Rechtbanken

  +

  Nieuws van de rechtbank Amsterdam

 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Deze week hebben we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied geselecteerd.Straf - Celstraf na mishandeling ex-vriendin25 maart - Een 43-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 100 dagen waarvan 35 voorwaardelijk omdat hij zijn ex-vriendin in december 2019... Read more »
 • Informatie voor de pers over pro-formazitting Pulheim (zaak Derk Wiersum)
  Op woensdag 1 april vindt om 13.30 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg een korte pro-formazitting plaats in de strafzaak Pulheim, over de dodelijke aanslag op advocaat Derk Wiersum. Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal journalisten aanwezig zijn. Publiek wordt niet toegelaten.In de strafzaak Pulheim staan... Read more »
 • 4 mannen veroordeeld voor invoer van ruim 6 kilo cocaïne tussen tropische vissen
  Vier mannen - tussen 32 en 47 jaar - zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 30 tot 48 maanden omdat ze samen op 4 september 2019 via Schiphol 6,66 kilo cocaïne hebben ingevoerd vanuit Colombia. Zij overtraden daarmee de Opiumwet. Vuurwapen en grote hoeveelheid drugsEén van hen, een man van 44... Read more »
 • Informatie met betrekking tot zittingen bij familie en jeugd
  Sinds het stopzetten van de zittingen vanwege het coronavirus krijgt de rechtbank veel vragen over het wel of niet doorgaan van familie- en jeugdzaken. Daarom staat hieronder per type zaak of deze wel of niet doorgaan. Familie- en jeugdzaken die wel doorgaanZittingen OTS & UHP gaan door, telefonisch.Zittingen verplichte zorg... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Deze week hebben we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied geselecteerd.Straf - Celstraf voor duo dat skimsets in bezit had18 maart - Twee mannen van 30 en 37 jaar krijgen 9 maanden gevangenisstraf omdat zij samen skimsets... Read more »
 • Gevolgen coronamaatregelen voor uit- en overleveringszaken
  De sluiting van de Rechtspraak heeft ook gevolgen voor de behandeling van uit- en overleveringsverzoeken door de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) van de rechtbank Amsterdam.  Uit- en overleveringszaken aangemerkt als niet urgentUit- en overleveringszaken worden in de komende periode (in ieder geval tot en met 6 april) in principe als niet-urgent... Read more »
 • 4 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor bezit raketwerper
  Een 31-jarige man die in december 2019 werd aangehouden omdat hij een raketwerper, 70 patronen en ruim 266 gram cocaïne in zijn bezit had, moet 4 jaar de gevangenis in. Raketwerper in een kelderboxDe man bleek in de kelderbox van de woning van zijn vriendin in Amsterdam-Osdorp een militair raketwapen... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Deze week hebben we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied geselecteerd.Straf - Voorwaardelijke cel- en taakstraf voor uitbuiting in wasserette 10 maart - Een 29-jarige vrouw is veroordeeld tot 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 180 uur taakstraf... Read more »
 • Samenvatting beslissingen op verzoeken tijdens vorige pro-forma in strafzaak Marengo
  De rechtbank heeft vrijdag 13 maart de beslissingen bekendgemaakt op de verzoeken in de strafzaak Marengo. De verzoeken zijn gedaan tijdens de pro-formazitting op 27 en 28 februari en 6 maart 2020. Dit is een samenvatting van deze beslissingen.Het verzoek van het Openbaar Ministerie over verklaringsplicht en verschoningsrecht van de... Read more »
 • 11 jaar cel voor doodslag op 28-jarige in Amsterdam-Zuidoost
  Een 29-jarige man is veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van een 28-jarige man op klaarlichte dag in Amsterdam-Zuidoost, op 8 augustus vorig jaar.Ruzie over geldDe dader had geld van het slachtoffer geleend om te investeren in het kopen en verkopen van hasj. Toen het geld later moest... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Limburg

 • Gevangenisstraf van 8 weken voor bespugen buschauffeur
  De politierechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag een 19-jarige man uit Sittard veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 weken. De verdachte heeft dinsdag 24 maart jl. in Maastricht een buschauffeur bespuugd en zei daarbij het coronavirus te hebben. Het Openbaar Ministerie heeft deze zaak via supersnelrecht aan de rechter... Read more »
 • Gevangenisstraffen en een vrijspraak voor schietpartij in loods Heerlen
  Een 49-jarige man en een 30-jarige man zijn op 25 maart 2020 door de rechtbank Limburg veroordeeld tot gevangenisstraffen van 5 jaar. Een 28-jarige man is door de rechtbank vrijgesproken.Schietpartij in loods in HeerlenDe twee verdachten hebben zich op 11 januari 2017 in een loods in Heerlen schuldig gemaakt aan... Read more »
 • Binnenkort een zaak bij onze rechtbank? Lees hier dan meer over onze maatregelen i.v.m. Corona
  Bent u op korte termijn betrokken bij een rechtszaak bij onze rechtbank, lees hier beneden dan meer over de maatregelen die wij hebben getroffen in het kader van het sluiten van onze gerechtsgebouwen per 17 maart 2020. Heeft u na het lezen daarvan nog vragen over uw zaak, neem dan contact... Read more »
 • Coronavirus informatie voor bezoekers en procespartijen rechtbank Limburg
  In verband met de uitbraak van het COVID-19 (Corona)virus adviseert het RIVM mensen die onlangs in een risicogebied zijn geweest en nu verkoudheidsklachten (‘lichte luchtwegklachten’) of koorts hebben, thuis te blijven. Dit advies kan gevolgen hebben voor het eventuele bijwonen of bezoeken van een rechtszaak. Voor de laatste adviezen en... Read more »
 • Vrijspraak voor internationale internetoplichting
  Een man van 71 jaar oud is op 9 maart 2020 door de rechtbank Limburg vrijgesproken van internetoplichting. De rechtbank kan niet vaststellen dat de verdachte de oplichting heeft gepleegd of anderen heeft geholpen.OplichtingIn de periode van augustus tot oktober 2017 bestelden 48 personen in binnen- en buitenland spullen via... Read more »
 • Geldboete van 200.000 euro en 1 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor hoofdverdachte in de zaak Landlord
  Vandaag heeft de rechtbank Limburg uitspraak gedaan in de zaken van 11 verdachten die deel uitmaken van het onderzoek Landlord. Landlord is een strafrechtelijk onderzoek dat in 2009 werd gestart op verdenking van fiscale strafbare feiten in de vastgoedhandel van hoofdverdachte Joep J. (68 jaar), zijn partner en kinderen. In... Read more »
 • Taakstraf voor beveiligers ziekenhuis Sittard-Geleen
  De rechtbank Limburg heeft 2 beveiligers van het Zuyderland ziekenhuis in Sittard-Geleen veroordeeld tot een taakstraf van 180 uren vanwege het medeplegen van mishandeling, de dood ten gevolge hebbende. Wat is er gebeurd?Tijdens hun werk als beveiligers is een van hen op enig moment door een bezoeker van het ziekenhuis... Read more »
 • Pro-formazitting in zaak Thijs H. op maandag 16 maart 2020
  Op maandag 16 maart 2020 vindt een pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Thijs H., de man die wordt verdacht van het doden van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes en van het doden van een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man op de Brunssumerheide. Deze zitting is bij... Read more »
 • Maximale taakstraf voor spookrijder
  De rechtbank heeft een man die in november 2017 met drank op als spookrijder door de A73 reed, veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Daarnaast krijgt hij een rijontzegging van 1 jaar en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden.Wat is er gebeurd? De man, destijds 19 jaar oud, negeerde... Read more »
 • Veroordelingen voor voormalig directeuren Limburgse woningstichting
  De rechtbank heeft vandaag 2 voormalige directeuren van een woningstichting in Limbricht veroordeeld voor fraude. Het gaat om vader en zoon. De 44-jarige zoon is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Daarnaast legt de rechtbank een beroepsverbod op: hij mag 5 jaar lang niet als... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Nederland

 • Uitspraak in zaak over arbeidsovereenkomst tussen hoogleraar en Rijksuniversiteit Groningen
  Een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst tussen de RUG en een hoogleraar is toegewezen. Het verzoek tot ontbinding werd gedaan op grond van artikel 7:669, lid 3, onder e BW.Laakbare en verwijtbare handelswijzeDe werknemer heeft zonder de RUG daarin op dat moment te kennen in augustus 2014 een stichting... Read more »
 • TBS met dwangverpleging voor steekpartij op terras Grote Markt in Groningen
  De rechtbank heeft de man die op 25 september 2019 op een terras op de Grote Markt in Groningen een willekeurige bezoeker met een mes in zijn nek stak de maatregel van TBS met dwangverpleging opgelegd. Naar het oordeel van de rechtbank heeft de man zich hiermee schuldig gemaakt aan... Read more »
 • Man veroordeeld voor plaatsen beelden van kleedkamer in sauna
  De rechtbank acht bewezen dat verdachte beelden, opgenomen in een kleedkamer van een saunacomplex, op pornosite xhamster.com heeft geplaatst en daarmee actief heeft bijgedragen aan verspreiding van deze beelden. De man is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand met een proeftijd van twee jaar en een taakstraf van... Read more »
 • Rechtbank Noord-Nederland veroordeelt man voor stalking
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden heeft op 20 maart 2020 een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk. Ook heeft de rechtbank aan hem een contact- en locatieverbod opgelegd. De man heeft gedurende een periode van vijf maanden zijn ex-vriendin gestalkt terwijl hij ook nog... Read more »
 • Vanaf dinsdag sluiten de gerechten urgente zaken gaan wel door
  In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten vanaf dinsdag 17 maart de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Urgente zaken gaan wel door. Dit zijn zaken waar een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven omdat het bijvoorbeeld raakt aan de rechten van verdachten of... Read more »
 • Uitspraak bestuursrechter Sinterklaasintocht Dokkum 2017
  De meervoudige kamer bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland heeft vandaag twee uitspraken gedaan over beroep dat de stichting Nederland Wordt Beter instelde tegen het demonstratieverbod en het noodbevel van de burgemeester van Dokkum in 2017.AchtergrondOp 18 november 2017 vond in Dokkum de Landelijke Intocht van Sinterklaas (LIS) plaats.In de voorbereiding... Read more »
 • Veroordeling voor seks tegen betaling met minderjarige
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een man veroordeeld die zich schuldig gemaakt heeft aan het tegen betaling hebben van seks met een minderjarige van 17.  Aan de man is een gevangenisstraf opgelegd van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. DatingsiteHij kwam met de 17-jarige in contact via een datingsite,... Read more »
 • Klare taal in het Fries: Kinderrechter Sytse Kooistra richt zich tot vader in ‘memmetaal’
  Afgelopen vrijdag is op de locatie Leeuwarden een beschikking gepubliceerd waarbij kinderrechter Sytse Kooistra zich richtte tot de vader. In het Fries, omdat ter zitting duidelijk werd dat de vader zich beter kon uiten in het Fries. Deze bijzondere inzet kon op bijval rekenen vanuit het hele land.Net als op... Read more »
 • 7 jaar gevangenisstraf voor doodslag eigen broer
  De rechtbank acht bewezen dat verdachte zijn broer opzettelijk van het leven heeft beroofd door op korte afstand met een geladen vuurwapen op zijn broer te schieten. Dit heeft plaatsgevonden in de woning van verdachte, waar zijn broer tijdelijk verbleef. Hevige emotieHet gebruikte vuurwapen met de daarbij horende scherpe munitie... Read more »
 • Beslissing voorzieningenrechter over rietproef Lauwersmeer
  De voorzieningenrechter heeft besloten de goedkeuring van het monitoringsplan voor de rietproef Lauwersmeer niet te schorsen. Daardoor kunnen Gedeputeerde Staten en waterschap Noorderzijlvest 15 februari overgaan tot de uitvoering van de proef. Verhoging waterpeilDe proef houdt in dat gedurende twee jaar, telkens in februari, het peil van het Lauwersmeer met... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Rotterdam

 • Celstraf voor coronabedreiging
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag bij een supersnelrechtzitting voor de meervoudige kamer een celstraf opgelegd voor een corona gerelateerd misdrijf.Hoogte straf in crisistijdEen belangrijk twistpunt bij de behandeling van deze zaken was of dit soort misdrijven onder de huidige crisisomstandigheden zou moeten leiden tot een hogere straf. De rechtbank... Read more »
 • Beslissing over hechtenis in trouwstoetzaak
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag beslist dat de man die wordt verdacht van het slaan van een agent, verder in vrijheid de behandeling van zijn strafzaak mag afwachten. De advocaat van de verdachte had daar om gevraagd.Persoonlijke belangen verdachteDe verdachte in deze zaak zit al bijna 6 maanden in... Read more »
 • Jeugddetentie voor poging doodslag en geweld in Gorinchem
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag drie jongens van 16 jaar veroordeeld tot jeugddetentie. Vast is komen te staan dat de drie jongens in november 2019 zonder duidelijke aanleiding fors geweld hebben gebruikt tegen meerdere minderjarige slachtoffers. Van de gebeurtenissen- die in Gorinchem hebben plaatsgevonden- zijn door omstanders beelden gemaakt... Read more »
 • Rechtbank Rotterdam stelt prejudiciele vragen over meetmethode filtersigaretten
  De Stichting Rookpreventie Jeugd en anderen hebben de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gevraagd om handhavend op te treden tegen de zogenaamde sjoemelsigaret. Zij voeren aan dat rokers van filtersigaretten veel meer van de schadelijke stoffen teer, nicotine en koolmonoxide binnenkrijgen dan op grond van de Europese Tabaksrichtlijn (Richtlijn 2014/40/EU)... Read more »
 • Celstraf en taakstraf voor ontucht door atletiektrainer
  De rechtbank in Dordrecht heeft vandaag een 59-jarige man uit Rotterdam veroordeeld tot een celstraf van 18 dagen en een taakstraf van 180 uur. Als hij de komende 3 jaar nog een keer in de fout gaat, moet hij alsnog een celstraf van 162 dagen uitzitten. De verdachte moet zich... Read more »
 • 24 maanden cel voor oud-topman Vestia
  De rechtbank Rotterdam heeft een oud-topman van woningcorporatie Vestia veroordeeld tot 24 maanden cel. Twee weken geleden had de officier van justitie 42 maanden geëist. Ook mag de verdachte vier jaar lang geen bestuurder zijn van een rechtspersoon. De rechtbank acht bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid... Read more »
 • Voorzieningenrechter wijst eis ondernemingsraad Uniport toe
  Vandaag heeft de voorzieningenrechter uitspraak gedaan in de zaak van de ondernemingsraad van de containerterminal Uniport in de Rotterdamse Waalhaven tegen Uniport. De voorzieningenrechter wijst de vorderingen toe. Dat betekent dat de werknemers van de containerterminal met behoud van loon moeten worden vrijgesteld van hun werk omdat er geen werk meer... Read more »
 • Op de rol: 'Met die man is het nooit klaar'
  Verslag van een rechtszittingSimone* begint in augustus 2018 een offensief tegen haar buurman. Ze plakt op haar voordeur een pamflet met daarop in koeien van letters de tekst: ‘Veroordeelde! Zedendelinquent (PEDOFIEL!). De hoofdbewoner heeft van 12-12-2017 tot 10-05-2018 in detentie gezeten hiervoor!’ Een zwarte pijl wijst naar de voordeur van... Read more »
 • Vrijspraak voor 4 verdachten in de zaak Duin
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag 4 verdachten in de zaak Duin vrijgesproken. Ze werden, kort samengevat, verdacht van moord op een 30-jarige man in 2009. De zaak zou gaan om een interne afrekening waarbij het slachtoffer is gemarteld en gedood. Onvoldoende bewijsDe officier van justitie verdenkt de 4 mannen van het medeplegen... Read more »
 • 18 jaar cel voor moord op ex-vriendin
  De rechtbank in Dordrecht heeft vandaag een 30-jarige man uit Barendrecht veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin Bianca. De rechtbank legt een celstraf op voor de duur van 18 jaar.Het levenloze lichaam van Bianca werd in november 2018 door haar ouders in de flat van Bianca gevonden. Op dat... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Den Haag

 • 21 maanden jeugddetentie en PIJ-maatregel voor dodelijke steekpartij
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 18-jarige jongen uit Den Haag veroordeeld tot 21 maanden jeugddetentie en een onvoorwaardelijke PIJ-maatregel voor het doodsteken van een 38-jarige man. Dit is conform de eis van de officier van justitie. AchtergrondOp 8 augustus 2019 had de toen 17-jarige jongen een woordenwisseling... Read more »
 • De Politiek en de Rechtspraak: een relatie van betrokken distantie
  door Maarten Groothuizen Na drie jaar als Kamerlid heb ik geleerd dat de verhouding tussen politiek en rechtspraak niet altijd eenvoudig is. Het waarborgen van onze democratische rechtstaat betekent in essentie het bewaken van een kwetsbaar evenwicht. Enerzijds moet de bevolking de mogelijkheid hebben om de samenleving wet- en regelgeving op... Read more »
 • Schadevergoeding voor weduwen en kinderen naar aanleiding van executies in Zuid-Sulawesi
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan over misdragingen van Nederlandse militairen in Zuid-Sulawesi in 1946 en 1947. De Staat wordt veroordeeld om immateriële schadevergoeding te betalen aan een kind van een geëxecuteerde man. Ook moet de Staat aan acht weduwen en drie kinderen van geëxecuteerde mannen materiële... Read more »
 • Waterpolocoach veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor verkrachting
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 34-jarige man uit Leiden veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Hij krijgt deze straf voor het meermalen verkrachten van en het plegen van ontucht met voornamelijk minderjarige meisjes die hij als waterpolospeelsters in opleiding had. In totaal gaat het om vier slachtoffers en... Read more »
 • Strafzaken bij rechtbank Den Haag vanaf 17 maart 2020
  In verband met het coronavirus behandelt de rechtbank Den Haag in de periode van 17 maart tot en met 6 april alleen strafzaken waarin de verdachte voor deze zaak in voorlopige hechtenis zit. In meervoudige zaken vindt geen inhoudelijke behandeling plaats, maar wordt alleen een beslissing genomen over de voorlopige... Read more »
 • Elf jaar cel voor dodelijke schietpartij Netscherstraat Den Haag
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 52 jarige man uit Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar voor het doodschieten van zijn buurman. Hij is door drie kogels geraakt en daardoor overleden. Geen gerechtvaardigde zelfverdedigingDe aanleiding van de schietpartij was een discussie over de vraag of  het... Read more »
 • Verzoek inzage in alle trambeelden aanslag Utrecht afgewezen
  In maart 2019 heeft een terroristische aanslag plaatsgevonden in een tram in Utrecht.  De aanslag is vastgelegd met camera's die in de tram hingen. Eiser was één van de passagiers in de tram en heeft in kort geding inzage in al het beschikbare beeldmateriaal van de aanslag gevorderd. De rechter... Read more »
 • Gevangenisstraffen tot 60 maanden voor witwassen grote geldbedragen
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag vijf verdachten veroordeeld voor het witwassen van grote, deels contante geldbedragen. Een zesde persoon, werkzaam als inspecteur bij de politie, is vrijgesproken van betrokkenheid bij het witwassen. Wel wordt deze man veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren voor het schenden van zijn... Read more »
 • Vergunningen Flamez terecht ingetrokken
  De burgemeester van Den Haag mocht vergunningen van café-restaurant Flamez intrekken. Dit heeft de rechtbank Den Haag op 20 februari 2020 bepaald.Overtreding van de voorwaardenOp 7 januari heeft de gemeente Den Haag de exploitatievergunning en de Drank- en Horeca-vergunning (DHW-vergunning) van Flamez ingetrokken. Flamez heeft bezwaar gemaakt tegen dit besluit.... Read more »
 • Rechterlijk pardon door capaciteitsgebrek bij NIFP
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een rechterlijk pardon uitgesproken en bepaald dat aan de verdachte geen straf of maatregel wordt opgelegd. Aan een verdachte kan geen gevangenisstraf worden opgelegd als de misdrijven die hij heeft begaan, niet aan hem kunnen worden toegerekend. Of dat in deze zaak het... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Midden-Nederland

 • Lidmaatschap Utrechtse voetbalclub Papendorp terecht opgezegd door de KNVB
  De KNVB mocht het lidmaatschap van de Utrechtse voetbalvereniging SVA Papendorp opzeggen, zo besliste de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. De Utrechtse voetbalclub spande een kort geding aan tegen de beslissing van de KNVB om alle wedstrijden op te schorten en het lidmaatschap van de club op te zeggen. Onrust... Read more »
 • VPRO hoeft uitlating over Baudet in Buitenhof niet te rectificeren
  De VPRO hoeft een uitzending van Buitenhof, waarin uitlatingen van Thierry Baudet werden geparafraseerd, niet te rectificeren. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland beslist. Baudet stapte naar de rechter omdat Buitenhof ten onrechte de indruk zou hebben gewekt dat hij en zijn partij er racistische denkbeelden op nahouden.... Read more »
 • Vrijspraak van verkrachting en diefstal in Soest
  Een 22-jarige man uit Zandvoort is door de rechtbank Midden-Nederland vrijgesproken van verkrachting en het stelen van spullen uit het huis van een vrouw in Soest. De rechtbank legt de man een taakstraf van 80 uur op voor het gebruik van de bankpas en de bankrekening van de vrouw voor... Read more »
 • Celstraf voor poging tot doodslag op agent in Laren
  Een 19-jarige man uit Marknesse is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Tijdens een vechtpartij bij café ‘t Bonte Paard in Laren trapte en sloeg hij tegen het hoofd van een ter plaatse gekomen politieagent.Poging tot doodslagDe verdachte kwam op zondag... Read more »
 • Lelystedeling hoeft zijn woning niet uit na ontstane onrust
  De kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft in kort geding besloten dat een man uit Lelystad zijn woning in Lelystad voorlopig niet uit hoeft. Woonstichting Centrada vroeg de rechtbank om de huurder uit zijn woning te zetten omdat hij hinder of overlast aan omwonenden zou veroorzaken. Uitzending en protestDe man... Read more »
 • Cel voor vrouw die agent bespuugde en zei dat ze corona heeft
  Een 49-jarige vrouw uit Utrecht is door de politierechter van de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 weken, waarvan 2 weken voorwaardelijk voor bedreiging van een agent met de dood en mishandeling van een agent. De vrouw heeft afgelopen week een politieagent bij de keel gegrepen en later... Read more »
 • Levenslang voor schietpartij in tram op 24 Oktoberplein Utrecht
  De rechtbank Midden-Nederland heeft een 38-jarige man veroordeeld voor de schietpartij met terroristisch oogmerk in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht op 18 maart vorig jaar. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan moord op vier mensen, poging tot moord op drie mensen en bedreiging met een terroristisch misdrijf... Read more »
 • Celstraf en verplichte behandeling voor docent die ontucht pleegde
  Een 49-jarige docent uit Warnsveld, die vorig jaar ontucht heeft gepleegd met een minderjarig meisje, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland besloten. Ook mag de man geen les meer geven aan minderjarigen, moet... Read more »
 • Weinig publiek bij uispraak schietpartij 24 Oktoberplein Utrecht
  De rechtbank Midden-Nederland doet op vrijdag 20 maart om 14.00 uur uitspraak in de zaak van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Door de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus is het aantal personen dat bij de uitspraak in de zittingszaal aanwezig kan zijn beperkt. MaatregelenDe rechtbank is vanaf... Read more »
 • 10 jaar celstraf en tbs voor wurgen (ex-)vriendin in woning Almere
  De rechtbank Midden-Nederland heeft een 41-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging. Hij heeft in juni 2019 zijn (ex-)vriendin gewurgd in haar eigen woning in Almere. Wurging en telefoongesprekDe man verklaarde dat hij met zijn (ex-)vriendin wilde praten over een ruzie die twee dagen... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Oost-Brabant

 • Celstraf voor Eindhovense man die zijn nichtje aanrandde
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 34-jarige man uit Eindhoven veroordeeld voor aanranding van zijn minderjarige nichtje. Hij krijgt een gevangenisstraf van 10 weken, waarvan 8 weken voorwaardelijk, en een taakstraf van 100 uur. Ook moet de man zich laten behandelen voor zijn psychische en sociale problemen.De verdachte had in juni... Read more »
 • Rechter zet streep door boete voor hogeschool na ongeval circusartiest
  De stichting Fontys hoeft een boete van 27.000 euro voor een ongeval van een circusartiest in opleiding niet te betalen. Dat bepaalt de rechtbank Oost-Brabant vandaag. De stichting deed er voldoende aan om de studente te beschermen tegen een val.De stichting Fontys heeft onder meer een Hogeschool voor de Kunsten... Read more »
 • Welke zittingen gaan deze week door bij de rechtbank Oost-Brabant?
  Welke zittingen gaan deze week door bij de rechtbank Oost-Brabant? De rechtbank Oost-Brabant stelt voorlopig alle rechtszaken uit. Alleen rechtszaken die geen uitstel dulden, zullen we de komende periode behandelen.Welke zaken gaan deze week door? We doen deze zaken zoveel mogelijk via telehoren, telefonisch horen of Skype en we hebben... Read more »
 • 'Coronahoester' 's-Hertogenbosch 10 weken in cel waarvan 2 weken voorwaardelijk
  De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 28-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een celstraf van 9 weken (waarvan 2 weken voorwaardelijk). Daarbij komt een week hechtenis vanwege een overtreding van de algemene plaatselijke verordening (APV). De man verstoorde de openbare orde door mensen opzettelijk in het gezicht... Read more »
 • Man draait op voor 'verdwenen' 800.000 euro bij koop gestolen schilderijen
  Een man die in België woont moet 800.000 euro betalen aan de Nederlandse Staat. Dat bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag. Dit bedrag was de schade die ontstond bij een pseudokoop van gestolen schilderijen uit het Frans Hals Museum. VoorgeschiedenisIn maart 2002 werden bij een inbraak 5 schilderijen uit het Haarlemse... Read more »
 • Burgemeester Eindhoven te kort door de bocht bij besluit over demonstratie Pegida
  De burgemeester van Eindhoven deed een bezwaar van een woordvoerder van de anti-islamorganisatie Pegida onterecht af als niet-ontvankelijk. Hij moet daarom een nieuw besluit nemen. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant. Het bezwaar gaat over een demonstratie in mei 2019 bij een moskee in Eindhoven.De woordvoerder van Pegida maakte in maart... Read more »
 • Verdachten zaak 'groepsverkrachting 's-Hertogenbosch' blijven vastzitten
  De rechtbank Oost-Brabant startte vanmiddag met de pro-forma behandeling van de strafzaken tegen 5 verdachten in de zaak die het Openbaar Ministerie aanduidt als ‘groepsverkrachtingszaak ’s-Hertogenbosch’. De verdediging verzocht de rechtbank onder meer de voorlopige hechtenis van de verdachten te schorsen, dan wel op te heffen. Maar de rechtbank oordeelt... Read more »
 • Schietpartij in uitgaansgebied Gemert: 4 jaar cel
  Een 20-jarige man uit De Mortel is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling, een dubbele doodsbedreiging en mishandeling. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 4 jaar.In april 2019 kregen na sluitingstijd 3 jongemannen ruzie met een groep jongeren in het uitgaansgebied in Gemert. De verdachte... Read more »
 • Begeleider zorginstelling vrijgesproken van verkrachting verstandelijk beperkte vrouw
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 29-jarige man uit Den Haag vrijgesproken van verkrachting van een verstandelijk beperkte vrouw die in een zorginstelling in Oss woont. De man werkte als begeleider bij de zorginstelling en had in maart 2017 slaapdienst. Volgens de officier van justitie zou de man die bewuste nacht... Read more »
 • Eindhovense man krijgt 6 jaar cel voor reeks woninginbraken
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 56-jarige man uit Eindhoven veroordeeld voor een reeks woninginbraken, een aantal pogingen daartoe, autodiefstal en bezit van een gestolen auto. Hij krijgt een gevangenisstraf van 6 jaar en moet de benadeelden in totaal ruim 60.000 euro aan schadevergoeding betalen. Volgens de officier van justitie was... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Zeeland-West-Brabant

 • Jeugddetentie voor steekpartij in Oisterwijk
  Een 15-jarige jongen uit Tilburg is vandaag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot jeugddetentie, een taakstraf en verplichte behandeling. Hij stak op 20 augustus 2019 in Oisterwijk een 18-jarige jongen neer. Het slachtoffer werd in zijn zij en bij zijn oksel geraakt. Hij hield hier uiteindelijk een fors litteken... Read more »
 • Betere hulp voor Tilburger die het financieel niet zelf meer kan
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant en de gemeente Tilburg werkten de afgelopen 2 jaar nauw samen om mensen uit de maatregel bewind te houden. En om mensen in schuldenbewind zo snel mogelijk daar weer uit te krijgen. Ook bewindvoerders werkten enthousiast mee. De Tilburgse werkwijze heeft succes opgeleverd: mensen die hun financiën... Read more »
 • 6 jaar cel voor doodschudden 4 maanden oude zoontje
  De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 23-jarige man uit Domburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor doodslag. De man heeft op 21 mei 2016 zijn 4 maanden oude zoontje zo hard door elkaar geschud dat er ernstig hersenletsel is ontstaan. Als gevolg daarvan is de baby 3... Read more »
 • Op de rol: ‘Dat kindje, dat vind ik erg’
  Verslag van een rechtszittingWillem (46) deed het wel vaker: even afsteken, hup het fietspad op. Was-ie namelijk sneller thuis. Zo ook op 18 april 2018. Willem* rijdt op het Tilburgse Silvrettapad, het fietspad heeft een eigen naam, langs bomen en een heg naar de Dolomietenweide. Juist op dat moment rijdt... Read more »
 • 7,5 cel jaar voor doden 7 maanden oude zoontje
  Een 26-jarige man uit Breda is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar en 6 maanden voor doodslag op zijn zoontje. De rechtbank vindt dat er wettig en overtuigend bewijs is dat de man op 18 november 2017 de 7 maanden oude baby zo ernstig heeft mishandeld dat het... Read more »
 • Expositie Kunstkameraden in gerechtsgebouw Middelburg
  Vanaf vandaag sieren verschillende werken vanuit het project Kunstkameraden de hal van de rechtbank in Middelburg. Voor dit project werkten kinderen van een basisschool in Breda en van de Eerste Opvang Anderstaligen samen met Bredase kunstenaars.De Cultuurkantine creëert met het project Kunstkameraden een ontmoetingsplek voor jongeren uit de jeugdzorg en... Read more »
 • Vrijspraak verdenking misbruik minderjarigen
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 67-jarige man vrijgesproken van een verdenking van ontucht van minderjarigen. Verdachte woonde destijds bij zijn vriendin en haar twee minderjarige kinderen. Zij hebben beiden in 2018 aangifte gedaan van ontucht, dat in 1998 en 1999 zou hebben plaatsgevonden. In die periode zou verdachte de kinderen... Read more »
 • Onvoorwaardelijke gevangenisstraf en rijontzegging voor verkeersongeval in Oudenbosch
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 41-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 108 dagen en een rijontzegging van twee jaar. Hij veroorzaakte onder invloed van alcohol een verkeersongeval waarbij een baby van 20 dagen oud ernstig hersenletsel opliep.De verdachte reed op 1 november 2015 met zijn auto op de Oudlandsedijk... Read more »
 • Gevangenisstraf en maximale rijontzegging voor veroorzaker rollatorongeluk Breda
  De rechtbank in Breda veroordeelde vandaag een 28-jarige man uit Breda tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk, wegens het veroorzaken van een ongeval in Breda. Daarnaast kreeg de man de maximale rijontzegging van 5 jaar opgelegd. In deze zaak vond mediation plaats tussen de verdachte en... Read more »
 • Twaalf maanden celstraf voor fraude met paardenvlees
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelde vandaag een 61-jarige vleeshandelaar tot een celstraf van twaalf maanden. De man leverde met zijn bedrijf grote hoeveelheden paardenvlees aan een Frans bedrijf en deed voorkomen alsof dit rundvlees was. De fraude vond plaats van september 2012 tot en met januari 2013. Om de fraude te... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Gelderland

 • Man verdacht van moord op zijn ouders blijft in voorlopige hechtenis
  De rechtbank bepaalt dat een 27-jarige man uit Hengelo in voorlopige hechtenis blijft. De man wordt verdacht van moord dan wel doodslag op zijn ouders in oktober 2019. Geen verzoek opheffen voorlopige hechtenisDoor de advocaat van de man is geen verzoek ingediend voor het opheffen dan wel schorsen van de... Read more »
 • Zieke bewoner mag voorlopig blijven in woning op gesloten perceel
  De burgemeester van de gemeente Heumen heeft bij het sluiten van een perceel in Overasselt onvoldoende rekening gehouden met de gezondheidstoestand van 1 van de bewoners op het perceel. Daarom schorst de voorzieningenrechter het besluit tot sluiting van de woning van deze bewoner. De rest van het perceel blijft voorlopig... Read more »
 • Cel en tbs met dwang voor reeks misdrijven in Nijmegen
  De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Gorinchem voor diefstal met geweld, een poging daartoe, mishandeling en diefstal. Hij krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op. Op 21 juni 2019 bracht de man in Nijmegen een vrouw - met haar 3-jarige kleinzoon... Read more »
 • Oud-docent veroordeeld voor verduisteren geld school uit Harreveld
  De rechtbank veroordeelt een 48-jarige man uit Rijssen voor het verduisteren van geldbedragen toen hij in dienst was van een scholengemeenschap uit Harreveld. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 1 maand opgelegd.  De man werkte al geruime tijd als docent voor de school toen hij in januari 2015 met de... Read more »
 • Man veroordeeld voor hacken computersysteem ROC Aventus
  De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Markelo voor het 'hacken' van het computersysteem van ROC Aventus uit Apeldoorn. Hij moet een taakstaf van 240 uur uitvoeren. Daarnaast legt de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden op. De man kreeg in zijn rol als stagebegeleider de beschikking over de... Read more »
 • Verdachte schietincident Ede blijft vastzitten ondanks maatregelen rondom coronavirus
  De rechtbank wijst de verzoeken tot opheffing danwel schorsing van de voorlopige hechtenis van een 22-jarige man uit Ede af. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident in zijn woonplaats. Volgens zijn advocaat leveren de door de rechtbank genomen maatregelen in verband met het coronavirus een schending op... Read more »
 • Voorzieningenrechter wijst vordering tot uitschakelen airco af
  De verhuurder van een Arnhems winkelpand hoeft de airco op het dak van het pand niet uit te schakelen. De verhuurder van de bovengelegen appartementen eiste dit bij de voorzieningenrechter, omdat 1 van zijn huurders klaagde over geluidsoverlast. Volgens de voorzieningenrechter kan zij in dit kort geding niet vaststellen dat er... Read more »
 • Man uit Nijkerk veroordeeld voor het voorbereiden van moord
  De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit Nijkerk voor het voorbereiden van een moord. De man krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, opgelegd. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden, zoals een behandelverplichting. De man had al langere tijd een conflict met het beoogde slachtoffer.... Read more »
 • Geldboete en rijontzegging voor veroorzaken ernstig ongeval Zaltbommel
  De rechtbank veroordeelt een 52-jarige Poolse vrouw voor het veroorzaken van een ernstig ongeval waardoor een andere automobilist zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen. De rechtbank legt een geldboete op van 4.000 euro, waarvan 2.000 euro voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast mag ze 2... Read more »
 • Man uit Neede veroordeeld voor plegen ontucht met minderjarige meisjes
  De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Neede voor onder andere het plegen van ontucht met 5 minderjarige meisjes. De ontucht met de meisjes vond plaats tussen december 2017 en juni 2019. De man krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Holland

 • 18 maanden gevangenisstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval op de Afsluitdijk
  De rechtbank heeft 18 maanden gevangenisstraf opgelegd aan een 48-jarige man voor het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeval op 28 januari 2019 op de Afsluitdijk. Ook mag hij vier jaar lang geen auto besturen. Bij het ongeval kwam een 54-jarige man om het leven.Hoe is het ongeluk gebeurd?Verdachte is... Read more »
 • Actuele zittingslijst
  Wegens het coronavirus gaan alleen urgente rechtszaken nog door. De Rechtbank Noord-Holland publiceert op rechtspraak.nl per week een lijst van de zittingen die door gaan. De zittingslijsten worden indien nodig dagelijks geactualiseerd.... Read more »
 • Overzicht zaken na 16 maart Rechtbank Noord-Holland
  Wegens het coronavirus gaan ook bij Rechtbank Noord-Holland tijdelijk alleen urgente zaken nog door. Vooralsnog duurt deze situatie tot en met 6 april 2020.Op de zittingsroosters ziet u welke zaken nog door gaan. PersBent u journalist en wilt u een openbare zitting bijwonen dan moet u zich uiterlijk om 12.00 uur... Read more »
 • Anderhalf jaar gevangenisstraf en tbs voor ontucht en bezit van exorbitante hoeveelheid kinderporno
  Een 57-jarige Haarlemmer is veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar en tbs met voorwaarden. Hij heeft in 2017 een meisje van toen 6 jaar meerdere keren seksueel misbruikt. Ook was de man in het bezit van exorbitante hoeveelheden kinderpornografisch beeldmateriaal.Ontucht en gewoonte verzamelen kinderpornografische afbeeldingenHet misbruik vond plaats tijdens... Read more »
 • Gevangenisstraf voor moord op Coen de Nijs
  De rechtbank Noord-Holland heeft een 47-jarige man veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf wegens moord. De rechtbank acht bewezen dat de man in 2001 Coen de Nijs van korte afstand in het achterhoofd heeft geschoten. Cold caseDe moord, die op klaarlichte dag in het centrum van Alkmaar tussen het aanwezige publiek... Read more »
 • Gevangenisstraf en tbs voor zedenmisdrijven en kinderporno na socialmediacontacten
  De rechtbank Noord-Holland heeft een 24-jarige man uit Zaanstad veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en tbs voor zedenmisdrijven en kinderporno na socialmediacontacten. Handelswijze verdachteDe rechtbank acht onder meer bewezen dat de man tussen augustus 2013 en oktober 2018 verschillende zedenmisdrijven heeft gepleegd met dertien meisjes in de leeftijd van 13 tot... Read more »
 • Gevangenisstraf voor afpersing Ahold Delhaize
  De rechtbank Noord-Holland heeft vandaag gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar opgelegd in de zaak tegen een 23-jarige man die verdacht werd van poging tot afpersing van het Ahold-concern, het maken en/of voorhanden hebben van elektronische bestanden waarmee vals geld kon worden... Read more »
 • De bouwrechter: "Dit is het resultaat waarvoor we het doen"
  In januari 2019 is de rechtbank Noord-Holland begonnen met de bouwrechter. De bouwrechter is er voor (ver)bouwzaken waarin een conflict is. Samen met een deskundige gaat de bouwrechter in de woning kijken op het moment dat de verbouwing nog gaande is en de opdrachtnemer nog in de woning aanwezig is.... Read more »
 • Rechtbank wijst verzoek schorsing directe sluiting sportcomplex Oostzaan toe
  De rechtbank heeft de verzoeken van de Vereniging Oostzaanse Football Club (OFC) en de Stichting Sportcomplex Twiskeweg (SST) om het bevel tot directe sluiting van het sportcomplex aan de Twiskeweg te schorsen, toegewezen. ProcedureTussen de burgemeester van de gemeente Oostzaan en OFC speelt een langlopende discussie met betrekking tot mogelijke... Read more »
 • Op de rol: ‘Door die kopstoot was de vliegveiligheid in gevaar’
  Verslag van een rechtszittingAchter in de 737 van Transavia zitten 2 dames te klieren. Ze laten windjes en ze zijn luidruchtig, vindt mijnheer T., die naast het stel zit. En hij wilde nog wel een uiltje knappen voordat de Boeing zijn wielen op Schiphol zet. Hij besluit de dames te... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Overijssel

 • Welke zittingen gaan deze week door bij de rechtbank Overijssel?
  De rechtbank Overijssel sluit de gerechtsgebouwen. Alleen urgente rechtszaken gaan door, bijvoorbeeld als het gaat om de voorlopige hechtenis van verdachten, faillissementen, zittingen rond verplichte zorg of urgente familiezaken. Deze zittingen zijn zoveel mogelijk schriftelijk, telefonisch of via videoconferencing.​Week 14 – 30 maart t/m 3 aprilWelke zaken gaan – vooralsnog... Read more »
 • Veroordeling voor man die overval en brandstichting verzon
  Een 40-jarige man uit Steenwijk die in 2018 zijn auto in brand stak en op die manier probeerde de verzekering op te lichten is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een taakstraf van 240 uur. Ook moet de man hulp accepteren om zijn... Read more »
 • Coronacrisis, twee Overijsselse horecabedrijven failliet
  De rechtbank Overijssel heeft afgelopen week twee horecabedrijven failliet verklaard. De bedrijven vroegen hun eigen faillissement aan, waarbij ze de coronacrisis als belangrijke oorzaak noemden. Dat het in deze tijden nodig is om faillissementen te behandelen legt teamvoorzitter Mark Bosch uit: “Het geeft zekerheid aan de bedrijven, werknemers en leveranciers”.... Read more »
 • 15 jaar cel voor bruiloftschutter Beckum
  Een 23-jarige man uit Almelo is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar voor onder andere het plegen van meerdere pogingen doodslag. Zo is hij schuldig bevonden aan een schietpartij tijdens een Turkse bruiloft in Beckum (gemeente Hengelo) op 2 februari 2019. Drie gasten raakten daarbij... Read more »
 • Cel voor bejaarde man die ontucht pleegde met drie kinderen
  Een 82-jarige man is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, waarvan 7 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar in verband met zedenfeiten bij 3 kinderen. Twee van hen heeft hij betast, bij het derde slachtoffer was er sprake van verdergaand misbruik.OntuchtVanaf 2010 heeft de man... Read more »
 • Veroordeling voor belagen en bedreigen jongens op Grindr
  Een 25-jarige man uit Nijverdal is door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor belaging, bedreiging en een poging tot bedreiging. De rechtbank legt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden op met een proeftijd van 3 jaar en een onvoorwaardelijke taakstraf van 180 uur. Ook moet hij vier slachtoffers in... Read more »
 • Boer uit Slagharen mag twee jaar lang geen vee houden
  Een 57-jarige veehouder uit Slagharen mag twee jaar lang beroepsmatig geen dieren houden op of rondom zijn boerderij omdat hij in november 2019 zijn koeien ernstig verwaarloosde. Naast deze maximale stillegging legt de rechtbank Overijssel als stok achter de deur een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand op. De boer is... Read more »
 • 6 jaar cel voor woningovervallers De Krim
  De drie mannen die in december 2018 een gewapende woningoverval pleegden in De Krim (gemeente Hardenberg) en daarbij de 82-jarige bewoonster opsloten in de meterkast, zijn door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot gevangenisstraffen van 6 jaar. De vrouw werd 15 uur later bevrijd door haar vriendinnen, nadat ze niet kwam... Read more »
 • Celstraffen voor laffe overval op hoogbejaarde broers Heeten
  Twee mannen zijn door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor een gewapende overval op twee hoogbejaarde broers in Heeten. Een 30-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar. De 49-jarige man is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf.Aan hun lot overgelatenDe broers werden in de avond van 12 januari 2019... Read more »
 • 2 jaar cel voor ontucht opa
  Een 90-jarige man uit Deventer is veroordeeld voor het seksueel misbruiken van zijn minderjarige kleindochters. De meisjes waren 12 en 13 jaar toen het misbruik begon. De rechtbank Overijssel legt hem een gevangenisstraf op van 2 jaar. Hij moet ook een schadevergoeding betalen van in totaal bijna 50.000 euro. Zwaar... Read more »