Appèlcolleges

  +

  Nieuws van het gerechtshof Amsterdam

 • Agenda Ondernemingskamer 15 april 2021
  Op donderdag 15 april 2021 wordt ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaak behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van Eneri Dongen B.V. (advocaat: mr. J.G.A. Linssen) tot onder meer het bevelen van het herinrrichten van de jaarrekening 2019 van VPGG Beheer B.V. (advocaat: mr. A.E.H. van der Voort Maarschalk).... Read more »
 • 100 studenten wonen digitaal zitting notaris- en deurwaarderskamer bij hof
  Vorige week donderdag vonden 2 zittingen plaats van de notaris- en gerechtsdeurwaarderskamer (NGK) van het gerechtshof Amsterdam. Dit gebeurde in aanwezigheid van zo’n 100 studenten die rechtsgeleerdheid studeren aan de Universiteit Utrecht. Via een digitale skypeverbinding konden zij meekijken en na afloop vragen stellen. Notaris- en gerechtsdeurwaarderskamerDe NGK, die altijd... Read more »
 • Request of EssilortLuxottica for the exhibition of documents from GrandVision rejected
  The Amsterdam Court of Appeal has confirmed the decision of the (first instance) judge in interim injunction proceedings, in which the request of EssilorLuxottica(EssiLux) for the exhibition of documents was rejected. Dispute regarding acquisitionEssiLux and GrandVision have a dispute relating to the intended acquisition of GrandVision by EssiLux. In the... Read more »
 • Vordering EssilorLuxottica tot inzage stukken van GrandVision afgewezen
  Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag in hoger beroep de vordering van EssilorLuxottica (EssiLux) tot inzage van stukken van GrandVision afgewezen. Eerder, op 24 augustus 2020, wees de voorzieningenrechter in de rechtbank de vordering van EssiLux af. Dat vonnis is nu door het hof bekrachtigd.OvernamegeschilEssiLux en GrandVision hebben een geschil in... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 8 april 2021
  Op donderdag 8 april 2021 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van B.W.F. van den Berg Holding B.V. (advocaat: mr. H.J.D. ter Waarbeek) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van FLEXible HR service B.V.... Read more »
 • Wrakingsprotocol en protocol formele verschoning gepubliceerd
  Vandaag is een update van het wrakingsprotocol van het hof Amsterdam gepubliceerd.  Het protocol formele verschoning (pdf, 86 KB) is nieuw. Ook deze staat nu op onze site.  ... Read more »
 • Provincie hoeft onkostenvergoeding van Statenlid niet aan SP te betalen
  De provincie Noord-Holland kan niet worden verplicht om de maandelijkse onkostenvergoeding van een lid van Provinciale Staten aan haar politieke partij, de SP, over te maken. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag in hoger beroep beslist in een procedure tussen een SP-Statenlid en de provincie.Cessieovereenkomst in strijd met openbare ordeVolgens... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 1 april 2021
  Op donderdag 1 april 2021 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 13.00 uur: het verzoek van Holding Inbetween HAM B.V. (advocaat: mr. C.J. van Dijk) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Holding Inbetween HAM B.V. c.s. en... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 25 maart 2021
  Op donderdag 25 maart 2021 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.30 uur: het verzoek van S.B. van der Tol c.s. (advocaat: mr. E. Hermsen) tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van EKI Productie B.V. (advocaat: mr. J.... Read more »
 • Agenda Ondernemingskamer 18 maart 2021
  Op donderdag 18 maart 2021 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:· 10.00 uur: het verzoek van Shanghai Aerospace Automotive Electromechanical Co. Ltd. (advocaten: mr. M. Deckers en mr. J. van Borssum Waalkes) dat strekt tot wijziging van bepaalde onmiddellijke voorzieningen bij TRP BVE B.V.; · 13.00... Read more »
  +

  Nieuws van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 • Ook in hoger beroep 20 jaar cel voor riviermoord Suriname
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een 39-jarige man uit Almere veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vriendin in juni 2015 in Paramaribo.Naast moord wordt verdachte ook veroordeeld voor een poging tot oplichting van een verzekeringsmaatschappij, het vals opmaken van een kwitantie en hypotheekfraude.Vonnis van... Read more »
 • Gevangenisstraf voor de broers ter H. voor betrokkenheid bij een vechtpartij in Reutum
  Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag de broers Ruud en Frank ter H. veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gewelddadige confrontatie op 5 augustus 2017 in het Twentse Reutum.Gevangenisstraf van 14 jaar en van één jaarBij deze gebeurtenis zijn twee mannen (ook broers) met een mes in de rug gestoken.Als gevolg... Read more »
 • Twee maanden cel voor opruiing tegen de avondklok
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag een 32-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 maanden voor opruiing. Hij nam deel aan een WhatsAppgroep waarin rellen tegen de avondklok in Utrecht werden gepland en stuurde daarin berichten die aanzetten tot geweld.GroepsappIn het weekend van 23 januari braken in verschillende steden rellen... Read more »
 • Gevangenisstraf van 16 jaar voor moord op partner
  Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag een 61-jarige vrouw uit Deventer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar. Deze straf heeft het hof haar opgelegd voor het doodschieten van haar destijds 54-jarige partner in hun gezamenlijke woonwagen in Deventer in de nacht van 1 op 2 april 2017.Eerder had de rechtbank... Read more »
 • Verbod en dwangsommen voor topman
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag drie uitspraken gedaan in een strijd tussen de topman van een aantal bedrijven, waaronder Strukton, en zijn ex-partner, die directeur was van twee van zijn bedrijven. Beschuldigingen in de pers Centraal staan twee beschuldigingen die de topman in de pers heeft geuit aan het adres... Read more »
 • Beslissing in zaak arbeidsovereenkomst
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag een beslissing genomen in een zaak over een arbeidsovereenkomst. Aan de werknemer wordt geen transitievergoeding toegekend, maar wel een billijke vergoeding van € 100.000.Werkgever en werknemer hebben allebei fouten gemaaktHet gaat in deze zaak om de arbeidsovereenkomst van een directeur/bedrijfsleider die door de werkgever is... Read more »
 • Ouderlijk gezag over 15-jarig meisje met anorexia blijft geschorst
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag uitspraak gedaan in het hoger beroep van de moeder van een 15-jarig meisje met anorexia. Volgens het hof doen zich in de opvoeding en verzorging van het meisje ernstige problemen voor en was en is de schorsing van het ouderlijk gezag dringend en... Read more »
 • In hoger beroep wel veroordeling voor moeder die kind van flat heeft doen of laten vallen
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een 41-jarige vrouw uit Hoogeveen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar en 9 maanden voor doodslag op haar dochter Sharleyne op 8 juni 2015.Op die dag is de net 8-jarige Sharleyne ’s nachts levenloos aangetroffen voor de flat in Hoogeveen waar zij... Read more »
 • Hof legt 3 maanden cel op voor bedreiging in zaak 'Thialfschutter'
  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een 60-jarige man uit Leiden veroordeeld tot 3 maanden gevangenisstraf voor bedreiging op het parkeerterrein van het Thialfstadion in Heerenveen op 7 januari 2017.Bewijsmateriaal ontoereikend voor levens- of geweldsdelictHet openbaar ministerie (OM) heeft in hoger beroep 42 maanden gevangenisstraf geëist voor poging tot... Read more »
 • Werkstraf en een geldboete voor Marco K.
  De militaire kamer van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag Marco K. veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een geldboete van € 120,00. K. moet ook een schadevergoeding (smartengeld) betalen aan 2 agenten.De bewezenverklaringHet hof heeft bewezenverklaard dat K. zich op 3 maart 2019, tijdens carnaval, in Den Bosch... Read more »
  +

  Nieuws van het gerechtshof Den Haag

 • Even voorstellen: een juridisch medewerker familierecht
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor medeplegen doodslag in Rotterdamse winkel
  Het gerechtshof Den Haag heeft twee mannen veroordeeld voor het medeplegen van doodslag in een winkel in Rotterdam. Dat is vandaag in hoger beroep beslist. Het hof legt aan één van de verdachten een gevangenisstraf op van 11 jaar en 6 maanden. De andere verdachte krijgt een gevangenisstraf van 8... Read more »
 • Even voorstellen: een teamvoorzitter belastingrecht
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Nederland is niet verplicht een Nederlandse vrouw uit Noord-Syrië te repatriëren
  De Nederlandse Staat kan niet verplicht worden om tot repatriëring over te gaan van een Nederlandse vrouw die gevangen zit in Noord-Syrië. Vandaag heeft het gerechtshof Den Haag uitspraak gedaan over een vordering van deze vrouw aan de Staat om zich in te zetten voor haar repatriëring.De 32-jarige vrouw verblijft... Read more »
 • 6 jaar gevangenisstraf voor drugssmokkel
  Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan in vier zaken die deel uitmaken van een grootschalig drugsonderzoek. In januari 2016 werd een hoeveelheid van 1075 kilogram cocaïne aangetroffen in een in noodweer op het strand van Cadzand aangespoelde vissersboot. De bemanning van deze vissersboot was daarvoor nog op tijd... Read more »
 • Hogere straffen in hoger beroep voor poging tot moord op een advocaat
  Twee mannen zijn vandaag in hoger beroep veroordeeld voor een aanval op een advocaat. Het gerechtshof Den Haag heeft aan de twee mannen in hoger beroep 9 jaar en 9 jaar en 10 maanden gevangenisstraf opgelegd.De aanval op de advocaat vond plaats op 26 september 2017 in Zoetermeer. Het slachtoffer... Read more »
 • Even voorstellen: een stafjurist handelsrecht
  In nieuwsprogramma’s op tv zie je geregeld een persoon in toga uitspraak doen in een rechtszaak. Wat is er allemaal voor nodig om tot een uitspraak te komen? Wie werken er aan mee om dit mogelijk te maken? Het gerechtshof Den Haag behandelt straf-, handels-, familie- en belastingzaken in hoger... Read more »
 • Veroordeling Rotterdammer voor ontucht met minderjarige
  Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag een 57-jarige Rotterdammer veroordeeld wegens in 2016 gepleegde ontucht met een minderjarige. De handelingen vonden eenmalig plaats toen het 16-jarige meisje als logé van zijn dochter in het gezin te gast was.Het hof is, na nader onderzoek van de betrouwbaarheid van het bewijsmateriaal, grotendeels... Read more »
 • Pluimveehouders ongelijk gekregen in rechtszaak over fipronil in eieren
  Een groot aantal pluimveehouders heeft de Staat aansprakelijk gesteld voor de schade die pluimveehouders hebben geleden in verband met de fipronil-crisis in 2017. Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag de pluimveehouders ongelijk gegeven.In de zomer van 2017 bleek dat voor de consumptie bestemde eieren de stof fipronil bevatten. Fipronil is... Read more »
 • Vrijspraak van betrokkenheid bij ontvoering en mishandeling in Noord-Holland
  Een verdachte is vandaag vrijgesproken van betrokkenheid bij de ontvoering en mishandeling van een inwoner uit Noord-Holland in 2005. Het slachtoffer is als gevolg hiervan overleden. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in deze herzieningszaak beslist. Het Haagse gerechtshof heeft de man wel veroordeeld voor het vervoer en aanwezig... Read more »
  +

  Nieuws van het gerechtshof 's-Hertogenbosch

 • Beslissing op onderzoekswensen in zaak Jos B. in hoger beroep
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag beslist op de onderzoekswensen in de zaak Jos B. Tijdens de regiezitting van 6 april heeft de verdediging verschillende onderzoekswensen ingediend voor het hoger beroep, waaronder zo’n 80 getuigenverzoeken. Het OM had voor het hoger beroep geen onderzoekswensen. Jos B. wordt ervan verdacht betrokken... Read more »
 • Beslissing op onderzoekswensen in zaak Thijs H. in hoger beroep
  Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag beslissingen genomen op de ingediende onderzoekswensen voor het hoger beroep in de zaak van Thijs H. Hij wordt ervan verdacht 3 mensen te hebben doodgestoken in het Scheveningse Bos en op de Brunsummerheide. Hij zou tijdens deze delicten een psychose hebben gehad. Nieuw onderzoek naar... Read more »
 • Hogere gevangenisstraf en tbs met dwang na doden 82-jarige vrouw in Maastricht
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft een 42-jarige vrouw een gevangenisstraf van 15 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd. Ze heeft in 2017 een bejaarde vrouw in haar eigen woning om het leven gebracht. De rechtbank Limburg legde haar eerder een gevangenisstraf van 12 jaar en tbs met dwangverpleging op. Op... Read more »
 • Twintig jaar cel voor verkrachting, vrijheidsberoving en pogingen vriendin om het leven te brengen
  Het hof veroordeelt een 54-jarige man uit Steenbergen tot een celstraf van 20 jaar wegens poging tot moord, poging tot doodslag, aanranding, verkrachting en vrijheidsberoving  van zijn toenmalige vriendin, en wapenbezit. Dit is 1 jaar minder dan de celstraf die de rechtbank eerder oplegde en die het OM in hoger... Read more »
 • In hoger beroep hogere celstraffen voor opruiing coronarellen in Tilburg en Breda
  Het gerechtshof heeft vandaag 2 mannen veroordeeld die anderen hebben aangezet tot de coronarellen in Tilburg en Breda. De straffen zijn in hoger beroep hoger dan de politierechter in de rechtbank Zeeland-West-Brabant eerder oplegde. Op zondag 24 januari braken naar aanleiding van het instellen van de avondklok in zowel Tilburg... Read more »
 • Taakstraf en deels voorwaardelijke celstraf na plegen ontuchthandelingen met jong meisje
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 21-jarige man een taakstraf van 100 uur opgelegd. Hij heeft ook een celstraf gekregen van 30 dagen, waarvan 29 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar. De rechtbank Oost-Brabant legde eerder een taakstraf van 100 uur op en een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf... Read more »
 • Opnieuw celstraf en tbs voor verkrachting Oostrum
  Een 37-jarige man is in hoger beroep veroordeeld voor de verkrachting en bedreiging van een jonge vrouw in Oostrum. Dit gebeurde toen de man op onbegeleid verlof was van de tbs-behandeling die hij had gekregen in een eerdere strafzaak in verband met een geweldsfeit. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch legt de man hiervoor... Read more »
 • Hof legt man hogere straf op voor doden zoontje
  Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 24-jarige man uit Domburg veroordeeld tot een celstraf van 8 jaar voor doodslag. Volgens het hof heeft hij zijn babyzoontje zodanig mishandeld dat het kind ernstig hersenletsel opliep en als gevolg daarvan enkele dagen later is overleden. Het hof legt een hogere straf... Read more »
 • In hoger beroep 12 jaar cel en tbs met dwang voor doden gehandicapte man
  Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 53-jarige man veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Hij heeft een 72-jarige man gedood toen hij met een vrouwelijke medeverdachte het slachtoffer wilde beroven. De rechtbank Limburg legde eerder een gevangenisstraf van 15 jaar op. De vrouwelijke medeverdachte ging niet in... Read more »
 • Praktische zaken rondom regiezittingen Jos B. op 6 en 9 april
  Op 6 april 2021 om 13:30 uur vindt de eerste regiezitting plaats in de zaak van Jos B. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van Nicky Verstappen. Het is de eerste openbare zitting in het hoger beroep. Wat is een regiezitting?Tijdens deze regiezitting krijgen de verdediging... Read more »
  +

  Nieuws van het College van Beroep voor het bedrijfsleven

 • Uitspraak over toelating gewasbeschermingsmiddelen met imidacloprid (neonicotinoïde)
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) komt vrijwel helemaal niet toe aan de inhoudelijke beoordeling van de besluiten, die het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft genomen over de toelating van een aantal gewasbeschermingsmiddelen met de insecticide imidacloprid als werkzame stof. Het CBb beoordeelt... Read more »
 • Jaaroverzicht Commissie rechtseenheid bestuursrecht 2020
  Vandaag hebben de vier hoogste bestuursrechters het jaaroverzicht van de Commissie rechtseenheid bestuursrecht over 2020 gepubliceerd.In het jaaroverzicht licht de commissie haar werkzaamheden van het afgelopen jaar toe.Coronavirus en rechtspraakIn 2020 heeft de commissie onder meer gesproken over de effecten van de coronamaatregelen op de besluitvorming, de behandeling van rechtszaken... Read more »
 • Heropening onderzoek NZa-tariefbeschikkingen GGZ
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft op donderdag 11 februari 2021 de zaken behandeld van een aantal instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) en enkele belangenbehartigers in de ggz (samen aangeduid als: zorgaanbieders), die het niet eens zijn met de tarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft vastgesteld.... Read more »
 • NZa-tariefbeschikkingen GGZ
  Livestream zitting College van Beroep voor het bedrijfslevenHet College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) behandelt op donderdag 11 februari 2021 de zaken van een aantal instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) en enkele belangenbehartigers in de ggz (samen aangeduid als: zorgaanbieders), die het niet eens zijn  met de tarieven die... Read more »
 • Livestream zitting hoger beroep ACM/NS
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) behandelt op donderdag 21 januari 2021 het hoger beroep van ACM tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam over de door ACM aan NS opgelegde boete van bijna 41 miljoen euro wegens overtreding van de Mededingingswet. De zitting begint om 10.00 uur... Read more »
 • Inwerkingtreding Besluit elektronisch procederen 1 januari 2021
  Met ingang van 1 januari treedt het Besluit elektronisch procederen in werking. Voor het elektronisch indienen van beroepschriften en andere berichten betekent dit het volgende:- Het College neemt een elektronisch ingediend beroepschrift uitsluitend  in behandeling indien het is ingediend door een advocaat of een  natuurlijke persoon met de formulieren voor... Read more »
 • CBb oordeelt over COVID-19 noodsteun
  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed vandaag de eerste uitspraken over de noodsteun in verband met COVID-19. Het gaat om de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) en de Regeling subsidie financiering vaste lasten MKB COVID-19 (TVL). In totaal doet het CBb vier uitspraken over de... Read more »
 • Geen directe gevolgen lockdown voor zittingen College van Beroep voor het bedrijfsleven
  Het kabinet heeft voor de periode van dinsdag 15 december tot 2020 tot en met ten minste dinsdag 19 januari 2021 strengere maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben geen directe gevolgen voor de geplande en nog te plannen zittingen van het College... Read more »
 • Boete netbeheerder Westland Infra definitief van tafel
  De boete van 600 duizend euro die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) oplegde aan de netbeheerder Westland Infra (Westland) is definitief van tafel. Dat blijkt uit de uitspraak die het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag deed in hoger beroep. ACM legde de boete op omdat Westland... Read more »
 • Fusiebesluit Staatsloterij en Lotto blijft in stand
  Vandaag deed het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) uitspraak in het hoger beroep van Stichting Speel Verantwoord  over de vergunning voor de fusie tussen SENS (Staatsloterij) en SNS (Lotto), samen de Nederlandse Loterij. Net als de rechtbank Rotterdam is het CBb van oordeel dat deze door de Autoriteit... Read more »
  +

  Nieuws van de Centrale Raad van Beroep

 • Een podcast van de Centrale Raad van Beroep: Uitspraak Centraal
  De Centrale Raad van Beroep heeft vandaag de podcast Uitspraak Centraal gepubliceerd. In de podcast staat iedere keer een in het oog springende uitspraak centraal. Willem-Jan van Brussel, senior raadsheer bij de Centrale Raad van Beroep, ontvangt iedere aflevering een collega die over een zaak komt vertellen. De Centrale Raad... Read more »
 • Jaaroverzicht Commissie rechtseenheid bestuursrecht 2020
  Vandaag 3 maart hebben de vier hoogste bestuursrechters het jaaroverzicht van de Commissie rechtseenheid bestuursrecht over 2020 gepubliceerd. In het jaaroverzicht licht de commissie haar werkzaamheden van het afgelopen jaar toe.Coronavirus en rechtspraakIn 2020 heeft de commissie onder meer gesproken over de effecten van de coronamaatregelen op de besluitvorming, de behandeling... Read more »
 • Gemeente hoeft niet de zwaarste maatregel op te leggen aan bijstandsontvanger
  Als een bijstandsontvanger niet meewerkt aan re-integratie naar betaald werk en een college kan kiezen uit twee verschillende soorten maatregelen, dan mag zij kiezen voor de zwaardere, maar hoeft dat niet. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep in zijn uitspraak van 1 maart 2021 bepaald.Twee soorten maatregelen bij niet... Read more »
 • Zittingen Centrale Raad van Beroep gaan door
  De zittingen bij de Centrale Raad van Beroep gaan vooralsnog door. Mocht u vanwege het winterweer niet naar de Centrale Raad van Beroep kunnen komen, dan kunt u contact opnemen met de betreffende griffie. Mogelijk biedt deelname via Skype een oplossing. Een verzoek hiervoor kunt u ook via de griffie... Read more »
 • CRvB oordeelt over COVID-19 noodsteun
  De Centrale Raad van Beroep (CRvB) deed vandaag de eerste uitspraak in hoger beroep over de noodsteun in verband met COVID-19. Het gaat om de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met omzetverlies. Zij kunnen... Read more »
 • Inwerkingtreding Besluit elektronisch procederen 1 januari 2021
  Met ingang van 1 januari 2021 treedt het 'Besluit elektronisch procederen' in werking. Voor het elektronisch indienen van beroepschriften en andere berichten betekent dit het volgende:· De Centrale Raad van Beroep neemt een elektronisch ingediend beroepschrift uitsluitend in behandeling indien het is ingediend door een advocaat of een natuurlijke persoon met... Read more »
 • Inschrijfverplichting uitzendbureaus niet strijdig met Europees recht
  Om misbruik van en met uitzendkrachten tegen te gaan, is in de wet opgenomen dat uitzendbureaus zich moeten inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Als die inschrijving er niet is, kunnen zowel het uitzendbureau als de werkgever die gebruik maakt van dat uitzendbureau een boete krijgen. De... Read more »
 • Internationale chauffeurs moeten sociale premies aan Nederland betalen
  De Sociale Verzekeringsbank (Svb) heeft terecht de Nederlandse socialezekerheidswetgeving toegepast op internationale vrachtwagenchauffeurs met een arbeidscontract bij een bedrijf in Cyprus. Nederlandse vervoersondernemingen zijn namelijk de werkgever waar de chauffeurs voor werken. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) vandaag geoordeeld. Dit oordeel volgt uit de uitspraak van het... Read more »
 • Woonkostentoeslag terecht beëindigd
  De Centrale Raad van Beroep oordeelt in de uitspraak van 27 oktober 2020 dat het college het verzoek om een woonkostentoeslag nog langer dan de in het beleid vermelde en al verstreken termijn voort te zetten, heeft mogen weigeren.Het college vindt dat betrokkene zich onvoldoende heeft ingespannen om goedkopere woonruimte... Read more »
 • Geen financiële tegemoetkoming voor 3 oud-defensiemedewerkers
  Drie oud-defensiemedewerkers hebben geen recht op een financiële vergoeding vanwege blootstelling aan chroom-6, omdat hun aandoening niet voorkomt op de lijst met aandoeningen die daarvoor is opgesteld. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) vandaag geoordeeld. Aanvragen afgewezenIn deze zaken gaat het om een oud-beroepsmilitair en twee oud-burgerambtenaren die... Read more »