Rechtbanken


  +

  Nieuws van de rechtbank Amsterdam

 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Taakstraf na medeplichtigheid merkvervalsing Ariel 12 maart - Een 32-jarige man krijgt 120 uur taakstraf omdat hij medeplichtig is aan merkvervalsing van pakken Ariel waspoeder. In november... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebiedStraf - Celstraf na diefstal en bewusteloos slaan snorder5 maart - Een 29-jarige man krijgt 3 maanden gevangenisstraf omdat hij op 3 december 2018 in Amsterdam-Zuidoost een snorder bewusteloos... Read more »
 • Tot 6 jaar cel voor gewapende overval op waardetransport
  Een chauffeur krijgt 72 maanden cel voor een gewapende overval in 2016 op een busje van het waardetransportbedrijf waar hij op dat moment voor werkte. Zijn broer, die meedeed aan de overval, krijgt dezelfde straf. Een derde handlanger krijgt 2 maanden meer, omdat hij ook hennep heeft geteeld. De mannen... Read more »
 • Op de rol: ‘Ik wil geen vreemde kat in huis’
  Verslag van een rechtszitting2 buurvrouwen uit het Amsterdamse IJburg liggen met elkaar overhoop. Inzet van de trammelant: Jellow. De zwarte kater met witte sokjes van buurvrouw 1 heeft namelijk de onhebbelijke gewoonte om bij buurvrouw 2 naar binnen te sluipen en de aldaar levende kater te terroriseren. Als dank voor... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebiedStraf - Celstraf na steken met stanleymes in Zuidoost26 februari - Een 50-jarige man krijgt 256 dagen gevangenisstraf onder meer omdat hij op 18 maart 2018 in Amsterdam-Zuidoost twee... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebiedStraf - 2 jaar cel en tbs voor insteken op mannen19 februari - Een 31-jarige man is veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf en tbs voor het neersteken van twee... Read more »
 • Bomenkap Namenmonument voorlopig niet van start
  De 24 bomen die plaats moeten maken voor het Namenmonument, een monument ter nagedachtenis aan de Nederlandse slachtoffers van de Holocaust, mogen voorlopig niet worden gekapt. Ook mogen er vooralsnog geen andere voorbereidende werkzaamheden op de geplande locatie aan de Weesperstraat worden uitgevoerd. Er moet eerst worden gewacht op de... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebiedStraf - Celstraf na mishandeling Boa’s en beet in gezicht13 februari - Een 37-jarige man krijgt 9 maanden gevangenisstraf omdat hij in mei vorig jaar twee bijzonder opsporingsambtenaren (Boa’s)... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebiedStraf - Celstraf na bezit kilo’s MDMA en amfetamine8 februari - Een 51-jarige man krijgt 3 jaar gevangenisstraf omdat hij op 4 september vorig jaar ruim 19 kilo MDMA... Read more »
 • Tot 16 jaar cel voor fatale flatbrand Diemen
  De verdachten van de dodelijke flatbrand in Diemen worden veroordeeld tot lange celstraffen. Ze stichtten brand om geld van de verzekering op te kunnen strijken. De vrouwelijke hoofdverdachte (24) krijgt een gevangenisstraf van 16 jaar, haar broer (25) en hun medepleger (27) moeten 14 en 15 jaar de cel in.... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Limburg

 • Rechter gelast aanvullend onderzoek in zaak schadevergoeding kleindochter vermoord Sittards echtpaar
  Olaf H. heeft op 12 juli 2003 een echtpaar uit Sittard vermoord en geprobeerd hun kleindochter te doden. Vandaag heeft de rechtbank uitspraak gedaan in de civiele procedure die de kleindochter tegen Olaf H. is gestart. In die procedure vordert zij vergoeding van de door haar geleden en nog te... Read more »
 • Start strafzaak "Parkstadbende"
  Vanaf 26 maart tot en met 5 april 2019 vindt bij de rechtbank Limburg, locatie Maastricht, de inhoudelijke behandeling plaats van de strafzaken tegen 14 verdachten uit Brunssum en omgeving. Zij worden ervan verdacht deel uit te maken van een groepering (in de media bekend geworden onder de naam “Parkstadbende”)... Read more »
 • 24 jaar gevangenisstraf en tbs voor levensberovingen en mishandelingen Maastricht
  De rechtbank Limburg heeft vandaag een 38-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 jaar en tbs met dwangverpleging. De man heeft in de avond van 14 december 2017 2 mensen van het leven beroofd en geprobeerd om 2 anderen te doden. Eerder die avond had hij ook al een... Read more »
 • Verdachte in zaak Nicky Verstappen blijft in voorlopige hechtenis
  Verdachte Jos B. blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank Limburg in Maastricht vandaag tijdens de tweede pro-formazitting in de zaak Nicky Verstappen besloten. Het verzoek van de raadsman om opheffing van de voorlopige hechtenis heeft de rechtbank afgewezen.Ernstige bezwaren en grondenDe rechtbank is net als tijdens de vorige... Read more »
 • Praktische zaken pro-formazitting zaak Nicky Verstappen 8 maart 2019
  Op vrijdag 8 maart 2019 vindt de tweede pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur. De pro-formazitting... Read more »
 • Voorwaardelijke gevangenisstraf voor hulp bij zelfdoding vader
  De rechtbank heeft vandaag een 48-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. De verdachte heeft in november 2016 zijn vader geholpen zichzelf te doden. Wat is er gebeurd? De verdachte heeft een installatie in elkaar gezet die vervolgens door zijn vader is gebruikt om een einde aan... Read more »
 • Gevangenisstraffen tot 9 jaar voor leden Satudarah Geleen
  De leider van het chapter Geleen van Satudarah is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor het leiding geven aan een criminele organisatie en onder meer een aantal afpersingen. Volgens de rechtbank vormde hij samen met 5 anderen binnen het chapter Geleen een samenwerkingsverband gericht op... Read more »
 • Vervolging 71-jarige verdachte geschorst
  De rechtbank Limburg heeft vandaag besloten de strafvervolging van een 71-jarige man te schorsen. De man wordt verdacht van seksueel misbruik van een drietal minderjarigen. De wet verplicht de rechter om de vervolging van een verdachte te schorsen als deze door een ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens niet in staat... Read more »
 • Veroordelingen voor het zonder vergunning uitvoeren van gasturbineonderdelen naar Iran
  Rechtbank Limburg heeft het Venlose bedrijf Euroturbine BV en vier medeverdachten vandaag veroordeeld voor met name het zonder vergunning uitvoeren van gasturbineonderdelen naar Iran.Wat is er gebeurd?Nadat het Nederlandse vergunningenbeleid voor de export van gasturbineonderdelen naar Iran begin 2009 was aangescherpt vanwege signalen van proliferatiegevoelige activiteiten, hebben de verdachten samen... Read more »
 • Veroordeling voor bedreiging in Weert en bezit harddrugs
  De rechtbank Limburg heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot 2 maanden gevangenisstraf voor het bedreigen van een beveiliger van een café in Weert in september 2017 en voor het dezelfde avond in bezit hebben van harddrugs.Vrijspraak voor vuurwerkDe rechtbank heeft de man en zijn medeverdachte vrijgesproken voor het laten... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Nederland

 • Op de rol: 'Ik wil niet dat u weer gaat stelen'
  Verslag van een rechtszittingDe pastoor van De Goede Herder parochie in Emmen staart even na middernacht uit het raam van de pastorie, en ziet tot zijn grote verbazing dat een tweetal onverlaten de betaalzuil op zijn aanpalende parkeerterrein uit de grond rukt. Automobilisten gooien bij het verlaten van het terreintje... Read more »
 • Onrechtmatig handelen voormalig bestuurders RENDO
  Twee voormalig bestuurders van het Drentse nutsbedrijf RENDO leenden onverantwoord veel geld uit aan een startende onderneming in alternatieve energie waarin zijzelf een belang hadden. Daarnaast nam een van de bestuurders onterecht geld aan bij de verkoop van een deel van RENDO aan Electrabel. De schade die daarmee werd veroorzaakt... Read more »
 • Uitspraak in zaak rond dodelijk verkeersongeval Lonerstraat Assen
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft uitspraak gedaan in de zaak tegen een 19-jarige Smildenaar wegens het veroorzaken van een aanrijding op 19 september 2018 op de Lonerstraat te Assen nabij voetbalvereniging Asser Boys. StrafopleggingDoor die aanrijding zijn twee slachtoffers overleden en raakte één slachtoffer zwaar gewond. Ook werd de verdachte veroordeeld... Read more »
 • Onvoorwaardelijke gevangenisstraf en tbs voor brandstichting Drents-Friese Wold
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf en tbs met voorwaarden voor het stichten van brand in het Drents-Friese Wold bij Appelscha. Tijdens de extreem droge zomerperiode van vorig jaar gooide de man brandende peuken het bos in. Daardoor ontstonden twee bosbranden, die door de... Read more »
 • Vergunning voor onder meer kappen van bomen aan Akerkhof geschorst
  De voorzieningenrechter heeft de aan de gemeente Groningen verleende omgevingsvergunning voor het kappen van vijf bomen het verplanten van één boom en het verwijderen van 105 vierkante meter aan taxussen aan het Akerkhof in Groningen, geschorst. Dit in afwachting van de beslissing van de rechtbank op het beroep dat de... Read more »
 • Zes mannen veroordeeld wegens ontucht met minderjarige
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, veroordeelt een zestal mannen wegens het plegen van ontucht met een meisje van beneden de leeftijd van 16 jaar. Aan de mannen werden gevangenisstraffen variërend van 6 maanden tot 42 maanden opgelegd. Veelvuldig misbruikHet slachtoffer werd vanaf haar dertiende tot en met haar vijftiende levensjaar... Read more »
 • Civiele procedure OM tegen No Surrender
  Rechtbank Noord-Nederland behandelt volgende week de civiele verzoekschriftprocedure van het Openbaar Ministerie (OM) tegen motorclub No Surrender. Het OM verzoekt No Surrender MC, waarvan volgens het OM de vereniging NS MC en een aantal zogeheten brotherhoods deel uitmaken, verboden te verklaren en te ontbinden. De zaak wordt behandeld bij de... Read more »
 • Negen maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor poging tot zware mishandeling in AZC
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft vandaag een 55-jarige man veroordeeld wegens poging tot zware mishandeling op een medebewoner van het AZC in Delfzijl. De rechtbank veroordeelt de man tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden. De verdachte wordt vrijgesproken van poging tot doodslag. Veroordeling poging tot zware mishandelingTijdens een... Read more »
 • Rechtbank Noord-Nederland veroordeelt belager van vrouw uit Groningen
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft een man veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor belaging van een vrouw. Hij zocht veelvuldig ongewenst contact met de vrouw en ging daarnaast langs bij haar ouders om op die manier contact met haar te krijgen. Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf... Read more »
 • Afspraken over behandeling massaclaim Groningers tegen NAM
  De rechtbank heeft woensdag in een regiezitting gesproken over een massaclaim van ruim 5200 Groningers tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Deze Groningers, vertegenwoordigd door een advocaat, willen van de NAM een schadevergoeding voor onder meer immateriële schade als gevolg van de gaswinning. Langdurig hoger beroep voorkomenDe rechtbank wilde met... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Rotterdam

 • 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor moord op ex-vriendin
  Vandaag heeft de meervoudige kamer van de rechtbank Rotterdam een 33-jarige man uit Schiedam veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin, gepleegd bij de Krabbeplas te Vlaardingen op 22 september 2017. Aan hem is een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van 10 jaar (met aftrek van voorarrest). Daarnaast is een... Read more »
 • Vorderingen van Grolsch tegen Lidl afgewezen
  De voorzieningenrechter in Rotterdam heeft vandaag de vorderingen van bierfabrikant Grolsch tegen Lidl afgewezen. Grolsch vindt dat Lidl met het biertje Kordaat inbreuk maakt op haar merkrechten. De naam Kordaat en het door Lidl gebruikte beeldmerk voor Kordaat zouden teveel lijken op de naam Kornuit en het door Grolsch voor... Read more »
 • Op de rol: ‘Hier past alleen gevangenisstraf bij’
  Verslag van een rechtszittingDe 82-jarige mijnheer S. snort op zaterdag in alle vroegte met zijn scootmobiel langs de Jumbo in de Dorpsstraat in Bergschenhoek. Tot zijn ontzetting ligt daar de levenloze, en naar later blijkt laveloze, Badr (31)* naast zijn omgevallen scooter. Het is nog doodstil bij de Jumbo. Mijnheer... Read more »
 • Straffen tot 25 jaar voor dubbele liquidatie
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag 3 jonge mannen veroordeeld voor hun aandeel in een dubbele liquidatie. Op 20 december 2017 om 18:57 uur werd op de Rhijnauwensingel in Rotterdam vanuit een donkere Audi A4 een geparkeerde witte Seat onder vuur genomen met een automatisch vuurwapen (AK47).Leeggeschoten magazijnDe beide inzittenden van... Read more »
 • Douaneambtenaar veroordeeld tot twee jaar celstraf voor omkoping en gewoontewitwassen
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in de stafzaak tegen een medewerker van de douane. Hij zou vanaf 2011 tot januari 2016 tegen betaling containers met cocaïne hebben doorgelaten en daarvoor meer dan € 760.000,- hebben ontvangen. De rechtbank is van oordeel dat er terecht verdenkingen tegen de verdachte... Read more »
 • Weduwe en erfgenamen vruchtbaarheidsarts moeten DNA-vergelijkingsonderzoek toestaan
  De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een beslissing genomen op de eis van twee groepen donorkinderen en hun moeders (en een vader). Het gaat om kunstmatige inseminaties met semen van anonieme donoren die jarenlang in een kliniek in Barendrecht hebben plaatsgevonden. De eisers vermoeden dat de arts zijn eigen semen... Read more »
 • Evaluatie NRC-Togacolumn over diversiteit: Bent u niet wit en wilt u rechter worden?
  De Togacolumn van rechter Jacco Janssen in NRC Handelsblad van 13 november 2018 had tot doel kandidaten met een niet-westerse migratieachtergrond aan te moedigen naar een baan in de Rechtspraak te solliciteren en bij geschiktheid te werven. De Rechtspraak streeft naar een medewerkersbestand dat een afspiegeling vormt van de samenstelling... Read more »
 • 11 jaar cel voor moord tijdens barbecue in wijk Ommoord
  Een 25-jarige man uit Dordrecht is vandaag veroordeeld voor het doodschieten van Parsa, die op 28 mei 2017 op de Paardebloem in Rotterdam met anderen zat te barbecueën. De verdachte heeft bekend dat hij op 28 mei 2017 Parsa met zijn vuurwapen heeft beschoten. EtentjeHet slachtoffer is minimaal 4 keer... Read more »
 • Bestuurder ME-bus krijgt voorwaardelijke taakstraf voor veroorzaken zwaar lichamelijk letsel
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een bestuurder van een ME-bus veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur. De rechtbank acht bewezen dat de bestuurder op 7 mei 2017 tijdens voetbalrellen op de Coolsingel in Rotterdam door onvoorzichtig rijgedrag een man heeft aangereden. Het slachtoffer liep hierdoor zwaar lichamelijk letsel... Read more »
 • Eis van rapper Boef tot verwijderen en rectificatie uitzending afgewezen
  De voorzieningenrechter heeft vandaag een vordering van rapper Boef afgewezen. De rapper wilde dat een YouTube uitzending van een aflevering van het programma 0% Alcohol – een serie van televisiemaker Salaheddine – zou worden verwijderd. Hij zou schade van die uitzending hebben ondervonden. Ook zou de uitzending de, in zijn ogen... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Den Haag

 • Vordering echtpaar stuit af op Wet politiegegevens
  De civiele voorzieningenrechter van de Haagse rechtbank heeft vandaag beslist dat een echtpaar niet-ontvankelijk is in zijn vordering tot afgifte van beeldmateriaal van de man in een observatiecel op het politiebureau. De Wet politiegegevens (Wpg) heeft voor dit soort vraagstukken een speciale bestuursrechtelijke procedure voorgeschreven. Voor de burgerlijke rechter is... Read more »
 • Oud-politiefunctionaris veroordeeld voor omkoping
  Een 63 jarige man is door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf met aftrek van voorarrest omdat hij zich als politiefunctionaris heeft laten omkopen. Ook mag hij voor een periode van 5 jaar geen publiek ambt bekleden. Een 51-jarige medeverdachte kreeg 12 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden... Read more »
 • Aanzienlijke gevangenisstraffen voor groep woninginbrekers
  De rechtbank Den Haag heeft een groep woninginbrekers uit Gouda vandaag veroordeeld tot aanzienlijke gevangenisstraffen. De hoofdverdachte, een 22-jarige inwoner van Gouda, krijgt vijf jaar en zes maanden gevangenisstraf voor in totaal 23 woninginbraken. De medeverdachten krijgen straffen variërend van 16 tot 40 maanden cel opgelegd.Door heel NederlandDe man reed... Read more »
 • 4 jaar cel en tbs voor doodslag partner
  De rechtbank Den Haag heeft een  41-jarige man uit Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn partner op 7 januari 2018. Vervolgens zaagde hij haar lichaam in stukken en verborg het in een kist op het balkon van zijn... Read more »
 • Langdurige gevangenisstraffen voor productie heroïne in kwekerij Bergschenhoek
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag tien mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 9 jaar, 6 jaar, 5 jaar, 3 jaar, 18 maanden en 12 maanden  voor hun betrokkenheid bij de productie van heroïne op een kwekerij in Bergschenhoek. Laboratorium in kwekerijIn deze kwekerij werd in de vroege ochtend van 17... Read more »
 • 6 jaar cel voor poging doodslag op collega
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 50-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor een poging tot doodslag op zijn collega.Voor het leven getekendDe man sloeg eind vorig jaar met een metalen staaf meerdere keren met kracht op het hoofd van zijn collega, die kort daarvoor een... Read more »
 • 20 jaar cel voor doodslag bij een overval op 85-jarige vrouw
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 44-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor een woningoverval waarbij een 85-jarige vrouw is komen te overlijden. De rechtbank is van oordeel dat de man bij deze overval tegenover deze hoog bejaarde vrouw zodanig gewelddadig heeft gehandeld dat hij ook... Read more »
 • Vrijspraak voor mensenhandel en 3 jaar cel voor wapenhandel
  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 30-jarige man vrijgesproken van seksuele uitbuiting en veroordeeld tot 3 jaar cel voor wapenhandel. De officier van justitie had 4 jaar gevangenisstraf geëist voor beide feiten.Vrijspraak mensenhandel De verdachte had een relatie met een 28-jarige vrouw die zich in verschillende privéhuizen (clubs) en... Read more »
 • Vrijspraak voor belediging Turkse president
  Een 64-jarige man uit Sittard is vandaag vrijgesproken van belediging van de Turkse president Erdogan. In de periode van juli tot november 2016 waren vanaf zijn IP- en mailadres verschillende beledigende berichten gestuurd naar de Turkse ambassade in Den Haag gericht aan onder meer president Erdogan.Vrije toegang computerTijdens de zitting... Read more »
 • Verdachte van doodslag op vriendin vrijgesproken
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 55 jarige man vrijgesproken van de doodslag op zijn vriendin in januari 2017. De vrouw werd met ernstige letsels gevonden in zijn huis aan de Leyweg in Den Haag. Geen aanknopingspuntenDe rechtbank heeft geen aanknopingspunten gevonden om vast te kunnen stellen welk... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Midden-Nederland

 • Voorarrest Gökmen T. in lopende zedenzaak
  Politie en Openbaar Ministerie hebben gisteren bekend gemaakt dat een verdachte is aangehouden voor het schokkende schietincident in Utrecht van 18 maart 2019, namelijk Gökmen T. In de media wordt onder meer bericht over een lopende strafzaak tegen deze verdachte.ZedenzaakDe man wordt verdacht van een verkrachting in juli 2017. Hij... Read more »
 • Gevangenisstraf voor veroorzaker ongeval A12 bij Harmelen
  Een 29 jarige man uit Vlaardingen is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk voor het veroorzaken van een ongeluk op de A12 bij Harmelen. De man is onder invloed van drugs achter het stuur gestapt en verloor op de snelweg de... Read more »
 • Update schietincident Utrecht: maatregelen rechtbank Midden-Nederland en CRvB
  Naar aanleiding van een schietincident aan het 24 Oktoberplein in Utrecht adviseert de driehoek van Utrecht (gemeente, politie en OM) mensen in Utrecht om binnen te blijven. Update: het advies om binnen te blijven is opgeheven. De driehoek roept om extra alert te blijven. De rechtbank Midden-Nederland en de Centrale Raad van Beroep (CRvB)... Read more »
 • Celstraf voor ongeval met dodelijke slachtoffers bij de Uithof
  Een 39-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in september 2016. Bij het ongeval op de Uithof in Utrecht kwamen twee inzittenden van de auto die de man bestuurde om... Read more »
 • 20 jaar cel voor riviermoord Suriname
  Een 37-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor de moord op zijn toenmalige vriendin in Suriname. Ook is hij veroordeeld voor poging tot oplichting van een verzekeringsmaatschappij, oplichting van een hypotheekverstrekker en valsheid in geschrifte.Afgelegen plekDe man was in juni... Read more »
 • 2 jaar tbs-verlenging voor dader in zaak Sybine Jansons
  De tbs-maatregel met dwangverpleging van een 57-jarige man die in 2001 is veroordeeld voor doodslag en een dubbele verkrachting is verlengd met twee jaar. De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat verlenging noodzakelijk is voor de algemene veiligheid van personen.StoornisUit het adviesrapport blijkt dat er nog steeds sprake is van een ernstige... Read more »
 • Nadere informatie procedure OM tegen Hells Angels
  De rechtbank Midden-Nederland behandelt volgende week de civiele procedure van het Openbaar Ministerie (OM) tegen Hells Angels. Het OM heeft een verzoek ingediend om de activiteiten van Hells Angels in Nederland te verbieden en de vereniging Hells Angels MC Holland te ontbinden. De zaak wordt behandeld bij de rechtbank Midden-Nederland,... Read more »
 • Gevangenisstraf voor diefstal van 180 zonnepanelen
  Een 24-jarige man uit Roemenië is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 3 maanden gevangenisstraf voor het stelen van zonnepanelen. In september vorig jaar heeft hij 180 zonnepanelen uit een zonnepanelenpark in Emmeloord gestolen.Bestelbus met Bulgaars kentekenIn de vroege ochtend van maandag 17 september merkte een getuige een bestelbus op.... Read more »
 • Veroordelingen voor mishandeling tijdens Gildefeesten Soest
  Een 19-jarige man die tijdens de Gildefeesten in Soest een bezoeker van het feest tegen zijn hoofd heeft getrapt, is veroordeeld tot een voorwaardelijke jeugddetentie van 1 maand en een werkstraf van 140 uur. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald. De 20-jarige medeverdachte krijgt een werkstraf opgelegd van 120 uur,... Read more »
 • Vrouw niet strafbaar voor mishandeling bij ijssalon 't Perronnetje
  De voormalige eigenaresse van ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum is niet strafbaar voor het mishandelen van een man in augustus 2017, zo oordeelt de rechtbank Midden-Nederland.AangevallenDe 38-jarige vrouw was haar auto voor haar winkel aan het uitladen toen er een mandarijn tegen haar aan werd gegooid.  Op dat moment was... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Oost-Brabant

 • Celstraf en 50.000 euro boete voor hypotheekfraude en witwassen
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 52-jarige man uit Valkenswaard veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, en een geldboete van 50.000 euro. Hij maakte zich schuldig aan hypotheekfraude en witwassen en had xtc-pillen, verboden (vuur)wapens en munitie in bezit. Zijn 51-jarige partner wordt vrijgesproken van betrokkenheid.... Read more »
 • Poging doodslag Best en poging zware mishandeling Oirschot: 3,5 jaar cel
  Een 24-jarige man uit Polen is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. De man maakte zich in november vorig jaar schuldig aan een poging tot doodslag, een poging tot zware mishandeling en meerdere vernielingen in Best en Oirschot. De verdachte stak in een arbeidsmigrantenhotel in... Read more »
 • 3,5 jaar cel voor mensensmokkel en meervoudige poging tot doodslag
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hij maakte zich schuldig aan mensensmokkel en bracht 6 mensen en een agent in levensgevaar toen hij aan de Koninklijke Marechaussee wilde ontkomen. De verdachte maakte deel van een organisatie die... Read more »
 • 3,5 jaar cel en tbs voor steekpartij centrum Eindhoven
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 39-jarige man veroordeeld voor een poging tot doodslag. Hij stak vorig jaar in het centrum van Eindhoven een ander met een mes in de hals. De verdachte krijgt een gevangenisstraf van 3,5 jaar en terbeschikkingstelling (tbs). De verdachte had in augustus 2018 zijn fiets uitgeleend... Read more »
 • Jeugddetentie en verplichte behandeling voor steekpartij
  Een 17-jarige jongen uit Eindhoven is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor een poging tot doodslag. Hij krijgt hiervoor 90 dagen jeugddetentie en een voorwaardelijke plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel). Ook moet de jongen een reeds ingezette behandeling voor zijn stoornis voortzetten.  De verdachte stak afgelopen september een... Read more »
 • 54 maanden celstraf voor productie van MDMA en bezit van vuurwapens
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 46-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 54 maanden voor onder meer de productie van harddrugs en het bezit van vuurwapens. Een 22-jarige man uit Son en Breugel en een 27-jarige man uit Sprang-Capelle krijgen voor hun aandeel, het medeplegen van voorbereidingshandelingen, ieder... Read more »
 • Bedrijven voor ruim 2 miljoen euro opgelicht: 4,5 jaar cel
  De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 47-jarige man uit Moergestel tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar voor flessentrekkerij. De man bestelde meer dan 3 jaar lang goederen bij verschillende bedrijven, maar hier werd niet of slechts gedeeltelijk voor betaald.  In totaal leden de gedupeerden daardoor ruim 2 miljoen euro schade. Zijn... Read more »
 • Broers krijgen cel- en taakstraf voor handel in vervalste merkartikelen
  De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 33-jarige man uit Eindhoven voor grootschalige merkfraude tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Zijn 31-jarige broer uit Nuenen krijgt voor zijn aandeel een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. De mannen handelden van september tot en met november 2016... Read more »
 • Maximale taakstraf voorwaardelijke celstraf en rijontzegging voor dodelijk ongeluk
  Een 27-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een maximale taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. Ook mag hij 18 maanden geen motorvoertuigen besturen. De man veroorzaakte in april vorig jaar een dodelijk verkeersongeluk in Eindhoven.De Eindhovenaar reed de bewuste dag... Read more »
 • Jeugddetentie, celstraf en taakstraffen voor uitgaansgeweld in Eindhoven
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 17-jarige Eindhovenaar veroordeeld tot 188 dagen jeugddetentie en een PIJ-maatregel voor een poging tot doodslag, openlijk geweld en ontucht. Hij schopte een weerloos slachtoffer hard tegen het hoofd tijdens het uitgaan op Stratumseind in Eindhoven. Een 19-jarige verdachte uit Enschede en een leeftijdsgenoot uit Eindhoven... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Zeeland-West-Brabant

 • Rechtbank wijst op 24 april vonnis in zaak Osuro vs Paaij
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant doet op 24 april uitspraak in de zaak Osuro vs Paaij. Dit heeft de rechtbank woensdag beslist. De rechtbank had de partijen de gelegenheid gegeven er onderling uit te komen voor 13 maart 2019. Aangezien er geen overeenstemming is bereikt wordt de procedure voortgezet. De rechter wijst schriftelijk vonnis.... Read more »
 • Gevangenisstraf voor overval Aldi in Breda
  Een 22-jarige man uit Antwerpen kreeg woensdag 20 maanden celstraf opgelegd voor zijn betrokkenheid bij een overval op de Aldi aan de Teteringsedijk in Breda in 2015. Een tweede Belg (23) werd vrijgesproken van het medeplegen van de overval. Hij kreeg twee weken gevangenisstraf opgelegd voor heling van kentekenplaten.  ChauffeurOp... Read more »
 • Wernhouter krijgt 13 jaar cel voor doodslag echtgenote
  De echtgenoot van de vrouw die vorig jaar dood is gevonden in hun woning in Wernhout, krijgt een gevangenisstraf van 13 jaar wegens doodslag. Voor de rechtbank Zeeland-West-Brabant staat vast dat hij haar in de nacht van 24 op 25 maart 2018 met bruut geweld om het leven heeft gebracht.... Read more »
 • Geen bewijs: jongeren vrijgesproken van groepsverkrachting
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft zeven Tilburgse jongeren die als verdachten terechtstonden voor groepsverkrachting van een toen 23-jarige vrouw vrijgesproken. De jongeren, die destijds allemaal minderjarig waren, moesten zich voor de rechtbank verantwoorden voor seksuele handelingen die plaatsvonden in 2016 en 2017. De rechtbank heeft niet kunnen vaststellen dat er sprake... Read more »
 • Celstraf van 10 jaar voor doodslag Anjelierenlaan Vlissingen
  Een 35-jarige man is veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Hij heeft een man in zijn woning in Vlissingen dusdanig geslagen en tegen zijn hoofd geschopt dat deze hierdoor om het leven is gekomen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de man bewust het risico nam dat het slachtoffer zou overlijden aan... Read more »
 • Bredanaar krijgt vier jaar cel voor mensenhandel
  Een 32-jarige Bredanaar is woensdag veroordeeld tot 4 jaar celstraf vanwege het tot prostitutie dwingen van jonge vrouwen, waarvan er één minderjarig was. De tweede verdachte (34) kreeg 18 maanden celstraf voor het feit met het minderjarige meisje, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie eiste gevangenisstraffen van respectievelijk... Read more »
 • Ontslag doktersassistente om verzwijgen relatie met patiënt (85)
  De kantonrechter in Bergen op Zoom heeft de arbeidsovereenkomst tussen een huisartsenpraktijk uit Roosendaal en een doktersassistente ontbonden. De vrouw (nu 54 jaar oud) verzweeg de relatie die ze had met een 85-jarige patiënt en de financiële belangen die ze daarbij had. Ze was betrokken bij een euthanasieverzoek voor de... Read more »
 • Foto-expositie over facetten van adoptie in rechtbank in Middelburg
  ‘Hoe ben jij gehecht?’ Deze vraag stelde Ton Sondag aan een aantal mensen die net als hij geadopteerd zijn. Hoe hecht je je aan je adoptieouders? Hoe bewegen geadopteerden zich door het leven, welke vragen hebben ze en op welke problemen stuiten ze? Het resultaat is tot en met 28... Read more »
 • Celstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval Westdorpe
  De rechtbank in Middelburg veroordeelde vandaag een 24-jarige man uit Goes tot een celstraf van 12 maanden wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast heeft de man een rijontzegging van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar gekregen. De man... Read more »
 • Op de rol: ‘Ik wil dit niet, ik wil dit niet’
  Verslag van een rechtszittingAstrid (23) schrikt zich een hoedje als ze op 26 juli van dit jaar onder de ruitenwisser van haar auto een naaktfoto van zichzelf aantreft. Het is een screenshot van een filmpje. Astrid kent het filmpje; Joop* heeft hem een paar maanden eerder van haar gemaakt. Als... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Gelderland

 • Man uit Amsterdam bestraft voor dollemansrit Arnhem in 2016
  De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit Amsterdam voor onder andere het vervoeren van 6 kilo hennep. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet een man een taakstraf van 160 uur uitvoeren.De man reed op 2 oktober 2016 op de snelweg.... Read more »
 • Zutphenaar veroordeeld voor hennepkwekerij in monumentaal pand
  De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man uit Zutphen tot een gevangenis van 4 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk. De man had in een monumentaal pand in de binnenstad van Zutphen een hennepkwekerij. Door de warmte die de kwekerij veroorzaakt bestaat er een grote kans op brand. De hennepkwekerij is op... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor autodiefstallen en deelname criminele organisatie Nijmegen
  De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Nijmegen, een 28-jarige man uit Ewijk en een 27-jarige man uit Nijmegen tot gevangenisstraffen van respectievelijk 37 maanden, 27 maanden en 16 maanden. De rechtbank vindt dat de mannen meerdere autodiefstallen met elkaar hebben gepleegd en dat zij hebben deelgenomen aan een criminele organisatie.Tussen... Read more »
 • Geitenhouders gemeenten Ede, Nijkerk en Barneveld hoeven geiten dit lammerseizoen niet te verwijderen
  De voorzieningenrechter oordeelt dat 4 geitenhouders alle geiten op hun bedrijf niet hoeven te verwijderen. Volgens de rechter kan het sluiten van deze bedrijven leiden tot een acuut probleem voor het dierenwelzijn. Daarmee weegt de rechter het belang van de geitenhouders zwaarder dan het belang van de gemeente om te... Read more »
 • Vrouw veroordeeld voor diefstal geld en valsheid in geschrift
  De rechtbank veroordeelt een 34-jarige vrouw voor de diefstal van ruim 93.000 euro en voor het plegen van valsheid in geschrift. Zij krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 12 voorwaardelijk opgelegd. De vrouw stal in een periode van ruim 1,5 jaar in totaal ruim 93.000 euro gestolen van zeven... Read more »
 • Man uit Winterswijk veroordeeld voor mishandeling partner
  De rechtbank veroordeelt een 49-jarige man uit Winterswijk voor mishandeling en dwang tegen zijn ex-partner. De man moet 4 maanden de cel in waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Ook moet de man een schadevergoeding van 750 euro aan zijn ex-partner betalen.  De man mishandelde op 6 maart 2018 in Winterswijk zijn... Read more »
 • Celstraf voor onder andere grooming en ontucht
  De rechtbank veroordeelt een 32-jarige man voor onder andere grooming en ontucht. Hij krijgt een gevangenisstraf van 328 dagen. Daarnaast legt de rechtbank tbs met voorwaarden op. Ook moet de man een schadevergoeding van 2.500 euro aan het slachtoffer betalen. Tussen 1 mei 2016 en 19 augustus 2016 maakte de... Read more »
 • Man krijgt celstraf voor pinnen met gestolen creditcard
  De rechtbank veroordeelt een 39-jarige man uit Den Bosch voor het pinnen en proberen te pinnen met een gestolen creditcard. Hij krijgt een gevangenisstraf van 114 dagen opgelegd. Tot slot moet de man een schadevergoeding van 3.120 euro aan de rechtmatige eigenaar van de creditcard betalen. Op 27 april 2016... Read more »
 • Arnhemmer veroordeeld voor bezitten namaakkleding en -schoenen
  De rechtbank veroordeelt een 49-jarige man uit Arnhem voor het opzettelijk in bezit hebben van bijna 200 stuks namaakkleding en –schoenen. Hij krijgt een taakstraf van 120 uur opgelegd, waarvan 80 voorwaardelijk. Na een anonieme melding van een buurtbewoner vond de politie in januari 2016 in de berging, de auto... Read more »
 • Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval Barchem
  De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Ruurlo voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Barchem. Hij krijgt een geldboete van 850 euro opgelegd. Daarnaast legt de rechtbank een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid op voor de duur van 4 maanden met een proeftijd van 1 jaar. De man veroorzaakte... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Holland

 • Speelhal en directeur schuldig aan dood kleuter
  De rechtbank Noord-Holland heeft een speelhal in Grootebroek en de 52-jarige directeur van die speelhal veroordeeld omdat door hun schuld de 4-jarige Maurycy om het leven is gekomen. De rechtbank heeft de speelhal een geldboete opgelegd van 20.000 euro. De directeur is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en... Read more »
 • 4 jaar gevangenisstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval in Anna Paulowna
  De rechtbank heeft 4 jaar gevangenisstraf opgelegd aan een 20-jarige man voor het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeval op 1 september 2018 in Anna Paulowna. Ook mag hij 5 jaar lang geen auto besturen, ingaand nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. Bij het ongeval kwamen twee jongens van 16... Read more »
 • Phishing-bende veroordeeld; gedwongen ontgrendeling iPhone met vingersensor rechtmatig?
  De rechtbank Noord-Holland heeft 3 mannen veroordeeld in verband met phishing-activiteiten en deelname aan een criminele organisatie. In 2015 en 2016 zijn nepmails, zogenaamd afkomstig van banken, gestuurd aan rekeninghouders. Zij waren in de veronderstelling dat de mails echt van hun bank afkomstig waren. Op deze geraffineerde wijze heeft de organisatie... Read more »
 • Staat mag Fort Velsen ontruimen
  De voorzieningenrechter heeft een vordering afgewezen van krakers van Fort Velsen om ontruiming te verbieden. De Staat (het Openbaar Ministerie) mag Fort Velsen dus ontruimen.Begin januari 2019 heeft een groep krakers Fort Velsen gekraakt. Fort Velsen is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een Rijksmonument en UNESCO werelderfgoed. Op 15... Read more »
 • Accreditatie pers inhoudelijke behandeling dodelijk verkeersongeval Anna Paulowna
  Op 26 februari 2019 om 9.00 uur is in Alkmaar de inhoudelijke behandeling van de zaak over het dodelijk verkeersongeval in Anna Paulowna. Bent u journalist en wilt u de zaak bijwonen dan verzoeken wij u zich vóór vrijdag 22 februari 15.00 uur aan te melden via een e-mail naar... Read more »
 • 30 maanden celstraf voor hacker
  De rechtbank Noord-Holland heeft op 21 januari 2019 aan een 25-jarige man dertig maanden gevangenisstraf opgelegd. Daarvan zijn 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De man is veroordeeld voor het meermalen plegen van computervredebreuk ofwel hacken, diefstal, oplichting en witwassen. Ook is hij veroordeeld voor het hacken... Read more »
 • Tiener hoeft boete niet te betalen, een waarschuwing was voldoende geweest
  De rechter verklaarde op 25 januari een tiener schuldig maar legt geen straf of maatregel op. De tiener kreeg samen met 5 andere tieners vorig jaar een boete omdat ze zonder een parkeerkaartje of parkeerpas in de Karperton-garage verbleven. In de parkeergarage hangt een bord waarop staat dat dit niet mag. De tiener... Read more »
 • Gevangenisstraf na schietincident in Groet
  De rechtbank Noord-Holland heeft een 23-jarige man uit Kolhorn veroordeeld tot een gevangenisstraf naar aanleiding van een schietincident in Groet op 18 oktober vorig jaar.SchietpartijOp die bewuste dag had de Kolhorner in Groet afgesproken met zijn (althans, dat dacht hij) vriendin. Echter niet de vriendin, maar 4 mannen kwamen opdagen,... Read more »
 • Negen jaar gevangenisstraf voor doden ex-vriendin in Zaandam
  De rechtbank Noord-Holland heeft 9 jaar gevangenisstraf opgelegd aan een 45-jarige man die op 9 februari 2018 zijn ex-vriendin neerstak in Zaandam. De vrouw had meerdere messteken. Zij heeft nog 2 weken in coma gelegen en is daarna aan haar verwondingen bezweken.Vrijspraak van moord; veroordeling voor doodslagAnders dan de officier van... Read more »
 • Gevangenisstraffen en vrijspraken in Diamantroof Schiphol
  De rechtbank Noord-Holland heeft op 28 januari 2019 drie mannen (de 54-jarige H.V., de 44-jarige D. en de 44-jarige N.) veroordeeld voor het medeplegen van een gewapende overval op Schiphol bijna 14 jaar geleden op 25 februari 2005, waarbij een zending met diamanten en sieraden is weggenomen met een waarde... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Overijssel

 • Stukken mestvergister Borne openbaar voor Tubantia
  De provincie Overijssel moet stukken over de mestvergister in Borne afgeven aan dagblad de Twentsche Courant Tubantia. De rechtbank Overijssel oordeelt op basis van de Wet openbaarheid bestuur (Wob) dat de provincie ten onrechte bepaalde documenten niet heeft afgegeven. Komst mestvergisterDe krant vroeg in het kader van de Wob om... Read more »
 • Jeugddetentie en jeugd-tbs voor doodsteken 19-jarige in Den Ham
  Een 19-jarige man is veroordeeld tot 2 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor het doodsteken van een 19-jarige man in Den Ham. Tijdens een verjaardagsfeestje op 31 maart 2018 kreeg de toen 18-jarige man ruzie met het slachtoffer en stak hem meerdere keren met een mes. Het slachtoffer overleed later aan... Read more »
 • Eind aan tbs moordenaar Maartje Pieck
  Er komt een einde aan de terbeschikkingstelling van de 56-jarige moordenaar van Maartje Pieck. De officier van justitie had aan de rechtbank Overijssel gevraagd om de maatregel te verlengen, omdat die nog niet een jaar voorwaardelijk was beëindigd. De deskundigen hebben unaniem geconcludeerd dat de doelen van de tbs-maatregel zijn... Read more »
 • 2,5 jaar cel voor prostitueren minderjarig meisje
  Een 49-jarige man uit Steenwijk is veroordeeld tot 2,5 jaar cel omdat hij een minderjarig meisje heeft geprostitueerd, seks met haar heeft gehad en kinderpornografische afbeeldingen van haar heeft gemaakt en gedeeld. Regelde seksafsprakenNaast dat de man zelf seks met het minderjarige meisje had, bood hij haar ook aan op... Read more »
 • Geen straf of maatregel voor het toebrengen van een dodelijke messteek
  De rechtbank Overijssel oordeelt dat een 47-jarige man schuldig is aan doodslag, maar legt de man hiervoor geen straf of maatregel op. De rechtbank vindt het aannemelijk dat sprake was van noodweerexces toen hij op 3 augustus vorig jaar zijn slachtoffer om het leven bracht door hem met een mes... Read more »
 • Gezin uit huurhuis na vondst hennep
  De kantonrechter oordeelt dat een gezin met 5 kinderen hun huurhuis in Almelo binnen 4 weken moet verlaten. Woningstichting Beter Wonen eiste in kort geding de ontruiming van de woning omdat de politie bij een huiszoeking - onder andere - 95 gram hennep had gevonden. Hiermee hebben de man en... Read more »
 • 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging na doden vriend in Holtheme
  Een 29-jarige man uit Holsloot is veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn voormalige boezemvriend. Op 4 maart 2018 bracht de man in de gemeente Hardenberg het slachtoffer om het leven. Met een meegebracht pistool schoot hij 5 keer op zijn slachtoffer, waarna hij... Read more »
 • Woningovervaller bejaarde vrouwen Enschede krijgt 9 jaar cel
  Een 46-jarige man uit Bulgarije is veroordeeld tot 9 jaar cel voor twee gewelddadige woningovervallen op hoogbejaarde vrouwen in Enschede. De man moet ook een schadevergoeding betalen van ruim 20.000 euro.LafhartigDe rechtbank oordeelt dat hij zich op weerzinwekkende en uiterst agressieve wijze schuldig heeft gemaakt aan een tweetal lafhartige overvallen... Read more »
 • 9 maanden cel voor beperkte rol in cocaïnesmokkel
  Een 41-jarige man uit Breda en een 57-jarige man uit Oosterhout zijn voor hun beperkte rol in de smokkel van een partij cocaïne veroordeeld tot een celstraf van 9 maanden, waarvan 4 maanden en 4 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. In de haven van Antwerpen vond de... Read more »
 • Vrijspraak voor poging doodslag op agenten bij dollemansrit op A1
  Een 25-jarige en een 27-jarige man zijn vrijgesproken van een poging doodslag op twee agenten. Na een mislukte winkelinbraak in Delden botsten de twee mannen tijdens hun vlucht voor de politie op een politieauto op de A1. De rechtbank oordeelt dat zij niet de – voor de wet vereiste –... Read more »