Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Baby in stortkoker gesmeten door moeder
  Een Russische vrouw heeft haar pasgeboren baby in de stortkoker van haar flat in Moskou gegooid. Een schoonmaker vond het kind toen hij de afvalbakken wilde reinigen.
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:56pm -
 • Luchthavenpersoneel: Alsjeblieft, een bom
  De manspersoon die deze week een explosie in een vliegmachine van Daallo Airlines veroorzaakte, kreeg waarschijnlijk hulp van het Somalische luchthavenpersoneel.
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:25pm -
 • Haatclubje dreigt met rechtszaak
  De rechts-radicale groepering Voorpost dreigt de gemeente Middelburg bij voorbaat al met een kort geding als ze niet mag protesteren tegen de Duitse bondskanselier Angela Merkel.
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:18pm -
 • Jongen (3) schiet zusje (9) dood
  Het is weer eens zo ver. Een stel Amerikaanse oetlullen lieten twee kinderen alleen met een geladen pistool. De afloop laat zich raden.
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:10pm -
 • Deen had Koran op zak tijdens aanslag
  Nieuwe details zijn bekendgemaakt over Omar El-Hussein, de 22-jarige Deense terrorist die vorig jaar op 15 februari twee mensen doodde in de stad Kopenhagen en vervolgens zelf om het leven kwam.
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:24am -
 • Rusland vangt zeven IS'ers
  De Russische autoriteiten hebben in de stad Jekaterinenburg, 1.400 kilometer ten oosten van Moskou, zeven vermoedelijke leden van de terreurgroep Islamitische Staat opgepakt.
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:15am -
 • Heel oud worden? Stop op uw 102e met roken
  Een stokoude Britse dame heeft het geheim van haar hoge leeftijd verklapt. Muriel Froomberg laat zien dat iedereen 107 jaar oud kan worden zolang je maar op je 102e stopt met roken.
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:10am -
 • Nieuwe watermijten ontdekt in NL
  De afgelopen jaren zijn in ons land negen nieuwe soorten watermijten ontdekt. De diertjes vormen een aanwijzing voor de kwaliteit van het water.
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 10:50am -
 • Militaire Willems-Orde voor commando's
  Het Korps Commandotroepen krijgt de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding voor moed. De elitetroepen worden onderscheiden voor hun buitengewone inzet in Afghanistan.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:30am -
 • Britse (21) vindt eigen voeten op rare site
  Een Britse letterkundestudente die haar naam eens besloot te Googelen kwam voor een rare verrassing te staan: foto's van haar voeten blijken in vol ornaat te bewonderen op een site voor voetenfetisjisten.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:24am -
 • 'Gays in azc zijn leven niet zeker'
  In azc-Heumensoord zijn ernstige bedreigingen tegen homoseksuelen aan de orde van de dag. Nadat zij ontsnapt waren aan de morele woestenij van hun thuislanden, waar in het algemeen de Religie van de Barmhartigheid heerst, blijken ze in het vluchtelin…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:20am -
 • Meer scholen gaan versneld vwo aanbieden
  Een proef met versneld vwo wordt volgend schooljaar uitgebreid. Leerlingen kunnen op deze middelbare scholen in vijf in plaats van zes jaar hun opleiding afmaken, maakte staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) vandaag bekend.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 9:39am -
 • Zien: automobilisten spelen botsautootje
  Twee kinderachtige bestuurders in Thailand hebben hun best gedaan om hun gevecht om de rijbaan uit de hand te laten lopen. Dat is gelukt.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:31am -
 • 'Salah' gespot in optocht
  Humor en Belgen gaan goed samen, zo bleek gisteren tijdens het carnaval in het Belgische Aalst. Daar reed in de stoet een 'verhuisauto' mee als verwijzing naar het ontsnappen van terrorist Salah Abdeslam, die in november vorig jaar dood en verderf za…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:22am -
 • Chef moslimuniversiteit = oplichter
  Zware beschuldigingen vandaag tegen Ahmed Akgündüz, rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam. De chef van het instituut waar men in de Koran gewortelde wetenschap bedrijft zou "openlijk plagiaat" hebben gepleegd.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:03am -

BNR

 • New‘Retail politics’ en de hype van New Hampshire
  Meer nog dan Iowa drukt New Hampshire een stempel op de Amerikaanse presidentsverkiezingen die verhoudingsgewijs kant noch wal raakt. De staat is kleiner dan België en telt maar 1,3 inwoners. Daarvan hebben hooguit 800.000 mensen zich geregistreerd…
  - 40 mins ago 8 Feb 16, 1:27pm -
 • Nederland verscherpt per direct de grenscontroles
  De grenscontroles die Nederland in september invoerde zijn volgens Staatssecretaris Dijkhoff nog niet voldoende. Hij waarschuwt dat door de aanpassingen wel files kunnen ontstaan.
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 1:01pm -
 • Registratie van vluchtelingen Griekenland verloopt nog niet vlekkeloos
  De EU blijft druk uitoefenen op Griekenland om meer te doen om de toestroom van vluchtelingen omlaag te krijgen. Sinds januari ondersteunt het Nederlandse Border Security Team de Griekse autoriteiten op Chios.
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:46pm -
 • Vereniging Effectenbezitters sleept Volkswagen in Nederland voor rechter
  De beleggersclub vindt dat aandeelhouders zijn misleid. September vorig jaar werd bekend dat Volkswagen rommelde met de uitstootwaarden van miljoenen dieselauto's. De beurskoers van Volkswagen ging daarna gigantisch naar beneden.
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:38pm -
 • Nederlandse emigrant weg om slechte mentaliteit
  De slechte Nederlandse mentaliteit is voor veel Nederlanders een reden om te vertrekken naar het buitenland, blijkt uit onderzoek onder elfduizend bezoekers van de Emigratiebeurs.
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 11:42am -
 • BNR Topic | Voetballers moeten gelijk van het veld stappen als ze beledigd worden
  Of het nou gaat om racistische spreekkoren, beledigende spandoeken of een pop aan een strop: het kwetsen van voetballers moet gewoon stoppen. Moeten voetballers hier zelf ook actie voor ondernemen?
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 10:54am -
 • 'Meer geld naar COA en IND om vluchtelingen perspectief te bieden'
  De overheid moet veel meer geld en capaciteit beschikbaar stellen voor het COA en de IND. Dat zegt Geke Faber, burgemeester van Zaanstad, tegen BNR. Alleen dan kunnen vluchtelingen sneller integreren, zegt Faber, en ook als ze uiteindelijk teruggaan…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 10:45am -
 • Korps Commandotroepen krijgt de Militaire Willems-Orde
  De elitetroepen worden onderscheiden voor hun buitengewone inzet in Afghanistan met de hoogste dapperheidsonderscheiding. Koning Willem-Alexander reikt de onderscheiding op 15 maart uit op het Binnenhof in Den Haag.
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 10:44am -
 • VS wil nieuwe sancties tegen Noord-Korea, maar heeft het zin?
  Zuid-Korea heeft waarschuwingsschoten gelost om een patrouilleboot uit Noord-Korea te verdrijven uit hun wateren. Het incident volgt op de lancering van een langeafstandsraket door de Noord-Koreanen.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:03am -
 • Nederlands watermanagement onder de grond
  Vervuild water uit de mijnbouw wordt onvoldoende gescheiden van mens en milieu. Nederland heeft al tijden ervaring met het veilig opbergen van vervuild water, dus moeten we daar de kansen grijpen.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 9:56am -

Buienradar

NOS

 • NewObama klaagt over wifi Witte Huis
  President Obama is niet tevreden over het wifinetwerk in het Witte Huis. Dat zei hij in een interview met CBS. Volgens de Amerikaanse president zijn er veel plekken in het gebouw waar geen wifi is. Dat komt volgens hem doordat het een oud gebouw is.…
  - 22 mins ago 8 Feb 16, 1:45pm -
 • NewTwee dode baby's gevonden in een woning in Heerhugowaard
  In een woning in Heerhugowaard bij Alkmaar heeft de politie eind januari de dode lichamen van twee baby's gevonden. De vermoedelijke moeder pleegde enkele dagen voor de vondst zelfmoord in de GGZ-instelling waar zij was opgenomen.Na haar dood werden…
  - 23 mins ago 8 Feb 16, 1:44pm -
 • NewDuitse politie helpt Turkije met vluchtelingen
  Duitse politieteams gaan Turkije helpen bij het beveiligen van de grenzen en het tegengaan van mensensmokkel. Dat maakten bondskanselier Merkel en de Turkse premier Davutoglu bekend in Ankara. De ondersteuning zal naast de Europese grensbewakingsorga…
  - 55 mins ago 8 Feb 16, 1:12pm -
 • Onderzoek naar 'anti-asieltank' in Duitse carnavalsoptocht
  In een carnavalsoptocht in de Duitse deelstaat Beieren reed afgelopen weekend een praalwagen mee die een nazi-tank moest voorstellen. Op het nagemaakte oorlogsvoertuig stond onder meer de tekst "asielverdediging". De Beierse autoriteiten zijn een ond…
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 1:04pm -
 • 'IRA achter schietpartij in hotel Dublin'
  Een splintergroep van de IRA heeft de schietpartij tijdens een boksevenement in Dublin opgeëist, meldt de BBC. Bij de aanslag van afgelopen vrijdag kwam de 33-jarige David Byrne om het leven. Twee anderen raakten gewond.Continuity IRA (CIRA) laat in…
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:56pm -
 • Transportsector waarschuwt voor aanscherping grenscontroles
  De vereniging voor beroepsgoederenvervoer TLN maakt zich zorgen over het besluit van het kabinet voor onmiddellijke aanscherping van de grenscontroles. Het kabinet wil zo voorkomen dat economische vluchtelingen Nederland binnenkomen. Als de controles…
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:50pm -
 • Macedonië versterkt de hekken bij de Griekse grens
  Macedonië is bezig met het verstevigen van de grens met Griekenland. Vijf meter achter het eerste hekwerk is het leger bezig met het bouwen van een nieuw hek, afgezet met prikkeldraad.De bedoeling is dat het voor vluchtelingen moeilijker wordt om de…
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:44pm -
 • Coldcaseteam heropent vermissingszaak van 16 jaar geleden
  De politie komt met nieuwe informatie over de vermiste Habib Mhedhbi uit Zwolle. De man verdween in juni 2000 en is waarschijnlijk vermoord. De politie vermoedt dat hij om het leven is gebracht in een woning in Lelystad, meldt Omroep Flevoland. Daar…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:17pm -
 • Merkel in Turkije voor gesprekken over vluchtelingen
  Om de stroom vluchtelingen naar Europa in te dammen, heeft de EU Turkije hard nodig. Niemand begrijpt dat beter dan bondskanselier Merkel. Duitsland krijgt van alle EU-landen verreweg de meeste vluchtelingen binnen, en heeft er dus groot belang bij d…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:15pm -
 • Nederlandse mensensmokkelaars voor de rechter
  De Koninklijke Marechaussee denkt een mensensmokkelbende te hebben opgerold die met zeilboten asielzoekers naar Engeland wilde brengen. Dat bleek vandaag tijdens het begin van de rechtszaak tegen twee mannen, die in augustus in IJmuiden zijn aangehou…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:01pm -
 • Waarschuwing voor windstoten op de weg
  De verkeersdiensten waarschuwen weggebruikers vanmiddag en vanavond voor harde windstoten. De ANWB vraagt automobilisten om niet met aanhangers te rijden en vrachtwagens moeten vooral niet met lege aanhangers de weg op.Rijkswaterstaat zegt dat weggeb…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:00pm -
 • Huurwoningvoorraad krimpt komende jaren
  Het aantal huurwoningen neemt verder af als er geen verdere maatregelen worden genomen. Er worden niet genoeg huurwoningen bijgebouwd om de sloop en verkoop van huurwoningen te compenseren, terwijl de vraag naar huurwoningen groot is. Dat blijkt uit…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 11:52am -
 • Willems-Orde al uitgereikt aan 11 andere eenheden
  Het Korps Commandotroepen wordt een van de twaalf eenheden die de Militaire Willems-Orde aan hun vaandel mogen dragen. De onderscheiding wordt 15 maart uitgereikt door koning Willem-Alexander.De uitreiking is een na-oorlogse primeur: sinds 1940 zijn…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 11:48am -
 • Meer kans op files door verscherpte grenscontroles
  De grenscontroles in Nederland worden per direct verscherpt. Dat heeft staatssecretaris Dijkhoff samen met de marechaussee bekendgemaakt. De marechaussee zet bij de grensovergangen op de snelweg extra mobiele controleposten in. Nieuw is dat daarbij o…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:31am -
 • Minder bananen door slecht weer op zee
  Bij supermarkten zijn minder bananen te koop door problemen met de aanvoer vanuit Midden-Amerika.Bananengigant Chiquita zegt dat slecht weer op zee de oorzaak is. "Normaliter komt er wekelijks een schip met bananen uit Costa Rica en Panama aan in Vli…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:19am -
 • Gewoon lekker doordansen in epicentrum van zika-epidemie
  Het is na Rio het grootste carnaval van Brazilië. Vorig jaar trokken naar schatting 2,8 miljoen feestgangers naar Olinda, in het noord-oosten van Brazilië. Het stadje is zo ongeveer het epicentrum van de zika-epidemie. Met zoveel mensen bij elkaar…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:08am -
 • Europese aandelenbeurzen gaan verder onderuit
  De nieuwe beursweek brengt voor de Europese aandelenbeurzen weinig goeds. Over een breed front worden de verliezen van de voorbije weken voortgezet. Na voorzichtige hogere openingen draaiden de koersborden al snel in het rood. De verliezen lopen op t…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:07am -
 • Schultz: geen zorgen over Belgische kerncentrales
  De storingen in Belgische kerncentrales van de laatste tijd geven geen aanleiding tot zorgen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Schultz van Haegen dat de veiligheid voldoende is gewaarborgd."De storingen leiden niet tot ongevallen of…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:03am -
 • Rusland pakt zeven IS-leden op in Jekaterinenburg
  De Russische geheime dienst FSB heeft zeven IS-leden gearresteerd in Jekaterinenburg, zo'n 1400 kilometer ten oosten van Moskou. De groep zou aanslagen hebben willen plegen in Moskou en Sint-Petersburg.Sommige arrestanten zijn Russen, anderen komen u…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 10:58am -
 • De werkelijke winnaars van de Super Bowl: Beyoncé en een frisdrankje
  Bij de Amerikaanse Super Bowl draait het allang niet meer alleen om de sport. Het spektakel dat rondom de finale van het Noord-Amerikaanse American football-seizoen wordt geboden, is minstens zo belangrijk. In Amerikaanse media gaat het veel over de…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 10:48am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • New'Regime Syrië roeit mensen uit'
  In Syrische gevangenissen gaan zo veel gevangenen dood, dat er sprake lijkt van uitroeiing. Dit heeft een onderzoekscommissie van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties maandag in Genève beklemtoond. Ook in de plaatsen waar rebellen mensen gev…
  - 8 mins ago 8 Feb 16, 1:59pm -
 • NewVisum voor reizigers Canada verplicht
  Ga je binnenkort op vakantie naar Canada? Vergeet dat niet een ETA Visum aan te vragen. Vanaf 15 maart aanstaande is dat namelijk verplicht.
  - 10 mins ago 8 Feb 16, 1:57pm -
 • New'Stuur ze naar donker Afrika'
  Een levenslang stadionverbod, een flinke boete of iets anders? Veel Nederlanders hebben geen goed woord over voor de actie met de opblaaspop die Vermeer moest voorstellen, gisteren in de Arena.
  - 12 mins ago 8 Feb 16, 1:55pm -
 • NewBosma in Tweede Kamer voor VVD
  Remco Bosma (44) volgt Bart de Liefde op als lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Dat heeft de VVD maandag bekendgemaakt.
  - 13 mins ago 8 Feb 16, 1:54pm -
 • NewKlaar voor de aangifte inkomstenbelasting?
  Ondernemers moeten vanaf dit jaar via Mijn Belastingdienst aangifte doen van hun inkomstenbelasting in plaats van via de digitale ondernemersportal. Ben jij klaar voor je aangifte?
  - 17 mins ago 8 Feb 16, 1:50pm -
 • NewBritten enthousiast over dronejager
  Scotland Yard is zeer geïnteresseerd in het Nederlandse initiatief om adelaars tegen drones in te zetten. Het hoofd van de Londense politie sir Bernard Hogan-Howe verklaarde maandag geïmponeerd te zijn door de training van de vogels, die de onbeman…
  - 18 mins ago 8 Feb 16, 1:49pm -
 • NewOnderzoek dood door meteoriet
  In India is een onderzoek begonnen naar de vraag of een buschauffeur door een meteoriet is omgekomen. De chauffeur werkte voor een technische school en stond op het schoolterrein op het gras vlak bij een cafetaria toen er een soort explosie leek te z…
  - 24 mins ago 8 Feb 16, 1:43pm -
 • New'AkzoNobel ziet omzet stabiliseren'
  AkzoNobel heeft de omzet in het vierde kwartaal naar verwachting zien stabiliseren. Geholpen door bezuinigingsoperaties wist het verf- en chemicaliënconcern de winst wel flink op te voeren, voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die…
  - 25 mins ago 8 Feb 16, 1:42pm -
 • NewFerrari's nieuwe kilometervreter: GTC4Lusso
  Dit is hem, de opvolger van de Ferrari FF. De auto krijgt niet alleen een licht aangepaste carrosserie en techniek, de Italianen geven de vierpersoons Ferrari ook een nieuwe naam. Ferrari's nieuwe kilometervreter luistert voortaan naar de naam GTC4Lu…
  - 27 mins ago 8 Feb 16, 1:40pm -
 • NewDaniëlle gekoppeld aan Seal
  Wie is deze ’mysterieuze blondine’ met wie zanger Seal het heel gezellig heeft?, vragen Britse media zich af. Het blijkt te gaan om ’onze’ Daniëlle Oerlemans!
  - 27 mins ago 8 Feb 16, 1:40pm -
 • NewIsinbajeva niet indoor actief
  Atlete Jelena Isinbajeva moet het hele indoorseizoen overslaan. De Russische polsstokhoogspringster heeft een scheurtje in haar kuitspier. "Haar linkerbeen zit in het gips. Het is evident dat ze verstek moet laten gaan voor de rest van het indoorseiz…
  - 28 mins ago 8 Feb 16, 1:39pm -

Elsevier

 • NewVerzekeraar vroeg diagnose ggz-patiënt
  DEN HAAG (ANP) - Een verzekeraar heeft gegevens van klanten opgevraagd terwijl dat niet mocht. Het ging om de diagnoses en behandelplannen van ggz-patiënten. Die hadden echter een zogeheten privacyverklaring ingevuld, zodat ze dat voor zichzelf kond…
  - 19 mins ago 8 Feb 16, 1:48pm -
 • New'Regime Damascus lijkt mensen uit te roeien'
  GENVE (ANP/DPA/RTR) - In Syrische gevangenissen gaan zo veel gevangenen dood, dat er sprake lijkt van uitroeiing. Dit heeft een onderzoekscommissie van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties maandag in Genève beklemtoond. Ook in de plaatsen wa…
  - 19 mins ago 8 Feb 16, 1:48pm -
 • NewGriekse beurs keldert na impasse met trojka
  ATHENE (ANP) - De impasse die vorige week ontstond tussen de Griekse overheid en zijn schuldeisers resulteerde maandag in een forse daling van de toonaangevende beursindex in Athene. Vooral bankaandelen werden gedumpt, uit vrees voor verdere negatiev…
  - 42 mins ago 8 Feb 16, 1:25pm -
 • NewDuits-Turkse hulpactie voor vluchtelingen
  ANKARA (ANP/DPA) - Duitsland en Turkije zetten per direct een gezamenlijke hulpactie op touw voor de tienduizenden vluchtelingen die zich aan de Turks-Syrische grens ophouden. Dat heeft de Turkse premier Ahmet Davutoglu maandag gezegd na besprekingen…
  - 49 mins ago 8 Feb 16, 1:18pm -
 • NewNederlanders willen Indian Ocean vlot trekken

  Nederlanders willen Indian Ocean vlot trekken

  HAMBURG (ANP) - Slepers van bergingsbedrijf Smit Salvage zullen in de nacht van maandag op dinsdag proberen het containerschip CSCL Indian Ocean van een zandbank in de Elbe te trekken. Verscheidene grote sleepboten heeft het Nederlandse bedrijf daarv…
  - 49 mins ago 8 Feb 16, 1:18pm -
 • NewDuits-Turkse hulpactie voor vluchtelingen
  ANKARA (ANP/DPA) - Duitsland en Turkije zetten per direct een gezamenlijke hulpactie op touw voor de tienduizenden vluchtelingen die zich aan de Turks-Syrische grens ophouden. Dat heeft de Turkse premier Ahmet Davutoglu maandag gezegd na besprekingen…
  - 58 mins ago 8 Feb 16, 1:09pm -
 • Leger Syrië weer dichter bij Turkse grens

  Leger Syrië weer dichter bij Turkse grens

  BEIROET (ANP) - Het Syrische leger rukt steeds verder op richting de grens met Turkije, gesteund door strijders uit Iran en Russische gevechtsvliegtuigen. Rebellen luidden maandag de noodklok en zeiden dat hun opstand tegen de Syrische president Bash…
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 1:00pm -
 • Nederland laagste op computerviruslijst EU
  BRUSSEL (ANP) - Nederlanders hebben vergeleken met andere Europeanen het minst last van computervirussen. Zes op de honderd computergebruikers werden hier vorig jaar door getroffen, terwijl het gemiddelde in de Europese Unie op 21 procent lag.
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:53pm -
 • 'Olie-installaties IS legitiem doelwit'

  'Olie-installaties IS legitiem doelwit'

  DEN HAAG (ANP) - Olie-installaties van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Syrië moeten worden uitgeschakeld. Dat stelden deskundigen van denktanks maandag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de geplande Nederlandse inzet in Syrië.
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:23pm -
 • Mogelijk files door toezicht op mensensmokkel
  DEN HAAG (ANP) - De marechaussee gaat het mobiele grenstoezicht aanpassen om mensensmokkel beter aan te kunnen pakken. Bij grensovergangen waar de brigades op dat moment actief zijn, moet het verkeer langzamer gaan rijden. De marechaussees kunnen dan…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:21pm -
 • Carnavalsoptochten geschrapt wegens storm

  Carnavalsoptochten geschrapt wegens storm

  DSSELDORF/KELMIS (ANP) - In verscheidene Duitse steden zijn maandag carnavalsoptochten geschrapt in verband met de aanwakkerende storm. Na Essen en Mainz maakte ook Düsseldorf bekend dat de tocht niet doorgaat. Ook in België zijn optochten afgelast…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:03pm -
 • Groen licht voor overname Hunkemöller

  Groen licht voor overname Hunkemöller

  BRUSSEL (ANP) - De Amerikaanse investeerder Carlyle Group mag de Nederlandse lingerieketen Hunkemöller overnemen. De deal kreeg maandag groen licht van de Europese Commissie.
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 11:52am -
 • Macedonië verstevigt grenshek Griekenland
  SKOPJE (ANP) - Macedonië verstevigt het in november opgerichte hekwerk aan de grens met Griekenland. Soldaten zijn maandag bij de grensovergang Gevgelija begonnen direct bij de bestaande grensafzetting een nieuw hek te maken met gaas en prikkeldraad…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:36am -
 • 'Aanwas huurwoningen blijft achter'

  'Aanwas huurwoningen blijft achter'

  UTRECHT (ANP) - De aanwas van nieuw gebouwde huurwoningen is nog altijd onvoldoende om het tekort hieraan weg te werken. Ondanks de grote vraag zal de voorraad huurwoningen zoals het er nu naar uitziet zelfs gaan krimpen, voorspelde vastgoedadviseur…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:17am -
 • 'Versneld vwo past bij flexibeler onderwijs'
  AMSTERDAM (ANP) - De uitbreiding van de proef met het versneld afronden van het vwo past goed in de noodzaak om het onderwijs flexibeler te maken, en meer maatwerk te bieden aan individuele leerlingen. Dat zegt Henk Sligte, onderzoeker van het Kohnst…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:16am -

Metro Nieuws

 • NewJongetje (10) bungelt onder brug na truckongeluk
  In een dramatische video is te zien hoe een 10-jarige jongen na een vrachtwagenongeluk onder een brug bungelt. Hij reed met zijn vader in het noorden van Israël toen ze verongelukten.De vader werd al snel gered, maar de jongen heeft nog even onder…
  - 18 mins ago 8 Feb 16, 1:49pm -
 • NewModellen Zoolander en Hansel praten over politiek
  Komende donderdag is het zover: dan is deel twee van de film Zoolander in de bioscoop te zien. Vijftien jaar nadat hoofdpersonen Derek Zoolander en Hansel hun mannenmodellencarriere op een laag pitje hebben gezet, belanden de twee weer in een bijzond…
  - 23 mins ago 8 Feb 16, 1:44pm -
 • NewArsenal verdient veruit het meest aan zijn fans

  Arsenal verdient veruit het meest aan zijn fans

  Arsenal genereert van alle clubs ter wereld de meeste inkomsten op wedstrijddagen. The Gunners overschrijden als enige club de grens van 100 miljoen op jaarbasis. Op de tweede plek komt Real Madrid, Barcelona pakt het brons. Dit blijkt uit cijfers va…
  - 27 mins ago 8 Feb 16, 1:40pm -
 • NewTaalstrijd: Franse letters worden dâkloos
  Frankrijk is in de ban van het accent circonflexe (ˆ). Aankomend studiejaar verdwijnt het ‘dakje’ namelijk uit de schoolboeken. Ruim 2400 woorden zullen dan worden veranderd. Veel Fransen vrezen de ineenstorting van hun welbespraakte taal.De…
  - 29 mins ago 8 Feb 16, 1:38pm -
 • NewDeze vrouw is ontzettend bang voor cake
  Rachael Lee is 27 jaar en heeft een verlammende angst voor, jawel, cake. Sponscake om precies te zijn. Als ze zo'n cake ziet, raakt ze in paniek en wordt ze ontzettend nerveus. Vaak barst ze spontaan in huilen uit.Lees ook: De 9 vreemdste fobieën…
  - 48 mins ago 8 Feb 16, 1:19pm -
 • NewIngegraven hond na 72 uur uit sinkhole gered
  Een 12-jarige hond heeft op wonderbaarlijke wijze een val overleefd in een sinkhole. Het beestje was zo'n 72 uur levend begraven voordat hij werd ontdekt en bevrijd.Jankgeluiden'Maverick' werd al vanaf 4 februari vermist nadat hij was weggelopen in…
  - 53 mins ago 8 Feb 16, 1:14pm -
 • NewBrits label verplicht modellen te eten in contract
  Het strenge lijnregime en de daardoor vaak magere modellen blijven voor controverse zorgen. Maar ondanks verschillende Europese wetsveranderingen neemt het Britse modelabel Rose & Willard het heft in eigen handen.Lees ook: Israël verbiedt gebruik…
  - 53 mins ago 8 Feb 16, 1:14pm -
 • NewOphef over 'pantserwagen' in Duitse optocht
  - 58 mins ago 8 Feb 16, 1:09pm -
 • Superbowl-commercials kostten 166.666 per seconde
  Commercials vormen jaarlijks een belangrijk deel van het entertainment rond de Super Bowl, de finale van het American Footballseizoen. Adverteerders betaalden volgens de Engelse krant The Independent dit jaar 5 miljoen dollar voor een advertentie…
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 1:00pm -
 • Topkok François Geurds en dj Martin Damen maken cd
  Een muziekje voor bij het koken vinden we allemaal prettig, maar wat past er nou bij een kokende topkok? Michelinsterren-chef Francois Geurds en dj Martin Damen besloten om de koppen bij elkaar te steken en net zolang te mixen en te roeren, totdat de…
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:59pm -

Google nieuws

 • NewDijkhoff neemt nieuwe maatregelen aan de grens - Elsevier

  Dijkhoff neemt nieuwe maatregelen aan de grens - Elsevier

  ElsevierDijkhoff neemt nieuwe maatregelen aan de grensElsevierStaatssecretaris van Asiel Klaas Dijkhoff (VVD) neemt nieuwe maatregelen tegen de niet aflatende migratiestroom. Voertuigen die de Nederlandse grens over willen, krijgen te maken met stren…
  - 36 mins ago 8 Feb 16, 1:31pm -
 • Militaire Willems-Orde voor Korps Commandotroepen - NU.nl

  Militaire Willems-Orde voor Korps Commandotroepen - NU.nl

  NU.nlMilitaire Willems-Orde voor Korps CommandotroepenNU.nlKoning Willem-Alexander reikt op dinsdag 15 maart op het Binnenhof in Den Haag de Militaire Willems-Orde uit aan het Korps Commandotroepen uit Roosendaal. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdiens…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:06pm -
 • Carnavalsoptochten massaal afgelast in het zuiden - AD.nl

  Carnavalsoptochten massaal afgelast in het zuiden - AD.nl

  AD.nlCarnavalsoptochten massaal afgelast in het zuidenAD.nlweerkaart Het is maar de vraag of maandag alle carnavalsoptochten door zullen gaan, in verband met het stormachtige weer. Maandagochtend gaat de wind weer even liggen, maar in de namiddag en…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:03pm -

Volkskrant

 • NewJohn L. Tishman (90), bouwer van de Twin Towers, overleden

  John L. Tishman (90), bouwer van de Twin Towers, overleden

  Op negentigjarige leeftijd jaar is zaterdag de New Yorkse bouwtycoon John L. Tishman overleden. Hij bouwde in zijn thuisstad de iconische Twin Towers die hij in 2001 voor zijn ogen zag instorten na een terreuraanslag. De op Manhattan geboren en getog…
  - 22 mins ago 8 Feb 16, 1:45pm -
 • NewMacedonië timmert grens verder dicht

  Macedonië timmert grens verder dicht

  Macedonië gaat de bewaking aan de grens met Griekenland verder opvoeren, in de hoop de grote stroom van migranten en vluchtelingen in te dammen. Dat heeft de legertop van het land maandag bekendgemaakt. Bij de grens staat al een hek en daar komt nu…
  - 30 mins ago 8 Feb 16, 1:37pm -
 • NewHulpactie Duitsland en Turkije aan 'begin van nieuwe menselijke tragedie'

  Hulpactie Duitsland en Turkije aan 'begin van nieuwe menselijke tragedie'

  Duitsland en Turkije zetten per direct een gezamenlijke hulpactie op touw voor de tienduizenden vluchtelingen die zich aan de Turks-Syrische grens ophouden. Dat heeft de Turkse premier Ahmet Davutoglu maandag gezegd na besprekingen met de Duitse bond…
  - 35 mins ago 8 Feb 16, 1:32pm -
 • NewGrote verliezen op Europese aandelenbeurzen

  Grote verliezen op Europese aandelenbeurzen

  De Europese aandelenbeurzen leverden maandagochtend fors in, na een vlakke openingsfase. Volgens handelaren maakten beleggers zich opnieuw zorgen over de groeivooruitzichten voor de wereldeconomie. De AEX in Amsterdam kende geen enkele stijger en de…
  - 39 mins ago 8 Feb 16, 1:28pm -
 • NewAfsplitsing IRA eist verantwoordelijkheid op voor dodelijke schietpartij

  Afsplitsing IRA eist verantwoordelijkheid op voor dodelijke schietpartij

  Een gewapende afsplitsing van de vroegere terreurbeweging IRA heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een schietpartij bij de weging van een bokswedstrijd van afgelopen vrijdag, zo meldt de BBC. Bij de schietpartij viel één dode en raakten tw…
  - 41 mins ago 8 Feb 16, 1:26pm -
 • Zeker 33 bootvluchtelingen verdronken op Egeïsche Zee

  Zeker 33 bootvluchtelingen verdronken op Egeïsche Zee

  Bij twee bootongelukken op de Egeïsche Zee tussen Turkije en Griekenland zijn maandag 33 mensen verdronken. Tweeëntwintig mensen kwamen om toen de boot waarin zij zaten omsloeg voor de kust van Edremit in de provincie Balikesir, zei een medewerker…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:37pm -
 • Dijkhoff 'intensiveert' mobiele controles in grensgebied - kans op files

  Dijkhoff 'intensiveert' mobiele controles in grensgebied - kans op files

  De Koninklijke Marechaussee gaat nog intensiever controles uitvoeren in de grensstreken om zicht te krijgen op de vluchtelingenstroom. Dit maakte staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Asiel vandaag bekend. Het aantal controles wordt niet meer, maar wel…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:17pm -
 • Geen carnavalsoptocht in Den Bosch: 'Ik kan wel janken'

  Geen carnavalsoptocht in Den Bosch: 'Ik kan wel janken'

  De carnavalsoptocht in Den Bosch gaat niet door vanwege voorspeld noodweer. Dat laat de Brabantse bouwers gedesillusioneerd achter. Jan van den Heuvel zit er helemaal doorheen. Honderden uren aan arbeid zitten in zijn carnavalswagen. Met zijn hoofd g…
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:05pm -
 • Starbucks weert (tijdelijk) vrouwen in Saoedi-Arabië

  Starbucks weert (tijdelijk) vrouwen in Saoedi-Arabië

  Saoedische vrouwen mogen niet langer koffie drinken bij Starbucks in de hoofdstad  Riyad. De CPVPV, de religieuze politie die de sharia (streng islamistische wet) in Saoedi-Arabië moet handhaven, heeft vrouwen verboden de bekende koffieketen binnen…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:24am -
 • Supportersvereniging Ajax: 'KNVB en OM moeten harder optreden'

  Supportersvereniging Ajax: 'KNVB en OM moeten harder optreden'

  De supportersvereniging van Ajax beschikt over onvoldoende instrumenten om incidenten met voetbalfans te bestrijden. Daarom doet voorzitter Daniël Dekker een beroep op de KNVB en het Openbaar Ministerie om duidelijker en harder op te treden. 'Ik lee…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:20am -
 • Meisje van 8 na zestig uur onder puin Taiwan vandaan gehaald

  Meisje van 8 na zestig uur onder puin Taiwan vandaan gehaald

  In de Taiwanese stad Tainan duurt het reddingswerk na de aardbeving van zaterdag voort. Uit een flat die bij de beving instortte, zijn maandag drie mensen gered waaromder een 8-jarig meisje. Meer dan zestig uur na de aardbeving konden reddingswerkers…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 10:50am -
 • Turkije zet kamp op aan Syrische kant van de grens

  Turkije zet kamp op aan Syrische kant van de grens

  Turkse hulpverleners hebben aan de Syrische kant van de grens tenten opgezet en voedselhulp geleverd voor de tienduizenden mensen die het geweld rond de stad Aleppo zijn ontvlucht. Turkije zegt niet nog meer vluchtelingen te kunnen opnemen, maar belo…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 10:44am -
 • Techblog - Obama's klagen over slechte wifi in Witte Huis

  Techblog - Obama's klagen over slechte wifi in Witte Huis

  Nieuws, geruchten, tweets en andere tijdingen uit de wereld van de technologie, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:23am -
 • Blog USA16 - Hoogtepunt van ongemak in Republikeinse campagne

  Blog USA16 - Hoogtepunt van ongemak in Republikeinse campagne

  Met de Amerikaanse voorverkiezingen in volle gang en de presidentsverkiezingen op 8 november, volgen we de waan van Washington op de voet. Van relletjes tot campagneanalyses, van Sanders tot Cruz, van Bill tot Ivanka. Make America great again of Hill…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:19am -
 • Militaire Willems-Orde voor Korps Commandotroepen

  Militaire Willems-Orde voor Korps Commandotroepen

  Het Korps Commandotroepen krijgt de Militaire Willems-Orde, de hoogste dapperheidsonderscheiding. De elitetroepen worden onderscheiden voor hun buitengewone inzet in Afghanistan. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte dat maandag bekend. Koning Willem-Al…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:01am -
 • Oud verslaat nieuw, Coldplay figurant op eigen feest: terugblik op Super Bowl 50

  Oud verslaat nieuw, Coldplay figurant op eigen feest: terugblik op Super Bowl 50

  Editie vijftig van de Super Bowl kreeg met Denver Broncos in de nacht van zondag op maandag de underdog als winnaar. De ploeg uit Colorado versloeg Carolina Panthers met 24-10 in het grootste eendaagse sportevenement van de wereld. De Super Bowl was…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:06am -
 • Luipaard verwondt zes mensen op school in India

  Luipaard verwondt zes mensen op school in India

  Een luipaard in de op twee na grootste stad in India, Bangalore, heeft daar zes mensen verwond. Ze probeerden het beest te vangen, meldde de BBC maandagmorgen. Onder de gewonden zijn een wetenschapper en een medewerker van de bosbouw. De mannen waren…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 8:51am -
 • Homoseksuele vluchtelingen in Nijmegen met dood bedreigd

  Homoseksuele vluchtelingen in Nijmegen met dood bedreigd

  Homoseksuele vluchtelingen in vluchtelingenkamp Heumensoord bij Nijmegen worden met de dood bedreigd. Dat beweert homobelangenorganisatie COC, die nu opnieuw pleit voor de inrichting van safehouses voor bedreigde homoseksuele vluchtelingen. Het COC o…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 8:38am -
 • Carnavalstochten Den Bosch en Breda afgelast vanwege slecht weer

  Carnavalstochten Den Bosch en Breda afgelast vanwege slecht weer

  Er zijn vandaag verschillende carnavalstochten afgelast en uitgesteld vanwege het weer. Het KNMI heeft voor maandag code geel afgegeven, hierbij worden regen, hagel en zware windstoten met een snelheid tussen de 75 en 90 kilometer per uur verwacht. D…
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:35am -
 • Nog nooit studeerden zo veel mensen aan Nederlandse universiteiten

  Nog nooit studeerden zo veel mensen aan Nederlandse universiteiten

  Nog nooit studeerden zo veel mensen aan de Nederlandse universiteiten. Dit collegejaar staan 258.054 studenten ingeschreven aan een universiteit. Dat is 1,8 procent meer dan vorig studiejaar en toen was er ook al een record gevestigd. De universiteit…
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 6:45am -
 • Handel tussen Nederland en Iran nam al toe voor embargo

  Handel tussen Nederland en Iran nam al toe voor embargo

  Al voordat het handelsembargo tegen Iran vorig jaar werd opgeheven, nam de handel tussen Iran en Nederland weer toe. De afgelopen jaren hadden exporteurs te maken met handelsbelemmeringen, maar vorig jaar steeg de export van goederen naar ruim 450 mi…
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 6:34am -
 • Denver Broncos wint vijftigste Super Bowl

  Denver Broncos wint vijftigste Super Bowl

  Denver Broncos heeft zondag (lokale tijd) de 50ste editie gewonnen van de Super Bowl, de finale van de belangrijkste competitie in het American Football. De ploeg versloeg de Carolina Panthers met 24-10. De Broncos scoorden vroeg en raakten hun voors…
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 3:33am -
 • Boot Noord-Korea keert om na waarschuwingsschoten Zuid-Korea

  Boot Noord-Korea keert om na waarschuwingsschoten Zuid-Korea

  De Zuid-Koreaanse marine heeft maandag waarschuwingsschoten gelost om een patrouilleboot uit Noord-Korea te verdrijven. Het vaartuig was de zeegrens tussen de landen overgestoken, zei een legerfunctionaris uit Zuid-Korea. De marine had de patrouilleb…
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 3:17am -
 • Leicester is een cadeau voor het voetbal

  Leicester is een cadeau voor het voetbal

  Zoon van 9 roept al weken: Leicester City wordt kampioen van Engeland. Zo gaat dat. Hij heeft een helder kijkje op voetbal en danst door het leven, zonder mitsen en maren. Pa countert: wacht maar af. Straks komt de druk. Denk aan blessures, aan het m…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • 'De Russen bombarderen ons kapot'

  'De Russen bombarderen ons kapot'

  Rebellen, scholen, ziekenhuizen: volgens vluchtelingen wordt bij de bombardementen op Aleppo niemand ontzien. De Turkse grenspolitie blijft onverbiddelijk: de grens blijft dicht. 'Echt vreselijk voor al die kinderen en oude mensen aan de andere kant,…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • 'Mikken op één topper maakt je kwetsbaar'

  'Mikken op één topper maakt je kwetsbaar'

  Zonder de gedroomde ster Roger Federer gaat vandaag het ATP-toernooi in Rotterdam van start. Directeur Richard Krajicek over het complexe spel met de sterren. Hij is de roulettespeler die al zijn fiches op één nummer had gezet. Donderdagavond sprak…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Moet ik dit echt 'op de nuchtere maag' slikken?

  Moet ik dit echt 'op de nuchtere maag' slikken?

  'Dit medicijn alleen op de nuchtere maag slikken.' Of juist: 'Alleen ná de maaltijd innemen.' Wie veel met medicijnen te maken heeft, weet dat de meeste niet op elk moment van de dag in te nemen zijn. Na een bijna oneindige lijst met bijwerkingen he…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Nederlander in Duitsland vast voor matchfixing

  Nederlander in Duitsland vast voor matchfixing

  In Duitsland zit een Nederlander vast voor betrokkenheid bij matchfixing. De man is op 9 januari gearresteerd op Duits grondgebied omdat er een arrestatiebevel tegen hem liep. Dat bevestigt het Bochumse Openbaar Ministerie tegenover de Volkskrant. 'I…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Van geile carnavalskoorts is hier geen sprake

  Van geile carnavalskoorts is hier geen sprake

  Vijf stratenmakers in fluorescerende hesjes staren - sommige leunend op een spade - naar een gat in het asfalt waar morgen de tractoren van de carnavalsstoet overheen zullen denderen. Dan kijkt de voorman naar de kerkklok: schafttijd! Onthaasten is u…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • 'Hele paragrafen, zelfs bladzijden schrijft hij over'

  'Hele paragrafen, zelfs bladzijden schrijft hij over'

  Wetenschappers zeggen dat Ahmet Akgündüz, de omstreden rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam, openlijk heeft plagieerd in zijn proefschrift en boeken. Zelf ontkent hij. 'Hele paragrafen, ja zelfs bladzijden schrijft hij over', zegt schr…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Ook in dorpen hapert hulp aan kwetsbare ouderen

  Ook in dorpen hapert hulp aan kwetsbare ouderen

  Het lijkt zo voor de hand te liggen: in dorpen, waar de mensen elkaar nog groeten en waar nog een zekere mate van sociale controle heerst, is de zorgzame samenleving kansrijker dan in 'de grote stad', waar de mensen elkaar niet meer zouden kennen. Ma…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Alleen bij fans gaan voetbal en carnaval nog samen

  Alleen bij fans gaan voetbal en carnaval nog samen

  Bij het Limburgse Roda JC spelen steeds minder Limburgers. Het carnaval is er vooral een supportersaangelegenheid geworden. Vier bussen met fans van Roda JC draaien zaterdagavond het parkeerterrein van het Kyocera Stadion op. Een hulk, een sheriff, e…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Ze heeft twee cv's: eentje met en eentje zonder de PVV

  Ze heeft twee cv's: eentje met en eentje zonder de PVV

  Tamara Wulffelé (34) was fan van Pim Fortuyn, werkte nauw samen met Geert Wilders en is nu gegrepen door de journalistiek. Zij vergaart en verspreidt op eigen houtje berichten voor wantrouwend Nederland. Zo houdt ze het vuur brandend. Traditionele m…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Boze jongeren zoeken grootvaderfiguur als aanvoerder

  Boze jongeren zoeken grootvaderfiguur als aanvoerder

  Welke links-radicale opa voelt zich geroepen aanvoerder te worden van de Angry Young Movement, de Boze Jongeren Beweging in Nederland? Is dat iets voor Huub Oosterhuis? Jan Pronk? Jan Marijnissen? Adri Duivesteijn? Er bestaat een duidelijke vacature…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Het weer: onstuimig en nat

  Het weer: onstuimig en nat

  Het is vandaag onstuimig en nat. Vroeg in de ochtend regent het al, maar ook vanmiddag en vanavond is de paraplu vaak nodig. Het waait fors. Tijdens de ochtendspits is de zuidwester boven land krachtig tot hard met zware windstoten van 75 tot soms ze…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • De sensatie van schaarste zal altijd bestaan

  De sensatie van schaarste zal altijd bestaan

  De economie als wetenschap ligt aan de beademing, schreef Peter de Waard vrijdag in de Volkskrant. 'De wetenschap van de schaarste' zou ten einde lopen, omdat er geen schaarste meer zou zijn. Zelfs als De Waard gelijk heeft en de verzamelwoede van me…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Carnaval is een feest van verbroedering

  Carnaval is een feest van verbroedering

  De ingezonden brieven van maandag 8 februari. De hoeveelheid fijnstof in het verkeer wordt veroorzaakt door twee componenten: de efficiëntie waarmee motoren brandstof verbranden en het totale aantal motoren dat op enig moment uitstoot veroorzaakt. H…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Rector Islamitische Universiteit beschuldigd van plagiaat

  Rector Islamitische Universiteit beschuldigd van plagiaat

  De omstreden rector Ahmed Akgündüz van de Islamitische Universiteit Rotterdam wordt beschuldigd van plagiaat. Volgens deskundigen zou Akgündüz in zijn academische werk vele passages zonder bronvermelding overschrijven van andere auteurs. Het over…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • Yolanthe Sneijder-Cabau als redder van de participatiesamenleving

  Yolanthe Sneijder-Cabau als redder van de participatiesamenleving

  Van Festen weten we dat gezinnen gruwelijke plekken kunnen zijn - en niet van Festen alleen. Over bloedverwanten die elkaar naar het leven staan dan wel in volkomen onverschilligheid langs elkaar heen leven dan wel uit onopgehelderde motieven het ond…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -
 • De culturele kalender van theatermaker Anne Maike Mertens

  De culturele kalender van theatermaker Anne Maike Mertens

  Wat staat er op de culturele kalender van theatermaker Anne Maike Mertens?   Over tijd, de kosmos en de eeuwige drang naar nieuwe kennis en ontdekkingen. De voorstelling is gebaseerd op de missie Apollo 11 waarbij astronaut Michael Collins in zijn e…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:00am -

RTL

 • NewNiet Weekers maar Bosma in Kamerfractie VVD
  Niet Frans Weekers maar Remco Bosma neemt plaats in de Tweede Kamerfractie van de VVD. Bosma volgt Bart de Liefde op. Dat heeft de VVD bekendgemaakt.
  - 14 mins ago 8 Feb 16, 1:53pm -
 • NewKamer: OM moet hooligans hard aanpakken
  Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat het Openbaar Ministerie een centrale rol moet spelen bij de aanpak van wantoestanden in de voetbalstadions. De Kamer voelt er echter niks voor om wetten aan te passen, omdat de pas aangescherpte voetbalwet…
  - 23 mins ago 8 Feb 16, 1:44pm -
 • Twee dode baby's gevonden in huis Heerhugowaard
  De politie heeft vorige maand een gruwelijke vondst gedaan in Heerhugowaard. In een huis zijn twee dode baby's gevonden. De politie was gealarmeerd na het lezen van brieven van de vermoedelijke moeder.
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 1:07pm -
 • 'Terreurgroep IS gaat ten onder'
  Het kalifaat van de terreurgroep IS zal uiteindelijk het onderspit delven door de bombardementen van de coalitie en grondtroepen van de Koerdische Peshmerga’s en het Iraakse leger.
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 1:04pm -
 • Strengere grenscontroles, zou het helpen?
  Vanaf vandaag worden de controles aan de grens geïntensiveerd. Staatssecretaris Dijkhoff van Justitie hoopt dat er minder illegalen die toch geen kans maken op een verblijfsvergunning tegengehouden kunnen worden. Maar zou dat nou echt werken? Politi…
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:51pm -
 • 8500 nieuwe stamceldonoren dankzij Oscar: 'Geweldig!'
  Sinds RTL Nieuws zaterdag aandacht besteedde aan leukemiepatiënt Oscar Westbroek (20), hebben zich 8500 potentiële stamceldonoren laten inschrijven. Geweldig, reageert Oscars moeder Marie-José. "Maar het blijft zoeken naar een speld in een hooiber…
  - 1 hour ago 8 Feb 16, 12:46pm -
 • Meisje (8) na drie dagen gered uit puin aardbeving Taiwan
  Meer dan 60 uur na de aardbeving in Taiwan hebben reddingswerkers hoopvol nieuws. Een meisje van acht jaar oud is uit de puinhopen van een ingestort flatgebouw in de stad Tainan gered.
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 12:02pm -
 • Opvang aan Turkse grens 'zolang dat goed gaat'
  Turkije kan de massale vluchtelingenstroom uit Syrië nauwelijks meer aan. "De hulpverlening verloopt een beetje chaotisch", ziet Midden-Oostencorrespondent Olaf Koens.
  - 2 hours ago 8 Feb 16, 11:38am -
 • Aanslag op woonwagenkamp: woning met antitankgranaat beschoten
  De politie dacht gisteren nog dat het om een vuurwerkbom ging, maar vandaag blijkt dat een woonwagenkamp in Bergen op Zoom met een antitankgranaat is beschoten.
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:32am -
 • Dronken moeder zet 9-jarige dochter achter het stuur
  Een politieman in de Amerikaanse staat Wisconsin keek raar op toen hij een slingerende auto staande hield. Achter het stuur zat namelijk niet een gewone bestuurder, maar een klein meisje van 9 jaar oud.
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:17am -
 • Intensievere controles aan de grens, meer kans op files
  Vanwege de vluchtelingenstroom gaat Nederland per direct intensiever controleren aan de grens. Door controles op de weg, neemt de kans op files bij de grens toe, waarschuwt staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff. De strengere gren…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:15am -
 • Carnavalsoptochten afgelast: maanden bouwen voor niets
  In het zuiden van het land balen ze flink nu de carnavalsoptochten in onder andere Roermond, Breda en Den Bosch zijn afgelast. Jos Huijbregts bouwde bijna elf maanden aan een praalwagen en moet het ding nu weer afbreken. "Het is verschrikkelijk jamme…
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 10:52am -
 • Bewakingsbeelden: zo kwam bom in vliegtuig Somalië
  Er zijn nieuwe beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een medwerker vanhet vliegveld van Mogadishu een laptop doorgeeft. De laptop zou volgens deSomalische overheid zou het gaan om de bom die vorige week een gat blies ineen toestel van Daallo A…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:13am -
 • Korps Commandotroepen krijgt hoogste onderscheiding: Militaire Willems-Orde
  Een bijzondere eer voor het Korps Commandotroepen. De koning zal volgende maand de Militaire Willems-Orde aan het korps uitreiken. Dat is de hoogste Nederlandse dapperheidsonderscheiding.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:10am -
 • Opmerkelijk: 'silent' disco verboden vanwege te veel herrie
  In het Zwitserse Lausanne gaat een geplande 'silent disco' in de openlucht niet door. De stad heeft het event verboden; de disco zou zorgen voor, jawel, te veel herrie.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 9:48am -
 • Luchtvaartpersoneel gaf bomlaptop aan aanslagpleger Somalië
  Het lijkt erop dat luchtvaartpersoneel betrokken was bij de explosie in een passagiersvliegtuig in Somalië. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat twee personeelsleden een laptop overhandigen aan de aanslagpleger.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 9:43am -
 • IJsbrug stort in: 'Gelukkig is er niemand gewond'
  Eindhovense studenten hebben de afgelopen weken in Finland geprobeerd eenbrug van ijs te bouwen. De poging mislukte omdat de dooi inviel. Eenteleurstelling voor de studenten. "Maar gelukkig raakte er niemand gewond."
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:36am -
 • Ongewenst bezoek: luipaard struint rond in school
  Op een school in India liep een wel erg vreemde gast rond. Een luipaard sloop door de gangen en verkaste daarna naar het zwembad van de school. Omdat het verdovingsgeweer niet goed werkte, duurde het even voor het dier werd gevangen. Er zijn vier men…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:09am -
 • Harde wind teistert carnaval: optochten in Breda en Den Bosch afgelast
  De carnavalsoptochten in Breda en Den Bosch zijn afgelast vanwege de harde wind.
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 8:22am -
 • Succesje voor reddingswerkers Taiwan: man gered
  Ruim 48 uur na de aarbeving in Taiwan zijn reddingswerkers nog steeds op zoek naar overlevenden. Er worden nog ongeveer 100 mensen vermist. Ondanks de enorme ravage worden er soms nog mensen levend onder het puin vandaan gehaald.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:19am -
 • Kill je carnavalskater (experts verklaren de cliché-tips)
  Lekker doorgehaald dit weekeind? Pijn in je hoofd? Kokhalzend boven de wc gehangen? Zo 'doe' je carnaval zónder kater.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:17am -
 • Maat is vol voor KNVB: Hooligans strenger straffen
  Na drie ernstige incidenten in korte tijd is voor KNVB-directeur Bert van Oostveen de maat vol. De overheid moet volgens hem hooligans strenger gaan straffen.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:12am -
 • Super Bowl: supershow
  De 50ste editie van de Super Bowl is gewonnen door de Denver Broncos. De ploeg was te sterk voor de Carolina Panthers. De Super Bowl draait - traditiegetrouw - niet alleen om de wedstrijd. De show in de rust trekt ook veel aandacht.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:07am -
 • Studentenproject mislukt: ijsbrug ingestort
  Een poging van studenten uit Eindhoven om de grootste ijsbrug ooit te bouwen is mislukt. Het ambitieuze bouwwerk is ingestort als gevolg van de dooi.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 6:48am -
 • Caravanstalling in brand: omwonenden geëvacueerd
  Een grote brand in een caravanstalling in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bewoners van drie huizen in de buurt moesten uit voorzorg vertrekken.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 6:35am -
 • Vanmiddag zware windstoten
  Het is oppassen geblazen op de weg vandaag. In de loop van de middag komen er zware windstoten voor. Volgens RTL-weervrouw Jennifer Faber gaat de avondspits zeker last krijgen van de harde wind.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 6:30am -
 • Waarschuwing: vanmiddag en vanavond harde windstoten
  Het gevaar van de harde wind neemt vanochtend even af, maar vanmiddag en vanavond kan het opnieuw gevaarlijk waaien. In vrijwel het hele land, met uitzondering van het oosten, geldt code geel.
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 5:26am -
 • Minder mensensmokkelaars in de cel: 'Laagste aantal in 10 jaar'
  Vorig jaar kregen opnieuw minder mensensmokkelaars een celstraf opgelegd dan in 2014. Dat blijkt uit cijfers die het AD opvroeg bij de Raad voor de Rechtspraak.
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 4:41am -
 • Reddingsoperatie Taiwan nog in volle gang
  Meer dan 48 uur na de aardbeving in Tawain worden nog steeds mensen onder het puin vandaan gered.
  - 10 hours ago 8 Feb 16, 4:10am -
 • New Yorkse brandweervrouw redt bruiloft na instorten kraan
  Door het instorten van een kraan in New York dreigde het huwelijk van Nesh Pillay en haar vriend Aaron Vanderhoff in het water te vallen. Tot de New Yorkse brandweervouw en kapelaan Ann Kansfield het huwelijk redde.
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 3:16am -
 • Engelse IS-strijder uit groep van 'Jihadi John' geïdentificeerd
  Er is een tweede Engelsman geïdentificeerd als strijder van Islamitische Staat in Syrië. De 32-jarige Londenaar Alexanda Kotey hoort bij dezelfde groep als IS-beul Mohammed Emwazi, beter bekend als Jihadi John.
  - 12 hours ago 8 Feb 16, 2:00am -
 • Ongeluk op bobsleebaan kost Canadese tweeling het leven
  Bij een ongeluk op een bobsleebaan zijn twee Canadese tieners omgekomen, zes anderen raakten gewond. Tweelingbroers Jordan en Evan Caldwell (17) gingen met hun vrienden de baan op na sluitingstijd.
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 12:44am -
 • Grote brand in loods met kunstmest in Wilp
  De brandweer had de handen vol aan een zeer grote brand bij een mengvoederbedrijf in het Gelderse Wilp. Er kwamen veel brandweerwagens ter plaatse, omdat er kunstmest ligt opgeslagen. En dat is zeer brandbaar.
  - 14 hours ago 7 Feb 16, 11:47pm -
 • Israëlisch jongetje bungelt meters boven de weg
  Angstige momenten voor dit Israëlische jongetje. Als de vrachtwagen van zijn vader van de weg raakt komt hij vast te zitten. De hulpdiensten doen hun best, maar de redding gaat moeizaam.
  - 15 hours ago 7 Feb 16, 11:20pm -
 • Het jaar van de aap is begonnen! Chinezen vieren feest
  Vuurwerk, lekker eten met familie en vrienden en natuurlijk goede voornemens. In China is het nieuwe jaar begonnen. Ze gaan er van het jaar van de geit naar het jaar van de aap. En da's een goed jaar.
  - 15 hours ago 7 Feb 16, 11:15pm -
 • Auto rijdt 'per ongeluk' in op carnavalsvierders Maastricht
  In Maastricht is vanavond een automobilist op een groep mensen ingereden. Die waren carnaval aan het vieren op de Kesselskade in het centrum. Volgens de politie kwam de auto 'per ongeluk' in het publiek terecht.
  - 16 hours ago 7 Feb 16, 9:39pm -
 • Video: Auto’s zinken als bevroren 'parkeerplaats' ontdooit
  Bezoekers van een winterfestival dachten hun auto veilig op de ijslaag van een bevroren meer te parkeren. Maar door de snel oplopende temperatuur zakten ze langzaam naar de bodem.
  - 17 hours ago 7 Feb 16, 8:55pm -
 • Zoektocht na aardbeving Taiwan gaat door: dodental stijgt
  Het dodental van de aardbeving in het zuiden van Taiwan is opgelopen naar zeker 23. Meer dan honderd mensen worden nog vermist. Ze zijn bedolven onder het puin van een flatgebouw.
  - 18 hours ago 7 Feb 16, 8:12pm -
 • Turkije helpt vluchtelingen, maar wel in Syrië
  De tienduizenden vluchtelingen die de Noord-Syrische stad Aleppo hebben verlaten, mogen Turkije niet in. Maar Turkije helpt ze wel, door een vluchtelingenkamp op te zetten in Syrië.
  - 18 hours ago 7 Feb 16, 7:59pm -
 • Je waait uit je hemd: morgen zware windstoten
  Morgen waai je uit je hemd, waarschuwt RTL-weervrouw Helga van Leur. "Vannacht en morgenmiddag kunnen aan de kust windstoten voorkomen tot 110 kilometer per uur, landinwaarts tot 75 kilometer per uur. Mogelijk krijgen we zelfs zuidwesterstorm in Zeel…
  - 18 hours ago 7 Feb 16, 7:59pm -
 • Weekoverzicht 1 t/m 7 februari
  De week van dag tot dag. In Syrië is de situatie in de stad Aleppo binneneen week compleet veranderd. En het Zikavirus is sinds deze week eenwereldwijd probleem.
  - 18 hours ago 7 Feb 16, 7:43pm -
 • Alaaf voor Prins Ali d'n Erste: vluchteling als prins carnaval
  Een bijzondere primeur in Maastricht: voor het eerst is daar een vluchteling prins carnaval. Prins Ali d'n Eerste vluchtte twee jaar geleden uit het noorden van Syrië. Vandaag stond hij swingend op een praalwagen.
  - 19 hours ago 7 Feb 16, 7:35pm -
 • Vermeer over strop: 'Je ziet jezelf hangen, dat doet je wat'
  De KNVB noemt het een 'walgelijke actie' en een 'dieptepunt': de pop met een strop om zijn nek die aan de tribune hing tijdens Ajax-Feyenoord. De actie was gericht tegen Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer.
  - 19 hours ago 7 Feb 16, 7:10pm -
 • Veiligheidsraad: 'ongehoorde provocatie' van Noord-Korea
  De VN-Veiligheidsraad overweegt maatregelen te nemen tegen Noord-Korea. Tegen alle afspraken in heeft Noord-Korea toch weer een langeafstandsraket gelanceerd. De Franse VN-ambassadeur sprak van 'een nieuwe, ongehoorde provocatie'.
  - 20 hours ago 7 Feb 16, 6:37pm -
 • Minister Henk Kamp 'na verkiezingen uit de politiek'
  Minister Henk Kamp is niet van plan om na de volgende Tweede Kamerverkiezingen terug te keren in de politiek. Niet als Kamerlid voor de VVD, en ook niet als minister.
  - 20 hours ago 7 Feb 16, 6:34pm -
 • OM knijpt oogje toe bij online plaatsen winkeldieven
  Steeds meer winkeliers zijn winkeldieven zo beu, dat ze camerabeelden online zetten waar de dieven herkenbaar opstaan. Dat mogen ze niet: het is een vorm van eigen rechter spelen. Toch laat het Openbaar Ministerie de winkeliers hun gang gaan.
  - 20 hours ago 7 Feb 16, 5:42pm -
 • 'Linke situatie' op de weg door harde wind, evenementen afgelast
  Ga jij vanavond of morgen de weg op? Let op: het kan gevaarlijk worden. Daarvoor waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID). Er worden zulke zware windstoten verwacht, dat evenementen zijn afgelast.
  - 21 hours ago 7 Feb 16, 5:21pm -
 • Boem: bus ontploft in hartje Londen, blijkt filmopname
  Een dubbeldekker die met veel geweld explodeerde, heeft vandaag in het centrum van Londen voor paniek gezorgd. Nietsvermoedende toeschouwers dachten dat er een terreuraanslag werd gepleegd, maar de explosie hoorde bij opnames voor een film.
  - 21 hours ago 7 Feb 16, 5:05pm -
 • Stiltecoupé moet weer stil worden met plaatjes op alle stoelen
  Een ergernis van veel treinreizigers die de stiltecoupé opzoeken voor rust: pratende, bellende en lachende medereizigers in diezelfde coupé. De NS wil een einde maken aan het lawaai in stiltecoupées door op alle stoelen pictogrammen aan te brengen…
  - 23 hours ago 7 Feb 16, 3:00pm -
 • Hé, kom naar Smurfenland: 'smurfen' doen recordpoging
  De grote smurf, de brilsmurf en de lolsmurf. De muzieksmurf en de smulsmurf en de vrolijke smurfin: ze waren vandaag allemaal in het Duitse plaatsje Waldshut-Tiengen. Ze deden een poging om het wereldrecord voor de meeste 'smurfen' bij elkaar te verb…
  - 24 hours ago 7 Feb 16, 2:24pm -
v.a. € 45,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse