Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NewVrouw (71) steelt flesje Conimex
  Je bent nooit te oud om op het slechte pad te belanden, moet een 71-jarige vrouw die betrapt werd op het stelen van een flesje Conimex gedacht hebben.
  - 5 mins ago 4 Oct 15, 10:59am -
 • NewBrandstichting in Duitse opvang
  In een noodopvang voor vluchtelingen in Friemar in de Duitse deelstaat Thüringen is afgelopen nacht brand uitgebroken. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.
  - 24 mins ago 4 Oct 15, 10:40am -
 • NewPolitici eisen actie tegen verhuftering
  Politici zijn geschokt door het veelvuldige geweld waar winkeliers mee te maken krijgen. Ze roepen minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie op actie te ondernemen tegen deze vorm van verhuftering van de maatschappij.
  - 47 mins ago 4 Oct 15, 10:17am -
 • Auto voor tweede keer beklad
  In Eindhoven is voor de tweede keer een auto beklad. Eerst ging het om zwarte verf, ditmaal is de auto met witte verf besmeurd.
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:57am -
 • VW-ingenieurs bekennen
  De eerste bekentenissen over het Volkswagenschandaal zijn afgelegd. Meerdere ingenieurs hebben toegegeven dat de manipulatiesoftware al in 2008 werd geïnstalleerd.
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:34am -
 • PVV weer (virtueel) populairder
  De partij van Geert Wilders blijft aan populariteit winnen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV 33 zetels behalen, drie meer dan vorige week. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 9:12am -
 • Leraren gaan staken
  Docenten zullen morgen hun krijtjes neerleggen en het ministerie van Onderwijs blokkeren. Dat doen ze omdat ze niet blij zijn met het onlangs gesloten loonakkoord.
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 8:58am -
 • Schutter Oregon pleegde zelfmoord
  Chris Harper-Mercer, de man die een bloedbad aanrichtte op een school in Oregon, heeft zelfmoord gepleegd. Dat heeft een lijkschouwer geconcludeerd.
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 8:38am -
 • Het is Dierendag!
  Het is vandaag de sterfdag van Fransiscus van Assisi, en die dag staat sinds 1930 beter bekend als Dierendag. Dus geef uw hond, kat, knaagdier, vis, reptiel of wat dan ook een aai en geniet van onderstaande dieren!
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 8:15am -
 • VS onderzoekt Kunduz-aanval
  De Amerikaanse president Barack Obama heeft gezegd dat zijn land een groot onderzoek is gestart naar aanleiding van de luchtaanvallen op een ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen (AzG). Bij de aanslag in Kunduz kwamen zeker negentien mensen om het lev…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 7:55am -
 • Het is mistig
  Mocht u de gordijnen al hebben opengeschoven, dan heeft u het vast al gezien: het is vandaag zeer mistig in Nederland. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor alle provincies.
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 7:32am -
 • Doden door overstromingen Frankrijk
  In het Zuid-Franse departement Alpes-Maritimes zijn dertien mensen om het leven gekomen door overstromingen die volgden op zware onweersbuien.
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 7:11am -
 • Slaapmuts: Casey Batchelor
  Als er iemand is die het heeft verdiend de slaap te vatten bent u het wel! Omroepvereniging PowNed is ook de kwaadste niet, en helpt u een handje met een fijne selectie beeldmateriaal.
  - 13 hours ago 3 Oct 15, 9:45pm -
 • Uitslagen: Eredivisie
  De heren voetballers hebben vandaag weer flink hun best gedaan. Er waren vier potjes van het aloude balspel te zien.
  - 13 hours ago 3 Oct 15, 9:36pm -
 • Ziekenhuis beklad met hakenkruizen
  Het Zuyderland Medisch Centrum in Brunssum is beklad met hakenkruizen en racistische leuzen. Het ziekenhuis heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie, zei een woordvoerster van het ZMC.
  - 14 hours ago 3 Oct 15, 9:16pm -

BNR

 • Column Jan Postma | The United States of NRA
  Zelden Obama zo gefrustreerd gezien. Ook zelden Obama die frustraties zo expliciet zien benoemen. De reacties op weer een vreselijke schietpartij zijn een routineus toneelstukje geworden. Wat willen jullie nou eigenlijk?, straalt zijn hele lichaam ui…
  - 2 days ago 2 Oct 15, 7:13pm -
 • Rutte: 'Russische acties maken conflict Syrië ingewikkelder'
  Premier Rutte is ongelukkig met de bombardementen die Rusland uitvoert op Syrië. Het conflict wordt alleen maar ingewikkelder, zo zei Rutte op zijn wekelijkse persconferentie tegen politiek verslaggever Laurens Boven.
  - 2 days ago 2 Oct 15, 4:58pm -
 • Vluchtelingen niet blij met omstandigheden opvang Nijmegen
  Een aantal families heeft direct na aankomst het tentenkamp bij Heumensoord weer verlaten. De vluchtelingen klaagden over de omstandigheden in de paviljoens. Zo is er geen daglicht en te weinig privacy.
  - 2 days ago 2 Oct 15, 4:28pm -
 • Asscher: 'Kleine ondernemers moeten mensen aannemen'
  Het kabinet gaat ZZP'ers meer mogelijkheden bieden voor een collectieve verzekering. Dat zei minister Asscher (Werkgelegenheid, PvdA) na de ministerraad. Daarnaast wil het kabinet dat kleine ondernemers hun zieke werknemers niet twee maar één jaar…
  - 2 days ago 2 Oct 15, 3:12pm -
 • Asielzoekers zorgen voor economische boost Duitsland
  De tienduizenden asielzoekers in Duitsland zorgen voor een kleine economische boost, omdat er meer producten worden verkocht. Dat schrijven economen van Deutsche Bank in een rapport dat in handen is van de Financial Times.
  - 2 days ago 2 Oct 15, 2:53pm -
 • 'Russen kunnen zaken doen met Assad, Westen moet gedogen'
  De enige manier waarop de VS en bondgenoten een brug kunnen slaan met de Russen is door stilzwijgend in te stemmen met het aanblijven van Assad. Rusland moet op zijn beurt de rol van onderhandelaar op zich nemen en het gesprek met Assad aangaan, zegt…
  - 2 days ago 2 Oct 15, 1:39pm -
 • Bussemaker: 'Rembrandt moet in het Rijksmuseum hangen'
  Er zijn goede redenen om de Rembrandt in het Rijksmuseum te hangen, ook al betaalt het museum niet mee bij de aankoop. Dat zegt cultuurminister Jet Bussemaker (PvdA).
  - 2 days ago 2 Oct 15, 1:14pm -
 • Rechter moet tijgermug tegenhouden
  De rechter moet eraan te pas komen om minister Schippers van Volksgezondheid (VVD) te dwingen de gevaarlijke tijgermug buiten het land te houden. Voorzitter van het 'Platform Stop invasieve exoten' Wilfred Reinhold spant een zaak aan.
  - 2 days ago 2 Oct 15, 12:36pm -
 • 'Overdragen ProRail-dossier aan minister serieuze optie'
  Het overdragen van het ProRail-dossier van staatssecretaris Mansveld aan minister Schultz van Haegen een serieuze optie. Dat zegt D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven tegen BNR.
  - 2 days ago 2 Oct 15, 12:15pm -
 • Van der Laan wil nog zes jaar door
  Eberhard van der Laan stelt zich beschikbaar voor een tweede termijn als burgemeester van Amsterdam. Dat heeft hij zojuist gemeld aan de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes.
  - 2 days ago 2 Oct 15, 11:19am -

Buienradar

NOS

 • New'Herstellen van schade in Zuid-Frankrijk kan nog weken duren'
  Het kan nog weken duren, voordat de schade is hersteld die is ontstaan door de overstromingen in Zuid-Frankrijk. De modderstromen hebben veel materiële schade aangericht, zegt correspondent Ron Linker. "In de straten zijn auto's meegesleurd, er zijn…
  - 29 mins ago 4 Oct 15, 10:35am -
 • NewTrump na bloedbad Oregon: meer Amerikanen moeten wapen dragen
  Donald Trump, die voor de Republikeinen wil meedoen aan de presidentsverkiezingen, wil dat meer mensen in de Verenigde Staten een wapen gaan dragen. Hij zei dat naar aanleiding van het bloedbad op een school in Oregon. Volgens Trump had de schutter…
  - 35 mins ago 4 Oct 15, 10:29am -
 • Bangladesh verscherpt beveiliging van buitenlanders
  Bangladesh verscherpt de veiligheidsmaatregelen voor buitenlandse burgers en diplomaten. Deze week werden twee buitenlanders om het leven gebracht. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door Islamistische Staat en de terroristische o…
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 10:02am -
 • 'Ik zag de auto's door de straat dobberen'
  Noodweer aan de Franse Côte d'Azur heeft gisteravond aan zestien mensen het leven gekost en veel schade aangericht. De Nederlander Paul van Cuyk woont in de plaats Callian, zo'n 40 kilometer ten noordwesten van Cannes, en was tijdens het noodweer on…
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 9:12am -
 • Portugezen naar stembus voor het eerst na bijna-faillissement
  De Portugezen gaan vandaag naar de stembus voor de eerste verkiezingen nadat het land in 2011 bijna failliet was gegaan en noodsteun aanvroeg bij Europa. De twee grootste partijen van het land gingen de afgelopen weken nek aan nek in de peilingen. De…
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 8:45am -
 • Het is bodemdierendag: op zoek dus naar 'bodemschatjes'
  Het is Werelddierendag en het Nederlands Instituut voor ecologie (NIOO-KNAW) vraagt aandacht voor dieren die zelden in de spotlights staan: de bodemdieren. Ze verdienen juist aandacht, vindt het instituut, want wormen, pissebedden en slakken zijn onm…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 8:07am -
 • Restricties voor Palestijnen in Jeruzalem
  Het oude gedeelte van Jeruzalem en de Tempelberg zijn de komende twee dagen beperkt toegankelijk voor Palestijnen. Dat is één van de maatregelen die de Israëlische politie heeft genomen na het recente geweld in de stad. De Israëlische politie ont…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 7:46am -
 • Mist trekt weg, KNMI trekt code geel weer in
  Code geel is ingetrokken. Het KNMI kondigde de waarschuwing voor gevaarlijk weer vanochtend af vanwege dichte mist. Met uitzondering van de Waddeneilanden had het hele land ermee te kampen. Vooral het verkeer had er last van. Inmiddels is het overal…
  - 5 hours ago 4 Oct 15, 5:41am -
 • Vogelen in het Rijksmuseum
  In het Rijksmuseum gaan vogelaars vandaag, op Dierendag, op een bijzondere manier vogels spotten. Het is de bedoeling dat zo'n 45 vogelaars de vogels van achter de computer identificeren. De vogels staan afgebeeld op talloze prenten en andere objecte…
  - 6 hours ago 4 Oct 15, 5:29am -
 • Amerikaanse kustwacht vindt reddingsboei van vermist schip
  De Amerikaanse kustwacht heeft een reddingsboei gevonden van het vrachtschip El Faro dat wordt vermist sinds het in de problemen kwam door orkaan Joaquin. Een helikopter heeft de boei ruim 200 kilometer ten noordoosten van Crooked Island (Bahamas) ui…
  - 8 hours ago 4 Oct 15, 3:26am -
 • Zestien doden bij overstromingen aan Côte d'Azur
  In Zuid-Frankrijk heeft noodweer het leven gekost aan zestien mensen. Er worden ook nog vermist, melden Franse media. Er was sprake van zware overstromingen langs de Côte d'Azur. Vooral het gebied rond Cannes is zwaar getroffen. De autoriteiten heb…
  - 9 hours ago 4 Oct 15, 2:22am -
 • Obama condoleert nabestaanden bombardement Kunduz
  President Obama heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers van het bombardement op de kliniek van Artsen zonder Grenzen in Kunduz. Eerder kwamen ook de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan al met condoleances.Obama noem…
  - 11 hours ago 4 Oct 15, 12:25am -
 • Doden bij dubbeldekkercrash in Britse supermarkt
  Bij een busongeluk in de Britse stad Coventry zijn twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een jongen van acht en een vrouw van in de zeventig. Zes anderen raakten gewond.Een dubbeldekkerbus reed aan het begin van de avond een supermarkt binnen…
  - 13 hours ago 3 Oct 15, 10:33pm -
 • Schutter Oregon pleegde zelfmoord
  De man die in de Amerikaanse staat Oregon negen mensen doodschoot op een school in de stad Roseburg pleegde zelfmoord voor de politie hem kon arresteren. Dat heeft de plaatselijke sheriff bekendgemaakt. Chris Harper Mercer was zelf een scholier op he…
  - 15 hours ago 3 Oct 15, 8:11pm -
 • 'Bombardement gericht op aanvallers leger VS'
  Talibanstrijders die het vuur openden op Amerikaanse strijdkrachten waren het doelwit van de aanval in Kunduz, zegt het Amerikaanse leger. Bij het bombardement werd een ziekenhuis getroffen, waarbij ten minste negentien mensen om het leven kwamen. Ve…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 7:11pm -
 • Twee Israëliërs doodgestoken in Jeruzalem
  In Jeruzalem heeft een Palestijn een aantal Israëliërs neergestoken. Twee mannen kwamen daarbij om het leven, een vrouw en een kind raakten gewond. De dader is door de politie doodgeschoten. De steekpartij was in een steeg in het oude centrum van J…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 7:06pm -
 • Shalisa wint nationaal Junior songfestival
  De 15-jarige Shalisa heeft vanavond met haar liedje Million Lights het Junior Songfestival gewonnen. Daardoor mag zij Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale op 21 november in Bulgarije. De winnares werd gekozen door een vakjury met Ge…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 6:51pm -
 • Mogelijk 'rattenziekte' opgedoken bij obstakelloop in Vlaanderen
  Lopers die in België mee hebben gedaan aan een obstakelloop in Nijlen, vlak bij Antwerpen, zijn mogelijk besmet geraakt met de ziekte van Weil. Drie deelnemers zijn volgens Vlaamse media met verschijnselen van de zogeheten 'rattenziekte' opgenomen i…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 6:47pm -
 • Spreeuw op één tijdens vogelteldag
  Tijdens de landelijke vogelteldag werd de spreeuw vandaag het vaakst geteld. Duizenden vogelaars die op verschillende plekken in het land naar de lucht tuurden zagen er 50.990 voorbij vliegen. Op plek twee staat de vink, gevolgd door de kolgans. Door…
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 6:19pm -
 • De week in beeld: van filmgala tot foto-rel
  Justitieminister Ard van der Steur raakt in opspraak door de gang van zaken rond de foto van Volkert van der Graaf. In een debat over de rel erkent de minister dat het Openbaar Ministerie en hij fouten hebben gemaakt. Van der Steur ziet zich daarom g…
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 5:43pm -

Trouw

 • 'Patiënten lagen te branden in hun bedden'

  'Patiënten lagen te branden in hun bedden'

  Verpleger Lajos Zoltan Jecs werkte in het ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen in het Afghaanse Kunduz, dat gisterochtend vanuit de lucht werd
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:55am -
 • Mist lost geleidelijk aan op: code geel opgeheven

  Mist lost geleidelijk aan op: code geel opgeheven

  De mist die zondagochtend in het grootste deel van het land voorkwam, was tegen het middaguur grotendeels opgelost. Het KNMI had code geel
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:48am -
 • AZG trekt zich terug uit Kunduz na bloedige aanval

  AZG trekt zich terug uit Kunduz na bloedige aanval

  Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft zich teruggetrokken uit de Afghaanse stad Kunduz. De hulporganisatie maakte dit zondag bekend, een dag nadat
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:40am -
 • Niemand mist Jip

  Niemand mist Jip

  Het leek een goed idee, zo'n schattig schildpadje in huis. Maar een jaar later is hij twee keer zo groot en niet echt aaibaar. In het gezin van
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 8:10am -
 • Bangladesh verscherpt maatregelen diplomaten

  Bangladesh verscherpt maatregelen diplomaten

  Bangladesh heeft zondag de veiligheidsmaatregelen rond buitenlandse diplomaten en burgers verscherpt, nadat binnen een paar dagen twee
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 7:49am -

AD

Telegraaf

 • NewEnorme ravage in Zuid-Frankrijk
  De ravage na de overstromingen in het zuiden van Frankrijk is enorm. Het noodweer heeft zaterdagavond en -nacht aan zeker dertien mensen het leven gekost. Zes personen worden nog vermist, meldden Franse media.
  - 10 mins ago 4 Oct 15, 10:54am -
 • NewNorges Bank kleiner in ASMI
  Norges Bank heeft zijn belang in ASM International (ASMI) verkleind. Dat bleek zondag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
  - 15 mins ago 4 Oct 15, 10:49am -
 • NewNijenhuis vergroot belang in RoodMicrotec
  Philip Nijenhuis heeft zijn kapitaalbelang en stemrecht in RoodMicrotec vergroot naar 5,79 procent. Dat bleek zondag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
  - 15 mins ago 4 Oct 15, 10:49am -
 • NewSuarez: 'Barça beste ter wereld'
  FC Barcelona verloor zaterdag met 2-1 van Sevilla FC, maar Luis Suarez maakte zich na afloop niet al te druk over de zeperd van de Spaanse landskampioen.
  - 19 mins ago 4 Oct 15, 10:45am -
 • NewLIVE EXTRA De Graafschap leidt
  Feyenoord mag deze zondagmiddag vroeg aan de bak. De Rotterdammers brengen een bezoek aan Doetinchem, waar om 12.30 uur wordt afgetrapt tegen De Graafschap.
  - 19 mins ago 4 Oct 15, 10:45am -
 • NewVijf autobranden Wijk bij Duurstede
  Wijk bij Duurstede is in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een vijftal autobranden. Die vonden plaats in de wijk Heul.
  - 26 mins ago 4 Oct 15, 10:38am -
 • NewZege Ferrer in Kuala Lumpur
  David Ferrer heeft zondag voor de eerste keer in zijn loopbaan het ATP-toernooi van Kuala Lumpur gewonnen. De als eerste geplaatste Spanjaard was op het Maleisische hardcourt in twee sets te sterk voor zijn landgenoot Feliciano Lopez. Na ruim anderha…
  - 30 mins ago 4 Oct 15, 10:34am -
 • NewVolgauto Hollande schept toeschouwer
  Heftige beelden uit de Marokkaanse stad Tanger. De Franse president François Hollande is in Marokko voor een ontmoeting met koning Mohammed VI. Tijdens een rondrit door de stad schept één van de volgauto's een toeschouwer. Het slachtoffer is opgen…
  - 42 mins ago 4 Oct 15, 10:22am -
 • NewKylie pronkt met bolide
  Kylie Jenner heeft er weer een nieuwe auto bij. Het halfzusje van Kim Kardashian pronkt op social media met haar gloednieuwe witte Rolls Royce Ghost. De bolide kost omgerekend ruim 285.000 euro.
  - 45 mins ago 4 Oct 15, 10:19am -
 • NewVan der Mark schittert
  Het Honda-team dat door het Nederlandse Ten Kate Racing wordt gerund, heeft bijzonder goed gepresteerd in de twaalfde ronde van het FIM WK Superbike. Op de vochtige piste van het Franse circuit Magny-Cours, waardoor de wedstrijd als ‘wet race’ va…
  - 58 mins ago 4 Oct 15, 10:06am -
 • Mist lost geleidelijk aan op
  De mist die zondagochtend in het grootste deel van het land voorkwam, was tegen het middaguur grotendeels opgelost. Het KNMI had code geel (gevaarlijk weer) afgegeven voor het hele land met uitzondering van de Waddeneilanden. Even na 11.00 uur beëin…
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 10:02am -

Elsevier

 • Mist lost geleidelijk aan op
  DE BILT (ANP) - De mist die zondagochtend in het grootste deel van het land voorkwam, was tegen het middaguur grotendeels opgelost. Het KNMI had code geel (gevaarlijk weer) afgegeven voor het hele land met uitzondering van de Waddeneilanden. Even na…
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:56am -
 • 'Aanvallen zijn afschuwelijke vergissing'

  'Aanvallen zijn afschuwelijke vergissing'

  LONDEN (ANP) - De beslissing van de Russische president Vladimir Poetin om zich militair te mengen in het conflict in Syrië was een ,,afschuwelijke vergissing''. Dat heeft de Britse premier David Cameron zondag gezegd.
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:40am -
 • Bisschoppensynode met mis begonnen
  VATICAANSTAD (ANP) - Met een feestelijke mis in de Sint Pieter is zondag in Rome de bisschoppensynode over huwelijks- en familiezaken begonnen.
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 9:09am -
 • Reddingsboei gevonden van vermist schip

  Reddingsboei gevonden van vermist schip

  JACKSONVILLE (ANP) - De Amerikaanse kustwacht heeft een reddingsboei gevonden van een schip dat is verdwenen in de buurt van de Bahama's. Het schip El Faro met 33 opvarenden verdween drie dagen geleden toen de orkaan Joaquin over de eilandengroep raa…
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 8:43am -
 • PVV wint opnieuw zetels in peiling
  DEN HAAG (ANP) - De partij van Geert Wilders blijft aan populariteit winnen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV 33 zetels behalen, drie meer dan vorige week. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 8:08am -
 • 'Ingenieurs Volkswagen leggen bekentenis af'

  'Ingenieurs Volkswagen leggen bekentenis af'

  WOLFSBURG (ANP) - In het schandaal rond de dieselauto's van het Duitse merk Volkswagen zijn de eerste bekentenissen afgelegd, meldt de krant Bild am Sonntag. Verschillende ingenieurs zouden overeenkomstig hebben verklaard dat de smokkelsoftware vanaf…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 7:53am -
 • Bangladesh verscherpt maatregelen diplomaten
  DHAKA (ANP) - Bangladesh heeft zondag de veiligheidsmaatregelen rond buitenlandse diplomaten en burgers verscherpt, nadat binnen een paar dagen twee buitenlanders zijn doodgeschoten. De twee moorden zijn opgeëist door Islamitische Staat, die gedreig…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 7:43am -
 • Vliegverkeer Schiphol gehinderd door mist
  HAARLEMMERMEER (ANP) - Op luchthaven Schiphol vertrekken zondagochtend in verband met mist minder vliegtuigen dan normaal. Een aantal vluchten is vertraagd en ook zijn er vluchten geannuleerd. Schiphol adviseert reizigers de actuele vertrektijden in…
  - 5 hours ago 4 Oct 15, 6:27am -
 • AzG eist onderzoek naar fatale aanval Kunduz
  KUNDUZ (ANP) - De internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen eist een onafhankelijk onderzoek naar het fatale bombardement zaterdag van haar ziekenhuis in de Afghaanse provincie. De luchtaanval was vermoedelijk uitgevoerd door een door de V…
  - 5 hours ago 4 Oct 15, 5:46am -
 • Dodental aardverschuiving Guatemala naar 73
  SANTA CATARINA PINULA (ANP) - Het offiële dodental van de aardverschuiving in Guatemala is zaterdag (lokale tijd) gestegen naar 73. Honderden mensen worden nog altijd vermist. Zij liggen vermoedelijk onder een laag van modder en vuil in Santa Catari…
  - 5 hours ago 4 Oct 15, 5:43am -
 • Overstromingen in Frankrijk eisen 12 levens

  Overstromingen in Frankrijk eisen 12 levens

  CANNES (ANP) - Noodweer in Zuid-Frankrijk heeft zaterdagavond- en nacht aan twaalf mensen het leven gekost. Dat meldden Franse media.
  - 6 hours ago 4 Oct 15, 5:33am -
 • Code geel in groot deel land door dichte mist

  Code geel in groot deel land door dichte mist

  DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt in de nacht van zaterdag op zondag voor dichte mist in een groot deel van het land. Aanvankelijk werd code geel (gevaarlijk weer) afgegeven voor Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Zeeland. Later wer…
  - 8 hours ago 4 Oct 15, 3:10am -
 • Dieren krijgen extra aandacht

  Dieren krijgen extra aandacht

  RIJSWIJK (ANP) - Zondag is het weer dierendag. Iedereen die van beesten houdt, doet dan iets extra's. Vooral honden, katten, cavia's en konijnen worden in het zonnetje gezet met een extra lekker hapje en een nieuw speeltje. Veel tuincentra en dierenw…
  - 8 hours ago 4 Oct 15, 2:35am -
 • Amsterdam staat stil bij Bijlmerramp

  Amsterdam staat stil bij Bijlmerramp

  AMSTERDAM (ANP) - Het is zondag precies 23 jaar geleden dat in de Amsterdamse Bijlmermeer een vrachtvliegtuig op twee flatgebouwen stortte. De Bijlmerramp kostte aan 43 mensen het leven. Zoals ieder jaar komen nabestaanden, overlevenden en andere bel…
  - 8 hours ago 4 Oct 15, 2:34am -
 • Inwoners Portugal naar de stembus

  Inwoners Portugal naar de stembus

  LISSABON (ANP) - Inwoners van Portugal gaan zondag naar de stembus om een nieuwe regering te kiezen. De verkiezingen gaan vooral over de vraag of het bezuinigingsbeleid moet worden voortgezet.
  - 9 hours ago 4 Oct 15, 2:04am -

Metro Nieuws

 • NewTV Top 25: GTST feest met mooie cijfers
  Een oudje van 25 jaar, maar kijkcijfers alsof er iets nieuws op de buis te vinden is: Goede Tijden, Slechte Tijden vierde de afgelopen week een kwart eeuw-jubileum en ruim 1,6 miljoen tv-kijkers vierden dat met het programma mee. De reguliere uitzend…
  - 27 mins ago 4 Oct 15, 10:37am -
 • New'Ingenieurs Volkswaken bekennen gesjoemel'
  In het schandaal rond de dieselauto's van het Duitse merk Volkswagen zijn de eerste bekentenissen afgelegd, meldt de krant Bild am Sonntag. Verschillende ingenieurs zouden overeenkomstig hebben verklaard dat de smokkelsoftware vanaf 2008 is geïnstal…
  - 31 mins ago 4 Oct 15, 10:33am -
 • NewZo voelt vliegen door het oog van orkaan Joaquin
  Altijd al willen weten hoe het voelt om door een krachtige orkaan te vliegen? Dan is dit je kans. Woensdag gingen ‘orkaanjagers’ de lucht in om orkaan Joaquin te pijlen, die de afgelopen dagen afstevende op de oostkust van Amerika. Beelden van de…
  - 37 mins ago 4 Oct 15, 10:27am -
 • Vrouw verkleed als poep-emoticon vraagt man op date
  Dit meisje heeft letterlijk en figuurlijk schijt aan wat andere mensen van haar denken. Ze vraagt namelijk een jongen op date terwijl ze verkleed is als gigantische poep-emoticon. Voor dit ‘romantische’ gebaar is een flinke dosis lef nodig.Lees…
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 9:17am -
 • Hoera! Nederland viert grootschalig dierendag
  Een extra lekker hapje en een nieuw speeltje, het is weer tijd om je huisdier in het zonnetje te zetten want het is zondag dierendag. De meeste mensen met een huisdier, doen dan iets extra’s voor hun dier.Lees ook: Bijna dierendag: vijf tips om me…
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 8:35am -
 • Zondagtip: The Big Draw Rotterdam
  In een creatieve bui? Dat is mooi. Vandaag vindt namelijk het grootste tekenfestival ter wereld "The Big Draw" plaats. In verschillende Rotterdamse musea worden bezoekers uitgedaagd om met hun ideeën aan de slag te gaan en zelf te tekenen. Onder an…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 8:00am -
 • Daghoroscoop Steenbok 4 Oktober 2015
  Trots is een deugd en nederigheid een gebrek zei Aristoteles. Maar vergeet niet dat je sterke kant tegelijk je zwakke kant is en je zwakke kant tegelijk ook je sterke kant is.
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Vissen 4 Oktober 2015
  Je bent vandaag lekker op dreef. Het gaat allemaal als vanzelf. Misschien is het een goed idee eens iets te proberen waar jij je anders niet aan durft te wagen.
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Waterman 4 Oktober 2015
  Soms is het moeilijk om eerlijk te zijn, toch zul je merken dat iets mooier maken dan het is uiteindelijk veel moeilijker is.
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 7:30am -
 • Daghoroscoop Boogschutter 4 Oktober 2015
  Jouw depressieve stemming van de laatste dagen zal snel weer overgaan. Je vrienden slepen je mee voor een "verplicht" gezellig avondje uit. Wat vervelend nou. Gelukkig helpt het geweldig goed.
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 7:30am -

Spitsnieuws

 • NewDe week in sexy twitpics
  Nieuwe zondag, nieuwe week in Sexy Twitpics. Onze H. Spatel struinde de afgelopen dagen weer menig Instagram- en Twitteraccount van bekend vrouwelijk schoon af op zoek naar de leukste plaatjes voor deze wekelijkse rubriek.In zijn selectie zien we de…
  - 5 mins ago 4 Oct 15, 10:59am -
 • NewJunkie XL maakt soundtrack nieuwe Marvel Deadpool
  De Nederlandse componist Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, verzorgt de soundtrack voor de nieuwe superheldenfilm Deadpool. Dat melden Amerikaanse media.Het is voor Holkenborg de vierde grote actiefilm in korte tijd waarvoor hij de muziek m…
  - 25 mins ago 4 Oct 15, 10:39am -
 • NewPSV zonder Lestienne tegen Ajax
   PSV moet het zometeen tegen Ajax stellen zonder Maxime Lestienne. De Belg is door droevige familieomstandigheden niet beschikbaar voor het duel in de ArenA. Andrés Guardado is wel inzetbaar bij de landskampioen uit Eindhoven.Lestienne was woensda…
  - 45 mins ago 4 Oct 15, 10:19am -
 • Man doet valse bommelding om vliegtuig te halen
  Een Italiaanse man had een opvallende tactiek bedacht om zijn vlucht te halen. Hij dreigde het vliegtuig naar Rome te missen en deed daarom een valse bommelding.Lees ook: Ophef en commotie om valse bommelding WarschauDe man had tegen de politie op…
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:44am -
 • 'Ajax is saai'
  Johnny Rep is niet te spreken over het voetbal van Ajax. De oud-voetballer noemt het spel van de Amsterdammers ‘saai’ en ‘niet amusant’."Ik heb meerdere wedstrijden gezien, het kan mij nog niet echt bekoren. Het is saai en het is niet amusan…
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 9:29am -
 • Plasterk: Zorgen over vluchtelingen normaal
  Bij zulke grote stromen vluchtelingen die momenteel binnenkomen zou iedereen zich zorgen moeten maken over of dat allemaal wel goed komt. Dat zei minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken in WNL op Zondag. Plasterk werd gevraagd of bekend is wi…
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 8:59am -
 • Man kan goed op potten en pannen slaan
  De man in het volgende filmpje heeft duidelijk een muzikaal talent. Drummer Dario Rossi komt volgens het Parool uit Italië en is heel erg goed in het slaan op potten, pannen en deksels. Zo goed zelfs dat meer dan 350.000 al naar een filmpje van hem…
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 8:39am -
 • Merkel: Militaire actie in Syrië is nodig
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt dat militair ingrijpen in Syrië nodig is, ook al zal dat de oorlog in het land niet beëindigen. Ze zei dat in een radio-interview met Deutschlandfunk, dat later op de dag wordt uitgezonden.''We hebben m…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 8:24am -
 • PVV wint opnieuw zetels
  De partij van Geert Wilders blijft aan populariteit winnen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV 33 zetels behalen, drie meer dan vorige week. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.De vluchtelingenkwestie stuwt de PVV na…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 7:59am -
 • Waarschuwing voor dichte mist
  Met uitzondering van de Waddeneilanden komt in het hele land op veel plaatsen dichte mist voor. Daarvoor waarschuwt het KNMI vanochtend. Aanvankelijk werd code geel (gevaarlijk weer) afgegeven voor Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Z…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 7:39am -
 • Helikopter landt tijdens wedstrijd op voetbalveld
  Tijdens een voetbalwedstrijd in de Belgische derde klasse tussen Sprimont en Berchem Sport gebeurde er even voor rust iets vreemds. Er landde uit het niets een helikopter op het veld.Lees ook: Heli maakt noodlanding op openbare weg​Op het veld w…
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 7:19am -
 • Hoera! Dierendag!
  Vandaag is het weer dierendag. Iedereen die van beesten houdt, doet dan iets extra's. Vooral honden, katten, cavia's en konijnen worden in het zonnetje gezet met een extra lekker hapje en een nieuw speeltje. Veel tuincentra en dierenwinkels hebben vo…
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 6:59am -
 • Overstromingen in Frankrijk eisen veel levens
  Noodweer in Zuid-Frankrijk heeft afgelopen nacht aan dertien mensen het leven gekost. Zeker acht personen worden nog vermist, meldden Franse media.Er was sprake van zware overstromingen langs de Côte d'Azur. Vooral het gebied rond Cannes is zwaar g…
  - 5 hours ago 4 Oct 15, 6:29am -
 • Slaapmutsje: Sophia Miacova
  Je zou het misschien niet zeggen, maar H. Spatel is een behoorlijk trendgevoelig typje. Althans, hij is er altijd als de kippen bij als een dame op Instagram door de 1 miljoen volgers heen knalt.Enkele weken geleden was het bijvoorbeeld Sophia Mianc…
  - 14 hours ago 3 Oct 15, 9:19pm -
 • Excelsior verslaat FC Utrecht met 1-0
  Excelsior heeft vandaag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Fons Groenendijk versloeg FC Utrecht op Woudestein met 1-0, door een benutte strafschop in de 74e minuut van Jeff Stans. De middenvelder had die penalty zelf…
  - 14 hours ago 3 Oct 15, 9:09pm -
 • Sneijder verlengt bij Galatasaray tot 2018
  Wesley Sneijder heeft zijn contract bij Galatasaray vandaag met twee jaar verlengd, tot medio 2018. De 31-jarige middenvelder kwam in januari 2013 naar de Turkse topclub uit Istanbul, dat hem overnam van Internazionale.Sneijder gaat per jaar 3,2 mil…
  - 14 hours ago 3 Oct 15, 8:59pm -
 • Dubbeldekker rijdt Engelse supermarkt in
  Een dubbeldekker is vandaag in de Engelse stad Coventry een supermarkt binnengereden. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen, zo liet de politie van de stad weten. Getuigen meldden ook twee doden, maar dat is nog niet door officiële instanties beve…
  - 14 hours ago 3 Oct 15, 8:44pm -
 • PEC Zwolle verslaat Willem II
  PEC Zwolle heeft vandaag in Tilburg al de vijfde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg uit Overijssel klopte Willem II met 1-0.Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vlak voor rust. Middenvelder Ouasim Bouy schoot een vrije trap via het ho…
  - 15 hours ago 3 Oct 15, 8:29pm -
 • SC Cambuur wint ook niet van Roda JC
  SC Cambuur wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Het elftal van trainer Henk de Jong stond in Kerkrade tegen Roda JC lang op voorsprong, maar zag Tom van Hyfte twintig minuten voor tijd gelijk maken: 1-1.Bartholomew Ogbeche zorg…
  - 15 hours ago 3 Oct 15, 8:14pm -
 • Stewardess klust bij in toiletten in vliegtuig
  Een stewardess heeft heel wat mensen lid gemaakt van de zogenaamde Mile High Club. Voor 1700 euro verleende de vrouw seksuele diensten aan passagiers. In het toilet van het vliegtuig. Ze verdiende er de afgelopen twee jaar bijna 730.000 euro mee, mel…
  - 15 hours ago 3 Oct 15, 7:59pm -
 • Southampton wint van Chelsea
  Chelsea heeft vandaag opnieuw een mokerslag moeten incasseren. Op het eigen Stamford Bridge ging de Engelse kampioen hard onderuit tegen Southampton, de ploeg van trainer Ronald Koeman: 1-3. Met slechts acht punten uit acht wedstrijden staat Chelsea…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 7:19pm -
 • Oranje in EK-finale volleybal tegen Rusland
  Rusland is morgen de tegenstander van de Nederlandse volleybalvrouwen in de finale van het EK. De Russinnen versloegen zaterdagavond Servië met 3-1 (25-23 25-23 21-25 25-22). Nederland plaatste zich eerder op de dag al voor de eindstrijd.Rusland ge…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 7:19pm -
 • Twee mensen omgekomen bij aanslag in Jeruzalem
  Bij een aanslag in de Israëlische stad Jeruzalem zijn vandaag twee mensen om het leven gekomen en vier anderen gewond geraakt. Een van de gewonden was een peuter van twee jaar oud. Volgens de politie stak een Palestijnse man in het oude gedeelte van…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 6:59pm -
 • NEC rolt ADO Den Haag op: 4-1
  NEC heeft vandaag in het eigen Goffert-stadion ADO Den Haag op een dikke nederlaag getrakteerd. De ploeg van trainer Ernest Faber won met 4-1 na een ruststand van 1-1. Twee doelpunten kwamen van de voet van uitblinker Christian Santos. Anthony Limbom…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 6:39pm -
 • 66 procent Nederlanders wil geen vluchtelingen meer
  Nederlanders zijn negatiever gaan denken over de opvang van vluchtelingen. Dat meldt RTL Nieuws vandaag op basis van een enquête van DVJ Insights. Ruim 66 procent van de ondervraagden vindt dat Nederland niet meer vluchtelingen moet opnemen, terwijl…
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 6:19pm -
 • Bah: vrouw poept midden in supermarkt
  Een vrouw in Hoofddorp had wel hele hoge nood. Midden in de supermarkt trok ze haar broek naar beneden om een grote boodschap achter te laten op de broodafdeling. Ze was alleen even vergeten dat er bewakingscamera in de supermarkt hangen.Lees ook: …
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 5:59pm -
 • Oostenrijkers de straat op voor vluchtelingen
  Meer dan 20.000 mensen zijn vandaag de straat opgegaan in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om hun steun uit te spreken voor de vluchtelingen en te protesteren tegen de recente groei van de anti-immigratiepartij FPÖ in de peilingen.Alleen al vorige m…
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 5:39pm -
 • Rusland viel Syrië 60 keer aan in 3 dagen
  De Russische luchtmacht heeft in drie dagen tijd meer dan zestig aanvallen uitgevoerd in Syrië en het militaire potentieel van terroristen in het land daarbij een gevoelige slag toegebracht. Dat heeft een woordvoerder van het Russische leger vandaag…
  - 18 hours ago 3 Oct 15, 5:19pm -
 • LOL! Beer heeft schijt, sloopt kajak
  Als je op stap gaat in de Amerikaanse wildernis, kun je geconfronteerd worden met een willekeur aan wilde dieren. Zoals beren. Nu zijn die beesten sowieso al best gevaarlijk, maar het wordt nog vervelender als je een exemplaar treft die overal schijt…
  - 18 hours ago 3 Oct 15, 4:59pm -
 • Dronken spookrijder van snelweg geplukt
  In Bergen op Zoom is vanochtend een 42-jarige man aangehouden, nadat hij tegen een verkeerspaal was geknald en de A4 tegen het verkeer in was opgereden. Dat maakte de politie vanavond bekend.Een getuige zag dat de man vanochtend een verkeersbord op…
  - 18 hours ago 3 Oct 15, 4:44pm -

Volkskrant

 • NewInnige band politici en bedrijven maakte VW-schandaal mogelijk

  Innige band politici en bedrijven maakte VW-schandaal mogelijk

  Nee, ik zal het hier nu niet hebben over het inmiddels vijfjarige VVD-lachnummer van het Megaministerie voor Veiligheid. Die column over Opsteltens fan-tas-tisch functionerende Nationale Politie, Van der Steurs zoekgeraakte Volkert-fotomoment en al d…
  - 4 mins ago 4 Oct 15, 11:00am -
 • NewTafeltennisster Li Jie naar finale op het EK

  Tafeltennisster Li Jie naar finale op het EK

  Tafeltennisster Li Jie is op het Europees Kampioenschap tafeltennis doorgedrongen tot de finale en is zo verzekerd van een zilveren medaille. De Nederlandse won eerder al brons in het vrouwendubbelspel. De 31-jarige kopvrouw van Oranje bereikte zonda…
  - 30 mins ago 4 Oct 15, 10:34am -
 • Mist lost geleidelijk aan op: code geel opgeheven

  Mist lost geleidelijk aan op: code geel opgeheven

  De mist die zondagochtend in het grootste deel van het land voorkwam, was tegen het middaguur grotendeels opgelost. Het KNMI had code geel (gevaarlijk weer) afgegeven voor het hele land met uitzondering van de Waddeneilanden. Even na 11.00 uur beëin…
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:48am -
 • AZG trekt zich terug uit Kunduz na bloedige aanval

  AZG trekt zich terug uit Kunduz na bloedige aanval

  Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft zich teruggetrokken uit de Afghaanse stad Kunduz. De hulporganisatie maakte dit zondag bekend, een dag nadat een ziekenhuis van AZG getroffen werd door een luchtbombardement waarbij 19 doden vielen. Mogelijk is een A…
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:40am -
 • Hoop vervaagt voor 350 vermisten onder modder Guatemala

  Hoop vervaagt voor 350 vermisten onder modder Guatemala

  Het dodental van de aardverschuiving in Guatemala zal oplopen tot boven de 400. De hoop dat zo'n 350 vermiste bewoners nog levend kunnen worden gevonden onder het modder, is zondag verder afgenomen. Het officiële dodental is gestegen naar 73. De hon…
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 9:27am -
 • Bild: 'Ingenieurs Volkswagen leggen bekentenis af'

  Bild: 'Ingenieurs Volkswagen leggen bekentenis af'

  In het schandaal rond de dieselauto's van Volkswagen, zijn de eerste bekentenissen afgelegd. Verschillende ingenieurs zouden hebben verklaard dat de smokkelsoftware vanaf 2008 is geïnstalleerd in de wagens, omdat die anders nooit zouden voldoen aan…
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 8:12am -
 • Bangladesh verscherpt beveiliging diplomaten

  Bangladesh verscherpt beveiliging diplomaten

  Bangladesh heeft zondag de veiligheidsmaatregelen rond buitenlandse diplomaten en burgers flink verscherpt, nadat binnen een paar dagen twee buitenlanders zijn doodgeschoten. De twee moorden zijn opgeëist door Islamitische Staat, die dreigt meer aan…
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 7:29am -
 • Zeker 13 doden bij zware overstromingen Frankrijk

  Zeker 13 doden bij zware overstromingen Frankrijk

  Aan de Côte d'Azur in het zuidoosten van Frankrijk zijn dit weekend dertien mensen overleden als gevolg van zware overstromingen, onweer en noodweer. Zeker acht personen worden nog vermist, meldden Franse media. Honderden reizigers zitten al urenlan…
  - 6 hours ago 4 Oct 15, 5:00am -
 • COA moet kwetsbare vluchtelingen gescheiden opvangen

  COA moet kwetsbare vluchtelingen gescheiden opvangen

  Maak gescheiden opvang van vrouwen, homo's en christenen in asielzoekerscentra mogelijk, schrijft gastcolumnist Maja Mischke. 'Het is een illusie om te veronderstellen dat het respecteren van Nederlandse normen en waarden al direct van start kan gaan…
  - 6 hours ago 4 Oct 15, 5:00am -
 • Tweede steekpartij Jeruzalem in gewelddadig weekend

  Tweede steekpartij Jeruzalem in gewelddadig weekend

  De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Jeruzalem een Palestijn gedood die een Israëlische tiener met een mes had aangevallen en verwond.  Het incident volgde een paar uur op een aanval door een andere Palestijn op enkele Israëli's…
  - 7 hours ago 4 Oct 15, 3:47am -
 • Koerden: Rusland en coalitie moeten gezamenlijk IS bestrijden

  Koerden: Rusland en coalitie moeten gezamenlijk IS bestrijden

  De leider van de Koerdische regio in Irak meent dat de strijd tegen Islamitische Staat (IS) succesvoller kan zijn als Rusland en de internationale coalitie samenwerken. Dat heeft Massoud Barzani zaterdag in een verklaring gezegd. Barzani zegt blij te…
  - 11 hours ago 4 Oct 15, 12:02am -
 • Schutter Oregon pleegde zelfmoord in vuurgevecht politie

  Schutter Oregon pleegde zelfmoord in vuurgevecht politie

  De schutter die donderdag op een hogeschool in de Amerikaanse staat Oregon negen mensen vermoordde, heeft zelfmoord gepleegd. Dat gebeurde toen de agenten arriveerden en het vuur openden. Dat heeft de politie zaterdag op een persconferentie bekendgem…
  - 12 hours ago 3 Oct 15, 10:44pm -
 • Zeker achttien doden bij dubbele aanslag Bagdad

  Zeker achttien doden bij dubbele aanslag Bagdad

  Twee zelfmoordaanslagen hebben in de Iraakse hoofdstad Bagdad zeker achttien levens geëist. Dat hebben de politie en medische hulpdiensten gemeld. De aanslagen zijn op twitter opgeëist door Islamitische Staat, dat het naar eigen zeggen had voorzien…
  - 14 hours ago 3 Oct 15, 9:20pm -
 • Noodtoestand in South Carolina na voorbijrazende orkaan

  Noodtoestand in South Carolina na voorbijrazende orkaan

  President Barack Obama heeft zaterdag de noodtoestand uitgeroepen in de Amerikaanse staat South Carolina. Hevige regenval in de afgelopen dagen en de voorspellingen voor de komende dagen zorgen voor een groot risico op overstromingen. Door het uitroe…
  - 15 hours ago 3 Oct 15, 7:56pm -
 • Doden en gewonden bij steekincident Jeruzalem, dader gedood

  Doden en gewonden bij steekincident Jeruzalem, dader gedood

  Bij een aanslag in de Israëlische stad Jeruzalem zijn zaterdag twee mensen om het leven gekomen en vier anderen gewond geraakt. De Palestijnse dader werd nadat hij het vuur op aanwezige agenten opende, neergeschoten. Een van de gewonden was een peut…
  - 15 hours ago 3 Oct 15, 7:50pm -
 • Jeff Stans matchwinner voor Excelsior, PEC blijft winnen

  Jeff Stans matchwinner voor Excelsior, PEC blijft winnen

  Excelsior heeft zaterdag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Fons Groenendijk versloeg FC Utrecht op Woudestein met 1-0. Jeff Stans maakte de enige treffer van de wedstrijd uit een strafschop. De middenvelder had die p…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 7:30pm -
 • Christian Santos leidt met omhaal overwinning NEC in

  Christian Santos leidt met omhaal overwinning NEC in

  Één van de mooiste treffers van deze jaargang in de Eredivisie was te zien bij het duel tussen NEC en ADO Den Haag, waar bij de thuisploeg met 4-1 won. Het doelpunt, een prachtige omhaal, kwam op naam van Christian Santos, een Venezolaan opgegroeid…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 7:10pm -
 • Openlijke homopriester Vaticaan ontslagen

  Openlijke homopriester Vaticaan ontslagen

  Een priester in het Vaticaan die zaterdag ervoor uitkwam homo te zijn, is dezelfde dag ontslagen. De 43-jarige Krzystof Charamsa was in een interview met de Italiaanse krant Corriera della Sera uit de kast gekomen. Hij zei dat het beleid van de Heili…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 6:40pm -
 • Dansprijs Gouden Zwaan voor Roel Voorintholt

  Dansprijs Gouden Zwaan voor Roel Voorintholt

  Roel Voorintholt, artistiek directeur bij het Arnhemse dansgezelschap Introdans, is de winnaar van de Gouden Zwaan. Hij krijgt de prijs voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dans. Dat maakte de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouw…
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 5:48pm -
 • Amerika onderzoekt bombardement AzG-ziekenhuis Kunduz

  Amerika onderzoekt bombardement AzG-ziekenhuis Kunduz

  Minister van defensie Ash Carter heeft aangekondigd de luchtaanval op een Artsen Zonder Grenzen-ziekenhuis in Kunduz 'tot de bodem uit te zoeken'. Negentien mensen kwamen om het leven bij het bombardement er zijn nog minstens dertig mensen vermist. O…
  - 18 hours ago 3 Oct 15, 4:45pm -
 • Agüero scoort vijf keer in 20 minuten, Advocaat vaag over toekomst

  Agüero scoort vijf keer in 20 minuten, Advocaat vaag over toekomst

  Het was een bewogen voetbalmiddag: Sergio Agüero vestigt een doelpuntenrecord, Barcelona verliest zonder Messi, Dick Advocaat is vaag over zijn toekomst en Sneijder tekent een nieuw miljoenencontract. Sergio Agüero heeft het Nederlands getinte Newc…
  - 19 hours ago 3 Oct 15, 4:29pm -
 • Zonderland maakt rentree, van Gerner onzeker voor WK

  Zonderland maakt rentree, van Gerner onzeker voor WK

  Epke Zonderland heeft enkele weken na de val waarbij hij een hersenschudding opliep, zijn rentree gemaakt tijdens een oefeninterland in Hoofddorp. Hij lijkt zo op tijd fit voor het WK in Glasgow. Maandagavond maakt de bondscoach zijn selectie bekend.…
  - 19 hours ago 3 Oct 15, 4:00pm -
 • Nederland slaat gaten in de vloer, volleybalsters in finale

  Nederland slaat gaten in de vloer, volleybalsters in finale

  Als in een roes lijken de Nederlandse volleybalsters op het EK in eigen land de hoogste top van een zo lang onbegaanbare berg te gaan beklimmen. Na de knappe 3-0 (25-22, 25-18, 28-26) zege op Turkije treft het vrouwenteam zondag in de finale titelver…
  - 20 hours ago 3 Oct 15, 2:52pm -
 • België ziet Erdogan liever niet komen

  België ziet Erdogan liever niet komen

  België zit in zijn maag met het staatsbezoek van de omstreden Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat zondag begint. Twee jaar geleden is door de toenmalige regering van Elio Di Rupo besloten het Turkse staatshoofd uit te nodigen, onder meer om he…
  - 20 hours ago 3 Oct 15, 2:39pm -
 • BMX'ers vinden Olympische baan nog te gevaarlijk

  BMX'ers vinden Olympische baan nog te gevaarlijk

  Één jaar voor de Spelen van Rio de Janeiro beoordelen de BMX'ers de Olympisch baan als onveilig. De fietscrossers gaan daarom zaterdag niet naar beneden tijdens de Olympische testwedstrijd in Brazilië. Het besluit is gezamenlijk genomen door de BM…
  - 20 hours ago 3 Oct 15, 2:34pm -
 • '39 burgers en 14 strijders gedood door Russische bommen boven Syrië'

  '39 burgers en 14 strijders gedood door Russische bommen boven Syrië'

  Bij vier dagen van Russische bombardementen boven Syrië zijn zeker 39 burgers en veertien strijders om het leven gekomen. Dit meldt het Syrische observatorium van voor Mensenrechten, dat zich baseert op getuigen ter plekke. Twaalf IS-strijders zoud…
  - 21 hours ago 3 Oct 15, 2:17pm -
 • Platini behoudt steun van de Franse regering

  Platini behoudt steun van de Franse regering

  De Franse regering blijft de in opspraak geraakte UEFA-preses Michel Platini steunen. 'Als er een probleem zou zijn geweest, zou hij zich niet kandidaat hebben gesteld voor het voorzitterschap van de FIFA', zei de Franse sportminister Patrick Kanner…
  - 21 hours ago 3 Oct 15, 2:00pm -
 • Nieuw Grieks parlement beëdigd

  Nieuw Grieks parlement beëdigd

  Nog geen twee weken na de verkiezingen is in Athene zaterdag het nieuwe Griekse parlement beëdigd. De links-radicale partij Syriza van premier Alexis Tsipras heeft daarin samen met de rechtspopulistische Partij van Onafhankelijke Grieken (Anel) een…
  - 21 hours ago 3 Oct 15, 1:55pm -
 • Wilders flyert in Almere tegen uitbreiding azc

  Wilders flyert in Almere tegen uitbreiding azc

  PVV-voorman Geert Wilders toog zaterdagmiddag naar Almere om daar samen met zijn lokale partijgenoten flyers uit te delen tegen de aangekondigde uitbreiding van het asielzoekerscentrum in de stad. Wilders werd onder luid gejuich en applaus ontvangen…
  - 23 hours ago 3 Oct 15, 12:22pm -
 • Eerste lichamen Iraanse doden Hadj in Teheran

  Eerste lichamen Iraanse doden Hadj in Teheran

  De eerste lichamen van Iraniërs die zijn omgekomen bij een ritueel tijdens de Hadj bij Mekka zijn zaterdag aangekomen in de Iraanse hoofdstad Teheran. President Hassan Rohani van Iran en een aantal hooggeplaatste functionarissen waren aanwezig op he…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 11:03am -
 • 'Schutter Oregon verkreeg alle dertien wapens legaal'

  'Schutter Oregon verkreeg alle dertien wapens legaal'

  De man die donderdag op een school voor beroeps- en volwassenenonderwijs in Roseburg in de Amerikaanse staat Oregon negen mensen doodschoot had zes vuurwapens bij zich. In zijn flat werden nog eens zeven vuurwapens aangetroffen. Ze waren allemaal doo…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 6:32am -
 • Treinverkeer Kanaaltunnel hervat na 'invasie' migranten

  Treinverkeer Kanaaltunnel hervat na 'invasie' migranten

  Het treinverkeer in de Kanaaltunnel wordt hervat, nadat de tunnel zaterdagochtend vroeg door ruim honderd migranten werd bestormd. Dit laat exploitant Eurotunnel weten op Twitter. Het treinverkeer werd enkele uren stilgelegd. De exploitant van de tun…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 4:19am -
 • Honderden vermisten na aardverschuiving Guatemala

  Honderden vermisten na aardverschuiving Guatemala

  Tientallen mensen zijn om het leven gekomen en honderden worden vermist na een aardverschuiving als gevolg van hevige regens in Guatemala. Rotsblokken, modder en water vaagden donderdag een hele wijk weg in de gemeente Santa Catarina Pinula, ten zuid…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 3:53am -
 • Schutter was student, zijn slachtoffers klasgenoten en docente

  Schutter was student, zijn slachtoffers klasgenoten en docente

  De man die donderdag bij een schietpartij in de Amerikaanse staat Oregon negen mensen doodschoot op een school, deed dat in zijn eigen klas. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De 26-jarige Christopher Sean Harper-Mercer stond ingeschreven voor het…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 3:45am -
 • 'Schietpartij Australische 15-jarige mogelijk terreurdaad'

  'Schietpartij Australische 15-jarige mogelijk terreurdaad'

  De schietpartij die vrijdag plaatsvond voor een politiekantoor in het westen van Sydney, werd gepleegd door een 15-jarige jongen die was geradicaliseerd. Dat melden Australische media. De jongen kwam om, net als een medewerker van de politie. De dade…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 2:43am -
 • Gevangenisopstand België de kop ingedrukt

  Gevangenisopstand België de kop ingedrukt

  In een gevangenis in het Belgische Hoogstraten zijn tientallen gevangenen vrijdagavond in opstand gekomen. Pas tegen middernacht was de situatie onder controle na ingrijpen door de politie. Rond half acht kreeg de politie de melding dat twee groepen…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 12:05am -
 • Voor- en tegenstanders van vluchtelingen op de been in Almere

  Voor- en tegenstanders van vluchtelingen op de been in Almere

  In het centrum van Almere wordt vandaag zowel tegen als voor meer opvang van vluchtelingen gedemonstreerd. Almeerse gemeenteraadsleden en Kamerleden van de PVV delen onder aanvoering van PVV-leider Geert Wilders flyers uit met de boodschap: geen uitb…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 12:00am -
 • Trouw en de Volkskrant stijgen tegen trend in

  Trouw en de Volkskrant stijgen tegen trend in

  Trouw en de Volkskrant zijn als enige kranten gestegen in oplage in het eerste kwartaal van 2015, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om een toename van respectievelijk 4,5 en 4,6 procent in de verspreide oplage (inclusief gratis v…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 12:00am -
 • Vrijmetselarij Amersfoort verzweeg 17 moorden

  Vrijmetselarij Amersfoort verzweeg 17 moorden

  Een lid van de vrijmetselarij in Amersfoort heeft eind jaren tachtig zeventien moorden bekend. De broederschap besloot daarop collectief te zwijgen over de biecht van de man. De Amersfoortse afdeling van de vrijmetselarij heeft eind jaren tachtig col…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 12:00am -
 • Wedstrijd VVV gefixt door Singaporees goksyndicaat

  Wedstrijd VVV gefixt door Singaporees goksyndicaat

  Een Singaporees goksyndicaat heeft minimaal één wedstrijd van de Nederlandse club VVV gemanipuleerd. Volgens de openbaar aanklager in Singapore gaat het om een oefenduel in Turkije in januari 2013, dat de toenmalige eredivisieclub met 1-0 won van C…
  - 1 day ago 3 Oct 15, 12:00am -

RTL

 • NewMist lost geleidelijk aan op
  De mist die vanochtend in het grootste deel van het land voorkwam, is tegen het middaguur grotendeels opgelost.
  - 46 mins ago 4 Oct 15, 10:18am -
 • Plasterk over vluchtelingen: We zullen er mee moeten dealen
  Bij zulke grote stromen vluchtelingen die momenteel binnenkomen zou iedereen zich zorgen moeten maken over of dat allemaal wel goed komt. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk.
  - 1 hour ago 4 Oct 15, 9:37am -
 • Man doet valse bommelding om vlucht te halen
  Een Italiaanse man is opgepakt voor een valse bommelding. Hij dreigde gisteravond zijn vliegtuig te missen en wilde zo zijn vlucht vertragen.
  - 2 hours ago 4 Oct 15, 8:56am -
 • Vogelaars spotten vogels in Rijksmuseum
  Vogelkenners zoeken in het Rijksmuseum in Amsterdam naar vogels. Samen met museum Naturalis in Leiden heeft het Rijksmuseum vogelaars op dierendag uitgenodigd om afbeeldingen van vogels op prenten, schilderijen en aardewerk te identificeren.
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 8:18am -
 • 'Ingenieurs Volkswagen leggen bekentenis af'
  In het schandaal rond de dieselauto's van het Duitse merk Volkswagen zijn de eerste bekentenissen afgelegd.
  - 3 hours ago 4 Oct 15, 8:14am -
 • Alle foto's die astronauten maakten op de maan op Flickr en Facebook
  Toen de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA astronauten naar de maan stuurden, kregen zij allemaal een fotocamera mee. De plaatjes die Neil Armstrong en zijn mede-astronauten schoten heeft de NASA nu op de fotosite Flickr gezet.
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 7:29am -
 • Artsen zonder Grenzen eist onafhankelijk onderzoek bombardement ziekenhuis
  De internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen eist een onafhankelijk onderzoek naar het fatale bombardement gisteren van haar ziekenhuis in de Afghaanse provincie.
  - 4 hours ago 4 Oct 15, 6:44am -
 • Nederland onder dikke laag mist, vluchten Schiphol geschrapt
  Vrijwel het hele land ligt onder een deken van dichte mist. Ook het vliegverkeer heeft daar last van: op Schiphol zijn vluchten vertraagd en geannuleerd.
  - 5 hours ago 4 Oct 15, 6:26am -
 • Extra aandacht voor hond en kat op Dierendag
  Het is weer dierendag. Iedereen die van beesten houdt, doet vandaag iets extra's voor hond, kat, cavia en konijn. Veel dieren krijgen een extra lekker hapje of een nieuw speeltje.
  - 5 hours ago 4 Oct 15, 5:41am -
 • Foto: Beatrix schrikt van flauwvallen man
  Prinses Beatrix bezocht gisteravond Het Feest van de Nederlandse Dans in Maastricht. Toen zij na afloop het Theater aan het Vrijthof verliet, werd zij opgeschrikt door een raar incident.
  - 6 hours ago 4 Oct 15, 5:28am -
 • Dodental modderstroom Guatemala opgelopen tot 73
  Het dodental van de aardverschuiving in Guatemala is opgelopen tot 73. Honderden mensen worden nog altijd vermist. Zij liggen vermoedelijk onder een laag van modder en puin in de stad Santa Catarina Pinula.
  - 6 hours ago 4 Oct 15, 5:15am -
 • 12 doden door overstromingen in Frankrijk
  Noodweer in Zuid-Frankrijk heeft vannacht aan twaalf mensen het leven gekost. Het natuurgeweld zorgde voor zware overstromingen langs de Côte d'Azur.
  - 6 hours ago 4 Oct 15, 5:05am -
 • Opgepast: dichte mist in groot deel van het land
  Automobilisten moeten goed opletten vanochtend. In een groot deel van het land komt dichte mist voor. Het zicht kan minder zijn dan 200 meter. Volgens de VID zakte het zicht vannacht op sommige plekken al tot zo'n 50 meter.
  - 7 hours ago 4 Oct 15, 4:25am -
 • Levensgevaarlijk speelgoed
  Het was de laatste afspraak na vijf lange dagen heen en weer rennen om het bezoek van premier Rutte en de koning aan de Verenigde Naties vast te leggen. Dinsdagavond, zes uur. Onze energie was bijna op maar we bleven doorwerken omdat Daniel Craig, de…
  - 7 hours ago 4 Oct 15, 4:00am -
 • Schietpartij Oregon duurde enkele minuten
  De schietpartij op een school in Oregon, waarbij een 26-jarige Amerikaan donderdag negen mensen doodschoot, duurde 'slechts' een paar minuten.
  - 14 hours ago 3 Oct 15, 9:32pm -
 • Het wordt weer mistig
  Automobilisten in het westen van het land moeten vanavond, vannacht en morgenochtend opnieuw rekening houden met dichte mist.
  - 14 hours ago 3 Oct 15, 9:05pm -
 • Obama roept noodtoestand uit in South Carolina
  President Barack Obama heeft de noodtoestand uitgeroepen in de Amerikaanse staat South Carolina. Er is een groot risico oop overstromingen door de hevige regenval de afgelopen tijd en de voorspellingen voor de komende dagen.
  - 14 hours ago 3 Oct 15, 8:44pm -
 • VS onderzoekt bombardement op ziekenhuis Kunduz
  De Verenigde Staten gaan er alles aan doen om te achterhalen hoe heeft kunnen gebeuren dat een ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen in Kunduz is gebombardeerd .
  - 15 hours ago 3 Oct 15, 8:24pm -
 • Vakantiefoto's nekken oplichter die coma faket
  Eerlijk duurt het langst en dat heeft Alan Knight uit Wales inmiddels ook begrepen. Hij deed twee jaar lang alsof hij in coma lag, om zo te ontsnappen aan een jarenlange celstraf voor de oplichting van een bejaarde man en het vervalsen van een testam…
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 7:08pm -
 • Ontevreden asielzoekers terug in tentenkamp
  Alle 19 asielzoekers die gistermiddag ontevreden de noodopvang Heumensoord bij Nijmegen verlieten, zijn weer terug.
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 6:50pm -
 • Duitsland staat stil bij 25 jaar hereniging; 'heel mooi dat we weer één zijn'
  Het is 25 jaar geleden dat West-Duitsland en het Oosten - de communistischeDDR - officieel samensmolten tot het Duitsland zoals we dat nu kennen. Dehistorische gebeurtenis is voor veel Duitsers niet los te zien van de huidigevluchtelingencrisis.
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 6:49pm -
 • Diep geschokt: VS bombardeert verongelukt ziekenhuis
  Bij de strijd om de stad Kunduz in Afghanistan is het tragisch mis gegaan.Per ongeluk is een ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen gebombardeerd, doorwaarschijnlijk de Amerikaanse luchtmacht.
  - 16 hours ago 3 Oct 15, 6:49pm -
 • Geert Wilders flyert tegen extra noodopvang vluchtelingen
  PVV-leider Geert Wilders is de straat op gegaan in Almere, om flyers uit te delen. Hij is tegen de extra noodopvang voor bijna 500 vluchtelingen, waar de gemeenteraad onlangs mee heeft ingestemd.
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 6:26pm -
 • 150 Nederlanders mogelijk besmet met rattenziekte
  Zo'n 150 Nederlandse deelnemers aan een modderrace in Nijlen bij Antwerpen zijn mogelijk besmet geraakt met de ziekte van Weil, ook wel de rattenziekte genoemd. Dat is een infectieziekte die organen aantast en soms dodelijk kan zijn.
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 6:26pm -
 • Minder werken voor bijna hetzelfde geld, goed idee?
  Een dag mínder werken en niet al teveel salaris inleveren. Dat is wat de PvdA wil; een werkweek van vier dagen moet de nieuwe standaard worden. Goed idee? De meningen wisselen.
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 6:26pm -
 • Schelden, spugen, bedreigingen: elke dag overkomt het honderden winkelmedewerkers
  De afgelopen vier jaar is het geweld tegen winkelpersoneel niet minder geworden. Elke dag overkomt het honderden winkelmedewerkers; ze worden uitgescholden, bedreigd, bespuugd en mishandeld.
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 6:16pm -
 • Extra beveiligers azc Drachten om overlast
  Om te voorkomen dat jongeren in het asielzoekerscentrum in Drachten weer voor overlast zorgen, worden er onmiddelijk extra beveiligers en COA-medewerkers ingezet.
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 5:55pm -
 • Slim beest! Hond haalt diploma op universiteit
  Hij hangt op het officiële afstudeerportret en heeft een afstudeerhoedje gedragen tijdens de diploma-uitreiking. Hond Idena heeft een diploma op zak en is misschien wel 's werelds slimste hond.
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 5:49pm -
 • Slim beest! Hond krijgt diploma op universiteit
  Hij hangt op het officiële portret waarop alle afgestudeerden staan en kreegeen afstudeerhoedje tijdens de diplomauitreiking. Hond Idena is misschien wel's werelds slimste hond.
  - 17 hours ago 3 Oct 15, 5:44pm -
 • Online studeren: ook MBO-studenten zitten achter computer
  In je eentje maar niet eenzaam studeren. Op de universiteit en het HBO is het al bekende kost, maar ook het MBO ziet brood in online studeren. Maar dan niet vrijblijvend: de leerlingen zitten thuis achter een scherm maar de leraar ziet alles.
  - 18 hours ago 3 Oct 15, 5:30pm -
 • Kritiek op asielbeleid in Duitsland neemt toe
  In Duitsland hebben ze te maken met een recordaantal vluchtelingen. Deze maand vragen 200.000 mensen asiel aan in Duitsland. Tot dusverre zijn de migranten warm onthaald, maar nu begint de kritiek toe te nemen.
  - 18 hours ago 3 Oct 15, 5:00pm -
 • Aardverschuiving Guatemala: vrees dat 600 mensen levend zijn begraven
  Met man en macht wordt in Guatemala gezocht naar overlevenden van een aardverschuiving, waardoor 600 mensen levend zijn begraven. Volgens reddingswerkers zijn meer dan 125 huizen overspoeld door een modderstroom. Tot nu toe zijn 30 lichamen geborgen…
  - 18 hours ago 3 Oct 15, 4:49pm -
 • Rusland: 60 aanvallen op Syrië in drie dagen
  De Russische luchtmacht heeft in drie dagen tijd meer dan 60 aanvallen uitgevoerd op Syrië en het militaire potentieel van terroristen in het land daarbij een gevoelige slag toegebracht.
  - 19 hours ago 3 Oct 15, 4:20pm -
 • VS: Excuses voor bommen op ziekenhuis Kunduz
  De Amerikaanse generaal Campbell heeft excuses gemaakt aan de Afghaanse president voor het per ongeluk bombarderen van een ziekenhuis in Kunduz. Bij het bombardement kwamen 16 mensen om het leven.
  - 20 hours ago 3 Oct 15, 3:33pm -
 • Dodelijk ongeluk TT Assen-circuit
  Op het TT Circuit in Assen is een 60-jarige man overleden. De man uit Woerden schatte een bocht verkeerd in en belandde naast de baan. De training is stilgelegd.
  - 20 hours ago 3 Oct 15, 3:03pm -
 • Nederlanders negatiever over opvang vluchtelingen
  Nederlanders zijn negatiever gaan denken over de opvang van vluchtelingen. Dat blijkt uit een enquête van DVJ Insights in opdracht van RTL Nieuws.
  - 20 hours ago 3 Oct 15, 3:01pm -
 • Vrees voor massale besmetting rattenziekte na obstakelrun
  Drie mensen die in het Belgische Nijlen hebben meegedaan aan de obstakelloop Titan Run, zijn ernstig ziek geworden door een mogelijke besmetting met de ziekte van Weil, ook wel rattenziekte genoemd.
  - 20 hours ago 3 Oct 15, 2:42pm -
 • Jongetje (6) geopereerd aan 'elfen-oren'
  Gage Berger werd gepest om zijn flaporen. "Ze maakten altijd grapjes." Daarom onderging het jongetje op extreem jonge leeftijd een operatie.
  - 20 hours ago 3 Oct 15, 2:42pm -
 • RvS: Prostituee en raameigenaar moeten elkaar begrijpen
  'Raameigenaren' mogen alleen kamers verhuren aan prostituees die zich verstaanbaar kunnen maken in een gemeenschappelijke taal. Als de raamexploitant de prostituee niet kan begrijpen in welke taal dan ook, mag de gemeente het verlenen van een vergunn…
  - 21 hours ago 3 Oct 15, 1:51pm -
 • Homoseksuele priester ontslagen door Vaticaan
  Priester Krzysztof Charamsa heeft geen baan meer. Hij is ontslagen door het Vaticaan, nadat hij publiekelijk uit de kast kwam.
  - 21 hours ago 3 Oct 15, 1:36pm -
 • Record: Powermeisje (9) lift 75 kilo
  Sinds haar vierde doet ze aan gewichtheffen. De 9-jarige Amerikaanse Damiyah Smith (9) heeft een record gevestigd. Ze kan 75 kilo liften. "Dit proeft alleen maar naar meer", zegt de jonge krachtpatser.
  - 21 hours ago 3 Oct 15, 1:35pm -
 • Overstromingen in VS: 'Dit hebben we nog nooit gezien'
  "Dit is zo ongebruikelijk. We hebben dit nog nooit gezien." De Amerikaanse staat North Carolina wordt geteisterd door zware overstromingen.
  - 22 hours ago 3 Oct 15, 1:32pm -
 • 'Terroristen in kliniek van Artsen zonder Grenzen'
  Volgens het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zaten er terroristen in het ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen, dat vannacht werd aangevallen. "Ze zijn gedood, alle terroristen zijn gedood, maar we verloren ook artsen."
  - 22 hours ago 3 Oct 15, 1:25pm -
 • Wilders flyert tegen uitbreiding azc Almere
  Onder luid gejuich en met applaus werd Geert Wilders in het centrum van Almere ontvangen. Samen met lokale partijgenoten deelde hij flyers uit tegen de aangekondigde uitbreiding van het asielzoekerscentrum in de stad.
  - 23 hours ago 3 Oct 15, 12:22pm -
 • 100.000 euro betaald voor postzegel van 25 cent
  Het kan misschien toch de moeite zijn om op je stoffige zolder te zoeken naar die oude postzegelverzameling. Wie weet zit er een toppertje tussen.
  - 23 hours ago 3 Oct 15, 11:50am -
 • Stel trouwt snel in ziekenhuis 'voor het te laat is'
  Eventjes was het Vanderbilt University Medical Center geen ziekenhuis, maar een kapel. Er vond een bijzondere trouwerij plaats. "Het móest nu gebeuren."
  - 24 hours ago 3 Oct 15, 11:20am -
 • Treinverkeer Elst stilgelegd vanwege gaslucht
  In Elst, tussen Arnhem en Nijmegen, is alarm geslagen omdat er op de Aamsestraat gas is geroken.
  - 1 day ago 3 Oct 15, 10:50am -
 • Agressie in de winkel? Van der Steur weet er wel raad mee
  Iedere dag krijgen 600 winkelmedewerkers te maken met agressie op dewerkvloer. Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie doet mee meteen training.
  - 1 day ago 3 Oct 15, 10:33am -
 • 'Al die opvoedadviezen leiden tot keuzestress'
  De ene keer moet je streng zijn voor je kind, de andere keer moet je juist de teugels laten vieren. Snappen we het nog? Al die opvoedadviezen maken een kwart van de ouders onzeker.
  - 1 day ago 3 Oct 15, 10:29am -
 • Zeker 9 doden bij bombardement AzG-kliniek
  Een harde klap voor Artsen zonder Grenzen: zeker negen medewerkers zijn omgekomen bij de luchtaanval in het Afghaanse Kunduz, afgelopen nacht.
  - 1 day ago 3 Oct 15, 9:48am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse