Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwSyriëronselaar kan gevangenis niet aan
  Het leven op de terreurafdeling in de gevangenis is te zwaar voor de 18-jarige Oussama C., die vastzit op verdenking van het ronselen van vijf jongeren voor de jihad in Syrië.
  - 25 mins ago 30 Sep 14, 9:44am -
 • NieuwEis: 20 jaar voor gevangenismoord
  Oswaldt D. heeft in hoger beroep twee jaar meer horen eisen dan de celstraf van achttien jaar die hij eerder kreeg opgelegd wegens moord.
  - 40 mins ago 30 Sep 14, 9:29am -
 • NieuwLinda de Mol pist over zichzelf
  Linda de Mol is de kwaadste niet en deelt graag haar wc-blunders met u. Zo urineerde ze een keer over zichzelf heen, vlak nadat ze haar toenmalige schoonouders ontmoette.
  - 52 mins ago 30 Sep 14, 9:17am -
 • Uil doet aan bigamie
  In het Belgische Halle-Zoersel doet een uil waar wij allemaal van dromen: meerdere vrouwtjes pakken, die het nog van elkaar accepteren ook.
  - 60 mins ago 30 Sep 14, 9:09am -
 • 'Spanningen met Rusland gaan lang duren'
  Het Westen wacht een lange tijd van bekoelde relaties met Rusland, door de opgelegde sancties naar aanleiding van de crisis in Oekraïne.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 9:02am -
 • Minder geweld op voetbalvelden
  Het aantal excessen op de Nederlandse voetbalvelden is gedaald.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:18am -
 • Man verkracht tijdens Oktoberfest
  Tijdens het Oktoberfest in München is een toerist, vermoedelijk een Brit, verkracht door twee mannen. Dat gebeurde afgelopen zaterdag, terwijl hij stond te plassen in de bosjes.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 7:54am -
 • U gaat verstandig met uw geld om
  Over het algemeen gaat u goed met uw geld om. Zo spaart 87 procent van de Nederlanders en heeft 58 procent niet rood gestaan het afgelopen jaar.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 7:51am -
 • Aantal wilde dieren gehalveerd
  Het aantal wilde dieren in de wereld gaat zienderogen achteruit. Sinds 1970 is het aantal zelfs gehalveerd.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 7:26am -
 • 'Leg beslag op huis Henk Krol'
  Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) moet nog altijd ruim 200.000 euro misbruikt subsidiegeld terugbetalen. Om dit voor elkaar te krijgen wil de stichting beslag laten leggen op het huis van oud-voorzitter Henk Krol.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 7:23am -
 • 'Overhevelen zorg wordt chaos'
  Gemeenteambtenaren vrezen de overheveling van de zorgtaken van de rijksoverheid en provincies naar gemeenten. Meer dan de helft van hen verwacht een stroeve overgang, terwijl 20 procent zelfs totale chaos verwacht.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 6:57am -
 • 'Uitkeringsmisbruik buitenlanders aanpakken'
  Buitenlanders die misbruik maken van onze sociale zekerheid en zorgstelsel moeten keihard worden aangepakt. Het is nu veel te eenvoudig voor gelukszoekers om in ons land een uitkering aan te vragen en veel te veel geld op te strijken.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 6:38am -
 • Geen geld voor Nederlandse IS-missie
  Nederland heeft eigenlijk helemaal geen geld om de haatbaarden van IS aan te vallen. Om de Nederlandse bijdrage (bestaande uit 6 F-16’s en 380 militairen) te bekostigen, worden budgetten aangesproken die zijn bedoeld voor 2017 tot en met 2019.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 6:16am -
 • Valiumverkrachter duikt op op Malta
  De Nederlander Johan Stellingwerf, die in 2010 in Den Haag werd veroordeeld voor een paar verkrachtingen, is opnieuw in opspraak.
  - 11 hours ago 29 Sep 14, 10:50pm -
 • Poep in drinkwater Ter Apel
  Ter Apelers, weest gewaarschuwd. Er kunnen mogelijk poepbacteriën in uw drinkwater zitten.
  - 12 hours ago 29 Sep 14, 10:27pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwDAF krijgt grote order van Russen
  Vrachtwagenfabrikant DAF heeft een order van 700 trucks gekregen van het Russische transportbedrijf Monopoly. Het contract werd ondertekend tijdens een grote beurs in Hannover. De voertuigen worden volgens DAF dit en volgend jaar aan de Russen geleve…
  - 26 mins ago 30 Sep 14, 9:43am -
 • NieuwRusland:genocidezaak tegen Oekraïne
  Rusland is een strafzaak begonnen tegen Oekraïne vanwege genocide op Russischtalige inwoners van het oosten. In een verklaring van de belangrijkste Russische onderzoeksinstantie staat dat Oekraïense leiders indirect opdracht hebben gegeven tot de v…
  - 37 mins ago 30 Sep 14, 9:32am -
 • NieuwAanklagers:Karadzic is leugenaar
  Bij de afsluiting van de zaak tegen Radovan Karadzic hebben de aanklagers van het Joegoslaviëtribunaal gezegd dat de voormalige Bosnisch-Servische leider een leugenaar is. Karadzic staat terecht voor oorlogsmisdaden en genocide, maar ontkent alle ve…
  - 37 mins ago 30 Sep 14, 9:32am -
 • NieuwMeer monstertruckshows afgelast
  Vijf monstertruckshows die de komende dagen in Overijssel zouden plaatsvinden zijn afgelast. De shows gaan niet door vanwege het dodelijke ongeluk van zondag in Haaksbergen.
  - 38 mins ago 30 Sep 14, 9:31am -
 • NieuwInwoners Haaksbergen delen verdriet
  Zo'n 200 inwoners van Haaksbergen hebben een bijeenkomst bezocht om te praten over het monstertruckongeluk dat zondag drie levens eiste. Het was een besloten bijeenkomst, volgens de gemeente bedoeld om gevoelens te delen.
  - 39 mins ago 30 Sep 14, 9:30am -
 • Nieuw"Fraude bij schoonmaak in fastfood"
  Twee schoonmaakbedrijven die werken in de fastfoodsector worden verdacht van onregelmatigheden. Er zou sprake zijn van zwart werken, fraude, illegaal en onveilig werk. De bedrijven worden ook verdacht van overtreding van de Arbeidswet en van de Wet m…
  - 48 mins ago 30 Sep 14, 9:21am -
 • Doodstraf na verkrachting Thailand
  Een rechtbank in Thailand heeft een man ter dood veroordeeld die een meisje van 13 heeft verkracht en vermoord. Dat gebeurde in juli in een nachttrein. Na de moord gooide de man het lichaam van het meisje uit de trein.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 7:03am -
 • Conflict Hongkong lijkt muurvast
  De hoogste bestuurder van Hongkong, Leung Chun-ying, heeft betogers opnieuw opgeroepen een eind te maken aan hun protesten. Volgens hem zal de regering in Peking geen concessies doen en zijn veel inwoners van Hongkong het zat dat het openbaar vervoer…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 6:49am -
 • Bijna alle Nederlanders sparen
  Het leeuwendeel van de Nederlandse bevolking (87 procent) heeft het afgelopen jaar gespaard. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitor van Wijzer in Geldzaken. Tweederde van de Nederlanders heeft geen betalingsherinneringen gekregen en 58 procent stond ni…
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 5:37am -
 • Scholen in Hongkong blijven dicht
  De scholen in een aantal districten in Hongkong blijven ook vandaag dicht, door de protesten in de stad. Er waren gisteravond zeker 80.000 mensen op de been, en duizenden mensen hebben de nacht op straat doorgebracht.
  - 7 hours ago 30 Sep 14, 3:36am -
 • Betoging om politiegeweld Mexico
  In Zuidwest-Mexico hebben duizenden studenten betoogd tegen het geweld door de politie van afgelopen weekend in de stad Iguala. Er vielen toen zes doden en nog altijd zijn 57 studenten vermist.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 2:28am -
 • Afghanistan tekent akkoord met VS
  De nieuwe Afghaanse president Ghani tekent vandaag het veiligheidspact met de VS. Amerikaanse militairen kunnen daardoor in Afghanistan gestationeerd blijven wanneer het mandaat van de NAVO-missie eind dit jaar afloopt.
  - 9 hours ago 30 Sep 14, 12:50am -
 • Syrië steunt luchtaanvallen op IS
  De Syrische regering is voorstander van internationale samenwerking in de strijd tegen IS. Dat heeft de Syrische minister van Buitenlandse Zaken gezegd in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
  - 9 hours ago 30 Sep 14, 12:46am -
 • Catalonië moet stemming uitstellen
  Het Spaanse constitutionele hof heeft de bezwaren van de Spaanse regering tegen het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië in behandeling genomen. Dat betekent dat het referendum, dat gepland stond voor 9 november, voorlopig niet mag worden gehou…
  - 9 hours ago 30 Sep 14, 12:46am -
 • WNF:helft minder wilde dieren
  Sinds 1970 is het aantal wilde dieren wereldwijd afgenomen met 52 procent. Met name zoetwaterdieren hebben het zwaar, stelt het Wereld Natuur Fonds.
  - 9 hours ago 30 Sep 14, 12:46am -
 • Veel agenten buiten werk bedreigd
  Eén op de vijf agenten die zich met noodhulp en handhaving bezighouden, heeft buiten het werk te maken met ernstige bedreigingen. Ze worden onder meer geïntimideerd, eigendommen worden vernield en soms worden ze aangevallen.
  - 10 hours ago 29 Sep 14, 11:42pm -
 • "Monstertruckrijder zeer ervaren"
  De bestuurder van de monstertruck die zondag in Haaksbergen drie mensen doodreed, is compleet van de kaart. Dat zegt zijn advocaat. Volgens hem is het lastig om te praten met zijn cliënt, die goed beseft wat er is gebeurd.
  - 11 hours ago 29 Sep 14, 11:38pm -
 • 'Wokakkoord' helpt ook werkloze kok
  Chinese restaurants mogen weer koks uit Azië halen. Ze hebben met minister Asscher afgesproken dat de koks een werkvergunning krijgen, op voorwaarde dat de restaurants werkloze Nederlandse koks gaan omscholen tot wokspecialist.
  - 11 hours ago 29 Sep 14, 11:35pm -
 • 'Valiumverkrachter' weer verdachte
  De Nederlander Johan S., die eerder in eigen land als valiumverkrachter bekend werd, is opgedoken in Malta. Daar staat hij volgens Maltese media weer terecht voor verkrachting.
  - 11 hours ago 29 Sep 14, 11:33pm -
 • "Fabrikant kijkt mee op smart-tv"
  Fabrikanten van smart-tv's houden bij waar consumenten naar kijken. Wie bij het installeren van zo'n televisie de privacyvoorwaarden accepteert, geeft daarvoor toestemming. Of de fabrikant de kijkgegevens commercieel uitbuit, is volgens de Consumente…
  - 16 hours ago 29 Sep 14, 6:39pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwGoed en slecht nieuws voor Cocu
  PSV-trainer Phillip Cocu kreeg dinsdagmorgen een meevaller en een tegenvaller te verwerken. Middenvelder Andres Guardado trainde weer mee met de groep, maar spits Luuk de Jong bleek nog niet fit genoeg om de training ter hervatten.
  - 24 mins ago 30 Sep 14, 9:45am -
 • Nieuw'Eagles' dromen van stunt tegen Real Madrid
  Het thuisdebuut van Ludogorets, de club van de Nederlandse aanvaller Virgil Misidjan, in de Champions League gaat met hoog bezoek gepaard. In de 'historische thuiswedstrijd' neemt de Bulgaarse kampioen het op tegen titelhouder Real Madrid. De fans va…
  - 28 mins ago 30 Sep 14, 9:41am -
 • NieuwKatie terug bij ex voor show
  Katie Price heeft haar ex, die haar keihard bedroog, weer in de armen gesloten. Dat levert haar een nieuwe realityserie op...
  - 30 mins ago 30 Sep 14, 9:39am -
 • NieuwDaarom duurt het zo lang om de tafel te dekken
  Als je kleine kinderen hebt, dan neemt alles, maar dan ook alles meer tijd in beslag. Zo ook het dekken van de tafel. Dat ondervindt deze vader die uit de koelkast wat ontbijtspullen wil pakken en zwaar wordt gehinderd door zijn tweeling.
  - 30 mins ago 30 Sep 14, 9:39am -
 • NieuwIndringer Witte Huis kwam verder dan gedacht
  De man die eerder deze maand het Witte Huis in Washington binnendrong, is veel dieper in het presidentsgebouw geweest dan tot nu toe werd gedacht. De 42-jarige Texaan overmeesterde bij de ingang een beveiliger en rende over een groot deel van de bega…
  - 32 mins ago 30 Sep 14, 9:37am -
 • NieuwOok Jason Mraz in Ziggo Dome
  Jason Mraz treedt 6 februari op in de Ziggo Dome in Amsterdam. De singer-songwriter brak in 2008 door met het nummer I'm Yours waarmee hij twee Grammy Awards won. Zijn vijfde album Yes! kwam in juli uit en is volledig akoestisch.
  - 35 mins ago 30 Sep 14, 9:34am -
 • NieuwTurkije stuurt tanks naar de grens met Syrië
  Het Turkse leger heeft 35 tanks gestuurd naar de grens met Syrië. Vanaf Turks grondgebied kunnen de militairen de situatie in de gaten houden in de Syrische grensplaats Ayn al-Arab (voor de Koerden Kobani), die wordt belaagd door de soennitische ter…
  - 37 mins ago 30 Sep 14, 9:32am -
 • NieuwNick Cave speelt in Den Haag
  De Australische singer-songwriter Nick Cave zal op 16 en 17 mei in het World Forum Theater in Den Haag spelen. De concerten volgen op een solotour van Cave door Australië dit najaar.
  - 38 mins ago 30 Sep 14, 9:31am -
 • NieuwOperationeel directeur Unilever met pensioen
  Operationeel directeur (coo) Harish Manwani van Unilever gaat per 31 december van dit jaar met pensioen. Dat liet het was- en voedingsmiddelenconcern dinsdag weten.
  - 38 mins ago 30 Sep 14, 9:31am -
 • NieuwOvergang naar wisselvalliger weer
  Zeist (weeronline.nl), 30 september 2014 - De maanden lijken dit jaar hun eigen karakter te hebben: op een droge en zonnige juni volgde een warme juli en een natte augustusmaand. September was vooral rustig en droog, de weerkaarten voor oktober lijke…
  - 39 mins ago 30 Sep 14, 9:30am -
 • NieuwTer Apel moet water blijven koken
  Waarschijnlijk is de verontreiniging in het leidingwater in Ter Apel voorbij, maar toch doen de inwoners van het Groningse dorp er goed aan om drinkwater voorlopig te koken voor consumptie. Waterbedrijf Groningen handhaaft dinsdag het advies, dat maa…
  - 40 mins ago 30 Sep 14, 9:29am -

Elsevier

 • NieuwHerstel op Europese beurzen
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen wisten dinsdagochtend te herstellen van de verliezen van een dag eerder. Beleggers gingen op de laatste dag van het derde kwartaal op zoek naar koopjes.
  - 26 mins ago 30 Sep 14, 9:43am -
 • NieuwTbs'er tijdens verlof ontsnapt
  OOSTRUM (ANP) - Een tbs'er uit De Rooyse Wissel in Oostrum (gemeente Venray) is tijdens een verlof gevlucht. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag laten weten na een bericht hierover van de EO. Naar de man wordt nog steeds g…
  - 40 mins ago 30 Sep 14, 9:29am -
 • NieuwTurkije stuurt tanks naar de grens met Syrië
  ANKARA (ANP) - Het Turkse leger heeft 35 tanks gestuurd naar de grens met Syrië. Vanaf Turks grondgebied kunnen de militairen de situatie in de gaten houden in de Syrische grensplaats Ayn al-Arab (voor de Koerden Kobani), die wordt belaagd door de s…
  - 55 mins ago 30 Sep 14, 9:14am -
 • Inflatie eurozone verder gedaald
  LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in het eurogebied is in september naar verwachting verder gedaald naar 0,3 procent. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag op basis van een voorlopige schatting. In zowel juli als augustus stegen de co…
  - 60 mins ago 30 Sep 14, 9:09am -
 • Eurozone telt opnieuw 11,5 procent werklozen
  LUXEMBURG (ANP) - De werkloosheid in de eurozone is in augustus voor de derde maand op rij uitgekomen op 11,5 procent van de beroepsbevolking. Dat blijkt uit cijfers die het Europese bureau voor de statistiek Eurostat dinsdag publiceerde.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 9:08am -
 • Nog 13 gewonden Haaksbergen in ziekenhuis
  HAAKSBERGEN (ANP) - Er liggen nog 13 mensen in ziekenhuizen met verwondingen, die zij zondag opliepen bij het ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen. Onder hen zijn nog enkele zeer zwaargewonden, aldus de gemeente dinsdag.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 8:58am -
 • Fraude door schoonmakers bij fastfoodketen
  DEN HAAG (ANP) - Tijdens een grote controle van schoonmaakbedrijven zijn veel misstanden aan het licht gekomen. Dat meldde de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken dinsdag. De bedrijven werken voor 14 filialen van een fastfoodketen.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:39am -
 • Chauffeur monstertruck zit nog vast
  ENSCHEDE (ANP) - De chauffeur van de monstertruck die zondag een ernstig ongeluk in Haaksbergen veroorzaakte, zit nog in de cel op verdenking van dood door schuld. De politie is nog niet klaar met het verhoor van de man, zei een woordvoerster dinsdag…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:28am -
 • Groei uitzendwerk zet door
  AMSTERDAM (ANP) - De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is verder gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor de uitzendsector ABU dinsdag heeft gepubliceerd. Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam in de periode van 1…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:28am -
 • Sterkste daling olieprijs in ruim 2 jaar
  LONDEN (ANP) - De olieprijzen waren dinsdag op weg naar de sterkste daling op kwartaalbasis in meer dan 2 jaar. Handelaren in het zwarte goud gokken er op dat potentiële productieverstoringen in het Midden-Oosten in de VS en elders in de wereld word…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:23am -
 • CBS: herstel economie blijft broos
  DEN HAAG (ANP) - Het conjunctuurbeeld van de Nederlandse economie is van augustus op september nauwelijks veranderd. Het economisch herstel blijft broos. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:23am -
 • Lufthansa vraagt klanten om geduld en begrip
  FRANKFURT (ANP) - Topman Carsten Spohr van Lufthansa heeft reizigers dinsdag in een videoboodschap om ,,geduld en begrip'' gevraagd. De Duitse luchtvaartmaatschappij heeft opnieuw te maken met een pilotenstaking. Tientallen lange vluchten van en naar…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:18am -
 • Overijsselse commissaris tekent rouwregister
  HAAKSBERGEN (ANP) - De Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld heeft dinsdagmorgen het condoleanceregister getekend in het gemeentehuis van Haaksbergen. Ze is in deze plaats vanwege het ongeval met de monstertruck zondag, Ze zal er ook o…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:03am -
 • Duizenden geëvacueerd na noodweer Frankrijk
  MONTPELLIER (ANP) - Circa 4000 mensen in het Zuid-Franse departement Hérault hebben hun huis tijdelijk moeten verlaten wegens wateroverlast na dagenlange regenval. Montpellier, de hoofdstad van Hérault, staat voor een groot deel onder water.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:03am -
 • AEX begint met winst
  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs is dinsdagochtend met winst begonnen. Ook de andere Europese aandelenmarkten openden hoger. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na de verliezen van een dag eerder.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 7:18am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwRekening internetoplichters mogelijk geblokkeerd
  De rekeningen van internetoplichters worden voortaan sneller geblokkeerd. Dat hebben de vier grote banken afgesproken met politie en het Openbaar Ministerie. De maatregelen gaan woensdag in. De banken gaan klanten ook actiever informeren over de risi…
  - 23 mins ago 30 Sep 14, 9:46am -
 • NieuwHoteleigenaren opgepakt om fraude en mensensmokkel
  Drie eigenaren van een hotelbedrijf zijn door de Amsterdamse politie gearresteerd op verdenking van fraude. De twee mannen en een vrouw worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en mensensmokkel, zo heeft de politie dinsdag be…
  - 24 mins ago 30 Sep 14, 9:45am -
 • NieuwVS leveren ebolalabs aan Liberia
  Het Amerikaanse leger heeft twee mobiele laboratoria aan Liberia geleverd om mensen op besmetting met het ebolavirus te testen. Ook ontving Liberia materialen om een veldhospitaal te bouwen.
  - 24 mins ago 30 Sep 14, 9:45am -
 • NieuwInwoners Ter Apel moeten water blijven koken
  Inwoners van het Groningse Ter Apel moeten in ieder geval nog tot het begin van de avond uit voorzorg hun kraanwater koken voor gebruik. Het Waterbedrijf Groningen kan dinsdagochtend nog niet garanderen dat het leidingwater weer vrij is van poepbacte…
  - 24 mins ago 30 Sep 14, 9:45am -
 • NieuwWerkloosheid eurozone gelijk op 11,5 procent
  De gemiddelde werkloosheid in de achttien eurolanden is in augustus uitgekomen op 11,5 procent, even hoog als in juli. Het aantal werklozen daalde wel met 137 duizend. Dat heeft het Europese statistiekbureau dinsdag bekendgemaakt.
  - 38 mins ago 30 Sep 14, 9:31am -
 • NieuwIran levert wapentuig aan Libanon
  Iran gaat het Libanese leger van militair materieel voorzien om te helpen bij de strijd tegen islamitische extremisten. Dat heeft de Iraanse nationale veiligheidsraad dinsdag laten weten.
  - 38 mins ago 30 Sep 14, 9:31am -
 • NieuwEU wil meer informatie over belastingdeal Apple
  De mededingingsautoriteit van de Europese Unie heeft Ierland dinsdag gevraagd om met gedetailleerde informatie te komen over de belastingdeal die het land met computerbedrijf Apple heeft gesloten. Het gaat om overeenkomsten uit 1990 en uit 2007.
  - 38 mins ago 30 Sep 14, 9:31am -
 • NieuwPolitie-inzet competitiewedstrijden fors gestegen
  De politie-inzet rond wedstrijden in de Eredivisie en de Eerste Divisie is vorig seizoen fors gestegen. Aan eerstedivisieduels was de politie zeventienduizend uur kwijt, anderhalf keer zo veel als een seizoen eerder. In de Eredivisie was de stijging…
  - 39 mins ago 30 Sep 14, 9:30am -
 • NieuwInflatie eurozone gedaald naar 0,3 procent
  De inflatie in de eurozone is in september gedaald naar 0,3 procent. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag in een voorlopige schatting. In augustus stond de inflatie nog op 0,4 proc...
  - 53 mins ago 30 Sep 14, 9:16am -
 • NieuwMeer Franse jongeren nemen deel aan jihad
  Het aantal Franse jongeren dat naar Syrië en Irak is gereisd om zich aan te sluiten bij islamitische extremisten is dit jaar sterk toegenomen. Dat heeft het Franse ministerie van binnenlandse zaken dinsdag gezegd.
  - 54 mins ago 30 Sep 14, 9:15am -
 • Pippi Langkous zonder spleetogen
  STOCKHOLM - De Zweedse tv-zender SVT brengt een nieuwe dvd-versie uit van de film Hier komt Pippi Langkous, waarin scènes en opmerkingen die als racistisch kunnen worden opgevat, zijn verwijderd.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 9:01am -
 • Tbs’er Rooyse Wissel gevlucht tijdens verlof
  Een tbs'er uit De Rooyse Wissel is donderdag gevlucht toen hij op begeleid verlof buiten de kliniek was. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag na een bericht hierover van Dit is de Dag Onderzoek.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 9:00am -
 • Uitzenders zien omzet en uitzenduren toenemen
  Uitzenders hebben hun omzet tussen 11 augustus en 7 september met zeven procent zien stijgen. Het aantal uitzenduren nam toe met acht procent, meldde brancheorganisatie ABU dinsdag. In de vier weken ervoor steeg de omzet nog met acht procent, het aan…
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 8:46am -
 • Iets meer Duitsers met een baan in augustus
  Zo'n 42,7 miljoen Duitsers hadden vorige maand werk. Dat zijn er 358 duizend meer dan een jaar eerder. Het aantal werklozen kwam uit op 2,15 miljoen, twintigduizend minder dan in augustus 2013 en 4,9 procent van de beroepsbevolking. Het Duitse statis…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:31am -
 • Sluiproute voor behoud studiefinanciering
  DEN HAAG - Geslaagde middelbare scholieren hebben een manier gevonden om dit jaar een tussenjaar te houden en volgend jaar toch studiefinanciering te krijgen. Wie zich heeft ingeschreven bij een studie en zich voor woensdag uitschrijft behoudt het re…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:30am -
 • ‘Zon kan belangrijkste energiebron worden’
  De zon kan in 2050 een kwart van alle energie leveren en daarmee de belangrijkste energiebron worden. Dat meldt het Internationaal Energieagentschap (IEA) dinsdag. Om dit te halen moeten er volgens de in Parijs gevestigde organisatie nog wel structur…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:16am -
 • Apple mag Chinese markt op met nieuwe iPhone
  Apple mag de iPhone 6 ook in China verkopen. De autoriteiten in het Aziatische land gaven dinsdag een netwerklicentie af nadat een aantal veiligheidsrisico's op het gebied van veiligheid waren onderzocht, meldt persbureau Reuters. Met de licentie op…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:16am -
 • WNF: crisis in het dierenrijk
  Het aantal gewervelde dieren is in nog geen halve eeuw tijd met de helft afgenomen. Dat blijkt uit de belangrijkste graadmeter van het Wereldnatuurfonds (WNF) voor de stand van de biodiversiteit. Het dierenrijk heeft sterk te lijden onder de onhoudba…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:15am -
 • Fransen consumeren meer in augustus
  Franse consumenten hebben in augustus meer geld uitgegeven dan een maand eerder. Dat maakt het Franse statistiekbureau Insee dinsdag bekend. In augustus stegen de consumentenbestedingen met 0,7 procent. In juli was juist nog sprake van een krimp van…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:01am -
 • Doodstraf voor verkrachting in trein in Thailand
  Een Thaise man die eerder dit jaar een meisje in een trein verkrachtte en haar daarna vermoordde is dinsdag ter dood veroordeeld. De man, die voor de spoorwegen werkte, werd onder meer schuldig bevonden aan verkrachting van een minderjarige en moord.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 7:45am -
 • Een vijfde ambtenaren: chaos door decentralisatie
  Een op de vijf gemeenteambtenaren verwacht een chaos als de taken op het gebied van jeugd, zorg en werk door het rijk en de provincie aan gemeenten worden overgedragen. Meer dan de helft verwacht ten minste een stroeve overgang, meldt Altijd Wat na e…
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 7:45am -
 • ‘Belastingdienst steeds meer inlichtingendienst’
  De Belastingdienst wordt steeds meer een inlichtingendienst die massaal privacygevoelige informatie over Nederlanders verzamelt. Daar komt bij dat onder meer justitie, politie en inlichtingendiensten zoals de AIVD en de MIVD die gegevens via een wett…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 7:30am -
 • Ook Vodafone claimt nu landelijke dekking 4G
  In navolging van KPN stelt nu ook Vodafone dat klanten in vrijwel heel Nederland het snellere 4G-netwerk kunnen gebruiken. Door de installatie van tien zendmasten maandagnacht is volgens de provider in 95 procent van Nederland dekking, heeft Vodafone…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 7:16am -
 • Nieuwe activiteit gemeten bij Japanse vulkaan
  Bij de Japanse vulkaan Ontake is nieuwe seismische activiteit waargenomen. De vulkaan kwam zaterdag plotseling tot uitbarsting en eiste de levens van 36 wandelaars.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 7:15am -
 • Meer duidelijkheid over onderzoek belastingdeals
  De Europese Commissie licht later op dinsdag een tipje van de sluier op over het uitgebreide onderzoek naar mogelijk oneigenlijke belastingvoordelen die Starbucks in Nederland en Apple in Ierland genieten. Eventuele boetes volgens pas later. Dat schr…
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 6:46am -

Volkskrant

RTL

 • NieuwRoemenen met wurgstokjes gepakt na kentekenblunder
  Door geblunder met kentekens kon de politie twee Roemenen in Sneek oppakken. De mannen hadden verboden wapens, zoals wurgstokjes, in hun auto liggen.
  - 31 mins ago 30 Sep 14, 9:38am -
 • NieuwTurkije stuurt 35 tanks naar grens Syrië
  Het Turkse leger heeft 35 tanks gestuurd naar de grens met Syrië. Vanaf Turks grondgebied kunnen de militairen de situatie in de gaten houden in de Syrische grensplaats Kobani, die wordt belaagd door de soennitische terreurbeweging Islamitische Staa…
  - 46 mins ago 30 Sep 14, 9:23am -
 • NieuwNog 13 gewonden truckongeluk in ziekenhuis
  Van de 23 mensen die zondag gewond raakten bij het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen, liggen er nog 13 in het ziekenhuis. Twee van de gewonden zijn kinderen.
  - 53 mins ago 30 Sep 14, 9:16am -
 • Onderzoek naar seksschandaal in Australisch opvangkamp
  Er komt mogelijk een onderzoek naar seksueel misbruik van bootvluchtelingen in een Australisch asielzoekerscentrum in de eilandrepubliek Nauru.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 9:04am -
 • Monstertruck Haaksbergen reed vaker richting publiek
  De monstertruck die zondag in Haaksbergen het fatale ongeluk veroorzaakte, reed wel vaker op het publiek af. De toeschouwers zouden volgens internationale richtlijnen niet in de rijrichting mogen staan.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 9:02am -
 • Monstertruckchauffeur zit nog in de cel
  De bestuurder van de monstertruck die zondag op het publiek inreed in Haaksbergen, zit nog in de cel. De politie verhoort de man nog.
  - 1 hour ago 30 Sep 14, 8:47am -
 • Politie grijpt meer voetbalfans in de kraag
  Het aantal voetbalfans dat het afgelopen seizoen te maken kreeg met de politie is gestegen.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:31am -
 • Duizenden mensen moeten huis verlaten door noodweer Frankrijk
  Zo'n 4000 mensen in het Zuid-Franse departement Hérault hebben hun huis moeten verlaten wegens wateroverlast na dagenlange regenval. Montpellier, de hoofdstad van Hérault, staat voor een groot deel onder water.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:18am -
 • Studenten vermist in Mexico
  In Mexico zijn na de protesten van afgelopen weekend tientallen studenten vermist.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:18am -
 • Jagende koning Filip onder vuur
  De Belgische koning Filip ligt onder vuur. Reden is een geheim bezoekje aan een wapenhandelaar.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 8:08am -
 • Toeristen Thailand krijgen serienummer en polsband
  Om toeristen in problemen sneller te kunnen identificeren, gaat Thailand polsbandjes aan hotelgasten geven. Dat zegt de Thaise minister van Toerisme.
  - 2 hours ago 30 Sep 14, 7:40am -
 • Banken gaan rekening internetfraudeurs blokkeren
  Banken, politie en Openbaar Ministerie gaan intensiever samenwerken bij de aanpak van internetoplichting.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 7:13am -
 • 'Valiumverkrachter' ontkent nieuwe verkrachting op Malta
  De man die in Nederland bekend stond als de 'valiumverkrachter', heeft volgens justitie op Malta opnieuw toegeslagen. Hij zou in het land zijn ex-vriendin meermaals hebben verkacht.
  - 3 hours ago 30 Sep 14, 6:51am -
 • Ontdekt: de gevangenis van Dracula
  Archeologen hebben tijdens werkzaamheden de gevangenis van Dracula ontdekt.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 6:30am -
 • Grootste cruiseschip ter wereld in Rotterdam
  Het grootste passagiersschip ter wereld is in Nederland. Vanmorgen vroeg kwam het schip aan in Rotterdam.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 6:28am -
 • Alle Harry Potter spullen verzamelen!
  Deze fan uit Mexico is wel heel fanatiek met het verzamelen van spullen van Harry Potter. Hij heeft de grootste verzameling ter wereld.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 6:10am -
 • 'Butlermoord is geen moord'
  Al meer dan dertig jaar is de moord op de vermogende Dorothea van Wylick omstreden. Ze zou in 1983 vermoord zijn door haar butler. Maar de butler heeft helemaal geen moord gepleegd. Sterker nog: de vrouw stierf aan een hartaanval.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 6:08am -
 • Slecht weer hindert zoektocht overlevenden vulkaan
  Door een toenemend aantal bevingen en slecht weer hebben hulpverleners de zoektocht naar overlevenden op de vulkaan Ontake gestaakt.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 6:06am -
 • 'De temperaturen blijven nog even hoog'
  Volgens RTL-weerman William Huizinga blijft het de komende dagen warmer dan normaal is voor de tijd van het jaar.
  - 4 hours ago 30 Sep 14, 5:45am -
 • Reddingsoperatie Japan ligt stil

  - 5 hours ago 30 Sep 14, 5:34am -
 • Betogers Hongkong eisen aftreden bestuurder
  De demonstranten in Hongkong stellen de regering een ultimatum: als bestuurder Leung Chun-ying niet voor ovemorgen aftreedt worden de protesten uitgebreid.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 5:30am -
 • 'Minder mensen bedonderd op internet'
  Het aantal gevallen van oplichting via internet daalt, en dat is voor het eerst.
  - 5 hours ago 30 Sep 14, 5:01am -
 • We staan minder vaak rood
  Nederlanders letten beter op hun geld. We staan minder vaak rood en krijgen ook minder betalingsherinneringen. Tegenslagen vangen we niet op door schulden te maken, maar door ons spaargeld op te nemen.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 4:31am -
 • Landelijke dekking 4G-netwerk Vodafone
  Vodafone heeft de landelijke dekking van zijn 4G-netwerk afgerond. Dat is sneller dan verwacht.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 4:26am -
 • Nieuwe kroongetuige liquidatieproces? Rechter beslist
  Het gerechtshof uit Amsterdam besluit vandaag of de nieuwe kroongetuige, 'moordmakelaar' Fred R., wordt toegelaten in het liquidatieproces Passage.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 3:58am -
 • 3,5 aarde nodig voor Nederlandse ecologische voetafdruk
  Als iedereen zou leven als een Nederlander, dan hebben we 3,5 aardbollen nodig om te voldoen aan de consumptie. Wereldwijd bedraagt de ecologische voetafdruk anderhalve aarde.
  - 6 hours ago 30 Sep 14, 3:46am -
 • Grootste cruiseschip ter wereld aangemeerd in Rotterdam
  Het grootste passagiersschip ter wereld, de Oasis of the Seas, is onder grote belangstelling aangekomen in Rotterdam. Het gevaarte van 362 meter lang meerde iets voor 2.00 uur af aan de Wilhelminakade. Dat maakte de Cruise Terminal Rotterdam bekend.
  - 7 hours ago 30 Sep 14, 3:32am -
 • Geen idee
  Een paar maanden terug zat ik met mijn goede vriend acteur Peter Tuinman te praten. We hadden het over het leven, klein en groot. Van privé-dingen tot en met de wereldpolitiek. Over de onvoorspelbaarheid van van alles en nog wat. Is er nou nog een p…
  - 7 hours ago 30 Sep 14, 3:30am -
 • Indringer Witte Huis kwam verder dan gedacht
  De man die eerder deze maand het Witte Huis in Washington binnendrong, is veel dieper in het presidentsgebouw doorgedrongen dan tot nu toe werd gedacht.
  - 8 hours ago 30 Sep 14, 2:23am -
 • Premier wil verbod referendum Catalonië

  - 11 hours ago 29 Sep 14, 10:41pm -
 • Nijmeegs gezin naar Syrië

  - 12 hours ago 29 Sep 14, 10:38pm -
 • Tranen bij informatieavond Haaksbergen

  - 12 hours ago 29 Sep 14, 10:38pm -
 • Weinig regels voor monstertrucks

  - 12 hours ago 29 Sep 14, 10:36pm -
 • Aantal wilde dieren in veertig jaar gehalveerd
  Het aantal wilde dieren is de afgelopen veertig jaar met gemiddeld 52 procent afgenomen. Dat komt vooral door jacht en stroperij, vernietiging van leefgebied en overbevissing.
  - 12 hours ago 29 Sep 14, 10:02pm -
 • Grootste passagiersschip naar Rotterdam
  De Oasis of the Seas, het grootste passagiersschip ter wereld, is bijna in Rotterdam. Dat is voor het eerst sinds het schip in 2009 voor het eerst het ruime sop koos.
  - 13 hours ago 29 Sep 14, 9:32pm -
 • Burgemeester Haaksbergen: Een indrukwekkende avond
  Volgens burgemeester Gerritsen van Haaksbergen was het een 'indrukwekkende avond'. "Ze hebben hun verdriet en zorg kunnen delen."
  - 13 hours ago 29 Sep 14, 8:53pm -
 • Montpellier onder water na noodweer
  De Franse stad Montpellier staat voor een groot deel blank na een 'zondvloed' van regenwater. De rivier de Lez is buiten haar oevers getreden.
  - 13 hours ago 29 Sep 14, 8:40pm -
 • Mogelijk schadelijke bacterie in drinkwater Ter Apel
  De inwoners van het Groningse dorp Ter Apel moeten voorlopig hun drinkwater eerst een paar minuten koken, voordat ze het kunnen drinken.
  - 14 hours ago 29 Sep 14, 8:23pm -
 • Waarom demonstreren ze in Hongkong? Acht vragen
  In Hongkong wordt al een paar dagen gedemonstreerd voor meer democratie. Journaliste Noreen Mir woont in de stad en legt uit wat er aan de hand is en wat de bedoelingen van de betogers zijn.
  - 14 hours ago 29 Sep 14, 7:51pm -
 • Met deze dieren gaat het slecht (of ietsje beter)
  Volgens het WNF zijn in veertig jaar tijd meer dan de helft van alle wilde dieren verdwenen.
  - 14 hours ago 29 Sep 14, 7:47pm -
 • Bewoners Haaksbergen bijeen om gevoelens te delen
  Ruim 200 inwoners van Haaksbergen zijn vanavond naar een speciale bijeenkomst in het dorp gekomen na het ongeluk met een monstertruck.
  - 15 hours ago 29 Sep 14, 7:31pm -
 • Nieuws in beeld: de opvallendste foto's uit het nieuws
  De opvallendste nieuwsfoto's, geselecteerd door de redactie van RTL Nieuws.
  - 15 hours ago 29 Sep 14, 7:00pm -
 • Stokoude waterleidingen VS zo lek als een mandje
  De waterleidingen in de Verenigde Staten zijn in zeer slechte staat, dagelijks springen honderden leidingen. En daar wordt maar weinig aan gedaan. Gevolg: miljarden liters waterverspilling.
  - 16 hours ago 29 Sep 14, 6:30pm -
 • Canadese pornoacteur geeft moord toe
  Een Canadese pornoacteur heeft toegegeven dat hij in 2012 in Montreal een bevriende Chinese student heeft vermoord. Luka Rocco Magnotta stuurde handen en voeten van zijn slachtoffer naar politieke partijen en scholen.
  - 16 hours ago 29 Sep 14, 6:28pm -
 • 'We hebben geen nep-verkiezing nodig'
  De 'paraplu-revolutie', worden de protesten in Hongkong genoemd. Veel betogers beschermen zich met paraplu's tegen de aanvallen van de politie. Vandaag verliepen de protesten vreedzaam, maar de onrust is groot.
  - 16 hours ago 29 Sep 14, 6:18pm -
 • Bloemen op plek van monstertruckdrama Haaksbergen
  Veel inwoners van Haaksbergen hebben bloemen neergelegd op de plek waar gisteren het drama met de monstertruck plaatsvond.
  - 16 hours ago 29 Sep 14, 6:11pm -
 • 'IS kan vliegtuigen niet uit de lucht halen'
  De risico's die Nederlandse militairen lopen bij de strijd tegen de Islamitische Staat, zijn beperkt. Volgens de Commandant der Strijdkrachten, generaal Middendorp, is deze missie lang niet zo gevaarlijk als die in Afghanistan en Mali.
  - 16 hours ago 29 Sep 14, 6:10pm -
 • Haaksbergen zoekt naar antwoorden
  Er zijn duidelijke internationale richtlijnen voor monstertruck races, maar in Nederland hoef je je daar niet aan te houden. Dat blijkt een dag na het dodelijk ongeval in Haaksbergen.
  - 16 hours ago 29 Sep 14, 6:00pm -
 • Wist je dat? Fabrikant smart-tv volgt je kijkgedrag
  Heb je een smart-tv? Dan is de kans groot dat de tv-fabrikant precies weet waar je naar kijkt. Daar moeten fabrikanten duidelijker over communiceren, vindt de Consumentenbond. Want de meeste consumenten weten van niks.
  - 16 hours ago 29 Sep 14, 5:40pm -
 • Witte Huis steunt demonstranten in Hongkong
  Amerika steunt de eisen van de eisen van de inwoners van Hongkong.
  - 17 hours ago 29 Sep 14, 5:35pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse