Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • NieuwAgent Schilderswijk overgeplaatst
  De politieman die in de Haagse Schilderswijk een 14-jarige jongen hardhandig tegen de grond drukte krijgt een functie op een ander bureau. Dit is niet door het incident maar omdat de agent zijn basisopleiding voltooid heeft, meldt de Haagse politie v…
  - 8 mins ago 19 Sep 14, 9:39am -
 • NieuwGehandicaptenbus gejat
  In het Brabantse Den Dungen is donderdagnacht een gehandicaptenbusje gestolen.
  - 19 mins ago 19 Sep 14, 9:28am -
 • NieuwZiet u Jezus in geroosterd brood?
  De ludieke Ig Nobelprijzen van de Amerikaanse Harvard-universiteit zijn vannacht uitgereikt.
  - 44 mins ago 19 Sep 14, 9:03am -
 • NieuwAustralië zet zich schrap voor terreur
  De kans op aanslagen tegen Australische politici en overheidsgebouwen is dusdanig groot, dat het land de beveiliging van het parlementsgebouw in hoofdstad Canberra heeft opgeschroefd. Dat zei premier Tony Abbott vrijdag.
  - 53 mins ago 19 Sep 14, 8:54am -
 • Atlete (15): 'Amputeer mijn been!'
  De 15-jarige Danielle Bradshaw heeft er alles voor over haar Olympische droom te verwezenlijken. Ze heeft haar arts gevraagd om haar linkerbeen te amputeren, zodat haar tijden sneller worden.
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 8:40am -
 • NRCQ start Whatsapp Broadcast
  NRCQ is een Whatsapp Broadcast begonnen. U kunt maximaal drie keer per dag een nieuwsupdate via Whatsapp verwachten, mits u daarvan gediend bent uiteraard.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:17am -
 • Cameron: 'Forse hervormingen VK'
  De Britse premier David Cameron heeft ingrijpende hervormingen in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:14am -
 • Schotse premier: 'We lost'
  De Schotse premier Alex Salmond erkende vrijdagochtend dat de afscheidingspoging mislukt is. "De Schotten willen op dit moment niet onafhankelijk worden", zei hij. "Ik accepteer dat oordeel van het volk en roep iedereen op hetzelfde te doen."
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:50am -
 • Man pleegt overval met banaan
  In Philadelphia is de politie op zoek naar een man die een overval pleegde en daarbij dreigde met een banaan.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:46am -
 • Opa doodt dochter en 6 kleinkinderen
  Een 51-jarige man uit Bell, Florida, heeft zijn 28-jarige dochter en haar zes kinderen doodgeschoten. Vervolgens sloeg hij de hand aan zichzelf.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:33am -
 • Politie: 'Ombudsman WTF?'
  Het Korps Landelijke Politiediensten verbaast zich over uitlatingen van waarnemend ombudsman Frank van Dooren.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:58am -
 • Paranoïde PvdA-wicht kapt ermee
  Yasmina Haifi, de sociaaldemocratische ambtenaar die vorige maand werd geschorst vanwege een omstreden tweet over zionisten, is niet langer lid van de PvdA.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:43am -
 • Landgraaf blank door regenval
  Door problemen met het rioolsysteem in Landgraaf (Limburg) zijn donderdag aan het einde van de avond verschillende straten blank komen te staan. Volgens de brandweer stroomt het water dwars door basisschool De Speurneus aan de Haaselt.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:19am -
 • Schotland blijft in VK
  De Schotten gaan het Verenigd Koninkrijk niet verlaten. Tegenstanders van onafhankelijkheid vormden bij het referendum de meerderheid.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 6:09am -
 • Schotten gaan stemmen tellen
  De stemlokalen in Schotland zijn gesloten. Vrijdagochtend rond 7:00 uur wordt bekend of de Schotten voor onafhankelijkheid hebben gekozen, of toch bij het Verenigd Koninkrijk blijven.
  - 11 hours ago 18 Sep 14, 10:50pm -

Buienradar

NOS

 • Sierra Leoners thuis vanwege ebola
  Sierra Leone ligt drie dagen plat om de verspreiding van ebola tegen te gaan. Sinds middernacht is het burgers verboden hun huis te verlaten.
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 8:41am -
 • IS zet opmars in Syrië voort
  IS-strijders winnen in het noorden van Syrië veel terrein. Ze namen vandaag 21 Koerdische dorpen in en staan op het punt om ook de stad Kobani (ook bekend als Ayn-al-Arab) te veroveren.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:04am -
 • Frankrijk gaat IS in Irak aanvallen
  Frankrijk gaat luchtaanvallen in Irak uitvoeren op doelen van Islamitische Staat. Dat gebeurt op verzoek van Irak, maakte president Hollande bekend.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:04am -
 • VS gaat rebellen in Syrië bewapenen
  Het Amerikaanse Congres heeft een plan van president Obama goedgekeurd om gematigde Syrische rebellen te gaan trainen en bewapenen. De terreurgroep IS moet zo worden teruggedrongen.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:04am -
 • Alex Salmond houdt druk op Londen
  Alex Salmond, premier en leider van de Schotse nationalisten, heeft zijn nederlaag bij het referendum over onafhankelijkheid erkend. Hij riep alle Schotten op de uitslag te respecteren. Tegelijkertijd benadrukte Salmond dat een "substantieel deel" va…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:28am -
 • Schotland wordt niet onafhankelijk
  De Schotten hebben ervoor gekozen om zich niet af te scheiden van het Verenigd Koninkrijk. Met de stemmen van alle kiesdistricten geteld komt het nee-kamp op 55 procent, tegen 45 procent voor de voorstanders.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:24am -
 • Cameron:ik houd me aan toezeggingen
  De Britse premier Cameron belooft de Schotten dat hij zich zal houden aan de toezeggingen die hij heeft gedaan in de campagne voor het referendum. Cameron zegde de Schotten meer autonomie toe toen recent duidelijk werd dat het een nek-aan-nekrace zou…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:23am -
 • 85 procent Schotten naar de stembus
  De opkomst bij het referendum waarbij de Schotten konden stemmen over onafhankelijkheid lag bijna overal boven de 80%. De hoogste opkomst was in East Dunbartonshire:91% en de laagste opkomst tot nu toe was in Glasgow:75%.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:59am -
 • Aantal winkelovervallen fors lager
  Het aantal overvallen op winkels is historisch laag. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn er 21 procent minder winkelovervallen gepleegd dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden 232 winkels overvallen.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:46am -
 • VN:ebola bedreigt de wereldvrede
  In een speciale resolutie van de VN-Veiligheidsraad staat dat ebola een bedreiging vormt voor de wereldvrede. De resolutie die werd opgesteld na een bijeenkomst van 130 landen over de epidemie is unaniem aangenomen.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:25am -
 • Ebola-team vermoord in Guinee
  In Guinee zijn acht lichamen gevonden na de aanval op een team dat de lokale bevolking wilde voorlichten over ebola. Het team was enkele uren eerder door een gewapende menigte ontvoerd. Volgens de autoriteiten zijn de lichamen van drie journalisten g…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:25am -
 • NAM stut zes woningen in Winsum
  Zes huizen in Winsum (GR.) worden met steunbalken verstevigd. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) doet dat omdat de voorgevels kunnen instorten bij een zware aardbeving. De bewoners hoeven hun huis niet uit.
  - 9 hours ago 19 Sep 14, 12:30am -
 • Meer geld voor huishoudelijke hulp
  Het kabinet gaat nog eens 40 miljoen euro inzetten om banen te behouden van huishoudelijke hulpen. De CU had daar met PvdA, VVD, D66 en SGP om gevraagd.
  - 9 hours ago 19 Sep 14, 12:30am -
 • PVV alleen met motie van wantrouwen
  Een motie van wantrouwen van de PVV tegen premier Rutte heeft geen steun van andere partijen gekregen. Vorig jaar stemden de SP en de PvdD met de PVV mee, toen Wilders er aan het begin van de Algemene Beschouwingen al mee kwam.
  - 9 hours ago 19 Sep 14, 12:30am -
 • Schotland begint met stemmen tellen
  In Schotland zijn de stembureaus om 23.00 uur (Nederlandse tijd) gesloten. De Schotten konden stemmen over onafhankelijkheid. Het tellen van de stemmen duurt de hele nacht;de uitslag wordt in de ochtend verwacht.
  - 9 hours ago 19 Sep 14, 12:18am -
 • Kamer steunt fiscaal tempo kabinet
  De Tweede Kamer steunt de voornemens van het kabinet voor herziening van het belastingstelsel. Een motie van CDA en D66 waarin werd opgeroepen om voor 1 februari te komen met een concreet plan, haalde geen meerderheid.
  - 14 hours ago 18 Sep 14, 7:22pm -
 • Rutte kwam geen moment in problemen
  Premier Rutte heeft de begroting voor 2015 ongeschonden door de Tweede Kamer geloodst. De premier zelf kwam geen moment in de problemen.
  - 15 hours ago 18 Sep 14, 7:17pm -
 • Nachtwerk voor tellers in Schotland
  Inwoners van Schotland kunnen nog tot 23.00 uur (Nederlandse tijd) stemmen over onafhankelijkheid. Daarna begint het tellen van de stemmen;de uitslag worden morgenochtend verwacht. Peilingen wijzen op een nek-aan-nekrace.
  - 15 hours ago 18 Sep 14, 6:46pm -
 • Ebola "catastrofe" voor economieën
  De ebola-epidemie in West-Afrika heeft grote gevolgen voor de economie in de getroffen landen. De Wereldbank spreekt van een "catastrofe". Dat komt vooral door de angstfactor:niemand durft meer zaken te doen in Liberia, Sierra Leone en Guinee.
  - 17 hours ago 18 Sep 14, 4:55pm -
 • Campagne Schotland gaat gewoon door
  In Schotland wordt op de dag van het referendum over afscheiding nog overal campagne gevoerd om de kiezer over te halen voor of tegen onafhankelijkheid te gaan stemmen.
  - 17 hours ago 18 Sep 14, 4:55pm -

Trouw

AD

Telegraaf

 • NieuwDemouge moet rugnummer inleveren bij Roda
  Frank Demouge moet bij Roda JC per direct verder onder rugnummer 15. De spits speelde tot dusver met het cijfer twaalf op zijn rug, maar heeft dat nummer van de club moeten afstaan aan het Limburgse publiek.
  - 34 mins ago 19 Sep 14, 9:13am -
 • NieuwGeniet van de kleine dingen
  De kranten staan vol met klagende ouderen. Laten wij ouderen (wij zijn een echtpaar boven de 65+) genieten van wat we hebben. Gezondheid, kinderen, kleinkinderen. Laat geld niet altijd zo de hoofdrol spelen. Met kleine zaken maak je de dag zo heerlij…
  - 35 mins ago 19 Sep 14, 9:12am -
 • NieuwRadioverbod F1 nu al afgezwakt
  De ban op radioverkeer tussen teamleiding en coureur in de Formule 1 is afgezwakt. Technische adviezen over de rijprestatie van de bolide blijven dit seizoen gewoon toegestaan. Mededelingen vanuit de pitstraat die over de rijstijl van de coureur gaan…
  - 40 mins ago 19 Sep 14, 9:07am -
 • NieuwBelegger int winst na Schots 'Nee'
  Beleggers hielden de ochtendwinst vast op het Damrak. Schotland stemde tegen onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en die rust met zicht op een lage Amerikaanse rente en spektakel rond Alibaba vanmiddag als de grootste beursgang ooit, gaf kopers…
  - 47 mins ago 19 Sep 14, 9:00am -
 • Nieuw15 miljoen voor ebola-strijd
  Het kabinet maakt 15 miljoen euro noodhulp vrij voor de bestrijding van de ebola-epidemie. Dat heeft minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten. Het meeste geld (10 miljoen) gaat naar de VN, het Rode…
  - 50 mins ago 19 Sep 14, 8:57am -
 • NieuwGlaxo krijgt miljoenenboete in China
  De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft in China een boete gekregen van omgerekend zo'n 380 miljoen euro wegens fraude.
  - 50 mins ago 19 Sep 14, 8:57am -
 • Nieuw'In je blote kont door Breda'
  Jelle ten Rouwelaar gaat al heel wat jaartjes mee in Breda en weet als geen ander wat winst op rivaal Willem II in de derby teweegbrengt.
  - 53 mins ago 19 Sep 14, 8:54am -
 • NieuwKosten Keystone-pijpleiding mogelijk hoger
  De kosten voor de aanleg van de belangrijke Keystone XL-oliepijpleiding tussen Canada en de Verenigde Staten kunnen veel hoger uitvallen, vooral vanwege de lange vertragingen bij het project. Dat liet pijpleidingexploitant TransCanada weten.
  - 54 mins ago 19 Sep 14, 8:53am -
 • NieuwHoera! Grondstoffen mogen weer!
  De risico’s die worden geassocieerd met grondstoffenbeleggingen zijn afgenomen in september. Industriële metalen lijken een streepje voor te hebben op edelmetalen, vanwege het wereldwijde herstel van de economie.
  - 55 mins ago 19 Sep 14, 8:52am -
 • NieuwLotus wil kwart personeel ontslaan
  Engelse sportwagenfabrikant Lotus moet flink bezuinigen en dat betekent waarschijnlijk dat er een groot gedeelte van het personeel uit moet. Dat laat het merk vandaag in een statement weten.
  - 57 mins ago 19 Sep 14, 8:50am -
 • NieuwTweede concert Anouk in Ziggo Dome
  Anouk geeft naast haar eerder aangekondigde optreden nog een concert in de Ziggo Dome.
  - 57 mins ago 19 Sep 14, 8:50am -

Elsevier

 • NieuwToerismesector levert meer op
  DEN HAAG (ANP) - Toerisme heeft ons land de afgelopen jaren meer geld opgeleverd. Dat is mede te danken aan buitenlandse toeristen.
  - 36 mins ago 19 Sep 14, 9:11am -
 • NieuwBrussel: uitslag Schotland goed voor Europa
  BRUSSEL (ANP) - Het resultaat van het referendum over Schotse onafhankelijkheid is goed voor het verenigd, open en sterker Europa, waar de Europese Commissie voor staat. Dat stelde de voorzitter van de commissie, José Manuel Barroso, vrijdag in een…
  - 36 mins ago 19 Sep 14, 9:11am -
 • NieuwBritse kranten huldigen 'Herenigd Koninkrijk'
  LONDEN (ANP) - De Britse kranten zijn zichtbaar opgelucht over de uitslag van het Schotse referendum, waarin een meerderheid van de Schotten zich tegen onafhankelijkheid van Groot-Brittannië heeft uitgesproken. ,,Het Verenigd Koninkrijk overleeft!''…
  - 41 mins ago 19 Sep 14, 9:06am -
 • NAVO blij met Schots nee
  BRUSSEL (ANP) - NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen is blij dat Schotland onafhankelijkheid heeft afgewezen en dat het deel blijft uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. ,,Ik verwelkom de bekendmaking van premier Cameron dat het Verenigd Ko…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:07am -
 • Madame Tussauds kijkt naar rookschade kleding
  AMSTERDAM (ANP) - Madame Tussauds in Amsterdam bekijkt vrijdag in hoeverre de kleding van de wassenbeelden is getroffen door rookschade. In het pand naast het museum op het Rokin woedde donderdagmiddag een grote brand in een woning. Madame Tussauds m…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:06am -
 • Timmermans bij VN voor Irak en MH17
  DEN HAAG (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is onderweg naar New York voor twee bijeenkomsten bij de VN vrijdag: een gaat over de bestrijding van IS in Irak en de tweede over de crash van vlucht MH17.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:41am -
 • Proefbehandeling voor Franaise met ebola
  PARIJS (ANP) - De Franse medewerkster van Artsen zonder Grenzen die ebola heeft opgelopen in het Afrikaanse land Liberia, heeft in Frankrijk direct een ,,experimentele behandeling'' gekregen. Dat maakte de Franse minister van Gezondheidszorg vrijdag…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:35am -
 • 'Haagse agent niet weg wegens incident'
  RIJSWIJK (ANP) - De agent die in de Haagse Schilderswijk een 14-jarige jongen hardhandig tegen de grond drukte is niet overgeplaatst als gevolg van het incident. Dat meldt de Haagse Politie vrijdagochtend. De agent had zijn basisopleiding achter de r…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:30am -
 • AEX hoger na Schots nee
  AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is vrijdagochtend hoger geopend. Ook de andere Europese aandelenmarkten begonnen met winst. Vooral in Londen waren beleggers opgelucht dat de Schotten hebben besloten bij het Verenigd Koninkrijk te blij…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:20am -
 • Heineken zoekt nieuwe financiële topman
  AMSTERDAM (ANP) - Heineken zoekt een opvolger voor zijn financiële topman René Hooft Graafland. Dat bevestigde het bierbedrijf vrijdag naar aanleiding van een bericht van het Financieele Dagblad (FD).
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:36am -
 • Cameron kondigt ingrijpende hervormingen aan
  LONDEN (ANP) - De Britse premier David Cameron heeft ingrijpende hervormingen in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd. In een verklaring op de stoep van Downing Street zei hij dat de verregaande bevoegdheden die zijn toegezegd aan Schotland, ook voor…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:35am -
 • Nikkei op hoogste niveau sinds 2007
  TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag opnieuw hoger gesloten. De belofte van de Japanse premier Shinzo Abe om de pensioenfondsen zo snel mogelijk te hervormen en de zwakke Japanse yen hielpen de beurskoersen vooruit. De Nikkei eindigde 1…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 6:15am -
 • Voorlichting van deur tot deur over ebola
  FREETOWN (ANP) - Unicef gaat in het West-Afrikaanse land Sierra Leone vanaf vrijdag 3 dagen lang van deur tot deur om voorlichting te geven over ebola. Het advies: vermijd begrafenissen en raak elkaar niet aan, aldus de hulporganisatie.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 6:10am -
 • 'Referendum is signaal voor hervormingen'
  EDINBURGH (ANP) - De roep om meer bevoegdheden voor Schotland moet aanleiding zijn om in heel Groot-Brittannië hervormingen door te voeren. Dat heeft de Britse vice-premier Nick Clegg vrijdag gezegd nadat duidelijk werd dat de Schotten onafhankelijk…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 6:10am -
 • Aantal winkelovervallen opnieuw gedaald
  DEN HAAG (ANP) - Het aantal winkelovervallen is opnieuw gedaald en op een historisch laag niveau gekomen. In de eerste acht maanden van dit jaar werden 232 winkeliers het slachtoffer van overvallers, tegen 294 in dezelfde periode (januari tot en met…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 6:01am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwVijftien miljoen voor strijd tegen ebola
  Het kabinet trekt vijftien miljoen euro uit voor de strijd tegen ebola. Dat heeft minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) vrijdagochtend gezegd bij aanvang van de ministerraad.
  - 32 mins ago 19 Sep 14, 9:15am -
 • Investeringen weer gegroeid na twee maanden krimp
  Hogere uitgaven aan woningen, bedrijfsgebouwen en wegen hebben in juli voor een investeringsgroei van 5,2 procent gezorgd. In de twee maanden daarvoor was nog sprake van lichte krimp. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bure…
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 8:46am -
 • Chinese miljoenenboete voor GlaxoSmithKline
  Medicijnenfabrikant GlaxoSmithKline is door een Chinese rechtbank veroordeeld tot een boete van omgerekend ruim 380 miljoen euro vanwege de omkoping van artsen en ziekenhuizen. Dat schrijft het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag.
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 8:46am -
 • VN waarschuwen voor voedseltekorten Syriërs
  De Verenigde Naties hebben nauwelijks geld meer om de voedselprogramma's voor de zes miljoen ontheemde Syriërs voort te zetten. De voedselhulp wordt drastisch ingeperkt. Porties worden verkleind en minder mensen krijgen hulp. Daarvoor waarschuwt het…
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 8:45am -
 • Binnen vijf jaar op safari in Oostvaardersplassen
  Binnen vijf jaar kunnen natuurliefhebbers op safari in de Oostvaardersplassen. Avonturiers kunnen dan overnachten tussen de grazers, in een tent. Dat staat in een natuurplan dat het bedrijf Innovatienetwerk heeft ontwikkeld.
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 8:45am -
 • Petrobas wil ‘extra opheldering’ van SBM Offshore
  SBM Offshore moet meer 'informatie en duidelijkheid' geven over de huidige probleemdossiers voor het bedrijf weer mag deelnemen aan nieuwe opdrachtveilingen van Petrobras. Dat heeft hoofd techniek José Antonio Figueiredo van de Braziliaanse oliereus…
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 8:31am -
 • Spar en Regiobank testen pinautomaat in dorp
  Supermarkt Spar en Regiobank gaan samenwerken om de beschikbaarheid van contant geld in krimpgebieden te verbeteren. Regiobank laat als proef eerst in vijf supermarkten een serviceloket opzetten en een pinautomaat installeren. Daarna wil de bank het…
  - 1 hour ago 19 Sep 14, 8:31am -
 • Buitenlandse toeristen spekken economie
  De toerismesector groeit gestaag. De bijdrage van de branche aan de Nederlandse economie is in drie jaar tijd gestegen van 3,2 naar 3,6 procent. Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan houden de hand op de knip, maar buitenlandse vakantiegang…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:16am -
 • Zoektocht verdwenen vlucht MH370 hervat
  De zoektocht naar vlucht MH370 van Malaysia Airlines wordt eind september hervat. Dat gebeurt op een plek ten zuiden van de gebieden waar eerder werd gezocht. Dat heeft het Australische Bureau voor Transportveiligheid, dat het onderzoek naar MH370 le…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:15am -
 • Lichte groei in uitgaven consumenten
  Consumenten hebben in juli een half procent meer uitgegeven dan een jaar eerder. In de twee maanden daarvoor lagen de uitgaven aan producten en diensten nog even hoog als een jaar eerder. Deze stabilisatie en groei volgen op bijna drie jaar van vrijw…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:01am -
 • VS gaat Syrische rebellen bewapenen
  De Amerikaanse Senaat heeft donderdag ingestemd met het trainen en bewapenen van Syrische rebellen die de strijd aan moeten gaan met de extremistische organisatie Islamitische Staat. Eerder al keurde het Huis van Afgevaardigden het voorstel goed. Met…
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 8:00am -
 • Wateroverlast zet Landgraaf blank
  Het Limburgse Landgraaf heeft donderdagnacht te maken gehad met flinke wateroverlast. Zeker twee straten liepen onder en een deel van een basisschool stond blank, meldt de brandweer vrijdag. Het water is inmiddels weggezakt.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:30am -
 • Heineken op zoek naar nieuw financieel hoofd
  Heineken is op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Dat heeft de bierbrouwer vrijdag bevestigd, nadat Het Financieele Dagblad berichtte dat de huidige chief financial officer René Hooft Graafland volgend jaar vertrekt.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:46am -
 • ‘Omstreden ambtenaar Haifi stapt uit PvdA’
  De omstreden justitieambtenaar Yasmina Haifi heeft haar partijlidmaatschap van de PvdA opgezegd. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. Daarmee was ze de partijleiding voor, die eerder forse kritiek op haar uitte nadat ze op twitter suggereerde dat terre…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:45am -
 • Verwarde man zorgt voor files A12
  Een verwarde man heeft vrijdagochtend voor lange files gezorgd op de A12. Hij dreigde van een viaduct ter hoogte van Harmelen te springen waarop de weg in beide richtingen werd afgesloten. Dat meldt de politie vrijdagochtend.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:45am -
 • Cameron: meer bevoegdheden voor Schotten
  De Britse premier David Cameron is verheugd dat de bevolking van Schotland heeft besloten onderdeel te blijven van het Verenigd Koninkrijk. Dat zei hij vrijdagochtend kort nadat de kiescommissie in Schotland de tegenstanders van Schotse onafhankelijk…
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:30am -
 • Kritiek op Roemer uit fractie
  SP-leider Emile Roemer heeft geen goede beurt gemaakt binnen zijn partij met zijn optredens tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. Verschillende anonieme fractiegenoten uiten kritiek op hem in het AD. Het komt niet vaak voor dat SP'ers…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 6:15am -
 • Hausse verwacht bij beursgang Alibaba
  Een klapper op Wall Street vrijdag: de Chinese webwinkel Alibaba gaat naar de beurs en haalt daarmee rond de 21,8 miljard dollar (16,8 miljard euro) op. De introductieprijs van de aandelen is donderdagnacht door het bedrijf vastgesteld op 68 dollar.…
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:31am -
 • Salmond: aanvaard vonnis van het volk
  De Schotse eerste minister en voorvechter van onafhankelijkheid Alex Salmond heeft zijn nederlaag in het referendum over Schotse onafhankelijkheid erkend. Salmond zei het 'vonnis van het volk te aanvaarden'.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:30am -
 • Nederlaag jakamp Schotland definitief
  Schotland wordt niet onafhankelijk. Het jakamp kan niet meer winnen. De uitslag van het kiesdistrict Fife gaf de zege het definitieve duwtje in de richting van tegenstanders van onafhankelijkheid, blijkt vrijdagochtend uit de uitslagen.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:30am -
 • KNMI waarschuwt verkeervoor dichte mist
  Het verkeer moet vrijdagochtend op zijn hoede zijn wegens dichte mist. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Het zicht is in grote delen van het land zeer beperkt. In met name Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Overijssel, Drenthe en Noord-Brabant is de si…
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 5:15am -
 • Cameron feliciteert neekamp
  De Britse premier David Cameron heeft de campagneleider van het Schotse neekamp geprezen voor zijn campagne om Schotland binnen het Verenigd Koninkrijk te houden. "Ik heb met Alistair Darling gesproken - en hem gefeliciteerd met een goed gevochten ca…
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 5:00am -
 • Geen onafhankelijkheid voor Schotland
  Schotland blijft binnen het Verenigd Koninkrijk. Een meerderheid van de Schotten wil geen onafhankelijkheid, blijkt uit de prognoses. Vicepremier Nicola Sturgeon erkent de nederlaag van het jakamp. Hoewel nog niet alle uitslagen binnen zijn, lijkt he…
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 5:00am -
 • Terreurgevangenis weer in gebruik genomen
  De speciale terreurafdeling van de gevangenis is Vught staat niet meer leeg. De terroristengevangenis werd in 2011 gesloten, omdat die niet meer nodig was, maar momenteel zijn twee cellen weer in gebruik. Dat schrijft het AD vrijdag.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 4:45am -
 • Queen komt met verklaring wegens referendum
  De Britse koningin Elizabeth zal later vrijdag een geschreven verklaring afleggen naar aanleiding van het referendum over Schotse onafhankelijkheid. Dat meldt The Guardian.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 4:30am -

Volkskrant

RTL

 • Timmermans bij VN voor Irak en MH17
  Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken is onderweg naar New York voor twee bijeenkomsten bij de VN: de eerste over de bestrijding van IS in Irak en de tweede over de MH17-crash.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:43am -
 • Teleurstelling en blijdschap na Schots referendum
  Met spanning is de hele nacht gewacht op de uitslag van het Schots referendum. Toen bleek dat een meerderheid Schotse onafhankelijk had afgewezen, liepen de emoties hoog op. Het feest en de teleurstelling in beeld.
  - 2 hours ago 19 Sep 14, 7:29am -
 • Plan voor safarihotels Oostvaardersplassen
  Op safari in de Biesbosch of de Oostvaardersplassen? Dat kan als de plannen van een groep initiatiefnemers doorgaan. Zij hebben een voorstel om exclusief toerisme in en rond deze topreservaten mogelijk te maken.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 7:11am -
 • O jee: snelle koper laat splinternieuwe iPhone 6 vallen
  Vette pech voor een van de eerste kopers van een iPhone 6. De druk wordt hem te groot als hij het kleinood moet uitpakken in het zicht van een tv-camera.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 7:09am -
 • Cameron belooft verandering in heel Groot-Brittannië
  Nu de Schotten 'nee' hebben gezegd tegen onafhankelijkheid, heeft de Britse premier David Cameron ingrijpende hervormingen in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:48am -
 • A12 weer vrij, man op viaduct opgepakt
  De snelweg A12 is tussen Woerden en Harmelen in beide richtingen bijna twee uur lang afgesloten geweest omdat een man van een viaduct dreigde te springen. De man is nu opgepakt.
  - 3 hours ago 19 Sep 14, 6:23am -
 • Ambtenaar uit PvdA na ophef om ISIS-tweet
  Yasmina Haifi is niet langer lid van de PvdA. De ambtenaar werd vorige maand geschorst vanwege een omstreden tweet die ze verstuurde over zionisten.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 6:12am -
 • Zware tijden voor mensen met spinnenangst
  Door het grote aantal spinnen dat nu in Nederland wordt waargenomen, regent het aanmeldingen bij centra die angststoornissen behandelen.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:54am -
 • Nieuw record: weerpraatje van 33 uur
  De Noorse weervrouw Eli Kari Gjengedal van het station TV2 heeft het hem gelapt. Ze praatte urenlang live over het weer.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:52am -
 • Schotse premier: Londen moet beloftes inlossen
  De Schotse premier Alex Salmond heeft erkend dat de Schotten 'op dit moment' niet onafhankelijk van Groot-Brittannië willen worden.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:49am -
 • Overvallen met banaan uit eigen winkel
  Een winkel in Philadelphia is beroofd door een wel heel brutale overvaller. Bewakingscamera's registreerden hoe hij de boel fleste.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:39am -
 • Agent overgeplaatst na incident Schilderswijk
  De agent die onlangs voor ophef zorgde toen hij een 14-jarige Marokkaanse jongen hardhandig arresteerde in de Haagse Schilderswijk, is overgeplaatst.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:37am -
 • Weerzien na 76 jaar
  Twee vriendinnen uit New Jersey verloren elkaar 76 jaar geleden uit het oog. Aan de ander kant van het land in San Diego hebben ze elkaar bij toeval weer teruggevonden.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:29am -
 • Warme dag, wel kans op regenbuien
  RTL-weervrouw Amara Onwuka verwacht dat het vandaag warm blijft. Vooral in het oosten van het land kan er af en toe een fikse onweersbui vallen. Vanaf zondag zakt de temperatuur onder de 20 graden maar blijft het overwegend droog.
  - 4 hours ago 19 Sep 14, 5:18am -
 • A12 dicht door man die dreigt te springen
  De snelweg A12 is tussen Woerden en Harmelen in beide richtingen afgesloten omdat een man die op een viaduct staat, dreigt naar beneden te springen.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 5:10am -
 • Cameron feliciteert nee-kamp met overwinning
  De Britse premier David Cameron heeft de tegenstanders van onafhankelijkheid van Schotland gefeliciteerd met de winst van het referendum.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 5:07am -
 • 'Rutte blijft soeverein overeind in debat'
  Premier Rutte heeft zijn begroting vrijwel zonder kleerscheuren door de Kamer weten te loodsen.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 4:57am -
 • 'Honderdduizenden huishoudens moeten toeslag kinderopvang terugbetalen'
  Een op de drie ontvangers van kinderopvangtoeslag moet geld gaan terugbetalen aan de Belastingdienst. Gemiddeld gaat het om 2500 euro. Dat meldt De Persdienst.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 4:47am -
 • Schotten verwerpen onafhankelijkheid
  Schotland blijft onderdeel van Groot-Brittannië. Verschillende media, waaronder de BBC, hebben op basis van de tot nu toe getelde stemmen berekend dat de tegenstanders van onafhankelijkheid 54 procent van de stemmen halen.
  - 5 hours ago 19 Sep 14, 4:40am -
 • Helft geteld: Schotland tegen onafhankelijkheid
  De tegenstanders van een onafhankelijk Schotland lijken voorzichtig aan een feestje te kunnen gaan vieren. De helft van de stemmen zijn inmiddels geteld en de tegenstanders van onafhankelijkheid staan op voorsprong.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 4:08am -
 • Daling energieverbruik blijft doorzetten
  Huishoudens verbruiken steeds minder gas en stroom. Dat komt vooral door beter geïsoleerde nieuwe woningen en zuiniger cv-ketels en grote elektrische apparaten als koelkasten en wasmachines.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 4:08am -
 • Opa schiet zes kleinkinderen en dochter dood
  Een man heeft in de Amerikaanse plaats Bell (Florida) zijn dochter en haar zes kinderen doodgeschoten en daarna zelfmoord gepleegd. De kinderen zijn tussen de drie maanden en tien jaar.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 3:45am -
 • Straten Landgraaf blank door hevige buien
  Door problemen met het rioolsysteem in Landgraaf (Limburg) zijn aan het einde van de avond verschillende straten blank komen te staan. Het water stroomt dwars door basisschool De Speurneus aan de Haaselt.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 3:34am -
 • Eerste resultaten: nek-aan-nekrace in Schotland
  De eerste resultaten van het referendum over Schotse onafhankelijkheid worden op dit moment bekend. De verschillen zijn op dit moment nog ontzettend klein.
  - 6 hours ago 19 Sep 14, 3:20am -
 • 'Nigeriaanse politie heeft martelagenten'
  Marteling door de Nigeriaanse politie is zo normaal dat in veel politiebureaus een speciale agent is aangewezen die tanden uit trekt, wurgt, verkracht en elektrische schokken toedient aan arrestanten.
  - 11 hours ago 18 Sep 14, 10:56pm -
 • Oppositie kon geen vuist maken
  De begroting voor 2015 is ongeschonden door de Kamer gekomen. Ook premier Rutte kwam op geen enkel moment in de problemen tijdens de Algemene Beschouwingen, die twee dagen hebben geduurd. De oppositie mopperde wel, maar kon geen vuist maken.
  - 11 hours ago 18 Sep 14, 10:27pm -
 • In Edinburgh viert Ja-kamp alvast feest
  De stemmen moeten nog worden geteld, maar toch vieren de voorstanders van afscheiding alvast feest in Edinburgh, hoort onze correspondent Vanessa Lamsvelt. Het is nagelbijten. "We zullen er nog even op moeten wachten."
  - 11 hours ago 18 Sep 14, 10:21pm -
 • Koerden op de vlucht voor IS
  Een nieuwe vluchtelingenstroom in in het Syrisch-Turkse grensgebied. In één dag tijd heeft terreurbeweging IS 21 dorpen veroverd op de Koerden. En die slaan massaal voor het geweld op de vlucht.
  - 12 hours ago 18 Sep 14, 10:05pm -
 • Spanning in Schotland: yes or no?
  In Schotland is het nagelbijten. De stembussen zitten dicht en het tellen van de stemmen is begonnen. Volgens de meest recente peiling heeft 54 procent tegen afscheiding van Groot-Brittannië gestemd.
  - 13 hours ago 18 Sep 14, 9:10pm -
 • Haags raadslid neemt IS-opmerkingen terug
  Het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani neemt zijn woorden terug. Hij had in juni complimenten aan IS op zijn Facebookpagina geschreven. Khoulani ziet IS nu als een 'zwartgallige en gewelddadige moordmachine'.
  - 13 hours ago 18 Sep 14, 8:58pm -
 • Vermist ebola-team dood gevonden
  In het West-Afrikaanse Guinee zijn de lichamen gevonden van een team ebolavoorlichters dat vermist was. Het gaat om acht mensen, onder wie drie lokale journalisten.
  - 13 hours ago 18 Sep 14, 8:50pm -
 • Wat is nog aangepast aan de begroting?
  De laatste stemmingen zijn geweest; de Algemene Politieke Beschouwingen zijn voorbij. Wat werd er nog aangepast aan de begroting voor volgend jaar?
  - 13 hours ago 18 Sep 14, 8:22pm -
 • Alleen PVV zegt vertrouwen in Rutte op
  Alleen de PVV heeft het vertrouwen in het kabinet opgezegd. Maar de motie van wantrouwen van de PVV werd alleen gesteund door de PVV zelf.
  - 14 hours ago 18 Sep 14, 7:41pm -
 • Weer doden onder VN-militairen Mali
  Vijf militairen van de VN-vredesmissie in Mali zijn omgekomen toen een explosief hun voertuig trof.
  - 14 hours ago 18 Sep 14, 7:38pm -
 • 'Keppeltje' Paus staat op eBay: hoogste bod 200.000 euro
  De witte pileolus, het zijden keppeltje van paus Franciscus, staat op eBay. Daar is het hoogste bod na één dag al meer dan 200.000 euro.
  - 14 hours ago 18 Sep 14, 7:32pm -
 • Steeds meer mensen doen extra aflossing
  De spaarrente is momenteel zo laag, dat je dat geld beter kunt gebruiken om je hypotheek af te lossen. Want minder schuld is fijn, denkt een groeiend aantal huiseigenaren. Inmiddels heeft bijna 1 op de 3 huizenbezitters een éxtra aflossing gedaan op…
  - 15 hours ago 18 Sep 14, 6:50pm -
 • Nieuw hoofdstuk in AZ-trainers-soap

  - 15 hours ago 18 Sep 14, 6:31pm -
 • Rechter: Moederskindje goede reden voor scheiding
  Het is in Italië een reden voor een echtscheiding als de man na de bruiloft een te hechte emotionele band met de moeder blijft houden.
  - 15 hours ago 18 Sep 14, 6:27pm -
 • Rutte zelfverzekerd en beheerst tijdens beschouwingen
  De hele dag is in de Tweede Kamer gedebatteerd over de plannen van Prinsjesdag, waar de premier, na een zware zomer, een ontspannen indruk maakte.
  - 15 hours ago 18 Sep 14, 6:19pm -
 • 'Referendum heeft Schotten wakker geschud'
  Het is de dag van de waarheid in Schotland: ruim vier miljoen Schotten stemmen over hun toekomst. Blijven ze bij Groot Brittannië of wordt Schotland een zelfstandige natie?
  - 16 hours ago 18 Sep 14, 6:01pm -
 • Rutte was geen enkel moment in de problemen
  De Algemene Politieke Beschouwingen zitten er bijna op. Een zelfverzekerde minister-president Mark Rutte loodste zijn begroting ongeschonden door de Tweede Kamer, zag politiek commentator Frits Wester.
  - 16 hours ago 18 Sep 14, 5:58pm -
 • 'IS probeert publieke opinie te beïnvloeden'
  Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft opnieuw een video vrijgegeven van een gijzelaar. Dit keer is het geen onthoofdingsvideo. De man in beeld, de Britse journalist John Cantlie, roept de kijker op om te voorkomen dat Westerse regeringen IS aan…
  - 16 hours ago 18 Sep 14, 5:55pm -
 • Hollande kondigt luchtacties boven Irak aan
  Frankrijk begint binnenkort met luchtacties tegen Islamitische Staat in Irak. Dat heeft president François Hollande gezegd in persconferentie.
  - 16 hours ago 18 Sep 14, 5:51pm -
 • Babysterfte in achterstandswijken onnodig hoog
  In Nederland sterft gemiddeld elke dag één kind van wie de dood te voorkomen was geweest. Deskundigen maken zich vooral zorgen over de babysterfte in achterstandwijken.
  - 16 hours ago 18 Sep 14, 5:40pm -
 • Climax rond masturberende beer
  Komt-ie of komt-ie niet? Dat was de grote vraag vandaag in Göttingen waar gestemd werd over een omstreden beeld van een masturberende beer.
  - 16 hours ago 18 Sep 14, 5:34pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse