Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Nieuw'Timmermans wordt eurocommissaris'
  De huidige minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is voor het kabinet de gedroomde nieuwe eurocommissaris.
  - 6 mins ago 1 Sep 14, 7:21am -
 • NieuwEbola in Zweden?
  Een Zweedse man die mogelijk besmet is met ebola ligt in quarantaine in een ziekenhuis in Stockholm. De Zweedse artsen weten nog niet zeker of het echt om ebola gaat.
  - 9 mins ago 1 Sep 14, 7:18am -
 • Nieuw'Pensioenfondsen investeren in dierenleed'
  ABP, het pensioenfonds voor ambtenaren investeert net als andere grote pensioenfondsen in bedrijven die legbatterijen voor kippen bouwen in China. Ook wordt het Nederlandse pensioengeld gebruikt voor de bouw van megastallen voor kippen en varkens in…
  - 45 mins ago 1 Sep 14, 6:42am -
 • Kinderopvang loopt leeg
  De laatste jaren maken Nederlanders steeds minder gebruik van kinderopvang. Dat komt door de hoge kosten, maar ook door de grotere werkloosheid hoeven ouders minder vaak een beroep te doen op opvang.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:26am -
 • Veel naaktfoto's celebs gelekt?
  Er schijnen nogal wat naaktfoto's van verscheidene vrouwelijke beroemdheden in omloop te zijn op het internet.
  - 9 hours ago 31 Aug 14, 10:09pm -
 • Robben en Huntelaar niet naar Oranje
  Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart hebben zich zondag afgemeld voor de komende interlands van het Nederlands elftal.
  - 10 hours ago 31 Aug 14, 9:52pm -
 • Agressieveling schiet op auto na ruzie
  Een agressieve weggebruiker heeft zondagmiddag bij een verkeersruzie in Tilburg schoten gelost.
  - 10 hours ago 31 Aug 14, 9:29pm -
 • Update Parijs: vier doden inmiddels
  In Rosny-sous-Bois, een Parijse voorstad, zijn zondagochtend twee mensen gestorven door een explosie in een gebouw. Het gaat om een tachtigjarige vrouw en een achtjarig kind.
  - 10 hours ago 31 Aug 14, 9:09pm -
 • 'Zwarte lijst medici werkt niet'
  Het systeem om artsen en andere zorgverleners die in de fout zijn gegaan te registreren, functioneert slecht.
  - 10 hours ago 31 Aug 14, 8:58pm -
 • Duitsers bewapenen Koerden
  Duitsland gaat Koerdische strijders die de Islamitische Staat (IS) in Noord-Irak bevechten bewapenen.
  - 11 hours ago 31 Aug 14, 8:29pm -
 • MSN definitief de pijp uit
  Windows Live Messenger zal in oktober definitief stoppen te bestaan.
  - 11 hours ago 31 Aug 14, 8:11pm -
 • Zwaargewonde in verslavingskliniek
  Bij een verslavingszorginstelling in Breda is zondagochtend een cliënt zwaargewond geraakt.
  - 12 hours ago 31 Aug 14, 7:56pm -
 • Nagel wil lijst 50PLUS weer trekken
  Jan Nagel (75), één van de oprichters van ouderenpartij 50PLUS, wil volgend jaar bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer opnieuw als lijsttrekker fungeren.
  - 12 hours ago 31 Aug 14, 7:32pm -
 • 600k mensen bij R'damse race
  Het autosportevenement VKV City Racing zondag in Rotterdam heeft volgens de organisatie 600.000 mensen op de been gebracht.
  - 12 hours ago 31 Aug 14, 7:11pm -
 • ALS-patiënt doodt vrouw en schoonzus
  Een ALS-patiënt in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft daags na een fundraiser om geld op te halen voor zijn behandeling zijn vrouw en schoonzus doodgeschoten.
  - 13 hours ago 31 Aug 14, 6:51pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwBeschoten Oekraïens schip gezonken
  De Oekraïense kustwacht meldt dat het schip dat gisteren werd beschoten op de Zee van Azov, niet ver van Marioelpol, is gezonken. Twee van de opvarenden worden vermist, acht mensen zijn gered.
  - 28 mins ago 1 Sep 14, 6:59am -
 • 6000 stoelen extra in de trein
  De NS zet op een paar trajecten vanaf vandaag langere treinen in. De NS wil zo voorkomen dat de treinen overvol zijn. Volgens de NS is de herfst de drukste periode van het jaar.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:26am -
 • Israël wil nieuwe nederzetting
  Israël wil een nieuwe nederzetting bouwen in de buurt van Bethlehem. Er wordt 400 hectare grond geconfisqueerd op de Westelijke Jordaanoever. De VS noemt de plannen contraproductief.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:35am -
 • 19 Duitse circusdieren dood in wei
  In een wei naast een circus dat staat in het Duitse dorp Wald-Michelbach zijn zaterdagochtend negentien dieren dood gevonden. Het zijn negen paarden en tien honden die de nacht in een verblijf op het veldje hadden doorgebracht.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:33am -
 • Duitsland bewapent Koerden in Irak
  De regering-Merkel heeft besloten wapens en militaire voertuigen naar de Koerden in Noord-Irak te sturen voor de strijd tegen de Islamitische Staat. De leverantie bestaat uit machinegeweren, antitankraketten, pantservoertuigen en communicatieapparatu…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:33am -
 • Eurosceptici winnen in Saksen
  De enige partij die heeft gewonnen bij de parlementsverkiezingen in de Oost-Duitse deelstaat Saksen is de AdF (Alternative für Deutschland), de eurosceptici. De partij haalde 10% van de stemmen, blijkt uit exitpolls.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:26am -
 • Onderzoek sterfgevallen tbs-kliniek
  Staatssecretaris Teeven heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd onderzoek te doen naar de tbs- kliniek De Rooyse Wissel. In die kliniek in Venray waren afgelopen week drie sterfgevallen binnen drie dagen.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:18am -
 • Ouder werkt ondanks dure crèche
  De afgelopen jaren zijn de meeste ouders met kleine kinderen niet minder gaan werken, ook al gaan er minder kinderen naar de opvang. Sinds 2009 is er veel bezuinigd op de kinderopvang.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:14am -
 • Veel militairen in kabinet Thailand
  Elf van de 32 leden van het nieuwe Thaise kabinet van premier Prayuth zijn hoge militairen zonder enige politieke ervaring. De bondgenoten van de premier hebben in veel gevallen een belangrijke rol gespeeld in de politieke onrust in Thailand van de a…
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 1:23am -
 • Strand ontdaan van 20 ton afval
  De Stichting De Noordzee heeft de afgelopen maand met 1479 vrijwilligers weer het hele Noordzeestrand afvalvrij gemaakt. Er werd 20.078 kilo plastic en ander afval opgeraapt, ruim drie keer zoveel als vorig jaar.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 1:21am -
 • Oekraïense kustwacht beschoten
  Op de Zee van Azov, niet ver van de Krim, is een schip van de Oekraïense kustwacht beschoten. Pro-Russische rebellen claimen dat zij het schip vanaf de wal onder vuur hebben genomen.
  - 12 hours ago 31 Aug 14, 7:28pm -
 • Onderzoek bijwerking antidepressiva
  Het onderzoekscentrum Lareb gaat na of mensen met een bepaalde genetische afwijking agressief kunnen worden van antidepressiva, meldt het KRO-programma Brandpunt. Eerder onderzoek toonde aan dat daar aanwijzingen voor zijn.
  - 17 hours ago 31 Aug 14, 2:20pm -
 • EU-top kiest Tusk en Mogherini
  De Poolse premier Donald Tusk wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Raad. Hij volgt de Belg Herman van Rompuy op, die vijf jaar lang de EU- topontmoetingen heeft voorgezeten.
  - 19 hours ago 31 Aug 14, 12:45pm -
 • Vice-premier aan bewind in Lesotho
  In Lesotho heeft vice-premier Metsing tijdelijk de taken overgenomen van premier Thabane, die naar Zuid-Afrika is gevlucht. Thabane beschuldigt het leger van een staatsgreep. Gisteren werden in de hoofdstad politiebureaus en de ambtswoning van de pre…
  - 19 hours ago 31 Aug 14, 12:45pm -
 • China:patriottische leider Hongkong
  China staat geen open kandidatuur toe bij de verkiezingen in 2017 voor het leiderschap van Hongkong, omdat daardoor chaos zou ontstaan. Alleen patriottische kandidaten die de steun hebben van de meerderheid van de leden van het verkiezingscomité zij…
  - 19 hours ago 31 Aug 14, 12:42pm -
 • Iraaks leger trekt Amerli binnen
  Iraakse troepen zijn met de steun van sjiitische milities de belegerde stad Amerli in Noord-Irak binnengetrokken. De doorbraak werd mogelijk door een reeks Amerikaanse bombardementen op posities van strijders van de Islamitische Staat die Amerli in e…
  - 20 hours ago 31 Aug 14, 11:18am -
 • Doden en gewonden rellen Pakistan
  In de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft de politie hard ingegrepen in het regeringscentrum waar duizenden mensen al weken betogen voor het aftreden van premier Sharif. Twee betogers kwamen om.
  - 21 hours ago 31 Aug 14, 10:08am -
 • VS bombardeert IS in Amerli
  Het Amerikaanse leger heeft bij het Iraakse stadje Amerli luchtaanvallen uitgevoerd. Ook zijn er hulppakketten uitgeworpen boven de stad.
  - 22 hours ago 31 Aug 14, 9:23am -
 • Koning omhelst president Gauck
  Koning Willem-Alexander heeft tijdens de viering van 200 jaar koninkrijk in Maastricht de Duitse president Gauck omhelsd. Hij deed dat na een rede waarin Gauck zei dat de ramp met de MH17 ook hem en veel Duitsers heeft geschokt.
  - 23 hours ago 31 Aug 14, 8:47am -
 • Gevangenenruil Oekraïne en Rusland
  Oekraïne en Rusland hebben tientallen krijgsgevangenen uitgewisseld. De tien Russen die vorige week werden opgepakt in Oekraïne zijn geruild tegen meer dan zestig Oekraïense militairen. Aan de ruil gingen moeizame onderhandelingen vooraf, zegt een…
  - 24 hours ago 31 Aug 14, 7:46am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwLager groeitempo in Nederlandse industrie
  De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is in augustus opnieuw toegenomen, maar in een lager tempo dan in juli. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag bekendmaakte.
  - 12 mins ago 1 Sep 14, 7:15am -
 • NieuwAls je moeder plots weer weet dat je haar dochter bent
  Als je haar kamer binnenloopt, weet ze niet meer wie je bent. Als je naast haar ligt, vraagt ze 'Ben je mijn moeder?', waarop je alleen kan antwoorden: 'Maar mama, jij bent toch míjn moeder?' En dan plots, vanuit het niets, heeft ze een helder momen…
  - 14 mins ago 1 Sep 14, 7:13am -
 • NieuwActie voor voedselbanken
  De regionale omroepen zamelen in december samen met hun luisteraars, kijkers en webbezoekers zo veel mogelijk levensmiddelen in voor de Voedselbank.
  - 16 mins ago 1 Sep 14, 7:11am -
 • NieuwRamkraak op Bruna in Kaatsheuvel
  In het centrum van het Brabantse Kaatsheuvel is in de nacht van zondag op maandag een behoorlijke ravage ontstaan na een ramkraak op de lokale Bruna.
  - 19 mins ago 1 Sep 14, 7:08am -
 • NieuwKnapperige wraak op ex
  Een Amerikaanse vrouw heeft wraak proberen te nemen op haar ex met behulp van spek. Dat is gebleken tijdens de voorgeleiding van Cameo Crispi.
  - 19 mins ago 1 Sep 14, 7:08am -
 • NieuwDrukte op wegen valt mee
  Op de eerste dag dat overal de schoolvakanties er weer op zitten, is de drukte op de wegen meegevallen. Maandagochtend stond er op de snelwegen ongeveer 130 kilometer file, meldde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Dat was iets minder dan normaal.
  - 21 mins ago 1 Sep 14, 7:06am -
 • NieuwDrietal komt om in put
  Een vader, zijn zwangere dochter en zijn schoonzoon zijn zondagavond in het noorden van Oostenrijk om het leven gekomen bij de afdaling in een put. Volgens hulpverleners was er een grote concentratie koolstofmonoxide in de 8 meter diepe put waar de v…
  - 22 mins ago 1 Sep 14, 7:05am -
 • NieuwJennifer Lawrence woedend
  Jennifer Lawrence is niet bepaald blij met het feit dat naaktfoto's van haar online zijn verschenen.
  - 24 mins ago 1 Sep 14, 7:03am -
 • NieuwValue8 broedt op grote overname
  Investeringsmaatschappij Value8 heeft een aantal bezittingen verkocht om vermogen vrij te maken voor een ,,grote overname'', waarover zij in onderhandeling is. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Financiële details werden niet vermeld.
  - 28 mins ago 1 Sep 14, 6:59am -
 • NieuwPavloviaans beursgedrag
  De drijvende kracht achter een bullmarkt is meestal toenemende waarde in bedrijven en goede fundamenten. Maar sinds enige tijd zijn deze factoren van ondergeschikt belang. De drijfveer is nu vooral de perceptie dat de Fed de macht heeft om de stijgin…
  - 31 mins ago 1 Sep 14, 6:56am -
 • Nieuw'Fietsers zijn asociaal'
  Een ruime meerderheid van de Nederlanders bestempelt fietsers als asociale weggebruikers. Uit onderzoek van bureau MWM2 in opdracht van BNR Nieuwsradio blijkt dat 70 procent vindt dat fietsers zich onvoldoende aan de verkeersregels houden, door onder…
  - 37 mins ago 1 Sep 14, 6:50am -

Elsevier

 • NieuwDrukte op wegen na vakantie valt mee
  DEN HAAG (ANP) - Op de eerste dag dat overal de schoolvakanties er weer op zitten, is de drukte op de wegen meegevallen. Maandagochtend stond er op de snelwegen ongeveer 130 kilometer file, meldde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Dat was iets mi…
  - 19 mins ago 1 Sep 14, 7:08am -
 • Nieuw'Fietsers zijn asociale weggebruikers'
  AMSTERDAM (ANP) - Een ruime meerderheid van de Nederlanders bestempelt fietsers als asociale weggebruikers. Blijkens onderzoek van bureau MWM2 in opdracht van BNR Nieuwsradio vindt 70 procent dat fietsers zich onvoldoende aan de verkeersregels houden…
  - 29 mins ago 1 Sep 14, 6:58am -
 • NieuwUWV ziet marktaandeel verzekeraars teruglopen
  DEN HAAG (ANP) - Private verzekeraars zien hun marktaandeel in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor het eerst sinds het openstellen van de markt in 2007 teruglopen. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van de publieke uitkeringsinstant…
  - 29 mins ago 1 Sep 14, 6:58am -
 • NieuwF-16's bewaken luchtruim Baltische staten
  DEN HAAG (ANP) - Vier Nederlandse F-16's worden vanaf maandag ingezet voor de bewaking van het luchtruim boven Estland, Letland en Litouwen. De vliegtuigen blijven er tot eind dit jaar.
  - 48 mins ago 1 Sep 14, 6:39am -
 • NieuwHeineken verkoopt verpakkingstak in Mexico
  AMSTERDAM (ANP) - Heineken verkoopt zijn verpakkingstak in Mexico aan Crown Holdings. De verkoop van het onderdeel, dat Empaque heet, levert naar verwachting een boekwinst op van circa 300 miljoen euro. Dat maakte de brouwer maandag bekend.
  - 53 mins ago 1 Sep 14, 6:34am -
 • NieuwKrimp Duitse economie bevestigd
  WIESBADEN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar gekrompen, de eerste teruggang voor de grootste economie van Europa in meer dan een jaar. Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau maandag bekend op basis va…
  - 54 mins ago 1 Sep 14, 6:33am -
 • NieuwKleine winst voor Japanse beurs
  TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met een kleine winst aan de maand september begonnen. Een afname van het groeitempo van de Chinese industrie wakkerde de hoop op meer steunmaatregelen van de Chinese overheid aan. De vrees dat het ec…
  - 54 mins ago 1 Sep 14, 6:33am -
 • 'Licht hogere opening Beursplein 5’
  AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Beursplein 5 opent maandag naar verwachting licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten beginnen. De handel wordt deze week hoofdzakelijk bepaald door de beleidsvergader…
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:04am -
 • ABN Amro rond overname in Duitsland af
  AMSTERDAM (ANP) - ABN Amro heeft de overname van de lokale vermogensbeheertak van Credit Suisse in Duitsland afgerond. Dat maakte de bank maandag bekend.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:04am -
 • Politie treedt op tegen betogers Hongkong
  HONGKONG (ANP) - De politie in Hongkong heeft maandag pepperspray gebruikt tegen betogers die demonstreerden voor meer democratie in de vroegere Britse kroonkolonie. Zij waren bijeengekomen voor het gebouw waar een hoge Chinese functionaris uitleg ga…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:41am -
 • 'Pensioengeld in dierenleed over de grens’
  AMSTERDAM (ANP) - Het pensioenfonds voor ambtenaren ABP en andere grote pensioenfondsen beleggen in bedrijven die in China legbatterijen voor kippen bouwen. Verder stoppen deze Nederlandse fondsen ook geld in de bouw van megastallen voor kippen en va…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:15am -
 • Tientallen doden bij gevechten Jemen
  SANAA (ANP) - Zeker 21 mensen zijn afgelopen weekend omgekomen bij gevechten tussen sjiitische Houthi-rebellen en regeringsgezinde stammen in het noorden van Jemen. Dat schrijft de Arabische nieuwszender Al-Arabiya op basis van bronnen bij lokale sta…
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 3:19am -
 • 'Mijd de A12 bij Utrecht voorlopig'
  UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers om de brug in de snelweg A12 bij Utrecht de komende maanden zoveel mogelijk te mijden. Zeker tijdens de ochtend- en avondspits is langdurig oponthoud bij en rond de Galecopperbrug vrijwel onver…
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 3:18am -
 • Ploumen naar geteisterd Zuid-Sudan
  DEN HAAG (ANP) - Om haar blijvende betrokkenheid met de bevolking te tonen, reist minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) maandag naar Zuid-Sudan. Eind vorig jaar brak er in het land een bloedig conflict uit.
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 1:35am -
 • Honderden illegale wapens ingeleverd Curaao
  WILLEMSTAD (ANP) - Meer dan vierhonderd mensen hebben in de afgelopen zes weken een illegaal wapen ingeleverd op Curaao. In totaal zijn 406 wapens binnengebracht, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) op Curaao zondagavond (lokale tijd) bekendgemaakt…
  - 6 hours ago 1 Sep 14, 1:35am -

Metro Nieuws

ND

 • Nieuw‘Daling Nederlandse bestedingen Duitsland door tol’
  De Duitse economie kan tot een miljard euro van Nederlandse consumenten mislopen als de Duitse regering besluit de tolplannen door te voeren. Nederlanders zullen door de heffing veel minder vaak naar Duitsland gaan om te winkelen of te tanken. Dat st…
  - 26 mins ago 1 Sep 14, 7:01am -
 • NieuwBrandweer zoekt naar overlevenden explosie Parijs
  Het dodental van de explosie van zondag in Parijs is opgelopen tot zes. Reddingswerkers zoeken nog altijd naar de laatste twee vermisten, schrijven Franse media. Elf mensen zijn gewond, van wie vier er slecht aan toe zijn.
  - 42 mins ago 1 Sep 14, 6:45am -
 • NieuwHeineken verkoopt verpakkingsbedrijf Empaque
  Heineken verkoopt zijn Mexicaanse verpakkingsbedrijf Empaque aan het Amerikaanse verpakkingsconcern Crown voor 1,23 miljard dollar (933 miljoen euro). Dat maakte de bierbrouwer maandag bekend. Voor het eind van het jaar moet de verkoop worden afgeron…
  - 56 mins ago 1 Sep 14, 6:31am -
 • NieuwDoden bij steekpartij op Chinese school
  Een steekpartij op een Chinese basisschool heeft maandagochtend aan twee mensen het leven gekost. De 40-jarige dader sloeg na afloop de hand aan zichzelf door uit het raam te springen.
  - 57 mins ago 1 Sep 14, 6:30am -
 • NieuwIllegale vuurwapens massaal ingeleverd op Curaçao
  Op Curaçao zijn de afgelopen zes weken 406 illegale vuurwapens ingeleverd tijdens de actie 'Lever in en ontwapen Curaçao'. Dat meldt het Openbaar Ministerie op het eiland maandag. De hoofdofficier van justitie bedankt de bevolking voor de wijze waa…
  - 57 mins ago 1 Sep 14, 6:30am -
 • ABN AMRO rondt koop Duitse private bank af
  ABN AMRO heeft de overname van de Duitse privatebankingactiviteiten van Credit Suisse afgerond. Toezichthouders hebben de verkoop goedgekeurd, meldt de bank maandag in een verklaring.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:15am -
 • Militie neemt ambassade VS in Libië in
  Een islamitische militie heeft in de Libische hoofdstad Tripoli de verlaten Amerikaanse ambassade ingenomen. Ook de woningen bij de diplomatieke post zijn in handen van de Libische Dageraad. Een commandant van de groep zegt dat hij en zijn mannen het…
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:00am -
 • Nederland wil leren van Deens jeugdzorgstelsel
  Om te zien wat Nederland kan leren van de hervorming van het jeugdzorgstelsel in Denemarken, brengt een Nederlandse delegatie maandag en dinsdag een bezoek aan het Scandinavische land. Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA), mini…
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:00am -
 • ‘Stresstest jaagt banken flink op kosten’
  De stresstest en balansdoorlichting van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft de vier grootste Nederlandse banken in totaal zeker 130 miljoen euro aan extra onderzoekskosten gekost. Een 'leger' bankiers en externe adviseurs is ingezet om de ECB van e…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:46am -
 • Israël claimt stuk Westoever voor nederzetting
  Israël heeft ruim vierhonderd hectare grond bij Bethlehem, op de Westelijke Jordaanoever, opgeëist om een nieuwe nederzetting te bouwen. De anti-nederzettingengroep Vrede Nu hekelt de beslissing en zegt dat een tweestatenoplossing voor het conflict…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:45am -
 • Zware klappen voor bierbrouwers door sluiting cafés
  Bierbrouwers hebben het zwaar te verduren nu het aantal cafés steeds verder afneemt. De Telegraaf schrijft maandag over een 'veldslag'. In vijf jaar tijd is het aantal cafés gedaald van 8400 naar 7200 terwijl Nederland in 2001 nog elfduizend cafés…
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:30am -
 • Curaçao eert eigen MH17-slachtoffer
  Op Curaçao zijn zondagmiddag de resten van het Arubaanse slachtoffer van de vliegtuigramp in Oost-Oekraïne aangekomen. Kevin Jesurun werd geboren op Aruba, maar woonde praktisch zijn hele leven op Curaçao. Hij was het enige Antilliaanse slachtoffe…
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 4:30am -
 • ‘Kabinet wil Timmermans als nieuwe eurocommissaris’
  Het kabinet wil dat minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) de nieuwe Europees Commissaris wordt namens Nederland. Dat hebben betrokken ambtenaren in Brussel en Den Haag tegen de Volkskrant gezegd. Het kabinet wil volgens de krant dat…
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 4:30am -
 • NS rijdt met langere treinen in de spits
  De NS rijdt vanaf maandag in de ochtend- en avondspits op een aantal trajecten met langere treinen. Op de drukste momenten van de dag zijn er in totaal zesduizend zitplekken meer dan in het najaar van 2013. Toen kwamen veel klachten binnen over overv…
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 3:00am -
 • Weinig ouders werken minder om dure kinderopvang
  Ouders maken minder gebruik van kinderopvang, maar de meesten zijn niet minder gaan werken. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) over de krimp in de kinderopvang. Als alternatief wordt vaak alternatieve opvang geno…
  - 9 hours ago 31 Aug 14, 10:45pm -
 • Leger Pakistan geeft waarschuwing af
  Het Pakistaanse leger heeft na botsingen tussen antiregeringsbetogers en de politie in Islamabad zijn 'ernstige zorg' uitgesproken over de 'gewelddadige wending' die de protesten tegen premier Nawaz Sharif hebben genomen. Bij de gevechten zaterdagavo…
  - 10 hours ago 31 Aug 14, 9:15pm -
 • Teeven wil IGZ-onderzoek naar tbs-kliniek Venray
  Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gevraagd onderzoek uit te voeren naar de drie sterfgevallen afgelopen week in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. Dat bevestigt een woo…
  - 11 hours ago 31 Aug 14, 8:45pm -
 • Dodental na gasexplosie Frankrijk loopt op
  Het dodental als gevolg van de instorting van een appartementengebouw in Rosny-Sous-Bois bij Parijs is zondagavond opgelopen tot vier. Tien mensen raakten gewond, van wie vier ernstig. Er wordt gezocht naar vier bewoners die mogelijk nog onder het pu…
  - 11 hours ago 31 Aug 14, 8:30pm -
 • Voorzitter parlement Niger vlucht naar Frankrijk
  De voorzitter van de Nationale Assemblee van Niger is via Burkina Faso uitgeweken naar Frankrijk. Dat heeft een bron bij het bureau van de president van Burkina Faso zondag gezegd.
  - 11 hours ago 31 Aug 14, 8:15pm -
 • Staking personeel behandelcentrum ebola voorkomen
  De autoriteiten in Sierra Leone hebben zondag een staking van medewerkers van een behandelcentrum voor ebolapatiënten in het oosten van het land voorkomen. De medewerkers krijgen vanaf maandag beschermende uitrusting en een 'maandelijkse toelage' vo…
  - 11 hours ago 31 Aug 14, 8:00pm -
 • Kustwachtschip Oekraïne bestookt met artillerie
  Een schip van de Oekraïense kustwacht is zondag in de Zee van Azov beschoten met artillerie. Een woordvoerder van de Oekraïense strijdkrachten kon niet zeggen of het schip werd geraakt, noch hoeveel mensen aan boord waren.
  - 12 hours ago 31 Aug 14, 7:00pm -
 • ‘Geen controle op zwarte lijst artsen’
  Het BIG-register, waarin wordt bijgehouden wanneer artsen en andere zorgverleners de fout ingaan, is 'onzorgvuldig en incompleet'. Dat blijkt uit research van het tv-programma Altijd Wat Monitor. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) controleert…
  - 12 hours ago 31 Aug 14, 7:00pm -
 • Militie Libië stelt deel ambassade VS ‘veilig’
  De met islamisten verbonden militie die heer en meester is in de Libische hoofdstad Tripoli heeft naar eigen zeggen een wooncomplex van de Amerikaanse ambassade 'veiliggesteld'.
  - 13 hours ago 31 Aug 14, 6:30pm -
 • Duitsland levert Koerden antitankraketten
  Duitsland gaat de Koerden in Irak antitankraketten en machinegeweren leveren. Die wapens moeten de Koerden helpen in de strijd tegen de terroristische militie Islamitische Staat. Dat heeft de regering in Berlijn volgens Duitse media zondag besloten.
  - 13 hours ago 31 Aug 14, 6:30pm -
 • Amateurvoetballer van het veld geslagen
  Een 30-jarige voetballer is zondagmiddag door meerdere spelers van de tegenpartij uit Venlo geschopt en geslagen. De amateurvoetballer uit het Limburgse Reuver moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij kon na behandeling terug naar…
  - 13 hours ago 31 Aug 14, 6:00pm -

Volkskrant

RTL

 • NieuwMoeder sluit kleuter op om de stad in te gaan
  Een kleuter van 4 jaar is op een warme zomerdag drie uur opgesloten in een slaapkamer omdat haar moeder de stad in wilde gaan. De buren belden de politie nadat het meisje 'ik wil eruit' en 'ik heb dorst' schreeuwde.
  - 27 mins ago 1 Sep 14, 7:00am -
 • NieuwNederlandse F-16's bewaken Baltische staten
  Vanaf vandaag worden vier Nederlandse F-16's ingezet voor de bewaking van het luchtruim boven Estland, Letland en Litouwen.
  - 38 mins ago 1 Sep 14, 6:49am -
 • NieuwReeks zonneuitbarstingen gefilmd
  Het aantal zonneuitbarstingen was de afgelopen week extreem hoog. En dat levert mooie beelden op, afkomstig van het NASA Solar Dynamic Observatory.
  - 43 mins ago 1 Sep 14, 6:44am -
 • NieuwLibische Dageraad feest in ambassade VS
  Militanten van Libische Dageraad hebben de verlaten Amerikaanse ambassade in Tripoli in handen. Ze bouwden er een feestje en hebben de beelden daarvan op internet gezet.
  - 52 mins ago 1 Sep 14, 6:35am -
 • NieuwDuitsland helpt Koerden met wapens
  Duitsland stuurt geweren en pantservoertuigen naar Irak. Genoeg om 4000 Koerdische soldaten te bewapenen die strijden tegen de terreurbeweging IS.
  - 56 mins ago 1 Sep 14, 6:31am -
 • Dakloze moordenaar gepakt in Nieuw-Zeeland
  In Nieuw-Zeeland is de klopjacht op een man die in Ashburton twee mensen zou hebben doodgeschoten en een derde zou hebben verwond voorbij.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:26am -
 • Volgsysteem voor gestolen auto's werkt niet meer
  Het effect van GPS in gestolen voertuigen lijkt uitgewerkt. Dieven maken de systemen waarmee auto’s en scooters gevolgd kunnen worden binnen een handomdraai onklaar.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:14am -
 • Democratisch protest in Hong Kong
  Een massale demonstratie tegen het Chinese besluit dat er in 2017 geen vrije verkiezingen meer zullen worden gehouden voor de nieuwe regeringsleider van Hong Kong. De politie greep later met pepperspray in.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:11am -
 • Mogelijk ebolaslachtoffer in Zweden
  In Zweden is een mogelijk geval van ebola geconstateerd. Een man die onlangs terugkeerde uit West-Afrika, is opgenomen in een ziekenhuis.
  - 1 hour ago 1 Sep 14, 6:02am -
 • De temperatuur zit in de lift
  RTL-weervrouw Amara Onwuka verwacht een mooie overwegend droge dag. De temperaturen gaan na vandaag flink omhoog en de zon laat zich weer eens echt zien.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:45am -
 • Poemawelpjes gered uit bosbrand VS
  Een bijzondere reddingsactie in de Amerikaanse staat Montana. Tijdens een bosbrand werden brandweermannen gealarmeerd door 'hulpgeroep'.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:42am -
 • 'Pensioenfondsen beleggen in bouw legbatterijen'
  Het pensioenfonds voor ambtenaren ABP en andere grote pensioenfondsen beleggen in bedrijven die in China legbatterijen voor kippen bouwen. Legbatterijen zijn sinds 2012 verboden in de Europese Unie.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:18am -
 • Zomervakantie voorbij, op naar herfstvakantie
  In heel Nederland zijn de schoolvakanties weer voorbij. Na de scholieren in het noorden en zuiden moeten vandaag ook de leerlingen in het midden van het land weer naar school.
  - 2 hours ago 1 Sep 14, 5:15am -
 • 'Kabinet schuift Timmermans naar voren als eurocommissaris'
  Het kabinet wil dat PvdA-minister Frans Timmermans de nieuwe Nederlandse eurocommissaris wordt. Hij zou de vicevoorzitter van de nieuwe commissie moeten worden.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 4:48am -
 • Rijkswaterstaat: Blijf weg van A12 bij Utrecht
  Blijf de komende maanden weg bij de Galecopperbrug bij Utrecht. Dat is het dringende advies dat Rijkswaterstaat geeft omdat de brug wordt gerenoveerd.
  - 3 hours ago 1 Sep 14, 4:46am -
 • Kind minder naar crèche, maar ouder blijft werken
  De meeste ouders met kleine kinderen zijn, ondanks de forse bezuinigingen, de afgelopen jaren niet minder gaan werken. Maar hun kinderen gaan wel minder naar de crèche.
  - 4 hours ago 1 Sep 14, 3:55am -
 • Snelwegen Zweden blank na zware stortbui
  In delen van Zweden en Denemarken heeft zware regenval voor grote problemen op de weg gezorgd.
  - 10 hours ago 31 Aug 14, 9:45pm -
 • Man lost schot bij verkeersruzie
  Ergernis over een auto die midden op straat stil stond, heeft in Tilburg voor een verkeersruzie gezorgd waarbij zelfs een schot werd gelost. De schutter is spoorloos.
  - 11 hours ago 31 Aug 14, 8:21pm -
 • Dodental ontploffing Parijs loopt op
  Bij de explosie in een appartementencomplex in de buurt van Parijs zijn zeker zes doden gevallen. Twee mensen worden nog vermist.
  - 11 hours ago 31 Aug 14, 8:00pm -
 • Teeven wil onderzoek naar sterfgevallen tbs-kliniek
  Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie wil dat er onderzoek wordt gedaan naar tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. Daar waren vorige week drie sterfgevallen.
  - 12 hours ago 31 Aug 14, 7:50pm -
 • 'Yezidi's in horrorgevangenis Mosul'
  Duizenden yezidi's zijn in Irak van een berg gered, maar honderden vrouwen vielen ten prooi aan de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Zij worden gevangen gehouden in Mosul. Onder de bewakers zouden ook Nederlanders zijn.
  - 12 hours ago 31 Aug 14, 7:17pm -
 • Weekoverzicht 24 t/m 31 augustus
  Het nieuws van de afgelopen week met onder meer opgepakte jihadstrijders, doodsangst in Oekraïne en neergeschoten honden.
  - 13 hours ago 31 Aug 14, 6:55pm -
 • Gezeul met ziek jochie houdt Britten bezig

  - 13 hours ago 31 Aug 14, 6:34pm -
 • Discussie in VS over aanpak IS
  De Amerikanen zijn het niet eens over hoe ze de terreurorganisatie Islamitische Staat moet bestrijden, constateert correspondent Erik Mouthaan.
  - 13 hours ago 31 Aug 14, 6:28pm -
 • #Dag243: Goed nieuws uit Irak, pakje op zondag en een treurige kat
  Elke dag selecteren we de belangrijkste en opvallendste gebeurtenissen. Dit is dag 243 van 2014 met onder andere: een sprankje goed nieuws uit Irak, postbezorging op zondag en een verdrietige kat.
  - 13 hours ago 31 Aug 14, 6:00pm -
 • Appartementencomplex ingestort: enorme chaos

  - 14 hours ago 31 Aug 14, 5:25pm -
 • Fijn? Pakketje op zondag ontvangen
  Verslaggever Pepijn Croné sprak de eerste Nederlanders die een pakketje op zondag ontvingen. En ze zijn er dolblij mee.
  - 14 hours ago 31 Aug 14, 5:25pm -
 • Blijdschap in Amerli: IS verjaagd

  - 14 hours ago 31 Aug 14, 5:19pm -
 • Poetin: Separatisten moeten onderhandelen over eigen staat
  De regering in Kiev moet met de pro-Russische separatisten in het oosten en zuiden van Oekraïne onderhandelen over een eigen staat, zegt de Russische president Vladimir Poetin
  - 14 hours ago 31 Aug 14, 5:03pm -
 • IJsland schaalt vulkaanalarm terug
  IJsland heeft de code rood voor de luchtvaart vanwege de vulkaan Bardarbunga opgeheven. Er is geen as gevonden.
  - 15 hours ago 31 Aug 14, 4:22pm -
 • Bliksem doodt 19 circusdieren
  Een Duits cirsus deed vanochtend een gruwelijke ontdekking. In een wei in het Duitse Wald-Michelbach lagen 19 dode circusdieren. De dieren zijn mogelijk getroffen door de bliksem.
  - 16 hours ago 31 Aug 14, 3:24pm -
 • Onderzoek naar agressie door antidepressiva
  Het DNA van mensen die antidepressiva slikken, wordt onder de loep genomen door het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb en onderzoekers van de Erasmus Universiteit. Agressief gedrag heeft mogelijk te maken met het gebruik van deze middelen.
  - 16 hours ago 31 Aug 14, 3:12pm -
 • Politie verdedigt klopjacht zieke kleuter
  De ouders van de zieke Ashya King (5) noemen de zoektocht naar hun zoon 'een waanzinnige klopjacht'. De politie blijft bij de beslissing om te zoeken naar de jongen, die door zijn ouders tegen medisch advies werd meegenomen uit een ziekenhuis.
  - 17 hours ago 31 Aug 14, 2:25pm -
 • 's Werelds verdrietigste kat vindt baasje
  Grumpy Cat kennen we al, maar nu is er naast de wereldberoemde chagrijnige kat ook een kat met een wel heel treurige blik. Het beestje heeft dankzij social media een nieuw huis gevonden.
  - 18 hours ago 31 Aug 14, 1:30pm -
 • IS verjaagd: afslachting voorkomen
  Iraakse militairen hebben de blokkade van de terreurorganisatie Islamitische Staat rondom de stad Amerli doorbroken. Daarmee lijkt een bloedbad voorlopig te zijn voorkomen.
  - 18 hours ago 31 Aug 14, 1:20pm -
 • PostNL test vandaag pakketbezorging op zondag
  Vandaag is de eerste dag van de test van PostNL met pakketbezorging op zondag. De allereerste bezorging werd in Tilburg afgeleverd. PostNL levert als eerste postbezorger zeven dagen per week.
  - 19 hours ago 31 Aug 14, 12:32pm -
 • 100 lichamen aangespoeld aan kust Libië
  Aan de Libische kust zijn vanmorgen meer dan 100 lichamen aangespoeld.
  - 20 hours ago 31 Aug 14, 11:54am -
 • Video: Sterkemannenrace door de modder
  Ongeveer 2000 Duitsers renden gisteren de Strongman Race. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden deden er ook vrouwen mee. Onder en over obstakels, door modder, water en schuim werkten de deelnemers zich naar de finish. Voor de vierde keer o…
  - 20 hours ago 31 Aug 14, 11:29am -
 • Meisje (4) overleden na val op schoolplein
  Het 4-jarige meisje dat afgelopen week zwaargewond raakte op een schoolpein in Wognum, is gisterochtend aan haar verwondingen overleden.
  - 20 hours ago 31 Aug 14, 11:28am -
 • Duitse zelfmoordacties in Syrië en Irak
  In Syrie en Irak zitten zo'n 400 Duitse jihadgangers. Zeker vijf radicale moslims uit Duitsland hebben de afgelopen maanden zelfmoordaanslagen in Irak en Syrië gepleegd.
  - 21 hours ago 31 Aug 14, 10:53am -
 • 'Rebellen laten Oekraïense militairen vrij'
  Pro-Russische separatisten in Oekraïne hebben naar eigen zeggen ruim 220 Oekraïners militairen vrijgelaten.
  - 22 hours ago 31 Aug 14, 9:47am -
 • Dode na instorting gebouw in Parijs
  In Rosny-Sous-Bois, bij Parijs, is een deel van een appartementencomplex ingestort na een explosie. Een 8-jarig kind is omgekomen. De Franse krant Le Parisien meldt dat elf mensen gewond zijn geraakt, van wie drie ernstig. Twaalf mensen zijn nog verm…
  - 22 hours ago 31 Aug 14, 9:38am -
 • Nog even wachten: er komen drie zomerse dagen aan
  Het lijkt de komende week weer een paar daagjes echt zomer te worden. Op woensdag, donderdag en vrijdag kan de barbecue misschien wel weer uit de kast.
  - 22 hours ago 31 Aug 14, 9:13am -
 • VVD blijft stijgen, PvdA krijgt weer klappen
  De VVD blijft het goed doen in de peilingen. De regeringspartij zou, als er nu verkiezingen zouden zijn, uitkomen op 30 zetels in de Tweede Kamer.
  - 23 hours ago 31 Aug 14, 8:46am -
 • Ouders 'ontvoeren' doodzieke zoon. Waarom?
  De jacht op de ouders van de 5-jarige Ashya King is voorbij. Zij werden aangehouden met hun doodzieke zoontje in het Spaanse Velez Malaga, zo'n uur rijden van Marbella. Maar hoe zit deze zaak nu eigenlijk in elkaar? Vijf vragen.
  - 23 hours ago 31 Aug 14, 8:20am -
 • Video: 4-jarig meisje vast in speeltoestel
  Het zijn bekende taferelen: kinderen die hun hoofd door spijlen steken en vast komen te zitten. In China overkwam het een 4-jarig meisje. Met haar hoofdje zat ze klem in een speeltoestel. De brandweer moest eraan te pas komen en bevrijdde de geschrok…
  - 24 hours ago 31 Aug 14, 7:42am -
 • Opnieuw Russisch hulpkonvooi naar Oekraïne
  Rusland heeft opnieuw ongeveer 280 vrachtwagens gevuld met hulpgoederen voor Oost-Oekraïne. De Russische staatstelevisie meldt vandaag dat het konvooi in de Russische regio Rostov wacht voor het de oversteek kan maken.
  - 1 day ago 31 Aug 14, 7:07am -
 • Nieuws in beeld: de mooiste foto's uit het nieuws
  De opvallendste nieuwsfoto's, geselecteerd door de redactie van RTL Nieuws.
  - 1 day ago 31 Aug 14, 6:23am -
 • In beeld: Traangas bij protest tegen Pakistaanse premier
  In de Pakistaanse hoofdstad Islamabad wordt al twee weken onder leiding van cricketlegende Imran Khan geprotesteerd tegen de huidige premier Nawaz Sharif. Ruim 8000 mensen trokken gisteravond richting het huis van de premier, waarop de politie ze met…
  - 1 day ago 31 Aug 14, 6:23am -
 • Ouders ontvoerd doodziek jongetje verhoord
  De politie in Spanje verhoort de ouders van de 5-jarige Ashya King, die hun doodzieke zoontje donderdag hadden ontvoerd. Het knaapje werd zaterdag in Spanje teruggevonden.
  - 1 day ago 31 Aug 14, 5:43am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse