Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • 'Batterij besparen? Joris Facebook!'
  De Facebook-app trekt de batterij van uw smartphone compleet leeg. Uit onderzoek blijkt dat een Facebook-loze iPhone 15 procent langer meegaat en een Android-apparaat zelfs 20 procent langer.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:42pm -
 • 'IS gaat NOG vaker aanslagen plegen'
  Volgens de directeur van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst (DIA) zal terreursyndicaat Islamitische Staat (IS) het "tempo en de dodelijkheid opvoeren" van haar aanslagen.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:18pm -
 • Drie Arabieren gejorist uit Knesset
  Drie Arabische leden van het Israëlische parlement zijn vandaag door de ethische commissie van de Knesset geschorst. De commissie verwijt de Knessetleden dat zij de nabestaanden van enkele Palestijnen die Israëliërs hebben aangevallen hebben bezoc…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:12pm -
 • Slaapmuts: Tuinkruiden
  De hoeveelheid naakt op dit nieuwsportaal komt uw aller oren zo langzamerhand wel uit. Vandaag daarom iets nieuws: tuinkruiden!
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:45pm -
 • Ban Ki-moon: Besnijdenis = zo passé!
  Vrouwenbesnijdenis moet plaatsmaken voor nieuwe, onschadelijke overgangsrituelen. Dat heeft secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties vandaag bepleit.
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 9:06pm -
 • Obama
  De Amerikaanse president Barack Obama verklaarde Dubai de liefde via een straalverbinding op de World Government Summit in het eerder genoemde emiraat.
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 8:49pm -
 • Kerry: Praten over Jemen? Sowieso!
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft goede hoop dat het vredesoverleg over Jemen de komende weken wordt hervat. Waarop Kerry zijn verwachting baseert liet hij vandaag in het midden.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 8:30pm -
 • Video: Carnaval in Keulen!
  Gister kwamen we er achter dat er meer dan twee keer meer zedendelicten zijn in Keulen.Komt dat nou omdat de Duitsers beter kunnen tellen of toch iets anders?
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:58pm -
 • Zwarte man: 'Yo blanke, jij hoort hier niet'
  Een blanke man werd in een metrostation in Brooklyn (New York, VS) in elkaar getikt door een zwart manspersoon die stelde dat blanken zich niet in een 'zwarte wijk' dienden te vertonen.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:49pm -
 • Duitsland & Turkije: NAVO, help ons!
  Turkije en Duitsland willen hun NAVO-bondgenoten om hulp vragen bij het volgen van de vluchtelingen die vanuit Turkije via de Egeïsche Zee Griekenland en vervolgens West-Europa proberen te bereiken.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 7:00pm -
 • Vier miljoen euro tegen seksueel geweld
  Het kabinet heeft 4,2 miljoen euro extra uitgetrokken voor de strijd tegen seksueel geweld. Met dit geld moeten gemeenten samen een landelijk dekkend netwerk van de Centra voor Seksueel Geweld op poten zetten.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 6:37pm -
 • 'Cameron doet Brexit-bangmakerij'
  Een hooggeplaatste medewerker van de Britse premier David Cameron voorspelde dat als zijn land de EU zou verlaten er aan de Engelse kust vluchtelingenkampen zullen ontstaan zoals de 'Jungle' nabij Calais.
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 6:23pm -
 • Drone knalt tegen Empire State Building
  "Ik vroeg het nog aan een agent, en die zei dat ik daar gewoon met een drone mocht vliegen", aldus de man die nu aangeklaagd is voor het illegaal besturen van een vliegtuig in de stad en het in gevaar brengen van mensen. Sean Riddle vloog zijn drone…
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 6:12pm -
 • Geen OVSE-waarnemers bij GeenPeil
  De internationale organisatie OVSE stuurt geen waarnemers voor het Oekraïne-referendum op 6 april in Nederland. Volgens de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) worden haar waarnemers dan al elders ingezet.
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 5:52pm -
 • Duits carnaval: nazi's tegen vluchtelingen
  Een groep jolige Duitsers heeft tijdens een carnavalsoptocht voor beroering gezorgd omdat ze hun praalwagen versierden als nazitank die asielzoekers moest bestrijden.
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 5:36pm -

BNR

 • 239 vragen aan Koenders
  Iedereen met een vraag voor minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken kon vandaag terecht op Reddit’s ‘Ask Me Anything’ waar hij 30 minuten lang live antwoord gaf op zoveel mogelijk vragen.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:54pm -
 • Nederland helpt Griekenland met migranten-hotspots
  Het lijkt Griekenland te lukken om op tijd hotspots voor vluchtelingen klaar te hebben. Ook Nederland is aanwezig bij de opbouw. Verslaggever Anke Truijen nam er een kijkje.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:52pm -
 • Nederland verscherpt per direct de grenscontroles
  De grenscontroles die Nederland in september invoerde zijn volgens Staatssecretaris Dijkhoff nog niet voldoende. Hij waarschuwt dat door de aanpassingen wel files kunnen ontstaan.
  - 10 hours ago 8 Feb 16, 5:25pm -
 • 'Politiek moet hooligans uit stadions weren'
  De KNVB en het Openbaar Ministerie moeten harder optreden tegen voetbalhooligans, dat vindt de supportersvereniging van Ajax.
  - 10 hours ago 8 Feb 16, 5:02pm -
 • 'Vijfjarig vwo belemmert overgang naar academisch onderwijs'
  Slimme kinderen die zo intelligent zijn dat ze zich vervelen op het vwo kunnen vanaf nu hun middelbare schoolopleiding een jaartje eerder afronden. Ontwikkelingspsycholoog Gerrit Breeuwsma vindt het geen goed plan.
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 3:59pm -
 • Het loopt nog niet storm bij de Pick Up Points
  Je boodschappen online bestellen en ze op een centrale plek ophalen. Dat kan inmiddels op meer dan 200 plaatsen en Jumbo opent binnenkort weer 10 van dit soort locaties. Maar loopt het wel zo’n vaart?
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 3:49pm -
 • Registratie van vluchtelingen Griekenland verloopt nog niet vlekkeloos
  De EU blijft druk uitoefenen op Griekenland om meer te doen om de toestroom van vluchtelingen omlaag te krijgen. Sinds januari ondersteunt het Nederlandse Border Security Team de Griekse autoriteiten op Chios.
  - 14 hours ago 8 Feb 16, 12:46pm -
 • Vereniging Effectenbezitters sleept Volkswagen in Nederland voor rechter
  De beleggersclub vindt dat aandeelhouders zijn misleid. September vorig jaar werd bekend dat Volkswagen rommelde met de uitstootwaarden van miljoenen dieselauto's. De beurskoers van Volkswagen ging daarna gigantisch naar beneden.
  - 14 hours ago 8 Feb 16, 12:38pm -
 • Nederlandse emigrant weg om slechte mentaliteit
  De slechte Nederlandse mentaliteit is voor veel Nederlanders een reden om te vertrekken naar het buitenland, blijkt uit onderzoek onder elfduizend bezoekers van de Emigratiebeurs.
  - 15 hours ago 8 Feb 16, 11:42am -
 • Bussemaker zet app in om old boys aan te pakken
  Minister Bussemaker lanceert vandaag een app waarin te zien is welke bestuurswisselingen er zijn bij de 200 grootste bedrijven van het land. Het streven van 30 procent vrouwelijke toppers wordt nog altijd niet gehaald. Met de app gaan de bedrijven me…
  - 21 hours ago 8 Feb 16, 5:35am -

Buienradar

NOS

 • NewTientallen gewonden bij rellen Hongkong
  In Hongkong zijn tientallen gewonden gevallen bij gevechten tussen illegale voedselverkopers en de politie. De onlusten braken uit toen voedselinspecteurs tijdens de viering van het Chinees nieuwjaar een controle uitvoerden op een markt.Toen bleek da…
  - 21 mins ago 9 Feb 16, 2:43am -
 • Ook VVD wil verbod op 'politieverklikker'
  De VVD sluit zich aan bij de oppositiepartijen die een verbod willen op de 'politieverklikker'. Dat is een apparaatje dat automobilisten een signaal geeft als er een politie-, brandweer- of ziekenwagen in de buurt is. Coalitiepartner PvdA wil zich no…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:10am -
 • Somalische aanslagpleger had Turkish Airlines geboekt
  De Somalische man die vorige week een aanslag pleegde op een vliegtuig van de Somalische luchtvaartmaatschappij Daallo Airlines, had eigenlijk op een vlucht van Turkish Airlines moeten zitten. Dat heeft de topman van Daallo gezegd tegen de media. De…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 12:46am -
 • Koningin Máxima praat met banken in Pakistan
  Koningin Máxima is gisteravond aangekomen in Islamabad in Pakistan. Ze is in het land als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. In Islamabad ontmoet Máxima president Mamnoon Hussain en premier Nawaz Sharif. Verd…
  - 3 hours ago 9 Feb 16, 12:19am -
 • Man doodgeschoten in Dublin als vergelding
  In Dublin is een man op straat doodgeschoten. Volgens de Ierse politie is de kans groot dat deze moord een vergelding is voor de aanslag van vrijdag waarbij de 33-jarige David Byrne om het leven kwam.Het slachtoffer zou een man van in de vijftig zijn…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:55pm -
 • Bloomberg bevestigt interesse in Witte Huis
  De miljardair Michael Bloomberg overweegt zich kandidaat te stellen voor het Amerikaanse presidentschap. Bloomberg zei desgevraagd tegen de Financial Times dat hij alle opties openhoudt.Zijn uitlating komt niet onverwacht. Vorige maand schreef The Ne…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:00pm -
 • Oud-onderminister VS gaat misbruik door VN'ers aanpakken
  De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, heeft een coördinator benoemd die seksueel misbruik door blauwhelmen moet aanpakken. De voormalige Amerikaanse onder-minister Jane Holl Lute moet ervoor zorgen dat de VN in de toekomst sne…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:37pm -
 • NOS, RTL en Volkskrant bij rechter om MH17-documenten
  Bij de rechtbank in Utrecht dient vandaag een rechtszaak die NOS Nieuws, RTL Nieuws en de Volkskrant gezamenlijk hebben aangespannen tegen het kabinet. De nieuwsorganisaties willen dat de minister van Veiligheid en Justitie meer documenten over de af…
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 9:21pm -
 • Noord-Holland mag duizenden damherten afschieten
  Provinciale Staten van Noord-Holland hebben ingestemd met het afschieten van duizenden damherten die in de Noord-Hollandse duinen leven. Een motie van de Partij voor de Dieren en GroenLinks om hiervan af te zien, werd op het provinciehuis in Haarlem…
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 8:39pm -
 • Meer geld voor aanpak seksueel geweld
  Het kabinet trekt 4,2 miljoen euro extra uit voor de aanpak van seksueel geweld. Het geld gaat naar de Centra voor Seksueel Geweld. Er zijn nu negen van zulke centra. Dat moeten er in de loop van dit jaar zestien worden. Dan is er een landelijk dekke…
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 8:10pm -
 • Brand met veel rook verwoest loods in Staphorst
  Op een industrieterrein in Staphorst heeft een hevige brand gewoed. Volgens de brandweer is een loods helemaal verloren gegaan.De brand, die nu onder controle is, veroorzaakte veel rook. Het treinverkeer rond Staphorst lag zo'n twee uur lang stil. De…
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 8:04pm -
 • Bedenker en voorvechter kamperen bij de boer overleden
  Wim van den Berg, oprichter van de Stichting Vrije Recreatie, is op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Meerkerk overleden, schrijft RTV Rijnmond. Van den Berg begon in 1970 een boerencamping op zijn land in Meerkerk, toen hij zich realiseerde dat…
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:57pm -
 • 'Betere slaap kan depressie voorkomen'
  Onderzoekers zijn er achter waarom chronische slapeloosheid kan leiden tot depressiviteit. Bij slapeloosheid en een verstoorde REM-slaap slaat de patiënt op allerlei punten op hol. Hartslag, gedachten, emoties, stofwisseling; alles staat in het rood…
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 6:25pm -
 • Opknoper Vermeer-pop vervolgd voor bedreiging
  De man die gisteren een pop van keeper Kenneth Vermeer ophing aan een strop tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord, moet morgen voor de rechter-commissaris verschijnen. Die beslist of hij nog twee weken vast blijft zitten. De verdachte is een 26-jarige…
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 6:08pm -
 • Nog steeds is het oorlog voor sommige Libanonveteranen
  "Het beheerst mijn hele leven. Het is er dag en nacht, je functioneert niet meer. Ik durf de straat niet meer op, ik leef in mijn slaapkamer en heb alleen maar onrust. Het is vreselijk."Dit is het relaas van een van de 9000 Nederlandse militairen die…
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 5:55pm -
 • Canada staakt over twee weken luchtaanvallen op IS
  Canada doet vanaf 22 februari niet meer mee aan de luchtaanvallen op doelen van IS in Syrië en Irak. Daarmee lost premier Trudeau zijn verkiezingsbelofte van vorig jaar in. Sinds april 2015, toen het land nog geregeerd werd door de conservatieve reg…
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 5:47pm -
 • 'Inwoners rond Napels ziek door illegale stortplaatsen maffia'
  In een brede strook ten noorden van Napels zijn de sterftecijfers hoger dan in de rest van Italië. Onderzoekers durven nog geen conclusies te trekken, maar de bewoners weten het zeker: de hoge sterftecijfers en ziektes komen door het decennialang il…
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 5:39pm -
 • Bouw gestart van ziekenhuis voor kinderen met kanker
  In Utrecht is begonnen met de bouw van het Prinses Máxima Centrum, het eerste centrum voor kinderoncologie in Nederland. Minister Schippers van Volksgezondheid sloeg vanmiddag de eerste paal de grond in. Ze kreeg daarbij hulp van enkele jonge kanker…
  - 10 hours ago 8 Feb 16, 5:25pm -
 • Waarschuwing voor harde windstoten tot laat in de avond
  Tot laat in de avond moet het verkeer rekening houden met forse windstoten. In de kuststrook kunnen die windstoten een kracht hebben van rond de 100 km/uur. Meer oostwaarts is vanavond sprake van zware windvlagen, tot 75 km/uur. Tijdens de avondspits…
  - 10 hours ago 8 Feb 16, 5:08pm -
 • AEX-index verliest ruim 3 procent
  De AEX-index is vandaag diep in het rood gesloten, met een verlies van 3,2 procent. Daarmee blijft de Amsterdamse index nog maar net boven de 400 punten. Ook de beurzen in Frankfurt, Brussel en Parijs eindigden stuk voor stuk in mineur, met verliezen…
  - 10 hours ago 8 Feb 16, 5:02pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • Eind van de week een stuk kouder
  9 feb. 2016, 02:00 uur - Vandaag neemt de wind af, maar de bewolking neemt toe. Vooral in de middag en avond valt regen. Morgen komen buien voor. Er is echter ook zon en er staat wat meer wind. Voorlopig is het wisselvallig en in het weekend neemt de…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Man bekneld onder omgewaaide boom
  Een man is maandagavond in het bos in Eindhoven gewondgeraakt toen hij onder een omgewaaide boom terechtkwam.
  - 3 hours ago 8 Feb 16, 11:59pm -
 • PvdA-voorman: Wilders gevaarlijk
  De voorzitter van de PvdA, Hans Spekman, vindt dat PVV-leider Geert Wilders democratie en rechtsstaat in gevaar brengt. Wilders oproep om in verzet te komen tegen asielzoekerscentra, haalt volgens Spekman ,,de geest uit de fles''.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 11:23pm -
 • Voortaan ook uitstootlimiet voor luchtvaart
  De internationale luchtvaart is het eens over voorschriften voor nieuwe vliegtuigen die de uitstoot van broeikasgassen moeten verminderen. Ook vliegtuigen die al worden gebouwd worden aan uitstootbeperkingen onderworpen, melden ingewijden.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 11:03pm -
 • ’Oranje verre van favoriet’
  De sensationele overwinning van de Fed Cupvrouwen op Rusland dreunt nog na in de tenniswereld. Toch weet captain Paul Haarhuis ook wel dat het opnieuw raar moet lopen, wil in de halve eindstrijd ook Frankrijk aan de zegekar worden gebonden.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:55pm -
 • Ronaldo: 'Qatar laatste WK'
  Cristiano Ronaldo wil zijn interlandcarrière afsluiten in Qatar, als daar in 2022 het WK wordt gespeeld. "Ik hou van Qatar en Dubai, ik ga er vaak heen op vakantie. Het lijkt me het ideale podium voor mijn laatste toernooi voor mijn land", aldus de…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:41pm -
 • Sonja Bakker uit de roulatie
  Sonja Bakker heeft maandag te horen gekregen dat ze een kapotte kniekruisband heeft. Ze kwam tijdens haar wintersportvakantie in Oostenrijk lelijk ten val.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:29pm -
 • Chris: vreemde scheiding
  Chris Martin vindt zijn eigen echtscheiding maar vreemd. Dat vertelt de Coldplay-frontman in een interview met Rolling Stone.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:09pm -
 • Bloomberg overweegt presidentscampagne
  De schatrijke New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg overweegt een gooi te doen naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij ,,beziet alle opties'', meldt de Financial Times.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:06pm -
 • Windvlagen tot 112 kilometer per uur
  De windvlagen die maandag tijdens de zuidwesterstorm over Nederland gierden, hadden snelheden tot 112 kilometer per uur. Dat blijkt uit metingen van Weeronline. Die zwaarste windvlaag werd rond 19.30 voor de kust van Vlissingen geregistreerd.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:03pm -
 • Ook Beyoncé in actie voor Flint
  Na onder anderen Cher, Mark Wahlberg en Sean ‘Diddy’ Combs gaat ook Beyoncé zich inzetten voor de bewoners van Flint, Michigan.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:58pm -

Elsevier

 • NewNederlandse slepers trekken Indian Ocean vlot

  Nederlandse slepers trekken Indian Ocean vlot

  HAMBURG (ANP) - Het containerschip CSCL Indian Ocean is dinsdagochtend vroeg losgetrokken door slepers van Smit Salvage. Het 400 meter lange vaartuig was vorige week op weg naar Hamburg vast te komen te zitten op een zandbank in de Elbe.
  - 28 mins ago 9 Feb 16, 2:36am -
 • Lichaam ontdekt in pand Rotterdam

  Lichaam ontdekt in pand Rotterdam

  ROTTERDAM (ANP) - Het lichaam van een man is aangetroffen in een pand in Rotterdam. De politie sluit niet uit dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen, zei een woordvoerster in de nacht van maandag op dinsdag.
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:20am -
 • Justitie VS vervolgt weduwe IS-leider

  Justitie VS vervolgt weduwe IS-leider

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse justitie vervolgt een Iraakse vrouw voor haar rol bij de dood van hulpverleenster Kayla Mueller. De 25-jarige Umm Sayyaf is de weduwe van de gedode Abu Sayyaf, een leider van terreurbeweging Islamitische Staat (IS).
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:19am -
 • PvdA-voorman vindt Wilders gevaarlijk

  PvdA-voorman vindt Wilders gevaarlijk

  DEN HAAG (ANP) - De voorzitter van de PvdA, Hans Spekman, vindt dat PVV-leider Geert Wilders democratie en rechtsstaat in gevaar brengt. Wilders oproep om in verzet te komen tegen asielzoekerscentra, haalt volgens Spekman ,,de geest uit de fles''.
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:17am -
 • Voortaan ook uitstootlimiet voor luchtvaart

  Voortaan ook uitstootlimiet voor luchtvaart

  NEW YORK (ANP/RTR) - De internationale luchtvaart is het eens over voorschriften voor nieuwe vliegtuigen die de uitstoot van broeikasgassen moeten verminderen. Ook vliegtuigen die al worden gebouwd worden aan uitstootbeperkingen onderworpen, melden i…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:35pm -
 • Bloomberg overweegt presidentscampagne

  Bloomberg overweegt presidentscampagne

  NEW YORK (ANP/RTR) - De schatrijke New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg overweegt een gooi te doen naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij ,,beziet alle opties'', meldt de Financial Times.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:51pm -
 • Windvlagen tot 112 kilometer per uur

  Windvlagen tot 112 kilometer per uur

  ZEIST (ANP) - De windvlagen die maandag tijdens de zuidwesterstorm over Nederland gierden, hadden snelheden tot 112 kilometer per uur. Dat blijkt uit metingen van Weeronline. Die zwaarste windvlaag werd rond 19.30 voor de kust van Vlissingen geregist…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:51pm -
 • Onzekerheid zet ook Wall Street op verlies

  Onzekerheid zet ook Wall Street op verlies

  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag opnieuw met stevige verliezen gesloten. Net als in Europa werden economische zorgen aangegrepen voor een uitverkoop, waarbij vooral financiële bedrijven en techfondsen hard werden geraakt.…
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 9:33pm -
 • VN benoemen coördinator om misbruik CAR
  NEW YORK (ANP/DPA) - Een speciaal coördinator van de Verenigde Naties krijgt de taak zich over seksueel misbruik door VN-vredesmilitairen te buigen. Secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft maandag de Amerikaanse oud-onderminister Jane Holl Lute met di…
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 9:02pm -
 • Zorgen over racistische incidenten voetbal
  AMSTERDAM (ANP) - Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) maakt zich ernstig zorgen over de recente racistische incidenten tijdens voetbalwedstrijden in de eredivisie. Aanleiding is de zwarte pop aan een strop die zon…
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 8:43pm -
 • Ban: vervang besnijdenis door nieuw ritueel

  Ban: vervang besnijdenis door nieuw ritueel

  NEW YORK (ANP/RTR) - Vrouwenbesnijdenis moet plaatsmaken voor nieuwe, onschadelijke overgangsrituelen. Dat heeft secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties maandag bepleit.
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 8:37pm -
 • Goudprijs loopt verder op
  AMSTERDAM (ANP) - De onrust op de financiële markten leidt tot een hernieuwde populariteit van goud onder beleggers. De prijs van de traditionele veilige haven in onzekere tijden liep maandag op naar het hoogste peil sinds juni vorig jaar.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 7:42pm -
 • Grote brand op industriegebied Staphorst
  STAPHORST (ANP) - In de Secretaris Trooststraat in Staphorst woedt maandagavond brand in een bedrijfspand. Volgens de Veiligheidsregio IJsselland gaat het om een zeer grote brand. Mogelijk gaat het om brandstichting. Op Burgernet is het publiek gevra…
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 7:30pm -
 • Kerry ziet kans op nieuw vredesoverleg Jemen

  Kerry ziet kans op nieuw vredesoverleg Jemen

  WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft goede hoop dat het vredesoverleg over Jemen de komende weken wordt hervat. Waarop Kerry zijn verwachting baseert liet hij maandag in het midden.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 7:29pm -
 • Beleggers bezorgd over banken

  Beleggers bezorgd over banken

  AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben momenteel wereldwijd weinig vertrouwen in de aandelen van banken en verzekeraars. Aan beide kanten van de Atlantische Oceaan kregen financiële bedrijven maandag harde klappen op de beurzen.
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 6:00pm -

Metro Nieuws

 • NewDaghoroscoop Maagd 9 Februari 2016
  Vandaag kun je beter een doe-dingen-dagje houden. Helder denken zal waarschijnlijk toch niet lukken. Bovendien liggen er zoveel dingen die nog gedaan moeten worden.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Vissen 9 Februari 2016
  Met jouw charmes zal het niet moeilijk zijn om die belangrijke en invloedrijke persoon naar je kamp over te halen. Gooi ze in de strijd.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Waterman 9 Februari 2016
  Het wordt een zwaar dagje voor jou. Laat je er niet onderkrijgen. Je luchtige manier om naar problemen te kijken, zal jou daarbij kunnen helpen.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Kreeft 9 Februari 2016
  De mensen in je omgeving zijn de laatste tijd heel bedrijvig. Dat komt jou goed van pas. Het helpt je op gang te komen. Jij hebt immers wat moeite je eigen zaakjes op orde te krijgen.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Steenbok 9 Februari 2016
  Laat vandaag maar eens zien dat jij verstand van zaken hebt. Je kunt dat compliment goed gebruiken en het zal je geen windeieren leggen.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Weegschaal 9 Februari 2016
  Jij zet je beste beentje voor en zult met veel gevoel en discretie een kennis met zijn/haar problemen ter zijde staan. Daarmee oogst je veel respect en een vriend voor het leven.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Boogschutter 9 Februari 2016
  Vandaag moet jij je helemaal geven, want van alles dat je vandaag kunt bereiken heb je in de toekomst extra veel plezier. Nu investeren en in de toekomst het "tig"-voudige oogsten.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Leeuw 9 Februari 2016
  Vandaag staat niets jou in de weg. Je zult alle hindernissen uit de weg ruimen. Financieel is alles prima op orde, maar ook in de relatiesfeer loopt alles zoals het hoort. Zo zou het eigenlijk altijd moeten zijn.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Schorpioen 9 Februari 2016
  Jij zit met je partner op één lijn. Heel goed en heel rustig. Dat dat ook eens noodzakelijk is weet je waarschijnlijk als de beste. Jullie kunnen beide even ademhalen en emotioneel tot elkaar komen.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -
 • NewDaghoroscoop Tweeling 9 Februari 2016
  Je hebt er vreselijk veel moeite mee elke dag je verplichtingen te volbrengen. Elke dag weer hetzelfde te moeten doen, het is zo verschrikkelijk saai. Daarom is de verrassing van vandaag een geschenk uit de hemel voor jou.
  - 4 hours ago 9 Feb 16, 7:30am -

Google nieuws

 • Schatrijke oud-burgemeester New York overweegt presidentscampagne - AD.nl

  Schatrijke oud-burgemeester New York overweegt presidentscampagne - AD.nl

  AD.nlSchatrijke oud-burgemeester New York overweegt presidentscampagneAD.nlDe New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg overweegt een gooi te doen naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij 'beziet alle opties', meldt de Financial Times…
  - 3 hours ago 9 Feb 16, 12:31am -
 • Duits-Turkse hulpactie voor vluchtelingen - Telegraaf.nl

  Duits-Turkse hulpactie voor vluchtelingen - Telegraaf.nl

  Telegraaf.nlDuits-Turkse hulpactie voor vluchtelingenTelegraaf.nlDuitsland en Turkije zetten per direct een gezamenlijke hulpactie op touw voor de tienduizenden vluchtelingen die zich aan de Turks-Syrische grens ophouden. Dat heeft de Turkse premier…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 11:02pm -
 • Vlammenzee op industriegebied Staphorst - AD.nl

  Vlammenzee op industriegebied Staphorst - AD.nl

  AD.nlVlammenzee op industriegebied StaphorstAD.nlIn de Secretaris Trooststraat in Staphorst is maandagavond een grote brand uitgebroken in een loods met caravans en tenten. De loods moet als verloren worden beschouwd. Ook het magazijn van een webshop…
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 8:36pm -

Volkskrant

 • Justitie VS vervolgt weduwe IS-leider voor dood hulpverleenster

  Justitie VS vervolgt weduwe IS-leider voor dood hulpverleenster

  De Amerikaanse justitie vervolgt een Iraakse vrouw voor haar rol bij de dood van hulpverleenster Kayla Mueller. De 25-jarige Umm Sayyaf is de weduwe van de gedode Abu Sayyaf, een leider van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De Amerikaanse Muel…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:13am -
 • Het weer: winterse neerslag

  Het weer: winterse neerslag

  Een klein lagedrukgebied trekt vandaag over het zuiden van het land. Het brengt in de loop van de ochtend regen, mogelijk valt vanavond in de Limburgse heuvels ook wat natte sneeuw. In het noorden blijft het vandaag vrijwel droog en zijn er zonnige m…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • De Volkskrant tv-selectie voor 9 februari

  De Volkskrant tv-selectie voor 9 februari

  Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag kijken. BBC 2, 19.30 uurJournalist en oud-politicus Michael Portillo reist deze aflevering naar Buffalo en de Niagarawatervallen. In Buffalo pr…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Twee rechterhanden en genoeg tijd

  Twee rechterhanden en genoeg tijd

  Zelf je huurwoning renoveren in ruil voor lagere maandlasten: woningbouwcorporaties experimenteren met 'klushuur'. Klushuur. Imre Schouten had er wel oren naar. Dankzij zijn eigen inspanningen en veel hulp van familie en vrienden betaalt de 24-jarige…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Snelle selectie Olympische Spelen dupeert judoka's

  Snelle selectie Olympische Spelen dupeert judoka's

  Vier maanden voordat de beslissende wereldranglijst uitkomt, beslist de Nederlandse Judo Bond (JBN) al over de afvaardiging voor de Olympische Spelen van Rio. Technisch directeur Henri Bonnes liet bij de Grand Slam van Parijs weten dat hij en zijn ma…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Nieuwe serie van Louis C.K. vindt sitcom opnieuw uit

  Nieuwe serie van Louis C.K. vindt sitcom opnieuw uit

  Louis C.K. komt met een nieuwe comedyserie waarbij het lachen je wel vergaat. En ook voor de rest is Horace and Pete tegendraads. Wat is het eigenlijk? Het ziet er uit als een dertig jaar oude televisieshow, met dat verschil dat hij niet op televisie…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Deeltijdprinsessen redden het carnaval

  Deeltijdprinsessen redden het carnaval

  Hoe vrouwen het carnaval redden. Diep in Brabant zijn de vrouwen aan de macht. De mannen mogen nog wel meedoen, maar de scepter zijn ze kwijt - dat gedoe met die scepter trouwens, daar moeten we het eens over hebben. 'Het is echt een onhandig ding' z…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • We hoeven geen slaven van onze vooroordelen te worden

  We hoeven geen slaven van onze vooroordelen te worden

  'Maar een vooroordeel is niet hetzelfde als een mening', schreef Ianthe Sahadat zaterdag in de Volkskrant in een mooi stuk over empathie, vooroordelen en vreemdelingen. Inderdaad, een mening is doorgaans het eindproduct van een min of meer bewust pro…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • De Partij van de Dieren is fel tegen import kangoeroevlees

  De Partij van de Dieren is fel tegen import kangoeroevlees

  Wat? Kangoeroevlees.Waarvandaan? Australië. Nou... eh... daar zijn we het niet over eens. Kangoeroesteaks, kangoeroeworsten (Kanga Bangas) en kangoeroegehakt doen het goed in Australië. Maar in Nederland vind je het lang niet overal in de winkelsch…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Koning heeft nieuwe helden nodig

  Koning heeft nieuwe helden nodig

  Zou het toeval zijn dat het plots rap gaat met de Willemsorde nu we een mannelijk staatshoofd hebben? Al rond de onderscheiding van Gijs Tuinman in 2014 werd gefluisterd dat een nieuwe held hard nodig was, omdat het 'plaatje' rond de koning bij offic…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Spaans bedrijfsleven eist aftreden conservatief Rajoy

  Spaans bedrijfsleven eist aftreden conservatief Rajoy

  Ze geven geen cent meer voor Mariano Rajoy. Als het aan de top van het Spaanse bedrijfsleven en de financiële wereld ligt, stapt de voorman van Spanje's conservatieve partij en demissionair premier nog liever vandaag dan morgen uit de politiek. In d…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Koper Ten Cate laat nu oog vallen op Reesink

  Koper Ten Cate laat nu oog vallen op Reesink

  Een consortium investeerders onder leiding van private-equitybedrijf Gilde Buy Out Partners is van plan Koninklijke Reesink van de beurs te halen. Reesink handelt in landbouwapparatuur, vorkheftrucks, graafmachines en grasmaaiers voor het onderhoud v…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Al staat de wereld in brand, Xi Jinping is voorpaginanieuws

  Al staat de wereld in brand, Xi Jinping is voorpaginanieuws

  De Chinese media staan in het teken van Nieuwjaar meldt correspondent Marije Vlaskamp. Over president Xi, de wederom enorme verkeersdrukte en Noord-Korea dat het feest dreigt te verzieken. Als alle Chinese kranten dezelfde foto's en dezelfde koppen o…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Niet alleen de burger, maar ook de overheid misbruikt de Wob

  Niet alleen de burger, maar ook de overheid misbruikt de Wob

  Een transparante overheid. Dat was het doel van de Wet openbaarheid van bestuur. Nu klagen journalisten dat zij geen informatie krijgen, en zeggen ambtenaren dat de wet wordt misbruikt om dwangsommen op te strijken. De fax was het hele weekend bezig…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • PvdA bereikt zowaar leeftijd der sterken

  PvdA bereikt zowaar leeftijd der sterken

  De Partij van de Arbeid wordt vandaag 70 jaar. Een denderend feest zullen de sociaal-democraten niet aanrichten. Daarvoor overheerst te zeer de bange vraag: haalt de PvdA ook de 80? Het zal niet iedere 70-jarige overkomen: een verjaardagsboek met als…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Chocolade dreigt onbetaalbaar te worden

  Chocolade dreigt onbetaalbaar te worden

  Steeds meer mensen willen steeds meer chocola eten, en dan liefst duurzaam geproduceerd. Maar cacao dreigt onbetaalbaar te worden. Het aanbod blijft achter. Goed nieuws voor chocoladeverslaafden. Thuis je eigen chocolade maken van cacao wordt betaalb…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Huurhuizen: vraag groeit, aanbod slinkt

  Huurhuizen: vraag groeit, aanbod slinkt

  De vraag naar huurwoningen neemt toe, terwijl het aanbod krimpt. Er komen vooral koopwoningen bij. Een verontrustende trend, zeggen experts, en bovendien onnodig: corporaties hebben het geld er iets aan te doen. Door sloop en verkoop worden veel woni…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Nieuwe vogelsoorten ontdekken: een bijna religieuze ervaring

  Nieuwe vogelsoorten ontdekken: een bijna religieuze ervaring

  Vorige week zaterdag zag ik een zwarte mees. Niet zomaar een zwarte mees, maar de eerste zwarte mees die ik in mijn leven zag in het besef dat het een zwarte mees was. Ervaren vogelaars zullen er meewarig om glimlachen, maar dat zal me een zorg zijn;…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Stad van vrede en recht

  Stad van vrede en recht

  Conceptmaker Scato van Opstall bespreekt om de week geslaagde en minder geslaagde communicatiepogingen van merken en instanties. Deze week: negen ontwerpers maken samen een logo voor de stad Den Haag. Wat is dan het resultaat? Wees gerust, de beroemd…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Weten parlementariërs aan welk bord ze schaken en tegen wie?

  Weten parlementariërs aan welk bord ze schaken en tegen wie?

  Inmiddels hebben ruim twee miljoen inwoners van Aleppo de stad verlaten, maar er wonen naar schatting nog altijd 350 duizend mensen. Wonen is wellicht te veel gezegd. De stad wordt met moderne bommen bestookt door de Russen, het Syrische leger gooit…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Opmerkelijke metamorfose voor de stadshaven

  Opmerkelijke metamorfose voor de stadshaven

  Atelier Van Lieshout breidt uit, en hóé: tijdens de Rotterdam Art Week opent de kunstenaar AVL-Mundo, een broedplaats van 3.500 vierkante meter. Hoewel Rotterdam in hoog tempo verhipstert en verhoogbouwt, zijn er nog altijd plekken waar het minder…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Welk weldenkend mens wil straks nog naar een voetbalstadion?

  Welk weldenkend mens wil straks nog naar een voetbalstadion?

  Er is heus het nodige verbeterd in de stadions. Toch bewijzen de recente wandaden dat er geen reden is het supporters gedrag te relativeren. Een jaar vóór Kenneth Vermeer bungelde Danny Schreurs van Roda JC aan een touw, als pop dan. Het gebeurde i…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Is Roland Kahn de ideale man om V&D uit het slop te trekken?

  Is Roland Kahn de ideale man om V&D uit het slop te trekken?

  Een broodjeaapverhaal is - vrij vertaald - een gruwelijk onzinverhaal dat inspeelt op de latente angstgevoelens van goedgelovige mensen. Vrijdag noemde de flamboyante ondernemer Roland Kahn het gerucht dat hij op V&D aasde een broodjeaapverhaal. Een…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Onderzoek: strenge ouders houden adhd kind in stand

  Onderzoek: strenge ouders houden adhd kind in stand

  Kinderen met adhd hebben minder kans dat zij over hun stoornis heen groeien als ze langdurig kritische en negatieve reacties van hun ouders krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van de Florida International University. De American Psychological Associati…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • 'Volgens de Koran moeten we je doden'

  'Volgens de Koran moeten we je doden'

  Homo, had de aanmeldambtenaar gezegd, dat is in dit land geen punt. Maar toen kwam Jeffrey in azc Heumensoord terecht. En daar klonk een heel ander geluid: 'Kill you gay'. Het begon zo veelbelovend toen Jeffrey zich als homoseksuele Afrikaanse asielz…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • 'Wij wilden zijn als de andere kinderen'

  'Wij wilden zijn als de andere kinderen'

  Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt Robert Vuijsje in een reeks interviews. Voormalig bokser Arnold Vanderlyde (53): 'Wij wilden zijn als de andere kinderen. Dat is integratie.' In Sittard kende iedereen Zwarte Gerrit, een Surinaams…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Moet Henk Kamp niet doorwerken tot zijn 67ste?

  Moet Henk Kamp niet doorwerken tot zijn 67ste?

  De ingezonden lezersbrieven van dinsdag 9 februari. Stijn Dunk schrijft dat hij een tevreden scheefhuurder is (O&D, 6 februari). Hij vindt het niet erg dat de Belastingdienst inkomensgegevens aan de woningcorporaties verstrekt, zodat zij de huur kunn…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • De ene helft van Madagaskar is te droog, de andere te nat

  De ene helft van Madagaskar is te droog, de andere te nat

  Ondervoede kinderen zijn een voorteken van een snel naderende hongersnood in grote delen van Afrika. Een rampenbestrijder op Madagaskar: 'Door El Niño krijgen we te maken met een waaier aan catastrofen op ons eiland.' Hij zegt helemaal niets, de kle…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Obama moet rode lijn trekken bij Aleppo

  Obama moet rode lijn trekken bij Aleppo

  In het Syrische Aleppo komt de ondergrens van Obama's 'leading from behind'-strategie pijnlijk in zicht. Amerikaanse interventies sorteren vaak het effect dat Amerikanen er anti-interventionistisch van worden. Totdat de pendule weer terugslingert. Di…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Aleppo, keerpunt in de oorlog

  Aleppo, keerpunt in de oorlog

  Het ingrijpen door de Russen in de Syrische burgeroorlog lijkt de strijd een beslissende wending te geven. Wie vecht er tegen wie op de strategische plaatsen in het noordwesten van Syrië? Russische campagne geeft assad overhand De Syrische strijdkra…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Hoe burgemeester cultureel hoogtepunt Den Bosch binnen ritselde

  Hoe burgemeester cultureel hoogtepunt Den Bosch binnen ritselde

  Vrijdag beleeft burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch zijn finest hour. Dan opent de expositie van Jeroen Bosch met een recordaantal werken uit buitenlandse musea. Hoe kreeg hij dat voor elkaar als burgemeester van een provinciestad die zelf niets…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Sluiting kolencentrales vergt extra windpark op zee

  Sluiting kolencentrales vergt extra windpark op zee

  Er ligt een alternatief voor het kabinetsplan om de milieudoelstellingen te behalen, blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van Eneco en Natuur & Milieu. Een windpark op zee biedt louter voordelen. Een groot extra windmolenpark op zee is onvermijdeli…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Stukjesschrijven is ook een sport waarin 'gebruikt' wordt

  Stukjesschrijven is ook een sport waarin 'gebruikt' wordt

  Daar was het het monster weer: plagiaat. Een festival van de dubbele maat. Heeft de rector van de islamuniversiteit nu plagiaat gepleegd of niet? Deze krant worstelde er maandag zichtbaar mee: in het koord waaraan rector Ahmed Akgündüz bungelt, war…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • New Hampshire is voor Sanders schot in de roos

  New Hampshire is voor Sanders schot in de roos

  Waarom staat Sanders voor op Clinton in New Hampshire, waar vannacht wordt gestemd? Omdat hij niet zo fel tegen wapens is? Een stadje als Newport leeft van de vuurwapenindustrie. 'Mensen gezocht', staat er op een spandoek aan het hek van de Ruger wap…
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 1:00am -
 • Londense kunstenaar vrijgesproken van bizarre aanrandingsklacht

  Londense kunstenaar vrijgesproken van bizarre aanrandingsklacht

  Een 'kafkaeske nachtmerrie'. Zo heeft de 51-jarige Londenaar Mark Pearson de situatie omschreven waarin hij was beland nadat een bekende actrice hem geheel valselijk van aanranding had beschuldigd. Tot ieders ongeloof besloot de Britse hoofdaanklaags…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 11:33pm -
 • VS: laptopbom oorzaak explosie in Somalisch toestel

  VS: laptopbom oorzaak explosie in Somalisch toestel

  Onderzoekers die de aanslag onderzoeken op een Somalisch passagiersvliegtuig, gaan ervan uit dat de bom was verstopt in een laptop. Dit hebben Amerikaanse functionarissen maandag bevestigd. De bom veroorzaakte vorige week een gat in het toestel dat m…
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 10:49pm -
 • 'IS wilde aanslagen plegen in vijf Europese steden'

  'IS wilde aanslagen plegen in vijf Europese steden'

  Westerse inlichtingendiensten hadden voor de aanslagen van november in Parijs informatie dat zestig strijders van IS naar Europa waren gestuurd om aanslagen in vijf steden te plegen. De strijders bevonden zich al in Europa. Dit zegt een vooraanstaand…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:19pm -
 • Coric verslaat De Bakker in Rotterdam

  Coric verslaat De Bakker in Rotterdam

  Thiemo de Bakker heeft in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament verloren van Borna Coric. De Kroatische tiener en de Nederlander maakten er een vermakelijke partij van, waarin Coric met 7-6 (9) 4-6 6-3 aan het langste eind trok. Da…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:09pm -
 • Aangeraakt door de duivel

  Aangeraakt door de duivel

  Uit de documentaire over Jeroen Bosch worden we niets wijzer over de man zelf. Misschien willen we een sprookje. Jeroen Bosch is vijfhonderd jaar dood en dat zullen we weten ook. Komende vrijdag wordt de opening van het Bosch-jaar live uitgezonden do…
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 9:53pm -
 • Nabestaanden Fortuyn willen Volkert van der G. opnieuw voor de rechter

  Nabestaanden Fortuyn willen Volkert van der G. opnieuw voor de rechter

  Nabestaanden van Pim Fortuyn willen Volkert van der G. opnieuw voor de rechter brengen. Zij zijn overtuigd dat de moordenaar van Pim Fortuyn de voorwaarden voor zijn vrijlating schendt, en twijfelen aan de onafhankelijkheid van het ministerie van Jus…
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 8:53pm -

RTL

 • NewGrieken krijgen drie keer zo vaak antibiotica als Nederlanders
  Nederlanders krijgen van alle Europeanen de minste antibiotica voorgeschreven. De absolute koploper zijn de Grieken: daar wordt het medicijn drie keer zo vaak voorgeschreven als in ons land.
  - 37 mins ago 9 Feb 16, 2:27am -
 • Nóg een presidentskandidaat? 'Bloomberg mogelijk in de race'
  Er zijn al zoveel kandidaten voor het presidentschap van de Verenigde Staten, maar er komt er misschien nog eentje bij: Michael Bloomberg, de schatrijke oud-burgemeester van New York, overweegt in de race te stappen.
  - 2 hours ago 9 Feb 16, 12:48am -
 • Storm op de oceaan: cruisevakantie valt in het water
  De passagiers van een enorm cruiseschip op de Atlantische oceaan stonden doodsangsten uit. The Anthem of the Seas kwam in zo'n zware storm terecht, dat de kapitein niets anders kon bedenken dan rechtsomkeerts maken
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 11:13pm -
 • Boze Russen de straat op vanwege dure hypotheek
  Honderden Russen hebben geprotesteerd bij het gebouw van de Centrale Bank in Moskou. Ze kunnen hun hypotheek niet meer betalen en dus gingen ze de straat op.
  - 4 hours ago 8 Feb 16, 11:07pm -
 • Carnavalsstorm: windvlagen tot 112 kilometer per uur
  De carnavalsstorm is over zijn hoogtepunt heen. Voor zover bekend zijn er geen grote ongelukken gebeurd. De zwaarste windstoot werd gemeten in Vlissingen, eentje van 112 kilometer per uur.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:09pm -
 • Ook VVD wil verbod op politieverklikker
  Het apparaat dat automobilisten waarschuwt als er een ambulance, brandweer of politieauto in de buurt is, moet verboden worden. Regeringspartij VVD sluit zich aan bij oppositiepartijen die een verbod van de politieklikker willen.
  - 5 hours ago 8 Feb 16, 10:02pm -
 • Zeeman komt met trouwjurk: 'Lekker goedkoop, niet uniek'
  Vanaf morgen te koop bij Zeeman: een heuse trouwjurk voor slechts 29,99 euro. Ontworpen door de Zeeman zelf.
  - 6 hours ago 8 Feb 16, 8:50pm -
 • Grote brand in Staphorst, twee mannen gezocht
  Een grote brand is uitgebroken op een industrieterrein in Staphorst. Twee mannen worden verdacht van brandstichting.
  - 7 hours ago 8 Feb 16, 8:03pm -
 • 'AH-messen veel te scherp' (of kunnen we er gewoon niet mee omgaan?)
  Er zijn opvallend veel amateurkoks die met flinke snijwonden in het ziekenhuis belanden, veroorzaakt door de messen van Albert Heijn. Zijn de messen te scherp of kunnen we niet snijden?
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 7:30pm -
 • 'Ik heb geen helm nodig tijdens het skiën, ik val niet'
  Duizenden Nederlanders skiën nog altijd zonder helm. Ondanks de risico's die ze lopen als ze op hun hoofd vallen. En ondanks alle adviezen die ze in skigebieden krijgen. "Je kapsel kan je fatsoeneren, je hoofd niet." Verslaggever Pim Sedee ging in O…
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 7:27pm -
 • Ongeluk of marteling, wat zit er achter Giulio's dood?
  Het heeft alle ingrediënten voor een script van een Hollywoodfilm. Een student die wordt aangezien voor een spion in Egypte, verklaringen van autoriteiten die niet kloppen met de feiten en een levenloos lichaam dat opeens weer opduikt.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 7:15pm -
 • Carnavalsoptochten afgeblazen: 'Dit is zó'n teleurstelling'
  Het was een grote domper voor veel carnavalsvierders: in verschillende plaatsen werd besloten om de optocht niet door te laten gaan, omdat het te hard waait. En die optocht, daar hadden bouwers van praalwagens maanden lang naartoe gewerkt.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 7:08pm -
 • 'Mijn vader zit vast in Syrië'
  Walid is twee jaar geleden uit Syrië naar Turkije gevlucht. Zijn vader zit nog vast in Syrië. Hij is ernstig ziek, en Walid wil heel graag dat hij naar Turkije kan om behandeld te worden. Correspondent Olaf Koens sprak met hem.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 7:05pm -
 • Zo werken de nieuwe grenscontroles
  Tot nu toe merkten we met zijn allen weinig van van grenscontroles, maar daar is vandaag verandering in gekomen. Verslaggever Pepijn Crone kijkt hoe de nieuwe controles werken en wat je daar als automobilist van merkt.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 7:01pm -
 • Canada stopt bombardementen op IS in Irak en Syrië
  De Canadese premier Justin Trudeau heeft bekend gemaakt dat zijn land later deze maand stopt met luchtaanvallen op terreurgroep IS in Irak en Syrië.
  - 8 hours ago 8 Feb 16, 6:36pm -
 • Orang-oetans leren op school hoe ze moeten overleven
  Indonesië moet meer doen tegen ontbossing. Die oproep komt van natuurorganisaties. Veel boeren steken onbestraft bossen in brand om er landbouwgrond van te maken. Sinds 2000 zijn alleen al op Borneo tienduizenden apen door brand omgekomen. Hun jonge…
  - 9 hours ago 8 Feb 16, 6:22pm -
 • Hoe moeten we die idioten aanpakken?
  Het Nederlandse voetbal wordt de laatste tijd overschaduwd door incidenten. Zo werden Feyenoordspelers (en hun gezinnen) bedreigd, hing een Ajaxsupporters een pop van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer aan de strop en werden spelers van Ajax door ADO…
  - 10 hours ago 8 Feb 16, 5:25pm -
 • 120 Libanonveteranen met PTSS dienen megaclaim in van 15 miljoen
  120 getraumatiseerde Libanonveteranen gaan samen een claim van 15 miljoen euro indienen bij het ministerie van Defensie. De oud-soldaten kampen met ernstige psychische klachten door hun werk.
  - 10 hours ago 8 Feb 16, 5:09pm -
 • Supporter die Vermeer-pop ophing verdacht van bedreiging
  De Ajax-supporter die bij de klassieker Ajax-Feyenoord een pop ophing die Feyenoorddoelman Kenneth Vermeer moest voorstellen, is een bekende van politie en justitie. Het gaat om een 26-jarige man uit Wageningen.
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 4:27pm -
 • Boze buur smijt met poep: 'Hij ging opeens met zijn eigen uitwerpselen gooien'
  Agenten komen bizarre situaties tegen. Maar een burenruzie waar met poep wordt gesmeten, is ook voor de doorgewinterde agent zeldzaam.
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 4:18pm -
 • Skiën zonder helm? Oerdom!
  De wind die door je haren kietelt of langs je muts, terwijl je op de skipiste naar beneden glijdt: veel skiërs kennen geen lekkerder gevoel. Dus zal het niemand verbazen dat duizenden Nederlanders elk jaar gaan wintersporten zonder een skihelm. En d…
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 4:16pm -
 • Bestemming Witte Huis: Zo verloopt een caucus
  Amerika kiest dit jaar een nieuwe president. Welke koers zal de nieuwe leider van het machtigste land op aarde gaan varen? Dat kun je komend jaar zien in het wekelijkse programma van Amerikacorrespondent Erik Mouthaan, Bestemming Witte Huis. In aflev…
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 4:08pm -
 • Tiener na ruim 60 uur levend onder puin Taiwan vandaan gehaald
  Meer dan twee dagen heeft dit 14-jarige meisje onder het puin van de aardbeving in Taiwan gelegen. Maar ze leeft nog en is bij bewustzijn. Het is één van de successen die de reddingswerkers boeken terwijl ze ook nog altijd lichamen uit het puin van…
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 4:07pm -
 • Storm zorgt voor schuddende verkeerscamera's bij de VID
  Wie de komende uren online de files wil volgen of omwaaiende vrachtwagens wil spotten met de camera's van de Verkeersinformatiedienst (VID), die krijgt het lastig. De camera's, die vaak op hoge gebouwen zijn geïnstalleerd, vangen veel wind.
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 3:44pm -
 • In Turks vluchtelingenkamp Syrië: 'We vrezen voor onze gezondheid'
  Duitsland gaat Turkije helpen met de opvang van tienduizenden vluchtelingen die vast zitten bij de Syrische grens. Turkije weet niet wat het met de vluchtelingen aanmoet, en weigert ze daarom binnen te laten. Wel bouwen de Turken een groot kamp in Sy…
  - 11 hours ago 8 Feb 16, 3:39pm -
 • Nieuw om de bibs: de houten onderbroek
  Vergeet de katoenen slip. Sinds deze week is de houten onderbroek op de markt. "De broekjes zitten heel fijn en de dragers zijn milieubewust bezig", zegt ontwerper Peter van Akkeren.
  - 12 hours ago 8 Feb 16, 3:08pm -
 • Overlevende Bataclan: 'Ik zal mijn camera gebruiken zoals zij hun wapens gebruiken'
  Amaury Baudoin (24) was op 13 november vorig jaar in theater Bataclan toen terroristen het vuur openden en 89 concertgangers vermoordden. Hij overleefde de aanslag en doet nu zijn verhaal in een openhartige video. "Ik dacht dat ik zou sterven."
  - 12 hours ago 8 Feb 16, 3:03pm -
 • Turkije in een spagaat: wat moet het met al die vluchtelingen?
  Tienduizenden mensen zijn gestrand aan de Turks-Syrische grens. Ze zijn op de vlucht voor het oorlogsgeweld in de buurt van de stad Aleppo. Dit weekend kwamen er binnen 48 uur 35.000 mensen bij.
  - 12 hours ago 8 Feb 16, 3:01pm -
 • 'Het waait flink, maar het wordt nog erger'
  Nederland is in de ban van de wind. Het waait de hele dag al behoorlijk. "Op dit moment hebben we windkracht 7 en op een enkele plek al windkracht 8, maar het gaat nog flink toenemen", zegt weervrouw Nicolien Kroon.
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 2:32pm -
 • Veruit meeste stadionverboden voor knokken
  De man die gisteren een pop van Kenneth Vermeer ophing in de Arena kreeg direct een stadionverbod opgelegd. Het aantal stadionverboden steeg vorig jaar enorm in Nederland, blijkt uit cijfers van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme. Bekijk m…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 2:12pm -
 • Niet Weekers maar Bosma in Kamerfractie VVD
  Niet Frans Weekers maar Remco Bosma neemt plaats in de Tweede Kamerfractie van de VVD. Bosma volgt Bart de Liefde op. Dat heeft de VVD bekendgemaakt.
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:53pm -
 • Kamer: OM moet hooligans hard aanpakken
  Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat het Openbaar Ministerie een centrale rol moet spelen bij de aanpak van wantoestanden in de voetbalstadions. De Kamer voelt er echter niks voor om wetten aan te passen, omdat de pas aangescherpte voetbalwet…
  - 13 hours ago 8 Feb 16, 1:44pm -
 • Twee dode baby's gevonden in huis Heerhugowaard
  De politie heeft vorige maand een gruwelijke vondst gedaan in Heerhugowaard. In een huis zijn twee dode baby's gevonden. De politie was gealarmeerd na het lezen van brieven van de vermoedelijke moeder.
  - 14 hours ago 8 Feb 16, 1:07pm -
 • 'Terreurgroep IS gaat ten onder'
  Het kalifaat van de terreurgroep IS zal uiteindelijk het onderspit delven door de bombardementen van de coalitie en grondtroepen van de Koerdische pesjmerga’s en het Iraakse leger.
  - 14 hours ago 8 Feb 16, 1:04pm -
 • Strengere grenscontroles, zou het helpen?
  Vanaf vandaag worden de controles aan de grens geïntensiveerd. Staatssecretaris Dijkhoff van Justitie hoopt dat er minder illegalen die toch geen kans maken op een verblijfsvergunning tegengehouden kunnen worden. Maar zou dat nou echt werken? Politi…
  - 14 hours ago 8 Feb 16, 12:51pm -
 • 8500 nieuwe stamceldonoren dankzij Oscar: 'Geweldig!'
  Sinds RTL Nieuws zaterdag aandacht besteedde aan leukemiepatiënt Oscar Westbroek (20), hebben zich 8500 potentiële stamceldonoren laten inschrijven. Geweldig, reageert Oscars moeder Marie-José. "Maar het blijft zoeken naar een speld in een hooiber…
  - 14 hours ago 8 Feb 16, 12:46pm -
 • Meisje (8) na drie dagen gered uit puin aardbeving Taiwan
  Meer dan 60 uur na de aardbeving in Taiwan hebben reddingswerkers hoopvol nieuws. Een meisje van acht jaar oud is uit de puinhopen van een ingestort flatgebouw in de stad Tainan gered.
  - 15 hours ago 8 Feb 16, 12:02pm -
 • Opvang aan Turkse grens 'zolang dat goed gaat'
  Turkije kan de massale vluchtelingenstroom uit Syrië nauwelijks meer aan. "De hulpverlening verloopt een beetje chaotisch", ziet Midden-Oostencorrespondent Olaf Koens.
  - 15 hours ago 8 Feb 16, 11:38am -
 • Aanslag op woonwagenkamp: woning met antitankgranaat beschoten
  De politie dacht gisteren nog dat het om een vuurwerkbom ging, maar vandaag blijkt dat een woonwagenkamp in Bergen op Zoom met een antitankgranaat is beschoten.
  - 16 hours ago 8 Feb 16, 11:32am -
 • Dronken moeder zet 9-jarige dochter achter het stuur
  Een politieman in de Amerikaanse staat Wisconsin keek raar op toen hij een slingerende auto staande hield. Achter het stuur zat namelijk niet een gewone bestuurder, maar een klein meisje van 9 jaar oud.
  - 16 hours ago 8 Feb 16, 11:17am -
 • Intensievere controles aan de grens, meer kans op files
  Vanwege de vluchtelingenstroom gaat Nederland per direct intensiever controleren aan de grens. Door controles op de weg, neemt de kans op files bij de grens toe, waarschuwt staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff. De strengere gren…
  - 16 hours ago 8 Feb 16, 11:15am -
 • Carnavalsoptochten afgelast: maanden bouwen voor niets
  In het zuiden van het land balen ze flink nu de carnavalsoptochten in onder andere Roermond, Breda en Den Bosch zijn afgelast. Jos Huijbregts bouwde bijna elf maanden aan een praalwagen en moet het ding nu weer afbreken. "Het is verschrikkelijk jamme…
  - 16 hours ago 8 Feb 16, 10:52am -
 • Bewakingsbeelden: zo kwam bom in vliegtuig Somalië
  Er zijn nieuwe beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een medwerker vanhet vliegveld van Mogadishu een laptop doorgeeft. De laptop zou volgens deSomalische overheid zou het gaan om de bom die vorige week een gat blies ineen toestel van Daallo A…
  - 17 hours ago 8 Feb 16, 10:13am -
 • Korps Commandotroepen krijgt hoogste onderscheiding: Militaire Willems-Orde
  Een bijzondere eer voor het Korps Commandotroepen. De koning zal volgende maand de Militaire Willems-Orde aan het korps uitreiken. Dat is de hoogste Nederlandse dapperheidsonderscheiding.
  - 17 hours ago 8 Feb 16, 10:10am -
 • Opmerkelijk: 'silent' disco verboden vanwege te veel herrie
  In het Zwitserse Lausanne gaat een geplande 'silent disco' in de openlucht niet door. De stad heeft het event verboden; de disco zou zorgen voor, jawel, te veel herrie.
  - 17 hours ago 8 Feb 16, 9:48am -
 • Luchtvaartpersoneel gaf bomlaptop aan aanslagpleger Somalië
  Het lijkt erop dat luchtvaartpersoneel betrokken was bij de explosie in een passagiersvliegtuig in Somalië. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat twee personeelsleden een laptop overhandigen aan de aanslagpleger.
  - 17 hours ago 8 Feb 16, 9:43am -
 • IJsbrug stort in: 'Gelukkig is er niemand gewond'
  Eindhovense studenten hebben de afgelopen weken in Finland geprobeerd eenbrug van ijs te bouwen. De poging mislukte omdat de dooi inviel. Eenteleurstelling voor de studenten. "Maar gelukkig raakte er niemand gewond."
  - 17 hours ago 8 Feb 16, 9:36am -
 • Ongewenst bezoek: luipaard struint rond in school
  Op een school in India liep een wel erg vreemde gast rond. Een luipaard sloop door de gangen en verkaste daarna naar het zwembad van de school. Omdat het verdovingsgeweer niet goed werkte, duurde het even voor het dier werd gevangen. Er zijn vier men…
  - 18 hours ago 8 Feb 16, 9:09am -
 • Harde wind teistert carnaval: optochten in Breda en Den Bosch afgelast
  De carnavalsoptochten in Breda en Den Bosch zijn afgelast vanwege de harde wind.
  - 19 hours ago 8 Feb 16, 8:22am -
 • Succesje voor reddingswerkers Taiwan: man gered
  Ruim 48 uur na de aarbeving in Taiwan zijn reddingswerkers nog steeds op zoek naar overlevenden. Er worden nog ongeveer 100 mensen vermist. Ondanks de enorme ravage worden er soms nog mensen levend onder het puin vandaan gehaald.
  - 20 hours ago 8 Feb 16, 7:19am -
v.a. € 45,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse