Appèlcolleges

  +

  Nieuws van het gerechtshof Amsterdam

 • Agenda Ondernemingskamer 21 november 2019
  Op donderdag 21 november 2019 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van Zuyderstaete Amsterdam B.V.(advocaten: mr. S.C.M. van Thiel en mr. J.L.M. Wonders) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Jalouvre Management B.V. c.s.... Read more »
 • Accreditatie pers pro-forma hoger beroep in strafzaak tegen Willem Holleeder
  Woensdag 13 november 2019 om 10.00 uur behandelt het gerechtshof Amsterdam de 2e pro-forma zitting in de strafzaak tegen Willem Holleeder. De zitting vindt plaats in beveiligde zittingszaal in het Justitieel Complex Schiphol.Tijdens deze zitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.Accreditatie mediaJournalisten die bij de zitting aanwezig willen zijn... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 14 november 2019
  Op donderdag 14 november 2019 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van Parkwijk Zuid B.V.(advocaat: mr. M.P.M. Fruytier) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Vast Invest B.V. (advocaat: mr. J.N.M. van Trigt) en... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 7 november 2019
  Op donderdag 7 november 2019 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 13.00 uur: het verzoek van Mega Windforce Holding B.V. (advocaten: mr. M.W.E. Evers en mr. J.A.I. Verheul) dat strekt tot het treffen van bepaalde onmiddellijke voorzieningen bij Mega Windforce Holding B.V.;   · 15.30 uur: het... Read more »
 • Diefstal Jip de kip niet gerechtvaardigd
  Een 56-jarige vrouw uit Amsterdam is in hoger beroep veroordeeld voor diefstal van een kip uit een theaterschool. De vrouw is geen straf of maatregel opgelegd. Het gerechtshof Amsterdam heeft dit vandaag beslist. De rechtbank kwam eerder tot dezelfde conclusies en ook het Openbaar Ministerie vorderde veroordeling zonder oplegging van... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 31 oktober 2019
  Op donderdag 31 oktober 2019 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van D. Beshay Holding B.V.(advocaat: mr. D.A. Evertsz) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van HotShots Amsterdam B.V. (advocaten: mr. M. Heikens, mr.... Read more »
 • 9 maanden gevangenisstraf voor dood door schuld en bezit harddrugs
  Een 60-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden wegens dood door schuld en bezit van harddrugs. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag beslist. De rechtbank legde eerder een gevangenisstraf van 6 maanden op. Het Openbaar Ministerie (OM), dat hoger beroep had ingesteld, vorderde een... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 24 oktober 2019
  Op donderdag 24 oktober 2019 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: de gezamelijke behandeling van het verzoek van M B.V.(advocaat: C.J. van Dijk) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Digital Enterprises B.V. c.s. (advocaat: mr.... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 17 oktober 2019
  Op donderdag 17 oktober 2019 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van Marrobel B.V. (advocaten: mr. H.R. Pleiter en mr. B.W. Brouwer) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Marrobel B.V. alsmede de verzoeken... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 10 oktober 2019
  Op donderdag 10 oktober 2019 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van H.E. Wilkens-Veldman c.s. (advocaten: mr. Y.H. Talstra en mr. A. Middel) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Stichting Administratiekantoor van aandelen... Read more »
  +

  Nieuws van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 • Hof: Ziggo hoeft geen gegevens van downloaders te verstrekken
  Illegale download via BitTorrent: moet Ziggo persoonsgegevens klanten verstrekken? Nee, zei eerder de rechtbank en nu ook het hof in kort geding.Het hof moet beoordelen van wie het belang in dit geval zwaarder weegt: het belang van DFW op bescherming van haar intellectueel eigendomsrecht (filmrechten) of het belang van Ziggo... Read more »
 • Lagere straffen in hoger beroep 'A7-blokkade'
  Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep uitspraak gedaan in de zaken rond de A7-blokkade. Aan alle 15 verdachten legt het hof een taakstraf van 90 uren op voor betrokkenheid bij de blokkade van de A7 op 18 november 2017. Verdachten hebben met hun actie anderen belemmerd in de... Read more »
 • Uitspraak hoger beroep 'A7 blokkade' op 31 oktober 2019
  Op donderdag 31 oktober 2019 om 10.00 uur doet het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, uitspraak in het hoger beroep in de strafzaak rond de A7-blokkade. De zitting wordt gehouden in zaal A van het Paleis van Justitie aan het Wilhelminaplein 1 in Leeuwarden.OpenbaarDe uitspraak is openbaar. Voor publiek en pers... Read more »
 • Einduitspraak van het hof in zaak over fosfaatrechten in pachtverhoudingen
  In het eindarrest van vandaag (24 september 2019) oordeelt het hof dat de pachter bij het einde van de pacht verplicht was zijn fosfaatrechten aan de verpachter over te dragen. In deze zaak ging het om hoevepacht waarbij een melkveebedrijf aan de pachter in gebruik is verstrekt. Dan is in... Read more »
 • Inhoudelijke behandeling hoger beroep 'A7-blokkade'
  Op 24, 25, 26 en 27 september 2019 behandelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, het hoger beroep in de strafzaak rond de A7-blokkade. De zitting wordt gehouden in zaal B van het Paleis van Justitie aan het Wilhelminaplein 1 in Leeuwarden en begint steeds om 09.00 uur. Globale planningDinsdag 24... Read more »
 • Gerechtshof oordeelt in 'woningoverval Gees'
  Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep uitspraak gedaan in de zaken van vier verdachten, die worden verdacht van strafbare betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval in Gees op 30 juni 2016.Veel geweldTijdens de overval is zeer heftig geweld toegepast op de 69-jarige bewoner die vervolgens gekneveld werd achtergelaten en... Read more »
 • 30 maanden gevangenisstraf en tbs voor poging tot doodslag op predikant
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft een 51-jarige man uit Tricht veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf en terbeschikkingstelling met dwangverpleging wegens een poging tot doodslag op een (destijds) 64-jarige vrouw in een kerk in Rhenoy in 2017. Ook moet de man het slachtoffer ruim 294 duizend euro aan schadevergoeding betalen. Het slachtoffer,... Read more »
 • Plaatsing in psychiatrisch ziekenhuis opgelegd in gijzelingszaak Arnhem
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak tegen de verdachte van een gijzeling in een wijkcentrum in de Arnhemse wijk Klarendal in mei 2017. Aan de verdachte was ten laste gelegd dat hij, voorzien van een nepwapen, een nepbom en twee messen, vier stagiairs in het wijkcentrum... Read more »
 • Verkeershinder door werkzaamheden A325 en Pleijroute Arnhem
  Door groot onderhoud aan de A325 en de Pleijroute tussen knooppunt Ressen en knooppunt Velperbroek, ontstaat er ernstige verkeershinder. Dit kan ook gevolgen hebben voor bezoekers van het Paleis van Justitie in Arnhem. Houd daarom rekening met een langere reistijd. De werkzaamheden duren van 8 juli tot en met 25... Read more »
 • Ook in hoger beroep 28 jaar cel en tbs voor Michael P.
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeelt Michael P. in hoger beroep tot een gevangenisstraf van 28 jaar en tbs met dwangverpleging onder meer voor het verkrachten en doden van Anne Faber. Op 29 september 2017 verdween Anne Faber tijdens een fietstocht en bijna twee weken later werd zij gevonden in het bos. Zij... Read more »
  +

  Nieuws van het gerechtshof Den Haag

 • Man veroordeeld voor gewelddadige dood krantenbezorgster
  Een 33-jarige man is vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar en tbs met dwangverpleging. Het Haagse gerechtshof acht de man schuldig aan de dood van een destijds 51-jarige krantenbezorgster. De verdachte heeft haar, toen zij op 13 mei 2016 ’s morgens vroeg op... Read more »
 • Man veroordeeld voor verduistering en ontucht met minderjarige prostituees
  Een 47-jarige man is vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Het Haagse gerechtshof acht de man schuldig aan verduistering van ruim 400.000 euro van het kerkgenootschap waarvan hij de penningmeester was. Van dit geld heeft hij hotels geboekt en daar prostituees ontvangen. Verdachte... Read more »
 • Nederland aansprakelijk voor gevolgen geweld door leger in Nederlands-Indië in 1947
  De Nederlandse Staat kan zich niet op verjaring beroepen tegenover de vijf bejaarde mannen en vrouwen die stellen dat hun vaders in 1947 door Nederlandse militairen standrechtelijk zijn geëxecuteerd tijdens de zogenoemde ‘zuiveringsacties’ op Zuid-Sulawesi (destijds Zuid-Celebes). Dit heeft het gerechtshof Den Haag vandaag bepaald. In een andere, ook vandaag... Read more »
 • Kerklid mag gegevens over haar bij kerk inzien
  Een gereformeerde kerk moet een kerklid inzage verlenen in de door haar gevraagde persoonsgegevens. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in hoger beroep bepaald. Het Haagse gerechtshof heeft geoordeeld dat de kerk op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens en de AVG verplicht is het betreffende kerklid inzage in... Read more »
 • Veroordeling voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval in Hellevoetsluis
  Een 54 jarige vrouw is vandaag veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop op 30 mei 2014 in Hellevoetsluis. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist. Daarnaast is de vrouw veroordeeld voor autorijden op 3 juni 2014 terwijl haar rijbewijs was ingevorderd. Het gerechtshof heeft haar... Read more »
 • Sea-Watch krijgt iets meer tijd
  Sea-Watch krijgt tot 2020 de tijd om aan strengere eisen op het gebied van veiligheid en bemanning te voldoen. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist. Het is de uitspraak in een zaak die Sea-Watch tegen de Nederlandse Staat heeft aangespannen. Sea-Watch gebruikt haar schip de Sea-Watch 3 om... Read more »
 • Langdurige gevangenisstraffen voor moord in Leiden
  Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag aan 2 mannen langdurige gevangenisstraffen opgelegd voor het plegen van een moord in 2016 te Leiden. De mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 en 22 jaar.Het slachtoffer is op klaarlichte dag op straat in zijn woonomgeving met een pistoolmitrailleur om het leven gebracht... Read more »
 • Gevangenisstraf voor doodslag schoonvader
  Een 52-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor doodslag op zijn schoonvader. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist. De man bracht het slachtoffer in juni 2017 in Bodegraven om het leven door hem te wurgen met een hondenriem. De man gaf zichzelf daarna... Read more »
 • KPN gaf Tele2 ten onrechte geen toegang tot telefonienetwerk
  De KPN heeft begin 2000 niet aan haar wettelijke verplichting voldaan om Tele2 gedeelde toegang te geven tot haar telefonienetwerk. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in een tussenuitspraak beslist. Met de inwerkingtreding van de Telecommunicatiewet rustte op monopolist KPN de verplichting om redelijke verzoeken tot gedeelde toegang tot... Read more »
 • Verdachte vrijgesproken van terroristische misdrijven
  Een 43-jarige man is vrijgesproken van diverse terroristische misdrijven. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist. De verdachte zou deze misdrijven gepleegd hebben in de periode van juli 2014 tot december 2015 in Syrië. Wel is bewezen dat de man omstreeks 5 mei 2015 te Syrië een vuurwapen voorhanden... Read more »
  +

  Nieuws van het gerechtshof 's-Hertogenbosch

 • Vrijspraak van valse aangifte, diefstal en heling van exotische vogels
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 58-jarige man vrijgesproken van diefstal of heling van exotische vogels in Oss. Hij paste op de dieren tijdens de vakantie van hun eigenaar. Eerder vond de rechtbank Oost-Brabant dat er genoeg bewijs was om de man te veroordelen voor het doen van valse aangifte... Read more »
 • In hoger beroep wél straf voor brandmerken scoutingkinderen
  Een 24-jarige man kreeg van het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch vandaag een taakstraf van 180 uur en een schadevergoeding opgelegd voor het (zwaar) mishandelen van 3 kinderen tijdens een scoutingkamp. De man heeft de kinderen bij wijze van ontgroening gebrandmerkt, waar zij letsel aan over hebben gehouden. Eerder sprak de rechtbank... Read more »
 • Ook in hoger beroep gevangenisstraf voor doodsteken buurman in Maastricht
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 35-jarige man een gevangenisstraf van 6,5 jaar opgelegd voor het doodsteken van een man die in hetzelfde appartementencomplex in Maastricht woonde en 7 andere feiten. De rechtbank Limburg veroordeelde hem eerder tot een gevangenisstraf van 9 jaar.NeergestokenTussen de verdachte en het slachtoffer bestond... Read more »
 • Opnieuw 10 jaar gevangenisstraf voor doodslag op vriend
  Een 32-jarige man is vandaag door het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch opnieuw veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Het hof vindt bewezen dat de man schuldig is aan de doodslag op een vriend van hem. Het hof bevestigt daarmee de straf die de rechtbank Zeeland-West-Brabant eerder oplegde.Dode man aangetroffen in woningOp 6... Read more »
 • Ook in hoger beroep gevangenisstraf voor verbergen lichaam moeder
  Een 66-jarige man uit Heerlen is in hoger beroep veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Hij moet ook een schadevergoeding betalen. Volgens het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft hij het stoffelijk overschot van zijn moeder bijna 2,5 jaar in zijn ouderlijk huis verborgen. Daardoor kon hij haar uitkeringen -... Read more »
 • Ook in hoger beroep gevangenisstraf voor brandstichting in café in Ravenstein
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft een 36-jarige man vandaag 6 jaar gevangenisstraf opgelegd. Hij is schuldig aan het in brand steken van een café in Ravenstein. De woonruimtes die in hetzelfde monumentale pand gevestigd waren, liepen forse schade op. Het hof komt hiermee tot hetzelfde oordeel als de rechtbank Oost-Brabant.... Read more »
 • Celstraffen en tbs met dwangverpleging voor dodelijke woningoverval
  Een 23-jarige man en een 24-jarige man zijn vandaag door het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen. De 24-jarige man kreeg ook tbs met dwangverpleging opgelegd. De mannen pleegden in 2015 een gewelddadige woningoverval waarbij een dodelijk slachtoffer viel. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde de mannen eerder 15 jaar en... Read more »
 • Zwembad niet verantwoordelijk voor verdrinking 13-jarige jongen
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft besloten dat een zwembad in Goes en zijn medewerkers niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de verdrinking van een 13-jarige jongen in 2017. Het Openbaar Ministerie besloot al eerder om het zwembad en zijn medewerkers niet te vervolgen, maar de moeder van het slachtoffer startte... Read more »
 • Hogere gevangenisstraf én tbs voor terrorismeverdachte
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 41-jarige man veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Hij heeft voorbereidingshandelingen getroffen voor terroristische misdrijven. In dat kader heeft hij ook een 16-jarig meisje onttrokken aan het ouderlijk gezag en haar mishandeld. De rechtbank Oost-Brabant sprak hem eerder vrij van... Read more »
 • OM moet geitenhouder vervolgen na Q-koortsbesmettingen
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft bepaald dat het Openbaar Ministerie een geitenhouder uit Limburg moet vervolgen. De man zou hebben verzwegen dat zijn dieren mogelijk waren besmet met het Q-koortsvirus. Toen de zorgboerderij besmet werd verklaard, was een aantal medewerkers en bezoekers van de zorgboerderij al ziek geworden. Een 20-jarige... Read more »
  +

  Nieuws van het College van Beroep voor het bedrijfsleven

 • College van Beroep voor het bedrijfsleven en Raad van State werken samen in project fosfaatreductieplan
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (de Afdeling) hebben afspraken gemaakt over een project om de ongeveer 800 beroepszaken over de Regeling fosfaatreductieplan voor melkveebedrijven te behandelen. Deze regeling betreft financiële heffingen voor melkveebedrijven die in 2017 meer koeien... Read more »
 • Volksgezondheid geeft doorslag in fipronil affaire
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet vandaag uitspraak over de blokkade van 117 pluimveebedrijven in verband met fipronilverontreiniging. Fipronil is een stof waarmee bloedluis bij kippen kan worden bestreden. In Nederland is dat vanwege gezondheidsrisico’s niet toegestaan. In het najaar van 2016 kreeg de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit... Read more »
 • Spermahandelaar Nederlandse stieren uit klacht aan verkeerde adres
  Dat is de beslissing van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), de hoogste economische bestuursrechter. Nederland vervult een belangrijke rol op de wereldmarkt voor fokvee. De marktleider in de spermahandel van Nederlandse stieren is de Coöperatie Rundvee Verbetering (CRV), die ook het stamboek voor 26 runderrassen beheert. K.I.... Read more »
 • College van Beroep voor het bedrijfsleven vraagt conclusie over aansluitplicht beheerder elektriciteitsnetwerk
  De president van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft raadsheer advocaat-generaal prof. mr. dr. P.J. Wattel gevraagd een conclusie te nemen in een bij het CBb aanhangige beroepszaak. In deze zaak heeft de Autoriteit Consument en Markt een besluit genomen in een geschil op grond van de... Read more »
 • Executieveilingen: ACM moet schadevergoeding betalen aan handelaren
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft vandaag beslist dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aan drie onroerendgoedhandelaren ieder een schadevergoeding van € 40.000,- moet betalen.ACM had de handelaren eerder hoge boetes opgelegd, omdat zij betrokken zouden zijn bij een grootschalige overtreding van de mededingingsregels bij de... Read more »
 • Woensdag 18 september 2019 administratie beperkt bereikbaar
  Op woensdag 18 september 2019 is de administratie van het College slechts beperkt bereikbaar. Daarom vragen wij u om alleen als dat noodzakelijk is, die dag telefonisch contact met het College op te nemen. Eventuele faxberichten worden die dag wel bekeken, maar niet (verder) verwerkt. Vanaf donderdag 19 september 2019,... Read more »
 • Rechter houdt Amsterdamse taxicentrales aan de afgesproken spelregels
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed vandaag uitspraak in een door twee Amsterdamse taxicentrales aangespannen kort geding. De gemeente Amsterdam verplicht taxicentrales om taxichauffeurs, zoals bij hinder rond de standplaats, te straffen met schorsing en, bij herhaling, uitsluiting. De taxicentrales vinden die verplichte straffen veel te hoog.... Read more »
 • CBb: tarief verloskundigen hoeft niet omlaag
  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hoeft de tarieven voor verloskundige hulp niet te verlagen. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in het beroep dat 24 zorgverzekeraars hadden ingesteld tegen de tariefstijging van 9% in 2018. Volgens NZa is deze verhoging nodig voor een kostendekkend tarief. De... Read more »
 • Fosfaatrechten: geen uitzondering voor biologische melkveehouder
  Het fosfaatrechtenstelsel geldt onverkort voor een biologisch gemengd bedrijf. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) komt vandaag tot dat oordeel in de zaak van een bedrijf dat aan het omschakelen was naar een biologisch gemengd bedrijf (akkerbouw en een melkveehouderij) en dat deze omschakeling op 2 juli 2015... Read more »
 • CBb laat weer boete online winkel vervallen
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapt in hoger beroep de boete van 72 duizend euro die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) oplegde aan webwinkel Shoebaloo. Dat valt te lezen in de uitspraak die het CBb vandaag deed. Eerder schrapte het CBb ook al de aan twee... Read more »
  +

  Nieuws van de Centrale Raad van Beroep

 • Gemeente moet aanpassing badkamer betalen
  De gemeente Eindhoven moet een inwoner op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) de kosten vergoeden van de vervanging van een ligbad voor een douche ook al is de badkamer afgeschreven. Dat de inwoner de aanpassing van de badkamer zelf zou kunnen betalen, is geen reden om... Read more »
 • Aanvraag opvang terecht afgewezen
  De gemeenten Rotterdam en Nissewaard hebben aanvragen om opvang te verlenen terecht afgewezen. In beide gevallen ging het om aanvragen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015). Opvang volgens de Wmo 2015 is bedoeld voor mensen die zich niet kunnen handhaven in de maatschappij. Dat is in... Read more »
 • Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 9 selectie uitspraken oktober 2019
  Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 9 is gepubliceerd. Dit nummer bevat een selectie van uitspraken die in oktober 2019 zijn gepubliceerd. De nieuwsbrief is te vinden op de homepage en rechtstreeks via de volgende link: www.rechtspraak.nl/CRvB/Nieuwsbrief-jurisprudentieDe Nieuwsbrief Jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) komt maandelijks uit en bevat een overzicht van de belangrijkste... Read more »
 • Toespraak president CRvB bij symposium over 25-jarig bestaan Awb
  De Universiteit Maastricht en de rechtbank Limburg organiseerden donderdag 24 oktober 2019 een symposium ter ere van het 25-jarig bestaan van de Algemene wet bestuursrecht. Bij de invoering van deze wet vormde rechtsbescherming voor de burger het uitgangspunt. Natuurlijk is tijdens het symposium ingegaan op de vraag wat er van... Read more »
 • Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 8, selectie uitspraken september 2019
  Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 8 is gepubliceerd. Dit nummer bevat een selectie van uitspraken die in september 2019 zijn gepubliceerd. De nieuwsbrief is te vinden op de homepage en rechtstreeks via de volgende link: www.rechtspraak.nl/CRvB/Nieuwsbrief-jurisprudentieDe Nieuwsbrief Jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) komt maandelijks uit en bevat een overzicht van de belangrijkste... Read more »
 • Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 7, selectie uitspraken augustus 2019
  Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 7 is gepubliceerd. Dit nummer bevat een selectie van uitspraken die in augustus 2019 zijn gepubliceerd. De nieuwsbrief is te vinden op de homepage en rechtstreeks via de volgende link: www.rechtspraak.nl/CRvB/Nieuwsbrief-jurisprudentieDe Nieuwsbrief Jurisprudentie van de CRvB komt maandelijks uit en bevat een overzicht van de belangrijkste uitspraken die (op... Read more »
 • Kom kennismaken tijdens de eerste Studentendag 'De Centrale Raad van Beroep in beeld'!
  De Centrale Raad van Beroep (CRvB) organiseert op donderdag 31 oktober 2019 een Studentendag (in-housedag). Het is de eerste keer dat de CRvB zo’n dag organiseert. Voortaan nodigt de CRvB twee keer per jaar studenten uit om kennis te maken, één keer in het najaar en één keer in het... Read more »
 • Sociale verzekeringsbank moet nieuwe besluiten nemen in zaken 'Rijnvarenden'
  De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft vandaag beslist dat de Sociale verzekeringsbank (Svb) nieuwe besluiten moet nemen in de zaken van een groot aantal zogenoemde ‘Rijnvarenden’. Kort gezegd is de CRvB van oordeel dat de Svb een aantal EU-rechtelijke procedurevoorschriften niet in acht heeft genomen. Per 1 mei 2010... Read more »
 • Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 6, selectie uitspraken juli 2019
  Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 6 is gepubliceerd. Dit nummer bevat een selectie van uitspraken die in juli 2019 zijn gepubliceerd. De nieuwsbrief is te vinden op de homepage en rechtstreeks via de volgende link: www.rechtspraak.nl/CRvB/Nieuwsbrief-jurisprudentieDe Nieuwsbrief Jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) komt maandelijks uit en bevat een overzicht... Read more »
 • Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 5, selectie uitspraken juni 2019
  Nieuwsbrief Jurisprudentie nummer 5 is gepubliceerd. Dit nummer bevat een selectie van uitspraken die in juni 2019 zijn gepubliceerd. De nieuwsbrief is te vinden op de homepage en rechtstreeks via de volgende link: www.rechtspraak.nl/CRvB/Nieuwsbrief-jurisprudentieDe Nieuwsbrief Jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) komt maandelijks uit en bevat een overzicht van de belangrijkste... Read more »