Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwNL's bedrijf rommelde met paardenvlees
  Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van het vervalsen van paardenpaspoorten waardoor paarden die niet geschikt waren voor menselijke consumptie toch voor dat doel konden worden verkocht.
  - 13 minuten geleden 25 Apr 15, 8:59am -
 • NieuwIS start medische zorg
  Zwak, gewond of (geestes)ziek? Kom dan nu naar het kalifaat in Irak en Syrië! Terreurbende Islamitische Staat (IS) claimt daar namelijk de medische zorg te hebben georganiseerd.
  - 9 minuten geleden 25 Apr 15, 8:55am -
 • Nieuw'Jaar verlof na de geboorte'
  De overheid moet het mogelijk maken dat ouders na de geboorte van hun baby een jaar lang verlof kunnen nemen.
  - 7 minuten geleden 25 Apr 15, 8:39am -
 • Nieuw'Verenigingsleven gaat best oké'
  De sombere geluiden dat we steeds individualistischer worden en weinig meer samendoen zijn niet terecht. Dat zegt Josje den Ridder van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) vandaag in Zwolle tijdens de viering van 160 jaar recht op vrijheid van vere…
  - 41 minuten geleden 25 Apr 15, 8:05am -
 • NieuwDuitse tieners dood door koolmonoxide
  Twee 19-jarige Duitsers zijn gisteravond dood gevonden op een boot in het Duitse dorp Waren (Mecklenburg-Voorpommeren). Volgens een woordvoerster van de politie lijkt het op een koolmonoxidevergiftiging: "We gaan uit van een tragisch ongeval."
  - 55 minuten geleden 25 Apr 15, 7:51am -
 • 'Kwart ouders licht kinderen niet voor'
  Van de ouders van tieners zegt een kwart zijn kinderen niet seksueel te hebben voorgelicht. Dat blijkt uit het AD Gezinsonderzoek, waar de krant vandaag over schrijft. Drie op de tien pubers van twaalf jaar en ouder zeggen nog nooit met hun ouders ov…
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:42am -
 • Israël doodt gewapende Palestijn
  Israëlische grenspolitie heeft vannacht een Palestijn omgebracht bij een checkpoint in de stad Jeruzalem. De 16-jarige jongen zwaaide met twee messen en wilde daarmee de agenten, die er de wacht hielden, verwonden.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:27am -
 • 'Europa, doe meer voor vluchtelingen'
  Europa kan en moet meer doen voor bootvluchtelingen op de Middellandse Zee. Dat stelt het internationale Rode Kruis. De hulporganisatie is blij dat de EU-landen hebben beloofd om vaker in actie te komen op zee, maar vindt dat niet genoeg.
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 7:08am -
 • Man wil slang kussen, slang bijt man
  Austin Hatfield uit de Amerikaanse staat Florida was bijna in de running geweest voor een Darwinaward. Het niet al te snuggere figuur wilde een watermocassinslang zoenen. Uiteraard beet de slang Hatfield.
  - 9 uren geleden 24 Apr 15, 11:31pm -
 • Man (18) steekt buurtgenoot bij ruzie
  Een 18-jarige man is aangehouden omdat hij gisteren tijdens een ruzie een buurtgenoot een steekwond bezorgde. De steekpartij vond plaats in Enschede.
  - 10 uren geleden 24 Apr 15, 11:13pm -
 • Turkije ook al boos op Duitsland
  Turkije is pisnijdig op onze oosterburen omdat de Duitsers de Armeense genocide officieel erkend hebben. Dat meldt het ANP.
  - 10 uren geleden 24 Apr 15, 10:39pm -
 • Mensenrechtenactiviste vermoord in Pakistan
  De Pakistaanse mensenrechtenactiviste Sabeen Mahmud is vanavond in de Pakistaanse stad Karachi doodgeschoten.
  - 10 uren geleden 24 Apr 15, 10:18pm -
 • Van Gaal wil Giggs als opvolger
  Louis van Gaal heeft vanavond Manchest United-legende Ryan Giggs getipt als zijn mogelijke opvolger als hoofdtrainer van Manchester United. Dat meldt het ANP.
  - 10 uren geleden 24 Apr 15, 10:17pm -
 • Pepsi Light dumpt aspartaam
  Frisdrank Pepsi dumpt aspartaam in haar light-producten. Veel klanten zouden bezorgd zijn over de gezondheidsgevolgen van de zoetmaker.
  - 11 uren geleden 24 Apr 15, 10:14pm -
 • Onderzoek VS naar doden gijzelaars
  President Barack Obama gaat onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat een Amerikaanse drone bij een antiterreuractie twee westerse gijzelaars heeft gedood.
  - 11 uren geleden 24 Apr 15, 9:52pm -

BNR

 • Hans van Baalen: Laat Griekenland maar failliet gaan
  Met Griekenland valt niet serieus meer te praten. Je kunt daarom het best de financiën naar het land afsluiten en dan zal Griekenland, zegt VVD-Europarlementariër Hans van Baalen tegen BNR. "Ik zie het niet gebeuren dat ze zich hervormen."
  - 14 uren geleden 24 Apr 15, 6:22pm -
 • Kamp: 'We blijven elektrisch rijden stimuleren'
  De overheid zal elektrisch rijden in Nederland blijven ondersteunen en stimuleren, ondanks dat het geld kost, zegt minister Kamp. Waarschijnlijk wordt de manier waarop het gebeurt wel anders.
  - 16 uren geleden 24 Apr 15, 4:24pm -
 • Bussemaker bezorgd: It's raining men, ook bij lintjesregen
  Minister Bussemaker van Emancipatie roept iedereen op om voor volgend jaar vooral vrouwen voor te dragen voor een lintje. Bij de vandaag uitgereikte koninklijke onderscheidingen valt op dat twee keer zoveel mannen als vrouwen een versiersel ontvingen…
  - 16 uren geleden 24 Apr 15, 4:16pm -
 • 'Verloren vertrouwen in rechtssysteem fataal voor Lau Geeraets'
  Het verlies aan vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem is waarschijnlijk de reden geweest voor de zelfmoord van Lau Geeraets, die gisteren nog levenslang kreeg voor een dubbele moord. Dat zegt zijn advocaat Geert Jan Knoops tegen BNR.
  - 17 uren geleden 24 Apr 15, 3:46pm -
 • Gek, gekker, gekst: Nissan Juke NISMO RS
  Gekker dan gek. Dat is de Nissan Juke NISMO RS. De Japanners hebben 214pk in een mini-SUV gepropt. Is dat leuk? Presentator Meindert Schut zocht het uit.
  - 17 uren geleden 24 Apr 15, 3:23pm -
 • PvdA-Europarlementariër Kati Piri: 'Grotere stappen nodig tegen mensensmokkel'
  De maatregelen die de EU neemt tegen de mensensmokkel via de Middellandse Zee zijn een stap in de goede richting. Maar ze gaan nog lang niet ver genoeg, zegt Kati Piri, europarlementariër voor de PvdA.
  - 19 uren geleden 24 Apr 15, 1:56pm -
 • Robben treft Messi, Juve tegen Real in halve finale CL
  Arjen Robben en Bayern München moeten met FC Barcelona zien af te rekenen om de finale van de Champions League te bereiken.
  - 20 uren geleden 24 Apr 15, 12:41pm -
 • Arbeider Aziatische kledingfabriek nog altijd zwaar onderbetaald
  Er is nog steeds veel mis met de manier waarop onze kleren worden geproduceerd. Dat zegt de Schone Kleren Campagne, die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken.
  - 20 uren geleden 24 Apr 15, 12:39pm -
 • Nieuwe burgemeester Maastricht: 'Ik ben goed in verbinden'
  Annemarie Penn-te Strake volgt Onno Hoes op als burgemeester van Maastricht. Hoes kondigde een paar maanden geleden zijn vertrek aan, na enkele incidenten rond zijn privéleven. De eerste reactie op de keuze voor Penn zijn enthousiast.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 8:36am -
 • Europa verdrievoudigt grensbewaking op de Middellandse Zee
  Europa verdrievoudigt de grensbewaking op de Middellandse Zee. Dat hebben de Europese regeringsleiders gisteravond in Brussel besloten. De maatregel moet vluchtelingendrama’s als van afgelopen weekend voorkomen.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 4:54am -

Buienradar

NOS

 • Nederlands bedrijf verkocht afgekeurd paardenvlees
  Bij de Europese actie gisteren tegen fraude met paardenvlees, is ook een inval gedaan bij een bedrijf in Limburg. Volgens het Openbaar Ministerie heeft het bedrijf paardenpaspoorten vervalst. Daardoor zijn paarden die niet door consumenten gegeten mo…
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:42am -
 • Nieuwe stationsklok maakt atoomklok overbodig
  ProRail gaat de komende jaren alle 1500 stationsklokken vervangen. De nieuwe klokken lijken van buiten op de huidige klokken, maar de techniek erachter wordt geheel vernieuwd. Ook worden alle nieuwe klokken rond; nu hangen op veel stations nog klokke…
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:33am -
 • Doden door zware aardbeving in Himalaya
  In het Himalayagebergte is een zware aardbeving geweest. De beving in de buurt van de dichtbevolkte regio Kathmandu, Nepal, had een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. Gebouwen zijn zwaar beschadigd en er zijn doden en gewonden. Een kind is in K…
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:29am -
 • Topman Schiphol: bonus valt uit te leggen
  De topman van Schiphol, Jos Nijhuis, zegt in NRC Handelsblad dat zijn salaris goed valt uit te leggen. "Mijn huidige salaris kan ik voor mezelf uitstekend verantwoorden. Ik vind het geen exorbitante beloning."Nijhuis wijst erop dat hij een complex be…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 7:05am -
 • Mangoaanval levert Venezolaanse appartement op
  De Venezolaanse president Maduro heeft een appartement geregeld voor een vrouw die een mango naar zijn hoofd gooide. Ze had op het fruit een boodschap geschreven dat ze in woningnood verkeerde. Maduro zat achter het stuur van een autobus toen de vrou…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:53am -
 • Publieksvriendelijke acties politie op Koningsdag
  De politie gaat ook op Koningsdag actievoeren voor een betere cao. Het worden volgens vakbond ACP publieksvriendelijke acties. Agenten zijn wel aan het werk, maar ze delen daarnaast pennen uit aan het publiek om te laten zien dat ze actievoeren."Wij…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:28am -
 • Buiten Dordrecht is Koningsdag als vanouds
  Redacteur Piet van Asseldonk schrijft wekelijks over actuele ontwikkelingen rond het koningshuis. Deze week: Koningsdag.Komende maandag, de dag waarop koning Willem-Alexander 48 jaar wordt, beleven we de eerste Koningsdag nieuwe stijl. Dordrecht heef…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 6:15am -
 • Criminele tweeling gaat straks niet meer vrijuit
  Amerikaanse wetenschappers hebben een simpele manier gevonden om eeneiige tweelingen uit elkaar te houden. De methode kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een criminele tweeling van zijn onschuldige broer te onderscheiden. Het komt af en toe voor dat…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 6:12am -
 • Nieuw-Zeeland en Australië herdenken Slag om Gallipoli
  In Australië en Nieuw-Zeeland wordt vandaag herdacht dat het honderd jaar geleden is dat de Slag om Gallipoli begon. Tienduizenden mensen komen bijeen om de ruim 11.000 slachtoffers uit Australië en Nieuw-Zeeland te gedenken.De dag wordt ANZAC Day…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 5:34am -
 • Dochter Göring krijgt erfenis niet terug
  De dochter van nazi-leider Hermann Göring krijgt haar erfenis niet terug. Het parlement van de deelstaat Beieren heeft een verzoek daarvoor afgewezen.Beieren onterfde Edda Göring in 1948, twee jaar nadat haar vader zelfmoord had gepleegd vlak voord…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 5:18am -
 • Omgekeerd inzamelen of gedwongen scheiden?
  Van het ministerie van Milieu moeten we meer afval gaan scheiden. Gemeenten hebben daar een doelmatige manier voor gevonden: ze stoppen met het ophalen van restafval. Dat moeten de inwoners zelf wegbrengen.Zeist sluit zich aan bij de groeiende rij ge…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 5:16am -
 • Bloemencorso wordt gek van de regeltjes
  Het bloemencorso trekt vandaag weer door de Bollenstreek, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Bij de organisatie worden ze bijna gek van de regeltjes en eisen die aan het evenement worden gesteld."En elk jaar wordt het gekker. Hadden we de vergu…
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 4:40am -
 • Japanner aangehouden voor landen drone op kantoor Abe
  In Japan is een man aangehouden voor het landen van een drone op het kantoor van premier Abe. Yasuo Yamamoto (40) meldde zich gisteren zelf bij de politie. Volgens Japanse media heeft Yamamoto verklaard dat hij de drone heeft laten landen uit protest…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 3:09am -
 • Politie Baltimore geeft fout toe
  De politiechef van Baltimore heeft toegegeven dat een zwarte man die om medische hulp vroeg na zijn arrestatie die eerder had moeten krijgen. De 25-jarige Freddie Gray overleed zondag nadat hij een week eerder was opgepakt. Gray zou tijdens zijn arre…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 2:45am -
 • Ex-president Jemen roept op tot vredesonderhandelingen
  De voormalige president van Jemen, Ali Abdullah Saleh, heeft de Houthi-rebellen opgeroepen zich terug te trekken uit de gebieden die ze hebben veroverd. In ruil daarvoor zou de Saudische luchtmacht stoppen met luchtaanvallen.Saleh werd in 2011 uit Je…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 2:45am -
 • Gratis koffie in duizenden Starbuckswinkels VS door foutje
  In ongeveer achtduizend winkels van de Amerikaanse koffieketen Starbucks in de VS en Canada lag gisteravond het betalingssysteem plat. De winkels die op dat tijdstip nog open waren, gaven daarom gratis koffie weg.Inmiddels is de storing verholpen. De…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 2:18am -
 • Nieuwe evacuaties Chili om vulkaan
  In Chili worden nog eens 2000 mensen geëvacueerd na uitbarstingen van de vulkaan Calbuco. Ze moesten hun huis uit vanwege levensgevaarlijke modderstromen. Die modderstromen zijn een gevolg van het materiaal dat de vulkaan uitspuwt. Volgens de autori…
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 12:49am -
 • 'Weggestuurde directeur Wereldmuseum doorbetaald'
  Directeur Stanley Bremer (62) van het Wereldmuseum Rotterdam die gisteren vertrok, wordt tot zijn pensioen doorbetaald. Dat heeft voorzitter Harry Kramer van de raad van toezicht van het museum gezegd tegen NRC Handelsblad.Het Wereldmuseum verkeert a…
  - 9 uren geleden 24 Apr 15, 11:25pm -
 • Grote brand bedrijfsterrein Heerhugowaard onder controle
  In Heerhugowaard heeft een grote brand gewoed op een bedrijfsterrein. Het sein brand meester is inmiddels gegeven, het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen. De brand begon gisteravond laat bij een reinigings- en straalbedrijf. De brandweer r…
  - 9 uren geleden 24 Apr 15, 11:18pm -
 • Europese actie tegen fraude met paardenvlees
  Bij een actie tegen fraude met paardenvlees zijn in verschillende Europese landen in totaal 26 mensen opgepakt. De criminele organisatie wordt er onder meer van verdacht tussen 2010 en 2013 zo'n 4700 paarden die niet geschikt waren voor menselijke co…
  - 10 uren geleden 24 Apr 15, 10:39pm -

Trouw

 • Topman Schiphol kan bonus 'goed uitleggen'

  Topman Schiphol kan bonus 'goed uitleggen'

  Bestuursvoorzitter Jos Nijhuis van Schiphol vindt zijn salaris 'geen exorbitante beloning'. In NRC Handelsblad reageert hij vandaag voor het
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:30am -
 • Australië en Nieuw-Zeeland gedenken Gallipoli

  Australië en Nieuw-Zeeland gedenken Gallipoli

  Australië en Nieuw-Zeeland herdenken vandaag de meer dan 11.000 militairen die zij hebben verloren in de Slag om het schiereiland Gallipoli in
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:22am -
 • Japanner gearresteerd voor radioactieve drone

  Japanner gearresteerd voor radioactieve drone

  Een Japanse man is gisteren gearresteerd omdat hij eerder deze week een drone met een minuscule lading radioactief zand liet landen op het dak
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 5:08am -
 • Geld voor basisscholen gaat naar lege lokalen

  Geld voor basisscholen gaat naar lege lokalen

  Basisscholen zijn samen jaarlijks tussen de 6,7 en 17,5 miljoen euro kwijt aan leegstaande lokalen. De kosten lopen snel op, doordat het aantal
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 4:50am -
 • Gewapende Palestijn gedood bij Jeruzalem

  Gewapende Palestijn gedood bij Jeruzalem

  Israëlische militairen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een Palestijnse man gedood bij een checkpoint in de stad Jeruzalem. De man
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 3:46am -
 • Amerikanen krijgen Pepsi light zonder aspartaam

  Amerikanen krijgen Pepsi light zonder aspartaam

  Pepsi gaat in de Verenigde Staten de zoetstof in de light-varianten van cola vervangen. Nu drinken Amerikanen nog aspartaam in hun Diet Pepsi,
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 3:21am -
 • Pakistaanse mensenrechtenactiviste gedood

  Pakistaanse mensenrechtenactiviste gedood

  Een vooraanstaand mensenrechtenactiviste uit Pakistan is gisteravond doodgeschoten. Sabeen Mehmud liep met haar moeder door de stad Karachi, toen
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 2:36am -
 • Syrië reageert op VN-pleidooi Angelina Jolie: 'Ze is mooi'

  Syrië reageert op VN-pleidooi Angelina Jolie: 'Ze is mooi'

  Actrice Angelina Jolie heeft gisteren bij de Verenigde Naties een vurig pleidooi gehouden om de miljoenen Syrische vluchtelingen te helpen. Ze
  - 9 uren geleden 24 Apr 15, 11:27pm -
 • EU rolt criminele paardenvleesbende op

  EU rolt criminele paardenvleesbende op

  In diverse Europese landen heeft gisteren een gecoördineerde actie tegen illegale handel in paardenvlees plaatsgevonden. Daarbij is een
  - 10 uren geleden 24 Apr 15, 10:32pm -
 • Belgische bands zijn gewoon beter

  Belgische bands zijn gewoon beter

  In België wordt betere muziek gemaakt dan in Nederland. Echt waar. Tenminste, volgens de Antwerpse platenbaas Yves Vaes. En misschien ook wel
  - 12 uren geleden 24 Apr 15, 8:30pm -
 • Wereld staat stil bij massamoord op Armeniërs

  Wereld staat stil bij massamoord op Armeniërs

  Met een plechtigheid in de Armeense hoofdstad Jerevan en een kerkdienst in de Armeens-Apostolische kerk in Istanbul is vandaag de moord op
  - 13 uren geleden 24 Apr 15, 7:56pm -
 • Derdewereldtoestanden in Griekse ziekenhuizen

  Derdewereldtoestanden in Griekse ziekenhuizen

  Grieks ziekenhuispersoneel heeft vandaag weer een werkonderbreking gehouden, en dat was bepaald niet voor het eerst. In het ernstig in geldnood
  - 13 uren geleden 24 Apr 15, 7:55pm -
 • Polen laat Russische motorclub Nachtwolven niet toe

  Polen laat Russische motorclub Nachtwolven niet toe

  De Poolse regering staat niet toe dat de Russische motorclub Nachtwolven via Polen naar West-Europa rijdt. De nationalistische motorrijders, die
  - 13 uren geleden 24 Apr 15, 7:32pm -
 • Zeeuwse wethouder weigert lintje

  Zeeuwse wethouder weigert lintje

  Wethouder Christianne van de Vijver-Claerhoudt (Nieuw Gemeentebelang) van de gemeente Sluis heeft vandaag een koninklijke onderscheiding
  - 14 uren geleden 24 Apr 15, 6:58pm -
 • Minister Koenders in mei naar Cuba

  Minister Koenders in mei naar Cuba

  Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) brengt op 7 mei een bezoek aan Cuba. Hij meldde dat vandaag na een gesprek met zijn Cubaanse collega
  - 14 uren geleden 24 Apr 15, 6:16pm -

AD

Telegraaf

 • NieuwSuperkids goed van start
  Het RTL4-programma Superkids heeft vrijdagavond ruim 1,5 miljoen kijkers getrokken. Dat betekent een goede start voor Wendy van Dijk en Johnny de Mol.
  - 19 minuten geleden 25 Apr 15, 8:27am -
 • NieuwSchreuder over actie: 'Ik zie het wel'
  Ondanks de aangekondigde supportersactie – de eigen aanhang eist het vertrek van de complete Twentse trainersstaf – hoopt trainer Alfred Schreuder dat zijn ploeg zich zondagmiddag tegen AZ focust op het voetbal.
  - 19 minuten geleden 25 Apr 15, 8:27am -
 • NieuwAirbnb meestal verboden
  Wil je je huis verhuren via Airbnb? Let dan goed op, want het mag vaker niet dan wel. Advocaat Thomas van Vugt legt uit wat de regels zijn.
  - 22 minuten geleden 25 Apr 15, 8:24am -
 • NieuwBruce krijgt toch eigen serie
  Na Bruce Jenners interview met Diane Sawyer bevestigt E! News de geruchten over de documentaireserie over zijn geslachtsverandering.
  - 28 minuten geleden 25 Apr 15, 8:18am -
 • NieuwIsa Hoes weer klaar voor man
  Actrice Isa Hoes ontdekte op de set van de opname van de film de Ontsnapping dat haar lichaam weer klaar is voor een man.
  - 39 minuten geleden 25 Apr 15, 8:07am -
 • Nieuw'Sytze van der V., weg ermee!'
  Onrust in de Amersfoortse buurt waar de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. woont. Buurtbewoners demonstreerden vrijdagavond voor zijn huis omdat ze willen dat hij verhuist. De ophef ontstond na een artikel dat Van der V. pas schreef over het…
  - 40 minuten geleden 25 Apr 15, 8:06am -
 • Nieuw'Europa moet meer doen'
  Europa kan en moet meer doen voor bootvluchtelingen op de Middellandse Zee. Dat vindt het internationale Rode Kruis. De hulporganisatie is blij dat de EU-landen hebben beloofd om vaker in actie te komen op zee, maar vindt dat niet genoeg.
  - 44 minuten geleden 25 Apr 15, 8:02am -
 • NieuwObligaties nog steeds aantrekkelijk
  Ik verwacht dat de rentes op de kapitaalmarkten blijven dalen. In deze column zal ik enkele concrete posities bespreken die gebaseerd zijn op deze visie van een verdere rentedaling. In het spiegelbeeld van sterk dalende rentes, laten staatsleningen e…
  - 45 minuten geleden 25 Apr 15, 8:01am -
 • NieuwLast van zonneallergie
  - 46 minuten geleden 25 Apr 15, 8:00am -
 • Nieuw'Ik ben alles kwijt'
  Met een spontane hartenkreet vervloeken Marian Spiljard en haar man Wil in Vlijmen de inbrekers die begin deze week in hun huis inbraken. Terwijl ze vlakbij op visite waren, sloegen de dieven toe en namen vooral spullen mee waaraan het stel erg gehec…
  - 49 minuten geleden 25 Apr 15, 7:57am -
 • NieuwKoninklijke hapjes & sapjes
  Koningsdag is natuurlijk niet compleet zonder een tafel voor lekkernijen ... in het oranje! Sla jij vandaag de boodschappen in maar is jouw oranjemenu nog niet compleet? Wij hebben nog een aantal gezonde, lekkere en snelle snacks voor jullie op een r…
  - 60 minuten geleden 25 Apr 15, 7:46am -

Elsevier

 • NieuwPolitie deelt pennen uit op Koningsdag

  Politie deelt pennen uit op Koningsdag

  WOERDEN (ANP) - De politie gaat op Koningsdag in twee regio’s publieksvriendelijk actie voeren voor een betere cao. In de gebieden Noord-Nederland en Zeeland/West-Brabant willen agenten tijdens vrijmarkten pennen uitdelen en het publiek vragen te t…
  - 52 minuten geleden 25 Apr 15, 7:54am -
 • Limburgs bedrijf rommelde met paardenvlees

  Limburgs bedrijf rommelde met paardenvlees

  DEN HAAG (ANP) - Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van het vervalsen van paardenpaspoorten waardoor paarden die niet geschikt waren voor menselijke consumptie toch voor dat doel konden worden verkocht. Dat meldde het Openbaar Ministerie zat…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 7:04am -
 • 'Na de geboorte een jaar lang verlof'
  NIJMEGEN (ANP) - De overheid moet het mogelijk maken dat ouders na de geboorte van hun baby een jaar lang verlof kunnen nemen. Daarvoor pleit de Nijmeegse hoogleraar Carolina de Weerth zaterdag in de Volkskrant.
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 7:03am -
 • Zware aardbeving in Nepal

  Zware aardbeving in Nepal

  KATHMANDU (ANP) - Nepal is zaterdagochtend getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter. In de hoofdstad Kathmandu zijn volgens getuigen enkele gebouwen ingestort, maar er zijn nog geen gegevens over doden of ge…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 7:03am -
 • Australië en Nieuw-Zeeland gedenken Gallipoli

  Australië en Nieuw-Zeeland gedenken Gallipoli

  GALLIPOLI (ANP) - Australië en Nieuw-Zeeland herdenken zaterdag de meer dan 11.000 militairen die zij hebben verloren in de Slag om het schiereiland Gallipoli in het toenmalige Ottomaanse Rijk. Het is zaterdag precies honderd jaar geleden dat mansch…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:28am -
 • Topman Schiphol kan bonus 'goed uitleggen'

  Topman Schiphol kan bonus 'goed uitleggen'

  SCHIPHOL (ANP) - Bestuursvoorzitter Jos Nijhuis van Schiphol vindt zijn salaris ,,geen exorbitante beloning". In NRC Handelsblad reageert hij zaterdag voor het eerst op de ophef die is ontstaan over de bonus van 370.000 euro die hij in 2014 ontving.…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:27am -
 • 'Pretparken lijden onder kortingacties'

  'Pretparken lijden onder kortingacties'

  ELST (ANP) - Het wordt voor pretparken steeds moeilijker om geld te verdienen. Meer dan de helft van de bezoekers betaalt niet meer de volle entreeprijs, maar heeft een kortingskaartje op zak. Pretparken concurreren elkaar op die manier kapot, zeggen…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 6:00am -
 • 'Europa moet meer doen voor vluchtelingen'

  'Europa moet meer doen voor vluchtelingen'

  GENVE (ANP) - Europa kan en moet meer doen voor bootvluchtelingen op de Middellandse Zee. Dat vindt het internationale Rode Kruis. De hulporganisatie is blij dat de EU-landen hebben beloofd om vaker in actie te komen op zee, maar vindt dat niet genoe…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 5:34am -
 • 'Kwart ouders licht kinderen niet voor'

  'Kwart ouders licht kinderen niet voor'

  ROTTERDAM (ANP) - Van de ouders van tieners zegt een kwart zijn kinderen niet seksueel te hebben voorgelicht. Dat blijkt uit het AD Gezinsonderzoek, waar de krant zaterdag over schrijft. Drie op de tien pubers van twaalf jaar en ouder zeggen nog nooi…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 5:16am -
 • Politie Baltimore te laat met medische zorg
  BALTIMORE (ANP) - De politie van de Amerikaanse stad Baltimore heeft vrijdag toegegeven dat het heeft gefaald met het verlenen van medische zorg na de arrestatie van Freddie Gray. Gray werd eerder deze maand met geweld opgepakt en stierf een week lat…
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 3:29am -
 • Venezolaanse gooit mango, krijgt appartement
  CARACAS (ANP) - Een Venezolaanse vrouw die een mango naar het hoofd van president Nicolas Maduro gooide, krijgt een appartement toegewezen door de overheid. Dat heeft de president gezegd in een televisieprogramma.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 3:29am -
 • Hoge Veluwe: de tuin van de Kröller-Müllers
  HOENDERLOO (ANP) - Nationaal park De Hoge Veluwe is een van de oudste beschermde natuurgebieden van Nederland. Het park bestaat dit voorjaar precies tachtig jaar. Maar voordat het uitgestrekte bosgebied met heide en zandverstuivingen een park was, fu…
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 3:23am -
 • Bloemencorso zet Bollenstreek op kop
  NOORDWIJK (ANP) - Tientallen met bloemen versierde praalwagens en bijna een miljoen belangstellenden langs de route. Dat zijn de voornaamste ingrediënten van het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek. Zaterdag staat de streek weer op zijn kop…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 2:29am -
 • Brand verwoest twee woningen in Twente
  HENGELO (ANP) - In de Overijsselse plaatsen Hengelo en Markelo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee woningen volledig uitgebrand. Volgens een brandweerwoordvoerder waren beide branden zo hevig dat de huizen onbewoonbaar zijn geworden. Nieman…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 2:10am -
 • Pakistaanse mensenrechtenactiviste gedood
  KARACHI (ANP) - Een vooraanstaand mensenrechtenactiviste uit Pakistan is vrijdagavond doodgeschoten. Sabeen Mehmud liep met haar moeder door de stad Karachi, toen ze vanuit een voorbijrijdende auto werden beschoten.
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 2:04am -

Metro Nieuws

 • NieuwVan Klacht Naar Pluim? Nissan lost klacht op
  In de consumentenrubriek Van Klacht Naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven en / of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.CaseMonique de Heiden (Zoetermeer) koopt op 7 augustus 2013 haar 5e Nissan:…
  - 32 minuten geleden 25 Apr 15, 8:14am -
 • NieuwLimburgs bedrijf rommelde met paardenvlees
  Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van het vervalsen van paardenpaspoorten waardoor paarden die niet geschikt waren voor menselijke consumptie toch voor dat doel konden worden verkocht. Dat meldde het Openbaar Ministerie zaterdag.Paardenpas…
  - 41 minuten geleden 25 Apr 15, 8:05am -
 • NieuwIS verklaart oorlog aan Nike
  Nadat skinny jeans al eerder werden verboden door de radicale leiders van IS, hebben leden van de militiegroep nu ook een verbod uitgesproken op het dragen van Nike-kleding. Zo is te lezen in een bericht op Complex.twitter: https://twitter.com/Compl…
  - 55 minuten geleden 25 Apr 15, 7:51am -
 • Daghoroscoop Weegschaal 25 April 2015
  Jij voelt je vandaag een beetje eenzaam of buitengesloten. Terecht of onterecht, je bent zelf de enige die daar iets aan kan veranderen. Blijf dus niet in dat hoekje zitten.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Boogschutter 25 April 2015
  Jouw dag staat in het teken van je grenzen. Ze opnieuw ontdekken en ze vervolgens verleggen. Een moeilijke dag misschien, maar ook een dag vol tevredenheid en genoegdoening.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Steenbok 25 April 2015
  Begin voorzichtig met de uitvoering van jouw plannen. Pak het gedegen aan zodat de basis goed is. Ben je eenmaal goed op weg, dan loopt alles verder op rolletjes. Maar let op de start.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Vissen 25 April 2015
  Het wordt een zwaar dagje voor jou. Laat je er niet onderkrijgen. Je luchtige manier om naar problemen te kijken, zal jou daarbij kunnen helpen.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Schorpioen 25 April 2015
  Jij zet je beste beentje voor en zult met veel gevoel en discretie een kennis met zijn/haar problemen ter zijde staan. Daarmee oogst je veel respect en een vriend voor het leven.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Waterman 25 April 2015
  Jij bent maatschappelijk gericht. Misschien op lokaal niveau, misschien op globaal niveau. Je bent ook vandaag weer uitermate charmant en daardoor zien mensen jou graag.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Maagd 25 April 2015
  Je onzekerheid zorgt ervoor dat je je partner onder vuur neemt. Je wilt alles over zijn/haar doen en laten weten. Gelukkig kan je partner hier goed mee omgaan. Hij/zij ziet de oorzaken duidelijker dan jij.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:30am -

ND

 • NieuwBevrijdingskinderen nog één keer bij elkaar
  OISTERWIJK Kinderen van een Nederlandse moeder en een geallieerde bevrijder komen zaterdagmiddag nog één keer bij elkaar. In Oisterwijk in Noord-Brabant wordt na vijf jaar weer een bijeenkomst gehouden voor deze 'bevrijdingskinderen'. Het is waarsc…
  - 31 minuten geleden 25 Apr 15, 8:15am -
 • NieuwMan ligt dood in sloot na aanrijding
  EERBEEK In Eerbeek (Gelderland) is zaterdagochtend een man om het leven gekomen nadat hij vermoedelijk in zijn auto tegen een boom was gereden en daarna in het water lang de weg was terechtgekomen.
  - 31 minuten geleden 25 Apr 15, 8:15am -
 • NieuwTheologenblog: Bonusbeluste bankiers
  Hebben theologen iets actueels te melden? Hier bloggen theologen wekelijks overtheologie en actualiteit. Vandaag Rob van Houwelingen.
  - 53 minuten geleden 25 Apr 15, 7:53am -
 • Politie deelt pennen uit op Koningsdag
  WOERDEN De politie gaat op Koningsdag in twee regio's publieksvriendelijk actie voeren voor een betere cao. In de gebieden Noord-Nederland en Zeeland/West-Brabant willen agenten tijdens vrijmarkten pennen uitdelen en het publiek vragen te tekenen voo…
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:45am -
 • Hans Borstlap bemiddelt in Berkelland
  BERKELLAND Hans Borstlap, lid van de Raad van State, gaat bemiddelen in het thuiszorgconflict tussen de Gelderse gemeente Berkelland en de FNV. Dat heeft de vakbond zaterdag laten weten.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:30am -
 • Limburgs bedrijf rommelde met paardenvlees
  DEN HAAG Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van het vervalsen van paardenpaspoorten waardoor paarden die niet geschikt waren voor menselijke consumptie toch voor dat doel konden worden verkocht. Dat meldde het Openbaar Ministerie zaterdag.
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:45am -
 • ‘Na de geboorte een jaar lang verlof’
  NIJMEGEN De overheid moet het mogelijk maken dat ouders na de geboorte van hun baby een jaar lang verlof kunnen nemen. Daarvoor pleit de Nijmeegse hoogleraar Carolina de Weerth zaterdag in de Volkskrant.
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:45am -
 • Topman Schiphol kan bonus ‘goed uitleggen’
  SCHIPHOL Bestuursvoorzitter Jos Nijhuis van Schiphol vindt zijn salaris ,,geen exorbitante beloning". In NRC Handelsblad reageert hij zaterdag voor het eerst op de ophef die is ontstaan over de bonus van 370.000 euro die hij in 2014 ontving. Hij verd…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:16am -
 • ‘Somberheid over verenigingsleven onterecht’
  ZWOLLE De sombere geluiden dat we steeds individualistischer worden en weinig meer samendoen zijn niet terecht. Dat zegt Josje den Ridder van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) zaterdag in Zwolle tijdens de viering van 160 jaar recht op vrijheid…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 6:15am -
 • Australië en Nieuw-Zeeland gedenken Gallipoli
  GALLIPOLI Australië en Nieuw-Zeeland herdenken zaterdag de meer dan 11.000 militairen die zij hebben verloren in de Slag om het schiereiland Gallipoli in het toenmalige Ottomaanse Rijk. Het is zaterdag precies honderd jaar geleden dat manschappen va…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 6:00am -
 • ‘Pretparken lijden onder kortingacties’
  ELST Het wordt voor pretparken steeds moeilijker om geld te verdienen. Meer dan de helft van de bezoekers betaalt niet meer de volle entreeprijs, maar heeft een kortingskaartje op zak. Pretparken concurreren elkaar op die manier kapot, zeggen recreat…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 5:45am -
 • Steeds meer schoollokalen staan leeg
  DELFT Zeker 8 procent van de ruimte op basisscholen staat leeg, omdat het aantal leerlingen afneemt. Dat bleek onlangs uit een afstudeeronderzoek van Daniël Vos aan de TU Delft. In Trouw van zaterdag reageert Rinda den Besten van de PO-raad niet ver…
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 5:00am -
 • ‘Versmalling enige rem-prikkel bij wegwerk’
  AMERSFOORT Borden met een snelheidswaarschuwing zijn niet voldoende om automobilisten te laten remmen bij wegwerkzaamheden. Wat wel werkt is de weg tijdelijk anders inrichten, bijvoorbeeld met versmallingen. Dat dwingt rijders om extra goed op te let…
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 4:45am -
 • ‘Kwart ouders licht kinderen niet voor’
  ROTTERDAM Van de ouders van tieners zegt een kwart zijn kinderen niet seksueel te hebben voorgelicht. Dat blijkt uit het AD Gezinsonderzoek, waar de krant zaterdag over schrijft. Drie op de tien pubers van twaalf jaar en ouder zeggen nog nooit met hu…
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 4:30am -
 • ‘Handhaaf bed-bad-broodregeling streng’
  DEN HAAG VVD-coryfee Frits Bolkestein vindt dat partijgenoot en premier Mark Rutte hard moet optreden tegen gemeentes die het illegalenakkoord niet nakomen. Dat zei hij zaterdag in een interview met het AD.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 3:45am -
 • Hoge Veluwe: de tuin van de Kröller-Müllers
  HOENDERLOO Nationaal park De Hoge Veluwe is een van de oudste beschermde natuurgebieden van Nederland. Het park bestaat dit voorjaar precies tachtig jaar. Maar voordat het uitgestrekte bosgebied met heide en zandverstuivingen een park was, fungeerde…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 2:15am -
 • Brand verwoest twee woningen in Twente
  HENGELO In de Overijsselse plaatsen Hengelo en Markelo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee woningen volledig uitgebrand. Volgens een brandweerwoordvoerder waren beide branden zo hevig dat de huizen onbewoonbaar zijn geworden. Niemand raakte…
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 1:15am -
 • Grote brand op bedrijventerrein Heerhugowaard
  HEERHUGOWAARD Er woedt sinds vrijdagavond laat een grote brand op een bedrijventerrein in Heerhugowaard. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staan drie naast elkaar gelegen panden in brand.
  - 10 uren geleden 24 Apr 15, 11:15pm -
 • ‘Kieft’ nu ook Sportboek van het Jaar
  AMSTERDAM Het boek 'Kieft' van journalist Michel van Egmond is door het publiek verkozen tot Sportboek van het Jaar 2014. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma RTL Late Night. Het is de derde opsteker voor het boek over voorma…
  - 11 uren geleden 24 Apr 15, 9:45pm -
 • Journalist De Lange (Parool) overleden
  AMSTERDAM Journalist Albert de Lange van Het Parool, die in de krant schreef over zijn strijd tegen kanker, is overleden. Hij stierf vrijdag op 57-jarige leeftijd in zijn woning in Amsterdam. ,,Op een zelfgekozen moment'', aldus de krant op zijn webs…
  - 12 uren geleden 24 Apr 15, 8:45pm -
 • EU-brede actie tegen handel in paardenvlees
  DEN HAAG In diverse Europese landen heeft vrijdag een gecoördineerde actie tegen illegale handel in paardenvlees plaatsgevonden. Daarbij is een ,,georganiseerd crimineel netwerk'' opgerold, aldus Eurojust (het EU-orgaan voor justitiële samenwerking…
  - 12 uren geleden 24 Apr 15, 8:45pm -
 • Arctische Raad wars van politieke tweespalt
  De Verenigde Staten, Rusland en andere landen in het noordpoolgebied willen hun gezamenlijke strijd tegen klimaatverandering los van onenigheden door de crisis in Oekraïne voortzetten. Dat hebben de acht leden van de Arctische Raad afgesproken.
  - 12 uren geleden 24 Apr 15, 8:31pm -
 • Nederland en Unilever samen voor duurzaamheid
  DEN HAAG De Nederlandse overheid en Unilever gaan zich gezamenlijk inzetten voor duurzaamheid. Unilever-topman Paul Polman en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) tekenden vrijdag een strategisch partnerschap h…
  - 13 uren geleden 24 Apr 15, 8:15pm -
 • Bokito weer vader
  ROTTERDAM De beroemde gorilla Bokito is weer vader. Het pasgeboren jong is een mannetje en hij heet Thabo ('vreugde'). Tamani is de moeder en dit is haar zesde jong, allemaal verwekt door Bokito. Dit heeft Diergaarde Blijdorp vrijdagavond laten weten…
  - 13 uren geleden 24 Apr 15, 7:30pm -
 • Lagere straf voor doodslaan vrouw met koevoet
  ARNHEM Marinus A. uit Maarn heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen voor het doodslaan van zijn echtgenote met een koevoet. Hij was in januari 2013 veroordeeld tot vijftien jaar cel voor moord, maar het gerechtshof heeft daar vrijdag negen ja…
  - 13 uren geleden 24 Apr 15, 7:30pm -

Volkskrant

 • NieuwNieuwe evacuaties om vulkaan Chili

  Nieuwe evacuaties om vulkaan Chili

  Het gevaar van vulkaan Calbuco in Chili lijkt nog niet voorbij. Gisteren hebben zo'n 2000 bewoners uit het gebied rond de vulkaan huis en haard verlaten vanwege het gevaar van modderstromen die ontstaan door de grote hoeveelheid as die Calbuco uitsto…
  - 33 minuten geleden 25 Apr 15, 8:13am -
 • Slachtoffers bij zware aardbeving in Nepal

  Slachtoffers bij zware aardbeving in Nepal

  Nepal is vanochtend getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter. Er zijn voor zover bekend twee doden gevallen, onder wie een kind dat omkwam toen een standbeeld omviel. In de hoofdstad Kathmandu zijn gebouwen…
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:41am -
 • Limburgs bedrijf rommelde met paardenvlees

  Limburgs bedrijf rommelde met paardenvlees

  Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van het vervalsen van paardenpaspoorten waardoor paarden die niet geschikt waren voor menselijke consumptie toch voor dat doel konden worden verkocht. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 7:11am -
 • China rates its own citizens - including online behaviour

  China rates its own citizens - including online behaviour

  The Chinese government is currently implementing a nationwide electronic system, called the Social Credit System, attributing to each of its 1,3 billion citizens a score for his or her behavior. The system will be based on various criteria, ranging f…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 7:00am -
 • Topman Schiphol kan bonus 'goed uitleggen'

  Topman Schiphol kan bonus 'goed uitleggen'

  Bestuursvoorzitter Jos Nijhuis van Schiphol vindt zijn salaris 'geen exorbitante beloning'. In NRC Handelsblad reageert hij vandaag voor het eerst op de ophef die is ontstaan over de bonus van 370.000 euro die hij in 2014 ontving. Hij verdiende in da…
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:30am -

RTL

 • Nieuw'Veel doden onder puin door aardbeving Nepal'
  Het lijkt erop dat er bij de zeer zware aardbeving in Nepal veel doden zijn gevallen.
  - 16 minuten geleden 25 Apr 15, 8:30am -
 • NieuwDoden door aardbeving Nepal
  In een stad buiten de hoofdstad Nepalese Kathmandu is door de zware aardbeving volgens een getuige een kind omgekomen, toen een standbeeld omviel.
  - 54 minuten geleden 25 Apr 15, 7:52am -
 • Video: 'Mogen we deze Zweedse agenten houden?'
  Bijna iedere week duikt er wel een filmpje op van Amerikaanse agenten die met extreem veel geweld ingrijpen. Veel Amerikanen zijn helemaal klaar met het politiegeweld. Als vier Zweedse agenten tijdens hun vakantie in New York ingrijpen bij een vechtp…
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:34am -
 • Gesjoemel met paardenvlees door Limburgs bedrijf
  Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van het vervalsen van paardenpaspoorten waardoor paarden die niet geschikt waren voor menselijke consumptie toch voor dat doel konden worden verkocht.
  - 1 uur geleden 25 Apr 15, 7:22am -
 • Zware aardbeving in Nepal
  Nepal is opgeschrikt door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 7,5 op de schaal van Richter
  - 2 uren geleden 25 Apr 15, 6:42am -
 • 'Versmal weg bij werkzaamheden'
  Borden waarop wordt gewaarschuwd minder hard te rijden helpen niet voldoende om automobilisten te laten remmen bij wegwerkzaamheden.
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 6:05am -
 • 'Europa doet niet genoeg voor bootvluchtelingen'
  De EU-landen hebben beloofd om vaker in actie te komen voor bootvluchtelingen op de Middellandse Zee, maar dat is nog lang niet genoeg, vindt internationale Rode Kruis.
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 5:47am -
 • Drie op tien pubers praten met ouders nooit over seks
  Een kwart van de ouders vertelt hun tienerzoon of -dochter niets over de bloemetjes en de bijtjes.
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 5:29am -
 • Bedrijfspanden in de as in Heerhugowaard
  Op een bedrijventerrein in Heerhugowaard heeft een grote brand gewoed. Daarbij zijn twee panden volledig verwoest.
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 4:43am -
 • Opperdoes een week lang oranje: 'Het is gewoon heel gezellig'
  Eens in de vijf jaar pakt Opperdoes, thuisland van de Opperdoezer Ronde, groot uit met een meerdaags feest. Het wordt het Oranjedorp van West-Friesland genoemd. Zelf doen ze daar niet ingewikkeld over. Anneke Boot: "Oranjefan zou ik ons niet willen n…
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 4:30am -
 • Grote brand op bedrijventerrein Heerhugowaard
  Er woedt een grote brand op een bedrijventerrein in Heerhugowaard.
  - 9 uren geleden 24 Apr 15, 11:38pm -
 • Nieuwe evacuaties om vulkaan Chili
  Het gevaar van vulkaan Calbuco in Chili lijkt nog niet voorbij.
  - 10 uren geleden 24 Apr 15, 10:24pm -
 • Tumor in hoofd blijkt embryo van tweelingzus
  In Californië is een vrouw er op pijnlijke manier achter gekomen dat ze een tweelingzus had. Zonder dat ze het wist droeg ze haar zus al 26 jaar lang met zich mee. In een tumor, in haar hoofd.
  - 10 uren geleden 24 Apr 15, 10:17pm -
 • Herdenking genocide afgesloten met indrukwekkende fakkeltocht
  In Armenië is de herdenking van de Armeense genocide ten einde gekomen. Bij de herdenking waren onder andere de Russische president Poetin en de Franse president Hollande.
  - 11 uren geleden 24 Apr 15, 10:15pm -
 • 'Kapitein' vluchtelingenboot beweert onschuldig te zijn
  De kapitein van het rampschip, dat zondag zonk in de Middellandse Zee, moest vandaag voor het eerst voor de rechter komen. Volgens zijn advocaat wordt hij aangewezen als zondebok.
  - 11 uren geleden 24 Apr 15, 10:13pm -
 • Politieacties gaan door ondanks 'goed gesprek' met minister
  De politiebonden hebben 'een goed gesprek' gehad met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie maar gaan desondanks door met actievoeren.
  - 11 uren geleden 24 Apr 15, 9:16pm -
 • Roemenië rolt gewelddadige bende op
  De politie in Roemenië heeft een bende opgerold die zich de 'Academie van Roemeense Criminelen' noemde. Ze leerden jonge criminelen hoe je een overval of een inbraak moest plegen. De bende was ook hier in Nederland actief.
  - 12 uren geleden 24 Apr 15, 9:07pm -
 • Kapitein rampschip verdacht van moorden
  De kapitein van het schip vol vluchtelingen dat op de Middellandse Zee kapseisde, blijft in de cel zitten. Hij wordt verdacht van moord en mensensmokkel. Zo'n achthonderd mensen vonden de dood bij de bootramp.
  - 13 uren geleden 24 Apr 15, 7:42pm -
 • Lagere straf voor doden vrouw met koevoet
  Een man die zijn vrouw heeft doodgeslagen met een koevoet, heeft in hoger beroep een fors lagere straf voor gekregen. Het gerechtshof achtte namelijk niet bewezen dat de man zijn vrouw met voorbedachte rade heeft vermoord, maar in een opwelling heeft…
  - 13 uren geleden 24 Apr 15, 7:40pm -
 • Vrouw redt leven partner na 'sterk voorgevoel'
  Soms heb je een vreemd voorgevoel. En soms moet je daar wat mee doen. Dat bewijst het verhaal van een vrouw uit de Amerikaanse staat Utah. Door naar haar gevoel te luisteren redde ze het leven van haar man, die zonder dat ze het wist thuis in de gara…
  - 14 uren geleden 24 Apr 15, 7:13pm -
 • Gaat je gadget-hart sneller kloppen van Apple Watch?
  Hier is hij nog niet te koop, maar enkele Nederlanders wisten hem toch al te bemachtigen: de Apple Watch. Echt populair zijn slimme horloges nog niet. Kan Apple dat veranderen? En wat kun je er eigenlijk mee?
  - 14 uren geleden 24 Apr 15, 7:01pm -
 • Ontruiming om bommelding bij Vrijheidsbeeld
  In de haven van New York zijn het Vrijheidsbeeld en het eilandje waarop het vermaarde beeld staat, ontruimd wegens een verdacht pakketje en een bommelding. Het bleek loos alarm.
  - 14 uren geleden 24 Apr 15, 6:48pm -
 • Armeense genocide: 100 jaar geleden, maar niet vergeten
  Nederland wil niet kiezen tussen Armenië en Turkije. En daarom is ook niemand van de regering bij de herdenking van de genocide in Armenië. 1 tot 1,5 miljoen Armeniërs werden door de toenmalige Turkse heersers de dood ingejaagd. En Turkije houdt…
  - 14 uren geleden 24 Apr 15, 6:34pm -
 • Lintje voor Leo (86) met zijn ouderenbus: Fantastisch
  Zonder hem zaten ze naar eigen zeggen 'achter de geraniums.' Al 25 jaar rijdt de 86-jarige Leo Slijk uit Rotterdam voor een euro ouderen rond. Tijd voor een lintje, vond zijn dochter.
  - 14 uren geleden 24 Apr 15, 6:32pm -
 • Gaswinning Terschelling: geen natuur, maar asfalt
  Een voorzichtige juichstemming op Terschelling. Want de Tweede Kamer wil dat de plannen om voor het eiland naar gas te boren voorlopig worden opgeschort.
  - 14 uren geleden 24 Apr 15, 6:19pm -
 • Almelo herdenkt Armeense genocide met stille tocht
  In Almelo is de Armeense genocide herdacht. Ter nagedachtenis liepen leden van Comité 1915, de stichting Armeense Genocide Monument Almelo en de Armeens Apostolusche Kerk mee in een stille tocht.
  - 15 uren geleden 24 Apr 15, 6:08pm -
 • Zelfmoord zelfs in EBI niet te voorkomen
  De Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught is de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland. De onlangs veroordeelde Lau Geeraets pleegde er zelfmoord. Volgens onderzoekster Sanne Struijk komt dit als een klap voor het gevangenispersoneel.
  - 15 uren geleden 24 Apr 15, 6:04pm -
 • Dood Lau G: 'Hoe heeft dit hier kunnen gebeuren?'
  Gisteren werd hij tot levenslang veroordeeld. Vannacht pleegde moordenaar Lau Geeraets zelfmoord in de zwaarbeveiligde EBI in Vught. De gevangenis is gebouwd voor de meest vluchtgevaarlijke criminelen. Het is een regime waar veel kritiek op is.
  - 15 uren geleden 24 Apr 15, 6:02pm -
 • Rellen Rome: Feyenoordhooligan verdacht van poging tot doodslag
  Een van de Feyenoordsupporters die betrokken zou zijn bij de rellen in Rome, wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij zou een zware vuurwerkbom hebben gegooid naar een Italiaanse agent.
  - 15 uren geleden 24 Apr 15, 5:20pm -
 • Vulkaanuitbarsting Chili: 'Stenen vielen op ons dak'
  Het luchtverkeer in een deel van Chili en Argentinië is ontregeld door de uitbarsting van vulkaan Calbuco. De vulkaan ligt in Chili, maar de as die er vrijkomt, gaat ook richting het buurland. De Chileense president Bachelet heeft de noodtoestand u…
  - 16 uren geleden 24 Apr 15, 5:15pm -
 • 'Laf dat Rutte niet bij herdenking Armeense genocide was'
  100 jaar geleden vluchtte haar familie uit angst voor de Turkse deportaties weg uit het Ottomaanse Rijk. Sindsdien keerden ze niet meer terug. Tot vandaag. De 24-jarige Christina Wartamova was te gast bij de 100-jarige herdenking van de Armeense geno…
  - 16 uren geleden 24 Apr 15, 4:28pm -
 • Met 3D-mes de rechtbank in: makkie
  Studenten van de Avans Hogeschool zijn er in geslaagd met 3D-messen de rechtbank van Den Bosch in te komen.
  - 16 uren geleden 24 Apr 15, 4:25pm -
 • 'Als je gezond eet, mag je soms ook iets lekkers'
  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima openden de Koningsspelen in Leiden. De sportdag draait om het belang van meer beweging voor kinderen en een goed ontbijt. En daar houdt de koninklijke familie zich ook aan, zegt Máxima...
  - 16 uren geleden 24 Apr 15, 4:18pm -
 • Een 3D reis door een sterrenwolk met Hubble
  Met dit 3D-filmpje viert de NASA de verjaardag van ruimtetelescoop Hubble. Zo kan iedereen zelf een ruimtereis maken door sterrenwolk Westerlund 2; op zo'n 20.000 lichtjaren van onze aarde.
  - 16 uren geleden 24 Apr 15, 4:18pm -
 • Hond leidt politie naar stelend baasje
  Het is misschien wel de mooiste eigenschap van honden: dat ze trouw zijn. Ze zullen hun baasje niet snel in de steek laten.
  - 17 uren geleden 24 Apr 15, 4:08pm -
 • Waarom de politie al weken actie voert
  Langzaamaanacties, stiptheidsacties, sirene-acties: de politie voert al weken actie voor meer loon. Waarom doen ze dat en wat voor een acties kunnen we nog verwachten? Vier vragen.
  - 17 uren geleden 24 Apr 15, 3:45pm -
 • 'Moeder van Wesley opgelucht over straf'
  De moeder van de 15-jarige Wesley, die op het Corbulo College in Voorburg werd doodgestoken, is opgelucht dat de dader gestraft is. Dat zegt haar advocaat tegen RTL Nieuws.
  - 17 uren geleden 24 Apr 15, 3:20pm -
 • Lintjesregen 2015: Lintjes in Krimpenerwaard
  De volgende mensen uit Krimpenerwaard hebben een lintje gekregen.
  - 18 uren geleden 24 Apr 15, 3:13pm -
 • Tivoli schrapt concerten om neergestort plafond
  Zes concerten in de grote zaal van het Utrechtse muziekpodium TivoliVredenburg zijn afgelast vanwege een plafondplaat die deze week naar beneden stortte. Daarnaast worden nog 21 concerten in een andere zaal gehouden.
  - 18 uren geleden 24 Apr 15, 3:01pm -
 • Autoschade: beetje shoppen kan honderden euro's schelen
  Het is voor veel mensen een raadsel hoe de rekening voor reparatie van hun auto tot stand komt. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijken reparateurs sterk uiteenlopende bedragen te vragen voor dezelfde schade.
  - 18 uren geleden 24 Apr 15, 3:00pm -
 • Hedwigepolder mag definitief onder water gezet worden
  Het onder water zetten van de Hedwigepolder in Zeeuws Vlaanderen gaat definitief door. De rechter verwierp de bezwaren van de eigenaar met de meeste grond in de polder. Die kan niet meer in beroep tegen de uitspraak.
  - 18 uren geleden 24 Apr 15, 2:42pm -
 • Sandeed stapte niet in boot: 'Ga niet naar Europa'
  De Syrische vluchteling Ali Sandeed stond op het punt om met een bootje de gevaarlijke overtocht naar Europa te maken, maar besloot uiteindelijk om in Libanon te blijven. "Ik ben in het vluchtelingenkamp gebleven om Syrië weer op te bouwen."
  - 18 uren geleden 24 Apr 15, 2:22pm -
 • Wildwest bij politiecontrole België: Nederlander jaar cel in
  Een 28-jarige Nederlander die met een noodgang probeerde te ontkomen aan de politie, heeft in België een jaar gevangenisstraf gekregen.
  - 19 uren geleden 24 Apr 15, 1:35pm -
 • Drie jaar cel voor doodschudden baby
  Een 25-jarige Utrechter die zijn maand oude dochtertje dood schudde, moet drie jaar de cel in. De man schudde het babytje omdat hij het huilen niet aankon.
  - 20 uren geleden 24 Apr 15, 1:06pm -
 • Zeeuwse wethouder weigert lintje, 'ik heb er niet zoveel mee'
  Die komt niet voor de verwarming, dacht de Zeeuwse wethouder Christianne van de Vijver nog toen ze de burgemeester voor de deur zag staan. Die kwam haar een lintje aanbieden. Dat weigerde Van de Vijver resoluut.
  - 20 uren geleden 24 Apr 15, 1:06pm -
 • Huh? Android plast op Apple in Google Maps
  Een rare verschijning op Google Maps: in Pakistan is een Android-logo te zien dat over een logo van Apple plast. Iemand binnen Google moet een pesthekel hebben aan Apple.
  - 20 uren geleden 24 Apr 15, 12:55pm -
 • Advocaten: 'Situatie Lau Geeraets mentaal ondraaglijk'
  De veroordeling tot levenslange gevangenisstraf, zonder uitzicht op verbetering, heeft volgens de advocaten van Lau Geeraets geleid tot zijn zelfmoord in de gevangenis.
  - 20 uren geleden 24 Apr 15, 12:51pm -
 • Armeense genocide ook in Turkije herdacht
  In Istanbul is de Armeense genocide herdacht met een kerkdienst in de Armeens-Apostolische kerk. De Turkse minister van Europese Zaken, Volkan Bozkan, was daar namense de Turkse regering bij.
  - 21 uren geleden 24 Apr 15, 12:12pm -
 • Explosie Heerlen vermoedelijk door koperdiefstal
  De explosie in Heerlen afgelopen maandag is vermoedelijk veroorzaakt door diefstal van koperen gasleidingen. Dat blijkt uit technisch onderzoek van de politie.
  - 21 uren geleden 24 Apr 15, 12:04pm -
 • Hetero vraagt homovriend mee naar schoolgala: wil je mijn date zijn?
  De 17-jarige homoseksuele Anthony Martinez uit Las Vegas helpt altijd mee met het plannen van schoolgala's. Maar hij werd nooit door een andere jongen gevraagd als date. Zijn beste - heteroseksuele - vriend, bracht daar op een geweldige manier verand…
  - 21 uren geleden 24 Apr 15, 11:42am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse