Rechtbanken


  +

  Nieuws van de rechtbank Amsterdam

 • Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor groepsbegeleidster
  Een voormalig medewerkster van zorginstelling Cordaan is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een taakstraf van 200 uur voor dwang, diefstal en valsheid in geschrift. De vrouw heeft als groepsbegeleidster tussen 2009 en 2013 cliënten gestraft en gekleineerd en hen gedwongen hun geld aan haar in beheer... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf voor overval op juwelier in Zuid18 juli - Een 34-jarige man krijgt 30 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk omdat hij op 1 februari van dit... Read more »
 • Levenslang voor moord op Iraanse man in Almere
  Een 38-jarige man is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de moord op een inwoner van Almere, op 15 december 2015. De rechtbank acht bewezen dat hij de moord mede heeft georganiseerd en dat hij een ander heeft uitgelokt om de moord te plegen.Voor zijn huis doodgeschotenHet... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf na gewelddadige pogingen horloges te stelen10 juli - Een 27-jarige man krijgt 18 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk omdat hij  op 19 augustus vorig jaar... Read more »
 • 8 jaar cel voor dodelijke verkeersruzie op Ring A10
  Een 52-jarige man is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Ring A10, op 23 december 2018. De man reed tijdens een verkeersruzie met zijn auto tegen een motorrijder aan, die hierdoor ten val kwam. Zowel de motorrijder als zijn bijrijdster kwamen daardoor... Read more »
 • Celstraffen tot ruim 4 jaar voor kinderontvoering
  De 5 mannen en een vrouw die in 2016 meewerkten aan de ontvoering van een peuter naar India krijgen gevangenisstraffen tot ruim 4 jaar. De rechtbank rekent het de daders zwaar aan dat een meisje door hun toedoen uit haar vertrouwde omgeving is weggerukt: een schrijnende situatie die tot op... Read more »
 • Faillissementsonderzoek Slotervaartziekenhuis opnieuw afgewezen
  De curatoren van het voormalige Slotervaartziekenhuis worden niet opgedragen onderzoek te doen naar de rechtmatigheid van het faillissement van het ziekenhuis. Ook zal de rechtbank hen niet opdragen om met de gemeente in onderhandeling te gaan over de overname van het vastgoed. Beide verzoeken van de gemeente hiertoe worden door... Read more »
 • Namenmonument mag worden gebouwd
  Het Namenmonument – een monument ter nagedachtenis aan de Nederlandse slachtoffers van de Holocaust – mag worden gebouwd op de geplande locatie aan de Weesperstraat. De gemeente Amsterdam mocht het belang van het monument in de vergunningsprocedure zwaarder laten wegen dan het belang van de omwonenden. De bestuursrechter verklaart al... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf voor diefstallen van horloges2 juli - Een 21-jarige man krijgt 18 maanden gevangenisstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk onder meer omdat hij in september vorig jaar met... Read more »
 • Uitspraak Holleeder voor publiek alleen via videoverbinding
  Op donderdag 4 juli om 10.00 uur doet de rechtbank Amsterdam uitspraak in de strafzaak tegen Willem Holleeder. Publiek kan deze uitspraak niet in de Bunker volgen, maar alleen via een live videoverbinding in een zaal op de rechtbank aan de Parnassusweg. Dit in verband met de beperkte capaciteit in de... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Limburg

 • Voormalig sporttrainer veroordeeld voor ontucht
  De rechtbank Limburg heeft vandaag een 62-jarige sporttrainer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden waarvan 6 voorwaardelijk wegens ontucht met een minderjarig en verstandelijk beperkt meisje dat bij hem trainde. Daarnaast wordt hij verplicht een behandeling te volgen bij een forensisch-psychiatrische polikliniek en krijgt hij gedurende zijn proeftijd van... Read more »
 • Voorwaardelijke jeugddetentie en taakstraf voor het schieten op een leerling en leraar op school
  De kinderrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag een (inmiddels) 17-jarige jongen veroordeeld voor poging tot moord op een medeleerling, poging doodslag op een leraar, bedreiging van leraren en leerlingen van zijn school en het hebben van een vuurwapen en munitie. De rechtbank heeft de eis van de officier van... Read more »
 • Pro-formazitting in zaak Thijs H. op vrijdag 16 augustus 2019
  Op vrijdag 16 augustus 2019 vindt de pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Thijs H., de man die wordt verdacht van het doden van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes en van het doden van een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man op de Brunssumerheide. Deze zitting is bij... Read more »
 • College van B&W moet nieuwe beslissing nemen over nieuwe opslagloods pluimveehouderij Reijmerstok
  Vandaag heeft de rechtbank Limburg geoordeeld dat het college van B&W van de gemeente Gulpen-Wittem de afwijzing van de gevraagde vergunning voor een nieuwe opslagloods op het terrein van een pluimveehouderij in Reijmerstok onvoldoende heeft gemotiveerd. Het college moet daarom een nieuwe beslissing nemen. Motivering collegeHet college vond dat de... Read more »
 • Wrakingsverzoeken in strafzaak over gewelddadige dood 22-jarige man uit Blerick afgewezen
  De wrakingsverzoeken van de advocaat van één van de verdachten in het onderzoek rondom de gewelddadige dood van een 22-jarige man uit Blerick zijn door de Wrakingskamer van de rechtbank Limburg afgewezen. De Wrakingskamer oordeelt dat er geen sprake is van vooringenomenheid van de rechters. Dat betekent dat de rechtbank... Read more »
 • GS moet nieuw besluit nemen over maatregelen tegen vliegenoverlast in Brunssum
  De bestuursrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan over de verzoeken om voorlopige voorziening die zijn ingediend door de bedrijven tpD Recycling en Vossenberg Beheer in Brunssum. Omdat omwonenden veel klachten hebben ingediend over overlast van vliegen die zich uit het bedrijfsterrein verspreiden, heeft Gedeputeerde Staten van Limburg... Read more »
 • Taakstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen voor frauderende ex-ambtenaren
  Rechtbank Limburg heeft 2 voormalig ambtenaren van de gemeente Heerlen veroordeeld tot taakstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen voor fraude in de Guardea-zaak. Het gaat om een 34-jarige man uit Voerendaal en een 46-jarige man uit Heerlen. Een 52-jarige man uit Klimmen is vrijgesproken en 2 andere verdachten hebben alsnog een geldbedrag... Read more »
 • Vrijspraak voor bedreigen Wilders
  De 61-jarige man, die ervan wordt verdacht dat hij op 9 maart 2019 in Heerlen Wilders wilde aanvallen met een bijl, is vandaag bij vervroegde uitspraak door de rechtbank Limburg vrijgesproken. De officier van justitie had 4 jaar gevangenisstraf geëist.De verdachte heeft tegen een ter plaatse aanwezige agent gezegd dat... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor schietpartij begraafplaats Roermond
  Rechtbank Limburg heeft vandaag twee broers veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf wegens een dubbele poging tot moord. De officier van justitie had 12 jaar (voor de schutter) en 10 jaar geëist. De rechtbank vond dit te weinig voor een dubbele poging tot moord. Wat is er gebeurd? De aanleiding was... Read more »
 • Vergunning voor dakterras op studentenpand moet worden herzien
  De rechtbank Limburg heeft vandaag geoordeeld dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maastricht (het college) onvolledig is geweest in de belangenafweging en motivering van het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning voor het gebruik van een dakterras op een studentenpand aan de Spoorweglaan in Maastricht. AanleidingEen... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Nederland

 • Gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor poging tot moord
  In de zaak waarin een man in oktober 2018 in Emmen een politieagent met messen aanviel om zo een "suicide by cop" te bewerkstelligen, heeft de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, geoordeeld dat er sprake is van poging tot moord.Benarde en gevaarlijke situatieDe verdachte verklaarde iets radicaals te willen doen om... Read more »
 • Geen straf voor mishandeling na verkeersruzie
  De rechtbank heeft een man die op 11 september 2016 betrokken was bij een verkeersruzie in Groningen ontslagen van rechtsvervolging. De auto van verdachte was door die van het latere slachtoffer aangereden. Na de aanrijding ontstond een gevecht, waarbij de verdachte het slachtoffer heeft opgetild en op de grond gegooid.... Read more »
 • 20 jaar celstraf voor moord op echtgenoot
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden heeft een 35-jarige vrouw uit Kollumerzwaag veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op haar echtgenoot Tjeerd van Seggeren op 9 juli 2017.Ontkennende verdachteDe vrouw heeft altijd ontkend iets met de dood van haar man te maken te hebben gehad. Zij stelt met haar... Read more »
 • Rechtbank Noord-Nederland veroordeelt overvaller Etos in Hoogeveen
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft een man veroordeeld voor een overval op de Etos in Hoogeveen. De man was ten tijde van het bewezenverklaarde minderjarig en is volgens het jeugdstrafrecht berecht. De rechtbank legde de man een jeugddetentie van 365 dagen op, waarvan 174 dagen voorwaardelijk met een proeftijd... Read more »
 • Gevangenisstraffen en schadevergoeding opgelegd voor overval pizzeria Marum
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft drie mannen veroordeeld voor een gewelddadige overval op een pizzeria in Marum, eind oktober vorig jaar. Bij de berechting van twee van de drie verdachten heeft de rechtbank het jeugdstrafrecht toegepast. Naast vrijheidsstraffen heeft de rechtbank aan de verdachten een schadevergoedingsmaatregel opgelegd. Ernstig en... Read more »
 • Verdachte van stalking in Zuidlaren krijgt gemaximeerde TBS opgelegd
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft vandaag een man van 34 jaar ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat hij niet toerekeningsvatbaar is. De rechtbank heeft aan de verdachte voor maximaal vier jaar TBS opgelegd. OntoerekeningsvatbaarDe man is onderzocht door deskundigen. Hoewel de feiten niet aan verdachte worden toegerekend omdat hij onder... Read more »
 • Verdachte mishandeling Drachten ontoerekeningsvatbaar
  Rechtbank Noord-Nederland gelast plaatsing in psychiatrisch ziekenhuisDe rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een man ontslagen van alle rechtsvervolging en gelast dat de man voor een periode van één jaar in een psychiatrisch ziekenhuis wordt geplaatst. Ook moet de man een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. Overwegingen van de rechtbankDe man... Read more »
 • Rechter of griffier in de klas tijdens Week van de Rechtspraak
  Wilt u met uw klas een keer tijdens de les in gesprek met een rechter of griffier? Grijp dan nu deze kans!Tijdens de Week van de Rechtspraak, van maandag 23 september t/m vrijdag 27 september, kunnen rechters en griffiers ook een bezoek brengen aan uw school.Leer meer over recht(spraak)!Rechters en... Read more »
 • Man veroordeeld voor afsteken vuurwerkbommen bij woning ex
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft een man veroordeeld voor het opzettelijk tot ontploffing brengen van zwaar vuurwerk. Hij deed dit twee maal bij de woning van zijn ex-vriendin. Naast een lange voorwaardelijke gevangenisstraf is aan de man een hoge taakstraf opgelegd en moet hij de benadeelden een schadevergoeding betalen. Deodorant... Read more »
 • Vordering ProRail tot ontruiming van strook grond in kort geding afgewezen
  ProRail heeft in kort geding ontruiming van een strook grond gevorderd. Die grond heeft zij nodig voor een te realiseren verdubbeling van de spoorwegverbinding tussen Hoogkerk en Zuidhorn. De strook grond wordt gebruikt door een omwonende van de spoorwegverbinding. Verkrijgende verjaringDe vordering van ProRail om de strook grond te ontruimen... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Rotterdam

 • Strafvonnis nieuwe stijl valt meteen met de deur in huis
  De rechtbank in Rotterdam deed vorige week uitspraak tegen vier verdachten in een strafzaak over drugshandel via het darkweb. De rechters en griffier kozen er deze keer voor om één van de vier vonnissen via een andere structuur op te bouwen.Een makkelijk leesbaar en toegankelijk vonnis dat nog steeds alle... Read more »
 • Gevangenisstraffen tot zeven jaar voor hard- en softdrugshandel via (darkweb)winkel
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag vier verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen van veertien maanden tot zeven jaar voor grootschalige handel in drugs via het darkweb. De hoogste straf was voor de ‘eigenaar’ van het internetbedrijf die ook ruim één miljoen euro aan criminele winst moet terugbetalen. De andere drie verdachten... Read more »
 • Rechters bezoeken scholen
  Tijdens de Week van de Rechtspraak bezoeken onze rechters zoveel mogelijk scholen van maandag 23 t/m vrijdag 27 september. Onze rechters geven maximaal 1 dagdeel les. Tijdens een dagdeel kan een rechter dus meerdere klassen bezoeken. Wilt u een rechter voor verschillende klassen dan kunnen we kijken of we meerdere... Read more »
 • Stopzetten kinderopvang toeslag was onterecht
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag uitspraak in een zaak over Kinder Opvang Toeslag (KOT) Een jonge moeder was de zaak tegen de Belastingdienst gestart omdat ze vond dat die ten onrechte haar toeslag had stopgezet. De rechtbank geeft haar daarin gelijk.Kort voor de zitting van 8 juli 2019 heeft... Read more »
 • Op de rol: 'Niemand schiet op met een harde straf'
  Verslag van een rechtszittingPieter sloeg Melanie op 4 januari met een glas, maar sloeg Melanie* nu met een kinderslipper of met een slof naar Pieter? Volgens de officier van justitie was het een slipper, volgens Melanies advocaat was het een slof. Kun je iemand trouwens mishandelen met een kinderslof? Een... Read more »
 • Straffen tot 5 jaar voor drugshandel via Darkweb
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag 3 mannen en een vrouw veroordeeld vanwege betrokkenheid bij de illegale online handel in drugs. De verdachten verkochten de drugs via het darkweb - een afgeschermde plek op het internet - waar werd betaald met bitcoins. De rechtbank legt de drie mannen elk een... Read more »
 • Rechtbank Rotterdam vernietigt ACM-boete van ruim 40 miljoen euro voor NS
  De boete van ruim 40 miljoen euro die de Autoriteit Consument en Markt aan de Nederlandse Spoorwegen en een aantal dochterondernemingen oplegde wegens misbruik van een economische machtspositie bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg in 2014, blijft niet in stand. ACM had de boete opgelegd omdat NS... Read more »
 • Publicatieverbod uitzending 26 juni 2019 afgewezen
  De kort geding rechter in Rotterdam heeft zojuist beslist dat de televisie-uitzending van vanavond in Pointer (KRO-NCRV) ongewijzigd kan doorgaan. Ook de radio-uitzending van zondag en de internetpublicatie van Follow The Money, allemaal over het onderwerp “zorgcowboys”, mogen doorgaan.  Een aanbieder van (thuis)zorg en haar directeur hadden diverse ge- en... Read more »
 • Verzoek van Julio Poch om getuigen te mogen horen (deels) toegewezen
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een beslissing genomen op het verzoek van Julio Poch om getuigen te mogen horen. Poch wil getuigen doen horen in verband met zijn voornemen om een civiele procedure tegen de Nederlandse Staat te starten waarin hij een schadevergoeding zal vorderen. Volgens Poch heeft de... Read more »
 • 24 maanden jeugddetentie en PIJ-maatregel voor poging doodslag verkrachting en zware mishandeling
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 19-jarige man veroordeeld tot 24 maanden jeugddetentie en de maatregel van plaatsing in een inrichting voor jeugdigen, de zogenoemde PIJ-maatregel. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte heeft geprobeerd om een studente van het leven te beroven en dat hij haar zwaar heeft mishandeld... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Den Haag

 • Gevangenisstraffen voor twee teruggekeerde Syriëgangers
  Een 25-jarige man uit Leiden en een 24-jarige man uit Utrecht zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 jaar en 6 maanden respectievelijk 7 jaar en 6 maanden. De rechtbank Den Haag vindt bewezen dat ze tussen 2014 en 2016 bijna 2 jaar deelnamen aan de terroristische organisatie IS. Ook pleegden... Read more »
 • Tbs met dwangverpleging voor poging moord en bedreiging
  De 32-jarige man die op 5 mei 2018 in Den Haag drie mensen probeerde te vermoorden door ze meerdere keren met een mes te steken is veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor onbepaalde tijd. Volgens de rechtbank is de man volledig ontoerekeningsvatbaar en is er geen sprake van een terroristisch... Read more »
 • Geen publicatieverbod voor rapport onderwijsinspectie over Cornelius Haga Lyceum
  De voorzieningenrechter heeft vandaag bepaald dat de onderwijsinspectie het rapport over het Cornelius Haga Lyceum mag publiceren. De school had zich verzet tegen de vaststelling van het rapport in de huidige vorm en de publicatie ervan. Volgens de rechtbank is er geen aanleiding om de publicatie van het rapport te... Read more »
 • Gevangenisstraf voor verkeersongeval met dodelijke afloop
  Een 29-jarige man is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk (met een proeftijd van 2 jaar) en een rijontzegging van 4 jaar. De man veroorzaakte onder invloed van cannabis en cocaïne een verkeersongeval op de N210 in Lekkerkerk. Hierbij vielen 2 dodelijke slachtoffers en raakten 3 mensen... Read more »
 • NVWA heeft niet onrechtmatig gehandeld in fipronil-incident
  De Staat is niet aansprakelijk in een zaak die de Land en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) en 124 individuele pluimveehouders hebben aangespannen over het gebruik van fipronil ter bestrijding van bloedluis in de pluimveesector. De rechtbank Den Haag is van oordeel dat er geen sprake is van falend toezicht of... Read more »
 • Vijf jaar gevangenisstraf voor poging doodslag en verboden wapenbezit
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag  een 35-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag en verboden wapenbezit. Verdachte is met een doorgeladen wapen de woning binnen gegaan en heeft bijna direct van dichtbij op het slachtoffer geschoten.​AchtergrondVerdachte is op 2 oktober 2018 naar... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor neersteken advocaat
  De rechtbank Den Haag heeft een 22-jarige Amsterdammer veroordeeld tot 8 jaar en 3 maanden gevangenisstraf voor het medeplegen van poging tot moord op een advocaat in Zoetermeer. Een 21-jarige plaatsgenoot kreeg daarvoor 8 jaar cel opgelegd. De derde verdachte, een 23-jarige man eveneens uit Amsterdam, werd vrijgesproken wegens gebrek... Read more »
 • Voortzetting strafzaak 32-jarige man verdacht van poging tot moord en bedreiging
  De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen een 32-jarige man uit Den Haag wordt op vrijdag 28 juni voortgezet. Hij wordt verdacht van bedreiging en poging tot moord met terroristisch oogmerk. De man zou op 5 mei 2018 drie mensen meerdere keren met een mes hebben gestoken vlakbij de Haagse... Read more »
 • Universiteit Leiden heeft in sollicitatieprocedure onrechtmatig gehandeld
  De rechtbank Den Haag heeft geoordeeld dat Universiteit Leiden in een sollicitatieprocedure onrechtmatig heeft gehandeld tegenover een sollicitant. Tijdens de procedure voor de benoeming van een hoogleraar Engelse taalkunde heeft een lid van de benoemingsadviescommissie buiten de sollicitant om en zonder zijn toestemming informatie over hem verzameld. De verkregen informatie... Read more »
 • Tbs met dwangverpleging voor doodsteken echtgenote
  Een 42-jarige man die op 15 april 2018 in Bodegraven zijn echtgenote heeft doodgestoken wordt door de Haagse rechtbank ontoerekeningsvatbaar verklaard en ontslagen van alle rechtsvervolging. De rechtbank legt de man de tbs-maatregel met dwangverpleging op. ​Doodslag In de ochtend van 15 april 2018 heeft de verdachte zijn echtgenote met... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Midden-Nederland

 • Tbs’er 'Kraggenburgzaak' moet Nederland verlaten
  Een 51-jarige man die in 2006 is veroordeeld voor onder andere het medeplegen van vrijheidsberoving, verkrachtingen, mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie mag Nederland onder strenge voorwaarden verlaten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland besloten.Loods in KraggenburgDe man had met twee anderen drie vluchtelingen in België naar Nederland gelokt en... Read more »
 • 11 jaar cel voor doden ex-vriendin in woning Hoogland
  De rechtbank Midden-Nederland heeft een 54- jarige man uit Hoogland een gevangenisstraf opgelegd van 11 jaar. De man doodde zijn ex-vriendin door haar hals dicht te knijpen en haar vervolgens met een mes te steken. RelatieproblemenDe man en het slachtoffer hadden jarenlang een relatie. Toen de vrouw er een punt... Read more »
 • Geen extra subsidie voor Utrechts Centrum voor de Kunsten
  De gemeente Utrecht hoeft het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) geen extra subsidie te verlenen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een zaak tussen het UCK en de gemeente Utrecht. Het UCK was naar de rechter gestapt omdat de gemeente Utrecht voor 2019 een lagere subsidie heeft verleend... Read more »
 • 12 maanden cel voor 'incassowerkzaamheden in de onderwereld'
  Een 54-jarige man uit Hilversum is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De man heeft zich vorig jaar schuldig gemaakt aan afpersing en een poging daartoe.MotorfietsDe man houdt zich bezig met, zoals hij het zelf omschrijft, incassowerkzaamheden in de boven- en... Read more »
 • Rechtbank vernietigt 12 verleende PAS-natuurvergunningen
  De rechtbank Midden-Nederland heeft twaalf zogenoemde PAS-zaken vereenvoudigd, zonder zitting, afgehandeld. In deze zaken wilden met name milieuorganisaties dat verleende natuurvergunningen worden ingetrokken. Het gaat hierbij om vergunningen voor hoofdzakelijk veehouderijen die willen uitbreiden. De bestuursrechter heeft deze beroepen onder verwijzing naar een uitspraak van de Raad van State gegrond... Read more »
 • Geen verhoging tarief huishoudelijke hulp Gooise gemeenten
  Acht Gooise gemeenten hoeven de tarieven voor huishoudelijke hulp niet aan te passen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een kort geding tussen Thuiszorg Gooi en Vechtstreek Services BV en de acht gemeenten. De thuiszorgorganisatie was naar de rechter gestapt omdat zij vindt dat de tarieven... Read more »
 • 30 maanden cel voor Utrechtse drugsdealer
  Een 28-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor het handelen in harddrugs. De rechtbank vindt bewezen dat de man tussen 25 april 2014 en 5 april 2018 zich heeft beziggehouden met de handel in cocaïne.Schuilnaam MaxNaar aanleidingen van aanhoudingen van... Read more »
 • BNNVARA moet uitzending #BOOS rectificeren
  Omroep BNNVARA moet bij een uitzending van het programma #BOOS een rectificatie plaatsen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland beslist in een kort geding tussen twee vastgoedondernemers en de omroep. In de uitzending worden de ondernemers uit Groningen van verschillende feiten beschuldigd. Zo zouden zij de verhuurbemiddelingsbureau bewust... Read more »
 • Vrijspraak voor man die vriend doodschoot, wapen was defect
  Een 22-jarige man die op 27 februari 2018 zijn vriend doodschoot krijgt hiervoor geen straf. Wel veroordeelt de rechtbank Midden-Nederland de man tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 5 maanden voor verboden wapenbezit en het hebben van munitie.SchietincidentHet 20-jarige slachtoffer kwam op 27 februari bij de verdachte op bezoek. Volgens de... Read more »
 • Vrouw veroordeeld voor 15 autobranden in regio Utrecht
  Een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een jeugddetentie van 8 maanden. Ook  legt de rechtbank een zogenoemde PIJ-maatregel op, ook wel jeugd-tbs genoemd. De vrouw was eind vorig jaar betrokken bij vijftien autobranden in Utrecht en Nieuwegein. Ook gooide ze stenen door de ruit... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Oost-Brabant

 • Man schuldig aan zwaar letsel meisje door ranja met GHB
  Een 45-jarige man uit Helmond is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Door zijn schuld kreeg een 6-jarig meisje GHB binnen en liep zij zwaar lichamelijk letsel op.De verdachte was in juni 2018 aan het klussen in zijn woning in Eindhoven, terwijl daar ook zijn... Read more »
 • Café Evergreen mag voorlopig openblijven
  Totdat de burgemeester van ’s-Hertogenbosch opnieuw naar zijn besluit heeft gekeken, mag café Evergreen openblijven. Dat is het oordeel van de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant. Volgens de burgemeester faciliteert de eigenaresse van het café illegale kansspelen waardoor er gevaar is voor verstoring van de openbare orde. De burgemeester beroept... Read more »
 • Mannen cel in voor voorbereiden overval op geldtransport, chauffeur krijgt geen straf
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 34-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransportwagen. Ook had hij een vuurwapen en munitie in bezit. Een 29-jarige plaatsgenoot krijgt een celstraf van 2,5 jaar voor zijn aandeel. De rechtbank legt... Read more »
 • 5 jaar cel voor stalken ex-vriendin en brandstichtingen in Nuenen
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 45-jarige man uit Venlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Hij stalkte zijn ex-vriendin en stak de auto en het kantoorpand van haar nieuwe vriend in brand. De schade van ruim 50.000 euro moet hij vergoeden. De rechtbank legt de man tevens een maximaal... Read more »
 • Celstraf voor slaan met hakbijl in Geldrop
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 37-jarige man uit Geldrop veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan een poging tot doodslag door een ander met een hakbijl onder meer tegen het hoofd te slaan. Zijn 15-jarige stiefzoon krijgt een voorwaardelijke werkstraf... Read more »
 • Architectenbureaus stappen te laat naar rechter voor Theater aan de Parade
  Vier architectenbureaus die een nieuwe aanbestedingsprocedure willen voor de (ver)nieuwbouw van het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch, ondernamen volgens de rechtbank Oost-Brabant te laat actie. Zij zijn daarom niet-ontvankelijk verklaard. Dit betekent dat de bouw van het nieuwe theater door kan gaan zoals gepland.De gemeente ’s-Hertogenbosch is al jarenlang... Read more »
 • Helmondse mag houtkachel blijven stoken
  De gemeente Helmond is niet volledig geweest bij de beoordeling van een geschil tussen buren over een houtkachel. Hij had moeten bepalen in welke gevallen er sprake zou kunnen zijn van overlast. Dit oordeelt de rechtbank Oost-Brabant. In dit geval hoeft de gemeente echter niet alsnog op te treden, omdat... Read more »
 • Man jaar naar psychiatrisch ziekenhuis voor poging doodsteken ambulanceverpleegkundige
  Een 34-jarige man uit Heeze moet een jaar naar een psychiatrisch ziekenhuis vanwege een poging tot doodslag op een ambulanceverpleegkundige. De man verkeerde tijdens het incident in een psychose en is daarom volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard door de rechtbank Oost-Brabant.In december 2018 ging een ambulance op een melding af in Heeze.... Read more »
 • Tot 4 jaar celstraf voor verkrachting van meisje in Eindhoven
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 20-jarige jongeman uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor verkrachting van een kwetsbaar slachtoffer. Een 21-jarige stadsgenoot krijgt voor een poging tot verkrachting een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De zaak van een derde verdachte is aangehouden. Het destijds... Read more »
 • Jarenlange celstraffen voor overvallen op Eindhovense winkels
  De rechtbank Oost-Brabant heeft mannen van 21 en 23 jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen van 5 jaar voor hun rol bij meerdere gewapende winkelovervallen in Eindhoven. Een 24-jarige man uit Breda krijgt een celstraf van 2,5 jaar voor zijn aandeel in één overval. Een Rotterdammer (20 jaar) was ook bij één... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Zeeland-West-Brabant

 • Celstraf wegens ontucht met minderjarige, mishandeling en wapenbezit
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant legt een man van 29 uit Sprang-Capelle een gevangenisstraf op van 2 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Die krijgt hij voor ontucht met een minderjarig meisje, mishandeling van zijn partner en voor verboden wapenbezit. De rechtbank spreekt hem vrij van verkrachting van het meisje, omdat er onvoldoende... Read more »
 • Vier jaar cel voor verdachten kluisjesroof Oudenbosch
  Twee voormalige bewakers van de Rabobank in Oudenbosch zijn vandaag in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar vanwege hun aandeel in de zogenoemde kluisjesroof. Samen met twee anderen hebben ze honderden kluisjes van particulieren leeggeroofd en vermoedelijk voor miljoenen aan geld en sieraden buitgemaakt. Vuilniszakken De twee mannen,... Read more »
 • Verdachten niet verantwoordelijk voor dodelijke vuurwapengeweld
  7 tot 12 maanden cel voor poging tot diefstal hennepEen groep verdachten probeerde op 16 februari 2016, in het diepst van de nacht, in te breken in een woning om er hennep te stelen. Tijdens de inbraak liepen zij de bewoner tegen het lijf die dat met de dood moest... Read more »
 • Gevangenisstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval in Goes
  Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft vandaag een 20-jarige inwoner van Kloetinge veroordeeld tot een gevangenisstraf van 45 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, voor het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeval in Goes. De man mag daarnaast 5 jaar lang geen auto besturen. Bij het ongeval kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en... Read more »
 • Bedreiger van 47 slachtoffers moet opnieuw de cel in
  Een 29 jarige man uit Steenbergen die op grote schaal meisjes en jonge vrouwen en soms ook mensen uit hun omgeving bedreigde, moet terug naar de gevangenis. Dit bepaalde de rechtbank in Breda vrijdag. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Met aftrek van... Read more »
 • Week van de rechtspraak: rechters en griffiers bezoeken scholen
  Tijdens de Week van de Rechtspraak bezoeken onze rechters en griffiers zoveel mogelijk middelbare scholen van maandag 23 t/m vrijdag 27 september.  Rechters en griffiers in de klasIn deze week gaan rechters en griffiers met leerlingen in gesprek over het recht, de rechtspraak en het werk van de rechter. Het lesmateriaal is in... Read more »
 • TBS Julien C. verlengd met twee jaar
  De terbeschikkingstelling (TBS) met dwangverpleging van een 35-jarige man die in 2006 is veroordeeld voor de doodslag op Jesse Dingemans is verlengd met de maximale duur van twee jaar. De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat verlenging noodzakelijk is.VerlengingUit het adviesrapport van de kliniek en de behandeling op de zitting van 16... Read more »
 • Verdachte aanrijding vrouw met rollator blijft in voorlopige hechtenis
  De 27-jarige Bredanaar die ervan verdacht wordt een 79-jarige vrouw met rollator te hebben overreden en daarna is doorgereden, blijft langer in voorlopige hechtenis. Dit heeft de raadkamer van de rechtbank Zeeland-West-Brabant woensdag bepaald. Binnen twee wekenDe aanrijding vond plaats op zondagavond 28 april. De verdachte is aangehouden en voorgeleid... Read more »
 • Lange celstraffen voor computercriminaliteit en phishing
  De leiders van een landelijk opererende cybercrimebende kregen vrijdag elk vijf jaar celstraf opgelegd door de rechtbank in Breda. De hoofdverdachten, een man van 24 uit Amsterdam en een vrouw van 28 uit Enschede, waren de leiders van een strak georganiseerde bende die bankklanten op geraffineerde wijze voor meer dan... Read more »
 • Zorgloket voor hulpaanbod bij complexe scheidingen
  Als een rechter zorg vraagt voor een kind of een gezin bij een complexe scheiding, schakelt voortaan een loket van samenwerkende gemeenten de zorgaanbieders hiervoor in. De Raad voor de Kinderbescherming, de gemeenten en de Rechtbank Zeeland-West-Brabant starten met ingang van deze maand deze pilot zodat kinderen zo min mogelijk... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Gelderland

 • Militaire kamer spreekt 5 (ex-)militairen vrij van 'misstanden' Oranjekazerne Schaarsbergen
  De militaire kamer spreekt 5 (ex-)militairen vrij van alle ten laste gelegde feiten die zij in 2013 zouden hebben begaan op of vanaf de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Ondanks aanwijzingen dat er toentertijd zich misstanden hebben voorgedaan, is er te weinig bewijs dat deze militairen daaraan hebben deelgenomen.  De mannen werden onder... Read more »
 • Isd-maatregel voor man uit Doetinchem voor poging zware mishandeling
  De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man uit Doetinchem voor poging tot zware mishandeling. De man wordt voor 2 jaar geplaatst in een inrichting voor stelselmatige daders (isd-maatregel).De man sloeg - onder invloed van alcohol - zijn vriendin meerdere keren met zijn vuist tegen haar hoofd. Dit vond plaats in de... Read more »
 • Autobestuurder veroordeeld voor het voorzaken verkeersongeval Hoenzadriel
  De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit ’s-Hertogenbosch voor het veroorzaken van een verkeerongeval in Hoenzadriel. Hij krijgt een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden, met een proeftijd van 1 jaar opgelegd.Op 11 april 2017 vond in een bocht op de Hoenzadrielsedijk te Hoenzadriel een... Read more »
 • Celstraf man uit Nijmegen voor doodslag moeder
  De rechtbank veroordeelt een 41-jarige man uit Nijmegen voor het doden van zijn moeder. Hij krijgt een gevangenisstraf van 7 jaar. Daarnaast legt de rechtbank  de maatregel op strekkende tot gedragsbeïnvloeding of vrijheidsbeperking op (artikel 38z Wetboek van Strafrecht).Op 5 februari 2019 bracht de man zijn moeder om het leven... Read more »
 • Apeldoornse vrijgesproken van moord en doodslag echtgenoot
  De rechtbank spreekt een 67-jarige vrouw uit Apeldoorn vrij van zowel moord als doodslag op haar echtgenoot. Volgens de rechtbank ontbreekt op basis van de beschikbare informatie het wettige bewijs om tot een veroordeling te komen.  Op 1 juni 2018 is in Apeldoorn de 64-jarige echtgenoot van de vrouw in... Read more »
 • Apeldoorner vrijgesproken van mensenhandel en witwassen
  Wel celstraf voor uitkeringsfraudeDe rechtbank spreekt een 33-jarige man uit Apeldoorn geheel vrij van mensenhandel en witwassen. Wel is hij schuldig bevonden aan uitkeringsfraude. Voor het plegen van dit strafbare feit krijgt hij een gevangenisstraf van 5 maanden. De Apeldoorner zou zich onder andere schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel. De... Read more »
 • Arnhemmer veroordeeld voor onttrekken kind aan ouderlijk gezag, mishandeling en vernieling
  De rechtbank veroordeelt een  39-jarige man uit Arnhem tot 4 maanden gevangenisstraf. De man maakte zich schuldig aan het onttrekken van zijn minderjarige zoontje aan het wettelijk gezag, het mishandelen van zijn partner (de moeder van zijn zoontje) en het vernielen van haar spullen. De man nam op 30 november 2016... Read more »
 • 18 jaar cel en tbs voor doden Nathalie Polak
  De rechtbank veroordeelt een 47-jarige man uit Tiel voor het verkrachten en doden van de 21-jarige Nathalie Polak. De man is daarnaast ook schuldig aan brandstichting. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd. Bij deze zeer ernstige en gruwelijke feiten past volgens de rechtbank alleen... Read more »
 • Locatie Nijmegen gesloten tijdens Vierdaagse
  De Nijmeegse Vierdaagse is 1 van de grootste evenementen van Nederland. Omdat onze locatie in Nijmegen tijdens deze week hierdoor niet of nauwelijks te bereiken is, is het pand van 15 tot en met 19 juli gesloten. InformatiebalieU kunt deze week bij onze locatie in Arnhem terecht als u de... Read more »
 • 18 maanden celstraf en tbs met dwangverpleging voor brandstichting Nijmegen
  De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats tot een gevangenisstraf voor 18 maanden en tbs met dwangverpleging. De rechtbank vindt bewezen dat de man vorig jaar in Nijmegen brand stichtte en een ontploffing veroorzaakte.  In zijn kamer in Nijmegen trok de man alles overhoop. Hij gooide... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Holland

 • Vrijspraak en niet-ontvankelijkheid OM, bij verdenking omkoping gedeputeerde Hooijmaijers
  De rechtbank heeft in het onderzoek Oranje (onderzoek naar mogelijke corruptie door gedeputeerde Hooijmaijers) drie van de vijf verdachten vrijgesproken van omkoping van Hooijmaijers. Het Openbaar Ministerie is niet ontvankelijk verklaard in de vervolging voor omkoping van de twee andere verdachten. Zij zijn wel veroordeeld voor het bezit van een... Read more »
 • OV-staking Schiphol aan banden
  Rechter legt wegens veiligheidsrisico OV-staking in regio Schiphol op 28 mei aan banden.... Read more »
 • Een keer tijdens de les in gesprek met een rechter of griffier?
  Tijdens de Week van de Rechtspraak van maandag 23 t/m vrijdag 27 september bezoeken onze rechters en griffiers een aantal scholen. De bezoeken zijn bedoeld voor middelbare scholen, voor klassen met leerlingen vanaf 15 jaar. Onze rechters geven maximaal 1 dagdeel les. Tijdens een dagdeel kan een rechter eventueel meerdere... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor brand bowlingcentrum Venhuizen
  De rechtbank heeft een 31 jarige en een 52 jarige man tot gevangenisstraffen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij het uitbranden van het Party World Center in Venhuizen, in de kerstnacht van 2013. Door de brand was er voor de omwonenden een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Twee anderen zijn vrijgesproken.Volgens de rechtbank... Read more »
 • Gevangenisstraf van 11 jaar vanwege doodslag op echtgenote
  Op 16 december 2018 meldde verdachte zich bij het politiebureau in Haarlem en deelde mee dat zijn vrouw mogelijk dood was en in de slaapkamer van hun woning lag. Verbalisanten gingen ter plaatse en troffen de inmiddels overleden vrouw in de slaapkamer aan. Zij bleek door een misdrijf om het... Read more »
 • Eigenaresse en bedrijfsleidster podoinstituut veroordeeld wegens grootschalige fraude
  De rechtbank Noord-Holland heeft de eigenaresse (62 jaar) en de bedrijfsleidster (47 jaar) van een podoinstituut veroordeeld voor het medeplegen van zeer grote fraude met zorggeld, het medeplegen van valsheid in geschrift en oplichting.Zorgdeclaraties voor consulten en steunzolenDe vrouwen hebben gedurende een periode van 2,5 jaar honderden zorgdeclaraties valselijk opgemaakt... Read more »
 • Op de rol: 'Paling wordt heel klein in de frituur'
  Verslag van een rechtszittingHet was de gewoonste zaak van de wereld om in de polder bij Enkhuizen ‘een fuikie te zetten’. Je deed als jongen niet anders, zegt Karel (47). Jong geleerd is oud gedaan. In het voorjaar van 2017 zet Karel in het bijzijn van zoon Ben (22)* in... Read more »
 • Pontvaart Velsen mag staken
  De gemeente Velsen vraagt de staking van de pontvaart Velsen op 28 mei te verbieden of te beperken. De rechter weigert de gevraagde voorziening.Meer informatie (pdf, 231,1 KB).... Read more »
 • Vier jaar gevangenisstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval A44
  De rechtbank heeft vier jaar gevangenisstraf opgelegd aan een 33-jarige man voor het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeval op 6 oktober 2018 op de snelweg A44 in de gemeente Haarlemmermeer en voor het feit dat hij na dit ongeval de plaats van het ongeval heeft verlaten door een naast... Read more »
 • Verdachte van ontvoering peuter niet toerekeningsvatbaar
  De rechtbank Noord-Holland heeft een 27-jarige man veroordeeld voor de ontvoering van een peuter in Haarlem in december 2018, maar geen straf opgelegd. De man wordt ontoerekeningsvatbaar geacht en moet een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis behandeld worden. Ontvoering op marktOp 4 december 2018 pakt de verdachte op de markt... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Overijssel

 • 17-jarige veroordeeld voor vermoorden opa in Wierden
  Een 17-jarige jongen uit Wierden is veroordeeld voor het vermoorden van zijn opa. De rechtbank legt hem de maximale jeugddetentie van 2 jaren en jeugd-tbs op. De jongen bracht op 8 november 2018 in Wierden zijn opa met 38 messteken om het leven. Hiermee dacht hij het financiële conflict tussen... Read more »
 • Vader veroordeeld voor poging zware mishandeling baby in Borne
  De rechtbank Overijssel veroordeelt een 29-jarige man voor een poging tot zware mishandeling van zijn toen 2 maanden oude zoontje in Borne. De man schudde op 25 februari 2015 de baby hardhandig heen en weer. Het kindje liep daarbij hersenletsel op. De vader krijgt de maximale taakstraf van 240 uur... Read more »
 • Proef kinderen betrekken ouderschapsplan succesvol
  Vervolg wacht op resultaten wetenschappelijk onderzoekDe proef bij de rechtbank Overijssel om kinderen beter te betrekken bij het ouderschapsplan is voor het eerste deel succesvol afgerond. ‘Hiermee krijgt de stem van het kind kleur en krijgen kinderen smoel’ aldus familierechters in Zwolle. Uit tussenresultaten blijkt dat in circa 75% van... Read more »
 • Vrijspraak en celstraf na wapenvondst in Enschedese woning
  Twee mannen van 25 en 47 jaar zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 9 en 5 maanden voor verboden wapenbezit in een woning in Enschede. Een 54-jarige man en een vrouw van 28 jaar zijn vrijgesproken. De woning was op 22 december 2016 doelwit van een aanslag met een (vermoedelijke) handgranaat.... Read more »
 • Team Toezicht ontvangt minister
  Het is de snelst groeiende afdeling binnen de rechtbank Overijssel, het bewindsbureau. Nederland telt inmiddels 1,4 miljoen huishoudens met dusdanige schulden dat er, na betaling van de vaste lasten en noodzakelijk aflossingen, te weinig overblijft voor de dagelijkse uitgaven. Binnen de rechtbank Overijssel loopt een aantal projecten om deze schuldenproblematiek... Read more »
 • Celstraffen voor omkoping voormalig politiecommissaris
  De rechtbank Overijssel veroordeelt een 58-jarige man uit Ittervoort tot een gevangenisstraf van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij zich als commissaris van de politie heeft laten omkopen. Daarnaast wordt hij veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Een 53-jarige man uit Leimuiden is veroordeeld tot een gevangenisstraf van... Read more »
 • 16 jaar cel voor gewelddadige overvallen in Nederland en Duitsland
  Een 23-jarige man uit Enschede is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 16 jaar cel. De man is schuldig aan vier gewapende overvallen waarbij hij en zijn mededaders grof geweld gebruikten: een woning in Overdinkel en Ambt Delden, een supermarkt in Enschede en een tankstation in het Duitse Alstätte. Twee... Read more »
 • Kantonrechter ontslaat Belana als bewindvoerder voor 200 clienten
  De kantonrechter in Almelo heeft Belana Bewind & Inkomensbeheer ontslagen als bewindvoerder of mentor van ongeveer 200 mensen, voornamelijk uit Twente. Het bewindvoeringsbedrijf uit Enschede liet haar cliënten onnodig verzekeringen afsluiten via haar zusterbedrijf, rekende te hoge kosten en vroeg in enkele gevallen geen bijstand aan. Daarnaast werd adequaat toezicht... Read more »
 • Moeder vrijgesproken van uitbuiten kinderen
  Een 37-jarige vrouw is door de rechtbank Overijssel vrijgesproken van het willen uitbuiten van haar minderjarige kinderen in een vleesverwerkingsfabriek. De rechtbank oordeelt dat het dossier geen informatie bevat waaruit blijkt dat de moeder haar dochter (16) en zoon (13) naar Nederland haalde met de bedoeling om ze uit te... Read more »
 • Gehandicapte motorrijder mag niet met aangepast systeem rijden
  Een motorrijder uit Albergen, die zijn volledige linkerbeen mist na een amputatie, mag niet met een aangepast systeem rijden op een tweewielige motor. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft dit besluit terecht genomen, zo oordeelt de rechtbank Overijssel. Het systeem is volgens het CBR niet veilig genoeg en liet de... Read more »