Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • 'VVD wil meer coöperatie met dictators'
  Nederland moet meer samenwerken met dictators. De heersers aan de randen van Europa moeten voortaan niet meer met opgeheven vinger tegemoet worden getreden, zegt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview met de Volkskrant.
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 8:03am -
 • India onderzoekt mogelijke jihadduif
  Een duif bezorgt Indiase onderzoekers al meer dan een week hoofdbrekens. Inmiddels buigt zelfs het ministerie van Binnenlandse Zaken zich over de vraag of men hier van doen heeft met een onschuldige duif voor wedstrijden, of een 'jihadduif'.
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 7:56am -
 • Copiloot wilde spectaculair gebaar maken
  Copiloot Andreas Lubitz liep rond met het idee om een "spectaculaire gebaar te maken waardoor iedereen zich zou herinneren wie hij was". Dat heeft de ex-vriendin van Lubitz gezegd tegen de Duitse krant Bild.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:48am -
 • Nieuw-Zeeland stopt zoektocht NL'er
  De autoriteiten in Nieuw-Zeeland zullen niet langer zoeken naar een vermiste Nederlander. Dat meldt het ANP.
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 9:52pm -
 • Keeper Rusland geraakt door vuurwerk
  De keeper van het Russische nationale team is vanavond geraakt door vuurwerk. Dit gebeurde tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro, zo weet het ANP.
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 9:38pm -
 • Hugo Walker (81) overleden
  Sportcommentator Hugo Walker is overleden. De verslaggever, die zich vooral bezig hield met voetbal, is 81 geworden.
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 9:05pm -
 • Astronaut begint aan jaar in ISS
  Scott Kelly is vandaag begonnen aan zijn reis van een jaar. De astronaut zal een jaar lang in het ruimtestation ISS vertoeven.
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 8:53pm -
 • 'Apple = Hitler'
  Het Amerikaanse computerbedrijf Apple is stiekem Adolf Hitler. Dat vindt de CEO van het Chinese bedrijf LeshiTV, dat de strijd op de smartphonemarkt aangaat met het bedrijf uit Cupertino.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 8:37pm -
 • Paardenbeul mishandelt merries
  Twee merries zijn afgelopen nacht mishandeld in een stal bij Empe, tussen Apeldoorn en Zutphen. Dat meldt het ANP.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 8:17pm -
 • Top ABN krijgt gewoon loonsverhoging
  "Fuck de kritiek, geld voor de bazen". Dat is een beetje de samenvatting van een interne memo van ABN Amro waarin staat dat de bank gewoon vasthoudt aan de loonsverhoging voor de top van het bedrijf.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 7:59pm -
 • Lufthansa biedt vergoeding Germanwings
  Luchtvaartmaatschappij Lufthansa, eigenaar van prijsvechter Germanwings, gaat een schadevergoeding geven aan de nabestaanden van de slachtoffers van de rampvlucht van Germanwings.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 7:41pm -
 • KLM ook met twee man in cockpit
  Ook KLM gaat de regels aanpassen zodat (co)piloten nooit meer alleen in een cockpit kunnen zitten. Moet één van de twee even naar buiten om een plasje te doen, dan zal vanaf nu een lid van het cabinepersoneel de cockpit binnengaan.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 7:16pm -
 • Israël betaalt Palestijnen belasting
  Israël heeft vandaag beloofd honderden miljoenen euro's belastinggeld aan de Palestijnse Autoriteit over te maken.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 6:59pm -
 • Killerstruik doodt runderen
  Zes Schotse Hooglanders zijn in de bossen van het Limburgse Schinveld om het leven gekomen na het eten van een giftige struik.
  - 15 uren geleden 27 Mar 15, 6:36pm -
 • Neelie adviseur Amerikaanse bank
  Neelie Kroes, voormalig eurocommissaris, heeft een nieuw klusje gevonden. Ze wordt adviseur bij Bank of America Merrill Lynch, zo weet het ANP.
  - 15 uren geleden 27 Mar 15, 6:16pm -

BNR

 • NS gaat gedupeerden stroomstoring compenseren
  De NS gaat reizigers compenseren voor de schade door vertragingen als gevolg van de stroomstoring van vandaag. Dat zegt Stan Hoen tegen BNR. Ondanks het feit dat sprake was van overmacht zal het vervoerbedrijf coulance in acht nemen.
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 8:55pm -
 • Weekend Wetenschap | Sterke staaltjes van zwakke wachtwoorden
  Veel websites hebben naast het veld waar je een nieuw wachtwoord invult, een inschatting van de veiligheid van het wachtwoord. Die inschatting kun je het beste maar negeren. Sommige sites blijken Password1+ een goed wachtwoord te vinden.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 7:46pm -
 • How to spend it van 27 maart | Defender met pensioen
  Het weekend staat weer voor de deur, hierbij de selectie van Barbara de Back van Vandennorth & company. Het verdiende geld kan weer worden uitgegeven, aan een iconische auto ditmaal.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 7:07pm -
 • Focus RS krijgt maximaal 350pk
  De nieuwe Focus RS van Ford krijgt maximaal 350pk. Dat zei de baas van het ontwikkelingscentrum van Ford in de Nationale Autoshow op BNR.
  - 16 uren geleden 27 Mar 15, 5:37pm -
 • Uitkijken: op N-wegen wordt steeds meer geflitst
  Het aantal flitsers op N-wegen is het afgelopen jaar verder toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van Flitsmeister.
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 3:27pm -
 • Stroomstoring een van grootste in ons land
  De stroomstoring die vrijdag delen van Noord-Holland en Flevoland trof, is een van de grootste die ons land heeft meegemaakt. Volgens Netbeheer Nederland is de precieze omvang nog niet bekend. "Maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de storing van v…
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 2:51pm -
 • Zieke Lubitz verscheurde doktersverklaring
  Copiloot Andreas Lubitz was ten tijde van de crash ziek maar verzweeg dat voor zijn werkgever. Dat blijkt volgens het Duitse Openbaar Ministerie uit een verscheurde doktersverklaring die onderzoekers bij de piloot thuis hebben gevonden.
  - 20 uren geleden 27 Mar 15, 1:22pm -
 • 'Nabestaanden nu zeker recht op schadevergoeding'
  Advocaat Veeru Mewa zegt dat de kennis die de luchtvaartmaatschappij had over de psychische problemen van de piloot zorgen voor ongelimiteerde aansprakelijkheid. De nabestaanden zullen de schade dus vergoed krijgen.
  - 22 uren geleden 27 Mar 15, 11:25am -
 • Column Kees de Kort | Eerste wolkjes aan de horizon
  Macro-econoom Kees de Kort is vanwege de stroomstoring niet met de metro maar op de fiets naar de redactie gekomen en is onderweg flink natgeregend. Toch blijft hij lachen. Maar dat geldt niet voor de Amerikanen die de lucht boven hun economie zien b…
  - 22 uren geleden 27 Mar 15, 11:17am -
 • Angst escalatie in Jemen neemt toe
  Onder leiding van Saudi-Arabië gaan de bombardementen van tien landen uit de regio door. En ook het inzetten van grondtroepen wordt niet uitgesloten.
  - 1 dag geleden 27 Mar 15, 7:10am -


NOS

 • NieuwTientallen doden bij strijd in Jemen
  Bij de luchtaanvallen in Jemen zijn de afgelopen dagen veel mensen gedood. Alleen al in de hoofdstad Sanaa kwamen zeker dertig mensen om het leven, meldt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.Een coalitie van Arabische staten onder aanvoerin…
  - 39 minuten geleden 28 Mar 15, 8:39am -
 • Nieuw'Zelfs een huisarts raakt hierdoor overspannen'
  Niet alleen mensen die zorg ontvangen, klagen over de wirwar aan regels en doorverwijzingen sinds 1 januari. Ook hulpverleners hebben er last van, bevestigt de Landelijke Huisartsen Vereniging. Een huisarts trok persoonlijk aan de bel. In een brief v…
  - 43 minuten geleden 28 Mar 15, 8:35am -
 • Nog veel bagage op Schiphol na stroomstoring
  Op Schiphol ligt nog veel bagage na de stroomstoring van gisteren. Twee- tot drieduizend koffers zijn achtergebleven. Die worden vandaag naar de eigenaren gestuurd.Schiphol gaat samen met luchtvaartmaatschappijen proberen de bagage met aansluitende v…
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 8:11am -
 • 'Er is nog niet één volledig lichaam gevonden'
  Er wordt nog steeds met man en macht gewerkt aan het bergen van de 150 slachtoffers, vier dagen na het neerstorten van het Germanwings-toestel. "Het is vreselijk werk voor de hulpverleners. Er is nog niet één volledig lichaam gevonden", zegt corres…
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 7:58am -
 • Leger verdrijft terroristen uit hotel Mogadishu
  Na ruim 12 uur heeft het Somalische leger een einde kunnen maken aan de bezetting van een hotel in de hoofdstad Mogadishu. 17 mensen kwamen om het leven na een bestorming door leden van de islamitische terreurgroep al-Shabaab.De terroristen gijzelden…
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:43am -
 • 'ABN Amro bestrijdt corruptie onvoldoende'
  De Nederlandsche Bank vindt dat ABN AMRO te weinig doet om het risico op corruptie te verkleinen. In een rapport van de DNB dat het Financieele Dagblad in handen heeft staat dat de relatie met het Russische olieconcern Gunvor een belangrijk punt van…
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 5:58am -
 • 'Het is echt een baan, zorgadministratie'
  Niet alleen bij belangenorganisaties trekken mensen aan de bel over hun moeizame zoektocht naar de juiste zorg. In de NOS Zorg Enquête hebben duizenden mensen hun ervaringen met de zorg gedeeld. Omdat veel mensen nog samen met zorgverzekeraars en ge…
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 5:31am -
 • Mensen verdwalen in nieuwe zorgregels
  Bij wie moet ik nu zijn voor mijn zorg, en wat als de ene instantie naar de andere wijst? Steeds meer mensen verdwalen in het nieuwe zorgsysteem en worden van het kastje naar de muur gestuurd.Zowel bij de NOS als bij de belangenorganisaties Nederland…
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 5:30am -
 • NS: treinen rijden weer normaal
  De NS zegt dat de treinen rond Amsterdam en Schiphol vanochtend weer volgens de normale dienstregeling rijden. Gisteren was het treinverkeer zwaar ontregeld rond de hoofdstad door de stroomstoring die Noord-Holland en Flevoland trof. De storing had g…
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 5:30am -
 • Lelystad Airport mag definitief uitbreiden
  Schiphol krijgt definitief toestemming van de regering om Lelystad Airport uit te breiden. Dat wordt volgende week officieel bekendgemaakt. Het kabinet en het parlement waren in principe afgelopen zomer al akkoord. Om het licht helemaal op groen te z…
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 4:52am -
 • Saudische ambassadeur terug in Zweden
  Saudi-Arabië stuurt zijn ambassadeur terug naar Zweden. Dat meldt de Saudische nieuwszender Al-Arabiya. Ruim twee weken geleden werd de Saudische ambassadeur teruggeroepen, na een aantal incidenten tussen de twee landen.De Zweedse regering uitte eer…
  - 5 uren geleden 28 Mar 15, 3:56am -
 • Vijf vragen over verkiezingen Nigeria
  Het zijn de spannendste verkiezingen in Nigeria sinds het einde van de militaire dictatuur in 1999. Zes weken geleden werden ze uitgesteld in verband met de strijd tegen Boko Haram, maar vandaag mogen de Nigerianen dan toch hun president kiezen. Hoew…
  - 5 uren geleden 28 Mar 15, 3:52am -
 • Portret presidentskandidaten Nigeria
  De verkiezingsstrijd in het olierijke Nigeria gaat tussen president Goodluck Jonathan en oppositieleider Mohammed Buhari.De eerste faalde in zijn aanpak van Boko Haram, de tweede was ooit een militaire dictator die ambtenaren kikkersprongen liet make…
  - 5 uren geleden 28 Mar 15, 3:50am -
 • Nigeria kiest nieuwe president
  In Nigeria mogen vandaag 70 miljoen kiezers naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. De kiezers kunnen op 14 kandidaten stemmen, maar de strijd gaat tussen president Goodluck Jonathan en oppositieleider Mohammed Buhari. De verkiezingen werd…
  - 6 uren geleden 28 Mar 15, 3:35am -
 • Amerikanen redden Saudische piloten uit Golf van Aden
  Het Amerikaanse leger heeft twee Saudische piloten uit de internationale wateren in de Golf van Aden gered. De twee F-15-piloten hadden met hun schietstoel het gevechtsvliegtuig verlaten. Dat kreeg boven de Rode Zee technische problemen, volgens het…
  - 7 uren geleden 28 Mar 15, 2:15am -
 • 'Clinton heeft haar server gewist'
  De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton heeft haar mailserver gewist. Dat zegt de Republikeinse voorzitter van de congrescommissie die de aanval in Benghazi in 2012 onderzoekt waarbij onder anderen de Amerikaanse ambassadeur…
  - 9 uren geleden 28 Mar 15, 12:45am -
 • Enige nog bekende ebolapatiënt Liberia overleden
  De enige nog bekende ebolapatiënt in Liberia is overleden. De vrouw stief vrijdag in een behandelcentrum voor patiënten in de hoofdstad Monrovia. In Liberia was de virusziekte vrijwel verdwenen. In het land zijn zeker 10.000 mensen aan de ziekte be…
  - 9 uren geleden 28 Mar 15, 12:31am -
 • Acda en De Munnik geridderd bij afscheid
  Zangers Thomas Acda en Paul de Munnik hebben bij hun afscheid een lintje gekregen. Het duo stopt na zo'n 20 jaar. De twee mogen zich voortaan ridder in de orde van Oranje-Nassau noemen. Minister Jet Bussemaker reikte het lintje uit in Carré. Het duo…
  - 10 uren geleden 27 Mar 15, 10:54pm -
 • Zoektocht naar NL'er in Nieuw-Zeeland gestaakt
  De politie in Nieuw-Zeeland zoekt niet langer naar de vermiste Nederlander Ken Boogers. De 26-jarige Brabander wordt sinds vorig weekend vermist. De hele week heeft de politie met honden, helikopters en schepen naar Boogers gezocht, maar dat heeft ni…
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 10:02pm -
 • Nieuwe leider Democraten in de Senaat
  De leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat, Harry Reid, heeft zijn partijgenoot Charles 'Chuck' Schumer als opvolger aangewezen. Reid (75) maakte vandaag bekend dat hij bij de verkiezingen in november volgend jaar niet herkiesbaar is. Hij i…
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 9:52pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwNoodkreet van Rebecca
  De autistische Rebecca wil graag naar school, maar zit al 18 maanden op haar kamer. Rebecca heeft ook een ernstige angststoornis. De juiste school en zorg voor haar lijken niet realiseerbaar, vooral door de stroperige en nieuwe regelgeving en een geb…
  - 18 minuten geleden 28 Mar 15, 9:00am -
 • NieuwNadal wint eerste partij Miami
  Rafael Nadal is overtuigend begonnen aan het toernooi in Miami. De Spaanse tennisser, die in de eerste ronde was vrijgeloot, zette in zijn eerste partij zijn landgenoot Nicolas Almagro met 6-4 6-2 opzij.
  - 22 minuten geleden 28 Mar 15, 8:56am -
 • NieuwRick Nieman klapt uit de school
  Rick Nieman maakt zijn debuut als romanschrijver. Het gaat over een groep vrienden die jaarlijks op motorvakantie gaat naar de Italiaanse kustplaats Viareggio, iets wat Nieman zelf al jaren doet met zijn vrienden. In het boek wordt tussen Amsterdam e…
  - 23 minuten geleden 28 Mar 15, 8:55am -
 • NieuwHuis kopen? Hier moet je op letten!
  Zaterdag is het weer Open Huizen Dag. Voor mensen die hun woning willen verkopen is deze dag een uitstekende gelegenheid om hun stulpje onder de aandacht te brengen. Potentiële huizenkopers kunnen hun slag slaan door meer dan één huis te bekijken…
  - 23 minuten geleden 28 Mar 15, 8:55am -
 • NieuwRussen dienen protest in
  De Russische voetbalbond heeft bij de Europese bond UEFA een protest ingediend tegen de gang van zaken rond het EK-kwalificatieduel vrijdag tegen Montenegro.
  - 25 minuten geleden 28 Mar 15, 8:53am -
 • NieuwBelgische 'Kaaimantaks' moet half miljard opbrengen
  België wil €460 miljoen per jaar ophalen met een zogenoemde 'Kaaimantaks'. Dat is een belasting op vermogen dat rijke Belgen in belastingparadijzen hebben geparkeeerd.
  - 26 minuten geleden 28 Mar 15, 8:52am -
 • NieuwTeaser trailer nieuwe Bond-film
  De eerste teaser trailer van de nieuwe Bond-film 'Spectre' is online gekomen. Filmjournalist Marco Weijers was in Mexico-Stad voor een voorproefje van één van de eerste scènes. Bekijk hier de teaser trailer.
  - 33 minuten geleden 28 Mar 15, 8:45am -
 • NieuwOp de vlucht
  Zij is journalist voor Vogue, maar besloot een sabbatical te nemen om haar droom waar te maken en een roman te schrijven. Sarah Meuleman (36) toog naar New York en kwam terug met haar spannende debuut De zes levens van Sophie.
  - 34 minuten geleden 28 Mar 15, 8:44am -
 • NieuwExclusief: boektrailer 'De zes levens van Sophie'
  Bekijk hier de extended boektrailer van 'De zes levens van Sophie'.
  - 35 minuten geleden 28 Mar 15, 8:43am -
 • NieuwDuif met bizarre chip in India
  Een duif bezorgt Indiase onderzoekers al meer dan een week hoofdbrekens. Inmiddels buigt zelfs het ministerie van Binnenlandse Zaken zich over de vraag of men hier van doen heeft met een onschuldige duif voor wedstrijden, of een 'jihadduif'.
  - 38 minuten geleden 28 Mar 15, 8:40am -
 • NieuwOpnieuw Gooische meisje zwanger
  FOTO - Naast Gooisch meisje Pauline Wingelaar is ook Bo Wilkes in verwachting. Zij werd ook nog eens door haar vriend ten huwelijk gevraagd tijdens hun vakantie op Mauritius.
  - 38 minuten geleden 28 Mar 15, 8:40am -

Elsevier

 • Nieuw'Meeste starters willen niet maximaal lenen'
  DEN HAAG (ANP) - Twee derde van de starters op de woningmarkt is niet bereid een maximale hypotheek af te sluiten. Dat blijkt uit onderzoek van ING onder ruim zeshonderd potentiële kopers tussen de 20 en 35 jaar, waarvan de resultaten zaterdag beken…
  - 39 minuten geleden 28 Mar 15, 8:39am -
 • NieuwMeer klachten over te lage WOZ-waarde

  Meer klachten over te lage WOZ-waarde

  DEN HAAG (ANP) - Steeds meer huizenbezitters vinden dat gemeenten de waarde van hun woningen te laag inschalen. Met name huiseigenaren die hun woning in de verkoop hebben staan, vinden het niet erg om voor een hogere WOZ-waarde te worden aangeslagen.…
  - 44 minuten geleden 28 Mar 15, 8:34am -
 • NieuwAmerikaanse F-15's naar Leeuwarden

  Amerikaanse F-15's naar Leeuwarden

  LEEUWARDEN (ANP) - De Amerikaanse luchtmacht gaat straaljagers stationeren in Leeuwarden. Twaalf F-15's zijn deze week naar Europa verhuisd, zo meldde de Amerikaanse luchtmacht in Europa vrijdag. Een deel van deze vliegtuigen en het bijbehorende pers…
  - 49 minuten geleden 28 Mar 15, 8:29am -
 • 'Aantal burgerdoden in Jemen loopt op'
  ADEN/BEIROET (ANP/RTR) - De bombardementen van een voornamelijk Arabische coalitie op doelen in Jemen eisen burgerlevens. Zeker elf en mogelijk zelfs 34 burgers zijn omgekomen, sinds in de nacht van woensdag op donderdag de luchtaanvallen begonnen. D…
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:22am -
 • Veel bagage nog op schiphol na stroomstoring
  SCHIPHOL (ANP) - Op luchthaven Schiphol zijn tussen de tweeduizend en drieduizend stukken bagage achterbleven, omdat het bagagesysteem vrijdag te kampen had met de gevolgen van de grote stroomstoring die ons land gedeeltelijk platlegde. Volgens een w…
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:13am -
 • Vijftien doden door aanslag Somalië
  MOGADISHU (ANP) - Het dodental van een aanslag op een Somalisch hotel door jihadisten is opgelopen tot vijftien. Zeker twintig mensen zijn in de hoofdstad Mogadishu gewond geraakt, meldden politiemedewerkers zaterdagochtend.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:08am -
 • Landelijke Opschoondag op ruim 1500 locaties
  DEN HAAG (ANP) - Op bijna 1500 locaties in Nederland doen zaterdag bijna 90.000 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag. Tijdens het evenement wordt vooral zwerfvuil opgeruimd.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:07am -
 • Weer repatriëring stoffelijke resten MH17

  Weer repatriëring stoffelijke resten MH17

  EINDHOVEN (ANP) - Opnieuw worden zaterdag stoffelijke resten van slachtoffers van de rampvlucht MH17 vanuit Oekraïne teruggevlogen naar Nederland. De drie kisten komen rond 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Namens het kabinet zijn de ministers…
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:02am -
 • 'Clinton wiste e-mails van privéserver'

  'Clinton wiste e-mails van privéserver'

  WASHINGTON (ANP) - Hillary Clinton heeft haar e-mailserver gewist. De mails die zij als oud-minister van Buitenlandse Zaken verstuurde via haar privéserver, kunnen daardoor niet meer worden ingezien.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 6:57am -
 • Korte nacht door ingaan zomertijd

  Korte nacht door ingaan zomertijd

  RIJSWIJK (ANP) - In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. De klok wordt om 02.00 uur een uurtje vooruitgezet waardoor de nacht een uurtje korter duurt.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:43am -
 • Nieuwste ebolapatiënt Liberia overleden

  Nieuwste ebolapatiënt Liberia overleden

  MONROVIA (ANP) - Een vrouw die onlangs in Liberia ebola opliep, is vrijdag overleden in de hoofdstad Monrovia. De vrouw was het eerste besmettingsgeval in weken in het noodlijdende West-Afrikaanse land.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:42am -
 • Saudische piloten gered bij Jemen
  SANAA (ANP) - Het Amerikaanse leger heeft twee piloten uit Saudi-Arabië gered nadat ze zichzelf met de schietstoel uit hun gevechtsvliegtuig hadden geschoten. Dat maakte het ministerie van Defensie vrijdag bekend. De piloten waren aan het vechten te…
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:42am -
 • Overstromingen Chili eisen negen levens

  Overstromingen Chili eisen negen levens

  SANTIAGO (ANP) - Het dodental door overstromingen in het noorden van Chili is opgelopen tot negen. Ook zijn nog zeker negentien mensen vermist. De hulpdiensten sloten vrijdag niet uit dat er nog meer doden worden gevonden tijdens het opruimen van de…
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:34am -
 • 'Lubitz: Op een dag kent iedereen mijn naam'

  'Lubitz: Op een dag kent iedereen mijn naam'

  DSSELDORF (ANP) - Copiloot Andreas Lubitz liep rond met het idee om een ,,spectaculaire gebaar te maken waardoor iedereen zich zou herinneren wie hij was". Dat heeft de ex-vriendin van Lubitz gezegd tegen de Duitse krant Bild.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:33am -
 • NS: treinen rijden weer normaal

  NS: treinen rijden weer normaal

  UTRECHT (ANP) - Treinreizigers hebben zaterdag geen last meer van de gevolgen van de grote stroomstoring die vrijdagochtend een groot deel van Noord-Holland en Flevoland platlegde.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:32am -

Metro Nieuws

 • NieuwRussische voetbalbond dient protest in
  De Russische voetbalbond heeft bij de Europese bond UEFA een protest ingediend tegen de gang van zaken rond het EK-kwalificatieduel vrijdag tegen Montenegro. Doelman Igor Akinfejev kreeg in de eerste minuut van de wedstrijd een vuurpijl tegen zijn ac…
  - 27 minuten geleden 28 Mar 15, 8:51am -
 • NieuwMeer aandacht voor seks in verzorgingshuizen
  Er moet veel meer aandacht komen voor seks in de verzorging- en verpleeghuizen. Behoefte aan intimiteit en seksualiteit is nu een taboe in de ouderenzorg en dat moet veranderen. Dat schrijven onder meer de organisatie van zorgondernemers Actiz en ken…
  - 49 minuten geleden 28 Mar 15, 8:29am -
 • Automobiliste rijdt in op politieman
  Een 21-jarige automobiliste is vrijdagavond in Heerlen ingereden op een politieman. Die raakte daardoor lichtgewond. De vrouw uit Kerkrade is aangehouden.PlankgasDe politie zette de vrouw in de Gasthuisstraat in Heerlen aan de kant omdat zij te har…
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 8:14am -
 • Tienerserie over voetbalmeisjes in de maak
  Producent Burny Bos werkt aan een jeugdserie over voetballende tienermeisjes. Dat heeft hij zaterdag bekendgemaakt.De serie heet ‘Voetbalmeisjes’ en speelt zich af rond een multicultureel elftal dat zich staande moet houden in een club waar verd…
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 8:07am -
 • Caféweetje: zomertijd hoezo? En sinds wanneer?

  Caféweetje: zomertijd hoezo? En sinds wanneer?

  Het laatste weekend van maart is aangebroken en dat betekent: tijd voor de zomertijd. De klok gaat een uur vooruit en dat doen we al sinds 1977 trouw ieder jaar.Minder slaapKlokslag 02.00 uur gaat de klok in de nacht van zaterdag op zondag een uur…
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 8:00am -
 • Mysterieuze 'jihadduif' wordt onderzocht in India
  Een mysterieuze duif bezorgt Indiase onderzoekers al meer dan een week hoofdbrekens. Inmiddels buigt zelfs het ministerie van Binnenlandse Zaken zich over de vraag of men hier van doen heeft met een onschuldige duif voor wedstrijden, of een zogenaamd…
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 8:00am -
 • Gesigneerde Mein Kampf brengt 40.000 euro op
  Een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Mein Kampf’ is tijdens een veiling in Los Angeles verkocht voor ruim 40.000 euro (meer dan 43.000 dollar). Het tweedelige boek geschreven door Adolf Hitler komt uit 1925 en 1926.HaatzaaierDe delen gingen o…
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:45am -
 • Daghoroscoop Waterman 28 Maart 2015
  Je kunt beter even afwachten tot de eerste opwinding is verdwenen. Dan kun jij de situatie weer helder overzien voor je stappen onderneemt.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Vissen 28 Maart 2015
  Jij wilt zo graag iets moois kopen vandaag. Bedenk eerst of je de komende tijd dat geld wel kunt missen. Het is tenslotte een hele uitgave.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Steenbok 28 Maart 2015
  Jij hebt de neiging je verplichtingen te licht op te vatten. Besteed meer tijd en aandacht aan je werkzaamheden en andere verplichtingen. Je hebt "a" gezegd, nu moet je ook "b" zeggen.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:30am -

ND

 • Nieuw‘Lelystad Airport mag definitief uitbreiden’
  LELYSTAD Lelystad Airport mag definitief uitbreiden. Dat wordt volgende week officieel bekend, zo bevestigen bronnen zaterdag na berichtgeving van die strekking bij de NOS.
  - 18 minuten geleden 28 Mar 15, 9:00am -
 • NieuwAmerikaanse F-15’s naar Leeuwarden
  LEEUWARDEN De Amerikaanse luchtmacht gaat straaljagers stationeren in Leeuwarden. Twaalf F-15's zijn deze week naar Europa verhuisd, zo meldde de Amerikaanse luchtmacht in Europa vrijdag. Een deel van deze vliegtuigen en het bijbehorende personeel za…
  - 48 minuten geleden 28 Mar 15, 8:30am -
 • Automobiliste rijdt in op politieman
  HEERLEN Een 21-jarige automobiliste is vrijdagavond in Heerlen ingereden op een politieman. Die raakte daardoor lichtgewond. De vrouw uit Kerkrade is aangehouden.
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 8:15am -
 • Aanhoudingen bij politiecontrole Brabant
  ZEVENBERGEN Tijdens een controle vrijdag en zaterdagochtend op de A17 en de N285 in westelijk Noord-Brabant zijn onder meer hardrijders en automobilisten met belastingschuld en openstaande boetes aan de kant gezet. De politie hield vier mensen aan, o…
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:45am -
 • Veel bagage nog op schiphol na stroomstoring
  SCHIPHOL Op luchthaven Schiphol zijn tussen de tweeduizend en drieduizend stukken bagage achterbleven, omdat het bagagesysteem vrijdag te kampen had met de gevolgen van de grote stroomstoring die ons land gedeeltelijk platlegde. Volgens een woordvoer…
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:00am -
 • ‘VVD wil meer samen optrekken met dictators’
  DEN HAAG Nederland moet meer samenwerken met dictators. De heersers aan de randen van Europa moeten voortaan niet meer met opgeheven vinger tegemoet worden getreden, zegt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview met de Volkskrant.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:15am -
 • NS: treinen rijden weer normaal
  UTRECHT Treinreizigers hebben zaterdag geen last meer van de gevolgen van de grote stroomstoring die vrijdagochtend een groot deel van Noord-Holland en Flevoland platlegde. De Nederlandse Spoorwegen liet zaterdagochtend weten dat er de afgelopen nach…
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 5:30am -
 • Korte nacht door ingaan zomertijd
  RIJSWIJK In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. De klok wordt om 02.00 uur een uurtje vooruitgezet waardoor de nacht een uurtje korter duurt.
  - 5 uren geleden 28 Mar 15, 4:15am -
 • Weer repatriëring stoffelijke resten MH17
  EINDHOVEN Opnieuw worden zaterdag stoffelijke resten van slachtoffers van de rampvlucht MH17 vanuit Oekraïne teruggevlogen naar Nederland. De drie kisten komen rond 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Namens het kabinet zijn de ministers Jet Buss…
  - 6 uren geleden 28 Mar 15, 3:45am -
 • Plasterk gids op grondwetdag
  DEN HAAG Een rondleiding onder de bezielende leiding van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Dat is zaterdag een van de activiteiten waarmee belangstellenden meer te weten kunnen komen over de Nederlandse grondwet op een Haagse themadag…
  - 6 uren geleden 28 Mar 15, 3:15am -
 • Heropening van vernieuwd Panorama Mesdag
  DEN HAAG Panorama Mesdag in Den Haag heropent zaterdag na een grondige restauratie en verbouwing van vierenhalf jaar. Het museum heeft er nieuwe tentoonstellingszalen bij gekregen, waardoor er meer bezoekers kunnen langskomen en er meer ruimte is voo…
  - 7 uren geleden 28 Mar 15, 2:45am -
 • Treinverkeer stil tussen Utrecht en Den Bosch
  DEN BOSCH Het is zaterdag en zondag niet mogelijk om met de trein van Utrecht naar Den Bosch te reizen. Het spoor wordt vernieuwd, er komt nieuwe seinverlichting en ook worden de perronkappen op station Geldermalsen vervangen.
  - 7 uren geleden 28 Mar 15, 2:45am -
 • Makelaars houden openhuizendag
  NIEUWEGEIN Makelaarsorganisatie NVM organiseert zaterdag opnieuw een openhuizendag. De makelaars verwachten dat het aantal deelnemende huizen ruim 45.000 zal zijn. Dat is iets minder dan in oktober, maar er staan ook minder huizen te koop nu de wonin…
  - 7 uren geleden 28 Mar 15, 2:17am -
 • Tiental mensen geëvacueerd om brand Groningen
  KIEL-WINDEWEER Zo'n tien tot vijftien inwoners van het Groningse Kiel-Windeweer moesten vrijdagavond laat hun huis uit vanwege een uitslaande brand.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:15am -
 • Nog tot zaterdag problemen door stroomstoring
  AMSTERDAM Hoewel de stroomstoring die grote delen van Noord-Holland en Flevoland vrijdag platlegde, al de hele avond is opgelost, zijn er nog altijd veel problemen. Zo rijden treinen in Noord-Holland nog de rest van de nacht niet volgens het spoorboe…
  - 9 uren geleden 28 Mar 15, 12:00am -
 • Ook vannacht beperkt treinen rond Amsterdam
  AMSTERDAM Het treinverkeer in Noord-Holland is nog niet op orde. Maar volgens de NS komt iedere reiziger vrijdagavond laat nog op de bestemming aan met de trein en/of vervangend vervoer. Dat heeft de NS laten weten. Reizigers moeten wel rekening houd…
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 10:45pm -
 • Acda en De Munnik krijgen lintje bij afscheid
  AMSTERDAM Zangers Thomas Acda en Paul de Munnik hebben vrijdag een lintje gekregen. Ze mogen zich voortaan ridder in de orde van Oranje-Nassau noemen. Minister Jet Bussemaker (Cultuur) reikte de onderscheiding uit in Koninklijk Theater Carré in Amst…
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 10:30pm -
 • Amanda Knox vrijgesproken van moord op huisgenote
  De hoogste Italiaanse rechter heeft de Amerikaanse Amanda Knox en haar ex-vriend vrijgesproken van de moord op een huisgenote. De slepende moordzaak is met het vonnis voorgoed ten einde.
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 10:15pm -
 • Bagageverwerking Schiphol nog verstoord
  SCHIPHOL Luchthaven Schiphol kampt vrijdagavond nog met de naweeën van de stroomstoring van vrijdagochtend. Het bagagesysteem heeft door de storing een opdoffer gekregen en werkt niet meer. Daardoor moeten de koffers van vertrekkende passagiers in v…
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 10:15pm -
 • Astronauten voor ongekend lange tijd de ruimte in
  De Russische kosmonaut Michail Kornjenko en zijn Amerikaanse collega Scott Kelly zijn vrijdagnacht de ruimte ingeschoten om daar een jaar lang te blijven. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil met het oog op expedities naar Mars beproeven ho…
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 10:00pm -
 • Voetbalcommentator Hugo Walker overleden
  HILVERSUM Voetbalcommentator Hugo Walker is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vroegere werkgever NOS bevestigd. Uitroepen als 'keepertje, keepertje', 'goed schot, dito redding' en vooral 'komt dat schot' maakten hem legendarisch…
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 9:15pm -
 • Nieuw-Zeeland stopt zoeken naar Nederlander
  WELLINGTON De zoektocht naar de vermiste Nederlander in Nieuw-Zeeland is gestaakt. Zoekteams zullen pas weer op pad gaan als er nieuwe informatie over hem komt. Dat heeft de politie van het land zaterdag (lokale tijd) laten weten.
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 9:15pm -
 • Zweedse parlementsleden bezoeken Edward Snowden
  Drie Zweedse parlementariërs hebben vrijdag een bezoek gebracht aan Edward Snowden. Ze wilden met de Amerikaanse klokkenluider, die in zelfverkozen ballingschap in Moskou verblijft, praten over privacy en afluisteren.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 8:46pm -
 • Web Page
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 8:35pm -
 • ‘Chipproducent Intel wil grote overname doen’
  NEW YORK De Amerikaanse chipfabrikant Intel, 's werelds grootste halfgeleiderbedrijf, wil zijn branchegenoot Altera overnemen. Volgens bronnen voeren beide bedrijven vergevorderde onderhandelingen over een transactie.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 8:31pm -

Volkskrant

 • Nieuw'Lelystad Airport mag definitief uitbreiden'

  'Lelystad Airport mag definitief uitbreiden'

  Lelystad Airport mag definitief uitbreiden. Dat wordt volgende week officieel bekend, meldt de NOS.
  - 12 minuten geleden 28 Mar 15, 9:06am -
 • NieuwHoe meer vliegangst, des te onveiliger het transport

  Hoe meer vliegangst, des te onveiliger het transport

  Grote vliegtuigcrash? Dan daalt doorgaans het aantal luchtvaartpassagiers. Maar of de wereld daar nou veiliger van wordt.
  - 17 minuten geleden 28 Mar 15, 9:01am -
 • NieuwRussische voetbalbond dient protest in

  Russische voetbalbond dient protest in

  De Russische voetbalbond heeft bij de Europese bond UEFA een protest ingediend tegen de gang van zaken rond het EK-kwalificatieduel gisteren tegen Montenegro. Doelman Igor Akinfejev kreeg in de eerste minuut van de wedstrijd een vuurpijl tegen zijn a…
  - 21 minuten geleden 28 Mar 15, 8:57am -
 • Nieuw'ABN Amro faalt in bestrijding vermoede corruptie'

  'ABN Amro faalt in bestrijding vermoede corruptie'

  Staatsbank ABN Amro pakt corruptierisico's onvoldoende aan. Dat schrijft De Nederlandsche Bank in een vertrouwelijke brief aan ABN Amro-bestuursvoorzitter Gerrit Zalm. Het document van de toezichthouder dateert van vorige maand en is in handen van He…
  - 30 minuten geleden 28 Mar 15, 8:48am -
 • NieuwSchilderstalent? Op de wachtlijst

  Schilderstalent? Op de wachtlijst

  Jongeren krijgen met moeite werk-ervaringsplekken in de bouw. Daardoor dreigt op termijn een tekort aan ambachtslieden.
  - 48 minuten geleden 28 Mar 15, 8:30am -
 • China etaleert zich als wereldmacht

  China etaleert zich als wereldmacht

  Vandaag begint het Boao Forum, ofwel 'het Davos van Azië'. Het illustreert China's ambities. Deze week heeft het land al met succes een wig gedreven tussen de VS en Europa.
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 8:12am -
 • 'Meer aandacht voor seksbehoefte bewoners verpleeghuis'

  'Meer aandacht voor seksbehoefte bewoners verpleeghuis'

  Er moet veel meer aandacht komen voor seks in de verzorgings- en verpleeghuizen. Behoefte aan intimiteit en seksualiteit is nu een taboe in de ouderenzorg en dat moet veranderen. Dat schrijven onder meer de organisatie van zorgondernemers Actiz en ke…
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 7:51am -
 • Gijzeling in hotel Somalië beëindigd: 17 doden

  Gijzeling in hotel Somalië beëindigd: 17 doden

  Het dodental van een aanslag op een Somalisch hotel door jihadisten is opgelopen tot zeventien. Zeker twintig mensen zijn in de hoofdstad Mogadishu gewond geraakt, meldden politiemedewerkers. De Somalische regering liet vanmorgen weten dat de gijzeli…
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:33am -
 • Moeten we nu 150 doden optellen bij 9/11?
   
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:33am -
 • Verstappen negende in laatste vrije training

  Verstappen negende in laatste vrije training

  Max Verstappen is vanochtend als negende geëindigd in de laatste vrije training voor de Grote Prijs van Maleisië. De Nederlandse autocoureur ging in zijn bolide van Toro Rosso op het circuit van Sepang rond in een tijd van 1.40,989.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:30am -
 • De dood is onzedelijk
   
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:28am -
 • Mitchells mond begrijpt zijn hoofd niet

  Mitchells mond begrijpt zijn hoofd niet

  Een op de twintig kinderen heeft een taalontwikkelingsstoornis. Die wordt vaak niet of veel te laat gesignaleerd. Mitchell is zo'n kind. Zijn moeder vertelt.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 6:55am -
 • Verzet tegen olympische golfbaan Rio in natuurgebied

  Verzet tegen olympische golfbaan Rio in natuurgebied

  De olympische golfbaan in Rio de Janeiro verpest een natuurgebied. En er is gesjoemeld met de aanbesteding. Zeggen actievoerders. De burgemeester geeft geen krimp.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:35am -
 • 'Lubitz liep rond met plan voor 'spectaculair gebaar''

  'Lubitz liep rond met plan voor 'spectaculair gebaar''

  Copiloot Andreas Lubitz liep rond met het idee om een 'spectaculair gebaar te maken waardoor iedereen zich zou herinneren wie hij was'. Dat heeft de ex-vriendin van Lubitz gezegd tegen de Duitse krant Bild.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:07am -
 • Het wordt nog veel en veel drukker in Amsterdam

  Het wordt nog veel en veel drukker in Amsterdam

  Amsterdammers die klagen dat er te veel toeristen rondlopen in de stad, kunnen hun borst natmaken. Het wordt nog veel en veel drukker, voorspellen de meeste betrokkenen. Overleeft Amsterdam die groei, of wordt de stad een tweede Venetië? Het CBS maa…
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:00am -
 • VVD wil meer samen optrekken met dictators

  VVD wil meer samen optrekken met dictators

  De VVD stuurt aan op een koerswijziging van het Nederlandse buitenlandbeleid. Nederland moet dictators aan de randen van Europa voortaan niet meer met opgeheven vinger tegemoet treden.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:00am -
 • Griekenland komt eindelijk met lijst met plannen

  Griekenland komt eindelijk met lijst met plannen

  Na ruim een maand van ruzie en obstructie heeft Griekenland vrijdag eindelijk een lijst met hervormingen en bezuinigingen naar Brussel gestuurd. Komende dagen onderzoekt de trojka - de vertegenwoordigers van de eurolanden en het IMF - of de voorstell…
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 5:58am -
 • Zomertijd gaat vannacht in, uur minder slaap

  Zomertijd gaat vannacht in, uur minder slaap

  In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. De klok wordt om 02.00 uur een uurtje vooruitgezet waardoor de nacht een uurtje korter duurt.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 5:50am -
 • Brabantse burgemeesters vrezen machtige criminelen

  Brabantse burgemeesters vrezen machtige criminelen

  De georganiseerde criminaliteit dreigt de baas te worden op sommige plekken in Nederland. Twee Brabantse burgemeesters waarschuwen in de Volkskrant voor de toenemende ondermijning van het gezag door criminelen.
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 5:25am -
 • Einde van het melkquotum: volgt nu 'koeienexplosie'?

  Einde van het melkquotum: volgt nu 'koeienexplosie'?

  Er verandert iets op het Nederlandse platteland. Boeren bouwen driftig stallen bij, er gaan minder kalfjes naar het slachthuis. Vorig jaar kwamen er al elke week zo'n 3.000 melkkoeien en kalveren bij. Allemaal omdat er aanstaande woensdag een definit…
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 5:23am -
 • Astronauten als proefkonijn een jaar de ruimte in

  Astronauten als proefkonijn een jaar de ruimte in

  Drie ruimtevaarders zijn aangekomen bij het internationale ruimtestation ISS. Ze werden gisteravond gelanceerd vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan. Twee van hen zullen als eersten een heel jaar in het ISS blijven.
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 5:00am -
 • Treinverkeer rijdt weer volgens dienstregeling na stroomstoring

  Treinverkeer rijdt weer volgens dienstregeling na stroomstoring

  Treinreizigers hebben zaterdag geen last meer van de gevolgen van de grote stroomstoring die vrijdagochtend een groot deel van Noord-Holland en Flevoland platlegde. De Nederlandse Spoorwegen liet zaterdagochtend weten dat er de afgelopen nacht hard g…
  - 5 uren geleden 28 Mar 15, 4:38am -
 • 'Hillary Clinton gooide alle e-mails van privéserver'

  'Hillary Clinton gooide alle e-mails van privéserver'

  Hillary Clinton heeft haar e-mailserver gewist. De mails die zij als minister van Buitenlandse Zaken verstuurde via haar privéserver, kunnen daardoor niet meer worden ingezien. Dat zegt de Republikeinse voorzitter van een congrescommissie tegen Amer…
  - 6 uren geleden 28 Mar 15, 3:45am -
 • Honderden bij kerkdienst voor slachtoffers vliegramp

  Honderden bij kerkdienst voor slachtoffers vliegramp

  In Düsseldorf zijn gisteravond honderden mensen bij elkaar gekomen om de slachtoffers van de vliegramp in de Franse Alpen te herdenken.
  - 7 uren geleden 28 Mar 15, 2:39am -
 • Kluivert wint met nationale elftal Curaçao

  Kluivert wint met nationale elftal Curaçao

  Patrick Kluivert is de lange route naar het WK van 2018 met Curaçao begonnen met een overwinning. De voetbalploeg van het Antilliaanse eiland won vrijdagavond tegen Montserrat met 2-1.
  - 7 uren geleden 28 Mar 15, 2:35am -
 • Amerikanen redden Saudische piloten bij Jemen

  Amerikanen redden Saudische piloten bij Jemen

  Het Amerikaanse leger heeft twee piloten uit Saudi-Arabië gered nadat ze zichzelf met de schietstoel uit hun gevechtsvliegtuig hadden geschoten. Dat heeft het ministerie van Defensie vannacht bekendgemaakt. De piloten waren aan het vechten tegen de…
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:47am -
 • Ending, Rappaport, Natter

  Ending, Rappaport, Natter

  Een dan hier nog een vrouwenhardloopboek, twee mannenboeken, vier prinsessenlevens, een verhandeling over de onaantrekkelijkheid van atheïsme en andere net verschenen titels.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:05am -
 • Het fietsloze bruggetje van Jan van der Heyden

  Het fietsloze bruggetje van Jan van der Heyden

  Je gaat het pas zien als je het doorhebt.* Wieteke van Zeil over opmerkelijke en veelbetekenende bijzaken in de beeldende kunst. Deze week: een bruggetje.*Johan Cruijff
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:05am -
 • Bloodline, Vrancks, Bueno Vista Social Club

  Bloodline, Vrancks, Bueno Vista Social Club

  De 7 interessantste programma's dit weekend, van een nieuwe Netflixserie met Sissy Spacek tot Marco Borsato's terugblik op zijn carrière op RTL 4.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:04am -
 • Inpakken: de Oru Kayak
   
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:02am -
 • Aanloop Ronde van Vlaanderen wordt afweging van risico's

  Aanloop Ronde van Vlaanderen wordt afweging van risico's

  De 99ste Ronde van Vlaanderen wacht volgende week zondag een gekortwiekte editie met hoogstwaarschijnlijk een debutant op het hoogste podium. Van de laatste winnaars kan alleen Stijn Devolder op herhaling en ook die voelt zich niet helemaal lekker.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:02am -
 • Hoe onder- en bovenwereld versmelten

  Hoe onder- en bovenwereld versmelten

  Intimidatie door criminelen: heel weinig burgemeesters durven erover te praten. Enkelen doen het toch, omdat ze de ondermijning van de rechtsstaat een halt willen toeroepen.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:00am -
 • Wat is er mooier dan speculeren?
   
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:00am -
 • Tuingif verdwijnt langzaam uit beeld

  Tuingif verdwijnt langzaam uit beeld

  Eindelijk: gemeentelijke groendiensten doen Roundup en vergelijkbare onkruidbestrijders in de ban. Maar particulieren kunnen er nog ongeremd het grondwater mee vervuilen.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:00am -
 • Wat zegt een regendruppel?

  Wat zegt een regendruppel?

  Een passage over regendruppels in de jongste Virginia Woolf-biografie doet Arjan Peters denken aan een essay van W.F. Hermans, en een gedicht van J.H. Leopold.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:00am -
 • Een goed passend leren jasje

  Een goed passend leren jasje

   
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:00am -
 • Ernstig zieke bondscoach vuurt turnploeg aan via webcam

  Ernstig zieke bondscoach vuurt turnploeg aan via webcam

  Turnbondscoach Mitch Fenner zit al maanden ernstig ziek thuis, in Cardiff. De Welshman, een supermotivator, lijdt aan kanker, maar dat betekent niet dat hij zijn team, de Nederlandse mannenploeg met kopman Epke Zonderland, zomaar aan het eigen lot ov…
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:00am -
 • Henk lift mee met Halina Reijn

  Henk lift mee met Halina Reijn

  Schrijver Henk van Straten stapt elke week in de auto bij een min of meer bekende Nederlander. Een enkele keer neemt hij de tram. Deze week: Halina Reijn.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:00am -
 • Wat wil de bonobo?

  Wat wil de bonobo?

  In de Apenheul voert gedragspsycholoog Thomas Bionda een bijzonder experiment uit: hij probeert bonobo's zonder dwang mee te laten doen aan een psychologische test. Hoe ingewikkeld is dat? We liepen een aantal maanden mee.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:00am -
 • Mijn vader is nu Monica

  Mijn vader is nu Monica

  Haar vader is niet dood, maar toch bestaat hij niet meer. Maaike Sips schrijft een boek over hoe Cees Monica werd.
  - 8 uren geleden 28 Mar 15, 1:00am -

RTL

 • NieuwVrouw rijdt in op politieman
  Een agent is gisteravond lichtgewond geraakt nadat een automobiliste van 21 jaar oud, op hem was ingereden.
  - 28 minuten geleden 28 Mar 15, 8:50am -
 • Nieuw'Nederland moet meer samenwerken met dictators'
  Nederland moet meer samenwerken met dictators. Die heersers moeten voortaan niet meer met opgeheven vinger tegemoet worden getreden. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview met de Volkskrant.
  - 58 minuten geleden 28 Mar 15, 8:20am -
 • Nog veel bagage op Schiphol na stroomstoring
  Op luchthaven Schiphol zijn tussen de tweeduizend en drieduizend stukken bagage achterbleven, omdat het bagagesysteem gisteren te kampen had met de gevolgen van de grote stroomstoring die ons land gedeeltelijk platlegde.
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 8:18am -
 • VS stationeren F-15's in Nederland
  De Amerikaanse luchtmacht stationeert twaalf F-15 gevechtsvliegtuigen in Europa ter afschrikking van Rusland. Enkele daarvan komen in Leeuwarden te staan.
  - 1 uur geleden 28 Mar 15, 7:52am -
 • Twintig doden door aanslag Somalië
  Het dodental van een aanslag op een Somalisch hotel door jihadisten is opgelopen tot twintig. Zeker twintig mensen zijn in de hoofdstad Mogadishu gewond geraakt, zegt politiemedewerkers vanochtend. Negen terroristen van al-Shabaab werden gedood.
  - 2 uren geleden 28 Mar 15, 7:06am -
 • Vrijspraak Amanda Knox ‘rauwe schok’
  Nabestaanden van de in 2007 vermoorde 21-jarige Meredith Kercher zijn geschokt door de vrijspraak van Amanda Knox: "Onze emoties zijn nu nog heel erg rauw, deze beslissing komt als een shock, ook al was het een scenario waarvan we wisten dat het kon…
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:43am -
 • Definitief toestemming voor uitbreiding Lelystad Airport
  De regering geeft Schiphol definitief toestemming om Lelystad Airport uit te breiden. Het moet de tweede luchthaven van ons land worden, maar er blijft veel kritiek op de uitbreidingsplannen.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:37am -
 • Niet vergeten: zomertijd gaat weer in
  Denk erom: dit weekend gaat de zomertijd weer in. Dat is vooral vermoeiend, want je hebt dan een uurtje minder.
  - 3 uren geleden 28 Mar 15, 6:00am -
 • NS: treinen rijden weer normaal na stroomstoring
  Het treinverkeer wordt vanochtend weer opgestart volgens het normale dienstrooster, zegt de NS.
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 5:45am -
 • 'Clinton wiste e-mails van privéserver'
  Hillary Clinton heeft haar e-mailserver gewist. De mails die zij als oud-minister van Buitenlandse Zaken verstuurde via haar privéserver, kunnen daardoor niet meer worden ingezien.
  - 4 uren geleden 28 Mar 15, 5:25am -
 • Herdenkingsdienst voor Duitse slachtoffers
  In Duitsland is een speciale herdenkingsdienst gehouden voor de vliegramp. De dienst werd gehouden in een Rooms-Katholieke kerk in Düsseldorf.
  - 9 uren geleden 27 Mar 15, 11:49pm -
 • Geen straf en vervolging voor Knox in Italië
  Het Hof van Cassatie in Italië heeft de veroordeling van de AmerikaanseAmanda Knox nietig verklaard en haar ontslagen van rechtsvervolging.
  - 10 uren geleden 27 Mar 15, 11:37pm -
 • Ook vannacht beperkt treinen rond Amsterdam
  Het treinverkeer in Noord-Holland is nog niet op orde, maar volgens de NS komt iedere reiziger vannacht op de bestemming aan met de trein en/of vervangend vervoer.
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 10:44pm -
 • Amanda Knox vrijgesproken
  Het Hof van Cassatie in Italië heeft de veroordeling van de Amerikaanse Amanda Cox nietig verklaard en haar ontslagen van rechtsvervolging.
  - 11 uren geleden 27 Mar 15, 9:52pm -
 • Zoektocht Nieuw-Zeeland naar Ken Boogers gestaakt
  De zoektocht in Nieuw-Zeeland naar de vermiste 26-jarige Nederlander Ken Boogers is gestaakt. Zoekteams zullen pas weer op pad gaan als er nieuwe informatie over hem komt.
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 9:22pm -
 • Tot over een jaar! Ruimtevaarders onderweg naar ISS
  Drie ruimtevaarders zijn op weg naar het internationale ruimtestation ISS. Twee van de drie zullen uitzonderlijk lang, een heel jaar, in het ISS blijven.
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 9:16pm -
 • Video: dit is hoe je op Happy danst
  Bij een basketbalwedstrijd op een middelbare school in de VS liet deze jongen in het publiek zich zonder gêne helemaal gaan op Pharrell's hit Happy. En dat bleek een stuk interessanter dan de wedstrijd.
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 9:10pm -
 • Voetbalcommentator Hugo Walker (81) overleden
  Voetbalcommentator Hugo Walker is gisteren in Amsterdam overleden. Hij is 81 jaar geworden.
  - 12 uren geleden 27 Mar 15, 8:54pm -
 • Dijsselbloem stelt verkoop ABN uit
  Een forse tegenvaller voor ABN AMRO: minister Dijsselbloem van Financiën stelt het besluit over de beursgang van de bank uit. Hij vindt het 'nu niet de tijd voor een beslissing'. En dat heeft alles te maken met de recente salarisverhoging voor zes b…
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 8:12pm -
 • Zij jagen op Boko Haram, met oude wapens en amuletten
  Ze zijn bijgelovig, slecht getraind en slecht uitgerust: duizenden burgers die in Nigeria ten strijde strekken tegen Boko Haram. Correspondent Koen de Regt sprak met deze gewone mannen die de wapens hebben opgepakt tegen de terreurgroep.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 8:10pm -
 • Lufthansa gaat geld uitkeren aan nabestaanden
  Vliegmaatschapij Lufthansa wil families van de slachtoffers van de vliegramp in Frankrijk zo snel mogelijk financieel ondersteunen. Germanwings is een dochteronderneming van Lufthansa.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 8:10pm -
 • Hazes postuum een enorme geldmachine
  Tijdens zijn leven was ie al razend populair en na zijn dood is dat niet veranderd. Andre Hazes blijft één van de best verkopende zangers van ons land. Sterker nog, het commerciële succes lijkt postuum alleen maar groter te worden.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 8:05pm -
 • Tolheffing in Duitsland: zo werkt het
  Het Duitse parlement heeft na jarenlange discussies ingestemd met het omstreden plan om vanaf volgend jaar tol te heffen op de Duitse snelwegen. En dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor ons, als we naar Duitsland gaan.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 7:59pm -
 • Treinreizen naar Amsterdam? Vergeet het maar
  De ellende op het spoor is nog niet voorbij. Vooral rondom Amsterdam en Schiphol verloopt de hervatting van de dienstregeling erg moeizaam. De NS raadt mensen aan om niet meer van of naar stations in deze regio te reizen.
  - 13 uren geleden 27 Mar 15, 7:59pm -
 • 'Iemand met ziekmelding hoort niet in cockpit'
  Zijn dokter had hem ziek verklaard, maar hij ging toch vliegen. Dat blijkt na huiszoekingen bij co-piloot Andreas Lubitz, die dinsdag het toestel van Germanwings liet neerstorten in de Franse Alpen.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 7:45pm -
 • KLM en Transavia: voortaan twee mensen in cockpit
  Bij KLM en dochterbedrijf Transavia moeten voortaan altijd twee bemanningsleden in de cockpit zijn. Bij Transavia gaat de wijziging meteen in, bij KLM zo snel mogelijk.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 7:42pm -
 • Weer geval van paardenmishandeling
  Twee merries zijn de afgelopen nacht mishandeld in een stal bij het dorp Empe, tussen Apeldoorn en Zutphen. De paarden waren gewond aan de geslachtsdelen.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 7:23pm -
 • De dag dat half Nederland plat lag
  Ineens was er chaos: verkeerslichten vielen uit, treinen konden niet meer rijden en veel pinautomaten deden het niet. Nederland werd vanmorgen getroffen door een van de grootste stroomstoringen ooit.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 7:18pm -
 • Nederland steeds afhankelijker van elektriciteit
  De stroomstoring legde het leven in een aantal provincies helemaal lam. Deskundigen zijn niet verbaasd, want stroom is de aorta van onze samenleving, zeggen zij.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 7:11pm -
 • 7 jaar cel voor aanvallen vlieginstructeur tijdens vlucht
  Vandaag heeft een Duitse rechter een man veroordeeld voor het mishandelen van zijn vlieginstructeur tijdens een vlucht. Volgens de aanklager deed hij dat om zelfmoord te kunnen plegen.
  - 14 uren geleden 27 Mar 15, 6:59pm -
 • Eindelijk! Een monument voor schuilplaatsverleners
  Helden zijn het, de mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduikers in huis haalden. Het werd tijd voor een monument. Vandaag werd dat onthuld, in Amersfoort. "Eindelijk, na 70 jaar", zegt Jan Slomp die als kind ondergedoken zat.
  - 15 uren geleden 27 Mar 15, 6:00pm -
 • Kortsluiting en werkzaamheden oorzaak stroomstoring
  De grote stroomstoring vandaag was volgens netbeheerder Tennet het gevolg van een samenloop van omstandigheden. Twee helften van het hoogspanningsstation in Diemen werden tijdelijk aan elkaar gekoppeld. Bij kortsluiting vallen in zo'n geval ook beide…
  - 16 uren geleden 27 Mar 15, 5:23pm -
 • Sound of Music viert 50e verjaardag
  Je kunt hem misschien wel de moeder aller filmmusicals noemen. The Sound ofMusic over de zingende familie Von Trapp, die aan de nazi's ontsnapt. Demusical viert zijn vijftigste verjaardag en dat wordt natuurlijk gevierd.
  - 16 uren geleden 27 Mar 15, 5:19pm -
 • Zo word je 100: 'Sociaal bezig zijn en niet inkakken'
  William Cortvriendt (58) schreef een boek over hoe je 100 kunt worden. Zelfs de paus heeft een exemplaar. "Hij stuurde me een bedankbriefje."
  - 16 uren geleden 27 Mar 15, 5:19pm -
 • Duitsland stemt in met tolheffing
  Het Duitse parlement heeft ingestemd met de invoering van tol op de snelwegen. Daartegen is veel verzet onder Nederlandse automobilisten.
  - 16 uren geleden 27 Mar 15, 5:15pm -
 • Maximumsnelheid deel A12 naar 130 km per uur
  Op de snelweg A12 tussen Driebergen en Veenendaal mag vanaf morgen 130 kilometer per uur worden gereden. De hogere maximumsnelheid geldt dag en nacht.
  - 16 uren geleden 27 Mar 15, 4:58pm -
 • Hij is terug: golfbaan-alligator eet schildpad
  Twee weken geleden ging een foto van een gigantische alligator de wereld over nadat het dier een ommetje had gemaakt op een golfbaan in Florida. Vandaag dook hij weer op: dit keer om een schildpad te verorberen.
  - 16 uren geleden 27 Mar 15, 4:56pm -
 • 'Stroom nooit 100 procent betrouwbaar'
  Storingen in het stroomnet zijn nooit volledig te voorkomen. Dat zegt hoogleraar Han Slootweg van de Technische Universiteit Eindhoven tegen RTL Nieuws. Wat is de oorzaak van de storing vandaag? Slootweg legt het uit.
  - 16 uren geleden 27 Mar 15, 4:50pm -
 • Aanpak zorgfraude met centraal meldpunt
  Het Openbaar Ministerie wil zich de komende jaren meer richten op fraude in de zorg. Ook komt er een centraal meldpunt voor zorgfraude.
  - 17 uren geleden 27 Mar 15, 4:31pm -
 • Bomvolle treinen, maar treinverkeer komt weer op gang
  Op alle trajecten in Noord-Holland zijn kort na 16.30 uur weer mondjesmaat treinen gaan rijden, zowel intercity's als sprinters.
  - 17 uren geleden 27 Mar 15, 4:10pm -
 • Haltern herdenkt omgekomen Duitse leerlingen
  In het stadje Haltern am See zijn vandaag de 16 leerlingen en twee leraressen herdacht die omkwamen bij de vliegramp met de Airbus A320 van Germanwings. Daar was ook de Duitse president Gauck bij aanwezig.
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 3:40pm -
 • Sudoku's en gratis koffie: duizenden treinreizigers gestrand
  Een treinkaartje kopen was vanmiddag door de stroomstoring op veel stations in Noord-Holland niet meer mogelijk. Maar veel maakte het niet uit, want de meeste treinen reden toch niet.
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 3:30pm -
 • Film over Hazes: 'God, wat mis ik die man!'
  Na een musical en tv-programma komt er nu ook een film over André Hazes. Henny Thijssen is misschien wel Hazes' grootste fan. "Hij is altijd bij me, ik denk nog iedere dag aan hem. Ik kan niet genoeg van hem krijgen."
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 3:27pm -
 • Zonder tol per auto naar Berlijn? Dat kan straks nog steeds
  De Duitse Bondsdag is akkoord gegaan met de omstreden tolplannen van minister Dobrindt van Verkeer. Wat betekent dat voor ons? Acht vragen.
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 3:24pm -
 • 'Copiloot mocht eigenlijk niet vliegen'
  Uit de doktersverklaring die verscheurd is teruggevonden in de woning van Andreas Lubitz, zou blijken dat de copiloot voor langere tijd niet mocht vliegen.
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 3:14pm -
 • Verknalde top ABN beursgang? Asscher geeft niet toe
  Vicepremier Lodewijk Asscher laat weten dat er 'recente ontwikkelingen' zijn waardoor de beursgang van ABN Amro is uitgesteld, maar wil niet zeggen dat dat de schuld is van de top van de bank.
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 3:07pm -
 • Uitstel beursgang is signaal aan ABN-top
  Het uitstel van de beursgang van ABN Amro is zeker bedoeld als signaal vanDijsselbloem aan de top van ABN Amro dat de salarisverhoging hem dwars zit enhem niet alleen, legt Roel Schreinemachers van de Haagse redactie uit.
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 2:56pm -
 • Kabinet onderneemt nog niets tegen Duits tolplan
  Het kabinet zet voorlopig geen stappen tegen de invoering van een tolheffing voor personenauto's in Duitsland. De Bondsdag ging vanmiddag akkoord met het omstreden tolplan.
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 2:53pm -
 • Ministers bij aankomst drie kisten MH17
  Morgen worden drie kisten met stoffelijke resten van slachtoffers vanuit Oekraïne naar vliegbasis Eindhoven vervoerd. Namens het kabinet zijn Van der Steur van Veiligheid en Justitie en Bussemaker van Onderwijs aanwezig bij de aankomst.
  - 18 uren geleden 27 Mar 15, 2:52pm -
 • Iedereen weer stroom na een van de grootste storingen ooit
  De uiteindelijke omvang van de storing die vandaag delen van Nederland trof, is nog niet precies bekend, maar volgens Netbeheer Nederland is het zeker een van de grootste die ons land ooit heeft meegemaakt.
  - 19 uren geleden 27 Mar 15, 2:32pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse