Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

 • NieuwRacing Genk te sterk voor AA Gent
  Racing Genk heeft in de vijfde ronde van de Belgische competitie in de eerste klasse zijn puntentotaal verdubbeld. Dat was vanavond te danken aan
  - 28 mins ago 22 Aug 14, 9:08pm -
 • NieuwPSG kan niet zonder Ibrahimovic
  Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond opnieuw punten verloren in de Franse competitie. De kampioen kwam zonder de geblesseerde Zlatan
  - 33 mins ago 22 Aug 14, 9:03pm -
 • Nieuw'Oekraïense economie gaat hard achteruit'
  De economie van Oekraïne gaat door alle onrust in en rond het land veel sterker achteruit dan eerder gedacht. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch
  - 33 mins ago 22 Aug 14, 9:03pm -
 • NieuwGatlin loopt 10,0 op Flame Games
  Justin Gatlin heeft voor het hoogtepunt gezorgd van de Flame Games in Amsterdam. De Amerikaanse sprinter won vanavond de 100 meter in 10 seconden
  - 37 mins ago 22 Aug 14, 8:59pm -
 • NieuwRobben leidt Bayern naar zege
  Arjen Robben heeft zijn uitstekende vorm van het WK meegenomen naar Bayern München. De aanvaller had vanavond met een doelpunt en een assist een
  - 49 mins ago 22 Aug 14, 8:47pm -

Powned

 • NieuwDodental ebola verder opgelopen
  Opnieuw is het dodenaantal als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika opgelopen, ditmaal naar 1427 slachtoffers. Dat maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag bekend.
  - 20 mins ago 22 Aug 14, 9:56pm -
 • NieuwZweedse paleiswachters zijn dronken
  Drie Zweedse paleiswachters zijn door een voorbijganger betrapt op dronkenschap onder werktijd.
  - 5 mins ago 22 Aug 14, 9:31pm -
 • NieuwKnaapje sticht zeven branden in Portugal
  Een 13-jarige jongen wordt ervan verdacht vorige zomer zeven natuurbranden te hebben gesticht in Portugal. Daarbij gingen grote stukken bos verloren.
  - 14 mins ago 22 Aug 14, 9:22pm -
 • NieuwUitslag Eredivisie
  Heracles Almelo is vrijdagavond thuis met 0-1 verslagen door de Friese SC Cambuur.
  - 36 mins ago 22 Aug 14, 9:00pm -
 • Nieuw'Defensie neemt klachten serieus'
  Defensie neemt alle klachten die oud-medewerkers van Defensie melden over mogelijke gevolgen van het werken met giftige stoffen serieus.
  - 46 mins ago 22 Aug 14, 8:50pm -
 • NieuwKannibalenproces begonnen in Duitsland
  In het Duitse Dresden is vrijdag het proces begonnen tegen een Duitse politieman die wordt verdacht van het vermoorden van een man die hij had ontmoet via een website over kannibalisme.
  - 56 mins ago 22 Aug 14, 8:40pm -
 • Veel verzet tegen salarisverlaging
  Het plan van minister Plasterk om de salarissen van bestuurders in de semipublieke sector met ingang van volgend jaar te verlagen naar het niveau van een ministerssalaris, kan rekenen op veel weerstand.
  - 1 hour ago 22 Aug 14, 8:07pm -
 • 'Max Verstappen slecht voor F1'
  Het feit dat Max Verstappen de jongste Formule 1-coureur ooit wordt, is een doorn in het oog van Jacques Villeneuve.
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:42pm -
 • Marijke Helwegen helpt Dave Roelvink
  Na de hele bak A-sterren die zich al met de Dave Roelvinkgate hebben bemoeid, is het nu aan Marije Helwegen om de jongeman een paar tips te geven.
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:27pm -
 • Moslimpoliticus doet aangifte tegen Buma
  Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid, de lokale islamitische partij in Den Haag, zal aangifte doen tegen CDA-leider Sybrand Buma.
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:08pm -
 • Mortier doodt Israëlisch kind
  In het conflict tussen Israël en Palestina is vrijdag een 4-jarig Israëlisch jongetje om het leven gekomen door een mortieraanval vanuit Gaza.
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:25pm -
 • 1 op 10 kinderboerderijen beroofd
  Zeker tien procent van de kinderboerderijen en dierenweiden is in de afgelopen vijf jaar beroofd. De schade loopt in de duizenden euro's.
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 6:04pm -
 • Depay tot 2018 bij PSV
  Memphis Depay heeft vrijdag een verbeterd contract bij PSV getekend. De aanvaller, die na zijn succesvolle WK in de belangstelling van meerdere clubs stond, is nu tot medio 2018 aan de club uit Eindhoven gebonden. Zijn oude verbintenis liep in de zom…
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:51pm -
 • Advertentie Altijd Geslaagd is misleidend
  De website Altijd Geslaagd maakt misleidende reclame door een slagingspercentage van 100 procent te garanderen voor het theorie-examen. De advertentie mag dus niet meer gebruikt worden.
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:35pm -
 • NAVO boos over Russisch konvooi
  De NAVO is boos dat een "zogenaamd" Russisch humanitair konvooi Oekraïne is binnengetrokken zonder toestemming van de Oekraïense autoriteiten.
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:15pm -

Buienradar

NOS

 • Opnieuw zaak met Duitse kannibaal
  In Dresden staat een politieman voor de rechter op verdenking van het doden van een man die hij had ontmoet via een website over kannibalisme. De 56-jarige Detlef G. zou de man hebben gewurgd en daarna in stukjes hebben gesneden.
  - 1 hour ago 22 Aug 14, 8:36pm -
 • IJswater-actie levert kapitalen op
  Alleen al in Amerika heeft de Ice Bucket Challenge in een paar weken tijd omgerekend 40 miljoen euro opgebracht. Mensen krijgen of gooien een emmer ijswater over zich heen en doneren geld voor de strijd tegen ALS, een ziekte die leidt tot spierzwakte…
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 8:00pm -
 • Schandaal in hartkliniek Berlijn
  Justitie onderzoekt of een kliniek in Berlijn heeft gefraudeerd om mensen hoger op de nationale wachtlijst voor een harttransplantatie te krijgen. De verdenking is dood door nalatigheid.
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:44pm -
 • Mortiervuur doodt Israëlisch kind
  In Israël is een jongetje van vier omgekomen door een mortiergranaat uit de Gazastrook, meldt het Israëlische leger. Hij zat in een auto vlak bij een kibboets niet ver van de Gazastrook. Een volwassene in de auto raakte gewond.
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:47pm -
 • VS:Russisch konvooi moet terug
  De Amerikaanse regering eist dat de Russische vrachtwagens met hulp voor Oost-Oekraïne teruggaan naar Rusland. De VS maakt zich er ernstige zorgen over dat de trucks zonder toestemming van Kiev de grens over zijn gestoken.
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:46pm -
 • Hamas doodt 18 mogelijke verraders
  In de Gazastrook zijn 18 mensen op last van Hamas om het leven gebracht, omdat ze informanten van Israël zouden zijn geweest. Op een plein werden er zeven doodgeschoten, elf waren eerder in een politiebureau geëxecuteerd.
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 4:03pm -
 • Rutte:radicalisme overwint nooit
  Bruut geweld en radicalisme zullen nooit overwinnen, zei premier Rutte na de ministerraad. De onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley door IS noemde hij barbaars en onmenselijk.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:59pm -
 • Autodealer Koops failliet verklaard
  Een van de grotere autobedrijven van Nederland, autodealer Koops, is failliet. Bijna alle onderdelen van het bedrijf zijn failliet verklaard.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:58pm -
 • 68 doden bij aanval op moskee Irak
  In Irak zijn 68 mensen om het leven gekomen bij een aanslag op een moskee in Baquba. Gewapende sjiieten openden er het vuur op soennieten. Bij de aanslag raakten ook tientallen mensen gewond.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:39pm -
 • Slachtoffers MH17 terug in Maleisië
  In Maleisië is vannacht het vliegtuig aangekomen met slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Aan boord waren twintig stoffelijke overschotten van Maleisiërs die in Nederland zijn geïdentificeerd.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:17pm -
 • "Eerste hulp-trucks in Loegansk"
  De eerste trucks van het konvooi met hulpgoederen zijn volgens het Russische persbureau Interfax aangekomen in de stad Loegansk. Het persbureau baseert zich op pro-Russische separatisten in Loegansk.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:11pm -
 • "Konvooi is invasie,maar mag door"
  Oekraïne lijkt vooralsnog niet van plan militair op te treden tegen het Russische konvooi dat vanochtend zonder toestemming het land binnenreed. Maar Kiev spreekt wel van een "rechtstreekse invasie".
  - 8 hours ago 22 Aug 14, 1:48pm -
 • Fout op fout in onderzoek neonazi's
  Duitse veiligheidsdiensten hebben in het onderzoek naar de NSU-moorden zo veel fouten gemaakt, dat je van sabotage kunt spreken. Dat zegt een parlementaire onderzoekscommissie in de Duitse deelstaat Thüringen.
  - 9 hours ago 22 Aug 14, 12:52pm -
 • Extra geld voor ontwikkelingshulp
  Voor ontwikkelingssamenwerking komt volgend jaar meer geld beschikbaar. Er moet 375 miljoen meer worden besteed aan onder meer opvang van vluchtelingen in hun eigen regio en aan noodhulp, zoals nu in het noorden van Irak.
  - 9 hours ago 22 Aug 14, 12:38pm -
 • Hulpkonvooi rijdt Oost-Oekraïne in
  Zo'n zeventig Russische vrachtwagens van het hulpkonvooi voor Loegansk zijn de grens met Oekraïne overgestoken. Kiev is daarover niet geïnformeerd. De Russen wilden niet langer wachten.
  - 10 hours ago 22 Aug 14, 11:39am -
 • Rijk wil 2 ton van stichting Krol
  De overheid eist ruim twee ton terug van de failliete Stichting Vrienden van de Gaykrant. Subsidiegeld is niet voor de juiste doeleinden besteed. De SVGK stond dertig jaar onder voorzitterschap van oud-50Plusleider Henk Krol en is inmiddels failliet.
  - 14 hours ago 22 Aug 14, 7:34am -
 • TVM:te veel defecten bij trucks
  Transportverzekeraar TVM zegt dat bij 12 procent van de vrachtwagens ernstige technische gebreken zijn. Uit onderzoek van politiegegevens blijkt dat vooral versleten banden en haperende remmen te vaak voorkomen, aldus TVM.
  - 15 hours ago 22 Aug 14, 6:50am -
 • "Rijk wil twee ton van Henk Krol"
  De overheid eist ruim twee ton aan subsidiegeld terug van oud-politicus Henk Krol. Het AD schrijft over geld dat de Stichting Vrienden van de Gaykrant kreeg toen Krol daar voorzitter was.
  - 15 hours ago 22 Aug 14, 6:30am -
 • Minder winst ABN Amro door pensioen
  ABN Amro heeft in het tweede kwartaal een winst geboekt van 39 miljoen euro. Vorig jaar werd in die periode nog 402 miljoen winst gemaakt. De winstdaling wordt veroorzaakt door eenmalige kosten voor een nieuwe pensioenregeling.
  - 15 hours ago 22 Aug 14, 6:10am -
 • IS eiste 100 miljoen voor Foley
  De IS-strijders die de Amerikaanse journalist James Foley hebben onthoofd, eisten vorig jaar 100 miljoen euro voor zijn vrijlating. Dat heeft een anonieme Amerikaanse overheidsfunctionaris gezegd tegen persbureau AP.
  - 19 hours ago 22 Aug 14, 2:25am -

Trouw

 • Istanbul wil de oude skyline terug
  Wie de Blauwe Moskee in Istanbul op de foto wil zetten, moet tegenwoordig de juiste hoek kiezen. Anders wordt het plaatje ontsierd door drie
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:59pm -
 • Peaty zwemt wereldrecord op 50 meter school
  Adam Peaty heeft vanavond tijdens de EK in de halve finales van de 50 meter schoolslag het wereldrecord verbeterd. De Brit was in Berlijn na
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:42pm -
 • Inge Dekker loopt net het brons mis
  Inge Dekker heeft vandaag bij de Europese zwemkampioenschappen in Berlijn het podium op de 100 vlinder net gemist. Ze kwam een honderdste tekort
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:33pm -
 • Aangifte Haagse moslimpoliticus tegen Buma
  De leider van een lokale islamitische partij in Den Haag, Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid, zal aangifte doen tegen CDA-leider Sybrand
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:21pm -
 • Goud voor Manaudou op 100 meter vrij
  De Franse zwemmer Florent Manaudou heeft zich vandaag bij de Europese kampioenschappen verzekerd van de titel op de 100 meter vrij. Hij bleef met
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:20pm -
 • Over de Rijn valt vooral goed nieuws te melden
  "Geweldig water!", lacht Andreas Fath als hij de steiger bij Wageningen opklautert. De professor in de chemie van de Zwitserse universiteit van
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 5:03pm -
 • UEFA erkent geen Krim-clubs in Rusland
  De UEFA erkent geen wedstrijd van zogenoemde Krim-clubs onder auspiciën van de Russische voetbalbond. 'We zijn er niet om te voorkomen dat clubs
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:46pm -
 • Vierde Israëlische burgerslachtoffer is kind
  Bij een mortieraanval vanuit de Gazastrook op een boerderij in Israël is vrijdag een 4-jarig jongetje omgekomen. Hij is het vierde Israëlische
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:07pm -
 • Zoveel onheil rond Europa hebben we nog nooit gezien
  Vijf weken zomerstop en de wereld ziet er anders uit. Oekraïne en het Midden-Oosten staan in brand, met Rusland wordt een sanctieoorlog
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 4:02pm -
 • Regering België erkent risico stroomtekort
  In België is er komende winter een risico op een tekort aan elektriciteit. Maar dat risico is verkleind door maatregelen die de regering de
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:56pm -
 • Prijzen culturele uitjes stijgen sterk in Amsterdam
  De prijzen voor culturele activiteiten zijn in Amsterdam sinds 2009 veel sterker gestegen dan in andere grote steden. In Londen, Rome en Wenen
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:48pm -
 • Duitse stroom wordt nu wel heel erg groen
  Hoe hard kan het gaan? In Duitsland leverden groene bronnen deze week voor het eerst meer dan 75 procent van alle benodigde stroom! Ja, ik zeg er
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:43pm -
 • Man in Zwitserse moskee doodgeschoten
  In een Zwitserse moskee is vandaag een man doodgeschoten. De vermoedelijke dader is in het islamitische gebedshuis aangehouden, zo deelde de
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:19pm -
 • 173 slachtoffers MH17 geïdentificeerd
  Deze week zijn nog eens 46 slachtoffers van de ramp met MH17 geïdentificeerd, waaronder 26 Nederlanders. In totaal zijn nu 173 mensen
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:12pm -
 • Londen weigert pact met Assad: 'Vijand van vijand is geen vriend'
  Groot-Brittannië is niet van plan om in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) te gaan samenwerken met de Syrische president Bashar al-Assad.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 3:02pm -

AD

 • NieuwRacing Genk te sterk voor AA Gent
  Racing Genk heeft in de vijfde ronde van de Belgische competitie in de eerste klasse zijn puntentotaal verdubbeld. Dat was vanavond te danken aan
  - 28 mins ago 22 Aug 14, 9:08pm -
 • NieuwPSG kan niet zonder Ibrahimovic
  Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond opnieuw punten verloren in de Franse competitie. De kampioen kwam zonder de geblesseerde Zlatan
  - 33 mins ago 22 Aug 14, 9:03pm -
 • Nieuw'Oekraïense economie gaat hard achteruit'
  De economie van Oekraïne gaat door alle onrust in en rond het land veel sterker achteruit dan eerder gedacht. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch
  - 33 mins ago 22 Aug 14, 9:03pm -
 • NieuwTennisster Rybarikova naar finale
  Tennisster Magdalena Rybarikova heeft vrijdag als eerste de finale van het toernooi in New Haven bereikt. Ze won in twee sets van de Italiaanse
  - 36 mins ago 22 Aug 14, 9:00pm -
 • NieuwGatlin loopt 10,0 op Flame Games
  Justin Gatlin heeft voor het hoogtepunt gezorgd van de Flame Games in Amsterdam. De Amerikaanse sprinter won vanavond de 100 meter in 10 seconden
  - 37 mins ago 22 Aug 14, 8:59pm -

Telegraaf

 • NieuwMoordenaar John blijft gevangen
  Mark David Chapman (59), de moordenaar van John Lennon, komt niet voorwaardelijk vrij. Een verzoek daartoe werd vrijdag voor de achtste keer afgewezen.
  - 39 mins ago 22 Aug 14, 8:57pm -
 • NieuwVIDEO Bizarre misser vs. Bayern
  Een kans missen dat kan, maar de kans die Junior Malanda namens VfL Wolfsburg verprutste tegen Bayern München gaat de geschiedenis in als misschien wel de grootste misser ooit.
  - 47 mins ago 22 Aug 14, 8:49pm -
 • NieuwHoogenkamp niet in US Open
  Richel Hogenkamp is er opnieuw niet in geslaagd het hoofdtoernooi van het US Open te bereiken. De Doetinchemse tennisster verloor vrijdag in de beslissende kwalificatiepartij van de Australische Anastasia Rodionova, die eerder Indy de Vroome al had u…
  - 47 mins ago 22 Aug 14, 8:49pm -
 • NieuwDronken paleiswachters
  Drie Zweedse paleiswachters riskeren een celstraf wegens wangedrag tijdens het werk. Dat melden verschillende Zweedse media. De mannen waren een avondje gaan stappen voordat ze aan hun late dienst begonnen bij het Koninklijk Paleis in Stockholm.
  - 47 mins ago 22 Aug 14, 8:49pm -
 • NieuwPSG verliest opnieuw punten
  Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond opnieuw punten verloren in de Franse competitie. De kampioen kwam zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel niet verder dan een teleurstellend gelijkspel bij Evian (0-0).
  - 52 mins ago 22 Aug 14, 8:44pm -
 • Nieuw'Economie Oekraïne gaat hard achteruit'
  De economie van Oekraïne gaat door alle onrust in en rond het land veel sterker achteruit dan eerder gedacht. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch vrijdag in een rapport, waarin het zijn inschatting van de kredietwaardigheid van Oekraïne verlaagde.
  - 53 mins ago 22 Aug 14, 8:43pm -
 • NieuwDe Jonge: 'Dat is niet leuk'
  Trainer Jan de Jonge verloor vrijdag met Heracles Almelo van Cambuur Leeuwarden (0-1) en hoorde supporters van zijn ploeg over zijn ontslag zingen. "Natuurlijk is dat niet leuk”, zei hij. "Maar je bent niet populair als trainer als je verliest. Ik…
  - 58 mins ago 22 Aug 14, 8:38pm -
 • Tientallen doden door cholera in Ghana
  Zeker 67 mensen zijn sinds juni in Ghana aan cholera overleden. Meer dan 5000 mensen hebben de ziekte volgens de gezondheidsdienst in het West-Afrikaanse land onder de leden gehad.
  - 1 hour ago 22 Aug 14, 8:36pm -
 • Fledderus: 'Fluitconcert helpt ons niet'
  Mark-Jan Fledderus  na afloop van Heracles Almelo-Cambuur Leeuwarden
  - 1 hour ago 22 Aug 14, 8:34pm -
 • Bakker:'Uiteindelijk verdiend gewonnen'
  Erik Bakker na afloop van Heracles Almelo-Cambuur Leeuwarden
  - 1 hour ago 22 Aug 14, 8:34pm -
 • Janssen: 'We verliezen door persoonlijke fouten'
  Roel Janssen na afloop van N.E.C.-Fortuna Sittard
  - 1 hour ago 22 Aug 14, 8:34pm -

Elsevier

 • Nieuw'Economie Oekraïne gaat hard achteruit'

  - 49 mins ago 22 Aug 14, 8:47pm -
 • Duo aangehouden na dollemansrit Limburg
  ROERMOND (ANP) - Op de A2 en A73 in Limburg heeft een automobilist vrijdagmiddag voor levensgevaarlijke situaties gezorgd met een dollemansrit. De bestuurder van een auto met een Duits kenteken sneed andere weggebruikers de weg af en probeerde hen va…
  - 1 hour ago 22 Aug 14, 8:32pm -
 • Tientallen doden door cholera in Ghana
  ACCRA (ANP) - Zeker 67 mensen zijn sinds juni in Ghana aan cholera overleden. Meer dan 5000 mensen hebben de ziekte volgens de gezondheidsdienst in het West-Afrikaanse land onder de leden gehad.
  - 1 hour ago 22 Aug 14, 8:32pm -
 • VN-topman vreest oplopen spanningen Oekraïne
  NEW YORK (ANP) - VN-topman Ban Ki-moon is ,,zeer bezorgd'' over de berichten dat vrachtwagens van het Russische hulpkonvooi zonder toestemming van de autoriteiten in Kiev de grens met Oost-Oekraïne zijn overgestoken.
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:41pm -
 • Draghi vraagt overheden om stimulans
  JACKSON HOLE (ANP) - De sterkere eurolanden kunnen meer doen om het herstel van de Europese economie op gang te helpen en de werkloosheid te verlagen. Dat stelde ECB-president Mario Draghi vrijdag tijdens de conferentie van centrale bankiers in het A…
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:07pm -
 • WHO: dodental ebola opgelopen tot 1427
  GENVE (ANP) - Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1427. De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties maakte dat vrijdag bekend. In totaal zijn er 2615 besmettingen vastgesteld.
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:59pm -
 • Yellen brengt Wall Street niet in beweging
  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street schommelden vrijdag in de eerste handelsuren rond de slotstanden van donderdag. Beleggers haalden weinig nieuws uit de toespraak van Fed-president Janet Yellen op de jaarlijkse conferentie van centra…
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:34pm -
 • 'Verzet tegen verlagen salaris bestuurders'
  DEN HAAG (ANP) - Bij woningcorporaties, waterbedrijven, ziekenhuizen en hogescholen bestaat veel kritiek op de kabinetsplannen om de salarissen van bestuurders verder aan banden te leggen. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat aan minister Ronald P…
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:18pm -
 • Pentagon wil dat Moskou konvooi terughaalt
  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn ,,erg bezorgd'' over het Russische hulpkonvooi dat op eigen houtje de grens met Oekraïne is overgestoken.
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:48pm -
 • Begrotingsoverleg maandag verder
  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet praat maandag verder met de regeringspartijen VVD en PvdA en de drie ,,bevriende'' oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over de begroting van volgend jaar.
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:33pm -
 • Lager salaris? Dan meer wachtgeld, vindt publieke omroep
  De (semi)publieke sector is het niet eens met de plannen van het kabinet voor salarisverlagingen.
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:31pm -
 • Vierde Israëlische burgerslachtoffer is kind
  JERUZALEM (ANP) - Bij een mortieraanval vanuit de Gazastrook op een boerderij in Israël is vrijdag een 4-jarig jongetje omgekomen. Hij is het vierde Israëlische burgerslachtoffer van de aanvallen.
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:53pm -
 • Beurzen krijgen weinig steun van Yellen
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag met kleine verliezen gesloten. De hele dag werd uitgekeken naar de speech van Fed-president Janet Yellen op de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. De Amerikaanse centralebankpresident…
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:53pm -
 • NAVO boos over Russisch konvooi in Oekraïne
  BRUSSEL (ANP) - De NAVO is boos dat een ,,zogenaamd'' Russisch humanitair konvooi Oekraïne is binnengetrokken zonder toestemming van de Oekraïense autoriteiten. Het is een flagrante schending van de internationale verplichtingen van Rusland, en een…
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:18pm -
 • 173 slachtoffers MH17 geïdentificeerd
  DEN HAAG (ANP) - Deze week zijn nog eens 46 slachtoffers van de ramp met MH17 geïdentificeerd, waaronder 26 Nederlanders. In totaal zijn nu 173 mensen geïdentificeerd.
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:18pm -

Metro Nieuws

ND

 • Nieuw‘Separatisten Oekraïne vermoorden Litouwse consul’
  Pro-Russische separatisten hebben in Oost-Oekraïne de honoraire consul van Litouwen Mykola Zelenec ontvoerd en vermoord. Dat heeft de Litouwse minister van buitenlandse zaken Linas Linkevicius vrijdag op Twitter gemeld. Zelenec werd in het rebellenb…
  - 36 mins ago 22 Aug 14, 9:00pm -
 • NieuwAutomobilisten van weg gedrukt en bedreigd
  Twee Belgen van 22 en 23 jaar oud hebben vrijdagmiddag op de A73 en de A2 geprobeerd meerdere automobilisten van de weg te drukken en hen daarbij met een vuurwapen bedreigd. Dat meldt de politie. De mannen zijn aangehouden.
  - 51 mins ago 22 Aug 14, 8:45pm -
 • NieuwAuto schept voetgangers in Pingjum
  Een automobilist heeft vrijdagavond twee voetgangers geschept in Pingjum. Dat meldt de politie. Het duo is gewond geraakt. Een woordvoerder van de politie spreekt van een 'ernstig ongeval'. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn in groten…
  - 51 mins ago 22 Aug 14, 8:45pm -
 • Raket uit Gaza raakt Israëlische synagoge
  Een raket die werd afgeschoten vanuit Gaza heeft vrijdag een synagoge in de Israëlische stad Ashdod geraakt. Dat heeft de politie gezegd, meldt Reuters. Bij de aanval raakten drie mensen gewond.
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:45pm -
 • Vermoedelijke IS-leden opgepakt in Marokko
  In Marokko zijn twee vermoedelijke leden van het soennitische terreurnetwerk Islamitische Staat (IS) opgepakt. Dat heeft de Marokkaanse regering vrijdag bekendgemaakt. De twee mannen wilden volgens de autoriteiten in Syrië gaan trainen om daarna aan…
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:15pm -
 • ‘Jezus’ Bergrede ging over mij’
  Hoe komen mensen die niet zijn opgegroeid met het geloof bij een gemeente terecht? Deze zomer vertellen negen bekeerlingen over de ommezwaai in hun leven. Vandaag tot slot: ex-imam Nouri Paulus Paykar (40).
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:46pm -
 • ANWB tweehonderd leden kwijt door Van Woerkom
  De ANWB is door de rel rondom oud-directeur Guido van Woerkom tweehonderd leden kwijtgeraakt. Dat heeft de nieuwe directeur van de verkeersorganisatie, Frits van Bruggen, vrijdag gezegd in een interview met BNR Nieuwsradio. Vier miljoen mensen zijn l…
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:45pm -
 • VN luiden noodklok om voedseltekort Noord-Korea
  Het Wereldvoedselprogramma (WFP) waarschuwt dat de organisatie zijn operaties in Noord-Korea mogelijk begin volgend jaar moet staken als internationale donoren de komende tijd geen geld overmaken. Dat heeft de WFP-directeur voor Azië Kenro Oshidari…
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:30pm -
 • Haags raadslid gaat aangifte doen tegen Buma
  Het Haagse raadslid Abdoe Khoulani gaat aangifte doen tegen CDA-leider Sybrand Buma. Dat heeft Khoulani's partijgenoot Arnoud van Doorn vrijdag op Radio 1 gezegd. Buma zat donderdagavond bij Knevel en Van den Brink en zei daar dat Khoulani de terreur…
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:15pm -
 • James Foley en zijn ouders deelden een sterk geloof
  ROCHESTER - Ons geloof helpt ons hier door, zeggen de ouders van de door ISIS vermoorde journalist James Foley. Ook Foley zelf leefde en werkte vanuit zijn christelijke geloof. Dat blijkt uit een brief die hij na een eerdere ontvoering schreef.
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:10pm -
 • ‘Doping is een smet op het dorp’
  SPAKENBURG - Spakenburg trapt zaterdag met besmet blazoen af voor een nieuw seizoen in de topklasse. Nieuws over dopinggebruik van de ‘blauwen’ houdt de fans van beide clubs uit het voetbalgekke dorp in zijn greep.
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:10pm -
 • Een soort Hardenberg, maar dan met moslims
  DEN HAAG - Demonstraties zetten de Haagse Schilderswijk afgelopen weken opnieuw in de schijnwerpers. De bewoners zijn de negatieve aandacht zat. ‘Als ISIS hier aan de macht was, zat ik hier echt niet.’
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:10pm -
 • ‘Honderdduizenden’ doden te wijten aan Veiligheidsraad
  NEW YORK - Scheidend Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Pillay geeft de belangrijkste raad binnen de Verenigde Naties een stevige oorvijg. Geopolitieke ‘korte termijn’-overwegingen en ‘kleingeestige nationale belangen’ kostten heel veel m…
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:10pm -
 • Iraakse partijen staken overleg vorming regering
  Twee soennitische politieke blokken hebben vrijdag gesprekken om een nieuwe Iraakse regering te vormen, opgeschort. Zij doen dit uit protest tegen een aanval op een soennitische moskee, waarbij 64 mensen om het leven kwamen. De partijen eisen dat de…
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:30pm -
 • Nederland telt ruim tienduizend spookjongeren
  Nederland telt naar schatting ruim tienduizend zogenoemde spookjongeren. Of de jongeren tussen de 18 en 26 jaar zich bij de gemeentelijke basisadministratie uitschrijven om zo deurwaarders en justitie te ontlopen, is niet duidelijk. Dat schrijft mini…
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:30pm -
 • Dijsselbloem relativeert lastenverlichting
  De onderhandelingen over de begroting van volgend jaar richten zich vooral op de vraag hoe de lastenverzwaringen kunnen worden beperkt. Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) vrijdagavond na afloop van het gesprek met de financiee…
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:15pm -
 • NAVO: Russische artillerie betreedt Oekraïne
  De Russische krijgsmacht heeft de afgelopen dagen artillerie bemand door Russisch personeel in Oekraïne gestationeerd en schiet hiermee op Oekraïense militairen. Dat heeft NAVO-woordvoerder Oana Lungescu vrijdag gezegd, meldt The New York Times.
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:45pm -
 • Topbestuurders klagen bij Plasterk over lager loon
  Topbestuurders van onder meer ziekenhuizen, woningcorporaties en hogescholen verzetten zich tegen plannen van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) om hun salarissen te verlagen. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat de bewindsman…
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:31pm -
 • Begrotingsoverleg maandag verder
  Het overleg tussen het kabinet, de coalitie en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over de begroting voor volgend jaar gaat maandag verder. Dat bleek vrijdagavond na een gesprek tussen de financieel specialisten van de vijf partijen en mini…
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:30pm -
 • Amsterdam sluit de week in het rood af
  De Amsterdamse beurs is vrijdag met verlies gesloten. De AEX leverde 0,3 procent in en kwam uit op 404,48 punten. Daarmee deed Amsterdam het beter dan de beurzen in Parijs en Frankfurt, die de dag respectievelijk met een procent en een half procent v…
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:16pm -
 • Israëlisch kind gedood bij beschieting vanuit Gaza
  Bij een mortieraanval vanuit de Gazastrook is vrijdag een 4-jarige Israëlische kleuter om het leven gekomen. Dat hebben Israëlische reddingsmedewerkers gezegd. De aanval vond aan het begin van de avond plaats in een dorp langs de grens met Gaza.
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:15pm -
 • Bankroet aangevraagd voor heel autobedrijf Koops
  De bewindvoerders van autobedrijf Koops Furness hebben voor het gehele bedrijf het faillissement aangevraagd. Dat hebben de bewindvoerders vrijdag bekendgemaakt op de website van het autobedrijf. Met verschillende partijen wordt wel gesproken over ee…
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 4:01pm -
 • Twintigduizend euro voor ALS door emmers ijswater
  ALS Nederland heeft dankzij de zogenoemde Ice Bucket Challenge tot en met donderdag al ruim twintigduizend euro ontvangen. En het eind is nog lang niet in zicht. Dat meldt een woordvoerder vrijdag desgevraagd. De stichting wordt overdonderd met donat…
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 4:00pm -
 • Hennis bereid gifschade ex-werknemers te vergoeden
  Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) is bereid de schade te vergoeden als blijkt dat oud-medewerkers van defensie ziek zijn geworden door blootstelling aan kankerverwekkende stoffen. Dat schrijft de bewindsvrouw vrijdag in antwoord…
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 4:00pm -
 • Brussel kijkt ook naar steun voor zuivelsector
  Zuivel- en vleesbedrijven krijgen mogelijk op korte termijn steun van de Europese Unie vanwege de Russische boycot. De landbouwexperts van de lidstaten vergaderen hier volgende week donderdag over. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag bekendgemaak…
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:31pm -

Volkskrant

RTL

 • NieuwTwee voetgangers aangereden in Pingjum
  In het Friese Pingjum zijn twee voetgangers geschept door een auto. Eén van hen is zwaargewond geraakt.
  - 44 mins ago 22 Aug 14, 8:52pm -
 • Tientallen doden door cholera in Ghana
  Zeker 67 mensen zijn sinds juni in Ghana aan cholera overleden. Meer dan 5000 mensen hebben de ziekte volgens de gezondheidsdienst in het West-Afrikaanse land onder de leden gehad.
  - 1 hour ago 22 Aug 14, 8:26pm -
 • VN-topman zeer bezorgd over spanningen Oekraïne
  VN-topman Ban Ki-moon is 'zeer bezorgd' over de berichten dat vrachtwagens van het Russische hulpkonvooi zonder toestemming de grens met Oost-Oekraïne zijn overgestoken.
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:50pm -
 • Verborgen bunkers weer in het zicht
  Heel lang lagen ze verborgen onder de duinen van de Waddeneilanden: de bunkers die in de oorlog door de Duitsers werden gebouwd om zich te verdedigen tegen aanvallen vanaf zee. Dat verleden wordt nu weer blootgelegd.
  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:31pm -
 • 'IS gevaarlijker dan al-Qaeda'

  - 2 hours ago 22 Aug 14, 7:08pm -
 • Nog 51 vermisten na aardverschuiving Japan
  In Japan wordt gevreesd dat het aantal doden door de aardverschuiving in Hiroshima kan oplopen tot 90. Er zijn 39 lichamen geborgen, maar er zijn nog 51 vermisten.
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 7:03pm -
 • Executievideo vertoond op videoscherm in centrum Beijing
  Terwijl in het Westen op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd om te voorkomen dat de executievideo van journalist James Foley verder wordt verspreid, wordt de video in het openbaar getoond op een groot scherm in het centrum van Beijing.
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:55pm -
 • Maleisië rouwt om MH17

  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:42pm -
 • Ruim 10 procent van de vrachtwagens rijdt met defecten
  12 procent van de Nederlandse vrachtwagens rijdt rond met een defect. De Belgen hebben tijdens een proef 1000 Nederlandse vrachtwagens gecontroleerd, waaruit bleek dat 69 wagens zelfs zo kapot waren dat ze niet meer verder mochten rijden.
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:38pm -
 • Konvooi zonder toestemming de grens over

  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:36pm -
 • Grootverdieners willen geen salarisverlaging
  Grootverdieners in de semipublieke sector willen geen salaris inleveren. Het kabinet wil hun salarissen vanaf volgend jaar verlagen tot het inkomen van een minister: en veel bestuurders vinden dat te weinig.
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:31pm -
 • Dodental ebola opgelopen tot 1427
  Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1427.
  - 3 hours ago 22 Aug 14, 6:11pm -
 • #Dag 234: Zomer erg nat, topbestuurders willen geen salaris inleveren en koala-reddingsactie
  Elke dag selecteren we de belangrijkste en opvallendste gebeurtenissen. Dit is dag 234 van 2014 met onder andere: de zomer van 2014 komt naar verwachting in de top 10 van 'natste zomers ooit', topbestuurders verzetten zich massaal tegen salarisverlag…
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 6:05pm -
 • Jongen van 13 verdacht van Portugese bosbranden
  De politie in Portugal verdenkt een 13-jarige jongen ervan dat hij vorig jaar zomer zeven natuurbranden heeft gesticht. Grote stukken bos gingen daardoor verloren.
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:44pm -
 • Hamas executeert 18 'spionnen'
  Terreur-beweging Hamas treedt keihard op. In de Gaza-strook zijn 18 Palestijnen geëxecuteerd, omdat ze spionnen zouden zijn van Israël.
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:40pm -
 • Haagse moslimpoliticus doet aangifte tegen Buma
  De lokale Haagsche Partij van de Eenheid gaat aangifte doen tegen CDA-leider Sybrand Buma van het CDA.
  - 4 hours ago 22 Aug 14, 5:20pm -
 • Amerika: Moskou moet konvooi terughalen uit Oekraïne
  De Verenigde Staten zijn 'erg bezorgd' over het Russische hulpkonvooi dat op eigen houtje de grens met Oekraïne is overgestoken.
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:40pm -
 • Mortierbom doodt 4-jarig kind in Israël
  Op een kibboets in Israël is een jongetje van vier omgekomen bij een mortieraanval vanuit de Gazastrook. Dat meldt het Israëlische leger.
  - 5 hours ago 22 Aug 14, 4:08pm -
 • De vijf opmerkelijkste argumenten tegen salarisverlaging
  De topbestuurders uit de semi-publieke sector geven allemaal verschillende redenen waarom zij recht hebben op behoud van hun salaris. Onze economieredactie zette de vijf opmerkelijkste argumenten op een rijtje.
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 4:01pm -
 • 'Een ministerssalaris is eigenlijk hoger dan 170.000 euro'
  Het salaris van een minister is eigenlijk hoger dan 170.000 euro per jaar. Dat stelt adviesbureau Axyos in reactie op de plannen van minister Plasterk (Binnenlandse zaken) om de salarissen van bestuurders in de semi-publieke sector te verlagen.
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:45pm -
 • 'Duizenden artsen verdienen straks meer dan hun bazen'
  Als het kabinet het salarisplafond voor bestuurders in de semi-publieke sector verder verlaagt, verdienen 4.300 medici in universitair medische centra (umc’s) straks meer dan de 24 tot 30 bestuurders van die centra.
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:32pm -
 • Publieke omroep wil ook een wachtgeldregeling
  Als bestuurders bij de publieke omroep niet meer mogen verdienen dan een minister, dan moeten ook andere arbeidsvoorwaarden gelijk worden geschakeld, zoals de ontslagvergoeding. Dat vindt de voorzitter van de Publieke Omroep, Henk Hagoort.
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:31pm -
 • Massaal verzet topbestuurders tegen lager salaris
  Woningcorporaties, waterbedrijven en hogescholen hebben grote bezwaren tegen de plannen van minister Plasterk om de salarissen van bestuurders omlaag te brengen. Zij bestoken de minister om te voorkomen dat de nieuwe wet wordt aangenomen.
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:30pm -
 • Londen weigert pact met Assad tegen IS
  Groot-Brittannië is niet van plan om in de strijd tegen IS te gaan samenwerken met de Syrische president Bashar al-Assad.
  - 6 hours ago 22 Aug 14, 3:24pm -
 • 173 slachtoffers ramp MH17 geïdentificeerd
  Deze week zijn er in totaal 46 slachtoffers van rampvlucht MH17 geïdentificeerd. Van deze slachtoffers hebben er 26 de Nederlandse nationaliteit.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 3:05pm -
 • Nijlpaard Maikel dood door tennisbal bezoeker
  Woede en verdriet in de dierentuin van Frankfurt. Nijlpaard Maikel is overleden, na het inslikken van een tennisbal. Waarschijnlijk heeft een bezoeker die in zijn bek gegooid.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:43pm -
 • Reclame Altijd Geslaagd is misleidend
  Website Altijd Geslaagd mag niet meer adverteren met een 100% slagingspercentage voor het halen van een theorie-examen. Die reclame is namelijk misleidend, oordeelt de Reclame Code Commissie.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:38pm -
 • Inzet kabinet tegen barbarij IS gericht op Irak
  De Nederlandse inzet om terreurbeweging IS te bestrijden, is nu alleen gericht op Irak en niet op Syrië. Dat heeft premier Rutte gezegd.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:32pm -
 • 'Serieus rekening mee houden dat niet alle slachtoffers MH17 terug zijn'
  We moeten er serieus rekening mee houden dat niet alle slachtoffers van vlucht MH17 terug zijn, maar zeker weten doen we dat niet. Dat zei premier Rutte tijdens zijn persconferentie.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:24pm -
 • Dierendiefstal bij 1 op de 10 kinderboerderijen
  Bij 1 op de 10 kinderboerderijen en dierenweiden zijn de afgelopen 5 jaar dieren gestolen. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws. De schade hiervan loopt in de duizenden euro's.
  - 7 hours ago 22 Aug 14, 2:12pm -
 • 'Slagkracht IS vergelijkbaar met Nederlandse landmacht'
  Defensieminister Chuck Hagel vindt IS door de militaire kracht en financiën een grotere bedreiging dan al-Qaeda. Hoe zit het met het aantal strijders en de rijkdom van IS en hoe gevaarlijk is het voor Nederland? Defensiespecialist Rob de Wijk legt u…
  - 8 hours ago 22 Aug 14, 1:57pm -
 • OM in beroep tegen vrijlating schipper speedbootongeluk
  Het OM vindt dat de schipper van een speedboot die die begin augustus over twee mensen voer op de Vinkeveense Plassen, vast moet blijven zitten.
  - 8 hours ago 22 Aug 14, 1:55pm -
 • Vlaggen IS en Hamas verboden bij demonstratie Amsterdam
  De politie zal tijdens een aangekondigde pro-Palestina-demonstratie morgen in Amsterdam opnieuw alert zijn op discriminatie, belediging en opruiing.
  - 8 hours ago 22 Aug 14, 1:46pm -
 • Video: Met 72 km per uur in een kajak de berg af
  Twee Canadese waaghalzen hebben een bijzonder kunststukje uitgehaald in hun kajaks. Ze knallen met ruim 70 kilometer per uur naar beneden, alles ontwijkend wat ze op hun pad tegenkomen.
  - 8 hours ago 22 Aug 14, 1:17pm -
 • Monstransrover jaar de cel in voor dealen
  Een van de mannen die veroordeeld is voor de roof van een kostbare monstrans in Utrecht, zit nu in de Belgische gevangenis voor het dealen in drugs.
  - 8 hours ago 22 Aug 14, 1:15pm -
 • Live: persconferentie premier Rutte
  Premier Rutte geeft zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad. Bekijk de persconferentie hier live.
  - 8 hours ago 22 Aug 14, 1:13pm -
 • Meisje van 6 jaar zwaar mishandeld achtergelaten
  Drie spelende kinderen hebben in Duitsland een zwaargewond meisje van zes jaar oud gevonden in de bosjes op een schoolplein.
  - 9 hours ago 22 Aug 14, 1:01pm -
 • 350 oud-medewerkers om gif naar defensie
  Bij defensie hebben zich inmiddels al 350 oud-medewerkers gemeld die mogelijk met het gevaarlijke chroom-6 hebben gewerkt. Een deel van hen heeft gezondheidsklachten.
  - 9 hours ago 22 Aug 14, 12:43pm -
 • Hamas executeert 18 Palestijnse collaborateurs
  De militante Palestijnse organisatie Hamas heeft 18 Palestijnen geëxecuteerd die met Israël zouden hebben samengewerkt.
  - 9 hours ago 22 Aug 14, 12:38pm -
 • Lekker veilig: lantaarnpaal midden op fietspad
  Fietsers in het Belgische Haren, in de buurt van Brussel, moesten de afgelopen week goed opletten. Midden op een nieuw aangelegd fietspad was namelijk een lantaarnpaal geplaatst.
  - 10 hours ago 22 Aug 14, 12:01pm -
 • Correspondent vanuit Oekraïne: Het kan hier elk moment escaleren
  Zonder dat Oekraïne er toestemming voor heeft gegeven is het Russische hulpkonvooi de grens overgestoken. Het Russische besluit zet de verhoudingen tussen de twee landen onder hoogspanning.
  - 10 hours ago 22 Aug 14, 11:39am -
 • Het weer: Het blijft wisselvallig
  Houd die paraplu's voorlopig maar in de aanslag. Het blijft de komende dagen wisselvallig, verwacht RTL-weervrouw Jennifer Faber. Vooral begin komende week valt er mogelijk veel regen.
  - 10 hours ago 22 Aug 14, 11:25am -
 • Oekraïne: Russisch hulpkonvooi is invasie
  Het Russische hulpkonvooi is zonder toestemming van Oekraïne de Russische-Oekraïense grens overgestoken.
  - 11 hours ago 22 Aug 14, 10:42am -
 • Russisch hulpkonvooi trekt grens Oekraïne over
  Het omstreden hulpkonvooi uit Rusland rijdt op dit moment Oekraïne binnen; zonder toestemming van Oekraïne. Maar Rusland wilde niet meer langer wachten en is op eigen houtje op weg gegaan naar de belegerde stad Loehansk.
  - 11 hours ago 22 Aug 14, 10:33am -
 • Krol niet van plan subsidie terug te geven
  Voormalig voorzitter Henk Krol van de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) is niet van plan ruim twee ton uit eigen zak te betalen aan het Rijk.
  - 11 hours ago 22 Aug 14, 10:31am -
 • Zomer 2014 in top 10 natste zomers ooit
  Deze zomer is een van de natste zomers ooit. De komende dagen is het nog erg wisselvallig. "We komen waarschijnlijk uit op zo'n 275 milimeter en dat is zeker genoeg voor een top 10 notering", zegt weervrouw Jennifer Faber.
  - 11 hours ago 22 Aug 14, 10:29am -
 • 'OM heeft zaken over het hoofd gezien bij dood Iris'
  Het Openbaar Ministerie heeft punten laten liggen in het onderzoek naar de dood van de 23-jarige Iris van den Hooff uit Groningen. De advocaat van de familie, Richard Korver, heeft daar aanwijzingen voor.
  - 11 hours ago 22 Aug 14, 10:14am -
 • Roemenen dwingen meisjes tot prostitutie
  De politie heeft in Leeuwarden twee Roemenen opgepakt omdat ze twee minderjarige meisjes tot prostitutie zouden hebben gedwongen in die stad.
  - 12 hours ago 22 Aug 14, 10:02am -
 • Zoon helpt moeder bij in elkaar slaan vriend
  De politie in Oss heeft gisteravond een 46-jarige vrouw en haar 17-jarige zoon aangehouden voor het mishandelen van de 54-jarige vriend van de vrouw.
  - 12 hours ago 22 Aug 14, 9:47am -
 • In beeld: dag van nationale rouw in Maleisië
  Maleisië beleeft een dag van nationale rouw nu de eerste slachtoffers van de vliegramp zijn teruggebracht naar hun thuisland. De slachtoffers worden in een lange rouwstoet een laatste eer bewezen door duizenden mensen.
  - 12 hours ago 22 Aug 14, 9:42am -

Deze website gebruikt cookies. Je geeft door gebruik te maken van deze website of op Accepteer te kliken, toestemming om cookies te gebruiken. Als je het cookie beleid wilt lezen klik dan op de link. Meer informatie

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website en op “Accepteer” te klikken geeft u toestemming tot het gebruik van Cookies. “Wat is een cookie? Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.” “Google Analytics Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.” “Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.” “De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.” “Meer informatie over cookies? Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden: Cookierecht.nl Consumentenbond: “Wat zijn cookies?” Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?” Consumentenbond: “Cookies verwijderen” Consumentenbond: “Cookies uitschakelen” Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising”” Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website en op “Accepteer” te klikken geeft u toestemming tot het gebruik van Cookies.

Close