Hoge Raad der Nederlanden

  -

  Nieuws van de Hoge Raad der Nederlanden

 • Advies AG aan Hoge Raad: veroordeling verdachte wegens gewelddadige woningoverval in Wijhe kan in stand blijven
  De veroordeling van een verdachte wegens betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval in Wijhe in 2014 waar twee hoogbejaarde broers slachtoffer van werden, kan in stand blijven. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Hofstee de Hoge Raad in zijn conclusie van vandaag.De zaakOp 11 maart 2014 werden de broers in hun woning in... Read more »
 • Nieuwe website Hoge Raad
  Met ingang van vandaag heeft de Hoge Raad een nieuwe website: www.hogeraad.nl. Op de website zijn de publieksinformatie over de Hoge Raad en het parket bij de Hoge Raad én de digitale portalen geïntegreerd. De site is gebruiksvriendelijk(er), heeft een moderne uitstraling en is makkelijk vind- en doorzoekbaar. Ook is de... Read more »
 • Advies aan Hoge Raad: vervolging voormalig plv. hoofdofficier wegens zedenmisdrijven kan worden voortgezet
  De vervolging wegens zedenmisdrijven tegen de voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam kan voor de rechtbank Den Haag worden voortgezet. Dat adviseert procureur-generaal (PG) Silvis de Hoge Raad in zijn conclusie van vandaag. Eerder oordeelde het gerechtshof Den Haag dat het bezwaarschift... Read more »
 • 'Coronawerkwijze' Hoge Raad met ingang van 1 september
  Gebouw weer open voor publiek en (sociale) evenementen weer beperkt mogelijkMet ingang van 1 september a.s. geldt de volgende werkwijze voor de Hoge Raad.Toegang gebouwHet gebouw is met ingang van 1 september weer toegankelijk voor publiek.De centrale balie is op werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00... Read more »
 • Programma (online) open dag Hoge Raad op zaterdag 12 september 2020
  De jaarlijkse open dag van de Hoge Raad vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 september 2020. In verband met de coronamaatregelen in aangepaste vorm: grotendeels online en voor iedereen via een livestream te volgen. Een klein aantal belangstellenden kan bij een deel van het programma fysiek in het gebouw... Read more »
 • Advies AG aan Hoge Raad: veroordeling in 'Enschedese voogdijmoord' in stand laten
  De veroordeling van een verdachte wegens het medeplegen van moord op haar ex-vriend in de nacht van 26 op 27 september 2014 in Enschede, kan in stand blijven. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Paridaens de Hoge Raad in haar conclusie van vandaag.De zaakDe zaak, die ook wel bekendstaat als de Enschedese... Read more »
 • Veroordeling voor poging liquidatie in Utrechtse wijk De Meern definitief
  De veroordeling van een verdachte wegens een poging tot liquidatie van een man op 27 juni 2014 in de Utrechtse wijk De Meern, blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld. De zaakOp 27 juni 2014 werd op klaarlichte dag midden in een woonwijk in De Meern door... Read more »
 • Veroordeling voor doodslag echtgenote in Zevenbergen definitief
  De veroordeling van een verdachte wegens het doden van zijn vrouw op 22 september 2016 in Zevenbergen, blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld. De zaakIn de ochtend van 22 september 2016 werd het levenloze lichaam van de vrouw van de verdachte aangetroffen in hun gezamenlijke woning.... Read more »
 • Mariken van Hilten nieuwe vicepresident Hoge Raad
  De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de benoeming van M.E. (Mariken) van Hilten tot vicepresident van de Hoge Raad. Mariken van Hilten (1964) wordt de nieuwe vicepresident van de belastingkamer van de Hoge Raad met ingang van 1 november 2020. Zij volgt Dineke de Groot op die met ingang van die... Read more »
 • Vera de Witte nieuwe directeur bedrijfsvoering Hoge Raad
  Vera de Witte (1972) wordt met ingang van 1 september a.s. de nieuwe directeur bedrijfsvoering bij de Hoge Raad. Zij volgt daarmee Henk ten Cate op die deze functie een aantal maanden ad interim vervulde.Vera de Witte werkte als directeur Strategie en Bestuursadvisering bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.... Read more »