Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Lekkere docente (31) grijpt knul
  Amerika is opgeschrikt door een nieuw zedenschandaal. Ditmaal wordt een 31-jarige muzieklerares ervan verdacht zich geruime tijd aan een scholier te hebben vergrepen.
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:59pm -
 • Dijsselbloem: 'aanval afgeslagen'
  Andere landen hebben een aanval gedaan op de positie van Jeroen Dijsselbloem als voorzitter van de eurogroep. Dat zei Dijsselbloem zelf in RTL Late Night.
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:49pm -
 • DiCaprio wordt VN-ambassadeur
  Leonardo DiCaprio wordt benoemd tot VN-ambassadeur voor de vrede. Dat heeft secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon dinsdag bekendgemaakt.
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:22pm -
 • Politie zoekt doelwit snelwegschutters
  De politie is op zoek naar de inzittenden van een auto die zou zijn beschoten op de snelweg A10 bij Amsterdam.
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:12pm -
 • Uitslagen Champions League
  Er zijn vanavond acht wedstrijden gespeeld op de eerste speeldag van de Champions League 2014/2014.
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:54pm -
 • Roken veroorzaakt brandwonden
  Een vrouw is dinsdag in Rotterdam gewond geraakt toen ze een sigaret rookte terwijl ze aan een zuurstoffles lag.
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:19pm -
 • Auto kardinaal vol cocaïne
  De Franse politie heeft ruim vier kilo cocaïne aangetroffen in de auto van de Argentijnse kardinaal Jorge Mejia. Ook was er zo'n 200 gram cannabis aan boord.
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:52pm -
 • Man probeert agent te rammen
  Een automobilist uit Zutphen heeft dinsdag geprobeerd een agent aan te rijden. De man was er even daarvoor in Deventer vandoor gegaan na een aanrijding.
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:43pm -
 • Tegenvaller Defensie door helikopters
  De vervanging en modernisering van Chinook-helikopters van de luchtmacht, valt duurder uit dan verwacht. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten.
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:30pm -
 • Toeristen jatten stuk Pompeii
  Twee Amerikanen zijn in Italië aangehouden omdat ze een groot brokstuk van de archeologische opgravingen bij Pompeii probeerden mee te smokkelen.
  - 6 hours ago 16 Sep 14, 7:43pm -
 • Granaat afgevuurd op Israël
  Voor het eerst sinds het bestand tussen Israël en Hamas is een granaat vanuit de Palestijnse gebieden op Israël afgevuurd.
  - 6 hours ago 16 Sep 14, 7:15pm -
 • Klassieker langer zonder uitpubliek
  De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord worden ook de komende jaren gespeeld zonder supporters van de bezoekende club.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:57pm -
 • Man met mes en hamer op schoolplein
  De politie heeft dinsdagochtend in Eelde een man overmeesterd die met een mes en een hamer zwaaide op een schoolplein.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:43pm -
 • 'Grondtroepen tegen IS kunnen'
  Het is niet uitgesloten dat het Amerikaanse leger grondtroepen zal inzetten in de strijd tegen de Islamitische Staat (IS). Dat heeft de Amerikaanse generaal Martin Dempsey gezegd. Dempsey is de hoogste Amerikaanse militair.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:13pm -
 • Marokkaan: 'Kutpolitie, we willen respect'
  De Marokkaanse ambassadeur in Nederland beklaagt zich over het optreden van politieagenten tegen Marokkaanse Nederlanders in de Schilderswijk in Den Haag.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:45pm -

Buienradar

NOS

 • Ban:bepalend moment voor de wereld
  VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon denkt dat de komende maanden bepalend worden voor de volgende decennia. Dat zei hij in New York, bij de opening van de Algemene Vergadering van de VN.
  - 2 hours ago 16 Sep 14, 11:56pm -
 • Obama:ebola mondiale bedreiging
  President Obama noemt de verspreiding van het ebola-virus een bedreiging voor de wereldwijde veiligheid. Hij deed dat tijdens een speech in Atlanta, waar hij ook zijn plan om 3000 militairen naar West-Afrika te sturen presenteerde.
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:14pm -
 • Nederland overweegt F-16's tegen IS
  Minister Hennis van Defensie sluit niet uit dat Nederland luchtaanvallen gaat uitvoeren tegen de terreurbeweging Islamitische Staat. In Nieuwsuur zei ze dat er wordt gekeken naar hoe Nederland kan bijdragen aan een internationale coalitie tegen IS. E…
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:39pm -
 • "Kabinet toont weinig ambitie"
  De oppositiepartijen vinden dat er weinig ambitie zit in de plannen van het kabinet. Ook de partijen die de afgelopen tijd met het kabinet samenwerkten zijn kritisch.
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:06pm -
 • Collega's tropenartsen overleden
  Twee verpleeghulpen uit het ziekenhuis in Sierra Leone waar de Nederlandse tropenartsen Nick Zwinkels en Erdi Huizenga werkten, zijn overleden aan ebola. Een van de Nederlanders heeft onbeschermd contact gehad met een van de verpleeghulpen.
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:59pm -
 • A58 weer open na kettingbotsingen
  De A58 tussen Goes en Vlissingen is tegen 22.30 uur in beide richtingen weer opengesteld voor het verkeer. De snelweg was urenlang afgesloten na de kettingbotsingen van vanochtend. In de middag waren de twee rijbanen richting Vlissingen alweer geopen…
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:59pm -
 • Eerste granaat op Israël na bestand
  Voor het eerst sinds het bestand van 26 augustus is vanuit de Gazastrook een mortiergranaat afgevuurd op Israël. Dat heeft het Israëlische leger gemeld. De granaat heeft geen schade aangericht en er zijn geen gewonden gemeld.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:36pm -
 • Werkloosheid blijft grootste zorg
  Willem-Alexander zei dat het grootste zorgpunt de hoge werkloosheid blijft. De koning zei verder dat Nederland weer voorzichtig de weg omhoog vindt en dat geen nieuwe bezuinigingen nodig zijn.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:27pm -
 • Koning:de haat mag niet overslaan
  Koning Willem-Alexander is in de Troonrede uitgebreid ingegaan op de internationale situatie. Hij zei dat de ramp met vlucht MH17 en de situatie in Oekraïne en het Midden-Oosten duidelijk maken dat alles met alles samenhangt.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:27pm -
 • Koopkracht 71% huishoudens stijgt
  Van alle huishoudens gaat 71% er volgend jaar in koopkracht op vooruit. Dat blijkt uit de koopkrachtcijfers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Gemiddeld stijgt de koopkracht in 2015 0,5%.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:13pm -
 • Kabinet wil 100.000 banen extra
  Het kabinet wil op termijn 100.000 banen extra scheppen door de lasten op arbeid met 15 miljard euro te verlagen. Dat zei minister Dijsselbloem bij het aanbieden van de Miljoenennota.
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:29pm -
 • Doden bij kettingbotsingen Zeeland
  Op de A58 in Zeeland zijn twee doden gevallen bij kettingbotsingen in dichte mist.28 mensen raakten gewond, van wie 11 zwaargewond. Bij Heinkenszand zijn op drie plaatsen ongelukken gebeurd. Er waren zo'n 150 voertuigen bij betrokken en er ontstond e…
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:25pm -
 • "Ziek van politieaanpak Marokkanen"
  De Marokkaanse ambassadeur in Den Haag gaat een officiële klacht indienen tegen het gewelddadige optreden van de Haagse politie tegen Marokkaanse Nederlanders in de Schilderswijk."Ik ben er ziek van", zegt ambassadeur Abdelouahab Bellouki tegen de N…
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:30pm -
 • Applaus voor koning bij balkonscène
  Met de traditionele balkonscène even na 14.00 uur heeft Willem-Alexander zijn deel van Prinsjesdag afgesloten. Hij verscheen samen met koningin Máxima op het balkon van Paleis Noordeinde.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:17pm -
 • Advies RvS:meer hervormingen nodig
  Het kabinet moet doorgaan met het voorbereiden van meer en andere hervormingen, zodat het begrotingstekort niet verder oploopt. Dat stelt de Raad van State in reactie op de vandaag gepresenteerde Miljoenennota.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:55pm -
 • Vwo-opleiding kan straks in 5 jaar
  Vwo-leerlingen kunnen straks hun opleiding in vijf jaar afronden. Dat staat in de begroting van het ministerie van Onderwijs. Nu duurt het vwo zes jaar.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:15pm -
 • Beatrix zwaaiend langs de route
  Het was gezellig druk langs de route van de Gouden Koets in de Haagse binnenstad. Echte fans stonden er al vroeg voor het beste plekje.
  - 12 hours ago 16 Sep 14, 1:28pm -
 • Miljoenenverbouwing Huis ten Bosch
  Paleis Huis ten Bosch wordt de komende drie jaar ingrijpend verbouwd en gerenoveerd. Daarvoor is 35 miljoen euro gereserveerd, blijkt uit de begroting voor Woning en Rijksdienst.
  - 12 hours ago 16 Sep 14, 1:26pm -
 • Kamer krijgt behoedzame begroting
  Minister van Financiën Dijsselbloem noemt de begroting voor volgend jaar "behoedzaam". Het herstel is broos en internationale ontwikkelingen vormen een risico, zei Dijsselbloem.
  - 12 hours ago 16 Sep 14, 1:21pm -
 • Tropenartsen weg uit ziekenhuis
  De twee Nederlandse artsen die in Sierra Leone contact hebben gehad met ebola-patiënten zijn vertrokken uit het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Volgens de Lion Heart Foundation waarvoor ze werken, zijn ze "in goede gezondheid" vertrokken.
  - 13 hours ago 16 Sep 14, 12:24pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • Zonnige zomermiddag
  Zeist (weeronline.nl), 17 september 2014 - Nog even mogen we genieten van een laatste stuiptrekking van de zomer. Vanmiddag is het strandweer met veel zon en temperaturen oplopend tot 25 graden. Tegelijk moeten we ook rekening houden met typische sep…
  - 1 hour ago 17 Sep 14, 12:00am -
 • Stewart: Alles staat en valt met Marco
  Earnest Stewart, directeur voetbalzaken bij AZ, zegt verrast te zijn door de fysieke ongemakken die Marco van Basten ondervindt van de stress van het hoofdtrainersvak. Na lange, zorgvuldige gesprekken is besloten dat Van Basten verder gaat als a…
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:31pm -
 • Van Basten: Nooit meer hoofdtrainer
  Marco van Basten doet een stap terug bij AZ. Hij is niet langer de hoofdtrainer van de Alkmaarders, wordt assistent en rechterhand Alex Pastoor bewandelt de omgekeerde weg. Op een speciaal belegde persconferentie maakte de voormalige topvoetballer be…
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:31pm -
 • Gerrard: 'Het moet beter'
  Matchwinnaar Steven Gerrard, die Liverpool ver in blessuretijd naar de zege schoot tegen Ludogorets (2-1), was er na afloop als de kippen bij de zege te relativeren. "We speelden redelijk, maar ook niet meer dan dat."
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:20pm -
 • 'Nuytinck had last van grote teen'
  Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck moest tegen Galatasaray na ruim 20 minuten spelen naar de kant. Volgens trainer Besnik Hasi had de Nederlander last van zijn grote teen.
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:01pm -
 • Ford C-Max gaat Focus achterna
  Eerder dan we hadden verwacht, stelt Ford de vernieuwde C-Max voor. De ruimtewagen debuteert al begin oktober op de Autosalon van Parijs 2014. Op de levering is het echter toch tot begin volgend jaar wachten.
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:00pm -
 • Banken tomen macht valutahandelaren in
  De grootste zakenbanken proberen met een serie ingrepen in de valutahandel strengere regulering te voorkomen na een serie fraudeschandelen.
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:54pm -
 • Te koop: Villa Kanye en Kim
  Kim Kardashian en Kanye West willen af van hun huis in Bel Air Crest, een beveiligd terrein in Los Angeles. Geinteresseerden moeten diep in de buidel tasten voor de miljoenenvilla van het showbizzkoppel.
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:53pm -
 • 'Ex French ging zelf vreemd'
  De ex van French Montana moet een toontje lager zingen, vinden de vrienden van de rapper. Trina beschuldigt French in haar nieuwe nummer F*** Love van vreemdgaan met Khloé Kardashian, maar ze zou zelf ook een keer de bedriegende partij zijn geweest.
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:48pm -
 • 'Dortmund bijna perfect'

  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:41pm -
 • Excuses aan fans van Ramsey
  Aaron Ramsey heeft ziijn excuses aangeboden aan de supporters van Arsenal voor het slechte spel tegen Borussia Dortmund. "Het was niet goed genoeg vanavond, excuses aan alle fans en bedankt voor jullie steun", aldus de middenvelder na de kansloze 2-0…
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:38pm -

Elsevier

 • Zuid-Korea: gesprekken Noord-Korea mogelijk
  SEOUL (ANP) - De Zuid-Koreaanse president Park Guen-hye heeft gezegd dat Zuid-Korea bereid is met Noord-Korea te praten tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Noord-Korea moet dan wel oprecht de dialoog willen aangaan en…
  - 2 hours ago 16 Sep 14, 11:37pm -
 • Gewonde bij schietpartij Rotterdam
  ROTTERDAM (ANP) - Bij een schietpartij nabij de Entrepothaven in Rotterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag een man gewond geraakt. Hij is gewond aan zijn been, meldde de politie.
  - 2 hours ago 16 Sep 14, 11:22pm -
 • Rusland wil onderzoek chemische wapens Irak
  MOSKOU (ANP) - Rusland wil dat er een onderzoek komt naar het gebruik van chemische wapens door rebellen in Irak. Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van ,,alarmerende berichten'' over het gebruik van chloor als wapen in een gebied ten zuid…
  - 2 hours ago 16 Sep 14, 11:08pm -
 • Arabisch-Europees overleg over jihadisten
  RABAT (ANP/EFE) - De Europese Unie, Turkije en Arabische landen hebben dinsdag in Rabat informeel overleg gevoerd over het probleem van de buitenlandse strijders in Syrië. Dit hebben betrokkenen het Spaans persbureau EFE verteld. Nederland was er oo…
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:39pm -
 • Dijsselbloem: aanval op mijn baan afgeslagen
  AMSTERDAM (ANP) - Andere eurolanden waren uit op het voorzitterschap van de eurogroep, de post die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën als 'tweede baan' heeft. Dijsselbloem zei dat dinsdagavond in RTL Late Night.
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:29pm -
 • Obama in actie tegen ebola
  ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama is dinsdag uitdrukkelijk de strijd met de ziekte ebola aangegaan. Deze epidemie loopt uit de hand waarschuwde hij. Hij noemde in een toespraak in Atlanta het virus ,,een mogelijke bedreiging voor…
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:04pm -
 • Meeste Schotten voor unie in jongste peiling
  EDINBURGH (ANP) - In de jongste opiniepeiling over de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden zegt 52 procent 'nee' en 48 procent 'ja'. Maar deze percentages laten de 14 procent van de ondervraagden die geen mening opgaven, buiten beschouwing.
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:48pm -
 • A58 weer open na kettingbotsingen
  HEINKENSZAND (ANP) - De snelweg A58 is weer open. Na drie kettingbotsingen was de weg door Zeeland vrijwel de hele dinsdag afgesloten, maar rond 22.15 's avonds kon het verkeer weer over alle rijbanen. Dat meldde de ANWB.
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:33pm -
 • Positieve handelsdag op Wall Street
  NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn dinsdag na een zwakke start met mooie winsten gesloten. De handel kreeg steun van de oliefondsen, die profiteerden van een flinke stijging van de olieprijzen. Verder keken beleggers op Wall Street vooral u…
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:24pm -
 • Proef met mogelijk ebola-vaccin gaat goed
  WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse proef die mogelijk leidt tot een vaccin tegen ebola verloopt tot dusverre goed. Sinds 2 september zijn 10 vrijwilligers met een stof van de firma GlaxoSmithKline ingeënt, zei een van de betrokken medici, Anthony Fa…
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:23pm -
 • 'Tijd nog niet rijp voor uitfans klassieker'
  AMSTERDAM (ANP) - Volgens de gemeente Amsterdam is de tijd nog niet rijp voor uitsupporters bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan besloot samen met zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb om voor…
  - 6 hours ago 16 Sep 14, 7:02pm -
 • Eerste granaat op Israël sinds bestand
  TEL AVIV (ANP) - Vanuit de Palestijnse Gazastrook is voor het eerst sinds het bestand van eind augustus een mortiergranaat afgevuurd op Israël. Dat heeft het Israëlische leger dinsdag gemeld.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:58pm -
 • Hogere koersen op Wall Street
  NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York stonden dinsdag op winst, na een licht lagere opening. De handel kreeg steun van de oliefondsen, die profiteerden van een flinke stijging van de olieprijzen. Verder kijken beleggers op Wall Street vooral uit na…
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:44pm -
 • 28 gewonden door kettingbotsingen A58
  HEINKENSZAND (ANP) - In totaal 28 mensen zijn gewond geraakt door de kettingbotsingen op de A58 in Zeeland. Dat meldde de Veiligheidsregio dinsdagavond. Eerder werd nog gesproken van 26 gewonden, waarvan een iemand zwaargewond was.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:04pm -
 • VN: akkoord over wederopbouw Gaza met Israël
  NEW YORK (ANP) - De VN, Israël en de Palestijnen hebben afspraken gemaakt over het begin van de wederopbouw van de door Israël gebombardeerde Gazastrook. De Verenigde Naties zullen toezicht houden dat de bouwmaterialen alleen voor civiele doelen wo…
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:43pm -

Metro Nieuws

ND

 • Kaag: met missie Syrië mogelijk erger voorkomen
  De verwijdering en vernietiging van alle chemische wapens in Syrië is geen oplossing voor het conflict, maar kan een opstap vormen naar een uiteindelijke oplossing. Dat heeft Sigrid Kaag, die de gezamenlijke missie leidt van de VN en de Organisatie…
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:00pm -
 • A58 weer vrij na kettingbotsingen
  De A58 is weer helemaal open. De ravage die dinsdagochtend op de weg ontstond door drie kettingbotsingen is opgeruimd en het wegdek is gerepareerd, laat Rijkswaterstaat weten.
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:45pm -
 • Wall Street kleurt groen richting rentebesluit Fed
  Wall Street is dinsdag in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve hoger gesloten. De Dow Jones index dikte 0,6 procent aan op 17.131,97 punten. De breder samengestelde S&P500 index en techbeurs Nasdaq koersten elk 0,8 procent hoger o…
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:31pm -
 • Oorzaak fatale explosie Curaçao blijft onduidelijk
  De oorzaak van de ontploffing in een vuurwerkloods op Curaçao die twee jaar geleden aan vier mensen het leven kostte is niet te achterhalen. Dat laat het Openbaar Ministerie op het eiland dinsdag weten. Er is dan ook niemand aansprakelijk te stellen…
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:30pm -
 • VVD-Kamerlid: aanslag in Nederland onvermijdelijk
  De vraag is niet of, maar wanneer een aanslag in Nederland zal plaatsvinden. Dat heeft VVD-Kamerlid Han ten Broeke dinsdagavond in een discussiepanel over het conflict in Syrië gezegd.
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:30pm -
 • Nigeriaanse militairen veroordeeld wegens muiterij
  Een Nigeriaanse krijgsraad heeft dinsdag twaalf militairen ter dood veroordeeld wegens muiterij en poging tot moord op hun commandant. Ze waren in mei in opstand gekomen nadat collega's waren gedood in een hinderlaag van de islamitische terreurgroep…
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:00pm -
 • NASA wil vanaf 2017 weer bemande vluchten vanuit VS
  De NASA wil vanaf 2017 weer bemande ruimtevluchten laten uitvoeren vanaf Amerikaanse bodem. De rechten voor het vervoer van astronauten naar het internationale ruimtestation ISS zullen worden gegund aan een of twee particuliere Amerikaanse bedrijven.…
  - 6 hours ago 16 Sep 14, 7:30pm -
 • Sleutelwoord: behoedzaam
  DEN HAAG - In de wereld van vandaag hangt alles met alles samen, zei koning Willem-Alexander in zijn tweede Troonrede. 'Conflicten die zich duizenden kilometers ver weg afspelen, roepen in ons land emoties en reacties op.'
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:41pm -
 • Opvallend in de begroting
  DEN HAAG - De meest opvallende punten uit de rijksbegroting 2015 op een rijtje gezet.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:30pm -
 • Eerste mortiergranaat uit Gaza sinds wapenstilstand
  Vanuit de Gazastrook is dinsdag een mortiergranaat afgevuurd naar Israël. Het projectiel sloeg in het zuiden van het land in zonder schade of slachtoffers te veroorzaken, meldt het Israëlische leger.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:30pm -
 • Franse kabinetscrisis op het nippertje voorkomen
  De Franse premier Manuel Valls heeft dinsdag met pijn en moeite een vertrouwensstemming overleefd. Hoewel zijn kabinet ooit op een comfortabele meerderheid in het parlement kon rekenen wist hij dit keer met de hakken over de sloot een kabinetscrisis…
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:15pm -
 • Passagiers weren politici die vlucht ophielden
  Een groep woedende passagiers heeft de vroegere Pakistaanse minister van binnenlandse zaken Rehman Malik de toegang tot een vliegtuig ontzegd. Dat heeft de BBC dinsdag gemeld. De binnenlandse vlucht werd twee uur aan de grond gehouden zodat de ex-min…
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:15pm -
 • Klassieker voor onbepaalde tijd zonder uitpubliek
  De klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt voorlopig nog zonder uitpubliek gespeeld. De burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en Rotterdam Ahmed Aboutaleb hebben afgesproken dat supporters van de bezoekende club voor onbepaalde tijd nog…
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:15pm -
 • Zwolle zoekt engelen
  ZWOLLE - De Zwolse Jan Swagerman geeft Michaëlsdag een nieuwe dimensie: hij roept inwoners op zich als 'engel' in te zetten voor anderen. Dominee Jos Douma promoot het idee op zijn website, omdat hij christenen wil aanmoedigen Jezus na te volgen.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:12pm -
 • VN-commissie benadrukt schuld Assad oorlogsmisdaden
  De terreurorganisatie Islamitische Staat is in opmars, maar het gros van de oorlogsmisdaden in Syrië wordt nog altijd gepleegd door het regime van president Bashar Assad. Dat heeft de Braziliaanse diplomaat Paulo Sergio Pinheiro dinsdag verklaard, a…
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:46pm -
 • Israëlische kolonistenbevolking snel gegroeid
  De groep Israëlische kolonisten die in nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever woont is in de eerste helft van 2014 met twee procent gegroeid. Dat heeft een kolonistenorganisatie, de Yesha-raad, dinsdag bekendgemaakt. De vredesbesprekingen die…
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:45pm -
 • Een foto maken is het nieuwe wuiven
  DEN HAAG - Op afstand slaat Mathilde van der Bol de mensen gade. Vierenzeventig is ze. Sinds haar kindertijd is de Prinsjesdagoptocht vaste prik. Wilhelmina, Juliana, Beatrix, Willem-Alexander, naar allen heeft ze gewuifd.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:44pm -
 • Radio 5 stopt via AM, Groot Nieuws Radio gaat nog door
  HILVERSUM - De publieke omroep (NPO) stopt over een jaar met het uitzenden van Radio 5 via de AM-band. Groot Nieuws Radio gaat wel nog enkele jaren door op deze middengolf.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:34pm -
 • Defensie steekt miljoenen in ict-problemen
  Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) trekt ruim vijftien miljoen euro uit om de ict-problemen van de Nederlandse krijgsmacht het hoofd te bieden. Dat blijkt uit een brief die de bewindsvrouw dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuu…
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:30pm -
 • Krakersrellen in São Paulo
  In de Braziliaanse stad São Paulo zijn demonstranten die betere woonruimte eisen dinsdag slaags geraakt met de politie. De gevechten braken uit nadat tweehonderd gezinnen uit een gekraakt pand waren gezet.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:30pm -
 • Aartsbisschop Rio de Janeiro slachtoffer overval
  De aartsbisschop van Rio de Janeiro is onder bedreiging van wapens door drie mannen beroofd. Dat heeft het aartsbisdom dinsdag bekendgemaakt.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:30pm -
 • Opnieuw tegenvaller met helikopters Defensie
  De geplande vervanging van de Chinook-transporthelikopters van Defensie valt duurder uit dan gepland. De offerte van fabrikant Boeing is 'hoger dan verwacht', schrijft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) dinsdag aan de Tweede Kamer…
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:15pm -
 • Zesde verdachte rellen Schilderswijk meldt zich
  Een zesde verdachte van de rellen in de Haagse Schilderswijk vorige maand heeft zich dinsdag gemeld bij de politie. Dat meldt Omroep West dinsdag. De zender liet vorige week foto's van de man zien in het opsporingsprogramma Team West.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:00pm -
 • Raad voor rechtspraak bezorgd om toegang rechter
  De Raad voor de rechtspraak is er niet gerust op dat de toegang tot de rechter voldoende gewaarborgd blijft ondanks dat bezuinigingen op de griffierechten deels worden teruggedraaid. Dat laat de raad weten in een reactie op de ontwerpbegroting die mi…
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:45pm -
 • Defensie geeft geld uit aan extra materieel
  Het extra geld dat Defensie er vanaf volgend jaar bij krijgt wordt onder meer besteed aan extra helikoptercapaciteit en nieuwe pantservoertuigen. Dat blijkt uit de ontwerpbegroting van het het ministerie van Defensie die dinsdag is gepubliceerd. Ook…
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:45pm -

Volkskrant

RTL

 • Noodweer Zuidoost-Europa: huizen en bruggen weggespoeld
  Zuidoost-Europa wordt op dit moment getroffen door zware overstromingen. Afgelopen weekeinde kwamen in Slovenië al twee mensen om het leven. En het water weet nog van geen wijken.
  - 3 hours ago 16 Sep 14, 10:17pm -
 • Dijsselbloem: Aanval op mijn baan afgeslagen
  VIDEO - Andere eurolanden waren uit op het voorzitterschap van de eurogroep, de post die minister Dijsselbloem van Financiën als 'tweede baan' heeft, maar de 'aanval is afgeslagen'.
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:47pm -
 • Obama stuurt soldaten voor bestrijding ebola
  Drieduizend Amerikaanse soldaten gaan naar West-Afrika om te helpen in de strijd tegen ebola. Dat heeft president Obama zojuist bekend gemaakt.
  - 4 hours ago 16 Sep 14, 9:03pm -
 • A58 weer open na kettingbotsingen
  Na drie kettingbotsingen was de snelweg A58 door Zeeland vrijwel de hele dag afgesloten, maar nu kan het verkeer weer over alle rijbanen.
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:28pm -
 • Prinsjesdag: Wat nou hoera?
  Het gif van de ergernis woekerde van binnen al voordat ik mijn bed uit viel. Prinsjesdag. 'De dag die je wist dat zou komen, is eindelijk hier'. Nou, we hebben het weer geweten. Stupide rapportcijfers voor ministers in de krant, nietszeggende peiling…
  - 5 hours ago 16 Sep 14, 8:00pm -
 • Gezocht: slachtoffers van bizarre schietpartij
  Een opmerkelijk bericht van de Amsterdamse politie: niet de daders, maar de slachtoffers van een schietpartij worden gezocht. Wie de daders zijn, weet de politie wel.
  - 6 hours ago 16 Sep 14, 7:48pm -
 • Helikopterproblemen bij defensie
  Er zijn opnieuw problemen met helikopters van defensie. De vervanging en modernisering van Chinook transporthelikopters valt duurder uit dan verwacht.
  - 6 hours ago 16 Sep 14, 7:13pm -
 • Wester: Onzekere begroting vanwege internationale spanningen
  Nieuwe internationale dreigingen kunnen onze economie raken en daardoor zijn de verwachtingen in de begrotingsplannen van het kabinet onzeker, zegt politiek commentator Frits Wester.
  - 6 hours ago 16 Sep 14, 7:11pm -
 • 'Automobilisten reden veel te hard de mist in'
  Volgens getuigen is er veel te hard gereden op de A58. De weg veranderde vandaag in een autokerkhof nadat er 150 auto's op elkaar knalden.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:59pm -
 • Nieuws in beeld: de opvallendste foto's uit het nieuws
  De opvallendste nieuwsfoto's, geselecteerd door de redactie van RTL Nieuws.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:56pm -
 • 200 jaar Prinsjesdag: dit is er veranderd
  Het was een bijzondere Prinsjesdag. Het is namelijk precies 200 jaar geleden dat er voor het eerst een Prinsjesdag werd gehouden. Dat ging toen heel anders dan nu.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:52pm -
 • Deze paleizen worden grondig gerenoveerd
  Het kabinet is het er over eens: de koninklijke paleizen in Den Haag moeten nodig worden verbouwd. En daar hangt een prijskaartje aan.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:37pm -
 • 'De toon van deze troonrede was echt anders'
  Volgens politiek commentator Frits Wester viel er een ding op in de troonrede: de toon. "Die was heel anders dan de voorgaande troonredes."
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:34pm -
 • Bidden tegen IS in ruim 2000 Duitse moskeeën
  Ruim 2000 moskeeën in Duitsland hebben mensen uitgenodigd om het vrijdaggebed bij te wonen en zo hun afkeer van de extremisten van IS te uiten. Mensen van alle geloofs- en levensovertuigingen zijn bij de dienst welkom.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:30pm -
 • Werkzoekende: De koning geeft hoop
  Het kabinet wil inzetten op het creëren van werkgelegenheid en het scheppen van banen. Jan Groeneveld zoekt sinds 2009 een nieuwe baan. De troonrede biedt hem hoop.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:28pm -
 • Zo wordt een nieuwe watersnoodramp voorkomen
  Met betere dijken, verziltingsmaatregelen, een flexibel waterpeil en 20 miljard euro moet een nieuwe waterramp voorkomen worden. Bekijk hier de animatiefilm van het nieuwe Deltaplan.
  - 7 hours ago 16 Sep 14, 6:00pm -
 • #Dag259: Alles over Prinsjesdag
  Elke dag selecteren we de belangrijkste en opvallendste gebeurtenissen. Maar vandaag, dag 259 van 2014, staat ons overzicht in het teken van één onderwerp: Prinsjesdag.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:58pm -
 • Eerste granaat op Israël sinds bestand
  Vanuit de Palestijnse Gazastrook is voor het eerst sinds het bestand van eind augustus een mortiergranaat afgevuurd op Israël.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:55pm -
 • 28 gewonden door kettingbotsingen A58
  Er zijn meer gewonden gevallen bij de kettingbotsingen op de A58 dan werd aangenomen. Ging de Veiligheidsregio eerder uit van 26 gewonden, nu blijken dat er 28 te zijn.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:25pm -
 • Bekijk hoeveel inkomstenbelasting jij volgend jaar betaalt
  Check in onze tool hoeveel inkomstenbelasting jij betaalt.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:25pm -
 • Thaise vrouw pleegt zelfmoord bij krodillen
  Een 65-jarige Thaise vrouw heeft zelfmoord gepleegd door in een poel met honderden krokodillen te springen.
  - 8 hours ago 16 Sep 14, 5:17pm -
 • Ambassadeur Marokko klaagt over politie Schilderswijk
  De Marokkaanse ambassadeur in Nederland is niet blij met het optreden van politieagenten tegen Marokkaanse Nederlanders in de Schilderswijk in Den Haag. "Ik ben er ziek van", zegt hij in een interview met de NOS.
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:46pm -
 • Raad van State waarschuwt voor 'riskante begroting'
  De windrichting hoeft maar enigszins te veranderen of het kabinet voldoet niet meer aan de Europese begrotingsregels. Daarvoor waarschuwt de Raad van State in zijn advies op de miljoenennota.
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:25pm -
 • Opa schiet advocaat dood in rechtbank
  In een rechtbank in de Deense hoofdstad Kopenhagen is een advocaat doodgeschoten. Zijn cliënt, de vader van een 3-jarig kind, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De opa van het kindje is aangehouden.
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:14pm -
 • Niet-werkenden leveren in
  Bijstandsgerechtigden, werklozen en gepensioneerden gaan er volgend jaar bijna allemaal in koopkracht op achteruit.
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:01pm -
 • Miljard dollar nodig voor bestrijding ebola
  Het bedrag dat nodig is voor de aanpak van ebola in West-Afrika, stijgt hard. Eind augustus werden de kosten nog geschat op zo'n 325 miljoen euro, nu denkt de VN dat er bijna 773 miljoen (een miljard dollar) nodig is om het virus het hoofd te bieden.
  - 9 hours ago 16 Sep 14, 4:00pm -
 • 'Deze begroting had veel vrolijker kunnen zijn'
  Dit is een voorzichtige begroting, geeft premier Rutte toe. In gesprek met Frits Wester zegt Rutte dat niet alle financiële ruimte gepakt is, omdat we rekening moeten houden met mogelijke internationale ontwikkelingen.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:42pm -
 • Minister Dijsselbloem schiet terug
  Minister Jeroen Dijsselbloem houdt er wel van om de rollen om te keren: tijdens de presentatie van het koffertje heeft hij deze foto gemaakt.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:41pm -
 • Gemeenten: Uur u is aangebroken
  Gemeenten worden volgend jaar verantwoordelijk voor alle jeugdhulp en de langdurige zorg wordt meer een verantwoordelijkheid van gemeenten. Het 'uur u is aangebroken', concludeert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:39pm -
 • Kabinet wil 100.000 extra banen scheppen
  Het kabinet wil de komende jaren 100.000 extra banen scheppen door de lasten op arbeid met 15 miljard euro te verlagen.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:26pm -
 • Dit ga jij erop vooruit of achteruit
  Het NIBUD heeft voor 100 gezinnen berekend hoeveel ze volgend jaar meer of minder te besteden hebben. Bekijk hoeveel jij er volgend jaar op voor- of achteruitgaat.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:25pm -
 • Hulporganisaties blij met extra geld voor noodhulp
  Vanwege het grote aantal crises in de wereld geeft het kabinet 570 miljoen euro extra uit aan noodhulp. Hulporganisaties zijn er blij mee, lees de reacties hier.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:24pm -
 • Taxi-app Uber mag toch (nog) in Duitsland
  Taxibemiddelaar Uber mag voorlopig toch actief zijn in Duitsland. Eerder verbood een rechter de app, maar dat verbod is nu weer ingetrokken.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:24pm -
 • Buitenlandse Zaken: Aandacht naar Arabische regio
  De begroting omvat 7,8 miljard euro. Het grootste deel van het geld (6,6 miljard) is bestemd voor de Europese Unie.In de relatie met Rusland blijft het ministerie inzetten op de dialoog. Ook gaat veel aandacht naar de Arabische regio.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:23pm -
 • 278 kilometer extra asfalt tegen files
  In Nederland komt er komend jaar 278 kilometer asfalt bij. De uitbreiding van het wegennet moet onder meer de verwachte toename van files opvangen.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:13pm -
 • Ook komende dagen kans op dichte mist
  Ook de komende dagen moeten weggebruikers rekening houden met dichte mist. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Vooral in het zuidwesten kan het zicht opnieuw teruglopen tot minder dan 50 meter.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:07pm -
 • Onderwijswereld kritisch: Te veel regels, te weinig investeringen
  Verschillende organisaties in het onderwijs zijn niet te spreken over de plannen van het kabinet. Lees alle reacties hier.
  - 10 hours ago 16 Sep 14, 3:05pm -
 • Eis: 6 maanden cel voor fatale brand Leeuwarden
  Abdulbaset A. 'prutste' aan een gaskachel bij een kledingzaak in Leeuwarden en stichtte zo een brand die 30 uur duurde en waarbij een 24-jarige man om het leven kwam. Het OM eist daarom 6 maanden cel tegen hem.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:51pm -
 • Prinsjesdag: dit is belangrijk voor jou
  Op Prinsjesdag worden tal van maatregelen over ons uitgestrooid. De RTL Nieuws-redactie heeft ze bij elkaar gezet, zodat duidelijk is welke gevolgen ze voor jou hebben.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:45pm -
 • Doden op A58 komen uit Middelburg
  De twee mensen die om het leven zijn gekomen door kettingbotsingen in Zeeland, komen allebei uit Middelburg. Dat heeft de Veiligheidsregio bekendgemaakt.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:34pm -
 • Dijsselbloem: Rekening houden met de wereld
  Volgens de minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, is de begroting voor 2015 behoedzaam omdat we 'rekening moeten houden met de stand van zaken, van de wereld om ons heen'.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:34pm -
 • Oranje-fans genieten van zonnige Prinsjesdag

  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:32pm -
 • Internationale onrust centraal in troonrede

  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:30pm -
 • Duizenden euro's meer voor koning Willem-Alexander
  Koning Willem-Alexander krijgt volgend jaar een uitkering van 823.000 euro. Dat is 6000 euro meer dan dit jaar. Dat blijkt uit de begroting van 'De Koning', die is opgenomen in de miljoenennota.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:24pm -
 • Scheiding kost Berlusconi 36 miljoen minder
  Een meevaller voor de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. Hij hoeft zijn ex-vrouw Veronica Lario 'slechts' 72 miljoen euro te betalen. Dat is 36 miljoen minder dan de 108 miljoen die de rechtbank hem eerder oplegde.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:19pm -
 • Vwo'ers kunnen in vijf jaar diploma halen
  Vwo-leerlingen die sneller willen en kunnen leren, mogen in vijf jaar hun opleiding afronden. Ook kunnen leerlingen vanaf 2015 de vermelding cum laude verdienen op hun diploma.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:12pm -
 • Mannen overvallen aartsbisschop en krijgen spijt
  Drie mannen hebben gisteravond de aartsbisschop van Rio de Janeiro overvallen. Ze bedreigden de man in zijn auto met een wapen. Maar toen een van hen de aartsbisschop herkende, kregen ze spijt.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:05pm -
 • Wilders: Uit islamitisch land? Verklaring tekenen of weg
  PVV-leider Geert Wilders wil dat alle Nederlanders die uit een islamitisch land komen, een anti-shariaverklaring tekenen. Als ze dat niet doen, zijn ze niet meer welkom in Nederland.
  - 11 hours ago 16 Sep 14, 2:04pm -
 • Binnenlandse Zaken: Geen hoger salaris dan minister voor topmensen
  Het kabinet wil doorzetten dat topmensen binnen de (semi)overheid niet méér verdienen dan een minister.Gemeenten zijn in 2015 voor het eerst verantwoordelijk voor het organiseren van de waterschapsverkiezingen. Het is de bedoeling dat er meer mense…
  - 12 hours ago 16 Sep 14, 1:50pm -
 • Minder verkeersboetes uitgedeeld
  In de maanden mei, juni, juli en augustus van 2014 zijn er in totaal 2.840.942 verkeersboetes opgelegd.
  - 12 hours ago 16 Sep 14, 1:49pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse