Find Us on Facebook Follow Us on Twitter Bookmark & Share Subscribe to Feed
Hoofdnieuws | Nieuws in vogelvlucht

Parool

Powned

 • Nieuw'Stronttsunami dreigt door EU'
  Melkveehouders luiden de noodklok vanwege een ophanden zijnde tsunami van koeienmest. De oorzaak is de nieuwe Europese regelgeving omtrent het houden van melkvee.
  - 24 mins ago 21 Oct 14, 10:40am -
 • NieuwBadeendjes schadelijk voor libido
  Vrouwen die tijdens het weken van hun flamoes gezelschap hebben van een rubbereendje, lopen het risico geen zin meer te hebben in seks.
  - 15 mins ago 21 Oct 14, 10:01am -
 • NieuwLiquidatiewapens baren politie zorgen
  De Amsterdamse politie maakt zich grote zorgen over het wapentuig dat steeds vaker wordt gebruikt bij liquidaties in de onderwereld. Kogelwerende vesten bieden namelijk geen enkele bescherming tegen de speciale munitie.
  - 22 mins ago 21 Oct 14, 9:54am -
 • NieuwOscar Pistorius krijgt 5 jaar cel
  Renner zonder benen Oscar Pistorius krijgt vijf jaar Zuid-Afrikaanse cel voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp.
  - 35 mins ago 21 Oct 14, 9:41am -
 • NieuwKoters vermoorden kippen, te jong voor straf
  De kippen die ongeveer twee weken geleden omkwamen door verbranding en verstikking zijn vermoord door twee jochies van negen jaar oud.
  - 44 mins ago 21 Oct 14, 9:32am -
 • Nieuw'Oekraïne gebruikte clusterbommen'
  Het Oekraïense leger heeft in de strijd tegen de pro-Russische separatisten clusterbommen gebruikt in Donetsk, de uitvalsbasis van de rebellen. Het gebruik van dergelijk wapentuig in dichtbevolkte gebieden is zeer omstreden en wordt door veel landen…
  - 54 mins ago 21 Oct 14, 9:22am -
 • 'Benno L. is een lieve man'
  De slachtoffertjes van Benno Larue schieten er niks mee op als hun omgeving de viespeuk als een monster afschildert. De kinderbreintjes raken daardoor in de knel.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 9:09am -
 • Modelinwoonster terroriseert dorp
  Inwoners van het Zeeuwse dorp Koewacht kregen jarenlang anonieme brieven waarin ze werden uitgescholden. De politie heeft de dader nu ontmaskerd: een keurige 51-jarige inwoonster van het dorpje.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 8:57am -
 • Ook orgaanhandel in Nederland
  Ook in Nederland is er sprake van orgaanhandel. Minimaal twee patiënten hebben toegegeven ondanks een verbod in Nederland, te hebben betaald voor een nier.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:46am -
 • Fileleed neemt weer toe
  Het aantal files neemt niet meer af, maar juist toe. Eind augustus lag de filezwaarte 2,3 procent hoger ten opzichte van vier maanden daarvoor.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:05am -
 • 50PLUS'er declareert boetes
  De landelijke partijvoorzitter van 50PLUS heeft in het afgelopen jaar belastinggeld gebruikt voor het betalen van twee boetes. Een snelheidsboete van 35 euro en een parkeerboete van 77 euro werden door hem gedeclareerd.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 7:57am -
 • KNVB: 'Guus (nog) niet naar huus'
  Ondanks de erbarmelijke resultaten van het Nederlands elftal mag Guus Hiddink gewoon bondscoach blijven. In ieder geval tot en met volgende maand.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:34am -
 • Tata Steel stond in brand
  De brand die dinsdagochtend uitbrak op het dak van de Pelletfabriek van staalfabrikant Tata Steel in IJmuiden is geblust.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:25am -
 • Jihadronselaar 'verantwoorde opvoeder'
  De Raad voor de Kinderbescherming veegt de vloer aan met een politieonderzoek naar het gezin van een beruchte jihadronselaar. Hagenees Azzedine C. wilde zijn drie zoontjes meenemen naar de 'heilige oorlog' in Syrië, meende de hermandad.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:21am -
 • Zweden loog over onderzeeër
  Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien. Het leger van het land deed dat om andere landen niet wijzer te maken. Dat heeft de Zweedse krijgsmacht maandagavond toegegeven.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 6:59am -

Buienradar

NOS

 • NieuwTopman Total dood in vliegtuigcrash
  De bestuursvoorzitter van de Franse oliemaatschappij Total, Christophe de Margerie, is om het leven gekomen toen zijn vliegtuig neerstortte op vliegveld Vnoekovo bij Moskou.
  - 46 mins ago 21 Oct 14, 9:30am -
 • NieuwVijf jaar cel voor Oscar Pistorius
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij kreeg ook drie jaar voorwaardelijk, omdat hij een pistool had afgevuurd in een restaurant.
  - 51 mins ago 21 Oct 14, 9:25am -
 • Carinova toch door met thuishulp
  Carinova gaat toch door met het aanbieden van huishoudelijke hulp. Dat betekent dat het collectieve ontslag van duizend medewerkers niet doorgaat.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 9:16am -
 • Flinke storm vanavond en vannacht
  Het kan vanavond en vannacht flink gaan stormen. Aan de kust wordt windkracht 9 en op de Wadden mogelijk zelfs kracht 10 verwacht.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 9:12am -
 • "Oekraïne gebruikt clustermunitie"
  Het Oekraïense leger heeft in de regio Donetsk clusterbommen ingezet in dichtbevolkte wijken. Dat stelt Human Rights Watch op basis van eigen onderzoek in het oosten van het land.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:42am -
 • Extra geld voor werkbedrijven
  De regionale Werkbedrijven krijgen extra geld van staatssecretaris Klijnsma. Er is 35 miljoen euro om de opstart beter te laten verlopen.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:45am -
 • Personeel Brink's dreigt met acties
  Werknemers geldtransporteur Brink's Nederland dreigen met acties rond de feestdagen. FNV Bondgenoten wil snel duidelijkheid over de invulling van de reorganisatie. Dat zei bestuurder Gorter in het NOS Radio 1 Journaal.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:37am -
 • Verlamde man loopt door neuscellen
  Een Bulgaar die vanaf zijn middel was verlamd, kan weer lopen na een operatie waarbij cellen uit zijn neus gebruikt werden om hem te genezen. De man raakte vier jaar geleden verlamd nadat hij in zijn middel was gestoken met een mes.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:14am -
 • Pedo veroordeeld dankzij nepmeisje
  Een Australiër is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar na een chatgesprek met een virtueel meisje. Hij dacht dat hij webcamseks had met een 9-jarig Filipijns meisje, maar het was een virtuele val van Terre des Hommes.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:01am -
 • Afname files tot stilstand gekomen
  De daling van het aantal files is tot stilstand gekomen. Volgens een rapport van minister Schultz van Haegen van Verkeer was de filezwaarte eind augustus gestegen met 2,3 procent ten opzichte van vier maanden daarvoor. Dat komt onder meer door het we…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:42am -
 • Modeontwerper De la Renta overleden
  De Amerikaanse modeontwerper Oscar de la Renta is overleden. Hij was 82. De la Renta kleedde onder anderen Jackie Kennedy, Hillary Clinton en Penélope Cruz. Topadvocate Amal Alamuddin trouwde begin deze maand nog in een jurk van hem. Ze trad in het…
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 3:35am -
 • Nieuwe gevechten in noorden Kobani
  Na twee dagen van relatieve rust zijn de gevechten in het noorden van de Syrische stad Kobani weer opgelaaid. De Koerdische troepen die de afgelopen week een deel van de grensstad hadden heroverd, worden door IS-strijders aangevallen.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 3:03am -
 • Liberiaan terug ondanks ebolarisico
  Een Liberiaanse man van 31 mag worden uitgezet naar zijn vaderland. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. De man had aangevoerd dat zijn uitzetting in strijd is met het Europese verdrag EVRM omdat hij in Liberia besmetting met ebola zou risker…
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 2:16am -
 • Ontzetting na derde dode dancefeest
  Mensen die drugs hebben gekocht tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) moeten die weggooien of laten testen. De politie adviseert dat na de dood van een 41-jarige vrouw. Ze is de derde die een bezoek aan een van de feesten, vorige week, niet heeft o…
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 2:13am -
 • IJslands geld terug bij overheden
  Een aantal Nederlandse overheden die nog vorderingen hadden bij de failliete IJslandse bank Landsbanki hebben hun geld terug. Het zijn de gemeenten Den Haag en Woudenberg en de provincies Noord-Holland en Groningen.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 2:13am -
 • Aanbesteding portofoons stopgezet
  De politie stopt voorlopig met de aanbesteding van portofoons voor het communicatiesysteem C2000. De stap volgt op de schorsing van vijf politiemensen, vorige week. De vijf worden verdacht van omkoping bij de inkoop van goederen.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 2:12am -
 • Zweden in de ban van "onderzeeër"
  Bij Stockholm wordt al dagen gezocht naar een raadselachtige onderzeeër. De marine heeft gisteren een zeegebied ten zuiden van de stad afgezet. Tussen de duizenden eilanden zoeken helikopters en gespecialiseerde schepen naar de boot, waarvan de herk…
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 2:11am -
 • Kamerleden bezoeken militairen Mali
  Leden van de vaste Kamercommissie voor Defensie hebben een vierdaags bezoek gebracht aan de Nederlanders in Mali. Ze werden bijgepraat over de voortgang van de VN-missie Minusma, waar Nederlandse militairen, marechaussees en politiemensen sinds dit v…
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 12:10am -
 • Guevara-fotograaf Burri overleden
  De Zwitserse fotograaf René Burri is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij verwierf faam met iconische foto's van onder anderen Che Guevara, Pablo Picasso en Alberto Giacometti en was een van de bekendste fotografen van de 20e eeuw.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 7:26pm -
 • WHO:geen ebola meer in Nigeria
  Nigeria is vrij van ebola. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekendgemaakt. De afgelopen 42 dagen zijn er geen nieuwe gevallen van de ziekte meer geconstateerd.
  - 21 hours ago 20 Oct 14, 1:16pm -

Trouw

 • Ondervragingen in Nederland over kasteelmoord
  De politie van Brugge heeft gister familieleden van de Nederlandse dader van de beruchte kasteelmoord in België ondervraagd. Dat meldt de Vlaamse
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 9:01am -
 • CPB: overheidstekort anders berekenen
  Het structurele overheidstekort zou op een andere manier berekend moeten worden. De wijze waarop het nu gebeurt, levert een gebrekkige maatstaf
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 8:55am -
 • Meeste EU-afgevaardigden voor team Juncker
  In het Europees Parlement heeft zich een meerderheid gevormd voor de komende Europese Commissie van Jean-Claude Juncker. De sociaaldemocraten
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 8:55am -
 • Stroomstoring in centrum en ziekenhuis Roermond
  Een deel van het centrum van Roermond is vanmorgen getroffen door stroomuitval. De hulpdiensten sloegen groot alarm, omdat ook het ziekenhuis
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:42am -
 • Heathrow: vluchten geannuleerd om storm
  Londen Heathrow heeft vandaag een deel van de vluchten geschrapt vanwege de storm die over Groot-Brittannië trekt. Door de uitloper van orkaan
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:05am -
 • Uitstel van betaling voor Kurhaus
  Het Kurhaus in Scheveningen heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Den Haag. Bewindvoerder Marc Udink zei dat vandaag. Hij praat
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 7:50am -
 • Verrassende zet: Wehkamp is te koop
  Online warenhuis Wehkamp is op zoek naar een koper. De timing verbaast: Wehkamp heeft net 100 miljoen euro geïnvesteerd in een gloednieuw
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:00am -
 • Werknemers Brink's dreigen met acties
  Werknemers bij geldtransporteur Brink's Nederland dreigen met acties tegen de vorige week aangekondigde reorganisatie en het daarmee gepaard
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 6:51am -
 • Nieuw kabinet Indonesië laat op zich wachten
  De nieuwe president van Indonesië, Joko Widodo, heeft de presentatie van zijn kabinet uitgesteld. Hij wil eerst nagaan of sommige van de 33
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:37am -
 • Topman Total komt om bij vliegtuigcrash in Moskou
  In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwschuiver vijf mensen omgekomen, onder wie Christophe de Margerie (63), directeur
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:18am -
 • Daling aantal files komt tot stilstand
  De daling van het aantal files is tot stilstand gekomen. Dat zegt minister Schultz van Haegen in een rapport aan de Tweede Kamer, meldt de NOS.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:07am -
 • 35 miljoen extra voor opzetten Werkbedrijven
  De 35 regionale Werkbedrijven die zich bezig gaan houden met de werkgelegenheid voor mensen met een beperking, krijgen in de beginfase 35 miljoen
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 5:48am -
 • Brand bij Tata Steel snel geblust
  Bij Tata Steel in Velsen-Noord heeft vanochtend een grote brand gewoed op het dak van het bedrijf. De brand is inmiddels geblust. Bij de brand
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:45am -
 • Winstgroei bij AkzoNobel dankzij besparingen
  Verf- en chemicaliënproducent AkzoNobel heeft in het derde kwartaal vooral dankzij lagere kosten een hogere winst gehaald dan een jaar eerder.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:33am -
 • PVV: isoleer kind uit ebolagebied
  Asielzoekers uit landen waar ebola heerst, moeten eerst 3 weken in quarantaine als ze naar Nederland komen. Dat stelt de PVV dinsdag voor aan de
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:12am -

AD

Telegraaf

 • NieuwHistorische formatie op Noordzee
  Ver buiten het zicht van land heeft zich afgelopen dagen op de Noordzee iets afgespeeld dat voorzover bekend nog nooit eerder op deze zee heeft plaatsgevonden. Een totaal van 24 traditionele Nederlandse zeilschepen heeft onder leiding van de Koninkli…
  - 15 mins ago 21 Oct 14, 10:01am -
 • NieuwModewereld reageert op verlies modelegende De la Renta
  AMSTERDAM - Het nieuws dat Oscar de la Renta maandag op 82-jarige leeftijd in Connecticut (VS) is overleden, is in de modewereld ingeslagen als een bom. Diverse Nederlandse modeprominenten reageerden via social media.
  - 15 mins ago 21 Oct 14, 10:01am -
 • NieuwKritiek op arend GAE
  Er is kritiek op hoe voetbalclub Go Ahead Eagles met zeearend Harly omgaat. De vogel mag aan het begin van elke thuiswedstrijd een rondje vliegen, maar dat gaat niet altijd goed. Zo klapte Harly afgelopen weekeinde tegen het dak van stadion De Adelaa…
  - 17 mins ago 21 Oct 14, 9:59am -
 • NieuwAir France-KLM doet concessie aan Brussel
  Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft concessies gedaan aan Brussel. Ook het Italiaanse Alitalia en het Amerikaanse Delta zijn bereid tegemoet te komen aan zorgen van de Europese Commissie, zo blijkt dinsdag. Brussel doet namelijk onderzoek naa…
  - 17 mins ago 21 Oct 14, 9:59am -
 • NieuwPSV nog altijd zonder Wijnaldum
  Georginio Wijnaldum moet ook de wedstrijd van PSV met Panathinaikos aan zich voorbij laten gaan. De aanvoerder van de Eindhovenaren ontbrak dinsdagmorgen op de training.
  - 20 mins ago 21 Oct 14, 9:56am -
 • NieuwMaanden cel bij 'pokerproces'
  Het Openbaar Ministerie (OM) wil Haarlemmer Bernardo B. (37) 5 maanden de cel in hebben vanwege medeplichtigheid aan hennepteelt in 2011. Ook moet hij een boete van 1000 euro betalen, aldus de officier van justitie dinsdag bij de rechtbank in Haarlem…
  - 20 mins ago 21 Oct 14, 9:56am -
 • NieuwGeen noodstroom ziekenhuis
  De noodstroomvoorziening van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond werkte niet toen dinsdagochtend de elektriciteit uitviel. Directeur Jack Thiadens heeft dat dinsdag gezegd. Waarom de noodstroom niet werkte is nog niet duidelijk maar de directeur no…
  - 24 mins ago 21 Oct 14, 9:52am -
 • NieuwSno ontkent zorgen om hart
  Evander Sno ontkent dat hij zich zorgen maakt over zijn hart. Sherjill MacDonald, zijn ploeggenoot bij het Belgische Westerlo, liet vorige week in Belgische media optekenen dat Sno niet het volledige vertrouwen zou hebben in zijn hart.
  - 24 mins ago 21 Oct 14, 9:52am -
 • NieuwVertraging uitbreiding Lelystad Airport
  Het definitieve besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport loopt mogelijk 5 maanden vertraging op. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Wilma Mansveld, verantwoordelijk voor Luchtvaart.
  - 26 mins ago 21 Oct 14, 9:50am -
 • NieuwDekkingsgraad pensioenfonds PostNL omlaag
  De dekkingsgraad van het pensioenfonds van PostNL is aan het einde van het derde kwartaal gedaald naar 110,5 procent, van 113,4 procent aan het einde van juni. Dat maakte de Stichting Pensioenfonds PostNL dinsdag bekend.
  - 27 mins ago 21 Oct 14, 9:49am -
 • NieuwVolkswagen werkt hard aan varianten Passat
  De Volkswagen Passat sedan en stationwagen zijn inmiddels gepresenteerd (en getest), maar daar blijft het niet bij. De Duitsers werken momenteel aan varianten van het belangrijke model, waaronder de CC en de Variant Alltrack.
  - 31 mins ago 21 Oct 14, 9:45am -

Elsevier

 • NieuwLeider Hongkong komt studenten iets tegemoet
  HONGKONG (ANP) - Leung Chun-ying, de hoogste bestuurder in Hongkong, is de studenten die ijveren voor meer democratie, een klein beetje tegemoetgekomen. Bij de benoeming van de leden van de commissie die de drie kandidaten voor de verkiezing van zijn…
  - 12 mins ago 21 Oct 14, 10:04am -
 • NieuwEuropese beurzen winnen terrein
  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen wisten dindagochtend weer wat terrein terug te winnen na de recente verliesbeurten. Beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Amerikaanse technologiegigant Apple boden steun aan de handel. In Amsterdam w…
  - 19 mins ago 21 Oct 14, 9:57am -
 • NieuwAir France-KLM doet concessie aan Brussel
  BRUSSEL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft concessies gedaan aan Brussel. Ook het Italiaanse Alitalia en het Amerikaanse Delta zijn bereid tegemoet te komen aan zorgen van de Europese Commissie, zo blijkt dinsdag. Brussel doet nameli…
  - 19 mins ago 21 Oct 14, 9:57am -
 • NieuwNoodstroom ziekenhuis Roermond werkte niet
  ROERMOND (ANP) - De noodstroomvoorziening van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond werkte niet toen dinsdagochtend de elektriciteit uitviel. Directeur Jack Thiadens heeft dat dinsdag gezegd. Waarom de noodstroom niet werkte is nog niet duidelijk maa…
  - 23 mins ago 21 Oct 14, 9:53am -
 • NieuwLaurentius Ziekenhuis heeft weer stroom
  ROERMOND (ANP) - Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft dinsdagochtend weer stroom. Het ziekenhuis zat bijna 2 uur zonder stroom door een storing. Een beperkt aantal patiënten moest daarom worden geëvacueerd.
  - 29 mins ago 21 Oct 14, 9:47am -
 • NieuwUitbreiding Lelystad Airport 5 maand later
  DEN HAAG (ANP) - Het definitieve besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport loopt mogelijk 5 maanden vertraging op. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Wilma Mansveld, verantwoordelijk voor Luchtvaart.
  - 45 mins ago 21 Oct 14, 9:31am -
 • 5 jaar cel voor atleet Oscar Pistorius
  PRETORIA (ANP) - De gehandicapte Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is dinsdag tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor doodslag op zijn vriendin Reeva Steenkamp. De aanklager had 10 jaar cel geëist. De verdediging had aangedrongen op hooguit…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 8:57am -
 • CPB: overheidstekort anders berekenen
  DEN HAAG (ANP) - Het structurele overheidstekort zou op een andere manier berekend moeten worden. De wijze waarop het nu gebeurt levert een gebrekkige maatstaf op voor het begrotingsbeleid van Europese landen, stelt het Centraal Planbureau dinsdag.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 8:56am -
 • Meeste EU-afgevaardigden voor team Juncker
  STRAATSBURG (ANP) - In het Europees Parlement heeft zich een meerderheid gevormd voor de komende Europese Commissie van Jean-Claude Juncker. De sociaaldemocraten gingen dinsdag akkoord met de kandidate voor de laatste post die nog ingevuld moest word…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 8:51am -
 • Ziekenhuis Roermond evacueert patiënten
  ROERMOND (ANP) - Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond evacueert dinsdagochtend een aantal patiënten als gevolg van een stroomstoring. Het gaat om patiënten die van de stroomvoorziening afhankelijk zijn. Ze worden naar andere ziekenhuizen gebracht,…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:41am -
 • Weer lichte aardbeving in Groningen
  ZEERIJP (ANP) - Bij het Groningse dorpje Zeerijp heeft zich dinsdagochtend een lichte aardbeving voorgedaan, meldt het KNMI. Volgens metingen had de beving, die plaatsvond op 3 kilometer diepte, een kracht van 1,5 op de schaal van Richter.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:22am -
 • KLM annuleert vluchten wegens storm
  SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd. De maatschappij biedt reizigers de mogelijkheid om vluchten op dinsdag gratis om te boeken, liet een KLM-woordvoerster weten.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:12am -
 • School Groningen dicht na vondst asbest
  GRONINGEN (ANP) - De middelbare school CSG Augustinus in Groningen is vanaf dinsdag de hele week dicht na de vondst van asbest in het schoolgebouw. Onderzoek moet nog uitwijzen of de 1100 leerlingen en ruim 100 docenten een gezondheidsrisico hebben g…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:07am -
 • Bestaande koopwoningen weer iets duurder
  DEN HAAG (ANP) - Bestaande koopwoningen waren in september 1,7 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is dezelfde prijsstijging als in augustus. Al een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 7:52am -
 • Waterschap sluit dijkdoorgangen Delfzijl
  DELFZIJL (ANP) - Om te voorkomen dat Delfzijl en omgeving onder water komen te staan, sluit waterschap Noorderzijlvest dinsdagavond de dijkdoorgangen in Delfzijl. Door de harde wind en het hoge water wordt een waterstand verwacht van 3.20 meter boven…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 7:47am -

Metro Nieuws

ND

 • NieuwBegrotingstekort eurolanden lager dan gedacht
  Het begrotingstekort van de achttien eurolanden is vorig jaar iets lager uitgevallen dan tot dusver werd gedacht. De landen samen kwamen eind 2013 uit op een tekort van 2,9 procent van het bruto binnenlands product, zo meldt het Europese statistiekbu…
  - 45 mins ago 21 Oct 14, 9:31am -
 • NieuwDode bij vliegtuigbotsing boven Taiwan
  Bij een botsing tussen twee trainingsvliegtuigen is dinsdag een Taiwanese luchtmachtpiloot om het leven gekomen. De toestellen knalden boven de Taiwanese regio Kaohsiung op elkaar, waarna een vlieger het zwaar gehavende vliegtuig veilig aan de grond…
  - 46 mins ago 21 Oct 14, 9:30am -
 • NieuwGreenpeace in beroep om olietanker
  Greenpeace gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechter dat de milieuorganisatie een Russische olietanker niet mag hinderen in de haven van Rotterdam. Dat heeft een woordvoerder dinsdag laten weten.
  - 46 mins ago 21 Oct 14, 9:30am -
 • Ziekenhuis Roermond getroffen door stroomstoring
  Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond zit dinsdagochtend zonder stroom als gevolg van een stroomstoring in het centrum van de stad. Volgens lokale media lukt het niet om de noodgenerator op gang te krijgen. Patiënten worden handmatig beademd.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 9:15am -
 • Vijf jaar cel voor Pistorius
  Paralympisch topsporter Oscar Pistorius krijgt vijf jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald. Pistorius werd eerder schuldig bevonden aan dood door schuld.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:45am -
 • Meer reizigers helpen Eurostar aan hogere omzet
  Eurostar heeft in het derde kwartaal meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maanden vorig jaar, wat het bedrijf achter de hogesnelheidstrein twee procent meer omzet opleverde. De inkomsten van het Frans-Britse concern kwamen daardoor uit op 211 mil…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:31am -
 • Nepal scherpt regels aan voor bergwandelaars
  Nepal gaat de regels voor bergwandelaars aanscherpen, nadat vorige week honderden mensen in de problemen raakten toen ze door een sneeuwstorm en lawines werden overvallen.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:30am -
 • Nederlandse vrouwen gered van Panamese vulkaan
  De Panamese brandweer is maandag twee Nederlandse vrouwen en een Canadese te hulp geschoten die in de problemen waren gekomen. Dat meldt de brandweer in het Centraal-Amerikaanse land. Dat gebeurde , nabij Boquete, waar Kris Kremers en Lisanne Froon e…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:15am -
 • Huizenprijzen opnieuw in de plus
  Huizen die vorige maand van eigenaar verwisselden waren gemiddeld 1,7 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Hiermee lag de prijsstijging even hoog als in augustus, meldden het Kadaster en Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag. D…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:01am -
 • Verklaringen kroongetuige Ros in boekvorm
  De verklaringen die de Amsterdamse 'moordmakelaar' Fred Ros heeft afgelegd tegenover justitie verschijnen in boekvorm. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink publiceert het boek dinsdag, meldt hij op zijn website.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:00am -
 • Deal Abbvie en Shire definitief van de baan
  De Amerikaanse farmaceut Abbvie ziet definitief af van de overname van de Britse branchegenoot Shire. De twee bedrijven hebben het fusieproces dinsdag afgebroken, maakten zij allebei afzonderlijk bekend. Abbvie betaalt Shire een boete van 1,6 miljard…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:46am -
 • Consumptie groeit in snelste tempo sinds 2010
  Consumenten hebben in augustus voor het eerst in bijna vier jaar fors meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder, vooral aan duurzame goederen. De consumptie van huishoudens steeg met anderhalf procent op jaarbasis, zo blijkt dinsdag uit c…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:46am -
 • ‘Amerikaans Actavis aast ook op Omega Pharma’
  Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Actavis heeft een bod uitgebracht op Omega Pharma. Hierdoor azen nu vier bedrijven op de Belgische fabrikant van zelfhulpmedicijnen, schrijft persbureau Bloomberg dinsdag op basis van anonieme bronnen.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:31am -
 • Microsoft-topman krijgt veel hogere vergoeding
  Satya Nadella krijgt dit jaar een flink hogere vergoeding nu hij de nieuwe topman van Microsoft is. De Indiër krijgt voor zijn werkzaamheden in het afgelopen boekjaar een bedrag van 84,3 miljoen dollar (65,8 miljoen euro), elf keer zo veel als vorig…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:31am -
 • Filezwaarte licht gestegen
  De zwaarte van de files op de Nederlandse snelwegen is in de periode van mei tot augustus met 2,3 procent gestegen. Dat staat in een rapport van Rijkswaterstaat dat minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) dinsdag naar d…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:30am -
 • Reckitt Benckiser ziet omzet stevig inzakken
  Reckitt Benckiser heeft vorig kwartaal veel minder omzet geboekt dan een jaar geleden, vooral als gevolg van ongunstige wisselkoersen. De inkomsten van de concurrent van Unilever daalden met zeven procent naar een kleine 2,4 miljard pond (ruim drie m…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:46am -
 • Tijdelijk 35 miljoen extra voor Werkbedrijven
  Alle 35 regionale Werkbedrijven krijgen voor de opstart van de Participatiewet een miljoen extra. Het geld moet ertoe leiden dat alle Werkbedrijven op tijd aan de slag kunnen met het aan het werk krijgen van mensen met een beperking. Dat heeft staats…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:46am -
 • Aanslag op Afghaanse militairen in Kabul
  Minstens vier Afghaanse militairen zijn dinsdag om het leven gekomen bij een aanslag in Kabul. Zij zaten in een legerbus die op weg naar het ministerie van defensie werd opgeblazen door een bermbom. Zes andere militairen en zes burgers raakten gewond…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:45am -
 • Brand op dak Tata Steel
  Op het terrein van Tata Steel in Velsen-Noord heeft dinsdagochtend enige tijd brand gewoed op het dak van een fabriekspand. Het ging om de pelletfabriek op het terrein, waar fijn ijzererts wordt voorgebakken tot knikkervormige pellets. De bedrijfsbra…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:30am -
 • Bruna verwacht weer zwarte cijfers
  Boekwinkelketen Bruna verwacht volgend jaar weer winst te maken. Het bedrijf is 'het dieptepunt van de crisis' inmiddels voorbij en rekent voor 2015 op zwarte cijfers, zo maakte de keten dinsdag bekend. Dit jaar moet de verkoper van boeken en kantoor…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:16am -
 • Geradicaliseerde Canadees rijdt militairen omver
  De Canadese politie heeft maandag een man doodgeschoten die bij Montreal twee militairen had aangereden met zijn auto. Volgens buren was de 25-jarige man ongeveer een jaar geleden bekeerd tot de islam en daarna geradicaliseerd.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:15am -
 • China groeit in traagste tempo sinds 2009
  De economie van China is vorig kwartaal gegroeid met 7,3 procent, het traagste tempo in meer dan vijf jaar tijd. Het bruto binnenlands product nam daarmee iets minder snel toe dan in het tweede kwartaal, toen de economie met 7,5 procent groeide. Dat…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:01am -
 • Een derde scholen gebruikt tablet in klas
  Op bijna een op de drie scholen in het middelbaar onderwijs werken leerlingen met een eigen tablet of laptop in de klas. Dat schrijf dagblad Trouw dinsdag op basis van een peiling van Kennisnet. Het aantal scholen dat boeken de deur uit doet, steeg m…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:00am -
 • ‘Ook in Nederland verboden orgaanhandel’
  Twee nierpatiënten hebben toegegeven dat ze in Nederland hebben betaald voor een donornier, ook al is dat verboden. Dat meldt de Volkskrant dinsdag op basis van onderzoek door het Erasmus MC. Bijna honderd van 241 ondervraagde zorgverleners hebben s…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:30am -
 • Nieuwe iPhones stuwen resultaten Apple
  Apple heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar aanmerkelijk meer omzet en winst behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. Die stijging dankt het Amerikaanse technologiebedrijf vooral aan de lancering vorige maand van de iPhone 6 en 6…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:16am -

Volkskrant

 • NieuwBlatter onderstreept: WK 2022 moet in de winter
  Voorzitter Sepp Blatter van de mondiale voetbalbond FIFA heeft nog eens onderstreept dat het wereldkampioenschap in 2022 in Qatar in de winter moet worden georganiseerd.
  - 19 mins ago 21 Oct 14, 9:57am -
 • NieuwUitbreiding Lelystad Airport loopt vertraging op
  Het definitieve besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport loopt mogelijk 5 maanden vertraging op. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Wilma Mansveld, verantwoordelijk voor Luchtvaart.
  - 29 mins ago 21 Oct 14, 9:47am -
 • NieuwZeven verkeersdoden op één dag
  Zeker zeven mensen zijn gisteren omgekomen in het verkeer. Volgens de politie kwamen twee motorrijders, een voetganger, een automobilist, twee fietsers en een jongetje dat in een bakfiets zat om het leven. Het hoge aantal doden is uitzonderlijk. Volg…
  - 30 mins ago 21 Oct 14, 9:46am -
 • NieuwLevante zet trainer Mendilibar op straat
  De Spaanse voetbalclub Levante heeft coach José Mendilibar ontslagen. De 53-jarige trainer moet vanwege de slechte resultaten vertrekken.
  - 40 mins ago 21 Oct 14, 9:36am -
 • NieuwHoogste bestuurder Hongkong: 'Er is ruimte voor meer democratie'
  Leung Chun-ying, de hoogste bestuurder van Hongkong, heeft vandaag tijdens een persconferentie een eerste handreiking gedaan naar de demonstranten die de laatste weken via protesten meer democratie eisen in de stad. Volgens hem is er ruimte voor meer…
  - 42 mins ago 21 Oct 14, 9:34am -
 • Nieuw'Vierde dode bij Amsterdam Dance Event'
  Een vierde bezoeker van het Amsterdam Dance Event is zaterdag overleden. Dat meldt de website Musicweek.com. Het zou gaan om een 41-jarige man. Het is onduidelijk naar welk feest hij is geweest en waaraan hij is overleden. De politie gaat er niet van…
  - 50 mins ago 21 Oct 14, 9:26am -
 • NieuwIraanse tv beschuldigt Turkije van dood journaliste
  De Libanees-Amerikaanse journaliste Serena Shim kwam zondag om het leven bij een auto-ongeluk aan de Turks-Syrische grens, niet ver van de belegerde Syrische stad Kobani. Haar werkgever, het Iraanse Press TV, verdenkt Turkije ervan schuldig te zijn a…
  - 57 mins ago 21 Oct 14, 9:19am -
 • NieuwPistorius, altijd op zoek naar de kicks van snelheid en risico
  Hij was de knuffelbeer van de mondiale atletiek. Totdat Oscar Pistorius op Valentijnsdag vorig jaar zijn vriendin Reeva Steenkamp doodschoot, dwars door een deur heen. Na een maandenlang proces is de Zuid-Afrikaanse atleet vandaag veroordeeld tot vij…
  - 59 mins ago 21 Oct 14, 9:17am -
 • Ondervragingen in Nederland over kasteelmoord
  De politie van Brugge heeft gister familieleden van de Nederlandse dader van de beruchte kasteelmoord in België ondervraagd. Dat meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vandaag. Het Openbaar Ministerie bevestigt tegenover persbureau Belga dat er nog s…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 9:01am -
 • Meeste EU-afgevaardigden voor team Juncker
  In het Europees Parlement heeft zich een meerderheid gevormd voor de komende Europese Commissie van Jean-Claude Juncker. De sociaaldemocraten gingen vandaag akkoord met de kandidate voor de laatste post die nog ingevuld moest worden in het dagelijks…
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 8:55am -
 • CPB: overheidstekort anders berekenen
  Het structurele overheidstekort zou op een andere manier berekend moeten worden. De wijze waarop het nu gebeurt, levert een gebrekkige maatstaf op voor het begrotingsbeleid van Europese landen. Dat stelt het Centraal Planbureau vandaag.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 8:55am -
 • Stroomstoring in centrum en ziekenhuis Roermond
  Een deel van het centrum van Roermond is vanmorgen getroffen door stroomuitval. De hulpdiensten sloegen groot alarm, omdat ook het ziekenhuis door de stroomstoring getroffen is. Dat maakten brandweer en netbeheerder Enexis bekend.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:42am -
 • Herfststorm ontregelt luchtvaartverkeer
  Londen Heathrow heeft voor vandaag een deel van de vluchten geschrapt vanwege de storm die over Groot-Brittannië trekt. Door de uitloper van orkaan Gonzalo gaan tientallen vluchten van de twintig grootste luchtvaartmaatschappijen niet door. Ook KLM…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:25am -
 • Australiër krijgt gevangenisstraf voor webcamseks met virtueel meisje
  Een Australische man is veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege webcamseks met het virtuele meisje Sweetie. Dat meldde Terrres des Hommes vandaag. Het is volgens de ontwikkelingsorganisatie voor het eerst dat contact met Sweetie rechtstreeks heef…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:21am -
 • Renner Bonifazio beëindigt zegereeks Belkin
  De Italiaanse renner Niccolò Bonifazio heeft vandaag een einde gemaakt aan de zegereeks van de wielerploeg Belkin in de Ronde van Hainan. Hij was in de tweede etappe over 207,2 kilometer van Chengmai - Tunchang-Ding'An-Haikou de beste in de massaspr…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:17am -
 • KLM annuleert vluchten wegens storm
  KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd. De maatschappij biedt reizigers de mogelijkheid om vluchten op dinsdag gratis om te boeken, liet een KLM-woordvoerster weten.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:13am -
 • Pistorius veroordeeld tot vijf jaar gevangenschap, 'eenderde straf in cel'
  Na een maandenlang proces is de Zuid-Afrikaanse gehandicapte atleet Oscar Pistorius vandaag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Ook krijgt hij een voorwaardelijke straf van drie jaar voor verboden wa…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:06am -
 • Uitstel van betaling voor Kurhaus
  Het Kurhaus in Scheveningen heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Den Haag. Bewindvoerder Marc Udink zei dat vandaag. Hij praat de komende twee weken met alle partijen om te zien of een faillissement nog te voorkomen is. Volgens Udi…
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 7:50am -
 • 'Oekraïense leger heeft clusterbommen ingezet in Donetsk'
  Het Oekraïense leger heeft clusterbommen ingezet in dichtbevolkte gebieden in Donetsk, het bolwerk van de pro-Russische rebellen. Dat meldt Human Rights Watch op basis van fysiek bewijs en interviews met getuigen en slachtoffers. Het wapen is in een…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:35am -
 • Het kabinet verdient inzake MH17 het voordeel van de twijfel
  In het onderzoek naar het neerstorten van vlucht MH17 gaat zorgvuldigheid boven snelle conclusies.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 6:53am -
 • Werknemers Brink's dreigen met acties
  Werknemers bij geldtransporteur Brink's Nederland dreigen met acties tegen de vorige week aangekondigde reorganisatie en het daarmee gepaard gaande massaontslag. Eind deze week wordt daar mogelijk over besloten, zei bestuurder Meindert Gorter van FNV…
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 6:51am -
 • Nieuw kabinet Indonesië laat op zich wachten
  De nieuwe president van Indonesië, Joko Widodo, heeft de presentatie van zijn kabinet uitgesteld. Hij wil eerst nagaan of sommige van de 33 kandidaten voor een ministerspost zich aan corruptie schuldig hebben gemaakt.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:37am -
 • Topman Total komt om bij vliegtuigcrash in Moskou
  In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwschuiver vijf mensen omgekomen, onder wie Christophe de Margerie (63), directeur van de Franse olie- en gasgigant Total. Het ongeval gebeurde dinsdag op de luchthaven van Vnoekovo en de…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:18am -
 • Daling aantal files komt tot stilstand
  De daling van het aantal files is tot stilstand gekomen. Dat zegt minister Schultz van Haegen in een rapport aan de Tweede Kamer, meldt de NOS. De filezwaarte was eind augustus gestegen met 2,3 procent ten opzichte van 4 maanden daarvoor. Dat zou kom…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:07am -
 • Fernando Ricksen op bezoek bij Blatter
  Fernando Ricksen gaat woensdag op bezoek bij Sepp Blatter, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De door de spierziekte ALS getroffen ex-voetballer zal aan de preses een shirt en zijn boek Vechtlust overhandigen.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:05am -
 • 35 miljoen extra voor opzetten Werkbedrijven
  De 35 regionale Werkbedrijven die zich bezig gaan houden met de werkgelegenheid voor mensen met een beperking, krijgen in de beginfase 35 miljoen euro extra. Ze kunnen zich daarmee beter voorbereiden en inspelen op hun toekomstige taken als ze de zog…
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 5:48am -
 • Brand bij Tata Steel snel geblust
  Bij Tata Steel in Velsen-Noord heeft vanochtend een grote brand gewoed op het dak van het bedrijf. De brand is inmiddels geblust.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:45am -
 • Blind: Ik had liever drie punten gehad
  Daley Blind maakte maandag een belangrijke treffer voor Manchester United tegen West Bromwich Albion (2-2). Dankzij het doelpunt van de oud-Ajacied eindigde het duel in 2-2.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:43am -
 • Johan Cruijff: Beleid bij Ajax betaalt zich binnenkort uit
  De Champions League-ontmoeting tussen Ajax en FC Barcelona van vanavond is voor Johan Cruijff een speciale. El Salvador was als speler en als trainer voor beide ploegen werkzaam. In De Telegraaf zegt Cruijff over de wedstrijd: 'Heel speciaal en ik wi…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:36am -
 • Winstgroei bij AkzoNobel dankzij besparingen
  Verf- en chemicaliënproducent AkzoNobel heeft in het derde kwartaal vooral dankzij lagere kosten een hogere winst gehaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers die het concern vanochtend presenteerde. AkzoNobel herhaalde op schema te liggen…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:33am -
 • PVV: isoleer kind uit ebolagebied
  Asielzoekers uit landen waar ebola heerst, moeten eerst 3 weken in quarantaine als ze naar Nederland komen. Dat stelt de PVV dinsdag voor aan de Tweede Kamer, aldus dagblad Metro. De partij wil vooral voorkomen dat kinderen uit de risicolanden de zie…
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:12am -
 • 'Hiddink krijgt twee wedstrijden de kans zich te bewijzen'
  De KNVB wil door met bondscoach Guus Hiddink (67), mits de oefenmeester zelf de drive nog heeft om revanche te nemen op de smadelijke nederlagen in de kwalificatiereeks voor het EK. Dit is de inzet van het gesprek dat vanmiddag gevoerd zal worden tus…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 4:27am -
 • Total rouwt om tragische dood topman De Margerie
  De Franse oliemaatschappij Total schrijft vandaag op de eigen website dat topman Christophe de Margerie (63) is overleden. Het vliegtuig waarin de Fransman zat, en wat vertrok vanuit Moskou, botste gisteravond tijdens de start op een sneeuwschuiver.…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 4:19am -
 • 'Tablet en laptop winnen terrein in de klas'
  Op bijna 1 op de 3 middelbare scholen (31 procent) werken leerlingen met een eigen tablet of laptop. Het aantal middelbare scholen dat structureel de boeken voor de apparaten heeft verruild is sinds vorig jaar met een kwart gestegen, meldt Trouw op b…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 4:08am -
 • Nederland maakt zich op voor herfststorm
  Een najaarsstorm trekt vandaag waarschijnlijk over het land. Vanaf het middaguur is er volgens het KNMI aan de westkust, in het Waddengebied en op het IJsselmeer kans op zware windstoten tussen 80 en 100 kilometer per uur. Later krijgt ook de rest va…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 4:00am -
 • Modeontwerper Oscar de la Renta (82) overleden
  De legendarische modeontwerper Oscar de la Renta is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij leed sinds 2006 aan kanker. Een familielid heeft dat bevestigd aan ABC.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 2:30am -
 • Geradicaliseerde man rijdt twee Canadese soldaten aan
  Een 25-jarige man maandag die in Canada twee soldaten aanreed, was geradicaliseerd. Dat heeft de Canadese regering laten weten.
  - 8 hours ago 21 Oct 14, 1:59am -
 • Beloning voor tip studenten Mexico verhoogd
  De tip die leidt naar de verblijfplaats van 43 vermiste studenten in Mexico levert 1,5 miljoen peso (bijna 87.000 euro) op. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Mexico laten weten. Eerder was al een beloning van 1 miljoen peso (bijna 58.000 euro) uit…
  - 9 hours ago 21 Oct 14, 1:11am -
 • Familie van overleden ebolapatiënt in VS niet besmet
  De familie van de ebolapatiënt die ongeveer twee weken geleden in de Amerikaanse staat Texas overleed, is niet besmet met het virus. Zijn verloofde en de andere familieleden vertonen geen symptomen en worden niet langer geobserveerd, meldt het Nebra…
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 12:30am -
 • Fentener-dynastie wil Nutreco erbij
  SHV wil het Nederlandse diervoederbedrijf Nutreco voor 2,7 miljard euro kopen en van de beurs halen. Als dat lukt slaat het familiebedrijf van de Fentener van Vlissingens een nieuwe richting in.
  - 10 hours ago 21 Oct 14, 12:12am -

RTL

 • NieuwLive: Herfsstorm aan de kust (webcams)
  Nederland maakt zich op voor de eerste herfststorm van het jaar, een staartje van tropische orkaan Gonzalo. Vooral het noordwesten kan het zwaar te verduren krijgen. Kijk live mee.
  - 27 mins ago 21 Oct 14, 9:49am -
 • Nieuw'Pistorius na 10 maanden weer op straat'
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is vanochtend veroordeeld tot 5 jaar celstraf voor het doodschieten van zijn vriedin Reeva Steenkamp, maar volgens zijn advocaat mag de atleet zijn cel na 10 maanden alweer uit.
  - 43 mins ago 21 Oct 14, 9:33am -
 • Verdwaalde padvinders met helikopter gered
  Een groep Zwitserse padvindertjes moest door een helikopter worden gered nadat ze waren verdwaald.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 9:12am -
 • Familie Steenkamp tevreden met straf Pistorius
  De familie van Reeva Steenkamp vindt de straf voor Oscar Pistorius rechtvaardig.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 9:09am -
 • Radicale man rijdt over militairen
  Een geradicaliseerde man in Canada heeft bewust twee militairen aangereden. Na een achtervolging kon hij uiteindelijk worden gestopt. Hij moest worden neergeschoten en overleed enkele uren later.
  - 1 hour ago 21 Oct 14, 8:52am -
 • Stroomstoring Roermond: ziekenhuis evacueert patiënten
  Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft patiënten geëvacueerd vanwege een stroomstoring. Het gaat om patiënten die van de stroomvoorziening afhankelijk zijn.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:40am -
 • Pistorius vijf jaar cel in om doodschieten vriendin
  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius moet vijf jaar de cel in voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Dat heeft de rechter in Pretoria zojuist bekendgemaakt. De eis was 10 jaar cel.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:33am -
 • School Groningen dicht vanwege asbest
  De middelbare school CSG Augustinus in Groningen is de hele week dicht na de vondst van asbest in het schoolgebouw. Het is nog niet duidelijk of de 1100 leerlingen en ruim 100 docenten een risico hebben gelopen, dat wordt nog onderzocht.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:26am -
 • KLM schrapt vluchten vanwege storm
  KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 8:07am -
 • Pistorius krijgt straf te horen
  Oscar Pistorius krijgt te horen welke straf hij krijgt voor het doodschieten van zijn vriendin.
  - 2 hours ago 21 Oct 14, 7:49am -
 • 'Oekraïne zet clusterbommen in bij strijd Donetsk'
  Het Oekraïense leger heeft begin oktober clusterbommen gebruikt in de stad Donetsk. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch na onderzoek.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:22am -
 • 'Obama, blijf van mijn vriendin af'
  President Obama is aan het stemmen naast een vrouw in Chicago als hij onverwacht wordt aangesproken door haar vriend. Hij reageert gelukkig sportief. "Geef me een zoen, dan is hij echt jaloers."
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 7:04am -
 • Brand op terrein kerncentrale Borssele loos alarm
  De berichten over een brand op het terrein van de kerncentrale in Borssele zijn loos alarm.
  - 3 hours ago 21 Oct 14, 6:47am -
 • Wind en regen: het is herfst
  Het gaat stormen vandaag door het staartje van tropische orkaan Gonzalo, waar wij net een veeg van meekrijgen. Neerslag en wind: het is echt herfst in het land.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:43am -
 • Welke straf krijgt Pistorius?
  Welke straf krijgt Oscar 'the bladerunner' Pistorius? Vandaag krijgt hijeindelijk zijn straf te horen. Hij is schuldig aan de dood van Steenkamp,maar het is volgens de rechter geen doodslag of moord.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:39am -
 • Bestuurder sneeuwschuiver Moskou was dronken
  De bestuurder van de sneeuwschuiver waarmee het privévliegtuig van Total-topman Christophe de Margerie in botsing kwam, was dronken. Dat blijkt uit een eerste onderzoek naar het vliegtuigongeluk.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:39am -
 • Miljard voor bestrijding Ebola
  Er komt een miljard euro vrij voor de aanpak van Ebola in Europa. Dat hebben landen afgesproken.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:35am -
 • Brand staalfabrikant Tata Steel geblust
  De brand bij Tata Steel in Velsen-Noord is voorbij. Dat laat de staalfabrikant weten. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 6:29am -
 • Zweden loog over locatie opgedoken onderzeeër
  Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 5:57am -
 • Gevechtsvliegtuigen rukken uit om slapende Belgische piloot te escorteren
  Een Frans gevechtsvliegtuig heeft boven Frankrijk een Airbus van Brussels Airlines onderschept, omdat de luchtverkeersleiding geen contact kreeg met het toestel.
  - 4 hours ago 21 Oct 14, 5:52am -
 • Grote brand bij staalfabrikant Tata Steel in Velsen-Noord
  Bij Tata Steel in Velsen-Noord is brand uitgebroken. Het dak van een van de gebouwen op het terrein van de staalfabrikant staat in brand.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:38am -
 • Zuid-Hollandse politici sjoemelen met declaraties
  Provinciepolitici in Zuid-Holland hebben lak aan hun eigen regels. Meerdere fracties zijn op de vingers getikt na het declareren van boetes, luxe afscheidscadeaus en zelfs een hoge rekening van een chique jachthaven.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:36am -
 • Live: welke straf krijgt Pistorius?
  Na een maandenlang proces hoort de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius vandaag mogelijk welke straf hij krijgt voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Volg het proces hier live.
  - 5 hours ago 21 Oct 14, 5:27am -
 • Wanhoopsdaad: patiënten betalen fors voor donornier
  Het is verboden maar het gebeurt ook in Nederland: het handelen in organen. Twee patiënten geven toe dat zij in Nederland hebben betaald voor een donornier en het komt regelmatig voor dat Nederlandse patiënten naar het buitenland gaan voor een tran…
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 4:45am -
 • Australische pedo veroordeeld dankzij pedolokker
  Een Australische rechtbank heeft een pedofiel veroordeeld vanwege zijn seksuele chats met 'Sweetie', een virtueel kind dat pedofielen ontmaskert.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 4:29am -
 • Bekijk hoe hard het nu waait
  De eerste herfststorm van het jaar komt vandaag over ons land.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 4:24am -
 • Bereken hoeveel jij in 2015 kwijt bent aan kinderopvang
  Het ministerie van Sociale Zaken heeft de rekenbedragen voor de kinderopvang bekendgemaakt. Op basis van deze bedragen heeft de researchredactie een tool ontwikkeld waarin ouders kunnen berekenen hoeveel zijn in 2015 kwijt zijn aan de kinderopvang.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 4:00am -
 • Radicale moslim rijdt in op Canadese militairen
  Een geradicaliseerde moslim heeft in de buurt van de Canadese stad Montreal bewust twee militairen aangereden.
  - 6 hours ago 21 Oct 14, 3:59am -
 • Nederland maakt zich op voor herfststorm
  Een najaarsstorm trekt vandaag over het land. Vanaf het middaguur is er volgens het KNMI aan de westkust, in het Waddengebied en op het IJsselmeer kans op zware windstoten tussen 80 en 100 kilometer per uur.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 3:23am -
 • Total-topman De Margerie omgekomen bij vliegtuigcrash
  De topman van de Franse oliemaatschappij Total, Christophe de Margerie, is omgekomen bij een vliegtuigongeluk op het Russische vliegveld Vnoekovo, in de buurt van Moskou.
  - 7 hours ago 21 Oct 14, 3:16am -
 • Toerisme Nepal weer op gang na dodelijke sneeuwstorm
  In Nepal in de Himalaya komt het toerisme weer op gang. Het zoeken naaroverlevenden van de sneeuwstorm - van vorige week - is gestaakt. Dehulpdiensten hebben 39 lichamen geborgen.
  - 11 hours ago 20 Oct 14, 11:29pm -
 • Iraanse vrouwen overgoten met bijtend zuur
  De Iraanse politie heeft vier mannen aangehouden die worden verdacht van het gooien van bijtend zuur over een aantal vrouwen.
  - 12 hours ago 20 Oct 14, 9:47pm -
 • Bussum, Naarden en Muiden in 2016 'gemeente Gooise Meren'
  De fusiegemeente van Bussum, Naarden en Muiden krijgt de naam Gooise Meren.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 9:37pm -
 • Nederlander verdrinkt door enorme golf op Frans strand
  Een 54-jarige Nederlandse toerist is vandaag in de Zuid-Franse badplaats Biarritz verdronken.
  - 13 hours ago 20 Oct 14, 9:03pm -
 • Bliksemactie: Hagenaar op richel balkon overmeesterd
  Met een bliksemactie heeft een arrestatieteam vanavond een Hagenaar overmeesterd die dreigde van een flat aan de Haagse Vrederustlaan te springen.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 7:37pm -
 • 'Vandaag begon de brand in de slaapkamer, morgen wordt het een keukenbrand'
  Brandweermannen die een huis in de fik steken. Het gebeurt in Zutphen. In sloopwoningen meten ze wat er gebeurt als er brand is.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 6:58pm -
 • Vaarverbod Zweedse wateren opgeheven
  Het vaarverbod in Zweedse wateren is opgeheven. Het werd vandaag ingesteld in verband met de mogelijke aanwezigheid van een onbekende onderzeeboot.
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 6:49pm -
 • 'Ze willen dat je bekent, dus ik riep maar wat'
  Wan Chang Lon zat jarenlang onschuldig vast in een Chinese cel. Hij werd gemarteld en gedwongen een bekentenis af te leggen. En zo gaat het vaak in China. Marije Vlaskamp sprak met Wan Chang Lon, die nog altijd last heeft van wat hem toen is aange…
  - 15 hours ago 20 Oct 14, 6:49pm -
 • VS geeft nazi's die land verlieten nog altijd uitkering
  De VS heeft nazi's uit de Tweede Wereldoorlog beloofd om hun uitkering door te betalen, op voorwaarde dat ze het land zouden verlaten. Sommigen profiteren daar nu - bijna 70 jaar na het eind van de oorlog - nog altijd van.
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 6:32pm -
 • 'Man van gewone volk' leidt een van grootste democratieën ter wereld
  Indonesië is met 250 miljoen inwoners één van de grootste democratieën ter wereld. En het land heeft een nieuwe president: Joko Widodo, de 'man van het gewone volk'.
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 6:25pm -
 • Turkije laat Koerdische strijders nu naar Kobani reizen
  Het kan zo maar eens een hele belangrijke stap zijn in de strijd tegen IS: Turkije staat toe dat Koerdische strijders over Turks grondgebied naar Kobani reizen om tegen IS te vechten. En dat betekent dat meer mensen de wapens op kunnen pakken tege…
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 6:15pm -
 • Aantal maatregelen tegen ebola neemt toe
  Mensen die vragen hebben over ebola, kunnen het RIVM bellen. Dat heeft een speciaal informatienummer geopend. En in België worden passagiers uit ebolalanden voortaan gecontroleerd op koorts.
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 6:12pm -
 • Het weer: zon, regen, onweer en stormachtig
  Het wordt morgen een echte herfstdag met eerst nog wat zon, maar daarna forse regenbuien, onweer en windkracht 8 of 9. Dat verwacht RTL-weervrouw Helga van Leur.
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 6:06pm -
 • Leaserijder mag niet meer tanken langs de snelweg
  Steeds meer leaserijders worden gedwongen om goedkoper te tanken. Anders betaalt de baas de benzine niet meer. En dat betekent dat de prijzen langs de snelweg omlaag moeten.
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 6:03pm -
 • Hagenaar dreigt van flat te springen
  Politie en brandweer proberen een Hagenaar tot rede te brengen die sinds vanavond half zeven van een flat aan de Haagse Vrederustlaan dreigt te springen.
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 6:02pm -
 • Drie drugsdoden dance-event; politie zoekt dealer(s)
  Het had één groot feest moeten zijn: het Amsterdam Dance Event. Maar drie bezoekers overleefden het niet. Zij gebruikten waarschijnlijk allemaal vervuilde xtc. Het vermoeden is dat die drugs op of in de buurt van de feestlocaties werden verkocht…
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 5:58pm -
 • D66 wil weer xtc-test op festivals
  D66 wil dat bezoekers op festivals weer de mogelijkheid krijgen om de kwaliteit van xtc te controleren.
  - 16 hours ago 20 Oct 14, 5:54pm -
 • Asielzoeker moet terug naar Liberia ondanks ebola
  Een 31-jarige Liberiaan mag van de rechter in Den Bosch naar zijn geboorteland worden uitgezet, ondanks het risico op besmetting met het ebolavirus.
  - 17 hours ago 20 Oct 14, 5:07pm -
 • Drugsdeskundigen: Trek niet te snel conclusies
  Drie drugsdoden bij het Amsterdam Dance Event: zijn (vervuilde) drugs een groter probleem aan het worden op dancefeesten? Drugsdeskundigen zijn terughoudend met het trekken van conclusies.
  - 18 hours ago 20 Oct 14, 4:40pm -
 • Man verpleegkundige: Ebola knullig aangepakt
  De man van de Spaanse verpleegkundige met ebola is blij dat zijn vrouw genezen lijkt te zijn, maar hij is ook boos. Hij wil weten hoe het kan dat zijn vrouw ondanks beschermende kleding toch besmet is.
  - 18 hours ago 20 Oct 14, 4:30pm -
v.a. € 39,- in Amsterdam en omstreken
Loodgietersbedrijf Teunisse