Rechtbanken


  +

  Nieuws van de rechtbank Amsterdam

 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf na auto-inbraken16 mei - Een 44-jarige man krijgt 210 dagen gevangenisstraf waarvan 138 dagen voorwaardelijk omdat hij 4 auto-inbraken pleegde en 1 poging daartoe ondernam. Dit... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - 30 maanden cel na in elkaar slaan man2 april - Een 30-jarige man krijgt 30 maanden gevangenisstraf omdat hij 18 januari van dit jaar een andere man... Read more »
 • Vrijspraak voor aangehouden personen ADM-terrein
  Alle acht personen die in januari 2019 werden aangehouden tijdens de ontruiming van het ADM-terrein in Amsterdam-Noord, worden vrijgesproken. In hun dossiers ontbreekt de informatie om te kunnen toetsen of de aanhoudingen wel volgens de wettelijke regels zijn verricht. ​Ontruiming gekraakt terreinNa een jarenlange juridische strijd werd het sinds 1997... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf na schieten met mitrailleurpistool in Oost8 mei - Een 19-jarige man krijgt 5 jaar gevangenisstraf onder meer omdat hij op 1 september vorig jaar in de... Read more »
 • 16 jaar cel voor fatale schietpartij Kattenburgerkade
  Een 40-jarige man moet 16 jaar de gevangenis in voor zijn rol in een fatale schietpartij op de Kattenburgerkade op 23 november 2017. Bij de schietpartij kwam een 19-jarige man om het leven en raakten twee andere mannen zwaargewond. Ook moet de man ruim 15.000 euro schadevergoeding betalen aan de... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf en tbs na straatroven30 april - Een 19-jarige man krijgt 2 jaar gevangenisstraf en tbs omdat hij in oktober 2018 2 straatroven pleegde in Amsterdam. Bij... Read more »
 • Celstraf voor opruiing tot terroristisch misdrijf
  Een 28-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan opruiing tot een terroristisch misdrijf. Gewapende strijdDe man plaatste tussen februari en juni vorig jaar afbeeldingen en video’s op Telegram en Facebook. Daarin werden de gewapende strijd en... Read more »
 • 100 uur taakstraf voor bedreiging Thierry Baudet
  De 21-jarige vrouw die tijdens een antiracismedemonstratie leuzen riep tegen Forum voor Democratie-partijleider Thierry Baudet is veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur wegens opruiing en bedreiging. Tijdens de demonstratie op 23 maart 2019 in Amsterdam riep de vrouw meerdere malen de zin "Als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Trio bestraft voor straatroof op Surinameplein23 april - Een man van 24 jaar krijgt 15 maanden gevangenisstraf (waarvan 3 voorwaardelijk) voor zijn aandeel in het beroven van... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf na cocaïnesmokkel16 april - Twee mannen - van 43 en 53 jaar - krijgen gevangenisstraf omdat zij in oktober vorig jaar samen 4,7 kilo cocaïne Nederland hebben binnengesmokkeld.... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Limburg

 • Voorarrest verlengd van verdachte dood wandelaars
  Vandaag heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Limburg beslist dat de 27-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van twee wandelaars op de Brunssummerheide en een wandelaarster in de Scheveningse Bosjes voor 14 dagen in bewaring wordt gesteld. Ook heeft de rechter-commissaris de vordering tot opname en observatie... Read more »
 • Tijdelijke parkeerplaatsen bij luchthaven Maastricht Aachen Airport mogen voorlopig in gebruik blijven
  De rechtbank heeft geoordeeld dat het tijdelijk gebruik van grond bij luchthaven Maastricht Aachen Airport die oorspronkelijk als bedrijventerrein bestemd was, voorlopig in gebruik mag blijven als parkeerplaats. Onderzoek naar gevolgen voor waterkwaliteitDe voorzieningenrechter stelt voorlopig oordelend vast dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beek heeft... Read more »
 • Telefoonstoring rechtbank Limburg is verholpen
  De telefoonstoring is verholpen. De rechtbank is weer bereikbaar op haar algemene telefoonnummer en de overige 088-nummers. De noodnummers worden weer uitgeschakeld.... Read more »
 • Telefoonstoring rechtbank Limburg
  Noodnummers in gebruikRechtbank Limburg is vanwege een landelijke storing op dit moment niet bereikbaar via het algemene 088-nummer. Voor spoedzaken kunt u het gewenste team bereiken via de volgende noodnummers:Kabinet RC         0655481851Strafrecht           0629461860Toezicht Insolventies   0655481862Toezicht Bewind          0655244571Bestuursrecht   0629494963Familie en Jeugd Maastricht 0629389193Familie en Jeugd Roermond 0655244640Handel / Kanton Maastricht 0629490479Handel /... Read more »
 • Aanmelden pers voor pro-formazitting op 5 juni in zaak Nicky Verstappen
  Op woensdag 5 juni 2019 vindt de derde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur.Wat is een... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor poging tot doodslag en mishandeling na verkeersruzie
  De rechtbank heeft vandaag 2 mannen veroordeeld voor een poging tot doodslag en een mishandeling na een verkeersruzie in de gemeente Venlo op 23 mei 2018. De mannen hebben een gevangenisstraf gekregen van respectievelijk 54 en 48 maanden. Ook moeten zij schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. Wat is er gebeurd?Op... Read more »
 • Gemeente Kerkrade moet beveiligingsbeelden van website halen
  De gemeente Kerkrade heeft beveiligingsbeelden online gezet waarop een journalist van De Limburger te zien is. De civiele rechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag in kort geding bepaald dat de gemeente deze beelden van internet moet halen. Ook moet er een rectificatie worden gepubliceerd. Doet de gemeente dit niet,... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor dubbele poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling in Venlo
  De rechtbank Limburg heeft 3 verdachten veroordeeld voor een poging tot doodslag op 2 personen en een poging tot zware mishandeling van een derde persoon. De strafbare feiten vonden plaats op 2 augustus 2013. Wat is er gebeurd? De verdachten, een vader en zijn 2 zoons, zijn ’s morgens vroeg... Read more »
 • Voorlopig geen doorgang bouw bowlingbaan en prison island in voormalige Festivillage Maastricht
  De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan in 4 zaken over de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van een bowlingbaan met restaurant en ‘prison island’ in het voormalige gebouw van de Festivillage aan de Boschstraat 30 in Maastricht. Volgens de voorzieningenrechter zijn er nog te veel onzekerheden.... Read more »
 • Veroordeling voor gijzeling en bedreiging met een vuurwapen
  De rechtbank Limburg heeft vandaag een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor het gijzelen en bedreigen met een vuurwapen van een vrouw uit Venlo. Bende van VenloDe rechtbank acht bewezen dat deze man in oktober 2017 de vrouw ’s avonds laat heeft opgewacht in het steegje achter... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Nederland

 • Kantonrechter oordeelt dat Trademark bedrog heeft gepleegd
  Trademark, een bedrijf dat zich richt op het registreren van domeinnamen, heeft volgens de kantonrechter bedrog gepleegd. Opzettelijk onjuiste mededelingenTrademark heeft de bij deze zaak betrokken bedrijven en personen benaderd, die voor hun bedrijf een website gebruiken met veelal de extensie .nl. De kantonrechter komt tot het oordeel dat Trademark... Read more »
 • 18-jarige verdachte veroordeeld voor overval op bejaarde vrouw
  De Rechtbank Noord Nederland, locatie Groningen, heeft een 18-jarige verdachte veroordeeld voor diefstal met geweld. De jongen overviel een 83-jarige vrouw die daarbij ten val kwam. Overval voor portemonneeDe verdachte achtervolgde een 83-jarige vrouw die met haar rollator van de supermarkt onderweg naar huis was. Daar duwde hij haar met... Read more »
 • Taakstraf van 100 uur voor dood door schuld
  De meervoudige strafkamer van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft bij vonnis van 17 mei 2019 een man veroordeeld tot een taakstraf van 100 uren voor dood door schuld. Slachtoffer geraakt door laadbakDe man heeft op 15 januari 2018 met zijn vrachtwagencombinatie, bestaande uit een trekker en een kipper oplegger,... Read more »
 • Rechtbank Noord-Nederland legt ISD-maatregel op aan veelpleger
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft aan een verdachte voor de vierde keer de maatregel ISD (Inrichting Stelselmatige Daders) opgelegd, voor de maximale duur van 2 jaar. Hij stond terecht voor een winkeldiefstal. De man is in het verleden herhaaldelijk veroordeeld voor strafbare feiten. Het betrof ook toen voornamelijk winkeldiefstallen.... Read more »
 • Man veroordeeld voor veroorzaken van verkeersongeval met shovel
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een man veroordeeld wegens het veroorzaken van een verkeersongeval. De rechtbank legde aan de man een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de bevoegdheid motorrijtuigen te besturen op voor de duur van 12 maanden. Botsing shovel met personenautoDe shovel waarin de... Read more »
 • Risicoprofilering: Bij voorbaat verdacht?
  Wel eens een verkeersovertreding begaan? Onjuiste informatie verstrekt bij het aanvragen van een toeslag? Nalatig met het betalen van de zorgpremie? Misschien behoort u dan wel tot een zogeheten risicogroep en wordt u extra in de gaten gehouden. Benieuwd naar dit thema? Meldt u zich dan aan om de Publieksacademie... Read more »
 • Opnieuw TBS met dwangverpleging voor klusjesman die in Groningen een vrouw heeft verkracht
  De rechtbank Noord-Nederland heeft een man veroordeeld voor de gewelddadige verkrachting van een vrouw bij wie de man als klusjesman in de woning aan het werk was. De verdachte heeft het slachtoffer tijdens het klussen plotseling aangevallen en overmeesterd. Hij heeft onder dreiging van een scherp voorwerp haar handen vastgebonden... Read more »
 • Gevangenisstraf voor brandstichting in AZC
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft vandaag een verdachte veroordeeld voor brandstichting en beschadiging tot een gevangenisstraf van 24 maanden.Medicijn niet afgegevenVerdachte is op 8 november 2018 vanuit het asielzoekerscentrum in Delfzijl overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Toezichtlocatie (EBTL) van het asielzoekers- centrum in Hoogeveen. Na aankomst op de EBTL heeft... Read more »
 • Rechtbank Noord-Nederland veroordeelt man voor mishandeling partner en vriend
  De Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft een man veroordeeld voor mishandeling, het iemand beroofd houden van de vrijheid, het in vereniging plegen van een poging tot zware mishandeling, meerdere winkeldiefstallen en het rijden onder invloed zonder in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Mishandeling en vrijheidsberoving partnerDe man mishandelde... Read more »
 • Veroordeling voor bedreiging met terroristisch misdrijf
  De Rechtbank Noord-Nederland heeft een 22-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 3 maanden met een proeftijd van 2 jaren voor de subsidiair ten laste gelegde bedreiging met een terroristisch misdrijf. Hij dreigde in een klantenservicegesprek met de NS met een aanslag, om bitcoins af te... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Rotterdam

 • Celstraf voor deelname terroristische organisatie
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tegen Melis A. De rechtbank acht haar schuldig aan deelneming aan de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) door naar Syrië af te reizen en zich daar te voegen bij haar echtgenoot, die voor IS had gestreden, door met hem een gezin... Read more »
 • Veroordelingen tot 4 jaar voor omvangrijke drugssmokkel
  In de strafzaak  Brush heeft de rechtbank Rotterdam vandaag aan 10 verdachten gevangenisstraffen opgelegd die variëren van  4 jaar tot  een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 270 dagen en een taakstraf van 240 uur.Zuid-AmerikaDe strafzaak heeft betrekking op een strafrechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie die zich in de loop van... Read more »
 • Op de rol: 'Zij is mijn leven; zij is mijn ziel'
  Verslag van een rechtszittingHoe oud haar dochter is? De Iraakse Hizdoelah uit Rotterdam valt stil. Je ziet haar piekeren. ‘Ik ben zelf 64. Ze is volgens mij tussen de 48 en 50’, zegt ze via een tolk. ‘Ruimschoots volwassen dus’, reageert politierechter Geerars in de Oude Maaszaal van het Dordtse... Read more »
 • Tot 5 jaar cel voor georganiseerde drugshandel in Schiedam
  Vier broers die allemaal op hetzelfde adres in Schiedam wonen, zijn door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee, drie, vier en vijf jaar. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor jarenlange drugshandel en deelneming aan een criminele organisatie. DokterEen bestellijn die onder de naam ‘dokter’ door de broers werd geëxploiteerd... Read more »
 • Vrijspraak voor van moord verdachte moeder en ex-partner
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een moeder en haar voormalige partner vrijgesproken. Ze werden verdacht van strafrechtelijke betrokkenheid bij de dood van de dochter van de vrouw in 2012. De officier van justitie achtte vier weken geleden moord bewezen en eiste 10 jaar gevangenisstraf tegen beide verdachten.GetuigenverklaringenDe kern van het... Read more »
 • 10 jaar gevangenisstraf en tbs voor doodslag medewerker Kijvelanden
  De rechtbank Rotterdam heeft een 46-jarige man veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor doodslag. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte op 3 februari 2017 een 25-jarige medewerker van tbs-kliniek de Kijvelanden met een schaar heeft gestoken. Het slachtoffer is twee dagen later aan de gevolgen van... Read more »
 • Onderzoek 26Johnsoncity: celstraffen voor betrokkenheid levering munitie
  Vandaag heeft de rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan tegen vijf verdachten in strafzaken in het onderzoek 26Johnsoncity. Twee verdachten worden veroordeeld tot gevangenisstraffen van negen en twaalf maanden. De rechtbank heeft bewezen dat zij als tussenpersonen betrokken zijn geweest bij de levering van de munitie. Drie andere verdachten worden vrijgesproken. Tegen... Read more »
 • 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor moord op ex-vriendin
  Vandaag heeft de meervoudige kamer van de rechtbank Rotterdam een 33-jarige man uit Schiedam veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin, gepleegd bij de Krabbeplas te Vlaardingen op 22 september 2017. Aan hem is een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van 10 jaar (met aftrek van voorarrest). Daarnaast is een... Read more »
 • Vorderingen van Grolsch tegen Lidl afgewezen
  De voorzieningenrechter in Rotterdam heeft vandaag de vorderingen van bierfabrikant Grolsch tegen Lidl afgewezen. Grolsch vindt dat Lidl met het biertje Kordaat inbreuk maakt op haar merkrechten. De naam Kordaat en het door Lidl gebruikte beeldmerk voor Kordaat zouden teveel lijken op de naam Kornuit en het door Grolsch voor... Read more »
 • Op de rol: ‘Hier past alleen gevangenisstraf bij’
  Verslag van een rechtszittingDe 82-jarige mijnheer S. snort op zaterdag in alle vroegte met zijn scootmobiel langs de Jumbo in de Dorpsstraat in Bergschenhoek. Tot zijn ontzetting ligt daar de levenloze, en naar later blijkt laveloze, Badr (31)* naast zijn omgevallen scooter. Het is nog doodstil bij de Jumbo. Mijnheer... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Den Haag

 • Taakstraf voor verduisteren goederen
  Een 48-jarige vrouw uit Den Haag is vandaag door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot een  taakstraf van 240 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar voor het verduisteren van een groot aantal goederen bij een vestiging van een landelijke winkelketen in Delft. Haar 43-jarige partner... Read more »
 • 9 jaar cel en TBS voor dodelijke steekpartij Leiden
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging. In de nacht van 6 op 7 juli 2018 stak hij een 28-jarige man uit Leiden dood op de galerij van een flatgebouw aan het Jacques Urlusplantsoen... Read more »
 • Ministeriële regeling voorlopig niet op Sea-Watch van toepassing
  De rechtbank Den Haag heeft bepaald dat de Staat een ministeriële regeling tot 15 augustus 2019 niet mag toepassen op Sea-Watch. Dit stelt partijen in de gelegenheid alsnog constructief overleg met elkaar te voeren zodat duidelijk wordt aan welke eisen het schip, de Sea-Watch 3 moet voldoen. Indien het overleg... Read more »
 • Cel- en taakstraffen voor leeghalen van bankrekeningen door phishing
  De rechtbank Den Haag heeft vier mannen en twee vrouwen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij phishing. Twee mannen en een vrouw hebben deelgenomen aan een criminele organisatie. Zij krijgen een gevangenisstraf van 24 maanden voor het bedenken, regelen en uitvoeren van de oplichting.  De andere twee mannen en een vrouw... Read more »
 • Weduwen moeten omkoping getuigen door SPDC bewijzen
  De rechtbank heeft vandaag in tussenvonnis uitspraak gedaan in de zaak van vier weduwen van de  negen in 1995 in Nigeria ter dood veroordeelde mannen (Ogoni 9) tegen vennootschappen uit de Shell-Groep: de Nigeriaanse werkmaatschappij SPDC, de twee voormalige moedermaatschappijen en de huidige moedermaatschappij. Eiseressen worden toegelaten te bewijzen dat... Read more »
 • Gevangenisstraf voor informatie lekkende beveiliger
  Een 37-jarige man is door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot 7 maanden gevangenisstraf voor het lekken van vertrouwelijke en operationele informatie en het schenden van zijn ambtsgeheim. Ook heeft de rechtbank hem verboden om gedurende 5 jaar enig publiek ambt uit te oefenen. ​GeheimhoudingDe man werkte bijna vier jaar... Read more »
 • Staat moet opnieuw beslissen op gratieverzoek schutter Het Koetsiertje
  De Staat moet de afwijzing van het gratieverzoek van eiser herroepen en hier opnieuw op beslissen. Dat heeft de Haagse voorzieningenrechter vandaag bepaald. Eiser, veroordeeld tot levenslang, heeft in 2017 een gratieverzoek ingediend. Het Openbaar Ministerie heeft de Staat geadviseerd het verzoek af te wijzen. Het Hof Den Haag en... Read more »
 • 12 jaar cel voor dodelijke schietpartij in shishalounge
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 20-jarige man uit Rotterdam veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van de 17-jarige Azad Sahin in de nacht van 7 op 8 april 2018 in een shishalounge aan de Laan van Meerdervoort te Den Haag.DoodslagNet als de officier van justitie vindt... Read more »
 • Cel- en werkstraffen voor hennepteelt en witwassen
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag vijf mannen en drie vrouwen veroordeeld voor betrokkenheid bij diverse hennepkwekerijen, witwassen, valsheid in geschrift en oplichting. Drie mannen zijn veroordeeld tot deels onvoorwaardelijke gevangenisstraffen oplopend tot 18 maanden. De anderen kregen forse werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen. Bij het opleggen van de straffen heeft... Read more »
 • Celstraffen voor wapen- en drugsbezit
  Twee mannen van 34 en 44 jaar zijn vandaag door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot 30 respectievelijk 18 maanden gevangenisstraf voor het bezit van vuurwapens en drugs. Het gaat onder meer om een automatisch vuurwapen, een pistool en een halve kilo cocaïne.BekendDe 44-jarige man heeft bekend dat hij de... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Midden-Nederland

 • Jongen veroordeeld voor reeks diefstallen vanuit kelderbox Utrecht
  Een 17-jarige jongen uit Utrecht is veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie die zich bezighield met diefstal en heling vanuit twee kelderboxen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de jongen tot een jeugddetentie van 180 dagen, waarvan 127 dagen voorwaardelijk, met aftrek van voorarrest. Ook krijgt... Read more »
 • Veroordeling voor binnendringen pand Zeist
  Een 28-jarige man uit Utrecht is veroordeeld voor het illegaal binnendringen van het pand aan de Krakelingweg in Zeist. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 14 dagen, waarvan 10 dagen voorwaardelijk. De 8 andere verdachten zijn ontslagen van alle rechtsvervolging.Illegaal binnendringenKraken is het wederrechtelijk binnendringen of... Read more »
 • 2 jaar tbs-verlenging voor dader moord Nadia van de Ven
  De tbs-maatregel met dwangverpleging van een 45-jarige man die in 2005 is veroordeeld voor de moord op Nadia van de Ven is verlengd met twee jaar. De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat verlenging noodzakelijk is voor de algemene veiligheid van personen.BehandelingHet ministerie van Justitie en Veiligheid heeft eerder bepaald dat de... Read more »
 • Verdachten betrokkenheid dode man Lelystad opnieuw langer vast
  Het voorarrest van de twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 72-jarige man in Lelystad is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland bepaald.Ernstige bezwarenMaandag 29 april werd het levenloze lichaam van de man gevonden in een woning aan de... Read more »
 • Nadere informatie uitspraak civiele procedure tegen Hells Angels
  De rechtbank Midden-Nederland doet op woensdag 29 mei om 10.00 uur uitspraak in de civiele procedure van het Openbaar Ministerie (OM) tegen Hells Angels. De uitspraak is openbaar en wordt gedaan in het gerechtsgebouw in Utrecht, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht.UitspraakHet OM heeft op 29 mei 2018 twee verzoekschriften... Read more »
 • Gevangenisstraf en taakstraf voor bezit kinderporno
  Een 67-jarige man uit Lelystad is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, en een taakstraf van 240 uur voor het bezit van kinderporno. De man had een grote hoeveelheid afbeeldingen en video’s in zijn bezit.Verzamelen voor politieDe man had... Read more »
 • 6 jaar cel voor gewelddadige overvallen in Utrecht
  Een 51-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor meerdere overvallen in Utrecht. Hij bedreigde winkelpersoneel van drie winkels met een neppistool en maakte honderden euro’s buit.Dreigen met geweldDe overvallen vonden plaats in augustus 2018. Na een mislukte poging om een... Read more »
 • ISD-maatregel voor Hilversumse oplichter
  Een 31-jarige man uit Hilversum moet zich verplicht laten opnemen in een inrichting voor stelselmatige daders voor de maximale duur van twee jaar. De rechtbank Midden-Nederland legt de man de zogenoemde ISD (Inrichting Stelselmatige Daders)-maatregel op voor een viertal oplichtingen in de gemeente Wijdemeren. Zichzelf buitengeslotenDe modus operandi van de... Read more »
 • Verdachte betrokkenheid dode man Lelystad langer vast
  Een 48-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 72-jarige man in Lelystad blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.Tweede verdachteDe verdachte is maandag door de politie aangehouden nadat eerder in een woning aan de Rode Klif het... Read more »
 • Jeugddetentie voor mishandelingen en verspreiden van naaktfoto's
  Een 22-jarige man uit Almere is veroordeeld tot 3 maanden jeugddetentie, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Hij heeft naaktfoto’s en –video’s van zijn ex-vriendin verspreid. Ook heeft hij haar en haar stiefvader mishandeld en heeft hij haar en haar biologische vader gestalkt en bedreigd.Verspreiden filmpjesTijdens de relatie waren de man en... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Oost-Brabant

 • Vught moet opnieuw beslissen over komst hotel aan IJzeren Man
  De gemeente Vught moet op korte termijn een nieuw besluit nemen over het al dan niet verlenen van een vergunning voor de aanleg van een uitrit en de bouw van een hotel bij de IJzeren Man. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag. De gemeente heeft bij een eerdere weigering onvoldoende... Read more »
 • Celstraf voor dumpen drugsafval in buitengebied
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 33-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij maakte zich schuldig aan het vervoeren, bewaren en dumpen van drugsafval dat afkomstig was van de productie van amfetamine. Een 40-jarige Helmonder is vrijgesproken van betrokkenheid.De verdachte vervoerde in... Read more »
 • GGzE niet verantwoordelijk voor overlijden patiënt
  Een 29-jarige vrouw overleed in 2013 doordat haar artsen en/of verpleegkundig personeel hun zorgplicht nalieten en schonden. Dit is echter niet aan de rechtspersoon de Stichting Geïntegreerde Geestelijke Gezondheidszorg in Eindhoven en de Kempen (GGzE) toe te rekenen, zoals het Openbaar Ministerie stelt. De rechtbank Oost-Brabant kan daarom niet anders... Read more »
 • 24 maanden celstraf voor verspreiden en bezit kinderporno
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 51-jarige man uit Aarle-Rixtel veroordeeld voor het verspreiden, aanbieden, verwerven en in bezit hebben van kinderporno. Hij krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden.De politie trof in mei 2017 kinderporno aan op een laptop, smartphone en een harde schijf van de verdachte. Volgens de man had... Read more »
 • Enexis handelde onrechtmatig tegenover Helmonds bedrijf
  De rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat Enexis (landelijk netbeheerder van elektriciteits- en gasleidingen) onrechtmatig handelde tegenover een bedrijf uit Helmond. De eigenaar van dit bedrijf krijgt de gelegenheid nader te onderbouwen dat zijn onderneming inderdaad hierdoor failliet is gegaan. Hij eist een schadevergoeding van 26,6 miljoen euro.Het Helmondse bedrijf hield zich... Read more »
 • Man en vrouw veroordeeld voor reeks bedrijfsinbraken in Brabant
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 44-jarige man veroordeeld tot een celstraf van 36 maanden. Hij pleegde 7 inbraken in bedrijfsruimtes op diverse plaatsen in Brabant, deed een poging daartoe en nam kleding weg uit een winkel. 5 van die inbraken en de poging daartoe pleegde hij samen met een 29-jarige... Read more »
 • Veroordeling voor vernielingen meer dan 30 (auto)ruiten
  Een 26-jarige man uit 's-Hertogenbosch vernielde in zijn woonplaats de ruiten van 30 auto’s en enkele panden. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt hem daarvoor tot een gevangenisstraf van 1 maand voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur.De verdachte vernielde op diverse plaatsen in een woonwijk in ’s-Hertogenbosch op 25 februari 2018... Read more »
 • Celstraf leraar voor ontucht met minderjarige leerling
  Een 29-jarige man uit Kaatsheuvel is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Hij pleegde als leraar ontuchtige handelingen met een 15-jarige leerling.De verdachte was docent economie aan een middelbare school en kreeg in maart vorig jaar een relatie met een minderjarige... Read more »
 • 20 maanden cel voor witwassen en verboden wapenbezit
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 35-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Zijn ex-vrouw krijgt voor haar aandeel een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Volgens de rechtbank heeft de man zich schuldig gemaakt aan het jarenlang... Read more »
 • Cel en tbs met voorwaarden voor mishandeling en wapenbezit in Oss
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 59-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden en tbs met voorwaarden. Hij loste midden in een woonwijk schoten met een geweer, mishandelde en bedreigde een buurtgenoot en had meerdere verboden wapens en munitie in bezit. De verdachte ging in september vorig... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Zeeland-West-Brabant

 • Lange celstraffen voor computercriminaliteit en phishing
  De leiders van een landelijk opererende cybercrimebende kregen vrijdag elk vijf jaar celstraf opgelegd door de rechtbank in Breda. De hoofdverdachten, een man van 24 uit Amsterdam en een vrouw van 28 uit Enschede, waren de leiders van een strak georganiseerde bende die bankklanten op geraffineerde wijze voor meer dan... Read more »
 • Zorgloket voor hulpaanbod bij complexe scheidingen
  Als een rechter zorg vraagt voor een kind of een gezin bij een complexe scheiding, schakelt voortaan een loket van samenwerkende gemeenten de zorgaanbieders hiervoor in. De Raad voor de Kinderbescherming, de gemeenten en de Rechtbank Zeeland-West-Brabant starten met ingang van deze maand deze pilot zodat kinderen zo min mogelijk... Read more »
 • Gevangenisstraf voor strooptocht langs de kust
  De rechtbank heeft een 43-jarige man uit Duitsland veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. De man brak in de zomer van 2018 tientallen (kampeer)auto’s open in Zeeland en Zuid-Holland. Ook pinde hij met een gestolen bankpas en was hij in het bezit van vervalste identiteitsbewijzen. De rechtbank achtte niet bewezen dat... Read more »
 • Rechtbank vraagt bewijs voor geldlening Paaij
  Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft vandaag een tussenvonnis gewezen in de zaak Osuro Holding BV tegen Patricia Paaij. Hierin krijgt de eisende partij, Osuro, de opdracht bewijs te leveren dat Paaij een bedrag van € 10.000,-- heeft ontvangen als geldlening. Osuro eist naast terugbetaling van dit bedrag nog een aantal bedragen van... Read more »
 • Nieuwe expositie in rechtbank in Middelburg: kunstenares Sietske Koopman
  Tot en met juni exposeert Sietske Koopman in de rechtbank in Middelburg. Te zien is kleurrijk werk, schilderijen en linosnedes. Het is de eerste tentoonstelling die de rechtbank organiseert in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Zeeland. De kunstcommissie van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, vestigingsplaats Middelburg, biedt kunstenaars al geruime tijd... Read more »
 • Vijftien verdachten veroordeeld in zaak grootschalige hennepteelt in Tilburg
  In een grootschalige Tilburgse hennepzaak legt de rechtbank in Breda straffen op aan vijftien verdachten, variërend tussen de 6 jaar gevangenisstraf onvoorwaardelijk en 120 uur werkstraf met een gevangenisstraf van 3 maanden voorwaardelijk. Het gaat onder andere om werkers voor de kwekerijen, elektriciens, een makelaar en de leiders van de... Read more »
 • Fataal bedrijfsongeval mestbedrijf Waalwijk: veroordeling wegens dood door schuld
  Een meststoffenbedrijf uit Waalwijk en zijn directeur zijn woensdag veroordeeld wegens dood door schuld. In 2014 bezweek een muur in een loods van het bedrijf onder het gewicht van een grote hoeveelheid kunstmest , waardoor twee mannen om het leven kwamen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant houdt het bedrijf en zijn directeur... Read more »
 • Enkelband voor verdachte dodelijk ongeval Goes
  De voorlopige hechtenis van de verdachte van het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Goes, wordt onder strenge voorwaarden geschorst. Hij krijgt onder meer een enkelband. In oktober zou de toen 19-jarige man twee fietsers hebben doodgereden terwijl hij alcohol op had. Hij zit sinds het ongeval in voorlopige hechtenis. De... Read more »
 • Rechtbank wijst op 24 april vonnis in zaak Osuro vs Paaij
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant doet op 24 april uitspraak in de zaak Osuro vs Paaij. Dit heeft de rechtbank woensdag beslist. De rechtbank had de partijen de gelegenheid gegeven er onderling uit te komen voor 13 maart 2019. Aangezien er geen overeenstemming is bereikt wordt de procedure voortgezet. De rechter wijst schriftelijk vonnis.... Read more »
 • Gevangenisstraf voor overval Aldi in Breda
  Een 22-jarige man uit Antwerpen kreeg woensdag 20 maanden celstraf opgelegd voor zijn betrokkenheid bij een overval op de Aldi aan de Teteringsedijk in Breda in 2015. Een tweede Belg (23) werd vrijgesproken van het medeplegen van de overval. Hij kreeg twee weken gevangenisstraf opgelegd voor heling van kentekenplaten.  ChauffeurOp... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Gelderland

 • Kortgedingrechter wijst eisen van plastisch chirurgische kliniek af
  De kortgedingrechter wijst de eis van een kliniek af dat ziekenhuis St. Jansdal moet stoppen om cliënten van de kliniek te benaderen en over te halen om over te stappen naar St. Jansdal. Volgens de rechter kan dat bewijs daarvoor niet in kort geding worden geleverd. Ook de eis voor... Read more »
 • 30 maanden cel voor onder andere poging afpersing en stelen pinpas moeder
  De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man  tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Hij maakte zich schuldig aan een viertal feiten, waaronder poging tot afpersing en diefstal.Op 7 januari 2019 maakte de man zich schuldig aan een poging tot afpersing. Hij zei tegen een 16-jarig meisje - dat bij de supermarkt... Read more »
 • Celstraf en tbs man uit Epe voor afpersing medewerkster Blokker
  De rechtbank veroordeelt een 32-jarige man uit Epe voor het afpersen van een Blokkermedewerkster  tot een gevangenisstraf van 8 maanden. Daarnaast legt de rechtbank de  tbs-maatregel met dwangverpleging op.  Op 5 november 2018 ging de man de Blokker in Epe binnen. Hij pakte een mesje uit de schappen van de... Read more »
 • Cel en tbs voor onder andere woningoverval en zware mishandeling Bemmel
  De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Huisen voor een poging tot een woningoverval en een poging afpersing. Hij krijgt een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging aan hem op.  De man probeerde op 22 augustus 2017 in Bemmel samen met zijn mededaders... Read more »
 • Man uit Harderwijk krijgt 7 jaar cel voor voorbereiding moord
  De rechtbank legt een 77-jarige man uit Harderwijk 7 jaar gevangenisstraf op voor het voorbereiden van een moord. De man was van plan om de nieuwe partner van zijn ex-partner te vermoorden. Hij probeerde daarvoor een vuurwapen te regelen. Als dat niet zou lukken, bestond zijn plan uit een aanval... Read more »
 • 2 mannen veroordeeld voor hypotheekfraude
  Ook stiefdochter en haar partner veroordeeldDe rechtbank veroordeelt een 59-jarige man uit Arnhem voor oplichting en valsheid in geschrift. Dit deed hij onder andere door het opmaken van valse stukken voor hypotheekaanvragen. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd. Daarnaast moet de man een taakstraf van 240 uur... Read more »
 • Doetinchemmers krijgen celstraf voor afpersing en oplichting
  Ander trio uit Doetinchem veroordeeld voor uitgaansgeweldDe rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Doetinchem voor het samen plegen van afpersing van 3 verschillende slachtoffers en het mishandelen van 1 van die 3 slachtoffers. Daarnaast maakte hij zich schuldig aan het samen met anderen oplichten van 2 andere slachtoffers. De man... Read more »
 • Vrijspraak van mensenhandel, afpersing en oplichting van 4 vrouwen
  Nijmegenaar wel schuldig aan ontucht met minderjarig meisje en oplichting 2 vrouwenDe rechtbank spreekt een 25-jarige man uit Nijmegen vrij van mensenhandel van 6 vrouwen. Ook spreekt de rechtbank hem vrij van oplichting van 4 vrouwen, afpersing van 2 vrouwen en mensenhandel van 1 minderjarig meisje. De man is wel... Read more »
 • Kantonrechter: Total mag tankstations niet ontruimen
  De kantonrechter wijst de door Total geëiste ontruiming van 2 tankstations in Arnhem en Groesbeek af. Daarnaast verplicht de rechter Total om de sinds half april geldende overbruggingsconstructie met betrekking tot beide tankstations voort te zetten. Totdat in een eventuele bodemprocedure anders wordt beslist. De benzinepomphouder mag voor de exploitatie... Read more »
 • Planning inhoudelijke behandeling liquidatiezaken
  Update: start maandag 20 meiOp maandag 20 mei 2019 start de inhoudelijke behandeling van onderzoek Bosnië dat onder andere betrekking heeft op een aanslag op 31 december 2015 in Kerkdriel waarbij één persoon werd gedood en twee personen gewond raakten, eerdere voorbereidingshandelingen voor een liquidatie van dezelfde slachtoffers in Utrecht,... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Holland

 • Vier jaar gevangenisstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval A44
  De rechtbank heeft vier jaar gevangenisstraf opgelegd aan een 33-jarige man voor het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeval op 6 oktober 2018 op de snelweg A44 in de gemeente Haarlemmermeer en voor het feit dat hij na dit ongeval de plaats van het ongeval heeft verlaten door een naast... Read more »
 • Verdachte van ontvoering peuter niet toerekeningsvatbaar
  De rechtbank Noord-Holland heeft een 27-jarige man veroordeeld voor de ontvoering van een peuter in Haarlem in december 2018, maar geen straf opgelegd. De man wordt ontoerekeningsvatbaar geacht en moet een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis behandeld worden. Ontvoering op marktOp 4 december 2018 pakt de verdachte op de markt... Read more »
 • Speelhal en directeur schuldig aan dood kleuter
  De rechtbank Noord-Holland heeft een speelhal in Grootebroek en de 52-jarige directeur van die speelhal veroordeeld omdat door hun schuld de 4-jarige Maurycy om het leven is gekomen. De rechtbank heeft de speelhal een geldboete opgelegd van 20.000 euro. De directeur is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en... Read more »
 • 4 jaar gevangenisstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval in Anna Paulowna
  De rechtbank heeft 4 jaar gevangenisstraf opgelegd aan een 20-jarige man voor het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeval op 1 september 2018 in Anna Paulowna. Ook mag hij 5 jaar lang geen auto besturen, ingaand nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. Bij het ongeval kwamen twee jongens van 16... Read more »
 • Phishing-bende veroordeeld; gedwongen ontgrendeling iPhone met vingersensor rechtmatig?
  De rechtbank Noord-Holland heeft 3 mannen veroordeeld in verband met phishing-activiteiten en deelname aan een criminele organisatie. In 2015 en 2016 zijn nepmails, zogenaamd afkomstig van banken, gestuurd aan rekeninghouders. Zij waren in de veronderstelling dat de mails echt van hun bank afkomstig waren. Op deze geraffineerde wijze heeft de organisatie... Read more »
 • Staat mag Fort Velsen ontruimen
  De voorzieningenrechter heeft een vordering afgewezen van krakers van Fort Velsen om ontruiming te verbieden. De Staat (het Openbaar Ministerie) mag Fort Velsen dus ontruimen.Begin januari 2019 heeft een groep krakers Fort Velsen gekraakt. Fort Velsen is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een Rijksmonument en UNESCO werelderfgoed. Op 15... Read more »
 • Accreditatie pers inhoudelijke behandeling dodelijk verkeersongeval Anna Paulowna
  Op 26 februari 2019 om 9.00 uur is in Alkmaar de inhoudelijke behandeling van de zaak over het dodelijk verkeersongeval in Anna Paulowna. Bent u journalist en wilt u de zaak bijwonen dan verzoeken wij u zich vóór vrijdag 22 februari 15.00 uur aan te melden via een e-mail naar... Read more »
 • 30 maanden celstraf voor hacker
  De rechtbank Noord-Holland heeft op 21 januari 2019 aan een 25-jarige man dertig maanden gevangenisstraf opgelegd. Daarvan zijn 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De man is veroordeeld voor het meermalen plegen van computervredebreuk ofwel hacken, diefstal, oplichting en witwassen. Ook is hij veroordeeld voor het hacken... Read more »
 • Tiener hoeft boete niet te betalen, een waarschuwing was voldoende geweest
  De rechter verklaarde op 25 januari een tiener schuldig maar legt geen straf of maatregel op. De tiener kreeg samen met 5 andere tieners vorig jaar een boete omdat ze zonder een parkeerkaartje of parkeerpas in de Karperton-garage verbleven. In de parkeergarage hangt een bord waarop staat dat dit niet mag. De tiener... Read more »
 • Gevangenisstraf na schietincident in Groet
  De rechtbank Noord-Holland heeft een 23-jarige man uit Kolhorn veroordeeld tot een gevangenisstraf naar aanleiding van een schietincident in Groet op 18 oktober vorig jaar.SchietpartijOp die bewuste dag had de Kolhorner in Groet afgesproken met zijn (althans, dat dacht hij) vriendin. Echter niet de vriendin, maar 4 mannen kwamen opdagen,... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Overijssel

 • Moeder vrijgesproken van uitbuiten kinderen
  Een 37-jarige vrouw is door de rechtbank Overijssel vrijgesproken van het willen uitbuiten van haar minderjarige kinderen in een vleesverwerkingsfabriek. De rechtbank oordeelt dat het dossier geen informatie bevat waaruit blijkt dat de moeder haar dochter (16) en zoon (13) naar Nederland haalde met de bedoeling om ze uit te... Read more »
 • Gehandicapte motorrijder mag niet met aangepast systeem rijden
  Een motorrijder uit Albergen, die zijn volledige linkerbeen mist na een amputatie, mag niet met een aangepast systeem rijden op een tweewielige motor. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft dit besluit terecht genomen, zo oordeelt de rechtbank Overijssel. Het systeem is volgens het CBR niet veilig genoeg en liet de... Read more »
 • Proef kinderen betrekken ouderschapsplan succesvol
  Vervolg wacht op resultaten wetenschappelijk onderzoekDe proef bij de rechtbank Overijssel om kinderen beter te betrekken bij het ouderschapsplan is voor het eerste deel succesvol afgerond. ‘Hiermee krijgt de stem van het kind kleur en krijgen kinderen smoel’ aldus familierechters in Zwolle. Uit tussenresultaten blijkt dat in circa 75% van... Read more »
 • PostNL aansprakelijk voor achterstallig loon van pakketsorteerders
  De kantonrechter in Enschede oordeelt dat PostNL hoofdelijk aansprakelijk is voor achterstallig loon aan pakketsorteerders die het bedrijf inleende via een met uitzendbureau In Person opgezette ‘contracting'- constructie. Het pakketbedrijf handelde onrechtmatig en profiteerde bewust van de onderbetaling van arbeidskrachten en de contracting-constructie die het met In Person had opgezet.... Read more »
 • Celstraffen voor georganiseerde vechtpartij
  De rechtbank Overijssel heeft vier mannen uit Zwolle veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee tot vijf maanden voor openlijke geweldpleging. De mannen van 24, 36, 38 en 40 jaar waren in mei vorig jaar betrokken bij een georganiseerde vechtpartij in Laag-Zuthem tegen een Duitse groep. Over het feit dat het gevecht... Read more »
 • Taakstraffen en geldboetes voor bierfraude
  Een 54-jarige man en een 46-jarige vrouw uit Nijkerk zijn veroordeeld tot taakstraffen van respectievelijk 240 en 80 uur voor bedrog met merkbier en valsheid in geschrifte. Naast de taakstraf legt de rechtbank de man ook een voorwaardelijke gevangenisstraf op van 3 maanden. De rechtbank veroordeelt daarnaast de twee ondernemingen... Read more »
 • Lange celstraffen voor pogingen moord door brandstichting in Almelo
  Drie mannen zijn veroordeeld tot lange celstraffen voor pogingen tot moord omdat zij in het holst van de nacht brand hebben gesticht bij twee woningen in Almelo. De man die verantwoordelijk is voor beide brandstichtingen is veroordeeld tot 16 jaar celstraf. De twee andere mannen zijn afzonderlijk betrokken bij één... Read more »
 • 22 jaar cel voor moord peuter Xaja uit Hengelo
  Moeder vrijgesproken - Vriend schuldig aan moord 14 maanden oude peuterDe 33-jarige Maick S. is verantwoordelijk voor de gewelddadige dood van de 14 maanden oude peuter Xaja uit Hengelo. De rechtbank Overijssel veroordeelt de Hengeloër voor moord tot een celstraf van 22 jaar. De moeder van Xaja is vrijgesproken. Tegen... Read more »
 • Geldboete en rijontzegging na dodelijk ongeluk Rijssen
  Een 85-jarige man is voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in Rijssen veroordeeld tot een boete van 1000 euro en een rijontzegging van 3 jaar. De Rijssenaar verleende met zijn personenauto na het verlaten van een rotonde geen voorrang aan een 6-jarig meisje op het zebrapad en reed haar... Read more »
 • Moeder overleden baby Xaja mag uitspraak in vrijheid afwachten
  Een 23-jarige vrouw uit Hengelo die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van haar 14 maanden oude baby Xaja mag de uitspraak in haar zaak in vrijheid afwachten. De uitspraken in de zaak tegen haar en haar vriend, die niet de vader is van het overleden meisje, zijn op... Read more »