Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwEP stemt over commissie-Juncker
  Het Europees Parlement in Straatsburg stemt woensdag over de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker. De meeste afgevaardigden gingen recent al akkoord met de kandidaten voor het nieuwe dagelijks bestuur van de Europese Unie.…
  - 39 mins ago 22 Oct 14, 8:36am -
 • NieuwGB: 'Terreur niet via goed doel sponsoren'
  Groot-Brittannië wil het moeilijker gaan maken om goede doelen te gebruiken voor de financiering van terroristische activiteiten. Premier Cameron komt woensdag met plannen voor een wetswijziging.
  - 2 mins ago 22 Oct 14, 7:55am -
 • NieuwGezocht: Vrouw in nachtjapon
  De politie in Langeraar is op zoek naar een demente vrouw op blote voeten en in witgroene nachtjapon.
  - 13 mins ago 22 Oct 14, 7:44am -
 • NieuwVan der Laan: 'Fuck jihadi, help mee!'
  Burgemeester Eberhard van der Laan roept Amsterdammers op "allemaal alert te zijn op verdachte situaties en signalen van radicalisering te melden bij de politie of de gemeente''. Dat schrijft hij woensdag in zijn wekelijkse column in de Amsterdamse e…
  - 27 mins ago 22 Oct 14, 7:30am -
 • NieuwPlasterk trekt wachtgeldkeutel weer in
  Wachtgeldregelingen voor wethouders en burgemeesters blijven voorlopig onaangetast. Een wetsvoorstel daarover van minister Plasterk is 'onverwachts' ingetrokken, na massaal verzet van provinciale regenten.
  - 50 mins ago 22 Oct 14, 7:07am -
 • VN: 'IS mogelijk genocidaal'
  De terreurgolf van Islamitische Staat (IS) tegen het Iraakse Yezidi-volk is mogelijk een poging tot volkerenmoord. Dat zei de adjunct-secretaris-generaal voor de mensenrechten van Verenigde Naties Ivan Simonovic.
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 6:44am -
 • Sleepboot verliest sleep op Noordzee
  Een sleepboot is dinsdagavond op de Noordzee, zeventig kilometer ten noordwesten van Den Helder, zijn sleep verloren. Door de noordwesterstorm raakte de En Avant-20 een 135 meter lange duwbak kwijt, geladen met 15.000 ton stenen.
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 6:31am -
 • Canada: 'Terreurdreiging omhoog'
  De Canadese regering verhoogde dinsdag het dreigingsniveau voor terreurdaden van laag naar gemiddeld. Er is "geen specifieke aanleiding" voor de verhoging, aldus een zegsman.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 6:14am -
 • EU: 'Begrotingen nog niet op orde'
  De Europese Commissie zal woensdag vijf eurolanden vertellen dat zij met hun begrotingsplannen het gevaar lopen de Europese regels te overtreden.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 10:54pm -
 • VN onderzoekt aanvallen Israël
  Ban Ki-moon, hoofd van de Verenigde Naties (VN), laat onderzoek doen naar de aanvallen op VN-faciliteiten in de Gazastrook eerder dit jaar tijdens de bombardementen en het grondoffensief van het Israëlische leger.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 10:40pm -
 • 'Het wordt een onstuimige nacht'
  Het KNMI in De Bilt verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag onstuimig weer met zware windstoten en buien met onweer.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 10:24pm -
 • 'Militaire actie Syrië voedt extremisme'
  Soennitische gewapende groeperingen kunnen extremer worden als er alleen militair wordt ingegrepen in Syrië tegen Islamitische Staat (IS). Daarvoor waarschuwde VN-leider Ban Ki-moon dinsdag bij de VN-Veiligheidsraad.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 10:05pm -
 • Barcelona verslaat Ajax
  Ajax heeft dinsdagavond in en tegen Barcelona niet kunnen stunten. De Nederlandse kampioen verloor met 3-1 in groep F van de Champions League.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 9:46pm -
 • Britten vragen om blanke taxichauffeurs
  Het omvangrijke zedenschandaal in onder meer het Britse stadje Rochdale, waarbij zo'n 1.400 blanke meisjes door voornamelijk Pakistanen en Arabieren seksueel uitgebuit werden, heeft gevolgen voor de taxi-branche. Inwoners bestellen massaal 'lokale ch…
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 9:33pm -
 • Rechter stopt boek kroongetuige Ros
  Het boek De Ros-tapes met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces Passage, mag voorlopig niet verschijnen.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 9:04pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwHoogwater in Noord-Nederland
  Het noorden van het land heeft te maken met hoogwater als gevolg van de eerste herfststorm van het jaar. Rond 10.30 uur wordt in Delfzijl de hoogste stand verwacht. In de noordelijke provincies is dijkbewaking ingesteld. De veerdiensten naar Ameland,…
  - 31 mins ago 22 Oct 14, 7:26am -
 • NieuwHagenaars worden dikker en eenzamer
  Het aantal inwoners van Den Haag met overgewicht en een verhoogd risico op diabetes, dat bovendien eenzaam is, zal sterk toenemen, staat in een studie van GGD Haaglanden. De instantie baseert zich op prognoses van het CBS. In 2020 heeft Den Haag meer…
  - 35 mins ago 22 Oct 14, 7:22am -
 • Nederland in VN-Mensenrechtenraad
  Nederland is vanaf volgend jaar weer lid van de Mensenrechtenraad van de VN. Nederland is gekozen voor de periode tot 2017. De raad richt zich op het naleven van mensenrechtenverdragen in de hele wereld.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:54am -
 • Boegbeeld Washington Post overleden
  De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was 93 jaar. Bradlee was hoofdredacteur van The Washington Post toen die krant het Watergate- schandaal onthulde, het politieke schandaal dat in 1974 leidde tot het aftreden van president Richar…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:28am -
 • Wateroverlast vooral in Rotterdam
  Het hoogwater als gevolg van de storm heeft in Rotterdam-Rijnmond overlast veroorzaakt. Grote problemen deden zich nergens voor. In enkele wijken van Rotterdam en in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis liepen straten en kades onder water. De brandweer…
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 5:26am -
 • Pentagon onderzoekt wapenvideo IS
  Het ministerie van Defensie van de VS onderzoekt de berichten van IS dat de terreurbeweging wapens onderschept heeft die bedoeld waren voor de Koerden voor de verdediging van Kobani. IS heeft een video verspreid waarin te zien zou zijn dat de strijde…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 3:25am -
 • Noord-Korea laat Amerikaan vrij
  Noord-Korea heeft een Amerikaanse gevangene vrijgelaten. Het is Jeffrey Fowle, die in april werd gevangengenomen toen hij als toerist in het land was. Hij werd opgepakt omdat hij een bijbel in zijn hotelkamer had laten liggen.
  - 6 hours ago 22 Oct 14, 1:51am -
 • Cabaretier Seth Gaaikema overleden
  De cabaretier, musicalschrijver en vertaler Seth Gaaikema is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij overleed na een kort ziekbed.
  - 6 hours ago 22 Oct 14, 1:50am -
 • Oosterscheldekering dicht
  De stormvloedkering in Zeeland is gesloten. Rijkswaterstaat heeft daartoe besloten, omdat het waterpeil tot ruim 3 meter boven NAP dreigt te stijgen. Dat is gevaarlijk voor de dijken in het Oosterscheldegebied.
  - 6 hours ago 22 Oct 14, 1:41am -
 • Rookverbod per direct in alle cafés
  In geen enkel café mag nog worden gerookt. Dat heeft staatssecretaris Van Rijn bepaald in een reactie op een uitspraak van de Hoge Raad van twee weken geleden.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 5:48pm -
 • Critici vonden Seth "te aardig"
  Seth Gaaikema boekte met het vertalen van internationale grote musicals het meeste succes. Voor zijn cabaretwerk moest hij zich vaak verdedigen. Critici vonden dat hij te aardig bleef. Zelf noemde hij het liever "genuanceerd".
  - 15 hours ago 21 Oct 14, 4:34pm -
 • Vanavond en vannacht herfststorm
  Het kan vanavond en vannacht gaan stormen. Dat gaat gepaard met zware tot zeer zware windstoten, in Zeeland met een snelheid van 120 km per uur.
  - 17 hours ago 21 Oct 14, 3:13pm -
 • AIVD leent spionnen bij politie
  De AIVD komt mensen tekort om alle jihadisten in de gaten te houden. De geheime dienst moet daarom mensen lenen van de politie. Tot nu toe zijn dat er al zeker vijftien.
  - 17 hours ago 21 Oct 14, 3:02pm -
 • Militair Canada gedood bij aanslag
  Een aanslag gisteren in Canada op twee militairen heeft alsnog een leven geëist. Een van de mannen is aan zijn verwondingen overleden. Hoe het met de ander gaat, is onbekend.
  - 18 hours ago 21 Oct 14, 1:46pm -
 • Britse drones naar luchtruim Syrië
  Groot-Brittannië gaat ook boven Syrië bemande patrouillevliegtuigen en onbemande drones inzetten. Een deel van de drones zal bewapend zijn, zegt de Britse minister van Defensie Fallon.
  - 18 hours ago 21 Oct 14, 1:45pm -
 • Vijf jaar cel voor Oscar Pistorius
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij kreeg ook drie jaar voorwaardelijk, omdat hij een pistool had afgevuurd in een restaurant.
  - 18 hours ago 21 Oct 14, 1:43pm -
 • Verlamde man loopt door neuscellen
  Een Bulgaar die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen na een operatie waarbij cellen uit zijn neus zijn gebruikt. De man raakte vier jaar geleden verlamd toen hij in zijn middel werd gestoken met een mes.
  - 18 hours ago 21 Oct 14, 1:40pm -
 • Kippenbeulen blijken kinderen (9)
  De mishandeling van drie kippen, twee weken geleden in Leusden, blijkt het werk te zijn van twee jongens van negen. Een getuigenoproep leidde naar een van de daders.
  - 18 hours ago 21 Oct 14, 1:34pm -
 • Extra geld voor werkbedrijven
  De regionale Werkbedrijven krijgen extra geld van staatssecretaris Klijnsma. Er is 35 miljoen euro om de eerste fase beter te laten verlopen.
  - 18 hours ago 21 Oct 14, 1:33pm -
 • Kamerleden bezoeken militairen Mali
  Leden van de vaste Kamercommissie voor Defensie hebben een vierdaags bezoek gebracht aan de Nederlanders in Mali. Ze werden daar bijgepraat over de voortgang van de VN-missie Minusma, waar Nederlandse militairen, marechaussees en politiemensen sinds…
  - 18 hours ago 21 Oct 14, 1:30pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwMiljonairsleven Marjon Lambriks voorbij
  Het was, jaren geleden, een onvergetelijk weekend dat ik in het mondaine Gstaad doorbracht bij MARJON LAMBRIKS en haar Belgische miljardair, LÉON LOMMAERT. Ik weet het dan ook nog precies; zij woonden daar in een ongelooflijke villa met een zwembad…
  - 14 mins ago 22 Oct 14, 7:43am -
 • NieuwAmerikaanse jihadmeisjes gepakt in Duitsland
  Drie tienermeisjes uit de buurt van Denver die zich wilden aansluiten bij Islamitische Staat (ISIS), zijn afgelopen weekend gepakt in Duitsland. Dat liet een woordvoerder van de FBI dinsdag weten, aldus Amerikaanse media.
  - 14 mins ago 22 Oct 14, 7:43am -
 • NieuwAegon wisselt van Chinese partner
  Het Chinese staatsoliebedrijf CNOOC heeft zijn belang van 50 procent in een joint venture met Aegon verkocht aan Tsinghua Tongfang. Dat meldden de betrokken partijen woensdag.
  - 14 mins ago 22 Oct 14, 7:43am -
 • NieuwTrouwe Gerrard: 'Misschien ooit spijt'
  "Ik heb diverse keren een aanbieding gehad om speler te worden van Real Madrid. Maar ik heb alle keren de verleiding kunnen weerstaan, omdat ik meer gevoel had bij de club in de stad waar ik ben geboren’’, vertelde Steven Gerrard aan de vooravond…
  - 21 mins ago 22 Oct 14, 7:36am -
 • NieuwExtra taak voor Timmermans
  De komende Europees Commissaris Frans Timmermans krijgt Duurzame Ontwikkeling als extra taak. Dat maakte de voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, woensdag in het Europees Parlement in Straatsburg bekend. Hij vroeg daar de…
  - 24 mins ago 22 Oct 14, 7:33am -
 • NieuwRenee dolblij met metamorfose
  Renee Zellweger geeft toe dat ze er tegenwoordig heel anders uitziet. En blij is met die extreme metamorfose.
  - 26 mins ago 22 Oct 14, 7:31am -
 • NieuwKeiharde ontgroening in nieuwe film Brad Pitt
  Fury, de nieuwe oorlogsfilm van Brad Pitt, is een aaneenschakeling van spectaculaire gevechtsscènes. Heftig is de ontgroening van een jonge soldaat die een ongewapende gevangene in de rug moet schieten. Filmjournalist Marco Weijers geeft maar liefst…
  - 28 mins ago 22 Oct 14, 7:29am -
 • NieuwHip en happening!
  New York: de stad die nooit slaapt. Maar ook de stad die constant verandert. Met nieuwe wijkjes die dan weer hip zijn en cafés en barretjes waar je nu juist net weer niet moet komen. Want de grootste en meeste bruisende stad van de VS staat nooit st…
  - 28 mins ago 22 Oct 14, 7:29am -
 • Nieuw'Ronaldo staat ver boven ons'
  Steven Gerrard staat woensdagavond met Liverpool tegenover het Real Madrid van Cristiano Ronaldo. De aanvoerder van de Reds heeft grote bewondering voor de statistieken van de Portugese wereldster, die aan de lopende band scoort voor Real.
  - 29 mins ago 22 Oct 14, 7:28am -
 • NieuwVeilig inloggen op Google met usb-stick
  Google heeft een nieuwe methode toegevoegd waarmee gebruikers extra veilig kunnen inloggen op Googles browser Chrome: met een usb-stick.
  - 30 mins ago 22 Oct 14, 7:27am -
 • NieuwVeerdiensten verstoord
  Door de hoge waterstanden als gevolg van de storm zijn een aantal veerdiensten van en naar de Waddeneilanden verstoord. Door het hoge water is laden en lossen niet goed mogelijk.
  - 30 mins ago 22 Oct 14, 7:27am -

Elsevier

 • NieuwExtra taak voor EU-commissaris Timmermans
  STRAATSBURG (ANP) - De komende Europees Commissaris Frans Timmermans krijgt Duurzame Ontwikkeling als extra taak. Dat maakte de voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, woensdag in het Europees Parlement in Straatsburg bekend…
  - 20 mins ago 22 Oct 14, 7:37am -
 • NieuwVeerdiensten op Waddeneilanden verstoord
  HARLINGEN (ANP) - Door de hoge waterstanden als gevolg van de storm zijn een aantal veerdiensten van en naar de Waddeneilanden verstoord. Door het hoge water is laden en lossen niet goed mogelijk.
  - 26 mins ago 22 Oct 14, 7:31am -
 • NieuwHeineken omlaag op positieve beurs
  AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdagochtend opnieuw omhoog. Ook de andere Europese effectenmarkten wisten overwegend verder te herstellen na de flinke winsten van een dag eerder. In Amsterdam moest Heineken terrein prijsgeven…
  - 36 mins ago 22 Oct 14, 7:21am -
 • NieuwRustige nacht in Hongkong
  HONGKONG (ANP) - Hoewel gesprekken tussen studentenleiders en de regering van Hongkong dinsdag niets hebben opgeleverd, was de nacht daarop een van de rustigste in weken.
  - 46 mins ago 22 Oct 14, 7:11am -
 • NieuwWater doet ook in noorden kades onderlopen
  HARLINGEN (ANP) - Door het opstuwende zeewater stijgt de waterstand in Noord-Nederland nog steeds. Rond 10.30 uur wordt daar hoogwater verwacht met een stand van ruim 4 meter boven NAP.
  - 52 mins ago 22 Oct 14, 7:05am -
 • Heineken ziet bierverkoop stabiliseren
  AMSTERDAM (ANP) - Heineken heeft in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg evenveel bier verkocht als een jaar eerder. In Europa ging de verkoop flink achteruit, maar dit werd goedgemaakt door groei in Afrika, Azië en op de Amerikaanse markten, zo…
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 6:34am -
 • Nikkei boekt stevige winst
  TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio heeft woensdag een stevige winst geboekt. Net als in Europa en de Verenigde Staten zorgde speculatie op verdere steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) voor optimisme onder beleggers. De Nikkei ein…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 6:19am -
 • 'Hogere opening voor AEX’
  AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting hoger. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen de stevige winsten van een dag eerder verder uitbreiden. In Amsterdam wordt uitgekeken naar de kwartaalcijfers van He…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:54am -
 • Onderzoek VS naar 'wapens in handen IS'
  ISWASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten onderzoeken of Islamitische Staat wapens in handen heeft gekregen die waren gedropt voor Koerdische strijders in de Syrische stad Kobani.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:44am -
 • Van der Laan: alert op verdachte situaties
  AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Eberhard van der Laan roept Amsterdammers op ,,allemaal alert te zijn op verdachte situaties en signalen van radicalisering te melden bij de politie of de gemeente''. Dat schrijft hij woensdag in zijn wekelijkse column…
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 5:15am -
 • Treinverkeer bij Baarn nog ontregeld
  UTRECHT (ANP) - Er rijden woensdagochtend nog geen treinen tussen Baarn en Den Dolder. Dat meldt de NS. Dinsdag sloeg op het traject rond 20.30 uur de bliksem in. De herstelwerkzaamheden duren langer dan verwacht.
  - 4 hours ago 22 Oct 14, 4:23am -
 • Maeslantkering hoeft niet dicht
  HOEK VAN HOLLAND (ANP) - De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland wordt niet gesloten vanwege de storm die over het land trekt. Rijkswaterstaat hield er rekening mee dat de waterkering woensdag dicht moest vanwege te hoge watersta…
  - 4 hours ago 22 Oct 14, 3:34am -
 • Overlast door hoogwater in regio Rotterdam
  ROTTERDAM (ANP) - De storm die over het land trekt zorgt in de regio Rotterdam voor overlast. Door hoge waterstanden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag op verschillende plekken kades en straten onder water gelopen. Het gaat vooral om twee wijke…
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 3:03am -
 • Kippen omgekomen bij grote brand Udenhout
  UDENHOUT (ANP) - Bij een grote brand op een boerderij in het Noord-Brabantse Udenhout, niet ver van Tilburg, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag kippen omgekomen. Het is niet duidelijk om hoeveel het gaat, maar vermoedelijk zijn het er veel. 4 s…
  - 6 hours ago 22 Oct 14, 2:14am -
 • Amerikaanse journalist Ben Bradlee overleden
  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is dinsdag op 93-jarige leeftijd overleden. Hij overleed thuis aan een natuurlijke doodsoorzaak. Dat heeft de Washington Post gemeld. Bradlee werkte jaren voor die krant. Hij leidde de Post tij…
  - 6 hours ago 22 Oct 14, 2:08am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwMaakindustrie waardevoller voor export
  De Nederlandse export wordt dit jaar in grote mate aangedreven door de maakindustrie. Een aantal fabrikanten kreeg dit jaar zeer grote orders van buiten de EU. In sommige industrieën groeide de uitvoer naar de Verenigde Staten, Brazilië en China da…
  - 26 mins ago 22 Oct 14, 7:31am -
 • NieuwRode Kruis: ebola binnen halfjaar de baas
  De ebola-epidemie die al aan duizenden mensen het leven heeft gekost kan binnen zes maanden zijn overwonnen. Dat heeft secretaris-generaal van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen Elhadj As Sy woensdag gezegd.
  - 27 mins ago 22 Oct 14, 7:30am -
 • NieuwEen hele akker vol geluksbonen
  STRIJEN - Er zijn veel te veel sperziebonen. Sommige boeren ploegen hun veld om, maar dat kan Martin de Ruiter niet over zijn hart krijgen. Liever laat hij zijn akker leegplukken door wie maar wil.
  - 39 mins ago 22 Oct 14, 7:18am -
 • Nieuw‘Versobering wachtgeld gemeenten ingetrokken’
  Een versobering van het wachtgeld voor wethouders en burgemeesters gaat er voorlopig niet komen. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) heeft een wetsvoorstel hierover onverwachts ingetrokken, ook al is een grote meerderheid van de Tw…
  - 42 mins ago 22 Oct 14, 7:15am -
 • NieuwVan der Laan roept op tot alertheid radicalisering
  Alle Amsterdammers moeten alert zijn op verdachte situaties en signalen van radicalisering melden bij de politie of de gemeente. Die oproep doet de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan woensdag in zijn column in de Metro. Volgens Van der La…
  - 42 mins ago 22 Oct 14, 7:15am -
 • NieuwMcDonald’s loopt zware averij op
  AMSTERDAM - De hamburgerketen McDonald’s is uit de gratie. Geteisterd door vleesschandalen en weglopende klanten zijn de winst en de omzet in het derde kwartaal fors gedaald.
  - 43 mins ago 22 Oct 14, 7:14am -
 • NieuwAmbitieuze Juncker stuit op verzet in hoofdsteden EU
  BRUSSEL - De nieuwe Europese Commissie onder leiding van de Luxemburger Juncker kan op 1 november aan de slag. Het Europees Parlement zal de Commissie vandaag met grote meerderheid goedkeuren. Een voorspoedige start maar kan het team-Juncker – met…
  - 45 mins ago 22 Oct 14, 7:12am -
 • NieuwDoor Noord-Korea gehate kerstboom afgetuigd
  Een enorme constructie in de vorm van een kerstboom die Zuid-Korea bij de grens met het communistische Noorden had geplaatst is door Seoul weggehaald. Dat heeft het Zuid-Koreaanse ministerie van defensie woensdag laten weten. Het 18 meter hoge gevaar…
  - 57 mins ago 22 Oct 14, 7:00am -
 • Winst Heineken lager in derde kwartaal
  Heineken heeft in het derde kwartaal de resultaten onder druk zien staan, onder meer door negatieve wisselkoerseffecten. De bierbrouwer herhaalde wel de verwachtingen voor heel 2014. Dit bleek uit de kwartaalrapportage die Heineken woensdag voorbeurs…
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 6:46am -
 • Oosterscheldekering weer open
  De Oosterscheldekering is weer open. Dat meldt Rijkswaterstaat woensdag. De waterstand aan de Noordzeezijde is gelijk aan de Oosterscheldezijde en daarmee is het gevaar geweken. De kering werd dinsdagavond gesloten vanwege hoogwater.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 6:15am -
 • ‘Meer zware en eenzame inwoners Den Haag’
  Den Haag zal de komende jaren het aantal inwoners met overgewicht, lijdend aan eenzaamheid en met een verhoogd risico op angst, depressie, diabetes of hartinfarct fors zien stijgen. Dat meldt de Volkskrant woensdag op basis van een studie van de GGD…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 6:00am -
 • VN: aanval op yazidi’s mogelijk genocidepoging
  Beschikbaar bewijsmateriaal wijst er sterk op dat de aanval van terreurbeweging Islamitische Staat op de Iraakse yazidi-minderheid een poging was om genocide te plegen. Dat heeft assistent-secretaris-generaal voor mensenrechten Ivan Simonovic dinsdag…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 6:00am -
 • Arcadis verhoogt verwachtingen weer
  Arcadis verwacht dat de omzet en het netto-resultaat hoger uitkomt dan vorig jaar, door recente acquisities en een orderportefeuille die nog nooit zo goed gevuld is. Dat heeft het ingenieursbureau woensdag bekendgemaakt in een update over het derde k…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:46am -
 • ‘Snelheidswijzigingen veroorzaken verwarring’
  Automobilisten hebben geen idee hoe hard ze mogen rijden vanwege alle snelheidswijzigingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd. Ruim zes op de tien weggebruikers weet niet dat de maximumstandaardsnelheid inmiddels 130 kilometer per uur is. Dat me…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:45am -
 • Zware windstoten in ochtendspits
  Automobilisten en andere weggebruikers moeten woensdagochtend rekening houden met zware windstoten. Met name in de kustprovincies kan het er heftig aan toe gaan, met windstoten tot tachtig kilometer per uur, zo meldt weeronline.nl. De storm zwakt af…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:30am -
 • ‘Zorgen om ebolapak onder ambulancepersoneel’
  De pakken die bescherming moeten bieden tegen ebola veroorzaken onrust onder Nederlands ambulancepersoneel. Bij het vervoeren van een ebolapatiënt zouden niet voldoende zijn beschermd. Dat meldt de Telegraaf woensdag. De brillen en mondmaskertjes zo…
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 5:00am -
 • Overlast door hoogwater in regio Rotterdam
  Het hoogwater dat is veroorzaakt door de eerste herfststorm van het jaar heeft veel overlast in de regio Rotterdam veroorzaakt. Straten en kades in verschillende wijken zijn onder water gelopen, zo meldt Rijkswaterstaat woensdag. De brandweer heeft e…
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 4:45am -
 • Curaçao wil af van de gouverneur
  Het parlement van Curaçao heeft een motie aangenomen waarmee het de gouverneur van het eiland buitenspel wil zetten. Die zou geen ministersbenoemingen bij wet meer mogen goedkeuren. Daar heeft het parlement dinsdag mee ingestemd. Daarmee is de weg v…
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 4:45am -
 • Suriname sluit grenzen om ebola
  Suriname heeft zijn grenzen gesloten voor reizigers uit landen die door ebola zijn getroffen. Dat maakte het ministerie van volksgezondheid dinsdag bekend.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 9:00pm -
 • ‘Commissie kraakt landen om begrotingen’
  De Europese Commissie gaat woensdag vijf eurolanden, waaronder Frankrijk en Italië, op de vingers tikken over de begrotingen die ze hebben ingediend. Dat schrijft The Financial Times dinsdag op basis...
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 8:45pm -
 • Bezittingen slachtoffers MH17 terug in Nederland
  Een lading persoonlijke bezittingen van slachtoffers van vlucht MH17 is dinsdag om 19.00 uur aangekomen in Nederland. Het gaat om negen kubieke meter aan kleding, koffers, paspoorten, creditcards, foto's en knuffels die vorige week werden opgehaald d…
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 8:30pm -
 • Timmermans goedgekeurd als eurocommissaris
  Oud-minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) heeft het Europees Parlement met gemak overtuigd van zijn geschiktheid als eurocommissaris. Dat blijkt uit een dinsdag openbaar gemaakt stuk over de hoorzitting die Timmermans twee weken gel…
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 8:15pm -
 • Publicatie verklaringen Fred Ros opgeschort
  De publicatie van het boek De Ros Tapes, waarin de 'kluisverklaringen' van kroongetuige Fred Ros in het Amsterdamse Passageproces staan, moet een half jaar worden uitgesteld. Dat heeft de rechtbank in Zutphen dinsdag bepaald. Misdaadjournalist Hendri…
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 8:15pm -
 • Sluizen Oosterscheldekering dicht om storm
  De Oosterscheldekering gaat dinsdag iets voor 22.30 uur dicht. Het waterpeil wordt dinsdagnacht na 01.00 uur door een combinatie van springtij en storm erg hoog, meldt Rijkswaterstaat dinsdag. De kering wordt gesloten als het water meer dan drie mete…
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 8:00pm -
 • Sacharovprijs voor vrouwenarts uit Congo
  De Sacharovprijs, de belangrijkste mensenrechtenprijs van de Europese Unie, is dit jaar toegekend aan de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege. De 59-jarige Mukwege voert al meer dan vijftien jaar campagne tegen seksueel geweld tegen vrouwen in oorlogs…
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 8:00pm -

Volkskrant

 • NieuwTimmermans krijgt definitief Duurzame Ontwikkeling als extra taak
  De komende Europees Commissaris Frans Timmermans krijgt Duurzame Ontwikkeling als extra taak. Dat maakte de voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, vandaag in het Europees Parlement in Straatsburg bekend. Hij vroeg daar de g…
  - 17 mins ago 22 Oct 14, 7:40am -
 • NieuwRode Kruis: ebola binnen halfjaar de baas
  De ebola-epidemie die al aan duizenden mensen het leven heeft gekost kan binnen zes maanden zijn overwonnen. Dat heeft secretaris-generaal van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen Elhadj As Sy vandaag gezegd.
  - 19 mins ago 22 Oct 14, 7:38am -
 • NieuwVeerdiensten op Waddeneilanden verstoord door storm
  Door de hoge waterstanden als gevolg van de storm zijn een aantal veerdiensten van en naar de Waddeneilanden verstoord. Door het hoge water is laden en lossen niet goed mogelijk.
  - 33 mins ago 22 Oct 14, 7:24am -
 • Brand op kippenboerderij Udenhout door blikseminslag
  De grote brand op een boerderij in Udenhout (Noord-Brabant) die in de afgelopen nacht het leven eiste van 3000 kippen is mogelijk veroorzaakt door bliksem, meldde de brandweer.
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 6:47am -
 • Heineken ziet bierverkoop stabiliseren
  Heineken heeft in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg evenveel bier verkocht als een jaar eerder. In Europa ging de verkoop flink achteruit, maar dit werd goedgemaakt door groei in Afrika, Azië en op de Amerikaanse markten, zo maakte het bedrij…
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 6:45am -
 • Wielericoon Cees Stam (69) raakt zwaargewond bij wielerwedstrijd
  De Zesdaagse van Amsterdam is vanavond tijdelijk stilgelegd door een ernstige valpartij tijdens een dernykoers. Tijdens de dernyrace kwamen Yoeri Havik en de 69-jarige gangmaker Cees Stam hard ten val, meldde de organisatie.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 6:20am -
 • VS onderzoeken of wapens in handen van IS zijn gevallen
  De Verenigde Staten onderzoeken of Islamitische Staat wapens in handen heeft gekregen die waren gedropt voor Koerdische strijders in de Syrische stad Kobani.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 6:18am -
 • Vietnam laat prominente politieke blogger vrij
  Een van de meest prominente politieke bloggers van Vietnam is vrijgelaten. Dat hebben familieleden van Nguyen Van Hai bevestigd. De blogger werd in 2012 veroordeeld tot 12 jaar cel vanwege propaganda tegen de staat. Van Hai, die als blogger bekend wa…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 6:13am -
 • Favoriet Giants opent World Series met ruime zege
  De honkballers van San Francisco Giants hebben hun favorietenrol in de World Series direct in de eerste wedstrijd waargemaakt.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:40am -
 • Amsterdam helpt meer arme gezinnen
  De gemeente Amsterdam komt meer gezinnen tegemoet die in armoede leven. Op dit moment hebben ongeveer 83.000 huishoudens recht op minimavoorzieningen. Door het budget voor armoedebestrijding met jaarlijks 20 miljoen euro te verhogen en de inkomensgre…
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:40am -
 • Van der Laan: wees alert op radicalisering
  Burgemeester Eberhard van der Laan roept Amsterdammers op 'allemaal alert te zijn op verdachte situaties en signalen van radicalisering te melden bij de politie of de gemeente'. Dat schrijft hij woensdag in zijn wekelijkse column in de Amsterdamse ed…
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 5:27am -
 • Herfststorm: overlast door hoogwater in regio Rotterdam
  De eerste najaarsstorm van dit jaar heeft voor wateroverlast gezorgd in de regio Rotterdam. Door hoge waterstanden zijn daar op verschillende buitendijkse plekken kades en straten onder water gelopen.
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 5:05am -
 • FBI houdt drie tienermeisjes tegen op weg naar Syrië
  Op de luchthaven van Frankfurt zijn drie minderjarige meisjes uit de Verenigde Staten tegengehouden die zich in Syrië vermoedelijk wilden aansluiten bij de jihadisten van Islamitische Staat (IS).
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 2:45am -
 • Amerikaanse Watergate-chef Ben Bradlee (93) overleden
  De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is gisteren op 93-jarige leeftijd overleden. Hij stierf thuis een natuurlijke dood, zo heeft de Washington Post gemeld. De alom zeer gerespecteerde Bradlee werkte jarenlang voor die krant. Hij leidde de Post tijd…
  - 6 hours ago 22 Oct 14, 2:05am -
 • Duitse onderzeeër gevonden op bodem Atlantische Oceaan
  Voor de kust van het Amerikaanse Noord-Carolina zijn op de bodem van de Atlantische Oceaan een gezonken onderzeeër en een Amerikaans koopvaardijschip uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten gemeld. De schepen verg…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:23am -
 • Canada verhoogt dreigingsniveau terrorisme na dood militair
  Canada heeft het dreigingsniveau voor een terreuraanslag gisteren verhoogd van laag naar gemiddeld. Volgens een woordvoerder van de Canadese minister voor Openbare Veiligheid is er 'geen specifieke aanleiding' voor de verhoging.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:14am -
 • Ze troosten de beller, zijn zus is misschien even boodschappen doen
  De hoop was dat de asielzoekers in Pipodorp zouden blijven, maar in groepjes lopen ze kilometers naar winkels in de wijde omgeving.' Zo begint een reportage van RTV Drenthe over de opvang van gevluchte Syriërs in het dorpje Oranje. Het lijkt allemaa…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:11am -
 • Hoe versla ik als werknemer de robot?
  Minister Asscher sluit niet uit dat we in de nabije toekomst een structureel tekort aan banen hebben: het werk zal worden overgenomen door robots. Toch zijn we allerminst gedoemd tot werkloosheid. Sterker: als onze baan bedreigd wordt door een machin…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:01am -
 • Playboy gaat als papa verkiezingsstrijd in
  Hij was een graag geziene gast op de jetset feestjes van Rio. Is de omslag van Aécio Neves naar familieman geloofwaardig genoeg voor het Braziliaanse presidentschap?
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Marathon alleen voor de gevorderde loper
  In zijn column van 20 oktober legt Jean Pierre Geelen de vinger op de gevoelige plek. Er zijn genoeg voorbeelden: met twee looptrainingen vooraf aan de Dam tot Damloop meedoen (16,09 km), sommigen doen het zelfs helemaal zonder training vooraf en kij…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • China maakt zich op voor retourtje aarde-maan
  China staat op het punt een nieuwe sonde richting de maan te sturen. Het betreft een vaartuig dat een retourvlucht gaat maken. De missie is ter voorbereiding op Chang'e 5, die volgens plan in 2018 op de maan zal landen en monsters mee zal terugnemen…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Is dit een moskee, of een kathedraal?
  Het mooiste godshuis ter wereld staat in Córdoba. Het bisdom noemt het de kathedraal, maar dat is maar de helft van het verhaal. 'De kerk eigent zich ons symbool voor tolerantie toe.'
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Randstedeling wordt eenzaam en dik
  In Den Haag zal het aantal inwoners met overgewicht, eenzaamheid en met verhoogd risico op angst, depressie, diabetes en hartinfarct de komende jaren fors stijgen. Dat blijkt uit een studie van GGD Haaglanden. In 2020 is de helft van de volwassen Haa…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Mensen laten zich niet makkelijk vertellen dat ze gezonder moeten leven'
  De inwoners van Den Haag worden de komende jaren eenzamer en ze krijgen meer kans op overgewicht, angst, depressie, diabetes en hartinfarcten. Tot die zorgelijke conclusie komt GGD Haaglanden in een onderzoek. In de andere grote steden is dezelfde tr…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Mijn lichaam is te slecht voor staand volleybal'
  Chaïne Staelens (33) Ze speelde 365 wedstrijden in het reguliere nationale volleybalteam. Fysieke problemen dwongen haar te stoppen. Nu is Staelens terug, als zitvolleybalster.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Bisschoppen zijn geen mensen zoals God het bedoelde
  Een meerderheid van de bisschoppensynode vindt dat homo's geen mensen zijn zoals God ze bedoeld heeft. Want ze zijn niet gericht op gezin en voortplanting. (Commentaar, 20 oktober)Dat wordt beweerd door mannen die door hun celibaatsverplichting evenm…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • The Interpreter, Tony 10, Enemy at the Gates
  Iedere dag tipt de Volkskrant de beste films op televisie.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Als je openheid toont naar traditionele genezers, doen zij dat andersom ook'
  De westerse psychiatrie kan meestal niets met het geloof in geesten dat in veel culturen een grote rol speelt. Marjolein van Duijl ontdekte dat bezetenheid vaak samenhangt met trauma's.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • 'Alles wat IS achterlaat, is vernield'
  Journalist Barzan Iso (30) volgt de opmars van IS bij Kobani van binnenuit. Hij bericht vanuit een belegerde stad.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Nooit meer slapen, Moederskind en RTL Late Night
  Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Inloggen met je stem of vingerafdruk: sneller, handiger, maar ook veiliger?
  ING is ervan overtuigd: biometrische gegevens zijn veiliger dan wachtwoorden. Klanten kunnen sinds deze maand met hun iPhone verbaal geld overmaken.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Welke struikelblokken staan team Juncker te wachten?
  Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker houdt vandaag zijn maiden speech in het Europees Parlement. Hij kiest voor een voortvarende aanpak, maar die is niet zonder gevaren.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Helaas houden de euroleiders vast aan hun rampzalige koers
  Dat de eurocrisis weer dreigt op te laaien, zou niet mogen verrassen, gezien de nog altijd ongekend hoge schuldenlast. Deze zet een permanente rem op de economische ontwikkeling van de eurozone. Dankzij extra overheidsbestedingen en ruim monetair bel…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Het is akelig stil in de Afrikaanse bestuurskamers
  Prominente Afrikanen klagen over het gebrek aan hulp in de strijd tegen ebola. Maar het continent heeft zelf de gezondheidszorg verwaarloosd.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Denk na over wat je inneemt
  Criminaliseren van drugsgebruik werkt averechts en leidt tot veronachtzaming van gezondheidsrisico's.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Bijscholing op kosten van de baas
  Ruim de helft van de werkenden doet aan bijscholing. Meestal gaat het om een korte opleiding, een kleine groep waagt zich aan een lange. Twee van die doorzetters vertellen.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Amerikanen vinden honkbal saai geworden
  Afgelopen nacht zijn de World Series begonnen. Duels tussen topteams in Amerika trekken steeds minder kijkers, want het aantal honkslagen daalt.
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Molens roomse kerk draaien helemaal niet
  Tot de allerliefste, allerfatsoenlijkste en alleraandoenlijkste mensensoort behoort ongetwijfeld de progressieve katholiek. Altijd en overal heeft hij (of zij, want de progressieve katholiek gunt ook de vrouw haar plekje) het beste voor met de menshe…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Slavernij nuanceren
  Een aangrijpend verhaal over schipbreuk in relatie tot slavernij (O&D, 18 oktober). Wanneer een artikel als dit zo beladen is, vraagt het om nuanceringen. Bijvoorbeeld: weet de bewogen scribent hoeveel zwarten er omkwamen eer deze door hun landgenote…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -
 • Fietsoorlog in Londen: tegenstanders superfietspaden roeren zich
  Het is de droom van fietsend Londen: twee superfietspaden dwars door de metropool, van oost naar west en van noord naar zuid. Twee blauwe stroken van zo'n 25 kilometer elk, afgescheiden van het gemotoriseerde verkeer. Londen op z'n Amsterdams. Een vr…
  - 8 hours ago 22 Oct 14, 12:00am -

RTL

 • NieuwAmerikaanse jihadmeisjes opgepakt in Duitsland
  Drie tienermeisjes uit de buurt van de Amerikaanse stad Denver die zich wilden aansluiten bij Islamitische Staat, zijn afgelopen weekend gepakt in Duitsland.
  - 12 mins ago 22 Oct 14, 7:45am -
 • NieuwFraudeur 'in coma' loopt gewoon in de supermarkt
  Een man in Wales die twee jaar lang beweerde dat hij verlamd was en regelmatig in een coma wegzakte, is betrapt terwijl hij met zijn vrouw door de supermarkt liep.
  - 21 mins ago 22 Oct 14, 7:36am -
 • NieuwTimmermans krijgt extra taak in Brussel
  Als Europees Commissaris krijgt Frans Timmermans straks een extra taak. Hij krijgt ook Duurzame Ontwikkeling bij zijn takenpakket.
  - 25 mins ago 22 Oct 14, 7:32am -
 • NieuwVeerdiensten verstoord door hoog water
  Een aantal veerdiensten van en naar de Waddeneilanden vaart vanwege de hoge waterstand niet. Andere veerdiensten hebben ook problemen. Door het hoge water is laden en lossen niet goed mogelijk.
  - 36 mins ago 22 Oct 14, 7:21am -
 • NieuwWater klotst in het noorden over kades
  Door het opstuwende zeewater stijgt de waterstand in Noord-Nederland nog steeds. Rond 10:30 uur wordt daar hoogwater verwacht met een stand van ruim 4 meter boven NAP.
  - 48 mins ago 22 Oct 14, 7:09am -
 • NieuwBrit gruwelijk vermoord op Bali
  Een Britse man is dood gevonden op het Indonesische eiland Bali. Zijn keel was doorgesneden en zijn handen waren vastgebonden.
  - 55 mins ago 22 Oct 14, 7:02am -
 • Wat doet Amsterdam tegen radicalisering?
  Volgens burgemeester Van der Laan blijft de mogelijkheid dat er in Amsterdam een aanslag zal plaatsvinden bestaan. Maar wat doet de gemeente eraan?
  - 1 hour ago 22 Oct 14, 6:40am -
 • Hij moet het gaan doen: zijn soort redden
  Er zijn er nog maar zes van op de hele wereld: de noordelijke witte neushoorn. Twee daarvan, een mannetje en een vrouwtje, leven in de San Diego Zoo. De hoop is dat zij hun soort zullen redden.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:47am -
 • VS onderzoekt of wapens in handen zijn gekomen van IS
  De Verenigde Staten onderzoeken of Islamitische Staat wapens in handen heeft gekregen die waren gedropt voor Koerdische strijders in de Syrische stad Kobani.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:46am -
 • Burgemeester: Aanslag in Amsterdam blijft mogelijk
  Een aanslag in Amsterdam blijft tot de mogelijkheden behoren. Dat zegt de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:42am -
 • Wetsvoorstel ingetrokken: wethouder houdt 10 jaar wachtgeld
  De wachtgeldregeling voor wethouders en burgemeesters moest volgens een meerderheid van de Tweede Kamer worden versoberd. Maar minister Plasterk heeft het wetsvoorstel onverwachts ingetrokken.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:36am -
 • Canada verhoogt dreigingsniveau na aanslag op soldaat
  Canada heeft het dreigingsniveau voor een terreuraanslag van laag naargemiddeld verhoogd. De dreiging zou komen van terreurgroepen als IslamitischeStaat en al-Qaida.
  - 2 hours ago 22 Oct 14, 5:34am -
 • Duits gezin uit kabelbaan gered tijdens herfststorm
  De herfststorm woedde ook in andere landen. Een Duits gezin moest uit een kabelbaan gered worden tijdens de storm.
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 5:15am -
 • Herfststorm: wateroverlast in straten Rotterdam
  In de regio Rotterdam heeft de herfststorm voor overlast gezorgd: het water kon niet overal tegen worden gehouden en een aantal straten liep helemaal onder.
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 5:06am -
 • Te dik, eenzaam en depressief in de Randstad
  In Den Haag zullen in de nabije toekomst veel meer (te) dikke, eenzame mensen wonen die een verhoogd risico op angst, depressie, diabetes of een hartinfarct hebben.
  - 3 hours ago 22 Oct 14, 4:44am -
 • Kans op aanslag in Canada groter
  De kans op een aanslag in Canada is verhoogd van 'laag' naar 'gemiddeld'. De verhoging heeft te maken met de dreiging van IS en Al-Qaeda.
  - 4 hours ago 22 Oct 14, 3:33am -
 • Kippen komen om bij brand in Brabant
  Bij een grote brand op een kippenboerderij in Udenhout, Noord-Brabant, zijn zeker 3000 kippen omgekomen. Het vuur woedde in vier stallen.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 3:25am -
 • Amerikaanse cameraman heeft geen ebola meer
  De freelance cameraman van het Amerikaanse nieuwsprogramma NBC News die in Liberia ebola had opgelopen, is genezen. Hij mag vandaag het Amerikaanse ziekenhuis verlaten waar hij nu nog wordt behandeld.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 3:16am -
 • Wateroverlast in regio Rotterdam
  De storm die over het land trok zorgde in de regio Rotterdam voor overlast. Door hoge waterstanden zijn afgelopen nacht op verschillende plekken kades en straten onder water gelopen.
  - 5 hours ago 22 Oct 14, 3:10am -
 • VN: IS mogelijk schuldig aan poging genocide
  De strijd van Islamitische Staat (IS) tegen yezidi's in Irak is mogelijk een poging tot genocide. Dat heeft de adjunct-secretaris-generaal voor de mensenrechten van VN Ivan Simonovic gezegd.
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 11:06pm -
 • Vlaamse artsen houden wel van een biertje
  Vlaamse huisartsen drinken te veel. Een op de drie is zelfs risicodrinker. De meesten durven geen hulp te zoeken voor dit probleem. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 600 huisartsen.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 10:24pm -
 • Wapendropping VS belandt bij IS
  Nederlandse F-16's hebben de afgelopen week 14 missies boven Irak uitgevoerd, een stuk minder dan de week ervoor. In Syrie voerden de Amerikanen weer nieuwe luchtaanvallen uit. De afgelopen dagen hebben ze ook wapens gedropt voor de Koerden in Kob…
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 10:19pm -
 • Verslagen reacties op plotselinge overlijden Gaaikema
  Veel meelevende reacties op het plotselinge overlijden van Seth Gaaikema. De cabaretier werd vandaag met hartklachten in het ziekenhuis opgenomen. Kort daarna overleed hij. Seth Gaaikema is 75 jaar geworden.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 10:16pm -
 • In buitenland wel slachtoffers door herfststorm
  De storm woedt ook in onze buurlanden. In het centrum van Londen overleed een vrouw toen ze werd geraakt door een omvallende boom. Ook op andere plekken waren bomen niet bestand tegen de storm, vier mensen raakten daardoor gewond.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 10:07pm -
 • Storm was heftig, maar overlast viel mee
  Sluizen die gesloten worden, auto's die worden weggesleept. De eerste najaarsstorm in ons land is met windkracht 9 en windstoten van 110 kilometer per uur nog niet voorbij. Maar de gevolgen zijn tot nu toe beperkt gebleven.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 10:07pm -
 • Vooral kust krijgt nog wat te verduren
  De overlast door de eerste herfststorm van het jaar lijkt tot nu toe mee te vallen. Het blijft vannacht in het hele land wel onstuimig, maar vooral langs de kust kunnen nog zware windstoten voorkomen.
  - 11 hours ago 21 Oct 14, 9:11pm -
 • Boek kroongetuige Fred Ros mag pas over halfjaar verschijnen
  De publicatie van een boek met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het zogeheten Passageproces, moet een halfjaar worden uitgesteld. Dat heeft de rechter in Zutphen bepaald.
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 7:47pm -
 • Stel met baby gered uit kabelbaan Keulen
  Twee Amerikaanse toeristen en een stel met een baby en een peuter zijn vanavond bevrijd uit een vastgelopen kabelbaan boven de Rijn bij de Duitse plaatse Keulen.
  - 12 hours ago 21 Oct 14, 7:33pm -
 • Lichamen jonge kinderen in opslagbedrijf Canada
  In een Canadees bedrijf dat opslagruimte verhuurt, zijn vier lijken van heel jonge kinderen ontdekt.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 7:23pm -
 • Oosterscheldekering dicht om storm
  De schuiven van de Oosterscheldekering gaan om 22:20 uur dicht. Door de combinatie van storm en springtij wordt het waterpeil vannacht erg hoog.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 7:21pm -
 • Blikseminslag op het spoor: treinen rijden niet
  Onweer zorgt voor problemen op het spoor. Tussen Baarn en Den Dolder is de bliksem ingeslagen. Daardoor rijden daar de rest van de avond geen treinen meer.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 6:58pm -
 • Monica Lewinsky terug in de spotlight voor campagne
  Monica Lewinsky, de voormalige minnares van Bill Clinton, leefde lang een teruggetrokken bestaan. Maar nu voert ze campagne voor jongeren die online worden gepest. In de jaren negentig maakte ze het zelf als eerste mee.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 6:45pm -
 • Nederlandse F-16's minder ingezet boven Irak
  Nederlandse F-16’s hebben de afgelopen week 14 missies boven Irak uitgevoerd, een stuk minder dan de week ervoor.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 6:42pm -
 • Noord-Korea laat Amerikaan gaan
  Noord-Korea heeft een Amerikaan vrijgelaten die in mei was opgepakt en sindsdien vastzat. Jeffrey Fowle is op weg naar de VS.
  - 13 hours ago 21 Oct 14, 6:29pm -
 • Misser VS: wapens voor Koerden in handen IS
  Een deel van de wapens die de Amerikanen hebben gedropt voor de Koerden in Kobani, lijkt in handen te zijn gevallen van IS.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 6:27pm -
 • Sociale werkvoorziening stopt voor 2000 mensen
  Grote onzekerheid voor misschien wel 2000 mensen in de sociale werkvoorziening. De sociale werkplaatsen worden langzaam afgebouwd. Iedereen met een vast contract mag blijven. Maar mensen met een tijdelijk contract, dreigen hun baan kwijt te raken.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 6:27pm -
 • 'Oscar de la Renta bracht ultieme glamour'
  De man die elke vrouw mooier kon maken is overleden. Oscar de la Renta, steun en toeverlaat van Amerikaanse first ladies en talloze sterren.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 6:22pm -
 • Pedofiel bestraft met hulp van virtueel meisje
  Ze lijkt levensecht, maar dat is ze niet. En toch heeft ze ervoor gezorgd dat een Australische man nu veroordeeld is voor seksueel misbruik via het internet. Het virtuele meisje Sweetie is gemaakt door een Nederlands ontwerpbureau in opdracht van…
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 6:15pm -
 • Stel met baby vast in kabelbaan Keulen
  Toeristen zijn blijven steken in een kabelbaan over de Rijn in het Duitse Keulen nadat die was vastgelopen. Een stel met een baby zat aan het begin van de avond nog steeds vast.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 6:14pm -
 • Oscar Pistorius vijf jaar achter tralies
  Eén van de meest geruchtmakende moordzaken in Zuid-Afrika is tot een voorlopig einde gekomen. Oscar Pistorius, de gehandicapte Olympiër met de bijnaam Blade Runner, schoot zijn vriendin dood en is nu veroordeeld tot vijf jaar cel.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 6:12pm -
 • Herfststorm raast over Nederland: de beelden
  Hoge golven beuken op de pier in IJmuiden. En in Delfzijl staat het water tot drie meter hoger dan normaal. Door de combinatie van storm en springtij kan het water enorm opkomen.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 5:59pm -
 • Tour-directie: verkeersobstakels Utrecht moeten eruit
  Niet de gemeente Utrecht, maar de directie van de Tour de France bepaalt voor een belangrijk deel hoe de de stad er volgend jaar uitziet als de Tour op bezoek komt. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 5:46pm -
 • Klein café per direct op de bon bij opgestoken sigaret
  Het kleine buurtcafé krijgt geen uitzonderingspositie op het rookverbod. Het gaat gewoon op de bon als er gerookt wordt. En het rookverbod in kleine kroegen gaat per direct in.
  - 14 hours ago 21 Oct 14, 5:30pm -
 • 'Ebolacontrole bij aankomst Schiphol weinig zinvol'
  Het is weinig zinvol om mensen die vanuit Afrikaanse risicolanden naar Nederland reizen, bij aankomst op bijvoorbeeld Schiphol te controleren op ebola. Dat zegt minister Edith Schippers van Volksgezondheid.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 4:24pm -
 • Ravage door storm in Tilburg-West
  De storm heeft een grote ravage veroorzaakt in een paar straten in Tilburg-West. Volgens ooggetuigen lijkt het alsof er een tornado heeft huisgehouden.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 4:09pm -
 • Zo landden de vliegtuigen op Schiphol vandaag
  Het is altijd indrukwekkend om de landingen van vliegtuigen te zien tijdens een storm. Zo ook vandaag. Bekijk hier de beelden van vliegveld Schiphol, gedraaid door een cameraman van RTV Noord-Holland.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 4:09pm -
 • Spaanse verpleegster genezen van ebola
  De Spaanse verpleegster die besmet was met ebola, is genezen. Ook een tweede test is negatief.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 4:03pm -
 • Aanklagers Pistorius overwegen hoger beroep
  Tijdens het proces was Oscar Pistorius regelmatig in tranen, vandaag hoordede 27-jarige atleet het vonnis onbewogen aan. De familie van Pistoriusaccepteert de uitspraak, maar de aanklagers overwegen in hoger beroep tegaan.
  - 16 hours ago 21 Oct 14, 3:50pm -
 • Storm: vooral kleine incidenten
  Hulpdiensten zijn zo'n 45 keer uitgerukt voor meldingen over stormschade. Over het algemeen blijft het bij kleine incidenten.
  - 17 hours ago 21 Oct 14, 3:19pm -
 • Live: webcams op het strand en de weg
  Nederland maakt zich op voor de eerste herfststorm van het jaar, een staartje van tropische orkaan Gonzalo. Vooral het noordwesten kan het zwaar te verduren krijgen. Kijk via deze webcams live mee.
  - 17 hours ago 21 Oct 14, 3:15pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse