Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwStadsdeel dokt hoerenlopers
  Minstens twaalf lokale besturen in de Australische stad Sydney betalen mannen om prostituees te bezoeken als undercover. De stadsdelen willen zo rechters overtuigen van de noodzaak om illegale bordelen te sluiten.
  - 5 mins ago 21 Sep 14, 10:13pm -
 • NieuwVrouw baart in politiecel Eindhoven
  Een vrouw is zondagmiddag bevallen van een zoon in het Eindhovense cellencomplex.
  - 27 mins ago 21 Sep 14, 9:41pm -
 • NieuwPolitiebusjes botsen in R'dam
  Twee politiebusjes zijn zondagavond in Rotterdam op elkaar geknald. De voertuigen achtervolgden op dat moment jongens op twee scooters die een stopteken van agenten hadden genegeerd.
  - 49 mins ago 21 Sep 14, 9:19pm -
 • Update: Man weer vrij na dood student
  Een 20-jarige student uit Den Haag is zondag overleden, nadat hij zaterdag in een kampeerboerderij in Epe zwaargewond aan zijn hoofd raakte.
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 8:57pm -
 • Duizenden bij klimaatmars
  Een groot aantal Nederlanders heeft zijn steentje bijgedragen aan een mars voor het klimaat.
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 8:49pm -
 • Bestand Jemen na exit premier
  Houthi-rebellen en president Abd-Rabbu Mansour Hadi hebben zondag in Jemen een bestand gesloten. Het akkoord kwam kort na het aftreden van premier Mohammed Salem Basindwa.
  - 2 hours ago 21 Sep 14, 8:28pm -
 • GGD: 'Zorgen over niveau schouwartsen'
  GGD Nederland is bezorgd over het opleidingsniveau van de schouwartsen in ons land.
  - 2 hours ago 21 Sep 14, 7:59pm -
 • Paus dist extremisten
  "Radicalen perverteren religie om geweld te rechtvaardigen", zegt Franciscus. De paus deed zijn uitlatingen zondag in Albanië.
  - 2 hours ago 21 Sep 14, 7:44pm -
 • Vibrator blijkt vlammenwerper
  De geslachtsdelen van pornosterretje Missy Martinez waren bijna in barbecuevlees veranderd dankzij een defect seksspeeltje. Er schoten donderdag tijdens filmopnames in Zuid-Californië plots vlammen uit haar vibrator.
  - 3 hours ago 21 Sep 14, 7:18pm -
 • Leger Nigeria slacht Boko Haram
  Tenminste 48 leden van terreurbeweging Boko Haram zijn vrijdag gedood door Nigeriaanse militairen.
  - 3 hours ago 21 Sep 14, 6:56pm -
 • Japanners bouwen ruimtelift
  Vergeet spaceshuttles of de Sojoez zoveel: in Japan wordt pas echt vooruitgang geboekt op het gebied van ruimtevaart. De Japanners werken namelijk aan een heuse lift naar de ruimte.
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 6:32pm -
 • Joden WOEST op 'Adolf Hipster'
  Een comic over Adolf Hitler heeft Britse Joden ernstig ontstemd. De voormalige Duitse leider wordt daarin als 'hipster' geportretteerd.
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 6:29pm -
 • Herdenkingen Market Garden
  De herdenkingen van de geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden hebben zondag, net als zaterdag, enorm veel publiek op de been gebracht. Op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek stonden zeker 10.000 mensen.
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 6:03pm -
 • 'Nieuwe terreurgroep Syrië'
  Geheime diensten uit de VS waarschuwen voor een nieuwe, tot dusver onbekende terreurgroep in Syrië, Khorasan genaamd. Het jihadnetwerk is afgelopen jaar opgericht door Muhsin al-Fadli (33), een voormalige vertrouweling van al-Qaedaleider Osama bin L…
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 5:53pm -
 • Uitslagen Eredivisie
  Zondag heeft u kunnen genieten van vijf wedstrijden in de Eredivisie.
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 5:37pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwSierra Leoners mogen huis weer uit
  De zes miljoen inwoners van Sierra Leone mogen weer de straat op, zo heeft de overheid bekendgemaakt. Het uitgaansverbod in verband met de ziekte ebola heeft drie dagen geduurd.
  - 29 mins ago 21 Sep 14, 9:39pm -
 • Regisseur George Sluizer overleden
  Filmregisseur en producent George Sluizer (82) is overleden. Hij was al lange tijd ziek. Sluizer brak in 1988 door met Spoorloos, de verfilming van het boek Het Gouden Ei van Tim Krabbé. Sluizer won er een Gouden Kalf mee.
  - 2 hours ago 21 Sep 14, 8:25pm -
 • Waaloversteek sluit herdenking af
  Met de nagespeelde oversteek van de Waal bij Nijmegen is de herdenking van operatie Market Garden afgesloten. De bijeenkomsten in Oosterbeek en Nijmegen trokken op de slotdag veel publiek.
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 6:08pm -
 • Ebola:Sierra Leoners langer thuis
  De inwoners van Sierra Leone zitten waarschijnlijk nog langer gedwongen thuis vanwege de bestrijding van ebola. Volgens het hoofd van de crisisoperatie hebben hulpverleners nog niet iedereen in het land bezocht.
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 5:35pm -
 • Nijmegen herdenkt Waaloversteek
  In Nijmegen is vandaag herdacht dat Amerikaanse parachutisten op 21 september 1944 de Waalbrug veroverden. De Waaloversteek werd nagespeeld door militairen van dezelfde divisie als in 1944, de 82ste Airborne-divisie. Ook drie veteranen gingen mee in…
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 5:21pm -
 • Thuiszorg voor stervenden bedreigd
  Het voortbestaan van de thuiszorg voor stervenden is in gevaar. Dat komt doordat de Belastingdienst een einde wil maken aan de inzet van zzp'ers in de zorg, meldt Nieuwsuur. Zo'n 1200 zelfstandigen zitten al zonder werk.
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 5:18pm -
 • Kruisspin weer het meest geteld
  Bij de huis- en tuinspinnentelling van het radioprogramma Vroege Vogels zijn ruim 9600 spinnen geteld. Net als vorig jaar werd de kruisspin het meest waargenomen:die werd 4814 keer geteld.
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 4:54pm -
 • Zijlstra beschikbaar als VVD-leider
  VVD-fractieleider Halbe Zijlstra is te zijner tijd beschikbaar als opvolger van partijleider Rutte."Als Rutte zou zeggen 'ik stop ermee' en ik zou worden gevraagd, dan zeg ik geen nee", zei hij bij WNL op Zondag. Hij benadrukte dat dat voorlopig niet…
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 4:54pm -
 • 70.000 Koerden uit Syrië gevlucht
  Sinds vrijdag zijn 70.000 Syrische Koerden naar Turkije gevlucht, meldt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Ze komen vooral uit de stad Kobani, die door IS wordt belegerd. Vrijdag opende Turkije de grens voor vluchtelingen. De UNHCR schroeft de hul…
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 4:46pm -
 • Kemphanen Afghanistan delen macht
  Ashraf Ghani wordt de president van Afghanistan. Na maandenlang getouwtrek om de macht heeft hij een akkoord over een regering van nationale eenheid gesloten met rivaal Abdullah Abdullah, die zijn verkiezingsnederlaag niet toegaf omdat er zou zijn ge…
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 4:46pm -
 • Protest in Moskou tegen rol Kremlin
  In het centrum van Moskou hebben duizenden mensen gedemonstreerd tegen de inmenging van Rusland in Oekraïne. Volgens waarnemers waren er 10.000 mensen op de been. De politie houdt het op 5000 deelnemers.
  - 7 hours ago 21 Sep 14, 3:32pm -
 • Duitsers klagen Kiev aan om MH17
  Nabestaanden van drie Duitse MH17- slachtoffers willen Oekraïne aanklagen voor zijn rol bij de vliegramp. Volgens hun advocaat staat vast dat Oekraïne de garantie van een veilig luchtruim niet heeft waargemaakt.
  - 13 hours ago 21 Sep 14, 9:31am -
 • Vrouw smeekt IS om vrijlating man
  De vrouw van de ontvoerde Brit Alan Henning heeft terreurgroep IS om zijn vrijlating gesmeekt. In een verklaring schrijft ze dat ze niet begrijpt wat iemand ermee opschiet als de wereld ziet hoe een man als Alan sterft.
  - 14 hours ago 21 Sep 14, 8:20am -
 • NS-topman:ov-chipkaart kan beter
  NS-topman Huges vindt de ov-chipkaart nodeloos ingewikkeld. Zo is het volgens hem niet van deze tijd dat reizigers vooraf geld op hun ov-chipkaart moeten zetten.
  - 15 hours ago 21 Sep 14, 6:55am -
 • Boko Haram valt dorp aan:36 doden
  De islamitische terreurorganisatie Boko Haram heeft opnieuw een plaats in Nigeria aangevallen, Mainok in het noordoosten. Strijders van Boko Haram bestormden het dorp en vermoordden er zeker 36 mensen.
  - 15 hours ago 21 Sep 14, 6:46am -
 • Arrestaties bij betoging Den Haag
  Bij het Malieveld in Den Haag zijn gisteren 21 ADO-supporters opgepakt omdat ze de politie uitdaagden. Ze hielden zich op bij een betoging van de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie.
  - 15 hours ago 21 Sep 14, 6:42am -
 • In alle provincies al wijngaarden
  Het aantal wijngaarden in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld, tot ongeveer 180. De meeste liggen in Zuid- en Oost-Nederland, maar ook in Zeeland, Groningen en Friesland zijn al enkele wijngaarden aangelegd.
  - 16 hours ago 21 Sep 14, 6:12am -
 • Veel doden bij strijd in Sanaa
  De autoriteiten in Jemen hebben een avondklok ingesteld in delen van de hoofdstad Sanaa vanwege gevechten met opstandelingen. Sjiitische rebellen hebben naar eigen zeggen het gebouw van de staatstelevisie ingenomen.
  - 16 hours ago 21 Sep 14, 6:10am -
 • Actie Witte Huis na insluiping
  Het Witte Huis in Washington heeft de beveiliging verscherpt. Vrijdag klom een man met een zakmes over het hek. Hij kon een van de kamers van de ambtswoning van Obama binnenkomen. De president en zijn gezin waren op dat moment ergens anders.
  - 16 hours ago 21 Sep 14, 5:55am -
 • Ontruiming om indringer Witte Huis
  Een deel van het Witte Huis is korte tijd ontruimd geweest vanwege een indringer. Die was waarschijnlijk over het hek geklommen. De man wist het Witte Huis binnen te komen, maar werd vlak na de ingang opgepakt.
  - 1 day ago 20 Sep 14, 8:43pm -

Trouw

AD

 • NieuwVan Gerwen verliest finale
  Michael van Gerwen is er in Leipzig niet in geslaagd opnieuw een belangrijke titel aan zijn gestaag uitdijende erelijst toe te voegen. De
  - 22 mins ago 21 Sep 14, 9:46pm -
 • NieuwInter boekt tweede remise van het seizoen
  Internazionale heeft zondag al voor de tweede keer in drie wedstrijden punten verspeeld in de Serie A. Op bezoek bij Palermo kwam de formatie van
  - 32 mins ago 21 Sep 14, 9:36pm -
 • NieuwPoolse volleyballers wereldkampioen
  De Poolse volleyballers zijn zondagavond in Katowice wereldkampioen geworden. De gastheren versloegen voor eigen publiek favoriet Brazilië in de
  - 41 mins ago 21 Sep 14, 9:27pm -
 • NieuwSarkozy: ik heb geen andere keuze
  De voormalig president van Frankrijk Nicolas Sarkozy wil niet alleen terugkeren in de politiek, maar heeft naar eigen zeggen ook geen andere
  - 45 mins ago 21 Sep 14, 9:23pm -
 • NieuwPSG weet opnieuw niet te winnen
  Paris Saint-Germain heeft zich zondag niet kunnen herstellen van het puntenverlies in de Champions League tegen Ajax. De regerend landskampioen
  - 45 mins ago 21 Sep 14, 9:23pm -

Telegraaf

 • NieuwPSG weer verstoken van zege
  Paris Saint-Germain heeft zich zondag niet kunnen herstellen van het puntenverlies in de Champions League tegen Ajax. De regerend landskampioen van Frankrijk kwam ook op eigen veld tegen Olympique Lyon niet tot winst. Het werd zondag in het Parc des…
  - 59 mins ago 21 Sep 14, 9:09pm -
 • Sluizer was buitenbeentje
  Filmregisseur George Sluizer was een buitenbeentje in het vaderlandse filmwereldje. Vrijwel elke productie van zijn hand had een internationaal karakter. Geen benauwde Hollandse drama's in oneindig polderlandschap, maar films die zich in het buitenla…
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 9:01pm -
 • Wereldtitel volleyballers Polen
  De Poolse volleyballers zijn zondagavond in Katowice wereldkampioen geworden, voor de tweede keer in de historie. Het eerste goud dateert van 40 jaar geleden (Mexico). De gastheren versloegen voor eigen publiek titelverdediger en favoriet Brazilië i…
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 9:01pm -
 • Sarkozy: geen andere keuze
  De voormalig president van Frankrijk Nicolas Sarkozy wil niet alleen terugkeren in de politiek, maar heeft naar eigen zeggen ook geen andere keuze. Hij „wil niet dat zijn land alleen maar de keuze heeft tussen het huidige vernederende schouwspel of…
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 9:01pm -
 • Tweede zege Panathinaikos
  Panathinaikos heeft zondagavond in de Griekse competitie de tweede zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Platanias werd het 2-3. De winnende treffer kwam op naam van de Portugees Zeca. De Nederlandse middenvelder David Mendes da Silva viel na e…
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 9:00pm -
 • Netflix kampt met storing
  Netflix kampte enige tijd met een storing. Op Twitter hagelde het klachten over de betaalzender.
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 8:59pm -
 • Lokeren derde na zege
  Lokeren is na de achtste speelronde in de Belgische Jupiler Pro League de nummer drie op de ranglijst. De ploeg van trainer Peter Maes won op eigen veld met moeite van KV Mechelen: 3-2. Lokeren zag Mechelen tot twee keer toe op gelijke hoogte komen,…
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 8:56pm -
 • Inter boekt tweede remise
  Internazionale heeft zondag al voor de tweede keer in drie wedstrijden punten verspeeld in de Serie A. Op bezoek bij Palermo kwam de formatie van Walter Mazzarri niet verder dan 1-1. Inter staat daardoor zesde op de ranglijst, met 4 punten achterstan…
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 8:55pm -
 • Barcelona ruim langs Levante
  Barcelona staat na vier wedstrijden nog steeds op een honderd procent score in de Primera Division. Ook in het uitduel tegen Levante trokken de Catalanen zondagavond aan het langste eind. Onder aanvoering van Lionel Messi werden in Valencia opnieuw d…
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 8:54pm -
 • Smith troeft Van Gerwen af
  Michael van Gerwen werd in de finale van de European Darts Trophy afgetroefd door Michael Smith.  De 25-jarige Brabantse darter leekt zijn tegenstander  zondagavond eenvoudig weg te spelen. De Engelsman toonde echter onverwacht veel veerkracht en v…
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 8:50pm -
 • George Sluizer overleden
  Filmregisseur George Sluizer is op 82-jarige leeftijd overleden.
  - 2 hours ago 21 Sep 14, 8:26pm -

Elsevier

 • Sarkozy: ik heb geen andere keuze
  PARIJS (ANP) - De voormalig president van Frankrijk Nicolas Sarkozy wil niet alleen terugkeren in de politiek, maar heeft naar eigen zeggen ook geen andere keuze. Hij ,,wil niet dat zijn land alleen maar de keuze heeft tussen het huidige vernederende…
  - 1 hour ago 21 Sep 14, 8:54pm -
 • Tientallen vluchtelingen vermist bij Libië
  ROME (ANP) - Voor de kust van Libië is zondag een rubberboot met vluchtelingen gezonken. Zeker veertig migranten zijn volgens de Italiaanse kustwacht vermist.
  - 2 hours ago 21 Sep 14, 7:42pm -
 • Politiebusjes knallen op elkaar
  ROTTERDAM (ANP) - Twee politiebusjes zijn zondagavond in Rotterdam op elkaar gebotst. Dat gebeurde bij een achtervolging van jongens op twee scooters die een stopteken van agenten hadden genegeerd.
  - 3 hours ago 21 Sep 14, 7:27pm -
 • Duizenden in Nederland in actie voor klimaat
  AMSTERDAM (ANP) - Duizenden mensen hebben in Nederland hun steentje bijgedragen aan een mars voor het klimaat. Bij het filminstuut EYE in Amsterdam kwamen zij zondagavond lopend, varend of na een busrit uit het land bijeen voor toespraken en optreden…
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 6:37pm -
 • Duizenden Kenianen herdenken terreurdoden
  NAIROBI (ANP) - Duizenden Kenianen hebben zondag de terreuraanslag op een winkelcentrum in Nairobi herdacht. Een jaar geleden schoten islamisten van de Somalische al-Shabaab-beweging daar om zich heen. 67 mensen kwamen om.
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 5:15pm -
 • Bijna 100 nieuwe ebola-lijken in Sierra Leone
  FREETOWN (ANP) - Hulpverleners die de afgelopen drie dagen van huis naar huis zijn getrokken in Sierra Leone, hebben daar 92 doden aangetroffen. Ook zijn zeker 56 nieuwe ebola-infecties geconstateerd. Dit heeft de gezondheidsdienst van het West-Afrik…
  - 6 hours ago 21 Sep 14, 4:27pm -
 • 'Berlijn wil korting op transportvliegtuigen'
  BERLIJN (ANP) - Het Duitse ministerie van Defensie eist van vliegtuigbouwer Airbus fikse kortingen op transportvliegtuigen van het type A400M. Het wijst daarbij op de grote tekortkomingen bij de ontwikkeling en productie van het toestel. Dat meldde z…
  - 6 hours ago 21 Sep 14, 4:12pm -
 • Nieuwe rel om tolheffing Duitsland
  BERLIJN (ANP) - De Duitse minister Alexander Dobrindt van Verkeer wil alleen nog maar op wegen tol heffen die door de federale overheid worden beheerd. Daarmee wil de CSU-politicus de horeca en winkels in de grensstreek tegemoet komen. Die zijn bang…
  - 6 hours ago 21 Sep 14, 3:51pm -
 • Premier van Jemen treedt af
  SANAA (ANP) - Premier Mohammed Salem Basindwa van Jemen is zondag afgetreden. Hij hoopt daarmee de weg vrij te maken voor het slagen van een staakt-het-vuren tussen Houthi-rebellen en president Abd-Rabbu Mansour Hadi. De regeringsleider heeft de opma…
  - 7 hours ago 21 Sep 14, 3:11pm -
 • Weinig opwinding te verwachten op beurzen
  AMSTERDAM (ANP) - Na een week waarin de rentevergadering van de Federal Reserve en het onafhankelijkheidsreferendum in Schotland de financiële markten in hun greep hielden, lijkt de komende week vooralsnog weinig aanleiding te geven tot opwinding. M…
  - 7 hours ago 21 Sep 14, 3:06pm -
 • Overlast door Feyenoordfans in treinen
  ROTTERDAM (ANP) - Feyenoordfans hebben zondag op verschillende plekken op het spoor richting Rotterdam voor overlast gezorgd. Een trein werd vernield en kon niet meer worden gebruikt, liet de NS weten.
  - 7 hours ago 21 Sep 14, 3:01pm -
 • Economisch expert wordt president Afghanistan
  KABUL (ANP) - Ashraf Ghani Ahmadzai (65) wordt nu officieel de nieuwe president van Afghanistan. De in de Verenigde Staten opgeleide antropoloog wordt ook wel dokter Ghani genoemd. Onder die naam is hij bekend als een van de meest vooraanstaande inte…
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 2:35pm -
 • Duizenden Russen betogen tegen beleid Poetin
  MOSKOU (ANP) - Duizenden Russen hebben zondag in Moskou tegen het Oekraïne-beleid van president Vladimir Poetin geprotesteerd. Het was de grootste vredesmars in maanden.
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 2:01pm -
 • Politie: het is vol bij de Waal in Nijmegen
  NIJMEGEN (ANP) - Het is zo druk bij de Waal in Nijmegen voor de zogenoemde Waalcrossing, dat de politie mensen afraadt om daar nog naartoe te gaan. ,,Het is afgeladen druk bij de nieuwe brug over de Waal'', aldus een woordvoerder.
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 1:50pm -
 • Ghani winnaar Afghaanse verkiezingen
  KABUL (ANP) - Oud-minister van Financiën Ashraf Ghani is nu ook officieel de winnaar van de presidentsverkiezingen in Afghanistan. Dit blijkt uit de zondag bekendgemaakte officiële uitslag van de hertelling.
  - 9 hours ago 21 Sep 14, 1:14pm -

Metro Nieuws

ND

 • Regering Jemen sluit vrede met rebellen
  De regering van Jemen zondag heeft een vredesovereenkomst gesloten met de sjiitische rebellen waar de regeringstroepen al maanden tegen strijden. Er komt binnen een maand een technocratische regering. Dat heeft president Abed Rabbo Mansour Hadi beken…
  - 2 hours ago 21 Sep 14, 8:30pm -
 • Duizenden doen mee aan klimaatprotest New York
  Een enorme mensenmassa is zondag in New York de straat opgegaan om beleidsmakers op te roepen iets te doen aan de opwarming van de aarde. Aan beroemde mensen was geen gebrek: onder anderen secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon, ex-v…
  - 2 hours ago 21 Sep 14, 7:45pm -
 • CDA wil antwoord over paspoortmaatregel jihadi’s
  Het CDA vermoedt dat het kabinet geen afspraken heeft gemaakt met Turkije en Marokko over het gelijktijdig intrekken van reisdocumenten van jihadreizigers. Kamerlid Pieter Omtzigt laat zondagavond weten dat hij ondanks aandringen nog steeds geen antw…
  - 3 hours ago 21 Sep 14, 7:30pm -
 • Vluchtelingen gered voor kust Libië
  Een vrachtschip heeft zondag voor de kust van Libië tientallen bootvluchtelingen uit het water gered. Niet iedereen overleefde het voorval. Dat meldt de Italiaanse kustwacht.
  - 3 hours ago 21 Sep 14, 7:15pm -
 • Arrestante bevalt in politiecel Eindhoven
  Een vrouw die zaterdag was opgepakt is zondagmiddag in haar cel op het politiebureau in Eindhoven bevallen. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Moeder en zoon maken het volgens hem goed. De vrouw werd na de bevalling overgebracht naar een…
  - 3 hours ago 21 Sep 14, 6:45pm -
 • Doden bij aanslagen Irak
  Een mortierbeschieting en een aanslag in en rondom de Iraakse hoofdstad Bagdad hebben zondag aan zeker zes mensen het leven gekost. Dat hebben bronnen bij de politie gezegd.
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 6:30pm -
 • Salmond: Westminster komt beloftes niet na
  De Schotten zijn 'in de maling genomen' om in het referendum van afgelopen week onafhankelijkheid te verwerpen. Dat vindt althans de Schotse premier Alex Salmond. Volgens de regeringsleider, die na de nederlaag in het referendum zijn aftreden bekendm…
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 5:45pm -
 • Storing bij thuisbezorgd.nl
  Thuisbezorgd.nl kampt zondagavond met een storing. Dat laat de site, waar veel afhaalmaaltijden worden besteld, weten. Bezoekers kunnen de site niet bereiken of verkeren in onzekerheid of hun bestelling is doorgekomen, zo is af te leiden uit gemopper…
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 5:30pm -
 • ‘Terminale thuiszorg in gevaar’
  De Belastingdienst wil een einde maken aan de inzet van zzp'ers in de thuiszorg. Dat meldt Nieuwsuur zondag. De inzet van zelfstandigen zou jarenlang zijn gedoogd, maar het afgelopen jaar zou de fiscus in actie zijn gekomen tegen 1200 zelfstandigen.…
  - 6 hours ago 21 Sep 14, 4:30pm -
 • Premier Jemen treedt af
  De premier van Jemen is zondag afgetreden naar aanleiding van het aanhoudende geweld tussen sjiitische rebellen enerzijds en overheidstroepen en strijders die juist trouw zijn aan de regering anderzijds. Dat meldt de Jemenitische staatstelevisie, ald…
  - 7 hours ago 21 Sep 14, 3:00pm -
 • Russen de straat op tegen strijd in Oekraïne
  Duizenden mensen zijn zondag in Rusland de straat op gegaan om te protesteren tegen het geweld in Oekraïne en de rol die Rusland daarin zou spelen. De betogers scandeerden leuzen als 'Nee tegen oorlog' en 'De junta zit in het Kremlin, niet in Kiev'.
  - 7 hours ago 21 Sep 14, 2:45pm -
 • Dam tot Damloper (24) overlijdt na finish
  Een 24-jarige man die zondag deelnam aan de Dam tot Damloop is kort na het lopen van de wedstrijd overleden. De man werd volgens de organisatie onwel en overgebracht naar het ziekenhuis. Reanimatiepogingen mochten echter niet baten.
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 2:30pm -
 • Turkse agenten in gevecht met Koerdische migranten
  Turkse veiligheidstroepen hebben zondag traangas, water en verfkogels geschoten op tientallen Koerden in een grensdorp. De afgelopen dagen vluchtten meer dan honderdduizend Syriërs de grens over voor aanvallen van de terreurbeweging Islamitische Sta…
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 2:15pm -
 • Brabander vast voor dood kat buren
  Een man uit het Brabantse Elshout is zondagochtend aangehouden op verdenking bij betrokkenheid bij de dood van de kat van zijn buren. Het dier had een kogeltje in zijn lijf en had rugletsel, mogelijk als gevolg van een trap, meldt de politie. Een luc…
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 2:00pm -
 • Feyenoord-supporters mollen trein
  Voetbalsupporters hebben zondag vernielingen aangericht in een trein waarmee ze onderweg waren naar Rotterdam voor de wedstrijd Feyenoord - Ajax. De trein was dermate vernield dat de NS hem uit de dienstregeling heeft genomen om de schade te herstell…
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 2:00pm -
 • OPA’s begraven strijdbijl Alkmaar
  De landelijke politieke ouderenbeweging Ouderen Politiek Actief (OPA) en de lokale partij Onafhankelijke Partij Alkmaar hebben hun conflict over het gebruik van de afkorting OPA in de Noord-Hollandse stad bijgelegd. De ouderen-OPA treedt in november…
  - 9 hours ago 21 Sep 14, 1:30pm -
 • Student kampeerboerderij overleden aan verwondingen
  De student uit Den Haag die zaterdag ernstig gewond raakte tijdens een verblijf op een kampeerboerderij in Epe is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Een 24-jarige Hagenaar die werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het fata…
  - 9 hours ago 21 Sep 14, 1:00pm -
 • Doden bij helikopterongeluk Egypte
  Bij een crash met een legerhelikopter in Egypte zijn zondag zes mensen om het leven gekomen. Dat heeft de staatstelevisie gemeld. Ook raakte een persoon gewond.
  - 9 hours ago 21 Sep 14, 12:45pm -
 • Ebola-arts weer opgenomen in ziekenhuis
  Een van de twee Nederlandse artsen die mogelijk in Sierra Leone besmet zijn geraakt met ebola, is weer opgenomen in het ziekenhuis. De hulpverlener had klachten gekregen, maar uit onderzoek bleek dat die het gevolg zijn van malaria. Om uit te sluiten…
  - 10 hours ago 21 Sep 14, 12:15pm -
 • Oekraïne trekt krijgsmacht niet terug uit oosten
  Het Oekraïense leger trekt zich niet terug totdat het eerder overeengekomen staakt-het-vuren wordt gerespecteerd. Dat heeft woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad Andrej Lysenko zondag gezegd. Het bestand dat 5 september van kracht werd is al…
  - 10 hours ago 21 Sep 14, 11:45am -
 • Zorgen om kwaliteit schouwartsen
  De Gezondheidsraad maakt zich grote zorgen om de kwaliteit van de Nederlandse schouwartsen. Voorzitter van het adviesorgaan Pim van Gool zegt dat zondag in het programma KRO Brandpunt. Hij wil dat het kabinet snel geld beschikbaar stelt om de opleidi…
  - 11 hours ago 21 Sep 14, 11:30am -
 • Doden bij bomaanslag ministerie Egypte
  Bij een bomaanslag buiten het Egyptische ministerie van buitenlandse zaken in Caïro zijn zondag vier mensen om het leven gekomen. Dat hebben bronnen bij de veiligheidsdienst bekendgemaakt. Onder de slachtoffer waren twee burgers, een politieagent en…
  - 13 hours ago 21 Sep 14, 9:30am -
 • Duitse nabestaanden crash MH17 klagen Oekraïne aan
  Nabestaanden van drie Duitse slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 gaan de Oekraïense staat aanklagen voor medeplichtigheid aan de crash. Dat schrijft Bild zondag. De aanklagers willen Oekraïne voor het Europees Hof voor de Rechten van de M…
  - 13 hours ago 21 Sep 14, 9:15am -
 • Zijlstra zegt geen nee tegen lijsttrekkerschap
  VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is beschikbaar voor de positie van lijsttrekker. In het tv-programma WNL op Zondag zei hij dat hij 'geen nee' zou zeggen als hem gevraagd werd Mark Rutte op te volgen.
  - 13 hours ago 21 Sep 14, 9:00am -
 • Afghaanse presidentskandidaten tekenen akkoord
  De twee Afghaanse presidentskandidaten hebben zondag een overeenkomst getekend waarmee zij de macht in het land gaan delen. Ashraf Ghani Ahmadzai en Abdullah Abdullah kwamen er drie maanden na de stembusgang niet uit wie de verkiezingen had gewonnen.…
  - 14 hours ago 21 Sep 14, 8:30am -

Volkskrant

RTL

 • Eindelijk bestand na jaren onrust in Jemen
  De situatie in Jemen, het armste Arabische land, is al jaren zeer chaotisch. Maar nu lijkt er uitzicht op verbetering. De soennitische president, Abd-Rabbu Mansour Hadi, heeft een bestand gesloten met de sjiitische Houthi-rebellen.
  - 3 hours ago 21 Sep 14, 7:08pm -
 • Kenia herdenkt de aanslag door al-Shabaab
  Duizenden Kenianen hebben de terreuraanslag op een winkelcentrum in Nairobi herdacht. Een jaar geleden schoten islamisten van de Somalische al-Shabaab-beweging daar om zich heen. 67 mensen kwamen om.
  - 3 hours ago 21 Sep 14, 6:41pm -
 • Paar dagen iets frisser, daarna warmer
  De komende 24 uur komt een storing voorbij met bewolking en regen. De meeste kans op regen is in het oosten en zuidoosten van het land. Het wordt morgen zo'n 17 graden. Later deze week knapt het weer op. "Dan wordt het gewoon weer een aangename 20 gr…
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 6:20pm -
 • Weekoverzicht: Prinsjesdag en Schotten stemmen tegen onafhankelijkheid
  Het nieuws van deze week, met onder andere Prinsjesdag en het referendum voor onafhankelijkheid van Schotland.
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 6:15pm -
 • Slachtoffers steeds vaker in gesprek met daders
  Jonge misdadigers worden in jeugdgevangenissen steeds vaker geconfronteerd met slachtoffers. Justitie begint dit najaar in alle jeugdgevangenissen een training waarbij daders wordt geleerd stil te staan bij de gevolgen voor slachtoffers.
  - 4 hours ago 21 Sep 14, 5:54pm -
 • Nieuws in beeld: de opvallendste foto's uit het nieuws
  De opvallendste nieuwsfoto's, geselecteerd door de redactie van RTL Nieuws.
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 5:15pm -
 • Bijna 100 nieuwe ebola-doden in Sierra Leone
  Hulpverleners die de afgelopen drie dagen van huis naar huis zijn getrokken in Sierra Leone, hebben daar 92 doden aangetroffen. Zeker 56 mensen die ze tagenkwamen, zijn geïnfecteerd met ebola.
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 5:13pm -
 • Video: Russische flat fikt als een fakkel
  Russchische brandweermannen hebben met moeite een brand bedwongen in de Siberische stad Krasnoyarsk. Het blussen duurde uren en werd bemoeilijkt vanwege de hoogte van het gebouw, een flat van 25 verdiepingen. De 150 bewoners konden veilig het pand ve…
  - 5 hours ago 21 Sep 14, 5:13pm -
 • 100.000 Syrische Koerden in paniek naar Turkije
  Grote zorgen over de enorme stroom vluchtelingen die vanuit Syrië naar Turkije is gevlucht. Volgens de vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR, zijn de afgelopen dagen zeker 100.000 Syrische Koerden in grote paniek vertrokken. Ze zijn bang voor…
  - 6 hours ago 21 Sep 14, 4:33pm -
 • Afghaanse rivalen gaan de macht delen
  Afghanistan was maanden stuurloos, maar er is nu een nieuwe regering. De aartsrivalen Ashraf Ghani en Abdullah Abdullah beschuldigden elkaar na de verkiezingen van fraude. Maar vandaag vielen ze elkaar in de armen.
  - 6 hours ago 21 Sep 14, 4:24pm -
 • Duitse nabestaanden MH17: Oekraïne aansprakelijk
  Oekraïne had het luchtruim boven Oost-Oekraïne moeten sluiten. Dat gebeurde niet, dus is het land verantwoordelijk voor de dood van de inzittenden van vlucht MH17. Dat vinden de nabestaanden van drie Duitse slachtoffers. Die hebben Oekraïne aangek…
  - 6 hours ago 21 Sep 14, 4:24pm -
 • Protest in Moskou: 'Poetin hou op met liegen'
  Tienduizenden Russen zijn vandaag de straat opgegaan om te demonstreren tegen het Oekraïne-beleid van president Vladimir Poetin.
  - 7 hours ago 21 Sep 14, 3:08pm -
 • VS: Khorasan gevaarlijker dan terreurgroep IS
  In Syrië is behalve terreurgroep Islamitische Staat nog een moslimextremistische groepering actief, die nog gevaarlijker kan worden voor het Westen dan IS.
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 2:15pm -
 • 24-jarige deelnemer Dam tot Damloop overleden
  Een 24-jarige deelnemer aan de Dam tot Damloop is kort na de finish in een medisch centrum overleden. De man was daarheen gebracht omdat hij zich niet lekker voelde.
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 2:11pm -
 • 72-jarige vrouw met eigen wandelstok geslagen
  Een bejaarde vrouw die haar hond uitliet in Rotterdam, is door een wildvreemde met haar eigen wandelstok geslagen. De vrouw viel en raakte gewond aan haar hoofd.
  - 8 hours ago 21 Sep 14, 1:54pm -
 • 'Kinderen stierven eerst, daarna de zwangere vrouwen'
  Een schokkend verslag van de overlevenden van de ramp met 500 bootvluchtelingen.
  - 9 hours ago 21 Sep 14, 1:31pm -
 • Kat beschoten met luchtbuks: buurman opgepakt
  Een man uit Elshout bij Drunen is aangehouden omdat hij iets te maken zou hebben met de dood van de kat van zijn buren.
  - 9 hours ago 21 Sep 14, 1:06pm -
 • Nederlandse 'ebola-arts' heeft malaria
  Eén van de twee Nederlandse artsen die uit Sierra Leone waren teruggehaald, ligt weer in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met ziekteverschijnselen. De arts blijkt malaria te hebben.
  - 10 hours ago 21 Sep 14, 11:46am -
 • Traumaheli rukt uit voor stikkende frikandeleter
  Een man die vannacht in Haarlem een snack wilde halen, kon dat bijna niet navertellen. De man stikte in een frikandel, waarop de hulpdiensten uitrukten.
  - 11 hours ago 21 Sep 14, 10:50am -
 • 'Daders dubbele moord Thailand zijn Aziaten'
  Nieuwe ontwikkelingen in de zaak rond de brute moord op twee Britse toeristen in op een Thais strand. De spermasporen op het vrouwelijke slachtoffer zijn onderzocht.
  - 12 hours ago 21 Sep 14, 9:50am -
 • Groninger mishandeld met ijzeren staven
  Twee nog onbekende mannen hebben gisterenmiddag een 55-jarige man in Groningen zwaar mishandeld met ijzeren staven.
  - 13 hours ago 21 Sep 14, 9:19am -
 • Zijlstra is beschikbaar als VVD-partijleider
  VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is beschikbaar om premier Mark Rutte op te volgen als leider van de VVD.
  - 14 hours ago 21 Sep 14, 8:26am -
 • Auto ramt gevel: dode en zwaargewonde
  Een automobilist is om het leven gekomen nadat hij op de Oude Ebbingestraat in Groningen met zijn auto tegen een gevel van een winkel was gereden.
  - 14 hours ago 21 Sep 14, 8:14am -
 • Rutte populairder na Prinsjesdag
  Het was een goede week voor premier Mark Rutte en de VVD met de troonrede, de miljoennennota en de Algemene Beschouwingen.
  - 14 hours ago 21 Sep 14, 7:57am -
 • VS en India gaan op zoek naar leven op Mars
  Was er ooit leven op Mars en waarom is de planeet nu zo kil en onherbergzaam? Op die vragen moeten satellieten van de VS en India antwoord geven. Ze doen los van elkaar onderzoek.
  - 15 hours ago 21 Sep 14, 7:26am -
 • Nabestaanden MH17: Oekraïne medeschuldig
  Nabestaanden van drie Duitse MH17-slachtoffers dagen Oekraïne voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.
  - 15 hours ago 21 Sep 14, 7:01am -
 • Aangrijpende foto's: Koerden op de vlucht

  - 15 hours ago 21 Sep 14, 6:45am -
 • 'Opvallend veel wespspinnen'
  De kruisspin voelt zich in Nederland goed thuis. Van de ruim 9600 spinnen die afgelopen week tijdens de tweede Nationale huis- en tuinspinnentelling zijn waargenomen, is de kruisspin de meest getelde: 4814.
  - 16 hours ago 21 Sep 14, 6:27am -
 • In beeld: laatste rustplaats voor Oekraïense militairen
  Kijk voor meer foto's op de Flickr-pagina van correspondent Jeroen Akkermans.
  - 16 hours ago 21 Sep 14, 6:00am -
 • 'Koning' gepakt bij Duitse verkeerscontrole
  Duitse agenten keken verbaasd op toen ze een man om zijn identiteitspapieren vroegen tijdens een verkeerscontrole in Kirchroth, in de Duitse deelstaat Beieren.
  - 16 hours ago 21 Sep 14, 5:52am -
 • 'Ik smeek IS mijn man vrij te laten'
  De vrouw van de door Islamitische Staat (IS) ontvoerde Brit Alan Henning heeft IS gevraagd haar man vrij te laten.
  - 17 hours ago 21 Sep 14, 5:36am -
 • Bierboot met 121 mensen vast bij Vrijheidsbeeld
  Een bierproeverij op een groot zeilschip is voor 121 mensen in New York anders gelopen dan gepland.
  - 17 hours ago 21 Sep 14, 5:30am -
 • Ice Bucket Challenge gaat gruwelijk mis: man geëlektrocuteerd
  Een brandweerman die vanuit het bakje van een ladderwagen water spoot op een fanfare-orkest, heeft dat niet overleefd.
  - 17 hours ago 21 Sep 14, 5:09am -
 • Insluiper Witte Huis had mes
  De man die vrijdag het Witte Huis binnendrong, wilde een gesprek met president Obama. Hij was 'bezorgd over de sfeer in de samenleving', zo heeft hij verklaard.
  - 17 hours ago 21 Sep 14, 4:54am -
 • Waanzin: Amerika werkt nog met cheques
  Je ziet het misschien wel eens in Amerikaanse televisieseries: een personage zegt 'I'll get you the check next week'. Of iemand overhandigt de ander een stuk papier en zegt, 'here's your check'. Huh?Inderdaad, cheques. De meesten van jullie zullen di…
  - 18 hours ago 21 Sep 14, 4:30am -
 • Oktoberfeesten weer begonnen

  - 1 day ago 20 Sep 14, 9:29pm -
 • Regering van nationale eenheid in Afghanistan
  Er is een akkoord tussen de twee Afghaanse presidentskandidaten over de vorming van een regering van nationale eenheid.
  - 1 day ago 20 Sep 14, 7:47pm -
 • Video: twee snoezige stoeiende cheetahjongen
  Bezoekers van de dierentuin in San Diego vergapen zich enkele uren per dag aan de capriolen van twee pasgeboren cheetahjongen. Hun moeder kan ze niet zelf voeden, dus doen de verzorgers dat. De twee vermaken zich prima, met elkaar en hun verzorgers.
  - 1 day ago 20 Sep 14, 7:27pm -
 • Boko Haram doodt tientallen burgers
  Terroristen van Boko Haram hebben op een markt in het Nigeriaanse Mainok het vuur geopend. Daarbij hebben ze zeker 23 burgers gedood.
  - 1 day ago 20 Sep 14, 6:56pm -
 • Zon met af en toe een spat regen
  Vandaag was een bijzondere afwisselende weersdag, met zon, stevige hoosbuien en mist. Vannacht vallen er ook nog enkele buien, maar dat wordt morgen anders, verwacht RTL Weervrouw Helga van Leur. In de ochtend kan er soms nog wel een spat regen valle…
  - 1 day ago 20 Sep 14, 6:45pm -
 • Amerika's volkssport nr. 1 zoekt fans én spelers
  Het is de nationale sport van Amerika: honkbal. Maar het spel met de 'pitchers' en de 'catchers' verliest razendsnel aan populariteit. De sport is nu zelfs ingehaald door American Football. Het aantal kijkers en spelers neemt zo drastisch af, dat de…
  - 1 day ago 20 Sep 14, 6:34pm -
 • Grimmige gezichten bij oefening onder Poetins neus
  Amerikáánse soldaten op Oekraïense bodem. Weliswaar voor de jaarlijkse oefening van de NAVO Rapid Trident, maar Rusland ziet de oefening als een provocatie. Het voelt zich omsingeld door de NAVO, omdat steeds meer buurlanden lid willen worden van…
  - 1 day ago 20 Sep 14, 6:22pm -
 • Het geknal in Donetsk gaat door
  Er komen nieuwe maatregelen om het staakt-het-vuren in Oost-Oekraine overeind te houden. En dat is nodig, want de Oekraïense strijdkrachten en de pro-Russische rebellen vuren nog regelmatig op elkaar.
  - 1 day ago 20 Sep 14, 6:12pm -
 • Bisschop van Keulen deelt gratis bier uit
  Keulen heeft sinds vandaag een nieuwe aartsbisschop. Na een bijna drie uur durende dienst in de Dom was het tijd om feestelijk te proosten. En een echte Keulenaar doet dat natuurlijk met bier.
  - 1 day ago 20 Sep 14, 6:09pm -
 • Na maandenlange gijzeling weerzien met geliefden
  Feest en opluchting in Turkije. 46 Turken die in het noorden van Irak werden gegijzeld door Islamitische Staat zijn vrij. Het gaat om mannen, vrouwen en jonge kinderen.
  - 1 day ago 20 Sep 14, 6:02pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse