Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Bayern naar de paus
  Bayern München treft morgenavond AS Roma in de Champions League, maar die voetbalwedstrijd verbleekt bijna bij de bijzondere gebeurtenis een dag later. Arjen Robben en zijn teamgenoten gaan dan op audiëntie bij paus Franciscus in het Vaticaan.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:57pm -
 • Blind redt punt voor ManUtd
  Daley Blind heeft Louis van Gaal een nieuwe afgang bespaard in de Premier League. De oud-Ajacied maakte maandag in de slotfase de gelijkmaker voor Manchester United in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:45pm -
 • Twee doden bij botsing Zevenbergen
  Bij een ongeluk bij Zevenbergen in Brabant zijn vanmiddag twee mensen om het leven gekomen.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:35pm -
 • Bevestigd: J. Mulder lult uit zijn reet
  Jan Mulder heeft wel eens een voetbalwedstrijd op televisie geanalyseerd die hij helemaal niet gezien had. Daarmee bevestigt hij wat velen al vermoeden: hij lult uit zijn reet.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:28pm -
 • Nederlander meegesleurd door golf
  Een 54-jarige Nederlandse toerist is vandaag in de Zuid-Franse badplaats Biarritz verdronken. Hij werd volgens lokale media door een enorme golf van het strand gespoeld.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:22pm -
 • Feyenoord krijgt weer boete
  Feyenoord heeft weer eens een boete te pakken. De club uit Rotterdam-Zuid moet nu 15.000 euro ophoesten omdat de fanatieke aanhang tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik vuurwerk afstak.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:15pm -
 • Doden bij aanslagen Jemen
  Het terreurnetwerk al-Qaeda heeft bij verschillende aanslagen in Jemen 33 leden van de sjiitische rebellenbeweging Houthi gedood. Ook vielen er tientallen gewonden. Dat hebben bronnen bij veiligheidsdiensten en leden van de Houthi-clan maandag laten…
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:59pm -
 • Drake is HEEL SLECHT in basketbal
  Rapper Drake is heel slecht in basketballen.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:38pm -
 • Leaserijders geband bij snelwegtankstations
  Leaserijders mogen steeds vaker niet meer langs de snelweg tanken. Dat komt omdat de pompstations daar veel duurder zijn dan onbemande stations, weg van de snelweg.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:31pm -
 • Belgen willen seks vanaf 14 jaar toestaan
  België wil de leeftijdsgrens om in te kunnen stemmen met seks verlagen van zestien naar veertien jaar oud. En dat maakt de Belgische pedofielen erg blij.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:19pm -
 • Politie sleurt verwarde man van balkon
  Een arrestatieteam heeft in Den Haag vanavond een Hagenaar overmeesterd die van een flat dreigde te springen.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:45pm -
 • Ouders boos om Breaking Bad-poppetjes
  De Amerikaanse speelgoedketen Toys "R" Us ligt onder vuur in haar thuisland. De speelgoedgigant verkoopt namelijk actiefiguren van Breaking Bad, een serie over een drugsfabrikant/dealer.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:29pm -
 • Rus snijdt uit protest oorlel af
  Een Russische artiest heeft op een opmerkelijke en vooral pijnlijke manier geprotesteerd tegen de manier waarop Rusland omgaat met dissidenten. En dan specifiek tegen het gebruiken van dwangpsychiatrie.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:16pm -
 • 40k toeschouwers voor League of Legends
  Bij de finaledag van de populaire online game League of Legends (27 miljoen spelers per dag) in Seoul in Zuid-Korea waren gisteren ruim 40.000 fans aanwezig. De finale vond plaats in het World Cup Stadium, waar in 2002 nog voor het WK voetbal gespeel…
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:58pm -
 • Google linkt naaktfoto's J-Law niet meer
  Zoekmachine Google heeft twee zoekresultaten geblokkeerd omdat die de gejatte naaktfoto's van Jennifer Lawrence hostten. De advocaten van de actrice hadden daartoe een verzoek ingediend.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:14pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwNieuwe gevechten in noorden Kobani
  Na twee dagen van relatieve rust zijn de gevechten in het noorden van de Syrische stad Kobani weer opgelaaid. De Koerdische troepen die de afgelopen week een deel van de grensstad hadden heroverd, worden door IS-strijders aangevallen.
  - 39 mins ago 21 Oct 14, 3:03am -
 • Liberiaan terug ondanks ebolarisico
  Een Liberiaanse man van 31 mag worden uitgezet naar zijn vaderland. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. De man had aangevoerd dat zijn uitzetting in strijd is met het Europese verdrag EVRM omdat hij in Liberia besmetting met ebola zou risker…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:16am -
 • Ontzetting na derde dode dancefeest
  Mensen die drugs hebben gekocht tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) moeten die weggooien of laten testen. De politie adviseert dat na de dood van een 41-jarige vrouw. Ze is de derde die een bezoek aan een van de feesten, vorige week, niet heeft o…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:13am -
 • IJslands geld terug bij overheden
  Een aantal Nederlandse overheden die nog vorderingen hadden bij de failliete IJslandse bank Landsbanki hebben hun geld terug. Het zijn de gemeenten Den Haag en Woudenberg en de provincies Noord-Holland en Groningen.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:13am -
 • Aanbesteding portofoons stopgezet
  De politie stopt voorlopig met de aanbesteding van portofoons voor het communicatiesysteem C2000. De stap volgt op de schorsing van vijf politiemensen, vorige week. De vijf worden verdacht van omkoping bij de inkoop van goederen.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:12am -
 • Zweden in de ban van "onderzeeër"
  Bij Stockholm wordt al dagen gezocht naar een raadselachtige onderzeeër. De marine heeft gisteren een zeegebied ten zuiden van de stad afgezet. Tussen de duizenden eilanden zoeken helikopters en gespecialiseerde schepen naar de boot, waarvan de herk…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 2:11am -
 • Topman Total dood in vliegtuigcrash
  De bestuursvoorzitter van de Franse oliemaatschappij Total, Christophe de Margerie, is om het leven gekomen toen zijn vliegtuig neerstortte op vliegveld Vnoekovo bij Moskou.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:16am -
 • Kamerleden bezoeken militairen Mali
  Leden van de vaste Kamercommissie voor Defensie hebben een vierdaags bezoek gebracht aan de Nederlanders in Mali. Ze werden bijgepraat over de voortgang van de VN-missie Minusma, waar Nederlandse militairen, marechaussees en politiemensen sinds dit v…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:10am -
 • Guevara-fotograaf Burri overleden
  De Zwitserse fotograaf René Burri is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij verwierf faam met iconische foto's van onder anderen Che Guevara, Pablo Picasso en Alberto Giacometti en was een van de bekendste fotografen van de 20e eeuw.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:26pm -
 • WHO:geen ebola meer in Nigeria
  Nigeria is vrij van ebola. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekendgemaakt. De afgelopen 42 dagen zijn er geen nieuwe gevallen van de ziekte meer geconstateerd.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:16pm -
 • Nieuwe pilotenstaking bij Lufthansa
  De piloten van Lufthansa staken vandaag en morgen opnieuw. Ze zijn tegen plannen om hun pensioenregeling zo te versoberen dat ze pas met 65 jaar mogen stoppen met werken. Nu kunnen de Duitse piloten op hun 55e met pensioen.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:16pm -
 • "VS betaalde jarenlang ex-nazi's"
  Tientallen ex-nazi's en voormalige kampbewaarders hebben jarenlang een uitkering gekregen van de Verenigde Staten. In totaal is voor miljoenen dollars betaald, meldt het Amerikaanse persbureau AP op basis van onderzoek.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:15pm -
 • Nieuwe president Indonesië beëdigd
  Joko Widodo is beëdigd als president van Indonesië. De verwachtingen zijn hooggespannen omdat Jokowi, zoals hij in de volksmond heet, werk wil maken van het bestrijden van corruptie.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:14pm -
 • Tarieven van deurwaarders te hoog
  Mensen die te maken krijgen met een deurwaarder betalen daar vaak te veel voor. Uit onderzoek van het AD blijkt dat de tarieven van deurwaarders een stuk hoger zijn dan de gemaakte kosten.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:12pm -
 • Minder registraties in Donorweek
  Tijdens de Donorweek hebben zich veel minder mensen laten registeren dan vorig jaar:27.433 tegen 31.285 in 2013. Van alle Nederlanders van 15 jaar en ouder heeft nu bijna 42 procent zich laten registeren.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 1:11pm -
 • Philips lijdt 103 miljoen verlies
  Elektronicaconcern Philips verkoopt minder producten in China en Rusland. Mede daardoor leed het bedrijf het afgelopen kwartaal een verlies van 103 miljoen euro. Vorig jaar werd in het derde kwartaal nog 281 miljoen winst geboekt.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 1:11pm -
 • Koenders:meer doen tegen ebola
  De Europese Unie moet meer doen om ebola te bestrijden. Dat zei minister Koenders van Buitenlandse Zaken tijdens een overleg met zijn EU-collega's."De EU moet een duidelijk signaal geven."
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 12:36pm -
 • Turkije:Koerden mogen naar Kobani
  Turkije gaat Koerdische strijders toestaan om naar Syrië te gaan om mee te vechten tegen de terreurgroep IS in de grensstad Kobani. Dat heeft de Turkse minister Cavusoglu gezegd.
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 11:38am -
 • Asbestregels schieten tekort
  De asbestregels van de overheid kunnen door sloopbedrijven genegeerd worden. Bedrijven die hun vergunning kwijtraakten, kregen onder een nieuwe naam weer een vergunning. Dat meldt Trouw op basis van interne mails van het ministerie van Sociale Zaken.
  - 18 hours ago 20 Oct 14, 9:30am -
 • "Asielzoekers niet naar ebola-land"
  Een aantal oppositiepartijen vindt dat staatssecretaris Teeven tijdelijk geen asielzoekers meer moet terugsturen naar Guinee, Sierra Leone en Liberia vanwege de ebolacrisis.
  - 18 hours ago 20 Oct 14, 9:20am -

Trouw

 • Zweden loog over locatie foto van onderzeeër
  Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien. Het leger van het land deed dat om
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 11:12pm -
 • Burri's sprekende foto's
  De Zwitserse fotograaf René Burri is maandag op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Zürich overleden. Dat maakte Magnum Photos bekend, het
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:38pm -
 • EU-parlement effent pad voor commissie-Juncker
  De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd. De christendemocraten in
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:52pm -
 • New Yorkse joden boos over 'antisemitische opera'
  Joodse tieners houden een protestwake voor de Metropolitan Opera in New York tegen de opvoering van 'De Dood van Klinghoffer'. Ze klagen dat de
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:40pm -
 • Nederlander verdrinkt in Frankrijk
  Een 54-jarige Nederlandse toerist is in de Zuid-Franse badplaats Biarritz verdronken. Hij werd volgens lokale media door een enorme golf van het
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:36pm -
 • Hogere winst Apple door nieuwe iPhones
  Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 9:07pm -
 • Blind redt punt voor Manchester United
  Daley Blind heeft Louis van Gaal een nieuwe afgang bespaard in de Premier League. De oud-Ajacied maakte vandaag in de slotfase de gelijkmaker
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 9:07pm -
 • Apple lanceert iOS 8.1
  Apple heeft iOS 8.1 sinds vanavond beschikbaar gesteld voor gebruikers. In de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem voor iPhone, iPad
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:16pm -
 • Een slimme verpakking voorkomt voedselverspilling
  Met een slimme verpakking kun je veel voedselverspilling voorkomen. Maar hoe? De consument is er niet mee bekend. Een verpakker en een ontwerper
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:15pm -
 • BBC publiceert lijst met 'verstopte' artikelen
  De BBC gaat een lijst publiceren met artikelen die door Google op de zogeheten 'Recht-om-vergeten-te worden'-lijst zijn gezet. De Britse omroep
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:58pm -
 • Hagenaar die wilde springen net op tijd van rand balkon gehaald
  Met een bliksemactie heeft een arrestatieteam vanavond een Hagenaar overmeesterd die dreigde van een flat aan de Haagse Vrederustlaan te
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:35pm -
 • Vrouw vergeeft ontvoerder na jaren mishandeling: Niet zijn fout
  Een van de drie vrouwen die meer dan tien jaar lang werd vastgehouden in een huis in de Amerikaanse staat Ohio, heeft gisteren tijdens een
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:19pm -
 • Arrestaties na zuuraanval op Iraanse vrouwen
  De Iraanse politie heeft vier mannen aangehouden die worden verdacht van het gooien van bijtend zuur over een aantal vrouwen. De vrouwen zouden
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:35pm -
 • Houdt Nederland rekening met een ebola-uitbraak?
  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vandaag een landelijk telefonisch informatiepunt ingesteld voor mensen die vragen
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:31pm -
 • KLM-toestel na loos bomalarm vertrokken
  Het KLM-toestel dat vanmiddag in de Egyptische hoofdstad Caïro een voorzorgslanding maakte wegens de aanwezigheid van een verdacht pakket, is na
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:28pm -

AD

 • Familie van overleden ebolapatiënt in VS niet besmet
  De familie van de ebolapatiënt die ongeveer twee weken geleden in de Amerikaanse staat Texas overleed, is niet besmet met het virus. Zijn
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:30am -
 • Topman Total komt om bij vliegtuigcrash in Moskou
  In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwschuiver vijf mensen omgekomen. Het ongeval gebeurde dinsdag op de luchthaven van
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 11:54pm -
 • Zweden loog over locatie foto van onderzeeër
  Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien. Het leger van het land deed dat om
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 11:12pm -
 • 'Beyoncé wil dat Jay Z afvalt'
  Beyoncé wil dat haar man Jay Z beter op zijn gezondheid let. De zangeres zou onder meer willen dat haar rappende eega afvalt. 'Ze vindt het
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:32pm -
 • Boulahrouz kan mee naar duel met HNK Rijeka
  Het besluit wordt pas vandaag genomen, maar de kans dat Khalid Boulahrouz woensdag in het vliegtuig naar Kroatië zit, is levensgroot. De ervaren
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 10:07pm -
 • Terpstra en Havik eerste leiders zesdaagse
  Niki Terpstra en Yoeri Havik zijn de leiders na de eerste dag van de 22ste Zesdaagse van Amsterdam. De twee favorieten uit Noord-Holland wonnen
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 10:05pm -
 • Onbekende held draagt man uit brandend huis
  Een onbekende man is uitgegroeid tot een superheld in Californië. Op videobeelden is te zien hoe hij een slachtoffer uit een brandend huis
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:59pm -
 • Skiër Svindal hoopt alsnog op WK
  De Noorse topskiër Aksel Lund Svindal hoopt bij de wereldtitelstrijd van 2 tot en met 15 februari in Beaver Creak om de medailles mee te doen. De
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:57pm -
 • Van Gaal ziet United beste wedstrijd spelen
  Manchester United heeft vandaag tegen West Bromwich Albion zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Dat vond trainer Louis van Gaal na
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:55pm -
 • EU-parlement effent pad voor commissie-Juncker
  De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd. De christendemocraten in
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:52pm -
 • Vriendinnen van Ajacieden vermaken zich in Barcelona
  De spelersvrouwen van Ajax zijn wel wat gewend, maar in Barcelona komen ze ook niet elke maand. Als ze er dan toch zijn, dan moeten ze even
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:49pm -
 • Brandweer redt vrouw uit schoorsteen van online date
  Een slechte ervaring achter de rug met online dating? Daar kan deze man uit Californië zeker ook over meespreken. Dit weekend werd een vrouw die
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:40pm -
 • Nederlander verdrinkt in Frankrijk
  Een 54-jarige Nederlandse toerist is in de Zuid-Franse badplaats Biarritz verdronken. Hij werd volgens lokale media door een enorme golf van het
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:36pm -
 • Hiddink mag van KNVB voorlopig blijven
  Na de afgang van Oranje op IJsland van vorige week (2-0 verlies) groeiden de twijfels aan en de kritiek op het functioneren van Guus Hiddink als
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:32pm -
 • Hogere winst Apple door nieuwe iPhones
  Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 9:07pm -

Telegraaf

 • Stormachtige wind met onweersbuien
  Zeist (weeronline.nl), 21 oktober 2014 - Vandaag wordt een onstuimige herfstdag. Eind van de ochtend wordt de maximumtemperatuur van 13 of 14 graden al bereikt en daarna daalt de temperatuur. De wind wakkert aan en kan vanmiddag langs zee stormkracht…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Topman Total sterft in crash bij Moskou
  Bestuursvoorzitter Christophe de Margerie (63) van Total en drie Franse personeelsleden zijn maandagnacht overleden bij een vliegtuigcrash in Moskou.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 11:21pm -
 • Zweden liegt over onderzeeër
  Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien. Het leger van het land deed dat om andere landen niet wijzer te maken. Dat heeft de Zweedse krijgsmacht maandagavond toegegeven.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:59pm -
 • ’Vliegrampen menselijk falen’
  „Tachtig procent van alle vliegrampen is nu te wijten aan de combinatie van menselijke fouten in de cockpit, psychologische oorzaken en een gebrekkige organisatie van het luchtbedrijf. Anders dan vroeger leiden alleen technische problemen nog maar…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:47pm -
 • Terpstra leidt in zesdaagse
  Niki Terpstra en Yoeri Havik zijn de leiders na de eerste dag van de 22e Zesdaagse van Amsterdam. De twee favorieten uit Noord-Holland wonnen maandagavond de afsluitende jacht. Ze voeren het klassement aan met 66 punten.
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:46pm -

Elsevier

 • NieuwZweden liegt over locatie foto van onderzeeër
  STOCKHOLM (ANP) - Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien. Het leger van het land deed dat om andere landen niet wijzer te maken. Dat heeft de Zweedse krijgsmacht maandagavond toegege…
  - 20 mins ago 21 Oct 14, 3:22am -
 • Australische oud-premier Whitlam overleden
  SYDNEY (ANP) - De Australische oud-premier Gough Whitlam is dinsdag op 98-jarige leeftijd overleden. Whitlam was een van de meest revolutionaire regeringsleiders van Australië. Hij was premier tussen 1972 en 1975, maar moest toen het veld ruimen. He…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:26am -
 • 'Radicaal' rijdt in op Canadese soldaten
  SAINT-JEAN-SUR-RICHELIEU (ANP) - Een 25-jarige man maandag die in Canada twee soldaten aanreed, was geradicaliseerd. Dat heeft de Canadese regering laten weten. De man werd na het ongeval neergeschoten door de politie en is in het ziekenhuis overlede…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:17am -
 • Topman Total overleden bij vliegtuigongeluk
  MOSKOU (ANP) - De topman van de Franse oliemaatschappij Total Christophe de Margerie (63) is omgekomen bij een vliegtuigongeluk op het Russische vliegveld Vnoekovo, in de buurt van Moskou. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven dinsdag bevesti…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:56am -
 • Kamerleden nemen poolshoogte in Mali
  DEN HAAG (ANP) - Een aantal Kamerleden dat zich bezighoudt met Defensie heeft de afgelopen 4 dagen - voor de eerste keer - de Nederlandse militairen, marechaussees en politiemensen in Mali bezocht. Ze lieten zich informeren over de voortgang van de V…
  - 5 hours ago 20 Oct 14, 10:28pm -
 • EU-parlement effent pad commissie-Juncker
  STRAATSBURG (ANP) - De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:53pm -
 • Hogere winst Apple door nieuwe iPhones
  CUPERTINO (ANP) - Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus. Dat maakte het Amerikaanse technologieconcern maandag na het slot op Wall Street beke…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:58pm -
 • IBM houdt Dow in bedwang
  NEW YORK (ANP) - Tegenvallende cijfers van technologieconcern IBM hielden maandag de toonaangevende Dow-Jonesindex in bedwang, terwijl de andere graadmeters op Wall Street flink in de lift zaten. Beleggers waren hoopvol gestemd over het cijferseizoen…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:21pm -
 • Roep om testen op festivals na derde xtc-dode
  RIJSWIJK (ANP) - Drugsgebruik op het Amsterdam Dance Event (ADE) dit weekend heeft tot nu toe drie levens geëist. Maandag werd bekend dat een 41-jarige bezoekster is overleden. D66 in de Tweede Kamer wil dat bij dit soort evenementen de kwaliteit va…
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:43pm -
 • Xtc is illegaal, maar D66 wil terugkeer pillentest op dancefeest
  Moeten drugsgebruikers weer in staat kunnen zijn hun pillen te testen op dancefeesten?
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:43pm -
 • Arrestaties na zuuraanval op Iraanse vrouwen
  TEHERAN (ANP) - De Iraanse politie heeft vier mannen aangehouden die worden verdacht van het gooien van bijtend zuur over een aantal vrouwen. De vrouwen zouden zijn aangevallen omdat ze hun hoofddoekjes niet volgens de in Iran geldende voorschriften…
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:36pm -
 • Meer maatregelen tegen ebola bepleit
  DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen als D66, SP en GroenLinks willen dat uitgeprocedeerde asielzoekers voorlopig niet worden teruggestuurd naar landen waar een ebola-epidemie heerst. Ze vinden dat onverantwoord. Staatssecretaris Fred Teeven (Asielbele…
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:46pm -
 • IBM zet Dow in het rood
  NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street lieten maandag een wisselend beeld zien. De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in het rood door technologieconcern IBM dat met tegenvallende cijfers naar buiten kwam. Verder kijken beleggers uit naar het kw…
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:41pm -
 • Uitzetting asielzoeker ondanks ebolavirus
  DEN BOSCH (ANP) - Een 31-jarige Liberiaan mag van de rechter in Den Bosch naar zijn geboorteland worden uitgezet, ondanks het risico op besmetting met het ebolavirus.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 4:46pm -
 • 4 weken cel voor antisemitische tweet
  LIVERPOOL (ANP) - De rechtbank in Liverpool heeft maandag een 21-jarige man tot 4 weken cel veroordeeld omdat hij een Britse parlementariër een antisemitische berichtje via Twitter had gestuurd. De man, die banden heeft met een extreem rechtse groep…
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 4:35pm -

Metro Nieuws

ND

 • Leger Zweden geeft misleiding over ‘indringer’ toe
  Het Zweedse leger heeft doelbewust een verkeerde baai aangewezen als de plaats waar een onderzeese buitenlandse indringer zou zijn gezien. Dat heeft defensie maandag toegegeven, schrijft de Zweedse krant Svenska Dagbladet.
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:15pm -
 • Steeds meer steun voor terugkeer drugstest
  Steeds meer partijen zijn voor de terugkeer van de drugstest op dancefeesten. Na D66 vinden nu ook PvdA, SP en GroenLinks dat bezoekers hun drugs weer moeten kunnen laten testen. Dat blijkt uit een rondgang van het AD. De drugstest wordt sinds 2002 n…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:45pm -
 • Maker iconische Guevara-foto’s overleden
  De maker van de iconische foto van een rokende Che Guevara is overleden. De Zwitser René Burri, die behalve met portretten van de communistische cultheld naam maakte met zwart-witfotos van Pablo Picasso en talloze andere kunstenaars, is 81 jaar oud…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:45pm -
 • Zaak ‘verkrachter’ in Spanje snel opnieuw bekeken
  De zaak van de Nederlander Romano van der Dussen, die mogelijk al elf jaar onterecht vast zit in een Spaanse cel, wordt zo snel mogelijk opnieuw onder de loep genomen. Dat heeft een rechter in Spanje laten weten, schrijft persbureau EFE.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:45pm -
 • Groen Wall Street ziet Dow Jones achterblijven
  De Amerikaanse beurzen zijn maandag met uitzondering van de Dow Jones index fors hoger gesloten en gaven daarmee het positieve sentiment van vrijdag een vervolg. De S&P 500 index noteerde 0,9 procent hoger op 1.904,02 punten. De Dow Jones index n…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:31pm -
 • Rotterdams personeel Brink’s gaat actievoeren
  Het personeel van de Rotterdamse vestiging van geldtransportbedrijf Brink's gaat actievoeren. Ruim zeventig medewerkers stemden daar maandagavond mee in, schrijft RTV Rijnmond. Een staking wordt niet uitgesloten.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:16pm -
 • Nederlander verdrinkt bij Franse surfplaats
  Een 54-jarige Nederlander is maandag verdronken voor de kust van de Franse surfplaats Biarritz nadat hij tijdens een wandeling door een hoge golf werd meegesleurd. Dat melden lokale media.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:15pm -
 • ADE: geschrokken van dood drie bezoekers
  De organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE) is 'volkomen in shock' door de dood van drie bezoekers van het festival. Dat staat in een verklaring op de website, die verder zwart is. De andere informatie op de website is niet toegankelijk. "Wat…
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 8:15pm -
 • Algerije spreekt aanwezigheid IS tegen
  De extremistische beweging Islamitische Staat (IS) heeft geen voet aan de grond in Algerije. Dat zegt de Algerijnse premier Abdelmalek Sellal.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 8:00pm -
 • Commotie om man die dreigt te springen in Den Haag
  De politie in Den Haag heeft maandag een verwarde man aangehouden die dreigde van een flatgebouw te springen. Hij stond op een balkon op een van de bovenste verdiepingen. Na tweeënhalf uur kon de man worden overmeesterd, zegt een woordvoerder.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:45pm -
 • New Yorkse joden boos over ‘antisemitische opera’
  Joodse tieners houden voor de Metropolitan Opera in New York een protestwake tegen de opvoering van 'De Dood van Klinghoffer'. Ze klagen dat de opera de moord op de joodse Amerikaan Leon Klinghoffer door Palestijnse kapers verheerlijkt.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:30pm -
 • Nieuwe nucleaire autoriteit start in nieuwe jaar
  De nieuwe autoriteit op het gebied van nucleaire veiligheid gaat vanaf januari aan de slag. Dat schrijft minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. De ministerraad stemde begin dit jaar in met de plannen…
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:15pm -
 • Al het menselijke is jihadisten vreemd
  Voor jihadisten duurt hun strijd zolang er ongeloof is. Zij zijn dus permanent in oorlog met de rest van de wereld.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:15pm -
 • Woede over vergelijking leger Israël met ISIS
  JERUZALEM - Opnieuw heeft het Israëlische parlementslid Hanin Zoabi politici van links tot rechts getergd. Het Israëlische leger is erger dan ISIS, meent zij. ‘Sluit Zoabi op, of zet haar het land uit’, eisen haar collega’s.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 7:00pm -
 • Stop korte reizen vrijwilligers weeshuizen
  VOORBURG - Unicef voert actie tegen korte vrijwilligersreizen die als doel hebben kinderen te helpen. Volgens de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties is deze hulp vaak niet in het belang van de lokale kinderen.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:50pm -
 • China duldt ook gematigde dissidenten niet
  PEKING - Sinds zijn aantreden, in maart 2013, voert de Chinese president Xi Jinping strijd tegen de wijdverbreide en diepgewortelde corruptie in zijn land. In de marge van die campagne wordt tevens de vrijheid van meningsuiting aangepakt.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:36pm -
 • ‘Snelwegpomp goedkoper door wegblijven leaserijder’
  Tankstations langs snelwegen verlagen hun prijzen omdat steeds meer leaserijders er niet meer mogen tanken van hun baas. Dat meldt RTL Nieuws maandag op basis van een rondgang.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:16pm -
 • Bloedige aanslag op huis vol Houthi in Jemen
  Een huis dat gebruikt werd door sjiitische Houthi-rebellen in Zuid-Jemen is maandag met een bomauto opgeblazen. De dader nam minstens tien Houthi mee in zijn graf. Vijftien mensen raakten gewond.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:15pm -
 • Gouden greep van een Zeeuwse fruitteler
  VROUWENPOLDER - Een slimme fruitteler uit Vrouwenpolder heeft een gouden zet gedaan door klanten zelf appels te laten plukken. Bezoekers hebben al duizenden kilo’s fruit van zijn bomen gehaald.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:58pm -
 • Spaanse enclave in Marokko bestormd
  Honderden Afrikaanse migranten hebben maandag op meerdere plekken geprobeerd de Spaanse enclave Melilla te bestormen. Uiteindelijk lukte het zestig migranten de enclave binnen te komen, aldus het Marokkaanse ministerie van binnenlandse zaken.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:45pm -
 • Tussenlanding KLM-toestel om verdacht voorwerp
  Een toestel van KLM heeft maandag een voorzorgslanding moeten maken in Caïro vanwege een verdacht voorwerp aan boord. Dat laat een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten. Het bleek vals alarm.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:45pm -
 • Turkije laat Koerden door om in Kobani te vechten
  ANKARA - Turkije staat Koerdische strijders toe de Syrische grens over te steken om te vechten tegen ISIS. Na Amerikaanse luchtbombardementen en wapendroppings raakt de extremistische beweging in het defensief.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:45pm -
 • Geloofwaardige keten van bewijzen
  BERLIJN-CANBERRA - Er is overtuigend en omvangrijk bewijsmateriaal dat vlucht MH17 door pro-Russische separatisten is neergeschoten, zegt de Duitse inlichtingendienst BND.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:34pm -
 • Politie Chili pakt paladijn Pinochet op
  Chili heeft maandag een kopstuk opgepakt uit het voormalige regime van dictator Augusto Pinochet. Kolonel buiten dienst Cristian Labbe wordt verdacht van medeplichtigheid aan de verdwijning van en moord op dertien mensen. Hij ontkent schuld.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:15pm -
 • D66 wil xtc-test terug op dancefestivals
  D66 wil dat drugstesten weer worden ingevoerd op dancefeesten. Kamerlid Vera Bergkamp doet die oproep maandag in reactie op het bericht dat drie mensen zijn overleden door het gebruik van xtc op het Amsterdam Dance Event.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 4:45pm -

Volkskrant

 • Modeontwerper Oscar de la Renta (82) overleden
  De legendarische modeontwerper Oscar de la Renta is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij leed sinds 2006 aan kanker. Een familielid heeft dat bevestigd aan ABC.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 2:30am -
 • Geradicaliseerde man rijdt twee Canadese soldaten aan
  Een 25-jarige man maandag die in Canada twee soldaten aanreed, was geradicaliseerd. Dat heeft de Canadese regering laten weten.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 1:59am -
 • Beloning voor tip studenten Mexico verhoogd
  De tip die leidt naar de verblijfplaats van 43 vermiste studenten in Mexico levert 1,5 miljoen peso (bijna 87.000 euro) op. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Mexico laten weten. Eerder was al een beloning van 1 miljoen peso (bijna 58.000 euro) uit…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 1:11am -
 • Familie van overleden ebolapatiënt in VS niet besmet
  De familie van de ebolapatiënt die ongeveer twee weken geleden in de Amerikaanse staat Texas overleed, is niet besmet met het virus. Zijn verloofde en de andere familieleden vertonen geen symptomen en worden niet langer geobserveerd, meldt het Nebra…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:30am -
 • Fentener-dynastie wil Nutreco erbij
  SHV wil het Nederlandse diervoederbedrijf Nutreco voor 2,7 miljard euro kopen en van de beurs halen. Als dat lukt slaat het familiebedrijf van de Fentener van Vlissingens een nieuwe richting in.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 12:12am -
 • Paling krijgt 'kattenluikje' bij Afsluitdijk
  Een eenvoudig middel om iets te doen aan de beroerde palingstand in Nederland: zet de sluisdeuren van de Afsluitdijk wat eerder open.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:05am -
 • Voor de Europese Unie is vervuilende teerzandolie gewoon olie
  Wat? Broeikasgas. Waarvandaan? Canada.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Eindelijk schittert Barcelona's ster weer
  Ajax zal vanavond tot het uiterste moeten gaan om Lionel Messi af te stoppen. Na een relatief matig jaar heeft de vedette de rug gerecht. Messi 2.0 scoort weer, en hij is iets agressiever.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Dure wanhoopsdaad voor beter leven
  Het komt hier niet veel voor, maar het gebeurt: illegale handel in transplantatie-organen. Frederike Bemelman snapt de behoefte van de koper, maar: 'Orgaantoerisme is verboden en je riskeert je leven.'
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Hoe moet het nu met Bert van Oostveen?
  Op het vliegveld van Reykjavik vroeg directeur betaald voetbal Bert van Oostveen na de nederlaag tegen IJsland aan de verzamelde Nederlandse pers hoe het nu verder moest met hem. De journalisten staken snel de koppen bij elkaar en verklaarden vlotjes…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • 'Ophef AD koffietest 2014 ongegrond'
  De Koffietest 2014 van het Algemeen Dagblad lag dit weekend onder vuur, nadat was gebleken dat culinair journalist Maarten van der Jagt van het AD achter een koffiemerk zit dat wordt verkocht bij de winnende koffietent. De Urban Espressobar uit Rotte…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • 'Er is nu méér Europa. Daar ben ik trots op'
  Vanmiddag speecht hij nog één keer in het Europees Parlement en dan is het voorbij: tien jaar Barroso in Brussel. Een gesprek met de scheidend voorzitter van de Europese Commissie. Over presidenten en profeten, over zijn eeuwige behaagzucht. 'Als d…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Door robots meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning
  Met veel instemming heb ik het artikel van Bram van Ojik over de voordelen van de voortschrijdende technologisering van de maatschappij gelezen (O&D, 20 oktober). Het is zeker dat deze ontwikkeling arbeidsplaatsen gaat kosten. Daar hoeven we niet ban…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • 'Schitterende vrouwen' Japan verliezen glans
  Vrouwelijke ministers Japan dacht de rol van vrouwen in top functies eindelijk een boost te geven, maar na de val van twee ministers lijkt het land terug bij af.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Dead Snow, Sense and Sensibility, Rush Hour 2
  Iedere dag tipt de Volkskrant de beste films op televisie.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Universitaire onderwijsmaster moet weg
  Helemaal eens met de stelling van Aleid Truijens dat de huidige universitaire onderwijsmaster weg moet (Ten eerste, 18 oktober). Het probleem waar Latijn en Grieks mee kampen, geldt ook voor mijn vak Russisch: de eerstegraadsbevoegde leraren raken op…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Ter Mors werkt voorzichtig aan herstel
  Het doktersadvies aan Jorien ter Mors was simpel: ga op zoek naar een andere hobby. Bijna al haar interesses vallen in de categorie extreme sporten. En de schaatsster die langebaan en shorttrack combineert moet het rustig aan doen.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • 'Kom je bonen plukken? Er hangt nog 60.000 kg'
  Er zijn veel te veel sperziebonen. Sommige boeren ploegen hun veld om, maar dat kan Martin de Ruiter niet over zijn hart krijgen. Liever laat hij zijn akker leegplukken door wie maar wil.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Malware is wellicht net zo angstaanjagend als een atoombom
  Zondag verleden week ging Tegenlicht over 'zero days'. Een 'zero day' is ruwweg gezegd een nog onbekende kwetsbaarheid in bepaalde software. Deze 'zero days' zijn bruikbaar voor cyberoorlogvoering. Er wordt uiteraard in gehandeld. Zo verkocht een voo…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Wat doet die tandeloze oude vrouw met een hooivork onder haar arm ?
  Ja, de Ardennen zijn mooi, maar de dood is er wel érg alomtegenwoordig. Onder elk grauw huis met klapperende luiken vermoed je een Dutroux-kelder, in zo'n schemerig herfstbos doet een losse boomtak al gauw aan een bungelend lijk denken; de vondst va…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Seks en lust hebben niets met trouw te maken
  Jan Mulder analyseerde eens een voetbalwedstrijd zonder hem gezien te hebben. Hij vertelde het in De week van Filemon (BNN). De vraag of het waar is, doet er niet toe. In de voetbalanalyse geldt immers de Wet van Mulder: 'Wat voor onzin je ook praat,…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • De fotograaf die er altijd op precies het juiste moment was
  In Zürich overleed de Magnum-fotograaf René Burri. Zijn portret van Che Guevara zal nog lang in het collectieve geheugen zitten.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Kinderhandel? Fodé leeft zijn jongensdroom bij FC Barcelona
  De jeugd van Barcelona speelt al het tiki-taka-voetbal dat Ajax vanavond in het Champions League-duel met de Catalanen vreest. Op bezoek bij de Nederlandse jongens op de beroemde jeugdopleiding La Masia - die het niet zo nauw nam met de regels voor m…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Dweilen met de kraan open
  Ik ben zo'n ouderwetse eerstegraadsdocent en ik begrijp heel goed waarom niemand meer in het onderwijs wil. Dat heeft met maatschappelijke erkenning (oftewel het gebrek eraan), salaris en werkdruk te maken. Om mij heen kijkend, zie ik dat bijna niema…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Gewonde kinderen en tsunami's zijn tv-genieker dan de ebolapatiënt
  Er komt voorlopig geen grote televisie-inzamelingsactie voor de slachtoffers van ebola. De schattingen van de opbrengst zijn te laag en de verwachte kijkcijfers houden ook niet over, dus dan heeft het geen zin. Aan het ebolavirus ligt het niet - dat…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Wie wilt er überhaupt nog naar de kerk?
  Homo's, samenwonenden en gescheiden mensen vallen voorlopig buiten de boot bij de katholieke kerk (Commentaar, 20 oktober). Voor deze mensen is geen plaats in de kerk. Dezelfde kerk die overspoeld wordt door het ene misbruikschandaal na het andere. J…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • 'Ik heb nog nooit geleden, dus wie ben ik als kunstenaar?'
  Iedere week spreekt Dag In, Dag Uit een stamgast in zijn of haar stamkroeg. Deze week: de 21-jarige Daan in het Utrechtse theatercafé De Bastaard.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Catastrofeobligaties bestaan al voor natuurrampen, nu ook nog voor pandemieën
  Met de uitgifte van zogeheten catastrofeobligaties wordt al de schade bij grote natuurrampen gedekt. Minister Ploumen stelt voor ook 'cat bonds' te plaatsen voor virusepidemieën.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Hoera voor homo's
  Gelukkig maar dat er homo's zijn! Stel je voor dat alle mannen zich zouden voortplanten. De wereld is al overbevolkt en de moeders zouden overbelast zijn door de vele kinderen. E. Hey-de Herder, Zeist
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • HEMA's gesloten en toch ook weer open
  'Kies 1 voor de afdeling gebak, kies 2 voor de Klantenservice, kies 3 voor de administratie.' De HEMA-vestigingen in Nijkerk en Hoevelaken blijken maandag gewoon open, ondanks berichten dat ze in het weekend de deuren hebben moeten sluiten wegens fin…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Batterij veiliger door toevalstreffer Utrecht
  Lithium-ionbatterijen kunnen aanzienlijk veiliger worden dankzij een toevallige ontdekking door scheikundigen van de Universiteit Utrecht. Zij vonden een methode om de vaste stof lithiumboorhydride bij kamertemperatuur duizend keer geleidender voor i…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Russisch 'grapje' valt verkeerd bij Serena Williams
  'Seksistisch, racistisch en kwetsend'. Zo noemde Serena Williams maandag de opmerkingen die de voorzitter van de Russische tennisbond een paar dagen eerder had gemaakt over haar en haar zus Venus. Sjamil Tarpitsjev grapte op de Russische staatstelevi…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Het spel met de olieprijs
  De daling van de olieprijs leidt tot allerlei samenzweringstheorieën. Wie probeert wie een hak te zetten? Of is het toch gewoon de crisis?
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • President Jokowi wil de mentaliteit van de Indonesiër gaan veranderen
  Met Joko Widodo hebben de Indonesiërs een president om te vieren en dat doen ze ook. Duizenden zijn naar Jakarta gekomen voor zijn eedaflegging en onthalen hem als een rockster.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Veel succes gewenst aan Remzi en Bep
  Wat een intriest verhaal over de 21-jarige Remzi Cavdar die jarenlang onder verstandelijk gehandicapten verbleef en sinds kort helemaal niet verstandelijk gehandicapt blijkt te zijn (Tene erste, 20 oktober). Hij is op jonge leeftijd uit huis geplaats…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • NOS: Oehlers ging zelf naar rampplek
  Op het journaal was te zien hoe nabestaande Robby Oehlers de MH17-rampplek wél durft te bezoeken. Hoe kwam het item tot stand?
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Patiënten betalen fors voor donornier
  Orgaanhandel vindt ook in Nederland plaats. Twee patiënten geven toe dat zij in Nederland hebben betaald voor een donornier, hoewel dat is verboden. Daarnaast komt het geregeld voor dat Nederlandse patiënten naar het buitenland reizen voor commerci…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 12:00am -
 • Topman Total komt om bij vliegtuigcrash in Moskou
  In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwschuiver vijf mensen omgekomen. Het ongeval gebeurde dinsdag op de luchthaven van Vnoekovo, meldt het Russische persbureau Itar-Tass. Eén van de slachtoffers is Christophe de Margerie…
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 11:54pm -
 • Zweden loog over locatie foto van onderzeeër
  Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien. Het leger van het land deed dat om andere landen niet wijzer te maken. Dat heeft de Zweedse krijgsmacht toegegeven.
  - 4 hours ago 20 Oct 14, 11:12pm -
 • EU-parlement effent pad voor commissie-Juncker
  De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd. De christendemocraten in het Europees Parlement schaarden zich vanavond achter de Sloveense Violeta Bulc als nieuwe commissaris v…
  - 6 hours ago 20 Oct 14, 9:52pm -

RTL

 • Nederlander verdrinkt door enorme golf op Frans strand
  Een 54-jarige Nederlandse toerist is vandaag in de Zuid-Franse badplaats Biarritz verdronken.
  - 7 hours ago 20 Oct 14, 9:03pm -
 • Bliksemactie: Hagenaar op richel balkon overmeesterd
  Met een bliksemactie heeft een arrestatieteam vanavond een Hagenaar overmeesterd die dreigde van een flat aan de Haagse Vrederustlaan te springen.
  - 8 hours ago 20 Oct 14, 7:37pm -
 • 'Vandaag begon de brand in de slaapkamer, morgen wordt het een keukenbrand'
  Brandweermannen die een huis in de fik steken. Het gebeurt in Zutphen. In sloopwoningen meten ze wat er gebeurt als er brand is.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:58pm -
 • Vaarverbod Zweedse wateren opgeheven
  Het vaarverbod in Zweedse wateren is opgeheven. Het werd vandaag ingesteld in verband met de mogelijke aanwezigheid van een onbekende onderzeeboot.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:49pm -
 • 'Ze willen dat je bekent, dus ik riep maar wat'
  Wan Chang Lon zat jarenlang onschuldig vast in een Chinese cel. Hij werd gemarteld en gedwongen een bekentenis af te leggen. En zo gaat het vaak in China. Marije Vlaskamp sprak met Wan Chang Lon, die nog altijd last heeft van wat hem toen is aange…
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:49pm -
 • VS geeft nazi's die land verlieten nog altijd uitkering
  De VS heeft nazi's uit de Tweede Wereldoorlog beloofd om hun uitkering door te betalen, op voorwaarde dat ze het land zouden verlaten. Sommigen profiteren daar nu - bijna 70 jaar na het eind van de oorlog - nog altijd van.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:32pm -
 • 'Man van gewone volk' leidt een van grootste democratieën ter wereld
  Indonesië is met 250 miljoen inwoners één van de grootste democratieën ter wereld. En het land heeft een nieuwe president: Joko Widodo, de 'man van het gewone volk'.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:25pm -
 • Turkije laat Koerdische strijders nu naar Kobani reizen
  Het kan zo maar eens een hele belangrijke stap zijn in de strijd tegen IS: Turkije staat toe dat Koerdische strijders over Turks grondgebied naar Kobani reizen om tegen IS te vechten. En dat betekent dat meer mensen de wapens op kunnen pakken tege…
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:15pm -
 • Aantal maatregelen tegen ebola neemt toe
  Mensen die vragen hebben over ebola, kunnen het RIVM bellen. Dat heeft een speciaal informatienummer geopend. En in België worden passagiers uit ebolalanden voortaan gecontroleerd op koorts.
  - 9 hours ago 20 Oct 14, 6:12pm -
 • Het weer: zon, regen, onweer en stormachtig
  Het wordt morgen een echte herfstdag met eerst nog wat zon, maar daarna forse regenbuien, onweer en windkracht 8 of 9. Dat verwacht RTL-weervrouw Helga van Leur.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 6:06pm -
 • Leaserijder mag niet meer tanken langs de snelweg
  Steeds meer leaserijders worden gedwongen om goedkoper te tanken. Anders betaalt de baas de benzine niet meer. En dat betekent dat de prijzen langs de snelweg omlaag moeten.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 6:03pm -
 • Hagenaar dreigt van flat te springen
  Politie en brandweer proberen een Hagenaar tot rede te brengen die sinds vanavond half zeven van een flat aan de Haagse Vrederustlaan dreigt te springen.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 6:02pm -
 • Drie drugsdoden dance-event; politie zoekt dealer(s)
  Het had één groot feest moeten zijn: het Amsterdam Dance Event. Maar drie bezoekers overleefden het niet. Zij gebruikten waarschijnlijk allemaal vervuilde xtc. Het vermoeden is dat die drugs op of in de buurt van de feestlocaties werden verkocht…
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:58pm -
 • D66 wil weer xtc-test op festivals
  D66 wil dat bezoekers op festivals weer de mogelijkheid krijgen om de kwaliteit van xtc te controleren.
  - 10 hours ago 20 Oct 14, 5:54pm -
 • Asielzoeker moet terug naar Liberia ondanks ebola
  Een 31-jarige Liberiaan mag van de rechter in Den Bosch naar zijn geboorteland worden uitgezet, ondanks het risico op besmetting met het ebolavirus.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 5:07pm -
 • Drugsdeskundigen: Trek niet te snel conclusies
  Drie drugsdoden bij het Amsterdam Dance Event: zijn (vervuilde) drugs een groter probleem aan het worden op dancefeesten? Drugsdeskundigen zijn terughoudend met het trekken van conclusies.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 4:40pm -
 • Man verpleegkundige: Ebola knullig aangepakt
  De man van de Spaanse verpleegkundige met ebola is blij dat zijn vrouw genezen lijkt te zijn, maar hij is ook boos. Hij wil weten hoe het kan dat zijn vrouw ondanks beschermende kleding toch besmet is.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 4:30pm -
 • KLM'ers moeten tankbeurt langs snelweg zelf betalen
  KLM is één van de bedrijven die hun werknemers verbieden nog langer de tankpas van het bedrijf langs de snelweg te gebruiken. De leasemaatschappijen zullen de passen hierop aanpassen, staat in een brief aan het personeel.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 4:27pm -
 • Leaserijders mogen niet meer langs snelweg tanken
  Tankstations langs de snelwegen worden goedkoper. Veel stations verlagen de prijzen onder druk van bedrijven, die hun leaserijders verbieden om langs de snelweg te tanken.
  - 12 hours ago 20 Oct 14, 4:11pm -
 • 'Laat je pillen testen of doe het weg'
  De politie roept iedereen die xtc-pillen in het bezit heeft op om deze te laten testen of weg te doen. Dit weekend kwamen drie bezoekers van het Amsterdam Dance Event om het leven, mogelijk door vervuilde drugs.
  - 12 hours ago 20 Oct 14, 4:11pm -
 • Man rijdt de bosjes in met gestolen auto
  Een 26-jarige man uit Rotterdam die in een gestolen auto reed, heeft de politie vanmiddag handenvol werk bezorgd.
  - 12 hours ago 20 Oct 14, 4:07pm -
 • Zweden: Niet op zoek naar Nederlandse onderzeeër
  Het Zweedse leger spreekt Russische berichten tegen dat het op zoek is naar een Nederlandse onderzeeër voor de kust van Stockholm. Dat zegt een woordvoerder van het Zweedse ministerie van Defensie.
  - 12 hours ago 20 Oct 14, 3:43pm -
 • Het wordt morgen oppassen op de weg
  Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers, campingeigenaren en veehouders voor de gevolgen van de storm die volgens het KNMI vanaf morgenmiddag over Nederland trekt.
  - 12 hours ago 20 Oct 14, 3:14pm -
 • Amsterdammer verdrinkt bij poging kat te redden
  Een 66-jarige man is vanmiddag verdronken in Amsterdam-Zuidoost toen hij zijn kat uit het water wilde redden.
  - 12 hours ago 20 Oct 14, 3:12pm -
 • Nieuwe president Indonesië beëdigd
  Drie maanden na de verkiezingen heeft Indonesië een nieuwe president. De53-jarige Joko Widodo werd vandaag beëdigd.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 3:06pm -
 • Twaalf luchtaanvallen op IS in Syrië en Irak
  De Verenigde Staten hebben gisteren en vandaag 12 luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak. Dat heeft het Amerikaanse leger bekendgemaakt.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 3:05pm -
 • Vermiste man dood uit water gehaald
  Tijdens een zoektocht in het Oude Maasje bij Waspik is het lichaam van de 57-jarige man gevonden die gisteren tijdens een boottochtje in het water was gevallen. De politie heeft dat gemeld.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 2:53pm -
 • VS betaalde nazi's om land te verlaten
  De Verenigde Staten hebben tientallen nazi's uit de Tweede Wereldoorlog jarenlang een uitkering betaald. Als tegenprestatie moesten ze Amerika verlaten. Dat blijkt uit onderzoek van persbureau AP.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 2:50pm -
 • Wiebes: Vergoeding overblijfmoeders terecht belast
  De naheffing die twee scholenverenigingen kregen voor de betaling van overblijfouders, is terecht opgelegd. De scholen hadden zich maar moeten houden aan de maximum bedragen voor vrijwilligersvergoeding.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 2:42pm -
 • Ook gedoe bij politie met inkoop portofoons en ademtesten
  De politie heeft de aanbestedingsprocedure voor portofoons voorlopig stilgelegd. De aanbesteding voor blaastests moet opnieuw, omdat de eisen waaraan die apparatuur moet voldoen niet goed zijn geformuleerd.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 2:34pm -
 • Politie waarschuwt voor vuile pillen
  Dit weekend kwamen er drie bezoekers van het Amsterdam Dance Event (ADE) om het leven, vermoedelijk door drugsgebruik. De politie waarschuwt nu voor mogelijk vervuilde drugs.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 2:21pm -
 • Nieuwe getuige in moordzaak Endstra
  In het onderzoek naar de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra beschikt justitie over een nieuwe getuige. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag laten weten.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 2:19pm -
 • Landelijk informatiepunt ebola ingesteld
  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een telefoonnumer opengesteld, bedoeld voor mensen die vragen hebben over ebola.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 2:08pm -
 • Derde dode dancefeest Amsterdam
  Een 41-jarige vrouw is gistermorgen overleden na drugs te hebben gebruikt bij een feest van het Amsterdam Dance Event (ADE). Dit weekend overleden ook twee mannen tijdens ADE.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:56pm -
 • Lichamen zeven vrouwen gevonden in Indiana
  In de Amerikaanse staat Indiana zijn afgelopen weekend zeven dode vrouwen gevonden. De lichamen zijn op verschillende plekken gevonden in de steden Hammond en Gary.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:52pm -
 • Kindje overleden na bakfietsdrama
  Het 6-jarige jongetje dat in de bakfiets zat die eerder vandaag te water raakte in Erp, is overleden.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:50pm -
 • Video: schoorsteen blijkt te krap voor inbreker
  De brandweer in Californië heeft een 30-jarige vrouw uit een benarde positie moeten helpen. De dame zat klem in een schoorsteen.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:15pm -
 • Dieven stelen tien doodshoofdaapjes in Limburg
  Een bijzondere diefstal in de Kasteeltuinen in Arcen. Daar werden tien doodshoofdaapjes gestolen.
  - 14 hours ago 20 Oct 14, 1:15pm -
 • 'Ik wilde sterven, maar ze laten je net niet doodgaan'
  De Chinese politie gebruikt structureel martelingen om bekentenissen af te dwingen. Ook als de verdachte onschuldig is. RTL Nieuws-correspondent Marije Vlaskamp kreeg de unieke kans om met Wang Changlong te spreken. Een man die na martelingen de dood…
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 1:08pm -
 • Inbreker uit schoorsteen gered
  De brandweer in Californië moest gisteren uitrukken om een 30-jarige vrouwuit benarde positie te helpen. De dame zat klem in een schoorsteen.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 1:07pm -
 • Domme dieven eisen 200 euro 'losgeld' voor iPhone
  Een 18-jarige Rotterdammer werd beroofd van zijn iPhone. Maar door een slimme actie had hij hem aan het eind van de dag weer terug. En de mogelijke dader werd ingerekend.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 1:03pm -
 • Gijs Tuinman krijgt hoogste militaire onderscheiding
  Gijs Tuinman wordt onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, de oudste en meest prestigieuze Nederlandse ridderorde. Hij zal op 4 december door koning Willem-Alexander worden geridderd.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 12:56pm -
 • Vals alarm op school in Keulen om gewapende man
  Een middelbare school in Keulen is rond het middaguur ontruimd nadat leerlingen een gewapende man hadden gesignaleerd. Bij het doorzoeken van het gebouw werd niemand aangetroffen.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 12:55pm -
 • Griep oorzaak grote sterfte zeehonden Duitsland
  Een groot deel van de ernstig zieke of gestorven zeehonden aan de Duitse Noordzeekust had een griepvirus onder de leden. Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerd onderzoek.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 12:22pm -
 • Almeloër verloor zeven familieleden aan ebola
  Abdullah Kamara kwam in 1985 als vluchteling naar Nederland. Nu gaat hij terug naar Liberia, om landgenoten te helpen in de strijd tegen ebola. Zelf verloor hij al zeven familieleden aan de ziekte.
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 11:48am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse