Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Update: ruim 1.300 doden in Nepal
  Nepal is vanochtend getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. Dat heeft het Amerikaanse geologisch instituut USGS gemeld, zo schrijft het ANP.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 10:03pm -
 • IS executeert 185 Iraakse militairen
  Strijders van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) hebben 185 Iraakse militairen geëxecuteerd. De militairen werden gevangengenomen en gedood, nadat de islamisten hun legerbasis bij het Thartharmeer onder de voet hadden gelopen.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:53pm -
 • Uitslagen Eredivisie
  Vanavond werd er in verschillende stadions weer gezellig geschopt en gerend.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:44pm -
 • Steekpartij in Nieuwerkerk a/d IJssel
  Bij een steekpartij in een woning in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn vanavond twee gewonden gevallen. Een bewoner werd met een mes gestoken en moest naar het ziekenhuis.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:42pm -
 • Cipiers in het nauw na opstand België
  Meerdere werknemers van de Nieuwewandeling, een cellencomplex in het Belgische Gent, hebben zich enige uren moeten opsluiten nadat gevangenen begonnen te muiten. De rellen, die samenhingen met een eerder incident, zouden inmiddels bedwongen zijn.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:38pm -
 • 'Bevolking wist wat te doen bij aardbeving'
  De bevolking in het door een aardbeving getroffen gebied in Nepal is jarenlang opgeleid om te kunnen omgaan met aardschokken. Het Vlaamse Rode Kruis heeft samen met onder meer de Britse zusterorganisatie ingezet op dat onderwerp.
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:59pm -
 • Advocaat steunt speler die 15-jarige 'deed'
  Voetballer Adam Johnson, die men verdenkt van meerdere seksdelicten met een meisje van 15 jaar, is door trainer Dick Advocaat opgenomen in de selectie voor de match van zaterdag. Zijn club Sunderland speelt dan tegen Stoke City.
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:54pm -
 • 'Bank, help klant aan lagere rente'
  Banken moeten klanten helpen aan een lagere hypotheekrente. Dat vindt de Vereniging Eigen Huis (VEH). Hypotheekklanten met een lopend rentecontract kunnen op die manier profiteren van de huidige lage rente en daardoor hun maandlasten flink verlagen.
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 8:14pm -
 • Na 40 jaar moordaanklacht voor Britse soldaat
  Een nu 73-jarige Britse militair die halverwege de jaren zeventig in Noord-Ierland was gelegerd, is aangeklaagd voor poging tot moord op een Noord-Ierse man. Militairen schoten de toen 27-jarige zwakbegaafde John Pat Cunningham in 1974 dood toen die…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 7:58pm -
 • 'Kwetsbare' bejaardenmishandelaar 020 vrij
  Een rechtbank heeft de 26-jarige Amsterdammer die een vrouw van 78 jaar op straat mishandelde weer op de samenleving losgelaten. De rechter zou gisteren geoordeeld hebben dat "door een unieke samenloop van omstandigheden er geen gevaar voor herhaling…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 7:49pm -
 • 'EU werkt niet aan plan B Griekenland'
  De eurogroep, het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden, werkt niet aan een plan B of noodscenario voor Griekenland. Volgens het ANP zei voorzitter Dijsselbloem dat vandaag in de Letse hoofdstad Riga. "We gaan daar ook niet over p…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 7:17pm -
 • Conducteur bedreigd met mes
  Een 39-jarige man uit Tegelen heeft vanochtend in de trein van Venlo naar Den Haag een conducteur bedreigd met een mes. Volgens het ANP heeft de politie dat vandaag laten weten.
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 6:58pm -
 • 'Française verijdelde terreurdaad'
  Aurélie Châtelain, de vrouw die zondag door de radicale moslim Sid A.G. werd vermoord in Villejuif, ten zuiden van Parijs, zou wel eens een heldin kunnen zijn. Ze verwondde de fanaticus terwijl hij haar auto probeerde te stelen, waardoor hij zijn t…
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 6:52pm -
 • 'K-dag fris, doch goeddeels droog'
  Koningsdag wordt fris maar blijft wel grotendeels droog. Dat verwachtte MeteoGroup vandaag.
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 6:29pm -
 • 'Kapitein bootvluchtelingen was gedwongen'
  De vermoedelijke kapitein van de vluchtelingenboot die voor de kust van Libië zonk, is "door smokkelaars gedwongen de boot te besturen". Dat zei althans de vermeende broer van de man, Makrem Mahjoub, vandaag tegen persbureau Reuters.
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 6:15pm -

BNR

 • ZZP Online | Apple Watch, het begin van een nieuw Tijdperk
  Ben van der Burg hééft hem: de Apple Watch! Als eerste live op de Nederlandse radio. Daar moeten we even bij stilstaan, want het horloge bemachtigen, dat viel nog niet mee. En daar zit wel een aardig verhaal achter.
  - 16 uren geleden 25 Apr 15, 10:51am -
 • Hans van Baalen: Laat Griekenland maar failliet gaan
  Met Griekenland valt niet serieus meer te praten. Je kunt daarom het best de financiën naar het land afsluiten en dan zal Griekenland, zegt VVD-Europarlementariër Hans van Baalen tegen BNR. "Ik zie het niet gebeuren dat ze zich hervormen."
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 6:22pm -
 • Kamp: 'We blijven elektrisch rijden stimuleren'
  De overheid zal elektrisch rijden in Nederland blijven ondersteunen en stimuleren, ondanks dat het geld kost, zegt minister Kamp. Waarschijnlijk wordt de manier waarop het gebeurt wel anders.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 4:24pm -
 • Bussemaker bezorgd: It's raining men, ook bij lintjesregen
  Minister Bussemaker van Emancipatie roept iedereen op om voor volgend jaar vooral vrouwen voor te dragen voor een lintje. Bij de vandaag uitgereikte koninklijke onderscheidingen valt op dat twee keer zoveel mannen als vrouwen een versiersel ontvingen…
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 4:16pm -
 • 'Verloren vertrouwen in rechtssysteem fataal voor Lau Geeraets'
  Het verlies aan vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem is waarschijnlijk de reden geweest voor de zelfmoord van Lau Geeraets, die gisteren nog levenslang kreeg voor een dubbele moord. Dat zegt zijn advocaat Geert Jan Knoops tegen BNR.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 3:46pm -
 • Gek, gekker, gekst: Nissan Juke NISMO RS
  Gekker dan gek. Dat is de Nissan Juke NISMO RS. De Japanners hebben 214pk in een mini-SUV gepropt. Is dat leuk? Presentator Meindert Schut zocht het uit.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 3:23pm -
 • PvdA-Europarlementariër Kati Piri: 'Grotere stappen nodig tegen mensensmokkel'
  De maatregelen die de EU neemt tegen de mensensmokkel via de Middellandse Zee zijn een stap in de goede richting. Maar ze gaan nog lang niet ver genoeg, zegt Kati Piri, europarlementariër voor de PvdA.
  - 2 dagen geleden 24 Apr 15, 1:56pm -
 • Robben treft Messi, Juve tegen Real in halve finale CL
  Arjen Robben en Bayern München moeten met FC Barcelona zien af te rekenen om de finale van de Champions League te bereiken.
  - 2 dagen geleden 24 Apr 15, 12:41pm -
 • Arbeider Aziatische kledingfabriek nog altijd zwaar onderbetaald
  Er is nog steeds veel mis met de manier waarop onze kleren worden geproduceerd. Dat zegt de Schone Kleren Campagne, die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken.
  - 2 dagen geleden 24 Apr 15, 12:39pm -
 • Nieuwe burgemeester Maastricht: 'Ik ben goed in verbinden'
  Annemarie Penn-te Strake volgt Onno Hoes op als burgemeester van Maastricht. Hoes kondigde een paar maanden geleden zijn vertrek aan, na enkele incidenten rond zijn privéleven. De eerste reactie op de keuze voor Penn zijn enthousiast.
  - 2 dagen geleden 24 Apr 15, 8:36am -

Buienradar

NOS

 • Reddingswerk volop aan de gang in Nepal
  Reddingswerkers zijn in Nepal bij het krieken van de dag aan de slag gegaan om slachtoffers van de aardbeving van gisteren te helpen. Met vrachtwagens en helikopters worden tenten en hulpgoederen verspreid. Veel gebieden zitten zonder water en elektr…
  - 1 uur geleden 26 Apr 15, 1:37am -
 • Man in Osdorp in auto doodgeschoten
  In de Amsterdamse wijk Osdorp is vannacht een man in zijn auto doodgeschoten. Over de identiteit van de man kan de politie nog niets zeggen. De recherche onderzoekt de zaak. Volgens de politie is de schutter of zijn de schutters gevlucht in een donke…
  - 1 uur geleden 26 Apr 15, 1:15am -
 • Achtervolging op A12 eindigt in botsing
  De politie heeft zaterdagavond autodieven achtervolgd op de A12. De rit eindigde in Rijswijk met een botsing.Agenten zagen de gestolen auto rijden op de snelweg. De inzittenden gingen er als een speer vandoor, waarna de politie de achtervolging inzet…
  - 2 uren geleden 26 Apr 15, 12:47am -
 • Protest in Baltimore eindigt in gevechten met politie
  In Baltimore is een demonstratie tegen de politie uitgelopen op rellen. Duizenden mensen demonstreerden vanwege de dood van een zwarte man die bij zijn arrestatie gewond raakte maar in eerste instantie geen medische hulp kreeg. De man overleed zondag…
  - 2 uren geleden 26 Apr 15, 12:35am -
 • Russische hackers lazen e-mails Barack Obama
  Russische hackers hebben vorig jaar e-mails van president Obama gelezen, meldt de New York Times. Maar ze zijn volgens de krant niet doorgedrongen tot de server met strikt geheime e-mails van de Amerikaanse president die hij via zijn BlackBerry-telef…
  - 3 uren geleden 26 Apr 15, 12:04am -
 • IS vermoordt ruim honderd Iraakse militairen
  Strijders van Islamitische Staat hebben zeker 127 Iraakse militairen vermoord na de inname van een dam bij Fallujah. Onder de slachtoffers zijn een generaal, een brigadecommandant en officieren.De terreurgroep IS heeft grote delen van de Iraakse prov…
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 10:22pm -
 • Constantijn eert Deense winnaar World Press Photo
  Prins Constantijn heeft de Deense fotograaf Mads Nissen de prijs overhandigd voor de World Press Photo. Nissen won de prijs, een bedrag van 10.000 euro, met een foto van een Russisch homopaar. De foto is onderdeel van een project van Nissen over homo…
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:35pm -
 • 'Overal om zich heen zagen ze de huizen instorten'
  Het begin van een lang weekend: het belooft een mooie dag te worden. Die begint voor Ram Budhathoki uit Oegstgeest zoals gewoonlijk met het checken van Facebook. Hij leest van de aardbeving in zijn geboorteland. De eerste berichten zijn onwerkelijk.…
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:20pm -
 • 'De Nachtwolven' toch op weg naar Berlijn
  De beruchte Russische motorclub 'De Nachtwolven' is vertrokken uit Moskou. Leden van de motorbende zijn op weg naar Berlijn om daar op 9 mei het einde van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, zeggen ze. Via Wit-Rusland, Polen, Tsjechië, Slowakije e…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:32pm -
 • 'Stuur ons dan maar weer terug naar Guantánamo Bay'
  Oud-gedetineerden van Guantánamo Bay hebben geprotesteerd bij de Amerikaanse ambassade in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Ze zijn boos omdat ze hun verblijfplaats te klein vinden en de maandelijkse vergoeding te laag. Daarom vragen ze nu de VS…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:25pm -
 • Palestijnen doodgeschoten die militairen aanvielen
  Israëlische militairen hebben de afgelopen 24 uur twee Palestijnen doodgeschoten. Dat gebeurde bij twee verschillende incidenten, in Oost-Jeruzalem en in Hebron op de Westelijke Jordaanoever.In Oost-Jeruzalem was het slachtoffer een 17-jarige jongen…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:18pm -
 • 'Sterven op de Middellandse Zee? Het maakt me niet uit'
  Niet alleen oorlogslachtoffers vluchten via Afrika naar Europa. Ook in het relatief rustige Ghana willen jongeren de oversteek naar Europa wagen. Daarvoor riskeren ze een reis door landen waar het bepaald niet veilig is. Via Burkina Faso, Mali, Niger…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 7:24pm -
 • Nederlander wordt hoofd VN-missie tegen ebola
  De Nederlander Peter Jan Graaff is benoemd tot hoofd van de speciale VN-missie die in West-Afrika strijdt tegen ebola. Dat heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon bekendgemaakt. Graaff was al sinds oktober vorig jaar in Liberia, waar hij voor de VN…
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 7:14pm -
 • 'Iedereen moet kunnen profiteren van lage hypotheekrente'
  Vereniging Eigen Huis (VEH) wil dat alle huiseigenaren kunnen profiteren van de lage hypotheekrente, ook wie een lopende hypotheek heeft met een hoge rente. Daarom roept de belangenorganisatie hypotheekverstrekkers op dat mogelijk te maken.Wie nu zij…
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 7:09pm -
 • President Piëch verliest machtsstrijd bij Volkswagen
  De ruzie binnen de top van Volkswagen heeft geleid tot het vertrek van president-commissaris Ferdinand Piëch. Hij legt zijn functie bij de Duitse autofabrikant per direct neer. Zijn vrouw stapt ook uit de raad van commissarissen.De ruzie ontstond to…
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:49pm -
 • 'Nederlandse toeristen in Nepal maken het goed'
  Er zijn zeker 140 Nederlanders via een reisbureau op vakantie in Nepal, dat getroffen is door een aardbeving. Via Djoser zijn 60 tot 70 mensen op vakantie naar Nepal gegaan, via SNP en Fox Vakanties ruim 70.Iedereen maakt het goed, zeggen de reisorga…
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:32pm -
 • De week in beeld: van huldiging PSV tot aardbeving in Nepal
  Een selectie van bijzondere, nieuwswaardige of spraakmakende foto's van afgelopen week. Van de huldiging van PSV in Eindhoven tot de Koningsspelen. Van een schipbreuk met bootvluchtelingen bij Rhodos tot een grote aardbeving in Nepal.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:17pm -
 • Verstappen wil de snelste zijn, zelfs in een zeepkist
  Max Verstappen gaat zijn geluk beproeven in een zeepkist. De Formule 1-coureur doet 16 mei mee aan een zeepkistenrace op de Cauberg in Valkenburg. Het team van Verstappen zal het daar op een 480 meter lang parcours vol hindernissen opnemen tegen zest…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:26pm -
 • Grieken speuren naar verborgen miljarden via Google Earth
  De Griekse overheid is honderden zeer vermogende Grieken op het spoor die belastingfraude hebben gepleegd. Dat zegt Dimitris Masinas, het hoofd van de speciale belastingeenheid 'fraudeaanpak zeer rijke individuen'. De aanhouding eerder deze week van…
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 4:03pm -
 • Microbiologen lauweren Artsen zonder Grenzen
  Door NOS-redacteur Rinke van den Brink vanuit KopenhagenArtsen zonder Grenzen (AzG) heeft een onderscheiding gekregen van de Europese Organisatie voor Medische Microbiologie en Infectieziekten (ESCMID). De microbiologen zijn diep onder de indruk van…
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 3:52pm -

Trouw

AD

 • Wereldtreffer LeBron James van 28 meter

  Wereldtreffer LeBron James van 28 meter

  Basketballer LeBron James is een van de betere spelers, en tijdens een training liet hij dat deze week nog maar eens zien. Van 28 meter legt hij
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 10:10pm -
 • Motorcoureur Marquez breekt vinger

  Motorcoureur Marquez breekt vinger

  Motorcoureur Marc Marquez heeft bij een trainingsongeval op een crossmotor een vinger gebroken. De Spaanse wegracer van Honda is daarvoor vandaag
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 10:09pm -
 • Utrechtse fietser geslagen en overvallen

  Utrechtse fietser geslagen en overvallen

  Een 24-jarige Utrechter is vrijdagavond overvallen op de Beneluxlaan (Kanaleneiland) door twee nog onbekende mannen. De daders gingen er met zijn
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:57pm -
 • Stegeman: dit voelt als een kampioenschap

  Stegeman: dit voelt als een kampioenschap

  Coach John Stegeman van Heracles Almelo haalde zaterdagavond na de bevrijdende zege bij concurrent NAC Breda (1-3) even fijntjes de belabberde
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:46pm -
 • Cocu: Toch een mooie avond

  Cocu: Toch een mooie avond

  Hoewel voor PSV eigenlijk niets meer op het spel stond, pakte de ploeg van trainer Phillip Cocu zaterdag in blessuretijd toch de winst bij
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:25pm -
 • Khloé Kardashian stuurt borstenfoto: 'respectloos'

  Khloé Kardashian stuurt borstenfoto: 'respectloos'

  Khloé Kardashian vraagt haar zwager graag om advies, ook als het om het plaatsen van intieme foto's gaat. Zo stuurde ze een foto van haar
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:17pm -
 • Maaskant: Nu de nacompetitie maar winnen

  Maaskant: Nu de nacompetitie maar winnen

  NAC-trainer Robert Maaskant had zaterdag na de beslissende thuisnederlaag tegen concurrent Heracles Almelo (1-3) nog weinig van zijn vertrouwde
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:16pm -
 • Everton-aanvoerder Jagielka: Rooney komt ooit terug

  Everton-aanvoerder Jagielka: Rooney komt ooit terug

  Wayne Rooney staat open voor een terugkeer naar Everton. Dat zegt aanvoerder Phil Jagielka tegen Daily Telegraph. En als hij komt, dan is dat
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 9:07pm -
 • Rentree Schaars na ruim een jaar blessureleed

  Rentree Schaars na ruim een jaar blessureleed

  Stijn Schaars heeft vandaag na ruim een jaar blessureleed zijn rentree gemaakt in de hoofdmacht van PSV. De 31-jarige middenvelder kwam in de
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 9:02pm -
 • Linssen: Carnaval in kleedkamer

  Linssen: Carnaval in kleedkamer

  Als geboren Limburger weet Bryan Linssen wel hoe hij een feestje moet bouwen. Maar de succesvolle aanvaller van Heracles Almelo keek vanavond na
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:53pm -
 • Anderlecht verpulvert Kortrijk

  Anderlecht verpulvert Kortrijk

  Anderlecht heeft vanavond flink uitgehaald tegen Kortrijk. De Brusselaars wonnen op eigen veld het play-offduel in de kampioenspoule met liefst
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:49pm -
 • Vermeulen wint Zuid-Oost Drenthe Classic

  Vermeulen wint Zuid-Oost Drenthe Classic

  Wielrenner Jeff Vermeulen heeft vandaagde Zuid-Oost Drenthe Classic gewonnen, een wedstrijd uit de topcompetitie. De renner van Cycling Team Jo
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:43pm -
 • Beachduo tevreden ondanks zilveren plak

  Beachduo tevreden ondanks zilveren plak

  Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn hun seizoen begonnen met een zilveren plak. Het Nederlandse koppel verloor zaterdag
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:30pm -
 • Dodental na aardbeving Nepal blijft stijgen

  Dodental na aardbeving Nepal blijft stijgen

  Het dodental door de zware aardbeving in Nepal is gestegen tot meer dan 1400. Er zijn zeker 1700 mensen gewond geraakt. Voor zover bekend maken
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:30pm -
 • Pochettino bedankt fans Spurs voor steun

  Pochettino bedankt fans Spurs voor steun

  Mauricio Pochettino is blij met de steun die hij kreeg tijdens het duel van zijn club Tottenham Hotspur met Southampton. Voor de manager was het
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:29pm -

Telegraaf

 • Bewolkt en buiig
  Zeist (weeronline.nl), 26 april 2015 - Vandaag is het bewolkt en buiig. Daarbij is in het zuiden en oosten ook kans op onweer. Ook Koningsnacht verloopt in het binnenland waarschijnlijk nat. Koningsdag (morgen) is het 's middags op veel plekken droog…
  - 3 uren geleden 26 Apr 15, 12:00am -
 • Motorcoureur breekt vinger
  Motorcoureur Marc Marquez heeft bij een trainingsongeval op een crossmotor een vinger gebroken. De Spaanse wegracer van Honda is daarvoor zaterdag in een ziekenhuis in Barcelona behandeld.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:53pm -
 • 'Kate bevalt op Koningsdag'
  Kate zal op Koningsdag bevallen van haar tweede prinsje of prinsesje. Althans, dat denkt 40% van de lezers van Prive.nl. 32% verwacht dat Kate 29 april, op haar trouwdag met prins William, haar kindje zal baren.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:47pm -
 • STATISTIEKEN eredivisie zaterdag
  De voetbalavond werd geopend door sc Heerenveen en Willem II. Er werd in Friesland om 18.30 uur afgetrapt.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:47pm -
 • Depay ontkent gesprek met ManU
  PSV-aanvaller Memphis Depay heeft zaterdagavond na de overwinning op Excelsior ontkend dat hij een gesprek heeft gehad met Manchester United.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:37pm -
 • Stegeman: 'Als een titel'
  Coach John Stegeman van Heracles Almelo haalde zaterdagavond na de bevrijdende zege bij concurrent NAC Breda (1-3) even fijntjes de belabberde uitgangspositie van zijn ploeg na de eerste serie competitiewedstrijden aan.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:30pm -
 • Wijnaldum: 'Dit tekent seizoen PSV'
  Aanvoerder Georginio Wijnaldum was zaterdag na de zege op Excelsior (2-3) vol lof over de manier waarop PSV de winst uit het vuur had gesleept.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:20pm -
 • Maaskant blijft gewoon bluffen
  NAC-trainer Robert Maaskant had zaterdag na de beslissende thuisnederlaag tegen concurrent Heracles Almelo (1-3) nog weinig van zijn vertrouwde bluf verloren.
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 9:10pm -
 • Cocu vooral blij voor Schaars
  PSV-trainer Phillip Cocu was tevreden dat zijn ploeg tegen Excelsior op de valreep drie punten uit het vuur sleepte, maar was vooral blij voor Stijn Schaars. De middenvelder maakte na lang blessureleed zijn rentree en was meteen belangrijk.
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 9:05pm -
 • Schaars terug na jaar lang leed
  Stijn Schaars heeft zaterdag na ruim een jaar blessureleed zijn rentree gemaakt in de hoofdmacht van PSV. De 31-jarige middenvelder kwam in de uitwedstrijd tegen Excelsior vlak voor tijd in het veld voor Luuk de Jong. Schaars leidde in blessuretijd h…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 9:01pm -
 • 'Streppel start bloemenstal'
  Willem II moest zaterdagavond tegen sc Heerenveen voor de zoveelste keer dit seizoen genoegen nemen met complimenten in plaats van een overwinning.
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:59pm -

Elsevier

 • 'Russen lazen niet-geheime e-mails Obama'
  WASHINGTON (ANP) - Russische hackers hebben vorig jaar het e-mailverkeer van het Witte Huis gehackt. Ze konden daardoor een onbekend aantal e-mails van president Barack Obama lezen. De cybercriminelen hebben echter geen geheime informatie kunnen stel…
  - 2 uren geleden 26 Apr 15, 12:21am -
 • Protest tegen politiegeweld loopt uit de hand
  BALTIMORE (ANP) - Zeker tweeduizend mensen zijn zaterdag in het Amerikaanse Baltimore de straat op gegaan vanwege een zwarte man die vorige week na politiegeweld om het leven kwam. Tijdens de protestmars leek het er rustig aan toe te gaan, maar op ee…
  - 2 uren geleden 26 Apr 15, 12:20am -
 • Nederlander leidt ebolamissie VN
  GENVE (ANP) - De Nederlander Peter Jan Graaff gaat de ebolamissie van de Verenigde Naties leiden. De VN maakte zaterdag bekend dat hij het nieuwe hoofd is van de speciale missie die het besmettelijke virus bestrijdt in West-Afrika, schrijven internat…
  - 2 uren geleden 26 Apr 15, 12:18am -
 • Zweden bevrijd uit handen al-Qaeda Syrië
  STOCKHOLM (ANP) - Twee Zweden die in 2013 werden ontvoerd in Syrië zijn vrijgelaten. De gevangenen konden uit de handen van het Nusra Front, de Syrische afdeling van terreurbeweging al-Qaeda, worden bevrijd met behulp van Palestina en Jordanië, maa…
  - 2 uren geleden 26 Apr 15, 12:17am -
 • Gewonden steekpartij Nieuwerkerk a/d IJssel

  Gewonden steekpartij Nieuwerkerk a/d IJssel

  NIEUWERKERK A/D IJSSEL (ANP) - Bij een steekpartij in een woning in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn zaterdagavond twee gewonden gevallen. Een bewoner werd met een mes gestoken en moest naar het ziekenhuis. Een agent liep ook een verwonding op toen hi…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:33pm -
 • Olie bedreigt kust Tenerife en La Gomera
  MADRID (ANP) - Elf dagen na de ondergang van een Russische vistrawler bij de Canarische Eilanden dreigt zware stookolie uit het wrak op de kust te lopen. De eilanden Tenerife en La Gomera worden bedreigd omdat de wind is gedraaid. Het Wereldnatuurfon…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:23pm -
 • Betere veiligheid kledingindustrie kost banen
  DHAKA (ANP) - Verbetering van de veiligheid in de kledingindustrie na de ramp met Rana Plaza in Bangladesh heeft tot 150.000 mensen hun baan gekost. Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd rapport van de Duitse organisatie Transparency International…
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 6:41pm -
 • Koenders: beelden Nepal hartverscheurend
  DEN HAAG (ANP) - Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) is geschokt door het enorme aantal slachtoffers van de aardbeving in Nepal. ,,Ik leef mee met de bevolking van Nepal en iedereen die is geraakt door dit natuurgeweld. De schokkende beelden…
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 6:06pm -
 • 'Bank moet klant helpen aan lagere rente'

  'Bank moet klant helpen aan lagere rente'

  AMERSFOORT (ANP) - Banken moeten klanten helpen aan een lagere hypotheekrente. Dat vindt de Vereniging Eigen Huis (VEH). Hypotheekklanten met een lopend rentecontract kunnen op die manier profiteren van de huidige lage rente en daardoor hun maandlast…
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 6:01pm -
 • Na 40 jaar moordaanklacht voor Britse soldaat

  Na 40 jaar moordaanklacht voor Britse soldaat

  BELFAST (ANP) - Een nu 73-jarige Britse militair die halverwege de jaren zeventig in Noord-Ierland was gelegerd, is aangeklaagd voor poging tot moord op een Noord-Ierse man. Militairen schoten de toen 27-jarige zwakbegaafde John Pat Cunningham in 197…
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:35pm -
 • Fraude met paarden bij Limburgs bedrijf
  DEN HAAG (ANP) - Een bedrijf in Limburg wordt verdacht van fraude met paarden. De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) legde daarom zaterdag beslag op een woning, voertuigen, bankrekeningen en de…
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:17pm -
 • Soldaat krijgt minder vaak tuchtstraf
  DEN HAAG (ANP) - Het aantal tuchtprocessen en -straffen bij het leger is de afgelopen jaren sterk teruggelopen. In 2012 waren er nog 873 tuchtzaken tegen militairen, vorig jaar nog maar 522. Het aantal tuchtstraffen is afgenomen van 755 naar 425. Dat…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:54pm -
 • IS executeert 185 Iraakse militairen
  BAGDAD (ANP) - Strijders van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) hebben 185 Iraakse militairen geëxecuteerd. De militairen werden gevangengenomen en gedood, nadat de islamisten hun legerbasis bij het Thartharmeer onder de voet hadden gelopen. Da…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:54pm -
 • 'Frisse maar grotendeels droge Koningsdag'

  'Frisse maar grotendeels droge Koningsdag'

  WAGENINGEN (ANP) - Koningsdag wordt fris maar blijft wel grotendeels droog. Dat verwachtte MeteoGroup zaterdag. In de nacht van zondag op maandag trekt naar verwachting een gebied met veel bewolking en regen langzaam naar het oosten van het land. In…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:34pm -
 • Topman Piëch weg bij Volkswagen
  WOLFSBURG (ANP) - President-commissaris Ferdinand Piëch legt per direct zijn functie bij het autoconcern Volkswagen neer. Zijn vrouw Ursula Piëch stapt eveneens uit de raad van commissarissen van het miljardenbedrijf. Dat maakte Volkswagen zaterdag…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:19pm -

Metro Nieuws

 • NieuwDaghoroscoop Maagd 26 April 2015
  Je bent overspannen. Jij reageert op het minste of geringste vanuit je tenen. Gelukkig voel je een hevige verliefdheid voor iemand die deze gevoelens ook beantwoord. Tijd om er samen tussenuit te gaan.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Vissen 26 April 2015
  Je kunt de liefde niet afdwingen. Geduld en toewijding, dat zijn voor jou de toverwoorden die je in je relatie verder kunnen helpen en dat moet voor jou niet echt moeilijk zijn.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Waterman 26 April 2015
  Je bent een hoogvlieger en een visionair. Durf je daar vandaag vooruit te komen? Wie hoog vliegt kan laag vallen, maar daar hoef jij nu niet aan te denken. Je valt niet.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Kreeft 26 April 2015
  Er komen veel nieuwe en vooral leuke dingen op jou af. Dit kun je merken op allerlei gebieden. Je krijgt de mogelijkheid je levenswijze te veranderen. Je lijkt een nieuwe fase van je leven in te gaan en dat is reuze spannend.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Steenbok 26 April 2015
  Vandaag ben jij reuze charmant en dat zul je merken aan de reacties die je krijgt van de mensen om je heen. Niemand kan en wil jou iets weigeren vandaag. Komt dat even mooi uit.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Weegschaal 26 April 2015
  Jouw communicatie laat vandaag te wensen over. Je voelt je verward en je weet niet wat je voelt, laat staan dat je het kunt uitdrukken in woorden. Neem de tijd en raak niet in paniek.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Boogschutter 26 April 2015
  Als jij iets duurs wilt aanschaffen, zul je echt eerst moeten sparen. Een te grote geldlening zal je jouw nachtrust kosten, dat weet jezelf. Bedenk vooraf welke lening je financieel en emotioneel aankunt gaan.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Leeuw 26 April 2015
  Ben jij vandaag met het verkeerde been uit bed gestapt? Daar lijkt het in ieder geval wel op, want je zoekt met iedereen ruzie. Let er dus op dat je zelf kortaf bent en niet alle anderen om je heen.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Schorpioen 26 April 2015
  Niet alleen lichamelijke ontspanning is belangrijk. Vooral mentale ontspanning zal voor de noodzakelijke rust zorgen. Neem de tijd om jouw gedachten en gevoelens tot rust te laten komen.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -
 • NieuwDaghoroscoop Tweeling 26 April 2015
  Jouw dromen bepalen je leven de laatste tijd. Daar kan vandaag een ruw einde aankomen. Idealistische ideeën kunnen onhaalbaar lijken. Geef de moed niet op, je dromen zijn te mooi om te vergeten. Blijf het proberen.
  - 5 uren geleden 26 Apr 15, 7:30am -

ND

 • Dollemansrit eindigt in botsing met politie
  RIJSWIJK Over de A12 richting Den Haag heeft zaterdagavond laat een wilde achtervolging plaatsgevonden. De politie zat een stel autodieven achterna, maar wist die pas te pakken te krijgen na een botsing in Rijswijk.
  - 2 uren geleden 26 Apr 15, 12:30am -
 • Nederlander leidt ebolamissie VN
  GENÈVE De Nederlander Peter Jan Graaff gaat de ebolamissie van de Verenigde Naties leiden. De VN maakte zaterdag bekend dat hij het nieuwe hoofd is van de speciale missie die het besmettelijke virus bestrijdt in West-Afrika, schrijven internationale…
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 10:15pm -
 • Gewonden steekpartij Nieuwerkerk a/d IJssel
  NIEUWERKERK A/D IJSSEL Bij een steekpartij in een woning in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn zaterdagavond twee gewonden gevallen. Een bewoner werd met een mes gestoken en moest naar het ziekenhuis. Een agent liep ook een verwonding op toen hij de deu…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:15pm -
 • ‘Bank moet klant helpen aan lagere rente’
  AMERSFOORT Banken moeten klanten helpen aan een lagere hypotheekrente. Dat vindt de Vereniging Eigen Huis (VEH). Hypotheekklanten met een lopend rentecontract kunnen op die manier profiteren van de huidige lage rente en daardoor hun maandlasten flink…
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 6:00pm -
 • Koenders: beelden Nepal hartverscheurend
  DEN HAAG Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) is geschokt door het enorme aantal slachtoffers van de aardbeving in Nepal. ,,Ik leef mee met de bevolking van Nepal en iedereen die is geraakt door dit natuurgeweld. De schokkende beelden van zove…
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 6:00pm -
 • SGP houdt kabinet aan belofte eenverdieners
  HOEVELAKEN - De SGP houdt het kabinet aan haar belofte om de inkomenspositie van eenverdienersgezinnen te verbeteren, ook nu de coalitie en de 'constructieve drie' (D66, ChristenUnie en SGP) samen geen meerderheid meer hebben in de Eerste Kamer.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:51pm -
 • Fraude met paarden bij Limburgs bedrijf
  DEN HAAG Een bedrijf in Limburg wordt verdacht van fraude met paarden. De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) legde daarom zaterdag beslag op een woning, voertuigen, bankrekeningen en de adminis…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 5:00pm -
 • Palestijn met mes doodgeschoten in Israël
  Een Palestijnse tiener is zaterdag in Jeruzalem doodgeschoten door de politie. Volgens een woordvoerder van de politie probeerde de 17-jarige jongen agenten neer te steken bij een wegversperring.
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:45pm -
 • Soldaat krijgt minder vaak tuchtstraf
  DEN HAAG Het aantal tuchtprocessen en -straffen bij het leger is de afgelopen jaren sterk teruggelopen. In 2012 waren er nog 873 tuchtzaken tegen militairen, vorig jaar nog maar 522. Het aantal tuchtstraffen is afgenomen van 755 naar 425. Dat blijkt…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:45pm -
 • ‘Frisse maar grotendeels droge Koningsdag’
  WAGENINGEN Koningsdag wordt fris maar blijft wel grotendeels droog. Dat verwachtte MeteoGroup zaterdag. In de nacht van zondag op maandag trekt naar verwachting een gebied met veel bewolking en regen langzaam naar het oosten van het land. In het west…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:30pm -
 • Nieuwe luchtaanvallen in zuiden Jemen
  Op de havenstad Aden in het zuiden van Jemen zijn zaterdag tientallen luchtaanvallen uitgevoerd door de Arabische coalitie die wordt geleid door Saudi-Arabië. Dat hebben ooggetuigen gezegd.
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:15pm -
 • Zendeling-nieuwe-stijl brengt geen evangelie
  ERMELO - Op de Werelddag van Kerk in Actie klinken geloofsverhalen van christenen uit diverse delen van de wereld. 'We moeten christenen in het Midden-Oosten niet als zielige mensen zien, zo zien ze zichzelf ook niet.'
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 3:23pm -
 • Weer veel belangstelling voor Bloemencorso
  NOORDWIJK Het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek heeft zaterdag weer vele belangstellenden getrokken. Ondanks de lichte regen aan het begin van de tocht stonden mensen in rijen dik langs de kant.
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 3:15pm -
 • Save the Children opent rekening voor Nepal
  DEN HAAG Save the Children in Nederland heeft zaterdag een rekeningnummer geopend voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Via Giro 809 en de website savethechildren.nl kunnen mensen geld geven.
  - 12 uren geleden 25 Apr 15, 3:00pm -
 • ‘Vertrouwen beleggers blijft hoog’
  AMSTERDAM Het vertrouwen onder particuliere beleggers blijft hoog, meldde ING zaterdag. De zogenoemde BeleggersBarometer van de bank komt deze maand uit op 148 punten, het hoogste niveau in bijna acht jaar tijd. Ten opzichte van maart steeg de graadm…
  - 12 uren geleden 25 Apr 15, 2:16pm -
 • Buitenlandse Zaken: reis niet naar Nepal
  DEN HAAG Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Nepal af, vanwege de aardbeving die daar heeft plaatsgevonden.
  - 12 uren geleden 25 Apr 15, 2:15pm -
 • Conducteur bedreigd met mes
  TILBURG Een 39-jarige man uit Tegelen heeft zaterdagochtend in de trein van Venlo naar Den Haag een conducteur bedreigd met een mes. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.
  - 13 uren geleden 25 Apr 15, 1:45pm -
 • Russische motorclub begint tocht naar Berlijn
  De Russische nationalistische motorclub De Nachtwolven is zaterdag begonnen aan een tocht naar Berlijn, ondanks dat Polen de motorrijders wil weren. De Nachtwolven, die banden hebben met president Vladimir Poetin, willen de route volgen die het Rode…
  - 13 uren geleden 25 Apr 15, 1:15pm -
 • Man oor afgebeten bij ruzie
  BERGEN OP ZOOM Een 21-jarige man is vrijdagavond bij een ruzie in Bergen op Zoom zijn oor kwijtgeraakt. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De man kreeg het met een andere man aan de stok en ze vochten de ruzie uit op straat. Het slachtoffer…
  - 13 uren geleden 25 Apr 15, 1:15pm -
 • Klacht tegen besluit OM over Zwarte Piet
  AMSTERDAM De stichting Nederland Wordt Beter legt zich niet neer bij het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de figuur Zwarte Piet. De organisatie laat zaterdag weten een klacht in te dienen tege…
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 1:00pm -
 • VN: honderden burgerdoden in Jemen
  De burgeroorlog in Jemen en de luchtaanvallen die landen in de regio hebben uitgevoerd hebben de afgelopen maand aan zeker 550 burgers het leven gekost, onder wie 115 kinderen. Dat hebben de Verenigde Naties vrijdag bekendgemaakt.
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 1:00pm -
 • Vuurwerk en explosieven gevonden na brand
  MIDDELBURG Een 35-jarige Middelburger is opgepakt omdat in zijn woning onderdelen van vuurwerk en explosieven waren gevonden. Dat gebeurde na een brand in de woning in de nacht van vrijdag op zaterdag. Tijdens het bluswerk van de brandweer deden zich…
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 12:45pm -
 • Klein automatisch wapen voor F-16-piloot
  DEN HAAG De Nederlandse F-16-piloten die worden ingezet in de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) hebben sinds enige tijd behalve een pistool ook een klein automatisch wapen bij zich.
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 12:45pm -
 • Rebellen Syrië veroveren stad
  Extremistische rebellen in Syrië hebben na dagenlange gevechten het stadje Jisr al-Shughour ingenomen. De stad was een van de laatste plaatsen in de provincie Idlib die nog in handen was van de regering. Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen is onbe…
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 12:15pm -
 • Kerry feliciteert Nederland met ‘Oranjegekte’
  WASHINGTON John Kerry heeft het Nederlandse volk alvast gefeliciteerd met de komende Koningsdag. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken deed dat namens president Barack Obama en het Amerikaanse volk, valt te lezen in een verklaring van zijn d…
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 12:15pm -

Volkskrant

 • 'Russische hackers lazen mee met e-mails Obama'

  'Russische hackers lazen mee met e-mails Obama'

  Russische hackers hebben vorig jaar het e-mailverkeer van het Witte Huis gehackt. Ze konden daardoor een onbekend aantal e-mails van de Amerikaanse president Barack Obama lezen. De cybercriminelen hebben echter geen geheime informatie kunnen stelen.…
  - 2 uren geleden 26 Apr 15, 12:25am -
 • Aardbeving Nepal is de langverwachte nachtmerrie

  Aardbeving Nepal is de langverwachte nachtmerrie

  De dodelijke aardbeving in Nepal gisteren kwam voor aardbevingsexperts en sociale wetenschappers niet onverwacht. Vorige week nog hielden vijftig wetenschappers in de Nepalese hoofdstad Kathmandu een conferentie over de rampzalige gevolgen van een zw…
  - 3 uren geleden 25 Apr 15, 11:28pm -
 • Gevangenisopstand Gent: gevangenen op de gang, cipiers vast

  Gevangenisopstand Gent: gevangenen op de gang, cipiers vast

  In de gevangenis van Gent is gisteren een gevangenisopstand geweest. Na een wandeling wilden enkele gevangenen niet meer naar hun cellen en vielen ze vijf cipiers aan. De bewakers sloten zich uit veiligheidsoverwegingen op in een dienstlokaal. De cip…
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 10:51pm -
 • Nederlander gaat namens VN ebola bestrijden

  Nederlander gaat namens VN ebola bestrijden

  Een Nederlander gaat de ebolamissie van de Verenigde Naties (VN) leiden. De VN maakte gisteren bekend dat Peter Jan Graaff het nieuwe hoofd is van de speciale missie die het besmettelijke virus bestrijdt in West-Afrika.
  - 4 uren geleden 25 Apr 15, 10:25pm -
 • Kampioen PSV wint in blessuretijd

  Kampioen PSV wint in blessuretijd

  PSV blijft op koers voor een recordjaar. In de eerste wedstrijd als kampioen van Nederland pakte de ploeg van trainer Phillip Cocu zaterdag op Woudestein tegen Excelsior in blessuretijd de winst: 2-3. PSV boekte zodoende zijn 27e overwinning van het…
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:39pm -
 • Olie bedreigt kust Tenerife en La Gomera

  Olie bedreigt kust Tenerife en La Gomera

  Elf dagen na de ondergang van een Russische vistrawler bij de Canarische Eilanden dreigt zware stookolie uit het wrak op de kust te lopen. De eilanden Tenerife en La Gomera worden bedreigd omdat de wind is gedraaid. Het Wereldnatuurfonds doet de drin…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 8:09pm -
 • Heracles voetbalt zichzelf veilig en duwt NAC in zorgen

  Heracles voetbalt zichzelf veilig en duwt NAC in zorgen

  Heracles Almelo is zo goed als zeker van behoud in de eredivisie. De Tukkers wonnen vandaag het cruciale duel bij NAC Breda met 3-1. Daardoor liep de marge met de nummer zestien op tot zes punten en een veel beter doelsaldo, met nog twee wedstrijden…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 7:57pm -
 • Haller duwt Go Ahead richting nacompetitie

  Haller duwt Go Ahead richting nacompetitie

  Go Ahead Eagles is voor handhaving in de eredivisie zo goed als zeker veroordeeld tot de play-offs. De club uit Deventer verloor vanavond in de eigen Adelaarshorst met 2-0 van FC Utrecht. Met nog twee wedstrijden te spelen, is Go Ahead nu zes punten…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 7:34pm -
 • Palestijnen gedood die met messen zwaaiden

  Palestijnen gedood die met messen zwaaiden

  Israëlische veiligheidstroepen hebben vandaag bij twee afzonderlijke incidenten twee Palestijnen gedood die met een mes zwaaiden. In Hebron schoten grenswachters een man dood die daarvoor een officier van de grenspolitie had verwond met een mes. In…
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 7:15pm -
 • Standard zakt verder weg in Belgische play-off

  Standard zakt verder weg in Belgische play-off

  Standard Luik lijkt genoegen te moeten nemen met een bijrol in play-off 1, de strijd om de Belgische voetbaltitel. De ploeg verloor vandaag met 1-0 bij Charleroi, dat Standard daardoor naar de laatste plaats drukte op de ranglijst. De ploeg uit Luik…
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 7:01pm -
 • Atlético Madrid te sterk voor Elche

  Atlético Madrid te sterk voor Elche

  Atlético Madrid heeft in de Spaanse competitie goede zaken gedaan in de strijd om de Champions League-tickets. De club zette in eigen stadion Elche met 3-0 opzij.
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 6:24pm -
 • Koenders: beelden Nepal hartverscheurend

  Koenders: beelden Nepal hartverscheurend

  Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) is geschokt door het enorme aantal slachtoffers van de aardbeving in Nepal. 'Ik leef mee met de bevolking van Nepal en iedereen die is geraakt door dit natuurgeweld. De schokkende beelden van zoveel verwoes…
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 6:23pm -
 • Milan met Van Ginkel en De Jong onderuit bij Udinese

  Milan met Van Ginkel en De Jong onderuit bij Udinese

  AC Milan heeft in de Serie A op bezoek bij Udinese geen goede beurt gemaakt. De Italiaanse club ging met Nigel de Jong en Marco van Ginkel in de basis met 2-1 onderuit.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 6:13pm -
 • 'Bank moet klant helpen aan lagere rente'

  'Bank moet klant helpen aan lagere rente'

  Banken moeten klanten helpen aan een lagere hypotheekrente. Dat vindt de Vereniging Eigen Huis (VEH). Hypotheekklanten met een lopend rentecontract kunnen op die manier profiteren van de huidige lage rente en daardoor hun maandlasten flink verlagen.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:52pm -
 • 'PSG' haalt hard uit tegen Lille

  'PSG' haalt hard uit tegen Lille

  Paris Saint-Germain ondervindt vooralsnog weinig hinder van de gedwongen absentie van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits zat vanavond tegen Lille zijn tweede van drie competitiewedstrijden schorsing uit. Hij zag zijn ploeg, koploper in de Ligue 1,…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 5:11pm -
 • Soldaat krijgt minder vaak tuchtstraf

  Soldaat krijgt minder vaak tuchtstraf

  Het aantal tuchtprocessen en -straffen bij het leger is de afgelopen jaren sterk teruggelopen. In 2012 waren er nog 873 tuchtzaken tegen militairen, vorig jaar nog maar 522. Het aantal tuchtstraffen is afgenomen van 755 naar 425. Dat blijkt uit cijfe…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 5:05pm -
 • IS executeert 185 Iraakse militairen

  IS executeert 185 Iraakse militairen

  Strijders van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) hebben 185 Iraakse militairen geëxecuteerd. De militairen werden gevangen genomen en gedood, nadat de islamisten hun legerbasis bij het Thartharmeer onder de voet hadden gelopen. Dat meldden Iraa…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:51pm -
 • Crisis bij Volkswagen: president-commissaris Piëch stapt op

  Crisis bij Volkswagen: president-commissaris Piëch stapt op

  President-commissaris Ferdinand Piëch legt per direct zijn functie bij het autoconcern Volkswagen neer. Zijn vrouw Ursula Piëch stapt eveneens uit de raad van commissarissen van het miljardenbedrijf. Dat maakte Volkswagen vandaag bekend.
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:33pm -
 • Watford promoveert naar Premier League

  Watford promoveert naar Premier League

  Watford speelt volgend seizoen in de Premier League. Doordat Middlesbrough en Norwich City vandaag niet wisten te winnen en Watford zelf eerder op de dag dat wel deed, is de club verzekerd van een plekje bij de beste twee op de ranglijst. Dat geeft r…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:28pm -
 • Hulp aan Nepal komt op gang, Rode Kruis opent rekening

  Hulp aan Nepal komt op gang, Rode Kruis opent rekening

  De hulp aan het door een zware aardbeving getroffen Nepal komt op gang. Hulporganisaties als Oxfam Novib zijn ter plaatse begonnen te kijken wat nodig is. Technisch experts worden vanuit Groot-Brittannië ingevlogen met materieel om te zorgen voor sc…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 4:27pm -
 • De Jong bekroont rentree met doelpunt

  De Jong bekroont rentree met doelpunt

  Siem de Jong heeft zijn langverwachte rentree bij Newcastle United opgeluisterd met een doelpunt. De 26-jarige schaduwspits kwam in de thuiswedstrijd tegen Swansea City een kwartier voor tijd in het veld en bracht met een prachtige volley de spanning…
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 4:13pm -
 • Politie: dodental aardbeving Nepal naar 1341

  Politie: dodental aardbeving Nepal naar 1341

  Het dodental van de zware aardbeving die zaterdag Nepal trof, is gestegen tot meer dan 1341. Dat heeft een woordvoerder van de nationale politie gezegd, meldt Reuters. Het werkelijke dodental ligt vermoedelijk nog hoger.
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 4:08pm -
 • Koeman schrijft historie in eerste seizoen bij Southampton

  Koeman schrijft historie in eerste seizoen bij Southampton

  Ronald Koeman heeft in zijn eerste seizoen bij Southampton direct historie geschreven. De Engelse club kwam door het gelijkspel zaterdag tegen Tottenham Hotspur (2-2) op 57 punten, een verbetering van het recordjaar 2013-2014.
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 3:33pm -
 • Buitenlandse Zaken: reis niet naar Nepal

  Buitenlandse Zaken: reis niet naar Nepal

  Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Nepal af, vanwege de aardbeving die daar heeft plaatsgevonden.
  - 12 uren geleden 25 Apr 15, 2:53pm -
 • 'Zulke grote lawines heb ik nooit gezien'

  'Zulke grote lawines heb ik nooit gezien'

  De Nederlandse bergbeklimmer Eric Arnold denkt eerst nog dat een lolbroek aan zijn tent staat te schudden, vanochtend in het basiskamp van de Mount Everest. Maar niet veel later beefde ook de grond onder hem, harder en harder.
  - 13 uren geleden 25 Apr 15, 2:02pm -
 • Pellè tweemaal trefzeker op 'Ronald Koeman Day'

  Pellè tweemaal trefzeker op 'Ronald Koeman Day'

  Southampton heeft de eerste 'Ronald Koeman Day' niet kunnen opluisteren met een overwinning. Graziano Pellè bracht de 'Saints' vandaag weliswaar twee keer op voorsprong tegen Tottenham Hotspur, maar de bezoekers knokten zich steeds langszij.
  - 13 uren geleden 25 Apr 15, 1:52pm -
 • Syrische rebellen veroveren strategische stad

  Syrische rebellen veroveren strategische stad

  Extremistische rebellen in Syrië hebben na dagenlange gevechten het stadje Jisr al-Shughour ingenomen. De stad was een van de laatste plaatsen in de provincie Idlib die nog in handen was van de regering. Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen is onbe…
  - 13 uren geleden 25 Apr 15, 1:47pm -
 • Russische motorclub op weg naar Berlijn

  Russische motorclub op weg naar Berlijn

  Zeker vijftien leden van de Russische motorclub Nachtwolven zijn vandaag vertrokken uit Moskou richting Berlijn. De bikers willen in de voetsporen van het Rode Leger treden, dat de opmars van nazi-Duitsland stopte en zich een weg naar de Duitse hoofd…
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 1:04pm -
 • Klacht tegen besluit OM over Zwarte Piet

  Klacht tegen besluit OM over Zwarte Piet

  De stichting Nederland Wordt Beter legt zich niet neer bij het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de figuur Zwarte Piet. De organisatie laat vandaag weten een klacht in te dienen tegen het OM.
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 1:02pm -
 • Klein automatisch wapen voor F-16-piloot

  Klein automatisch wapen voor F-16-piloot

  De Nederlandse F-16-piloten die worden ingezet in de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) hebben sinds enige tijd behalve een pistool ook een klein automatisch wapen bij zich.
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 12:48pm -
 • Vettel: Ferrari heeft tijd nodig

  Vettel: Ferrari heeft tijd nodig

  Ferrari heeft nog tijd nodig om Mercedes te achterhalen in de Formule 1, maar de Italiaanse renstal komt iedere race dichterbij. Dat zegt Sebastian Vettel op de website van Autosport. De Duitser rijdt zijn eerste seizoen bij de beroemde Italiaanse re…
  - 15 uren geleden 25 Apr 15, 11:58am -
 • Amazon: geef drones een kans

  Amazon: geef drones een kans

  Amazon wil de kans krijgen om aan te tonen dat drones veilig kunnen worden ingezet om spullen aan huis te bezorgen. Met dat verzoek heeft het webwinkelconcern zich gewend tot de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.
  - 16 uren geleden 25 Apr 15, 11:03am -
 • 'Eurogroep werkt niet aan plan B Griekenland'

  'Eurogroep werkt niet aan plan B Griekenland'

  De eurogroep, het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden, werkt niet aan een plan B of noodscenario voor Griekenland. Dat zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem vandaag in de Letse hoofdstad Riga. 'We gaan daar ook niet over praten.'
  - 16 uren geleden 25 Apr 15, 10:42am -
 • China kent elke burger score toe - ook voor internetgedrag

  China kent elke burger score toe - ook voor internetgedrag

  'Het is wat Amazon doet, maar met een orwelliaanse politieke draai eraan.' China werkt aan een systeem om alle burgers een 'sociale kredietcode' te geven, mede gebaseerd op hun gedragingen op internet.
  - 17 uren geleden 25 Apr 15, 10:00am -
 • A12 urenlang dicht na ongeluk met 5 auto's

  A12 urenlang dicht na ongeluk met 5 auto's

   Op de A12 bij Gouda zijn vanochtend vijf auto's op elkaar gereden. Dat gebeurde achter aan een opstopping die was ontstaan door een stoet van ongeveer tweehonderd motorrijders. Bij het ongeluk zijn drie mensen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziek…
  - 17 uren geleden 25 Apr 15, 9:37am -
 • Westra terug in koers in Romandië

  Westra terug in koers in Romandië

  Wielrenner Lieuwe Westra keert volgende week in de Ronde van Romandië terug in koers. Dat liet de Fries uit de veelbesproken ploeg Astana weten via Twitter. Hij miste door ziekte afgelopen woensdag de Waalse Pijl en zal zondag ook niet starten in Lu…
  - 17 uren geleden 25 Apr 15, 9:36am -
 • Nieuwe evacuaties om vulkaan Chili

  Nieuwe evacuaties om vulkaan Chili

  Het gevaar van vulkaan Calbuco in Chili lijkt nog niet voorbij. Gisteren hebben zo'n 2000 bewoners uit het gebied rond de vulkaan huis en haard verlaten vanwege het gevaar van modderstromen die ontstaan door de grote hoeveelheid as die Calbuco uitsto…
  - 19 uren geleden 25 Apr 15, 8:13am -
 • Limburgs bedrijf rommelde met paardenvlees

  Limburgs bedrijf rommelde met paardenvlees

  Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van het vervalsen van paardenpaspoorten waardoor paarden die niet geschikt waren voor menselijke consumptie toch voor dat doel konden worden verkocht. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
  - 20 uren geleden 25 Apr 15, 7:11am -
 • China rates its own citizens - including online behaviour

  China rates its own citizens - including online behaviour

  The Chinese government is currently implementing a nationwide electronic system, called the Social Credit System, attributing to each of its 1,3 billion citizens a score for his or her behavior. The system will be based on various criteria, ranging f…
  - 20 uren geleden 25 Apr 15, 7:00am -
 • Topman Schiphol kan bonus 'goed uitleggen'

  Topman Schiphol kan bonus 'goed uitleggen'

  Bestuursvoorzitter Jos Nijhuis van Schiphol vindt zijn salaris 'geen exorbitante beloning'. In NRC Handelsblad reageert hij vandaag voor het eerst op de ophef die is ontstaan over de bonus van 370.000 euro die hij in 2014 ontving. Hij verdiende in da…
  - 20 uren geleden 25 Apr 15, 6:30am -

RTL

 • 'Betere veiligheid kledingsector Bangladesh kost tienduizenden banen'
  In 2011 vielen ruim 1100 doden bij een ramp in een textielcomplex in Bangladesh. Sindsdien is de veiligheid verbeterd, maar die verbetering heeft tot 150.000 mensen hun baan gekost.
  - 5 uren geleden 25 Apr 15, 9:24pm -
 • Brit trouwt op 103de verjaardag met 91-jarige vriendin
  Je bent nooit te oud om te trouwen. Dat moet ook George Kirby hebben gedacht. Op zijn 103de verjaardag, in juni, zal hij trouwen met zijn vriendin Doreen Luckie (91). Ze worden daarmee het oudste bruidspaar ter wereld.
  - 6 uren geleden 25 Apr 15, 8:33pm -
 • Noodhulp Nepal op gang, dodental naar 1341
  Het dodental als gevolg van de zware aardbeving in Nepal stijgt nog steeds. Inmiddels is bekend dat er zeker 1341 doden zijn gevallen. De hulp aan het getroffen gebied komt op gang. Amerika stuurt reddingsteams en heeft 1 miljoen dollar toegezegd.
  - 7 uren geleden 25 Apr 15, 7:20pm -
 • 'Uren in onzekerheid over lot ouders in Nepal'
  "Mijn ouders waren bezig met hun dagelijkse wandelingetje toen de aarde begon te beven. Ze vielen op de grond", vertelt voorzitter Ram Budhathoki van de Nepalese Gemeenschap in Nederland aan RTL Nieuws die lang in onzekerheid zat over het lot van zij…
  - 8 uren geleden 25 Apr 15, 6:58pm -
 • 'Morgen langzamerhand wat droger'
  Vannacht is er nog veel bewolking en er vallen buien in het hele land, zegt weerman William Huizinga. Ook morgenochtend zijn er nog buien, maar in de loop van de dag wordt het wat droger en er komen opklaringen.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 6:08pm -
 • Gezocht: vrijwilliger m/v voor de vereniging
  Van de voetbalvereniging tot de oranje-oranjevereniging; ze hebben allemaal hetzelfde probleem: het vinden van bestuursleden.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 6:08pm -
 • Aanbieding op maat: App weet waar je bent in de winkel
  Een nieuwe app weet precies waar jij bent in de winkel en doet je dan bijvoorbeeld een persoonlijke aanbieding. In Sneek gebruiken ze het al.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 6:03pm -
 • Nederlandse baggeraars doen goede zaken bij Suezkanaal
  In een noodtempo graven Nederlandse bouwbedrijven in Egypte aan een tweede Suezkanaal. Het kanaal is de belangrijke, maar ook heel erg drukke verbinding voor de scheepvaart van het Midden-Oosten naar de Middellandse Zee.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:56pm -
 • 'De bank kan het met een pennenstreek regelen'
  Veel huiseigenaren zouden veel minder hypotheekrente kunnen betalen. Als debanken daaraan mee zouden werken.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:50pm -
 • 18-jarige motorrijder zwaargewond na achtervolging
  Een 18-jarige man die in Rijswijk op de vlucht geslagen was voor de politie is zwaar gewond geraakt. De politie noemt zijn situatie 'uitermate zorgelijk'.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:47pm -
 • Nederlandse klimmer: Je zag de rotsblokken naar beneden komen
  Er zitten ook Nederlanders in Nepal. Zakenmensen, hulpverleners, toeristen,en bergbeklimmers. De Nederlande Klim en Bergsport-vereniging probeerde dehele middag contact te leggen met de Nederlandse klimmers in het gebied.
  - 9 uren geleden 25 Apr 15, 5:46pm -
 • IS executeert 185 Iraakse militairen
  Terroristen van Islamitische Staat hebben 185 Iraakse militairen geëxecuteerd. De militairen werden gevangengenomen en gedood, nadat de terreurbeweging hun legerbasis bij het Thartharmeer onder de voet hadden gelopen, melden Iraakse veiligheidsdiens…
  - 10 uren geleden 25 Apr 15, 5:11pm -
 • Zoon Lau Geeraets hoorde in de cel over zelfmoord
  Roy Geeraets hoorde in een Spaanse cel van de zelfmoord van zijn vader Lau in de gevangenis in Vught.
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 3:47pm -
 • Meer dan 1100 doden bij aardbeving Nepal
  Bij de aardbeving in Nepal zijn zeker 1130 mensen om het leven gekomen. Dat zegt een woordvoerder van de Nepalese politie.
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 3:38pm -
 • Tv-predikant: slachtoffers Germanwings zelf schuldig
  Verontwaardiging in Duitsland over uitspraken van de Duitse tv-predikant Wolfgang Wegert. Hij schilderde de slachtoffers van de crash met de Airbus van Germanwings af als 'schuldigen'.
  - 11 uren geleden 25 Apr 15, 3:22pm -
 • Nepal roept noodtoestand uit
  De regering in Nepal heeft de noodtoestand uitgeroepen en vraagt om internationale hulp. "We hebben hulp nodig van organisaties die meer kennis hebben en beter zijn uitgerust voor deze noodsituatie."
  - 12 uren geleden 25 Apr 15, 2:51pm -
 • Buitenlandse Zaken: Reis niet naar Nepal
  Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders af om naar Nepal te reizen. Bij een aardbeving vanochtend kwamen ten minste 876 mensen om het leven.
  - 12 uren geleden 25 Apr 15, 2:26pm -
 • Jongen (16) beschoten met hagel op Malta
  Een 16-jarige Nederlandse jongen is gisterochtend op Malta gewond geraakt na een conflict met een 33-jarige jager op het eilandstaatje.
  - 13 uren geleden 25 Apr 15, 1:35pm -
 • Kerry feliciteert Nederland alvast met 'orange madness'
  Hij is er vroeg bij, maar het is wel een mooi gebaar: de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft Nederland gefeliciteerd met Koningsdag.
  - 13 uren geleden 25 Apr 15, 1:20pm -
 • Oxfam: Inwoners Nepal doodsbang voor naschokken
  De bevolking van de gebieden in Nepal die zijn getroffen door een aardbeving zijn bang voor naschokken. "Ze verzamelen zich doodsbang in grote open ruimtes. Er zijn meerdere naschokken geweest."
  - 14 uren geleden 25 Apr 15, 12:53pm -
 • Video: vliegtuig landt met brandende motor
  Een vliegtuig van Turkish Airlines heeft vanochtend een noodlanding gemaakt op het vliegveld van Istanbul omdat de rechtermotor van het toestel in brand stond.
  - 15 uren geleden 25 Apr 15, 11:37am -
 • Dodental beving Nepal loopt op tot meer dan 800
  Ten minste 876 mensen zijn in Nepal om het leven gekomen door een zware aardbeving. Dat meldt het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken. De meesten kwamen om in het gebied rond de hoofdstad Kathmandu.
  - 15 uren geleden 25 Apr 15, 11:29am -
 • 'Ik zag van drie kanten gigantische lawines naar beneden komen'
  De Nederlandse klimmer Eric Arnold is in Nepal om de Mount Everest te beklimmen. Hij was in het 'base camp' op de berg toen de enorme aardbeving plaatsvond.
  - 16 uren geleden 25 Apr 15, 11:09am -
 • Zware aardbeving: acht doden op Everest na lawine
  Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen toen een lawine een deel van een basiskamp van bergklimmers van de Mount Everest bedolf. De sneeuwmassa was vrijgekomen door de aardbeving die Nepal trof.
  - 16 uren geleden 25 Apr 15, 10:40am -
 • Steeds meer lege schoollokalen
  Zeker acht procent van de ruimte op basisscholen staat leeg, omdat het aantal leerlingen afneemt.
  - 17 uren geleden 25 Apr 15, 10:08am -
 • 'Meer dan 100 doden in Nepal door zware beving'
  Bij de zware aardbeving in Nepal zijn meer dan 100 doden gevallen.
  - 17 uren geleden 25 Apr 15, 9:38am -
 • Video: eerste beelden na aardbeving Nepal
  De eerste beelden na de zware aardbeving uit Kathmandu, Nepal. Gevreesd wordt voor veel doden.
  - 17 uren geleden 25 Apr 15, 9:19am -
 • Nepal: geen nieuws over Nederlanders
  Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er nog geen berichten over Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van de aardbeving in Nepal.
  - 18 uren geleden 25 Apr 15, 9:09am -
 • Chaos in Nepal door zware aardbeving; vrees voor veel doden
  Het lijkt erop dat er bij de zeer zware aardbeving in Nepal veel doden zijn gevallen.
  - 18 uren geleden 25 Apr 15, 8:30am -
 • Doden door aardbeving Nepal
  In een stad buiten de hoofdstad Nepalese Kathmandu is door de zware aardbeving volgens een getuige een kind omgekomen, toen een standbeeld omviel.
  - 19 uren geleden 25 Apr 15, 7:52am -
 • Video: 'Mogen we deze Zweedse agenten houden?'
  Bijna iedere week duikt er wel een filmpje op van Amerikaanse agenten die met extreem veel geweld ingrijpen. Veel Amerikanen zijn helemaal klaar met het politiegeweld. Als vier Zweedse agenten tijdens hun vakantie in New York ingrijpen bij een vechtp…
  - 19 uren geleden 25 Apr 15, 7:34am -
 • Gesjoemel met paardenvlees door Limburgs bedrijf
  Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van het vervalsen van paardenpaspoorten waardoor paarden die niet geschikt waren voor menselijke consumptie toch voor dat doel konden worden verkocht.
  - 19 uren geleden 25 Apr 15, 7:22am -
 • Zware aardbeving in Nepal
  Nepal is opgeschrikt door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 7,5 op de schaal van Richter
  - 20 uren geleden 25 Apr 15, 6:42am -
 • 'Versmal weg bij werkzaamheden'
  Borden waarop wordt gewaarschuwd minder hard te rijden helpen niet voldoende om automobilisten te laten remmen bij wegwerkzaamheden.
  - 21 uren geleden 25 Apr 15, 6:05am -
 • 'Europa doet niet genoeg voor bootvluchtelingen'
  De EU-landen hebben beloofd om vaker in actie te komen voor bootvluchtelingen op de Middellandse Zee, maar dat is nog lang niet genoeg, vindt internationale Rode Kruis.
  - 21 uren geleden 25 Apr 15, 5:47am -
 • Drie op tien pubers praten met ouders nooit over seks
  Een kwart van de ouders vertelt hun tienerzoon of -dochter niets over de bloemetjes en de bijtjes.
  - 21 uren geleden 25 Apr 15, 5:29am -
 • Bedrijfspanden in de as in Heerhugowaard
  Op een bedrijventerrein in Heerhugowaard heeft een grote brand gewoed. Daarbij zijn twee panden volledig verwoest.
  - 22 uren geleden 25 Apr 15, 4:43am -
 • Opperdoes een week lang oranje: 'Het is gewoon heel gezellig'
  Eens in de vijf jaar pakt Opperdoes, thuisland van de Opperdoezer Ronde, groot uit met een meerdaags feest. Het wordt het Oranjedorp van West-Friesland genoemd. Zelf doen ze daar niet ingewikkeld over. Anneke Boot: "Oranjefan zou ik ons niet willen n…
  - 22 uren geleden 25 Apr 15, 4:30am -
 • Grote brand op bedrijventerrein Heerhugowaard
  Er woedt een grote brand op een bedrijventerrein in Heerhugowaard.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 11:38pm -
 • Nieuwe evacuaties om vulkaan Chili
  Het gevaar van vulkaan Calbuco in Chili lijkt nog niet voorbij.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 10:24pm -
 • Tumor in hoofd blijkt embryo van tweelingzus
  In Californië is een vrouw er op pijnlijke manier achter gekomen dat ze een tweelingzus had. Zonder dat ze het wist droeg ze haar zus al 26 jaar lang met zich mee. In een tumor, in haar hoofd.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 10:17pm -
 • Herdenking genocide afgesloten met indrukwekkende fakkeltocht
  In Armenië is de herdenking van de Armeense genocide ten einde gekomen. Bij de herdenking waren onder andere de Russische president Poetin en de Franse president Hollande.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 10:15pm -
 • 'Kapitein' vluchtelingenboot beweert onschuldig te zijn
  De kapitein van het rampschip, dat zondag zonk in de Middellandse Zee, moest vandaag voor het eerst voor de rechter komen. Volgens zijn advocaat wordt hij aangewezen als zondebok.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 10:13pm -
 • Politieacties gaan door ondanks 'goed gesprek' met minister
  De politiebonden hebben 'een goed gesprek' gehad met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie maar gaan desondanks door met actievoeren.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 9:16pm -
 • Roemenië rolt gewelddadige bende op
  De politie in Roemenië heeft een bende opgerold die zich de 'Academie van Roemeense Criminelen' noemde. Ze leerden jonge criminelen hoe je een overval of een inbraak moest plegen. De bende was ook hier in Nederland actief.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 9:07pm -
 • Kapitein rampschip verdacht van moorden
  De kapitein van het schip vol vluchtelingen dat op de Middellandse Zee kapseisde, blijft in de cel zitten. Hij wordt verdacht van moord en mensensmokkel. Zo'n achthonderd mensen vonden de dood bij de bootramp.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 7:42pm -
 • Lagere straf voor doden vrouw met koevoet
  Een man die zijn vrouw heeft doodgeslagen met een koevoet, heeft in hoger beroep een fors lagere straf voor gekregen. Het gerechtshof achtte namelijk niet bewezen dat de man zijn vrouw met voorbedachte rade heeft vermoord, maar in een opwelling heeft…
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 7:40pm -
 • Vrouw redt leven partner na 'sterk voorgevoel'
  Soms heb je een vreemd voorgevoel. En soms moet je daar wat mee doen. Dat bewijst het verhaal van een vrouw uit de Amerikaanse staat Utah. Door naar haar gevoel te luisteren redde ze het leven van haar man, die zonder dat ze het wist thuis in de gara…
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 7:13pm -
 • Gaat je gadget-hart sneller kloppen van Apple Watch?
  Hier is hij nog niet te koop, maar enkele Nederlanders wisten hem toch al te bemachtigen: de Apple Watch. Echt populair zijn slimme horloges nog niet. Kan Apple dat veranderen? En wat kun je er eigenlijk mee?
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 7:01pm -
 • Ontruiming om bommelding bij Vrijheidsbeeld
  In de haven van New York zijn het Vrijheidsbeeld en het eilandje waarop het vermaarde beeld staat, ontruimd wegens een verdacht pakketje en een bommelding. Het bleek loos alarm.
  - 1 dag geleden 24 Apr 15, 6:48pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse