Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwTim Hofman: 'Linda de Mol geil wijf'
  BNN-boegbeeld Tim Hofman zou wel eens een beschuitje willen eten met Linda de Mol. Dat vertelt hij in Veronica Magazine.
  - 36 mins ago 21 Oct 14, 3:42pm -
 • NieuwKort geding OM vanwege boekpublicatie
  Het Openbaar Ministerie is er veel aan gelegen de publicatie van het boek met verklaringen van kroongetuige Fred Ros te voorkomen. Het OM heeft een kort geding aangespannen dat dinsdag dient.
  - 32 mins ago 21 Oct 14, 3:38pm -
 • NieuwMaffiamannetjes Valkenswaard gepakt
  Twee dertigers uit Valkenswaard hebben de afgelopen tijd als ware maffiosi meerdere winkeliers hebben afgeperst, opgelicht en bedreigd.
  - 13 mins ago 21 Oct 14, 3:19pm -
 • NieuwVerpleegkundigen maakten selfies met patiënt
  Een ziekenhuis in de Duitse stad Aken heeft vijf verpleegkundigen van de afdeling voor spoedopnames ontslagen, omdat zij selfies met patiënten hebben gemaakt.
  - 3 mins ago 21 Oct 14, 3:09pm -
 • Nieuw'Prinses Margarita trekt keutel in'
  Prinses Margarita is weer eens in opspraak geraakt. Vorige maand zei ze in Privé dat ze door haar ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn bijna in de schuldsanering belandde, maar nu trekt ze de keutel weer in.
  - 24 mins ago 21 Oct 14, 2:42pm -
 • NieuwU moet meer Big Macs eten
  U moet vaker naar de grote gele M. Het bedrijf achter de gele horrorclown des doods zit namelijk in de penarie. De winst zakte de afgelopen tijd met 30 procent ten opzichte van een jaar geleden.
  - 40 mins ago 21 Oct 14, 2:26pm -
 • Nu ook betalen voor Tinderhoeren
  Het leek al jaren onvermijdelijk: ook datingapp Tinder moet geld verdienen. Het bedrijf heeft nu uit de doeken gedaan hoe het dat gaat doen: door gebruikers te laten betalen voor het zoeken naar matches die zich niet in de directe buurt van de gebrui…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:02pm -
 • '95 procent Pieten wil zwart zijn'
  Diemen, een plaatsje onder de rook van Amsterdam, zal bij de intocht van de goedheiligman enkel roetzwarte Pieten met rode lippen en oorbellen verwelkomen.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:43pm -
 • Faalvandaal sloopt auto's niet
  Een vrij incapabele onverlaat heeft afgelopen weekend in de Eindhovense wijk Stratum een poging gedaan om vier verschillende auto's in de fik te steken. Dat wilde echter niet echt lukken.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:37pm -
 • James Blunt: 'Sorry voor de kutmuziek'
  Audioterrorist James Blunt heeft sorry gezegd voor zijn hit 'You're Beautiful'.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:25pm -
 • CDA: 'Controleer reizigers uit ebolaland'
  Nederland moet reizigers die op Schiphol aankomen met een vlucht uit een ebola-risicoland gaan controleren. Het CDA in het Europees Parlement wil hiermee het voorbeeld volgen van enkele andere landen.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:09pm -
 • Soldaat sterft na aanslag moslim
  Eén van de twee Canadese militairen die gisteren werd aangereden door een geradicaliseerde moslim, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:54pm -
 • Sint-Maarten: 'Geld geboden voor zetel'
  Brekend: Sint Maarten kampt met een integriteitsprobleem. Dat stelt parlementslid Christopher Emmanuel.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:48pm -
 • Kunst kopen = IS steunen?
  In Duitsland duiken steeds meer kunstschatten op met een dubieuze achtergrond. De regering wil nu meer controle.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:41pm -
 • 'Haha, Jan ging vreemd, haha!'
  Jan Mulder neukt buiten de deur, dat is klaarblijkelijk geen geheim meer. Maar dat zijn vrouw nu ook moet lachen om de strapatsen van de analist is wel opmerkelijk te noemen.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:00pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwVanavond en vannacht herfststorm
  Het kan vanavond en vannacht gaan stormen. Dat gaat gepaard met zware tot zeer zware windstoten, in Zeeland met een snelheid van 120 km per uur.
  - 52 mins ago 21 Oct 14, 2:14pm -
 • Militair Canada gedood bij aanslag
  Een aanslag gisteren in Canada op twee militairen heeft alsnog een leven geëist. Een van de mannen is aan zijn verwondingen overleden. Hoe het met de ander gaat, is onbekend.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:46pm -
 • Britse drones naar luchtruim Syrië
  Groot-Brittannië gaat ook boven Syrië bemande patrouillevliegtuigen en onbemande drones inzetten. Een deel van de drones zal bewapend zijn, zegt de Britse minister van Defensie Fallon.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:45pm -
 • Vijf jaar cel voor Oscar Pistorius
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij kreeg ook drie jaar voorwaardelijk, omdat hij een pistool had afgevuurd in een restaurant.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:43pm -
 • Verlamde man loopt door neuscellen
  Een Bulgaar die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen na een operatie waarbij cellen uit zijn neus zijn gebruikt. De man raakte vier jaar geleden verlamd toen hij in zijn middel werd gestoken met een mes.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:40pm -
 • Kippenbeulen blijken kinderen (9)
  De mishandeling van drie kippen, twee weken geleden in Leusden, blijkt het werk te zijn van twee jongens van negen. Een getuigenoproep leidde naar een van de daders.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:34pm -
 • Extra geld voor werkbedrijven
  De regionale Werkbedrijven krijgen extra geld van staatssecretaris Klijnsma. Er is 35 miljoen euro om de eerste fase beter te laten verlopen.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:33pm -
 • Kamerleden bezoeken militairen Mali
  Leden van de vaste Kamercommissie voor Defensie hebben een vierdaags bezoek gebracht aan de Nederlanders in Mali. Ze werden daar bijgepraat over de voortgang van de VN-missie Minusma, waar Nederlandse militairen, marechaussees en politiemensen sinds…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:30pm -
 • Carinova toch door met thuishulp
  Carinova gaat toch door met het aanbieden van huishoudelijke hulp. Dat betekent dat het collectieve ontslag van duizend medewerkers niet doorgaat.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:28pm -
 • ABN roept bedrijven op te lenen
  Kleine en middelgrote bedrijven die de komende maanden bij ABN Amro een lening afsluiten, krijgen een zogenoemde ECB-korting. De Europese Centrale Bank leende onlangs 82,6 miljard euro uit aan 255 banken, tegen een extreem lage rente van 0,15 procent…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 10:44am -
 • Slapende piloot onderschept
  Een Frans gevechtsvliegtuig heeft een passagierstoestel van Brussels Airlines onderschept omdat het contact opeens was verbroken. De piloot bleek in slaap te zijn gevallen. Het incident was al in juni, maar is nu pas bekend geworden.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 10:03am -
 • Topman Total dood in vliegtuigcrash
  De bestuursvoorzitter van de Franse oliemaatschappij Total, Christophe de Margerie, is om het leven gekomen toen zijn vliegtuig neerstortte op vliegveld Vnoekovo bij Moskou.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:30am -
 • Flinke storm vanavond en vannacht
  Het kan vanavond en vannacht flink gaan stormen. Aan de kust wordt windkracht 9 en op de Wadden mogelijk zelfs kracht 10 verwacht.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:12am -
 • "Oekraïne gebruikt clustermunitie"
  Het Oekraïense leger heeft in de regio Donetsk clusterbommen ingezet in dichtbevolkte wijken. Dat stelt Human Rights Watch op basis van eigen onderzoek in het oosten van het land.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 8:42am -
 • Personeel Brink's dreigt met acties
  Werknemers geldtransporteur Brink's Nederland dreigen met acties rond de feestdagen. FNV Bondgenoten wil snel duidelijkheid over de invulling van de reorganisatie. Dat zei bestuurder Gorter in het NOS Radio 1 Journaal.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 7:37am -
 • Pedo veroordeeld dankzij nepmeisje
  Een Australiër is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar na een chatgesprek met een virtueel meisje. Hij dacht dat hij webcamseks had met een 9-jarig Filipijns meisje, maar het was een virtuele val van Terre des Hommes.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 6:01am -
 • Afname files tot stilstand gekomen
  De daling van het aantal files is tot stilstand gekomen. Volgens een rapport van minister Schultz van Haegen van Verkeer was de filezwaarte eind augustus gestegen met 2,3 procent ten opzichte van vier maanden daarvoor. Dat komt onder meer door het we…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 5:42am -
 • Modeontwerper De la Renta overleden
  De Amerikaanse modeontwerper Oscar de la Renta is overleden. Hij was 82. De la Renta kleedde onder anderen Jackie Kennedy, Hillary Clinton en Penélope Cruz. Topadvocate Amal Alamuddin trouwde begin deze maand nog in een jurk van hem. Ze trad in het…
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 3:35am -
 • Nieuwe gevechten in noorden Kobani
  Na twee dagen van relatieve rust zijn de gevechten in het noorden van de Syrische stad Kobani weer opgelaaid. De Koerdische troepen die de afgelopen week een deel van de grensstad hadden heroverd, worden door IS-strijders aangevallen.
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 3:03am -
 • Liberiaan terug ondanks ebolarisico
  Een Liberiaanse man van 31 mag worden uitgezet naar zijn vaderland. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. De man had aangevoerd dat zijn uitzetting in strijd is met het Europese verdrag EVRM omdat hij in Liberia besmetting met ebola zou risker…
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 2:16am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwMicrosoft bevestigt verdwijnen naam Nokia
  Het einde van de merknaam Nokia voor telefoons is nabij, zo lijkt het althans. Op de Franse Facebookpagina van Nokia maakt het bedrijf bekend voortaan Microsoft Lumia te heten.
  - 24 mins ago 21 Oct 14, 2:42pm -
 • NieuwRonald Mulder mist NK afstanden
  Schaatser Ronald Mulder moet de NK afstanden in Heerenveen (31 oktober - 2 november) aan zich voorbij laten gaan. De topsprinter van Team beslist.nl heeft last van een liesblessure, die hem een aantal weken aan de kant houdt.
  - 25 mins ago 21 Oct 14, 2:41pm -
 • NieuwDé steden van 2015
  Elk jaar kiezen de ervaren reisgidsschrijvers van Lonely Planet de beste bestemmingen om het komende jaar naartoe te gaan. Tussen de tien steden waar je volgens het naartoe 'moet' in 2015 zitten meerdere onontdekte pareltjes. Check ze hier.
  - 27 mins ago 21 Oct 14, 2:39pm -
 • NieuwStorm raast door IJmuiden
  De storm raast vandaag genadeloos door ons land. Voor sommige mensen is dit juist een reden om het strand op te zoeken.
  - 29 mins ago 21 Oct 14, 2:37pm -
 • NieuwHarde wind nu echt storm
  In Hoek van Holland is dinsdagmiddag windkracht 9 gemeten en daarmee mag officieel worden gesproken van storm. Dat meldden het KNMI en weeronline.nl.
  - 29 mins ago 21 Oct 14, 2:37pm -
 • NieuwCel voor vader en zoon
  Een vader en zoon zijn dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld voor het laten werken van illegalen op markten en in winkels in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Het tweetal kreeg 3 jaar cel.
  - 32 mins ago 21 Oct 14, 2:34pm -
 • NieuwSamsung KNOX veilig genoeg voor overheid VS
  Smartphones en tablets van Samsung waarop KNOX staat, mogen van de NSA gebruikt worden voor het verwerken van geheime documenten. De Amerikaanse inlichtendienst heeft een aantal gadgets van Samsung op de 'groene lijst' gezet. Samsung rolde KNOX vorig…
  - 34 mins ago 21 Oct 14, 2:32pm -
 • NieuwAEX heeft wind mee
  De Amsterdamse beurs beleefde dinsdag een 'stormachtige' handelssessie. In positieve zin dan. Het feit dat Philips in de AEX het slechtst presteerde met 0,8% winst geeft aan dat de sfeer op Beursplein 5 uitstekend was. Plussen van meer dan 5% waren d…
  - 35 mins ago 21 Oct 14, 2:31pm -
 • NieuwPanda's in gevecht met verzorger
  Deze panda's doen er alles voor om hun medicatie niet in te hoeven nemen en maken het hun verzorger erg lastig!
  - 38 mins ago 21 Oct 14, 2:28pm -
 • Nieuw'653 mensen betaalden losgeld ransomware'
  De ransomware Torrentlocker, die de laatste tijd onder meer via een nepmail van PostNL werd verspreid, is voor de criminele afzenders een groot succes. In totaal hebben tot nu toe 653 mensen losgeld betaald, nadat hun computer was gekaapt door het vi…
  - 39 mins ago 21 Oct 14, 2:27pm -
 • NieuwHollandse IJsselkering dicht
  De Hollandse IJsselkering bij Rotterdam wordt in verband met het slechte weer en hoogwater gesloten. Dat liet Rijkswaterstaat dinsdag weten.
  - 40 mins ago 21 Oct 14, 2:26pm -

Elsevier

 • NieuwHarde wind telt nu echt als storm
  HOEK VAN HOLLAND (ANP) - In Hoek van Holland is dinsdagmiddag windkracht 9 gemeten en daarmee mag officieel worden gesproken van storm. Dat meldden het KNMI en weeronline.nl.
  - 34 mins ago 21 Oct 14, 2:32pm -
 • NieuwDeel wapendropping VS in handen van IS
  BEIROET (ANP) - Een deel van de Amerikaanse wapendropping die bedoeld was voor de Koerden in Kobani, is in handen gevallen van Islamitische Staat. Dat liet het Syrische Observatorium voor Mensenrechten dinsdag weten.
  - 34 mins ago 21 Oct 14, 2:32pm -
 • NieuwTweede aanhouding voor moord in Andijk
  ANDIJK (ANP) - De politie heeft dinsdag een tweede arrestatie verricht in het onderzoek naar de moord op Michelle Koek (49) uit Andijk. De politie verdenkt een 39-jarige man uit Bovenkarspel van betrokkenheid bij haar dood, meldt het Openbaar Ministe…
  - 45 mins ago 21 Oct 14, 2:21pm -
 • Positieve dag op Europese beurzen
  AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurzen in Europa stonden dinsdagmiddag overtuigend op winst. Beleggers reageerden positief op de kwartaalcijfers van diverse grote bedrijven, die na de recente verliesbeurten weer voor wat optimisme zorgden in de markt.…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:02pm -
 • Bekentenis Thaise toeristenmoord ingetrokken
  BANGKOK (ANP) - Twee Myanmarese gastarbeiders die de moord op twee Britse toeristen op het Thaise vakantie-eiland Koh Tao hadden bekend, hebben die bekentenis weer ingetrokken. Dit hebben hun advocaten gezegd, aldus de BBC dinsdag.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:57pm -
 • Talibanwoordvoerder overgestapt naar IS
  ISLAMABAD (ANP) - De Pakistaanse Taliban (TTP) heeft zijn woordvoerder Shahidullah Shahid ontslagen, omdat hij sinds vorige week aanhanger is van Islamitische Staat. Dat meldt de BBC dinsdag.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:52pm -
 • Wall Street opent met winst
  NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street zijn de handelsdag dinsdag met winst geopend. Beleggers verwerken een stroom aan bedrijfsresultaten van onder meer Apple, Coca-Cola, McDonald's, Manpower en JPMorgan Chase.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:46pm -
 • OM eist verbod op boek verklaringen Ros
  AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft een kort geding aangespannen om de publicatie in boekvorm van de verklaringen van Fred Ros te voorkomen. Ros is kroongetuige in het liquidatieproces Passage. Dinsdag verschijnt het boek De Ros-tapes, wa…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:37pm -
 • Vopak schrapt 200 banen in Nederland
  AMSTERDAM (ANP) - Tankopslagbedrijf Vopak schrapt in Nederland 200 van de 1000 banen. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf dinsdag. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:32pm -
 • EU verdacht van omzeilen boycot via Oekraïne
  MOSKOU (ANP) - Rusland boycot groente en fruit uit Oekraïne omdat die mogelijk uit EU-landen komt waarvoor al een boycot geldt. Het importverbod gaat woensdag in.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:26pm -
 • Doden door bomaanslagen op restaurants Bagdad
  BAGDAD (ANP) - Een reeks bomaanslagen op restaurants in de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft dinsdag aan zeker 21 mensen het leven gekost. Dat hebben artsen en de politie gemeld. De bommen gingen af in verschillende delen van de stad.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:15pm -
 • 'Hoger begin Wall Street'
  NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York openen dinsdag waarschijnlijk in de plus. Beleggers verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten, waarbij vooral die van technologiegigant Apple in de smaak vallen.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:10pm -
 • EU-boetes voor Amerikaanse bank JPMorgan
  BRUSSEL (ANP) - De Amerikaanse bank JPMorgan heeft twee flinke boetes gekregen van de Europese Commissie. Brussel beboet de bank samen met andere banken wegens kartelvorming en het manipuleren van de financiële markten.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:04pm -
 • Grote buit bij overval juwelier in Hamburg
  HAMBURG (ANP) - Horlogedieven hebben maandag bij een overal op een juwelierszaak in Hamburg voor meer dan een half miljoen euro aan horloges gestolen. De overvallers hadden het op het luxe horlogemerk Patek Philippe voorzien, vertelde eigenaresse Urs…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:00pm -
 • Minder winst en omzet voor Harley-Davidson
  MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse motorfietsfabrikant Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal een lagere winst en omzet neergezet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:55pm -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwDoden bij aanslagen in Bagdad
  Bij een reeks bomaanslagen in en rond de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn dinsdag zeker negentien mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Iraakse politie bekendgemaakt. Bijna dagelijks hebben in Irak aanvallen plaats. De sjiitische regering in Bagdad…
  - 6 mins ago 21 Oct 14, 3:00pm -
 • NieuwDoden bij luchtaanvallen Syrische leger
  Bij luchtaanvallen van de Syrische luchtmacht op de stad Nasib, bij de grens met Jordanië, zijn dinsdag zeker acht doden gevallen. Dat hebben activisten gezegd. Nasib is in handen van rebellen.
  - 21 mins ago 21 Oct 14, 2:45pm -
 • NieuwTweehonderd banen weg bij Vopak
  Vopak is van plan tweehonderd banen te schrappen. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten. FNV Bondgenoten meldde dinsdag dat het personeel hier maandag over is ingelicht. Het Nederlandse tankopslagbedrijf, dat ongeveer duizend mensen in di…
  - 35 mins ago 21 Oct 14, 2:31pm -
 • NieuwF-16’s werpen lasergeleide bom af op IS-voertuig
  Nederlandse F-16's hebben afgelopen week aan veertien missies boven Irak meegedaan. Bij de aanvallen op strijders van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) werd een lasergeleide bom afgeworpen, meldt het ministerie van Defensie dinsdag.
  - 36 mins ago 21 Oct 14, 2:30pm -
 • NieuwWHO: hopelijk ebolavaccin in januari
  De Wereldgezondheidsorganisatie hoopt in januari te kunnen beginnen met het testen van een ebolavaccin in West-Afrika. Momenteel lopen er al een paar beperkte proeven en de verwachting is dat die in december bruikbare data opleveren, aldus de WHO din…
  - 51 mins ago 21 Oct 14, 2:15pm -
 • NieuwBritse drones vliegen boven Syrië
  Drones van de Britse luchtmacht gaan boven Syrië verkenningsvluchten uitvoeren en informatie verzamelen. Dat heeft het Britse ministerie van defensie dinsdag bekendgemaakt. De Britten breiden hun deelname aan de operatie tegen de extremistische orga…
  - 51 mins ago 21 Oct 14, 2:15pm -
 • Thuiszorgorganisatie Carinova slikt massaontslag in
  Thuiszorgorganisatie Carinova gaat toch niet met de bezem door haar personeelsbestand en blijft ook volgend jaar huishoudelijke hulp aanbieden. Carinova was van plan duizend werknemers te ontslaan, maar ziet daar van af omdat gemeenten waar het bedri…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:01pm -
 • Rechtbanken weer telefonisch bereikbaar
  De storing waardoor acht rechtbanken en juridische instellingen door het hele land dinsdag telefonisch niet bereikbaar waren is voorbij. Het probleem is rond 12.45 opgelost, meldt telefoonprovider Tele2.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:45pm -
 • Verdachte fatale chaletbrand Emmeloord opgepakt
  Een 36-jarige man is maandagmiddag aangehouden in het onderzoek naar een chaletbrand op een camping in Emmeloord. De 18-jarige vrouw die na het blussen dood werd gevonden, is mogelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De verdachte uit Emmeloord…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:45pm -
 • Overleg Hong Kong levert niets op
  De besprekingen tussen de regering van Hong Kong en demonstranten die protesteren voor meer democratie in de Chinese stad hebben zoals verwacht niets opgeleverd. De betogers willen dat burgers bij de verkiezingen van 2017 zelf een leider voor de milj…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:30pm -
 • Plasterk pakt gemeentelijke grootverdieners aan
  Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) wil weten in welke gemeenten topsalarissen worden betaald. Het kabinet wil dat ook gemeenten zich aan de regels voor topinkomens houden, meldt zijn departement dinsdag.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:30pm -
 • Maatregelen tegen wateroverlast in kustprovincies
  De combinatie van stormachtig weer en een vrij hoog waterpeil kan dinsdag en woensdag langs de kust voor wateroverlast zorgen. Waterschappen, hulpdiensten en Rijkswaterstaat zijn daarom extra alert en treffen maatregelen.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:30pm -
 • Coca-Cola snijdt in kosten na winstdaling
  Coca-Cola heeft in het derde kwartaal wereldwijd last gehad van lagere verkoopvolumes in thuismarkt Noord-Amerika en in Europa. Het Amerikaanse concern gaat nieuwe kostenbesparingen doorvoeren. Dinsdag bracht Coca-Cola de kwartaalcijfers naar buiten.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:16pm -
 • OM eist verbod op publicatie verklaringen Ros
  Het Openbaar Ministerie spant een kort geding aan om de publicatie te voorkomen van de integrale 'kluisverklaringen' van Fred Ros, de kroongetuige in het hoger beroep van het Passageproces over liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Dat heeft een…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:15pm -
 • Bol.com legt ook sportkleding in schappen
  De van oorsprong op boeken en cd's gerichte webwinkel Bol.com verkoopt vanaf dinsdag ook sportkleding en - schoenen. Dat heeft de webwinkel van Ahold dinsdag bekendgemaakt. Bol.com werkt hiervoor samen met sportspeciaalzaken Topshelf en Plutosport.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:01pm -
 • Mager kwartaal voor McDonald’s
  McDonald's heeft in het derde kwartaal minder verkocht en lagere winsten geboekt. 's Werelds grootste hamburgerketen zag het aantal consumenten wereldwijd dalen. "Op alle fronten hebben we slechter gepresteerd dan onze verwachtingen", zei topman Don…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:01pm -
 • Meer winst voor JSF-ontwikkelaar Lockheed Martin
  JSF-bouwer Lockheed Martin heeft in het derde kwartaal een winstgroei van vijf procent behaald, ondanks een twee procent lagere omzet. Het Amerikaanse defensieconcern hield 888 miljoen dollar (bijna zevenhonderd miljoen euro) over op een omzet van 11…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:45pm -
 • Iran steunt Irak bij strijd tegen IS
  Iran blijft zijn buurland Irak bijstaan in de strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat, die flinke delen van Irak in handen heeft. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rouhani dinsdag gezegd. De Iraakse premier Heidar al-Abadi was op bezoek i…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:30pm -
 • ‘Brussel straft banken voor Zwitserse rentefraude’
  Drie grote, internationale banken staan op het punt een miljoenenboete te krijgen van de Europese Commissie omdat ze hebben gefraudeerd met de Zwitserse variant op het rentetarief Libor. De banken moeten samen zo'n 115 miljoen dollar (negentig miljoe…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:16pm -
 • CDA in Brussel wil nationale tv-actie ebola
  Nederland moet snel een tv-inzamelingsactie houden voor de strijd tegen ebola. Daarvoor pleit Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) dinsdag. De politica vindt dat de strijd tegen de almaar uitdijende ebola-epidemie moet worden opgevoerd.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:15pm -
 • Rechtbanken slecht bereikbaar door storing
  Acht rechtbanken en andere juridische instellingen zijn dinsdag moeilijk telefonisch bereikbaar als gevolg van een storing bij telefoonprovider Tele2. Dat heeft de rechtspraak gemeld.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:45am -
 • Politie arresteert Haagse anabolenhandelaar
  De politie heeft een 28-jarige man uit Den Haag opgepakt op verdenking van illegale handel in anabolen en andere medicijnen. Bij het onderzoek is een grote hoeveelheid medicijnen in beslag genomen, evenals injectienaalden en 12.500 euro aan contanten…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 11:30am -
 • Air France-KLM en partners doen concessies
  De samenwerkende luchtvaartmaatschappijen Air France-KLM, Alitalia en Delta hebben voorstellen gedaan om Brusselse zorgen over oneerlijke concurrentie de kop in te drukken, meldt de Europese Commissie dinsdag. De commissie legt de voorgestelde conces…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 11:01am -
 • Ultraorthodoxe joden vallen bussen aan in Israël
  Tientallen ultraorthodoxe joden hebben in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem bussen bestormd waarop advertenties staan afgebeeld die oproepen tot seksegelijkheid bij de klaagmuur. Dat heeft de politie dinsdag laten weten. Zo'n vijftig mannen staken…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 11:01am -
 • Paralympisch Comite weert Pistorius tijdens straf
  Oscar Pistorius komt pas na zijn gevangenisstraf van vijf jaar weer in aanmerking voor wedstrijden op de atletiekbaan. Dat heeft het Internationaal Paralympisch Comite (IPC) dinsdag laten weten. Pistorius werd eerder op de dag veroordeeld tot vijf ja…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 11:00am -

Volkskrant

 • NieuwEinde dubbelfunctie Munsterman bij FC Twente
  Topman Joop Munsterman van FC Twente krijgt per 1 januari een kleiner takenpakket bij de Enschedese eredivisieclub. Hij fungeert vanaf dat moment alleen nog als preses van de Tukkers. Nu combineert hij de functie van voorzitter van de raad van commis…
  - 47 mins ago 21 Oct 14, 2:19pm -
 • NieuwTennisser Söderling plant rentree na 3 jaar afwezigheid
  De Zweedse tennisser Robin Söderling plant een rentree. De 30-jarige tweevoudig finalist van Roland Garros moest 3 jaar geleden zijn carrière afbreken vanwege de ziekte van Pfeiffer. 'Ik ga het absoluut proberen en hopelijk lukt het me', zei hij va…
  - 50 mins ago 21 Oct 14, 2:16pm -
 • NieuwWHO hoopt ebolavaccin in januari te kunnen testen
  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO hoopt in januari te kunnen beginnen met het testen van een ebolavaccin in West-Afrika. Momenteel lopen er al een paar beperkte proeven en de verwachting is dat die in december bruikbare data opleveren, aldus de WHO…
  - 57 mins ago 21 Oct 14, 2:09pm -
 • Wotte stapt op bij Schotse voetbalbond
  Mark Wotte stapt op bij de Schotse voetbalbond. Dat doet de 53-jarige oud-trainer van onder meer FC Utrecht niet vanwege tegenvallende prestaties, maar omdat zijn taak als prestatiemanager volbracht is. Dat hebben de Schotse FA en Wotte zelf vandaag…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:05pm -
 • Noodweer dreigt: waterschappen bereiden zich voor op hoogwater
  De waterschappen langs de Nederlandse kust bereiden zich voor op hoogwater vanwege de eerste herfststorm van dit jaar. Door de combinatie van storm en springtij wordt vannacht en morgenochtend een zeer hoge waterstand verwacht.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:04pm -
 • AzG-directeur Arjan Hehenkamp: 'Ik ben bereid een nier af te staan'
  De handel in organen, Barcelona-Ajax, Guus Hiddink, de 1,5 miljoen vluchtelingen in Zuid-Soedan en natuurlijk de strijd tegen ebola: het nieuws van de dag bespreken we vandaag met de directeur van Artsen zonder Grenzen Nederland, Arjan Hehenkamp.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:00pm -
 • De vrouw die Nigeria voor een ebola-epidemie behoedde
  De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gisteren officieel het einde uitgeroepen van de ebola-uitbraak in Nigeria. Zeven Nigerianen zijn aan de ziekte overleden. Het hadden er veel meer kunnen zijn, als dokter Ameyo Adadevoh er niet met veel moeite in…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:00pm -
 • Woordvoerder Taliban is overgestapt naar IS
  De Pakistaanse Taliban (TTP) heeft zijn woordvoerder Shahidullah Shahid ontslagen, omdat hij sinds vorige week aanhanger is van Islamitische Staat. Dat meldt de BBC vandaag.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:42pm -
 • Tourstad Utrecht toont zich 'spectaculair' aan de wereld
  Met een delegatie van 13 man onder leiding van burgemeester Jan van Zanen presenteert Utrecht zich morgen in Parijs aan de wereld. Vol verwachting stapte het gezelschap vandaag in de Thalys voor wat een eerste hoogtepunt moet worden nadat de stad een…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:36pm -
 • Bijna elke middelbare school heeft wel eens te maken gehad met sexting.
  Ineens hing er vorig jaar een foto van het meisje op een kluisje in de gang. 'Eindelijk ontmaagd', had iemand erboven gezet. 'Van datzelfde meisje waren er ook weleens naaktfoto's rondgestuurd', zegt Lotte uit 3vwo op het schoolplein van het Kaj Munk…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:36pm -
 • OM eist verbod op boek verklaringen Ros
  Het Openbaar Ministerie heeft een kort geding aangespannen om de publicatie in boekvorm van de verklaringen van Fred Ros te voorkomen. Ros is kroongetuige in het liquidatieproces Passage. Vandaag verschijnt het boek De Ros-tapes, waarin zijn tot dusv…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:32pm -
 • Vopak schrapt 200 van de 1000 banen in Nederland
  Tankopslagbedrijf Vopak schrapt in Nederland 200 van de 1000 banen. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf vandaag. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:32pm -
 • Wat als Al Qaida ebola in handen krijgt
  Bommen in onderbroeken, parfumflesjes en smartphones mislukten jammerlijk sinds '9/11'. Maar wat staan de VS te wachten als Al Qaida het nu over een andere boeg gooit en het dodelijke ebola-virus omarmt? Is het fictie of binnenkort werkelijkheid?
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:31pm -
 • Sneijder: 'Voor ons is winnen verdomd belangrijk'
  Wesley Sneijder is duidelijk over de bedoelingen van zijn club Galatasaray tegen Borussia Dortmund. 'Voor ons is winnen verdomd belangrijk. Alleen dan maken we nog kans om de achtste finales te halen', zei de Nederlandse international in de aanloop n…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:23pm -
 • Moet de drugstest weer worden ingevoerd op feesten?
  Tot 2002 was het mogelijk om drugs te testen op feestlocaties. Testplekken werden door het toenmalige kabinet-Balkenende afgeschaft. Harddrugs zijn verboden, zo werd geredeneerd, dus hoeven ze ook niet te worden getest. Na een dode door ecstasy en tw…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:19pm -
 • Australische tiener bij IS: we zullen je verslaan, Tony Abbott
  Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft een video verspreid waarin een 17-jarige Australische jongen dreigementen uit aan de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Volgens Australische inlichtingendiensten betreft het Abdullah Elmir die ein…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:02pm -
 • Winst McDonald's daalt 30 procent
  McDonald's heeft in het derde kwartaal flink last gehad van teruglopende verkopen in de Verenigde Staten, de economische malaise in Europa en het vleesschandaal in Azië. Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse fastfoodketen vandaag presenteerde…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:48pm -
 • Siem de Jong nog paar maanden aan de kant
  Siem de Jong moet zeker nog een paar maanden aan de kant blijven. De Nederlandse speler van Newcastle United herstelt van een operatie aan zijn dijbeen.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:46pm -
 • Dieven stelen voor ruim half miljoen aan horloges
  Horlogedieven hebben gisteren bij een overal op een juwelierszaak in Hamburg voor meer dan een half miljoen euro aan horloges gestolen. De overvallers hadden het op het luxe horlogemerk Patek Philippe voorzien, vertelde eigenaresse Ursula Hasselbusch…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:45pm -
 • Verpleegkundigen ontslagen om selfies met patiënt
  Het universitaire ziekenhuis in de Duitse stad Aken heeft vijf verpleegkundigen van de afdeling voor spoedopnames ontslagen, omdat zij selfies met patiënten hebben gemaakt. Een woordvoerder van de kliniek zei volgens de regionale omroep WDR dat de v…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:36pm -
 • Real mist Ramos en Bale tegen Liverpool
  Real Madrid reist zonder twee belangrijke basisspelers af naar Engeland voor de ontmoeting met Liverpool in de Champions League. Verdediger Sergio Ramos en aanvaller Gareth Bale blijven geblesseerd achter in Madrid. Ramos kwakkelt met een onwillige k…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:27pm -
 • Herfststorm eist leven in Groot-Brittannië
  De storm die vandaag over Groot-Brittannië raast heeft een dodelijk slachtoffer geëist. In het centrum van Londen overleed een vrouw toen ze werd geraakt door een omvallende boom. In het dorp Southwick, aan de Britse zuidkust, raakten drie mensen l…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:16pm -
 • Christophe de Margerie verongelukt: 'Frankrijk heeft een grote patron verloren'
  Het dagblad Le Monde vergeleek hem met een trombonist in een fanfare, bij Total werd hij Big Moustache genoemd. De maandagnacht verongelukte Christophe de Margerie was meer dan een joviale man met een opvallende snor. Hij was de charismatische leider…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:14pm -
 • De slag om Kobani vanuit de lucht
  Aan beeldmateriaal van de belegerde Turks-Syrische grensstad Kobani geen gebrek, al is het wat eentonig. Te zien zijn zandkleurige huizen met een grote zwarte rookpluim erboven - het resultaat van de zoveelste luchtaanval. De foto's zijn genomen vana…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:08pm -
 • Russen starten onderzoek naar vliegtuigcrash topman Total
  De Russische transportwaakhond Rostransnadzor is een onderzoek begonnen naar de vliegtuigcrash bij Moskou waarbij topman Christophe de Margerie (63) van de Franse oliemaatschappij Total gisterenavond laat om het leven kwam.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:58am -
 • Aantal files stijgt weer: zijn de maatregelen wel voldoende?
  De filedruk in Nederland is toegenomen. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen van infrastructuur de Tweede Kamer laten weten. In de periode tussen mei en augustus namen de files met 2,3 procent toe. De trend van de laatste jaren was juist een…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:54am -
 • Pistorius, altijd op zoek naar de kicks van snelheid en risico
  Hij was de knuffelbeer van de mondiale atletiek. Totdat Oscar Pistorius op Valentijnsdag vorig jaar zijn vriendin Reeva Steenkamp doodschoot, dwars door een deur heen. Na een maandenlang proces is de Zuid-Afrikaanse atleet vandaag veroordeeld tot vij…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 11:29am -
 • Platini: Op goede weg met Financial Fairplay
  Michel Platini vindt dat het de goede kant opgaat met het Financial Fairplay (FFP) in het Europese voetbal. De voorzitter van de Europese bond UEFA heeft dit vandaag gezegd tijdens een bijeenkomst met de ministers van Sport in Rome.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 11:13am -
 • Ultraorthodoxe joden vallen bussen aan in Jeruzalem
  Tientallen ultraorthodoxe joden hebben in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem bussen bestormd waarop advertenties staan afgebeeld die oproepen tot seksegelijkheid bij de klaagmuur. Zo'n vijftig mannen staken banden lek en belaagden bussen met stenen…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 11:08am -
 • Groot-Brittannië zet drones in boven Syrië
  Groot-Brittannië gaat drones inzetten boven Syrië om militanten van Islamitische Staat in de gaten te houden. Dat schreef de Britse minister van Defensie, Michael Fallon, vandaag aan het parlement.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 10:32am -
 • Maatregelen vanwege hoogwater
  De waterschappen langs de Nederlandse kust bereiden zich voor op het hoge water. Door de combinatie van storm en springtij wordt erg hoog water verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 10:13am -
 • Nog vier gewonden Haaksbergen in ziekenhuis
  Nog vier mensen die eind vorige maand gewond raakten bij het monstertruckdrama in Haaksbergen liggen in het ziekenhuis. Dat zei een woordvoerder van de gemeente Haaksbergen vandaag. Bij de fataal verlopen stuntshow op 28 september vielen drie doden e…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 10:13am -
 • Barcelona zonder Busquets tegen Ajax
  Barcelona kan vanavond in de wedstrijd in de Champions League niet beschikken over Sergio Busquets.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 10:11am -
 • Blatter onderstreept: WK 2022 moet in de winter
  Voorzitter Sepp Blatter van de mondiale voetbalbond FIFA heeft nog eens onderstreept dat het wereldkampioenschap in 2022 in Qatar in de winter moet worden georganiseerd.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 9:57am -
 • Uitbreiding Lelystad Airport loopt vertraging op
  Het definitieve besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport loopt mogelijk 5 maanden vertraging op. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Wilma Mansveld, verantwoordelijk voor Luchtvaart.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 9:47am -
 • Zeven verkeersdoden op één dag
  Zeker zeven mensen zijn gisteren omgekomen in het verkeer. Volgens de politie kwamen twee motorrijders, een voetganger, een automobilist, twee fietsers en een jongetje dat in een bakfiets zat om het leven. Het hoge aantal doden is uitzonderlijk. Volg…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 9:46am -
 • Levante zet trainer Mendilibar op straat
  De Spaanse voetbalclub Levante heeft coach José Mendilibar ontslagen. De 53-jarige trainer moet vanwege de slechte resultaten vertrekken.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:36am -
 • Hoogste bestuurder Hongkong: 'Er is ruimte voor meer democratie'
  Leung Chun-ying, de hoogste bestuurder van Hongkong, heeft vandaag tijdens een persconferentie een eerste handreiking gedaan naar de demonstranten die de laatste weken via protesten meer democratie eisen in de stad. Volgens hem is er ruimte voor meer…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:34am -
 • Danceproducent overlijdt tijdens ADE
  Een bekende danceproducent is zaterdag overleden na een bezoek aan het Amsterdam Dance overleden (ADE). Dat meldt de website Musicweek.com. Het zou gaan om een 41-jarige man. Het is onduidelijk naar welk feest hij is geweest en waaraan hij is overled…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:26am -
 • Iraanse tv beschuldigt Turkije van dood journaliste
  De Libanees-Amerikaanse journaliste Serena Shim kwam zondag om het leven bij een auto-ongeluk aan de Turks-Syrische grens, niet ver van de belegerde Syrische stad Kobani. Haar werkgever, het Iraanse Press TV, verdenkt Turkije ervan schuldig te zijn a…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:19am -

RTL

 • NieuwObama heeft grootste lol tijdens het stemmen
  'Blijf wel van mijn vriendin af!', grapt een Amerikaan als zijn meisje bijtoeval naast president Obama staat te stemmen. De president vat het sportiefop en grapt vrolijk met de omstanders mee.
  - 26 mins ago 21 Oct 14, 2:40pm -
 • NieuwChauffeur dondert kussend homo-stel zijn bus uit
  Een Brits homo-stel klaagt dat ze de bus uit moesten nadat ze elkaar kusten. "Jullie zijn geen echte mannen", zou de Britse buschauffeur ze nageroepen hebben.
  - 34 mins ago 21 Oct 14, 2:32pm -
 • NieuwStorm is een feit: windkracht 9
  In Hoek van Holland is windkracht 9 gemeten. Dat betekent volgens RTL-weervrouw Helga van Leur dat de storm een feit is. Uit verschillende plaatsen komen al meldingen over schade.
  - 40 mins ago 21 Oct 14, 2:26pm -
 • NieuwOM wil boek met verklaringen kroongetuige Fred Ros tegenhouden
  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een kort geding aangespannen om de publicatie in boekvorm van de verklaringen van Fred Ros te voorkomen.
  - 50 mins ago 21 Oct 14, 2:16pm -
 • Teams paraat om Zeeuwse dijken te bewaken
  Het Waterschap Scheldestromen heeft fase 1 van het draaiboek dijkbewaking in werking gezet. Dat betekent dat er in heel Zeeland actieteams stand by staan en dat de waterstanden continu in de gaten worden gehouden.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 1:57pm -
 • Video: Amerikaanse wapens in handen IS?
  Niet de mensen die tegen IS vechten, maar de terroristen van IS zélf zouden een Amerikaans pakket met wapens hebben bemachtigd. Het pakket werd mogelijk op de verkeerde plek gedropt.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:35pm -
 • Stuntvlieger verongelukt, maar voorkomt ramp
  Een oefening van drie stuntvliegers in Taiwan is vanochtend vreselijk misgegaan. Twee van de drie AT-3 vliegtuigen kwamen tijdens het opvoeren van een stunt met elkaar in botsing.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:21pm -
 • Herfststorm: minder veerboten naar Waddeneilanden
  Door de extreem hoge waterstand gaan er morgen minder veerboten van en naar Texel, Vlieland en Terschelling.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:07pm -
 • Verpleegkundigen ontslagen om selfies met patiënten
  Een ziekenhuis in de Duitse stad Aken heeft vijf verpleegkundigen van de eerstehulpafdeling ontslagen, omdat ze selfies met patiënten hadden gemaakt.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:01pm -
 • Ergernis op Abbey Road door Beatles-toeristen
  In 1969 gaven The Beatles het voorbeeld. En miljoenen toeristen doen ze nogiedere dag na. Allemaal willen ze op Abbey Road op de foto. Maar dat leidttot grote ergenis in het verkeer.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:58pm -
 • Zweden breidt zoekgebied uit
  Zweden roept boten en schepen in hun wateren op te vertrekken. Het moet dezoektocht naar de geheimzinnige onderzeeër makkelijker maken.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:55pm -
 • Wonderbaarlijke video: verlamde man loopt weer
  Onvoorstelbaar: Darek Fidyka zou zijn leven lang verlamd blijven, maar na een baanbrekende therapie kan hij weer lopen. Cellen uit zijn neusholte werden getransplanteerd naar zijn ruggenmerg.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 12:45pm -
 • Aanhouding om vondst dode vrouw in afgebrand vakantiehuis
  Een 36-jarige man is gisteren aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 18-jarige vrouw. Haar lichaam werd zondag gevonden in een afgebrand vakantiehuisje op een camping in Emmeloord.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:24pm -
 • Vijf jaar cel voor Pistorius
  Oscar Pistorius moet vijf jaar de cel in omdat hij zijn vriendin heeftdoodgeschoten. Eerder was hij al veroordeeld, vandaag kreeg hij zijn straf tehoren.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:23pm -
 • Canadese soldaat dood na aanrijding door moslimextremist
  Eén van de Canadese militairen die gisteren werd aangereden door een geradicaliseerde moslim, is overleden.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:52am -
 • Chaotisch vertrek Pistorius uit rechtbank
  Oscar Pistorius kon tijdens zijn proces in vrijheid leven, maar vandaag moest hij na de uitspraak van de rechter direct de cel in. Bekijk hier hoe de 'blade runner' onder grote aandacht van de wereldpers de rechtbank verliet.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:51am -
 • Herfststorm houdt al huis in Groot-Brittannië
  De herfststorm heeft in Londen het leven van een voetganger geëist. De vrouw was onder een vallende boom terecht gekomen.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 11:37am -
 • 'Keurige' maar 'verwarde' brievenschrijfster schold erop los
  Een 51-jarige vrouw uit het Zeeuwse Koewacht kwam volgens medebewoners keurig over, maar zij terroriseerde haar dorpsbewoners jarenlang met anonieme dreigbrieven.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 11:28am -
 • Britten zetten drones in boven Syrië
  Groot-Brittannië gaat drones en spionagevliegtuigen inzetten boven Syrië om extermisten van Islamitische Staat in de gaten te houden.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 11:25am -
 • Utrechtse wegen op de schop voor tourpeloton
  De wegen in Utrecht worden flink onder handen genomen om de start van de Tour de France volgend jaar mogelijk te maken.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 10:49am -
 • Herfststorm: waterschappen klaar voor hoogwater
  De waterschappen langs de Nederlandse kust bereiden zich voor op hoogwater komende nacht en morgenochtend.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 10:35am -
 • Sterkte xtc-pillen in paar jaar verdubbeld
  Het Trimbos-instituut waarschuwt voor steeds sterkere xtc-pillen. Dewaarschuwing komt nadat eerder vandaag bekend werd dat een derde bezoeker vanhet Amsterdam Dance Event is overleden.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 10:16am -
 • Nog vier gewonden drama monstertruck in ziekenhuis
  Vier mensen die eind vorige maand gewond raakten bij het monstertruckdrama in Haaksbergen liggen nog in het ziekenhuis.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 10:11am -
 • Vierde dode ADE, 'niet drugsgerelateerd'
  Tijdens het Amsterdam Dance Event is een vierde dode gevallen. Het gaat om Felix Hines, hoofduitgever van muzieklabel Phoenix Music. De politie gaat er niet vanuit dat hij aan drugs is overleden.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 10:03am -
 • Nu nog rustig, straks pittige buien en zware windstoten
  Vanaf ongeveer 13:00 uur zullen de eerste stevige buien over ons land trekken. Het hele land moet dan rekening houden met zware windstoten en flinke regenbuien.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 9:59am -
 • 'Pistorius na 10 maanden weer op straat'
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is vanochtend veroordeeld tot 5 jaar celstraf voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp, maar volgens zijn advocaat mag de atleet zijn cel na 10 maanden alweer uit.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:33am -
 • Verdwaalde padvinders gered met helikopter
  Een groep Zwitserse padvinders moest door een helikopter worden gered nadat ze waren verdwaald.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:12am -
 • Familie Steenkamp tevreden met straf Pistorius
  De familie van Reeva Steenkamp vindt de straf voor Oscar Pistorius rechtvaardig.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:09am -
 • Live: Webcams op het strand en de weg
  Nederland maakt zich op voor de eerste herfststorm van het jaar, een staartje van tropische orkaan Gonzalo. Vooral het noordwesten kan het zwaar te verduren krijgen. Kijk via deze webcams live mee.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 9:05am -
 • Radicale man rijdt over militairen
  Een geradicaliseerde man in Canada heeft bewust twee militairen aangereden. Na een achtervolging kon hij uiteindelijk worden gestopt. Hij moest worden neergeschoten en overleed enkele uren later.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 8:52am -
 • Stroomstoring Roermond: ziekenhuis evacueert patiënten
  Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft patiënten geëvacueerd vanwege een stroomstoring. Het gaat om patiënten die van de stroomvoorziening afhankelijk zijn.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 8:40am -
 • Pistorius vijf jaar cel in om doodschieten vriendin
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius moet vijf jaar de cel in voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Dat heeft de rechter in Pretoria zojuist bekendgemaakt. De eis was 10 jaar cel.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 8:33am -
 • School Groningen dicht vanwege asbest
  De middelbare school CSG Augustinus in Groningen is de hele week dicht na de vondst van asbest in het schoolgebouw. Het is nog niet duidelijk of de 1100 leerlingen en ruim 100 docenten een risico hebben gelopen, dat wordt nog onderzocht.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 8:26am -
 • KLM schrapt vluchten vanwege storm
  KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 8:07am -
 • Pistorius krijgt straf te horen
  Oscar Pistorius krijgt te horen welke straf hij krijgt voor het doodschieten van zijn vriendin.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 7:49am -
 • 'Oekraïne zet clusterbommen in bij strijd Donetsk'
  Het Oekraïense leger heeft begin oktober clusterbommen gebruikt in de stad Donetsk. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch na onderzoek.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 7:22am -
 • 'Obama, blijf van mijn vriendin af'
  President Obama is aan het stemmen naast een vrouw in Chicago als hij onverwacht wordt aangesproken door haar vriend. Hij reageert gelukkig sportief. "Geef me een zoen, dan is hij echt jaloers."
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 7:04am -
 • Brand op terrein kerncentrale Borssele loos alarm
  De berichten over een brand op het terrein van de kerncentrale in Borssele zijn loos alarm.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 6:47am -
 • Wind en regen: het is herfst
  Het gaat stormen vandaag door het staartje van tropische orkaan Gonzalo, waar wij net een veeg van meekrijgen. Neerslag en wind: het is echt herfst in het land.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 6:43am -
 • Welke straf krijgt Pistorius?
  Welke straf krijgt Oscar 'the bladerunner' Pistorius? Vandaag krijgt hijeindelijk zijn straf te horen. Hij is schuldig aan de dood van Steenkamp,maar het is volgens de rechter geen doodslag of moord.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 6:39am -
 • Bestuurder sneeuwschuiver Moskou was dronken
  De bestuurder van de sneeuwschuiver waarmee het privévliegtuig van Total-topman Christophe de Margerie in botsing kwam, was dronken. Dat blijkt uit een eerste onderzoek naar het vliegtuigongeluk.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 6:39am -
 • Miljard voor bestrijding Ebola
  Er komt een miljard euro vrij voor de aanpak van Ebola in Europa. Dat hebben landen afgesproken.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 6:35am -
 • Brand staalfabrikant Tata Steel geblust
  De brand bij Tata Steel in Velsen-Noord is voorbij. Dat laat de staalfabrikant weten. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 6:29am -
 • Zweden loog over locatie opgedoken onderzeeër
  Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 5:57am -
 • Gevechtsvliegtuigen rukken uit om slapende Belgische piloot te escorteren
  Een Frans gevechtsvliegtuig heeft boven Frankrijk een Airbus van Brussels Airlines onderschept, omdat de luchtverkeersleiding geen contact kreeg met het toestel.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 5:52am -
 • Grote brand bij staalfabrikant Tata Steel in Velsen-Noord
  Bij Tata Steel in Velsen-Noord is brand uitgebroken. Het dak van een van de gebouwen op het terrein van de staalfabrikant staat in brand.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 5:38am -
 • Zuid-Hollandse politici sjoemelen met declaraties
  Provinciepolitici in Zuid-Holland hebben lak aan hun eigen regels. Meerdere fracties zijn op de vingers getikt na het declareren van boetes, luxe afscheidscadeaus en zelfs een hoge rekening van een chique jachthaven.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 5:36am -
 • Live: welke straf krijgt Pistorius?
  Na een maandenlang proces hoort de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius vandaag mogelijk welke straf hij krijgt voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Volg het proces hier live.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 5:27am -
 • Wanhoopsdaad: patiënten betalen fors voor donornier
  Het is verboden maar het gebeurt ook in Nederland: het handelen in organen. Twee patiënten geven toe dat zij in Nederland hebben betaald voor een donornier en het komt regelmatig voor dat Nederlandse patiënten naar het buitenland gaan voor een tran…
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 4:45am -
 • Australische pedo veroordeeld dankzij pedolokker
  Een Australische rechtbank heeft een pedofiel veroordeeld vanwege zijn seksuele chats met 'Sweetie', een virtueel kind dat pedofielen ontmaskert.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 4:29am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse