Rechtbanken


  +

  Nieuws van de rechtbank Amsterdam

 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Taakstraf na ongeluk met lichamelijk letsel voor bijrijder11 september - Een 35-jarige automobilist krijgt een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van anderhalf jaar... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Duo bestraft voor fietsendiefstallen en oplichting4 september - Een 56-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk omdat hij samen met... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Celstraf na zware mishandeling met bierglas27 augustus - Een 35-jarige man krijgt 10 maanden gevangenisstraf omdat hij op 20 mei 2018 een man in Diemen... Read more »
 • Grotendeels voorwaardelijke celstraf in 22 jaar oude strafzaak
  In een verkrachtingszaak die 22 jaar geleden plaatsvond in het Amsterdamse Vondelpark, heeft de rechtbank aan de nu 49-jarige dader een gevangenisstraf van één jaar opgelegd. Die straf is grotendeels voorwaardelijk: omdat het Openbaar Ministerie de zaak al die tijd heeft laten liggen en omdat de man verder nooit is... Read more »
 • Deliveroo moet medewerkers pensioen betalen
  Het bedrijf Deliveroo moet voor al zijn medewerkers met een arbeidsovereenkomst pensioenpremie gaan betalen. Dat heeft de kantonrechter bepaald in een procedure die was aangespannen door het Bedrijfstakpensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de weg. Bezorgdienst of technologiebedrijf?Volgens het pensioenfonds voldoet Deliveroo aan alle voorwaarden om verplicht aan het fonds deel... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Celstraf voor straatroof21 augustus - Een 22-jarige man krijgt 10 maanden gevangenisstraf waarvan 4 maanden voorwaardelijk omdat hij op 28 april van dit jaar samen... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Celstraf voor diefstal met geweld en mishandeling (14 aug)Een 27-jarige man krijgt 6 maanden gevangenisstraf onder meer omdat hij in april 2019 in Amsterdam een... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. ​Straf - Celstraf voor crystal meth tussen kuikenbouten (7 augustus)Een 33-jarige man krijgt 5 jaar gevangenisstraf omdat hij in april van dit jaar, samen met anderen, 287 kilo crystal... Read more »
 • 14 jaar en 5 maanden cel en tbs voor doodslag, vrijspraak voor 2 andere moorden
  Een 46-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar en 5 maanden en tbs voor het doden en in stukken zagen van een 30-jarige Roemeense vrouw, in november 2004. Hij wordt vrijgesproken van moord op twee andere vrouwen in 2003 en in 2017. Het kan niet worden vastgesteld... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebiedStraf - Celstraf voor poging doodslag in Zuid31 juli - Een 32-jarige man krijgt 7 jaar gevangenisstraf onder meer omdat hij in juli 2018 een moeder en zoon in... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Limburg

 • Symposium 25 jaar Algemene Wet Bestuursrecht
  De rechtbank Limburg en de Universiteit Maastricht organiseren op donderdag 24 oktober 2019 van 13.00-18.00 uur een symposium ter ere van het 25-jarig bestaan van de Algemene wet bestuursrecht.Rechtsbescherming voor de burger was een centraal thema bij de invoering van de Algemene wet bestuursrecht. Wat is van dit uitgangspunt terechtgekomen? Hoe maatschappelijk... Read more »
 • Gevangenisstraf voor veroorzaker van dodelijk verkeersongeval
  Een Belgische vrachtwagenchauffeur van 34 jaar is door de rechtbank Limburg veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf en een ontzegging van de bevoegdheid motorrijtuigen te besturen voor de duur van 2 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Hij veroorzaakte op 13 juni 2018 een verkeersongeval waarbij... Read more »
 • Verdachte Jos B. blijft in voorlopige hechtenis
  Verdachte Jos B. blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank Limburg in Maastricht vandaag tijdens de vierde pro-formazitting in de zaak Nicky Verstappen besloten. Het verzoek van de advocaat om opheffing en schorsing van de voorlopige hechtenis heeft de rechtbank afgewezen. De rechtbank is van oordeel dat er nog... Read more »
 • Praktische zaken rondom vierde pro-formazitting zaak Nicky Verstappen
  Op dinsdag 27 augustus a.s. vindt de vierde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht. Omdat ’s ochtends de besloten schouw plaatsvindt... Read more »
 • Het PAS in strijd met EU-regels en dus geen basis voor natuurvergunningen
  De rechtbank Limburg heeft 38 zogenoemde PAS-zaken vereenvoudigd, zonder zitting, met uitspraken van 19 augustus 2019 afgehandeld. In deze zaken wilden met name milieuorganisaties dat verleende natuurvergunningen worden ingetrokken. Het gaat hierbij om vergunningen voor hoofdzakelijk veehouderijen. De bestuursrechter heeft deze beroepen onder verwijzing naar een uitspraak van de Afdeling... Read more »
 • Aanmelden pers voor pro-formazitting op 27 augustus in zaak Nicky Verstappen
  Op dinsdagmiddag 27 augustus 2019 vindt de vierde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is openbaar en is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht. Omdat ’s ochtends de... Read more »
 • Pro-formazitting in zaak Thijs H. op vrijdag 16 augustus 2019
  Op vrijdag 16 augustus 2019 vindt de pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Thijs H., de man die wordt verdacht van het doden van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes en van het doden van een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man op de Brunssumerheide. Deze zitting is bij... Read more »
 • Gevangenisstraf voor brandstichting in eigen woning
  Een 30-jarige man is vandaag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden waarvan 7 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man kreeg deze straf voor het stichten van brand in zijn eigen woning in Holtum in januari van dit jaar. Bij deze... Read more »
 • Voormalig sporttrainer veroordeeld voor ontucht
  De rechtbank Limburg heeft vandaag een 62-jarige sporttrainer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden waarvan 6 voorwaardelijk wegens ontucht met een minderjarig en verstandelijk beperkt meisje dat bij hem trainde. Daarnaast wordt hij verplicht een behandeling te volgen bij een forensisch-psychiatrische polikliniek en krijgt hij gedurende zijn proeftijd van... Read more »
 • Voorwaardelijke jeugddetentie en taakstraf voor het schieten op een leerling en leraar op school
  De kinderrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag een (inmiddels) 17-jarige jongen veroordeeld voor poging tot moord op een medeleerling, poging doodslag op een leraar, bedreiging van leraren en leerlingen van zijn school en het hebben van een vuurwapen en munitie. De rechtbank heeft de eis van de officier van... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Nederland

 • Gevangenisstraf voor poging tot doodslag, bedreiging en belediging
  Rechtbank Noord-Nederland veroordeelde vrijdag een verdachte voor poging tot doodslag op een man en de bedreiging en belediging van een gevangenisbewaarder. De verdachte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en onder meer de bijzondere voorwaarde van een ambulante... Read more »
 • Rechtbank in Assen opent de deuren tijdens Open Monumentendag zaterdag 14 september
  Altijd al een kijkje willen nemen achter de deuren van het gerechtsgebouw in Assen? Op zaterdag 14 september is dat mogelijk. Wij openen die dag van 11.00 tot 17.00 uur onze deuren voor het publiek tijdens de landelijke Open Monumentendag. Iedereen is van harte welkom.RondleidingenHet publiek kan deelnemen aan rondleidingen... Read more »
 • Veroordeling voor brandstichting binnen een beschermde woonvorm
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een man veroordeeld voor brandstichting binnen een beschermde woonvorm in Franeker op 23 maart 2019. Uitslaande woningbrandDe man stak op zijn kamer een dekbed in brand met een uitslaande woningbrand tot gevolg. Hierdoor is zowel gevaar voor goederen als levensgevaar voor personen ontstaan. Psychische... Read more »
 • Gevangenisstraf voor dreigen met terroristisch misdrijf
  De Rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De man dreigde een terroristisch misdrijf te plegen en had onder meer een wapen en een grote hoeveelheid joints in zijn woning. De rechtbank stelt aan de voorwaardelijke gevangenisstraf een aantal... Read more »
 • Verdachte van moordpoging met insuline Franeker ontslagen van alle rechtsvervolging
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft afgelopen vrijdag een verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging. De verdachte werd ten laste gelegd dat zij een bevriende buurman insuline heeft toegediend met het doel hem al dan niet met voorbedachten rade van het leven te beroven. Vrijwillige terugtredBewezenverklaard is dat verdachte heeft geprobeerd... Read more »
 • Beperking heffingsgebied voor reclamebelasting Winschoten ongerechtvaardigd
  De belastingkamer van de rechtbank Noord-Nederland heeft een ondernemer uit Winschoten in het gelijk gesteld in een conflict met de gemeente Oldambt over de reclamebelasting in het jaar 2015 en 2016. De gemeente beperkte het heffingsgebied waarbinnen ondernemers aangeslagen worden, maar de ondernemer vond dat niet eerlijk. De rechtbank is... Read more »
 • Voorzieningenrechter stelt FC Groningen in het gelijk in kort geding over sanctie
  Gister diende er een kort geding tussen de supportersvereniging van FC Groningen en de club FC Groningen. Het ging over een sanctie tot het leeglaten van een stadionvak, opgelegd door de aanklager betaald voetbal van de KNVB. De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft vandaag de vorderingen van... Read more »
 • Vrijspraak van dood door schuld bij overlijden na gebruik van GHB
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft een verdachte vrijgesproken van dood door schuld. De verdachte werd ten laste gelegd dat hij heeft nagelaten hulp in te roepen of te schakelen voor een man die out was gegaan van de drug GHB. De man overleed later.Handelen van verdachte was niet aanmerkelijk... Read more »
 • Gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor poging tot moord
  In de zaak waarin een man in oktober 2018 in Emmen een politieagent met messen aanviel om zo een "suicide by cop" te bewerkstelligen, heeft de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, geoordeeld dat er sprake is van poging tot moord.Benarde en gevaarlijke situatieDe verdachte verklaarde iets radicaals te willen doen om... Read more »
 • 20 jaar celstraf voor moord op echtgenoot
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden heeft een 35-jarige vrouw uit Kollumerzwaag veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op haar echtgenoot Tjeerd van Seggeren op 9 juli 2017.Ontkennende verdachteDe vrouw heeft altijd ontkend iets met de dood van haar man te maken te hebben gehad. Zij stelt met haar... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Rotterdam

 • Vestia mag 11 huurovereenkomsten Tweebosbuurt beëindigen
  De kantonrechter in Rotterdam heeft de vordering van Vestia om een aantal huurovereenkomsten te beëindigen toegewezen. Vestia heeft het voornemen om 535 sociale huurwoningen in de Rotterdamse Tweebosbuurt te slopen en daar nieuwe woningen voor in de plaats te bouwen. Vestia wil dat de huurders voor 1 januari 2020 hun... Read more »
 • Uitspraak in zaak over openingstijden franchisenemers Domino's
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in een geschil tussen Domino’s Pizza Netherlands B.V. (DPNL) enerzijds en een belangenvereniging van haar franchisenemers en meer dan honderd afzonderlijke franchisenemers anderzijds. Het geschil draait om de vraag of DPNL haar franchisenemers kan dwingen open te gaan tijdens de lunch.Verschillende franchiseovereenkomstenDe rechtbank... Read more »
 • Voorzieningenrechter beslist: Rotterdamse horecazaken en winkels blijven voorlopig open
  Vandaag, woensdag 28 augustus, heeft de voorzieningenrechter uitspraak gedaan in alle 37 verzoeken van Rotterdamse horecaondernemers en winkeliers om een voorlopige voorziening te treffen. In alle zaken wijst de voorzieningenrechter de voorlopige voorziening toe. Dat houdt in dat het besluit van burgemeester Aboutaleb om een groot aantal horecagelegenheden en winkels... Read more »
 • Uitspraak procedure Recreantenvereniging De Put en De Bron Exploitatie BV
  In de procedure tussen Recreantenvereniging De Put en De Bron Exploitatie BV heeft de kantonrechter in Dordrecht uitspraak gedaan. Het geschil heeft betrekking op Camping De Put in Ottoland. Sinds begin dit jaar is De Bron daarvan de nieuwe eigenaar. De vereniging behartigt de belangen van een aantal recreanten die... Read more »
 • Schriftelijke uitwerking van de uitspraak inzake mishandeling wijkagent
  Tijdens de snelrechtzitting van vrijdag 9 augustus jl. deed de politierechter mondeling uitspraak in de zaak waar een Rotterdamse wijkagent bij betrokken was. De uitspraak - vrijspraak - deed veel stof opwaaien op Twitter en in de media. Daarom is er besloten een schriftelijke uitwerking van de uitspraak op rechtspraak.nl... Read more »
 • Zes jaar gevangenisstraf voor invoer cocaïne
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag aan een 44-jarige medewerker van ECT Delta Terminal B.V. een gevangenisstraf opgelegd van 6 jaar met aftrek van de tijd die hij in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte samen met anderen in een periode van enkele maanden drie maal... Read more »
 • Rechtbank in Dordrecht opent deuren tijdens Open Monumentendag op 14 september
  Zaterdag 14 september opent de Dordtse locatie van de rechtbank Rotterdam haar deuren voor het publiek tijdens de Open Monumentendag.   Activiteiten Locatie Dordrecht is gehuisvest in een prachtig historisch pand in het centrum van Dordrecht. Tussen 10.00 en 17.00 uur vinden verschillende activiteiten plaats, waaronder een rondleiding langs de mooiste... Read more »
 • 3 jaar cel voor invoeren Flobert pistolen
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 38-jarige man veroordeeld tot 3 jaar cel wegens het invoeren en overdragen van 88 Flobert pistolen uit Slowakije. De verdachte is in totaal 7 keer naar Slowakije gereden om daar in een winkel Flobert pistolen te kopen en naar Nederland te brengen.Ombouwen tot... Read more »
 • Strafvonnis nieuwe stijl valt meteen met de deur in huis
  De rechtbank in Rotterdam deed vorige week uitspraak tegen vier verdachten in een strafzaak over drugshandel via het darkweb. De rechters en griffier kozen er deze keer voor om één van de vier vonnissen via een andere structuur op te bouwen.Een makkelijk leesbaar en toegankelijk vonnis dat nog steeds alle... Read more »
 • Gevangenisstraffen tot zeven jaar voor hard- en softdrugshandel via (darkweb)winkel
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag vier verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen van veertien maanden tot zeven jaar voor grootschalige handel in drugs via het darkweb. De hoogste straf was voor de ‘eigenaar’ van het internetbedrijf die ook ruim één miljoen euro aan criminele winst moet terugbetalen. De andere drie verdachten... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Den Haag

 • Intrekking Nederlanderschap veroordeelde Syrieganger blijft in stand
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag de intrekking van het Nederlanderschap van een veroordeelde Syriëganger in stand gelaten. Ook mag hij 10 jaar lang Nederland niet meer in. Intrekking NederlanderschapDe man had naast de Nederlandse ook de Marokkaanse nationaliteit. Hij is door de strafrechter veroordeeld voor meerdere terroristische misdrijven... Read more »
 • Specialist ouderengeneeskunde ontslagen van alle rechtsvervolging
  De specialist ouderengeneeskunde die verdacht werd van onzorgvuldige euthanasie op een demente patiënte is ontslagen van alle rechtsvervolging. De rechtbank Den Haag vindt bewezen dat de arts het leven van de patiënte op haar uitdrukkelijk en ernstig verlangen heeft beëindigd door toediening van euthanatica. Hierbij heeft zij zich gehouden aan... Read more »
 • Vrijspraak van stalking medium Astro TV
  De rechtbank in Den Haag heeft een 30-jarige man vrijgesproken van stalking van een medium van Astro TV. Volgens de rechtbank was de hoeveelheid en frequentie van de contacten onvoldoende om te spreken van stelselmatige stalking.AchtergrondDe verdachte was verliefd op het medium. Hij belde haar om tegen betaling door haar... Read more »
 • Geen pers bij de schouw in de zaak Nicky Verstappen
  De rechtbank Den Haag wijst alle vorderingen van de pers af om bij de schouw aanwezig te mogen zijn in de zaak Nicky Verstappen. In de strafzaak had de strafrechter in Limburg eerder beslist dat de schouw niet openbaar is en ook de pers hierbij zou worden geweerd.ToegangDe Nederlandse Vereniging... Read more »
 • Man veroordeeld voor fraude en witwassen 4,3 miljoen euro van werkgever
  Een 28-jarige man is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Deze straf is overeenkomstig de eis van de officier van justitie. De man lichtte zijn werkgever Royal FloraHolland op voor ruim 4,3 miljoen euro. Deze schade moet hij zijn werkgever vergoeden.ToedrachtGedurende... Read more »
 • School hoeft geen IQ-test af te nemen bij leerling
  De vordering van een vader die eiste dat de basisschool een IQ-test moet laten afnemen bij zijn dochter is afgewezen. De moeder, die niet in deze procedure is betrokken, geeft geen toestemming. De ouders oefenen het gezamenlijk gezag uit, zodat de moeder wel toestemming moet verlenen voor het afnemen van... Read more »
 • 7 jaar cel voor doodsteken bovenbuurman
  Een 28-jarige man is door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van zijn bovenbuurman in de Albardastraat in Den Haag. Dit is conform de eis van de officier van justitie.AchtergrondDe verdachte en zijn bovenbuurman hebben in de nacht van 16 september 2018 een aantal... Read more »
 • Oplichter veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 47-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden voor meerdere oplichtingen en verduisteringen.Leugens en verzinselsVan april 2017 tot en met mei 2018 heeft hij twee vrouwen en hun familieleden opgelicht. Hij deed zich steeds voor als een succesvolle en vermogende man en... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor twee teruggekeerde Syriëgangers
  Een 25-jarige man uit Leiden en een 24-jarige man uit Utrecht zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 jaar en 6 maanden respectievelijk 7 jaar en 6 maanden. De rechtbank Den Haag vindt bewezen dat ze tussen 2014 en 2016 bijna 2 jaar deelnamen aan de terroristische organisatie IS. Ook pleegden... Read more »
 • Tbs met dwangverpleging voor poging moord en bedreiging
  De 32-jarige man die op 5 mei 2018 in Den Haag drie mensen probeerde te vermoorden door ze meerdere keren met een mes te steken is veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor onbepaalde tijd. Volgens de rechtbank is de man volledig ontoerekeningsvatbaar en is er geen sprake van een terroristisch... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Midden-Nederland

 • Utrecht moest helikopterlanding bekende DJ toestaan
  De gemeente Utrecht had in juli 2018 een helikopterlanding niet mogen tegenhouden. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank Midden-Nederland besloten. De gemeente Utrecht dreigde met een dwangsom van €50.000,- als de landing toch door zou gaan. Het bedrijf is daarom uitgeweken naar een andere locatie.DwangsomHeliCentre uit Lelystad wilde op... Read more »
 • Utrechtse Heuvelrug mag ontruimingskosten op camping verhalen
  De gemeente Utrechtse Heuvelrug mag de kosten die zijn gemaakt bij de ontruiming van een camping in Leersum verhalen op de campingeigenaar. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank Midden-Nederland besloten. De eigenaar vond het onterecht dat de gemeente de ontruimingskosten bij hem neerlegde en stapte naar de rechter.UltimatumDe gemeente... Read more »
 • Gemeente Lelystad mag huurcontract met De Lekkerbek beëindigen
  De gemeente Lelystad mag het huurcontract met de uitbater van snackbar/lunchroom De Lekkerbek opzeggen. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland beslist in een civiele procedure tussen de gemeente en De Lekkerbek. Wel moet de gemeente een hogere schadeloosstelling betalen dan eerder is voorgesteld.Herontwikkeling gebied TheaterkwartierDe uitbater van de... Read more »
 • Taakstraffen voor grote vechtpartij in café Almere
  Drie mannen die op 24 juni 2017 betrokken waren bij een grote vechtpartij in een café op de Grote Markt in Almere zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur voor openlijk geweld. De rechtbank spreekt hen vrij van het plegen van zware mishandeling. Bij de... Read more »
 • Nadere informatie tweede pro-formazitting schietpartij Utrecht
  Op maandag 23 september vindt een (tweede) pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen een 38-jarige man die verdacht wordt van de schietpartij met een terroristisch oogmerk op het 24 Oktoberplein in Utrecht. De zitting begint om 09.30 uur en vindt plaats in het gerechtsgebouw van de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, Vrouwe... Read more »
 • Autoriteit Persoonsgegevens hoeft NS niet op vingers te tikken
  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hoeft niet handhavend op te treden tegen de Nederlandse Spoorwegen (NS) omdat het spoorbedrijf de privacy van reizigers zou schenden. Dat is de beslissing van de bestuursrechter van de rechtbank Midden-Nederland. Een man uit Almere legde het verzoek tot handhaving bij de AP neer omdat de... Read more »
 • Behandeling ontslagzaak voorzitter COR Nationale Politie
  De rechtbank Midden-Nederland behandelt op maandag 16 september de rechtszaak van de voormalig voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie over zijn ontslag. Het gaat om een bestuursrechtelijke zaak.StrafontslagIn december 2017 heeft de korpschef van de Nationale Politie besloten om de toenmalige voorzitter van de COR te... Read more »
 • Vergunning voor crematorium Utrecht terecht verleend
  De gemeente Utrecht heeft geen fouten gemaakt bij het verlenen van een vergunning voor de bouw van een crematorium op Begraafplaats St. Barbara in Utrecht. Dat is het oordeel van de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. Omwonenden zijn het niet eens met de verleende vergunning. Ze willen dat de voorzieningenrechter... Read more »
 • Gemeente Almere moet Nederlands-Somalisch gezin opvangen
  Een dakloos gezin uit Groot-Brittannië moet per direct onderdak krijgen van de gemeente Almere. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist in een spoedprocedure.OpvangHet Nederlands-Somalische gezin met vier jonge kinderen kwam eind juli terug naar Nederland om bij een vriendin in te trekken. Er zou sinds 2016 ... Read more »
 • Gevangenisstraf voor veroorzaken dodelijk ongeluk Utrecht
  Een 37-jarige man uit Zeist is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Hij veroorzaakte op 9 maart van dit jaar een verkeersongeluk op de Biltsestraatweg in Utrecht. Een voetganger kwam hierbij om het leven. De man reed na het ongeluk... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Oost-Brabant

 • Bestuurder schuldig aan veroorzaken noodlottig ongeval in Lierop
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 44-jarige man uit Haaften veroordeeld voor aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag: hij veroorzaakte een botsing met fatale afloop. De verdachte krijgt - zoals ook de officier van justitie eiste - een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.De... Read more »
 • 6 jaar cel voor misbruik van nichtje
  Een 53-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor jarenlang seksueel misbruik van zijn nichtje in onder meer Eindhoven. De rechtbank Oost-Brabant legt de verdachte daarnaast een contact- en een locatieverbod op van 5 jaar, de maximale termijn.Het meisje was vanaf haar negende regelmatig alleen bij haar... Read more »
 • Man veroordeeld voor verkeersovertreding met fatale afloop in Reek
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 64-jarige man uit Uden veroordeeld voor een verkeersovertreding met fatale afloop. De man lette niet goed op en botste op een tegemoetkomende auto. De Udenaar krijgt een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van 12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk.De man reed in zijn... Read more »
 • Vrouw veroordeeld voor verkeersovertreding met fatale afloop in Gemert
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 30-jarige vrouw uit Gemert veroordeeld voor een verkeersovertreding met fatale afloop. De vrouw lette niet goed op de weg en botste tegen een wielrenner die daardoor overleed. De Gemertse krijgt een geldboete van 1.500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. De vrouw botste... Read more »
 • Rechtspraak toen en nu: Een ontmoeting in het Bossche Paleis van Justitie
  Altijd al willen weten hoe het er vroeger aan toe ging in de rechtszaal? Ben je benieuwd hoe de straffen door de jaren heen zijn veranderd? Hoe streng waren ze vroeger voor minderjarige verdachten en had je toen ook al tbs? Op deze en vele andere vragen krijg je een... Read more »
 • Eindhoven moet burgers meer huishoudelijke hulp bieden
  De gemeente Eindhoven maakte fouten bij het toekennen van huishoudelijke hulp aan ouderen, zieken en mensen met een beperking. Door nieuw beleid kreeg deze groep burgers minder hulp. De bestuursrechter van de rechtbank Oost-Brabant bepaalde vandaag dat 4 burgers weer de huishoudelijke hulp moeten krijgen zoals zij die voorheen kregen.... Read more »
 • 8 jaar celstraf en tbs voor poging tot moord op zoontjes en brandstichting
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 32-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot 8 jaar celstraf en tbs voor poging tot moord en brandstichting. De man stichtte brand in zijn eigen woning en probeerde daarmee zijn 3 zoontjes om het leven te brengen. De omwonenden bracht hij daarmee ook in gevaar. Op... Read more »
 • Fouten bij besluiten over varkensstallen bij natuurgebied Kampina
  Een veehouder mag vooralsnog geen biggen en vleesvarkens houden op zijn percelen bij de Kampina. De rechtbank Oost-Brabant vernietigde vandaag twee besluiten waarin de gemeente Oirschot en de provincie hadden afgezien van intrekking van eerder verleende vergunningen. De rechtbank vernietigde ook een nieuwe vergunning die door de gemeente was verleend.In... Read more »
 • Regiezitting dierenactivisten Boxtel op 27 augustus
  Op dinsdag 27 augustus is een regiezitting in de strafzaak tegen een groot aantal dierenactivisten dat op 13 mei jl. een varkenshouderij in Boxtel bezet hield. Deze zitting is bij de rechtbank Oost-Brabant, Leeghwaterlaan 8 in 's-Hertogenbosch en begint om 15.00 uur.Wat is een regiezitting?Tijdens een regiezitting wordt de zaak... Read more »
 • Ruzie met dodelijke afloop in café: 8 jaar cel
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige man uit Nuenen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Hij sloeg in een Nuenens café een 60-jarige man dood met een barkruk.De verdachte ging in december 2018 na zijn werk naar een café in zijn woonplaats en kreeg daar – samen met een... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Zeeland-West-Brabant

 • Vier jaar gevangenisstraf voor Japanse ouders vanwege ernstige ondervoeding van vijf kinderen
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant legt de vader en de moeder van een Japans gezin uit Molenschot een gevangenisstraf op van vier jaar. In juni 2018 werden vijf van hun kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar in ernstig ondervoede toestand aangetroffen en opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de artsen... Read more »
 • Celstraf wegens ontucht met minderjarige, mishandeling en wapenbezit
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant legt een man van 29 uit Sprang-Capelle een gevangenisstraf op van 2 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Die krijgt hij voor ontucht met een minderjarig meisje, mishandeling van zijn partner en voor verboden wapenbezit. De rechtbank spreekt hem vrij van verkrachting van het meisje, omdat er onvoldoende... Read more »
 • Verdachten niet verantwoordelijk voor dodelijke vuurwapengeweld
  7 tot 12 maanden cel voor poging tot diefstal hennepEen groep verdachten probeerde op 16 februari 2016, in het diepst van de nacht, in te breken in een woning om er hennep te stelen. Tijdens de inbraak liepen zij de bewoner tegen het lijf die dat met de dood moest... Read more »
 • Gevangenisstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval in Goes
  Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft vandaag een 20-jarige inwoner van Kloetinge veroordeeld tot een gevangenisstraf van 45 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, voor het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeval in Goes. De man mag daarnaast 5 jaar lang geen auto besturen. Bij het ongeval kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en... Read more »
 • Vier jaar cel voor verdachten kluisjesroof Oudenbosch
  Twee voormalige bewakers van de Rabobank in Oudenbosch zijn vandaag in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar vanwege hun aandeel in de zogenoemde kluisjesroof. Samen met twee anderen hebben ze honderden kluisjes van particulieren leeggeroofd en vermoedelijk voor miljoenen aan geld en sieraden buitgemaakt. Vuilniszakken De twee mannen,... Read more »
 • Bedreiger van 47 slachtoffers moet opnieuw de cel in
  Een 29 jarige man uit Steenbergen die op grote schaal meisjes en jonge vrouwen en soms ook mensen uit hun omgeving bedreigde, moet terug naar de gevangenis. Dit bepaalde de rechtbank in Breda vrijdag. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Met aftrek van... Read more »
 • Week van de rechtspraak: rechters en griffiers bezoeken scholen
  Tijdens de Week van de Rechtspraak bezoeken onze rechters en griffiers zoveel mogelijk middelbare scholen van maandag 23 t/m vrijdag 27 september.  Rechters en griffiers in de klasIn deze week gaan rechters en griffiers met leerlingen in gesprek over het recht, de rechtspraak en het werk van de rechter. Het lesmateriaal is in... Read more »
 • Tbs Julien C. verlengd met twee jaar
  De terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging van een 35-jarige man die in 2006 is veroordeeld voor de doodslag op Jesse Dingemans is verlengd met de maximale duur van twee jaar. De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat verlenging noodzakelijk is.VerlengingUit het adviesrapport van de kliniek en de behandeling op de zitting van 16... Read more »
 • Verdachte aanrijding vrouw met rollator blijft in voorlopige hechtenis
  De 27-jarige Bredanaar die ervan verdacht wordt een 79-jarige vrouw met rollator te hebben overreden en daarna is doorgereden, blijft langer in voorlopige hechtenis. Dit heeft de raadkamer van de rechtbank Zeeland-West-Brabant woensdag bepaald. Binnen twee wekenDe aanrijding vond plaats op zondagavond 28 april. De verdachte is aangehouden en voorgeleid... Read more »
 • Lange celstraffen voor computercriminaliteit en phishing
  De leiders van een landelijk opererende cybercrimebende kregen vrijdag elk vijf jaar celstraf opgelegd door de rechtbank in Breda. De hoofdverdachten, een man van 24 uit Amsterdam en een vrouw van 28 uit Enschede, waren de leiders van een strak georganiseerde bende die bankklanten op geraffineerde wijze voor meer dan... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Gelderland

 • Duo uit Nijmegen krijgt 6 jaar cel voor diefstallen met geweld en vrijheidsberovingen
  De rechtbank veroordeelt 2 Nijmegenaren van respectievelijk 23 en 27 jaar oud tot 6 jaar gevangenisstraf. Zij maakten zich schuldig aan meerdere feiten. Zo dwong het duo 5 mannen uit Ewijk na een avondje uitgaan te pinnen. Daarnaast werden de slachtoffers tegen hun wil vastgehouden, bedreigd met een mes en... Read more »
 • Radboudumc hoeft voorlopig de waarschuwing over behandeling Q-koorts niet terug te nemen
  Het Radboudumc hoeft van de rechtbank Gelderland vooralsnog niet terug te nemen dat de behandeling van Q-koortspatiënten door dokter Kunst gevaarlijk kan zijn. Het ziekenhuis heeft op dit moment voldoende uitgelegd waarom de behandeling gevaarlijk kan zijn. De effectiviteit en veiligheid van de behandeling is nog niet op wetenschappelijk verantwoorde... Read more »
 • Apeldoorner veroordeeld voor heling gestolen auto's
  De rechtbank veroordeelt een 45-jarige man uit Apeldoorn tot een gevangenisstraf van 4 maanden. Daarnaast moet de man een werkstraf van 240 uur uitvoeren. Hij maakte zich schuldig aan gewoonteheling van een groot aantal luxe personenauto’s. De man maakte zich tussen juli 2013 en april 2014 schuldig aan gewoonteheling van... Read more »
 • Moot court vrijdag 4 oktober
  Oefenrechtbank voor studenten, meld je aanBen je student en wil je een interactieve zitting bijwonen? Kom dan op vrijdag 4 oktober naar de rechtbank Gelderland. Met oud-rechter en emeritus hoogleraar rechtspleging aan de RUN Hans den Tonkelaar als rechter, gaan we een zitting naspelen, waar studenten actief aan kunnen deelnemen.... Read more »
 • Wit-Russen veroordeeld voor strooptocht door Achterhoek en Arnhem
  De rechtbank veroordeelt 2 mannen uit Wit-Rusland van respectievelijk 45 en 49 jaar tot celstraffen van 5 maanden. De mannen maakten zich schuldig aan 2 strooptochten waarbij zij grote hoeveelheden goederen stalen. De winkeldiefstallen vonden tussen april en mei 2019 plaats in de Achterhoek en Arnhem. Daarbij maakten de mannen... Read more »
 • Registratie persoonsgegevens toegestaan bij gemeentelijke en NS diensten
  De rechtbank heeft in 2 zaken over het verzamelen van persoonsgegevens uitspraak gedaan. In 1 zaak ging het om een persoonsgegevens die opgeslagen worden op de afvalcontainers van de gemeente Arnhem. In de andere zaak speelde de anonieme OV-chipkaart en de bijbehorende verwerking van persoonsgegevens door de Nederlandse Spoorwegen (NS)... Read more »
 • Rechtbank vernietigt 80 op het PAS gebaseerde natuurvergunningen
  De rechtbank Gelderland vernietigt 80 op het Programma Aanpak Stikstof (PAS) gebaseerde natuurvergunningen. De rechtbank heeft deze zogenoemde PAS-zaken vereenvoudigd, zonder zitting, met uitspraken afgehandeld. In deze zaken wilden met name milieuorganisaties dat verleende natuurvergunningen worden ingetrokken. Het gaat hierbij om vergunningen voor hoofdzakelijk veehouderijen. De bestuursrechter verklaarde deze beroepen... Read more »
 • 5 jaar cel voor vernielen huis ex-partner met levensgevaar
  De rechtbank veroordeelt een 57-jarige man uit Gendt voor het vernielen van de woning van zijn ex-partner, waarbij gemeen gevaar voor goederen en levensgevaar voor zijn ex-partner te duchten was.  Daarnaast heeft hij haar auto vernield. Hij krijgt een gevangenisstraf van 5 jaar opgelegd. In de nacht van 15 maart... Read more »
 • 20 maanden cel voor Arnhemmer na reeks strafbare feiten
  De rechtbank veroordeelt een 37-jarige man uit Arnhem voor cocaïnehandel en – bezit. Daarnaast was hij in bezit van grote hoeveelheden medicijnen en een boksbeugel. Ook pleegde hij bijstandsfraude. Voor al deze strafbare feiten legt de rechtbank een celstraf van 20 uur op.De man pleegde de strafbare feiten tussen januari... Read more »
 • Epenaar veroordeeld voor drugshandel en -bezit
  De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Epe veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan drugshandel en drugsbezit.De man maakte zich tussen mei 2018 en mei 2019 schuldig aan het dealen van harddrugs en - daarmee samenhangend - het bezit van een grote... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Holland

 • Gevangenisstraffen voor vrijheidsberoving in Wormerveer en Almere
  Zes verdachten zijn veroordeeld voor vrijheidsberoving van een man in 2016 in Wormerveer en Almere. Er zijn gevangenisstraffen opgelegd tot maximaal 9 maanden. Eén verdachte is vrijgesproken. Wat ging eraan vooraf?Begin december 2016 is bij de politie een melding binnen gekomen dat op 1 december 2016 mogelijk een man werd... Read more »
 • Kan rente van belastbare winst in aftrek worden gebracht
  Het gaat in deze zaak om de vraag of belanghebbende rente in aftrek kan brengen van haar belastbare winst waardoor minder vennootschapsbelasting verschuldigd zou zijn.Aankoop aandelen gefinancierd met interne leningBelanghebbende is een besloten vennootschap die is opgericht met het oog op het aangaan van een samenwerkingsverband tussen twee banken. Daarbij... Read more »
 • Rechtbank in Haarlem opent deuren op Open Monumentendag
  Traditioneel opent de rechtbank Noord-Holland ook dit jaar tijdens Open Monumentendag de deuren voor publiek. Het pand aan de Jansstraat in Haarlem is op zaterdag 14 september te bezichtigen.Tijdens Open Monumentendag kan iedereen het monumentale pand uit 1890 komen bekijken. Zo kunt u een kijkje nemen in oude zittingzalen, kunt... Read more »
 • Op de rol: 'Mijn vriend kneep Rico's strot dicht'
  Verslag van een rechtszittingRico is (was, maar dat is voor later) nog jong, maar weegt wel 45 kilo en is 1 brok kracht. Oppassen dus voor deze spierbundel. Rico is een rottweiler. Pam* weet wat ze in huis heeft, maar ze heeft het gevoel dat ze Rico onder controle heeft.... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor gestolen mobieltjes Mysteryland
  De rechtbank heeft twee Colombiaanse vrouwen tot 24 en 30 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor de diefstal van 59 telefoons tijdens het Mysteryland-festival in augustus 2018 én voor deelname aan een criminele organisatie, met zakkenrollen en het plegen van diefstallen als doel. De rechtbank stelt aan de hand van diverse aangiftes,... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor schietpartijen centrum Zaandam en bij ZMC
  De rechtszaak ging over de twee schietpartijen op 13 oktober 2018 in Zaandam. Eerst in het uitgaanscentrum aan de Zuiddijk en later bij de EHBO van het Zaans Medisch Centrum (ZMC). De vier verdachten zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 3, 5, 9 en 2 jaar voor hun betrokkenheid hierbij. De... Read more »
 • Vrijspraak en niet-ontvankelijkheid OM, bij verdenking omkoping gedeputeerde Hooijmaijers
  De rechtbank heeft in het onderzoek Oranje (onderzoek naar mogelijke corruptie door gedeputeerde Hooijmaijers) drie van de vijf verdachten vrijgesproken van omkoping van Hooijmaijers. Het Openbaar Ministerie is niet ontvankelijk verklaard in de vervolging voor omkoping van de twee andere verdachten. Zij zijn wel veroordeeld voor het bezit van een... Read more »
 • Een keer tijdens de les in gesprek met een rechter of griffier?
  Tijdens de Week van de Rechtspraak van maandag 23 t/m vrijdag 27 september bezoeken onze rechters en griffiers een aantal scholen. De bezoeken zijn bedoeld voor middelbare scholen, voor klassen met leerlingen vanaf 15 jaar. Onze rechters geven maximaal 1 dagdeel les. Tijdens een dagdeel kan een rechter eventueel meerdere... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor brand bowlingcentrum Venhuizen
  De rechtbank heeft een 31 jarige en een 52 jarige man tot gevangenisstraffen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij het uitbranden van het Party World Center in Venhuizen, in de kerstnacht van 2013. Door de brand was er voor de omwonenden een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Twee anderen zijn vrijgesproken.Volgens de rechtbank... Read more »
 • Gevangenisstraf van 11 jaar vanwege doodslag op echtgenote
  Op 16 december 2018 meldde verdachte zich bij het politiebureau in Haarlem en deelde mee dat zijn vrouw mogelijk dood was en in de slaapkamer van hun woning lag. Verbalisanten gingen ter plaatse en troffen de inmiddels overleden vrouw in de slaapkamer aan. Zij bleek door een misdrijf om het... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Overijssel

 • Scoutingleider veroordeeld voor seksueel misbruik
  Een 20-jarige man uit Friesland is veroordeeld voor onder andere het seksueel misbruiken van vier minderjarige meisjes, waaronder zijn zusje. Daarnaast maakte en verspreidde hij kinderporno op het darkweb. De rechtbank Overijssel legt hem een gevangenisstraf op van 2 jaar en tbs met dwangverpleging. De man was scoutingleider van twee... Read more »
 • 28 september: Open dag rechtbank Almelo
  Hoe komt een rechter tot een straf? Hoe gaat een zitting van de familierechter of de bestuursrechter in zijn werk? Wat gebeurt er als je in schuldsanering komt? Of hoe is het eigenlijk om zelf in de huid van de rechter te kruipen en hoe word je rechter? Kom voor... Read more »
 • 6 en 5 jaar cel voor witwassen
  Twee broers zijn veroordeeld tot 6 en 5 jaar cel voor het jarenlang witwassen van in totaal 320 miljoen dollar op Curaçao en het leiding geven aan oplichting en het vervalsen van documenten. Hiermee schuift de rechtbank de overeenkomst tussen het Openbaar Ministerie en de verdachten aan de kant. De... Read more »
 • Celstraffen voor fraude biodiesel
  De rechtbank Overijssel veroordeelt een 51-jarige man uit Harderwijk tot een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk, voor fraude, valsheid in geschrifte en witwassen. Twee medeverdachten (de 47-jarige vrouw van de hoofdverdachte en een 52-jarige man uit Wijhe), kregen voorwaardelijke gevangenisstraffen en een taakstraf opgelegd. Een vierde verdachte,... Read more »
 • Bekijk oud en nieuw tijdens Open Monumentendag in Zwolle
  Bekijk hoe het oude en het nieuwe gerechtsgebouw in Zwolle samengaan tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september. Tussen 10.00 en 15.00 uur bent u van harte welkom om te kijken in de zittingszalen, het cellencomplex of in gesprek te gaan met rechters of de architect.Programma10.30 - 11.15 uur:... Read more »
 • 17-jarige veroordeeld voor vermoorden opa in Wierden
  Een 17-jarige jongen uit Wierden is veroordeeld voor het vermoorden van zijn opa. De rechtbank legt hem de maximale jeugddetentie van 2 jaren en jeugd-tbs op. De jongen bracht op 8 november 2018 in Wierden zijn opa met 38 messteken om het leven. Hiermee dacht hij het financiële conflict tussen... Read more »
 • Vader veroordeeld voor poging zware mishandeling baby in Borne
  De rechtbank Overijssel veroordeelt een 29-jarige man voor een poging tot zware mishandeling van zijn toen 2 maanden oude zoontje in Borne. De man schudde op 25 februari 2015 de baby hardhandig heen en weer. Het kindje liep daarbij hersenletsel op. De vader krijgt de maximale taakstraf van 240 uur... Read more »
 • Vrijspraak en celstraf na wapenvondst in Enschedese woning
  Twee mannen van 25 en 47 jaar zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 9 en 5 maanden voor verboden wapenbezit in een woning in Enschede. Een 54-jarige man en een vrouw van 28 jaar zijn vrijgesproken. De woning was op 22 december 2016 doelwit van een aanslag met een (vermoedelijke) handgranaat.... Read more »
 • Team Toezicht ontvangt minister
  Het is de snelst groeiende afdeling binnen de rechtbank Overijssel, het bewindsbureau. Nederland telt inmiddels 1,4 miljoen huishoudens met dusdanige schulden dat er, na betaling van de vaste lasten en noodzakelijk aflossingen, te weinig overblijft voor de dagelijkse uitgaven. Binnen de rechtbank Overijssel loopt een aantal projecten om deze schuldenproblematiek... Read more »
 • Celstraffen voor omkoping voormalig politiecommissaris
  De rechtbank Overijssel veroordeelt een 58-jarige man uit Ittervoort tot een gevangenisstraf van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij zich als commissaris van de politie heeft laten omkopen. Daarnaast wordt hij veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Een 53-jarige man uit Leimuiden is veroordeeld tot een gevangenisstraf van... Read more »