Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwUtrecht vreest NSB-museum
  Inwoners van Utrecht die rond de Maliebaan wonen, hebben deze week brieven ontvangen waarin wordt aangekondigd dat er een NSB-museum in hun buurt zal worden opgericht.
  - 27 mins ago 24 Oct 14, 11:43am -
 • NieuwMan pleegt aanslag op parkeerwachter
  Een woedende man heeft gisteren in Utrecht geprobeerd op een parkeerwachter in te rijden omdat die hem op de regels had gewezen.
  - 10 mins ago 24 Oct 14, 11:06am -
 • NieuwZeldzame aal is stiekem dikke paling
  De zeldzame aal die gisteren op het Texelse strand werd gevonden, blijkt helemaal geen zeldzame aal maar een doodordinaire obese paling.
  - 17 mins ago 24 Oct 14, 10:59am -
 • NieuwWebcamseksers vaker afgeperst
  Wordt u wel eens benaderd door een knappe jonge vrouw die webcamseks met u wil hebben? Ga hier niet op in. Ze zou u wel eens alleen naakt willen zien zodat ze u daarna af kan persen.
  - 33 mins ago 24 Oct 14, 10:43am -
 • NieuwAlaaf! Dit is een overval
  Een man met een carnavalsmasker op heeft vanochtend een tankstation in Eindhoven overvallen. Hij bedreigde twee medewerkers met een mes en ging er vandoor met een onbekend geldbedrag.
  - 38 mins ago 24 Oct 14, 10:38am -
 • NieuwCanadese premier verstopte zich in kast
  Stephen Harper, de premier van Canada, verstopte zich gisteren een kwartier lang in een kast van een vergaderruimte. Er was namelijk een schutter actief in het Canadese parlement.
  - 43 mins ago 24 Oct 14, 10:33am -
 • Psych geeft dossier af want erfenisgeschil
  De rechtbank in Leeuwarden heeft een psychiater de opdracht gegeven om een vertrouwelijk dossier van een overleden cliënt aan diens weduwe te geven. Zo kan worden gekeken of de man wilsbekwaam was op het moment dat hij besloot zijn erfenis van 26 mi…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:13am -
 • Groep Chinezen opgejaagd in Zwolle
  De politie deed gisteren een inval in twee hennepkwekerijen in Zwolle waarbij twaalf mensen zijn gearresteerd. Alle acht mannen en vier vrouwen hadden de Chinese nationaliteit.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:07am -
 • Pedorabbijnfans krijgen geld om weg te gaan
  De Joodse gemeenschap in Buitenveldert heeft geld ingezameld om de pedorabbijnvolgers uit de plaatselijke speeltuin te krijgen.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:45am -
 • Pony mishandeld in Zuidlaren
  Een handelaar in Zuidlaren is gefilmd terwijl hij zijn ernstig vermoeide shetlandpony aan zijn staart voortsleept op de Zuidlaarder markt.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:31am -
 • Chinese theespionnen opgepakt
  In Taiwan zijn vier Chinezen opgepakt die zouden spioneren op de theeplantages in Nantou County. Met hun smartphones en via de social media zouden de Chinezen agrarische geheimen hebben doorgespeeld aan hun Chinese opdrachtgevers.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:19am -
 • '50PLUS slachtoffer van roddels'
  Alle roddels over Henk Krol zijn maar slecht voor 50PLUS, zegt partijvoorzitter John Struijlaard.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:02am -
 • Werklozen worden nu ook dakloos
  Steeds meer huurders kunnen hun huur niet meer betalen. Dit komt door de toenemende werkloosheid en het uitblijven van loonsverhogingen.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 8:51am -
 • Man valt agenten aan met bijl in NY
  In New York heeft een man donderdag (lokale tijd) vier politie-agenten met een bijl belaagd.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:41am -
 • Zweden zoekt niet meer naar onderzeeër
  Zweden heeft de zoektocht gestaakt naar de mysterieuze buitenlandse onderzeeër die rond Stockholm gesignaleerd zou zijn. De onderzeeër is niet gevonden.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:35am -

Buienradar

NOS

 • NieuwKabinet "verrast" over naheffing
  Net als premier Rutte is minister Dijsselbloem "zeer onaangenaam verrast" over de hoge naheffing die de Europese Commissie aan Nederland oplegt. Hij zei voorafgaand aan overleg in Brussel dat het kabinet zich er niet bij neerlegt. Hij gaat na hoe de…
  - 34 mins ago 24 Oct 14, 10:42am -
 • Nederland krijgt naheffing van EU
  Nederland heeft een naheffing van 642 miljoen euro gekregen op de EU-afdracht voor dit jaar. Dat is het gevolg van een nieuwe rekenmethode die internationaal wordt toegepast.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:51am -
 • Rutte:5 miljoen extra voor ebola
  Nederland trekt nog eens 5 miljoen euro uit voor de bestrijding van ebola. Premier Rutte heeft dat gezegd na de Europese topconferentie in Brussel. Het bedrag komt bovenop de 30 miljoen euro die het kabinet al had toegezegd. Europa schroeft de steun…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:45am -
 • Zweden stopt zoektocht onderzeeer
  Zweden heeft de zoektocht naar een onderzeeboot in de buurt van Stockholm beeindigd. Er is niets gevonden. Vorige week begon het leger een zoekactie, nadat een noodsignaal van een Russische onderzeeer zou zijn opgevangen. Op een paar na zijn alle sch…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 7:48am -
 • Man hakt met bijl op agenten NY in
  In New York heeft een man met een bijl vier politieagenten aangevallen. Een agent werd op zijn hoofd geraakt en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De dader is doodgeschoten. Zijn motief is niet bekend.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 5:47am -
 • Strijdbare taal van premier Canada
  De Canadese premier Harper heeft in het parlement in Ottawa stilgestaan bij de dood van de twee militairen die deze week bij aanslagen zijn omgekomen. Hij moest zijn strijdbare speech geregeld onderbreken voor langdurige staande ovaties van de parlem…
  - 6 hours ago 24 Oct 14, 5:30am -
 • EU-akkoord klimaatdoelstellingen
  De Europese lidstaten hebben nieuwe klimaatdoelstellingen voor de periode 2020-2030 afgesproken. Sommige daarvan gaan minder ver dan de Europese Commissie heeft voorgesteld.
  - 6 hours ago 24 Oct 14, 5:24am -
 • Mevrouw Mugabe wil op de 'troon'
  Grace Mugabe, de 49-jarige echtgenote van de Zimbabwaanse president Mugabe, wil haar man opvolgen. Dat maakte ze bekend op een bijeenkomst met veteranen van de Zimbabwaanse vrijheidsstrijd.
  - 9 hours ago 24 Oct 14, 1:49am -
 • Moslims doden 30 christenen in CAR
  In de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben moslimextremisten bij een aanval op een overwegend christelijk dorp 30 inwoners omgebracht. Tientallen mensen raakten gewond, zeggen VN-medewerkers.
  - 9 hours ago 24 Oct 14, 1:49am -
 • Nieuw bewijs tegen Mladic mag
  De aanklager in het proces tegen Ratko Mladic mag nieuw bewijsmateriaal inbrengen. De zaak loopt daardoor geen onaanvaardbare vertraging op, zeggen de rechters van het Joegoslavietribunaal. Mladic had protest aangetekend, maar de rechters hebben dat…
  - 9 hours ago 24 Oct 14, 1:49am -
 • Bovag:bijtelling verstoort markt
  De Bovag zegt dat de wijziging in de fiscale bijtelling voor lease-auto's de markt verstoort. Volgens de autobranche zijn er straks eigenlijk nog maar twee categorieen:plugin-hybrides (14 procent bijtelling) en bijna alle andere auto's (25 procent).…
  - 9 hours ago 24 Oct 14, 1:47am -
 • Bijtelling 'schone' auto's omhoog
  In 2016 verandert de bijtelling voor lease-auto's, schrijft staatssecretaris Wiebes aan de Tweede Kamer. Voor auto's met een CO2-uitstoot boven de 80 gram wordt de bijtelling 25 procent;voor 51 tot 80 gram wordt dat 20 procent.
  - 9 hours ago 24 Oct 14, 1:47am -
 • Van der Laan:veel vertrouwen in ADE
  Burgemeester Van der Laan heeft groot vertrouwen in de organisatie van het Amsterdam Dance Event. Afgelopen weekend kwamen drie festivalgangers om het leven, waarschijnlijk na drugsgebruik.
  - 10 hours ago 24 Oct 14, 1:45am -
 • Kamervragen over naheffing van EU
  VVD en CDA willen opheldering van het kabinet over de extra naheffing die Nederland aan de Europese Commissie moet betalen. De Financial Times meldt dat het gaat om 642 miljoen euro extra.
  - 10 hours ago 24 Oct 14, 1:41am -
 • Wel pardonregeling,geen paspoort
  Voor veel asielzoekers met een verblijfsvergunning is het vrijwel onmogelijk om Nederlander te worden. Dat zegt Vluchtelingenwerk Nederland. Van ruim 27.000 mensen die dankzij een generaal pardon in 2007 in Nederland mogen blijven, hebben 6000 asielz…
  - 10 hours ago 24 Oct 14, 1:39am -
 • "Familie dug-outdrama wil proces"
  De families van de slachtoffers van het dug-outdrama in Twijzel willen dat de gemeente en de voetbalvereniging alsnog worden vervolgd. Dat meldt De Telegraaf. Het Openbaar Ministerie liet woensdag weten niemand te vervolgen.
  - 11 hours ago 24 Oct 14, 12:05am -
 • Claim Q-koortspatienten afgewezen
  Staatssecretaris Dijksma wijst een claim van 320 Q-koortspatienten af. Ze zegt dat de overheid niet aansprakelijk is voor schade door Q-koorts.
  - 15 hours ago 23 Oct 14, 8:15pm -
 • Een schutter in Ottawa,zegt politie
  De politie in de Canadese hoofdstad Ottawa zegt dat er bij de aanslag van gisteren maar een schutter was. Volgens de politie is er nu geen dreiging meer. Gisteren hield de politie er rekening mee dat er meer schutters waren.
  - 20 hours ago 23 Oct 14, 3:18pm -
 • Geen straf voor honderd kilo wiet
  De rechtbank in Amsterdam heeft een coffeeshophouder niet bestraft voor het in huis hebben van een grote voorraad wiet, schrijft Het Parool. Volgens de krant gaf de doorslag dat de coffeeshop zich verder geheel aan de wet hield en keurig belasting be…
  - 20 hours ago 23 Oct 14, 2:59pm -
 • Opheldering monstertruck in maart
  De resultaten van de onderzoeken naar het fatale ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen laten nog lang op zich wachten. Zowel de Onderzoeksraad voor Veiligheid als het OM doet onderzoek.
  - 21 hours ago 23 Oct 14, 2:39pm -

Trouw

 • Tien jaar cel geëist voor aanslag op advocaat
  Tegen ieder van de drie mannen die worden beschuldigd van betrokkenheid bij de poging om toenmalig advocaat Marcel S. dood te schieten is vrijdag
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:03am -
 • 'OM houdt gemeente uit de wind' na dug-out ongeluk
  De families van de slachtoffers van het dug-outongeluk in Twijzel (Friesland) stappen naar de rechter om ervoor te zorgen dat de gemeente toch
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:51am -
 • Al miljoen bezoekers voor Markthal Rotterdam
  In iets meer dan 3 weken tijd heeft de Markthal in Rotterdam al een miljoen bezoekers getrokken. Vrijdagochtend bereikte de eerste overdekte
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:51am -
 • 'Imtech heeft weer lucht'
  De afronding van de claimemissie geeft Imtech de ruimte het bedrijf op orde te krijgen en weer winstgevend te maken. Dat stelden analisten
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:42am -
 • WHO stuurt ebolateam naar Mali
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stuurt een team experts naar Mali nadat daar een eerste geval van ebola is vastgesteld. Dat maakte de
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:38am -
 • Poetin wist het Westen behendig uit elkaar te spelen
  Goed, de MH17 is dus volgens de Duitse inlichtingendienst niet door Rusland, maar door pro-Russische separatisten neergehaald. Dit verbaast niet
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:24am -
 • 'Premier Canada zat in kast tijdens aanval'
  De Canadese premier Stephen Harper zat tijdens de schietpartij in het Canadese parlement een kwartier verborgen in een kast. Dat berichtte de
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:07am -
 • Urk moet zuipketen onderzoeken
  Urk moet de drankverstrekking in diverse jeugdhonken in de gemeente nader onderzoeken. Dat heeft de bestuursrechter vandaag in een
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:06am -
 • Eerbetoon aan de doden op Amsterdam CS
  Op Amsterdam Centraal Station komt volgende week een kapel te staan, waar mensen een kaarsje kunnen branden voor een overleden dierbare.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:44am -
 • Reglementaire zege Servië en 3 punten aftrek na gestaakt duel
  De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond heeft Servië voor de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië een reglementaire zege van
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:44am -
 • Kurhaus failliet, maar overname 'zo goed als rond'
  Het Kurhaus in Scheveningen is failliet verklaard en de overname van het hotel door de Amrâth Hotelgroep is bijna rond. Dat heeft bewindvoerder
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:41am -
 • Oplossing zorgcentrum Wageningen dichtbij
  De gemeente Wageningen gaat de komende maand bepalen hoeveel zorg iemand minimaal nodig heeft om in het zorgcentrum voor Jehova's Dennenrust te
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:03am -
 • Zweden stopt speurtocht naar onderzeeër
  Zweden is gestopt met het zoeken naar een buitenlandse onderzeeboot in de wateren bij de hoofdstad Stockholm. Dat heeft het leger vandaag laten
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 7:59am -
 • Europa maakt afspraken over klimaat, maar is het genoeg?
  Een nieuwe wereldwijde standaard, zo noemen Europese leiders het akkoord dat vannacht gesloten werd over klimaatdoelstellingen. Maar niet alle
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:26am -
 • Bekeerling radicaliseert vaak in de cel
  De twee aanslagplegers in Canada zouden volgens lokale media pas kort tot de islam zijn bekeerd toen zij tot hun daden overgingen. Door de
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:00am -

AD

Telegraaf

 • NieuwTwente stelt eisen aan kabelbeheerder Cogas
  De negen Twentse gemeenten die aandeelhouder zijn van kabelbeheerder Cogas willen dat het bedrijf de verplichte overstap van Ziggo-gebruikers naar provider Caiway uitstelt. Over die overstap is deze week veel ophef ontstaan, omdat Caiway duurder is d…
  - 18 mins ago 24 Oct 14, 10:58am -
 • NieuwHuizing zakt naar middenmoot
  Golfer Daan Huizing is vrijdag bij het Perth International, dat tot de Europese Tour behoort, weggezakt naar de middenmoot. Hij gebruikte voor zijn tweede ronde 73 slagen (+1), met onder meer vier birdies, een bogey en twee dubbele bogeys.
  - 20 mins ago 24 Oct 14, 10:56am -
 • NieuwPhilipsvleugel Rijksmuseum af
  De jarenlange vernieuwing van het Rijksmuseum in Amsterdam is klaar. De renovatie van de Philipsvleugel naast het hoofdgebouw is voltooid en gereed om vanaf 1 november het publiek te ontvangen. Vanaf zaterdag mogen de duizenden 'vrienden' van het Rij…
  - 21 mins ago 24 Oct 14, 10:55am -
 • NieuwDoodswens 'horrortandarts'
  De 50-jarige Mark van N., inmiddels bekend als de 'horrortandarts', heeft een '100-procents doodswens'. Dat zei Van N. vrijdag tegen de rechtbank in Amsterdam, die moet bepalen of hij mag worden uitgeleverd aan Frankrijk.
  - 24 mins ago 24 Oct 14, 10:52am -
 • NieuwSkiën: terug naar de basis
   
  - 26 mins ago 24 Oct 14, 10:50am -
 • NieuwDen Bosch en Nijmegen willen Groene Stad zijn
  Den Bosch en Nijmegen zijn de Nederlandse steden die meedingen naar de titel Groene Hoofdstad van Europa 2017. In totaal stelden zich 12 steden kandidaat voor de onderscheiding, aldus de Europese Commissie in Brussel vrijdag.
  - 26 mins ago 24 Oct 14, 10:50am -
 • NieuwTerug naar de basis. Skiën voor beginners en gevorderden
   
  - 27 mins ago 24 Oct 14, 10:49am -
 • NieuwFiles door regen en vakanties
  Vooral in het midden en zuiden van het land staan vrijdag rond het middaguur veel files. Oorzaak is het einde van de herfstvakantie, waardoor veel mensen terugkeren naar huis. Ook regen, aanrijdingen en pech doen een duit in het zakje, meldde de ANWB…
  - 29 mins ago 24 Oct 14, 10:47am -
 • NieuwVrije Syrische Leger naar Kobani
  De Koerdische strijders van de PYD in de Syrische grensplaats Kobani hebben steun aanvaard van het Vrije Syrische Leger (FSA). De Turkse president Tayyip Recep Erdogan meldde vrijdag dat overeengekomen is dat 1300 FSA-manschappen naar Kobani gaan om…
  - 31 mins ago 24 Oct 14, 10:45am -
 • NieuwSpeel Super Smash Bros. met 8 man
  Nintendo heeft vannacht bekendgemaakt dat Super Smash Bros. for Wii U voor het eerst in de serie een speciale spelstand bevat waarin acht spelers het offline tegelijk tegen elkaar kunnen opnemen. Daarnaast kunnen spelers via de Gamepad zelf levels ma…
  - 31 mins ago 24 Oct 14, 10:45am -
 • Nieuw70 km te hard langs werk aan weg
  Een 23-jarige man uit Aalsmeer is zijn rijbewijs kwijt nadat hij in topsnelheid langs wegwerkzaamheden was gejakkerd.
  - 32 mins ago 24 Oct 14, 10:44am -

Elsevier

 • Nieuw'Horrortandarts' wil dood
  AMSTERDAM (ANP) - De 50-jarige Mark van N., inmiddels bekend als de 'horrortandarts', heeft een '100-procents doodswens'. Dat zei Van N. vrijdag tegen de rechtbank in Amsterdam, die moet bepalen of hij mag worden uitgeleverd aan Frankrijk. Hij worste…
  - 18 mins ago 24 Oct 14, 10:58am -
 • NieuwVrije Syrische Leger gaat vechten in Kobani
  TALLINN (ANP) - De Koerdische strijders van de PYD in de Syrische grensplaats Kobani hebben steun aanvaard van het Vrije Syrische Leger (FSA). De Turkse president Tayyip Recep Erdogan meldde vrijdag dat overeengekomen is dat 1300 FSA-manschappen naar…
  - 39 mins ago 24 Oct 14, 10:37am -
 • NieuwFiles door regen en vakantieverkeer
  DEN HAAG (ANP) - Vooral in het midden en zuiden van het land staan vrijdag rond het middaguur veel files. Oorzaak is het einde van de herfstvakantie, waardoor veel mensen terugkeren naar huis. Ook regen, aanrijdingen en pech doen een duit in het zakj…
  - 49 mins ago 24 Oct 14, 10:27am -
 • NieuwNAVO: Rusland heeft nog troepen in Oekraïne
  BRUSSEL (ANP) - Er zijn nog steeds Russische militairen aanwezig in het oosten van Oekraïne. Dat zei de militaire bevelhebber van de NAVO, Philip Breedlove, vrijdag.
  - 59 mins ago 24 Oct 14, 10:17am -
 • Dijsselbloem zeer verrast over naheffing
  BRUSSEL (ANP) - Minister Jeroen Dijsselbloem is ,,zeer onaangenaam verrast'' over de forse naheffing die Nederland krijgt op de afdracht aan Brussel. Nederland heeft een naheffing gekregen van de Europese Commissie van 642 miljoen euro. De minister b…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:03am -
 • Tien jaar cel geëist voor aanslag op advocaat
  DEN BOSCH (ANP) - Tegen ieder van de drie mannen die worden beschuldigd van betrokkenheid bij de poging om toenmalig advocaat Marcel S. dood te schieten is vrijdag 10 jaar celstraf geëist. Marcel S. werd in februari 2013 voor zijn huis in Waalre van…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:58am -
 • WHO stuurt ebolateam naar Mali
  GENVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stuurt een team experts naar Mali nadat daar een eerste geval van ebola is vastgesteld. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. De ziekte is vastgesteld bij een meisje van 2 jaar dat onlangs overk…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:58am -
 • Beurzen doen stapje terug
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese effectenbeurzen deden vrijdagochtend een stapje terug. Het opduiken van het ebolavirus in New York zorgde voor enige terughoudendheid. Ook werd uitgekeken naar de uitkomsten van de stresstesten van de Europese banken, di…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:58am -
 • Beurzen doen stapje terug
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese effectenbeurzen deden vrijdagochtend een stapje terug. Het opduiken van het ebolavirus in New York zorgde voor enige terughoudendheid. Ook werd uitgekeken naar de uitkomsten van de stresstesten van de Europese banken, di…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:52am -
 • Tien jaar cel geëist voor aanslag op advocaat
  DEN BOSCH (ANP) - Tegen ieder van de drie mannen die worden beschuldigd van betrokkenheid bij de poging om toenmalig advocaat Marcel S. dood te schieten is vrijdag 10 jaar celstraf geëist. Marcel S. werd in februari 2013 voor zijn huis in Waalre van…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:52am -
 • WHO stuurt ebolateam naar Mali
  GENVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stuurt een team experts naar Mali nadat daar een eerste geval van ebola is vastgesteld. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. De ziekte is vastgesteld bij een meisje van 2 jaar dat onlangs overk…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:27am -
 • Begrotingstekort eurolanden neemt af
  LUXEMBURG (ANP) - Het begrotingstekort van de eurolanden is in het tweede kwartaal van dit jaar licht gedaald. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:17am -
 • 'OM houdt gemeente Twijzel uit de wind'
  ACHTKARSPELEN (ANP) - De families van de slachtoffers van het dug-outongeluk in Twijzel (Friesland) stappen naar de rechter om ervoor te zorgen dat de gemeente toch wordt vervolgd. Hun advocaat vindt dat het Openbaar Ministerie de gemeente Achtkarspe…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:17am -
 • 'Geen banden tussen IS en schutter Canada'
  OTTAWA (ANP) - Er is nog geen bewijs dat er banden zijn tussen terreurgroep Islamitische Staat en de Canadees Michael Zehaf-Bibeau, die woensdag het vuur opende in Ottawa. Dat zei de Canadese minister John Baird (Buitenlandse Zaken) vrijdag tegen de…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:16am -
 • 'Imtech heeft weer lucht'
  AMSTERDAM (ANP) - De afronding van de claimemissie geeft Imtech de ruimte het bedrijf op orde te krijgen en weer winstgevend te maken. Dat stelden analisten vrijdag in een reactie op de uitslag van de claimemissie, die ertoe heeft geleid dat de begel…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:12am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwEuropees fiat voor verkoop ict-tak Imtech
  Imtech heeft toestemming gekregen van de Europese Commissie voor de verkoop van zijn lucratieve ict-tak aan het Franse Vinci. Dat heeft de commissie vrijdag bekendgemaakt. De technisch dienstverlener denkt de volledige verkoop snel volledig te kunnen…
  - 15 mins ago 24 Oct 14, 11:01am -
 • NieuwGestapo-imitator nam nazi’s beet in WOII
  Terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle gang voort raasde wilde Hans Kohout vanuit Groot-Brittannië informatie doorspelen naar de nazi's. Hij was bekend geworden met een geheime Britse militaire tactiek die de luchtverdediging van de vijand kon uits…
  - 16 mins ago 24 Oct 14, 11:00am -
 • NieuwPolitie onderzoekt NSB-museumbrief niet
  De Utrechtse politie stelt vooralsnog geen onderzoek in naar een brief waarin een NSB-museum wordt aangekondigd. Het is niet duidelijk of het sturen van een brief een strafbaar feit is. Wel vraagt de politie mensen die iets weten zich te melden, zegt…
  - 16 mins ago 24 Oct 14, 11:00am -
 • NieuwArrestaties na vondst explosieven Denemarken
  De Deense autoriteiten hebben twee mannen opgepakt, omdat ze een kilo explosieven bij zich hadden. Dat heeft de Deense politie vrijdag bekendgemaakt. In eerste instantie werd gevreesd voor terrorisme, maar volgens de politie is dat niet het geval.
  - 31 mins ago 24 Oct 14, 10:45am -
 • Nieuw‘Jongeren maken zich niet druk over soa’s’
  Jongeren die seksueel actief zijn maken zich nauwelijks zorgen over de risico's die kleven aan onveilige seks. Dat blijkt uit een enquête van Eenvandaag en Dance4life onder ruim 1600 jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Bijna de helft heeft weleens onv…
  - 31 mins ago 24 Oct 14, 10:45am -
 • NieuwEU verhoogt steun tegen ebola tot een miljard euro
  De Europese Unie verhoogt de financiële steun aan de bestrijding van het ebolavirus tot een miljard euro. Dat heeft de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, vrijdag laten weten.
  - 45 mins ago 24 Oct 14, 10:31am -
 • NieuwUitpluizen wietbende levert 2 miljoen cash op
  Bij invallen in Gelderland heeft de politie tien dagen geleden twee miljoen euro cash gevonden. De maar liefst 275 agenten die bij de actie tegen een grote wietbende op de been waren, vonden ook honderdvijftig kilo wiet met een waarde van een half mi…
  - 46 mins ago 24 Oct 14, 10:30am -
 • Maleisiër kruipt drie dagen door jungle na ongeluk
  Een Maleisische man die zwaargewond was geraakt bij een auto-ongeluk heeft drie dagen lang door de jungle gekropen op zoek naar hulp. Dat hebben de Maleisische autoriteiten vrijdag bekendgemaakt.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:15am -
 • Ministerie noemt integriteit ‘core business’
  Het ministerie van Veiligheid en Justitie spreekt tegen dat het slecht is gesteld met het integriteitsbeleid. Dat laat het departement van minister Ivo Opstelten (VVD) vrijdag weten in reactie op berichtgeving in de Volkskrant dat het integriteitsbel…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:15am -
 • Tekort eurolanden neemt verder af
  De achttien landen van de eurozone hebben hun tekorten dit jaar fors weten terug te dringen. Het gezamenlijke tekort over het tweede kwartaal kwam uit op tweeënhalf procent van het bruto binnenlands product, tegen 3,1 procent in dezelfde maanden vor…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:46am -
 • China lanceert ruimtevaartuig richting maan
  China heeft vrijdag een experimentele ruimtesonde gelanceerd. Het ruimtevaartuig moet een baan rond de maan maken en vervolgens terugkeren naar aarde. De lancering van de verkenner is een voorbereiding op de eerste onbemande missie van China naar de…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:45am -
 • Groeitempo Britse economie vertraagt iets
  De Britse economie is in het derde kwartaal iets minder sterk gegroeid dan in de eerste maanden van dit jaar. Het bruto binnenlands product nam tussen juli en september toe met 0,7 procent in vergelijking met een kwartaal eerder, zo blijkt vrijdag ui…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:31am -
 • Overslag Rotterdamse haven licht hoger
  De haven van Rotterdam heeft in de eerste negen maanden van dit jaar iets meer overgeslagen dan in dezelfde periode van vorig jaar. De hoeveelheid goederen die de haven tussen januari en september binnenkwam of verliet, nam met 0,3 procent toe. Dat b…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:16am -
 • Franse luchtmacht vernietigt wapenopslag IS in Irak
  Franse gevechtsvliegtuigen hebben donderdagnacht een fabriek en opslagplaats van wapens van de extremistische groep Islamitische Staat in Irak gebombardeerd. Er werden in totaal zeventig bommen afgegooid en de fabriek en opslagplaats werden verwoest.…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:15am -
 • Dieven aan de haal met negentig dozen wietlolly’s
  Drie dieven hebben afgelopen zomer in Amsterdam een opmerkelijke slag geslagen. Ze stalen bij een bedrijf dat opslagruimte verhuurt negentig dozen vol wietlolly's. Ook wisten ze een quad buit te maken. De politie heeft nog geen idee wie de dieven zij…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:15am -
 • Integriteitsbeleid ministerie Justitie onder vuur
  Het integriteitsbeleid bij het ministerie van Veiligheid en Justitie deugt niet. Interne onderzoeken naar belangenverstrengeling, mogelijke strafbare feiten en grensoverschrijdend gedrag van personeel vinden vaak te laat of paniekerig plaats, zo meld…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:00am -
 • Vertrouwen Duitse consumenten stabiliseert
  Het vertrouwen van Duitse consumenten in de economie van hun land is deze maand niet verder gedaald. Na de scherpe neergang van de afgelopen maanden is de graadmeter voor het sentiment van huishoudens in oktober zelfs licht gestegen, van 8,4 naar 8,5…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:46am -
 • Demonstranten in Hong Kong houden referendum
  Betogers die al weken in Hong Kong protesteren voor meer democratie in de Chinese stad organiseren zondag op straat een referendum. Demonstranten mogen daarbij aangeven of ze door willen gaan met protesteren of liever een aanbod van de regering om we…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:30am -
 • Families dug-outdrama willen vervolging afdwingen
  De families van de slachtoffers van het dug-outdrama in het Friese Twijzel willen dat de gemeente en voetbalvereniging alsnog worden vervolgd. Dat heeft advocaat Liesbeth Poortman-De Boer vrijdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in de Tele…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:30am -
 • Roemenië levert mensenhandelaar uit
  De Roemeense politie heeft vorige week op verzoek van Nederland een 28-jarige Roemeen gearresteerd op verdenking van mensenhandel. Hij zou de leider zijn van een criminele bende die prostituees liet werken in Alkmaar, Amsterdam en Utrecht. De man is…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:15am -
 • Steeds meer huurders hebben moeite met rondkomen
  Steeds meer huurders houden aan het eind van de maand te weinig geld over om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Hierdoor is het aantal mensen met het risico om een huurachterstand op te lopen tussen 2002 en 2012 verdubbeld naar dertien procen…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:00am -
 • KRO-NCRV verlengt contracten journalisten niet
  De KRO-NCRV heeft meer dan twintig journalisten laten weten dat hun contract niet wordt verlengd. Ingewijden bevestigen vrijdag een bericht hierover in de Volkskrant. Met name aan de kant van de KRO wordt gevreesd voor de kwaliteit van journalistieke…
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:45am -
 • Zweden zet duikbotenjacht op lager pitje
  De Zweedse autoriteiten hebben hun speurtocht naar een mogelijke onderzeeboot in de archipel van Stockholm vrijdag op een lager pitje gezet. Het leger blijft op de uitkijk, maar marine- en amfibie-eenheden hebben opdracht gekregen de jacht te staken.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:30am -
 • Weer aantal gestolen vogels Avifauna terecht
  In woningen in Drunen en Den Bosch heeft de politie woensdag zeven vogels gevonden die vorige maand werden buitgemaakt bij een inbraak in vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Bij de doorzoekingen werden ook nog zeven andere vogels aangetroffen,…
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:15am -
 • Tegenvallende, maar wel betere resultaten TenCate
  TenCate heeft over het derde kwartaal dit jaar zowel meer omzet als nettowinst geboekt. De resultaten kwamen desalniettemin lager uit dan analisten hadden verwacht. Dat bleek uit de kwartaalrapportage die het Almelose bedrijf vrijdag bekendmaakte.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:01am -

Volkskrant

 • NieuwNAVO: Rusland heeft nog altijd troepen in Oekraïne
  Er zijn nog steeds Russische militairen aanwezig in het oosten van Oekraïne. Dat zei de militaire bevelhebber van de NAVO, Philip Breedlove, vandaag.
  - 21 mins ago 24 Oct 14, 10:55am -
 • NieuwVrije Syrische Leger gaat vechten in Kobani
  De Koerdische strijders van de PYD in de Syrische grensplaats Kobani hebben steun aanvaard van het Vrije Syrische Leger (FSA). De Turkse president Tayyip Recep Erdogan is vandaag overeengekomen dat 1300 FSA-manschappen naar Kobani gaan om daar te vec…
  - 34 mins ago 24 Oct 14, 10:42am -
 • Nieuw'Geen banden tussen IS en schutter Canada'
  Er is geen bewijs dat er banden zijn tussen terreurgroep Islamitische Staat en de Canadees Michael Zehaf-Bibeau, die woensdag het vuur opende in Ottawa. Dat zei de Canadese minister John Baird (Buitenlandse Zaken) vrijdag tegen de BBC.
  - 36 mins ago 24 Oct 14, 10:40am -
 • NieuwDijsselbloem zeer verrast over naheffing
  Minister Jeroen Dijsselbloem is 'zeer onaangenaam verrast' over de forse naheffing die Nederland krijgt op de afdracht aan Brussel. Nederland heeft een naheffing gekregen van de Europese Commissie van 642 miljoen euro. De minister benadrukte dat het…
  - 55 mins ago 24 Oct 14, 10:21am -
 • Vooruitblik eredivisie: meteen weer aan de bak na Europees voetbal
  Voor elk competitieweekeinde blikken sportverslaggevers Charles Bromet en Mark Misérus vooruit op de eredivisie. Tijd voor spelronde 10. Mogen Feyenoord en PSV weer aan de bak in de Eredivisie?
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:13am -
 • Overslag Rotterdamse haven groeit amper
  De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is de afgelopen drie kwartalen nauwelijks toegenomen. Dat komt vooral doordat de overslag van minerale brandstoffen als benzine en kerosine fors terugviel. Die daalde met 11 procent.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:06am -
 • Tien jaar cel geëist voor aanslag op advocaat
  Tegen ieder van de drie mannen die worden beschuldigd van betrokkenheid bij de poging om toenmalig advocaat Marcel S. dood te schieten is vrijdag 10 jaar celstraf geëist. Marcel S. werd in februari 2013 voor zijn huis in Waalre van dichtbij beschote…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:03am -
 • Al miljoen bezoekers voor Markthal Rotterdam
  In iets meer dan 3 weken tijd heeft de Markthal in Rotterdam al een miljoen bezoekers getrokken. Vrijdagochtend bereikte de eerste overdekte versmarkthal in Nederland de mijlpaal.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:51am -
 • 'OM houdt gemeente uit de wind' na dug-out ongeluk
  De families van de slachtoffers van het dug-outongeluk in Twijzel (Friesland) stappen naar de rechter om ervoor te zorgen dat de gemeente toch wordt vervolgd. Hun advocaat vindt dat het Openbaar Ministerie de gemeente Achtkarspelen uit de wind houdt…
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:51am -
 • Bezoekcijfers torrentsites dramatisch gedaald na maatregelen Google
  Sinds Google vorige week het algoritme van zijn zoekmachine aanpaste, ziet een aantal populaire torrentsites hun bezoekersaantallen flink dalen. Is het Google eindelijk gelukt om de toverformule tegen illegaal downloaden te vinden?
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:44am -
 • 'Imtech heeft weer lucht'
  De afronding van de claimemissie geeft Imtech de ruimte het bedrijf op orde te krijgen en weer winstgevend te maken. Dat stelden analisten vandaag in een reactie op de uitslag van de claimemissie, die ertoe heeft geleid dat de begeleidende banken nu…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:42am -
 • Serena Williams sluit seizoen af als nummer 1
  Serena Williams begint het nieuwe tennisjaar 2015 als nummer 1 van de wereldranglijst. De 33-jarige Amerikaanse blijft de beste speelster van de wereld op de WTA-ranglijst nadat Maria Sjarapova vandaag bij de WTA Finals in Singapore werd uitgeschakel…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:30am -
 • 'Premier Canada in kast tijdens aanval'
  De Canadese premier Stephen Harper zat tijdens de schietpartij in het Canadese parlement een kwartier verborgen in een kast. Dat berichtte de Canadese krant The Globe and Mail donderdag. Parlementariërs maakten zich ondertussen op de schutter aan te…
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:24am -
 • Urk moet zuipketen onderzoeken
  Urk moet de drankverstrekking in diverse jeugdhonken in de gemeente nader onderzoeken. Dat heeft de bestuursrechter vandaag in een tussenuitspraak bepaald in een zaak die was begonnen door een groep Urker horecaondernemers.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:06am -
 • Eerbetoon aan de doden op Amsterdam CS
  Op Amsterdam Centraal Station komt volgende week een kapel te staan, waar mensen een kaarsje kunnen branden voor een overleden dierbare. Initiatiefnemer is de KRO die in aanloop naar Allerzielen een herdenkingsplek inricht op een van de drukste locat…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:44am -
 • Reglementaire zege Servië en 3 punten aftrek na gestaakt duel
  De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond heeft Servië voor de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië een reglementaire zege van 3-0 toegekend. De ploeg van bondscoach Dick Advocaat krijgt echter ook 3 punten aftrek als straf voor de…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:44am -
 • Kurhaus failliet, maar overname 'zo goed als rond'
  Het Kurhaus in Scheveningen is failliet verklaard en de overname van het hotel door de Amrâth Hotelgroep is bijna rond. Dat heeft bewindvoerder Marc Udink vrijdag laten weten.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:41am -
 • Psychiater moet dossier vrijgeven om erfenis
  Een psychiater moet van de rechter in Leeuwarden het dossier van een demente man aan diens weduwe geven, zodat gekeken kan worden of hij bij zinnen was toen hij zijn testament wijzigde. Door de aanpassing liet de man 26 miljoen euro na aan het Leger…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:32am -
 • Een rondje racen, en dan naar huis in je nieuwe Porsche
  Uit alle windstreken komen klanten hun nieuwe Porsche ophalen bij de hypermoderne fabriek in Leipzig, die steeds meer auto's maakt. De stad profiteert dankbaar.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:13am -
 • Oplossing zorgcentrum Wageningen dichtbij
  De gemeente Wageningen gaat de komende maand bepalen hoeveel zorg iemand minimaal nodig heeft om in het zorgcentrum voor Jehova's Dennenrust te mogen wonen. Huidige bewoners en mensen die nog voor 1 januari naar Dennenrust verhuizen mogen er in elk g…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:03am -
 • Amerikaanse arts in New York heeft ebola
  Een arts in New York die onlangs in West-Afrika heeft gewerkt, heeft ebola. Burgemeester van New York Bill de Blasio heeft dat gezegd. Nadat de arts symptomen vertoonde die wezen op ebola, werd hij onderzocht in een ziekenhuis. Later volgt nog een tw…
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 7:51am -
 • De opiniemaker veracht doorgaans de werkelijkheid
  'Eenmaal met één voet op Europese bodem worden ze bedolven onder de mensenrechten', schreef Martin Sommer zaterdag in een interessant artikel in de Volkskrant over Afrikanen. Een voorbeeld van een niet op feiten gebaseerde opinie. Vraag aan Afrikan…
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:41am -
 • NBA-veteraan Nash niet meer in actie
  Basketbalveteraan Steve Nash zal het hele seizoen in de Amerikaanse profcompetitie NBA niet in actie komen. De routinier van Los Angeles Lakers heeft te veel last van een slepende rugblessure, die hem vorig seizoen ook al zwaar hinderde. Volgens zijn…
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:03am -
 • Zweden stopt met zoeken naar mysterieuze onderzeeër
  Zweden is gestopt met het zoeken naar een buitenlandse onderzeeboot in de wateren bij de hoofdstad Stockholm. Dat heeft het leger vandaag laten weten in een verklaring. Er is geen onderzeeër gevonden.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 6:56am -
 • 'Steeds meer huurders met betalingsproblemen'
  Steeds meer huurders lopen het risico de huur niet meer te kunnen betalen omdat ze te weinig inkomsten hebben. De economische crisis heeft de situatie verergerd, zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een vanochtend gepubliceerd rapport.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 6:54am -
 • Canadese politie geeft beelden vrij van aanval op parlement
  De Canadese politie heeft een video vrijgegeven waarop te zien is hoe een schutter, vermoedelijk de 32-jarige Michael Zehaf-Bibeau, afgelopen woensdag het Canadese parlementsgebouw in Ottawa bestormde.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 6:42am -
 • 'Geen nachtelijke wegwerkzaamheden meer'
  Als het aan vakbond FNV Bouw ligt mag er 's nachts niet meer aan de weg worden gewerkt. De vakbond zegt in Metro dat nachtelijke wegwerkzaamheden te gevaarlijk zijn. 'We vinden het belangrijker dat een wegenbouwer de zekerheid heeft dat hij levend th…
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 6:39am -
 • VS doen onderzoek naar gebruik gifgas door IS
  Amerikaanse experts gaan berichten onderzoeken dat strijders van Islamitische Staat in Irak chloorgas hebben gebruikt in gevechten met Iraakse politiemensen bij de plaats Balad ten noorden van Bagdad. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 6:33am -
 • Opnieuw confrontaties Palestijnen en politie in Jeruzalem
  In de Israëlische stad Jeruzalem is het vannacht tot confrontaties gekomen tussen Palestijnen en de politie. Het was de tweede nacht van rellen na de aanslag woensdag waardoor een 3 maanden oude baby om het leven kwam.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 5:53am -
 • Mexicanen verkleinen belang in KPN
  América Móvil (AMX) heeft zijn belang in het Nederlandse telecombedrijf KPN weer iets verkleind. Dat bleek vrijdag uit het derdekwartaalbericht van het Mexicaanse telecomconcern.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 5:47am -
 • Sven Kramer: Puur wanbeleid ISU
  Sven Kramer heeft in zijn column in De Telegraaf fel uitgehaald naar de internationale schaatsbond ISU. Volgens de meervoudig olympisch en wereldkampioen is de wedstrijdkalender voor het komende seizoen nog nooit zo vol geweest. 'Puur wanbeleid van d…
  - 6 hours ago 24 Oct 14, 5:24am -
 • Man met bijl valt politie in New York aan
  Twee politiemannen zijn gisteren in New York gewond geraakt toen een man met een bijl op ze begon in te hakken. De dader werd door andere agenten doodgeschoten.
  - 6 hours ago 24 Oct 14, 4:47am -
 • Nederlandse militairen krijgen sociale mediawaarschuwing voor buitenland
  Nederlandse militairen die voor werk of vakantie in het buitenland zijn, doen er goed aan om de locatievoorzieningen van hun sociale media uit te zetten. Volgens het ministerie van Defensie kan zo worden voorkomen dat jihadisten de verblijfplaats van…
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 4:29am -
 • Rutte belooft extra geld in strijd tegen ebola
  Nederland gaat nog eens 5 miljoen euro vrijmaken om hulpgoederen in te slaan in de strijd tegen ebola. Dat zei premier Mark Rutte vannacht in Brussel, waar hij overleg had met zijn Europese collega's over onder meer de ebolacrisis.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 3:05am -
 • Canadese terrorist krijgt celstraf voor plot in 2010
  In Canada is een man uit Ottawa veroordeeld tot twaalf jaar cel voor zijn betrokkenheid bij plannen om een aanslag te plegen. De 30-jarige Misbahuddin Ahmed werd schuldig geacht aan het smeden van 'een complot met het oog op terroristische activiteit…
  - 10 hours ago 24 Oct 14, 1:34am -
 • Mexicaanse gouverneur treedt af om verdwenen studenten
  De gouverneur van de Mexicaanse deelstaat waar 43 studenten zijn ontvoerd, is afgetreden. Gouverneur Angel Aguirre was steeds meer onder vuur komen te liggen na de verdwijning van de studenten eind september.
  - 11 hours ago 24 Oct 14, 12:30am -
 • Hesterine de Reus, Veldtocht door het mannen-imperium
  Aan de wieg van het vrouwenvoetbal in Nederland staat Hesterine de Reus. De topcoach voert strijd op vele fronten. Had zij Kick geheten, dan was er een stripverhaal over haar gemaakt.
  - 11 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Tunesië, het land waar de Arabische Lente wél slaagde
  De democratise-ringsgolf in de Arabische wereld begon in Tunesië. Overal elders ging het mis, maar de Tunesiërs kiezen zondag het eerste parlement dat een nieuwe grondwet volgt.
  - 11 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Door het samen te doen worden leerkrachten steeds beter
  De vergaderingen van de leraren zijn ingeruild voor twee korte 'bordsessies' per week. En lessen worden voortaan samen voorbereid. Bij de nieuwe methode Leerkracht staat de leraar centraal.
  - 11 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -
 • Kun je een jihadist niet beter gewoon laten gaan?
  Hoe effectief is het om het paspoort in te trekken van een persoon die radicaliseert? Canada doet dat, Nederland ook. Maar kun je hem niet beter laten gaan naar Syrië of Irak?
  - 11 hours ago 24 Oct 14, 12:10am -

RTL

 • Dijsselbloem onaangenaam verrast door naheffing EU
  Minister Jeroen Dijsselbloem is 'zeer onaangenaam verrast' over de forse naheffing die Nederland krijgt op de afdracht aan Brussel. Nederland moet nog 642 miljoen euro afdragen aan de EU.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 10:01am -
 • Rotterdamse Markthal enorme publiekstrekker
  In iets meer dan drie weken tijd heeft de Markthal in Rotterdam al een miljoen bezoekers getrokken. En dat was niet verwacht.
  - 1 hour ago 24 Oct 14, 9:49am -
 • Vermiste Wilco lag verstopt onder stapel oud papier
  Urenlang is er woensdagavond en -nacht naar hem gezocht, de 5-jarige Wilco uit Cothen. Maar terwijl iedereen zich zorgen maakte, lag hij lekker te slapen. In de schuur, onder het oud papier. Wilco kreeg niets mee van alle commotie.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:29am -
 • Drie dagen zwaargewond kruipen door de jungle
  Drie dagen met een gebroken been en arm door de jungle van Maleisië schuifelen, op zoek naar hulp. Het overkwam de 33-jarige Nicholas Andrew, die met zijn auto een ravijn van 20 meter diep inreed.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:20am -
 • Parlementariër: We stonden klaar om aanvaller te spietsen
  De Canadese premier Stephen Harper zat tijdens de schietpartij in het Canadese parlement een kwartier verborgen in een kast.
  - 2 hours ago 24 Oct 14, 9:12am -
 • 'Aanvaller New York was mogelijk geradicaliseerd'
  Was de man die in New York vier agenten aanviel met een bijl een doorgedraaide gek of een terrorist? Dat zoeken de Amerikaanse autoriteiten nu uit.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:37am -
 • Klok moet een uur terug, want wintertijd gaat in
  Morgennacht gaat de wintertijd weer in en dat betekent dat de klok een uurtje terug moet worden gezet. In de nacht van zaterdag op zondag gaat om 03:00 uur de klok terug naar 02:00 uur en kunnen we dus een uurtje langer slapen.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:18am -
 • Vrije artsenkeuze mag worden afgeschaft
  Het kabinet mag een einde maken aan de vrije artsenkeuze. De Raad van State, die dit heeft getoetst aan Europees recht, ziet er geen probleem in.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 8:00am -
 • Video: Man met bijl valt agenten aan
  In New York heeft een man met een bijl vier politieagenten aangevallen. Op deze beelden van een bewakingscamera is te zien hoe hij op de agenten afrent.
  - 3 hours ago 24 Oct 14, 7:51am -
 • Video: Paniek als schutter Ottawa in actie komt
  De Canadese politie heeft een video vrijgegeven waarop te zien is hoe Michael Zehaf-Bibeau afgelopen woensdag aan komt scheuren en het parlementsgebouw in Ottawa binnenstormt, net nadat hij bij het oorlogsmonument een militair heeft doodgeschoten.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:28am -
 • Zweedse zoekactie naar mysterieus vaartuig gestopt
  Van welk land de onderzeeboot is die vorige week even opdook voor de kust van Zweden, blijft een mysterie. Zweden is gestopt met de zoekactie voor de kust van de hoofdstad Stockholm.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:27am -
 • Nieuwe beelden van aanslag in Canada
  De Canadese autoriteiten hebben nieuwe beelden van de aanslag vrijgegeven. Op de beelden is te zien hoe de schutter naar het parlement rent nadat hij de militair heeft doodgeschoten. Voorbijgangers krijgen de schrik van hun leven.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:25am -
 • Vermiste hond terug voor zak wiet of 50 euro
  De hond Trucker is na vier maanden vermissing weer terug bij zijn baasje. Maar degene die hem vond, moest daar wel een prijs voor betalen.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:07am -
 • Schutter Canada wilde naar Syrië
  De schutter die woensdag het Canadese parlement binnendrong, had plannen om naar Syrië te reizen.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 7:00am -
 • 'Wel een verblijfsvergunning, maar geen Nederlander'
  Voor veel asielzoekers met een verblijfsvergunning is het bijna niet mogelijk om Nederlander te worden, zegt VluchtelingenWerk Nederland.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 6:52am -
 • Klimaatakkoord na latertje in Brussel
  De Europese lidstaten hebben een akkoord gesloten over nieuwe klimaatdoelstellingen. Makkelijk was dat niet, zegt EU-president Herman Van Rompuy.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 6:49am -
 • Rutte: Naheffing onaangename verrassing
  Nederland heeft een flinke naheffing gekregen op de afdracht aan de Europese Unie voor dit jaar. 'Een onaangename verrassing' noemt premier Rutte dat. Hij wil proberen de naheffing van tafel te krijgen.
  - 4 hours ago 24 Oct 14, 6:47am -
 • Samenvatting: Feyenoord verliest, PSV speelt gelijk
  Slechte resultaten voor de Nederlandse clubs in de Europa League. Feyenoordverloor in Kroatië en PSV gaf thuis de winst uit handen. Bekijk desamenvatting hier.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 6:43am -
 • '384.000 huurders in gevarenzone'
  Door de economische crisis lopen steeds meer huurders het risico dat ze de huur niet meer kunnen betalen. Ze hebben gewoonweg te weinig inkomsten.
  - 5 hours ago 24 Oct 14, 6:34am -
 • Ebola in New York: 'Wees niet bang'
  "Voor New Yorkers is er geen reden om bang te zijn." Dat zegt burgemeester De Blasio van de Big Apple naar aanleiding van het eerste ebolageval in zijn stad.
  - 6 hours ago 24 Oct 14, 5:13am -
 • Aanval met bijl op agenten New York
  Twee politiemannen zijn in New York gewond geraakt toen een man hen aanviel met een bijl. Eén van de agenten is gewond aan zijn hoofd en ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis.
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 4:37am -
 • Alles wat je moet weten over ebola
  De besmettelijke ziekte ebola grijpt genadeloos om zich heen. In West-Afrika heeft het virus al aan duizenden mensen het leven gekost en ook in het Westen neemt het aantal ebolapatiënten toe. Bekijk hier alles wat je moet weten over de uitbraak van…
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 4:30am -
 • Tanken met een glimlach: benzineprijs 10 cent omlaag
  De wereldwijde daling van de olieprijs is nu ook aan de Nederlandse pomp te merken. De prijs van benzine is een stuk omlaag gegaan de laatste weken.
  - 7 hours ago 24 Oct 14, 4:18am -
 • Eerste ebolapatiënt in New York
  New York heeft zijn eerste ebolapatiënt. Het gaat om een arts die in West-Afrika met ebolapatiënten heeft gewerkt voor Artsen zonder Grenzen.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 3:40am -
 • Bioscoopbezoek Nederland daalt licht in 2014
  Er zijn dit jaar tot nu toe minder mensen in Nederland naar de film gegaan dan in de eerste drie kwartalen van 2013. Het bezoek is 1 procent gedaald. Dat meldt filmvakblad Holland Film Nieuws vrijdag op haar website.
  - 8 hours ago 24 Oct 14, 3:31am -
 • Heldenhonden: Hurricane en Jordan
  Dit zijn de politiehonden die een man tegenhielden die over hek Witte Huis in Washington sprong.
  - 12 hours ago 23 Oct 14, 10:53pm -
 • Mali heeft eerste geval van ebola
  In Mali is voor het eerst een geval van ebola geconstateerd. Dit heeft minister van Volksgezondheid Ousmane Kone gezegd op de staatstelevisie van het West-Afrikaanse land.
  - 13 hours ago 23 Oct 14, 10:23pm -
 • Kamer: 'Naheffing bizar en gek'
  De VVD en het CDA willen opheldering van het kabinet over een naheffing voor dit jaar van de Europese Commissie. Het gaat volgens de Britse zakenkrant Financial Times om een bedrag van 642 miljoen euro.
  - 13 hours ago 23 Oct 14, 10:05pm -
 • Wel verblijfsvergunning, geen paspoort
  Voor veel asielzoekers met een verblijfsvergunning is het vrijwel onmogelijk om Nederlander te worden. Dat stelt VluchtelingenWerk Nederland (VWN) in een rapport dat morgen verschijnt.
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 9:28pm -
 • Canadese dader boos omdat hij geen paspoort kreeg
  Michael Zehaf-Bibeau (32), de Canadese schutter die in het parlement in Ottawa is doodgeschoten, had mogelijk ook de Libische nationaliteit.
  - 14 hours ago 23 Oct 14, 8:48pm -
 • Naheffing Brussel van 642 miljoen is 'onaangename verrassing'
  Nederland heeft een flinke naheffing gekregen op de afdracht aan de Europese Unie voor dit jaar. De Britse krant Financial Times schrijft dat het gaat om 642 miljoen euro.
  - 15 hours ago 23 Oct 14, 8:26pm -
 • Beth (20) is maar twee uur per dag wakker
  De 20-jarige Beth slaapt wel 22 uur per dag. Ze heeft een zeldzame slaapziekte.
  - 16 hours ago 23 Oct 14, 7:43pm -
 • Vernietigende bommen op heuvel met IS-strijders
  Strijders van IS zijn weer terrein aan het winnen in het gebied rondom Kobani. Zo kregen ze ook deze strategisch belangrijke heuvel in handen, ten westen van de stad. Totdat er Amerikaanse bommen vielen.
  - 16 hours ago 23 Oct 14, 7:01pm -
 • Rijles voor 11-jarige: 'Dan rij ik later niet zoveel mensen dood'
  Ze komen nauwelijks boven het stuur uit, maar het mag in Groot-Brittannië: rijles nemen als je 11 jaar bent. Een goed idee?
  - 16 hours ago 23 Oct 14, 6:53pm -
 • Bewaker Buckingham Palace opgepakt
  Een bewaker van Buckingham Palace is opgepakt omdat hij munitie opzij had gelegd in zijn persoonlijke kluis, in het politiebureau op het terrein van het Britse koninklijke paleis.
  - 16 hours ago 23 Oct 14, 6:51pm -
 • Eerbetoon: moeder stuurt overleden zoon de wereld over
  Een Amerikaanse moeder moest iets doen na het plotselinge overlijden van haar 20-jarige zoon. Ze zette een actie op via social media om de as van haar zoon overal ter wereld te verspreiden. De reacties waren overweldigend en hartverwarmend. Vandaag w…
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 6:40pm -
 • Franse peuter zit week naast dode moeder
  In een woning in de Franse stad Rouen is een meisje van 3 aangetroffen naast haar dode moeder (46). De vrouw zou volgens de politie al zeker een week dood kunnen zijn. De peuter maakt het naar omstandigheden goed.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 6:33pm -
 • 'Vreemde' dinosaurus met 'gruwelijke handen'
  De 'deinocheirus mirificus' was tientallen jaren lang één van de grootste raadselen in de dinosauruswereld. Wetenschappers weten nu hoe hij eruit heeft gezien. Minder gruwelijk dan gedacht, en vooral vreemd.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 6:20pm -
 • Hoe meer CO2 uitstoot, hoe meer je betaalt
  De bijtelling van lease-auto's gaat omhoog. De laagste bijtellingscategorievan 4 procent, die verdwijnt in 2016.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 6:12pm -
 • Explosieve toename phishing, daders steeds professioneler
  Het aantal meldingen van phishing mails is explosief gestegen. Bij de FraudeHelpdesk zijn dit jaar al 70.000 gevallen gemeld, tegen 27.000 vorig jaar.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 6:08pm -
 • Alleen dit kan wegwerkers beschermen
  Wegwerkers eisen betere veiligheidsmaatregelen na het dodelijk ongeval op de A12 gisteren. Ze willen dat snelwegen vaker worden afgesloten, rode kruisen boven de snelweg dus.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 6:04pm -
 • Minutenlang applaus voor 'held van Canada'
  Kevin Vickers, een bescheiden bewaker van 58, werkte al jaren in het parlementsgebouw in Canada. Grotendeels een ceremoniële functie, maar gisteren moest hij voor het eerst de trekker overhalen.
  - 17 hours ago 23 Oct 14, 6:01pm -
 • Deze tapijtenmaker wil juist strengere EU-milieuregels
  Kan een milieuvriendelijk bedrijf concurrerend en succesvol zijn? Ja, bewijst tapijtenmaker Interface uit Scherpenzeel. Ze vragen de EU daarom om strengere milieuregels.
  - 18 hours ago 23 Oct 14, 5:41pm -
 • 'Resten MH370 kunnen aanspoelen in Indonesië'
  De Australische autoriteiten denken dat wrakstukken van ramptoestel MH370 kunnen aanspoelen in Indonesië.
  - 18 hours ago 23 Oct 14, 5:30pm -
 • Enorme ravage na gasexplosie Duitsland
  Volgens de brandweercommandant zijn 50 huizen beschadigd door een gasexplosiein het Duitse Ludwigshafen. Enkele zijn voorlopig niet bewoonbaar. Bij deexplosie is een persoon omgekomen.
  - 18 hours ago 23 Oct 14, 5:22pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse