Appèlcolleges

  +

  Nieuws van het gerechtshof Amsterdam

 • Livestream Ondernemingskamer in schadeloosstellingsprocedure SNS
  De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam zendt de mondelinge behandeling van de SNS-schadeloosstellings-procedure live uit op 24 september om 10.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is de zitting niet toegankelijk voor publiek. LivestreamBelangstellenden kunnen de zitting volgen via een livestream, die op donderdag 24 september vanaf 10.00 uur wordt uitgezonden. Volg... Read more »
 • Start inhoudelijke behandeling zaak Holleeder op 22 september
  [Update, 21 september 2020]Omdat een gepland getuigenverhoor op 22 september niet doorgaat is de start van de zitting verlaat naar 11.00 uur. [Eerder bericht, 15 september 2020]Op dinsdag 22 september 2020 om 9.30 uur start in hoger beroep de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Willem Holleeder. De zitting van... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 24 september 2020
  Op donderdag 24 september 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: Voorzetting van de procedure tot vaststelling van de schadeloosstelling voor de rechthebbenden ten aanzien van de bij besluit van de Minister van Financiën (advocaten: mr. R.J.G. de Haan, mr. T.M. Stevens en mr.... Read more »
 • Onderzoek naar beleid en gang van zaken en benoemingen Esperaza
  De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam gelast een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van de Nederlandse holdingvennootschap Esperaza B.V. Daarnaast benoemt de Ondernemingskamer een bestuurder en een beheerder van aandelen bij die vennootschap. Dit heeft de Ondernemingskamer vandaag beslist naar aanleiding van een verzoek van Sonangol,... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 17 september 2020
  Op donderdag 17 september 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 9.00 uur: het verzoek van Chawla Holdings B.V. (advocaten: mr. H.A. de Savornin-Lohman en mr. O.J. Rote-de Vries) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Cloudfactory B.V.... Read more »
 • Werkstraf voor oud-Staatssecretaris
  Een oud-staatsecretaris van Sociale Zaken is in hoger beroep veroordeeld tot 100 uur werkstraf voor het feitelijk leidinggeven aan het plegen van belastingfraude door zijn 2 vennootschappen. Het gerechtshof Amsterdam heeft dit vandaag beslist. De rechtbank legde hem eerder een gevangenisstraf van 5 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, op. Het... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 10 september 2020
  Op donderdag 10 september 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van Heijmenberg B.V. (advocaten: mr. E.A. Brat en mr. P.M.N. Verloop) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van HLO Energie B.V. c.s. (advocaat:... Read more »
 • Restructuring Mediaset Group prohibited
  On September 1, 2020, the Amsterdam Court of Appeal issued a judgment in summary proceedings in a matter regarding the restructuring of Mediaset Group, the media group controlled by the Berlusconi family. By means of a cross-border legal merger, Mediaset Group intended to merge its Italian and Spanish companies into... Read more »
 • Herstructurering Mediasetgroep verboden
  Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag in kort geding een herstructurering van de Mediasetgroep, het door de familie Berlusconi gecontroleerde mediaconcern, verboden. De Mediasetgroep wilde haar Italiaanse en haar Spaanse tak – beide beursgenoteerd – via een zogenoemde grensoverschrijdende juridische fusie laten opgaan in een Nederlandse NV. Dat kan nu voorlopig... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 3 september 2020
  Op donderdag 3 september 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van de personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad van Stichting ZAAM (advocaat: mr. M.H. Horst) om o.a. de uitspraak van de Landelijke Commissie voor Geschillen WMS (advocaat: mr. G.J. Spaans) van 24 april... Read more »
  +

  Nieuws van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 • In hoger beroep zwaardere straf opgelegd voor misdrijven begaan tegen achtjarig zoontje op camping in Winterswijk
  Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep uitspraak gedaan in de strafzaak tegen een 37-jarige Duitse man. Het hof acht bewezen dat hij in de periode van 1 januari 2017 tot en met 22 juli 2017 samen met zijn toenmalige partner verschillende misdrijven heeft begaan tegen hun zoontje, dat... Read more »
 • Hof: geen gronden voor ontbinden arbeidsovereenkomst arts RadboudUMC
  Ook het hof oordeelt dat er geen gronden zijn om de arbeidsovereenkomst tussen RadboudUMC en een arts (internist-oncoloog) te ontbinden. Eerder oordeelde de kantonrechter al dat er geen gronden waren om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. RadboudUMC kwam daartegen in beroep.Geen verwijtbaar handelenHet hof oordeelt in hoger beroep dat de arts... Read more »
 • Scholen geef je op voor de Week van de Rechtspraak 2020
  Ook dit jaar laten we jongeren in de Week van de Rechtspraak van 21 tot en met 25 september op middelbare scholen en mbo’s graag kennismaken met de rechtspraak. Door de coronamaatregelen is op dit moment de invulling van de WvdR nog niet helemaal duidelijk, maar het gaat hoe dan... Read more »
 • Publiek weer welkom bij zittingen in de rechtszaal; reserveren noodzakelijk
  Vanaf 17 augustus a.s. is publiek weer welkom bij zittingen van ons gerechtshof. Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moeten belangstellenden zich vooraf per e-mail aanmelden. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de beschikbare (nog beperkte) capaciteit in de zittingszaal en in onze gebouwen. Om het bezoek zo... Read more »
 • Geen spoedeisend belang, hof vindt verwijdering rapport Jehova's niet nodig
  In opdracht van de Minister (van Justitie en Veiligheid, voor Rechtsbescherming) heeft de Universiteit Utrecht een onderzoek gedaan naar de afhandeling van seksueel misbruik binnen de gemeente van Jehovah’s getuigen. Jehovah’s getuigen wilden via een kort geding bij de rechtbank publicatie van het rapport dat daarvan is opgemaakt tegenhouden. De... Read more »
 • Ook in hoger beroep 15 jaar gevangenisstraf en tbs voor moord op Utrechtse studente
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag een verdachte veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf en terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging voor moord en stalking. Het slachtoffer was een 24-jarige studente verpleegkunde.Vonnis van de rechtbankDe rechtbank was eerder op 4 juni 2019 tot eenzelfde oordeel gekomen als het hof (ECLI:NL:RBMNE:2019:2469). De verdachte was het... Read more »
 • Werkstraffen voor drie (ex-)militairen Schaarsbergen
  De militaire kamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag drie verdachten veroordeeld tot werkstraffen voor door hen begane strafbare feiten in 2013, toen zij als militair werkzaam waren binnen de mortiergroep van de Luchtmobiele Brigade op de Oranjekazerne te Schaarsbergen. Een vierde verdachte is vrijgesproken. Hoger beroep Openbaar MinisterieDe militaire... Read more »
 • 18 jaar cel voor dubbele doodslag op broers in Nijmeegs café
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag twee mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor de dubbele doodslag op twee broers in een Nijmeegs café in 2016.Het oordeelDe vier mannen troffen elkaar op 9 mei 2016 in café Istanbul aan de Malvert in Nijmegen. Een van de veroordeelde mannen trok... Read more »
 • Hof stelt Belastingdienst in het gelijk in Edelweisszaak
  Ook het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden stelt de Belastingdienst in het gelijk in een zogenoemde Edelweisszaak. De Edelweissroute is erop gericht het recht van successie/erfbelasting over zwart vermogen van de erflater te ontduiken door pas na het verstrijken van de navorderingstermijn van 12 jaar de Belastingdienst te informeren. Het hof oordeelt dat... Read more »
 • Nieuwe maatstaf voor toekenning proceskostenvergoeding in Mulderzaken
  Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een arrest gewezen over proceskostenvergoedingen in procedures die in het kader van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wet Mulder) worden gevoerd. In het arrest geeft het hof een nieuwe maatstaf voor toekenning van een proceskostenvergoeding.Vergoeding proceskosten als betrokkene in het gelijk wordt gesteldNaar... Read more »
  +

  Nieuws van het gerechtshof Den Haag

 • Even voorstellen: de president van ons gerechtshof
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Even voorstellen: een secretaris strafrecht
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Even voorstellen: een raadsheer familierecht
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Even voorstellen: een schrijfjurist
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Even voorstellen: een raadsheer strafrecht
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Even voorstellen: een roosterplanner
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Even voorstellen: een raadsheer handelsrecht
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Hof bepaalt dat miljoenenwinst coffeeshop wordt ontnomen
  Coffeeshop ‘Checkpoint’ in Terneuzen en de directeur dienen in totaal 11 miljoen euro aan de Staat te betalen. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag bepaald. Dit houdt verband met de eerdere veroordeling voor grootschalige handel in softdrugs. De Staat eiste een hoger bedrag. Het hof heeft echter rekening gehouden... Read more »
 • Gerechtshof veroordeelt Wilders voor 'minder Marokkanen' uitspraak
  Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag beslist dat PVV-leider Wilders zich aan groepsbelediging schuldig heeft gemaakt. Tijdens een partijbijeenkomst op de verkiezingsavond van 19 maart 2014 vroeg Wilders het aanwezige publiek of zij meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek reageerde met ‘minder, minder’, waarna Wilders zei, ‘nah dan gaan... Read more »
 • Informatie voor media over de uitspraak in de zaak Wilders op 4 september 2020
  De uitspraak in de strafzaak tegen de heer Wilders zal plaatsvinden op 4 september aanstaande om 13.30 uur in het Justitieel Complex Schiphol (Duizendbladweg 100 te Badhoevedorp).De NOS verzorgt de pool (beeld en geluid) van deze zittingsdag. De NOS zorgt tevens voor een livestream. Deze kan bekeken worden via de... Read more »
  +

  Nieuws van het gerechtshof 's-Hertogenbosch

 • Getuigen mogen zich deels beroepen op verschoningsrecht
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag uitspraak gedaan in 9 zaken waarin getuigen zich op hun verschoningsrecht hebben beroepen. Zij zijn werkzaam als ambtenaar en worden als getuigen gehoord in een civiele zaak tussen een vermogensbeheerder en een oud-werknemer. Anders dat de rechtbank vindt het hof wel dat de geheimhoudingsplicht... Read more »
 • Alsnog 6 jaar cel voor doodslag in Schijndel
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 31-jarige man opnieuw een celstraf van 6 jaar en een schadevergoeding opgelegd. Hij heeft een destijds 26-jarige jongen doodgeschoten nadat deze de man had gechanteerd en bedreigd. De rechtbank Oost-Brabant sprak eerder van moord, maar legde dezelfde straf op. Het hof veroordeelt de... Read more »
 • Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor fatale steekpartij in Breda
  Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 32-jarige man uit Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor het doodsteken van een 28-jarige stadsgenoot. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van in totaal 43.000 euro. De rechtbank Zeeland-West-Brabant kwam eerder tot dezelfde uitspraak.MisbruikOp 13 juli 2019 kwamen de... Read more »
 • Opnieuw 7 jaar cel na uit de hand gelopen 'spanking'-afspraak
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 51-jarige man opnieuw 7 jaar celstraf opgelegd. Hij wordt ervan verdacht een bejaarde man tijdens een ‘spanking’-afspraak op zijn hoofd te hebben geslagen en te hebben gestoken. De rechtbank Oost-Brabant legde eerder dezelfde straf op. Tussen augustus 2014 en mei 2017 ging de... Read more »
 • 6 jaar gevangenisstraf na woningoverval in Breskens
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag 6 jaar gevangenisstraf opgelegd aan een 29-jarige man. Hij wordt er van beschuldigd dat hij samen met iemand anders een overval heeft gepleegd op een gezin in Breskens. De man is vrijgesproken van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling op 2 agenten. De... Read more »
 • Converse mocht tóch beslag leggen op gympen parallelhandelaar
  Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat Converse terecht beslag liet leggen op de schoenenvoorraad van Sporttrading Holland. De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelde eerder het tegenovergestelde en vond de beslaglegging onterecht. Waar gaat deze zaak over? In 2009 liet Converse beslag leggen op de voorraad Converse-gympen van Sporttrading. De schoenen zouden... Read more »
 • Lagere celstraf voor gewapende woningoverval
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 34-jarige man een gevangenisstraf van 7 jaar opgelegd. Hij wordt ervan beschuldigd samen met anderen een gewapende overval te hebben gepleegd. De rechtbank Limburg legde de man eerder 9 jaar gevangenisstraf op. ArrestatieteamOp 5 augustus 2017 hebben drie overvallers – gekleed als een... Read more »
 • Opnieuw 2 jaar gevangenisstraf voor gewapende overval
  Een 35-jarige man heeft vandaag opnieuw 2 jaar gevangenisstraf gekregen. Hij heeft een gewapende overval gepleegd op een casino op een vakantiepark. Het gerechtshof legt daarmee dezelfde straf op aan de man als de rechtbank Limburg. Op 12 mei 2017 ging de man een casino van een vakantiepark binnen. Hij... Read more »
 • Hogere gevangenisstraf wegens doodslag op ex-partner in Sevenum
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 33-jarige vrouw uit Polen veroordeeld tot een celstraf van 11 jaar en 6 maanden. Zij wordt ervan beschuldigd haar ex-partner in zijn stacaravan te hebben gestoken met een mes, waarna hij is overleden. De rechtbank Limburg heeft eerder een celstraf van 9 jaar... Read more »
 • Opnieuw gevangenisstraf en behandeling na misbruik kwetsbare dochter
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 57-jarige man veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk voor het seksueel misbruiken van zijn minderjarige dochter. De rechtbank Oost-Brabant legde hem eerder 4 jaar gevangenisstraf op, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. In het voorjaar van 2015 kwam de dochter van de... Read more »
  +

  Nieuws van het College van Beroep voor het bedrijfsleven

 • CBb start Fosfaatproject 2
  De fosfaatzaken die vanaf 1 juli op zitting zijn gepland vallen binnen het project Fosfaatrechten 2. Dit sluit aan op het eerdere fosfaatrechtenproject, waarvan de laatste zittingen in juni van dit jaar zijn gehouden. Fosfaatrechten 2 loopt tot 1 juli 2021. Dan zal naar verwachting het overgrote deel van de... Read more »
 • Verzekeraar moet excessieve zorgnota aantonen
  Sommige zorgverzekeraars maximeren de vergoeding van zorgdeclaraties bij restitutie-polissen en wijzen vergoeding boven dat maximum stelselmatig af. De maxima zijn zo vastgesteld dat ongeveer 95% van de nota’s worden vergoed. Op verzoek van Stichting Zorghuis gaf de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de aanwijzing met die praktijk te stoppen.De verzekeraars stelden tegen... Read more »
 • Ruimen nertsen in het belang van de volksgezondheid
  Op 5 juni jl. stond de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven de ruiming van met corona besmette nertsen toe. Vandaag is de motivering van die uitspraak bekend gemaakt. De minister legde de maatregel op in het belang van de volksgezondheid en de diergezondheid. Animal Rights en... Read more »
 • Rechter staat ruiming corona besmette nertsen toe
  Animal Rights en de Bont voor Dieren verzochten de Voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) de ruiming van met corona besmette nertsen voorlopig te verbieden. Dat verzoek heeft deze rechter afgewezen. Het gaat om de ruiming van verschillende bedrijven. Het besluit daartoe was gisteravond door de... Read more »
 • Zitting ruiming nertsen vervroegd
  Op nadrukkelijk verzoek heeft de Voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) besloten de zitting over de ruiming van nertsen te vervroegen. De zitting vindt nu vanmiddag plaats om 16 uur in het Paleis van Justitie in Den Haag.Mocht u de zitting van vanmiddag willen bijwonen dan... Read more »
 • Rechter schorst ruiming nertsenhouderijen tot de zitting
  Het kabinet kondigde gisteren aan dat vanaf morgen, vrijdag 5 juni 2020, de ruiming start van nertsenbedrijven waar besmetting met het coronavirus is geconstateerd.Animal Rights maakt hiertegen bezwaar en vraagt vandaag aan de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) om die ruimingen te schorsen.De minister van... Read more »
 • Netbeheerder niet gebonden aan objectafbakening in WOZ-beschikking
  Liander is voor de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk niet gebonden aan de afbakening van het (bedrijfs)object in de beschikking op grond van de Wet Waardering Onroerende Zaken. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaf de Coöperatie Nij Altoenae Energie Neutraal 2020 U.A. (een samenwerkingsverband met als doel het produceren van... Read more »
 • Berisping oud-topman Baker Tilly blijft in stand
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet vandaag uitspraak in de hoger beroepen over de controle van de jaarrekeningen van Spits Wallcoverings. Na een tuchtklacht van het OM had de accountantskamer de daarvoor verantwoordelijke accountant, toen bestuursvoorzitter van Baker Tilly, berispt, omdat hij de post ‘royalty’s’ onvoldoende kritisch... Read more »
 • Coronacrisis: werkwijze van het College van Beroep voor het bedrijfsleven vanaf woensdag 29 april 2020
  Het CBb werkt gewoon doorHet CBb blijft gewoon doorwerken. Rechters en medewerkers doen dat wel nog steeds grotendeels vanuit huis.Alle uitspraken worden op de vaste uitsprakendag (de dinsdag) in het openbaar uitgesproken, naar de procespartijen gestuurd en gepubliceerd op rechtspraak.nl. Elke vrijdag om 12.00 uur wordt op rechtspraak.nl een lijst... Read more »
 • Coronacrisis: werkwijze van het College van Beroep voor het bedrijfsleven vanaf 7 april tot en met 28 april 2020
  Naar aanleiding van het besluit van het kabinet van dinsdag 31 maart 2020 in de aanpak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten hiermee in overeenstemming te handelen. Dit brengt mee, dat het CBb tot en met dinsdag 28 april 2020 geen fysieke rechtszittingen zal houden. Alleen voor (heel) urgente... Read more »
  +

  Nieuws van de Centrale Raad van Beroep

 • Nieuwe lijn voor vaststellen boetes in bijstandszaken
  De Centrale Raad van Beroep (CRvB) gaat bij het vaststellen van de hoogte van de boete in bijstandszaken niet langer uit van een beslagvrije voet van 90% maar van 95% van de toepasselijke bijstandsnorm. De CRvB loopt hiermee vooruit op de inwerkingtreding van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet. Deze uitspraak... Read more »
 • Nieuwsbrief Jurisprudentie nr 6 met selectie uitspraken juni 2020
  Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 6, jaargang 2020, staat online. Dit nummer bevat een selectie van uitspraken die in juni zijn gepubliceerd. De nieuwsbrief is te vinden op de homepage en rechtstreeks via de volgende link: www.rechtspraak.nl/CRvB/Nieuwsbrief-jurisprudentieDe Nieuwsbrief Jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) komt maandelijks uit en bevat een overzicht van de belangrijkste uitspraken... Read more »
 • Nieuwe lijn voor tijdig indienen bezwaarschrift
  Een bezwaar- of (hoger) beroepschrift is ook tijdig ingediend als het voor het einde van de bezwaar- of beroepstermijn bij een andere postaanbieder dan PostNL is aangeboden en het binnen een week na afloop van de bezwaar- of beroepstermijn is ontvangen. Voorwaarde is wel dat de postaanbieder geregistreerd is bij... Read more »
 • CRvB start proef met snelle, oplossingsgerichte rechtspraak
  De aandacht én noodzaak voor maatschappelijk effectieve rechtspraak groeit. Het coronavirus maakt deze noodzaak eerder groter dan kleiner. De Centrale Raad van Beroep (CRvB) start daarom vanaf 15 juni 2020 met een proef voor het bieden van oplossingsgerichte en snelle rechtspraak in begrijpelijke taal. Deze proef gaat van start in... Read more »
 • Centrale Raad van Beroep presenteert jaarverslag 2019
  Met genoegen bied ik dit digitale jaarverslag 2019 van de Centrale Raad van Beroep aan. In dit jaarverslag presenteren we een aantal ontwikkelingen uit 2019, geven we aan de hand van uitspraken een kijkje in de wereld van de Centrale Raad van Beroep en laten we een cijfermatig overzicht van... Read more »
 • Coronacrisis: werkwijze van de Centrale Raad van Beroep na 28 april 2020
  De Centrale Raad van Beroep houdt tot 11 mei 2020 geen fysieke rechtszittingen. Alleen voor (heel) urgente zaken kan een uitzondering worden gemaakt. Deze maatregel gold al vanaf 17 maart tot en met dinsdag 28 april 2020. Deze periode wordt nu dus verlengd met twee weken tot 11  mei 2020. Zittingen... Read more »
 • Artikel 47 Participatiewet (PW) en verordening gemeente over cliëntenparticipatie strekken niet tot bescherming belangen individuele leden cliëntenraad
  Het bestuur van een gemeenschappelijke sociale dienst heeft meerdere leden van de krachtens artikel 47 van de PW ingestelde cliëntenraad met onmiddellijke ingang ontslagen. Enkele ontslagen leden waren het hier niet mee eens en zijn, na bezwaar en beroep, in hoger beroep bij de Centrale Raad van Beroep (CRvB) tegen... Read more »
 • Nieuwsbrief Jurisprudentie nr 3 met selectie uitspraken maart 2020
  Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 3, jaargang 2020, staat online. Dit nummer bevat een selectie van uitspraken die in maart zijn gepubliceerd. De nieuwsbrief is te vinden op de homepage en rechtstreeks via de volgende link: www.rechtspraak.nl/CRvB/Nieuwsbrief-jurisprudentieDe Nieuwsbrief Jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) komt maandelijks uit en bevat een overzicht van de belangrijkste uitspraken... Read more »
 • Coronacrisis: werkwijze van de Centrale Raad van Beroep na 6 april tot en met 28 april 2020
  Naar aanleiding van het besluit van het kabinet van dinsdag 31 maart jl. in de aanpak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten hiermee in overeenstemming te handelen. Dit brengt mee, dat de Centrale Raad van Beroep tot en met dinsdag 28 april 2020 geen fysieke rechtszittingen zal houden. Alleen... Read more »
 • Nieuwe editie Nieuwsbrief Jurisprudentie selectie uitspraken februari 2020
  Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 2, jaargang 2020, staat online. Dit nummer bevat een selectie van uitspraken die in februari zijn gepubliceerd. De nieuwsbrief is te vinden op de homepage en rechtstreeks via de volgende link: www.rechtspraak.nl/CRvB/Nieuwsbrief-jurisprudentieDe Nieuwsbrief Jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) komt maandelijks uit en bevat een overzicht van de belangrijkste uitspraken... Read more »