Rechtbanken

  +

  Nieuws van de rechtbank Amsterdam

 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Poging tot zware mishandeling BOA bestraft14 november - De man die in maart van dit jaar in het centrum van Amsterdam met zijn auto achteruit... Read more »
 • 12 jaar cel voor doodschieten 19-jarige man
  Een 21-jarige man moet 12 jaar de gevangenis in voor het doodschieten van een 19-jarige man in Amsterdam Zuidoost, op 10 oktober 2018.De schietpartij vond uit het niets plaats, op klaarlichte dag in de onderdoorgang van de Dolingadreef in Zuidoost. Op basis van getuigenverklaringen, tapgesprekken en camerabeelden stelt de rechtbank... Read more »
 • Facebook moet nepadvertenties John de Mol weren
  Internetplatform Facebook is verplicht om nu en in de toekomst nepadvertenties te weren waarin mediaondernemer John de Mol Bitcoins en andere cryptovaluta aanprijst. Ook moet Facebook De Mol gegevens verstrekken over de identiteit van de partijen die achter de misleidende advertenties zitten. Valse aanprijzingen van BitcoinsTussen oktober 2018 en in... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Gevangenisstraf en tbs voor poging tot doodslag met diefstal 5 november - Een 32-jarige man die eind augustus 2018 in Amsterdam Zuidoost meermalen een vrouw... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Jeugddetentie voor gewapende overval in Zuid29 oktober - Een 19-jarige man krijgt 15 maanden jeugddetentie waarvan 8 maanden voorwaardelijk omdat hij op 8 april 2019... Read more »
 • Gevangenis en taakstraffen voor hondengevechten
  Een man krijgt acht maanden celstraf (waarvan drie voorwaardelijk) voor het organiseren van vier hondengevechten, dierenmishandeling en het fokken van honden op vechtkenmerken. Twee andere mannen en een vrouw krijgen taakstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen voor hun aandeel in de strafbare feiten. Ook mogen ze gedurende drie jaar geen honden houden.Pitbull-achtige... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Gevangenisstraf voor man die meisjes in speeltuin mishandelde22 oktober - De 25-jarige man die op 21 mei 2018 twee meisjes van zeven en negen jaar... Read more »
 • Gemeente mag pand in De Pijp verbouwen voor 24-uursopvang
  De gemeente Amsterdam mag doorgaan met het verbouwen van een pand in De Pijp om het gereed te maken voor 24-uursopvang (bed, bad, brood) voor ongedocumenteerde vreemdelingen. Dat heeft de voorzieningenrechter besloten.Woon- en leefklimaatEen aantal omwonenden had bezwaar gemaakt tegen een verleende omgevingsvergunning: met die vergunning kan het gebouw in... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Celstraf en vrijspraak na steekpartij in Zuidoost15 oktober - Een 44-jarige man krijgt 2 jaar gevangenisstraf omdat hij op 15 april 2019 een andere man... Read more »
 • Amsterdamse brandweer mag rooster per kwartaal maken
  De korpsleiding van de Amsterdamse brandweer mag de wijze waarop roosters voor haar brandweerlieden worden gemaakt met ingang van 2020 aanpassen. Dat heeft de kantonrechter besloten in een zaak van de leiding tegen de ondernemingsraad.​FlexibiliteitDe korpsleiding wil de diensten van de operationele medewerkers en de opleidingen per kwartaal inroosteren in... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Limburg

 • Gevangenisstraf voor veroorzaker dodelijk verkeersongeval Sittard
  Een 44-jarige vrouw is door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook mag zij 5 jaren geen motorrijtuigen besturen. De vrouw veroorzaakte in de vroege ochtend van 9 september 2018 in Sittard een verkeersongeval waarbij een fietsster om het leven is gekomen.... Read more »
 • Veroordelingen voor vergismoord Lovendaalseweg Venlo
  De rechtbank Limburg heeft vandaag de 3 verdachten van de zogeheten vergismoord op Tanja Gurskaja veroordeeld tot gevangenisstraffen van 14, 20 en 24 jaar.Wat is er gebeurd?Op 25 oktober 2012 werd Tanja Gurskaja voor haar woning aan de Lovendaalseweg in Venlo doodgeschoten. De verdachten die de moord hebben uitgevoerd, zijn... Read more »
 • Regiezitting in zaak Nicky Verstappen op 20 november 2019
  Woensdag 20 november vindt om 10.00 uur een regiezitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en is openbaar. Pers wordt verzocht... Read more »
 • Gevangenisstraf voor veroorzaker dodelijk verkeersongeval Horst
  Een beginnend bestuurder van 20 jaar is door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Ook mag hij 3 jaar geen motorrijtuigen besturen. De man veroorzaakte op 15 juli 2018 een verkeersongeval waarbij een 17-jarige vrouw om het leven is gekomen én waarbij... Read more »
 • Boeiend symposium over 25 jaar bestuursrecht
  De Universiteit Maastricht en de rechtbank Limburg organiseerden donderdag 24 oktober 2019 een symposium ter ere van het 25-jarig bestaan van de Algemene wet bestuursrecht. Bij de invoering van deze wet vormde rechtsbescherming voor de burger het uitgangspunt. Natuurlijk is tijdens het symposium ingegaan op de vraag wat er van... Read more »
 • Rechtbank Limburg start pilot videorechtspraak samen met gemeente Venray
  De rechtbank Limburg start samen met de gemeente Venray op 1 november 2019 een pilot Videorechtspraak. In deze pilot worden bewindzaken via een videoverbinding - op vrijwillige basis - tussen de rechtbank en het gemeentehuis in Venray behandeld. Het gaat alleen om zaken met betrokkenen uit de gemeente Venray. De... Read more »
 • Doe mee: Limburgs (jonge) juristennetwerk!
  De rechtbank Limburg wil graag juristen uit de regio leren kennen. Daarom gooien wij onze deuren open en organiseren wij op 31 januari 2020 een (mini)symposium!Voor jou is dit een mooie kans om informeel kennis te maken met (jonge rechters bij) de rechtbank en je netwerk uit te breiden met... Read more »
 • Tweede pro-formazitting in zaak Thijs H. op 4 november 2019
  Op maandag 4 november 2019 vindt de tweede pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Thijs H., de man die wordt verdacht van het doden van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes en van het doden van een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man op de Brunssumerheide. Deze zitting is... Read more »
 • 3 jaar gevangenisstraf voor het smokkelen van 4 Vietnamese vreemdelingen
  Een man uit Frankrijk is dinsdag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan mensensmokkel van 4 personen met de Vietnamese nationaliteit, waarvan er één minderjarig was. MensensmokkelBij een grootschalige controle in juli 2019 werd gezien dat een personenauto met 5 personen en een Duits... Read more »
 • Celstraffen van 16 jaar voor dodelijke schietpartij Oeverwal Maastricht
  De rechtbank Limburg heeft vandaag twee mannen (64 en 39 jaar) veroordeeld wegens een dodelijke schietpartij in 2013 in Maastricht. Daarbij kwam een 28-jarige man om het leven. Op basis van sporenonderzoek, getuigenverklaringen en camerabeelden staat vast dat beide verdachten hebben geschoten. Zij krijgen ieder een gevangenisstraf van 16 jaar... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Nederland

 • Uitspraak voorzieningenrechter inzake zorginstelling Rolde
  De voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft uitspraak gedaan in de zaak rond zorginstelling In 't Ruige Veld, in Rolde. Verzoek om schorsing van een noodbevelOp 7 november 2019 heeft de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze een noodbevel afgegeven. Dit bevel houdt feitelijk de sluiting van de zorginstelling... Read more »
 • Intrekken verblijfsvergunning disproportioneel na verblijf van 50 jaar
  De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) trok de verblijfsvergunning in van een man die al bijna 50 jaar in Nederland verbleef. Dit omdat hij was veroordeeld tot zes jaar en vier maanden gevangenisstraf voor twee verkrachtingen, poging doodslag en drie diefstallen door middel van braak. De man zit zijn straf nog... Read more »
 • Publieksacademie lezing 'Vuurwerk. Traditie of overlast?' 21 november 2019
  Ieder jaar rond deze tijd laait de discussie rond vuurwerk weer op. Een traditie om in ere te houden of een gevaarlijke en vervuilende hobby die verboden moet worden? Donderdag 21 november staat de Publieksacademie voor de Rechtspraak in het teken van het vuurwerkverbod.De sprekersIn veel gemeenten heerst verwarring over... Read more »
 • Rechtbank: Meer onderzoek nodig om behandeling van jeugdige overvallers Haren te bepalen
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaken van twee verdachten die waren betrokken bij de overvallen in Haren, eerder dit jaar. Naar het oordeel van de rechtbank is het nodig om aanvullend onderzoek te laten uitvoeren. De rechtbank komt wel tot een bewezenverklaring van een... Read more »
 • President rechtbank Noord-Nederland treedt terug
  Maria van de Schepop heeft, in samenspraak met de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak en haar medebestuursleden, besloten om per direct terug te treden als president van rechtbank Noord-Nederland. Albert Ploeger, nu rechterlijk bestuurslid bij de rechtbank, zal haar taken waarnemen en is per direct benoemd tot waarnemend... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor medeplegen poging doodslag
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft twee mannen van 21 en 22 jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Zij hebben zich in april van dit jaar schuldig gemaakt aan het medeplegen van poging tot doodslag bij een horecagelegenheid in Sappemeer. De mannen moeten het... Read more »
 • Deels voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd voor bedreigen burgemeester
  De rechtbank in Leeuwarden heeft een man veroordeeld tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf, omdat hij de burgemeester van de gemeente Dantumadiel en zijn voorganger en een gemeenteambtenaar heeft bedreigd. De rechtbank heeft de man vrijgesproken van de bedreiging van vier andere personen.Verwikkeld in vechtscheidingDe man is sinds 2014 verwikkeld in... Read more »
 • 22-jarige Groninger veroordeeld voor afpersing met neppistool
  De rechtbank Noord-Nederland heeft een 22-jarige inwoner van Groningen veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De man heeft zich in maart 2019 schuldig gemaakt aan afpersing en een poging tot afpersing met een nepwapen in de binnenstad van Groningen. Daarnaast heeft... Read more »
 • Verdachte van mensenhandel krijgt gevangenisstraf
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, veroordeelt een 44-jarige man uit Hoogezand tot een gevangenisstraf van vier jaren. De rechtbank acht bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel gepleegd ten opzichte van twee slachtoffers. Kwetsbare slachtoffersHij heeft twee kwetsbare jongemannen die in een moeilijke (persoonlijke en/of financiële) situatie... Read more »
 • Op de rol: ‘Ze lieten haar in het tehuis lijden’
  Verslag van een rechtszitting‘Ik heb geen enkele band met mijn zus. Ze is geen zus voor mij. Vanaf mijn geboorte heeft ze mij vernederd en getreiterd. Ik heb een levenslang trauma.’ Jenny (58) heeft de toon gezet in de Leeuwarder rechtszaal, waar ze vandaag voor de politierechter zit omdat ze... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Rotterdam

 • 15 jaar cel voor moord op 35-jarige Oostvoornse
  Vandaag heeft de meervoudige kamer van de rechtbank Rotterdam een man uit Brielle veroordeeld voor de moord op de 35-jarige Caroline van Toledo uit Oostvoorne. Het lichaam van Caroline werd meer dan 14 jaar geleden, op 3 september 2005, aan de Kruininger Gors te Oostvoorne in de kofferbak van haar uitgebrande... Read more »
 • Tot 5 jaar cel voor handel in grondstoffen voor versnijdingsmiddelen
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in een aantal zaken die betrekking hebben op de import en doorlevering van grondstoffen voor versnijdingsmiddelen ten behoeve van de handel in cocaïne en heroïne. VersnijdingsmiddelenIn dit strafrechtelijk onderzoek werden door het Openbaar Ministerie zowel degenen die stoffen als paracetamol, cafeïne en fenacetine... Read more »
 • Celstraffen tot 203 dagen voor oplichting via Marktplaats en Facebook
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in een zaak waarin vier jonge mannen werden verdacht van oplichtingspraktijken op internet. Samen hebben zij diverse slachtoffers opgelicht en bewogen tot afgifte van geld, onder meer door op Marktplaats en Facebook voetbalkaarten, concertkaarten en andere producten aan te bieden, waarvan zij wisten... Read more »
 • NOS-journalist ontslagen uit gijzeling
  De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft een journalist van de NOS, die gisteren door de rechter-commissaris in gijzeling was gesteld toen hij weigerde als getuige in een strafzaak een verklaring af te leggen, uit de gijzeling ontslagen. VerschoningsrechtHet oordeel van de rechtbank luidt als volgt. Aan de journalist als... Read more »
 • Rechter commissaris neemt journalist in gijzeling
  De rechter commissaris (RC) heeft vandaag op basis van artikel 221 van het Wetboek van Strafvordering een journalist van de NOS in gijzeling genomen. De journalist werd als getuige gehoord in de zaak Diepvries over de zogenoemde vergismoord in Berkel en Rodenrijs in 2014.TelefoontapsDe stem van de journalist komt voor... Read more »
 • Op de rol: 'Jongens pas op roep dat niet'
  Verslag van een rechtszittingDe vrienden uit Goeree-Overflakkee komen op 27 februari ‘s middags tezamen bij café ‘t Fust op het Stadhuisplein in Rotterdam. Indrinken voor de bekerkraker Feyenoord-Ajax, later die dag. Als de vriendengroep op weg naar metrostation Beurs zingend en schreeuwend over de Coolsingel zwalkt, komen ze in het... Read more »
 • Vier jaar gevangenisstraf voor zware mishandeling met dood slachtoffer als gevolg
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 39-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar met aftrek van de tijd die hij al vast heeft gezeten. De rechtbank oordeelt dat de verdachte schuldig is aan zware mishandeling met de dood van het slachtoffer als gevolg. De verdachte wordt vrijgesproken van... Read more »
 • Vestia mag 11 huurovereenkomsten Tweebosbuurt beëindigen
  De kantonrechter in Rotterdam heeft de vordering van Vestia om een aantal huurovereenkomsten te beëindigen toegewezen. Vestia heeft het voornemen om 535 sociale huurwoningen in de Rotterdamse Tweebosbuurt te slopen en daar nieuwe woningen voor in de plaats te bouwen. Vestia wil dat de huurders voor 1 januari 2020 hun... Read more »
 • Uitspraak in zaak over openingstijden franchisenemers Domino's
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in een geschil tussen Domino’s Pizza Netherlands B.V. (DPNL) enerzijds en een belangenvereniging van haar franchisenemers en meer dan honderd afzonderlijke franchisenemers anderzijds. Het geschil draait om de vraag of DPNL haar franchisenemers kan dwingen open te gaan tijdens de lunch.Verschillende franchiseovereenkomstenDe rechtbank... Read more »
 • Voorzieningenrechter beslist: Rotterdamse horecazaken en winkels blijven voorlopig open
  Vandaag, woensdag 28 augustus, heeft de voorzieningenrechter uitspraak gedaan in alle 37 verzoeken van Rotterdamse horecaondernemers en winkeliers om een voorlopige voorziening te treffen. In alle zaken wijst de voorzieningenrechter de voorlopige voorziening toe. Dat houdt in dat het besluit van burgemeester Aboutaleb om een groot aantal horecagelegenheden en winkels... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Den Haag

 • Staat mogelijk aansprakelijk voor dodelijk schietincident in Irak in 2004
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag in een tussenvonnis bepaald dat de Staat mogelijk aansprakelijk is voor een schietincident in Irak op 21 april 2004. Hierbij werd een inzittende van een auto die een controlepost passeerde dodelijk getroffen.Toedracht en doodsoorzaak onzekerHet vonnis gaat over een schietincident op 21 april... Read more »
 • 10 jaar cel voor voorbereiden terroristische aanslag op Geert Wilders
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 27-jarige man uit Pakistan veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor het voorbereiden van een terroristische aanslag op Geert Wilders.AchtergrondDe man kwam in 2018 naar Nederland om Wilders te vermoorden. Hij had een video op Facebook geplaatst waarin hij de politicus... Read more »
 • 15 jaar cel voor doden van zakenpartner
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 59-jarige man veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn zakenpartner, met wie hij 30 jaar heeft samengewerkt en bevriend was. De verdachte heeft het slachtoffer terwijl hij nietsvermoedend met een kop koffie in zijn hand de trap opliep, gewurgd... Read more »
 • Uitspraak strafzaak: man verdacht van voorbereiden aanslag op Geert Wilders
  Op maandag 18 november 2019 om 13:00 uur doet de rechtbank uitspraak in de strafzaak tegen een 27-jarige man uit Pakistan. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag op Geert Wilders, bedreiging, opruiing en het verspreiden van een opruiende video. De uitspraak vindt plaats op het Justitieel Complex... Read more »
 • Staat moet zich inspannen voor terughalen kinderen van Syriëgangers
  De kortgedingrechter van de rechtbank Den Haag heeft vandaag bepaald dat de Staat zich moet inspannen om de Nederlandse kinderen van Syriëgangers naar Nederland te halen. Volgens de rechter handelt de Staat onzorgvuldig als hij zich daarvoor niet actief inzet. De kinderen, van 0 tot 12 jaar, verblijven onder erbarmelijke... Read more »
 • 18 maanden cel voor ophangen handgranaat bij ADO-supportershome
  Een 18-jarige man uit Amsterdam is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk voor het ophangen van een handgranaat aan het ADO-supportershome.AchtergrondOp 8 april 2019 werd in de avonduren een handgranaat tegen een buitenwand van het supportershome van ADO geplakt. Naast de... Read more »
 • Staat moet opnieuw beslissen op gratieverzoek schutter Het Koetsiertje
  De Haagse voorzieningenrechter heeft vandaag de Staat veroordeeld om het vierde afgewezen gratieverzoek van eiser te herroepen en opnieuw op dat verzoek te beslissen. De minister zal een nieuwe beslissing op het verzoek moeten nemen binnen twee maanden.Advies van strafrechter leidendOp bevel van het Hof Den Haag heeft de Staat... Read more »
 • Beveiliger krijgt 18 maanden cel voor seksuele handelingen met minderjarige
  Een 34 jarige man is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor het verrichten van seksuele handelingen met een minderjarig meisje. De man krijgt ook een proeftijd van drie jaar. Hij misbruikte zijn positie als beveiliger en dwong een kwetsbaar minderjarig meisje tot het... Read more »
 • Strafzaak tegen plaatsvervangend hoofdofficier van justitie ten einde
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag de 46-jarige voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het functioneel parket buiten vervolging gesteld. Hij werd verdacht van het tegen betaling hebben van seksuele contacten met een 16-jarige jongen. De zaak was in behandeling bij twee officieren van justitie van het Amsterdamse parket.... Read more »
 • 14 jaar cel en tbs voor doden moeder
  De rechtbank heeft vandaag een 61-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar en tbs. Hij kreeg deze straf vanwege de moord op zijn moeder, het wegmaken van haar lichaam en het verduisteren van haar geld.Gewurgd en begravenDe man had 40.000 euro voor zijn moeder opgenomen en heeft het hele... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Midden-Nederland

 • Celstraf voor poging tot verkrachting in Amersfoort
  Een 33-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De man probeerde in februari van dit jaar in Amersfoort een vrouw te verkrachten. Poging tot verkrachtingHet slachtoffer was op 10 februari uitgegaan in Amersfoort. Toen zij midden in de nacht... Read more »
 • 5 jaar gevangenisstraf voor overvaller supermarkten Almere
  Een 26-jarige man uit Almere is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. De man heeft eind 2017, samen met anderen, een Jumbo supermarkt in Almere overvallen en twee dagen later geprobeerd een Albert Heijn supermarkt te overvallen.WapensOp 17 december 2017 rent de man, samen met... Read more »
 • Rechtbank vernietigt besluit afschot edelherten Oostvaardersplassen
  De rechtbank Midden-Nederland heeft de opdracht om het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen door afschot terug te brengen naar 490 vernietigd. De beroepen die verschillende stichtingen tegen het besluit hebben ingesteld zijn vandaag behandeld door een meervoudige kamer. De rechtbank heeft na de zitting mondeling uitspraak gedaan, waardoor de opdracht... Read more »
 • Veroordeling voor bewuste aanvaring met boot bij Vinkeveen
  Een 52-jarige man uit Vinkeveen is veroordeeld tot een gevangenisstraf, een taakstraf en een verplichte behandeling. De man probeerde op 26 april van dit jaar een bekende zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door twee keer met zijn boot tegen en over haar boot te varen. Naast de opgelegde straffen... Read more »
 • Minister moet dieper graven naar documenten vervolging Wilders
  Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) moet grondiger zoeken naar documenten die gaan over de beslissing om politicus Geert Wilders strafrechtelijk te vervolgen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een procedure tussen RTL Nieuws en de minister.Meer documentenRTL Nieuws heeft op 27 juni 2018 op grond van de Wet openbaarheid... Read more »
 • Celstraf en tbs voor man die jongens dwong naaktfoto's te sturen
  Een 21-jarige man uit Deventer is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een celstraf van 105 dagen en tbs met voorwaarden. De man verleidde tussen 2016 en 2018 in Zeewolde minderjarige jongens tot het versturen van naaktfoto’s. Daarna dwong hij hen meer foto’s te sturen. Als zij dit niet deden,... Read more »
 • Strafontslag voorzitter COR Nationale Politie terecht
  De korpschef van de Nationale Politie heeft de voormalig voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) terecht onvoorwaardelijk strafontslag verleend. Dat oordeelt de meervoudige kamer van de rechtbank Midden-Nederland. Intern onderzoekVoor de oprichting van de Nationale Politie (2013) is een nieuwe Centrale Ondernemingsraad opgericht. De voormalig voorzitter was vanaf het begin... Read more »
 • Zitting over afschot van edelherten Oostvaardersplassen
  De meervoudige kamer van de rechtbank Midden-Nederland behandelt de bestuursrechtelijke zaken over afschot van edelherten in de Oostvaardersplassen. De beroepen zijn ingesteld door verschillende stichtingen. De zitting vindt plaats op dinsdag 12 november om 10.00 uur in het gerechtsgebouw in Lelystad, Stationsplein 15, 8232 DL. Waar gaan de zaken over?De... Read more »
 • Tbs met dwangverpleging voor man die eigen moeder doodde
  Een 37-jarige man uit Amersfoort heeft van de rechtbank Midden-Nederland tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Eind januari van dit jaar mishandelde de man zijn eigen moeder zo ernstig, dat zij twee weken later aan haar verwondingen overleed. Dit is hem volgens de rechtbank niet toe te rekenen omdat hij handelde... Read more »
 • Geen verplichte omgangsregeling voor hond Cooper
  Er komt geen verplichte omgangsregeling voor hond Cooper. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een kort geding tussen twee ex-partners. Er was een omgangsregeling, maar die werd stopgezet. Via de rechter wilde één van de twee baasjes de ander verplichten de regeling te hervatten.E-mailsDe twee zijn... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Oost-Brabant

 • Matroos overlijdt tijdens laden schip: geldboetes voor bedrijven
  De rechtbank Oost-Brabant heeft de beheerder van een containerschip en een dochterbedrijf dat bemanning levert, veroordeeld tot geldboetes van respectievelijk 85.000 en 50.000 euro. De bedrijven zorgden er onvoldoende voor dat werknemers aan boord veilig hun werk konden doen. Als gevolg daarvan overleed een matroos bij het laden van een... Read more »
 • Geen verkrachting wel mishandeling van minderjarige vriendin
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 24-jarige man uit Herpen vrijgesproken van de verkrachting van en ontucht met zijn toenmalige vriendin. Wel wordt hij veroordeeld voor mishandeling van het meisje en haar vader en krijgt daarvoor een taakstraf van 60 uur.Volgens de officier van justitie was er tijdens de relatie die... Read more »
 • 6 jaar cel voor drugsbezit en -smokkel in graafmachine Berlicum
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 47-jarige man uit Oosterhout veroordeeld voor het bezit en de smokkel van ruim 500 kilo harddrugs. Hij krijgt een gevangenisstraf van 6 jaar.De verdachte kocht samen met een ander een graafmachine en bracht die over naar een loods in Berlicum die hij met die man... Read more »
 • Politieagent veroordeeld voor veroorzaken ernstige aanrijding in Vught
  De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 29-jarige politieagent uit ’s-Hertogenbosch voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij een scooterrijder ernstig gewond raakte. De man krijgt een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden.De politieagent was in mei 2018 in de vroege ochtend aan het werk en zag... Read more »
 • 67 dierenactivisten veroordeeld voor stalbezetting Boxtel
  De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant veroordeelde vandaag 67 verdachten voor het binnendringen en urenlang bezet houden van een varkenshouderij in Boxtel. De dierenactivisten krijgen ieder een geldboete van 300 euro. Daarnaast legt de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken op om te voorkomen dat ze opnieuw de fout... Read more »
 • Celstraf voor schietincident in Helmond
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 25-jarige man uit Montfort veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden en een rijontzegging van 9 maanden. De verdachte schoot met een vuurwapen in de enkel van een man. Ook maakte hij zich onder meer schuldig aan zeer gevaarlijk rijgedrag toen hij aan de politie... Read more »
 • Inhoudelijke behandeling zaak dierenactivisten Boxtel op 6 november - Aanmelden pers
  Op woensdag 6 november is de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen een grote groep dierenactivisten die op 13 mei jl. een varkenshouderij in Boxtel bezet hield. Deze zitting is bij de rechtbank Oost-Brabant, Leeghwaterlaan 8 in 's-Hertogenbosch en begint om 10.00 uur.​Aanmelden persDe schrijvende pers en rechtbanktekenaars die aanwezig... Read more »
 • Geen boete maar taakstraffen voor schenden geheimhouding benoeming burgemeester
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een voormalig wethouder (66 jaar) en een 57-jarig lid van de gemeenteraad van 's-Hertogenbosch veroordeeld voor het schenden van de geheimhoudingsplicht. Volgens de rechtbank hebben de twee informatie gedeeld uit de geheime procedure rond de burgemeestersbenoeming in 2017. Het raadslid krijgt een taakstraf van 60 uur... Read more »
 • 30 maanden cel voor steekpartij na ruzie over drugs in Oss
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 21-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor een poging tot doodslag. Hij stak op oudejaarsdag 2018 een man met wie hij een conflict had in zijn nek, schouder, rug en enkel. De verdachte kocht afgelopen december drugs van een man,... Read more »
 • Celstraf en geldboetes voor grootschalige mestfraude
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 45-jarige man uit Wintelre voor grootschalige mestfraude veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Ook mag hij 3 jaar niet meer werken in die sector. Daarnaast veroordeelt de rechtbank 2 bedrijven van de man tot geldboetes van in totaal 50.000 euro.... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Zeeland-West-Brabant

 • 2 november 2019: Open Dag gerechtsgebouw Middelburg
  Altijd al eens willen weten wat er gebeurt tijdens een zitting? Benieuwd hoe een rechtbanktekenaar te werk gaat? Of wil je het gesprek aangaan met de president van rechtbank Zeeland-West-Brabant? Kom dan naar de Open Dag van het gerechtsgebouw in Middelburg op zaterdag 2 november 2019! ActiviteitenDe rechtbank heeft eigenlijk... Read more »
 • Gerechtsgebouw Breda opent haar deuren voor de kinderen van Petje af
  Op zondag 29 september a.s. opent het gerechtsgebouw Breda haar deuren voor Petje af, een charitatieve instelling die kinderen buiten schooltijd nieuwe ervaringen op laat doen en in contact brengt met inspirerende rolmodellen. Tijdens dit bijzondere bezoek krijgen de kinderen niet alleen een rondleiding door het gebouw, maar bezoeken ze... Read more »
 • Vier jaar gevangenisstraf voor Japanse ouders vanwege ernstige ondervoeding van vijf kinderen
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant legt de vader en de moeder van een Japans gezin uit Molenschot een gevangenisstraf op van vier jaar. In juni 2018 werden vijf van hun kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar in ernstig ondervoede toestand aangetroffen en opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de artsen... Read more »
 • Celstraf wegens ontucht met minderjarige, mishandeling en wapenbezit
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant legt een man van 29 uit Sprang-Capelle een gevangenisstraf op van 2 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Die krijgt hij voor ontucht met een minderjarig meisje, mishandeling van zijn partner en voor verboden wapenbezit. De rechtbank spreekt hem vrij van verkrachting van het meisje, omdat er onvoldoende... Read more »
 • Verdachten niet verantwoordelijk voor dodelijke vuurwapengeweld
  7 tot 12 maanden cel voor poging tot diefstal hennepEen groep verdachten probeerde op 16 februari 2016, in het diepst van de nacht, in te breken in een woning om er hennep te stelen. Tijdens de inbraak liepen zij de bewoner tegen het lijf die dat met de dood moest... Read more »
 • Gevangenisstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval in Goes
  Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft vandaag een 20-jarige inwoner van Kloetinge veroordeeld tot een gevangenisstraf van 45 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, voor het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeval in Goes. De man mag daarnaast 5 jaar lang geen auto besturen. Bij het ongeval kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en... Read more »
 • Vier jaar cel voor verdachten kluisjesroof Oudenbosch
  Twee voormalige bewakers van de Rabobank in Oudenbosch zijn vandaag in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar vanwege hun aandeel in de zogenoemde kluisjesroof. Samen met twee anderen hebben ze honderden kluisjes van particulieren leeggeroofd en vermoedelijk voor miljoenen aan geld en sieraden buitgemaakt. Vuilniszakken De twee mannen,... Read more »
 • Bedreiger van 47 slachtoffers moet opnieuw de cel in
  Een 29 jarige man uit Steenbergen die op grote schaal meisjes en jonge vrouwen en soms ook mensen uit hun omgeving bedreigde, moet terug naar de gevangenis. Dit bepaalde de rechtbank in Breda vrijdag. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Met aftrek van... Read more »
 • Week van de rechtspraak: rechters en griffiers bezoeken scholen
  Tijdens de Week van de Rechtspraak bezoeken onze rechters en griffiers zoveel mogelijk middelbare scholen van maandag 23 t/m vrijdag 27 september.  Rechters en griffiers in de klasIn deze week gaan rechters en griffiers met leerlingen in gesprek over het recht, de rechtspraak en het werk van de rechter. Het lesmateriaal is in... Read more »
 • Tbs Julien C. verlengd met twee jaar
  De terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging van een 35-jarige man die in 2006 is veroordeeld voor de doodslag op Jesse Dingemans is verlengd met de maximale duur van twee jaar. De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat verlenging noodzakelijk is.VerlengingUit het adviesrapport van de kliniek en de behandeling op de zitting van 16... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Gelderland

 • 4 maanden gevangenisstraf voor bedreiging met insulinepen
  De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man uit Almelo voor bedreiging tot een gevangenisstraf van 4 maanden. De man maakte zich schuldig aan het bedreigen van 1 van de hulpverleners van een kliniek waarin hij verbleef. Hij gebruikte daarbij niet alleen woorden. Ook maakte de Almeloër gooiende/prikkende bewegingen met een insulinepen... Read more »
 • Praktische informatie inhoudelijke behandeling militaire kamer 25 november
  Op maandag 25 november verschijnt een militair voor de militaire kamer die wordt verdacht van mishandeling van een politieagent, belediging en schennis van de eerbaarheid. De militaire kamer behandelt deze zaak om 9 uur in het Paleis van Justitie in Arnhem. Aanmelden mediaAlle journalisten die deze zaken willen volgen moeten... Read more »
 • Man uit Didam veroordeeld voor seksueel misbruik stiefdochter
  De rechtbank veroordeelt een 46-jarige man uit Didam voor seksueel misbruik van zijn stiefdochter. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk.De man misbruikte zijn stiefdochter, die op dat moment 7 jaar oud was. De handelingen bestonden onder meer uit het seksueel binnendringen van het lichaam. Ook maakte... Read more »
 • Man uit Elburg veroordeeld voor ontucht tijdens Bijbelstudie
  De rechtbank Gelderland veroordeelt een 22-jarige man uit Elburg tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden, met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet hij een taakstraf van 100 uur uitvoeren. De man heeft zich schuldig gemaakt aan ontucht. De man zoende het meisje in zijn slaapkamer. Ook betastte hij haar... Read more »
 • The Sting mag 'Distrikt Foxy jas' niet meer verkopen
  De Nederlandse modeketen The Sting mag niet langer haar damesparka ‘Distrikt Foxy’ op de markt brengen, omdat deze jas inbreuk maakt op de auteursrechten van de Chinese vennootschap Krakatau Ltd. op de damesparka ‘Qw183’. Dat heeft de kortgedingrechter op vordering van Krakatau beslist. Krakatau heeft in het najaar van 2018... Read more »
 • Duo uit Apeldoorn veroordeeld voor onder andere inbraak en diefstal
  De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man en een 33-jarige vrouw voor het plegen van onder andere een reeks vermogensdelicten. Zowel de man als vrouw komen uit Apeldoorn. De man krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en moet daarnaast een taakstraf van 120 uur uitvoeren.  De vrouw krijgt voor haar aandeel... Read more »
 • Voorzieningenrechter wijst verzoeken om voorlopige voorziening over handhavingsverzoek af
  Handhavingsverzoek heeft betrekking op landelijke SinterklaasintochtDe voorzieningenrechter heeft 2 verzoeken om voorlopige voorziening over een handhavingsverzoek zonder zitting afgewezen. Dit handhavingsverzoek heeft betrekking op de landelijke Sinterklaasintocht in Apeldoorn.Een man uit Amsterdam verzocht de burgemeester van Apeldoorn om handhavend op te treden tegen de roetveegpiet bij de landelijke Sinterklaasintocht in die... Read more »
 • 4 jaar gevangenisstraf Puttenaar voor dealen in cocaïne
  De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man uit Putten tot een gevangenisstraf van 4 jaar. De man maakte zich in een periode van meer dan 5 jaar schuldig gemaakt aan het op frequente basis dealen in cocaïne. Het dealen vond voornamelijk plaats in het centrum van Putten. Dit deed hij samen... Read more »
 • Pannaveldje De Buut mag voorlopig blijven, maar moet 's avonds en in weekend dicht
  De voorzieningenrechter schorst de dwangsom van gemeente Nijmegen. Basisschool De Buut moest onder dreiging van een dwangsom van de gemeente het speelveldje sluiten. De rechter bepaalt dat het veldje voorlopig mag blijven, wel is extra onderzoek nodig en moet de school aanvullende maatregelen nemen om de geluidsoverlast te beperken.  Bewoners van... Read more »
 • Arnhemmers krijgen celstraf voor openlijke geweldpleging en diefstal
  De rechtbank veroordeelt 2 mannen uit Arnhem van respectievelijk 28 en 35 jaar voor openlijke geweldpleging en diefstal. De 35-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 4 maanden en de 28-jarige een celstraf van 3 maanden opgelegd.Op 3 november 2018 kregen de mannen ruzie met het slachtoffer. Zij gaven het slachtoffer... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Holland

 • Gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor steekincidenten
  De rechtbank Noord-Holland heeft een 24-jarige man voor vier pogingen tot moord, een mishandeling, meerdere bedreigingen met verkrachting en stalking veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Daarnaast heeft zij hem tbs met dwangverpleging opgelegd.BewezenDe rechtbank acht bewezen dat de man in november 2018 en januari 2019 vanuit een rijdende... Read more »
 • Verzoeken tot schorsing ontheffing verstoren rugstreeppad en zandhagedis afgewezen
  De rechtbank heeft de verzoeken van verschillende natuur- en milieuorganisaties om de door de Gedeputeerde Staten Noord-Holland verleende ontheffingen op grond van de Wet natuurbescherming (Wnb) te schorsen, afgewezen.AchtergrondGedeputeerde Staten Noord-Holland (GS) heeft voor de periode van 23 augustus 2019 tot en met 30 april 2020 ontheffing verleend aan de... Read more »
 • FNV moet staking KLM-catering beperken
  De door FNV aangekondigde stakingen bij KLM-cateraar KCS mogen niet het intercontinentale vliegverkeer treffen. FNV moet daarom een minimumbezetting garanderen. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald in het kort geding dat KCS en KLM hadden aangespannen tegen de vakbond. Verstoring van het intercontinentale vliegverkeer van KLM zou leiden tot schade... Read more »
 • 0fux moet negatieve uitlatingen over Lexxxus verwijderen van het internet
  De rechter heeft in kort geding beslist dat 0fux met de door hem gedane negatieve uitlatingen over rapper Lexxxus onrechtmatig heeft gehandeld. 0fux moet deze uitlatingen dan ook verwijderen van het internet en moet van de rechter op zowel zijn YouTube- als Instagrampagina een rectificatie plaatsen.AchtergrondLexxxus is influencer en rapper.... Read more »
 • Gevangenisstraf voor jarenlange onttrekking aan ouderlijk gezag
  Een 54-jarige vader is door de rechtbank tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij zijn beide minderjarige dochters aan het gezag van de moeder heeft onttrokken. Hij verbleef jarenlang met hen zonder toestemming van de moeder in Egypte, terwijl hij geen gezag over hen had.De rechtbank stelt in haar vonnis... Read more »
 • Accreditatie pers 17 oktober inhoudelijke behandeling steken en aanrijden vrouwen
  Op donderdag 17 oktober om 9.00 uur is in Alkmaar de inhoudelijke behandeling van de zaak van de man die er (onder andere) van verdacht wordt meerdere hardlopende of fietsende vrouwen gestoken te hebben vanuit een auto of na een aanrijding met een auto. Aanmelden voor 14 oktober 15 uurJournalisten... Read more »
 • Woning Essenhofje Haarlem mag worden ontruimd
  De kantonrechter heeft in kort geding de vordering van de verhuurder tot ontruiming van een woning in het hofje aan de Essenstraat te Haarlem (‘Essenhofje’) toegewezen. De huurder is binnen de wettelijke termijn door de verhuurder schriftelijk geïnformeerd dat de tijdelijke huurovereenkomst niet zal worden verlengd. Daarmee is de huurovereenkomst... Read more »
 • Langdurige gevangenisstraffen voor overval woning Zuid-Scharwoude
  De rechtbank heeft twee mannen tot 6 jaar gevangenisstraf en één man tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld, voor het gezamenlijk plegen van een nachtelijke woningoverval in juni 2019 in Zuid-Scharwoude. Daarbij is op het 73-jarige slachtoffer fors geweld toegepast.Kort na de woningoverval in Zuid-Scharwoude in de vroege morgen van 19... Read more »
 • Harsco Metals Holland BV in het ongelijk gesteld door bestuursrechter
  De bestuursrechter heeft beslist dat Gedeputeerde Staten Noord-Holland Harsco terecht twee keren op de vingers heeft getikt omdat er bij het kiepen van slakken in slakputten telkens stofemissies op meer dan 2 meter afstand van die put zichtbaar waren. AchtergrondHarsco Metals Holland BV, een bedrijf op het terrein van Tata... Read more »
 • Op de rol: 'Ik weet ook niet waar het geld aan op is gegaan'
  Verslag van een rechtszitting‘Klopt het dat u geld uit de kassa hebt gestolen bij de Albert Heijn?’ vraagt politierechter Jongeling aan Kimberly*. ‘Ik weet het niet’, antwoordt de ex-kassière. Ze snikt een beetje, en dat blijft ze de gehele zitting in zaal 2 van het Alkmaarse gerechtsgebouw doen. De officier... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Overijssel

 • Oprichter Stichting Droom Wens veroordeeld voor verduistering
  De oprichter en directeur van Stichting Droom Wens is voor verduistering en diefstal veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Tussen 2014 en 2018 ging meer dan 600.000 euro niet naar kwetsbare kinderen, maar onder andere naar het casino in... Read more »
 • 12 jaar cel en tbs voor doodschieten jeugdvriend
  Man verstopte lijk in kruipruimteEen 41-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar en tbs met dwangverpleging voor onder andere het doodschieten van zijn jeugdvriend en het verstoppen van het lijk in de kruipruimte. Daarnaast moet hij de nabestaanden een schadevergoeding betalen van bijna 15.000 euro... Read more »
 • 7 jaar cel voor seksueel misbruik (stief)dochters
  Een 37-jarige man uit Zwolle is veroordeeld voor het jarenlang vergaand seksueel misbruiken van zijn minderjarige dochter en stiefdochter. De meisjes waren 5 en 9 jaar toen het misbruik begon. Daarnaast mishandelde hij zijn dochter met een riem. De rechtbank Overijssel legt hem een gevangenisstraf op van 7 jaar. Hij... Read more »
 • Jeugdstraffen voor gedwongen seks in streekbus
  Een 20-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot (deels voorwaardelijke) jeugddetentie en een taakstraf omdat hij in een streekbus een jonge vrouw gedwongen heeft tot seks. De rechtbank past het jeugdstrafrecht toe. De man moet zich laten behandelen en een schadevergoeding betalen.Onaangenaam en vernederendIn de nacht van 3 op 4... Read more »
 • Jongen en meisje veroordeeld voor sexting in Enschede
  Een destijds 13-jarige jongen en 14-jarig meisje zijn veroordeeld tot taakstraffen voor het verspreiden van een naaktfoto van een 14-jarige jongen uit Enschede. Op 19 februari 2017 kwam de foto van hun leeftijdsgenoot op social media. Hij pleegde diezelfde dag zelfmoord. Na een artikel 12-procedure kwam het tot een strafzaak.StraffenStrafrechtelijk... Read more »
 • Hondenfokker veroordeeld voor verwaarlozen honden
  Een hondenfokker uit Lettele krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden, met een proeftijd van 3 jaar en een taakstraf van 180 uur voor het verwaarlozen van zijn honden. Tijdens de proeftijd mag de 54-jarige man bedrijfsmatig geen dieren houden. Daarnaast legt de rechtbank zijn onderneming voor 1 jaar stil.... Read more »
 • 28 september: Open dag rechtbank Almelo
  Hoe komt een rechter tot een straf? Hoe gaat een zitting van de familierechter of de bestuursrechter in zijn werk? Wat gebeurt er als je in schuldsanering komt? Of hoe is het eigenlijk om zelf in de huid van de rechter te kruipen en hoe word je rechter? Kom voor... Read more »
 • 5 jaar cel voor poging doodslag op motoragenten
  Een 27-jarige man uit Geesteren moet 5 jaar naar de gevangenis omdat hij twee motoragenten van het leven probeerde te beroven op Tweede Kerstdag. Om aan een alcoholcontrole bij Borne te ontkomen sloeg de man op de vlucht voor de politie. In een levensgevaarlijke achtervolging reed hij meerdere keren met... Read more »
 • Scoutingleider veroordeeld voor seksueel misbruik
  Een 20-jarige man uit Friesland is veroordeeld voor onder andere het seksueel misbruiken van vier minderjarige meisjes, waaronder zijn zusje. Daarnaast maakte en verspreidde hij kinderporno op het darkweb. De rechtbank Overijssel legt hem een gevangenisstraf op van 2 jaar en tbs met dwangverpleging. De man was scoutingleider van twee... Read more »
 • 6 en 5 jaar cel voor witwassen
  Twee broers zijn veroordeeld tot 6 en 5 jaar cel voor het jarenlang witwassen van in totaal 320 miljoen dollar op Curaçao en het leiding geven aan oplichting en het vervalsen van documenten. Hiermee schuift de rechtbank de overeenkomst tussen het Openbaar Ministerie en de verdachten aan de kant. De... Read more »