Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NewMan neergeschoten op bruiloft Zaandam
  Op een bruiloftsfeest in Zaandam is vrijdagavond geschoten. Een man is zwaargewond geraakt.
  - 44 mins ago 27 Nov 15, 8:05pm -
 • New'Helft Nederlanders voelt zich onveilig'
  Uit een enquête van het AD blijkt dat bijna 50 procent van de Nederlanders zich minder veilig voelt na de aanslagen in Parijs. 70 procent denkt zelfs dat we ook een terreuraanslag kunnen verwachten.
  - 47 mins ago 27 Nov 15, 8:02pm -
 • Zoektocht naar opvarenden gezonken boot
  Op het IJsselmeer bij Lemmer zijn hulpdiensten vanavond op zoek naar de opvarenden van een gezonken boot. Reddingsmaatschappij KNRM heeft wrakstukken gevonden van het schip, maar geen mensen in het water gezien.
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:42pm -
 • Politie Parijs: blijf thuis tijdens klimaattop
  De Parijse politie heeft vandaag aangeraden zondag en maandag, tijdens de klimaattop, uitsluitend bij dringende noodzaak gebruik te maken van het openbaar vervoer.
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:59pm -
 • Yeezy lacht: 350 dollar voor sneakers
  Hoewel Kanye 'Jezus, Mohammed, Moses, Buddha, Krishna' West bij menig mens zure brokjes kots doet opwekken, doet de zelfverklaarde heilige toch iets goed. Zo is een deel van het interwebs (lees: Instagram) gevuld met geruchten over de Black Yeezy 750…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:55pm -
 • Vitesse-PSV niet een dag eerder
  De Eindhovenaren wilden graag een dag eerder tegen Vitesse spelen, zodat ze meer tijd hadden om zich voor te bereiden op het cruciale Champions League-duel tegen CSKA Moskou.
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:28pm -
 • Ruimere opsporingsmogelijkheden terroristen
  Het kabinet wil de mogelijkheden verruimen om potentiële terroristen op te sporen. Openbaar Ministerie en politie kunnen straks op afstand stiekem onderzoek doen in computers van criminelen of terroristen.
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:25pm -
 • Bouterse gaat 'getuigen'
  De eind juli aangekondigde ‘getuigenis’ van de Surinaamse president Desi Bouterse vindt dit weekeinde plaats in Broko Baka, het buitenverblijf van Bouterse. Daar zal initiatiefnemer Sandew Hira met Bouterse spreken over de gebeurtenissen die in d…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 6:12pm -
 • Oud-voorzitter FIFA in ziekenhuis
  Voormalig FIFA-voorzitter Joao Havelange, een respectabele 99 jaar oud, is met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:56pm -
 • Zwarte Piet = inbreker
  In de omgeving van de Nieuwendijk in Heeze sluipt een Zwarte Piet door tuinen. Dienders waarschuwen echter dat deze Pieterbaas een inbreker is, die voor de gelegenheid een toepasselijk kostuum heeft aangetrokken.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:43pm -
 • 'Tussen migranten zitten terroristen'
  De Slowaakse regering zal zich blijven verzetten tegen de verdeling van vluchtelingen door de Europese Unie. De veiligheid van de Slowaakse burgers heeft prioriteit. Dat verklaarde premier Robert Fico vandaag over de houding van zijn land.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:28pm -
 • Werkstraf geëist voor mishandeling ex
  Een 43-jarige man uit Emmen moet binnenkort wellicht 240 uur tuintjes schoffelen omdat hij zijn ex-geliefde in elkaar beukte.
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:15pm -
 • Strengere eisen gezinshereniging
  Het wordt lastiger voor asielzoekers die hier mogen blijven om hun gezin te laten nareizen. Het proces gaat langer duren en familieleden moeten meer bewijs leveren. Van alle aanvragen was dit jaar een kwart bedoeld voor een nareiziger.
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:59pm -
 • Piraten ontvoeren Poolse zeelieden
  Piraten hebben in Nigeria vijf Poolse zeelieden ontvoerd. De bandieten sloegen hun slag zo'n zeventig kilometer uit de kust.
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:38pm -
 • 'Asielstroom niet te houden'
  Het kabinet luidt de noodklok over de mogelijke gevolgen voor onze welvaartsstaat van de hoge aantallen asielzoekers die zich in Nederland melden. "Je kunt niet doorgaan met deze instroom", zei premier Mark Rutte vandaag.
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:21pm -

BNR

 • Nu officieel verbod voor gezichtsbedekkende kleding
  Het dragen van gezichtsbedekkende kleding is voortaan niet meer toegestaan in het onderwijs, zorginstellingen, overheidsgebouwen en in het openbaar vervoer. Op overtredingen komt een boete te staan van maximaal 405 euro.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 6:10pm -
 • Verenigd Koninkrijk start langdurig onderzoek naar kindermisbruik
  Het Verenigd Koninkrijk start een vijfjarig onderzoek naar kindermisbruik door instellingen en publieke figuren in het land. Er is nog nooit op zulke grote schaal onderzoek verricht.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 6:04pm -
 • Dit jaar 350 miljoen extra voor opvang vluchtelingen
  Het kabinet maakt voor dit jaar nog 350 miljoen euro vrij voor opvang van vluchtelingen, meldt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:01pm -
 • Kabinet in beroep tegen Starbucks-besluit Europese Commissie
  Het kabinet gaat in beroep tegen het besluit van de Europese Commissie dat Nederland via belastingafspraken met het Amerikaanse koffiebedrijf ongeoorloofde staatssteun zou hebben verleend.
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:38pm -
 • Niet tekenen voor normen en waarden? Dan geen Nederlanderschap.
  Asielzoekers die in Nederland mogen blijven worden verplicht de Nederlandse normen en waarden te onderschrijven. Wie weigert, kan gezinshereniging of het Nederlanderschap vergeten. Dat heeft het kabinet vandaag besloten.
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 3:48pm -
 • Thuiszorgorganisatie TSN vraagt uitstel van betaling aan
  Thuiszorgorganisatie TSN vraagt uitstel van betaling aan, maakte de organisatie vanmiddag bekend op een persconferentie.
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 3:26pm -
 • Brinkhorst: 'We hebben alleen een mooiweer-Europa gemaakt'
  Een mini-Schengen zonder Frankrijk is een kansloze missie, zegt oud-minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst tegen BNR. Als er minder Europa komt, zal de veiligheid van de individuele burger omlaag gaan en zal ook de euro niet ongestraft…
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 2:17pm -
 • VVD wil flexwet aanpassen, FNV wil andere houding bedrijven
  De Flexwet bestaat pas vijf maanden, maar ligt nu al onder vuur van de VVD. De partij wil een uitzonderingsregel voor seizoensarbeiders. Zij zitten nu langer thuis omdat ze pas na zes maanden een nieuw contract kunnen krijgen.
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 2:16pm -
 • 'Zet miljoenenreserve ProRail onmiddellijk in voor vervanging spoor'
  Het geld dat nog op de plank ligt voor vervanging van het spoor moet onmiddellijk worden ingezet. Nog te vaak wordt geworsteld met vertragingen door defecte wissels en seinen en fouten aan het spoor, zegt CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert tegen…
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 12:27pm -
 • BNR Topic | Vuurwerkvrije zones instellen is onzin
  Steeds meer gemeentes doen dit jaar het vuurwerk in de ban. In 65 gemeenten worden vuurwerkvrije zones ingesteld, dat zijn er 13 meer dan vorig jaar. Vooral rond scholen, ziekenhuizen en dierenasiels wordt het verboden.
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:28am -

Buienradar

NOS

 • NewZwaargewonde bij schietpartij op bruiloft in Zaandam
  In Zaandam is vanavond geschoten op een bruiloftsfeest. Een man raakte daarbij zwaargewond. Twee mensen zijn aangehouden, zegt de politie. Het feest was in een partycentrum aan de Sportlaan in Zaandam.
  - 47 mins ago 27 Nov 15, 8:02pm -
 • NewOproep politie Parijs: blijf thuis tijdens klimaattop
  De politie van Parijs geeft het dringende advies om zondag en maandag alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer als dat noodzakelijk is. Op maandag begint in de Franse hoofdstad de internationale klimaattop. De politie verwacht dat de top leid…
  - 60 mins ago 27 Nov 15, 7:49pm -
 • Huurjacht vermist op IJsselmeer; wrak gevonden
  Op het IJsselmeer bij Lemmer is mogelijk een huurjacht gezonken. De hulpdiensten hebben een wrak aangetroffen op de plek waar eerder een boot van de radar verdween. Er wordt nu gezocht naar opvarenden. Rond 17.30 uur meende iemand een zinkend schip t…
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:28pm -
 • Doden bij aanslag op sjiitische plechtigheid Nigeria
  In Nigeria zijn 21 mensen omgekomen bij een terreuraanslag op een sjiitische processie, zegt een sjiitische leider in de noordelijke stad Kano. De politie kon het aantal doden niet bevestigen.Een zelfmoordterrorist liet een bom afgaan tussen de deeln…
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:20pm -
 • Twaalf opvarenden gered uit Nieuwe Maas in Rotterdam
  Op de Nieuwe Maas bij Rotterdam is aan het eind van de middag een speedboot omgeslagen met twaalf mensen aan boord. Alle opvarenden zijn gered, meldt RTV Rijnmond.De twaalf mensen werden uit het water gehaald door schepen die in de buurt waren. Ze wa…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 7:00pm -
 • Medewerkers TSN: triest, maar we hielden hier rekening mee
  Het nieuws over het uitstel van betaling voor zorgorganisatie TSN komt hard aan bij de medewerkers. "Het was behoorlijk schrikken", zegt Annette, die vijftien jaar bij TSN werkt. "Dit kan niet anders worden dan een faillissement, dacht ik toen ik het…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:53pm -
 • Torenspits Hilvarenbeek na opknapbeurt nog schever
  De spits van de eeuwenoude kerktoren van de Sint Petruskerk in Hilvarenbeek is door een restauratie nog schever komen te staan. De spits wijkt af naar links.De beheerder van de kerk zegt tegen Omroep Brabant dat de torenspits altijd al scheef was, ve…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:39pm -
 • Steenkoolverbruik kwart hoger
  Het verbruik van steenkolen in Nederland is de eerste helft van dit jaar met een kwart gestegen. Dat komt vooral doordat de elektriciteitscentrales 1,9 miljard kilo meer hebben verbruikt dan een jaar eerder. Het verbruik is volgens het CBS vooral omh…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:36pm -
 • Kabinet in beroep tegen Starbucks-uitspraak
  Nederland gaat in beroep tegen de uitspraak van de Europese Commissie dat Nederland illegale staatssteun heeft gegeven aan Starbucks. De commissie toont volgens het kabinet niet overtuigend aan dat de belastingdienst de regels heeft overtreden. Ook s…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:30pm -
 • Sculpturen van Anish Kapoor tijdelijk in het Rijksmuseum
  In de eregalerij van het Rijksmuseum hangen tot begin maart drie werken van de wereldberoemde Britse beeldhouwer Anish Kapoor. De 61-jarige kunstenaar maakt grote sculpturen, die vaak niet los kunnen worden gezien van de omgeving waarin ze staan. In…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:17pm -
 • Knot: klimaatakkoorden raken veel bedrijven
  Afspraken over een beter klimaat kunnen verregaande gevolgen hebben voor financiële instellingen. Daarvoor waarschuwt president Knot van De Nederlandsche Bank. Leningen aan bedrijven die veel CO2 uitstoten kunnen snel waardeloos worden als de wereld…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:17pm -
 • 'Ontslaggolf in ouderenzorg gaat nog wel even door'
  Al meer dan een jaar komen thuiszorgmedewerkers met tien- en honderdtallen tegelijk op straat te staan of worden ze overgenomen door een andere organisatie. Volgens ActiZ, de brancheorganisatie voor de ouderen- en thuiszorg, zijn de afgelopen twee ja…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:12pm -
 • Operatiekamers UMC Utrecht weer open
  Het UMC Utrecht heeft twee operatiekamers weer geopend. De twee ok's werden op 9 november uit voorzorg gesloten vanwege een verhoogd aantal infecties bij bepaalde oogoperaties. Er is geen directe oorzaak voor de infecties gevonden. Toch zijn de contr…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:06pm -
 • Poolse verkeersovertreders krijgen Nederlandse boete
  Poolse automobilisten die in Nederland een verkeersovertreding begaan, krijgen vanaf eind dit jaar een Nederlandse boete opgestuurd. De Poolse kentekensystemen worden gekoppeld aan de Nederlandse systemen zodat van geflitste automobilisten de gegeven…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:59pm -
 • België zet zesde verdachte vast in onderzoek aanslagen Parijs
  In Brussel is in verband met de aanslagen in Parijs een zesde terreurverdachte vastgezet. Hij werd gisteren in Brussel al opgepakt voor verhoor. Het Belgische OM verdenkt hem van terroristische moorden en deelname aan een terroristische groep. Wie hi…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:56pm -
 • Deense tiener opgepakt voor Facebook-bericht over IS
  In Denemarken is een man van 19 opgepakt voor het plaatsen van een video die zou zijn gemaakt door Islamitische Staat. In de video is te zien hoe mensen worden geëxecuteerd. De Deen had de video op Facebook gezet, met als commentaar dat iedereen die…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:45pm -
 • Rutte: desnoods Nederlandse grensbewaking
  Premier Rutte erkent dat de mogelijkheid bestaat dat Nederland grensbewaking krijgt om de toestroom van asielzoekers in te dammen. Hij reageerde in zijn wekelijkse persconferentie op de uitspraak van minister Dijsselbloem die zegt dat "in het uiterst…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:32pm -
 • Vluchtelingenwerk gematigd positief over akkoord
  Vluchtelingenwerk Nederland is blij dat het rijk, provincies en gemeenten afspraken hebben gemaakt over de huisvesting van vluchtelingen. De organisatie hoopt dat de maatregelen, waardoor tijdelijke woningen voor 24.000 vluchtelingen moeten komen, vo…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:23pm -
 • Antiterreurwetgeving naar Tweede Kamer
  Het kabinet heeft aangekondigde maatregelen uit de 'integrale aanpak jihadisme' omgezet in wetsvoorstellen zodat de Tweede Kamer er een besluit over kan nemen. Zo stelt het kabinet de Kamer voor om gezichtsbedekkende kleding op bepaalde plekken niet…
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 4:08pm -
 • Deel vrijwilligers Rode Kruis weigert hulp aan vluchtelingen
  Het Rode Kruis zit hevig in zijn maag met duizenden vrijwilligers die niet bereid zijn hulp aan vluchtelingen te bieden. Dat blijkt uit interne stukken (.pdf) die in handen zijn van de NOS. Het Rode Kruis heeft onder meer een enquête gehouden onder…
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 3:48pm -

Trouw

 • Hoe het Onze Vader een grote steen des aanstoots werd

  Hoe het Onze Vader een grote steen des aanstoots werd

  Het Onze Vader is niet de meest voor de hand liggende tekst voor een bioscoopreclame. Meestal worden daarin laffe softdrinks aangeprezen, krappe
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:00pm -
 • Nationale rouw voorkomt hysterie

  Nationale rouw voorkomt hysterie

  Met een ceremonie herdacht Frankrijk vandaag de slachtoffers van de aanslagen op 13 november. Maar helpt nationale rouw eigenlijk wel? Volgens
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 3:08pm -
 • China weigert Miss Canada toegang tot Miss World-verkiezing

  China weigert Miss Canada toegang tot Miss World-verkiezing

  China weigerde Miss Canada Anastasia Lin de toegang voor de Miss World-verkiezing. Lin is een 25-jarige, Canadese actrice en schoonheidskoningin
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 2:21pm -
 • Staat gaat verzekeraar ASR verkopen

  Staat gaat verzekeraar ASR verkopen

  Na ABN AMRO gaat de staat ook verzekeraar ASR verkopen. Het bedrijf, dat in 2008 werd genationaliseerd, wordt waarschijnlijk volgend jaar in
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 2:11pm -
 • Kabinet maakt 350 miljoen vrij voor vluchtelingenopvang

  Kabinet maakt 350 miljoen vrij voor vluchtelingenopvang

  Het kabinet maakt nog voor dit jaar 350 miljoen euro vrij voor de opvang van vluchtelingen. Voor 2016 gaat het om een bedrag van 400 miljoen. Dat
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 2:03pm -
 • Paus: sloppenwijken 'wonden' van de elite

  Paus: sloppenwijken 'wonden' van de elite

  Paus Franciscus zei vrijdag in Nairobi dat sloppenwijken 'wonden' zijn die worden veroorzaakt door een 'rijke en machtige elite. Hij riep
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:40pm -
 • Parijse aanslagen sober herdacht

  Parijse aanslagen sober herdacht

  Ferme taal, met een duidelijke boodschap aan terroristen. Maar ook veel woorden van troost en hoop, voor deze en toekomstige generaties. "We gaan
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:36pm -
 • Rechtbank blokkeert uitlevering aan Rwanda

  Rechtbank blokkeert uitlevering aan Rwanda

  Twee van volkerenmoord verdachte mannen uit Nederland mogen niet aan Rwanda worden uitgeleverd. De rechtbank in Den Haag heeft dit vrijdag
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:28pm -
 • Grootste thuiszorgorganisatie TSN wankelt

  Grootste thuiszorgorganisatie TSN wankelt

  De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, TSN Thuiszorg, vraagt uitstel van betaling voor het onderdeel dat mensen huishoudelijke zorg
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:20pm -
 • Gent weert Russen vanwege incident Turkije

  Gent weert Russen vanwege incident Turkije

  De supporters van voetbalclub Zenit Sint-Petersburg zijn over twee weken niet welkom in Gent, omdat Turkije eerder deze week een Russische
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 1:16pm -
 • Frankrijk: samenwerking met Syrisch leger is optie

  Frankrijk: samenwerking met Syrisch leger is optie

  Het is niet langer uitgesloten dat Frankrijk in de strijd tegen Islamitische Staat samenwerkt met het Syrische leger. Dat zei Laurent Fabius, de
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 12:35pm -
 • Big Barbie is watching you

  Big Barbie is watching you

  Praten met een pop. Dat doen veel kinderen. Maar de nieuwe 'Hello Barbie' praat terug via een WiFi-netwerk. De vraag is nu: kan de pop dan ook
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 12:04pm -
 • ING: geen krediet voor nieuwe kolencentrales

  ING: geen krediet voor nieuwe kolencentrales

  ING stopt per direct met de financiering van nieuwe kolencentrales. Evenmin worden nog leningen verstrekt aan nieuwe klanten in de energiebranche
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:44am -
 • 'Energievraag groeit het sterkst in India'

  'Energievraag groeit het sterkst in India'

  Geen land in de wereld kent de komende decennia een grotere stijging van de energievraag dan India. Dat stelt het internationale
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 10:38am -
 • Zes kinderen voor Turkse kust verdronken

  Zes kinderen voor Turkse kust verdronken

  Bij twee bootongelukken voor de Turkse kust zijn in de Egeïsche Zee zes kinderen verdronken. Een boot met 55 migranten die onderweg was naar het
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 10:16am -
 • 'De politiek is moreel leeg, dat is kwalijk'

  'De politiek is moreel leeg, dat is kwalijk'

  Terwijl kiezers van politici verwachten dat zij duidelijke morele keuzes maken en daar helder over spreken, verliest men zich in Den Haag in
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 9:35am -
 • 'Veel meer geld gemoeid met online gokken'

  'Veel meer geld gemoeid met online gokken'

  Er gaat veel meer geld om in online gokken dan gedacht. Zo'n 1,5 miljoen Nederlanders besteden per jaar meer dan 500 miljoen euro op diverse
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:40am -
 • 'Kalasjnikovs Parijs verkocht in Duitsland'

  'Kalasjnikovs Parijs verkocht in Duitsland'

  Een Duitse wapenhandelaar heeft mogelijk iets te maken met de aanslagen in Parijs. Hij is opgepakt omdat hij vier kalasjnikovs via het internet
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 8:11am -
 • Opstand binnen Labour om Syriëplan

  Opstand binnen Labour om Syriëplan

  De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn dreigt een belangrijk deel van zijn schaduwkabinet kwijt te raken, omdat hij weigert steun uit te spreken
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 7:55am -
 • Dijsselbloem sluit 'mini-Schengen' niet uit

  Dijsselbloem sluit 'mini-Schengen' niet uit

  Minister van financiën Jeroen Dijsselbloem houdt de mogelijkheid open dat er binnen de Europese Unie een harde kern van landen komt die onderling
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 7:40am -
 • Opnieuw verbod op 'bijengif'

  Opnieuw verbod op 'bijengif'

  Opnieuw wordt een landbouwbestrijdingsmiddel met 'bijengif' verboden. Het Ctgb, toezichthouder op bestrijdingsmiddelen, heeft na tussenkomst van
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 6:59am -
 • VVD blokkeert plan Asscher voor verhogen van jeugdloon

  VVD blokkeert plan Asscher voor verhogen van jeugdloon

  De VVD blokkeert in het kabinet een hoger minimumjeugdloon. De Tweede Kamer vroeg minister Asscher van sociale zaken in september om met een
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 5:42am -
 • Saoedi-Arabië bereidt 50 executies voor

  Saoedi-Arabië bereidt 50 executies voor

  Ondanks internationaal protest is Saoedi-Arabië van plan om de komende dagen 50 mannen te executeren die worden beschuldigd van terroristische
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 5:11am -
 • 'Miljoenenclaim tegen Staat in Zambezi-zaak'

  'Miljoenenclaim tegen Staat in Zambezi-zaak'

  Knoops Advocaten bereidt een miljoenenclaim voor tegen de Nederlandse staat namens twee politici van Bonaire, schrijft de Volkskrant. In de
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 4:47am -
 • Illegale houtkap Braziliaans regenwoud stijgt onrustbarend

  Illegale houtkap Braziliaans regenwoud stijgt onrustbarend

  De kap van het Braziliaanse Amazonewoud, het grootste intacte regenwoud ter wereld, steeg dit jaar met 16 procent. De overheid slaagt er niet in
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 3:33am -

AD

Telegraaf

 • NewMurray: 'Het werd wat tricky'
  Andy Murray, de nummer twee van de wereld, liet zich in de tweede wedstrijd van de Daviscupfinale tegen Groot Brittannië en België niet verrassen door Ruben Bemelmans. Alleen in de derde set maakt hij het de Schotse wereldtopper lastig. De tussenst…
  - 15 mins ago 27 Nov 15, 8:34pm -
 • NewOlielek nekt Coronel in WTCC
  Tweevoudig WTCC-kampioen José Maria López heeft zijn zegereeks in het FIA World Touring Car Championship voortgezet door de eerste avondrace in Katar te winnen. De Citroën-fabriekscoureur stormde van zijn zevende seizoenspole naar zijn tiende over…
  - 21 mins ago 27 Nov 15, 8:28pm -
 • NewBayern steunt Beckenbauer
  De Duitse voetbalheld Franz Beckenbauer, die in opspraak is geraakt door beschuldigingen over corruptie, kan rekenen op steun van zijn oude club Bayern München. "Franz Beckenbauer is terecht onze erevoorzitter en dat zal hij ook blijven", zei huidig…
  - 35 mins ago 27 Nov 15, 8:14pm -
 • NewLIVE EXTRA Cambuur op 2-2
  De eredivisie wordt vrijdagavond hervat met het degradatieduel tussen SC Cambuur en De Graafschap. In Leeuwarden jagen de nummer 17 en 18 van de eredivisie allebei op hun eerste zege van het seizoen. Volg het treffen tussen Cambuur en De Graafschap h…
  - 36 mins ago 27 Nov 15, 8:13pm -
 • New'Sanofi werkt aan verkoop diergeneeskundetak'
  De Franse farmaceut Sanofi werkt samen met zakenbank Lazard aan een verkoop of beursgang van zijn diergeneeskundedivisie Merial. Dat meldde persbureau Reuters op basis van ingewijden rond de zaak. De waarde van het onderdeel zou ongeveer 12 miljard e…
  - 51 mins ago 27 Nov 15, 7:58pm -
 • NewSchietpartij op bruiloft Zaandam
  Tijdens een bruiloft in een pand aan de Sportlaan in Zaandam zijn schoten gelost. Hierbij is een man zwaargewond geraakt. Er zijn twee verdachten aangehouden.
  - 53 mins ago 27 Nov 15, 7:56pm -
 • NewKleinzoon voor Richard Witschge
  FOTO - Voormalig topvoetballer Richard Witschge is opa geworden.
  - 53 mins ago 27 Nov 15, 7:56pm -
 • NewSupermarkt Nuland ontruimd om gevaarlijke stof in koelcel
  Een filiaal van Albert-Heijn in het Noord-Brabantse Nuland is vrijdag ontruimd omdat er een gevaarlijke stof is vrijgekomen in de koelcel.
  - 60 mins ago 27 Nov 15, 7:49pm -
 • Schietpartij bij kliniek VS
  Bij een schietpartij bij een kliniek van de Amerikaanse organisatie Planned Parenthood Federation of America (PPFA) zijn vrijdag in Colorado Springs meerdere gewonden gevallen, meldde The Colorado Springs Gazette.
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:44pm -
 • Slechte serie Verbeek duurt voort
  Gertjan Verbeek heeft voor het zesde competitieduel op rij niet weten te winnen met VfL Bochum. In de uitwedstrijd bij Eintracht Braunschweig ging het vrijdagavond opnieuw mis: 1-0. Bochum liet vlak voor tijd een uitstekende kans liggen om nog een pu…
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:42pm -
 • Ontplofte raket reist wereld over
  Een deel van de ontplofte Amerikaanse raket SpaceX Falcon 9 is aangetroffen in Engeland. Eerst dachten mensen dat het om een dode walvis ging, maar de Amerikaanse vlag deed iets anders vermoeden.
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:35pm -

Elsevier

 • NewMan neergeschoten op bruiloft in Zaandam

  Man neergeschoten op bruiloft in Zaandam

  ZAANDAM (ANP) - Op een bruiloftsfeest in Zaandam is vrijdagavond geschoten. Een man is zwaargewond geraakt. Twee mensen zijn aangehouden, zegt de politie.
  - 41 mins ago 27 Nov 15, 8:08pm -
 • NewSchietpartij bij kliniek in Colorado Springs

  Schietpartij bij kliniek in Colorado Springs

  COLORADO SPRINGS (ANP) - Bij een schietpartij bij een kliniek van de Amerikaanse organisatie Planned Parenthood Federation of America (PPFA) zijn vrijdag in Colorado Springs zeker vier gewonden gevallen, melde The Colorado Springs Gazette. Een onbeke…
  - 58 mins ago 27 Nov 15, 7:51pm -
 • Montenegro klaar voor lidmaatschap NAVO
  BRUSSEL (ANP) - Het kleine Balkanland Montenegro staat klaar om het 29e lid van de NAVO te worden. De laatste nog openstaande hobbels zijn vrijdag opgelost, volgens bronnen binnen het militaire bondgenootschap.
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:45pm -
 • Zoektocht naar opvarenden gezonken boot

  Zoektocht naar opvarenden gezonken boot

  LEMMER (ANP) - Op het IJsselmeer bij Lemmer zijn hulpdiensten vrijdagavond op zoek naar de opvarenden van een gezonken boot. Reddingsmaatschappij KNRM heeft wrakstukken gevonden van het schip, maar geen mensen in het water gezien.
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:45pm -
 • Politie Parijs: blijf thuis bij klimaattop
  FRANKFURT (ANP) - De Parijse politie heeft vrijdag aangeraden zondag en maandag uitsluitend bij dringende noodzaak gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ook de wegen van en naar de vliegvelden Roissy en Orly zullen heel erg druk zijn en het is d…
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:33pm -
 • Politie Parijs: blijf thuis bij klimaattop
  FRANKFURT (ANP) - De Parijse politie heeft vrijdag aangeraden zondag en maandag uitsluitend bij dringende noodzaak gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ook de wegen van en naar de vliegvelden Roissy en Orly zullen heel erg druk zijn en het is d…
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:27pm -
 • Wisselend beeld op Wall Street na halve dag
  NEW YORK (ANP) - Wall Street liet vrijdag na een halve handelsdag een wisselend beeld zien, waarbij grote koersuitslagen uitbleven. Donderdag waren de aandelenmarkten in New York dicht voor Thanksgiving Day. Er was nauwelijks nieuws voorhanden om de…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:56pm -
 • Meer regels voor winnen olie en gas

  Meer regels voor winnen olie en gas

  DEN HAAG (ANP) - Het winnen van olie en gas in ons land wordt aan meer voorwaarden verbonden. Dat is een gevolg van de problemen bij de gaswinning in Groningen. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) vrijdag aan de Kamer geschreven.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:49pm -
 • Bouterse 'getuigt’ over jaren 80

  Bouterse 'getuigt’ over jaren 80

  PARAMARIBO (ANP) - De eind juli aangekondigde 'getuigenis’ van de Surinaamse president Desi Bouterse vindt dit weekeinde plaats in Broko Baka, het buitenverblijf van Bouterse. Daar zal initiatiefnemer Sandew Hira met Bouterse spreken over de gebeur…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:48pm -
 • Bouterse 'getuigt’ over jaren 80

  Bouterse 'getuigt’ over jaren 80

  PARAMARIBO (ANP) - De eind juli aangekondigde 'getuigenis’ van de Surinaamse president Desi Bouterse vindt dit weekeinde plaats in Broko Baka, het buitenverblijf van Bouterse. Daar zal initiatiefnemer Sandew Hira met Bouterse spreken over de gebeur…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:47pm -
 • Nieuw verbod voor gezichtsbedekkende kleding

  Nieuw verbod voor gezichtsbedekkende kleding

  DEN HAAG (ANP) - Het dragen van gezichtsbedekkende kleding is voortaan niet meer toegestaan in het onderwijs, zorginstellingen, overheidsgebouwen en in het openbaar vervoer. De regering vindt het essentieel dat mensen daar elkaar kunnen aankijken.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:37pm -
 • Meer regels voor winnen olie en gas

  Meer regels voor winnen olie en gas

  DEN HAAG (ANP) - Het winnen van olie en gas in ons land wordt aan meer voorwaarden verbonden. Dat is een gevolg van de problemen bij de gaswinning in Groningen. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) vrijdag aan de Kamer geschreven.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:37pm -
 • Ruim twintig doden door aanslag Nigeria
  KANO (ANP) - Een aanslag door een zelfmoordterrorist op een processie van sjiitische moslims in de Nigeriaanse deelstaat Kano heeft vrijdag meer dan twintig mensen gedood. De zelfmoordaanslag werd gepleegd toen de processie naar de stad Zaria liep om…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:22pm -
 • Fabius: samenwerking met leger Syrië mogelijk

  Fabius: samenwerking met leger Syrië mogelijk

  PARIJS (ANP) - Het is in de strijd tegen de soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS) in Syrië mogelijk samen te werken met het Syrische leger als dit onderdeel vormt van een overgang naar een ander politiek stelsel in dat land. Dit zei d…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:21pm -
 • Drukte bij winkels op Black Friday blijft uit
  NEW YORK (ANP) - Het loopt nog niet storm bij winkels in de Verenigde Staten op Black Friday. De rijen voor de winkels en winkelcentra zijn klein, in tegenstelling tot eerdere jaren toen immense massa's koopjesjagers zich op de winkels stortten.
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:17pm -

Metro Nieuws

 • New'Boerin Bertie en vriendin gewoon nog samen'
  Boerin Bertie uit Boer zoekt vrouw en haar 'kandidate' Esther zijn gewoon nog samen. De eerder dit jaar aangekondigde liefdesbreuk is volgens Shownieuws in scène gezet.Shownieuws citeert boer Geert, die afgelopen seizoen ook meedeed en liefde in de…
  - 40 mins ago 27 Nov 15, 8:09pm -
 • 'Teamchef Ferrari bedreigde cameraman met de dood'
  De Internationale Autosportfederatie (FIA) start een onderzoek naar Maurizio Arrivabene, teamchef van Ferrari in de Formule 1. De Italiaan zou een cameraman van Sky Sports in Abu Dhabi met de dood hebben bedreigd.Arrivabene kreeg het aan de stok met…
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:37pm -
 • Ophef om spierbundel Faberyayo
  Op sociale media is enige ophef ontstaan over de cover van de nieuwe Men’s Health. Rapper Pepijn Lanen, beter bekend als Faberyayo , siert de voorkant van het blad en valt op door zijn gespierde lichaam inclusief gigantische biceps en een sixpack…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:54pm -
 • Echtpaar viert 70-jarig huwelijk op speciale manier
  Ze zijn gekroond tot China’s schattigste stelletje: Coa Yuehua en Wang Deyi (allebei 98). Het stokoude koppel vierde onlangs hun zeventigste trouwdag. Dat deden ze op een bijzondere manier, ze lieten hun trouwfoto’s van zeventig jaar terug nameli…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:50pm -
 • Armin van Buuren werkt eventjes bij KLM
  Armin van Buuren is een talentvolle man. We kennen hem natuurlijk als de dj die vijf keer werd verkozen tot beste dj van de wereld, maar er is meer. Zo studeerde Armin af in de rechten en is hij ook gespot als steward in een KLM-vliegtuig. Althans, v…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 6:18pm -
 • Vrouw onwel in vliegtuig, rugbyteam serveert lunch
  Wat doe je als er iemand onwel wordt in het vliegtuig? Juist, als de mogelijkheid er is, steek je de handen uit de mouwen. Spelers van het nationale Sevens Rugbyteam van Fiji denken er ook zo over. Zij verleenden aan boord van een vliegtuig assistent…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:58pm -
 • Man leeft maanden met dode vader
  De 59-jarige Timothy Brown leefde vier maanden met zijn dode vader in huis. Een buurman ontdekte uiteindelijk dat er een dode man in de woonkamer zat en trok aan de bel.Volgens zoon Timothy was zijn vader maanden geleden overleden toen er brand uitb…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:50pm -
 • Hond loopt 321 km om vrouw te vinden die leven redde
  Hond Shavi ging op avontuur om de vrouw terug te vinden die haar leven redde. De trouwe viervoeter legde maar liefst 321 kilometer af. Eind vorig jaar werd al duidelijk dat Shavi wel van een flinke wandeling houdt. De hond ging alleen op pad en di…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:01pm -
 • ‘Slaap is niet sexy, maar wél de beste superfood’

  ‘Slaap is niet sexy, maar wél de beste superfood’

  We spenderen één derde van ons leven slapend, dat is gemiddeld zo’n 25 jaar. Maar op tijd naar bed gaan, voelt als een topsport. Metro Mode sprak de Britse slaapexpert Neil Stanley -bij de opening van de flagshipstore van beddenlabel Vi-Spring in…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:58pm -
 • Documentaire toont 'andere kant' van Aboutaleb
  De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb staat met zijn ‘rot toch op’-advies aan radicaliserende moslimjongeren na de aanslag op Charlie Hebdo internationaal in de schijnwerpers. Journalisten Frènk van der Linden en Piet de Blaauw hebben de b…
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 4:15pm -

Spitsnieuws

 • NewRecordwinst van bijna 24 miljoen voor Bayern München
  Bayern München heeft in het afgelopen seizoen een recordwinst van 23,8 miljoen euro geboekt. De omzet daalde licht tot 523,7 miljoen euro, maakte de Bundesligaclub vrijdagavond bekend tijdens een halfjaarlijkse ledenbijeenkomst.,,Onze groeiende fin…
  - 35 mins ago 27 Nov 15, 8:14pm -
 • Chloe Mafia laat ex letterlijk zien wat hij mist
  Chloe Mafia neemt het vrouwenadvies 'laat hem zien wat hij mist' wel heel serieus. Het model, dat bekend werd door X Factor in 2010, is weer single en het lijkt erop dat ze op zoek is naar een volgende lover. Ze geeft zichzelf er in ieder geval voo…
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:44pm -
 • Reddingsteam KNRM zoekt drenkelingen op IJsselmeer
  Op het IJsselmeer bij Lemmer zijn hulpdiensten vrijdagavond op zoek naar de opvarenden van een gezonken boot. Reddingsmaatschappij KNRM heeft wrakstukken gevonden van het schip, maar geen mensen in het water gezien.Volgens een woordvoerster van de N…
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:24pm -
 • Belastingdienst: Robert Schoemacher meld je!
  De Belastingdienst heeft vrijdag een oproep in de Staatscourant geplaatst die is gericht aan cosmetisch arts Robert Schoemacher. Hij moet op 15 december voor de Raadkamer in Rotterdam verschijnen.Uit de oproep valt op te maken dat de Belastingdienst…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 7:14pm -
 • Duitse politie lijkt in nieuw uniform op Darth Vader
  Duitse politieagenten werd een nieuw, trendy en kogelvrij uniform beloofd om boefjes van de straat te halen. Nu blijkt dat ze toch een beetje bedrogen uitkomen. De uniforms lijken een beetje op het pak van Darth Vader, de legerofficier uit de Star W…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:44pm -
 • Faberyayo ineens spierbundel of goede fotoshop?
  Op social media zoals Twitter en Instagram verbazen mensen zich over de nieuwe, nogal gespierde, torso van Faberyayo van De jeugd van tegenwoordig. Pepijn Lanen lijkt ineens het lichaam van een fanatieke sportschoolbezoeker te hebben.De ophef is on…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 6:14pm -
 • Waaghalzen slapen in hangmat boven diep dal
  Slaat de decemberstress bij jou ook al toe? Of heb je gewoon zin in een weekendje weg? Deze mensen hebben de ultieme ontspanning gevonden. Zij hingen in een rij hangmatten boven een vijftig meter diep dal in het Italiaanse berggebied Dolomieten. M…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:44pm -
 • Grappenmaker maakt badeendjes van ISIS-mannetjes
  Een onbekend persoon heeft op internet plaatjes van IS-strijders gefotoshopt. De mannen hebben een snavel gekregen en zijn ook wat geel uitgeslagen. Dit is niet de eerste fotoshop-aanval gericht tegen de terroristen, Anonymous rick-rollde al eerder…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:14pm -
 • Hulde: Instagram komt met account-switchknop
  Voor iedere fanatieke Instagrammer met meerdere accounts: dat verschrikkelijke continue in- en uitloggen is binnenkort voorbij. Als je een Android telefoon hebt dan. Instagram werkt namelijk aan een nieuwe optie in de foto-app waarmee je meerdere acc…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:44pm -
 • Feyenoord-hooligan die Rome sloopte de cel in
  Negen Feyenoord-supporters die volgens justitie eerder dit jaar betrokken waren bij voetrellen in Rome hebben vrijdag straffen tegen zich horen eisen. De aanklager wil dat één van hen een celstraf krijgt van acht maanden, waarvan drie maanden voorw…
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 4:14pm -
 • Rutte: Asielstroom trekt wissel op welvaartsstaat
  Het kabinet luidt de noodklok over de mogelijke gevolgen voor onze welvaartsstaat van de hoge aantallen asielzoekers die zich in Nederland melden. ,,Je kunt niet doorgaan met deze instroom'', zei premier Mark Rutte vrijdag.Lees ook: Akkoord over op…
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 3:49pm -
 • Nieuwe arrestaties bij huiszoekingen België
  Bij de huiszoekingen in België van donderdag in het kader van het onderzoek naar de terroristische aanslagen in Parijs zijn drie mensen opgepakt. Het gaat om een vader en twee zonen. Dat meldt het federaal parket vrijdag.VerviersDonderdag zei het…
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 3:39pm -
 • Raad de Reet: Jayde Pierce
  Voor de tweede week op rij zijn jullie erin geslaag onze babewatch H. Spatel tot tranen te drijven omdat geen van de reaguurders de reet van deze week wist te raden. Het was natuurlijk het achterwerk van Jayde Pierce, in mei nog betieteld als "het ni…
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 2:59pm -
 • Kabinet pakt gezichtsbedekkende kleding verder aan
  Het dragen van gezichtsbedekkende kleding is voortaan niet meer toegestaan in het onderwijs, zorginstellingen, overheidsgebouwen en in het openbaar vervoer. De regering vindt het essentieel dat mensen daar elkaar kunnen aankijken. Op overtredingen k…
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 2:54pm -
 • Kabinet: 350 miljoen extra voor asielzoekers
  Het kabinet maakt nog voor dit jaar 350 miljoen euro vrij voor de opvang van vluchtelingen. Voor 2016 gaat het om een bedrag van nog eens 400 miljoen. Dat liet minister Dijsselbloem van Financiën vrijdag weten.Lees ook: Kabinet trekt 250 miljoen e…
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 2:49pm -
 • Duitsland zegt 'Nein!' tegen mini-Schengen
  De Duitse regering heeft absoluut geen trek in het Nederlandse plan voor een mini-Schengenzone. "Onze aanpak is anders. We moeten proberen het met de huidige landen in de Schengenzone voor elkaar te krijgen'', zei een bron van de Duitse regering vanm…
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 2:44pm -
 • Voetballer geschorst na swaffelen scheids
  Een voetballer uit de tweede seniorendivisie in Spanje moet een jaar wachten tot hij weer een balletje mag trappen. De speler van het Andalusische Celtic de Pulianas probeerde namelijk een vrouwelijke grensrechter te swaffelen, zo meldt Bleacher Repo…
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 2:29pm -
 • Rechter: Brute tongzoen ook verkrachting
  Een 37-jarige Bengaal moet drie jaar de Belgische cel in voor verkrachting. De man had zijn tong in de mond gestoken van een 22-jarige vrouw om haar te kussen. De tongzoen was zo bruut, dat de rechter dit ook zag als een "daad van seksuele penetratie…
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 2:14pm -
 • LIEVV! Tijger en geitje zijn BFF
  Een bizar, maar vooral hartverwarmend voorval in de dierentuin van Moskou. Daar wist een geitje namelijk beste vrienden te worden met een tijger, in plaats van diens avondmaal. Dat weet The Telegraph te melden.Geitje Timur werd enkele weken als proo…
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:59pm -
 • Familie klaagt PETA aan om doden hond dochtertje
  Een familie uit het Amerikaanse Virginia eist een schadevergoeding van bijna tien miljoen dollar van PETA. Een medewerker van de dierenrechtenorganisatie nam vorig jaar oktober chihuahua Maya weg uit de tuin van het gezin en gaf het arme beestje ve…
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:44pm -
 • 'Sterkere soorten cannabis slopen hersenen'
  Zit je regelmatig aan een jointje met sterke wiet of hash te lurken? Zeg dan maar dag tegen je hersenen. Wetenschappers van King's College in Londen hebben namelijk ontdekt dat sterkere cannabis-soorten je brein slopen, zo meldt Daily Mail."Sterke c…
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:29pm -
 • Robotraces op komst bij Formule E
  Liefhebbers van racewagens én robots kunnen binnenkort hun hart ophalen. Er komt namelijk een heuse raceklasse met elektrische auto's zonder bestuurder. Het kampioenschap krijgt de naam 'Roborace' en dient volgend seizoen al zijn intrede te doen als…
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 1:09pm -
 • Raad de Reet
  Vorige week kende de Raad de Reet voor de zoveelste keer dit jaar geen winnaar, omdat niemand de kadetjes van Alana Campo wist te raden. Voor vandaag weer een nieuwe ronde, dus nieuwe kansen.Aan wie behoren deze billen in een gestreept broekje toe?…
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 12:59pm -
 • Meisje (11) helpt voor schooltijd moeder bevallen
  Een Engels meisje van elf heeft haar moeder helpen bevallen en is daarna gewoon naar school gegaan. Dat meldt Birmingham Mail.De bevalling van Tara Knightley begon eerder deze week onverwacht en ging razendsnel. Haar koelbloedige dochter Caitlin Bur…
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 12:39pm -
 • Buma-baas vertrekt met half miljoen Buma in zijn zak
  Topman Hein van der Ree van Buma/Stemra neemt geen genoegen met een salaris dat beknot wordt door de Wet normering topinkomens. Daarom vertrekt hij per 1 februari bij de auteursrechtenorganisatie. Maar zeker niet met lege handen, want Van der Ree kri…
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 12:19pm -
 • VIDEO: Vrouw jat van kind op Black Friday
  Veel winkels in de Verenigde Staten stunten met allerlei aanbiedingen op Black Friday, de dag na Thanksgiving. En omdat Amerikanen nogal uit zijn op die koopjes, leidt dat ieder jaar weer tot bizarre taferelen. Wat te denken van de vrouw in onderstaa…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 12:14pm -
 • Ook geen eigen pot Nutella voor Isis
  Wat enkele jaren geleden nog gewoon een mooie voornaam uit de Egyptische mythologie was, zorgt sinds de opmars van Islamitische Staat voor een boel klein leed bij kinderen. Met de naam Isis zitten er naast eigen Nike's namelijk ook geen gepersonalise…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 12:09pm -
 • Strengbeveiligde Thanksgiving-parade NYC in beeld
  Het was gisteren Thanksgiving in de Verenigde Staten en dat betekende voor de inwoners van New York dat de traditionele parade weer door hun straten trekt. Aan de optocht, die wordt georganiseerd door warenhuis Macy's, doen 8000 artiesten en clowns,…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:59am -
 • Saudi's ontkennen executie homoseksueel paard
  Inwoners van Saudi-Arabië hebben met hoon gereageerd op een bericht over de executie van een homoseksueel paard. Dat gebeurde nadat een bericht waarin werd gesteld dat een "beroemd racepaard zou worden geëuthaniseerd nadat hij betrapt was tijden…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:34am -
 • Lunchbabe: Casey Vissenjoux
  Vrouwenconnaisseur heeft de smaak van Australische vrouwen helemaal te pakken deze week. Ook de Lunchbabe deze vrijdagmiddag woont namelijk Down Under. Casey Vissenjoux heet het lekker lunchhapje van vandaag en kwam net als eerder deze week al ha…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:29am -

Volkskrant

 • Na staatsbank nu ook staatsverzekeraar naar de beurs

  Na staatsbank nu ook staatsverzekeraar naar de beurs

  Na de volgens minister Dijsselbloem en ABN Amro-baas Zalm geslaagde beursgang van ABN Amro, zal ook verzekeraar ASR via de beurs verkocht worden. Net als de bank werd de verzekeraar eind 2008 genationaliseerd toen de staat de Nederlandse delen van he…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:30pm -
 • Meer eisen voor gezinshereniging asielzoekers

  Meer eisen voor gezinshereniging asielzoekers

  Het wordt lastiger voor asielzoekers die hier mogen blijven om hun gezin te laten nareizen. Het proces gaat langer duren en familieleden moeten meer bewijs leveren. Van alle aanvragen was dit jaar een kwart bedoeld voor een nareiziger. De Immigratie-…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 6:06pm -
 • Rode Kruis in maag met vrijwilligers die vluchtelingenhulp weigeren

  Rode Kruis in maag met vrijwilligers die vluchtelingenhulp weigeren

  Het Rode Kruis zit hevig in zijn maag met duizenden vrijwilligers die niet bereid zijn hulp aan vluchtelingen te bieden. Dat blijkt uit interne stukken die in handen zijn van de NOS. Uit een enquête van het Rode Kruis onder 1300 vrijwilligers blijkt…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:32pm -
 • Ruim twintig doden door zelfmoordaanslag in Nigeria

  Ruim twintig doden door zelfmoordaanslag in Nigeria

  Een aanslag door een zelfmoordterrorist op een processie van sjiitische moslims in de Nigeriaanse deelstaat Kano heeft vrijdag meer dan twintig mensen gedood. De zelfmoordaanslag werd gepleegd toen de processie naar de stad Zaria liep om hulde te bre…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 5:05pm -
 • Kabinet in beroep tegen 'Starbucks-uitspraak'

  Kabinet in beroep tegen 'Starbucks-uitspraak'

  Nederland gaat in beroep in de zogeheten Starbucks-zaak. Het beroep richt zich tegen het besluit van de Europese Commissie dat Nederland via belastingafspraken met het Amerikaanse koffiebedrijf ongeoorloofde staatssteun zou hebben verleend. Staatssec…
  - 4 hours ago 27 Nov 15, 4:31pm -
 • IS claimt aanslag op sjiitische moskee in Bangladesh

  IS claimt aanslag op sjiitische moskee in Bangladesh

  Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft een aanslag op een sjiitische moskee in Bogra, een plaats in Bangladesh, opgeëist. Bij de aanslag vielen zeker één dode en drie gewonden. Het is de tweede aanslag deze maand op de sjiitische minderheid in…
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 4:09pm -
 • Anti-bezuinigingsregering Portugal start met moeizaam akkoord

  Anti-bezuinigingsregering Portugal start met moeizaam akkoord

  Portugal heeft sinds deze week zijn 'anti-bezuinigingsregering'. Antonio Costas, de voormalige socialistische burgemeester van Lissabon, tekende donderdag voor zijn coalitieregering van socialisten, het Linkse Blok, communisten en Groenen. Na jaren v…
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 4:01pm -
 • Cultuurblog - M.I.A. reist mee met vluchtelingen in nieuwe clip

  Cultuurblog - M.I.A. reist mee met vluchtelingen in nieuwe clip

  Van de nieuwste filmtrailers tot albumgeruchten, van theaterrelletjes tot de laatste series en de beste boeken. Kortom een overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van d…
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 3:00pm -
 • Nieuwe klasse in de autosport voor auto's zonder bestuurders

  Nieuwe klasse in de autosport voor auto's zonder bestuurders

  'Roborace', zo gaat de eerste racewedstrijd zonder bestuurders heten. In het nieuwe kampioenschap, dat volgend jaar voor het eerst plaatsvindt, moeten twintig chauffeursloze elektrische auto's een uur lang rondjes rijden op verschillende circuits in…
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 2:32pm -
 • Kremlin: Poetin weigert voorlopig ontmoeting met Erdogan

  Kremlin: Poetin weigert voorlopig ontmoeting met Erdogan

  De Russische president Poetin weigert voorlopig in te gaan op de uitnodiging van zijn Turkse ambtsgenoot Erdogan om in gesprek te gaan. Dit heeft een medewerker van het Kremlin gezegd, meldt persbureau Reuters. Erdogan verzocht eerder om een ontmoeti…
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:55pm -
 • Kabinet trekt 750 miljoen euro extra uit voor opvang

  Kabinet trekt 750 miljoen euro extra uit voor opvang

  Het kabinet trekt 750 miljoen euro extra uit voor de opvang van asielzoekers. Dit zei minister Dijsselbloem van Financiën na de ministerraad. Op de valreep van het jaar legt het kabinet 350 miljoen euro bij voor het asielbeleid, volgend jaar krijgt…
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:44pm -
 • Werkstraffen geëist tegen Rome-relschoppers Feyenoord

  Werkstraffen geëist tegen Rome-relschoppers Feyenoord

  Tegen vier Feyenoord-supporters die volgens justitie eerder dit jaar betrokken waren bij voetrellen in Rome zijn vrijdag straffen geëist. De aanklager wil dat één van hen een celstraf krijgt van acht maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. N…
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 1:01pm -
 • 'Saoedi-Arabië gaat in één keer 50 mensen onthoofden'

  'Saoedi-Arabië gaat in één keer 50 mensen onthoofden'

  Saoedi-Arabië lijkt op het punt te staan meer dan 50 mensen op één dag te onthoofden. Dat meldt de BBC. Volgens Riyaad gaat het om terroristen, maar Amnesty International vreest dat er ook zes sjiieten worden geëxecuteerd die tegen het regime heb…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:56am -
 • Dijksma: ProRail doet niets met geld voor onderhoud spoor

  Dijksma: ProRail doet niets met geld voor onderhoud spoor

  ProRail kan volgend jaar met 175 miljoen euro minder subsidie toe omdat de spoorbeheerder investeringen in onderhoud en vervanging van spoorrails al jarenlang doorschuift. Zo wordt alleen al dit jaar voor een bedrag van tussen de 100 en 160 miljoen e…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:38am -
 • Ontevreden fans Club Brugge bestormen stadion

  Ontevreden fans Club Brugge bestormen stadion

  Supporters van Club Brugge hebben donderdagavond het stadion van de club bestormd omdat ze vanwege de terreurdreiging niet welkom waren bij de Europese wedstrijd tegen Napoli. Voorzitter Vincent Mannaert raakte gewond aan zijn pols toen hij de suppor…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:22am -
 • Baas Buma/Stemra moet weg en krijgt half miljoen mee

  Baas Buma/Stemra moet weg en krijgt half miljoen mee

  Muziekrechtenorganisatie Buma/Stemra is verwikkeld geraakt in een kostbare beloningsrel. Directievoorzitter Hein van der Ree weigert zijn salaris van vier ton te matigen tot onder het plafond voor de semipublieke sector en moet daarom van het bestuur…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 11:12am -
 • 12 duizend banen op tocht bij grootste thuiszorgorganisatie

  12 duizend banen op tocht bij grootste thuiszorgorganisatie

  TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie in Nederland, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Directeur Zion Jongstra heeft dat vandaag bekend op een persconferentie in Almelo. TSN Thuiszorg heeft twaalfduizend medewerkers, vooral vrouwen, in…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 11:00am -
 • België pakt zesde verdachte op van terreur Parijs

  België pakt zesde verdachte op van terreur Parijs

  Opnieuw hebben de Belgische autoriteiten een man opgepakt en aangeklaagd in verband met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Het is de zesde arrestatie. Donderdag zei het OM nog dat er niemand bij de huiszoekingen was opgepakt. Een advocaat lie…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 10:38am -
 • Herdenking 'Parijs': 'Terroristen hebben hun God verraden'

  Herdenking 'Parijs': 'Terroristen hebben hun God verraden'

  In Parijs zijn vrijdag de aanslagen van twee weken geleden herdacht. Bij het Hôtel des Invalides werd een eerbetoon aan de 130 slachtoffers gebracht door president Francois Hollande en andere leden van de Franse regering. Ook overlevenden en familie…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 10:26am -
 • Techblog - Internetpiraat ontloopt boete met spijtbetuiging op YouTube

  Techblog - Internetpiraat ontloopt boete met spijtbetuiging op YouTube

  Nieuws, geruchten, tweets en andere tijdingen uit de wereld van de technologie, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 10:00am -
 • Klaver en Samsom, begin jullie klimaatverbond in de Caribische achtertuin

  Klaver en Samsom, begin jullie klimaatverbond in de Caribische achtertuin

  De klimaatwet van Jesse Klaver en Diederik Samsom is een goed idee. Maar waarom wordt er met geen woord gerept over de Caribische eilanden? Heel terecht dat de Volkskrant de initiatiefwet van Samsom (PvdA) en Klaver (GroenLinks) over het klimaat bree…
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 10:00am -
 • Canadese Miss 'door China geweigerd op vliegtuig'

  Canadese Miss 'door China geweigerd op vliegtuig'

  Een Canadese schoonheidskoningin zegt dat ze tijdens haar overstap in Hong Kong werd geweigerd op het vliegtuig dat haar naar China zou brengen, waar de Miss World verkiezingen worden gehouden. De 25-jarige Anastasia Lin is openlijk aanhangster van d…
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 9:55am -
 • Red Bull en Verstappen zeker van nieuwe motor

  Red Bull en Verstappen zeker van nieuwe motor

  Red Bull Racing heeft zich voor volgend jaar verzekerd van een nieuwe motor. Dat heeft teambaas Chris Horner bevestigd aan Autosport.com. Om welke motorfabrikant het gaat, wilde hij niet zeggen. Het is waarschijnlijk dat Renault opnieuw de krachtbron…
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 9:51am -
 • Steeds meer gemeenten kiezen voor vuurwerkvrije zones

  Steeds meer gemeenten kiezen voor vuurwerkvrije zones

  Steeds meer gemeenten krijgen een vuurwerkverbod. Uit een onderzoek onder 281 gemeenten blijkt dat er dit jaar in 56 gemeenten vuurwerkvrije zones komen, dertien meer dan vorig jaar. Dat meldt het AD vrijdag. Onder de nieuwkomers zitten steden als Gr…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:53am -
 • Stedeling voelt zich bijna net zo veilig als bewoner platteland

  Stedeling voelt zich bijna net zo veilig als bewoner platteland

  Mensen voelen zich tegenwoordig in de stad bijna net zo veilig als op het platteland. Dat blijkt uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat vrijdag gepubliceerd werd. Dat was eerder niet zo; toen waande men zich op het platt…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:37am -
 • Frankrijk: samenwerken met Assad is een optie

  Frankrijk: samenwerken met Assad is een optie

  Het is niet langer uitgesloten dat Frankrijk in de strijd tegen Islamitische Staat samenwerkt met het regime van Bashar al-Assad. Naast luchtaanvallen wordt de strijd ook op de grond uitgevochten en in dat opzicht is een rol voor het Syrische leger d…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:33am -
 • Opnieuw kanker geconstateerd bij schaatskampioene Oenema

  Opnieuw kanker geconstateerd bij schaatskampioene Oenema

  Bij de Nederlands schaatskampioene Thijsje Oenema is opnieuw kanker geconstateerd. De 27-jarige sprintster van Team Continu maakte het nieuws donderdagavond via haar ploeg in een persverklaring bekend. 'Deze week kreeg ik, geheel tegen de verwachting…
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 7:44am -
 • De Telegraaf schrapt 36 banen

  De Telegraaf schrapt 36 banen

  De Telegraaf moet inkrimpen. Op de redactie van de grootste krant van Nederland verdwijnen 36 banen. Dat heeft uitgever TMG vanmorgen bekend gemaakt. Volgens het bedrijf moet de redactie van De Telegraaf 'zich vernieuwen om zich nog meer aan te passe…
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 7:00am -
 • Rusland stopt met bombarderen gematigde oppositie in Syrië

  Rusland stopt met bombarderen gematigde oppositie in Syrië

  Rusland en Frankrijk gaan samenwerken in de strijd tegen Islamitische Staat. President Poetin en president Hollande spraken donderdagavond in Moskou af om inlichtingen over terreurgroepen in Syrië te delen en luchtaanvallen op te voeren. Ook beloofd…
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 6:00am -
 • Opnieuw indringer over hek Witte Huis gesprongen

  Opnieuw indringer over hek Witte Huis gesprongen

  Een man die donderdag over het hek bij het Witte Huis sprong, is direct ingerekend en aangeklaagd. Dat meldde de Secret Service, de dienst die belast is met de beveiliging van de president van de Verenigde Staten. Het was al zeker de derde keer dit j…
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 5:41am -
 • Asielopvang steeds meer ten koste van ontwikkelingshulp

  Asielopvang steeds meer ten koste van ontwikkelingshulp

  Ruim een kwart van het budget voor de allerarmsten in de wereld gaat dit jaar op aan asielopvang. En dat aandeel wordt volgend jaar alleen maar groter. Deels omdat de asielinstroom elke verwachting overstijgt en deels omdat het hulpbudget krimpt. Daa…
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 5:02am -
 • Amsterdam bouwt 2.700 woningen voor 'kwetsbaren'

  Amsterdam bouwt 2.700 woningen voor 'kwetsbaren'

  Amsterdam bouwt 2.700 extra sociale huurwoningen voor vluchtelingen en psychiatrisch patiënten. De wachtlijst voor een sociale huurwoning voor vluchtelingen en psychiatrisch patiënten groeit. Gemeente Amsterdam grijpt in. De gemeente Amsterdam gaat…
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 5:00am -
 • Ramp dreigt voor 1,2 miljoen kinderen in CAR

  Ramp dreigt voor 1,2 miljoen kinderen in CAR

  Bijna 1,2 miljoen kinderen in de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben dringend humanitaire hulp nodig. Het religieus gemotiveerde geweld tussen christenen en moslims heeft 'catastrofale gevolgen' voor de kinderen in het land, zo waarschuwt het VN-kin…
  - 16 hours ago 27 Nov 15, 4:59am -
 • Illegale houtkap Braziliaans regenwoud stijgt onrustbarend

  Illegale houtkap Braziliaans regenwoud stijgt onrustbarend

  De kap van het Braziliaanse Amazonewoud, het grootste intacte regenwoud ter wereld, steeg dit jaar met 16 procent. De overheid slaagt er niet in om de wetgeving door te drukken die de illegale houtkap moet tegenhouden. Satellietdata van juli 2014 tot…
  - 17 hours ago 27 Nov 15, 3:33am -
 • Donald Trump onder vuur na bespotten gehandicapte journalist

  Donald Trump onder vuur na bespotten gehandicapte journalist

  Dat niets of niemand veilig is voor de hoon van Donald Trump bleek al vaker. Maar dat hij zelfs de spot wist te drijven met een gehandicapte journalist van de New York Times, gaat velen toch een stapje te ver. Trump zelf ontkent nu de man bewust bela…
  - 19 hours ago 27 Nov 15, 2:00am -
 • Catastrofe dreigt voor 1,2 miljoen kinderen in CAR

  Catastrofe dreigt voor 1,2 miljoen kinderen in CAR

  Bijna 1,2 miljoen kinderen in de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben dringend humanitaire hulp nodig. Het religieus gemotiveerde geweld tussen christenen en moslims heeft 'catastrofale gevolgen' voor de kinderen in het land, zo waarschuwt het VN-kin…
  - 19 hours ago 27 Nov 15, 1:59am -
 • 'Frankrijk had geen aanwijzingen voor een aanslag'

  'Frankrijk had geen aanwijzingen voor een aanslag'

  Voorafgaand aan de terreuraanslagen van 13 november heeft Frankrijk geen enkele informatie ontvangen over een dreigende aanval. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve verklaard aan televisiezender France 2. 'De enige in…
  - 19 hours ago 27 Nov 15, 1:24am -
 • Verwar de lichtheid van ons bestaan niet met leegte

  Verwar de lichtheid van ons bestaan niet met leegte

  Vergeet niet dat in onze cultuur alles bekritiseerd mag worden, ook het recht om alles te bekritiseren. Sinds de recente terroristische aanvallen in Parijs worden we aan alle kanten opgeroepen om 'vooral gewoon door te gaan met onze manier van leven'…
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 1:05am -
 • Kinderen mogen niet in armoede leven

  Kinderen mogen niet in armoede leven

  Arme kinderen moeten onafhankelijk van hun ouders aanspraak kunnen maken op sociale zekerheid. Deze week wordt in de Tweede Kamer de begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid besproken. Wij vragen het kabinet dit moment aan te grijpen en eindelijk e…
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 1:00am -
 • Het weer: regenrijke nachten

  Het weer: regenrijke nachten

  Vandaag is er min of meer een tweedeling in het land. In het westen begint de dag met bewolking en temperaturen rond de 4 graden. In de oostelijke helft van het land zijn er opklaringen, kan het mistig zijn en ligt de temperatuur rond het vriespunt.…
  - 20 hours ago 27 Nov 15, 1:00am -

RTL

 • NewOngevallenregen rond Heerenveen, stad onbereikbaar
  Voor honderden Friezen begint het weekend momenteel een flink stuk later. Door een reeks ongelukken op zowat alle toegangswegen richting Heerenveen, is de stad even zo goed als onbereikbaar.
  - 28 mins ago 27 Nov 15, 8:21pm -
 • NewNa 27 jaar eind aan tijdperk Marijnissen bij de SP
  27 jaar lang was Jan Marijnissen vervlochten met de SP. Morgen komt daar een eind aan. Dan treedt het icoon van de partij af als partijvoorzitter en wordt een nieuwe voorzitter gekozen.
  - 48 mins ago 27 Nov 15, 8:01pm -
 • NewFaillissement thuiszorgorganisatie dreigt: klanten maken zich zorgen
  Hoe het verder moet met de hulp voor de 40.000 klanten van thuiszorgorganisatie TSN is totaal onduidelijk nu het bedrijf uit Almelo uitstel van betaling heeft aangevraagd. Mevrouw Fokkens is één van die klanten. Ze is 86 en volledig afhankelijk van…
  - 56 mins ago 27 Nov 15, 7:53pm -
 • 'Aanslag die ik overleefd heb, blijft me achtervolgen'
  Honderden mensen overleefden de aanslagen in Parijs. Maar wat ze hebbenmeegemaakt, dragen ze de rest van hun leven mee. Aaron van Beerschoten kenthet gevoel dat zij nu waarschijnlijk hebben. Hij zag twee mensendoodgeschoten worden bij de schietpar…
  - 1 hour ago 27 Nov 15, 7:46pm -
 • Muziek en tranen: Frankrijk herdenkt de slachtoffers
  Met muziek en een toespraak van president Hollande hebben nabestaanden, hulpverleners, overlevenden en hoogwaardigheidsbekleders in Frankrijk de slachtoffers van de terreuraanslagen van twee weken geleden herdacht. Anderen hingen de Franse vlag uit e…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 7:06pm -
 • Als eerste bij terroristische aanslag: 'Ik wil het verschil maken'
  Als er in Nederland een terreuraanslag zou plaatsvinden, dan zijn zij waarschijnlijk de eersten die ter plaatse zijn: de leden van Rapid Response Teams. Hun doel is om, met gevaar voor eigen leven, zwaarbewapende terroristen te stoppen. "Het geweld t…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:58pm -
 • Nog steeds grote problemen met buitenlandse verkeersovertreders
  Buitenlanders die een verkeersovertreding begaan of een boete krijgen voor fout parkeren komen in Nederland nog altijd goed weg. Dat valt te concluderen uit een aantal brieven die Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie aan het einde va…
  - 2 hours ago 27 Nov 15, 6:51pm -
 • 'Justitie wil Feyenoord-hooligans Rome vooral waarschuwen'
  Celstraffen, stadionverboden en taakstraffen. Dat eist het Openbaar Ministerie tegen Feyenoordsupporters die zich in februari misdroegen voor de wedstrijd tegen AS Roma en in Rome onder meer een historische fontein vernielden. De geëiste celstraffen…
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 6:01pm -
 • De daders van de aanslagen: wie zijn zij?
  Twee weken na de bloedige terreuraanslagen in Parijs wordt er steeds meer duidelijk over de daders en betrokkenen. Acht terroristen die in Parijs waren tijdens de aanslagen zijn dood, één aanvaller wordt gezocht. Dit weten we tot nu toe van ze:
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:30pm -
 • 'Oude ambulances overspuiten voordat ze verkocht mogen worden'
  Oude ambulances in Drenthe worden voortaan overgespoten voordat ze verkocht worden aan particulieren. Op die manier moet worden voorkomen dat ze door terroristen gebruikt kunnen worden.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:26pm -
 • België pakt zesde terreurverdachte op
  Opnieuw hebben de Belgische autoriteiten een man opgepakt en aangeklaagd in verband met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Het is de zesde arrestatie.
  - 3 hours ago 27 Nov 15, 5:20pm -
 • Ooggetuige van bloedbad Alphen aan den Rijn: 'Hoe eerder je hulp krijgt, hoe beter'
  Hoe verwerk je een aanslag? Ooggetuige Aaron van Beerschoten zag hoe mensen werden doodgeschoten door Tristan van der V. in 2011 in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. "Elke keer als er weer zoiets gebeurt in de wereld, krijg je een flashback."
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 4:12pm -
 • Minister stopt met vernietigen foto's buitenlandse verkeersovertreders
  Het ministerie van Veiligheid en Justitie is gestopt met het vernietigen van foto's van buitenlandse verkeersovertreders. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie tegen RTL Nieuws.
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 4:11pm -
 • Oud-scheidsrechter Dick Jol nog 14 dagen vast
  Dick Jol blijft nog 14 dagen vastzitten. De oud-scheidsrechter wordt verdacht van mishandeling van een twintigjarige vrouw in Den Haag.
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 4:08pm -
 • Alarmerend: één op de vijf huishoudens heeft risicovolle schulden
  Bijna één op de vijf huishoudens in Nederland heeft schulden die risicovol zijn en gezinnen in de problemen kunnen brengen.
  - 5 hours ago 27 Nov 15, 3:43pm -
 • Poetin wil pas met Erdogan praten als hij sorry zegt
  De Russische president Poetin weigert contact met de Turkse president Erdogan zolang deze zich niet wil verontschuldigen voor het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig.
  - 6 hours ago 27 Nov 15, 2:32pm -
 • Live: wekelijkse persconferentie Rutte
  Volg hier live de persconferentie van premier Rutte na afloop van de wekelijkse ministerraad.
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:57pm -
 • 350 miljoen extra voor opvang vluchtelingen
  Het kabinet gaat voor dit jaar 350 miljoen euro extra vrijmaken voor de opvang van vluchtelingen. Dat heeft minister Dijsselbloem van Financiën zojuist bekendgemaakt.
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:47pm -
 • Amerikanen vechten elkaar de tent uit om het beste koopje
  Het is bijna net zo'n traditie als Black Friday zelf: vechten om het ultieme koopje. In de VS gaan tv's, spelcomputers en heel veel andere spullen in de uitverkoop op de dag na Thanksgiving. Met vechtpartijen als gevolg.
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:41pm -
 • Neergeschoten Christian (7) vraagt Kerstman om hulp
  Een zevenjarig jochie dat voor de deur van zijn huis in zijn been werd geschoten, heeft de Kerstman een hartverscheurende brief geschreven. "Pak alstublieft de mensen die mij pijn hebben gedaan."
  - 7 hours ago 27 Nov 15, 1:20pm -
 • Hotel uit 'Fawlty Towers' maakt plaats voor seniorenwoningen
  Het hotel dat model stond voor het hotel in de wereldberoemde televisieserie Fawlty Towers, wordt gesloopt. Op de plek van het hotel komen seniorenwoningen.
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 1:13pm -
 • Zware eenheden Nederland staan klaar tegen terreur
  Politie en leger verkeren in verhoogde staat van paraatheid om een terreuraanslag zoals in Parijs af te slaan. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat enkele honderden terreurbestrijders en zwaarbewapende beveiligers overal in Nederland op cruciale…
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 1:03pm -
 • Wie komen in actie bij een terroristische aanval in Nederland?
  Politie en leger verkeren in verhoogde staat van paraatheid om een terreuraanslag zoals in Parijs af te slaan. Welke eenheden moeten in actie komen als het in ons land echt misgaat?
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 12:58pm -
 • Angst en vertwijfeling in Parijs: 'Verdriet is nog steeds voelbaar'
  Frankrijk heeft vanochtend in een indrukwekkende bijeenkomst de slachtoffers van de aanslagen van 13 november herdacht. Correspondent Stefan de Vries was erbij. Hoe hebben de Fransen de herdenking ervaren?
  - 8 hours ago 27 Nov 15, 12:38pm -
 • 130 namen slachtoffers Parijs in vredessymbool van aanslagen
  Een bijzonder eerbetoon van het Franse persbureau AFP aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs vandaag, op de dag van de grote nationale herdenking.
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 12:03pm -
 • Eerste straffen geëist tegen Rome-relschoppers van Feyenoord
  De eerste Feyenoord-supporters die terechtstaan voor betrokkenheid bij voetbalrellen in Rome eerder dit jaar, hebben gehoord welke straf het Openbaar Ministerie tegen ze eist.
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:48am -
 • Jos Heymans: Zeer de vraag of mini-Schengen er komt
  Het zit Nederland goed dwars dat veel EU-landen zich niet houden aan de afspraken die destijds in Schengen zijn gemaakt: deelnemers beloofden toen een vrij verkeer van personen en goederen binnen die Schengenlanden. Dat impliceerde dat de grensbewaki…
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:33am -
 • 20 jaar celstraf voor doodschieten Danny Gubbels (12)
  In hoger beroep zijn drie mannen veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van de 12-jarige Danny Gubbels in Breda. De straffen zijn gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:28am -
 • Herdenking Frankrijk: 'Militaire eer voor burgerslachtoffers'
  Twee weken na de aanslagen in Parijs, herdenkt Frankrijk vandaag de slachtoffers. Dat gebeurt op een plek waar normaal alleen oorlogsslachtoffers worden herdacht.
  - 9 hours ago 27 Nov 15, 11:27am -
 • Enschede test islamitische gebedsoproep op luidsprekers
  Op de plek waar binnenkort mogelijk een moskee komt, is de gemeente Enschede deze week begonnen met het testen van geluid. Uit twee luidsprekers die op zo'n 2,5 meter hoogte werden geplaatst, klonk woensdagmiddag een islamitische gebedsoproep die eer…
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 11:01am -
 • PvdA en VVD: verbied organisaties die salafisme promoten
  De VVD en de PvdA willen dat salafisme in Nederland harder wordt aangepakt. De stroming binnen de islam zet volgens de partijen aan tot radicalisering en gewelddadig jihadisme.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 10:58am -
 • Hollande: We zullen winnen. Onze vijand is de haat
  Frankrijk gaat de strijd tot het einde voeren 'en we zullen winnen'. Dat zei de Franse president François Hollande tijdens de herdenking van de aanslagen in Parijs.
  - 10 hours ago 27 Nov 15, 10:40am -
 • 24.000 tijdelijke woningen voor vluchtelingen met verblijfsvergunning
  Er komen zo snel mogelijk 24.000 tijdelijke woningen voor zogenoemde statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Dat hebben het kabinet, gemeenten en provincies afgesproken.
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 9:45am -
 • Dijsselbloem: Uitkeringen vluchtelingen blazen ons systeem op
  De vluchtelingencrisis bedreigt de sociale welvaartsstaat in Europa. Als de 28 landen van de Europese Unie niet snel nauw gaan samenwerken om de instroom van vluchtelingen aan de buitengrenzen aan te pakken, dan gaat het mis en is het tijd voor drast…
  - 11 hours ago 27 Nov 15, 9:34am -
 • Live om 10:30 uur: persconferentie over huisvesting vluchtelingen
  Rond 10:30 uur is er in Den Haag een persconferentie over de huisvesting van vluchtelingen. Vanochtend was er topoverleg tussen het kabinet, provincies en gemeenten over meer tijdelijke huisvesting. Volg de persconferentie hier live.
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 9:10am -
 • Live: Frankrijk herdenkt slachtoffers van aanslagen Parijs
  In Parijs worden vandaag de 130 slachtoffers van de terreuraanslagen herdacht. Om 10.30 uur begint een herdenkingsceremonie bij de Dôme des Invalides in Parijs. Volg het hier live.
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 9:05am -
 • Tweelingzussen zien elkaar na 26 jaar terug: 'Je bent wel dik geworden'
  De tweelingzussen Gerrie en Truus hadden elkaar al 26 jaar niet gezien. Truus woont in Australië en Gerrie wil niet vliegen. Skypen lukt ook al niet: de verbinding is te slecht. RTL Late Night toonde hoe de zussen elkaar na al die tijd weer terugzie…
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 9:05am -
 • Dansende bisschoppen bij aankomst paus in Kenia
  Het is een beeld dat je niet vaak ziet: bisschoppen die uit hun dak gaan. De aankomst van de paus in Kenia is een groot feest. Ook andere hoogwaardigheidsbekleders dansen er op los.
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:57am -
 • Niet voor kinderen: na #IceBucketChallenge nu #CondomChallenge
  Was je de 'ice bucket challenge' alweer vergeten? Er is nu een nieuwe internetrage: de 'condom challenge'. Het enige wat je nodig hebt, is een condoom en water.
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:47am -
 • Opgepast: deze gevaarlijke snelkookpan kan openbarsten
  Pas op met deze snelkookpan van het merk Tomado. Die kan onder hoge druk openbarsten of scheuren. Mensen kunnen daardoor brandwonden oplopen, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
  - 12 hours ago 27 Nov 15, 8:40am -
 • 'Hoogbejaarde' panda Basi viert 35ste verjaardag
  Felicitaties voor panda Basi. De Chinese reuzenpanda is 35 geworden en dat is hoogbejaard voor een panda. Basi mag het lekker rustig aan doen in de dierentuin van Peking.
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 8:12am -
 • Vrouw verkoopt baby voor 235 euro op Facebook
  Een vrouw uit het Zuid-Amerikaanse Bolivia is opgepakt voor mensenhandel. Ze verkocht haar baby'tje voor omgerekend 235 euro via Facebook.
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 7:59am -
 • Frankrijk herdenkt de 130 slachtoffers van de aanslagen in Parijs
  De 130 slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs twee weken geleden, worden vandaag herdacht. De bevolking van Frankrijk is opgeroepen de Franse vlag uit te steken.
  - 13 hours ago 27 Nov 15, 7:28am -
 • 'Fans' Feyenoord voor rechter om rellen Rome
  Elf Feyenoord-aanhangers die worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen in Rome, moeten vandaag voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. Ze staan terecht voor openlijke geweldpleging.
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 7:04am -
 • Misdaad in Nederland, de cijfers
  De criminaliteit in Nederland daalt de afgelopen jaren. Bekijk op onze kaart hoe dat in jouw gemeente zit.
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 7:00am -
 • Amerikanen 's nachts al in de rij voor 'Black Friday'
  In Amerika is het vandaag Black Friday, de traditionele koopjesdag na Thanksgiving. Winkeliers rekenen op een topomzet en de klanten lagen vannacht al in de rij.
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 6:35am -
 • Campings in problemen door nieuwe regels: 'Dit is waanzin'
  Campings dreigen massaal in de problemen te komen. Door nieuwe regels kunnen ze niet meer jaar in jaar uit met dezelfde seizoenskrachten werken. En dat is een ramp, zeggen ze. VVD en CDA eisen dat minister Asscher van Sociale Zaken de wet aanpast.
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 6:29am -
 • Openbare leven Brussel komt weer op gang
  Nu het dreigingsniveau in Brussel gezakt is van 4 naar 3, komt het openbare leven weer op gang. Vanaf vandaag rijden ook de metro's weer volgens schema.
  - 14 hours ago 27 Nov 15, 6:25am -
 • 'Kalasjnikovs bloedbad Parijs besteld op internet bij Duitse handelaar'
  Duitsland heeft een wapenhandelaar opgepakt die medeverantwoordelijk zou zijn voor het bloedbad in Parijs twee weken geleden. De 34-jarige man wordt ervan verdacht kalasjnikovs te hebben geleverd aan de terroristen.
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 6:10am -
 • Families rondom Eindhoven erfden gevaarlijk gen van Spanjaard
  Een mutatie in het DNA van een aantal families uit de regio Eindhoven is afkomstig van een Spaanse soldaat die tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) vocht in Nederland. De genfout kan in het ergste geval leiden tot een plotselinge hartstilstand…
  - 15 hours ago 27 Nov 15, 5:43am -
v.a. € 45,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse