Rechtbanken


  +

  Nieuws van de rechtbank Amsterdam

 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Voorwaardelijke taakstraf na doodsbedreigingen17 januari - Een 42-jarige man krijgt een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur voor het bedreigen van zijn ex-vriendin en haar moeder en voor... Read more »
 • Anderhalf jaar cel voor fraudeur met huurcontracten
  Een 24-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden (waarvan 4 maanden voorwaardelijk) voor het verhandelen van diverse valse huurcontracten. De man verkocht die valse huurcontracten aan klanten die zich daarmee bij de gemeentelijke basisregistratie inschreven en fraude konden plegen, bijvoorbeeld door het aanvragen van een paspoort of uitkering.Via websitesDe... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - 5 jaar cel voor uitbuiting en witwassen10 januari - Een 40-jarige man krijgt 5 jaar gevangenisstraf voor seksuele uitbuiting, mishandeling en witwassen. Tussen 2011 en 2016 liet... Read more »
 • Bezorgers Deliveroo vallen onder arbeidsovereenkomst
  Bezorgers die voor Deliveroo maaltijden bezorgen zijn geen zzp-ers, maar kunnen aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst bij het bedrijf. Bovendien valt Deliveroo wel degelijk onder de cao voor beroepsgoederenvervoer. Dat heeft de kantonrechter vandaag bepaald in twee zaken die vakbond FNV tegen Deliveroo had aangespannen.De maaltijdbezorgdienst besloot begin 2018 om... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - 4 jaar cel na gewapende overval in Noord2 januari - Een 31-jarige man krijgt 4 jaar gevangenisstraf voor een gewapende overval op een supermarkt in Amsterdam-Noord op... Read more »
 • 20 jaar cel voor moord op broer kroongetuige
  De man die op 29 maart vorig jaar de broer van kroongetuige Nabil B. doodschoot, krijgt 20 jaar gevangenisstraf. Volgens de rechtbank heeft de man het slachtoffer op koelbloedige wijze vermoord en daarmee geen enkel respect getoond voor zijn leven.ZesmaalOp 29 maart 2018 beschoot de dader het slachtoffer in zijn... Read more »
 • Poolse overleveringsverzoeken opnieuw aangehouden
  Elf verzoeken tot overlevering van verdachten naar Polen worden voorlopig aangehouden. Er is meer informatie nodig om de verzoeken te kunnen beoordelen. Dat heeft de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) vandaag bepaald. Onafhankelijke rechtspraakDe IRK maakt zich zorgen over de onafhankelijkheid van de Poolse rechtspraak en de gevolgen daarvan voor het recht... Read more »
 • Spoedstukken kort gedingen vanaf 1 januari 2019 per e-mail
  Vanaf 1 januari 2019 kunnen spoedstukken voor het Team Kort geding civiel ook per e-mail worden ingediend. Gedurende een overgangsperiode van 3 maanden blijft de fax nog in gebruik. Dit betekent dat vanaf genoemde datum processtukken op de volgende manier kunnen worden aangeboden: • digitaal per e-mail in enkelvoud (spoedstukken)• in papieren... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf en rijbewijs 2 jaar kwijt na aanrijding in Noord18 december - Een 31-jarige Amsterdammer is veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf – waarvan 2 voorwaardelijk – omdat... Read more »
 • Geldboetes voor dodelijk ongeval op bouwplaats Zeeburgereiland
  Een aannemer en een kraanverhuurbedrijf moeten beiden een geldboete van 40.000 euro betalen voor hun rol in een dodelijk ongeval op 3 juni 2016 op een bouwplaats op Zeeburgereiland in Amsterdam. DriepootDe rechtbank oordeelt dat de twee bedrijven aanmerkelijk onvoorzichtig hebben gehandeld en dat zij daarom verantwoordelijkheid dragen voor het ongeval.... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Limburg

 • 12 jaar voor poging moord op echtgenote in vakantiehuis Vijlen
  De rechtbank Limburg heeft een 51-jarige man uit Kelpen-Oler vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar wegens poging tot moord op zijn echtgenote. Opzet en voorbedachte raadDe man had de nodige voorbereidingen getroffen om zijn vrouw, met wie hij in echtscheiding ligt, op te wachten op haar schoonmaakadres, een... Read more »
 • Publicaties op website en op Facebookpagina SP-voorman mogen blijven staan
  Op 8 januari diende in Maastricht een kort geding tussen een Heerlense vastgoedbaas en zijn onderneming als eisers enerzijds en de Socialistische Partij en haar Heerlense fractievoorzitter als gedaagden anderzijds. Onderwerp van het kort geding was of uitingen die gedaan zijn op de website www.foutevastgoedbazen.nl en op de facebookpagina van... Read more »
 • Voorzieningenrechter ‘verbiedt’ stakingen bij VDL Nedcar op 10 en 11 januari 2019
  VDL Nedcar (6.000 werknemers) is een kort geding gestart tegen de vakbonden FNV, CNV, De Unie en VHP2. Met dit geding probeert VDL Nedcar om de (landelijke) stakingen die op 10 en 11 januari 2019 door de vakbonden zijn uitgeroepen en waardoor ook VDL Nedcar wordt getroffen, te voorkomen. Die... Read more »
 • Geen uitzondering in misbruikzaak in verband met verjaring
  Een inmiddels 65-jarige man stelt in het schooljaar 1964-1965 seksueel te zijn misbruikt door een pater van het Kleinseminarie van de Heilige Geest te Weert en heeft de Nederlandse Provincie van de Congregatie van de Heilige Geest aansprakelijk gesteld voor de gevolgen hiervan wegens onrechtmatige daad. De man stelt zich... Read more »
 • Komst supermarkt Maastricht in strijd met bestemmingsplan
  De voorzieningenrechter heeft vandaag beslist dat de opening van de Coop-supermarkt aan de Sint Pieterstraat in Maastricht voorlopig niet door kan gaan. De gemeente had aan de exploitant van de supermarkt een omgevingsvergunning verleend voor het openen van zijn winkel. De exploitant was van plan om de winkel in februari... Read more »
 • 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor verkrachting medewerkster Rooyse Wissel
  Een 31-jarige man is vandaag door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Limburg veroordeeld voor verkrachting van een medewerkster van de tbs-kliniek De Rooyse wissel. De man heeft een gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd gekregen. Daarnaast is hij veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Bovendien moet de man aan het slachtoffer een... Read more »
 • Verbod huisvesten arbeidsmigranten in vakantiepark Elfenmeer blijft in stand
  Een aantal bedrijven, dat zich op vakantiepark Elfenmeer bezig houdt met de verhuur van vakantiewoningen en stacaravans om arbeidsmigranten te huisvesten, heeft in 2017 van de gemeente Roerdalen dwangsommen opgelegd gekregen. Dit om de bedrijven ertoe te bewegen de verhuur aan arbeidsmigranten te staken. Beroepen afgewezenIn een eerdere procedure heeft... Read more »
 • Jos B. blijft in voorlopige hechtenis
  In de zaak Nicky Verstappen heeft de rechtbank Limburg in Maastricht tijdens de eerste pro-formazitting besloten dat verdachte Jos B. in voorlopige hechtenis blijft. Dat betekent dat de rechtbank het verzoek van de raadsman om opheffing daarvan heeft afgewezen.Ernstige bezwarenDe advocaat heeft aangevoerd dat op basis van het dossier niet... Read more »
 • Praktische zaken rondom pro-formazitting in zaak Nicky Verstappen
  Op woensdag 12 december 2018 vindt de pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur. De pro-formazitting is... Read more »
 • 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag in flat aan Koningsplein Maastricht
  De rechtbank Limburg heeft vandaag een 23-jarige man uit Griekenland veroordeeld voor doodslag op een 55-jarige man uit Maastricht. De man krijgt een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren. De 30-jarige vriendin van de verdachte is van betrokkenheid bij de doodslag vrijgesproken. De 42-jarige man, die de verdachte en... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Nederland

 • Madelon de Wilde voorgedragen voor benoeming niet-rechterlijk bestuurslid
  Het gerechtsbestuur van de rechtbank Noord-Nederland is verheugd te kunnen melden dat Madelon de Wilde is voorgedragen voor benoeming tot niet-rechterlijk bestuurslid. Met haar komst zal het bestuur weer voltallig zijn. Madelon zal vanaf 18 februari starten in haar nieuwe functie en vult daarmee de plek op die sinds het... Read more »
 • 10 jaar gevangenisstraf en tbs voor Korrewegschutter
  De Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft aan de hoofdverdachte in de zaak rond de Korrewegschutter 10 jaar gevangenisstraf opgelegd en heeft hem tevens de maatregel tbs met dwangverpleging opgelegd. Twee medeverdachten zijn voor openlijke geweldpleging en verboden wapenbezit veroordeeld. Van twee andere medeverdachten die werden verdacht van het verbergen van de... Read more »
 • Op de rol: ‘U hebt die rietgans uit de lucht geschoten’
  Verslag van een rechtszittingDe dauw trekt op boven de winterse velden bij het Friese lintdorp Haule, op de grens met Drenthe. Een politieagent en een boa van de Friese omgevingsdienst turen met hun super de luxe Swarovski SLC 8x56 kijkers naar het natuurgebied langs de Veenpettenweg, zo’n 700 meter verderop.... Read more »
 • Rechtbank Noord-Nederland oordeelt in zaak ingestorte dug-out Twijzel
  In mei 2014 is bij een schoolkorfbaltoernooi in Twijzel een dug-out ingestort, waarbij een kind is overleden en meerdere kinderen letsel hebben opgelopen. De voetbalvereniging Twijzel is aangeklaagd voor dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld.VrijspraakDe rechtbank heeft de voetbalvereniging vrijgesproken. De rechtbank heeft geoordeeld dat een voetbalvereniging... Read more »
 • Rechtbank doet uitspraak in megazaak over uitbuiting en hennephandel
  De rechtbank Noord-Nederland heeft op 18 december 2018 uitspraak gedaan in de zaken tegen drie mannen die verdacht werden van een groot aantal strafbare feiten, waaronder arbeidsuitbuiting, mishandelingen, verduistering en het op grote schaal telen en verhandelen van hennep. Kritiek op onderzoek politie en openbaar ministerieIn alle drie de zaken... Read more »
 • Rechtbank Noord-Nederland oordeelt over twee verdachten in zaak Arville
  Op 22 mei 2017 heeft de Rechtbank Noord-Nederland de hoofdverdachte in de zaak Arville veroordeeld voor het invoeren van een grote partij cocaïne uit Colombia en het medeplegen van gewoontewitwassen. Ook zijn toen enkele medeverdachten veroordeeld voor (gewoonte)witwassen. Vandaag zijn in het kader van diezelfde zaak nog twee medeverdachten veroordeeld... Read more »
 • Vrijspraak in zaak mastbreuk Harlingen
  Rechtbank Noord-Nederland spreekt de schipper en eigenaar van het zeilschip Amicitia vrij. De schipper stond terecht voor dood door schuld vanwege een ongeval aan boord van zijn schip. Hierbij kwamen drie opvarenden om het leven. Tegen de man was door de het Openbaar Ministerie een onvoorwaardelijke werkstraf van 200 uur... Read more »
 • 8 jaar gevangenisstraf en tbs voor doodslag bij Jacobijnerkerkhof in Leeuwarden
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een 39-jarige man uit Leeuwarden veroordeeld voor doodslag tot een gevangenisstraf van 8 jaren en de maatregel van tbs met dwangverpleging. DoodslagDe man heeft zich schuldig gemaakt aan doodslag door op 10 oktober 2017 een man bij het Jacobijnerkerkhof te Leeuwarden meermalen met een mes... Read more »
 • Beslissing in ontnemingsprocedure: Coffeeshop hoeft slechts deel van de winst af te staan
  De eigenaar van coffeeshop Sky High in Zwolle en haar partner moeten, afgerond, respectievelijk 600.000 euro en 535.000 euro aan de staat betalen. Dit besliste rechtbank Noord-Nederland vandaag in een ontnemingsprocedure tegen de coffeeshop. AchterdeurproblematiekHet openbaar ministerie had een ontnemingsvordering ingediend van in totaal bijna 5 miljoen euro tegen de... Read more »
 • Werkstraffen voor blokkeerders A7 en initiatiefneemster blokkade
  Rechtbank Noord-Nederland heeft 34 verdachten veroordeeld voor betrokkenheid bij de blokkade van de A7 op 18 november 2017. Werkstraffen van 80 uur tot en met 180 uur werden opgelegd aan 31 blokkeerders. Een tweetal blokkeerders kreeg een werkstraf van 200 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Dit omdat zij niet... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Rotterdam

 • Bevelen gevangenneming voor verdachten in Syrië
  De rechtbank Rotterdam heeft in 5 strafzaken een bevel gevangenneming ter uitlevering aan Nederland uitgevaardigd van vrouwelijke verdachten die (samen met hun kinderen) vast zitten in een kamp in het noordoosten van Syrië.Daarnaast heeft de rechtbank in een andere zaak een eerder uitgevaardigd bevel tot gevangenneming aangepast. De verdenkingen betreffen in alle zaken... Read more »
 • Krant Sabah moet artikelen over Rotterdams gemeenteraadslid rectificeren
  De in Duitsland gevestigde, maar via internet in Nederland verspreide krant Sabah, moet uitlatingen over een (voormalig) Rotterdams gemeenteraadslid rectificeren. In verschillende artikelen werd het gemeenteraadslid ervan beschuldigd lid te zijn van de Gülen-beweging, bestempeld als ‘verrader’ en hij zou betrokken zijn geweest bij oplichting en het doorgeven van namen... Read more »
 • 11 jaar cel voor moord tijdens barbecue in wijk Ommoord
  Een 25-jarige man uit Dordrecht is vandaag veroordeeld voor het doodschieten van Parsa, die op 28 mei 2017 op de Paardebloem in Rotterdam met anderen zat te barbecueën. De verdachte heeft bekend dat hij op 28 mei 2017 Parsa met zijn vuurwapen heeft beschoten. EtentjeHet slachtoffer is minimaal 4 keer... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor diefstallen bij kwetsbare ouderen
  Vandaag heeft de rechtbank in Rotterdam een echtpaar, een 49-jarige man en een  32–jarige vrouw, veroordeeld voor een aantal diefstallen uit woningen van zorgbehoevende bejaarden. De verdachten kregen straffen van 4 jaar (de vrouw) en 24 maanden (de man). GeldDe vrouw deed zich in bijna alle gevallen voor als een... Read more »
 • Voorwaardelijke boetes voor straatintimidatie in Rotterdam
  De kantonrechter in de rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 36-jarige verdachte veroordeeld voor twee gevallen van straatintimidatie tot twee voorwaardelijke geldboetes van 100 euro. Straatintimidatie is per 1 januari 2018 in een nieuw artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening van Rotterdam (APV) strafbaar gesteld. HandkusgebarenDe verdachte heeft afgelopen zomer op... Read more »
 • Straffen tot 36 maanden voor illegale handel in geneesmiddelen
  De rechtbank in Rotterdam heeft 5 mannen en een vrouw veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de illegale handel in geneesmiddelen. Er was sprake van een grootschalige handel in onder andere anabole steroïden, potentie verhogende middelen en geneesmiddelen met opiaten.De verdachten hadden een zeer professionele organisatie opgezet waarbij de geneesmiddelen eenvoudig... Read more »
 • Straffen tot 25 jaar voor dubbele liquidatie
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag 3 jonge mannen veroordeeld voor hun aandeel in een dubbele liquidatie. Op 20 december 2017 om 18:57 uur werd op de Rhijnauwensingel in Rotterdam vanuit een donkere Audi A4 een geparkeerde witte Seat onder vuur genomen met een automatisch vuurwapen (AK47).Leeggeschoten magazijnDe beide inzittenden van... Read more »
 • Straf voor het verborgen houden van dode baby
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een jonge vrouw veroordeeld tot 12 maanden cel (waarvan 3 voorwaardelijk) voor het verborgen houden van het lichaam van haar dode baby. De jonge vrouw was zwanger zonder dat iemand daarvan wist. Ook haar moeder en broer met wie zij in een huis woonde... Read more »
 • Voorwaardelijke celstraffen en taakstraffen voor groepsgeweld en mishandeling Grindr-gebruikers
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag 13 verdachten veroordeeld tot voorwaardelijke (jeugd)gevangenisstraffen en taakstraffen voor mishandeling en het plegen van openlijk geweld in groepsverband. Onder hen zijn 8 meerderjarigen en 5 minderjarigen. GebeurtenissenOp de homodatingapp Grindr hebben twee verdachten één lokaccount aangemaakt om te kijken hoeveel volwassen mannen zouden reageren omdat... Read more »
 • Rechtbank Rotterdam doet uitspraak in conflict failliet Ruwaard van Puttenziekenhuis
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag vonnis gewezen in een zaak tussen de curatoren en een groot aantal specialisten. Na het faillissement van het Ruwaard van Puttenziekenhuis in 2013 hebben de zorgverzekeraars uiteindelijk ruim 4 miljoen Euro betaald op een aparte rekening. Daar komt waarschijnlijk nog ruim een half miljoen bij.... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Den Haag

 • Bewijs leveren en verjaring in zaken van misdragingen Nederlandse militairen in voormalig Nederlands-Indië
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag vonnis gewezen in twee zogenaamde  ‘Indonesië-zaken’ over misdragingen van Nederlandse militairen in voormalig Nederlands-Indië in 1947 en 1949.Bewijs leverenHet eerste vonnis (ECLI:NL:RBDHA:2019:499) is gewezen in de zaak van de zoon van een verzetsstrijder die in maart 1947 om het leven is gekomen. De... Read more »
 • Oud-politieagent en mededaders veroordeeld voor omkoping
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 36-jarige oud-politieagent veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf. Een mededader, een 32-jarige vismaat van de agent is veroordeeld tot 20 maanden. Een andere 47-jarige mededader kreeg 16 maanden opgelegd. Deze laatste man is ook bestraft voor het voorhanden hebben van een semi-automatisch pistool met... Read more »
 • Woonwagenwoning geen alternatief voor woonwagen
  De woonwagenbewoners in Waddinxveen hoeven hun woonwagens niet uit. Dat heeft de kantonrechter in Gouda vandaag beslist in een zaak die Woonpartners had aangespannen tegen vijf woonwagenbewoners. Woonpartners heeft de kantonrechter er niet van kunnen overtuigen dat de bijna gerealiseerde woonwagenwoningen gelijk kunnen worden gesteld aan woonwagens. Geen passend alternatiefWoonpartners... Read more »
 • Staat moet binnen twee maanden voordracht gratieverzoek van dader schietpartij indienen
  De Staat moet binnen twee maanden een voordracht indienen voor een gratieverzoek van de dader van de schietpartij op 5 april 1983 in café “Het Koetsiertje” in Delft. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag beslist. Bij de schietpartij vielen zes doden en enkele gewonden. De man is hiervoor op 1 juli... Read more »
 • Taakstraffen voor cybercrime
  De Rechtbank Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan in drie zaken die op een thema-zitting Cybercrime stonden op 6 december 2018.Poging afdreiging Een man is veroordeeld voor een poging afdreiging nadat een BDSM-spel op Second Life tussen hem en het latere slachtoffer was beëindigd. De verdachte dreigde de seksuele fetisj... Read more »
 • Elf jaar gevangenisstraf voor doodslaan echtgenote
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 64-jarige man veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf voor het doodslaan van zijn echtgenote in hun woning in Zoetermeer. ​Verklaringen verdachteDe man heeft bekend dat hij in februari 2018 zijn vrouw vijf of zes keer met een vuisthamer op haar hoofd had geslagen terwijl... Read more »
 • Groen licht voor sloop Goudse Turfmarktkerk
  De voorzieningenrechter in Den Haag heeft vandaag besloten dat de gemeente Gouda de sloop van de Turfmarktkerk in eigen hand mag nemen.Slechte staat van de kerkUit onderzoeken die de Gemeente heeft laten doen bleek dat de staat van de kerk steeds slechter werd. De eigenaar heeft daar niet voortvarend genoeg... Read more »
 • Kweken hennep voor eigen gebruik niet toegestaan
  Een 43-jarige man uit Naaldwijk heeft zich schuldig gemaakt aan het opzettelijk telen van vijf hennepplanten. De rechtbank Den Haag oordeelt dat de verdachte strafbaar is maar legt de man geen straf op.Medicijn tegen de pijnDe man kweekte de cannabisplanten om daar wietolie van te maken als medicijn tegen zijn... Read more »
 • Vrijspraak voor mishandeling politieagent en burger
  De rechtbank Den Haag heeft een 19-jarige man uit Manchester vrijgesproken van de mishandeling van een politieagent en een 32-jarige man op 1 januari 2018. De rechtbank kon niet vaststellen dat de verdachte betrokken was bij de vechtpartij waarbij de burger mishandeld werd. Ook is niet met voldoende mate van... Read more »
 • Rechtbank gesloten in verband met feestdagen
  De Rechtbank Den Haag is gesloten op maandag 24 december, dinsdag 25 december, woensdag 26 december, maandag 31 december en dinsdag 1 januari 2019... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Midden-Nederland

 • Verdachte moet schuld terugbetalen aan nabestaanden Everink
  De 31-jarige man uit Rotterdam die is veroordeeld voor de moord op Koen Everink moet 66.050 euro aan de nabestaanden van Everink terugbetalen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland in een civiele bodemprocedure bepaald. De Rotterdammer is er niet in geslaagd om te bewijzen dat hij 42.200 euro heeft afgelost van... Read more »
 • Celstraffen voor gijzeling in Soest
  Drie mannen uit Soest en een man uit Amersfoort zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor een gijzeling in Soest in de zomer van 2017. De rechtbank legt gevangenisstraffen op variërend van 16 tot 22 maanden.GijzelingHet slachtoffer werd op 3 juli gegijzeld door de vier mannen. Een 25-jarige man uit... Read more »
 • Veroordeling voor viertal dat verdacht pakketje achterliet bij provinciehuis
  De vier verdachten die in oktober vorig jaar een met tape dichtgeplakte kartonnen doos voor het provinciehuis in Lelystad hebben gelegd zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot werkstraffen van 40 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken. Door het ’s nachts achterlaten van het pakketje, in combinatie met... Read more »
 • Werkstraffen voor vandalisme op station Almere Oostvaarders tijdens nieuwjaarsnacht
  Vijf jongemannen die tijdens nieuwjaarsnacht openlijk geweld tegen goederen hebben gepleegd op het station Almere Oostvaarders zijn door de politierechter van de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot werkstraffen. Alle verdachten komen uit Almere, vier van hen zijn 18 jaar, de vijfde is 20 jaar. De zaken zijn behandeld tijdens een zogenoemde... Read more »
 • Geen nieuwe beoordeling VWO-examen leerling Revius Lyceum
  Het VWO-examen management & organisatie van een leerling van het Revius Lyceum in Doorn hoeft niet opnieuw beoordeeld te worden. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald in een kort geding dat de leerling heeft aangespannen. Zij wilde dat haar antwoord op vraag 10 van het examen opnieuw beoordeeld zou worden.Twee puntenOm... Read more »
 • Celstraffen voor mensenhandel in Baarn
  Twee mannen die in 2016 in Baarn twee vrouwen hebben uitgebuit door hen seksuele handelingen te laten verrichten zijn veroordeeld voor mensenhandel. Een derde man is veroordeeld voor mensenhandel door één van de twee vrouwen seksueel uit te buiten, voor het oplichten van een man en het hebben van een... Read more »
 • Jihadveroordeelde moet 152 dagen celstraf uitzitten
  Een 28-jarige man uit Utrecht die in 2017 tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf werd veroordeeld moet daar de resterende 152 dagen van uitzitten. De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat hij de bijzondere voorwaarden van zijn veroordeling blijft overtreden.MeldplichtDe man is in 2017 veroordeeld voor het treffen van voorbereidingshandelingen om zich aan... Read more »
 • Motorverbod Lekdijk in Lopik blijft in stand
  De gemeente Lopik mocht het verkeersbesluit nemen om motorrijders op een deel van de Lekdijk te weren in de weekenden vanaf 1 maart tot en met 31 oktober. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.MotorrijdersVolgens de gemeente is er sprake van een verkeersonveilige situatie door het grote aantal weggebruikers op... Read more »
 • Burgemeester mocht Poolcentrum Almere sluiten
  De burgemeester van Almere mocht een poolcentrum aan de Grote Markt in Almere voor 6 maanden sluiten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.WapenhandelOp 19 oktober 2018 heeft de politie een doorzoeking gedaan in het Poolcentrum Almere op verdenking van heling en wapenhandel. De broer van de... Read more »
 • Celstraffen tot 10 jaar voor plofkraakbende
  De rechtbank Midden-Nederland heeft zeven mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van 5 tot 10 jaar voor hun betrokkenheid bij  het plegen van ram-, trek, plof- en lanskraken. De kraken vonden plaats tussen juli 2015 en oktober 2016 op geldautomaten van ING bij verschillende vestigingen van Albert Heijn. Ook wordt de... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Oost-Brabant

 • 2 jaar cel medewerker voor betrokkenheid bij gewapende overval op supermarkt
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 19-jarige vrouw uit Eindhoven veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor haar betrokkenheid bij een gewapende overval op de supermarkt waar ze werkte.De vrouw werkte als avond-leidinggevende bij een supermarkt in Eindhoven. Op 20 juli 2017 hielp zij 2 mededaders vlak voor sluitingstijd bij een overval... Read more »
 • Vlemmix moet 2.000 euro betalen aan Paay voor uitlatingen over 'sekspop'
  Johan Vlemmix moet een schadevergoeding van 2.000 euro betalen aan Patricia Paay. Volgens de rechtbank Oost-Brabant heeft hij haar goede naam en eer aangetast toen hij in de media liet weten dat hij een sekspop die op de zangeres lijkt op de markt wilde brengen. In januari en februari 2018... Read more »
 • Gemeente mocht vergunning voor supermarkt in Budel niet weigeren
  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck wees onterecht een vergunning af voor de komst van een supermarkt in Budel. Dat bepaalt de rechtbank Oost-Brabant. Een projectontwikkelaar uit Erp deed in september 2017 een aanvraag voor een vergunning voor de komst van een supermarkt in Budel. De... Read more »
 • Celstraf voor schietpartij op woning in Eindhoven
  De rechtbank Oost-Brabant heeft twee 18-jarige Amsterdammers veroordeeld voor een schietpartij in Eindhoven. De ene verdachte krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De ander was tijdens het incident minderjarig en krijgt daarom 24 maanden jeugddetentie, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.De verdachten reden in juni 2018 ‘s nachts... Read more »
 • Tot 6 jaar cel voor gewelddadige woningoverval op bejaarde vrouw in Bladel
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 25-jarige man uit Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor een gewelddadige woningoverval op een bejaarde vrouw in Bladel. Een bankmedewerker die hem tipte, krijgt voor zijn aandeel een celstraf van 18 maanden. Een derde verdachte wordt vrijgesproken van betrokkenheid. De 78-jarige vrouw... Read more »
 • Eindhovense politieke partij moet oud-medewerker alsnog salaris betalen
  Een oud-medewerker van een politieke partij uit Eindhoven heeft geen recht op een vergoeding van ruim 50.000 euro voor haar ontslag. Wel moet de partij haar achterstallig loon betalen. Dat bepaalde de kantonrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag. De vrouw ging op 1 juni 2018 voor 16 uur per week... Read more »
 • Udens museum krijgt geen schadevergoeding voor zoekgeraakte kerststal
  Het Museum voor Religieuze Kunst uit Uden krijgt geen schadevergoeding voor een zoekgeraakte kerststal van 9 levensgrote figuren. Het museum heeft een niet bestaande stichting voor de rechter gedaagd. Door deze fout kan de rechter niet beoordelen of het museum recht heeft op een schadevergoeding. De kantonrechter van de rechtbank... Read more »
 • Illegaal online gokken: Celstraffen, taakstraffen en geldboetes
  Een groot aantal verdachten is vandaag veroordeeld voor onder meer het vormen van een criminele organisatie die via internet illegaal gokspellen aanbood in Nederland. Ook wasten de verdachten bedragen van 50.000 euro tot ruim 100 miljoen euro wit. Ze krijgen geldboetes, taakstraffen en gevangenisstraffen tot 2 jaar opgelegd. Het onderzoek... Read more »
 • Geldboete voor belediging agenten tijdens Oud en Nieuw
  De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 25-jarige man uit Zaltbommel veroordeeld voor het beledigen van politieagenten tijdens Oud en Nieuw. Ook weigerde de verdachte het uitgaansgebied in ’s-Hertogenbosch te verlaten. De man krijgt geldboetes van in totaal 1.000 euro, waarvan 250 euro voorwaardelijk.De verdachte maakte na de... Read more »
 • Drive-through fastfoodrestaurant Bossche woonboulevard mag blijven
  De drive-through van een nieuw fastfoodrestaurant in ’s-Hertogenbosch hoeft niet te worden verwijderd. Dat bepaalde de kantonrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag in een kort geding. Een aangrenzende beddenzaak had Bossche Boulevard hiervoor voor de rechter gedaagd.Een fastfoodketen deed in juni 2017 een aanvraag voor een vergunning om een restaurant... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Zeeland-West-Brabant

 • Bredanaar krijgt vier jaar cel voor mensenhandel
  Een 32-jarige Bredanaar is woensdag veroordeeld tot 4 jaar celstraf vanwege het tot prostitutie dwingen van jonge vrouwen, waarvan er één minderjarig was. De tweede verdachte (34) kreeg 18 maanden celstraf voor het feit met het minderjarige meisje, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie eiste gevangenisstraffen van respectievelijk... Read more »
 • Ontslag doktersassistente om verzwijgen relatie met patiënt (85)
  De kantonrechter in Bergen op Zoom heeft de arbeidsovereenkomst tussen een huisartsenpraktijk uit Roosendaal en een doktersassistente ontbonden. De vrouw (nu 54 jaar oud) verzweeg de relatie die ze had met een 85-jarige patiënt en de financiële belangen die ze daarbij had. Ze was betrokken bij een euthanasieverzoek voor de... Read more »
 • Foto-expositie over facetten van adoptie in rechtbank in Middelburg
  ‘Hoe ben jij gehecht?’ Deze vraag stelde Ton Sondag aan een aantal mensen die net als hij geadopteerd zijn. Hoe hecht je je aan je adoptieouders? Hoe bewegen geadopteerden zich door het leven, welke vragen hebben ze en op welke problemen stuiten ze? Het resultaat is tot en met 28... Read more »
 • Celstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval Westdorpe
  De rechtbank in Middelburg veroordeelde vandaag een 24-jarige man uit Goes tot een celstraf van 12 maanden wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast heeft de man een rijontzegging van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar gekregen. De man... Read more »
 • Op de rol: ‘Ik wil dit niet, ik wil dit niet’
  Verslag van een rechtszittingAstrid (23) schrikt zich een hoedje als ze op 26 juli van dit jaar onder de ruitenwisser van haar auto een naaktfoto van zichzelf aantreft. Het is een screenshot van een filmpje. Astrid kent het filmpje; Joop* heeft hem een paar maanden eerder van haar gemaakt. Als... Read more »
 • Drie keer 17, een keer 12 jaar gevangenisstraf voor gekwalificeerde doodslag Rilland
  Drie mannen uit Bulgarije hebben elk 17 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen vanwege doodslag op een 65-jarige man uit Rilland. De vierde verdachte, een 22-jarige Bulgaarse vrouw, kreeg 12 jaar cel. De doodslag ging gepaard met heftig geweld en diefstal van hennep. De rechtbank in Middelburg sprak het vonnis donderdagmiddag uit.... Read more »
 • Vier jaar cel voor veroorzaker ernstig ongeval Nieuwe Prinsenkade Breda
  De 24-jarige Bredanaar die in oktober vorig jaar op de Nieuwe Prinsenkade met hoge snelheid een man op het zebrapad aanreed en daarna doorreed, krijgt een celstraf van vier jaar en een rijontzegging van vijf jaar. De rechtbank Zeeland-West-Brabant vindt poging tot doodslag bewezen. ‘Het is welhaast een wonder te... Read more »
 • Gemeenten, kinderbescherming en rechtbank versterken samenwerking bij vechtscheidingen
  De rechtbank, de gemeenten en de Raad voor de Kinderbescherming in Zeeland en West- en Midden-Brabant slaan de handen ineen om het proces van hulpverlening bij moeilijke echtscheidingen te verbeteren zodat kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van het uit elkaar gaan van hun ouders. Voortaan stelt de rechter bij... Read more »
 • Klaas Otto veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf
  Klaas Otto is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor onder andere witwassen, afpersing, bedreiging en zware mishandeling. Hij werd vrijgesproken van brandstichting en het laten ontploffen van een handgranaat. Een medeverdachte werd veroordeeld tot 18 maanden cel.Witwassen en grof geweldDe rechter acht bewezen dat Otto zich... Read more »
 • Zaterdag 29 september Open Dag rechtbank in Breda
  Benieuwd hoe de spiksplinternieuwe zittingzalen van de rechtbank in Breda eruitzien? Heb je altijd al willen weten wat er gebeurt tijdens een zitting? Op zaterdag 29 september houdt de rechtbank Zeeland-West-Brabant in Breda een Open Dag waarop belangstellenden antwoord krijgen op al dit soort vragen. Van 10.00 tot 16.00 uur... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Gelderland

 • Cel- en werkstraffen voor hennepteelt in Achterhoek
  De rechtbank veroordeelt 4 mannen voor betrokkenheid bij diverse hennepkwekerijen in de Achterhoek. Voor onder andere deelname aan een criminele organisatie krijgen 3 mannen celstraffen van 10 maanden opgelegd. Daarnaast krijgt een 68-jarige man uit Ulft voor betrokkenheid bij de hennepkwekerijen een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een taakstraf... Read more »
 • Op de rol: 'Ik zie geen patroon van verduistering'
  Verslag van een rechtszittingAnouk* werkt al 12 jaar met plezier iedere zaterdag en in de vakanties bij de keurslager in een Achterhoeks dorp. Aan dat werkgenot komt op 3 juni 2017 plots een einde als ze op staande voet wordt ontslagen. ‘Ik was helemaal overdonderd’, zegt Anouk (29) tegen de... Read more »
 • Gemeente Zutphen aansprakelijk voor schade door afgebroken tak
  De rechtbank oordeelt dat de gemeente Zutphen aansprakelijk is voor ernstig letsel van een toeriste op wie in Zutphen op 16 juli 2015 een hoofdtak van een kastanjeboom is gevallen. Een deskundige had de gemeente in februari 2015 na een visuele controle al geadviseerd om verdergaand onderzoek te doen omdat... Read more »
 • Remy van Leest nieuw lid gerechtsbestuur
  Remy van Leest (57) treedt per 1 februari aan als nieuw bestuurslid van de rechtbank Gelderland.  Van Leest stapte in 2015 over naar de Rechtspraak, daarvoor had hij diverse functies binnen het OM. Op dit moment is Van Leest afdelingsvoorzitter strafrecht bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.   Rechterlijk lidVan Leest volgt Corinne... Read more »
 • Mannen cel in voor (voorbereiden van) amfetamineproductie
  De rechtbank veroordeelt 5 mannen voor hun betrokkenheid bij het produceren van harddrugs (amfetamine) of het voorbereiden daarvan, en in verband daarmee het lozen van drugsafval. 4 van de mannen vormden samen een criminele organisatie. De criminele organisatie produceerde grote hoeveelheden amfetamine in het lab in een loods in Milsbeek.... Read more »
 • Cel en tbs met dwangverpleging voor uitbuiting verstandelijk beperkt echtpaar
  De rechtbank veroordeelt een 49-jarige man uit Nijmegen voor onder andere mensenhandel en het bezit van een vuurwapen en bijbehorende munitie. Hij krijgt 20 maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd. De man is vrijgesproken van een bedreiging. De man bracht een verstandelijk beperkt echtpaar op verschillende wijzen ertoe om... Read more »
 • Tijdelijke sluiting rechtbank Gelderland, locatie Apeldoorn
  Vanaf 6 februari t/m 10 maart 2019 zijn er werkzaamheden op de locatie Apeldoorn. De entree en de zittingszaal ondergaan dan een renovatie. De zittingzaal krijgt onder andere een verfbeurt en in de entree wordt de ontvangstbalie verplaatst. Zittingen zijn in deze periode op de locatie Zutphen.PostPost kunt u naar de locatie Zutphen sturen, ter... Read more »
 • Geen overtuigend bewijs, rechter spreekt man uit Zevenaar vrij voor veroorzaken ontploffing
  De rechtbank heeft vandaag een 46-jarige man uit Zevenaar vrijgesproken van het veroorzaken van een ontploffing van een brandblusser. Bij dit voorval liep zijn destijds 13-jarige nichtje fors letsel aan haar been op.Ernstige verwondingenHet meisje was op oudjaarsavond vuurwerk aan het afsteken toen zij voelde dat iets hard tegen haar... Read more »
 • Op de rol: ‘Het is triest, maar ik kan het niet ontkennen’
  Verslag van een rechtszittingJoop* heeft een strafblad van 36 kantjes. ‘Dat maak je niet iedere dag mee’, weet politierechter Ton Tegelaar. Daar heeft Joop (70) dan ook 50 jaar aan gewerkt. Joops 2 zoons en kleinzoon hebben trouwens een aardje naar hun vaartje. De zoons zijn verslaafd aan de (hard)drugs... Read more »
 • Brandstichter uit Lent veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf
  De rechtbank veroordeelt een 19-jarige man uit Lent tot een gevangenisstraf van 3 jaar. De rechtbank vindt de man schuldig aan drie brandstichtingen aan wooncomplexen van statushouders in Lent.BrandstichtingenDe man kocht de dag voorafgaande aan de brand wasbenzine bij de Jan Linders in Lent. Daarmee stak hij ’s-nachts de trappenhuizen... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Holland

 • Gemeente Den Helder handelde onrechtmatig tegenover Rob Scholte
  Gemeente mocht onderhandelingen met Scholte over voormalig postkantoor niet afbrekenDe rechtbank heeft geoordeeld dat de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld door de onderhandelingen met Scholte over de aankoop van het voormalig postkantoor in Den Helder af te breken.Atelier en museumRob Scholte heeft tot april 2018 in het pand gewoond. Naast een... Read more »
 • 30 maanden celstraf voor hacker
  De rechtbank Noord-Holland heeft op 21 januari 2019 aan een 25-jarige man dertig maanden gevangenisstraf opgelegd. Daarvan zijn 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De man is veroordeeld voor het meermalen plegen van computervredebreuk ofwel hacken, diefstal, oplichting en witwassen. Ook is hij veroordeeld voor het hacken... Read more »
 • Verdachte vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van zijn acht weken oude zoontje
  De rechtbank heeft een 40-jarige man vrijgesproken van doodslag op zijn bijna twee maanden oude zoontje in 2014, van (zware) mishandeling met de dood tot gevolg, dan wel dood door schuld. De rechtbank heeft niet de overtuiging dat de vader geweld tegen de baby heeft gepleegd. In het vonnis legt... Read more »
 • Vanaf 1 januari intakegesprekken beschermingsbewind in gemeenten Hoorn en Den Helder
  Met ingang van 1 januari start de rechtbank Noord-Holland met het voeren van zogenaamde intakegesprekken rond het instellen van beschermingsbewind in een aantal daartoe aangewezen zaken. Daarmee hoopt de rechtbank deze verzoeken sneller en effectiever te kunnen behandelen. Behalve op de rechtbanklocaties zullen deze gesprekken ook plaatsvinden in de gemeentehuizen... Read more »
 • 20 jaar gevangenisstraf in cold case zaak Milica van Doorn
  De rechtbank Noord-Holland heeft een 48-jarige man veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor het in 1992 om het leven brengen van Milica van Doorn. Met zijn daad heeft de man willen voorkomen dat hij voor haar gewelddadige verkrachting zou worden bestraft.Begin juni 1992 werd het stoffelijk overschot van Milica aangetroffen in een... Read more »
 • 7 jaar gevangenisstraf voor steekpartij in Purmerend tijdens nieuwjaarsnacht
  De rechtbank heeft 7 jaar gevangenisstraf opgelegd aan de 20-jarige J. voor poging tot doodslag op een man en een vrouw die kort na de jaarwisseling vuurwerk afstaken in Purmerend. Volgens de rechtbank is komen vast te staan dat J. zonder enige aanleiding de vrouw aanviel met een mes en... Read more »
 • Gedragscode voor renovatie biedt voldoende bescherming voor vleermuis en huismus
  De Vereniging ‘De BredeStroomversnelling’ heeft de Gedragscode Natuurinclusief renoveren opgesteld. De Gedragscode ziet op een methode van renoveren waarbij woningen na renovatie op jaarbasis evenveel duurzame energie opwekken als deze woningen op jaarbasis gebruiken (‘Nul op de Meter’). De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft de Gedragscode goedgekeurd... Read more »
 • Uitbeelding Zwarte Piet hoeft niet te worden aangepast tijdens landelijke intocht Sint 2018
  De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland heeft de Stichting Majority Perspective niet ontvangen in zijn vordering om de figuur van Zwarte Piet aan te passen bij de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november 2018.Volgens de voorzieningenrechter heeft de Stichting de andere partijen, waaronder de organisatoren van de landelijke... Read more »
 • Volkszanger krijgt 73 dagen cel en taakstraf voor bedreigen ex-stiefzoon
  De rechtbank heeft volkszanger Harren veroordeeld tot 73 dagen gevangenisstraf (waarvan 60 dagen voorwaardelijk) en een werkstraf van 180 uur voor het bedreigen van zijn ex-stiefzoon met een (nep)vuurwapen en voor verboden wapenbezit. Harren hoeft daarmee niet langer vast te zitten dan de 13 dagen die hij al in voorarrest... Read more »
 • Verkeersboetes Alkmaar binnenstad niet geldig
  De rechtbank heeft uitspraak gedaan over de vele bekeuringen die zijn opgelegd in de Alkmaarse binnenstad en geoordeeld dat de boetes niet geldig zijn. Wat was er aan de hand?In de Alkmaarse binnenstad geldt al sinds 2002 een inrijdverbod voor auto’s. Alleen gedurende bepaalde tijden in de ochtend en in... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Overijssel

 • 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging na doden vriend in Holtheme
  Een 29-jarige man uit Holsloot is veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn voormalige boezemvriend. Op 4 maart 2018 bracht de man in de gemeente Hardenberg het slachtoffer om het leven. Met een meegebracht pistool schoot hij 5 keer op zijn slachtoffer, waarna hij... Read more »
 • Vrijspraak voor poging doodslag op agenten bij dollemansrit op A1
  Een 25-jarige en een 27-jarige man zijn vrijgesproken van een poging doodslag op twee agenten. Na een mislukte winkelinbraak in Delden botsten de twee mannen tijdens hun vlucht voor de politie op een politieauto op de A1. De rechtbank oordeelt dat zij niet de – voor de wet vereiste –... Read more »
 • Brandweerman veroordeeld voor dodelijk ongeval in Deventer
  Een 31-jarige brandweerman is veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval met zijn brandweerauto tijdens een uitruk in Deventer. De brandweerauto reed met zwaailicht en sirene aan, door rood licht op een kruising bij de oprit naar de A1. Daar botste hij op... Read more »
 • Supportersgeweld Go Ahead Eagles op station Zwolle afgestraft
  8 supporters van Go Ahead Eagles zijn veroordeeld voor openlijk geweld tegen politieagenten van de mobiele eenheid (ME) en een trein van de NS op station Zwolle op 22 september 2017. Ze krijgen allemaal een taakstraf opgelegd van 120 uur en moeten ruim 1.700 euro schade betalen die ze aan... Read more »
 • Straf voor omkopen medewerker Google
  Een 62-jarige vastgoedondernemer en zijn 52-jarige vrouw zijn veroordeeld tot taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen voor het in 2009 omkopen van een Amerikaanse medewerker van Google. Hiermee wilden zij er voor zorgen dat Google hun twee datacenters in Groningen zou kopen of huren. Daarnaast maakten zij valse facturen op om de... Read more »
 • 4 en 6 jaar cel voor gewelddadige woningovervallen in Raalte en Wierden
  Politieman veroordeeld tot 6 maanden cel voor lekken informatieTwee mannen uit Zutphen zijn veroordeeld tot celstraffen van 4 en 6 jaar voor gewelddadige woningovervallen in Raalte en Wierden. Een politieman uit Warnsveld lekte minstens 47 keer informatie uit de politiesystemen aan een derde verdachte van de woningovervallen. Hij is voor... Read more »
 • 4 jaar cel voor maken kinderporno in Thailand en Filipijnen
  Een 77-jarige man uit Amsterdam is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor het bezit, vervaardigen, uitwisselen en invoeren van kinderporno en ontucht met vier meisjes van 13 en 14 jaar in Thailand en op de Filipijnen. Ook is hij veroordeeld voor het bezit en invoeren van dierenporno. Van de gevangenisstraf... Read more »
 • 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging na doden ex-vriendin in Almelo
  Een 25-jarige man uit Almelo is veroordeeld tot 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn ex-vriendin. Op 19 juni 2017 bracht de man het slachtoffer om het leven in haar woning in Almelo. Met een meegebracht keukenmes stak hij haar 32 keer, daarna verwondde hij... Read more »
 • Celstraf en rijverbod na dodelijk ongeval in Almelo
  Een 21-jarige autobestuurder is veroordeeld tot 6 maanden celstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en een rijverbod van 2 jaar. De man reed op 23 januari 2017 met een veel te hoge snelheid een overstekende fietser aan in Almelo. De 16-jarige jongen overleed aan zijn... Read more »
 • Kinderen centraal tijdens Juridische Publieksacademie op 13 november
  'Echtscheiden en kinderen' is het thema van de tweede Juridische Publieksacademie op 13 november van 17.00 tot 19.00 uur in het gerechtsgebouw in Zwolle. Toegang gratis, aanmelden verplicht.SprekersRechter Hein Schröder, GZ-psycholoog Tineke van den Berg en advocaat Mariska Dorresteijn gaan met elkaar en de aanwezigen in gesprek over de mogelijkheden en beperkingen van echtscheiding... Read more »