leeftijd aan een vaste baan en kiezen ook later voor vastigheid in hun liefdesleven. Dat…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:45pm -
 • Politie te gretig bij inval zaak-Nicole
  DEN BOSCH De politie heeft bij de inval in het huis van de man die wordt verdacht van het doden van Nicole van den Hurk ten onrechte informatie over zijn tbs-behandeling meegenomen. De brieven en aantekeningen zijn ook in het strafdossier beland. Omd…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:45pm -
 • Fiscus waarschuwt voor fout online-aangifte
  DEN HAAG De Belastingdienst waarschuwt voor een fout in de online-aangifte. Wie recht heeft op aftrek voor levensonderhoud van kinderen jonger dan 21 jaar, kan beter even wachten met het doen van de aangifte over 2014 tot de fout hersteld is, liet de…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:30pm -
 • Illegale hondenhandel opgerold in Diessen
  DIESSEN Bij een illegale hondenhandel aan de Molenstraat in Diessen (Noord-Brabant) zijn vrijdagmiddag zeker tachtig jonge hondjes aangetroffen. De dieren zijn enkele maanden oud.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:30pm -
 • Oekraïne trekt raketlanceerders terug
  Het Oekraïense leger trekt raketlanceerders terug van de frontlinie, zoals vorige maand afgesproken in een akkoord over een staakt-het-vuren. Dat heeft een legerwoordvoerder vrijdag gezegd. De Oeragan-lanceerders zijn 35 verder opgesteld.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:30pm -
 • Zeeforellen uitgezet in Lauwersmeer
  HARLINGEN In het Lauwersmeer zijn vrijdag honderden jonge zeeforellen losgelaten. Dat heeft de Waddenvereniging gemeld.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:30pm -

Volkskrant

 • NieuwBerlusconi wil dementerenden blijven verzorgen

  Berlusconi wil dementerenden blijven verzorgen

  Het verzorgen van dementerende mensen bevalt Silvio Berlusconi kennelijk zo goed, dat hij ermee wil doorgaan. De oud-premier van Italië is bezig aan de laatste dagen van zijn alternatieve straf wegens belastingontduiking maar wil niet ophouden, liet…
  - 6 minuten geleden 6 Mar 15, 2:00pm -
 • NieuwIn Hamburg plassen de gevels voortaan terug

  In Hamburg plassen de gevels voortaan terug

  Wildplassers in Hamburg kunnen binnenkort niet alleen rekenen op een boete, maar ook op een natte broek. In St. Pauli, de feestbuurt van de Duitse stad, is een aantal gevels behandeld met een waterafstotende verf, die ervoor zorgt dat de urine terugs…
  - 21 minuten geleden 6 Mar 15, 1:45pm -
 • NieuwTwintigers stellen samenwonen steeds langer uit

  Twintigers stellen samenwonen steeds langer uit

  Twintigers van tegenwoordig settelen zich op steeds latere leeftijd vergeleken met tien jaar geleden. Ze doen langer over hun studie, beginnen op latere leeftijd aan een vaste baan en kiezen ook later voor vastigheid in hun liefdesleven. Dat blijkt u…
  - 33 minuten geleden 6 Mar 15, 1:33pm -
 • NieuwDeze Iraanse 'spookgeneraal' helpt de wereld om IS te verslaan

  Deze Iraanse 'spookgeneraal' helpt de wereld om IS te verslaan

  Als Islamitische Staat-bolwerk Tikrit deze weken valt, dan is dat niet dankzij de VS. Maar dankzij die andere belangrijke bondgenoot van Irak: Teheran. Meer in het bijzonder: generaal-majoor Qasem Soleimani, een van Irans invloedrijkste militairen. E…
  - 51 minuten geleden 6 Mar 15, 1:15pm -
 • Lees nu de boeken van de week, uit de krant van morgen

  Lees nu de boeken van de week, uit de krant van morgen

  Morgen in het boekenkatern in Sir Edmund, nu al online te lezen: drie van de beste, mooiste of spannendste nieuwe titels geselecteerd door de boekenredactie, alledrie viersterrenrecensies. Plus een interview met Umberto Eco.
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 1:01pm -
 • Schrijven op het ritme van de jazz van Charlie Parker

  Schrijven op het ritme van de jazz van Charlie Parker

  Het mooiste compliment dat de 83-jarige Umberto Eco naar eigen zeggen kreeg voor zijn roman Het nulnummer is dat die geschreven lijkt door een 20-jarige. Het ritme van de jazz werd me opgelegd door het boek zelf, verklaart de romanschrijver in zijn M…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:54pm -
 • Turkmenistan bang voor IS: roept reservisten op

  Turkmenistan bang voor IS: roept reservisten op

  Uit vrees voor Islamitische Staat mobiliseert Turkmenistan op grote schaal reservisten. Volgens de regering is dat nodig omdat de terreurbeweging steeds meer voet aan de grond krijgt in buurland Afghanistan.
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:47pm -
 • Ajax zonder Milik tegen Excelsior

  Ajax zonder Milik tegen Excelsior

  Arek Milik kan zondag niet meedoen met Ajax in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Poolse spits heeft nog te veel last van een hamstringblessure die hij vorige opliep in de topper tegen PSV (1-3 winst). Trainer Frank de Boer verwacht dat Milik moge…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:35pm -
 • NS-conductrice zwaar mishandeld in Hoofddorp

  NS-conductrice zwaar mishandeld in Hoofddorp

  Een conductrice van de Nederlandse Spoorwegen is in de afgelopen nacht zwaar mishandeld in de trein van Schiphol naar Hoofddorp. Het 44-jarige slachtoffer is met diverse breuken in haar gezicht naar een ziekenhuis gebracht, waar ze vandaag wordt geop…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:16pm -
 • Vier weken opheffingsverkoop bij Schoenenreus

  Vier weken opheffingsverkoop bij Schoenenreus

  De 121 winkels van de failliete keten Schoenenreus houden met ingang van maandag vier weken lang opheffingsuitverkoop. In die periode bekijken de nieuwe eigenaars de mogelijkheden om in afgeslankte vorm verder te gaan. Ook wordt gesproken met partije…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:06pm -
 • OM eist 16 en 14 jaar cel tegen gangsterduo

  OM eist 16 en 14 jaar cel tegen gangsterduo

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Assen zestien jaar cel geëist tegen Antonio van der P. en veertien jaar tegen Enise B. Volgens het OM hebben de twee een lange reeks 'zeer ernstige strafbare feiten' gepleegd waarvan hun slacht…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:04pm -
 • Parma kan spelen tegen Atalanta

  Parma kan spelen tegen Atalanta

  De noodlijdende Italiaanse voetbalclub Parma kan na twee afgelaste wedstrijden zondag weer een duel spelen. Na een akkoord met de beveiligingsorganisatie en de politie kan de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo zondag doorgaan.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:58am -
 • Nadine Broersen in tranen vanwege blessure

  Nadine Broersen in tranen vanwege blessure

  Het EK atletiek is voor Nadine Broersen in tranen geëindigd. De podiumkandidate op de meerkamp moest bij het hoogspringen opgeven met een enkelblessure. Een mri-scan moet de ernst van de kwetsuur duidelijk maken. De regerend wereldkampioene indoor b…
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:42am -
 • Blauwhof door, podiumkandidaat Bonevacia sneuvelt in series

  Blauwhof door, podiumkandidaat Bonevacia sneuvelt in series

  Van de drie Nederlandse atleten op de 400 meter bij de EK indoor in Praag heeft alleen Bjorn Blauwhof de volgende ronde bereikt. Hij wist zich vandaag weliswaar niet rechtstreeks te plaatsen voor de halve finales, maar ging door op basis van zijn tij…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:35am -
 • Voor het eerst in vier jaar meer geld voor defensiepersoneel

  Voor het eerst in vier jaar meer geld voor defensiepersoneel

  Militairen en burgermedewerkers van Defensie krijgen er voor het eerst in vier jaar weer geld bij. Hun salarissen gaan 0,8 procent omhoog, met terugwerkende kracht tot begin dit jaar.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:34am -
 • UvA wil meer tijd voor reactie op eisen bezetters

  UvA wil meer tijd voor reactie op eisen bezetters

  De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft meer tijd nodig voor een reactie op de wensen en eisen van boze studenten en docenten. De docenten, verenigd in Rethink UvA, hadden een reactie van het bestuur gevraagd voor 16.00 uur vandaag. Zou er voor die…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:25am -
 • Asscher: antwoord Rutte over jihadstrijders 'moet kunnen'

  Asscher: antwoord Rutte over jihadstrijders 'moet kunnen'

  Vicepremier Lodewijk Asscher vindt dat de opmerking van Mark Rutte over jihadstrijders 'moet kunnen'. De premier was het in het RTL-verkiezingsdebat gisteravond als enige kandidaat eens met de stelling dat jihadisten beter kunnen sneuvelen dan terugk…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:07am -
 • Blatter wil vrouwen in stadions Iran

  Blatter wil vrouwen in stadions Iran

  Voorzitter Sep Blatter van de wereldvoetbalbond FIFA heeft Iran opgeroepen om vrouwen toe te laten in de voetbalstadions. Dat is nu verboden, maar volgens Blatter is deze situatie ontoelaatbaar.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:05am -
 • Onderwijs keert PvdA rug toe, moord in Istanbul en orka's in de overgang

  Onderwijs keert PvdA rug toe, moord in Istanbul en orka's in de overgang

  Alles wat u vandaag moet weten, handzaam voor u samengevat.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:00am -
 • Huur de RAI af en maakt van het Boekenbal een echt feest

  Huur de RAI af en maakt van het Boekenbal een echt feest

  Elk jaar wordt er gevochten om kaartjes voor het Boekenbal. Dat is geen feesttraditie. Hiermee houd je een gebruik in stand van machtsmisbruik en vriendjespolitiek.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:00am -
 • Euro op laagste niveau sinds 2003

  Euro op laagste niveau sinds 2003

  De waarde van de euro is vanochtend gezakt tot het laagste niveau sinds het voorjaar van 2003, onder de 1,10 dollar. De koers van de Europese munt staat onder druk, sinds de Europese Centrale Bank (ECB) enige tijd geleden bekendmaakte op grote schaal…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:58am -
 • 'Koers naar de Zon' dit jaar in schaduw Tirreno

  'Koers naar de Zon' dit jaar in schaduw Tirreno

  In Maurepas begint zondag Parijs-Nice met een proloog van 6,7 km. De 'Koers naar de zon' eindigt met een zware finale: op de voorlaatste dag is er een bergrit met zes beklimmingen en op zondag staat een klimtijdrit naar de Col d'Èze gepland. Vorig j…
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:51am -
 • Ghafoor met seriewinst verder op 400 meter

  Ghafoor met seriewinst verder op 400 meter

  Atlete Madiea Ghafoor heeft met een overtuigend optreden de halve finales van de 400 meter bereikt bij de EK indoor in Praag. De Amsterdamse won vanochtend haar serie in een tijd van 53,06 seconden.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:24am -
 • Visser en Sedoc nipt naar halve finales horden

  Visser en Sedoc nipt naar halve finales horden

  Gregory Sedoc en Nadine Visser hebben zich vanochtend geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden bij de EK indoor atletiek in Praag. Beide Nederlandse atleten drongen door op basis van hun tijd.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:17am -
 • Handhavers Alkmaar gooien spullen dakloze weg

  Handhavers Alkmaar gooien spullen dakloze weg

  Overijverige toezichthouders van de gemeente Alkmaar hebben de spullen van een dakloze man afgenomen en in een vuilniswagen gegooid. Dat is te zien op een video die gisteravond op RTV NH verscheen. Op Facebook en Twitter betuigen Alkmaarders steun aa…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:14am -
 • Wie is de Mol-recap: Margriet mocht eindelijk weer uit de kast komen

  Wie is de Mol-recap: Margriet mocht eindelijk weer uit de kast komen

  Martine de Jong bespreekt de laatste aflevering van Wie is de Mol?. Deze week de finale: deze Mol was de brutaalste en grappigste in lange tijd. (Heeft u de aflevering nog niet gezien: onderstaand stuk bevat spoilers)
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:14am -
 • Langgestraften mogen worden overgeplaatst

  Langgestraften mogen worden overgeplaatst

  Achttien langgestraften in gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen mogen worden overgeplaatst om plaats te maken voor 242 Noorse gevangenen die daar komen. Dat heeft de rechter in Den Haag vandaag bepaald.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:13am -
 • UWV: 100.000 banen minder door digitalisering

  UWV: 100.000 banen minder door digitalisering

  Automatisering en digitalisering zorgen komende jaren nog voor een grote banenkrimp bij administratieve beroepen. Verwacht wordt een daling van meer dan 100.000 banen in zes jaar tijd, verreweg de grootste krimp in werkgelegenheid onder alle beroepsk…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:08am -
 • 'Goed akkoord met Iran binnen handbereik'

  'Goed akkoord met Iran binnen handbereik'

  Een goed akkoord met Iran over het kernprogramma van het islamitische land is binnen handbereik. Dat heeft de coördinator Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, Federica Mogherini, vandaag gezegd.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 9:59am -
 • Kremlincriticus Navalny weer op vrije voeten

  Kremlincriticus Navalny weer op vrije voeten

  Kremlincriticus Alexej Navalny heeft zijn celstraf van vijftien dagen erop zitten en is weer een vrij man. Vandaag verliet hij de gevangenis in Moskou, waar hij vastzat omdat hij flyers voor een betoging had uitgedeeld.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 9:57am -
 • Acteur Harrison Ford gewond na vliegtuigcrash op golfbaan

  Acteur Harrison Ford gewond na vliegtuigcrash op golfbaan

  Een klein sportvliegtuigje met aan boord Hollywoodacteur Harrison Ford heeft vannacht een noodlanding gemaakt op een golfbaan in Los Angeles. De ster is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, aldus Amerikaanse autoriteiten.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 9:50am -
 • Nibud: Nederlanders komen liever niet aan spaarpot

  Nibud: Nederlanders komen liever niet aan spaarpot

  Consumenten zijn nog altijd zeer terughoudend bij het aanspreken van hun spaargeld. Het veilige gevoel van geld achter de hand te hebben, wint het van de rationele rekensom waarbij het soms goedkoper is om spaargeld in te zetten. Dat constateert het…
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 9:40am -
 • Dodental slachtpartij Boko Haram loopt op tot bijna 100

  Dodental slachtpartij Boko Haram loopt op tot bijna 100

  De terreurbeweging Boko Haram heeft in het afgelegen Nigeriaanse dorp Njaba bijna honderd mensen vermoord. Eerder was nog sprake van enkele tientallen doden. Volgens de Nigeriaanse krant Vanguard slachtten de extremistische strijders 74 mannen en twi…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 9:36am -
 • Volgelingen 'seksrabbijn' zetten hotel in Vlissingen op stelten

  Volgelingen 'seksrabbijn' zetten hotel in Vlissingen op stelten

  Aanhangers van de omstreden rabbijn Eliezer Berland hebben gistermiddag een hotel in Vlissingen op stelten gezet. Dat bevestigt de politie vandaag na berichten in verschillende Zeeuwse media.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 9:28am -
 • Broersen opent met record op horden

  Broersen opent met record op horden

  Meerkampster Nadine Broersen is met een persoonlijk record begonnen aan de vijfkamp bij de EK indoor atletiek in Praag. De regerend wereldkampioene indoor noteerde op het eerste onderdeel, de 60 meter horden, 8,31 seconden. Die tijd was goed voor de…
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 9:16am -
 • House of Cards-recap: Trouble in Paradise

  House of Cards-recap: Trouble in Paradise

  Seizoen drie van de serie House of Cards is begonnen. Volkskrant-verslaggever Julien Althuisius schrijft een recap van elke aflevering. In aflevering zeven draait het om de kreupele relatie tussen Frank en Claire. Let op: spoilers.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 9:03am -
 • Al Qaida in Syrië bevestigt dood militaire leider

  Al Qaida in Syrië bevestigt dood militaire leider

  De militaire leider van jihadgroep Al Nusra, de officiële afdeling van Al Qaida in Syrië, is omgekomen bij een bombardement. Dit heeft de beweging gisteravond bevestigd. 'De Islamitische Natie bloedt vanwege het nieuws over het martelaarschap van c…
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 8:28am -
 • Vrouwen half zo vaak manager als mannen

  Vrouwen half zo vaak manager als mannen

  Van alle werkende vrouwen hebben vier op de honderd een managementfunctie. Bij mannen is dit negen op de honderd. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 8:19am -
 • Tadzjiekse oppositieleider doodgeschoten in Istanbul

  Tadzjiekse oppositieleider doodgeschoten in Istanbul

  Umarali Kuvvatov, een belangrijke Tadzjiekse oppositieleider, is door een onbekende dader doodgeschoten in Istanbul. Dat bericht het Turkse persbureau Dogan.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 8:02am -
 • 'Docenten massaal weg bij PvdA'

  'Docenten massaal weg bij PvdA'

  De PvdA krijgt bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten nog maar weinig steun van docenten. Uit een vandaag gepubliceerde enquête onder ruim 5800 leden van onderwijsvakbond AOb blijkt dat de aanhang bij de sociaal-democraten gaat halveren.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 7:46am -

RTL

 • NieuwFatale duiveluitdrijving met kokend water: tien jaar cel
  Een gebedsgenezer in België moet tien jaar de cel in voor een fatale duiveluitdrijving. Volgens de rechter in Antwerpen heeft de man het slachtoffer gefolterd.
  - 27 minuten geleden 6 Mar 15, 1:39pm -
 • NieuwStaatssecretaris: Blijf met je poten van conducteurs af
  "Blijf met je poten van NS-personeel af." Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) gezegd in een reactie op de zware mishandeling van een conductrice.
  - 44 minuten geleden 6 Mar 15, 1:22pm -
 • NS eist maatregelen kabinet na mishandeling
  De Nederlandse Spoorwegen eisen dat de politiek in actie komt na de zware mishandeling van een conductrice in de trein van Schiphol naar Hoofddorp.
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 1:06pm -
 • OM noemt zaak-gangsterduo een 'boze droom'
  Tegen het gangsterduo Antonio van der P. en Enise B. is respectievelijk 16 jaar en 14 jaar celstraf geëist. De gebeurtenissen waarvan de twee worden verdacht, zijn dan ook erg gewelddadig, blijkt uit het requisitoir van het OM. Enkele punten daaruit…
  - 1 uur geleden 6 Mar 15, 12:40pm -
 • NS-conductrice zwaar mishandeld in Hoofddorp
  Een conductrice van de Nederlandse Spoorwegen is vannacht zwaar mishandeld in de trein van Schiphol naar Hoofddorp. Het 44-jarige slachtoffer is met diverse breuken in haar gezicht naar een ziekenhuis gebracht, waar ze vandaag wordt geopereerd.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 12:21pm -
 • Loos alarm om pakketje politiebureau Breda
  Het politiebureau aan het Chasséveld in Breda is ontruimd geweest na de vondst van een verdacht pakketje op het wc. Ook naastgelegen gebouwen zoals een sportschool een een filiaal van ABN Amro werden ontruimd.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:57am -
 • Proces gangsterduo: OM eist celstraffen van 16 en 14 jaar
  Het 'gangsterduo' Antonio van der P. en Enise B. moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, lang de cel in. Tegen Van der P. is 16 jaar gevangenisstraf geëist, tegen. B. 14 jaar celstraf.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:57am -
 • Woedende menigte lyncht verkrachter
  Een bloedige lynchpartij in het noord-oosten van India. Een woedende menigte nam de verkrachter mee uit de gevangenis en lynchte hem op straat.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:40am -
 • Spectaculaire beelden: Bijna-botsing gefilmd
  Een doorgetrokken streep en tegenliggers, normaal gesproken geen ideale situatie om in te halen. Een rode Renault Megane op de provinciale weg in Groningen besluit de gok toch te wagen.
  - 2 uren geleden 6 Mar 15, 11:40am -
 • Nieuwe assistente Slowaakse premier is pin-up
  De Slowaakse premier Robert Fico deed enigszins geheimzinnig over de twee nieuwe assistentes die hij onlangs had aangenomen. Nu is duidelijk waarom; één van hen is een voormalig naaktmodel zonder enige politieke ervaring.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 11:28am -
 • Dijsselbloem: Lastenverlichting mogelijk
  De Nederlandse economie herstelt zich zo snel dat er ondanks dalende aardgasopbrengsten ruimte is voor lastenverlichting. Dat zegt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:55am -
 • Hakuna, de oudste krokodil van Blijdorp, is niet meer
  In Diergaarde Blijdorp is spitssnuitkrokodil Hakuna overleden. Het was de oudste krokodil in Blijdorp en voor zover bekend de oudste dierentuinkrokodil ter wereld.
  - 3 uren geleden 6 Mar 15, 10:46am -
 • Man belt politie over gestolen cocaïne
  Een vreemd telefoontje naar het Amerikaanse alarmnummer 911 gisteren. Een 39-jarige man uit het stadje Alliance in de staat Ohio belde daar de politie omdat hij zijn vrouw ervan verdacht zijn cocaïne te hebben gestolen.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:26am -
 • 31.000 tweets over het RTL-debat
  Er zijn gisteravond 31.000 tweets gestuurd met #RTLdebat. Daarmee was het debat trending topic.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:16am -
 • Gevangenen moeten 'luxe' cellen verlaten
  De langgestraften in gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen mogen worden overgeplaatst om plaats te maken voor 242 Noorse gevangenen die daar komen. Dat heeft de rechter in Den Haag bepaald.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 10:06am -
 • Auto rijdt in op vrouwen in Jeruzalem
  In Jeruzalem zijn vijf vrouwen gewond geraakt, toen een man met een auto op ze inreed en ze daarna verwondde met een ijzeren voorwerp. Vermoedelijk zijn de slachtoffers politievrouwen, melden Israëlische media.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 9:56am -
 • Politiebureau Breda ontruimd
  Het politiebureau aan het Chasséveld in Breda is ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje.
  - 4 uren geleden 6 Mar 15, 9:45am -
 • Duitse Eurovisiewinnaar durft Europa niet in
  De beste man had het Duitse Eurovisie Songfestival al gewonnen maar op het moment dat hij weet dat hij de winnaar is ziet hij het opeens niet meer zitten om ook naar de Europese eindrondes te gaan.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 9:27am -
 • Gevallen Chinees zit vijf dagen in put
  Hoe hij precies in een 20 meter diepe put kon vallen, weet Pang Zhendong niet meer. Maar de Chinees zat vijf dagen vast onder de grond, voordat hij werd gered.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 9:23am -
 • Alkmaar boos: stadswachten pakken spullen dakloze af
  In Alkmaar is woedend gereageerd op de actie van twee stadswachten. De twee gooiden de persoonlijke bezittingen van een zwerver zonder pardon in een vuilniswagen. Een bewoner filmde de actie en plaatste deze op de Facebook.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 8:59am -
 • Ballonnen in de ban in Amsterdam
  Bij evenementen in Amsterdam die door de gemeente worden georganiseerd, mogen geen ballonnen meer worden opgelaten. Ook mogen bij dergelijke evenementen geen ballonnen meer worden uitgedeeld aan bezoekers.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 8:47am -
 • Zaak-gangsterduo: Twitteren vanuit de rechtszaal
  Vandaag hoort het 'gangsterduo' wat de strafeis tegen hen is. Verslaggever Pepijn Crone is voor ons aanwezig. Hij twittert vanuit de rechtszaal.
  - 5 uren geleden 6 Mar 15, 8:42am -
 • Leiders voetbalkamp vrijgesproken van ontucht met voetballertjes
  Drie leiders van een voetbalkamp zijn vrijgesproken van ontucht met voetballertjes. Volgens de rechtbank zijn er grenzen overschreden, maar is ontucht niet bewezen.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 8:27am -
 • Agressieve oehoe Purmerend slaat weer toe
  De oehoe die Purmerend al weken in zijn greep houdt, heeft vanmorgen vroeg opnieuw toegeslagen. Het slachtoffer werd aangevallen toen ze haar krantenwijk aan het lopen was.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 8:13am -
 • Droog en vanaf vanmiddag zon, zon, zon
  RTL-weervrouw Nicolien Kroon verwacht een bewolkt maar droog begin van de dag. In de middag en avond klaart het van het westen uit op. Morgen en overmorgen komt de zon er volop door.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 8:02am -
 • Indonesië stelt executies 'Bali Nine' uit
  Australië hoopt nog steeds dat twee landgenoten die in Indonesië wachten op hun executie, deze straf zullen ontlopen. De Indonesische regering heeft de executie in ieder geval voor onbepaalde tijd uitgesteld.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 7:54am -
 • Vliegveld weer open na narrow escape glijdend vliegtuig
  De passagiers van het vliegtuig dat gisteren op de luchthaven La Guardia (NY) van de landingsbaan afslipte zijn maar net aan een veel grotere ramp ontsnapt.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 7:54am -
 • Lekker weer, maar drama voor hooikoortspatiënten
  Komend weekend wordt lenteachtig weer verwacht, met temperaturen die kunnen oplopen tot 15 à 16 graden. Dat zal voor veel mensen zeer welkom zijn, maar niet voor hooikoortspatiënten.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 7:52am -
 • Video: scheepvaart in straten Amsterdam
  Een botenparade vannacht in Amsterdam. Omdat volgende week in de RAI de Hiswa begint, moeten tientallen schepen daar, over straat, naartoe gebracht worden.
  - 6 uren geleden 6 Mar 15, 7:37am -
 • Docenten lopen massaal weg bij PvdA
  Docenten verlaten massaal de PvdA, wat toch traditioneel een partij van onderwijzend personeel is. Maar de partij krijgt van hen bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten nog maar weinig steun.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 7:31am -
 • Video: Harrison Ford gewond na vliegcrash
  Acteur Harrison Ford is neergestort met zijn hobbyvliegtuigje. Hij kwam tercht op een golfbaan bij Los Angeles.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 7:28am -
 • IS-aanhangers hebben 46.000 Twitteraccounts
  Er zijn zeker 46.000 Twitteraccounts die worden gebruikt door aanhangers van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De strijders twitteren vooral vanuit de gebieden in Syrië en Irak die in handen zijn van de beweging.
  - 7 uren geleden 6 Mar 15, 7:19am -
 • Honderden Duitse jihadisten in Syrië en Irak
  Zo'n 650 Duitsers zijn naar Syrië en Irak gereisd om daar te vechten bij islamistische groeperingen. Dat heeft minister Thomas de Mazière van Binnenlandse Zaken gezegd in een tv-interview.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 6:32am -
 • Gangsterduo hoort vandaag strafeis
  Vandaag komt het Openbaar Ministerie met de strafeis voor het duo Enise B. en Antonio van der P., oftewel het 'Gangsterduo'.
  - 8 uren geleden 6 Mar 15, 6:14am -
 • Liever sparen dan aflossen? Niet erg slim
  Consumenten komen niet graag aan hun spaargeld. Als ze er een lening mee af kunnen lossen, doen ze dat liever niet, ook al is dat vaak goedkoper.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 5:24am -
 • Onderzoek naar e-mails Hillary Clinton
  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken doet onderzoek naar de zakelijke mailtjes die oud-minister Hillary Clinton vanaf haar privémailaccount verstuurde.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 5:22am -
 • Leger VS mag Manning geen man noemen
  Het Amerikaanse leger mag de als man geboren Wikileaks-informant Manning geen man meer noemen. Manning, voorheen Bradley maar nu Chelsea, wil als vrouw door het leven gaan en de militaire werkgever moet dat respecteren.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 4:53am -
 • 'Verpleeghuizen verspillen miljard per jaar'
  Verpleeghuizen verspillen jaarlijks een miljard euro aan onder meer te hoge energierekeningen, te dure inkoop van goederen en onnodig papierwerk.
  - 9 uren geleden 6 Mar 15, 4:41am -
 • Mannen dwongen meisje van 16 tot prostitutie
  In Schiedam hebben drie mannen een 16-jarig meisje gedwongen tot prostitutie. Het slachtoffer had seks met 12 verschillende klanten in een kelderbox.
  - 14 uren geleden 5 Mar 15, 11:46pm -
 • Het RTL-verkiezingsdebat in 1:47 minuut
  De partijleiders kruisten de degens op het RTL-verkiezingsdebat. Een korte compilatie.
  - 14 uren geleden 5 Mar 15, 11:42pm -
 • Dijsselbloem: Tot 1,5 miljard minder door gas
  Het kabinet loopt dit jaar al zeker 1 tot 1,5 miljard euro mis door de lagere gasprijs en de verminderde gaswinning in Groningen. Dat zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.
  - 15 uren geleden 5 Mar 15, 11:19pm -
 • 'Pechtold staat te popelen om premier te worden'
  Welke vorm kozen de vijf politici vanavond in het RTL Verkiezingsdebat en hoe presenteerden ze zichzelf? Hoogleraar Leiderschap Janka Stoker van de Rijksuniversiteit Groningen analyseert het debat en ziet dat Pechtold staat te popelen om premier te w…
  - 16 uren geleden 5 Mar 15, 10:33pm -
 • Peiling: Pechtold nipt winnaar RTL-verkiezingsdebat
  D66-leider Alexander Pechtold is nipt winnaar geworden van het vanavond gehouden RTL-verkiezingsdebat. Emile Roemer (SP) kwam als tweede uit de bus, premier Mark Rutte (VVD) eindigde als derde.
  - 16 uren geleden 5 Mar 15, 10:10pm -
 • Verdachten loverboyzaak konden afspraak maken voor verhoor
  De politie heeft meer dan dertig mannen verhoord in de zaak rond de Valkenburgse loverboy, die een 16-jarig meisje liet misbruiken door tientallen mannen.
  - 16 uren geleden 5 Mar 15, 10:01pm -
 • 'Niemand viel door de mand, dat is toch wel opvallend'
  De politiek leiders van VVD, PvdA, D66, CDA en SP probeerden het elkaar tijdens het RTL-verkiezingsdebat zo moeilijk mogelijk te maken. Hoe dat afliep, vertelt parlementair verslaggever Jos Heymans.
  - 16 uren geleden 5 Mar 15, 9:49pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse