Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwLive: Ajax - Paris Saint-Germain
  Ajax treft woensdagavond een aantal oude bekenden. Gregory van der Wiel, Maxwell en Zlatan Ibrahimovic keren met Paris Saint-Germain even terug in het stadion waar ze hun eerste successen vierden.
  - 3 mins ago 17 Sep 14, 7:31pm -
 • NieuwPSG supporters opgepakt in Utrecht
  Op de Mariaplaats in Utrecht zijn woensdagavond arrestaties verricht onder supporters van Paris Saint-Germain, de tegenstander van Ajax Amsterdam in de Champions League.
  - 29 mins ago 17 Sep 14, 7:05pm -
 • Nieuw'Geen grondoorlog in Irak'
  Er gaan geen Amerikaanse troepen meer naar Irak om er een grondoorlog te voeren. Dit beklemtoonde woensdag de Amerikaanse president Barack Obama in een toespraak op een luchtmachtbasis bij Tampa in Florida.
  - 37 mins ago 17 Sep 14, 6:57pm -
 • Ongesteldheid is geen noodweer
  Een 38-jarige vrouw uit Ede is 'gewoon' tot tachtig uur schoffelen veroordeeld, ondanks het feit dat ze het neersteken van haar man bestempelde als noodweer.
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:33pm -
 • Definitief geen betogingen Schilderswijk
  Er mag op 20 september definitief niet worden gedemonstreerd in de Schilderswijk. De rechter in Den Haag heeft een verzoek van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) en de Anti-Fascistische Aktie (AFA) afgewezen, zo liet een woordvoerster van de rechtbank w…
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:11pm -
 • Samsom: neem afstand van PVV
  PvdA-leider Diederik Samsom vindt dat premier Mark Rutte meer afstand moet nemen van Geert Wilders en zijn PVV.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:48pm -
 • Gaskamer Sobibor gevonden
  Poolse en Israëlische archeologen hebben na jarenlang onderzoek restanten gevonden van de gaskamer van het vernietigingskamp Sobibor. Dat meldt het ANP.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:28pm -
 • Nationale Politie gaat krimpen
  De Nationale Politie gaat flink snijden in haar personeel. Tot 2017 zullen bijna 3.000 arbeidsplaatsen verdwijnen.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:11pm -
 • Willibrord Frequin bestolen in 020
  De cameraploeg van Willibrord Frequin is in Amsterdam bestolen van een camera ter waarde van 20.000 euro.
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:49pm -
 • P. Diddy koopt villa van 40 miljoen
  Rapper P. Diddy heeft zichzelf een nieuwe villa cadeau gedaan. Het stulpje kostte een schamele 40 miljoen euro.
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:36pm -
 • Premier Irak: 'Grondtroepen onnodig'
  Premier Haider al-Abadi van Irak acht het inzetten van buitenlandse grondtroepen in de strijd tegen de islamieten van IS onnodig.
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:21pm -
 • Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd
  Juweliersvrouw Marina uit Deurne wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel in maart. Volgens het Openbaar Ministerie handelde ze uit noodweer, melden de NOS en Omroep Brabant woensdag op basis van justitiebronnen.
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 4:03pm -
 • Live: Algemene Beschouwingen 2014
  Dikke pech voor Geert Wilders: zijn motie om de Koran uit de Tweede Kamer te flikkeren is verworpen.
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:54pm -
 • Tekst zelfmoordaanslag bij jihadganger
  De 33-jarige vermeende jihadganger uit Huizen had thuis een tekstbestand over een zelfmoordaanslag. Ook bezat hij omschrijvingen van explosieven, constructietekeningen van ontstekingsmechanismen en uitleg over het gebruik van wapens.
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:35pm -
 • Deel flatbewoners Diemen terug
  Een deel van de bewoners van het beschadigde flatgebouw in Diemen kan terug naar huis. Het gaat om 72 huishoudens uit het zogeheten 'blauwe deel' van de flat aan de Beukenhorst, liet woningcorporatie De Key woensdag weten.
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:31pm -

Buienradar

NOS

 • D66,CDA eisen snel belastingplan
  D66 en het CDA eisen van het kabinet voor 1 februari een concreet plan voor de belastingherziening. Zij vinden dat het kabinet niet genoeg haast maakt.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:40pm -
 • Mogelijk meer geld voor thuiszorg
  De PvdA staat positief tegenover het idee om meer geld vrij te maken om mensen in de thuiszorg aan het werk te houden. Daarvoor is al 75 miljoen euro uitgetrokken. CU-leider Slob vroeg PvdA- leider Samsom of hij bereid is het kabinet om 40 miljoen ex…
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:37pm -
 • Rechter:geen betoging Schilderswijk
  Het comité Samen tegen Racisme en de Nederlandse Volks-Unie mogen zaterdag niet in de Schilderswijk in Den Haag demonstreren. De twee hadden een kort geding aangespannen over een verbod van burgemeester Van Aartsen. De rechter heeft de claim afgewez…
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:15pm -
 • Coalitie:SP belooft "gratis bier"
  Bij de Algemene Beschouwingen hebben D66, PvdA, VVD en CU SP-leider Roemer in het nauw gedreven. Ze verweten hem harde noten te kraken over de bezuinigingen op de zorg, zonder te laten zien hoe hij zelf de zorg betaalbaar wil houden.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:08pm -
 • Juweliersvrouw definitief vrijuit
  De vrouw van de juwelier in Deurne die in maart werd overvallen, wordt definitief niet vervolgd voor het doodschieten van de twee overvallers, melden justitiebronnen aan de NOS en Omroep Brabant.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:05pm -
 • Samsom:voorstel Wilders kwaadaardig
  PvdA-leider Samsom roept premier Rutte op krachtiger stelling te nemen tegen de haatzaaiers van IS,"maar ook tegen haatpredikers in de politiek".
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:35pm -
 • OM vond terreurbewijzen in Huizen
  In het huis van de jihadverdachte uit Huizen zijn aanwijzingen gevonden die erop duiden dat hij zich wilde inlaten met terreur, zegt het OM. De politie zou er onder meer informatie over wapens en explosieven hebben gevonden.
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:35pm -
 • CDA komt met "sociale vlaktaks"
  CDA-leider Buma heeft een plan voor een "sociale vlaktaks" gepresenteerd, die volgend jaar kan worden ingevoerd. Het voorziet in één tarief van 36,5 procent, en daarnaast voor hoge inkomens een tarief van 10 procent hoger. Het CDA noemt dat een sol…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:20pm -
 • "23 miljoen voor tips over MH17"
  Een Duits bedrijfsdetectivebureau zegt 23 miljoen euro beschikbaar te hebben voor antwoorden op de vragen die er nog zijn over het neerstorten van vlucht MH17 in Oekraïne. Het bureau zegt niet te weten wie de opdrachtgever is.
  - 6 hours ago 17 Sep 14, 1:58pm -
 • Geld weg bij fonds Ruben en Julian
  De voormalig voorzitter van Stichting RuJu heeft 3000 euro verduisterd van de stichting. Het geld was bedoeld voor een monument ter nagedachtenis van jonge slachtoffers van huiselijk geweld. De stichting werd opgericht na de moord op de broertjes Rub…
  - 6 hours ago 17 Sep 14, 1:34pm -
 • Nederland overweegt F-16's tegen IS
  Minister Hennis van Defensie sluit niet uit dat Nederland luchtaanvallen gaat uitvoeren op de terreurbeweging Islamitische Staat. In Nieuwsuur zei ze dat er wordt gekeken naar hoe Nederland kan bijdragen aan een internationale coalitie tegen IS. Een…
  - 6 hours ago 17 Sep 14, 1:14pm -
 • Brussel strenger met steun tuinders
  De Europese Commissie gaat strenger toezien op het toekennen van noodsteun aan tuinders die gedupeerd zijn door het Russische handelsembargo. Brussel reageert hiermee op dubieuze claims door Poolse producenten.
  - 7 hours ago 17 Sep 14, 12:50pm -
 • Schots referendum blijft spannend
  Een dag voor het referendum over onafhankelijkheid van Schotland hebben tegenstanders een kleine voorsprong in de peilingen.52 procent van de Schotten wil volgens meerdere kranten bij het Verenigd Koninkrijk blijven horen. De andere 48 procent wil af…
  - 7 hours ago 17 Sep 14, 12:24pm -
 • Zijlstra:meer nodig voor Defensie
  VVD-fractieleider Zijlstra wil dat er volgend jaar opnieuw afspraken worden gemaakt over extra geld voor Defensie. De uitgaven worden nu al verhoogd met een bedrag dat oploopt tot 100 miljoen in 2017.
  - 7 hours ago 17 Sep 14, 12:23pm -
 • Zes gewonden bij ongeluk met ricine
  Bij het pakketvervoersbedrijf GLS in Amsterdam zijn zes medewerkers onwel geworden door de giftige stof ricine. Een pakketje met daarin een fles ricine viel op de grond, waarbij een kleine hoeveelheid van de stof vrijkwam.
  - 8 hours ago 17 Sep 14, 11:18am -
 • Dijsselbloem:kritiek te gemakkelijk
  Minister Dijsselbloem van Financiën vindt de kritiek dat het kabinet niet ambitieus genoeg zou zijn, te makkelijk. Er zijn grote hervormingen doorgevoerd en er is begonnen met een herziening van het belastingstelsel, zei hij voorafgaand aan het deba…
  - 10 hours ago 17 Sep 14, 9:18am -
 • Kabinet vandaag naar de Kamer
  In de Tweede Kamer gaat het vandaag en morgen over de plannen die het kabinet op Prinsjesdag bekendmaakte. De fractievoorzitters reageren vandaag in de Algemene Politieke Beschouwingen op de plannen. Morgen antwoordt de premier.
  - 10 hours ago 17 Sep 14, 9:08am -
 • Debat over Prinsjesdag vanaf 10.15u
  Vanaf 10.15 uur zijn de Algemene Politieke Beschouwingen live te zien op NPO 1 en NPO Politiek. In de Tweede Kamer reageren de fractievoorzitters vandaag op de plannen die het kabinet gisteren op Prinsjesdag presenteerde. Premier Rutte komt morgen me…
  - 11 hours ago 17 Sep 14, 8:47am -
 • Kustwacht vindt bootvluchtelingen
  In de zee bij Sicilië heeft een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht tientallen bootvluchtelingen ontdekt. De ongeveer vijftig migranten zaten in een rubberboot en zijn door de Nederlanders naar Italië gebracht.
  - 11 hours ago 17 Sep 14, 8:12am -
 • A58 weer open na kettingbotsingen
  De A58 tussen Goes en Vlissingen is tegen 22.30 uur in beide richtingen weer opengesteld voor het verkeer. De snelweg was urenlang afgesloten na de kettingbotsingen van gisterochtend.
  - 14 hours ago 17 Sep 14, 5:56am -

Trouw

AD

 • NieuwNOC*NSF zoekt talent op school
  NOC*NSF heeft vandaag het beginsignaal gegeven voor de zoektocht naar talenten op de middelbare scholen. De sportkoepel hoopt met hulp van de
  - 16 mins ago 17 Sep 14, 7:18pm -
 • NieuwAston Villa bindt coach Lambert
  Aston Villa vertrouwt ook de komende jaren op trainer Paul Lambert. De Engelse clubleiding maakte woensdag bekend dat de 45-jarige Schot tot
  - 26 mins ago 17 Sep 14, 7:08pm -
 • NieuwBeyoncé bezondigt zich wéér aan knullig photoshoppen
  Dan heb je een goddelijk lijf, profileer je jezelf als de moderne feministe die lak heeft aan schoonheidsvoorschriften, maar kan je het toch niet
  - 28 mins ago 17 Sep 14, 7:06pm -
 • NieuwVelits verlengt contract bij OPQS
  Martin Velits heeft zijn contract bij Omega Pharma-QuickStep vandaag verlengd. De 29-jarige Slowaak rijdt nu tot eind 2016 voor de Belgische
  - 29 mins ago 17 Sep 14, 7:05pm -
 • NieuwFranse medewerker AzG in Liberia heeft ebola
  Een Franse medewerker van Artsen zonder Grenzen heeft ebola opgelopen in het Afrikaanse land Liberia. Dat heeft de hulporganisatie bekendgemaakt.
  - 36 mins ago 17 Sep 14, 6:58pm -

Telegraaf

 • NieuwVelits verlengt contract bij OPQS
  Martin Velits heeft zijn contract bij Omega Pharma-QuickStep woensdag verlengd. De 29-jarige Slowaak rijdt nu tot eind 2016 voor de Belgische wielerploeg. De 21-jarige Spanjaard Carlos Verona tekende eveneens voor twee seizoenen bij.
  - 40 mins ago 17 Sep 14, 6:54pm -
 • NieuwTijgers voeren in Noord-Holland!
  Altijd al eens tijgers willen voeren? Vandaag kon het, tijdens een workshop in Hoenderdaell in Anna Palowna.
  - 44 mins ago 17 Sep 14, 6:50pm -
 • NieuwKunstvete nog niet beslecht
  De kunstwerken van de gelauwerde Amsterdamse kunstenaar Rachid Ben Ali die hij terugvorderde van de stichting Streetart Foundation worden vooralsnog niet aan hem teruggegeven. De kort gedingrechter in Amsterdam verwijst de zaak daarvoor naar de civie…
  - 46 mins ago 17 Sep 14, 6:48pm -
 • Nieuw'Het idee is goed, maar het plan ontbreekt'
  Het kabinet krijgt bepaald nog geen staande ovatie van beursgenoteerde bedrijven voor zijn begroting voor volgend jaar, zo bleek gisteren op een 'smallcap-conferentie' van ABN Amro. Hooguit wat voorzichtig geklap voor het voeren van 'consistent belei…
  - 49 mins ago 17 Sep 14, 6:45pm -
 • NieuwWapen niet mee na zelfmoord
  Politieagenten in het Franse departement Val d'Oise, mogen hun dienstwapen niet meer mee naar huis nemen. Dit heeft de politieleiding bepaald na de dood van twee agenten die vrijdag met hun dienstwapen zelfmoord pleegden.
  - 50 mins ago 17 Sep 14, 6:44pm -
 • NieuwLIVE EXTRA Ajax achter
  Ajax begint vanavond aan het Europese avontuur in de groepsfase van de Champions League. De eerste tegenstander is Paris Saint-Germain.
  - 51 mins ago 17 Sep 14, 6:43pm -
 • NieuwFranse relschoppers opgeruimd
  De Franse relschoppers van Paris Saint Germain in Utrecht zijn door de ME afgevoerd.
  - 56 mins ago 17 Sep 14, 6:38pm -
 • NieuwRuim 96 procent aandelen HES Beheer aangemeld
  Hestya Energy heeft 96,44 procent van de aandelen HES Beheer toegezegd gekregen tijdens de aanmeldingstermijn voor het bod dat de onderneming eerder dit jaar uitbracht. Dat maakten de twee bedrijven woensdag bekend.
  - 57 mins ago 17 Sep 14, 6:37pm -
 • De Boer: 'Volle bak vooruit'
  Ajax-trainer Frank de Boer wil tegen PSG "volle bak vooruit gaan spelen". Dat liet hij weten voor de camera van de NOS. De Boer voegde daar wel aan toe dat Ajax zijn momenten moet kiezen.
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:31pm -
 • Rutten: 'Strijd om tweede plaats'
  Voor trainer Fred Rutten van Feyenoord is Sevilla in groep G van de Europa League de grote favoriet voor de eindzege. „Deze ploeg zou niet misstaan in de Champions League”, liet hij woensdagavond in Spanje weten. „Normaal gesproken moeten wij m…
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:30pm -
 • Fransman heeft ebola
  Een Franse medewerker van Artsen zonder Grenzen heeft ebola opgelopen in het Afrikaanse land Liberia. Dat heeft de hulporganisatie woensdag bekendgemaakt.
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:27pm -

Elsevier

 • Franse medewerker AzG heeft ebola
  PARIJS (ANP) - Een Franse medewerker van Artsen zonder Grenzen heeft ebola opgelopen in het Afrikaanse land Liberia. Dat heeft de hulporganisatie woensdag bekendgemaakt.
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:26pm -
 • Fed: rente nog aanzienlijke periode laag
  WASHINGTON (ANP) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, blijft bij zijn belofte dat de rente na de volledige afbouw van het huidige stimuleringsprogramma nog een ,,aanzienlijke periode'' op het huidige, zeer lage niveau blij…
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:16pm -
 • 'Niet extra snijden voor belastinghervorming'
  DEN HAAG (ANP) - De PvdA wil niet extra bezuinigen om zo een eerste ronde in een omvangrijke belastinghervorming mogelijk te maken. PvdA-leider Diederik Samsom maakte dat woensdag duidelijk tijdens de algemene beschouwingen, in antwoord op vragen van…
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:36pm -
 • Wall Street vlak richting Fed-besluit
  NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten schommelden woensdag rond de slotstanden van een dag eerder. Beleggers wachtten het rentebesluit af van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, dat tijdens de handel be…
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:31pm -
 • Obama: niet weer grondoorlog in Irak
  TAMPA (ANP) - Er gaan geen Amerikaanse troepen meer naar Irak om er een grondoorlog te voeren. Dit beklemtoonde woensdag de Amerikaanse president Barack Obama in een toespraak op een luchtmachtbasis bij Tampa in Florida.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:26pm -
 • Samsom wil snel meer banen van kabinet
  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet meer doen om extra banen te creëren, vindt PvdA-leider Diederik Samsom. Eerdere plannen hebben nog onvoldoende opgeleverd, zei hij woensdag tijdens de algemene beschouwingen.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:11pm -
 • '49 procent Schotten voor onafhankelijkheid'
  EDINBURGH (ANP) - In de jongste peiling over de de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden van het Verenigd Koninkrijk zegt 49 procent van de ondervraagden ja. Het percentage ja-stemmers is daarmee in de peilingen op een nieuwe record beland. 51…
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:54pm -
 • Rechter: niet betogen in Schilderswijk
  DEN HAAG (ANP) - Er mag op 20 september definitief niet worden gedemonstreerd in de Schilderswijk. De rechter in Den Haag heeft een verzoek van de NVU en de AFA afgewezen, zo liet een woordvoerster van de rechtbank woensdag weten.
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:24pm -
 • OM: waardevolle info MH17 alleen naar politie
  ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) raadt af om waardevolle informatie omtrent eventuele daders van de aanslag op vlucht MH17 te deponeren bij ,,een onbekend bureau, waarvan niet vaststaat wie erachter zit.''
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:05pm -
 • Beleggers hopen op sussende woorden Fed
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen beleefden woensdag opnieuw een rustige handelsdag met over het algemeen lichte winsten. Beleggers hopen dat de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, later op de dag aangeeft dat de rente voo…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:59pm -
 • Niet-Schotten kunnen koers Schotland bepalen
  EDINBURGH (ANP) - Afgaande op opiniepeilingen over de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden, kunnen niet-Schotse inwoners van Schotland in belangrijke mate de keuze bepalen in het referendum van donderdag.
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:59pm -
 • Onvrede over duurzaamheidsplannen Juncker
  STRAATSBURG (ANP) - In de toekomstige Europese Commissie moet een vicevoorzitter worden aangesteld die verantwoordelijk is voor duurzame groei. Die oproep deed een grote groep Europarlementariërs woensdag aan de toekomstige voorzitter van het dageli…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:44pm -
 • 'Juweliersvrouw niet vervolgd voor 'Deurne''
  DEURNE (ANP) - Juweliersvrouw Marina uit Deurne wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel in maart. Volgens het Openbaar Ministerie handelde ze uit noodweer, melden de NOS en Omroep Brabant woensdag op basis van ju…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:14pm -
 • Sargentini leidt EU-waarnemingsmissie
  STRAATSBURG (ANP) - GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is aangesteld als hoofd van de EU-waarnemingsmissie om het verloop van de verkiezingen in Mozambique te controleren. Zij is benoemd door EU-buitenlandchef Catherine Ashton, zo verte…
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 3:00pm -
 • OM vond tekst zelfmoordaanslag bij Huizer man
  UTRECHT (ANP) - De 33-jarige vermeende jihadganger uit Huizen had thuis een tekstbestand over een zelfmoordaanslag. Ook bezat hij omschrijvingen van explosieven, constructietekeningen van ontstekingsmechanismen en uitleg over het gebruik van wapens.…
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:39pm -

Metro Nieuws

ND

 • Nieuw‘Noord-Korea verdient beter dan clichématige beelden’
  LEIDEN - Tijdens een tweedaags congres over Noord-Korea gaat het de 'eliteballingen' niet alleen om dat land. 'Het gaat om de moed tot dusver ongehoorde stemmen te laten klinken.'
  - 24 mins ago 17 Sep 14, 7:10pm -
 • NieuwDoden bij zelfmoordaanslag Nigeria
  Bij een zelfmoordaanslag in Nigeria zijn woensdag zeker vijftien scholieren om het leven gekomen. Twee zelfmoordterroristen bliezen zich op bij een school in de stad Kano. Dat hebben de politie en de hulpdiensten gezegd.
  - 34 mins ago 17 Sep 14, 7:00pm -
 • Fed handhaaft historisch lage rente
  Het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve, handhaaft voorlopig de historisch lage rentestand, omdat een reeks economische maatregelen van de VS nog geen vruchten afwerpen. Dat heeft de Fed woensdag bekendgemaakt.
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:16pm -
 • Amerikaanse scholen slaan militaire wapens in
  Schoolpolitiekorpsen in de Verenigde Staten hebben zwaar wapentuig van het leger overgenomen. Zeker 26 scholen hebben gebruik gemaakt van een regeling waarmee de politie voor niets militair materieel kan krijgen. Ze beschikken nu over bijvoorbeeld mi…
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:15pm -
 • ‘Zwarte markt N-Korea kan regime ten val brengen’
  De illegale, ondergrondse markten in Noord-Korea kunnen uiteindelijk het bewind van Kim Jong Un tot een einde brengen. Dat heeft een voormalig lid van de Noord-Koreaanse elite woensdag gezegd. Hij sprak op een conferentie van gevluchte Noord-Koreaans…
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:15pm -
 • Schade kettingbotsingen A58 extra snel afgehandeld
  De schade die betrokkenen bij de kettingbotsingen op de A58 dinsdag hebben opgelopen wordt versneld afgehandeld. De verzekeraars hebben een regeling getroffen die dat mogelijk maakt, laat het Verbond van Verzekeraars woensdag weten.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 6:00pm -
 • Onderzoekers vinden de gaskamers van Sobibor
  Poolse en Israëlische holocaustonderzoekers hebben de exacte locatie ontdekt waar de gaskamers van vernietigingskamp Sobibor zich bevonden. Dat hebben het Israëlische Yad Vashem en het Poolse Majdanekmuseum woensdag bekendgemaakt. Aan het onderzoek…
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 6:00pm -
 • ‘We moeten Gaza uitzicht bieden’
  DEN HAAG - De Israëlische topdiplomaat Ehud Keinan ziet herbouw van de Gazastrook als tegengif tegen radicalisme van Hamas. Nederlandse VN-coordinator Robert Perry bereikt daarvoor eerste akkoord.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:50pm -
 • Liturgie doet de wereld veranderen
  UTRECHT - De Oud-Katholieke Kerk viert haar 125-jarig bestaan met een internationaal congres en een feestelijke eucharistieviering. ‘De naam oud zit ons wat dwars. We zijn niet ouderwets, maar willen terug naar de Oude Kerk.’
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:50pm -
 • Referendum verdeelt Schotse kerken
  De vier miljoen Schotse kiezers zijn hevig verdeeld over de vraag of hun land zich moet loswrikken uit het Verenigd Koninkrijk. Ruim de helft van de 5,3 miljoen Schotten omschrijft zichzelf als gelovig. Ook zij zijn het onderling oneens, soms op prin…
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:50pm -
 • Samsom: geen taboes bij belastingherziening
  Voor de PvdA zijn er geen taboes bij de herziening van het belastingstelsel. Wel wil de partij voorkomen dat de inkomensverdeling verandert. Dat heeft PvdA-leider Diederik Samsom woensdag gezegd tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:46pm -
 • Samsom maant kabinet om banen
  Het kabinet doet te weinig om te zorgen voor extra werkgelegenheid. Coalitiepartij PvdA stoort zich daaraan, zei PvdA-leider Diederik Samsom woensdag tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:15pm -
 • Rechter verbiedt demonstraties in Schilderswijk
  De Anti-Fascistische Aktie (AFA) en de Nederlandse Volks-Unie (NVU) mogen zaterdag niet in de Haagse Schilderswijk demonstreren. Beide organisaties vingen woensdag bot bij de rechter. De rechtbank in Den Haag komt donderdag met een toelichting op he…
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 5:00pm -
 • Unilever drukt winst AEX
  De Amsterdamse beurs is woensdag in aanloop naar het Amerikaanse rentebesluit licht hoger gesloten. De AEX won 0,1 procent op 417,84 punten. Daarmee bleef de hoofdindex beduidend achter op de winsten van de Franse en Duitse beurs met circa een half p…
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:31pm -
 • Raadselachtige dood Syrische kinderen na vaccinatie
  Het is vrijwel uitgesloten dat de zeker vijftien kinderen die dinsdag stierven in Syrië zijn overleden door een vaccinatie tegen de mazelen die over de houdbaarheidsdatum was. Dat zegt de vanuit Beiroet opererende gezondheidsexpert Fouad Fouad woens…
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:30pm -
 • Jihadganger Huizen had tekst over zelfmoordaanslag
  In het huis van de 33-jarige vermeende jihadganger uit Huizen zijn spullen gevonden die bevestigen dat de man de gewapende strijd van de Islamitische Staat (IS) wilde steunen. Bij hem zijn onder meer omschrijvingen van explosieven, uitleg over het ge…
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:30pm -
 • Samsom wil actievere rol Rutte bij integratie
  Premier Mark Rutte (VVD) moet zich minder terughoudend opstellen in het integratiedebat en zich duidelijk uitspreken tegen zowel de PVV als radicale moslims. Dat heeft PvdA-leider Diederik Samsom woensdag gezegd tijdens de algemene beschouwingen in d…
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:15pm -
 • Onderzoek: Chinezen hackten negen keer Pentagon
  China heeft negen keer ingebroken in de computernetwerken van bedrijven die voor het Pentagon werken. Dat heeft een onderzoekscommissie van de Amerikaanse senaat woensdag gezegd. In totaal zouden er sinds 2012 bijna vijftig inbraken in systemen zijn…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 4:00pm -
 • Actie werknemers Delta Lloyd na doorzetten nullijn
  Medewerkers van Delta Lloyd voeren donderdagochtend actie voor loonsverhoging. De bonden hekelen Delta Lloyd dat dividend uitkeert aan de aandeelhouders, maar tegelijkertijd vasthoudt aan de nullijn voor werknemers. Dividend uitkeren is echter noodz…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:45pm -
 • CDA: beter belastingstelsel sleutel tot herstel
  Het CDA wil net als het kabinet een beter belastingstelsel. Dat is de sleutel tot economisch herstel, zei fractievoorzitter Sybrand Buma woensdagmiddag tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. Buma deed een voorstel voor een 'eenvoudiger…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:30pm -
 • Franse rechtszaak tegen Iraniërs van de baan
  Franse rechters hebben besloten de zaak tegen negen leden van een Iraanse oppositiebeweging te schrappen. De zaak kwam elf jaar geleden aan het rollen toen in Frankrijk een groot aantal mensen werd opgepakt. Dit leidde tot heftige protesten waarbij b…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:15pm -
 • ‘Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd’
  Juweliersvrouw Marina Sanders wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel. Dat melden Omroep Brabant en de NOS woensdag op basis van 'justitiebronnen'. Volgens het Openbaar Ministerie staat vast dat de vrouw handelde…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:15pm -
 • Weer deel bewoners ‘explosieflat’ Diemen naar huis
  De bewoners van 72 woningen in de door een explosie getroffen flat in Diemen kunnen terug naar hun woning. De gemeente heeft hun huizen vrijgegeven en de woningcorporatie gaat een afspraak met ze maken voor de terugkeer, meldt De Key woensdag.
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 3:00pm -
 • Tsjechië gaat Iraakse helikopterpiloten opleiden
  Tsjechië gaat 31 Iraakse helikopterpiloten opleiden. Dat heeft het Tsjechische ministerie van defensie woensdag bekendgemaakt. De opleiding heeft plaats in de stad Pardubice en duurt twaalf maanden. Begin volgend jaar moeten de eerste piloten aan hu…
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:45pm -
 • Premier wil geen buitenlandse militairen in Irak
  De nieuwe Iraakse premier Haider al-Abadi vindt het nodig noch wenselijk dat buitenlandse grondtroepen in zijn land helpen bij de bestrijding van de extremistische organisatie Islamitische Staat. Dat zei hij woensdag in een interview met persbureau A…
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:30pm -

Volkskrant

RTL

 • NieuwFranse medewerker Artsen Zonder Grenzen heeft ebola
  Een Franse medewerker van Artsen Zonder Grenzen heeft ebola opgelopen. Hij is in Liberia ziek geworden.
  - 60 mins ago 17 Sep 14, 6:34pm -
 • 'De hele lucht was vol met gebrom en vliegtuigen'
  Vandaag, precies 70 jaar geleden begon operatie Market Garden, de grootste militaire operatie in ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tienduizenden geallieerden probeerden door te stoten naar Duitsland. Dat mislukte grotendeels.
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:30pm -
 • OM: Jihadgangers Huizen onterecht weer thuis
  Voor het eerst heeft het OM bewijsmateriaal vrijgegeven over de vermeende Syrië-gangers uit Huizen. Het gaat over wapens en een zelfmoordaanslag. Justistie zegt dat het erop wijst dat ze van plan waren te gaan vechten. En daarom wil het OM dat de re…
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:27pm -
 • Het is ongekend spannend in Schotland
  Morgen beslist de bevolking in een referendum over de toekomst van Schotland: blijven ze Brits of niet? Tegenstanders hebben een minimale voorsprong, maar de Schotten die nog twijfelen, geven morgen de doorslag. Correspondent Vanessa Lamsvelt is erbi…
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:24pm -
 • 'Wonder boven wonder kwam ik er heel uit'
  Wat er precies is gebeurd op de A58, is waarschijnlijk nooit meer te achterhalen. Gisteren reden daar in dichte mist 150 auto's op elkaar. Volgens verzekeraars is onmogelijk om een fatsoenlijke reconstructie te maken, omdat het zo'n uitzonderlijk ong…
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:18pm -
 • 'De fut lijkt eruit te zijn bij het kabinet'
  VVD en PvdA moeten zich verdedigen tegen de kritiek dat het kabinet is uitgeregeerd, nu alle belangrijke hervormingen door de Tweede en de Eerste Kamer zijn. Zoals het hervormen van het belastingstelsel.
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 6:04pm -
 • Pijnlijk begin APB voor Roemer
  Tijdens de Algemene Beschouwingen vlogen de oppositiepartijen elkaar in de haren. Vooral SP-Leider Emiel Roemer moest het ontgelden. Hij maakte een uitermate ongelukkig start omdat hij zijn zaakjes niet op orde had.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 6:02pm -
 • Obama benadrukt: zeker geen grondoorlog in Irak
  Er gaan geen Amerikaanse troepen meer naar Irak om een grondoorlog te voeren. Dat heeft president Barack Obama vandaag nog meer eens gezegd in een toespraak.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:57pm -
 • 'Ze stond helemaal in haar recht'
  Ze schoot eind maart twee overvallers dood, maar ze zal daar geen straf voor krijgen. De juweliersvrouw van juwelier Goldies, in Deurne, wordt niet vervolgd, omdat het volgens het Openbaar Ministerie om zelfverdediging ging.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:54pm -
 • #Dag260: Een drukke dag in Den Haag en vreemdgaan, wie doet het niet?
  Elke dag selecteren we de belangrijkste en opvallendste gebeurtenissen. Dit is dag 260 van 2014, met: de Algemene Beschouwingen, opvallend onderzoek over vreemdgaan en zo ziet overvallen worden eruit.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:54pm -
 • 'De begroting voor 2015 is helemaal dichtgetimmerd'
  De Tweede Kamer is al bijna negen uur aan het debatteren over de begroting voor volgend jaar. Wordt daar nog iets aan veranderd? We vragen het politiek commentator Frits Wester.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:27pm -
 • Morgen is het zover: blijft Schotland bij het Verenigd Koninkrijk?
  Een dag voor het referendum in Schotland staat de uitslag nog helemaal niet vast. Volgens een laatste peiling stemt 49 procent voor onafhankelijkheid, en wil een minimale meerderheid van 51 procent bij het Verenigd Koninkrijk blijven.
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:20pm -
 • Juweliersvrouw vrijuit na doodschieten overvallers

  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:13pm -
 • Samsom: Snel extra banen van kabinet
  Het kabinet moet meer doen om extra banen te creëren. PvdA-leider Diederik Samsom vindt dat eerdere plannen hebben nog onvoldoende opgeleverd. "Hoe meer banen, hoe beter."
  - 2 hours ago 17 Sep 14, 5:05pm -
 • Rechter: niet demonstreren in Schilderswijk
  Er mag op 20 september definitief niet worden gedemonstreerd in de Schilderswijk. Dat heeft de rechter bepaald.
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 5:00pm -
 • Verzekeraar: reconstructie A58-botsingen vrijwel onmogelijk
  Het is vrijwel onmogelijk om de kettingbotsingen op de A58 te reconstrueren. De verzekeraars zullen vanwege de chaos en de uitzonderlijke aard van het ongeval coulant omgaan met de schade die automobilisten hebben opgelopen.
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:29pm -
 • Samsom: Anti-shariaplan Wilders herinnert aan donkerste periode
  De anti-shariaverklaring die PVV-leider Geert Wilders van moslims in Nederland wil roept 'associaties op met de donkerste perioden uit onze geschiedenis'. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom tijdens de Algemene Beschouwingen.
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:24pm -
 • Oproep: Meld tips MH17 niet aan Duits bureau
  Iedereen die waardevolle informatie heeft over de daders van de vliegramp MH17 moet dat bij de politie melden. En niet bij een 'onbekend Duits bureau' dat zegt 30 miljoen dollar uit te loven voor de gouden tip.
  - 3 hours ago 17 Sep 14, 4:14pm -
 • Rusland verwelkomt zelfbestuur Oost-Oekraïne
  Rusland heeft de plannen voor het zelfbestuur in het oosten van Oekraïne verwelkomd als 'een stap in de goede richting.'
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:55pm -
 • Reconstructie van een fatale minuut in Deurne
  De juweliersvrouw uit Deurne schoot eerder dit jaar twee overvallers dood uit noodweer, zoveel weet het Openbaar Ministerie nu zeker. Omroep Brabant maakte een nauwgezette reconstructie van het drama aan de hand van camerabeelden.
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:52pm -
 • Nieuws in beeld: de opvallendste foto's uit het nieuws
  De opvallendste nieuwsfoto's, geselecteerd door de redactie van RTL Nieuws.
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:41pm -
 • Algemene Beschouwingen: de beste oneliners
  De Tweede Kamer debatteert over de begroting van 2015. Een uitgelezen kans voor Kamerleden om met oneliners te komen. RTL Nieuws zet ze op een rij.
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:32pm -
 • Het anti-kraak afbraakpand van Beatrix
  Zilvervisjes: ik had er nog nooit van gehoord, maar na een flinke Google-zoektocht weet ik er inmiddels alles van. Ze zien er uit zoals ze heten, maar dan met pootjes. Niet heel fris, maar gelukkig klein en ongevaarlijk. Zilvervisjes kruipen en sluip…
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:21pm -
 • CDA pleit voor belastingverlaging in 2015
  De voornaamste belastingtarieven moeten volgend jaar omlaag, zodat werken meer oplevert. Dat meldt het CDA in zijn tegenbegroting.
  - 4 hours ago 17 Sep 14, 3:05pm -
 • Juweliersvrouw niet vervolgd voor doodschieten overvallers
  De juweliersvrouw uit Deurne wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel in maart. Het Openbaar Ministerie gaat uit van noodweer.
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 3:04pm -
 • Market Garden herdacht met fly by in Grave
  Het is vandaag precies 70 jaar geleden dat geallieerde parachutisten in Groesbeek landden voor operatie Market Garden. Op verschillende plekken wordt de operatie herdacht. Oude vliegtuigen deden een fly by in het Brabantse Grave.
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:53pm -
 • OM: Jihadganger Huizen verzamelde informatie over zelfmoordaanslag
  Op de computer van de vermeende jihadganger uit Huizen heeft de politie een tekstbestand gevonden over een zelfmoordaanslag. Ook werden er in zijn huis omschrijvingen van explosieven en uitleg over het gebruik van wapens gevonden.
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:43pm -
 • 'Mijn zoon is 15 en heeft mijn opvoeding nodig'
  De ouders van een 15-jarige jihadganger uit Gouda proberen hun zoon terug te halen uit Syrië. Ze krijgen daarbij hulp van een Belg, die vorig jaar op zoek ging naar zijn eigen zoon in Syrië. Hij hoopt nu ook de 15-jarige Abdulrahman op te sporen.
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:40pm -
 • Spanning stijgt in Schotland in aanloop naar referendum
  Een fanatiek ja-kamp, een fanatiek nee-kamp en een hoop zwevende kiezers. In Schotland is het ontzettend spannend, één dag voor het referendum over onafhankelijkheid. Volgens een laatste peiling blijft Schotland maar nét bij het Verenigd Koninkrij…
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:35pm -
 • Roemer haalt hakkelend bakzeil

  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:33pm -
 • Twijfel over echtheid MH17-beloning
  Het is onduidelijk of de beloning die een Duits recherchebureau zou hebben uitgeloofd voor het vinden van degene die vlucht MH17 heeft neergehaald, wel echt is.
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:19pm -
 • Het was zomers, en dat blijft het nog even
  Eindelijk was het weer zomers warm vandaag: de temperaturen liepen op tot boven de 25 graden. Het goede nieuws: het blijft nog even zomers.
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:10pm -
 • Nieuw in de supermarkt: de insectenburger
  Genoeg van cheeseburgers of gewone hamburgers? Vanaf volgende maand kun je insectenburgers en schnitzels op basis van larven van de buffalokever in de supermarkt kopen.
  - 5 hours ago 17 Sep 14, 2:09pm -
 • Een draak van een kat
  Is het een kat? Is het een draak? Het is een draakkat.
  - 6 hours ago 17 Sep 14, 1:59pm -
 • 'Zijlstra kreeg veel kritische vragen'
  VVD-fractieleider Halbe Zijlstra is tijdens de Algemene Beschouwingen uren aan het woord geweest. "Hij kreeg behoorlijk wat kritische vragen, vooral van CDA en D66", zegt Frits Wester.
  - 6 hours ago 17 Sep 14, 1:27pm -
 • Jihadverdachte uit Den Haag weer vrij
  De 24-jarige vrouw uit Den Haag die in Duitsland werd opgepakt op verdenking van jihadistische activiteiten, is weer vrij. De vrouw wordt verdacht van opruiing via sociale media en nieuwssites.
  - 6 hours ago 17 Sep 14, 1:17pm -
 • Politiebond: bezuinigingen 'erg onverstandig'
  De Nationale Politiebond (NPB) heeft 'gemengde gevoelens' bij de plannen van minister van Opstelten van Veiligheid en Justitie.
  - 7 hours ago 17 Sep 14, 12:54pm -
 • Oppositie wil vaart achter hervorming belastingstelsel
  De oppositie vindt dat het kabinet haast moet maken met de aangekondigde herziening van het belastingstelsel. Dat bleek vandaag tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer.
  - 7 hours ago 17 Sep 14, 12:50pm -
 • Toerist wordt overvallen, filmt alles met GoPro
  Angstige momenten voor Alexander Hennessy in Buenos Aires. Tijdens een fietstochtje door de stad probeert een man met een pistool de Canadees te beroven. Hennessy filmt alles met z'n GoPro...
  - 7 hours ago 17 Sep 14, 12:34pm -
 • 'Babysterfte nog steeds veel te hoog'
  De babysterfte in Nederland kan en moet nog veel verder omlaag. Een groot internationaal congres in Amsterdam over babysterfte moet de sterfte van baby's terugdringen.
  - 7 hours ago 17 Sep 14, 12:26pm -
 • Minder blauw op straat: duizenden banen weg bij politie
  De Nationale Politie snijdt in haar personeel. Tot eind 2017 verdwijnen er bijna 3000 arbeidsplaatsen.
  - 7 hours ago 17 Sep 14, 12:15pm -
 • Onwetende Roemer onder vuur in Tweede Kamer
  SP-Emile Roemer deed tijdens de Algemene Beschouwingen allemaal voorstellen, zonder deze financieel te kunnen onderbouwen. Dat kwam hem op veel kritiek te staan in de Tweede Kamer.
  - 7 hours ago 17 Sep 14, 12:15pm -
 • Brabantse boeren mogen blijven stinken
  Boeren in Brabant die weigeren om duurzamer te werken, kunnen bijna altijd hun gang blijven gang. 'Stinkende' boeren blijken bijna niet aan te pakken door de provincie.
  - 8 hours ago 17 Sep 14, 11:59am -
 • '30 miljoen dollar voor gouden tip MH17'
  Voor degene die kan aantonen wie vlucht MH17 heeft neergeschoten, ligt een beloning van 30 miljoen dollar (23 miljoen euro) klaar.
  - 8 hours ago 17 Sep 14, 11:35am -
 • Zijlstra betreurt eerdere bezuinigingen Defensie
  De VVD had niet moeten instemmen met de bezuinigingen die het ministerie van Defensie de afgelopen jaren zijn opgelegd. Als het aan fractieleider Halbe Zijlstra ligt, zal dat in de toekomst niet meer gebeuren.
  - 8 hours ago 17 Sep 14, 11:31am -
 • Gelekte stof in Amsterdam blijkt ongevaarlijk
  Het pakketje dat een onbekende stof lekte en voor paniek zorgde in Amsterdam, bevat de ongevaarlijke stof ricini. Niet te verwarren met de zeer gevaarlijke stof ricine.
  - 8 hours ago 17 Sep 14, 11:14am -
 • Verzekeraars: afwikkelen schade kettingbotsing is legpuzzel
  Verzekeringsmaatschappijen overleggen over hoe de schade van de kettingbotsing op de A58 gisteren zo snel mogelijk afgehandeld kan worden. Maar dat wordt nog een flinke klus, verwacht Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars.
  - 9 hours ago 17 Sep 14, 10:25am -
 • Haarlok van oud-president VS geveild
  Een historische collectie met memorabilia van Amerikaanse presidenten gaat in de verkoop. Verzamelaars kunnen hun slag slaan, maar moeten flink in de buidel tasten.
  - 9 hours ago 17 Sep 14, 10:08am -
 • Zes gewonden Amsterdam door ongeluk giftig ricine
  In Amsterdam zijn vanmorgen zes mensen gewond geraakt nadat een pakketje met daarin de zeer giftige stof ricine was gevallen.
  - 10 hours ago 17 Sep 14, 9:59am -
 • Nederlandse vluchten veel vaker vertraagd
  Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hadden in juli en augustus te kampen met twee keer zoveel vertragingen vergeleken met dezelfde periode in 2013.
  - 10 hours ago 17 Sep 14, 9:44am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse