Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwHoge eis moordzaak Visser gehandhaafd
  Het Openbaar Ministerie (OM) in Spanje heeft vrijdag zijn eis van vijftig jaar gevangenisstraf bekrachtigd tegen elk van de drie hoofdverdachten van de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein.
  - 37 mins ago 31 Oct 14, 5:43pm -
 • NieuwHalloweenposters niet 'te eng'
  'U moet niet zeuren', luidt de strekking van een vonnis dat de Reclame Code Commissie heeft geveld wegens een klacht rondom Halloween. Een schooljuf uit Zoetermeer vond feestposters te eng voor haar kind.
  - 50 mins ago 31 Oct 14, 5:30pm -
 • Steeds meer jonge automobilisten
  Het aantal jongeren dat vervroegd zijn rijbewijs haalt is het afgelopen jaar verdubbeld.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 4:59pm -
 • Zidane kan toch werken
  Zinedine Zidane mag voorlopig als coach op de bank zitten bij duels van het tweede elftal van Real Madrid.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:49pm -
 • Jihadreis populairder dan ooit
  Het Midden-Oosten wordt overspoeld door gewelddadige moslimradicalen. Deze zouden volgens een recent VN-rapport uit in totaal ruim tachtig landen afkomstig zijn.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:35pm -
 • 'Nieuwe fase na moord op Van Gogh'
  Ten tijde van de moord op Theo van Gogh werkte PvdA-politicus Ahmed Marcouch nog als veiligheidscoordinator jeugd in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg. De oorspronkelijk Marokkaanse man werd al snel ad hoc woordvoerder namens de moslims hier te lande…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:03pm -
 • Oud-Ajacied maakt zwerver blij
  Een Nederlandse profvoetballer heeft deze week een liftende zwerver bij een Franse snelweg opgepikt en hem in Nederland twee topdagen laten beleven. "Hij stond de hele dag te lachen en te stralen", aldus ex-Ajacied Gino van Kessel.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:32pm -
 • Zwarte Piet blijkt aartsconservatief
  Het felle debat rond Zwarte Piet verloopt veelal buiten deze geliefde kindervriend om. Regionale omroepen deden daarom voor de verandering dit jaar eens navraag bij de 211 lokale pietencomités over hun opvatting inzake deze discussie.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:50pm -
 • Dode vos midden in Amsterdam
  Midden in de Amsterdamse binnenstad is een vos doodgereden.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:48pm -
 • Hilhorst: 'Wees lief voor schuldenaren'
  Tokkies die te lang op te grote voet hebben geleefd en daarom tot hun nek in de schulden zitten, hebben uw liefde en steun nodig.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:10pm -
 • Mogelijk bomaanslag in Veghel
  Er is vanochtend in Veghel een zwaargewonde gevallen bij een explosie in een rijdende auto op de Plevierdonk. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt de oorzaak van de ontploffing.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:52pm -
 • Rij-instructeur wordt hulpsheriff
  De politie Zaanstreek-Waterland roept rijschoolhouders en rij-instructeurs te hulp bij de criminaliteitsbestrijding. Rijbewijsboeren zullen getraind worden in het herkennen van crimineel of verdacht gedrag op straat.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:29pm -
 • Kind gepijpt, ouders willen 11 miljoen
  Symone Greene, een 22-jarige docente uit de Amerikaanse stad Washington zoog een 17-jarige leerling meerder malen af. Zijn ouders eisen nu 11 miljoen dollar omdat hun zoon geestelijk overstuur zou zijn geraakt door de pijpbeurten.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:01pm -
 • Grote brand bij radiostation Parijs
  In het Maison de la Radio in Parijs woedt brand. Er zouden explosies zijn gehoord in het aldaar aanwezige kantoor van Radio France.
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 12:25pm -
 • PvdA: 'Iedereen ontkent, geen aangifte'
  De PvdA in Amersfoort gaat geen aangifte doen vanwege een gelekt rapport, omdat iedereen die gelekt zou kunnen hebben ontkent. En dus heeft aangifte doen ook geen zin, vindt de partij.
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 12:05pm -

Buienradar

NOS

 • NieuwBijscholing volwassene eenvoudiger
  Het moet gemakkelijker worden voor volwassenen om zich bij te scholen. De ministers Bussemaker en Asscher willen dat universiteiten en hogescholen hun opleidingen aanpassen.
  - 59 mins ago 31 Oct 14, 5:21pm -
 • Kabinet wil werkende 65-plussers
  Het kabinet wil dat 65-plussers langer vrijwillig kunnen doorwerken, om te voorkomen dat ervaring onnodig verloren gaat. Dit moet geregeld worden in de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd, die 1 januari 2016 ingaat. Het kabinet heeft dat vandaa…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:40pm -
 • Nabestaanden spreken op herdenking
  Op de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van MH17, op 10 november, voeren vier nabestaanden het woord. De bijeenkomst in de RAI in Amsterdam wordt geleid door Maartje van Weegen.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:07pm -
 • Stoffelijke resten MH17 gevonden
  Nederlandse onderzoekers hebben weer menselijke resten geborgen in de regio in Oost-Oekraine waar vlucht MH17 is neergehaald. Premier Rutte heeft dat bekendgemaakt na de ministerraad.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:41pm -
 • Wiebes:naheffing gemiddeld 150 euro
  De naheffing van de Belastingdienst, die zo'n vijf tot zes miljoen mensen krijgen, zal gemiddeld uitkomen op een bedrag van 150 euro. Staatssecretaris Wiebes heeft dat voorafgaand aan de ministerraad gezegd.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:27pm -
 • Akkoord over bijtelling leaseauto
  Minder leaserijders komen in het hoogste bijtellingstarief van 25 procent. Dat is de uitkomst van overleg tussen de regeringspartijen VVD en PvdA en staatssecretaris Wiebes (Financien).
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:27pm -
 • Hogere inkomens betalen 737 euro
  Nederlanders met een belastbaar inkomen van 56.495 euro of meer moeten boven op de voorlopige aanslag over 2014 nog 737 euro betalen. Voor hen is de vermindering van de algemene heffingskorting maximaal.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:59pm -
 • President Burkina Faso opgestapt
  President Compaore van Burkina Faso is niet langer aan de macht. In een verklaring zei Compaore dat er binnen 90 dagen verkiezingen volgen. Wie er nu aan de macht is, is onduidelijk.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:50pm -
 • Brand in radiogebouw Parijs geblust
  In het centrum van Parijs heeft een grote brand gewoed in het gebouw waarin de publieke radiozenders zitten. Er zijn geen slachtoffers, meldt de brandweer. Ooggetuigen hoorden explosies bij het Maison de la Radio.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:29pm -
 • NAM compenseert Groningers
  De NAM heeft 24 Groningers die hun woning door de aardbevingen met verlies hebben verkocht financiele compensatie aangeboden. Ze krijgen 1 tot 5 procent van de verkoopprijs vergoed.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:11pm -
 • Bijna nergens make-over Zwarte Piet
  Er zijn weinig sinterklaascomites die dit jaar wat veranderen aan hun intocht naar aanleiding van de discussie over Zwarte Piet. De NOS en de regionale omroepen inventariseerden in meer dan 200 plaatsen of het uiterlijk van Piet wordt aangepast. Dat…
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 12:49pm -
 • Opnieuw protesten in Ouagadougou
  In de hoofdstad van Burkina Faso zijn opnieuw mensen de straat opgegaan om het vertrek van president Compaore te eisen. In Ouagadougou gaven honderden mensen gehoor aan een oproep van de oppositie om weer te demonstreren.
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 12:28pm -
 • KWF wil onderzoeken te gelde maken
  KWF Kankerbestrijding wil in de toekomst meeprofiteren van technieken en medicijnen die zijn ontwikkeld met KWF-subsidies. Dat maakte de stichting bekend bij de viering van haar 65-jarig bestaan, vandaag in Amsterdam.
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 11:57am -
 • Hongaarse internettaks van de baan
  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het omstreden plan om belasting te heffen op het gebruik van internet ingetrokken. Hij heeft zijn besluit op de radio bekendgemaakt.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 9:55am -
 • Aanwas straaljagerpiloten stokt
  De Koninklijke Luchtmacht heeft grote moeite jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot willen worden. Van de vijftig vliegers die Defensie dit jaar wil binnenhalen, is nog niet de helft gevonden.
  - 9 hours ago 31 Oct 14, 9:07am -
 • Naheffing voor miljoenen mensen
  Tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders moeten er rekening mee houden dat ze een naheffing van de Belastingdienst krijgen of een lagere teruggave volgend jaar. De meesten krijgen een tegenvaller van 300 euro. In sommige gevallen kan die oplopen tot 700…
  - 11 hours ago 31 Oct 14, 7:39am -
 • KPN moet netwerk openhouden
  KPN moet ook de komende drie jaar concurrenten toelaten op zijn koper- en glasvezelnetwerk. Dat is besloten door de Autoriteit Consument & Markt, de toezichthouder. Door het besluit kunnen concurrenten als Tele2 en Vodafone tv- en internetdiensten bl…
  - 11 hours ago 31 Oct 14, 6:55am -
 • Rellen Jeruzalem:Tempelberg dicht
  Oost-Jeruzalem is gisteren het toneel van rellen geweest tussen Palestijnse jongeren en de Israelische troepen. Israel sloot de Tempelberg een deel van de dag voor zowel moslims als joden. Dat was voor het eerst sinds 2000.
  - 14 hours ago 31 Oct 14, 4:34am -
 • Dwang bij zorg voor dementerenden
  Dementerenden worden thuis vaak door familie onder dwang verzorgd, krijgen stiekem medicatie toegediend en worden soms vastgebonden, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.
  - 17 hours ago 31 Oct 14, 12:54am -
 • Moordenaar van agent VS opgepakt
  Een van de meest gezochte criminelen van de VS is na een klopjacht van zeven weken opgepakt. Eric Frein (31) wordt ervan verdacht dat hij op 12 september in Pennsylvania een agent doodschoot en een andere agent ernstig verwondde.
  - 18 hours ago 31 Oct 14, 12:18am -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwValue8 positief over Healthcare-acquisitie
  Het boekenonderzoek en het acquisitietraject voor een onderneming in de Healthcare-sector door Value8 verloopt voorspoedig. Dat liet de investeerder vrijdag weten.
  - 5 mins ago 31 Oct 14, 6:15pm -
 • Nieuw1 november: zwembroek aan!
  In TELEGRAAF VANDAAG vertelt nieuwsregisseur Wim Hoogland over het uitzonderlijke weekend dat eraan zit te komen. Verder gaat staatssecretaris Wiebes van Financiën keer op keer in de fout. Presentatie: Maarten Steendam.
  - 8 mins ago 31 Oct 14, 6:12pm -
 • NieuwNieuwe records op Wall Street
  De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag stevig in de plus, waarbij de Dow-Jonesindex en brede S&P 500 nieuwe recordstanden bereikten. De onverwachte extra stimulans van de Japanse centrale bank werd net als in Europa ook op Wall Street enthous…
  - 10 mins ago 31 Oct 14, 6:10pm -
 • NieuwKinderen geëvacueerd om gaslucht
  De politie heeft vrijdagmiddag uit voorzorg ongeveer 50 kinderen geëvacueerd uit de kantine van een tennisvereniging in Vierpolders, bij Brielle. In het nabijgelegen kassengebied is een gaslucht geroken en een aantal kinderen klaagde over prikkende…
  - 19 mins ago 31 Oct 14, 6:01pm -
 • NieuwUSG neemt belang in Blue Carpet
  Detacheerder USG People heeft een belang van 20 procent genomen in de onlinedienstverlener Blue Carpet. Dat maakte USG vrijdag bekend zonder financiële details te vermelden.
  - 19 mins ago 31 Oct 14, 6:01pm -
 • NieuwKnuiman zegt nee tegen Dakar
  Motorcrosser Henk Knuiman zegt de Dakar Rally vaarwel. De 46-jarige Brabander zal in januari 2015 voor het eerst in 10 jaar niet van start gaan in de beruchte woestijnrally, die opnieuw door Zuid-Amerika voert. Knuiman reed in totaal tien keer de Dak…
  - 25 mins ago 31 Oct 14, 5:55pm -
 • NieuwConnexxion verkoopt peperdure ferry's
  Vervoersbedrijf Connexxion gooit vier draagvleugelboten in de verkoop. De zogeheten Flying Ferry’s werden tot vorig jaar ingezet tussen Amsterdam en IJmuiden maar ze werden overbodig omdat er te weinig passagiers waren. Vandaag was de eerste kijkda…
  - 27 mins ago 31 Oct 14, 5:53pm -
 • NieuwRare glijpartij Blokhuijsen
  Jan Blokhuijsen reed zijn 1500 meter tegen Jorrit Bergsma niet uit. Ongeveer halverwege zijn race, waarin hij al vrij snel op enige achterstand lag, maakte de schaatser een rare glijpartij. ,,Ik was aan het klunen en ging daarna onderuit', sprak de m…
  - 30 mins ago 31 Oct 14, 5:50pm -
 • Nieuw’Vooral beursdrama bij Imtech komt hard aan'
  De koersval bij Fugro komt bij relatief weinig bezoekers op DFT  hard aan. Uit een peiling blijkt dat vooral het beursdrama bij Imtech velen geld heeft gekost. Maar ook het debacle bij Fortis enkele jaren geleden is ze niet in de koude kleren gaan z…
  - 36 mins ago 31 Oct 14, 5:44pm -
 • NieuwIreen Wüst onaantastbaar
  Ireen Wust heeft haar zesde Nederlandse titel op de 1500 meter op zak. De schaatsster was bij de NK afstanden in Heerenveen ongenaakbaar.
  - 42 mins ago 31 Oct 14, 5:38pm -
 • NieuwBritten gewaarschuwd
  Een Britse campagne gaat Engelse toeristen die naar Amsterdam willen, waarschuwen over de gevaren die op de loer liggen in onze hoofdstad.
  - 43 mins ago 31 Oct 14, 5:37pm -

Elsevier

 • NieuwS&P naar nieuw record op Wall Street
  NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag stevig in de plus, waarbij de brede S&P 500 een nieuw record bereikte. De onverwachte extra stimulans van de Japanse centrale bank werd net als in Europa ook op Wall Street enthousiast onthaal…
  - 42 mins ago 31 Oct 14, 5:38pm -
 • NieuwMan gearresteerd voor moord Meyiwa
  JOHANNEBURG (ANP) - De Zuid-Afrikaanse politie heeft een verdachte gearresteerd in de moordzaak van de Zuid-Afrikaanse keeper Senzo Meyiwa. Dat is vrijdag bekendgemaakt.
  - 52 mins ago 31 Oct 14, 5:28pm -
 • OM blijft bij eis moordzaak Ingrid Visser
  BARCELONA (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) in Spanje heeft vrijdag zijn eis van 50 jaar gevangenisstraf bekrachtigd tegen elk van de drie hoofdverdachten van de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:19pm -
 • TMG versterkt directies
  AMSTERDAM (ANP) - Telegraaf Media Groep (TMG) voert per 1 november een reeks veranderingen door in meerdere directies. Harry de Wit gaat TMG Landelijke Media leiden. Bij Holland Media Combinatie (HMC) krijgen Gert Jan Oelderik en Ferdy Demmers de lei…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:09pm -
 • Sterke winsten op laatste handelsdag oktober
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag op de laatste handelsdag van oktober met sterke winsten het weekeinde ingegaan. Beleggers reageerden zeer opgetogen op de aankondiging van extra stimuleringsmaatregelen door de Japanse centra…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 4:53pm -
 • VEH: belasting eigen woning weer hoger
  AMERSFOORT (ANP) - Het eigenwoningforfait, de belasting op de eigen woning, gaat volgend jaar omhoog van 0,7 naar 0,75 procent. Deze belastingstijging wordt voor een deel veroorzaakt door de recente huurverhogingen, stelt de Vereniging Eigen Huis (VE…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:47pm -
 • Celstraffen oud-bestuurders Monte dei Paschi
  SIENA (ANP) - Een Italiaanse rechtbank heeft drie voormalige topbestuurders van de bank Banca Monte dei Paschi di Siena veroordeeld tot celstraffen omdat zij een onderzoek van de autoriteiten naar wanbeleid zouden hebben tegengewerkt. Ook zouden de e…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:42pm -
 • Naheffing fiscus gemiddeld 150 euro
  DEN HAAG (ANP) - De 5 tot 6 miljoen mensen die volgend jaar een naheffing krijgen van de Belastingdienst moeten rekening houden met een strop van gemiddeld 150 euro. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zei dat vrijdag. Donderdag was nog sprak…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:17pm -
 • 'Onder de douche toen Muur begon te vallen'
  DEN HAAG (ANP) - De laatste Nederlandse ambassadeur in Oost-Duitsland, Egbert Jacobs, haalde vrijdag herinneringen op over de val van de Berlijnse Muur, volgende week zondag 25 jaar geleden. Voor de diplomaat kwam vooral de snelheid van de omwentelin…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:07pm -
 • BoE wil strengere regels voor grote banken
  LONDEN (ANP) - De grootste Britse banken moeten op termijn mogelijk grotere kapitaalbuffers gaan aanhouden als gevolg van aangescherpte regels waar de Bank of England (BoE) voor pleit. Dat blijkt uit een voorstel dat de toezichthouder vrijdag heeft g…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:28pm -
 • Rutte: naar eer en geweten gehandeld met MH17
  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft geprobeerd ,,naar eer en geweten het juiste te doen'' bij de aanpak van de ramp met de MH17. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag. Hij staat open voor kritiek op de besluiten die het kabinet heeft genomen.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:22pm -
 • Verpleegster moet zich aan quarantaine houden
  WASHINGTON (ANP) - Een rechter in de Amerikaanse staat Maine heeft verpleegkundige Kaci Hickox vrijdag verplicht zich aan de quarantaine te houden die de autoriteiten haar hebben opgelegd. Hickox moet thuisblijven, omdat ze in West-Afrika patiënten…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:17pm -
 • 'Te weinig toegang tot hepatitis C-middel'
  AMSTERDAM (ANP) - Te weinig mensen met hepatitis C hebben toegang tot het medicijn sofosbuvir. Het is te duur en minister Schippers (Volksgezondheid) vergoedt het alleen voor mensen bij wie de ziekte in een vergevorderd stadium is. Volgens directeur…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:07pm -
 • Beurzen hoger op laatste handelsdag oktober
  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten stonden vrijdag op de laatste handelsdag van oktober flink in de plus. Beleggers reageerden opgetogen op de aankondiging van extra stimuleringsmaatregelen door de Japanse centrale bank.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:53pm -
 • Weer stoffelijke resten geborgen op rampplek
  DEN HAAG (ANP) - Nederlandse onderzoekers hebben vrijdag in het rampgebied van de MH17 in het oosten van Oekraïne weer stoffelijke resten geborgen. Dat heeft premier Mark Rutte vrijdag bekendgemaakt na afloop van de ministerraad.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:22pm -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwLijken geborgen na brand in Britse vuurwerkfabriek
  De vuurzee in een Britse vuurwerkfabriek van donderdagnacht heeft twee mannen het leven gekost. Twee gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen, liet de plaatselijke politie weten. Een van hen heeft ernstige brandwonden, de ander heeft het in zijn rug…
  - 5 mins ago 31 Oct 14, 6:15pm -
 • NieuwOnderzoek naar aanbestedingen ict Defensie
  Minister van Defensie Jeanine Hennis Plasschaert (VVD) laat onderzoek doen naar mogelijke fraude of malversaties rond het aanbesteden van ict-projecten voor haar departement of de inhuur van derden. Dat schrijft de bewindsvrouw vrijdag aan de Tweede…
  - 35 mins ago 31 Oct 14, 5:45pm -
 • NieuwGelderse agent krijgt werkstraf voor fataal ongeluk
  Een agent die vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Apeldoorn is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De rechtbank in Zutphen legde hem ook een rijontzegging van zes maanden op, waarvan drie voorwaardelijk. Bij het ongeluk kwa…
  - 50 mins ago 31 Oct 14, 5:30pm -
 • Flink spektakel op Damrak
  De Amsterdamse beurs heeft vrijdag in stijl afscheid genomen van de handelsweek. De AEX steeg 1,9 procent op 411,32 punten en werd op weekbasis bijna vier procent meer waard. De hele maand oktober werd evenwel afgesloten met een verlies van meer dan…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:16pm -
 • Rebellen Jemen stellen president ultimatum
  De sjiitische Houthi-rebellen die de hoofdstad van Jemen in handen hebben, hebben de president vrijdag een ultimatum gesteld. President Abed Rabbo Mansour Hadi krijgt tien dagen de tijd om een hun welgevallige nieuwe regering te vormen. Slaagt hij da…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:00pm -
 • Peshmerga klaar met verkennend werk in Kobani
  De tien Iraakse peshmerga die donderdag het belegerde Kobani binnentrokken zijn vrijdag teruggekeerd naar Turkije. Ze hebben in de Noord-Syrische stad overlegd met zijn Koerdische verdedigers en bereiden nu in Turkije de overtocht voor van de gehele…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:31pm -
 • Advies: vang ebolapatiënten op in een ziekenhuis
  Ebolapatiënten moeten gezamenlijk in één ziekenhuis worden opgevangen. Dat adviseert het door het RIVM bijeengeroepen Outbreak Management Team (OMT) aan minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD). Wel moet een ander ziekenhuis als back up…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:30pm -
 • Blusdekens ongeschikt voor brand in frituurpan
  Blusdekens zijn niet geschikt voor het blussen van frituurbranden. Ze kunnen vlam vatten of het brandje kan na het blussen weer oplaaien, waarschuwt de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vrijdag na nader onderzoek.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:30pm -
 • Ook Beatrix bij nationale herdenking MH17
  Ook prinses Beatrix en prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven zijn op maandag 10 november bij de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17 in de Amsterdamse RAI. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:15pm -
 • EU-gezant naar Noord-Korea
  Noord-Korea heeft de speciale gezant voor mensenrechten van de Europese Unie, Stavros Lambrinidis, uitgenodigd voor een bezoek aan het land. Dat heeft een bron bij de EU vrijdag gezegd.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:01pm -
 • Generaal aan het roer in Burkina Faso
  Generaal en legerleider Honoré Traoré heeft Blaise Compaoré vrijdag vervangen als leider van Burkina Faso. Dat heeft de staatsradio gemeld.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:01pm -
 • Gedenkplek MH17 op Schiphol gesloten
  De gedenkplek voor de slachtoffers van de ramp met de MH17 in Oekraïne was vrijdagmiddag voorlopig voor het laatst te bezoeken. De condoleances, knuffels en briefjes die de afgelopen drie maanden werden achtergelaten worden bewaard, maar wat er prec…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:00pm -
 • OM eist 500 euro boete tegen Mein Kampf-verkoper
  De galeriehouder die wordt vervolgd voor het verkopen van Adolf Hilters Mein Kampf moet als het aan justitie ligt een boete van vijfhonderd euro betalen. Het OM eiste vrijdag ook een voorwaardelijke boete van hetzelfde bedrag, met een proeftijd van t…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:00pm -
 • Verzet VN-ambassadeur VS tegen strenge ebolaregels
  De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties houdt zelf wel in de gaten of ze tijdens haar recente bezoek aan West-Afrika het ebolavirus heeft opgelopen. VN-ambassadeur Samantha Power liet vrijdag weten geen behoefte te hebben aan strengere qua…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:45pm -
 • Ook werktijdverkorting slachtoffers EU-sancties
  Bedrijven die direct getroffen zijn door de sancties van de Europese Unie kunnen ook werktijdverkorting aanvragen voor hun medewerkers. De EU-sancties zijn namelijk, net als de Russische handelsblokkade, te bestempelen als 'buitengewone omstandighede…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:31pm -
 • Weer vijf slachtoffers MH17 geïdentificeerd
  Het aantal geïdentificeerde slachtoffers van de rampvlucht MH17 in Oekraïne is deze week opgelopen naar 289. Er zijn deze week vijf slachtoffers geïdentificeerd, laat het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag weten. Vier hebben de Nederlan…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:30pm -
 • Lading anabolen gevonden in sportschool Drunen
  Bij een inval in een woning en een sportschool in Drunen is vrijdag een grote partij anabole steroïden gevonden. Ook werden diverse soorten drugs aangetroffen. Een woordvoerder kon vrijdag nog niet vertellen hoeveel er precies is gevonden, maar zei…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:30pm -
 • ExxonMobil presteert boven verwachting
  ExxonMobil heeft vorig kwartaal veel beter gepresteerd dan verwacht, omdat de verdiensten uit het raffineren de schade door lagere olieprijzen wisten op te vangen. De concurrent van Shell presenteerde vrijdag een nettowinst van bijna 8,1 miljard doll…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:16pm -
 • ‘Opbouw zorgpremie voortaan duidelijker’
  Zorgverzekeraars moeten hun klanten voortaan vertellen hoe de zorgpremie is opgebouwd. Verzekerden krijgen al volgend jaar te zien welke elementen een rol spelen bij het vaststellen van de nominale premie. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:15pm -
 • Rutte spreekt kritiek rond MH17 tegen
  Premier Mark Rutte (VVD) spreekt de kritiek op het handelen van het kabinet rond de nasleep van de ramp met MH17 tegen. Rutte blijft erbij dat Nederland niet moest onderhandelen met de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne, zei hij v…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:15pm -
 • Zware avondspits verwacht door storing spitsstrook
  Verkeer in het midden van Nederland moet vrijdag rekening houden met een zware avondspits doordat een spitsstrook op de A1 niet open kan. Als de storing in de signaleringsborden boven de strook tussen Hoevelaken en Barneveld niet op tijd voorbij is,…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:45pm -
 • Commissaris Kramer weg bij Fugro na kritiek
  Gert-Jan Kramer is vrijdag per direct opgestapt als commissaris bij bodemonderzoeker Fugro. Hij nam dat besluit omdat hij onder vuur kwam te liggen, omdat hij zowel toezichthouder als aandeelhouder van het bedrijf is. "Dat is niet in mijn belang, en…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:31pm -
 • Zwaargewonde door mogelijke autobom
  Een man is vrijdagochtend in Veghel zwaargewond geraakt toen zijn auto tijdens het rijden ontplofte. De politie sluit een aanslag niet uit, zegt een woordvoerder. Auto's van familieleden van het slachtoffer worden voor de zekerheid ook gecontroleerd.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:30pm -
 • Gemeenten hebben nog weken nodig voor jeugdzorg
  De helft van gemeenten overschrijdt opnieuw de door het kabinet gestelde deadline voor het sluiten van contracten met aanbieders van jeugdzorg. De gemeenten verwachten pas in de loop van november hun zaken op orde te hebben, terwijl de deadline zater…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:15pm -
 • Resten geborgen op rampplek MH17
  Op de rampplek van de crash met MH17 zijn vrijdag menselijke resten geborgen. Dat maakte premier Mark Rutte (VVD) vrijdag bekend tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:15pm -

Volkskrant

 • NieuwWüst soeverein naar goud op 1500 meter
  Ireen Wüst heeft vandaag bij de NK afstanden in Heerenveen haar zesde titel veroverd op de 1500 meter. De nieuwe kopvrouw van Team Continu reed een tijd van 1.55,43. Het zilver was voor Marrit Leenstra, die in 1.57,27 over de finish gleed na haar ra…
  - 14 mins ago 31 Oct 14, 6:06pm -
 • Nieuw'Handelsmissie levert zelden iets op'
  Handelsmissies zoals die met het koninklijk paar naar Japan en Zuid-Korea leveren bedrijven nauwelijks orders op, laat staan miljarden­orders zoals vaak wordt beweerd. Dit blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool Windesheim.
  - 34 mins ago 31 Oct 14, 5:46pm -
 • NieuwMet naheffing staat VVD voor dichte nooduitgang
  Als Mark Rutte chagrijnig is, gaat hij afgemeten praten. Is de premier wellicht bereid excuses aan te bieden aan de Nederlandse belastingbetalers?, was vrijdag de vraag. 'Nee.' Maar dat zou toch netjes zijn nu de overheid een fout heeft gemaakt? 'Het…
  - 54 mins ago 31 Oct 14, 5:26pm -
 • VN-rapport: 'Voorlopig geen einde aan stroom jihadisten naar Syrië en Irak'
  Meer dan 15 duizend jihadisten uit ruim 80 landen vechten in Syrië en Irak aan de zijde van Islamitische Staat (IS). Van de Maladiven tot Noorwegen moet gevreesd worden voor de terugkeer van geradicaliseerde, ervaren strijders.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:17pm -
 • Van Gaal heeft Rooney terug, maar mist Falcao
  Trainer Louis van Gaal kan zondag in de derby tussen Manchester United en Manchester City weer beschikken over Wayne Rooney. De spits keert terug van een schorsing. Geluiden dat de aanvoerder een blessure zou hebben, werden door Van Gaal vandaag hard…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:16pm -
 • Spanje introduceert 'Google-tax'; rest EU volgt mogelijk
  Uitgevers mogen in Spanje voortaan geld eisen van Google voor het indexeren van bijvoorbeeld nieuwsberichten. Het Spaanse parlement heeft een wet aangenomen die de 'Google-tax' mogelijk maakt.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:14pm -
 • Berdych plaats zich voor World Tour Finals
  Tomas Berdych heeft zich voor de vijfde keer op een rij geplaatst voor de ATP World Tour Finals, het afsluitende toernooi voor de beste acht tennissers van het jaar. De Tsjech verzekerde zich vandaag van een startbewijs in Londen door in Parijs de ha…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:09pm -
 • Ook mensapen moeten gevaccineerd worden tegen ebola
  Niet alleen mensen, ook mensapen moeten zo snel mogelijk worden gevaccineerd tegen ebola. Dat bepleiten onder meer ecoloog Peter Walsh van de Universiteit van Cambridge en Mike Cranfield, mededirecteur van hulporganisatie Gorilla Doctors. Hun oproep…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:03pm -
 • Luchtmacht kan niet genoeg jonge piloten vinden
  Het is de klassieke jongensdroom: straaljagerpiloot worden. Maar de huidige jeugd lijkt daar steeds minder trek in te hebben. De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite met het vinden van mensen die zich willen laten opleiden tot F16- of Apache-helicopte…
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:00pm -
 • Titel voor Smeekens op 500 meter
  Jan Smeekens heeft vandaag bij de NK afstanden zijn titel op de 500 meter met succes verdedigd. De sprinter van team LottoNL Jumbo schreef in Thialf ook de tweede 500 meter op zijn naam.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 4:55pm -
 • Tijdelijk werk voor militairen zonder VGB
  Defensie wil militairen die hun baan dreigen te verliezen omdat hun partner niet gescreend kan worden, tijdelijk werk geven waarvoor geen Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) nodig is. Dat meldt minister Jeanine Hennis-Plasschaert vandaag aan de Kamer.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 4:53pm -
 • Huizen ontruimd na ontploffing auto in Veghel
  Na de ontploffing van een auto zijn vanmiddag in een woonwijk in Veghel ongeveer 35 huizen ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt de ontplofte auto en uit voorzorg wordt ook een andere auto gecontroleerd op explosieven, a…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:36pm -
 • Keniaanse topatlete Jeptoo betrapt op doping
  De Keniaanse marathonloopster Rita Jeptoo is betrapt op doping. De toptatlete die op 12 oktober nog met succes haar titel prolongeerde in de marathon van Chicago, is op 25 september positief bevonden bij een controle buiten de wedstrijden om. De Keni…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:22pm -
 • Priester die jongere aanrandde trekt zich terug
  Een omstreden priester die in België in 2008 werd veroordeeld en ontslagen na betasting van een minderjarige, gaat niet als pastoor aan de slag in de West-Vlaamse gemeente Middelkerke. Volgens bisschop Jozef De Kesel van Brugge heeft de priester bes…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:09pm -
 • Sven Kramer met overmacht naar goud op 5000 meter
  Sven Kramer heeft met overmacht de Nederlandse titel op de 5000 meter gewonnen bij de NK Afstanden in Heerenven. Hij liet 6.16.60 klokken. Jorrit Bergsma pakt op bijna twee tellen afstand het zilver. Wouter Olde Heuvel gaf op de derde plaats zelfs bi…
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 3:51pm -
 • Rutte: naar eer en geweten gehandeld met MH17
  Het kabinet heeft geprobeerd 'naar eer en geweten het juiste te doen' bij de aanpak van de ramp met de MH17. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag. Hij staat open voor kritiek op de besluiten die het kabinet heeft genomen. Maar nu wordt er volgens Rutte…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:46pm -
 • Geldboete geëist voor verkoop Mein Kampf
  Tegen een galeriehouder die het boek Mein Kampf heeft verkocht, is vandaag bij de rechtbank in Amsterdam een geldboete van duizend euro geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Volgens justitie bevat het boek van Adolf Hitler uitlatingen die beledig…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:45pm -
 • Bayern - Dortmund wereldwijd te zien
  De Bundesligakraker Bayern München - Borussia Dortmund is bijna overal ter wereld te zien. De Duitse voetbalbond (DFL) maakte vandaag bekend dat tv-stations in 208 bij de FIFA aangesloten landen een licentie hebben kregen beelden uit te zenden.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:38pm -
 • Real moet Bale ook tegen Granada missen
  Gareth Bale is niet op tijd hersteld van een bilspierblessure om morgen met Real Madrid tegen Granada te spelen. Dat heeft Carlo Ancelotti, trainer van de Madrilenen, vandaag bekendgemaakt. De Italiaanse oefenmeester wilde nog niet onthullen of Bale…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:28pm -
 • Rechter VS verplicht ebolaverpleegster tot quarantaine
  Een rechter in de Amerikaanse staat Maine heeft verpleegkundige Kaci Hickox vandaag verplicht zich aan de quarantaine te houden die de autoriteiten haar hebben opgelegd. Hickox moet thuisblijven, omdat ze in West-Afrika patiënten met ebola heeft ver…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:28pm -
 • Bol vervolgt loopbaan bij De Rijke
  Wielrenner Jetse Bol vervolgt zijn loopbaan bij Cyclingteam De Rijke. Dat heeft de continentale wielerploeg vandaag bekendgemaakt. Bol (25) komt over van Belkin, dat volgend jaar verder gaat als TeamLottoNL-Jumbo.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:11pm -
 • Lotte Stegeman: 'Nieuws over IS is voor kinderen heel heftig, maar je kunt er niet omheen'
  Doorwerken na het 65ste levensjaar wordt makkelijker, Boko Haram houdt huis in Nigeria en het is vandaag natuurlijk Halloween. We nemen het nieuws door met Lotte Stegeman, hoofdredacteur van weekkrant voor kinderen Kidsweek en 7Days voor jonger…
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:00pm -
 • Nog steeds geen inzage in cijfers naheffing EU
  Nederland heeft nog steeds geen inzage gekregen in de cijfers over de economie van andere EU-landen. Minister Jeroen Dijsselbloem stelde dat deze week als voorwaarde voor hij de naheffing van 642 miljoen euro wil betalen aan Brussel.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:55pm -
 • Oekraïne: wij wilden niet dat Nederland contact had met rebellen
  Oekraïne heeft Nederland en andere landen vanaf het begin van de vliegramp gevraagd niet rechtstreeks te onderhandelen met de rebellen die de crashsite in het oosten van het land onder controle hebben. Dat stelde de regering van Oekraïne vandaag in…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:43pm -
 • Lokfiets leidt naar partij wapens en drugs
  Door de diefstal van een lokfiets in Amsterdam is de politie deze week op een partij wapens en drugs gestuit. Drie mannen, twee uit Amstelveen en een uit Tilburg, zijn hierbij aangehouden.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:41pm -
 • Achtste remise Giri
  Anish Giri heeft pas één nederlaag geleden in de Grand Prix van Tasjkent (Oezbekistan), maar de Rijswijkse schaakgrootmeester zal waarschijnlijk niet hoog eindigen in het klassement.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:41pm -
 • Vluggertje Robin Haase op La Réunion
  Tennisser Robin Haase heeft vandaag de halve finales bereikt van de challenger op het Franse eiland La Réunion. De als eerste geplaatste Hagenaar versloeg de Belg Julien Cagnina in twee sets: 6-4 6-2. Hij stond nog geen uur op de baan.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:35pm -
 • Koops: Schaatsrapport opmaat voor toekomst
  Een opmaat van hoe de schaatswereld er over 2 jaar uitziet. Zo omschreef sportdirecteur Arie Koops van de schaatsbond KNSB vandaag in Heerenveen het rapport dat sportmarketeer Chris Woerts heeft opgesteld over de organisatorische en commerciële toek…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:22pm -
 • Stoffelijke resten geborgen op rampplek MH17
  Nederlandse onderzoekers hebben vandaag in het rampgebied van de MH17 in het oosten van Oekraïne weer stoffelijke resten geborgen. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt na afloop van de ministerraad. Ook zijn deze week vijf slachtoffers van de…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:11pm -
 • Jan Smeekens deelt bij NK tikje uit op eerste 500 meter
  Schaatser Jan Smeekens heeft vanmiddag bij de NK afstanden in Heerenveen de eerste 500 meter gewonnen. De sprinter van team LottoNL Jumbo eindigde in een tijd van 35,02 seconden. Daarmee bleef de titelverdediger olympisch kampioen Michel Mulder (35,1…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:10pm -
 • Phillip Cocu heeft luxeprobleem bij PSV
  PSV-trainer Phillip Cocu heeft voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen ADO Den Haag een luxeprobleem. Omdat vrijwel alle spelers fit zijn, alleen Stijn Schaars en Abel Tamata ontbreken nog, heeft de coach een flink aantal spelers om uit te putten.…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:08pm -
 • Wiebes: 5 tot 6 miljoen mensen krijgen naheffing van gemiddeld 150 euro
  De naheffing van de Belastingdienst voor 5 tot 6 miljoen mensen zal uitkomen op een bedrag van gemiddeld 150 euro. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zei dat vandaag voorafgaand aan de ministerraad. De heffing geldt over het algemeen voor me…
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:05pm -
 • Burgemeester Midden-Drenthe vertrekt per direct
  Burgemeester Jan Broertjes (61) van Midden-Drenthe stapt per direct op. De Drentse commissaris van de Koning Jacques Tichelaar meldde vandaag dat Broertjes met verlof gaat en niet terugkeert.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 1:56pm -
 • Zware spits verwacht door storing spitsstrook A1
  Het verkeer kampt vrijdagmiddag met problemen op de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld. De spitsstrook daar moet dicht, omdat er een storing is aan de bediening van de borden boven en langs de weg. Maar door de storing kan Rijkswaterstaat juist niet a…
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:32pm -
 • De EU-reductiedoelstelling is helemaal niet ambitieloos
  De EU heeft zich tot nu toe altijd ingezet voor een beter klimaat. Door zich bereid te tonen om reductieverplichtingen op zich te nemen en deze ook daadwerkelijk te behalen.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:31pm -
 • Vooruitblik eredivisie: drie specialisten die ons wakker kunnen schudden
  Voor elk competitieweekeinde blikken sportverslaggevers Charles Bromet en Mark Misérus vooruit op de eredivisie. Morgenavond Twente - Heerenveen. 'Let vooral op als Hakim Ziyech zich bij een vrije trap achter de bal zet.'
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:25pm -
 • Agent krijgt werkstraf voor dodelijk ongeval
  De agent die in Apeldoorn vorig jaar oktober een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte, heeft een werkstraf van 120 uur gekregen. Ook kreeg hij een rijontzegging opgelegd van een half jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:25pm -
 • Ga je van veel melk drinken eerder dood?
  Wat werd onlangs beweerd? Van veel melk drinken ga je eerder dood. Wat zegt de zoutkorrel check? Het blijft een kwestie van smaak.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:20pm -
 • Guardiola twijfelt nog over Robben
  Trainer Pep Guardiola van Bayern München weet nog niet of hij morgen Arjen Robben een basisplaats geeft in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. 'We moeten zijn situatie nog analyseren', zei hij vandaag na de training van de kampioen van Duitsland.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:19pm -
 • Traumadienst bij marathonschaatsen
  Met ingang van de wedstrijd morgen in Utrecht is voortaan bij elke schaatsmarathon een medische traumaspecialist aanwezig om snel eerste hulp te kunnen verlenen bij ongevallen op het ijs.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 12:59pm -

RTL

 • NieuwMan zaagt vingers af om verzekering op te lichten
  Hij zaagde de duim en wijsvinger van zijn linkerhand af en hoopte zo flink wat geld te krijgen van zijn ongevallenverzekering. De rechter trapte hier echter niet in en veroordeelde een Duitse man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf.
  - 4 mins ago 31 Oct 14, 6:16pm -
 • NieuwHonderden mensen bij uitvaart Lisanne Froon
  Enkele honderden mensen hebben de uitvaart van Lisanne Froon bezocht, een van de twee jonge vrouwen die eerder dit jaar in Panama verdwenen.
  - 15 mins ago 31 Oct 14, 6:05pm -
 • NieuwDit is er nog over van de ontplofte auto
  Een automobilist is zwaargewond geraakt omdat zijn auto in Veghel spontaan ontplofte. Aan de auto te zien is het haast een wonder dat de inzittende de explosie heeft overleefd.
  - 31 mins ago 31 Oct 14, 5:49pm -
 • NieuwPolitie VS pakt moordenaar na wekenlange klopjacht
  Ondanks een massale klopjacht wist Eric Freinn bijna 7 weken uit handen teblijven van de Amerikaanse politie. De 31-jarige survival-expert wordt ervanverdacht één agent te hebben gedood en een ander zwaar te hebben verwond.
  - 55 mins ago 31 Oct 14, 5:25pm -
 • Groot onderzoek naar mysterieuze ontploffing Veghel
  De bewoners in Veghel die hun huizen moesten verlaten nadat daar eerder op de dag een auto was ontploft, kunnen terug naar hun woningen.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:18pm -
 • Kerstman overleden, hij werd 86 jaar
  De kerstman is dood. Hij werd 86 jaar. Toch hoeven kinderen niet te vrezen voor kun kerstcadeaus, die krijgen ze in december gewoon.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:09pm -
 • Bericht uit ebolagebied: 3-jarig weesje voorzichtig op schoot
  Verpleegkundige Monique Nagelkerke (56) uit Hattem leidt een ebolamissie naar Sierra Leone. Ze is daar voor twee maanden om ebolapatiënten te helpen. Aan ons vertelt ze hoe het haar vergaat. Vandaag: het ebolacentrum.
  - 1 hour ago 31 Oct 14, 5:00pm -
 • Zuid-Afrika arresteert verdachte na moord op doelman
  De politie in Zuid-Afrika heeft een 25-jarige verdachte aangehouden van de moord op voetballer Senzo Meyiwa.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 4:21pm -
 • Politie Veghel ontruimt huizen na explosie auto
  De politie in Veghel is een groot onderzoek gestart na de ontploffing van een auto eerder vandaag waarbij een inzittende zwaargewond raakte.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 3:56pm -
 • Nabestaanden spreken bij nationale herdenking MH17
  Tijdens de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van MH17 spreken vier nabestaanden. Dertig anderen noemen de namen van alle 298 slachtoffers.
  - 2 hours ago 31 Oct 14, 3:53pm -
 • Vijf slachtoffers MH17 geïdentificeerd
  Deze week zijn vijf slachtoffers van de ramp met MH17 geïdentificeerd. Van hen hebben er vier de Nederlandse nationaliteit. Dat betekent dat er nog negen mensen niet geïdentificeerd zijn.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:32pm -
 • President Burkina Faso weg, leger grijpt de macht
  Nu 27 jaar is het doek gevallen voor president Compaoré van hetWest-Afrikaanse Burkina Faso. Hij is opgestapt en het leger heeft nu demacht.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:25pm -
 • Wiebes: Meeste mensen hoeven niet bij te betalen
  Volgens staatssecretaris Wiebes van Financiën hoeven de meeste mensen straks niet bij te betalen, maar zullen ze minder geld terug krijgen van de fiscus.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:25pm -
 • 'Dat is schrikken': politiehond baart 18 pups
  Er moest een keizersnede voor aan te pas komen, maar herder Tika zette wel in korte tijd maar liefst 18 pups op aarde.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:16pm -
 • Verpleegster moet zich aan quarantaine houden
  Een rechter in de Amerikaanse staat Maine heeft verpleegkundige Kaci Hickox verplicht zich aan de quarantaine te houden die de autoriteiten haar hebben opgelegd.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 3:13pm -
 • Zware spits verwacht door storing spitsstrook
  Het verkeer kampt vanmiddag met problemen op de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld.
  - 3 hours ago 31 Oct 14, 2:52pm -
 • 'Kans om naar rampplek te gaan met beide handen aangegrepen'
  Nederlandse onderzoekers hebben in het rampgebied van de MH17 in het oostenvan Oekraïne weer stoffelijke resten geborgen. Dat heeft premier Mark Ruttebekendgemaakt na afloop van de ministerraad.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:49pm -
 • Foto's: surfer ontkomt aan enorme haai
  Het is de angst van iedere surfer: een haai naderde Andy Johnston tot op twee meter. De surfdude bleef rustig en ontkwam.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:31pm -
 • Nederlands team vindt menselijke resten op rampplek MH17
  Een Nederlands team heeft vandaag de rampplek van MH17 bezocht. De onderzoekers hebben stoffelijke overschotten gevonden van slachtoffers van de vliegramp. Dat heeft premier Rutte zojuist bekendgemaakt.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:10pm -
 • Loods uitgebrand in Amsterdam
  Een loods bij het Vondelpark in Amsterdam is vanmiddag getroffen door een grote brand.
  - 4 hours ago 31 Oct 14, 2:01pm -
 • Asscher: Koopkracht daalt niet door naheffing
  De naheffing van de fiscus die 5 tot 6 miljoen mensen volgend jaar moeten betalen, heeft geen gevolgen voor het koopkrachtbeeld.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:40pm -
 • Chaos in Burkina Faso: president ruimt het veld
  President Blaise Compaoré van Burkina Faso heeft in een verklaring zijn aftreden bekend gemaakt.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:37pm -
 • Brand bij Franse publieke omroep
  In het hoofdkantoor van de Franse publieke radio-omroep in Parijs, La Maisonde la Radio, is een grote brand uitgebroken. Dit zijn de eerste beelden vande brand.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:28pm -
 • Nu in de supermarkt: insecten om te eten
  Het schijnt gezond te zijn, maar de Nederlandse consument moet er vast even aan wennen: het eten van insecten. Bij supermarkt Jumbo in Groningen liggen de diertjes sinds vandaag in de schappen, de overige filialen krijgen de insecten later.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:28pm -
 • Mogelijke aanslag op auto in Veghel
  Een automobilist is zwaargewond geraakt omdat zijn auto in Veghel spontaan ontplofte, mogelijk nog tijdens het rijden.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:17pm -
 • Hoger beroep tegen vrijspraak borstendokter
  Het Openbaar Ministerie legt zich niet neer bij de vrijspraak van de Haagse 'borstendokter' Rock G.
  - 5 hours ago 31 Oct 14, 1:04pm -
 • Uitzendingen Radio France gestaakt door brand hoofdkantoor
  Het hoofdkantoor van Radio France in Parijs staat in brand. Uit de bovenste etages komt rook. De brand is mogelijk veroorzaakt door een verbouwing.
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 12:33pm -
 • Kiev tegen direct contact met rebellen om MH17
  Oekraïne heeft Nederland en andere landen vanaf het begin van de vliegramp gevraagd niet rechtstreeks te onderhandelen met de rebellen die de rampplek in het oosten van het land onder controle hebben.
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 12:19pm -
 • Piet bijna overal chocoladebruin en zwart
  De discussie over Zwarte Piet loopt hoog op, maar in slechts heel weinig gemeenten zal het uiterlijk van de helper van de sint ook daadwerkelijk veranderen.
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 12:17pm -
 • President Burkina Faso weigert op te stappen
  De president van Burkina Faso weigert op te stappen, ondanks de onrust in hetland. De president is al 27 jaar aan de macht. Hij wil de grondwet aanpassenom nog een keer herkozen te kunnen worden.
  - 6 hours ago 31 Oct 14, 11:56am -
 • Te weinig animo voor pilotenopleiding luchtmacht
  F-16-piloot worden, dat is voor veel jongens en meisjes een droombaan. Maar toch heeft de luchtmacht grote moeite met het vinden van jongeren die bij hen aan de slag willen. Er zijn daarom te weinig mensen die zich hebben aangemeld voor de pilotenop…
  - 7 hours ago 31 Oct 14, 11:49am -
 • Oppositie wil gespreide betaling naheffing
  D66 en SP vinden dat de vijf tot zes miljoen mensen die een naheffing krijgen van de fiscus de kans moeten krijgen dat gespreid te betalen.
  - 7 hours ago 31 Oct 14, 11:40am -
 • Frans dorp: verboden toegang voor alle clowns
  De burgemeester van het Zuid-Franse dorp Vendargues vindt clowns niet grappig meer. Nadat doodenge clowns nietsvermoedende voorbijgangers de stuipen op het lijf hebben gejaagd, verbiedt de burgemeester het dragen van clownkostuums.
  - 7 hours ago 31 Oct 14, 11:20am -
 • 'Pesten moet strafbaar worden'
  Minister Asscher wil extra aandacht besteden aan pesten, maar moet pesten dan ook strafbaar worden?
  - 7 hours ago 31 Oct 14, 11:20am -
 • Overleg over starre beveiliging staatsbezoek
  Opnieuw heeft het Japanse agentschap van de Keizerlijke hofhouding het leven van Nederlandse journalisten zuur gemaakt. De RVD heeft geprobeerd om iets aan de situatie te veranderen, maar met weinig resultaat.
  - 7 hours ago 31 Oct 14, 11:12am -
 • Japanse beveiligers doen moeilijk
  De hofhouding van de Japanse keizer is een grote bron van ergernis voorNederlandse journalisten. Achter de schermen bij een diner is te zien hoe demeegereisde pers onderworpen is aan de grillen van de Japanse beveiligers.
  - 7 hours ago 31 Oct 14, 11:10am -
 • Tekenaar moet cartoon advocaat Hiddema rectificeren
  Tekenaar Ruben L. Oppenheimer moet een cartoon rectificeren waarin de advocaat Theo Hiddema wordt afgeschilderd als louche.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 10:27am -
 • Compensatie NAM voor gedupeerden bevingen Groningen
  De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) is bezig mensen financieel te compenseren omdat ze hun woning als gevolg van de aardbevingen voor minder geld hebben verkocht.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 10:05am -
 • Tegenvaller Belastingdienst gemiddeld 150 euro
  De naheffing van de Belastingdienst voor 5 tot 6 miljoen mensen zal uitkomen op een bedrag van gemiddeld 150 euro. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zei dat voorafgaand aan de ministerraad.
  - 8 hours ago 31 Oct 14, 9:55am -
 • Gevoelige fout FIFA: 'Krim hoort bij Rusland'
  Bij de presentatie van het logo voor het WK 2018 in Rusland liet de FIFA in een video het schiereiland de Krim zien als onderdeel van Rusland.
  - 9 hours ago 31 Oct 14, 9:12am -
 • 'Rookpolitie' met snuffelapparaat op pad
  Voorlopig zijn inspecteurs die controleren of er in kroegen gerookt is nog aangewezen op oren en ogen, maar dat gaat in de toekomst wellicht veranderen.
  - 9 hours ago 31 Oct 14, 9:04am -
 • Gezocht: jonge straaljagerpiloten
  De Koninklijke Luchtmacht is hard op zoek naar jongeren die zich willen laten opleiden tot straaljager- of helikopterpiloot.
  - 10 hours ago 31 Oct 14, 8:36am -
 • Naar Turkije? Visum alleen nog maar online
  Wie naar Turkije reist, kan vanaf morgen op Turkse vliegvelden geen visum meer kopen. Dat kan alleen nog maar online van tevoren worden aangevraagd.
  - 10 hours ago 31 Oct 14, 8:30am -
 • Amerikaanse stelt euthanasie uit: Ik voel me goed
  Deze 29-jarige Amerikaanse was naar de staat Oregon verhuisd, omdat ze daareuthanasie mag plegen. Ze is heeft een hersentumor en is terminaal. Morgenwilde ze uit het leven stappen, maar nu zegt ze dat ze het misschien toch uitwil stellen.
  - 10 hours ago 31 Oct 14, 8:23am -
 • Importeur roept fopspenen terug
  Bibi-fopspenen van het type Excellence moeten worden teruggestuurd naar de importeur. Het zuigstuk van de speen kan van het schild loskomen en in de mond van de baby blijven steken.
  - 10 hours ago 31 Oct 14, 8:10am -
 • Geen kaartje meer te krijgen voor Museumnacht Amsterdam
  Uitverkocht en een record: Ongeveer 32.000 mensen gaan morgenavond naar de Museumnacht in Amsterdam.
  - 10 hours ago 31 Oct 14, 8:04am -
 • Priester blijkt snelheidsduivel
  Een Belgische priester beging gisteravond op de A2 bij Echt in Limburg verschillende verkeerszonden.
  - 11 hours ago 31 Oct 14, 7:35am -
 • 'Toch weer even dat nazomerse gevoel vandaag'
  De zon krijgt vandaag best veel ruimte, verwacht RTL-weervrouw Jennifer Faber. In het noorden hangt nog wat mist en blijft het in de loop van de ochtend grijs, maar in de middag schijnt overal de zon. Het wordt 16 tot 18 graden. Ook morgen is het no…
  - 11 hours ago 31 Oct 14, 7:33am -
 • Alles is Barbie aan dit hotel
  Barbieliefhebbers opgelet: Je kunt nu in Buenos Aires slapen in een echte barbiehotelkamer. Doet wel een beetje pijn aan je ogen...
  - 11 hours ago 31 Oct 14, 7:24am -
 • Amerikaanse stelt euthanasie uit: Ik voel me goed
  De 29-jarige Brittany Maynard is naar de staat Oregon verhuisd, omdat ze daar euthanasie mag plegen. Ze heeft een hersentumor en is terminaal. Morgen wilde ze uit het leven stappen, maar nu zegt ze dat ze het toch uit wil stellen.
  - 11 hours ago 31 Oct 14, 7:20am -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse