Rechtbanken

  +

  Nieuws van de rechtbank Amsterdam

 • Besluit om bestuur Haga Lyceum te vervangen van tafel
  Er was geen wettelijke grond voor het besluit van de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media om het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum te vervangen. Het besluit is onder meer in strijd met het recht op de vrijheid van onderwijs. Tot die conclusie komt de bestuursrechter.... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Gevangenisstraf voor mishandeling en vernieling16 januari - Een 50-jarige man krijgt 90 dagen gevangenisstraf, waarvan 40 dagen voorwaardelijk, onder meer omdat hij op 29 september 2019... Read more »
 • 23 jaar gevangenisstraf voor liquidatie in Diemen
  Een 30-jarige man is veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf voor het medeplegen van moord op een 39-jarige man op 27 mei 2016 in Diemen. Het slachtoffer werd doodgeschoten in het bijzijn van zijn 9-jarige zoontje.Het slachtoffer werd ’s avonds voor zijn huis aan de Klipperweg in Diemen met een automatisch... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Gevangenisstraf voor bezit geladen revolver op metrostation9 januari - Een 21-jarige man krijgt 15 maanden gevangenisstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijk, omdat hij op 26 september 2019... Read more »
 • Start behandeling zaak Pulheim: informatie voor pers en publiek
  Op woensdag 15 januari vindt de eerste pro-formazitting plaats in de strafzaak over de dodelijke aanslag op advocaat Derk Wiersum. De zitting begint om 13.30 uur in de Bunker, de extra beveiligde rechtbank aan de Zuidermolenweg 1 in Amsterdam Osdorp. Publiek kan de zitting volgen in de rechtbank aan de Parnassusweg in... Read more »
 • Rechtbank Amsterdam start met Huurzitting Amsterdam
  De rechtbank Amsterdam is met ingang van het nieuwe jaar gestart met speciale zittingen voor mensen met een huurachterstand. Door intensief samen te werken met onder meer woningcorporaties en schuldhulpverlening willen de Amsterdamse kantonrechters het aantal ontruimingen van huurwoningen terugbrengen. De kantonrechters zien dagelijks de indringende gevolgen van problematische schulden.... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf voor oplichting potentiële huurders 16 december - Een 34-jarige man krijgt 10 maanden gevangenisstraf waarvan 4 maanden voorwaardelijk omdat hij tussen oktober 2018 en januari... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied.Straf - Celstraf voor met auto op iemand inrijden10 december - Een 34-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 4 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk, omdat hij op 1... Read more »
 • 36 maanden cel en 5 jaar rijverbod voor dodelijk ongeval Oosterparkstraat
  De automobilist die onder invloed van ketamine een vrouw op een bakfiets in de Eerste Oosterparkstraat doodreed, is door de rechtbank veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook is de man zijn rijbewijs voor 5 jaar kwijt. Op 24 augustus 2019 stapte de man in zijn vaders... Read more »
 • Het oordeel van de rechter
  De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied. Straf - Celstraf voor man die als nepagent werkte6 december - Een 34-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar onder meer omdat hij in mei en... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Limburg

 • Toegangsontzegging promovenda UM blijft in stand
  De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag geoordeeld dat de Universiteit Maastricht voldoende heeft gemotiveerd waarom de toegangsontzegging van een promovenda is opgelegd en dus op dit moment niet kan worden opgeheven. Het verzoek van de promovenda om de toegangsontzegging op te heffen, is dan ook afgewezen. AanleidingVerzoekster is... Read more »
 • Hogere schadevergoeding als gevolg van toename nachtelijk vliegverkeer
  Vandaag heeft de rechtbank Limburg uitspraak gedaan in de zaak over de gevraagde schadevergoeding als gevolg van toename van geluidsoverlast door vliegverkeer van en naar vliegveld Luik. AchtergrondIn 2013 heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat een Luchtruimwijzigingsbesluit genomen waardoor een deel van het Nederlandse luchtruim is gedelegeerd aan de... Read more »
 • Heerlen krijgt een ‘Huis van het Recht’
  In Heerlen start het eerste ‘Huis van het Recht’. Hierdoor kunnen mensen die te maken hebben met verschillende problemen op gebied van bijvoorbeeld schulden, huisvesting, verstoorde familierelaties of een verslaving bij een fysiek loket terecht voor hulp. In deze pilot van het Huis van het Recht werken rechtbank Limburg, gemeente... Read more »
 • Garageboxen aan de Glacisweg in Sint Pieter mogen worden afgebouwd
  De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft vorige week geoordeeld dat de eigenaresse verder mag gaan met het afbouwen van de garageboxen aan de Glacisweg in Maastricht. AanleidingDe gemeente Maastricht had een bouwstop opgelegd omdat de garageboxen hoger waren gebouwd dan was toegestaan op grond van de verleende omgevingsvergunning. De... Read more »
 • Celstraffen van 14 en 12 jaar voor doodslag in Venlo
  De rechtbank Limburg heeft vandaag 2 mannen (van 24 en 22 jaar) veroordeeld wegens een dodelijke schietpartij in 2017 in Venlo. Daarbij kwam een 22-jarige man om het leven. De verdachten krijgen gevangenisstraffen van respectievelijk 14 en 12 jaar opgelegd voor onder meer het samen plegen van doodslag. Op 1... Read more »
 • Beslissingen in de zaak Thijs H.
  Vandaag vond een regiezitting plaats in de strafzaak tegen Thijs H., de man die wordt verdacht van het doden van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes en van het doden van een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man op de Brunssumerheide. Tijdens deze regiezitting is onder andere gesproken over... Read more »
 • Fitnesscentrum in Tegelen mag zijn deuren openen
  De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft afgelopen vrijdag uitspraak gedaan in een bestuursrechtelijk kort geding dat 2 omwonenden hebben aangespannen tegen een omgevingsvergunning die de gemeente heeft verleend voor het veranderen van de reeds jaren leegstaande H.H. Kerk in een fitnesscentrum met een continu openstelling. Volgens de rechter is... Read more »
 • Kom ook naar het symposium 'Vorm de toekomst van de Rechtspraak'!
  Een leuke en interessante middag voor (jonge) juristen uit de Provincie Limburg waar verbinden, netwerken en kennisoverdracht centraal staan. Dit netwerk is een initiatief van de rechtbank Limburg. De rechtbank maakt graag kennis met juristen uit alle hoeken van het veld en uit alle rechtsgebieden en het biedt jou de... Read more »
 • Jagers mogen hun jachtakte behouden
  Opnieuw is bij de rechtbank Limburg een aantal verzoeken om een voorlopige voorziening ingediend naar aanleiding van het intrekken van jachtakten door de korpschef. Op woensdag 11 december 2019 heeft de bestuursrechter ook in deze 6 procedures geoordeeld dat de betreffende jagers hun jachtakten mogen behouden. Wat was er aan... Read more »
 • Parkeerplaats op de Oostflank van de Sint Pietersberg mag blijven
  Vandaag heeft de rechtbank Limburg geoordeeld dat de vergunning voor de parkeerplaats op de Oostflank van de Sint Pietersberg in Maastricht terecht is verleend en de parkeerplaats dus niet verwijderd hoeft te worden.ParkeerplaatsDiverse procedures zijn al gevoerd over de ontwikkelingen op de Oostflank van de Sint Pietersberg. De zaken die... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Nederland

 • Rechtbank neemt maatregelen richting RTL na uitzending Jinek
  RTL mag geen opnames meer maken in de rechtszaal tijdens de zaak Ruinerwold. Dit heeft het bestuur van rechtbank Noord-Nederland deze week besloten. Daarnaast mag de omroeporganisatie 3 maanden lang geen opnames verzorgen bij zittingen van deze rechtbank. Dit naar aanleiding van de uitzending van Jinek van 21 januari. Tijdens... Read more »
 • Eerste pro-formazitting zaak Ruinerwold
  Op dinsdag 21 januari vindt een pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen twee verdachten in de zaak Ruinerwold. De twee verdachten worden onder andere verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen en is openbaar. Aanvangstijdstip is 10.00 uur. Pers wordt verzocht zich vooraf... Read more »
 • Onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor doodslag op echtgenote in De Groeve
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft de man veroordeeld die in juni 2019 in de Groeve zijn echtgenote door verwurging om het leven bracht. De man is veroordeeld voor doodslag. Aan hem is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd van 8 jaar. Daarbij legt de rechtbank de gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel aan... Read more »
 • Gedeputeerde Staten en ESD proberen met nieuwe aanvraag alsnog tot vergunning te komen
  De bestuursrechter heeft eerder, in juni van dit jaar, in het kader van een voorlopige voorziening een besluit van Gedeputeerde Staten (GS) tot het opleggen van een last onder dwangsom van in totaal 750.000 euro aan siliciumcarbide-producent ESD uit Farmsum geschorst, omdat het ESD volgens GS niet toegestaan was om... Read more »
 • Verzoek tot schorsing evenementenvergunning 3FM Serious Request afgewezen
  Op 19 december heeft de bestuursrechter een verzoek tot schorsing van de evenementenvergunning voor het evenement ‘3FM Serious Request’ op Kerstavond op de Ossenmarkt, ter zitting behandeld. Geluidsbelasting hoger dan algemeen als onduldbaar aangemerktDe vergunning was verleend door de burgemeester van Groningen. Het verzoek was ingediend door een omwonende. De... Read more »
 • Rechtbank vernietigt 16 besluiten van Gedeputeerde Staten Fryslân en Drenthe
  Op woensdag 18 december heeft de bestuursrechter 16 besluiten, waarbij de bezwaren van de Coöperatie Mobilisation for the Environment U.A. en de Vereniging Leefmilieu tegen de afwijzing van hun handhavingsverzoeken ongegrond waren verklaard, buiten zitting vernietigd. Ontbreken van vergunningVan die 16 besluiten zijn er 10 genomen door GS van Fryslân... Read more »
 • Zeven jaar cel voor verdachte schietincident A7 bij Groningen
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft een man veroordeeld die begin dit jaar op de A7 vanuit een auto op een andere auto heeft geschoten. Hij is veroordeeld voor poging tot moord, meermalen gepleegd, en krijgt een gevangenisstraf van zeven jaar opgelegd. Opzet op de dood Uit de bewijsmiddelen blijkt dat... Read more »
 • Bestuursrechter vernietigt vergunningen veehouders
  Op woensdag 11 december heeft de bestuursrechter 9 Friese, 5 Groningse en 15 Drentse vergunningen voor veehouders op grond van de Wet natuurbescherming vernietigd en verweerders opgedragen opnieuw op de aanvragen te beslissen. Dit is buiten zitting afgedaan.Onverbindendheid PAS-regelingDe vergunningen zijn vernietigd naar aanleiding van de beroepen van de Coöperatie... Read more »
 • Uitspraak in twee zaken rond minderjarige overvallers Haren
  De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaken van twee jeugdige verdachten van straatroven in Haren. In maart en april van dit jaar werden in Haren en omgeving meerdere personen beroofd en mishandeld door jeugdige overvallers. Eerder besloot de rechtbank dat in de zaken van twee andere... Read more »
 • Rechtbank Noord-Nederland doet uitspraak in zaak rond ernstig verkeersongeval
  De rechtbank in Groningen heeft een automobilist voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval, het doorrijden na dit ongeval en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden en een rijontzegging van drie jaren. Zeer onvoorzichtig en onoplettendDe man heeft met zijn auto op... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Rotterdam

 • 18 jaar cel voor moord op ex-vriendin
  De rechtbank in Dordrecht heeft vandaag een 30-jarige man uit Barendrecht veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin Bianca. De rechtbank legt een celstraf op voor de duur van 18 jaar.Het levenloze lichaam van Bianca werd in november 2018 door haar ouders in de flat van Bianca gevonden. Op dat... Read more »
 • Open dag rechtbank Rotterdam op 25 januari 2020
  Ben je benieuwd hoe een rechter een straf bepaalt? Hoe een zitting van de familierechter verloopt? Of hoe het cellencomplex er van binnen uitziet? Op zaterdag 25 januari 2020 opent Rechtbank Rotterdam haar deuren voor iedereen. Kom vooral kijken.ActiviteitenOnze rechtbank is natuurlijk altijd open voor publiek; openbare zittingen kun je... Read more »
 • Gerenoveerde rechtbank Rotterdam officieel geopend
  Gisterenmiddag is de gerenoveerde rechtbank Rotterdam met een feestelijke bijeenkomst geopend. Ruim 150 gasten en een groot aantal medewerkers vierden dat de renovatie na ruim anderhalf jaar breken, bouwen en vernieuwen is voltooid. Met een nieuwe kantooromgeving en een modern ontvangstgebied van de rechtbank en het Openbaar Ministerie Rotterdam is... Read more »
 • Vestia mag 17 huurovereenkomsten Tweebosbuurt niet beeindigen
  De kantonrechter in Rotterdam heeft de vordering van Vestia om een aantal huurovereenkomsten te beëindigen afgewezen. Vestia heeft het voornemen om 535 sociale huurwoningen in de Rotterdamse Tweebosbuurt te slopen en daar nieuwe woningen voor in de plaats te bouwen.Vestia wil dat de huurders voor 1 januari 2020 hun woning... Read more »
 • Sluitingsdata komende periode
  De rechtbank Rotterdam is de komende periode gesloten op de volgende data:Woensdag 25 december 2019 (Eerste Kerstdag)Donderdag 26 december 2019 (Tweede Kerstdag)Vrijdag 27 december 2019 *Woensdag 1 januari 2020 (Nieuwjaarsdag)* Deze dag is gelijkgesteld met een algemeen erkende feestdag.... Read more »
 • Twintig jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor toedienen insuline
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 23-jarige man veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het toedienen van insuline aan elf bejaarde slachtoffers.De rechtbank veroordeelt de man voor vier moorden, zeven pogingen tot moord en één keer voor poging tot doodslag. Ten opzichte van één slachtoffer heeft... Read more »
 • Op de rol: ‘U neemt wel een risico met een zwerfhond uit Roemenië’
  Verslag van een rechtszittingGijs heeft kromme poten. Hij (leeftijd onduidelijk) is een bastaardhond en komt uit een asiel in Roemenië. Meer dan 100 stichtingen brengen jaarlijks duizenden zwerfhonden ‘zonder toekomst’ uit Zuid- en Oost-Europa onder bij baasjes in Nederland. Niet zelden hebben deze honden psychische en/of fysieke problemen. Zoals Gijs... Read more »
 • 14 jaar gevangenisstraf en tbs voor het doden van de 16-jarige Hümeyra
  Vandaag heeft de rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in de zaak van een man die wordt verdacht van het doden van een 16-jarig meisje op het Design College te Rotterdam.De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 20 jaren en tbs geëist voor moord.Geen moord wel doodslagDe rechtbank spreekt vrij van... Read more »
 • Six years' prison sentence and preventive custody with involuntary treatment for manslaughter
  Today, the District Court of Rotterdam has sentenced a 24-year-old man to six years’ imprisonment and preventive custody with involuntary treatment for manslaughter. The court finds proven that the suspect has killed a 21-year old woman by inflicting several stab wounds. EventsOn 12 December 2018, the suspect’s mother called the... Read more »
 • 6 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor doodslag
  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 24-jarige man veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor doodslag. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte een 21-jarige vrouw met meerdere messteken om het leven heeft gebracht. GebeurtenissenOp 12 december 2018 heeft de moeder van de verdachte 112 gebeld. Zij... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Den Haag

 • Vordering van Van Laarhoven tot schorsing van zijn detentie afgewezen
  Aan Van Laarhoven is in Thailand een onherroepelijke gevangenisstraf van 75 jaar ofwel 20 jaar effectief opgelegd. Hij zat sinds 23 juli 2014 in Thailand gedetineerd. Op grond van  een verdrag tussen Nederland en Thailand is hij op  15 januari 2020 door de Thaise autoriteiten overgedragen aan Nederland en moet... Read more »
 • Niet tegen elkaar maar met elkaar
  Hoog tijd ten strijde te trekken tegen de teloorgang van de rechtsstaatJe hoort zorgelijke geluiden. Het is vijf voor twaalf. De rechtsstaat zit op de wip. Of zelfs op de glijbaan naar beneden. De pijlers van de trias politica brokkelen af. Ze schudden op hun grondvesten. Zelfs Fokke & Sukke... Read more »
 • 6 jaar cel voor afdreiging en verkrachting van jonge vrouwen
  Een 25-jarige man is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor het afdreigen van 10 jonge vrouwen in Den Haag. Daarbij ging hij zeer berekenend en lafhartig te werk. Hij won eerst het vertrouwen van de slachtoffers door een geanimeerd chatgesprek met... Read more »
 • 5 jaar cel voor poging doodslag op ex-partner
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 42-jarige man veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor een poging tot doodslag op en bedreiging van zijn ex-partner. De man had vorig jaar op het parkeerterrein nabij de huisartsenpost aan de President Kennedylaan in Den Haag met een moersleutel van 1,65 kilogram... Read more »
 • Wat heeft de rechtspraak aan de grondwet?
  Door Prof. B. de Gaay FortmanOp de vraag bij opinieonderzoek of de Grondwet belangrijk is, antwoorden veruit de meeste Nederlanders bevestigend. Kennen ze die dan? Nee, zeggen bijna allen. Een duidelijke lacune, zou je denken, maar kennelijk wordt dat niet zo gevoeld. Met de actualiteit wordt die immers niet of... Read more »
 • Staat aansprakelijk voor schade vliegramp Faro
  De Staat is voor 20% aansprakelijk voor een deel van de onvergoed gebleven schade die nabestaanden en slachtoffers van de vliegramp in Faro hebben geleden. Dat heeft de rechtbank Den Haag vandaag bepaald in een procedure die 28 nabestaanden en slachtoffers van de vliegramp hebben aangespannen tegen de toenmalige Raad... Read more »
 • Cel- en werkstraffen voor aanbieden illegaal gokken en valsheid in geschrift
  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag vier mannen veroordeeld voor deelneming aan een criminele organisatie. Deze organisatie hield zich van 2011 tot en met 2015 bezig met het aanbieden van illegaal gokken en het plegen van belastingfraude. Drie mannen zijn veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen oplopend tot 18 maanden en... Read more »
 • Vrijspraak van doden partner in Thailand
  Een 49-jarige man is vandaag door de Haagse rechtbank vrijgesproken. De man werd ervan verdacht dat hij zijn partner opzettelijk met geweld had gedood in Thailand. Volgens de rechtbank is er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs om vast te stellen dat de man het slachtoffer opzettelijk met geweld om het... Read more »
 • Staatsmachten:
  Responsief waar het kan, autonoom zolang het moet  “De verschillende staatsmachten hebben altijd geschuurd, dat is niet iets van de laatste jaren”, meent hoogleraar Mediation aan de Vrije Universiteit en tevens oud rechter Dick Allewijn. Al bij het waterfluorideringsarrest in 1973 werd de rechtspraak ingezet om tegenwicht te bieden aan... Read more »
 • Trias: een waardevol project
  Marc de Werd, senior-raadsheer gerechtshof Amsterdam, hoogleraar rechtspleging UvA Alexander Hamilton, een van de grondleggers van de Amerikaanse Grondwet, noemde rechters in 1788 "the least dangerous branch of government" - de minst gevaarlijke van de drie staatsmachten. Rechters zijn immers voor bijna alles afhankelijk van de politieke staatsmachten: voor hun benoeming,... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Midden-Nederland

 • Taakstraf voor beledigen koningin Maxima
  Een 63-jarige man uit Utrecht is door de politierechter van de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur voor het beledigen van koningin Maxima. De man heeft de koningin meerdere keren beledigd door haar uit te maken voor ‘kankerhoer’, ‘dochter van een moordenaar’ en ‘kankerwijf’.Meerdere keren beledigdDe man... Read more »
 • Rapport over Jehovah's Getuigen mag gepubliceerd worden
  Het onderzoeksrapport over de Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen mag gepubliceerd worden. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland besloten. De Jehovah’s Getuigen wilden met een kort geding voorkomen dat het rapport over hen vandaag openbaar gemaakt wordt. Maar de voorzieningenrechter wijst dat verzoek af.RapportHet geschil gaat over de... Read more »
 • Kort geding van Jehovah's Getuigen achter gesloten deuren
  Het kort geding van de Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen wordt vandaag achter gesloten deuren behandeld. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland besloten.OnderzoeksrapportDe Jehovah’s Getuigen willen met de zaak voorkomen dat een onderzoeksrapport over hen gepubliceerd wordt. Dit rapport is gemaakt door de Universiteit Utrecht, in opdracht van... Read more »
 • Onderzoek naar schietpartij in Almere heropend
  De rechtbank Midden-Nederland heropent het onderzoek in de strafzaak van een schietpartij in Almere. Twee weken geleden is de zaak inhoudelijk behandeld waarna het onderzoek is gesloten. Omdat de rechtbank zich nog onvoldoende voorgelicht vindt wordt het onderzoek heropend.SchietpartijOp 10 juli 2018 vond een schietpartij plaats in de Hypericumstraat in... Read more »
 • Taakstraf voor oud-voorzitter die geld van hockeyclub verduisterde
  Een 58-jarige man uit Vianen is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. De man, een oud-voorzitter van een hockeyclub in Vianen, verduisterde jarenlang tienduizenden euro’s van de hockeyclub. In totaal gaat het om ruim 35.000 euro.Verschillende betalingenIn de periode van januari 2014 tot en met... Read more »
 • Vijf jaar cel voor mannen die vanuit Soest drugs vervoerden
  De rechtbank Midden-Nederland heeft vier mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De vier vervoerden vanuit een loods in Soest een grote hoeveelheid harddrugs. Het gaat om in ieder geval ruim 300 kilogram cocaïne en ruim 33 kilogram heroïne.LoodsHet drugstransport vond plaats in 2017. Op 1 september van dat... Read more »
 • Rechtbank wil 'zeilbootzaak' dit jaar inhoudelijk behandelen
  De rechtbank Midden-Nederland wil de zogenoemde ‘zeilbootzaak’ dit jaar inhoudelijk behandelen. Een rechtshulpverzoek aan de Colombiaanse autoriteiten wordt niet afgewacht. De rechtbank vindt dat afronding van deze zaak zwaarder weegt dan het horen van een nieuwe ‘getuige’, dat mogelijk nog enkele jaren zou kunnen duren.RechtshulpverzoekEen 54-jarige Nederlandse vrouw stierf op... Read more »
 • Jeugddetentie voor gewapende overval op KFC-restaurant Almere
  Twee jongens van 17 en 18 jaar uit Almere zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een jeugddetentie van 1 jaar, waarvan een deel voorwaardelijk met daarbij een gedrag beïnvloedende maatregel (GBM). Een andere jongen van 17 kreeg 9 maanden jeugddetentie opgelegd, plus een PIJ-maatregel, ook wel jeugd-tbs genoemd. De... Read more »
 • Veroordeling voor Utrechtse apotheker die drugsorganisatie leidde
  Een 45-jarige man uit Utrecht, die de spil in een drugsorganisatie was, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Ook verduisterde de man als Utrechtse apotheker medicijnen. Zes anderen die elk een eigen rol hadden in of bij de drugsorganisatie zijn veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen,... Read more »
 • Opnieuw zitting over afschot edelherten Oostvaardersplassen
  De rechtbank Midden-Nederland behandelt maandag 20 januari opnieuw een bestuursrechtelijke zaak over het afschot van edelherten in de Oostvaardersplassen. Het gaat om een verzoek om voorlopige voorziening. De Provincie Flevoland verleende aan stichting Faunabeheereenheid Flevoland een ontheffing om vanaf 1 januari 2020 edelherten te mogen afschieten. De stichtingen Dierbaar Flevoland... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Oost-Brabant

 • Beroepsinbreker krijgt 8 jaar cel voor tientallen woninginbraken
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een 57-jarige man die in België woont veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor zijn leidersrol in een criminele organisatie die tientallen woninginbraken pleegde en de buit vervolgens witwaste. Zijn 57-jarige partner krijgt een celstraf van 3,5 jaar voor haar aandeel binnen de organisatie. Hun... Read more »
 • Tot 7 jaar cel voor smokkel van cocaïne tussen avocado’s
  Een 29-jarige man uit Den Haag en een 64-jarige man uit Noorden (Z-H) zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 7 jaar. Zij smokkelden ruim 1.100 kilo cocaïne het land in. Mannen uit Delft en Den Haag (beide 25 jaar) krijgen 4,5 jaar cel voor hun aandeel in het drugstransport.In november 2018... Read more »
 • Expositie kunstwerken AKV St.Joost bij rechtbank Oost-Brabant
  AKV St.Joost presenteert in onze rechtbank de expositie ‘Oordeel zelf’. De kunstacademiestudenten exposeren hun beelden over begrijpelijke rechtspraak, over de mogelijke rol van kunstmatige intelligentie, over de wijkrechtbank Eindhoven en over hoe mensen kunnen worden verleid om eerst de feiten te checken voordat ze gaan oordelen.​Zelf een kijkje nemen? Je... Read more »
 • Gemeente had vergunning trampolinecentrum 's-Hertogenbosch niet mogen verlenen
  De gemeente ’s-Hertogenbosch maakte fouten bij het verlenen van een vergunning aan een trampolinecentrum. Dit oordeelt de rechtbank Oost-Brabant vandaag. Er had beter gekeken moeten worden naar onder meer de parkeergelegenheid in het gebied rond de beoogde locatie en mogelijke geluidsoverlast die zo’n bedrijf in de omgeving zou veroorzaken. Het... Read more »
 • Fraude met pgb’s: vrouw moet 2,1 miljoen euro betalen
  Een 59-jarige vrouw uit Eindhoven moet 2,1 miljoen euro betalen aan de Staat. Dit bedrag heeft zij volgens de rechtbank Oost-Brabant op illegale wijze verkregen door fraude te plegen met persoonsgebonden budgetten (pgb’s).De vrouw werd in augustus 2017 door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 maanden, waarvan 6... Read more »
 • Vergunning varkenshouderij Deurne: nieuw besluit vanwege stikstofrisico
  De gemeente Deurne moet een vergunning die zij verleende aan een varkenshouderij opnieuw bekijken. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag. De gemeente moet onder meer beoordelen of ander veevoer zal leiden tot uitstoot van minder stikstof, zodat de omliggende natuurgebieden minder worden aangetast.De varkenshouderij in Deurne kreeg in mei jl.... Read more »
 • Provincie moet vergunning asfaltverwerker opnieuw bekijken vanwege stikstofrisico
  De provincie Noord-Brabant heeft fouten gemaakt bij het verlenen van een vergunning aan een asfaltverwerker in Son en Breugel. Dit besliste de rechtbank Oost-Brabant vandaag. De provincie moet opnieuw beoordelen of een zogenaamde thermische reinigingsinstallatie van het bedrijf niet te veel schade veroorzaakt aan omliggende natuurgebieden.Het asfaltverwerkingsbedrijf in Son en... Read more »
 • 5 verdachten 'groepsverkrachting 's-Hertogenbosch' weer vast
  De raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist beslist dat 5 verdachten in de zaak die het Openbaar Ministerie aanduidt als ‘groepsverkrachtingszaak ’s-Hertogenbosch’ weer in voorlopige hechtenis komen. Volgens de raadkamer is er voldoende ernstige verdenking van strafbare seksuele handelingen om de 5 verdachten weer vast te zetten. Voor een... Read more »
 • Pluimveehouders krijgen taakstraffen, geldboetes en moeten tot 1,9 miljoen euro afstaan
  De rechtbank Oost-Brabant heeft een pluimveehouder en zijn bedrijf uit Gilze veroordeeld tot een maximale taakstraf van 240 uur en een geldboete van 200.000 euro, waarvan 100.000 euro voorwaardelijk. De man hield met zijn bedrijf vele tienduizenden kippen meer dan waarvoor hij pluimveerechten had. De rechtbank bepaalt dat hij daarom... Read more »
 • Vader overlijdt na val van trap: zoon veroordeeld voor mishandeling
  De rechtbank Oost-Brabant spreekt een 26-jarige man vrij van het opzettelijk doden van zijn vader. Wel is hij schuldig aan de fatale gevolgen van een val van de trap. Het slachtoffer verloor namelijk mede door een duw van de verdachte zijn evenwicht. Bij de val liep hij zulk hoofdletsel op... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Zeeland-West-Brabant

 • Expositie Kunstkameraden in gerechtsgebouw Middelburg
  Vanaf vandaag sieren verschillende werken vanuit het project Kunstkameraden de hal van de rechtbank in Middelburg. Voor dit project werkten kinderen van een basisschool in Breda en van de Eerste Opvang Anderstaligen samen met Bredase kunstenaars.De Cultuurkantine creëert met het project Kunstkameraden een ontmoetingsplek voor jongeren uit de jeugdzorg en... Read more »
 • Vrijspraak verdenking misbruik minderjarigen
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 67-jarige man vrijgesproken van een verdenking van ontucht van minderjarigen. Verdachte woonde destijds bij zijn vriendin en haar twee minderjarige kinderen. Zij hebben beiden in 2018 aangifte gedaan van ontucht, dat in 1998 en 1999 zou hebben plaatsgevonden. In die periode zou verdachte de kinderen... Read more »
 • Onvoorwaardelijke gevangenisstraf en rijontzegging voor verkeersongeval in Oudenbosch
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 41-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 108 dagen en een rijontzegging van twee jaar. Hij veroorzaakte onder invloed van alcohol een verkeersongeval waarbij een baby van 20 dagen oud ernstig hersenletsel opliep.De verdachte reed op 1 november 2015 met zijn auto op de Oudlandsedijk... Read more »
 • Gevangenisstraf en maximale rijontzegging voor veroorzaker rollatorongeluk Breda
  De rechtbank in Breda veroordeelde vandaag een 28-jarige man uit Breda tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk, wegens het veroorzaken van een ongeval in Breda. Daarnaast kreeg de man de maximale rijontzegging van 5 jaar opgelegd. In deze zaak vond mediation plaats tussen de verdachte en... Read more »
 • Twaalf maanden celstraf voor fraude met paardenvlees
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelde vandaag een 61-jarige vleeshandelaar tot een celstraf van twaalf maanden. De man leverde met zijn bedrijf grote hoeveelheden paardenvlees aan een Frans bedrijf en deed voorkomen alsof dit rundvlees was. De fraude vond plaats van september 2012 tot en met januari 2013. Om de fraude te... Read more »
 • 2 november 2019: Open Dag gerechtsgebouw Middelburg
  Altijd al eens willen weten wat er gebeurt tijdens een zitting? Benieuwd hoe een rechtbanktekenaar te werk gaat? Of wil je het gesprek aangaan met de president van rechtbank Zeeland-West-Brabant? Kom dan naar de Open Dag van het gerechtsgebouw in Middelburg op zaterdag 2 november 2019! ActiviteitenDe rechtbank heeft eigenlijk... Read more »
 • Gerechtsgebouw Breda opent haar deuren voor de kinderen van Petje af
  Op zondag 29 september a.s. opent het gerechtsgebouw Breda haar deuren voor Petje af, een charitatieve instelling die kinderen buiten schooltijd nieuwe ervaringen op laat doen en in contact brengt met inspirerende rolmodellen. Tijdens dit bijzondere bezoek krijgen de kinderen niet alleen een rondleiding door het gebouw, maar bezoeken ze... Read more »
 • Vier jaar gevangenisstraf voor Japanse ouders vanwege ernstige ondervoeding van vijf kinderen
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant legt de vader en de moeder van een Japans gezin uit Molenschot een gevangenisstraf op van vier jaar. In juni 2018 werden vijf van hun kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar in ernstig ondervoede toestand aangetroffen en opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de artsen... Read more »
 • Celstraf wegens ontucht met minderjarige, mishandeling en wapenbezit
  De rechtbank Zeeland-West-Brabant legt een man van 29 uit Sprang-Capelle een gevangenisstraf op van 2 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Die krijgt hij voor ontucht met een minderjarig meisje, mishandeling van zijn partner en voor verboden wapenbezit. De rechtbank spreekt hem vrij van verkrachting van het meisje, omdat er onvoldoende... Read more »
 • Verdachten niet verantwoordelijk voor dodelijke vuurwapengeweld
  7 tot 12 maanden cel voor poging tot diefstal hennepEen groep verdachten probeerde op 16 februari 2016, in het diepst van de nacht, in te breken in een woning om er hennep te stelen. Tijdens de inbraak liepen zij de bewoner tegen het lijf die dat met de dood moest... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Gelderland

 • Dutch Dairy Products mag haar recht van weg over de percelen van Derks Pensioen en Lindestam gebruiken
  Dutch Dairy Products heeft een recht van weg over de percelen van Derks Pensioen en Lindestam en mag daarom de ontsluitingsweg naar de Cranenburgsestraat in Groesbeek gebruiken. Dat betekent dat Derks Pensioen en Lindestam de sleutels van de poorten op de ontsluitingsweg aan Dutch Dairy Products moeten afgeven. Ook mogen... Read more »
 • 42 maanden cel voor man uit Gendringen voor misbruik stiefdochter
  De rechtbank veroordeelt een 53-jarige man uit Gendringen voor het langdurig misbruiken van zijn stiefdochter. De rechtbank legt de man een gevangenisstraf op van 42 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 5 jaar. Aan de proeftijd zitten bijzondere voorwaarden verbonden. Ook moet de man zijn stiefdochter een... Read more »
 • Nijmegenaar krijgt jeugddetentie voor mishandeling, meerdere vernielingen en bedreigingen
  De rechtbank veroordeelt een 19-jarige man uit Nijmegen tot 210 dagen jeugddetentie, waarvan 145 dagen voorwaardelijk. De man heeft zich schuldig gemaakt aan mishandeling, 3 vernielingen en 3 bedreigingen. De man mishandelde zijn ex-vriendin en vernielde haar telefoon. Bovendien dreigde hij haar dood te steken. Ook beschadigde de man de... Read more »
 • Mannen veroordeeld voor uitgaansgeweld tijdens Vierdaagsefeesten in 2018
  De rechtbank spreekt een 28-jarige man uit Nijmegen vrij van poging tot doodslag. Wel veroordeelt de rechtbank hem voor poging tot zware mishandeling. De man krijgt een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 106 dagen voorwaardelijk. Zijn 26-jarige medeverdachte uit Zutphen wordt veroordeeld voor openlijke geweldpleging. De rechtbank legt hem een... Read more »
 • Taakstraf en boete voor mishandeling Tim Hofman
  De politierechter veroordeelt een 75-jarige man uit Lent en zijn 43-jarige zoon voor het samen plegen van een mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Het geweld was gericht tegen presentator Tim Hofman. Daarnaast maakten vader en zoon zich ook schuldig aan het mishandelen van de cameraman van Hofman. Volgens... Read more »
 • Jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs voor verschillende brandstichtingen in Zuilichem
  De rechtbank veroordeelt een 15-jarige meisje voor het plegen van diverse brandstichtingen in Zuilichem. De rechtbank legt een voorwaardelijke PIJ-maatregel op, ook wel jeugd-tbs genoemd. Daarnaast krijgt ze een jeugddetentie van 118 dagen opgelegd die bijna gelijk is aan de tijd die ze in voorarrest heeft gezeten (117 dagen). Met... Read more »
 • Arnhemmer veroordeeld voor 2 aanrandingen
  De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Arnhem voor het plegen van 2 aanrandingen. De man krijgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 56 dagen. Daarnaast legt de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen op en moet de man een werkstraf van 200 uur uitvoeren. De man benaderde op 24 december 2017... Read more »
 • Gemeente Rheden hoeft niet in te grijpen bij overlast speelveld De Steeg
  De gemeente Reden hoeft niet handhavend op te treden tegen de overlast die omwonenden van een speelveld in De Steeg ervaren. Volgens de rechtbank vindt er geen overtreding plaats waartegen de gemeente kan optreden. Daarom verklaart de rechtbank het beroep van de buurtbewoners ongegrond. De gemeente Reden richtte een paar... Read more »
 • Afwijzing vordering TUL in 2 strafzaken
  De rechtbank heeft zich op 13 januari 2020 uitgesproken over de gevolgen van een wetswijziging in de strafzaken van 1 ontkennende en 1 gedeeltelijk bekennende verdachte. In deze zaken legt de rechtbank celstraffen van 18 maanden aan de verdachten op voor cocaïnehandel en –bezit. Maar de rechtbank wijst de beslissingen... Read more »
 • Zutphenaar krijgt celstraf voor opzetheling en diefstal van auto en fiets
  De rechtbank veroordeelt een 40-jarige man uit Zutphen tot een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Ook moet de man een schadevergoeding van bijna 130 euro betalen. De man heeft een auto en een fiets gestolen en daarnaast met gestolen bankpassen gepind. De man bekende alle feiten. Hij... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Noord-Holland

 • Rechtbank wijst verzoek schorsing directe sluiting sportcomplex Oostzaan toe
  De rechtbank heeft de verzoeken van de Vereniging Oostzaanse Football Club (OFC) en de Stichting Sportcomplex Twiskeweg (SST) om het bevel tot directe sluiting van het sportcomplex aan de Twiskeweg te schorsen, toegewezen. ProcedureTussen de burgemeester van de gemeente Oostzaan en OFC speelt een langlopende discussie met betrekking tot mogelijke... Read more »
 • Op de rol: ‘Door die kopstoot was de vliegveiligheid in gevaar’
  Verslag van een rechtszittingAchter in de 737 van Transavia zitten 2 dames te klieren. Ze laten windjes en ze zijn luidruchtig, vindt mijnheer T., die naast het stel zit. En hij wilde nog wel een uiltje knappen voordat de Boeing zijn wielen op Schiphol zet. Hij besluit de dames te... Read more »
 • Rechtbank veroordeelt Zaans Medisch Centrum (ZMC) tot rectificatie persbericht inzake 'NDM-5 bacterie'
  De rechtbank heeft uitspraak gedaan in een door de aanbieder van het door ZMC begin 2017 in gebruik genomen afvalverwerkingssysteem aangespannen kort geding. In dit systeem worden afvalvermalers en gerecycled water gebruikt om afval via het rioolstelsel af te voeren.Het kort geding is aangespannen om ZMC te veroordelen tot rectificatie... Read more »
 • Op de rol: 'Ik dacht dat het een aansteker was'
  Verslag van een rechtszittingMichel (46) is in alle vroegte op Schiphol om 2 vrienden af te halen als hij ziet dat een marechaussee met haar telefoon in de weer is. Dat schiet hem in het verkeerde keelgat. ‘Je bent betrapt’, zegt de Rotterdammer. ‘Vind je dat grappig?’, reageert de beduusde... Read more »
 • Ruim 19 miljoen schadevergoeding voor Chipshol
  De civiele rechter heeft in een schadestaatprocedure beslist dat Luchtverkeersleiding Nederland ruim 19 miljoen schadevergoeding aan Chipshol III B.V. moet betalen, nu mededelingen van LVNL ertoe hebben geleid dat het bouwverbod voor Chipshol van kracht bleef en Chipshol daardoor vertragingsschade leed.AchtergrondChipshol is in 1993 economisch eigenaar geworden van het Groenenbergterrein,... Read more »
 • Vergoeding shockschade en begrafeniskosten voor vader Milica van Doorn
  De man die op 11 december 2018 strafrechtelijk is veroordeeld voor gekwalificeerde doodslag op Milica van Doorn moet van de civiele rechter haar vader ruim 3000 euro aan begrafeniskosten en 10.000 euro in verband met shockschade betalen. De rechtbank heeft de vordering van de zus van Milica afgewezen. De zus en... Read more »
 • Beklag tegen beslag op Surinaamse gelden gegrond, geld moet terug
  De rechtbank heeft het strafvorderlijk beslag dat op 17 april 2018 is gelegd op een geldzending van 19.5 miljoen euro uit Suriname, met eindbestemming Hong Kong, opgeheven. Het is in strijd met het internationaal publiekrecht (volkenrecht) gelegd. Ook wordt de teruggave van het geld gelast. Wat aan het strafvorderlijk beslag... Read more »
 • Gevangenisstraf voor hacken iCloud-accounts van vrouwen en downloaden van beeldmateriaal
  De rechtbank heeft een 35-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. De veroordeling betreft het langdurig op grote schaal hacken van iCloud-accounts van vrouwen en vervolgens het downloaden en voor eigen gebruik opslaan van grote hoeveelheden beeldmateriaal. Met het... Read more »
 • Gevangenisstraffen voor woningoverval Zaandam
  De Rechtbank Noord-Holland heeft twee mannen veroordeeld voor het medeplegen van een woningoverval in Zaandam. Allebei de mannen kregen van de rechtbank een gevangenisstraf van vijf jaar en zes maanden opgelegd. Verkleed als politieagentDe rechtbank acht bewezen dat de twee mannen op 17 juli 2018 in het holst van de... Read more »
 • Drie jaar gevangenisstraf voor poging tot moord in Anna Paulowna
  De rechtbank Noord-Holland heeft drie jaar gevangenisstraf opgelegd aan een 67-jarige vrouw voor poging tot moord op een voormalige buurvrouw. De 71-jarige echtgenoot van de vrouw heeft zeven maanden gevangenisstraf gekregen voor het plegen van openlijk geweld tegen diezelfde buurvrouw.VoorgeschiedenisHet echtpaar had een jarenlang slepend conflict met het slachtoffer én... Read more »
  +

  Nieuws van de rechtbank Overijssel

 • Derde verdachte medeplichtig aan gewelddadige woningoverval Raalte
  Op donderdag 16 januari is een 36-jarige man uit Zutphen door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 900 dagen, waarvan 497 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren voor medeplichtigheid aan een gewelddadige woningoverval in Raalte. De man is vrijgesproken voor een woningoverval in Warnsveld. Twee medeverdachten werden... Read more »
 • Informatiefilm voor bezoekers
  Een bezoek aan de rechtbank kan best spannend zijn. Om u te laten zien wat u zoal kunt verwachten, heeft de rechtbank Overijssel twee korte films gemaakt waarin u praktische informatie krijgt over de locaties in Almelo en Zwolle. Denkt u bijvoorbeeld aan het parkeren, de ontvangst, de beveiliging en... Read more »
 • Broers veroordeeld voor moordaanslagen in Enschede en Gronau
  Twee broers zijn veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 25 jaar en 10 jaar en 7 maanden voor het plegen van meerdere moordaanslagen in Enschede en het Duitse Gronau. De mannen van 38 en 25 jaar zijn onder andere schuldig aan het in brand steken van een kapper, twee liquidatiepogingen met... Read more »
 • Twee broers uit Vriezenveen veroordeeld tot 8 jaar cel
  De rechtbank Overijssel veroordeelt twee broers van 51 en 56 jaar oud tot een gevangenisstraf voor 8 jaar omdat ze elkaar op 21 december 2018 in Vriezenveen met een vuurwapen van het leven probeerden te beroven. De 56-jarige broer moet daarnaast bijna 2000 euro schadevergoeding betalen en de 51-jarige broer... Read more »
 • Celstraf voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval Balkbrug
  Een 34-jarige man uit Litouwen is voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in Balkbrug veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar en 6 maanden en een rijontzegging van 5 jaar. Hij reed onder invloed van amfetamine, zonder rijbewijs in een onverzekerde auto toen hij een fatale inhaalactie uitvoerde. De rechtbank... Read more »
 • 40.000 euro boete voor bouwbedrijf na dood medewerker
  Een bouwbedrijf uit Groningen krijgt een geldboete opgelegd van 40.000 euro na een dodelijk bedrijfsongeval op een bouwplaats. Op 26 april 2017 overleed een medewerker nadat een betonnen wand op hem was gevallen. Omdat het bouwbedrijf niet opzettelijk handelde, is de straf lager dan de officier van justitie had geëist.... Read more »
 • Stel veroordeeld tot 4 jaar cel voor poging doodslag op deurwaarder
  Een 36-jarige man en vrouw uit Nieuwleusen zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar omdat zij een deurwaarder probeerden te doden met een stalen pijp en hun voormalig advocaat met de dood bedreigden. Zij moeten aan de deurwaarder een schadevergoeding betalen van iets meer dan 22.500 euro.Afwikkeling stoppen transportbedrijfDe... Read more »
 • Rechter laat zich vervangen in strafzaak
  In een strafzaak tegen een man die wordt verdacht van witwassen, heeft één van de betrokken rechters zich van de zaak teruggetrokken. Een andere rechter neemt zijn taak over. Tijdens nadere bestudering van het dossier ontdekte hij dat hij in 2016 als rechter-commissaris in strafzaken twee keer een tapmachtiging heeft... Read more »
 • Oprichter Stichting Droom Wens veroordeeld voor verduistering
  De oprichter en directeur van Stichting Droom Wens is voor verduistering en diefstal veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Tussen 2014 en 2018 ging meer dan 600.000 euro niet naar kwetsbare kinderen, maar onder andere naar het casino in... Read more »
 • 12 jaar cel en tbs voor doodschieten jeugdvriend
  Man verstopte lijk in kruipruimteEen 41-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar en tbs met dwangverpleging voor onder andere het doodschieten van zijn jeugdvriend en het verstoppen van het lijk in de kruipruimte. Daarnaast moet hij de nabestaanden een schadevergoeding betalen van bijna 15.000 euro... Read more »